205 comentarii la “O întrebare


 1. 1

  hm…
  nu. chiar nu.

  dar am mai spus de unde vine asta. din convingerea mea ciudată că toate -- chiar şi cele mai strîmbe şi îngrozitoare lucruri -- au un rost. ascuns mie.

  probabil că altfel aş înnebuni.


 2. 2
  Nora:

  Eu mă întreb uneori dacă nu cumva ocupăm o poziţie ori alta tocmai pentru că alegem să o ignorăm pe cealaltă. Orice afirmaţie îmi pare a veni ca urmare a unei orbiri, surzenii la care ne supunem pe jumătate inconştienţi. La fel de bine am putea ajunge să susţinem cu totul altceva dacă am acoperi celălalt ochi, cealaltă ureche.


 3. 3

  nu, Nora, nu.

  eu cred că există tot felul de nuanţe, dar, întotdeauna, într-o parte o să fie mai multă inteligenţă şi mai mult caracter. dacă le ai pe amîndouă şi te freci bine la ochi, fără să-i acoperi, o să observi unde e partea aia.

  dar, da, perfecţiunea nu există nicăieri.


 4. 4
  Nastasia:

  Bună dimineaţa, mie de ieri îmi vine să-mi acopăr amândoi ochii. M-a scârbit mitingul de la Cluj, cu Blaga care vorbea de „întinarea idealurilor revoluţiei”, m-a îngrozit a doua zi Antonescu, la Timişoara, cu „Ich bin ein Berliner!”. Atâta dezlănţuire de patimi pentru prostirea mea, să mă convingă să aleg între Coroiu şi Terente. Îmi vine să dau cu cuţitu-n piatră.


 5. 5
  Nora:

  Aş face un exerciţiu de imaginaţie, încercând să devin avocatul diavolului, susţinând fix lucrurile în care nu cred. Sunt sigură că n-aş fi nici mai proastă, nici mai lipsită de caracter decât sunt acum.


 6. 6

  tocmai spuseşi că ai fi avocatul diavolului. 🙂

  Diavolul cu caracterul nu se pupă neam!


 7. 7
  Nora:

  Bună dimineaţa, Nastasia.

  Te cred. Tu măcar ţi-ai acoperit ambii ochi. Sunt unii care-l acoperă pe acelaşi mereu şi sunt convinşi că perspectiva unică e aia „bună” şi „adevărată”.


 8. 8
  Nora:

  Andreea, e doar o figură de stil. Rolurile sunt adeseori alterate, nimic nu e bătut în cuie.

  Şi pe bune, e cam maniacală faza asta cu „caracterul şi inteligenţa sunt mereu de-o parte”. Cunosc oameni „de caracter” şi inteligenţi care vor vota altfel decât mine.

  Pur şi simplu, privesc cu alt ochi. Ah, şi a propos, sunt la fel de convinşi ca tine că inteligenţa şi caracterul sunt de partea lor. 😉 Asta mă amuză mereu.


 9. 9

  eu nu, Nora. ăia pe care îi cunosc eu şi vor vota altfel, au o hibă serioasă, într-o parte sau alta.

  de pildă, ieri m-am întîlnit cu un unchi şi o mătuşă, fesenişti de cînd se ştiu, care au zis că acum s-au sucit. pentru că a fost prea lată. punct.
  şi da, Blaga e un scîrbos. n-o să zic niciodată altfel.


 10. 10
  Nora:

  Cica „fesenişti”! Că Băsescu nu o veni tot din FSN! A picat din lună, te pomeneşti.

  Nu, eu ştiu oameni foarte plăcuţi, foarte ok, care vor vota altfel. Iar asta nu mă demantelează.


 11. 11

  ai priceput, Nora, ce am vrut să spun. votanţi aşa zişi de stînga. PDSR, PSD, USL..


 12. 12
  Nora:

  Da, am priceput. Ce vreau eu să spun e că toţi vin de acolo. Toţi marii actori de azi. Mi se pare ciudat să vedem rădăcinile putrede doar ale unora, nu ale tuturor. De-aia mă uimeşte şi râvna cu care unii îl spală pe Băsescu de mai au puţin şi vor să-l prezinte curat ca lacrima. Uităm selectiv.


 13. 13

  cu asta sînt absolut de acord.

  dar încerc să privesc înainte. şi, la dracu’, spre Europa şi America!


 14. 14
  Nora:

  Şi eu, tot aşa. Dar iarăşi, nu pot să nu văd nici ipocrizia Europei când şi când. Că de a Statelor, nici nu mai vorbesc. Şi ei închid câte un ochi, când le convine. (noi o facem pentru că ne-am obişnuit cu gândul că trebuie să ocupăm o poziţie în lumea asta, simţim nevoia să ne delimităm, ei o fac cu interese foarte clare).

  Doar că la nivel declarativ împărtăşesc valorile lor şi mi-e frică de mor de mama-Rusia.

  Pricepeţi? De-asta îmi vine să dau cu lumea de pământ. 😀


 15. 15

  îţi trebuie un punct de sprijin, Nora. 🙂 îl ai?


 16. 16
  Nora:

  Nu mă pricep la fizică. 😛 Dar poate găsesc un sistem de scripeţi. 😛


 17. 17
  Morringain:

  Trecand peste politica, totul e relativ. Nu exista personaje pozitive si personaje negative, ci doar personaje cu diferite doze de bun si rau in ele. Mie nu-mi vine sa ma iau la lupta cu toata lumea, cel mult ma izolez cand nu imi convine ceva, oricum n-as avea sanse sa schimb ceva. In acelasi timp, nu-mi permit sa urasc prea multe lucruri si/sau persoane, doar ma cunosc pe mine indeajuns si stiu cat de imperfecta sunt.


 18. 18
  Nastasia:

  Patentează sistemul de scripeţi, dacă-l descoperi. Nu ai cum să întregeşti ceva din jumătăţile de acum, că nu se potrivesc. O tabără zbiară că au năvălit barbarii şi ne-au distrus Arcadia. E drept că au năvălit, dar nu eram în Arcadia. Cealaltă, că trebuia distrusă hidra. Trebuia, dar nu cu metode barbare, şi numai ca să-i ocupi sălaşul. Nu ştiu, mi-e groază.


 19. 19

  ştiţi soluţiile lui Steinhardt, nu? e drept, ele sînt date ca soluţii de maximă criză existenţială. dar, cred că respectînd proporţiile, pot fi aplicate oricînd.

  Solutia intai: a lui Soljenitîn

  In Primul cerc, Alexandru Isaievici o mentioneaza scurt, revenind asupra-i in volumul I al Arhipelagului Gulag.

  Ea consta, pentru oricine paseste peste pragul Securitatii sau altui organ de ancheta, in a-si spune cu hotarare: in clipa aceasta chiar mor. Ii este permis a-si vorbi consolandu-se: pacat de tineretele ori vai de batranetele mele, de nevasta mea, de copiii mei, de mine, de talentul ori de bunurile ori puterea mea, de iubita mea, de vinurile pe care n-am sa le mai beau, de cartile pe care n-am sa le mai citesc, de plimbarile pe care n-am sa le mai fac, de muzica pe care n-am sa o mai ascult etc. etc. etc. Dar ceva e sigur si ireparabil: de-acum incolo sunt un om mort.

  Daca asa gandeste, nesovaitor, insul e salvat. Nu I se mai poate face nimic. Nu mai are cu ce fi amenintat, santajat, amagit, imbrobodit. De vreme ce se considera mort, nimic nu-l mai sperie, imbrobodi, atrage, atata. Nu mai poate fi amorsat. Nu mai are -- fiindca nu mai spera, fiindca a iesti din lume -- dupa ce jindui, ce pastra sau redobandi, pe ce isi vinde sufletul, linistea, onoarea. Nu mai exista moneta in care sa-i poata fi achitat pretul tradarii.

  Se cere insa, fireste, ca hotararea sa fie ferma, definitiva. Te declari decedat, primesti a te invoi cu mortii, desfiintezi orice speranta. Te poti regreta, ca doamna d’Houdetot, poti regreta, insa aceasta sinucidere morala si prin anticipatie nu da gres. Riscul unei cedari, al consimtirii la denunt, al unei recunoasteri fanteziste a pierit cu desavarsire.

  Solutia a doua: a lui Alexandru Zinoviev

  Este cea gasita de unul din personajele cartii Inaltimile gaunoase. Personajul e un om tanar, prezentat sub porecla alegorica Zurbagiul. Solutia sta in totala neadaptare in sistem. Zurbagiul nu are domiciliu stabil, nu are cate in regula, nu e in campul muncii; e un vagabond, e un parazit, e un coate goale si o haimana. Traieste de azi pe maine, din ce i se da, din ce pica, din te miri ce. E imbracat in zdrente. Munceste pe apucate, uneori, cand si daca i se iveste prilejul. Isi petrece mai toata vremea in puscarii ori lagare de munca, doarme pe unde apuca. Hoinareste. Pentru nimic in lume nu intra in sistem, nici macar in cea mai neinsemnata, mai pacatoasa, mai neangajanta slujba. Nici macar pazitor la porci nu se baga, neurmand pilda eroului unei nuvele a lui Arthur Schnitzler: acela, obsedat de frica de raspundere, sfarseste porcar. NU, Zurbagiul s-a proiectat (in stil existentialist) odata pentru totdeauna caine de pripas, capra raioasa, calugar budist cersetor, smintit, nebun pentru (intru) libertate.

  Un asemenea om, aflat la marginea societatii, e si el imun: nici asupra lui nu au de unde exercita presiuni, nu au ce-i lua, nu au ce-i oferi. Il pot oricand inchide, hartui, dispretui, batjocori: dar le scapa. Odata pentru totdeauna a consimtit a-si trai propria viata conform exemplului si modelului unui perpetuu azil de noapte. Din saracie, neincredere, neseriozitate si-a facut un crez; se aseamana unui animal salbatec, unei fiare jigarite, unui talhar la drumul mare. E Ferrante Palla al lui Stendhal. E Zacharias Lichter al lui Matei Calinescu. E un iurodivii laic, un drumet neplictisit (iar Wotan coborand pe acest pamant ce nume poarta? Der Wanderer), un jidov ratacitor.

  Si-i slobod la gura, vorbeste de istov, da glas celor mai primejdioase anecdote, nu stie ce-i respectul, toate le ia de sus, spune ce-i trece prin minte, rosteste adevaruri pe care ceilalti nu-si pot ingadui se le sopteasca. E copilul din povestea regelui gol, a lui Andersen. E bufonul regelui Lear. E lupul din fabula -- si ea indrazneata -- a lui La Fontaine: habar nu are de zgarda.

  E liber, liber, liber.

  Solutia a treia: a lui Winston Churchill
  si Vladimir Bukovsky

  Ea se rezuma: in prezenta tiraniei, asupririi, mizeriei, nenorocirilor, urgiilor, napastelor, primejdiilor nu numai ca nu te dai batut, ci dimpotriva scoti din ele pofta nebuna de a trai si de a lupta.

  In martie 1939, Churchill ii spune Marthei Bibescu: „Va fi razboi. Praf si pulbere se va alege din imperiul britanic. Moartea ne pandeste pe toti. Iar eu simt ca intineresc cu douazeci de ani”.

  Cu cat iti merge mai rau, cu cat greutatile mai imense, cu cat esti mai lovit, mai impresurat ori mai supus atacurilor, cu cat nu mai intrevezi vreo nadejde probabilistica si rationala, cu cat cenusiul, intunerecul si vascosul se intensifica, se puhavesc si se incolacesc mai inextricabil, cu cat pericolul te sfrunteaza mai direct, cu atat esti mai dornic de lupta si cunosti un simtamant (crescand) de inexplicabila si covarsitoare euforie.

  Esti asaltat din toata partile, cu forte infinit mai tari ca ale tale: lupti. Te infrang: le sfidezi. Esti pierdut: ataci. (Asa vorbea Churchill in 1940). Razi, iti ascuti dintii si cutitul, intineresti. Te furnica fericirea, nespusa fericire de a lovi si tu, fie chiar infinit mai putin. Nu numai ca nu deznadajduiesti, ca nu te declari invins si rapus, dar si gusti din plin bucuria rezistentei, a impotrivirii si incerci o senzatie de navalnica, dementa voiosie.

  Solutia aceasta, fireste, presupune o tarie de caracter exceptionala, o conceptie militara a vietii, o formidabila indarjire morala a trupului, o vointa de otel innobilat si o sanatate spirituala adamantina. E probabil ca presupune si un duh sportiv: sa-ti placa batalia in sine -- incaierarea -- mai mult decat succesul.

  E si ea salutara si absoluta, deoarece e bazata pe un paradox: pe masura ce ei te lovesc si-ti fac mai mult rau si-ti impun suferinte din ce in ce mai nedrepte si te incoltesc in locuri mai fara iesire, tu te veselesti mai tare, tu te intaresti, tu intineresti!

  Cu solutia Churchill se identifica si solutia Vladimir Bukovsky. Bukovsky povesteste ca atunci cand a primit prima convocare la sediul KGB n-a putut inchide un ochi toata noaptea. Firesc lucru, isi va spune cititorul cartii sale de amintiri, cum nu se poate mai firesc; nesiguranta, frica, emotia. Dar Bukovsky urmeaza: n-am putut dormi de nerabdare. Abia asteptam sa se faca ziua, sa fiu in fata lor, sa le spun tot ce cred eu despre ei si sa intru in ei ca un tanc. Fericire mai mare nu-mi puteam inchipui.

  Iata de ce n-a dormit: nu de teama, de ingrijorare, de emotie. Ci de nerabdarea de a le striga adevarul de la obraz si de a intra in ei ca un tanc!

  Cuvinte mai extraordinare nu cred sa se fi pronuntat ori scris vreodata in lume. Si ma intreb -- nu pretind ca e asa cum spun eu, nu, catusi de putin, ma intreb doar, nu pot sa nu ma intreb -- daca nu cumva universul acesta, cu toate roiurile lui de galaxii cuprinzand fiecare mii ori milioane de galaxii fiecare cu miliarde de sori si cel putin cateva miliarde de planete in jurul acestor sori, daca nu cumva toate spatiile, distantele si sferele acestea masurate in ani-lumina, parseci si catralioane de mii de mile, toata viermuirea aceasta de materie. Astri, comete, sateliti, pulsari, quasari, gauri negre, pulberi cosmice, meteori, mai stiu eu ce, toate relele, toti eonii, toate timpurile si toate cuantumurile spatio-temporale si toate astrofizicile newtoniene ori relativiste au luat fiinta si exista numai pentru ca sa fi putut fi exprimate aceste cuvinte ale lui Bukovski.


 20. 20
  Nora:

  Ăştia sunt eroii, Andreea. Eu nu sunt erou. Sunt libarcă. Structural, probabil, cea mai apropiată mi-e soluţia numărul 2.


 21. 21

  mi-e teamă că eu aş folosi soluţia 1…


 22. 22

  deşi, numa stofă de eroină nu am…


 23. 23
  Morringain:

  @Andreea: nu cred ca ai alege solutia 1, cum nici eu nu as face-o in momentul de fata. Pentru ca ai ceva pentru care sa lupti. Copiii. In conditiile astea mi-as justifica pornirile agresive innascute (de care sincer eu una singura ma ingrozesc). Altfel nu.


 24. 24
  Nora:

  Oricare dintre cele 3 presupune un adio spus lumii, copiilor etc. Asta e, nu poţi fi şi erou şi să faci seara cremă de zahăr ars. 😀


 25. 25

  eşti sigură că, pentru copii, soluţia 1 nu e cea mai potrivită?
  ea nu presupune să mori, ci să nu mai exişti pentru tine. poţi fi mamă, în continuare. soluţia 3 înseamnă să te lupţi cu toţi monştrii din jurul tău. iar 2, probabil, presupune să nu ai copii deloc.


 26. 26

  oricum, m-am depărtat aiurea de subiect. Nora avea altă problemă. nu cum să se lupte ea cu minciuna, în posesia adevărului fiind, ci faptul că nu deosebeşte minciuna de adevăr. 🙄


 27. 27
  Nora:

  Greşit! Problema mea e că toate îmi miros a minciună. :mrgreen:


 28. 28
  Morringain:

  @Andreea: solutia 1, cum o vad eu, presupune inactiune, neimplicare. Un mort nu mai reactioneaza la nimic. Asa au facut evreii manati ca niste oi pe campurile Lituaniei cu zecile de mii de cate zece soldati. Cel putin pentru mine nu e solutia potrivita. Nu acum si nu atat timp cat exista ceva, orice, care sa merite protejat.

  In fine, pentru ca sunt fooooarte departe de a fi perfecta, probabil ca as fi o libarca si m-as teme de durere. Nu de moarte, doar de durere. Dar probabil nu m-as putea opri nici asa din incercarea de a lupta, chiar si cand as stii ca rezultatul tot ala e. O fi din cauza de prea mult testosteron sau o fi complexul ala de care ma acuza cineva. Tot ce-i posibil.


 29. 29
  Edle:

  Am revazut zilele trecute o buna parte din filmul ala al lui Ridley Scott, cu Orlando Bloom si atacul lui Saladin asupra Ierusalimului. Cum dracu se chema, ca nu mai stiu?

  Mi-a venit in cap cand am citit a treia varianta.


 30. 30
  Nora:

  Kingdom of Heaven. Da’ nu l-am văzut.


 31. 31
  Morringain:

  @Edle: ufff, film prost ca ala n-am vazut de mult! Mie imi plac filmele istorice, in cazul asta aveau o poveste frumoasa oricum, dar nu, trebuia sa faca rahatul bici nea Ridley Scott si sa scoata un film politic in care arabii sunt aia drepti si fara pata si cruciatii niste idioti insetati de sange. Sa nu mai zic de personajul principal pe care l-au transformat asa de tare ca nu mai seamana deloc cu originalul 🙁


 32. 32
  Edle:

  Asa, Nora, merci.

  Da, am citit ca au fictionalizat mult prea tare personajul. Dar eu vorbeam doar de indarjirea cu care au aparat Ierusalimul. Asta mi-a placut. Lupta.


 33. 33
  Morringain:

  @Edle: pai da, asta mi-a placut si mie. Si mai e printre putinele parti adevarate din poveste, la fel ca si aia cu facutul de cavaleri al tuturor barbatilor din cetate ca sa ii faca sa lupte mai bine. Mai ales ca ramasesera o mana de oameni dupa dezastrul de la Hattin. Dar restul nu. Balian nu era un tinerel cu vino-incoa, regina Sibila nu a fost indragostita de el, ci de sotul ei cel trufas si nepriceput si nici nu si-a omorat copilul pe motiv ca ar fi avut lepra, lupta nu a fost pentru a salva prostimea din oras (care oricum a trebuit sa il plateasca pe Saladin sa poata pleca din Ierusalim, cei ce nu au avut au ajuns sclavi) samd.


 34. 34
  Edle:

  Eu, nu stiu, cred ca imi acopar cand un ochi, cand altul. Incerc sa ma uit si intr-o parte, si in cealalta. Dar cred c-ar trebui sa fac si eu ca Nastasia, ca nu prea am ce vedea, oricum.


 35. 35

  lupta ca lupta. ideea de acolo, de la cele 3 soluţii -- inumană în cel mai bun sens -- este să te simţi cu atît mai bine, cu cît pierzi teren. cu cît eşti mai înfrînt.

  asta e ceva ce eu nu pot cuprinde cu mintea mea de femeie bleagă.


 36. 36
  Edle:

  Morringain, daaa, fara un pic de „romance” tras de par, acolo, nici ca se putea. 🙂


 37. 37
  Morringain:

  @Edle: si nici fara „nevasta” regizorului, actrita de o singura replica (sau cateodata de niciuna) 😀


 38. 38
  Edle:

  Morringain, pe „nevasta” nu cred ca am vazut-o. Daca a avut o singura replica, nici nu e de mirare.


 39. 39
  Morringain:

  @Edle: in film e sora lui Saladin. In Gladiatorul a fost sotia lui Maximus.


 40. 40
  Edle:

  Pfff. Aha. De asta n-o vazusem. 😆


 41. 41
  Jaco Pastorul:

  Nu mai tot despicati firul in patru. E clar, trebuie facuta o alegere. Toti oamenii tari fac asta. Alegi ori occidentul cu democratia si cu defectele ei cunoscute, ori Rusia cu dictatura ei si cu grozaviile pe care le stim prea bine. Mie momentul asta mi se pare ca are ceva din 23 august 1944, dar cu un „rege” care nu vrea sa asculte de comunisti.

  Nora #8, si eu ma simt intr-o parte, dar am o companie selecta: Plesu, Liiceanu, Patapievici si muuuulti altii.


 42. 42
  Morringain:

  Apropo de intrebari, am si eu una. Existentiala chiar. Ati fost vreuna la Antipa dupa renovare? Merita? Ca ma gandesc pe unde sa plimb maimutoiul cand vin la Bucale si asta e primul loc la care m-am gandit, lui ii plac muzeele si ii plac si mai mult animalele.


 43. 43

  da de ce să mergi la Antipa?!
  du-te la Parlament!

  😆


 44. 44
  Nora:

  Jaco: aham, şi Nistorescu, şi Turcescu, şi Radu Moraru. Vedeţi cum vă acoperiţi un ochi? 😀

  Aşa-s eu. Măcar dacă intru într-un rahat, să ştiu ce fel de rahat e, nu să mă mint că e apă de roze.

  Morringain: eu am vrut să-l duc pe David într-o dimineaţă şi era ditamai coada. Am auzit că e mişto, da, după renovare. Înainte, era prăfuit şi comunist rău.


 45. 45
  Nora:

  Cristoiu, pardon. Nu ştiu de ce zisei Nistorescu.


 46. 46
  Morringain:

  @Andreea: pai si cam ce l-ar incanta pe acolo pe Gigi? Iar pe mine m-ar deprima profund o vizita acolo.


 47. 47
  Jaco Pastorul:

  Nora, uita-te si tu in fata ta, nu te uita in spate!


 48. 48
  Nora:

  Ah, iar comparaţia Mihai-Băsescu este cel puţin deplasată.


 49. 49
  Nora:

  Jaco, 47: ? 🙄


 50. 50

 51. 51
  Morringain:

  @Nora: mda, ma astept. Sa vedem cum o sa infruntam asta, ca maimutoiul nu are experiente din astea de cultiva rabdarea. Si nici natural nu o are. Merci, o sa incerc, trebuie sa gasesc ceva sa ii placa in Bucuresti, la varsta asta.


 52. 52
  Nora:

  Şi încă ceva: mi se pare o tâmpenie să-ţi argumentezi poziţia într-o tabără sau alta prin faptul că, de aceeaşi parte, s-au aşezat câţiva „iluştri”.

  Să nu încep cu exemple de geniali de-a dreptul (iar aici nu se încadrează nici Pleşu, nici Liiceanu, nici Patapievici) care au sărit cu entuziasm în tabăra greşită.


 53. 53

  ia dă un exemplu!! 🙂


 54. 54

 55. 55

  ptiu, drace!
  dincolo, Anei i-a crescut un înger în cap!!

  văleu!! 😆 😆


 56. 56

  neee, io zic acu’, şi de la noi.


 57. 57
  Nastasia:

  Sigur că alegi occidentul şi democraţia, dacă ai cât de cât mintile acasă. Dar deocamdată mi se propune să mă îmbarc pe Bounty, pe Caine sau pe Olandezul Zburător. Inscripţionate frumos, la prova, „Democraţia”.


 58. 58
  Nora:

  Eliade şi simpatiile lui legionare. De ce ne facem că uităm de asta?


 59. 59
  Nora:

  Andreea, nu mai insista. Orice sistem aberant şi-a avut discipoli, simpatizanţi de geniu. De-asta mă lasă pe mine cam rece listele de „oameni deştepţi”.


 60. 60
  Jaco Pastorul:

  Nora, io asa-s obisnuit, sa mai trag cu privirea la modele, dar de luat ma iau numai dupa nasul meu. Pana acum, Plesu si Liiceanu au simtit fix ca mine, sau mai bine zis, eu ca ei.


 61. 61

  aaaazi!! azi!
  e vreun intelectual normal la cap care să fi zis că e grozav ce s-a întîmplat?

  unul singur!
  eu chiar nu ştiu…


 62. 62
  Nora:

  Da? Eu nu pot să zic asta. Când cu numărătoarea lui Anastase, n-au simţit tocmai ca mine. Nici când cu faza cu copilul, n-au simţit tocmai ca mine. Iar mi-amintesc şi m-apucă scârba când mă gândesc că trebuie să votez împotriva demiterii unui asemenea individ.

  Eu cred că ar trebui să separăm apele: cărţile lor sunt una, iar partizanatele sunt alta. Şi nici ca modele nu-i recunosc. Modele sunt ăia pe care îi dezgropa Oprea prin munţi. Sau o Herta Müller, care nu prea îi pică bine nici lui Liiceanu&co.


 63. 63
  Jaco Pastorul:

  Nora, aiurezi? Herta Mueller s-a exprimat clar in acest caz, front comun cu Plesu si Liiceanu. Nu mai amesteca lucrurile, ei s-au contrat pe alte teme.

  Si in fond, vezi ce faina-i democratia? Fiecare din noi avem dreptul la modelele noastre. Nu poti trai fara repere, zic eu.


 64. 64
  Jaco Pastorul:

  Andreea, pandoras a devenit un loc foarte suprarealist. Chiar si pe mine ma depaseste.


 65. 65
  Nora:

  Of, Andreea. Zic şi ăia de stânga că e grozav, dar în alte nuanţe decât cei de dreapta. Dar nu ştiu de ce cred că, dacă-ţi pomenesc de un Ernu sau Ghiu, le vei nega calitatea de intelectuali. :mrgreen: Pe bune, dacă mai citiţi din când în când şi CriticAtac, nu cheliţi. Măcar aşa, să vedeţi ce zice şi duşmanul. 😀

  Uite o treabă. Eu n-am citit Omul recent al lui Patapievici. Dar am citit oameni care susţin că, de fapt, nu e decât o compilaţie de idei ale altora fără ghilimele. De ce cred eu că simpla menţionare a acestui lucru v-ar face să luaţi foc pe unii dintre voi? Ştiu, e greu să renunţi la „modele” şi să le priveşti critic. 😀

  Jaco: tu aiurezi. Müller a şters pe jos cu Liiceanu la Ateneu acum doi ani. Ia, să-ţi împrospătezi memoria.

  http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/dialogul-herta-muller-gabriel-liiceanu-moment-istoric-pentru-cultura-romana-200986.html

  http://www.dailymotion.com/video/xf23ey_herta-muller-ridiculizand-disidenta_fun


 66. 66

  şi mie îmi place iaurtul Muller. varianta cu cireşe întregi în el.


 67. 67
  Nora:

  Na, urâto, pusei umlautul. 😀 Ca să nu-ţi stea iaurtul în gât.


 68. 68
  Jaco Pastorul:

  http://www.ziare.com/icr/horia-roman-patapievici/laureati-ai-premiului-nobel-protesteaza-fata-de-schimbarea-statutului-icr-1176422

  Si asta cu toate ca inainte tocmai criticase ICR-ul pentru ca invitase la Scoala de Vara a ICR din Berlin doi fosti informatori ai Securitatii, Andrei Corbea-Hoisie si Sorin Antohi.


 69. 69
  Morringain:

  Na ca fac ca Dora si evit discutiile politice. Ba mai mult, sunt si offtopic, dar am descoperit ceva interesant de citit si va dau si voua, daca v-o pasiona cumva http://hellosiberia.blogspot.co.uk


 70. 70
  Jaco Pastorul:

  Nora, mai citeste odata 163. Auzi, ai facut insolatie???


 71. 71

  lasă-mă, Nora!! ai văzut ce-am păţit cînd am citit articolul lui Rogozanu!
  am făcut buba la cap!
  mai bine nu mai citesc nimic… 🙄


 72. 72
  Nora:

  Ce treabă are cu ce zic eu? Ştiu foarte bine şi scandalul cu Antohi. Şi ăsta tot un soi de Ponta! Nu mai încercaţi lipiri cu forţa.

  Dar că tot veni vorba de ICR, Andreea, au fost şi intelectuali de stânga care au protestat la ăla cu papioanele. Nasol că a venit şi MRU. Cu body-guarzi.


 73. 73
  Nora:

  Jaco: 163? Ne pare rău, nu ţinem.

  Andreea: eşti culmea, soro! La dracu’, măcar să ştii ce combaţi.

  Ce să spun, mai bine să umblăm cu capu’ într-o bulă aseptică şi modelele bine înşurubate să nu uităm dracu’ pe ce cărare s-o luăm.

  Sunteţi la fel de habotnici ca Rogozanu!

  Dixit!


 74. 74
  Nora:

  Morringain, mulţam. Mie, da, îmi plac jurnalele de călătorie.


 75. 75

 76. 76
  Jaco Pastorul:

  Si ma enerveaza rau, rau, da’ rau de tot oscilatia asta a ta. Nu de alta, dar tot slalomul asta al tau nu face altceva decat sa induca ideea ca ceea ce se intampla acum e ceva benefic. Hotaraste-te odata ce pe ce parte esti si gata, nu ne mai baga pe gat tot felul de handicapati platiti ca sa scrie tampenii. Auzi, critic atac, ha! Io n-am timp sa citesc pe toti tampitii, vreau ceva concentrat si bun.


 77. 77
  Morringain:

  Cine zicea ca vrea sa vada un match intre voi doua? Pe unde umbla si rateaza momentul? 😀


 78. 78
  Nora:

  Jaco: 😆

  Chiar mă faci să râd. Nu v-am spus, dragilor, că votez la fel ca voi? Vreţi acum să-mi luaţi gâtul pentru că mai îndrăznesc să întreb una-alta?

  Vezi că handicapaţi plătiţi sunt şi de partea ta. Frumos să faci pe chiorul?

  Şi n-are decât să te enerveze. Ete, fâs! 😆


 79. 79
  Jaco Pastorul:

  Herta Mueller a facut front comun cu Plesu si cu Liiceanu la subiectul ICR, chiar daca s-a certat cu ei pe cu totul alte motive si chiar daca mai inainte a criticat ICR-ul. Deci Raul asta i-a unit pe toti. Acuma pricepi?


 80. 80
  Nora:

  Morringain: Costeluş parcă zicea. 😀

  Pe unde o umbla mârtanu’? S-o fi însurat la Ieşi. 😀


 81. 81

  îuliuuuu!!
  😆


 82. 82
  Nora:

  Jaco, Jaco, scuză-mă că te întrerup, dar discutam despre modele. Şi eu mă cam îndoiam de ale tale. Cam p-aici se discuta.

  Scapă niţel de subiectul zilei.


 83. 83

  eu am avut o salopetă cu model cu Donald răţoiul…
  cînd aveam 4 ani.


 84. 84
  Jaco Pastorul:

  Nu-s de partea mea, ca io nu-i citesc pe aia, ce dracu tot ai? Si indiferent pe ce parte sunt, tot handicapati sunt, ce naiba incerci sa ma faci de o anumita culoare?

  Si ma enerveaza rau, sa stii!!! Si pe caldurile astea e foarte periculos pentru mine sa ma enervez. Doctorul mi-a spus sa nu.


 85. 85

  să cînt ceva? 🙄


 86. 86
  Morringain:

  @Nora: mie imi plac mai mult calatoriile decat jurnalele. Dar pe moment asta e, ma multumesc cu ele. O veni ea si vremea mea sa haladui aiurea prin lume 🙂


 87. 87
  Nora:

  Eu am avut rochie cu năsturaşi în formă de răţuşcă. Preferata mea. 😀

  Jaco: şi tu mă enervezi. Dar eu mă pot enerva, n-am restricţie de la doctor. 😀 Mă irită respingerea asta în bloc „toţi ăia sunt plătiţi”. Nu îi citeşti, nu argumentezi nicicum. Scuze, dar motivaţii de genul ăsta nu fac mai mult decât o flegmă.

  Iar flegmele nu mă conving niciodată.


 88. 88
  Nora:

  Uitaţi-vă numai cum reacţionaţi. Suntem, în mare, în aceeaşi tabără. Ca intenţie de vot, măcar.

  Cu toate astea, pentru că nu gândesc la fel ca voi, mai aveţi puţin şi mă luaţi la bătaie.

  Brrrr!


 89. 89

 90. 90
  Jaco Pastorul:

  Treaba voastra, nu-va place cum suna modele, asta e, ziceti-le repere. Din cand in cand e foarte reconfortant sa vezi ca acei oameni pe care ii consideri repere, gandesc ca tine.

  O societate fara repere e ca a noastra. Ma uitam la niste interviuri cu englezi de rand la sarbatoarea celor 60 de ani de casnicie ai reginei, si ii vedeam atat de bucurosi si impliniti, in simplitatea lor ca au pe ce se sprijini. Regina nu a excelat prin nimic deosebit decat prin faptul ca a oferit poporului ei un punct de sprijin.
  Asa si cu mine, ma sprijin pe ei, Plesu si Liiceanu, si asta nu-i deloc un lucru putin pentru mine.


 91. 91
  Nora:

  Şi tu. Da’ tu ai o nuieluşă mai mică şi cu panglici colorate la capăt. 😀


 92. 92
  Jaco Pastorul:

  Nora, am trecut si pe la ei si am citit, cum altfel crezi ca i-as putea descrie?

  Crezi ca trebuia sa pun fete zambitoare pentru ca sa-ti dai seama ca glumeam?


 93. 93
  Nora:

  Bun. Care-i plătit, de cine şi de unde ştii?

  Şi de ce sunt tâmpiţi?


 94. 94
  Jaco Pastorul:

  Nu stiu nimic, tu copila, pe cuvant, doar simt. N-am timp sa stiu toate rahaturile, si atunci ma bizui pe nas.

  Tot asa am simti si Blogarry ala ca e de rahat. Si dupa aia am aflat ca intr-adevar, asa e.


 95. 95
  Nora:

  Păi, ce s-a întâmplat pe Blogary?

  Iar cu simţirile… 🙄


 96. 96

  nu vezi că-i cu doi de „r”?
  or fi alţii…
  un fel de „Abibas”

  🙂


 97. 97

 98. 98
  Edle:

  Uite, Jaco, de pe Blogary:

  „Simpla participare la acest referendum, indiferent dacă votezi DA sau NU, este o legitimare a puciului. USL cheamă poporul să-i legitimeze puciul, să dea unei lovituri de stat o pojghiță de normalitate, o aparență de democrație. Dacă poporul răspunde pozitiv acestei chemări și consideră relevantă și oportună cererea de legitimare pe care o face USL-ul, atunci puciștii își cîștigă legitimitatea după care sînt disperați, și care le dă forță simbolică, forță de negociere cu Occidentul și forță de intimidare a cetățenilor.

  In ceea ce mă privește, indiferent de ce decizii va lua Traian Băsescu împreună cu staff-ul său și cu PDL-ul, nu voi participa la această mascaradă și la această încercare de a da legitimitate unei lovituri de stat. Nu cred că dictatura e plebiscitabilă (există cuvîntul ăsta în DEX?). Simplul fapt de a întreba așa ceva, de a pune în discuție o asemenea problemă, este imoral, anticonstituțional și nedemocratic. Existența oricărei alegeri de genul ăsta face DA-ul posibil, frecventabil. Simpla existență a unei asemenea alegeri, simpla posibilitate de a alege DA, este antidemocratică și sfidează principiile statului de drept. În momentul în care răspunsul ”Da, vrem să fim dictatură”, ”Da, vrem să ieșim din Uniunea Europeană și din lumea civilizată” este frecventabil, este considerat ca fiind o posibilitate reală și acceptabilă, ne aflăm în afara democrației și statului de drept. Simpla acceptare a alegerii este acceptarea faptului că răspunsul DA este posibil și frecventabil.”

  Parca si tu erai de aceeasi parere.

  .


 99. 99
  Jaco Pastorul:

  Nu e mai, e ala de care stiti si voi.

  Dupa parerea mea, sa vorbesti despre dreapta e foarte greu si ca urmare nu e chiar fiecare in stare s-o faca.
  Dreapta, e cea ma progresista forta a societatii, ea este cea care tracteaza societatea prin simplul fapt ca ea si numai ea creaza plusvaloare. Adica, transforma nimicul in ceva. Agricultura, industria, mineritul, constructiile sunt activitati generate de spiritul de dreapta al omului.

  Serviciile traiesc de pe urma acestor activitati.
  Nu poti sa vii si sa imi teorii de dreapta cand tu esti economist sau avocat sau sociolog sau psiholog, daca nu ai si calitatea de antreprenor in una din activitatile care creaza plusvaloare.

  Revenind la problema cu blogary aia, io am simtit ca falseaza inainte sa aflu ca de fapt, ala care-i sefu’ bleen sau asa ceva, a fost consilier la guvern si lua bani din greu din tot felul de smecherii. Altul, lucra la o banca, un jnapan, alta economista nu stiu pe unde. La fel si fascistul ala de Giurgea care lucrase si ala prin guvern, ca apoi sa aibe contracte cu guvernul, sustinea moartea tuturor asistatilor.

  Stiu ca par cam subiectiv, dar asta e, de la o varsta nu mai e timp de prea multe pendulari, stii pur si simplu. Stiu, suna nasol…


 100. 100
  Jaco Pastorul:

  Da, Edle, asa e, pasajul respectiv poate ca e ok, dar sa stii ca astea sunt ca prajiturile olandeze, de-alea cu opium in ele, mananci si visezi frumos. Daca baga 80% zahar, unt, faina si ou si numai 20% opium, ce te faci?
  Chestia e sa simti opiumul…


 101. 101
  Edle:

  Nu stiu dedesubturi, Jaco, cam deloc.


 102. 102
  Nora:

  Păi, şi cine ai vrea, Jaco, să scrie acolo? Patronii de magazine? Ăia care au fabrici? Ăia sunt ocupaţi să producă, nu să teoretizeze asupra produsului. Şi dacă nici economiştii nu mai sunt îndreptăţi să-şi dea cu părearea asupra… politicilor economice, atunci cine ar fi?

  Cu ăia de au lucrat pe la guvern, pricep. Dar cu cel care lucrează la bancă şi economista de nu ştiu unde, nu pricep.

  Şi dacă n-ai auzit, şi profii de la Harvard şi autorii de cărţi şi teorii au al doilea job. Consilieri pe lângă Bush sau Obama, membri prin boardurile instituţiilor de pe Wall Street etc etc.


 103. 103
  Nastasia:

  Parcă doctrina marxistă a consacrat termenul de plusvaloare, şi Marx numai antreprenor nu era, cred. Teorii poate să ţină oricine, altfel antreprenorii ar fi creat plusvaloare fără să ştie, ca Monsieur Jourdain.


 104. 104
  Nora:

  Ha, şi ca să fiu a dracu’, şi Pleşu a fost niţel consilier. 😀


 105. 105
  Nora:

  I met her in the museum of paleontology
  And I make no bones about it
  I said if you wish to study dinosaurs,
  I know a specimen whose interest is undoubted

  Trapped in a body that is failing me
  Well, please allow me to be succinct
  I wanna love you whilst we both still have flesh upon our bones
  Before we both become extinct
  😆 😆

  Iubesc cinismul omului ăstuia. Aşa da, cântec de dragoste! 😛

  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=ERPo4Qypviw&NR=1


 106. 106
  Jaco Pastorul:

  Eu am spus ca economistii se pot exprima in masura in care sunt si antreprenori. De fapt se pot exprima, dar cu rezultate scontate. Si nu-i compara pe consilierii lui Obama care au in spate generatii intregi de antreprenoriat, cu consilierii nostri guvernamentali care au sarit din opinci direct in Mercedes.

  Pe-urma, iara faci o comparatie aiurea, Plesu da lectii de dreapta? La astia, daca ai exprimat un punct de vedere diferit, esti catalogat socialist si ca atare, esti banat. Le palce sa se asculte unul pe altul, sa se frece pe spinare. Intoleranta crasa. Asta-i dreapta?

  Bancherul este in opozitie cu antreprenorul, sa stii si tu. Ca-i fura din profit. Si comertul intra la servicii. Ca de n-ar fi, nu s-ar povesti…

  Nastasia,
  Marx a fost burghez, casatorit ca o aristocrata, iar Engels, capitalist de-a dreptul. Culmea este, ca extraordinar de multe teorii de-ale lor sunt inca valabile.


 107. 107
  Morringain:

  Ce parere aveti de asta?


 108. 108
  Jaco Pastorul:

  Morringain, Barak Obama vorbeste din cu totul alt univers, la care noi, romanii nu-i stim nici mirosul.

  Acolo, incepand cu Parintii Fondatori, au fost zeci de generatii care si-au facut treaba cu constiinciozitate, cladind o lume la care noi visam. Compara discursul lui Obama cu al oricarui presedinte roman si o sa iti dai seama de diferenta calitativa de audienta.

  La noi, totul este efemer, negociabil si supralicitat. N-avem repere. N-avem de ce sa fim mandri. Asta e nasol. Pana acum ne mai laudam cu sportul, acum, de cand au invadat teritoriul gibonii gen becalli, pinalti sau rudel obreja, si cu ala ne e rusine.

  Daca in ochii unor americani Obama e de stanga, atunci ai nostri de care soi or mai fi?


 109. 109

  ce Obama măricel ai pus… 🙂

  am încercat să-l miculesc. nu pot!!

  o fi vreun semn? 🙄


 110. 110
  Morringain:

  @Jaco: daca ai vedea comentariile americanilor la poza asta, ai zice ca-s de pe Dambovita 😀 Italienii au o vorba buna: „tutto il mondo e paese” (adica peste tot e la fel)

  @Andreea: mda, sorry, n-am micsorat-o. mereu uit sa fac asta si de obicei o corecteaza Nora, doar n-o s-o fac eu singura 😀


 111. 111
  Seva Tudose:

  Morringain,

  indiferent câte adeziuni sunt ptr. Obama,eu am speranța
  că în noiembrie va fi bătut crâncen de Mitt Romney ! Nu cred eu că America mai poate tolera încă 4 ani pe Obama !

  Nuuuuuuuuuuuuu și iar nuuuuuuuuuuuu ! Chiar dacă în toamnă va fi cel mai mare record la votare printre afro-americani,hispanici,f.tineri și f.bătrâni ! totuși eu spun,

  sunt aici niște mentalități,dacă muncești cu minimum pe salariu 7.25 pe oră ai în jur de 1300/1400 dolari pe lună,și de regulă acestia sunt clasa de jos cei care nu
  au studii superioare nici tehnice,ci doar doar au tras de păr să-și termine liceul.

  Desigur chiar dacă muncesc amândoi părinții cu acelaș venit,tot nu sunt mulțumiți,având dublu, că atunci plătesc toate taxele absolut,că depășesc baremul de venit și este vorba,cam tanti pe mandi !De ce să muncești când poți să iei de-a moaca ?

  De aceea unii preferă să muncească numai unul,dacă au și copii,atunci se încadrează la Benefits,Unemployment benefits,goverment loans,food stamps,gratuities,exemptions…și asta vrea Obama, să te limitezi la linia de jos de supraveghere monitorizare guvernamentală !

  În numele acestor programe de așa zisă” Fair Share,Equality,Spread the welth” guvernul Obama va forța clasa mijlocie,cei care au muncit să ajungă la nivelul de trai,bussines prin munca lor,studii,deschizând mici magazine,moteluri,intreprinderi,trusturi de prestări servicii șamd ,ca adevărata middle class..să ajungă jos,să dispară !

  să plătească taxele diferite,enorme de până la 35/45/50% din venit 🙄 ca procentaj aducîndu-i undeva jos la nivelul celor din clasa de jos,forțați de mentalitatea socialistă a lui Obama !


 112. 112
  Costelus:

  Asa e, lupta e falsa. Se lupta doua factiuni ale PCR. Miza? Controlul justitiei. Ramine Base? Intra PSD-isti la pirnaie. Pierde Base? Nastase iese de la mititica, unde vor intra PDL-isti. Citiva, asa, sa dea frumos in ochii proastei aleia de-si spune Europa.

  It’s just so fucking simple. 🙂


 113. 113
  Nora:

  Pleşu dă lecţii de de toate. Nu-i bai, pe unele le apreciez chiar foarte mult.

  Şi n-are nicio legătură calitatea consilierilor. La fel de duplicitari sunt şi cei ai lui Obama. Păi, cum să consiliezi un om de stat când tu eşti plătit de privat, fie că e vorba de bănci sau de asigurări? Şi mai şi predai mai departe, de la catedră, teoriile tale, chiar dacă unele dintre ele au dus la dezastrul financiar în care ne zbatem? Ce voiam să zic: moralitatea e aceeaşi, chiar dacă ăia stau în mercedes de 70 de ani, iar noi de 10. Mă rog, faza asta aminteşte de vândutul de armament ălora care peste 10 ani devin teroriştii numărul 1. Pricepeţi?

  Hi, şi unii mă mai cred pe mine naivă.

  Şi bancherul e tot antreprenor. Că tot afacere se cheamă, tot riscuri sunt.

  Referitor la Blogary, ce legătură are faptul că v-au banat cu orientarea lor politică sau cu justeţea opiniilor lor? Niciuna.

  Seva: eu ţi-am mai zis. Dacă aş fi cetăţean american, tot pe Obama l-aş vota. Nu sufăr bigoţii ăia de republicani. Shoot me! 😀


 114. 114
  Nora:

  Costeluş, întrebarea mea avea un sens mai larg… Dar văd că tot la veşnicul război PSD-PDL s-a ajuns.

  Azi văzurăţi cum se mai pierdu o scrisoare? 😆 A naiba Poştă şi nici măcar n-a apucat s-o uşchească Voiculescu. 😆


 115. 115

 116. 116
  Nora:

  Ştiam articolul. Mi se pare cam jignitor şi cam stupizel. Nu departe de campaniile de tip „garantat Oprescu”. Daţi-mi argumente, nu-mi înşiraţi nume. Sau poate că nu fac eu parte din target, ce să zic. Ca să nu mai zic că mi se pare niţel ridicol să te guduri şi să dai din coadă că eşti într-o companie selectă. Ce să spun, parcă l-ai avea pe Pleşu tovarăş de pahar şi aţi pleca împreună în vacanţă la Vama Veche. Grow up!

  De fapt, tot numărul ăla din Kamikaze e de un pro-pdl-ism greţos.

  A propos, pe CTP l-aş cam scoate din înşiruirea aia. Şi dacă stau să mă gândesc, deşi lucrează pentru un patron jegos, parcă nici Oana Stancu nu e aşa de rea. Cică are nişte investigaţii serioase fata. Acum, că-i investighează doar pe ăia din PDL e altă mâncare de peşte.


 117. 117
  Costelus:

  Aa, prima data cind am citit intrebarea mi-a trecut prin minte ca ti-a dat unu’ papucii. Nu stiu de ce. 😀


 118. 118
  Nora:

  Deh, Costeluş, nici eu nu ştiu de ce… 🙄 Estrogenii, telenovelele, astea…. 😀


 119. 119
  Jaco Pastorul:

  Am o stare de rau fizic cand vad ce debiteaza ponta, antonescu, marga, cand o vad pe andronescu si pe mazare cu borfeturile lui, cand citesc ordinele lui dragnea si directivele lui voiculescu, cand ascult minciunile ordinare ale ‘telectualilor din comisia aia de albire a doctoratului pontesc, cand vad oameni apropiati mie care au ochelari de cal.

  Daca vreti sa vedeti un diavol, uitat-va la poza aia cu nastase cand este bagat, pe targa, in ambulanta pentru a fi dus la penitenciar. Sta cu capul sus si are o privire diabolica cum rar se poate vedea. E privirea turbata a satanei inlantuit. Nu e privire de invins, pentru ca satana stie perfect ca nu poate fi invins niciodata.

  De ce naiba nu pot sa ignor toate astea?


 120. 120

 121. 121
  Nora:

  Of, când aud de diavoli, priviri şi satane, parcă şi văd făcliile arzând pe dealuri.


 122. 122
  Costelus:

  Doctoratul lui Ponta este perfect normal. Daca se anuleaza, trebuie anulate zeci de mii de alte doctorate de acelasi calibru, toate fiind niste compilatii fara nici o valoare. Hai sa fim seriosi, ne plingem de exemplu ca ne lipseste aparatura medicala, dar aproape toti medicii sint doctori. Desi nu au laboratoare, totusi medicii romani reusesc sa faca cercetare. Ete pula! Multi dintre ei habar n-au sa faca o operatie banala, gen amigdalita.

  Si de ce sa aruncam rahat numai in Ponta si Androneasca? De ce sa nu spunem si de Funeriu, care timp de 4 ani n-a avut timp sa vada ca Mang, Ponta si altii au plagiat? Uite de acolo se puteau lua banii pentru bugetari, si poate nu mai erau necesare acele taieri arbitrare care i-au lovit deopotriva si pe banditii care iau 200 de milioane pe luna de la stat, dar si pe medicii rezidenti care nu se apropoie de 10 milioane.


 123. 123
  Nora:

  Lăsaţi-mă, dracu, cu asta, că e perfect normal. Da, sistemul e putred, dar dacă justificăm fiecare abatere, o să ajungem în curând să spunem că şi evaziunea fiscală e normală, şi şpaga, şi călcatul oamenilor pe trecerea de pietoni, şi toate.


 124. 124
  Jaco Pastorul:

  Răul chiar exista, sa stii, si de ceva timp il vad tot mai clar, acolo unde exista. Si el stie asta si ma face sa sufar. Totul se desfasoara fara niciun ritual.


 125. 125
  Seva Tudose:

  Nora#113,

  eu sunt respectuoasă și îți respect dorința„Shoot me” ?

  1-„eu tot pe Obama l-aș vota” ??? din fericire eu votez aici,nu tu,de fapt eu pot vota și în România 😆

  2-parcă tu spuneai: „fiecare e liber să aibe orientarea…n-am tras concluzia că ești de stânga,gândindu-mă la soțul tău(al Dorei),ci pe baza articolelor tale…” 😀

  3-Deci și eu tot pe baza comentariilor tale,am tras concluzia : „E clar că eu sunt de dreapta,cu simpatie clară pentru monarhie,tu,de stânga…” Nora câtre Dora pe 12 iulie 2012 😀

  4- Obama este clar centru-stânga,te-ai schimbat ? Și aici republicanii„bigoți” sunt de centru-dreapta,dreapta către conservatori,până la radicali conservatori 😀

  5-eu sunt dreapta către conservatori, și nu-l votez pe Obama ,acum e rândul tău,shoot me 😆


 126. 126

 127. 127
  Nora:

  Seva, glumeam. Te-am văzut foarte pătimaşă.

  Nu, nu m-am schimbat. Dar dreapta la noi e diferită de cea de la voi. Lucrurile trebuie plasate într-un context. La fel, şi pe plan extern, politica lui Bush mi-a repugnat profund. Un om care a cultivat isteria şi paranoia, care a exploatat la maximum fobiile americanilor, nu face doi bani. (Jaco, tot ziceai tu de diferenţa de la cer la pământ între ai noştri şi ai lor. În cazul lui Bush, zici că l-am exportat noi)

  Sigur că eşti liberă să crezi ce vrei. 😀


 128. 128

  aşa-s toţi scorpionii. cumplit, incredibil, intolerabil de pătimaşi.

  🙂


 129. 129
  Jaco Pastorul:

  Nora, vacarii-s vacari peste tot.


 130. 130
  Nora:

  Mda, mereu mi-aţi ciufulit karma. 😆


 131. 131
  Nora:

  Red-necks le zice, Jaco. 😀


 132. 132
  Nora:

  Scorpionii m-au ciufulit, nu văcarii. Că cine ştie ce vorbe-mi ies. 😆


 133. 133

 134. 134
  Seva Tudose:

  andreea,

  bine a zis cineva ceva,2 noiembrie ptr.noi amândouă este o sărbătoare,dar ptr.mine este dublă sărbătoare,atunci sunt alegerile prezidențiale în USA 😀


 135. 135
  Seva Tudose:

  Jaco#129,

  cowboy/cowboys nu văcar/văcari 😥


 136. 136
  Jaco Pastorul:

  Io ziceam de vacari la propriu, ca aia din Texas, cam neam de vacari is, daca ar fi sa-i gasesc un corespondent lui Bush in politica romaneasca, ala ar fi becali, dar totusi Bush e cam la o suta de ani distanta, deci ciobanii astia americani, chiar si-asa , is mai cu staif decat ciobanii nostri, musai sa recunoastem.


 137. 137
  Jaco Pastorul:

  Mda, deci e clar, citind ultimele evolutii ale faptelor, pentru mine devine tot mai limpede ca usl este intr-o mare incurcatura, planul initial a fost dat peste cap si acum improvizeaza jalnic.

  Imi vine cu obstinatie in cap un titlu „Prea mic pentru un razboi atat de mare”.


 138. 138
  Costelus:

  Sistemul e putred si singura solutie e raderea lui totala. Daca nu dai foc la buruieni, nu mai poti face nimic.


 139. 139
  Nora:

  Hi, hi, nici chibritul, nici benzina nu-s la noi. Cre’ că nici ăia la Revoluţia Franceză n-au reuşit. Şi oricum aici buruienile trăiesc într-o simbioză ciudată cu ierburile aşa-zis bune. Nu le poţi da foc unora fără să-i prăjeşti pe ceilalţi.


 140. 140
  Costelus:

  Ma innapoiato, tu n-ai auzit de ierbicid? 😀

  Ca mi-o venit o idee, daca era dobitoaca aia ministru, nu dadea o ordonanta de urgenta ca se scrie corect cu doi de n? Ca sa nu mai zica tot omu ca ea e agramata.


 141. 141
  Jaco Pastorul:

  Singurul roman acceptat la sedintele Clubului de la Roma este Mugur Isarescu. Intr-o luna, leul s-a depreciat cu aproape 8%, ceea ce a dus la anularea sporurilor de salarii oferite ca mita electorala de usl, si la cresterea dobanzilor platite in lei la creditele in valuta, ceea ce i-a facut pe romanii care au credite sa isi muste pumnii. Cred ca nici unul din ei nu o sa-l mai demita pe Basescu, in conditiile astea.

  Deci, Banca Nationala e cu noi. Nora, cum ziceam, tot la bani se va ajunge, intr-un fel sau altul.


 142. 142
  Nora:

  Azi de dimineaţă. O babă şi un parcagiu discutau în faţa bisericii de lângă mine.
  Baba: Dă-l dracu’. Ce, s-a dus să se plângă în străinătate! El ce-a făcut?! Ne-a luat banii, asta a făcut!

  Ce a răspuns parcagiul n-am mai distins (de obicei, e beat chiar şi la ore matinale). Dar mormăielile erau de aprobare.

  Mă îndoiesc profund că baba şi parcagiul ştiau de cursul valutar, de credite, de inflaţie sau alte alea. Oricum, câteva săptămâni reprezintă un interval prea mic de timp ca populaţia să-şi dea seama ce a lovit-o.

  Acum două zile, la metrou, pe un scaun un fluturaş. Băsescu era în chip de păpuşar, Blejnar, Udrea, Blaga, Anastase, Videanu -- pe post de marionete. Textul se centra numai pe: ţi-a luat pensia, ţi-a micşorat salariul, a gonit medicii din ţară.

  Cam aşa se duce campania USL şi eu cred că are şanse de izbândă.


 143. 143

  dă-i dracu’ şi pe ei. nişte egoişti. numa’ la pensia lor se gîndesc! altfel, n-ar creşte un suflet de cîine pe lîngă ei…

  auzi, Nora, ai intrat pe reclama aia la contra lu Băsescu, de pe pandoras? să vezi cîtă energie e depusă acolo… cît elan creator…


 144. 144
  Nora:

  N-am intrat, Andreea. Eu am blocate reclamele, pop-up-urile şi alte năzbâtii.


 145. 145
  Costelus:

  nu-i asa ca te-ai saturat sa-ti ia Basescu pensia? Nu-i asa ca ai vrea sa ti-o ia Crin?


 146. 146
  Jaco Pastorul:

  La mine sunt niste afise inspaimantator de mari cu DA-L JOS, DEMITE-L!

  Asta, in timp ce Basescu nu are afise.
  Eu zic ca mesajul e pur negativ, nu stiu daca are sorti de izbanda.

  Discutam si eu cu o baba astazi, suparata foc ca i-a luat pensia de handicap. Zic, il dam jos, nu-i asa? -- Il dam futu-i traznetu’ lui, da’, zice dupa o pauza, nici Ponta asta n-are cautatura buna, are ras de drac! La care io ii zic -- No vezi? No stai dara acas’ si nu te du nicaieri! -- Pai da, da, c-asa oi face…


 147. 147
  Nora:

  El a zis că nu va avea. Eu nu cred că-l lasă PDL fără afişe. Bine, e clar că şi declaraţia lui are damf populist, la fel ca şi aia când, ce să spun, el şi-ar dori cvorum, nu ca PDL. 😆

  Sigur, pricep că el vrea să-şi menţină aparenţa de luptător, nu de individ cu mâinile umede, rugându-se să nu iasă lumea la vot. Dar l-o crede cineva? 😀


 148. 148
  Nora:

  Voi, acolo, aveţi o treabă cu dracii şi cu satana, bag seama. Îi vedeţi una-două. 😆


 149. 149

  am o şefă cumplit de usl-istă. cred că îl adoră pe crinelu. am văzut aşa, în ochii ei, o lumină ciudată cînd vorbeşte despre el. de dimineaţa pînă seara, aici, în biroul vecin, îi picură antena 3 în ureche. niciodată altceva. nici măcar euforia tv.
  treaba ei, nu?

  mda, dar m-a ameninţat că dacă nu merg la vot şi votez „cum trebuie”, o să se vadă la salariu. şi nu zîmbea decît cu un sfert de gură. şi eu doar m-am strîmbat la ea, nu i-am zis să se ducă undeva, aşa cum ar fi trebuit să fac. dar poate nu e timpul pierdut.

  de asta, am şi eu o turmă de draci.


 150. 150
  Nora:

  Mda, nasol. 🙁

  Chiar nu credeam să aibă Crin susţinători reali. Mă gândeam că, de fapt, e vorba de ura pentru Băsescu, care se capitalizează în susţinerea USL. Dar nu că ar exista simpatie reală pentru Antonescu.

  Dar sclipirile ciudate şi fanatismul sunt de ambele tabere. Un coleg îmi zicea de o amică pro-Băsescu care i-a declarat, când a aflat ce intenţie de vot are, că nu merită să aibă drept de vot.


 151. 151

  da.
  de asta, atmosfera îmi aminteşte teribil de cea din ’90.
  🙁
  tu nu cred că mai ştii cum era…


 152. 152
  Nora:

  Mai ţin minte câte ceva. 😀 Că era mama la Bucureşti în delegaţie. Altfel, nu ştiu dacă aş fi reţinut. De obicei, abia aşteptam să vină că ne aducea bunătăţi. Atunci, abia aşteptam să vină întreagă. Şi, ca un făcut, s-a nimerit să fi fost şi la Târgu-Mureş tot în anul acela de graţie. N-aveam celulare atunci, dar aveam televizor. 😀

  Şi da, peste tot, în jurul meu, oamenii ţipă unii la alţii. Sunt la capătul puterilor. 🙁


 153. 153
  Costelus:

  Stai sa vezi ce-o sa tipe cind o sa ramina guvernul fara bani! Atunci va fi chiar distractiv. 😀


 154. 154
  Nora:

  http://www.gandul.info/news/invatatoarea-grevista-cristina-anghel-loveste-din-nou-ziua-a-treia-la-mine-totul-porneste-de-la-creieras-9885359

  Eu nu pricep cum de vrea un avocat care s-o reprezinte în relaţia cu CE. 😆 Vrea să dea în judecată Comisia?


 155. 155
  greenfcknbin:

  vaca si porcu! toata lumea-i bine, sanatoasa?


 156. 156
  Costelus:

  Mai Nora, mai bine puneai si tu un link la vreun pornache decit rahatul ala. N-are decit sa faca toti boii greva foamei. Crezi ca fac? In 2-3 zile fara apa si mincare ai crapat urgent …

  Da GreenFuck, sintem bine, ne uitam si noi la circ. Am prefera ceva full-contact, nu asa, pantomima …


 157. 157
  Morringain:

  Tot cu politica? Nu v-ati plictisit? Eu da. De la 2500 de km departare 😀


 158. 158
  Nora:

  Greenfcknbin: relativ. Mulţumim de întrebare. Ce e cu vaca şi porcul? 🙄

  Morringain: nici n-ai idee câtă energie ne consumă. Parcă aş avea al doilea job.


 159. 159
  Nora:

  Costeluş: eu sper că orice comentator e îndeajuns de deştept încât să-şi descopere singur pornul de care are nevoie. :mrgreen:


 160. 160
  Morringain:

  @Nora: eh, la mine ar fi doar pe locul patru politica. Si sunt deja rupta de oboseala de la celelalte trei.

  PS Va invit la Rosenkranz (fara kranz ca-s nepriceputa) 🙂


 161. 161
  Seva Tudose:

  Hai,copii,hai să schimbăm subiectul,deși aș dori ca România să urmeze o cale de centru-dreapta spre o adevărată democrație europeană și să uite dracului de reminiscențile comunismului ! Oh, Doamne câte s-au întâmplat după 22 de ani, tot se țin scai de măduva osului !

  Eu una i-aș executa fără drept de apel ! Poc,poc ! Prea a suferit poporul ăsta român 😥 cam 20 și ceva de ani cu „fututa„ lor democrație ! Eu aș cere TOTUL ORI NIMIC,ACUM !


 162. 162
  Ana:

  Greenfcknbin,

  Capra şi iepurele! 🙂

  Mulţumim de întrebare, da! Îmi fu dor de domnia ta, că nu-ţi mai văzurăm rotiţele dinţate de-o bucată bună de vreme. Cu treburi, trecător? 🙄


 163. 163
  geluodagiu:

  Ghici, ghicitoarea mea!
  Am avut in mana cheia de la camara cu bucate a famigliei. Am primit-o prin vot popular.
  Cine dorea sa manance, facea ce spuneam eu si eu spuneam sa fure, sa incalce legea si constitutia. Dupa primele fapte ale membrilor famigliei am umplut un sertar cu dosare. Cine nu voia probleme, ori facea ce spuneam eu ori deschideam sertarul si inchideam camara. Eu nu am deschis cu mana mea, aproape niciodata, camara. M-am folosit de unul cu nume specific: Boc(foame in romanes). El, de fiecare data cand a impartit bucatele, a depus si in camara mea anumite procente.
  Ghici cine sunt eu! si daca, conform parerii Curtii constitutionale, am vreo vina?
  Raspundeti prin…DA!


 164. 164
  Nora:

  Geluodagiu, aici nu merge cu propaganda asta. Cred că nu te-ai „documentat” deloc înainte.


 165. 165
  geluodagiu:

  Te rog atunci sa stergi comentariul meu! Promit ca nu voi mai posta aici niciodata.


 166. 166
  Nora:

  Nu, Geluodagiu, nu-l şterg. Nu am motive să fac asta. Pricep că există două tabere şi respect asta.


 167. 167
  geluodagiu:

  Cei ce nu vor vota
  Stiu ca in capitalism atunci cand iti gasesti echilibru cat de cat, orice schimbare te sperie. Teama este direct proportionala cu varsta cu numarul de membrii din familie si cu nivelul de trai atins. Din acest motiv respect orientarea oricarui om catre NU sau DA. Mai exista insa o categorie de oameni, care dintr-un anumit orgoliu, desi se incadreaza in una din clele doua categorii DA sau NU, neaga asta, situindu-se chipurile intr-o zona de obiectivitate. Acestia risca sa devina penibili(scuzati), atunci cand expunerea argumentelor intru explicarea pozitiei lor obiective, demasca adevarata lor orientare. Imi plac si ii respect si pe acestia pentru partea de creativitate a personalitatii lor, care ii transforma in niste penibili simpatici.
  Aceasta categorie doreste „sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic” si asta pentru ca in acest moment pozitia lor este cat de cat stabila si la un nivel material bunicel.


 168. 168
  Jasmine:

  Nora, am o intrebare. Pe Pandoras si pe Vox sunt adresate insulte, mai direct, mai indirect, mai fatis, mai nefatis. Acum, observ ca au ajuns si aici. As vrea sa stiu in ce directie o ia blogul, ce se accepta si ce nu. In functie de acest lucru, voi ajunge si eu la anumite concluzii.

  🙂


 169. 169
  Jaco Pastorul:

  Gelu, ti s-a spus de la bun inceput sa nu incerci sa judeci pe nimeni, chiar si pe cei care NU merg la referendum. Nu fa pe nimeni penibil s-ar putea ca gradul tau de inteligenta sa nu perceapa adevaratele motive pentru care cineva decide sa nu mearga la vot si in acest cazul judecata ta nu face decat sa te arunce pe tine in derizoriu.

  Daca ai ceva de spus, fa-o motivat cu argumente rationale. De ex, ma duc la referendum si spun DA pentru urmatoarele motive…
  Daca nu stii de ce te duci (si chiar te provoc sa-mi enumeri 5 motive dar de structura constructiva, nu distructiva gen -- nu-mi place de basescu) atunci mai bine spune-ne ceva despre muzica, flori sau astronomie.

  Daca vrei sa defilezi pe-aici cu lozinci antibasescu, eu te sfatuiesc mai bine s-o lasi balta.


 170. 170

 171. 171
  geluodagiu:

  Jaco Pastorul,
  Nu stiu de unde vine reactia asta a ta de a nu permite altora sa judece. Incerc sa inteleg si ma duce gandul la diferenta dintre Jaco Pastorius care este un mare basist si Jaco Pastorul care este probabil doar basist. Diferenta consta in caciulita pusa pe litera a.


 172. 172
  Jaco Pastorul:

  Vezi, ce spuneam, iarasi judeci aiurea…
  Nici n-ai intrat bine in casa omului si da-i la omor. Si din pacate, Pastorius A FOST un muzician imens. Nu doar un basist.


 173. 173

  aici sîntem destui cei care nu mergem la vot.
  nişte penibili, domle…


 174. 174
  Nora:

  Neaţa, lume!

  Jasmine: singurele lucruri pe care nu le acceptă sunt acelea care au făcut să fie banaţi cei trei. În rest, lumea e liberă să se exprime aşa cum simte şi cum o duce capul.

  Geluodagiu: v-am mai citit acelaşi comentariu şi pe vox. Era identic. Ce să zic, am rămas în aceeaşi categorie a penibililor. Motivaţiile pe care dvs. credeţi că le detectaţi sunt absolut halucinatorii. Văd un soi de „cuvinte-cheie” precum orgoliu, frică, demascare. Chestiuni pe care nu le explicaţi nicicum, doar le aruncaţi cu praştia.

  Nu, nu mergem la vot pentru că acest referendum e unul ilegitim şi ilegal. Pentru că organizatorii lui n-au menţinut nici măcar o brumă de aparenţă pentru a se asigura că e unul corect, respectând legea. Toate astea au fost discutate şi răsdiscutate.

  De altfel, motivaţiile celor care doresc demisia sunt pur şi simplu hilare şi le citiţi pe panourile care au împânzit Bucureştii. N-am auzit de la nimeni că doreşte demiterea pentru că a fost încălcată Constituţia. Ci pentru că X a rămas fără job (la stat), pentru că Videanu a furat, pentru că Băsescu e arogant şi beţiv etc etc. Dovezi de crasă incultură politică.

  De dragul adevărului, dacă mai contează: nici măcar nu l-am votat pe Băsescu la ultimele alegeri. Ştiu că cine nu e cu noi e împotriva noastră, deci băsist. Ei bine, nu. Oricât de incredibil v-ar părea.

  Ieşind într-un cadru mai larg, eu, de fapt, făceam parte din electoratul PNL. Asta până la alianţa dubioasă cu PSD şi PC. Cred sincer că Antonescu reprezintă cel mai prost lider al acestui partid şi că-l va trage la fund, gândind o strategie extrem de păguboasă pe termen lung, profitabilă doar pe termen scurt. Îi doream şi eu la guvernare, dar nu în straie roşii şi semnând documente în alb cu Dogaru.


 175. 175
  Jasmine:

  ‘Neata Nora! ok 🙂 doar ca ieri si azi nu mi-a picat bine sa fiu acuzata pana si aici, repet, mai direct, mai voalat, de pretinse tare ale personalitatii mele, mai ales ca eu nu am aruncat cu noroi catre nicio persoana, nici pe blog, nici pe e-mailuri, nici in conversatii telefonice sau fata in fata.

  cu toate acestea, voi continua modul meu de comportament de a alege sa nu raspund la provocari si batai de joc sau insinuari.

  cu alte cuvinte, daca nu am raspuns pe celelalte bloguri, nu inseamna ca nu am vazut sau ca nu am priceput. am vazut si am ales sa imi vad de treaba mea.

  eu prefer sa ma port in continuare frumos, indiferent de cum se poarta ceilalti cu mine.


 176. 176
  geluodagiu:

  Nora: asa este, comentariul este identic cu cel din „Vox”. Este al meu. Eu nu fac parte din electoratul vreunui partid. Nu doresc pe cineva anume la guvernare. In acest moment stiu doar pe cine nu doresc si incerc sa utilizez oportunitatea ivita.
  Jaco: Nu trebuia sa accentuiezi cu majuscule. Marii muzicieni sunt, nu cum spui tu, incercand sa dovedesti ca esti informat, nu ca altii…Te inteleg totusi: pentru uni existenta e doar materiala.


 177. 177
  Nora:

  Şi nu te interesează deloc cum s-a ivit oportunitatea asta, nu? Interesant…


 178. 178
  geluodagiu:

  Jasmine: Cred ca pe mine incerci sa ma parasti Norei. Iarta-ma! dar nu la tine ma refeream cand spuneam generic „Cei ce nu vor vota”. Creativitatea este o forma superioara de manifestare a unei personalitati. Sau sa fie o tara?…


 179. 179
  geluodagiu:

  Nora, constitutia, legile si ordonantele sunt niste instrumente in mana celor ce se afla efemer, la putere. Viteza mai mare sau lentoarea cu care ele sunt modificate, nu depinde de mine. Sa votez, cat inca imi permite clasa politica, depinde de mine.


 180. 180
  Jasmine:

  Domnule Gelu Odagiu,

  Cei care vor citi fiecare cuvant din comentariile dumneavoastra si fiecare cuvant din comentariile mele vor trage singuri concluziie.

  Nu e nevoie sa intru in false polemici cu dumneavoastra si nici sa demontez sofisme impanate cu „mici” vorbe destinate in caracterizari, care sunt mincinoase prin insinuare/ rastalmacire, gen „parasti”.

  Dumneavoastra nu urmariti un dialog la nivelul ideilor ci inducerea unei stari de iritare si impunerea cu forta a unui sistem cu care eu nu sunt de acord deoarece nu este sustinut de un set de valori.

  Cu stima,


 181. 181
  Jaco Pastorul:

  Mai Gelu, tu pari a fi un parvenit fara pic de constiinta sociala. Numa’ pari, n-am zis ca esti.


 182. 182
  Nora:

  Deşi nu putem interveni noi direct asupra legilor, putem vedea cine le încalcă. Să te faci că nu vezi înseamnă complicitate. Să ignori haosul instituţional la care am ajuns şi să nu-ţi pese cum s-a ajuns la această „oportunitate” înseamnă iarăşi complicitate şi ignoranţă.

  Iar legile ar trebui să fie un instrument pentru toţi. Văd că unora le convine situaţia prezentă, chestiune care mă demoralizează total şi mă face să repet că aceşti conducători sunt bucăţică ruptă din noi şi că ne seamănă mai mult decât ne-ar plăcea să recunoaştem.


 183. 183
  geluodagiu:

  Nora, nu voi pune ghilimele. Cred ca daca scriam eu ce tu ai postat aici, primeam o avalanse de atacuri: Deşi nu putem interveni noi direct asupra legilor, putem vedea cine le încalcă. Să te faci că nu vezi înseamnă complicitate. Să ignori haosul instituţional la care am ajuns şi să nu-ţi pese cum s-a ajuns la această “oportunitate” înseamnă iarăşi complicitate şi ignoranţă.

  Iar legile ar trebui să fie un instrument pentru toţi. Văd că unora le convine situaţia prezentă, chestiune care mă demoralizează total şi mă face să repet că aceşti conducători sunt bucăţică ruptă din noi şi că ne seamănă mai mult decât ne-ar plăcea să recunoaştem.


 184. 184
  Jaco Pastorul:

  Da mai, unora le convine situatia actuala, cand nastase si cu vantu sunt in puscarie, cand se pregateste voiculescu si alti rechini majori fac pasi adaugati pe margine.

  Imi convine si austeritatea pentru ca era un adevarat dezmat, ce-i drept nu s-a eradicat dar cel putin le-a cam taiat nasul unora care traiau regeste fara sa faca mai nimic.

  Imi convine ca am un presedinte care este luat in seama de cei din Europa civilizata si antipatizat de catre rusi. Daca rusii nu te-nghit e semn bun sa stii.

  Si mai stiu ca n-o sa-mi convina deloc daca raman cei doi mascarici.


 185. 185
  geluodagiu:

  Jaco, acum inteleg mai bine. Exista oameni cu idei putine dar fixe. Orice ar spune cineva care duce discutia in afara sablonului, este automat catalogat ca fiind din alta tabara si atunci se basculeaza asupra lui ideile fixe. Mai inteleg si de ce creativitatea este perceputa ca o tara a personalitatii. As putea spune ca sunt deacord cu tine dar ma tem ca o sa consideri asta o ironie. Ma intreb daca muzica postata pe aici chiar iti merge la inima sau e doar un ambalaj pentru ideile fixe. Sa dea bine. Cred ca pe Jasmine ai castigat-o de clienta. Nu te bucura insa. Ea cred ca oricum astepta un vanzator de orice, numai sa fie ambalat frumos.


 186. 186
  Nora:

  Gelu, ca şi cum metaforele cu cămări, chei şi procente ar fi vreo dovadă de mega-originalitate şi gândire neşablonardă. Tot într-un şablon staţi şi dvs., desigur în cel în care vă simţiţi confortabil. 😉

  Urât şi neelegant că amestecaţi în disputa asta politică şi lucruri care n-au nicio legătură, cum ar fi preferinţa pentru un anumit tip de muzică. Cam lipsit de imaginaţie să crezi că-n tabăra cealaltă sunt toţi fani Copilu’ Minune.


 187. 187
  Nora:

  Ah, până una-alta, chiar suntem în tabere diferite, de ce să ne ascundem după deget. Noi stăm mâine acasă refuzând să participăm la un joc măsluit. Dumneavoastră nu vă pasă că la această masă de poker unii au cinci aşi în mânecă, iar cipurile cu care plusează sunt false. Cât despre „casă”, ce să zic, toţi dealerii sunt în slujba ei. Toate astea nu vă împiedică însă să apreciaţi „oportunitatea” care s-a ivit. Cred însă că „stack”-ul e mai important decât conştientizaţi dvs.


 188. 188
  Nora:

  Danny, pentru când mai intri pe aici, să ştii că ţi-am ridicat temporar bannul. Doar pentru dragul dreptului la replică în care cred. Te rog să nu abuzezi de el. Deci, poţi posta comentariul pe care mi l-ai trimis prin intermediul formularului de contact.


 189. 189
  geluodagiu:

  Nora, cu asta sunt pe deplin deacrd: „Cred însă că “stack”-ul e mai important decât conştientizaţi dvs.”


 190. 190
  geluodagiu:

  Nora,
  Cred ca viata nu trebuie privita ca un joc de noroc. Mai ales cand viata noastra e jucata de altii. Totusi accept conventia si particip si eu la acest poker cu o singura carte…de identitate. Imi voi juca cartea imptreuna cu multi alti romani in speranta ca acel barem impus, odata atins, va trasforma-o in As.


 191. 191
  Danny:

  Nora, parca imi spusesesi la 188 ca pot posta un comentariu, drept replica, la afirmatiile calomnioase ale lui Jaco la adresa mea? Nu a aparut, desi l-am trimis. Te-ai razgandit?


 192. 192
  Nora:

  Danny, păpuşel, trebuie să-l postezi tu singurel cu mânuţa ta. Nu eu. Eu doar ţi-am deschis poarta.


 193. 193
  Nora:

  Intrase în spam din cauza anumitor cuvinte. L-am scos, Danny.


 194. 194
  Danny:

  Am inteles, pai, eu, cu manuta mea, l-am trimis la „Mica de tot”, acum 10 minute, dar nu a aparut. Ma faci sa rad, de ce-mi zici „papusel”? Oi fi chiar atat de frumusel, ca un papusel?


 195. 195
  Danny:

  Merci, Nora!


 196. 196
  Nora:

  Hai, nu te întinde.


 197. 197
  Danny:

  Nu ma intind, pentru ca nu sunt mazga.


 198. 198
  geluodagiu:

  jasmine,
  Pentru a icerca sa nu te irit, uite! aici sunt 100% de aceeasi parere cu tine (180): „Cei care vor citi fiecare cuvant din comentariile dumneavoastra si fiecare cuvant din comentariile mele vor trage singuri concluziile”.
  Aici insa, (180): „Nu e nevoie sa intru in false polemici cu dumneavoastra”, sunt de alta parere. „false polemici”… ar putea lasa impresia ca suntem de aceeasi parte a baricadei si ca o polemica intre noi, ar fi falsa.
  P.S.Sunt sigur ca cei ce vor citi comentariile noastre, vor trage singuri o concluzie, cu toate ca nu vor putea vedea toate comentariile. Unele au fost sterse. Chestie de administrare, deh.


 199. 199

 200. 200
  val_one:

  ca să fie lucrurile clare, lui Gelu Odagiu i-a republicat Jasmine toate comentariile.


 201. 201
  val_one:

  scuze, Nora. nu dădusem eu refresh… 🙂


 202. 202
  geluodagiu:

  Nora,
  Te rog explica-i tu Jasminei(pe mine nu ma crede), ca postarile mele ar putea-o ajuta, prin atragerea si a altor comentarii pe pagina administrata de ea. Spun asta pentru ca deja am observat aceasta tendinta.
  Multumesc!


 203. 203
  Nora:

  Gelu Odagiu, nu sunt porumbelul mesager.

  Plus că mi se pare arogantă ideea dvs. În primul rând, nu aveţi niciun fel de indiciu care să vă sugereze faptul că Jasmine ar fi interesată, neapărat, de atragerea unui număr de comentarii, de orice fel ar fi ele, cu orice preţ.


 204. 204
  geluodagiu:

  Nora,
  Iti dau dreptate. Chiar am vazut putin mai de vreme ca numarul comentariilor creste pe pagina administrata de Jasmine si cam toate sunt in legatura cu „Voi ce mai cititi?”, nu ca postarea mea (52), care a declansat furtuna din paharutul cu apa.
  Ma multumesc si cu raftul situat mai in spate, unde in treacat mai scuipa cate unul.
  Legat de „porumbelul mesager”, nu m-am gandit nici o secunda ca ma vei lua in serios. Era doar o incercare putin rautacioasa, de a ridica tensiunea Jasminei(banuiam ca va citi postarea mea). Multumesc lui Jaco pentru sfatul dat Jasminei de a ma ignora, dezamorsand astfel situatia.


 205. 205
  Nora:

  Mă plictisiţi. Sunteţi cumva contabil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *