Bloody good, fuckin’ hot

Ştiţi că io sunt de la ţară. Ei, ş-acuşa, sâmbătă pe la asfinţit, m-a pălit doru’ de pământ şi m-am îmbarcat în rată cu destinaţia Tunari-Islaz. Adicătelea, acia, la o aruncătură de băţ, cât să miros fânu’. Moţăiam io fericită că să lăsase şi întunericul şi căldura se mai ostoise şi moliile să buluceau bezmetice în faruri. Rata opreşte, numa’ că, în depărtare, peste câmp, să vedeau nişte lumini şi tiribombe ca atuncea când vine bâlciul. Toţi din autobuz s-au dat jos că era ultima staţie şi io dupe ei. Am trecut pe lângă o baltă plină de stuf, am mai mers pe un drum plin de pietre şi de praf, pe lângă un lan de floarea-soarelui. Eram la B’estfest că aşa scria mare Uelcam tu B’estfest, samăr cheamp, tot un soi de bâlci, da’ mai mare şi cu lume străină de cânta în limbi străine. Mi-au pus brăţară galbenă, da’ orişicum mai bine decât să mă ştampileze ca pe vite sau să-mi pună de-aia galbenă de comunitar în ureche, nu? M-au cătat şi în poşetă şi o tanti m-a pipăit de sus până jos ceea ce i-a luat ceva timp că, deh, sunt întinsă.

 

Când am trecut de gard, ce să văz? Lume multă, fum şi multe scene de nu ştiam încotro s-o apuc. Am apucat-o spre bere. Ceea ce n-a fost bine că nu vindeau decât bere Ciuc că ăsta era sponsorul. Şi dacă nu voiai Ciuc, îţi dădeau Jagermeister. Da’ careva mi-a zis „Nu fi vacă! Bea şi de-asta!”. Ş-am băut ca să nu fiu vacă, culmea! Că n-aveam chef de digestive că doară nu-s bolnavă. Şi iar m-a apucat nostalgia când am văzut coada la mici. Da’ să ştiţi că aveau şi mâncare turcească de la Divan, şi clătite, şi fructe pentru ăi mai simandicoşi şi o chestie de-i zicea „frouzăn iogurt”. Şi-ngheţată Beti Ais.

 

Ne-am priponit în faţa unei scene pe care cântau unii dintr-o ţară friguroasă de le zice Röyksopp. Prima oară, m-am cam speriat că cântăreaţa a venit cu un soi de cască de Darth Vader pe cap, numa’ că în spate era neterminată. M-am gândit că i-o fi fost frică să n-o pălească careva din mulţime, da’ de ăia cu care cânta nu-i era că poate îi erau rude, prieteni sau ce ştiu io. Orişicum, dupe primele cântece, s-a schimbat şi a dat cascheta jos, că a văzut că suntem oameni de ispravă, da’ a rămas într-un soi de parpalac ca dintr-o plasă de ţânţari, da’ mai groasă. Mi s-a părut că a fost foarte deşteaptă, nu ca mine, de mă pişcau toate.

 

 

Muzica era orişicum ca un soi de muzică de Star Trek şi oamenii dansau ca Data sau cum îl chema pe ăla de nu prea mişca din ochi.

 

Dupe aia, că eram ostenită, m-am retras pe un covor la un soi de cort, da’ cu spărturi, de-i zicea Gruv On.

Acoloşa, era muzică când africană, când indiană, ceea ce mi-a odihnit creierii că erau cam bulibăşiţi. Am stat şi am băut, că ce poate să facă omu’? Şi m-am mai uitat la ăia de se aruncau dintr-un soi de cuşcă, de pe la vreo 50-100 de metri, legaţi cu o sfoară de picioare şi cu capu-n jos şi mi-am cumpărat un inel de tinichea ca să am amintire cu 15 lei. Când să plecăm, un băiat într-un tricou galben, pantaloni roşii şi pălărie cu şiret sub bărbie ne-a încredinţat un mare secret: a zis că el îşi dă sama de vârsta oamenilor nu uitându-se la faţă sau la cătare, ci la gambe. Pantalonii lui erau lungi şi mi-a fost cam ruşâne să-i zic acoloşa să-i dea jos pe loc. Ne-a dat două beţişoare parfumate de le avea în geantă şi a zis ceva şi de biserică, da’ n-am auzit ce. A fost foarte romantic să stăm cu el în praf, pă jos.

 

Şi cum abia mă-nvăţasem, am venit şi a doua zî taman când cânta doamna Caro. Care era foarte drăguţă şi avea rochie cu flori până la genunchi şi era desculţă. A zis de mai multe ori că suntem „saci a greit odiăns”. Lumea dansa şi contrabasul îşi făcea de cap.

 

 

Dupe aia, m-am priponit la terasă la Control unde era mare voie bună şi lumea bâţâia din mâini, picioare, ţâţe. Cur mai puţin. Mai trecusem pe lângă un cort de-i zicea „Zona intimă” şi era straşnic păzit de un băiat cât dulapu’, da’ mi-a fost frică să intru că io-mi ţin zonele intime cu mine şi cine ştie peste ce dădeam acolo, zone intime verzi zburdând libere pe păreţi, doamne apără, ptiu, ptiu! Unu’ îşi făcea tatuaj în văzu’ lumii, altu’ dormea în picioarele mele de era să-l fac chisăliţă.

 

Doamnelor şi domnilor, grozăvia abia acum urma. Că începea cântarea unora de le zice Pulp. Când m-am apropiat de scenă, era trasă o perdea, da’ io m-am priponit mai pe-o parte, pe unde să vedea. Pe perdea, se tot perindau nişte cuvinte, ne întrebau tot felu’ de chestii ciudate, cum ar fi „Mai ţineţi minte prima oară?”, „Vreţi sa vedeti delfini?” şi lumea zicea „da” şi, pac!, a dracu’ chestie, apărea un delfin verde, „Ne vedem la bar?” şi aşa mai departe, orişicum noi voiam să facem tot ce să zâcea acolo. Io eram fix în dreptul unor şiruri de boxe de trei metri de, când a început muzica propriu-zisă, am sâmţit că mi să rup ţâţele în două, iar inima îmi flendurea pe acolo, pe undeva. S-a tras perdeaua şi domnu’ Jarvis a zâs „Salut!”. Lumea a început să chiuie ca la nuntă.

 

Să vă spui. Domnu’ Jarvis să vădea că e domn, nu fitecine. Avea pantaloni de velură bleomarin, cămaşă bleomarin, cravată şi sacou. Şi ochelari. Şi era slab, slab şi foarte futabil. Mă scuzaţi, aşa a zis o domnişoară de pe lângă mine şi io relatez mereu iegzact. Da’ ochelarii îi are de mult, de când eram io tânără la Buninginea, asta v-o spui ca să nu credeţi că s-a ramolit cumva. Orişicum, lumea a zâs prin jur că are un cur de milioane, io n-am întrebat câte, da’ în principiu am fost de acord. Primu’ cântec a fost Do you remember the first time?. Aicea, io n-am ştiut la care primă dată să referă ca să ştiu ce să-mi amintesc. Da’ ăilalţi din jur ştiau, aşa că m-am făcut şi io că-mi amintesc ca să nu par chiar aşa de la ţară deşi acoloşa eram la ţară.

 

 

Dupe aia, domnu’ Jarvis şi-a amintit că e deja luni că ei începuseră să cânte dupe 12. Şi a zis că dedică melodia fetelor care se duc la muncă în fustă-creion (aşa a zis în româneşte că avea o foicică). Şi şi-a tot cerut scuze că nu vorbeşte româneşte, io i-am zis că nu-i nimica, uameni suntem. Şi toate fetele, chiar şi alea de nu se duc în fustă-creion, s-au bucurat şi au bătut din palme. Aaaah! Aaaaah! – aşa am făcut.

 

 

Când şi când, uamenii urlau Common People, dar a început să cânte Disco 2000 şi înainte a zis că să dansăm şi noi, ca să nu pară el prost că dansează singur, şi şi-a dat sacoul jos ca să fie „comfortable”. Mi-am dat şi io oareşce jos.

 

 

Mai apoi, domnu’ Jarvis a coborât niţel de pe scenă să ne vadă mai bine numa’ că era firu’ cam scurt şi un nene tot îl lungea. Sunt precisă că pe mine m-a văzut ăl mai bine.

A cântat Like a Friend, iară unii au ţipat, apoi, cine ştie de ce, s-au cam întristat şi se bălăngăneau de pe un picior pe altu’ ca uşa fără o balama, de stă numa’ aninată. Şi a dedicat cântecul tuturor ălora de cunoscuseră pe cineva la festival, chiar şi un câine, aşa a zâs. Şi din câte am văzut io, cu vigilenţa-mi binecunoscută, mulţi găsiseră. Chiar şi io am găsit doi. Câini. Mici şi pricăjiţi.

 


 

Da’ ne-am veselit imediat, când a cântat Babies, care însamnă copii, da’ nu e despre copii, e despre cum să fac copiii, aşa a zis domnu’ Jarvis. Şi fetele au ţipat iară ca la ăia de demult, şi sunt precisă că i-ar fi făcut pe loc, lui domnu’ Jarvis, vreo duzină. Că şi el a zis ceva cu perseverenţa e mama învăţăturii sau pe acolo.

 

 

Dupe care, cum să vă zic io, a făcut nişte mişcări oareşcum neobrăzate, cu microfonu’, da’ nimenea nu s-a supărat, şi a mai dat şi din şolduri, faţă, spate, faţă, spate de toată mulţimea a zguduit câmpu’, chiar şi un grup de englezi de pe lângă mine de tot ziceau „bladi gud, fachin’ hat”. Deci, domnu’ Jarvis era cam apucat de iele. Se smucea, se încovriga şi şerpuia, zicea „that goes in there” şi noi dupe el ca nişte curci bete. Sau juma’, mă rog.

 

Iară, la sfârşit, a venit cu un pahar de ceva în mână, nu era Ciuc precis. Şi a zis că bea în cinstea noastră şi a cântat şi Common People, de-l tot cereau uamenii şi ne-a spus că însamnă Uameni obişnuiţi, deşi el nu părea deloc uom obişnuit, da’ aşa sunt unii modeşti. Orişicum, a cântat toată lumea fiecare cuvinţel. Şi la ăia cu „Wanna sleep with common people like me?”, două muieri, mai slabe de înger, au leşinat.

 

 

Dupe aia, nu vă mai povestesc că mi-i ruşine.

161 comentarii la “Bloody good, fuckin’ hot


 1. 1
  Jaco Pastorul:

  Ai avut de lucru, nu gluma. Deci erau mai multe scene acolo? Cred ca era un soi de babilon.


 2. 2
  Joiana:

  Da, domnu’ Jaco, scene de toate felurile, mari şi mici. Era ca un sat, aşa. Aşa e la festival, domnu’ Jaco.


 3. 3
  Riki Kiki:

  Pai si protestu’, Joiano???
  Cui lasasi protestu’, fatooo???!!!


 4. 4
  Seva Tudose:

  ”wanna sleep with common people like me” Joianăăăă

  te pomenești că ți-a făcut avansuri sexuale,de ți-este rușine să mai povestești 🙄


 5. 5
  Joiana:

  S-au descurcat şi fără mine, doamna Riki. Că au venit ăia de le place fotbalu’.


 6. 6
  Joiana:

  Îuliuu, doamna Seva! 😳

  Păi, crezi matale că mai eram acum acilea?


 7. 7
  tania:

  Joianaaaaa! nu era foarte futabil. era cel mai futabil! nu denatura, nu denatura, rogu-te. si uitasi sa spui ca domnu’ gentleman Jarvis a aruncat cu cravata in noi. si ca fetele alea care urlau din toti rarunchii: maical, maical, acu’ cativa ani, erau nimica toata pe langa noi.


 8. 8
  Joiana:

  Domnişoara Tania, a aruncat şi cu prosopu’, dar zisăi să nu-l laud chiar atâta. Io nu-mi permit să mă las luată de val. Sunt reporteriţă, ce dracu’!


 9. 9
  Joiana:

  Şi s-a mai şters şi cu un soi de prosop de hârtie cu o gaură în el. Iaca!


 10. 10
  tania:

  da, Joiana, asa este. si avea pantaloni bleumarin. a, mentionasi in reportaj? n-are a face, o putem lua de la capat cu relatarea. din nou, si din nou, si din nou.

  vis de concert. I’m totally in love de omul ala.


 11. 11
  tania:

  dar stii ce am realizat eu acasa, pe la un sase dimineata? ca musiu Jarvis ne-a privat de Miles End. iacata:


 12. 12
  Nora:

  Şi de asta, Tania. Şi de muuulte altele.


 13. 13
  Joiana:

  Ştiam io că domnu’ Jarvis e cetit. Iote, ceteşte dicţionaru’.


 14. 14
  Seva Tudose:

  dacă Jarvis din Pulp este un sfrijit și urăt,îmbrăcat parcă e o scobitoare,cred că desbrăcat este anorexic și nici nu îmi place cum cântă 😉

  se poartă retro gen The Beatles dar nu are nici un sparkle este fad…


 15. 15
  Nora:

  Seva: 😆 😆 Vreo câteva mii de femei de aseară te-ar contrazice. Şi nu aşa, oricum. 😛


 16. 16
  tania:

  ei, nu stiu daca putea sa cante I never said I was deep, cu Pulp. multe altele, asa este, dar parca Mile End isi are locul in primele 10. fara discutii.


 17. 17
  tania:

  Sevaaaaaa! fad? Jarvis al meu, fad?


 18. 18
  Nora:

  Tania: Seva nu-i ca noi, ei îi place Banderas, nu englezoii ăştia din Sheffield. 😛


 19. 19
  Seva Tudose:

  Nora,

  desigur 😆 mie îmi plac să-i privesc și pe puștani care știu să transmită talent muzical, sexual,senzații care fac tot posibilul și care poți întrezări în atitudinea lor viitori sex-simbol…și uite mie îmi place de Justin Beiber de vârsta nepotei mele,uitați-vă:


 20. 20
  .:

  Te-am scos de la inima me!


 21. 21
  Nora:

  Seva, Jarvis Cocker nu e tocmai puştan. Are vreo 49 de ani (născut în ’63). Dacă e să mă iau după wikipedia. Clipul pe care l-ai pus tu e de prin ’95, dacă ţin bine minte. Ştiu, nu pare! 😀


 22. 22

  Joiana…
  de la balul politic la spitalul muzical…
  🙂
  sau… viceversa? 🙄


 23. 23
  Joiana:

  Nici io nu mai ştiu, doamna Andreea. Da’ mi-a plăcut spitalu’ ăsta, aş sta toată viaţa internată pe acolo.


 24. 24

  aoleu, Joiana.
  eu cred c-am stat într-o peşteră pînă acum, că n-am auzit de Jarvis ăsta. şi văd că e destul de copt, băiatu`…


 25. 25
  tania:

  nici tu, Andreea?

  si tu, puncticel?


 26. 26
  Nora:

  Clipul pe care l-a pus Seva trebuie să-l ştii. Mă rog, şi melodia aferentă. Oricum, eu, până să caut, eram convinsă că are sub 40 de ani. Coleg de generaţie cu Blur şi Suede.


 27. 27

  da, pe asta o ştiu.


 28. 28
  tania:

  ti-am spus ca e trecut bine de patruzeci. ca baiatu’ in tricou galben si nadragi rosii. n-ai fi zis, domne, n-ai fi zis ca e sub soare de 36 de ani.


 29. 29
  Seva Tudose:

  Nora,

  pornind de la video-ul pus aici de Joiana,în afară că a acoperit scena de la stânga la dreapta în jocul luminilor cu o acustică slabă și vocea lui se pierdea în spațiu…Dacă vrei să vezi cu ochii altceva,prestanța fie prezența artistică/talent,chemare sexuală câtre public…pune video-ul fără sonor și vei vedea nimic !

  chiar dacă și-o fi aruncat acolo cravata ori șervețelul,
  mie nu mi-a spus/arătat nimic ! Și da,eu sunt pro Banderas a fost un desăvârșit din punctul meu de vedere,
  talent,voce,sex-simbol văzut și din față și din spate…

  http://www.youtube.com/watch?v=Tu4Hnbor9rI


 30. 30
  Nora:

  Danny, dacă eşti pe aici, abordări precum „Am dreptul sa scriu. Vreau sa scriu acum pe acest blog.” n-au sorţi de izbândă. Nu, nu ai dreptul. Te rog să nu mai foloseşti formularul de contact. Te-am rugat în nenumărate rânduri să încetezi. N-ai făcut-o, acum suporţi consecinţele.


 31. 31

  😥

  eu vreau pe o insulăăăă, cu palmieri şi 25 de gradeeeee!! şi, cu cinevaaaa.
  am dreptul!! vreaaau!!

  😥


 32. 32
  Nora:

  Da, Andreea! Şi eu vreau, am dreptul la o croazieră acum!!! Să beau toată ziua mojito la soare şi să rumeg frunze de mentă!


 33. 33
  Seva Tudose:

  Nora+Tania,

  îl vedeți voi pe Jarvis Cocker cu ochelarii ăia „a la Beligan” cântând la Phanthom of the Opera,precum idolul meu Banderas,lângă o celebritate cu forme pline și unduitoare,ce poate fi mai sexy 🙄


 34. 34
  Nora:

  Sevaaaaa! Fiecare cu obsesiile lui. Nu se poate face „transplant” de aşa ceva. 😀


 35. 35
  Seva Tudose:

  Ok.cel puțin mi-am apărat obsesia,că de fapt tu m-ai zgândărit-o 😀


 36. 36
  Jaco Pastorul:

  Eu sunt foarte curios, ce fel de reactii ar putea avea intelectualitatea uselista, in ipoteza ca exista asa ceva, citind scrisoarea: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-adevarul-victor_ponta-plagiat-basescu-scrisoare_de_protest_0_733726794.html ?

  Ceva de genul, aia-s prosti, nu stiu ce spun, noi suntem destepti.


 37. 37

  nu.
  sînt vînduţi.
  nişte ticăloşi care nu-şi iubesc ţara.


 38. 38

  valone, aveai tu speranţe, dar…
  🙁
  .


 39. 39
  Jasmine:

  eu nu am curent. stau pe un laptop cu baterie. am citit stirile. si mi-e rusine. traim intr-o tara in care la acelasi motiv se dau doua solutii total opuse? hm. tind sa cred ca aparam un stat de drept care, in fapt, nici nu exista in romania. azi am mai invatat o lectie.


 40. 40
  Costelus:

  Da, deci Merkel a spus numai timpenii, suspendarea lui Basescu a fost constitutionala, Basescu a incalcat grav constitutia. Nu stiu exact cum, ca n-am citit stirile in amanunt, am auzit ca ar fi purtat cravata violet cind era intr-o delegatie oficiala, sau cam asa ceva.

  Ce mi-as dori sa se termine odata circul asta cu FMI, UE si toti boii care ne dau bani cu imprumut degeaba! Doar atunci va dispare statul de cersetori numit Romania si odata cu el si comunistii de la putere.


 41. 41
  Jaco Pastorul:

  In ciuda optimismului bovin manifestat de ponta si antonescu, eu cred ca meciul nu este jucat. Dupa aparitia in M.O. a hotararii care atesta neconstitutionalitatea OUG a guvernului ponta, lucrurile se vor intoarce cu 180 de grade.


 42. 42
  .:

  Voi credeţi că lumea-i proastă.

  Vise plăcute în continuare.


 43. 43
  Nora:

  Costeluş, ce spui tu acolo? De când dă FMI bani degeaba? Păi, ce, e organizaţie caritabilă?


 44. 44

  degeaba, în sensul că facem un drac cu ei.


 45. 45
  Nora:

  Ah, am priceput.


 46. 46

  valone, ieşi din cutiuţă…


 47. 47
  Costelus:

  Am avut in minte sensul in care a inteles Andreea, banii dati cu imprumut se duc toti la sustinerea cursului, pensii, salarii + de furat pentru alesi.

  In ceea ce priveste returnarea banilor, lucrurile sint complicate. Avem experienta lui Ceausescu sa vedem cit de greu e de returnat o datorie externa. In momentul de fata nici o tara din lume nu isi propune sa returneze datoria externa pe bune, de aia avem tari cu o datorie de peste 2 ori mai mare decit pib-ul. Se vor rostogoli asa datoriile la vale pina cind oamenii vor trece din nou la convertibilitatea in aur.

  Jaco, nu se intoarce nimic cu 180 de grade, s-a terminat, Basescu a fost suspendat, boborul l-a sanctionat, iar partidul comunist a redevenit partid unic. Justitia, dupa cum e traditia romaneasca, urmeaza indicatiile pretioase ale partidului. Chiar sint destul de sigur ca Nastase va fi eliberat in curind. Singura intoarcere cu 180 de grade ar putea veni de la Merkel: „Romania, afara din UE!” Dar Merkel n-are nici ea asa curaj…


 48. 48
  Nora:

  Antonescu a zis că nu se pune problema graţierii lui până la referendum. După aia…


 49. 49

  eu zic că toată porcăria asta s-a întîmplat mai ales ca să scape o mînă de oameni de pîrnaie. simplu şi sinistru.


 50. 50
  Costelus:

  s-a intimplat asta pentru ca s-a putut, Andreea. Pentru ca e suficient ca un comunist sa traga o besina ca sa spulbere orice judecator chipurile independent din tara asta. Pentru ca Romania e la ani lumina de o tara democratica, noi nu avem nici macar separatia puterilor in stat.

  Pun pariu ca valonas se uita acum trista la pasaport.


 51. 51
  val_one:

  Andreea, e mai bine în cutiuţa mea unde nu trebuie să-mi dovedesc permanent buna credinţă.

  doar am zis zilele trecute că m-am lăsat de politică, mă obosesc teribil insinuările de partizanat.


 52. 52

 53. 53
  Nora:

  Şi noi, cărora nu trebuie să ne dovedeşti nimic, nu contăm? 🙄


 54. 54
  Costelus:

  valonas, ti-am zis ca am gresit. Daca imi rupi o mina ajunge sau vrei sa-mi scoti si un ochi? Sau poate vrei sa ne dam cu barca? 😥


 55. 55
  val_one:

  ba da, Nora. 🙂 dar nu văd cu ce ajut dacă mă bag şi eu în seamă. resursele mele combative s-au cam epuizat.


 56. 56
  .:

  Ce mă mai bucură gândul că foarte curând veţi plăti un curent electric de treizeci de ori mai scump decât valoarea lui reală. Iar hidrocentralele făcute de ceauşeşti o să fie ale unora de care nici n-aţi auzit până acum. Pentru că asta e miza, de fapt.

  Dar voi, nici atunci măcar, n-o să vă daţi seama de ce se întâmplă în ţara asta amărâtă. Tot ceilalţi vor fi de vină. Ai lor.

  Veţi continua chibiţatul.

  Ae, ao,
  Să moară Dinamó
  Ae, ao,
  Să moară Dinamó

  Muie Steaua, muie Steaua,
  Hei, hei.
  Muie Steaua, muie Steaua,
  Hei, hei.

  Dar dintre voi -- toţi penibilii, cea mai pe etnobotanice mi se pare Jasmine. Fata asta parcă-i din alt film, băi frate:

  „Presedintele suspendat a afirmat vineri ca PM minte in privinta reprezentarii la Bruxelles si ca actele sale nu au fost transmise.

  Cred ca e important sa se lamureasca acest aspect direct la MAE si sa fie intrebati atat cei de la cabinetul ministrului cat si cei de la comunicare cu presa:

  1. care era procedura (regulamentul) adica cine trebuia sa se ocupe de trimiterea documentelor (daca acestea au fost intr-adevar trimise la MAE)

  2. ce curs au luat documentele

  E important sa stim cine sunt oamenii de la varf carora le dam banii nostri prin taxe si impozite si care e gradul lor de corectitudine.

  Deci … n-am cuvinte!


 57. 57
  Nora:

  Ha, parcă tu nu vei plăti. Sau ai hidrocentrală proprie? Şi, dacă tot îţi dai tu seama de atâtea, ce folos? Că, în afară de a ne face pe noi „penibili”, nu faci mare lucru cu toată luciditatea în care te scalzi.

  Şi da, asta e tristeţea: oamenii care-şi pun întrebări normale, legitime sunt priviţi ca „din alt film”. Culmea, cam ai dreptate: nu suntem din filmul ăsta. Iar asta e o calitate, nu un defect.


 58. 58
  Jaco Pastorul:

  Un prim intelectual de-a lui Ponta, un om care nu mi-a inspirat toata viata decat parvenitism si imoralitate.

  http://www.adevarul.ro/cultura/Rodica_Zafiu-Nicolae_Manolescu-plagiat_Victor_Ponta-Rodica_Zafiu_Romania_literara_0_734326656.html#


 59. 59
  .:

  Nu pot face mare lucru (de fapt, nu pot face nimic) cu luciditatea mea (eu i-aş zice doar clarviziune), deoarece sunteţi prea mulţi. Ăsta e şi avantajul lor. Aşa îşi pot ei pune în aplicare planurile.

  Aşa le prieşte şi ţâganilor de se înmulţesc ca şoarecii.

  Da, voi aveţi această calitate, iar eu pătimesc de pe urma ei (la una cu voi -- bineînţeles).


 60. 60
  Nora:

  Pricepe odată: tu gândeşti cumva după aceleaşi mecanisme ca ei. Una ca mine nu are cum să judece niciodată ca tine. Nu pentru că eu aş fi mai proastă şi tu mai deştept. Ci pentru că avem modele diferite şi venim din medii diferite. Eu judec după nişte reguli. Tu, după altele. Unele deprinse în cu totul alte condiţii decât le-am preluat eu pe ale mele.

  Jaco: eu nu pot spune că mi-a inspirat asta „toată viaţa”. Am găsit multe lucruri interesante scrise de Manolescu. Dar da, faptul că a ajuns cenzura într-o rubrică precum „Păcatele limbii” e impardonabil. În curând, vor cenzura şi rubrica de meteo.


 61. 61
  Jasmine:

  😀

  M. Of. nr. 0465 din 10 Iulie 2012
  Act nr. 662/04 Iulie 2012
  Hotărâre privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia a unei construcţii aflate în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny“ al Judeţului Vrancea, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării şi pentru actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului (201200465)
  Guvernul României

  Sursa: http://www.monitoruloficial.ro/


 62. 62
  Jasmine:

  Draga punctule!

  1. Pe forma:

  Jignirile care fac referire la mine dar pe care nu mi le adresezi direct!! nu imi apartin si, ca urmare, ti le restitui. 🙂

  2. Pe fond:

  Intai sa imi arati raspunsurile scrise si semnate si apoi discutam. Eu nu am presupus nimic. Imi pun intrebari la care am dreptul, dat de constitutie, de codul moral si de constiinta, sa primesc raspunsuri.

  Cu dragoste si fara diacritice,
  J

  🙂 🙂 🙂 🙂


 63. 63
  Jasmine:

  Gasesc si asta interesant de analizat cu muulta atentie.

  M. Of. nr. 0465 din 10 Iulie 2012
  Act nr. 476/10 Mai 2012
  Decizie referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 3 pct. 1 şi 31 şi ale art. 8 alin. (2) din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (201200465)
  Curtea Constituțională a României


 64. 64
  Jaco Pastorul:

  Toata viata e mult spus, dar de vreo douazeci de ani mai bine spus, cand am avut ocazia sa il descos fata in fata.
  De-atunci mi-a inspirat, dpdv moral, un caracter labil.


 65. 65

  poate fi caracterul labil? 🙄


 66. 66
  Nora:

  Descusut faţă în faţă? Brrrr!


 67. 67

  eventual, doi pe faţă, doi pe dos…


 68. 68
  Jaco Pastorul:

  Da, l-am descusut, pentru ca el reprezenta atunci Alianta Civica. Ce brrr?


 69. 69
  Nora:

  Nimic. Aşa mă sperii eu. Uşor.


 70. 70

  hai, măi, că nu l-o fi descusut despre preferinţele sexuale… 🙂


 71. 71
  .:

  Jasmine, nu … nu. Te rog frumos, lasă-mă!

  Să pui întrebările alea şi să mai ai şi pretenţia să ţi se răspundă la ele, e edificator în ceea ce te priveşte.

  Calitatea de a-ţi pune întrebări legitime demonstrează, în acest context, (cel puţin) naivitatea de a crede că tu şi milioanele ca tine contaţi şi că vă ia cineva în calcul.

  Asta vor şi ei. Să vuiască internetul de întrebări legitime, de indignări şi chibiţări de o parte sau de alta.

  Pentru că altfel ar fi dacă internetul ar vui de deconspirări şi îndemnuri de a merge la vot şi a scrie cu pixu pe buletinu de vot, la fiecare candidat, „muie”.

  Cum ar fi dacă ar fi anulate pe motiv de muie 98% dintre voturi?! Întrebarea asta nu ţi se pare legitimă?!

  Nu, pentrui că tu nu ai vrea asta. Tu ţii cu unii. Orbeşte, necondiţionat. Alţii ţin cu ceilalţi. La fel de orbeşte. Astfel îi legitimizaţi.

  Succes în a primi răspunsuri!

  A, că mi-am amimtit:

  De ce nu te întrebi şi cum, dracu, se face că Videanu a primit gratis marmura amărâtei acesteia de ţări, pe timpul lui Năstase?!


 72. 72
  Jaco Pastorul:

  Si despre aia. Mi-a spus ca-i plac cat mai fragede.


 73. 73
  Nora:

  Eu nu ţin cu nimeni.


 74. 74
  Jasmine:

  Draga Punctule,

  1. Pe forma:

  Discursul tau e tipic scolii de dezinformare din perioada pre si post decembrista (rastalmacim, inducem starea de dezamagire si de pasivitate -- nu are rost sa intrebati ca oricum nu se intampla nimic, deturnam atentia de la subiect. eu nu am facut referire la infractori sau presupusi infractori -- de orice parte a baricadei s-ar afla. dar ca sa deviem de la subiect, aducem in discutie altele.

  2. usl e la carma acum si face „dreptate”. sa il cheme in instanta pe videanu.

  3. sa nu uitam ce se intampla. e clar ca nu ai cum sa te asiguri ca 51% dintre cei cu drept de vot vor boicota.

  deci, deturnati, baieti, deturnati!


 75. 75
  .:

  Eşti dusă rău. Şi nu pricepi. Pa!


 76. 76
  Nora:

  Vouă vă merge Vox? Mie nu mi se încarcă.


 77. 77

 78. 78

  abia am reuşit să intru la un articol.
  şi pe urmă m-am plictisit de aşteptat.


 79. 79

 80. 80
  Jaco Pastorul:

  Toata agitatia marţafoilor a fost pentru nimic. Moooor de ras!


 81. 81

  CCR asta e foarte imprevizibilă. ca o muiere, în zilele… dificile. 😆


 82. 82
  Jaco Pastorul:

  am avut eu o presimtire de dimineata…


 83. 83

  mă duc să beau o bere.
  iar o să-l pună pe liste pe bunicul, mort de 15 ani…


 84. 84
  Nora:

  Nu ştiu ce să zic cu cele nouă milioane. Ponta anunţase zilele trecute că pentru listele de la referendum se vor folosi datele de la ultimul recensământ deşi datele oficiale urmau să fie anunţate abia în 2013. 18 milioane erau pe liste după vechiul recensământ. Deci, va fi nevoie de mai puţin de nouă milioane.


 85. 85
  Jaco Pastorul:

  Nu Andreea, CCR a facut fix ce era legal sa faca. In momentul de ieri nu a putut sa se pronunte pe fond, era blogata de ordonanta de urgenta. Eram sigur ca boii de juristi de la usl au facut ei un plan dar l-au facut prost, romaneste, cam in genul facem un pas, doi si dupa aia mai vedem noi. Improvizatii, ca in jazz. Eh, ca sa improvizezi trebuie sa fii un artist perfect.

  Neprofesionisti si aroganti pe deasupra. Cum a zis ala? Cine rade la urma…

  Pacat de banii cheltuiti pe referendum. Merita atatia bani sa se simta crin presedinte, vreo trei saptamani?


 86. 86
  Jaco Pastorul:

  Nora, e vorba de jumatate plus unul dintre cei de pe liste. Nu dintre cei care se prezinta la vot. Ponta asa ar fi vrut.


 87. 87
  Nora:

  Ce tot aveţi? 🙄


 88. 88

  io? 🙄

  mi-e cumplit de cald…


 89. 89
  Nora:

  Astfel, președintele Traian Băsescu va putea fi demis cu voturile a 50 la sută plus unu din numărul celor care se prezintă la urne, cu condiția să vină la vot jumătate din populația cu drept de vot a României.

  N-ai priceput. Pe liste nu vor mai fi 18 milioane. Ci mai puţini. Că şi populaţia României a scăzut dramatic. Pricepi? Listele vor fi făcute după datele ultimului recensământ. Deci, va fi nevoie de un număr mult mai mic decât 9 milioane prezenţă la urne.

  Vouă nu vi se părea amuzant să fie 18 milioane cu drept de vot în România? 😆


 90. 90
  Jaco Pastorul:

  Curtea Constituţională a decis că preşedintele suspendat poate fi demis cu votul a jumătate plus unu dintre românii care se prezintă la vot, cu condiţia ca la referendum să participe jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.

  da, am inteles gresit. de fapt e suficient sa se prezinte 50% plus unul si din astia sa zica NU alti 50% plus unul. Adica un sfert din electorat.


 91. 91

  o să fie o luptă scrîncenă


 92. 92
  Jaco Pastorul:

  Deci aia care sunt impotriva demiterii, ar fi mai bine sa nu mearga la vot. Mai bine asa, ca si-asa e foarte cald…


 93. 93
  Jaco Pastorul:

  In conditiile in care cei probasescu nu se duc la vot, ar trebui sa se stranga peste 9 milioane din cei care nu-l mai vor. Greu al dracu’.


 94. 94
  Nora:

  Cred că e riscantă strategia asta. Că USL îi va mobiliza. Pot face asta, au multe primării, domină în teritoriu.

  http://www.gandul.info/politica/cum-contraataca-psd-decizia-ccr-vom-peria-riguros-in-urmatoarele-saptamani-listele-electorale-din-fiecare-judet-9840422


 95. 95

 96. 96
  Jasmine:

  Cred ca CCR e in continuare blocata pentru ca nu am vazut decizia publicata in Monitorul Oficial. Doar daca mai sunt si alte „chestii” legislative. Bai, in zilele astea, regret ca nu am cumparat toate cartile cu legislatie si cu constitutia.

  Macar citeam si eu inainte si apoi comparam si cu ce spun expertii. uf 🙁


 97. 97
  Nora:

  Jasmine: sinceră să fiu, cred că astfel de lecturi m-ar depăşi. Ar trebui să am măcar o minimă cunoaştere a terminologiei. Şi n-o am. 🙁

  Adicătelea, ar trebui să mă înscriu la drept. 😀


 98. 98
  Nora:

  Andreea, da, văzusem sondajele, dar nu mai am deloc încredere în ele. Aminteşte-ţi cum au dat-o în bară la locale. Procentul de 80 prezenţă la vot mi se pare halucinant.
  În jurul meu, din discuţii cu cunoscuţi, vreo câţiva care aveau de gând să voteze USL în toamnă s-au sucit scârbiţi fiind de evenimentele recente. Alţii însă rămân neclintiţi şi pun mereu placa „Băsescu a făcut mult rău ţării. Să plece!”. Nu-i interesează dacă există sau nu motive de suspendare, ci îi interesează că nu au fost condamnaţi şi marii corupţi PDL.


 99. 99
  Costelus:

  Andreea, de cind cu Nicusor Dan, caruia in sondaje i se dadeau 2-3%, iar el a obtinut aproape 9%, nu mai cred nici un fel de sondaj. Pentru cei care nu stiu, sa faci un astfel de sondaj si sa obtii rezultate ca in cazul lui Nicusor, e ca si cum ai spune ca legea gravitatiei nu mai functioneaza.


 100. 100
  Costelus:

  „vreo câţiva care aveau de gând să voteze USL în toamnă s-au sucit scârbiţi fiind de evenimentele recente”

  Ete na. Votezi rahat comunist si te scirbesti ca pute putin. Pute, ca rahatul. 😀 😀


 101. 101
  Jasmine:

  Vezi tu Nora? Aici gresim noi, cetatenii. Ca nu citim legislatia care ne priveste direct. 🙁

  Sa stii ca, la o adica, nu ar fi chiar atat de dificil. Ok, citesti ceva, sa zicem ca nu prea ti-e clar, dar acum exista cativa oameni care explica si pe intelesul nespecialistilor.

  Bine zicea cine zicea ca un om informat e un om puternic. In cazul nostru, se observa cine a fost mai citit si actiunile in consecinta. 🙁


 102. 102
  Seva Tudose:

  Hello,

  da,pe Vox deocamdată nu poți accesa,vroiam să-i spun lui C. Domnișoru că suntem consăteni(de fapt conorășeni) pe aici 😀

  Jaco#93

  da,și eu cred că s-a făcut o eroare mare cu Băsescu,Ponta va fi mâncat pe pâine,și Băsescu va reveni,ptr.că va fi f.greu să se prezinte 9 milioane plus unul pro-USL-iști,ca să câștige ei 🙄

  Costeluș,#40

  cum naiba spui tu că „Angela Merkel a spus numai prostii”
  când ea a spus vehement ceia ce a făcut Ponta este inadmisibil !


 103. 103
  Jaco Pastorul:

  Mai jasmine, daca am citi toti legislatie ar fi un haos generalizat. Chestia asta cu legile e totusi o meserie si eu prefer sa fie facuta de cativa dintre noi, dar bine.

  E ca si cum am incerca cu totii sa cantam la cate un instrument. Iti dai seama?


 104. 104

 105. 105
  Seva Tudose:

  astea ptr. dubla reasigurare 😉

  http://www.daylife.com/topic/Traian_Basescu?__site=daylife

  și Vox și-a revenit… 😉


 106. 106
  Jaco Pastorul:

  Nu cred ca au coaie sa faca asta.


 107. 107
  Jasmine:

  Jaco, daca ar decide toti neavenitii ar fi un haos generalizat, nu daca ar citi. Mergand pe rationamentul tau, nu avea rost nici sa invatam sa citim. 🙂

  Nora: cu alte cuvinte, decizia CCR privind OUG prin care ii limita atributiile, nefiind publicata in MOf, nu e inca in vigoare. Sunt obligati sa o publice in maximum 45 de zile.

  Pana atunci, ramanem in suspan cu numarul de participanti care ar hotari soarta unui Presedinte suspendat.


 108. 108
  Nora:

  Nu mai pricep nimic. Mă doare capul deja. Ponta zice că respectă decizia CCR, ministrul Duşa zice că ba.


 109. 109
  Jasmine:

  Intrarea in vigoare a deciziei sta in curtea MOf.

  Restul e declaratie politica.
  🙁


 110. 110
  Jasmine:

  Conform legislatiei in vigoare Dusa vorbeste in litera legii, iar Ponta in litera declaratiei politice.


 111. 111
  Nora:

  Mda, doar nu degeaba şi-au luat MO.


 112. 112
  Jaco Pastorul:

  Jasmine, daca ar citi, ar avea convingerea ca stiu, daca ar stii, ar avea convingerea ca trebuie sa decida. Si de-aici, razboaie. Si-apoi cine s-ar mai ocupa de celelalte domenii, medicina, matematica, muzica, literatura? Am fi numai juristi!

  Sa citim, Jasmine, cum sa nu citim, dar fiecare sa ne perfectionam in domeniul sau. In rest, putem fi doar chibiti.


 113. 113

 114. 114
  Jasmine:

  Stiti ceva? Pe langa toata nebunia asta de incalcare inspaimantatoare a justitiei care nu trebuie sub nici o forma trecuta cu vederea, in MOf apar tot felul de decizii privind treceri din domeniul public in cel privat???

  si cel privind linistea publica???

  „In vremea asta , Viclean copil de casa” gen

  🙁


 115. 115
  Nora:

  Jasmine: cu liniştea publică ce mai e? Vor să ne asigure un somn liniştit? Cam ca ăla de veci?


 116. 116
  Nora:

  Of, Jaco, optimist mai eşti: http://www.realitatea.net/m-a-i-basescu-poate-fi-suspendat-cu-jumatate-plus-unu-din-cei-prezenti-la-vot_964169.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

  Aia a fost, vorba lui Jasmine, o declaraţie politică. Ministerele de resort contrazic. Iată, e deja al doilea.


 117. 117
  Jasmine:

  Nu stiu exact. Trebuie sa citesc exact paragrafele. In principiu, impotriva linistii publice pot fi considerati si cei care protesteaza neautorizat, cred 🙄


 118. 118
  Jasmine:

  Hai ca tb sa plec. Va pup pe toti. Si pe Punct.
  🙂


 119. 119
  Nora:

  Nu-l pupaaaa! Că e turbat, poate te muşcă! 😀

  Te pup şi eu, Jasmine.


 120. 120

 121. 121
  Costelus:

  Cum sa n-aiba coaie? Fac ce vor, cind vor. Se pisa pe oricine le zice ceva, fie din tara, fie din Europa. Spune curtea ceva, dau si ei o alta ordonanta. Ei Nora, vezi tu acum de ce m-am bucurat cind am auzit ca Nastase s-a impuscat?

  Cum am spus, Basescu e terminat. E ca si cum ai juca un meci de fotbal impotriva arbitrului.


 122. 122
  Nora:

  Costeluş: nici acum n-ai priceput faza Năstase. Te rog să nu mai insişti. E inuman să te bucuri când se împuşcă cineva, oricare ar fi acela. Punct.


 123. 123
  Nora:

  😆 Mă făcu unul centuristă pe Vox. 😆 Tiii, aşa nu mai fusesem numită. 😆


 124. 124
  Jaco Pastorul:

  centurioana, as fi inteles. da nici tu nu i-ai ramas datoare!


 125. 125
  Costelus:

  Nu cineva, un hot comunist. E o diferenta.


 126. 126
  .:

  Pentru Tatiana (ultimul -- totul având o limită, nu?!)


 127. 127

  pentru centuristă: 🙂


 128. 128
  .:

  Da, ai dreptate: melodia pe care mi-ai trimis-o nu e pe gustul meu, n-o voi mai asculta premeditat niciodată, dar atunci când am ascultat-o mi-a fost mişto. Şi … inedit. Şi de la tine. Deci … super! (am început să vorbesc nepoteşte!)


 129. 129
  Jasmine:

  MOf:

  http://www.monitoruloficial.ro/index.php?page=acts&action=search

  Emitent: .. (Majoritate = Guvern)
  Act hotarat in data de: ..(cronologia e pe sarite)
  Tema la care face referire legea:.. (pana la urma se reduce la businessul „care aduce cel mai mare profit in buzunarul „baietilor destepti”)

  Jaco, articolul lui Liiceanu, jos palaria. E frumos!

  Nora, mie nu mi-a mers ieri vox-ul (atat cat am stat pe net). Azi am intrat pe acolo si am gasit schimbul de replici. Hihi, baiatul ala nu stia cu ce „centurista” are de-a face. Cred ca nu-i mai arde sa intre cu tine in arena. 😆

  Il pup si pe Punct, Nora. Tot om avea fiecare cate ceva bun care sa se intalneasca cu ceva bun-ul din celalt. Idealista pe etnobotanice, vorba lui. :p


 130. 130
  Nora:

  Andreea: Centura te salută! 😀

  Jasmine: 😀


 131. 131

 132. 132
  Nora:

  Foarte bun articolul. Eu mă declar foarte obosită. De două săptămâni, discut, discut şi tot discut. Doamne, cât aş vrea ca cei tineri să înveţe cum se susţine un „debate”. Şi-ar putea ei înşişi susţine mai bine cauza şi s-ar lăsa şi mai greu manipulaţi de alţii.


 133. 133
  Nora:

  Andreea, chiar. Fiul tău e la liceu parcă. Fac aşa ceva la şcoală?


 134. 134
  Nora:

  Să ne mai trezim:


 135. 135
  Nora:

  Unele cântece sunt best porn ever. 😀


 136. 136

  nu…
  adică să înveţe să dezbată? ce materie o mai fi şi aia?! 🙄

  nici eu nu mă pricep. imediat depun armele.


 137. 137
  .:

  Nu, Jasmine, la mine nu merge aşa.


 138. 138
  Jasmine:

  Ola tutulor!

  Si eu sunt obosita. Da’ doar un pic. Acusica dau cu niste apa si imi reviu. :p

  Am gasit un articol misto care traduce in cuvintele noastre ce zic juristii si analistii. As fi preferat doar sa nu dea vina pe USL ca intreg ci doar pe o grupare din USL. Na c-am dat cu niste apa rece si peste articolul asta. Pe care il consider superb, de altfel.

  http://www.nouarepublica.ro/sfidarea-constitutiei-romaniei-strategia-usl-pe-intelesul-tuturor/


 139. 139
  Nora:

  Nu e o materie propriu-zisă. Dar fix aşa le zice „cursuri de debate”. Auzisem acum ceva timp că vor s-o introducă. Probabil ca opţional. Mie mi se pare foarte utilă. Nu doar pentru cei care ar avea nevoie de retorică mai târziu.

  Nu ştii fazele alea din filmele americane? Ăia au campionate. Sunt foarte aprinse, cu o atmosferă similară cu cea din lumea sportului, numai că e vorba de bătălii de… argumentaţii.


 140. 140
  Nora:

  Hola, Jasmine! 🙂 Îl citesc.


 141. 141

  din ciclul ţara arde şi baba se… piaptănă.

  ia uitaţi-vă ce statuie mişto! păi, nu mai bine puneau aşa ceva în locul lui Traian cu potaia aia în braţe? sînt sigură că ar fi înţeles tot poporul despre ce e vorba. 🙂

  statuie


 142. 142
  Jaco Pastorul:

  Poporul roman in pozitia caracteristica de creator de orgasme.


 143. 143
  Joiana:

  Buna zâua! Întrerupem programu’ obişnuit pentru breiking niuz.

  Ţiu să vă spui că taman l-am intraceptat, între mine şi alţii, pe domnu’ Neamţu prin zona Nerva Traian la un restaurant turcesc, pe terasă, la masa din colţ, fix lângă ventilatoru’ de dă cu apă, cu spatele la lume.

  Domnu’ Mihai avea un tricou alb cu „Fundaţia creştin-democrată Sus inima”, o geantă maro cu abţibild cu Noua Republică -- mişcarea prinde rădăcini -- copăcel verde, neşte ziare, una bucată telefon şi pantaloni crem. Domnu’ Mihai consumă aşa: vânătă umplută, salată şi ayran. Mâncă repede şi stătu numa’ cu ochii în telefon.

  Transmisiunea să opreşte aici că mi să făcu sete. Pa, v-am pupat!


 144. 144

 145. 145

  şi nu i-ai luat un interviu, în iecsclusivitate??!


 146. 146
  Joiana:

  Nu, doamna Andreea, c-aveam gura plină şi ştii matale că io, când m-apuc, rumeg câte o oră. C-aşa e condiţia de vacă, vorba lu’ domnu’ Andre Malro.


 147. 147

  cîîînd vine ploaiaaaaaaa?!!!
  😥


 148. 148
  Nora:

  La toamnă.

  Eu nu mai suport pielea. Nu aia de pe mine, ci aia din care sunt făcute canapelele şi scaunul maşinii. De ce îşi iau oamenii chestii din piele? UOF!


 149. 149
  Costelus:

  De-ar exista canapele din piele de p… 😳


 150. 150

 151. 151
  Nora:

  Sau de pisoi?


 152. 152
  °:

  Eşti sigură că nu e muşama?!


 153. 153
  Nora:

  Sunt sigură! În maşină, cel puţin e oribil. Când e cald, arde. Când e frig, îngheaţă.

  Uite, cum se face el mare, de la puncticel la cerculeţ. Acuş, acuş, se face o sfericică! 😆


 154. 154
  °:

  Ceeee?!

  Comentariul aşteaptă să fie moderat?!!!!

  Nu pot să cred. După contributors, acum şi aici?! Trăiesc un vis urât sau ce, haia mea, se întâmplă?!


 155. 155
  Nora:

  Da, metodă de precauţie. După ce mă conving că m-au părăsit de tot psihopaţii care stau cu dinţii în fustele mele (deocamdată tot dau târcoale), bâşti, bâşti, scot setarea asta. Deocamdată primul comentariu pus de un user nou intră în moderare. În plus, să fiu cinstită, nu pot să spun că apar una-două useri noi. Deci, nu prea văd motive de isterie.


 156. 156
  °:

  Chestia asta e la fel de bine gândită ca şi chestia cu extremismul. Adică deloc.

  Chiar, hai că n-am scris demult. Ia uite aici:

  Există formaţiune politică neextremistă?! Sau dacă e extremistă, raportat la ce se consideră extrema?! Care-i punctul de referinţă, zeroul?!

  Ia, să vedem!


 157. 157
  Nora:

  Ce chestie? Nu prea mi-e clar la ce te referi.

  Punctul zero îl reprezintă pentru mine drepturile omului şi separarea puterilor.


 158. 158
  °:

  Şi toate astea stabilite de către cine?!


 159. 159
  Nora:

  Cosa, mă doare capu’. Na: de o întreagă tradiţie culturală, filosofică şi politică. Nu există o singură voce, există nişte sute de ani de „negocieri”, de curente care s-au armonizat şi influenţat în timp.


 160. 160
  Costelus:

  Apropo, vorbind de drepturile omului, se pare ca te-ai convins si tu, Nora, ca nu exista drepturi asa, absolute. Vad ca ai inceput sa banezi. 😀


 161. 161
  Nora:

  Costeluş: da, numai că limita n-am trasat-o acolo unde ţi-ar fi plăcut ţie. Şi nici după criteriile tale. Aşa că nu te mai împăuna degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *