Domnii şi pomanagiii

Aşa cum v-am obişnuit, mă dusei şi azi să văz ce vrea boborul. Mă rog, la prima răzmeriţă, nu era tocmai boborul, era comuna portocalie, chiar dacă acuşa purta tricouri albe. Pe un soare de simţeam că mi se crapă coarnele în două, în faţă la Ateneu, mulţime mare şi zarvă aşijderea. Drept să vă spui, fusei atât de leşinată că mă oprii fix în colţul dinspre statuia cu cartoful în ţepuşă. Sau ăla cu BCU, cum preferaţi, dacă sunteţi mai simandicoşi. Pe drum, văzui că unii aruncaseră cu nişte vopsea roşie pe statuie, iară alţii făceau poze de zor.

Pe scenă era numa’ lume bună de la televizor. Domnu’ Ştefan Vlaston, domnu’ Neamţu, domnu’ MeReU (cum îl striga lumea), doamna Macovei, doamna Raluca Turcan (îmbrăcată tare frumos în rochie albă cu cordon negru), domnu’ Papahagi, domnu’ Voinescu, domnu’ Blaga (foarte transpirat de parcă aruncase careva o găleată de zăr pe el), domnu’ Traian Ungureanu în cămeşă roz (el vorbi ăl mai mult că-i şi prezenta pe ăilalţi de vorbeau), domnu’ Flutur şi să zic că fu şi domnul Aurelian Pavelescu de la PNŢCD.  Ş-or mai fi fost, da-i uitai. Cineva îmi zise că fu şi domnişoara Elena, viitoare doamnă Ionescu, dupe ce se va mărita cu domnu’ Sida, da’ n-aş putea să vă spui sigur, io n-o văzui şi, dacă nu văd io, nu bag mâna în foc.

Acolo se vorbi mult, ce să mai. Domnu’ Blaga, apoi domnu’ Vlaston despre ieducaţie şi fabricile de diplome şi desfiinţarea şcolilor profesionale, apoi domnu’ Neamţu care fu foarte implicat, cum zâcea lumea, să văzu, zise ceva şi de biserică şi de Isus, da’ nu mă miră, că-l ştiu om cu mare frică de cele sfinte şi care vrea musai să ne fie şi nouă la fel de frică, şi, mai spre sfârşit, doamna Macovei şi MeReU. În principal, ziseră că sunt oameni buni acolo şi că oamenii buni să vorbească cu ăilalţi oameni buni şi să apărăm împreună justiţia, democraţia şi constituţia. Cel mai mult lumea îi aplaudă pe ăştia doi din urmă mai ales că domnu’ MeReU fu un scumpic şi stătea pe-o ieşitură într-o parte a scenei şi făcea cu mâna la lume. Îi făcui şi io cu mâna că aşa e frumos, nu? Doamna Monica fu foarte serioasă.

Fu frumos, ce să mai. Oamenii aplaudau, repetau, huiduiau şi-n general nimenea nu se plictisea acolo.  Când şi când, mai strigau şi „Băsescu, Băsescu!”, da’ la fel de mult strigară MeReU, care mai zise şi că  mâine lansează o mişcare nouă şi că dreapta trebuie să strângă rândurile.

Dupe ce se terminară discursurile, se puse puţină muzică de la formaţia Fenix şi oamenii de pe scenă se luară de mâini şi ziseră că vom câştiga şi toată Piaţa se bucură, ba chiar şi cântă.

 

Dupe aia, mă deplasai la Universitate. Acolo, ce să vezi: oamenii în etate de asară făcuseră pui. Cam mulţi, vreo 4-5 de căciulă. Şi tot ziceau „Jos Băsescu”, „javră ordinară”, „la puşcărie, trădătorul”.

Peste drum, adicătelea la Fântână, erau mai puţini ca asară şi păreau aşa cam loviţi cu leuca. Totuşi, cam în juma’ de oră se organizară şi ei oareşcum şi începură să strige cătră partea ailaltă a uliţei „Jos comunismul!”, „Jos, Ponta”, „Ponta, nu uita, România nu-i a ta!”. Când auziră una ca asta, cetăţenii în etate, care acuşa erau chiar mai bine grupaţi ca asară, că aveau şi portavoci şi afişe „profi”, cum zâse un tânăr de pe lângă mine, se burzuluiră şi mai rău şi nici măcar nu mai era ambulanţa acoloşa preventiv că mă şi îngrijorai. Ăştilalţi continuau: „Pomanagiii!”, „Cerşetorilor!”, „Milogilor!”. Un cetăţean îi zicea nevestei „Hai, nevastă, acasă, că oricum câştigă Băsescu.”.

 

Şi cum stam eu aşa şi mă uitam ca vaca la tenis, vorba vine, că io nu mă uit la tenis, odată se iscă o îmbrânceală şi o buluceală. Unu’ din ăia de peste şosea, cam pe la 150 de kg, cu pălărie de paie în cap, trecuse în partea astălaltă şi sărise la unu’ mititel şi negricios. Lumea sări care să-i despartă, care să-i bată, jandarmii săriră şi ei, şi io mă pomenii împinsă şi cu cotu’ niţel buşit, da’ n-aş putea să spui exact de la care din ăia mi să trasă. Jandarmii îl agaţără pe ăla mic de aripi şi fugeau cu el spre dubă că aveau mai multe parcate în faţă la Arhitectură. Io dupe ei şi, odată cu mine, mai mulţi de fuseseră martori şi zâceau că e nevinovat, că pe ăla gras trebuia să-l ia, că ăla era instigator sau aşa ceva. Cât stam noi să explicăm jandarmilor că ăla mic nu făcuse nimic, „inculpatul” o luă la fugă, iar jandarmii fură vigilenţi, îşi dădură sama după vreo 5 secunde. Cam la fel ca mine. Noroc cu ăilalţi jandarmi care-l prinseră în colţul străzii, lângă Biserică.  Îl luară şi pe ăla gras cu pălărie, da’ nu pe sus că nu să putu, iar ăla nu vrea orişicum să intre în dubă şi mai urla şi nevastă-sa. Nevastă-sa era slabă şi avea rochie albastră. Îi lăsai acolo şi mă întorsei iar spre stradă.

 

Acolo mulţimea tot striga şi toţi îi voiau jos pe toţi. Numa’ ăia de la Teatru îl voiau jos doar pe Băsescu. Şi era ca la noi la Buninginea, când să ceartă un sat cu altu’ şi ne strigăm măscări la gârlă, unii pe un mal, alţii pe altu’. Mă gândii io cu mintea mea că situaţiunea asta n-are soluţiune şi atuncea, dupe ce dădui o raită şi pe la Teatru unde-l văzui pe grasu’ cu pălărie vorbind la portavoce şi sfătuindu-se cu alţi doi („acum o băgăm pe aia cu demisia, da?”), luai trenu’ de sub pământ spre Piaţa Victoriei.

Altă treabă acolo. Pe lângă faptul că lumea era toată îmbrăcată frumos, nu chiar ca doamna Turcan, da’ orişicum, şi mirosea şi bine, nu ca ăia de la mitingul de la Ateneu, toţi stăteau frumos şi strigau foarte organizat. Multe, multe se ziseră acolo. Legea nu e o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec căţeii, Întâi, te ignoră, apoi, râd de tine, apoi, luptă împotriva ta, apoi învingi – asta o luaseră de la domnu’ Mahatma, Unde sunt liberalii?, Ponta, surpriză! Ai societate civilă, Parlamentul trădător ne-a ales un dictator, Dottore Impostore. Când mai trecea pe acolo câte o maşină de la Antene, lumea urla Latrina 3, Latrina 3!, Felix şi Antena lui sunt ruşinea neamului, Antena 3, nişte căţei şi aveau şi nişte pancarte pe care desenaseră şi un ciocan pe lângă 3-ul ăla, care ajungea să semene cu o seceră chiar dacă acuma se face agricultură motorizată, cum să zâce.

Mai ziceau şi CCR, nu PCR!, Chiulangiul din Senat vrea să fie şef de stat, Apărăm justiţia, Apărăm DNA, Antonescu, somn uşor, când te scoli, eşti dictator. Când şi când, oamenii se mai opreau şi strigau Heil, Ponta! Heil, Ponta! ca în filmele cu nemţi răi pe care le-am văzut eu la televizor, iar unii aveau şi nişte poze cu Antonescu, ăla mort, şi cu Antonescu ăsta viu, da’ îmbrăcat în uniforma ăluia mort şi ziceau că un Antonescu e de-ajuns. Mai trecea prin mulţime şi un domn care avea o pancartă pe care scria Gulag sau Auschwitz, noi nu vrem.  Pe un semn de circulaţie de lângă trecerea de semafor careva lipise o hârtie pe care scria Zonă fără antene emiţătoare de ură, minciună şi dezinformare. Pe alta spunea Justiţia trebuie să fie oarbă, nu mută. Şi io fusei de acord.

După asta, apăru domnu’ Neamţu de-l văzusem şi mai devreme la Ateneu. Spuse oamenilor să vină mâine la Izvor, la Casa Poporului, de la ora 10. Da’ şi sara, la 9, dacă pricepui io bine, că se poate să nu fi că tare ostenită eram.

Cum mă bâţâiam eu de pe un picior pe altu’ ca să mă înviorez, călcai un căţel care schelălăi. Îmi cerui scuze şi căţelului, şi doamnei în compleu roşu care-l ţinea de lesă. Şi care-mi spuse că e de patru zile acolo şi că sunt foarte obosiţi şi ea, şi căţelul. O altă doamnă se băgă în taină şi zise „Dar, doamnă dragă, dar ce e mai scump decât libertatea?”. Io fusei iarăşi de acord aşa că tăcui din gură.

Pe urmă, un domn începu să umble prin mulţime ţinând un copăcel de plastic, cam de trei palme. În copăcel, erau bileţele. Io trăsei unu’ să văz ce zice, alţii făcură la fel ca mine. Domnu’ cu copăcelul ne spuse că ideile trebuie să circule şi făcui schimb de bileţel cu un domn şi tot aşa, plimbarăm bileţele. Recunosc că pe bileţele erau nişte idei tare complicate, ca pentru uameni cu carte, că de-aia le şi uitai, nu mai ştiu decât ultima idee, fi-mi-ar capu’ să-mi fie. Zicea aşa: Democraţie pro-comunistă-socialistă. Unii dau şpagă pentru a lua dreptul altora. Alţii dau şpagă pentru dreptul lor, iar ultimii dau şpagă ca să nu moară-n dureri. Groparul cere ultimul ca să-ncheie cortegiul şpăgii. Ideea de o nimerii prima fu mai mişto, ceva cu democraţia care permite idiotului să stea lângă geniu.

Cum tăceam io aşa şi mă gândeam, veni şi doamna Macovei. Mulţimea începu să strige „Macovei, Macovei, scapă-ne de ei!”. Io nu prea ştiu cum anume ar putea face doamna Macovei asta, dar în fine oamenii or fi ştiut mai bine că erau de la oraş şi învăţaţi, nu ca mine, o vacă de la ţară. Trebuie să vă spui că, în realitate, doamna Macovei e slăbuţă şi micuţă. Zâmbea aşa, da’ cam trist.

 

Aceasta fu transmisiunea mea. Noapte bună, doamnelor şi domnilor!

208 comentarii la “Domnii şi pomanagiii


 1. 1
  Seva Tudose:

  joiana,

  dar alergași nu glumă în toate taberele,car*vazică ! Dar ce mai,ai prins trei rațe dintr-un foc ! Dar pozele,unde-s pozele,că io dacă nu văz,nu te crez 😉


 2. 2

  bravo, Joiana.
  neobosita noastră Joiană… 🙂


 3. 3
  val_one:

  dar poporul, poporul, unde era, pîn`la urmă, dacă la Ateneu n-ai găsit decît o comună portocalie şi nu îndeajuns de plăcut mirositoare? 🙄

  întreb şi eu, că să mă lămuresc, o anumită parte a mediei mainstrem susţine sus şi tare că adevăratul popor protesta mai mult decît legitim împotriva Dictatorului la Universitate. 🙄


 4. 4

  eu miroseam frumos! că mă dădusem cu Jador!


 5. 5
  val_one:

  🙂 bineînţeles că voi două miroseaţi frumos, cred că erau foarte mulţi plăcut mirositori pe acolo.

  dar din gros plan se vede altfel, din păcate. 🙁


 6. 6
  Nora:

  Val_one, după estimările mele (sigur, mă pot înşela), din păcate, cei de la mitingul PDL erau în proporţie de 70 la sută aduşi de PDL. Adică ăştia ca mine, care veniseră din proprie iniţiativă, erau clar în minoritate. Prea aprobau cu entuziasm tot ce se spunea pe scenă. Multe feţe dubioase în mulţime care numai a susţinători de dreapta nu arătau. Iar ăştia cu feţe dubioase aveau şi pancarte, nu erau numai gură-cască.

  Apoi, serios vorbind, discursurile nu mi s-au părut strălucite. Multe ezitări, entuziasm cumva simulat, Neamţu a fost niţel ridicol când a luat o postură de parcă era entertainer şi a întrebat „E cineva aici? E cinevaaa aici?”, mai lipsea să ne cânte „Mâinile în aer”, accentul prea mult pe „ei”, „ei au făcut, ei au dres” şi prea puţin pe atingerile aduse statului de drept. Adică da, erau menţionate, dar nu aşa cum ar fi trebuit. Ar fi fost mult mai bună o abordare de tipul rece, strict la fapte, fără inflamări. Când tot auzi „ei”, te întrebi legitim „dar voi?”. Parcă voiau să-i convingă pe cei care sunt deja de partea lor şi cărora le-au câştigat deja voturile. Ceea ce e o tâmpenie. Nu pe ei trebuie să-i convingă, ci pe cei indecişi, pe cei care nu ştiu încă ce rău e mai mare.

  Mult mai bune, în schimb, mesajele transmise în Victoriei. Muult. Deşi s-a delirat şi acolo când strigau „Macovei, scapă-ne de ei”. Adică militam pentru separarea puterilor, iar ei rugau un europarlamentar să-i „închidă pe mişei”?! Mă rog, ce e cert e că se bucură de un mare capital de simpatie şi ea, şi MRU.

  La Universitate, pe partea cu Teatrul erau cei mobilizaţi de USL. Fără doar şi poate. Acum apăruseră şi cei de la tineretul psd-ist. La Fântână, altă treabă.

  Problema e că nu prea poţi lipi cele două grupări: Fântâna cu Piaţa Victoriei. Personal, rezonez cu cei de la Fântână fie şi doar datorită opoziţiei pentru cazul Roşia Montană şi gazele de şist. De care cei de la Victoriei nu spun nimic. Şi nici nu vor spune. Asta e o chestie care mă deranjează la ambele tabere, mai rău la USL, e adevărat, pentru că ei au tot bătut apa în piuă pe tema asta, iar acum Ponta îşi angajează consilier cu afaceri în astfel de exploatări.


 7. 7
  Joiana:

  Doamna Seva, iote şi câteva poze.


 8. 8
  Joiana:

  Io mă dădusem cu busuioc! Iar un popândău mi-a zis că miros a sarmale şi că m-ar mânca!


 9. 9
  Joiana:

  Un ţăran! Ce să ştie el că busuiocu-i busuioc, şi cimbru, cimbru!


 10. 10

  sarmalele se fac din porc. chiar că era bou… 🙂

  mie mi s-au părut frumuşei cei din Piaţa Revoluţiei. dar eu am dioptrii mai mici cu juma’ de nr. aşa mi-a zis doctoru’…


 11. 11
  Ana:

  Vezi, Joiană, dacă te plimbi pe asfalt în căldurile hăle mari, ajungi să vezi democraţia în faţa ochilor. Nu e bine să ne îndepărtăm de păşune, că suferim. 😉


 12. 12
  Joiana:

  Doamna Seva, pusei şi filme. Acuma mă crezi? 😀

  Doamna Ana, nu prea mă întâlnii cu democraţia. Crez că a plecat din ţară. S-o fi dus şi ea la cules de căpşune.


 13. 13
  Nora:

  Andreea: pe ăia care s-au dat jos din autocarele albastre nu i-ai văzut?
  Oricum, n-aş vrea să priceapă cineva din toate astea că ăia mai puţin frumoşi n-au dreptul să iasă în stradă. Îl au, căci şi ei votează.


 14. 14
  Joiana:

  Hai că făcui ditamai covoru’ oltenesc acilea.


 15. 15
  Riki Kiki:

  Pfoi, maica! Cotizez cu o palarie si o sticla de apa plata, reciclabila, sa te duci in fiecare zi, sa citesc si io ce zici matale, ca le zici frumos.
  Joiana, ai legatura!


 16. 16

  am văzut autocarele. pe cei din ele nu i-am remarcat.
  oricum, eu am venit după ce a început şi am plecat înainte de a se termina şi m-am dus mai departe, la umbră, nu am circulat peste tot. nu am scandat, nu am fost observator federal.. 🙂


 17. 17
  Joiana:

  Săru’mâna, doamna Riki. Ieri făcusem broaşte de la atâta apă. Bine ar fi să să facă câte o cişmea din 10 în 10 metri, chiar şi suspendată, cum îi place lu’ domnu’ Oprescu.


 18. 18
  Seva Tudose:

  Joiana,

  mersi,ca la carte ai prins pulsul evenimentului,cu poze,video…tu te-ai mișcat rapid profesional,acum așteptăm schimbările ca urmare al acestor mitinguri 😉


 19. 19
  Igraine:

  Joiană, cea mai tare relatare de la fața locului. Sau fețele locului. Hihihihi! M-am și documentat (despre ce a fost aseară prin piețele astea publice ale Capitalei) și am și râs cu lacrimi. Ești bestială, Joiană dragă!

  Mi-am făcut griji pentru tine din cauza căldurii, dar se pare că te-ai descurcat binișor.


 20. 20
  Igraine:

  Nora, aferim! O boieroaică. Să tot comentezi acum.


 21. 21
  Seva Tudose:

  Correct me if I am wrong 😉

  Piața Universității,la miting cu Mihai Răzvan Ungureanu(fostul) și la sfărșit a apărut și Monica Macovei să se alăture la ridicatului de mâini„toți împreună”,da micuță mai este și cine fu cel ce îi trase o mică îmbrățișare ?

  La Teatru clar,cei de după vârsta a doua,cu copii cei mai amărîți și toți contra lui Băsescu !

  La Fântână sunt pro-USL-iștii,dar sunt suporterii sportivi că erau foarte gang-like !

  La Piața Victoriei erau cei contra Ponta ! Cam ambiguu ?


 22. 22
  Nora:

  Piaţa Revoluţiei a fost locul mitingului PDL, Seva. Cred că te referi la Neamţu, cel cu mica îmbrăţişare.
  La Fântână nu sunt pro-usl-işti! Sunt cei anti-tot! Nu sunt doar suporteri sportivi, sunt ong-işti şi de-ăştia ca mine. 😀

  Igraine: 🙂


 23. 23
  Seva Tudose:

  La Ateneu pro-Băsescu ?

  Deci fură 4 tabere ? începe să mă doară creierii 🙄

  Nici un partid nu are majoritatea ori aproximativ să conducă,de aceia niciodată nu se va ajunge la o înțelegere permanentă.

  România va fi condusă mereu de un Parlament tărcat,un Senat multi divizat și focar de izbucniri/interese total opuse,nu poate fi o colaborare sănătoasă în interesul poporului/țării pe termen lung cu atâtea mentalități diferite 😥


 24. 24

  anti-toato ce eşti, Nora!!

  😆


 25. 25
  Nora:

  Ei, Seva, după legea uninominalului pur, USL e creditat cu 85 la sută din Parlament. Carevasăzică, nu va mai fi aşa tărcat. Va fi roşu-roşu. Cu puţintel portocaliu, rezultat din picăturica de galben pnl-istă. Da’ de la depărtare, tot roşu va fi.

  Şi da, sunt cam 4 tabere. 😀


 26. 26
  Seva Tudose:

  Nora,

  deci cum zici tu Piața Revoluției este aceiaș cu Piața
  Universității (cum scrie pe video) și sunt PDL-iștii !

  la Fântână sunt cei anti-tot ? Atunci cei de la Teatru cei anti-Băsescu și ei sunt USL-iștii ?

  Că cei de la Piața Victoriei,erau clar anti-Ponta !


 27. 27
  Nora:

  Andreea, da. Că văd că ajungem iar la nişte alegeri pe modelul anilor 2000. Iliescu versus Vadim. Numa’ că acum au şanse mari vadimii.


 28. 28
  Seva Tudose:

  Nora,

  atunci dacă USL-iștii au 85 din Parlament ar trebui ca Senatul să fie câștigat în majoritate de opoziție,așa cred că Ponta nu va avea chiar putere executivă în toate.

  așa cam este aici în USA 😉


 29. 29
  costelus:

  USL e creditat cu 85 la sută din Parlament

  Stai linistita, astea-s povesti. Eu cred ca PSD-ul chiar va incepe sa scada binisor. Cum a ramas cu salariile bugetarilor, ca tu stii exact? Nu era ca le maresc putin la 1 iunie, apoi 1 iulie, iar acum le maresc de la 1 august. Sa creasca euro insa putin sa se adune ceva bani din TVA si apoi le maresc. 🙂

  De-aia se si grabesc comunistii cu suspendarea, chiar daca pentru asta au fost nevoiti sa se stearga la cur cu Constitutia si sa arate degetul mijlociu Europei. Daca nu trece suspendarea acum, mai incolo nu va mai fi nici o sansa.


 30. 30

  e singura dată, Nora, cînd n-am mers la vot. singura-singurica.


 31. 31
  Nora:

  Seva, nu pricepi. Piaţa Revoluţiei e aia de la Ateneu. Nu e totuna cu Piaţa Universităţii. La Ateneu au fost ăia mulţi, câteva mii, veniţi şi din ţară.

  Ştiu că e complicat. 😆 Dar da, au fost 4 manifestaţii în 4 locuri diferite.


 32. 32
  costelus:

  Aoleu Joiana, da’ tu acus incepi sa ne ceri bani pentru asa articole. 😀


 33. 33
  Seva Tudose:

  ouch,deci Piața Revoluției este acolo unde a fost goana lui Ceaușescu cu elicopterul în *89 ! deci PDL-ul !

  Dar Piața Universității este locul de la Fântână a celor anti-tot(ca tine ) ? Și deci vis-a-vis era Teatru cei anti-Băsescu !

  și deci unde erau USL-iștii ? că la Ateneu erau Pro-Băsescu 🙄


 34. 34
  Nora:

  Euro şi dolarul au ajuns la maxime istorice. Au scumpit şi ţigările, fir-ar ai dracu’! 😆


 35. 35
  Seva Tudose:

  Nora,

  Piața Revoluției eu o știu acolo unde esta clădirea fostului Comitet Central al PCR,și vis-a-vis fostul Palat Regal,acolo s-a înfăptuit revoluția… în fine 😉


 36. 36
  costelus:

  Si prezervativele …


 37. 37
  Nora:

  Sevaaaa! USL-iştii erau „under-cover” la Teatru! Cre’ că trebuie să fac un desen.

  Piaţa universităţii era împărţită în două: la Fântână, cei ca mine, la Teatru ăia „anti-Băsescu”, pro-USL.


 38. 38
  Nora:

  Seva, Ateneul e vis-a-vis de Palatul Regal. Da, aia e Piaţa Revoluţiei.


 39. 39
  Joiana:

  Domnu’ Costeluş, nu vreau nimica. Decât un braţ de ştevie şi unu’ de păpădie.


 40. 40

 41. 41

  cireşele nu s-au scumpit, încă…


 42. 42
  Nora:

  Iar mănânci cireşe, îmbuibato? 😀


 43. 43

  8 lei kilu, de la colţ. negre ca sufletul meu şi uşor stafidite. tot ca el. 🙂


 44. 44
  costelus:

  Unde dracu mai gasiti voi cirese, mai ales la bucuresti? Eu n-am vazut neam …


 45. 45

 46. 46
  Nora:

  Sunt peste tot, Costeluş. Mă rog, la Mega Image şi în Amzei sigur. :mrgreen: Da’ ai fost de curând în Bucureşti? 🙄


 47. 47

  cică „mai ales la bucureşti„…


 48. 48
  Seva Tudose:

  Nora #34

  gata,te rog lasă-te de fumat,uite Ana are cât,două luni de când s-a lăsat ? Începutul este greu,pe urmă ai să vezi ce mândră ai să fi de tine/decizia ta !

  eu fumam 10 dolari pe zi,și soțul a spus: uite eu voi arunca aici în vaza asta mare în fiecare zi câte 10 dolari plus alți zece dolari pe săptămână ca recompensă

  pe urmă mi-am luat o poșetă Guess,inelul favorit…
  și uite cum mi-am dat seama cât ardeam,dar sănătatea te costă cu mult mai mult,cu sacul de bani…


 49. 49
  costelus:

  Marti seara am trecut pe acolo.

  La supermarket normal ca sint tot timpul, depinde acuma daca le mai numesti cirese. Seamana asa putin la forma si culoare. In Iasi eu am cautat si n-am gasit, nici macar asa, de pofta 🙁


 50. 50
  Nora:

  Bizar. Am văzut şi în piaţă, şi la de-aia de vând pe marginea drumului, pe trotuar. Alea de la Mega, într-adevăr, nu erau româneşti, dar erau bune. Negre şi mari.


 51. 51
  Seva Tudose:

  Cireșele au un anti-oxidant,știut anti-aging de regenerare a țesuturilor,de anti-îmbătânire,serios spun !


 52. 52
  Edle:

  Bravo, Joiana. Am citit pe nerasuflate.


 53. 53
  Joiana:

  Mulţămesc, doamna Edle. Ce mai faceţi? Bine, sănătoasă, ăi mici mănâncă?


 54. 54
  Edle:

  Costelus, tu esti din Iasi?!

  Vezi, ca de-acum am pretentii de la tine. Daca mai zice Danny ceva de moldovence, sa-l bati. 😀


 55. 55
  Edle:

  😆

  Bine, sanatoasa, cum sa nu, Joiana.

  Ai mici 5 minute se pocnesc, 5 minute se pupa. In momentul asta isi scot limbile unul la celalalt. De mancat mananca.


 56. 56
  Seva Tudose:

  Joiana

  uite niște proteste,plancarde/pancarde,sunt doar sugestii 😉

  http://filipspagnoli.wordpress.com/2010/04/23/political-jokes-funny-quotes-83-ironic-protest-signs/


 57. 57
  Morringain:

  Scuze, Joiana, ca dau link la un fel de concurenta 😛

  http://www.flickr.com//photos/constantinb/sets/72157630439842400/show/


 58. 58
  val_one:

  mamă, ce zi! dar totul e bine cînd se termină cu bine. 🙄

  mai pe la prînz mă chemă şeful celulei de partid la el în birou. eu mă aşteptam la vreo recompensă, ceva, că doar combăusem eu ceva zillele astea.
  ei, aş! mi-a tras o muştruluială bună că n-am convins pe nimeni, n-am făcut nicio recrutare în zilele astea de restrişte, sau măcar vreo adeziune, acolo, ba m-am mai şi desconspirat, şi zise că-mi suspenndă prerogativele de activism pe bloguri şi mă trimite la lipit de afişe în campania ce va să vină. eu mă enervai şi-i zisei cu năduf că pentru aşa o degradare e musai să ceară aviz măcar consultativ la vreo curte oarecare, nu neapărat la aia de păzeşte constituţia, că aia pare foarte ocupată în zilele ce urmează, curte să fie, c-aşa-i constituţional. el bătu cu pumnul în masă iar eu bătui, tot în masa lui, cu demisia. i-am mai trîntit şi uşa la birou, ca să mă răcoresc un pic pe canicula asta.

  şi uite-aşa am ajuns eu să mă retrag activitatea politică publică, o să mă limitez la monitorizare pe cont propriu, măcar să ştiu pe lume trăiesc. 🙄


 59. 59
  costelus:

  Na, mi-era pofta, ca m-am saturat de cirese de plastic. Struguri n-am mai gustat de ani buni si nici n-o sa gust.

  Dana: pai credeam ca am spus si la ce liceu am invatat, nu numai ca am fost din Iasi. Stii, acum trecutul e timpul corect: am fost din Iasi, am fost din Romania.


 60. 60
  costelus:

  Stiam eu prea bine ca val_one e platita pentru propaganda 😀

  Sper ca am voie sa glumesc de data asta. 😀


 61. 61
  Seva Tudose:

  Val_one,

  eu dacă eram în locul tău,i-aș fi spus/trântit-o: cum să racolez,să conving oamenii să adere dacă nu ți s-a pus la dispoziție o terasă cu băuturi răcoritoare,nu mai vorbesc de bere rece la proțap,că ți se prezentau toți la picioare și usl-iști și băsești și alte adeziuni conlocuitoare 😀


 62. 62
  Seva Tudose:

  Morringain #57

  mișto fotografiile !


 63. 63
  Morringain:

  Mda, gata, l-au ciuruit. Nu mi-e mila de Base, ci de Romania, nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa mai faca uslasii de acum incolo…


 64. 64
  val_one:

  ei sînt Voinţa Poporului, Morringain. cine sîntem noi să ne tot punem întrebări? 🙄


 65. 65
  Seva Tudose:

  Morringain,

  pe cine l-au curuit 🙄


 66. 66
  Seva Tudose:

  am vrut să scriu:ciuruit ? alt sens 😉


 67. 67
  Morringain:

  @Seva: merci, n-ai pentru ce, ca doar nu-s ale mele. Le-am gasit si eu pe net si le-am dat mai departe. Cum pe cine au c(i)uruit? Pe Base, gata, e suspendat.

  @Val_One: mda, o sa trebuiasca din ce in ce mai mult sa ne obisnuim cu asta. Si culmea e ca unii o sa fie fericiti asa.


 68. 68

  adios muchachos…


 69. 69
  Seva Tudose:

  Fetelor,azi îl am pe nepoti-miu stă toată ziua pe Sponge Bob ori Dora la Tv.iar eu sunt când în grădină când la computer când în bucătărie…au,au este nasol deci 😉


 70. 70
  Seva Tudose:

  Gata,îl dădui la o parte de la televizor:Crin Antonescu este președinte interimar !


 71. 71
  Morringain:

  cred ca Antonescu e ud de placere. Cand ma gandesc ca in 2009, in lipsa de alternative, tineam cu el 🙄


 72. 72
  Seva Tudose:

  RUȘINE,RUȘINE ȘI IAR RUȘINE,PONTA ESTE DE CENTRU-STÂNGA
  UN SOCIALIST ! ROMÂNII DATORITĂ CORUPȚIEI/SĂRĂCIEI LA CARE SUNT FĂPTAȘI ȘI DOMNIILE LOR ANTONESCU/PONTA AU REVENIT/DEVENIT SENTIMENTALI AI SOCIALISMULUI !

  Îmi vine să plâng ! Sper să stea aceștia doi numai până la 29 iulie 2012 !

  Deștepteată-te române !


 73. 73
  Ana:

  Eu v-am prezentat acum două vineri scenariul ăsta.

  Casandră mai sunt! (Că era şi greu.)


 74. 74
  Costelus:

  Stai mai Sevo linistita, toti sint niste comunisti. Si Basescu. Uite, foarte multi parlamentari PDL au trecut la PSD. Chiar si astazi au plecat vreo 5!! Cine a pus astfel de gunoaie pe liste? Ca doar nu-si inchipuie cineva ca in Romania parlamentarii au doctrine.

  Glumeam cu ani buni in urma, cind era Tariceanu prim-ministru si marea taxele in draci, ca romanii au inventat un nou curent: liberal-comunismul. 😀


 75. 75
  Seva Tudose:

  deci colectez opiniile>

  http://www.dw.de/dw/article/0,,16072376,00.html


 76. 76

 77. 77

 78. 78
  Jaco Pastorul:

  orice asemanare cu personaje de pe aici e pur intamplatoare:

  http://www.liveleak.com/view?i=5a8_1341564605


 79. 79
  Edle:

  Costelus, oi fi zis tu, dar nu eram eu pe-aici.

  Si asa deci, ai fost pe-acasa.


 80. 80
  Nora:

  Val_one: lasă că şi pe mine m-au dat afară de la anarhişti. Că n-am fost în stare să bat nici măcar un moş cu nostalgii comuniste. 😀 Am ratat, soro, am ratat!


 81. 81
  Jaco Pastorul:

  Tu nici nu trebe sa bati, il ucizi din vorbe!


 82. 82
  andreea:

  bună dimineaţa…


 83. 83
  Nora:

  Andreeaaaaa, mor de cald!


 84. 84

  🙁

  eu am aer condiţionat acasă. la muncă e cam nasol, că unii nu-l suportă.

  prima lovitură: un proiect din bani Soros, aprobat, acum şade pe loc, îngheţat. nu mai vin bani, pînă nu se lămuresc ce şi cum.
  aştept cu interes factura la telefoane şi curent.


 85. 85
  Nora:

  Toate sunt suspendate acum, Andreea. Nimeni nu mai trimite bani niciunde. 🙁


 86. 86

  duşuri peste duşuri şi preumblare goală şi udă prin casă.
  asta pot să-ţi recomand.
  🙂


 87. 87
  Jaco Pastorul:

  …si cu ferestrele larg deschise!


 88. 88
  val_one:

  doar să aibă grijă să nu-şi ude şi părul, Andreea. 😉

  Nora, moşul ăla trebuie înţeles, săracul, n-are cine să-i spună că el îşi regretă tinereţea, de fapt.


 89. 89

  Doamneeee, ce drăguţi erau ăia doi, umăr la umăr, asearăăă…


 90. 90
  val_one:

  daaa, cît pe ce să-i visez. 😆


 91. 91

  eu am visat azi noapte că mergeam printr-o mlaştină neagră, pînă la genunchi.
  din cînd în cînd mă opream să dau jos de pe mine, că se agăţau de picioare, nişte broscuţe mici, verzi.
  nu îmi era frică, dar aş fi vrut să dau un telefon.
  telefonul nu era încărcat.
  pe urmă m-am întîlnit cu un poştaş, care mi-a înmînat un colet legat cu fundă roz.
  şi m-am trezit…


 92. 92
  val_one:

  broscuţele verzi în combinaţie cu funda roz a pachetului înseamnă că de luni vei avea o săptămînă plină surprize plăcute. 🙂

  da` poştaşul avea mustaţă? 🙄


 93. 93

  uite, ai dreptate. ar trebui să cer o mărire de salariu, luni. bănuiesc că şefii mei sînt fericiţi acum. vineri, se tot îmbărbătau reciproc: „dă-l în mama lui de nonorocit, de data asta scăpăm de el!!”

  nu avea mustaţă, sau era umbrită de cozoroc…

  Nora, cred că vine o furtună, din ce văd eu pe fereastră…


 94. 94
  val_one:

  să ceri mărirea aia de salariu la prima oră luni, cît mai sînt şefii euforici. după amiază s-ar putea să înceapă să curgă tot surprize neplăcute pentru ei. depinde de conţinutul pachetului. 😉


 95. 95

  zici tu, valone?!
  hmmm….


 96. 96
  val_one:

  nu uita că eu monitorizez tot ce se poate. iar la asta ştii că mă pricep 😉


 97. 97

 98. 98
  Costelus:

  Ia zi valonas, ca tot monitorizezi tu tot, are vreo sansa Base la referendum?

  Uite l-as vota si eu. L-am mai votat o data in 2007, nu pentru ca-mi era simpatic, ci pur si simplu pentru ca am crezut ca ceea ce a facut el nu se poate numi incalcare grava a constitutiei. La fel si acum. La alegeri normale insa nu l-as vota niciodata.


 99. 99
  val_one:

  nu ştiu, Costeluş, nu sînt oracol. ecuaţia are atît de multe variabile, încît şi sociologii de bună credinţă (în mercenari nu am încredere) se feresc să facă predicţii.

  eu altceva aştept, săptămîna viitoare se vor lua nişte decizii hotărîtoare în ceea ce priveşte viitorul nostru. cum vor fi alea, iar nu pot să prevăd. doar sper să fie cele corecte. 🙂


 100. 100

  extraordinar! şi cîte muşcături de funduleţ am suferit, eu şi valonaş, de-a lungul timpului, din partea lui Costeluş. avem fundurile pline de cicatrici…


 101. 101
  val_one:

  😆
  Andreea, dacă s-a dat pe brazdă definitiv, rămînem doar cu vechile cicatrici. 😉


 102. 102
  Costelus:

  Nu Andreea, nu il simpatizez pe Basescu, dar e limpede ca ceea ce a fost acum e o lovitura de stat in toata regula. Legile sint clare: ne place sau nu ne place de Basescu, asta ne e presedintele cit ii tine mandatul. Cum naiba poti sa te substitui primului ministru daca functia ta e decorativa, ca presedinte tu nu ai putere executiva. Poti vorbi, dar cu asta ramii. Va fi insa imposibil lui Basescu sa explice asta tugurlanilor care stiu ca din cauza lui salariile le-au fost reduse cu aproape 50%. Eu cred ca va pierde, din pacate.

  E, n-am muscat eu prea tare. A fost sa-i spunem o neintelegere cu val_one: am crezut in iarna ca ea e pe linia aia cu „protesteaza doar mahalaua violenta” sau cam asa ceva.


 103. 103
  Costelus:

  „săptămîna viitoare se vor lua nişte decizii hotărîtoare în ceea ce priveşte viitorul nostru”

  Uite nu m-ar surprinde ca nemtii sa ne dea o muie definitiva in ceea ce priveste Schengen/integrarea in UE.


 104. 104
  val_one:

  doar nu crezi că m-a lovit subit naivitatea, Costeluş. 😆
  nu, nici nemţii, nici americanii, nici alţii nu ne vor ajuta dacă noi nu facem nimic.
  eu vorbesc de nişte decizii care se vor lua undeva în Bucureşti. 🙂 şi nu în zona politicului, dar mai tari decît acesta. 😉

  şi te rog să-ti controlezi vocabularul dacă vrei să-ţi mai răspund.


 105. 105

  juridicul, drăguţul de el… doar acolo…


 106. 106
  val_one:

  cam pe-acolo, Andreea. ştiam eu că tu te prinzi. 🙂


 107. 107
  .:

  Pentru Tatiana (pentru dez-uimire):


 108. 108
  Nora:

  😆 😆 😆


 109. 109
  andreea:

  ah, muzica…
  🙄


 110. 110

  aici, Andreea a scris, spre ruşinea ei, ceva din care ar putea reieşi că are un copil cu imaginaţie. doar atît. pe lîngă faptul că s-a rănit destul de tare la mînă.

  îmi cer scuze pentru tupeu şi nesimţire.


 111. 111
  Manuella:

  Andreea,

  Acum să-i meştereşti fetei un arici „pe faţă” ! 🙂


 112. 112

  nu, Manuella, să nu mai văd ace în faţa ochilor!!!

  👿


 113. 113
  val_one:

  morala:
  să nu calci niciodată un arici, chiar şi cînd e întors pe dos. 🙄

  Andreea, eu nu mă mai mir de imaginaţia fetiţei tale. doar mă înclin. 🙂


 114. 114

  valone, nu cred că ai fi vrut să-mi vezi privirea hăituită, în acel moment…

  …..

  iaca, de rîsu-plînsu

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/antena-3-orgasm-prin-toti-porii-990847.html


 115. 115
  val_one:

  mda, vorba lui Horia, ăştia confirmă geniul lui Caragiale. a cîta oară? şi cu ce preţ pentru noi, cei de rînd? 🙄


 116. 116
  val_one:

  Andreea, eu sper să nu ajungem să auzim şi pe stradă scandîndu-se:

  patruped bun, biped rău!
  patruped bun, biped rău!

  rămîie între pereţii studiourilor lor.


 117. 117
  Costelus:

  Las’ c-o sa auzim noi pe strada strigindu-se: „vezi un politician? Omoara-l!”. Acusica. 😀

  Andreea, si acum cu ce mina scrii?


 118. 118

  cu nasul scriu, Costeluş. am un nas foarte, foarte fin.


 119. 119
  Ana:

  #110,

  Absolutamente memorabil! Mişto copil! 😆 😆 😆 Fericitu-s-a! Bravo!

  Azi-dimineaţă, la trezire:

  – Mami, azi am chef de tine.

  (Mie cum naiba nu mi-a trecut prin cap în atâta viaţă să spun ceva atât de simplu şi clar, pe un ton atât de iubitor?)


 120. 120
  val_one:

  uriaş privilegiu să fiţi mamele unor asemenea copii. dar ştiţi voi asta, nu trebuie s-o spun eu. 🙂
  important e că şi reciproca este de acelaşi ordin de mărime. 😉


 121. 121
  Aristide Buhaiu:

  Timid incearca Ana s-o imbuneze pe Andreea.


 122. 122
  Aristide Buhaiu:

  Buna Seara!


 123. 123

  Joiana!
  iote un taur!!
  😆


 124. 124
  .:

  Eu nu i-am înţeles niciodată pe părinţii ăştia care atribuie toată sclipirea de inteligenţă şi spontaneitatea din lume copiilor lor.

  Deci, fetele voastre n-au făcut respectiv zis ce spuneţi voi aici.

  Sunteţi jenante. Şi mai jenanţi sunt cei care vă ţin isonul cu limba.


 125. 125
  Costelus:

  Taur sau bou? 😆


 126. 126
  val_one:

  pe ce te bazezi, Punctum? 🙄


 127. 127
  Jasmine:

  Presedintele suspendat a afirmat vineri ca PM minte in privinta reprezentarii la Bruxelles si ca actele sale nu au fost transmise.

  Cred ca e important sa se lamureasca acest aspect direct la MAE si sa fie intrebati atat cei de la cabinetul ministrului cat si cei de la comunicare cu presa:

  1. care era procedura (regulamentul) adica cine trebuia sa se ocupe de trimiterea documentelor (daca acestea au fost intr-adevar trimise la MAE)

  2. ce curs au luat documentele

  E important sa stim cine sunt oamenii de la varf carora le dam banii nostri prin taxe si impozite si care e gradul lor de corectitudine.


 128. 128

  eşti mortală, Jasmine…
  😆


 129. 129
  Costelus:

  Jasmine, tu aiurezi iar? S-a dus Ponta la Bruxelles si s-a sters la cur cu toti si cu toate, incepind cu Constitutia. Crezi ca Ponta poate spune ceva adevarat?

  Daca poti, n-are rost sa platesti impozite statului roman. PF in Cipru, Moldova etc.


 130. 130
  Jasmine:

  🙂 de ce andreea? ca o tin langa cu banii mei? 😆

  pai asa e. oamenii acestia sunt platiti din banii nostri. adica, banii nostri. ai nostri, nu ai lor. eu dau multi bani la impozite, poate si de-asta ma agit atata. si nu am uitat cum pe vremea impozitelor in trepte azi aveam in cont o suma, maine disparea jumatate. ma ardea rau. si daca tot vine vremea in care iar imi dispare jumatate, macar sa stiu ce fac cu ei cei de mi-i vor lua fortat. 🙁


 131. 131
  Jasmine:

  costelus, eu vreau dovezi. vreau sa fie intrebati toti cei implicati, si sa dea IN SCRIS cu semnatura si verbal ce s-a intamplat. si apoi sa se faca un comunicat public si sa ajunga raspunsul si la Joiana in poarta.


 132. 132

  nu, Jasmine, pentru că eşti aşa de serioasă, sperînd că o să se rezolve ceva. 🙂 te şi văd cu băţul în mînă, croindu-i pe vinovaţi.
  Marga ar trebui săltat, acum. hai să vedem ce se întîmplă…


 133. 133
  Costelus:

  Iti da Ponta in scris ce vrei, nu te-ai prins? Orice. Ca tot n-are nici o valoare pentru el 😀


 134. 134
  Jasmine:

  of, andreea. e adevarat ca sunt o idealista, vreau nu vreau. si e adevarat ca stau cu batul intr-o mana, dar in cealalta mana am si pasaportul ca plan B 🙁


 135. 135

  este, extraordinar, fantastic şi nemaipomenit de bine că ai şi un plan B.


 136. 136
  Jaco Pastorul:

  Sa iti lauzi copiii in public e o chestie de prost gust. Sa lauzi copiii altora cand nici chiar parintii lor nu ii lauda, e o chestie care depaseste politetea, tinde inspre lingusire soioasa. Aici sunt de acord cu Cosa.
  Ce plictiseala…


 137. 137
  Costelus:

  Jasmine, numai vezi sa nu imbatrinesti cu pasaportul in mina. 😀

  In rest, ce oameni tristi si rai!


 138. 138
  Nora:

  Gee, murăturile de luni dimineaţa. Merci, şi-aşa băusem cam mult aseară.


 139. 139
  Jasmine:

  adica vrei tu, costelus, sa spui ca o sa stai si tu cu batul in mana si nu o sa mai fie nevoie sa recurg la pasaport? 😀


 140. 140

 141. 141
  Costelus:

  … adica mai bine ai recurge la pasaport.


 142. 142
  Jasmine:

  Jaco, nu inteleg la ce te referi.

  Nora, buna dimineata! lasa muraturile pe mai tarziu, delecteaza-te mai bine cu o cafea dupa placul tau 🙂


 143. 143

  mi-am editat comentariul incriminat. 110.


 144. 144
  Jasmine:

  Voi recurge la pasaport atunci cand toti vor fi de partea celor care nu sustin legile, codul moral si constiinta. Pentru ca daca ei ii vor, atunci va insemna ca locul meu nu e acolo. Pana atunci, pastrez pasaportul ca plan B.


 145. 145
  Jaco Pastorul:

  Nu erai tu incriminata. Tu doar ai povestit o intamplare haioasa.

  Pricepeti odata ca e nasol cand incepeti cu siropurile alea laudative. Rezumati-va la fapte.


 146. 146

 147. 147

  să fim serioşi, Jaco. eu am povestit fix cu gîndul de a vedea voi ce deşteaptă e ea. şi de aici, dacă se poate, să trageţi concluzia şi că eu sînt foarte deşteaptă. şi soţul meu. şi părinţii mei şi tot neamul meu românesc!!

  sînt mîndră că sînt româncă!
  am zis!

  (băi, dă-mă dracu de şmecheră…)


 148. 148
  Edle:

  Mie nu mi s-au parut cine stie ce laude. 🙄

  Si, la urma urmei, de ce n-ar avea voie o mama sa isi laude copiii?

  Eu ii laud si pe ai mei si pe ai altora, deopotriva. Sunt de un prost gust soios, ce sa mai! 😀


 149. 149
  Jaco Pastorul:

  Jasmine draga, e clar ce s-a intamplat, nu trebuie nicio ancheta.

  Actualul guvern si parlament au blocat absolut orice actiune a presedintelui, calcand peste legi si reguli.

  In legatura cu asigurarile era clar ca de undeva trebuiau luati cei 8% acordati bugetarilor. I-au luat de la angajatori ca aia-s mai putini si nu afecteaza rezultatul alegerilor viitoare.


 150. 150

  pe bune, Jasmine, nu mai sta… nu mai ai ce aştepta… 🙁


 151. 151
  val_one:

  să ne lămurim puţin. relatarea într-un cerc de prieteni (plec de la premiza că din prietenie ne întîlnim aici) a unor faze simpatice cu proprii copii nu înseamnă nicidecum laude.

  în ciuda aparenţelor, cei cărora le displace asta au fost şi ei copii cîndva şi mai mult ca sigur că au avut parte de asemenea „laude” din partea părinţilor lor.


 152. 152
  Jaco Pastorul:

  Edle,

  esti inca tanara si ai copiii mici. Acum sunt dragalasi, dar vor creste mari si vor incepe sa faca tampenii, ca orice copil si atunci n-o sa-ti mai arda sa apari pe blog sa le spui. Asa e viata, cu bune cu rele, cel mai bine e sa le tii pentru tine si alea bune si alea rele.
  Asta ar fi un motiv. Al doilea motiv ar mai fi si faptul ca nu toate mamele din lumea asta sunt asa fericite ca voi, mai exista si copii cu necazuri si care s-ar putea sa le pice greu bucuria asta a voastra. Daca discutati pe mail e ok, dar pe un blog public, pica prost. Crede-ma, n-o spun din rautate.


 153. 153
  Jaco Pastorul:

  Valoane, in ciuda aparentelor, un blog nu e un cerc de prieteni. E un blog public si atat, unde apar tot felul de insi. Uite aseara, a aparut Aristide Buhaiu, bagi mana in foc ca iti este prieten? In schimb a observat si el ca ceva e nelalocul lui.

  Chestiile astea cu copiii sunt ceva foarte intim care se discuta in cerc inchis.


 154. 154

  ok.

  măi, vă rog frumos:

  de acum înainte, unul să nu mai spună ceva de bine despre viaţa lui. deci, io fac spume cînd văd că unuia i-a ieşit ceva. mamele să nu mai zică lucruri bune despre copii. femeile frumoase să nu-şi mai pună poze, că le ia naiba! să nu îndrăzniţi să spuneţi că aţi cîştigat ceva -- vreun concurs sau că aveţi un job nou, interesant. că mîncaţi altceva decît cartofi sau că v-aţi cumpărat rochii. sau că mergeţi la un spectacol!

  dă-o naibii de treabă! dacă intră şi citeşte unul care nu are bani de spectacol!!


 155. 155
  .:

  Off, numai beţâi pe-aici. Moldovenilor!

  Tania, tu eşti mişto: nu bei şi nu fumezi, aşa-i?!


 156. 156
  val_one:

  da, Jaco, eu aşa consider, că măcar un dram de prietenie ne ţine împreună. şi tocmai asta nu-i lasă pe unii să doarmă de grija noastră şi caută să bage zîzanie cu orice preţ.

  i-aş întreba, retoric, dacă nu le place aici, nu le place atmosfera, nu le place ce şi cum vorbim sau batem cîmpii uneori, de ce insistă? s-au terminat blogurile? 🙄 trebuie să ne taxeze la orice „greşeală”? 🙄


 157. 157
  .:

  Adevărul e că există Dumnezeu, da-i cam al dracu!

  (Iote ce-am scos! Chestia asta va circula pe internet şi prin staţiile de metrou. Ţineţi-o minte. Şi mai ales pe mine că mi-a venit. De fapt nu pe mine ci pe nepoată-mea. Ea a spus-o. Un geniu, ce să mai … Sau se zice o geniuă. Chiar, de ce n-au scos ăştia şi forma la feminin?! N-o avea la cine să se aplice?! Hm, ciudaţi!)


 158. 158
  Nora:

  Eu sunt mişto. Acum port nişte pantofi nude superbi. Mănânc icre negre la micul dejun. Piept de prepeliţă la prânz. Trufe seara şi terină de foie gras. Mă duc şi la spectacole. 😆 Copii n-am, dar prietenele mele au cei mai mişto copii din lume. Superbi şi geniali că altfel mamele lor n-ar fi prietenele mele. 😆


 159. 159
  Jaco Pastorul:

  fii sigura ca acelasi dram de prietenie il leaga si pe el, sunt convins.

  dar asa cum tu incerci sa pui zahar si miere, probabil ca e in firea ta asta, tot asa noua, de ex, ne cade greu la diabet smecheria asta. e tot o chestie de fire.

  cel mai misto ar fi sa gasim o cale de mijloc, probabil.
  nu poti sa vii si sa spui „uriaş privilegiu să fiţi mamele unor asemenea copii”, fara sa stii exact despre ce copii e vorba. Asta doar parintii pot sa spuna despre copii lor. Io n-as accepta sa mi se spuna asa ceva nici in ruptul capului.


 160. 160
  Jaco Pastorul:

  Si frazele alea cu „nu le place ce şi cum vorbim sau batem cîmpii uneori, de ce insistă? s-au terminat blogurile?” suna a dat afara pe usa, asta sa fie?


 161. 161
  val_one:

  nu, Jaco, este doar o nelămurire. şi eu am vizitat multe bloguri şi site-uri. în momentul în care am ajuns la concluzia că nu-mi mai place, m-a retras fără să-mi dea prin cap să reproşez cuiva ceva.

  sper că nu o iei în nume personal, nu la tine mă refeream. poţi fi absolut sigur de asta . 🙂

  (şi nici la Punctum. 🙂 )


 162. 162
  Jaco Pastorul:

  Mai, uite care-i treaba, trebuie sa va decideti. Ori inchideti blogul asta si va dati legitimatii de membri si intra numai cine-i compatibil, ori il deschideti si deveniti mai toleranti acceptand faptul ca exista si altfel de opinii. Nora, hotaraste-te, asa cum e acum e cel mai nasol.

  Ca sa nu pricepi ca laudatul e la fel de nociv ca si injuratura inseamna sa nu mai ai echilibru. Parerea mea.
  Mie mi-a fost intotdeauna frica sa-mi laud copii si asta numai din cauza faptului ca as putea sa stric un echilibru.


 163. 163
  Nora:

  Andreea, ce făcuşi? Pune comentariul la loc.

  Jaco: ţi-am mai spus şi ţi-o repet. Încetează să mai dai tu lecţii de comportament, să ne spui ce să ne zicem şi cum să ne lăudăm sau dacă. Asta e culmea!

  Pe fetiţa Andreei, am văzut-o într-o poză. E dulce, dulce şi pare un copil cu personalitate. Genul care se mai face şi arc şi bate din picior când vrea ceva. Ceea ce-mi place.
  Pe fetiţa Anei, am cunoscut-o. Şi mi-a plăcut din prima. Am avut o săptămână în care ne-am întâlnit de 3 ori câte 3 ore. E spontană şi are un dar de a ajunge simplu, direct la miezul lucrurilor care m-a lăsat cu gura căscată.

  Mă doare în cur că unora le pare asta „linguşeală soioasă”. Iete, fâs.


 164. 164
  val_one:

  Jaco, eu nu-mi dau seama cu cîtă toleranţă poate fi întîmpinată intoleranţa.


 165. 165
  Nora:

  Jaco: mai termină cu tâmpeniile. N-am interzis nimănui accesul decât în momentul în care respectivii au luat-o razna rău de tot. Sau tu vrei să spui că alea erau opinii critice, nu jeguri?

  Şi asta, cu lăudatul nociv, e doar părerea ta. Nu are valoare de adevăr absolut.

  Eu sigur n-aş fi fost la fel de încântată de metoda ta. Să-ţi lauzi, să-ţi încurajezi copiii e esenţial. Şi lauda nu exclude partea critică. Dar să faci pe chiorul, să nu observi când copilul tău face ceva bun mi se pare la fel de traumatizant ca atunci când îi arzi una. Ah, dar stai aşa! Că parcă tu eşti din cei care cred că „unde dă mama, creşte”. Sau cum era vorba aia sinistră?


 166. 166
  Nora:

  Şi da, fireşte că există şi alte opinii. Ce, ţi se pare că ţi-a pus cineva pumnul în gură? E cineva care nu-şi poate exprima părerea? Sau acum ar trebui să tac şi să pretind că aprob toate enormităţile?


 167. 167
  Jaco Pastorul:

  Nora esti intoleranta.

  Intre „parerea mea” si „inceteaza sa mai dai tu lectii de comportament” (ca si cum eu as fi vreun exemplu de comportament deviant) e cale lunga. Cine te crezi tu incat sa-mi spui ce sa fac? Chiar crezi ca-mi pasa de „interdictiile” tale?


 168. 168
  Nora:

  Ha, ha! 😆

  Nu era o interdicţie, Jaco. Ci doar o încercare de a-ţi zgâlţâi puţintel jilţul de etică pe care te-ai cocoţat. Ştiu, ştiu că nu funcţionează. Cred că s-a lipit de pantaloni.


 169. 169
  Jaco Pastorul:

  Valoane, iti spun si tie ce ii spuneam si Norei, deunazi.

  Toleranta nu are grade de masurare. Ori esti, ori nu esti. Daca esti, esti pana la capat.

  Nora, te scalzi in namol. Daca pe copiii fetelor (crezi tu) ca ii cunosti, pe ai mei nu ii stii absolut deloc, deci orice referinta la educatia pe care le-am dat-o iti este interzisa.

  Stii ceva? Nu mai bine ma banezi si pe mine? Ati avea mai multa liniste.


 170. 170
  val_one:

  toleranţa nu are grade de măsurare… hm, pe acest concept, intoleranţa cîştigă fără drept de apel.


 171. 171
  Nora:

  Mă scald în nămol? Wow. Ia vezi tu mai bine ce persoană am folosit. Nu m-am referit la copiii tăi, ci la modul în care m-aş fi format eu dacă m-aş fi aflat într-o situaţie similară.

  Eu zic să dai o raită prin comentarii. Pari să ai memoria scurtă sau să priveşti într-o singură direcţie.

  Unde erau victimele! 😆 😆 😆

  Mda, împacă-te cu gândul. Nu sunt tolerantă până la capăt. Suport înjurăturile şi voma la adresa mea, dar nu şi la adresa unor persoane care nu se pot apăra. Nu tolerez nici vânătoarea de vrăjitoare, nici acuzele denigratoare, halucinante. Iarăşi spun: nu eu eram victima lor.


 172. 172
  Jaco Pastorul:

  Aparent, valoane, doar aparent. Intoleranta nu poate fi neutralizata decat cu toleranta maxima. Nu exista alta cale.


 173. 173
  Nora:

  Mai ştii când au apărut pozele alea cu Ruxandra Predescu? Sau când Cosa debita tot felul de aberaţii la adresa familiei Bădicioiu, care n-aveau nicio legătură cu site-ul sau cu lucrurile de acolo? Ei, alea sunt nişte chestii care nu se pot înghiţi. Aluziile scabroase la viaţa intimă a oamenilor, scormonitul şi fluturarea de „informaţii”.

  În concluzie: voi bana pe oricine face asta. Nu vreau un Cancan aici. Deal with it.


 174. 174
  Jaco Pastorul:

  asta e impersonala, asa-i?

  „Că parcă tu eşti din cei care cred că “unde dă mama, creşte”


 175. 175
  Nora:

  Ah, şi încă ceva: eu nu-mi propun să reeduc oamenii aici. Nici să-i fac „mai buni”. Asta e o pălărie prea mare pentru capul oricui. Şi o aroganţă nemaivăzută. E entertainment, nu repetiţie la cei şapte ani de acasă.

  Fii sigur că dacă unii au comportamente deviante, nu-i vindecăm noi aici. Nu e canapea de psiholog, nici confesional. Dacă au loc ceva urmări pozitive, asta e numai accidental. Nu e scop în sine.


 176. 176
  Nora:

  Tu ai zis-o, Jaco. Nu eu. Ai apărat-o, ţi-ai afirmat şi reafirmat încrederea în ea.


 177. 177
  val_one:

  oricum, nu asta era agenda zilei, dar dacă tot am ajuns aici, aş mai spune doar că ar fi păcat ca blogul ăsta să devină un loc impersonal, golit de sentimente. ar fi un arid ca un deşert.


 178. 178
  Ana:

  Nora,

  De fapt, v-aţi întâlnit de duminică până vineri de trei ori câte patru ore. Ca să fim dracu precise. Desenul încă îl am, să ştii. Ţi-l dau la proxima întâlnire. Pe-aia, de la prima voastră întâlnire, când încă nu eraţi singure, cu Mami, potoleşte-te şi nu mai judeca oamenii! o mai ştii? 😆

  Cosa,

  Rada a spus exact vorbele astea. Cum ţi-a venit antiideea asta? Ai fost cu noi în pat şi-ai auzit altceva? 🙄 Mă distraşi.

  Taurule mic,

  Pe Aristide, fie iertat!, l-am cunoscut şi era un om, să ştii. Om. Impresiile tale sunt mici. Şi-atât.


 179. 179
  Nora:

  Ştii că nu le am cu aritmetica. Da, musai, desenul! Să nu-l pierzi că cine ştie când mai pup eu un portret. 🙂


 180. 180
  Costelus:

  Andreeaaaa!!! Ai innebunit, de ce ai sters „ariciul”??


 181. 181
  val_one:

  din cauza mea, Costeluş. 🙁

  aaa, ce greu îmi căzu şi mie fisa! vorbeam de deturnarea agendei zilei şi abia acum realizez că eu am făcut-o, de fapt. 🙁

  vă rog să mă iertaţi, n-a fost cu intenţie. 🙁 🙁 🙁


 182. 182

  e de la căldură, scuzaţi. aşa sînt eu, mai impulsivă, pe caniculă. 🙂 şi pe ne-caniculă, la fel.
  valone, că fac sau nu fac eu ceva, e numai vina mea, zău!


 183. 183
  Nora:

  Care naiba e agenda zilei? 🙄 Avem agendă? 😀


 184. 184
  Jaco Pastorul:

  Revin si spun ca banatul nu e deloc o solutie. Oamenii trebuie lasati sa verse tot, sa se descarce. Pana nu-si fac numarul nu se vor potoli. Isi schimba numele, ip-ul etc. si tot intra sa spuna. Sau o s-o spuna in alta parte, ceea ce tot nasol este.

  Cine e atat de prost incat sa ia in serios amenintarile de pe bloguri?


 185. 185

  eu.
  pe mine, dacă mă înjură cineva, plîng 3 zile.


 186. 186
  Seva Tudose:

  ALL,

  ei bine starea sufletească și sufletul unui om este foarte ușor de rănit,doar cu o vorbă trimisă ca o săgeată/glonț ! Ce-i așa de ieșit din comun să îți iubești copilul/copii ori nepotul/nepoții 🙄

  hai să facem un articol/concurs comun cine are copii cei mai frumoși și deștepți, cu lux de amănunte,cu fotografii,diplome,concursuri,citate video/audio…să fie balanța egală 😉

  1-Nora îl are pe David

  2-Andreea are doi,o fată și nu știu ?

  3-Ana o are pe Rada

  4-Edle are pe Robbie și Andi

  5-Morringain are pe Gigi

  6-Cosa are o nepoată ?

  7- Jaco,încă nu s-a destăinuit ?

  8-Seva are pe Gina,Dana,Adi, și Sara,Mariam,Adam,Hannah,
  Cristian !

  Hai să ne duelăm în citate,să vedem al cui este mai deștept și frumos 🙄

  Nora,Ana,Edle

  vă rog puteți pune fotografiile mele,eu mă înscriu prima.


 187. 187
  .:

  Eşti în derivă!

  Nu ai aflat nici până astăzi că pozele cu Predescu nu erau puse de mine ci de o clonă a mea?!

  Eu doar am intrat în joc. Şi recunosc, le-aş fi pus şi eu dacă aş fi stat să caut pe feisbuc. Pentru că, spre lămurirea ta, erau poze expuse de ea pe propria pagină. Deci, de unde atâta înverşunare din partea ei?! E o hoaţă care voia ceva şi a obţinut. Peţul e cunoscut, sper!

  Pe de altă parte, a fost banat cineva aici?! Hm, curios. Mă rog!

  Aşa … cu copiii: eu am scris un comentariu. Atât. Cei bine intenţionaţi în demersurile lor nu cred că ar fi trebuit să se atace. Te ataci când eşti cu musca pe căciulă, zic eu!

  Şi nu confunda termenii. Da şi eu sunt de acord cu exprimarea publică a bucuriei de a avea un copil reuşit -- în opinia ta. Dar de aici şi până la a-i pune în gură leme şi genialităţi (şi asta una într-una) este cale lungă.

  întrebări oarecum retorice, dar nu definitiv:

  -- Ce-i alea pantofi nude?!;
  -- Terinele de foagra ce sunt şi când le mai mănânci şi pe alea, că ţi s-au epuizat (conform enumerării tale) toate mesele?!;
  -- Cu ce şi la ce masă bei vin până nu mai poţi?! că nu reiese din expunerea ta!


 188. 188
  Nora:

  Nici n-am spus că ai pus tu pozele Ruxandrei. Ştiu că nu le-ai pus tu. Dar da, ai intrat în horă. Oricum, nu ştiu cine eşti tu, în perioada aceea nu exista încă punctişor.

  Da, au fost banaţi: Goco, Giacomo, Danny. Nu ştii de ce, nici nu-ţi explic, e complicat şi mi-e lene. Fii doar sigur că n-am făcut-o pentru că mă criticau pe mine.

  Să mă anunţi când întrebările încetează a mai fi retorice şi-ţi răspund la ele.

  Jaco: Oamenii care simt nevoia unor astfel de numere nu se vor potoli niciodată. Sunt încărcaţi în permanenţă, rezervele sunt inepuizabile. Prost, neprost, nu mă interesează. Nu vreau să văd aşa ceva. Aici, nu se ameninţă oamenii. Nu sunt spital şi nici OTV. S-o spună unde au ei chef.


 189. 189
  Nora:

  Una întruna! De câte ori să-ţi mai spun?!


 190. 190
  Nora:

  Seva, personal nu agreez genul ăsta de expunere. Deci, nu voi posta aici nici fotografii cu mine, nici cu cei dragi ai mei. Dacă vrei să postez însă fotografiile cu nepoţeii tăi, spune-mi. Tu alegi. 😀


 191. 191
  Seva Tudose:

  Nora,

  s-a dorit a fi o glumă,desigur și țiganul își laudă ciocanul,dar să mă trezesc singura concurentă ar fi prea narcisist din partea mea,și oricum eu aveam șanse foarte mari de câștig…noi suntem 8 !

  Postpone the call !


 192. 192
  Nora:

  Seva: 😆 Da, ai dreptate, nici măcar n-ar fi fost o luptă cinstită. 😛


 193. 193
  Nora:

  Danny, nu mai insista cu mailurile. Eşti banat pe termen nedefinit.


 194. 194
  Jaco Pastorul:

  Cred ca mai e si ce ghevara.Si stii foarte bine ca nu aia e starea normala a acestor oameni. Toata lumea mai are scapari. Giacomo si ce ghevara scriau sensibil si danny e comic prin felul de-a fi. pe goco nu-l cunosc prea bine, dar a avut si cateva comentarii articulate (atunci cand nu avea fixatii).


 195. 195
  Jaco Pastorul:

  Cred ca mai e si ce ghevara.Si stii foarte bine ca nu aia e starea normala a acestor oameni. Toata lumea mai are scapari. Giacomo si ce ghevara scriau sensibil si danny e comic prin felul de-a fi. pe goco nu-l cunosc prea bine, dar a avut si cateva comentarii articulate (atunci cand nu avea fixatii).

  Si in privinta pozelor cu ruxandra n-as baga mana-n foc ca n-a fost cosa, nu stiu ce sa zic.


 196. 196
  Nora:

  Ce Ghevara nu e banat. Ce Ghevara a ales să plece. Mare diferenţă.


 197. 197
  Jaco Pastorul:

  Danny, insista ma, ca insist si io, nu vezi?


 198. 198
  Jaco Pastorul:

  Aoleu, m-ai banat si pe mine?


 199. 199
  Nora:

  Termină cu poantele proaste. Nu te-a banat nimeni. Ai folosit cuvântul Danny. De-aia eşti în aşteptare.


 200. 200
  Jaco Pastorul:

  si mai am un comentariu in spam.


 201. 201
  Nora:

  Nu mai ai niciunul. Ăla în care îl rugai pe Danny să insiste e deja la lumină. Şi oricum ţi le poţi scoate singur.


 202. 202
  .:

  Danny, trimite-mi mie un mail şi te învâţ eu cum să postezi. De fapt, lasă, nu-mi mai trimite, că nu te învăţ. Blogu ăsta nu te merită, asta-i!


 203. 203
  Nora:

  Cum dracu’ s-o întâmpla, că aşa nemerituoşi cum suntem, tot ne blagosloveşte soarta ba cu unul, ba cu altul. 😆 😆


 204. 204
  .:

  Of, şi ce nu vă place vouăăăă! Ce-aţi vrea voi să fiţi singure, singure, da’ uite că mai intră câte unu şi vă strică atmosfera.

  Ce, dracu, să vă mai faceţi cu atâţia … ba unu, ba altu


 205. 205

  da chiar, Jaco, ia mai fă şi tu nişte curăţenie pe aici! numa` io şi cu Nora să ştergem prafu` şi să ducem gunoiu`?!

  misogini…


 206. 206
  Valeria:

  Ai văzut ”Undeva la Palilula”? ( http://www.youtube.com/watch?v=9k1eATbfWt8 ) Ei, tot cam așa! Insanity, man! 😛


 207. 207
  Nora:

  Nu l-am văzut. De nu ştiu când mă tot ţin să-l văd, vorba străbunică-mii.


 208. 208
  Nora:

  O notă personală.
  Când eram mici, noi, copiii, aveam o vorbă când voiam să subliniem absurdul-insolitul unei acţiuni-atitudini a cuiva. „Parc-ar fi de la Palilula!”. Cu variaţiunea Honolulu. Sau când voiam să spunem că e îmbrăcat ciudat.
  Nu ştiu cât timp, mică fiind, am crezut că atât Palilula, cât şi Honolulu, tocmai din cauza sonorităţii numelor, nu există. Ce şoc am avut când am aflat că şi Honolulu, şi Palilula sunt adevărate! Numai că Palilula era la o aruncătură de băţ de urbea mea natală. Craiova, adică.
  Au trecut anii şi n-am mai auzit nimic de Palilula. Ca acum 2-3 ani să facă Mălăele filmul ăsta, iar alţii să facă un festival de muzică acolo. Palilula e pe val!

  Absurdul nu a lipsit nici acum. Nişte prieteni mi-au povestit un episod total halucinant cu nişte localnici din Palilula care i-au alergat cu topoarele. În cerc. Într-un lan de grâu. Cinematografic, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *