Mică de tot

S-a născut pe un vapor cu patru etaje. Vaporul era verzui – culoarea oului de raţă – şi plutea liniştit în Balta Albă, printre copaci, ocolind cu grijă corcoduşul în care, peste doar cîţiva ani, avea să-şi deschidă un modern cabinet stomatologic, scormonind cu beţe şi aşezînd pansamente din frunze în măselele tovarăşilor de joacă ascultători… Ea, mica pasageră dolofană, pe la doi-trei ani, îşi petrecea timpul liber – adică tot timpul – la etajul 3, iar vara, pe balconul cu vedere la corcoduş. Probabil că tuturor le era frică să nu sară peste bord, la pisici. Cînd era mult, mult prea mică, puntea era înconjurată de o plasă de pescuit copiii prea curioşi.

Avea jucării răspîndite peste tot.

Ceilalţi patru mari şi buni navigatori păreau să nu aibă altă grijă decît să o poarte în siguranţă, undeva, la un mal. Bunica era căpităneasa, tînără şi energică şi împărţea sarcini precise. Ea era responsabila cu hrana. Dis de dimineaţă, oalele spumegau furioase şi plăcut mirositoare; pasagera era hrănită, montată pe oliţă (chiar din clipa în care reuşise să stea în fund, fără a se prăbuşi neputincioasă, într-o parte) şi arătată soarelui cu prudenţă, după ceas, pe balconul-punte către sud, pe un covoraş pepit.

Pe la 9.00 intra în acţiune bunicul. Primea indicaţiile căpitănesei şi pleca la pescuit, înarmat cu sacoşe şi răbdare. Înfrunta cozile, descindea în aprozare, găsea portocala şi-n gaură de şarpe. Spiona. Ştia tot ce mişcă prin cartier. Se întorcea încărcat la navă, descărca şi apoi ducea mica împiedicată la plimbare, la balet sau la franceză. Normal, toată această educaţie timpurie a eşuat pînă la urmă şi ea nu ştie azi nici dansa graţios, nici vorbi franţuzeşte. Aşa se întîmplă uneori…

Cînd se întorceau, bunicul curăţa fasole, dezlega rebusuri imposibile, vorbea cu vecinul şi cînd se însera, pe la 18, bănuiţi doar că făcea ce făcea tot românul, cu urechea lipită de radioul hîrîit. Ştia el multe, ştia chiar şi cum e la război… Nu povestea niciodată, dar i se-ntuneca faţa, altfel zîmbitoare, cînd venea vorba despre asta.

Pe la 17, apăreau cei doi membri mai tineri ai echipajului, hămesiţi, încă nişte copii. Tata lua pasagera în braţe şi o făcea să rîdă. Cu lacrimi şi sughiţuri. Chiar a fost nevoie să fie chemat medicul, o dată, pentru că s-a exagerat cu chicoteala şi fata a leşinat. De rîs, la propriu. În biblioteca lui tata locuiau Zdrobeanţă şi Ruxandra, nişte fiinţe atipice şi moarte după lectură.

Duminica, tata mergea cu cea mică la plimbare, navigînd printre celelalte blocuri şi în parc, depistînd cofetăria care se ascundea întotdeauna şi prăjitura rozalie şi leşinăcioasă. Spre disperarea căpitănesei, care ştia întotdeauna mai bine ce trebuie consumat şi ce nu. Şi mai ales, înainte de prînz. Iar seara, tata îi citea şi îi citea şi îi citea, cărţi din care ascultătoarea nu înţelegea o iotă. Dar era foarte plăcut totul, pentru că se termina, inevitabil, cu tăvăleli pe jos de rîs.

Mama. Mama era căpităneasa adjunctă. De fapt, s-ar putea ca ea să fi fost conducătoarea din umbră. Cînd ajungea acasă, bunica se retrăgea, deja obosită, iar ea prelua comanda, spălînd, călcînd, tricotînd, discutînd, făcînd planuri, alergînd de colo-colo de la babord la tribord. Croia şi tricota incredibile rochiţe şi pulovere pentru păpuşi şi pentru echipaj, pentru iernile geroase şi toamnele vîntoase… Mama nu se apropia de bucătărie. Cum spuneam, totul era drastic repartizat.

Şi atunci, şi mult mai tîrziu, mama era singura care-şi dădea seama că pasagerei îi e rău. De mare sau de altele. Nici măcar nu trebuia să-i privească obrajii ca să ştie. Ba chiar, dacă e să fim cinstiţi, ştia de el chiar înainte ca răul să se instaleze.

Bunicul şi bunica nu mai sînt. A rămas un fel de abur cald, în jurul vaporului din Balta Albă. Lumea mai pomeneşte uneori de ei… Bunicul s-a stins în patul lui, iar bunica pe o bancă, în apropiere.

Şi pasagera s-a făcut mare, s-a îmbarcat pe altă navă şi acum nimic nu mai e ca înainte. Nici vîntul, nici soarele, nici tangajul. Pentru că nimic nu se compară cu vremea în care nu cunoşti alte valuri, în afară de valurile neîntrerupte de iubire.

451 comentarii la “Mică de tot


 1. 1

 2. 2
  Nora:

  Sunt foarte mişto pozele. Nu le inserezi şi în text? 😀


 3. 3
  Seva Tudose:

  parcă îmi văd copilăria în acele fotografii ! ce a trecut timpul ?


 4. 4
  Morringain:

  Si eu multumesc 🙂

  PS Imi spunea mie cineva ca nu-si aduce aminte prea multe de prin copilarie si eu, incapatanata ca de obicei, refuzam sa cred. Cred ca aveam totusi dreptate. Ciudat, de obicei nu prea am. Dar in cazurile astea memoria e consecinta iubirii, zic eu.


 5. 5
  costelus:

  Multumim tare mult, Andreea!


 6. 6
  Jaco Pastorul:


 7. 7
  Jaco Pastorul:

  In cultura germana exista doua personaje, rupte parca din realitatea de azi, carora nemtii le dau o conotatie negativa. Copiii germani invata, cu ajutorul acestor personaje, cum nu trebuie sa fii. Daca aveti ocazia sa gasiti cartea, luati-o fara sovaire, este extraordinar de bine ilustrata.

  http://calindiaconu.wordpress.com/2012/02/01/max-und-moritz/


 8. 8

 9. 9

  ?
  ce-mi tot mulţumiţi, bibiloilor? 🙂

  eu o să lipsesc, pînă mîine seară. am vrut să ies, să ieşim din prezentul ăsta atit de politic, afurisit şi contorsionat. dar sînt sigură că tot la subiectul zilei ne vom întoarce… :mrgreen:


 10. 10

  Jaco, nu ştiam de ei, de personajele astea.


 11. 11
  Jaco Pastorul:

  Eu adormeam cu ei in gand. Cred ca nu exagerez cand spun ca a fost cartea care mi-a marcat copilaria. Asta si aia cu baronul Munchausen.


 12. 12

 13. 13
  Jasmine:

  🙂 hm, cam asa e.

  astazi si eu m-am uitat pe niste poze cu vaporase, barci, vele si valuri. si eu simteam ca mi-e dor de valurile astea de demult.


 14. 14
  Seva Tudose:

  Jaco,

  ce mi-a marcat mie copilăria ? Oliver Twist !

  dar dracu americanii ăștia răsucește/răstălmăcește„twist”
  sensul lucrurilor

  http://www.youtube.com/watch?v=CQP-etYU1ps


 15. 15
  Jaco Pastorul:

  Sper ca toata povestea asta cu vaporul si cu capitanul nu are vreo legatura cu Basescu!


 16. 16

  nu are. adică, sper că nu are…


 17. 17

  Morringain, astea nu-s amintiri curate. 🙂 sînt un amalgam de rămăşiţe de senzaţii, de flash-uri ciudate, multe fotografii şi multe multe povestiri…


 18. 18
  val_one:

  şi eu simt nevoia să-ţi mulţumesc, Andreea. fără îndoială, este un dar frumos să ne-o prezinţi pe Andreea mică-mică, nu numai eu cred asta. 🙂


 19. 19

  mai bine lăsaţi mulţumirile şi puneţi mîna şi faceţi şi voi din plastilină un valonaş mic, o norişoară, un costeluşel şi un jăculeţ, o sevuţă, o jasminică şi o morringainuţă.
  uh! că tot îi plăceau norei diminutivele… 😆


 20. 20
  Nora:

  Neaţa, lume luminată.

  Andreea: 😆


 21. 21

  am trădat cireşele. ieri şi alaltăieri am mîncat 274 de caise.


 22. 22
  Jasmine:

  ola!

  la mine are legatura exact cu valurile si cu velele.
  as pune si neste pozne, da’ tb sa ma invetati pe ce link sa le descarc (sau, ma rog, incarc)

  eu o sa fac o jasminica din mozaic. acum lucrez mental la alcatuirea mozaicului 🙂 🙂 🙂


 23. 23

  Jasmine!
  ai fost copilă pe corabie?!


 24. 24
  Jasmine:

  🙂 de mica mi-au placut marea, nisipul, corabiile si velele. cum prindeam un vaporas, hop si eu. chit ca era pe apa sau pe uscat. am si o poza cu mine pe o corabioara pe nisip prin Constanta, cred.

  o vecina imi ura pe o felicitare cu 10 vele sa iau nota egala cu numarul velelor, alta vecina ma ducea la un restaurant pe un lac, la vaporas. era cea mai mare bucurie. si in venetia tot pe corabioare.

  si de curand tocmai ce fusei cu o salupa si ne insoteau delfinii la doar un metru. a fost un spectacol foarte frumos.

  si pe langa asta, cu semnul egal sunt caii. 🙂


 25. 25
  Jasmine:

  dar nu am locuit fizic pe corabie. desi, mare fiind, m-a batut mult gandul sa plec cu un contract pe mare.


 26. 26
  Nora:

  Jasmine, ţi-am dat mail despre cum să ne arăţi mozaicuri. 😀


 27. 27
  Jasmine:

  merci, nora. pozele din copilarie sunt la ai mei. dupa ajung pe acolo, o sa scanez niste poze si vi le arat.


 28. 28
  Ana:

  Foarte frumos. Foarte. 🙂


 29. 29

  mulţumesc. Ana.
  în timp ce scriam la text, fi-miu citea Ion. lectură obligatorie de la şcoală. chestii serioase.

  el a fost primul cititor al amintirilor mele şi după ce a a citit a zis: „mama, te-ai dilit?! ce vapor??! :mrgreen:


 30. 30
  Nora:

  Cred că mă las de fumat! La toate ţigările din ultimul timp, mai avem puţin şi ne păruim. Nu mai pooooot cu referendumu’! Trebuie să le trimit ălora o notă de plată că, de nervi, mai sting ţigările şi la jumătate!

  Şi mereu fiecare tabără zice aceleaşi lucruri, suntem toţi pe repeat în fiecare zi! Bine că măcar cu colacatarul sunt unită în cuget şi simţiri că altfel cred că ne despărţeam şi nu glumesc! 👿


 31. 31
  Nora:

  Ah, şi mai ştiu pe unii care se tot certau pe tema asta, dar până la urmă a revenit el pe calea cea bună şi nu s-a mai ajuns la divorţ, iară o relaţie înfloritoare a fost salvată. Pfiu! Mai aveau ş-un pisic, rămânea naibii pe drumuri… 🙄


 32. 32
  Seva Tudose:

  Nora,

  mă bucur că te lași de tutun ! cu referendumul,hai că mult a fost, puțin a rămas,se va întoarce Băsescu frumușel,ca Antonescu să plece cu coada între piciorușe,iar Ponta rușinat,îmbujorat va zâmbi sarcatic,de fapt cum are pielea lui așa mai brunețică,nu-i vom vedea „the blush” 🙂


 33. 33
  Seva Tudose:

  mda,primul a intrat în moderare,încă nu mă logasem !


 34. 34
  Seva Tudose:

  Nora,

  😥 că mi-ai adus aminte de pisic…uite că trebuie să plecăm în concediu și Ricki fie va sta singur în casă și vor veni copii mei prin rotație să-i pună boabe(dry food) și să-i desfacă și o conservă cu carne,dar decât linge sosul și atăt,apă…îmi fac probleme că acea carne se va infesta datorită căldurii și va face viermișori 😉

  ori îl voi duce pe Ricki-motanul la un Pet-Hotel(15 dolari pe zi)dar știu că dacă nu mă aude/vede suferă enorm,ori pe altcineva cât de cât cunoscuți, cum sunt copii mei ! Când am plecat în Canada,mi-a telefonat fiica mea, că el de trei zile nu mănăncă mai nimic,boabele sunt cam tot acelea 😉 și stă ascuns pe sub paturi 😉 ce mă fac ? Nu pot să-l iau cu mine la Las Vegas 🙂


 35. 35
  Nora:

  Păi, dacă trec copiii pe la el, nu cred că mai are timp să facă viermişori, nu? Sau depinde cât de des trec… Dacă nu trec zilnic, cred că ar fi mai ok la pensiunea canină.

  Eu nu mă prea pricep la pisici. Să zică şi cei care au. 😀


 36. 36
  Nora:

  Cu referendumul, nu prea am mari speranţe. 🙁


 37. 37
  Seva Tudose:

  Nora,

  la ce referi nu mai am mari speranțe ? că eu de aici nu pot simți pulsul ca tine,acolo la mama sursă ! Ce crezi tu fără îndoieli că va fi după 29 ? Eu una, cred că după 29 iulie nu prea o să mă tragă sufletul acolo în concediul la Las Vegas,chiar dacă am internet în cameră să stau la computer și să mă uit…să citesc bloguri 😉


 38. 38

  eu nu mai discut despre referendum. şi cînd vorbesc alţii, fug şi mă ascund. în casă, îmi pun căşti. la birou, momentan sînt cam singură. în metrou, lumea tace. om trece şi peste asta…


 39. 39

  Da’ ce sperante poti avea cu privire la referendum, ca nu inteleg?

  @seva: ia-i o pisicuta 😀


 40. 40
  Seva Tudose:

  All,

  uite aici un pol să vă autotestați„the political views”
  dacă sunteți de dreapta ori de stânga !

  http://politopia.com/?gclid=COqExPu-sLECFYFo4AodQH8AiA


 41. 41
  Jaco Pastorul:

  Dupa ce am vazut-o aseara pe zoe petre intr-un grotesc recital, ma ia cu fiori cand ma gandesc cine a stat in spatele lui Constantinescu si de ce aceea guvernare in care mi-am pus multe sperante a dat chix.
  Mai rar atata desfasurare de rea vointa si de sentimente antiromanesti. Daca mai adaugam ca din acel guvern a facut parte si marga, ne putem da seama ca de fapt eram condusi tot de rusi. Ca sa nu mai vorbesc de ciorbea care e invitatul antenelor, non-stop.


 42. 42
  Jasmine:

  Jaco, uite aici cine semneaza. 🙂

  http://www.stelian-tanase.ro/la-zi/scrisoare-catre-uniunea-europeana-bruxelles/

  De unii stiu si eu si banuiesc si cum si de ce au semnat. Doar ca, din pacate pentru ei dar si mai din pacate pentru noi, se va sfarsi cu o plasa pe care o vom lua cu totii.


 43. 43
  Jaco Pastorul:

  Mda, esalonul doi. Da’ de unde pana unde „professor emeritus”? Astia chiar nu mai au simtul penibilului?
  Parca am fi pe vremea lui stalin, cu „artist emerit” si „artist al poporului”.


 44. 44

  de pe lista aia, doar de Foarţă îmi pare rău…


 45. 45
  Nora:

  Sunt multe nume a căror prezenţă acolo mă dezamăgeşte. Simona Popescu, Foarţă, cei de la Observatorul cultural, Iulia Popovici, Lucian Dan Teodorovici, Marius Oprea etc 😥 Oameni a căror muncă şi ale căror cărţi le apreciam. Cum o fi să scrii Exuvii şi să girezi pentru Ponta? Nu pricep…


 46. 46
  °:

  După analize temeinice şi logici corecte, o parte a ajuns la concluzia că trebuie demis. Cealaltă parte, după logici la fel de corecte, a ajuns la concluzia că nu trebuie demis. Şi pentru unii şi pentru alţii, cei ce nu sunt în tabăra lor sunt proşti, deoarece nu gândesc ca ei.

  Da, băi, aveţi dreptate fiecare!


 47. 47
  Nora:

  Ana, dacă treci pe aici, că tot mă întrebai tu duminică ce intelectuali sunt „de partea cealaltă”, iată-i. Şi, din păcate, unii dintre ei chiar sunt veritabili.

  Cum s-o mai uita Tănase la el în oglindă când în urmă cu trei ani îi lingea pantofii lui Vântu şi se oferea să-l consilieze pe Geoană, iar acum se prezintă mare luptător pentru democraţie?


 48. 48

  spectacolul uman este întotdeauna fascinant.


 49. 49
  Jasmine:

  Eu concluzionez ca Marius Oprea ramane un scriitor, dar nu si un ganditor.

  De Stelian Tanase ca om, ce sa zic, eram la casa la o librarie (o lansare de carte) si intindeam banii catre casiera. Marele semnatar al scrisorii bunului simt vine frumusel imi da un cot, intra in fata mea cu toata agresivitatea si kilogramele lui, isi ia cartea si pleaca cu aceeasi atitudine de impolitete.

  Despre alti cativa, s-au lasat dezinformati si li s-a dat impresia ca mari proiecte vor veni peste ei din afara. Ei, aici e marea drama a pacalelii. Ca nu vor primi nimic si noi cu totii riscam un mare dezastru.
  🙁


 50. 50
  Nora:

  Stelian Tanase: Am si eu o intrebare la tine, delicata.
  Sorin Ovidiu Vantu: Te rog.
  Tanase: M-a invitat Televiziunea Romana sa ma duc duminica, la ora 09.00, la ei, la anuntarea rezultatelor.
  SOV: Mi se pare normal.
  Tanase: TVR1. Nu, problema este sa nu te superi tu sau Realitatea sa-mi zica…, pentru ca Realitatea nu ne-a facut nicio invitatie, sa stii.
  SOV: Nu, dar chiar daca ti-ar fi facut si probabil ca urma sa-ti faca, televiziunea publica e o chestie de prestigiu.
  Tanase: OK. Deci, tu esti in tema si nu esti in dezacord cu ideea asta.
  SOV: Nici pomeneala! La TVR poti sa iesi cand vrei, Stelian.
  Tanase: Fiind momentul asta cu miza mare, banuiam ca Realitatea vrea sa-si tina oamenii acolo, stii.
  SOV: Mai, mi s-a spus ca tu te duci la TVR1 fost intrebat daca as fi de acord, m-a intrebat Catalin. Si i-am spus cum sa nu…
  Tanase: Eu am cam zis ca nu ma duc, daca ma ia Realitatea, ca nu e-n regula sa plec daca sunt aici. Ei mi-au spus ca au vorbit cu tine si au vorbit si cu Sassu sau Sassu a dat telefon, nu stiu, dar oricum, era bine sa te intreb eu pe tine, e mai corect.
  SOV: Sassu te-a cerut.
  Tanase: Bine, e-n regula, mersi mult.
  SOV: Te-a cerut si am fost perfect de acord.
  Tanase: Nu, era sa te intreb eu pe tine, asa, stii, ca a vorbit cu Enache, ca a vorbit cu…
  SOV: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi si acolo.
  Tanase: Bine. Pai am sa spun sa scrie acolo Realizator Realitatea.
  SOV: Tot pentru Realitatea lucrezi si acolo, ca noi ne distribuim.
  Tanase: Da ce crezi ca o sa fie duminica?
  SOV: O sa castige Geoana, Stelian.
  Tanase: Sa te auda Dumnezeu!
  SOV: In mod cert.
  Tanase: Ca, ca aseara nu s-a prezentat foarte bine.
  SOV: Da, si-a luat o m..e cu hidrantul, ce dracul. Nu ca nu s-a prezentat bine, a fost catastrofa.
  Tanase: N-a fost bine pregatit.
  SOV: A pierdut 1, maxim 2 procente.
  Tanase: Sorin, daca ma chema sa stea de vorba cu mine o ora, sa-i fac training, sa stii ca intra bine in emisiune.
  SOV: I-am spus, ma, fratele meu, i-am spus.
  Tanase: Nu vreau nimic de la el.
  SOV: Dar, evident, ce dracul!

  Tanase: Aia din jur n-au vrut, probabil.
  SOV: Iti dai seama ca e captiv la gasca, la staff-ul…
  Tanase: Nu, dar eu il antrenam sa intre macar cu un mental bun si doi, sa stie cum se vede dincolo de camera, ca el crede ca ce e acolo conteaza. Conteaza ce e dincolo de camera, ce se vede prin sticla de catre Grivei.


 51. 51

 52. 52
  Jasmine:

  „Curtea Constituţională a recunoscut că, substituindu-se Primului Ministru, Președintele Băsescu a încălcat principiul fundamental al separației și echilibrului puterilor. Guvernul României nu a mai răspuns în fața Parlamentului, așa cum se întâmplă în toate statele democratice din Uniunea Europeană, ci în fapt în fața Președintelui, ca în Federația Rusă. Parlamentul a tins să devină o cochilie vidă, atunci când majoritatea guvernamentală nu a avut voie să voteze de câte ori exista riscul unei opinii disidente. În consecință, așa cum a recunoscut-o Curtea Constituțională, suspendarea Președintelui este conformă cu Constituția României și urmează să fie confirmată sau nu de un referendum național, organizat deasemenea în strictul repect al legii.”

  Este vorba despre 3.4 din avizul curtii. La sfarsitul paginii 21 si inceputul paginii 22 scrie clar ca CCR NU au produs efecte juridice si ca NU se poatre retine ca respectivele declaratii critice i-au deternmanat pe magistrati sa nu-si indeplineasca atributiile constitutionale. Si continua explicatiile. Deci, de fapt, stiu ce au semnat?!

  http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2012-07-6-12720764-0-avizul-curtii-constitutionale.pdf


 53. 53
  Jasmine:

  A, asa e nora. uitasem de asta. se fac atat de multe, ca nu ajungem bine sa uitam o fapta ca vin cu alta.


 54. 54
  Jasmine:

  Completare la postul 52.
  Referitor la citatul ala din scrisoare. Au facut o compilatie din 3.2 (uzurparea rolului PM) si 3.4 (principiile separarii puterilor in stat) astfel incat ni se ofera noua un rezultat inexact si incorect (dezinformare prin confuzie).

  La 3.2. CCR a spus ca poate fi interpretat ca o „incercare” de a diminua rolul si atributiile PM ceea ce inseamna ca e o fapta fara efecte juridice. Cu alte cuvinte au dreptate doar pe jumatate.


 55. 55

  eu cred că juma’ din ei nici nu au citit ce au semnat.


 56. 56
  Nora:

  Nu cred, Andreea, că n-au citit. Din păcate, chiar mă îndoiesc. Ştiu exact ce fac.


 57. 57
  Jaco Pastorul:

  Da mai cerculet, o parte din intelectuali sunt rusofili, in frunte cu tine si cu danny si o parte, proamericani asa ca mine si ca goco 🙂


 58. 58
  Edle:

  Mi-a placut pe corabia ta, Andreea. 🙂


 59. 59
  Nora:

  Danny, cerculeţ, tu şi cel de nenumit sunteţi, mai nou, intelectuali? Wow!


 60. 60

  şi mie mi-a plăcut pe corabia mea, Edle… 🙂
  ………….
  dar eu, eu oi fi ‘telectoală?! 🙄


 61. 61
  Nora:

  Eu cu siguranţă nu sunt, Andreea.


 62. 62

  nici eu nu pot fi, dacă am citit toată seria Harry Potter.


 63. 63
  Nora:

  😆

  Ei, Andreea, stai liniştită că nici eu n-aş fi chiar dacă aş citi din scoarţă în scoarţă toţi filosofii antici şi medievali în original. 😀 E nevoie de mai mult de atât.


 64. 64

  da’ ciorbă, oare ciorbă trebuie să ştii să faci, ca să fii intelectual?


 65. 65

 66. 66
  Jasmine:

  Eu as fi curioasa sa citesc o scrisoare deschisa care sa poarte semnatura domnului Neagu Djuvara. Daca tot ne batem pe intelectuali.


 67. 67
  Jasmine:

  mda. mie imi vine. am vazut comenturile de pe fb. astia sunt din categoria galeriilor de pe stadioane care bat pentru ca le place. stiu. e greu de priceput. si mie mi-a luat mult sa ma acomodez cu asta acum cativa ani cand stateam de vorba cu unul din ei. nu intelegeam pentru ca ii ascultam trecand prin modul meu de a fi. abordare gresita. lor le place sa injure si sa raspandeasca violenta. asa sunt ei. ceva in genul celui din vama veche care s-a aruncat zilele acestea peste o masina. violenta in stare pura. si atat.


 68. 68
  Nora:

  Am nimerit, cred, o dată pe acolo. Am plecat rapid. O ciutacă.


 69. 69
  Nora:

  Jasmine: ăla din Vamă avea o scuză: era beat. 😀


 70. 70
  Jasmine:

  nora: mda, o fi si-asa 😆


 71. 71

  eu mă tot uit la mutra femeii ăleia şi încerc să-mi dau seama dacă e ceva pe chipul ei care să vestească aşa nişte apucături…
  cum se numea pseudo ştiinţa aia, că am un lapsus…


 72. 72
  Jasmine:

  aoleu, andreea, nu intelegi ca nu ai ce sa-ti dai seama. 😆

  breaking news:

  scandal pentru salarii la braila. nu le-au mai primit de doua luni.


 73. 73
  °:

  Jasmine, ştii la ce mă tot gândesc eu de un timp?! Băi, după ce o veţi lua-o glorios în mână, pe care dintre voi va câdea vina?

  Pe Băsescu că-i un nenorocit şi poporul ştie asta indiferent de toate încârligăturile avocăţeşti pe care ni le tot serviţi voi, sau pe voi pârţoii răspândaci, plătiţi greu din banii noştri (prin salariile pe care le luaţi de-a moaca de la stat) ca să faceţi agitaţie?!

  Hmmm, ia să ne gândim! Eu nu te văd bine!


 74. 74

  Jasmine, spune doar un cuvinţel şi cisticercul va dispărea.


 75. 75
  Jasmine:

  Ce faci, Cerculet? Ma calomniezi si ma ameninti?? Treceti la represalii?


 76. 76
  Jasmine:

  Nu, andreea. De ce sa dispara. Eu strang probe. 😀


 77. 77
  Jasmine:

  Ca sa fiu mai clara. Libertatea de opinie este garantata de constitutie. Santajul, amenintarea se pedepsesc penal. Calomnia, nu se pedepseste penal. De asta au scapat.


 78. 78
  Jasmine:

  Cerculet,

  virgula intre subiect si predicat e cu dedicatie personala. 🙂


 79. 79
  Nora:

  Aham, sigur, ştie poporul. La fel ştia poporul şi când îl aproba pe Iliescu la mineriade.

  Cerculeţ, nu ţi-e ruşine să apari cu de-astea, aşa subţiri? Dacă ar fi ceva de capul acestui popor, ar face cum ziceai tu: ar scrie „muie” pe toate buletinele de vot, la toate alegerile. Dacă el chiar ar şti ceva. Dar nu ştie nici pe dracu’.

  Andreea: cerculeţul nu va dispărea oricât de mari sunt tâmpeniile pe care le spune.


 80. 80

  păi nu ziceai că avem voie să facem ce vrem, la textele noastre?!

  eu ştiu că nu am cum să-l fac să dispară de tot. :mrgreen:


 81. 81
  Nora:

  Scuze, am uitat că e textul tău, aveam senzaţia că suntem tot la alea politice. Ok, cum crezi de cuviinţă. Dar eşti conştientă că va posta la alt text, iar acolo nu vei avea ce să-i faci.

  Ştii şi că ai ajunge să semeni cu tabăra cealaltă. Aia pe care o criticai acum o săptămână şi care-ţi ştergea şi edita comentariile.


 82. 82

  Ce-i Andreea, iar umbli prin WC-uri?

  Hai mai Jasmine, ne ajunge. Nu stim doar prea bine ca suspendarea s-a negociat? Sa-l vezi acum pe Antonescu cum se sterge la cur cu constitutia si zbiara la mitingurile USL, desi el, ca presedinte, ar trebui sa fie echidistant. Oricum nu-l sustin nici pe Basescu al tau.

  PS: Der Spiegel a scris ieri ca Grecia nu mai primeste bani de la FMI. Ghici ghicitoarea mea: cit timp mai primeste Romania? 😀 😀

  Sper ca nu aveti lei totusi. 😀


 83. 83

  Nora cu teoriile ei. Andreea, intelege-o, e de la caldura. 😀


 84. 84
  Nora:

  Oricum, pe mine mă amuză. Începe să semene cu Nae de pe Vox, pensionarul care mă ameninţă întruna că gata!, s-a terminat, a secat fântâna, nu mai sug eu sângele poporului şi mă paşte puşcăria! 😆


 85. 85
  Nora:

  Costeluş: mai citeşte o dată. Der Spiegel a zis că FMI ia în calcul asta. Nu există o decizie definitivă.

  Şi te-aş ruga dacă te-ai abţine de la băgatul de nuiele prin gard. E ocupaţie de ţaţă. Iar imbecilitatea asta cu căldura doar Danny o repetă ad nauseam. Nici după atâta timp nu ai priceput nimic. De aici nu zboară cei care critică, ci doar psihopaţii. Cu fixaţia asta a ta începi să-mi dai de gândit.


 86. 86

  te-am văzut pe acolo… 🙂 e tare Nae ăla! 😆

  dacă voia Jasmine, aş fi făcut-o. asta e tot.


 87. 87
  Jasmine:

  da, costelus. arata-mi tu comentariile in care il aparam pe basescu. eu am facut intotdeauna referire la documente si la ratiune. a considera demersul ilegal si a refuza sa fiu chemata pe banii mei ori de cate ori i se casuna unui grup din parlament ca vrea sa-l dea jos, indiferent ce zice legea, ma califica drept „basescu al meu”.

  si apropos de rogozanu si al sau dan diaconescu. daca o fi adevarata interpretarea lui ca dd indeamna la boicot (mie nu mi-e clar) atunci ar insemna ca s-a prins si el ca daca e votat si peste cateva luni, daca nu face sluj la tot ce zic astia ~256, il dau si pe el jos.

  si eu n-am chef sa mi se ia bani din buzunar la fiecare luna c-asa vor muschii lor.

  ce sa zic, ai facut si tu un rationament…

  si cerculet sa nu mai citeasca blogul asta daca nu ii convine. asa cum el vorbeste (si ajunge si la amenintari), asa imi permit si eu libertatea sa imi spun niste puncte de vedere(fara sa amenint sau sa santajez).


 88. 88

  Stii engleza? Nemtii au spus destul de clar ca nu mai dau o letcaie grecilor si chiar le-au recomandat sa plateasca salariile in drahme (hirtii fara valoare). ORicum ai da-o, stirea e cit se poate de nasoala. E logic ca nu poate spune FMI sec „nu mai dam nici un ban Greciei” pentru ca in ziua urmatoare ai revolutie la Atena.

  Cind ai in cusca un ciine rau, nu prea poti deschide usa, doar bagi nuiele prin gard. 😀


 89. 89

  Jasmine, am crezut ca il simpatizezi pe Base.

  Am citit odata un articol de Cristi Rogozanu si mi s-a facut greata.


 90. 90

  A, vorbesti de demers ilegal? Da, dar asta trebuia sa decida curtea constitutionala. Dar, cum noi avem legi de cicat si judecatori de cicat, normal ca si deciziile luate de CCR sint tot de cicat. Legea se discuta, nu se aplica.


 91. 91
  Jasmine:

  costelus:

  in functie de simpatie imi fac prieteni.

  in functie calificarile unui om pentru o pozitie de presedinte, parlamentar, etc. merg la alegeri.

  in functie de incalcari grave ale constitutiei care sa aiba consecinta suspendarea presedintelui si apoi sa fiu eu chemata la referendum sa decid daca mai vreau sa ramana la presedintie CHIAR DACA a savarsit fapta grava, merg la referendum. daca nu e fapta, nu merg si ma revolta ca mi se fura din buzunar.


 92. 92
  Jasmine:

  costelus (90).

  Te rog sa citesti articolul meu cu tot cu documentele indicate, cu creionul in mana. Pe urma, mai stam de vorba pe tema asta, daca mai vrei.


 93. 93
  Jaco Pastorul:

  Ia defineste tu, Nora, ce e un intelectual? Nu stiu despre ceilalti trei, dar io sigur nu sunt, io-s un taran prost.

  Si, oare ce anume trebuie sa-ti lipseasca sa pui o astfel de intrebare: „Danny, cerculeţ, tu şi cel de nenumit sunteţi, mai nou, intelectuali?” Sa fie oare numai simtul umorului? Eu cred ca e vorba de ceva mai mult. Mai ales ca de data asta am pus si o fata zambitoare.

  Si ce-i cu incrancenarea si ura asta? Auzi, „cel de nenumit”… Daca e ceva nasol pe lumea asta este ranchiuna. Mai termina cu chestiile astea.

  si vezi ca orice contine cuvintele danny sau goco, intra in spam, ceea ce nu-i normal.


 94. 94
  Nora:

  Dar tu, Costeluş? Tu ştii? Am văzut că ai boala asta de a da verdicte de la tine acolo unde ele lipsesc.

  http://www.spiegel.de/international/europe/germany-and-imf-to-refuse-greece-further-financial-aid-reports-say-a-845860.html

  Hai să te ajut cu nişte extrase:

  German newspaper Süddeutsche Zeitung reported on Monday

  SPIEGEL has learned that the International Monetary Fund (IMF) too has signalled

  an unnamed German government source as saying it was „inconceivable that Chancellor Angela Merkel would again ask German parliament for approval for a third Greece bailout package.”

  German Economy Minister Philipp Rösler said on Sunday he was „more than skeptical” that Greece’s reform efforts will succeed.

  But even if the next tranche of aid weren’t paid out and the Greek government were forced to declare bankruptcy this autumn, it is unclear what would happen. EU treaties don’t give the bloc the power to evict a country from the single currency union.

  Aşadar, Costeluş dragă, sunt supoziţii, analize, „what-if”-uri, semnale de alarmă. N-au apărut nici La Garde, nici Merkel, nici Mario Draghi să spună „gata, pa-pa, Grecia!”. Te-aş ruga să n-o faci nici tu.

  Şi m-am săturat şi de Grecia scoasă mereu ţap ispăşitor şi Germania văzută ca mare salvator. Nimeni nu vorbeşte de datoria Germaniei, de interesele băncilor germane, nici de faptul că banii daţi Greciei sunt departe de a fi act de caritate.


 95. 95
  Nora:

  Jaco: Jaco, am mai purtat o dată, cel puţin, discuţia asta. Cu riscul de a dezamăgi câţiva, un intelectual nu e doar un om care citeşte cărţi. Chiar dacă o face zilnic. Intelectualii nu sunt doar consumatori de cultură. Intelectualii au produse proprii, produse validate şi de spaţiul public. Sunt voci cu autoritate. Să-mi fie cu iertare, dar niciunul dintre cei enumeraţi nu se încadrează aici. Aşa că nu te mai îmbăţoşa, nici eu nu mă încadrez.

  În rest, de caracterizările tale mi-e lehamite. Nicio ură. În afară de faptul că nu vreau să interacţionez cu psihopaţii. Evenimentele ulterioare au dat dreptate diagnosticului pus de mine.

  Nu intră în spam dacă eşti logat. În rest, da, intră, pentru că ei au ban pe nume şi ip.


 96. 96
  Jaco Pastorul:

  „Nimeni nu vorbeşte de datoria Germaniei, de interesele băncilor germane, nici de faptul că banii daţi Greciei sunt departe de a fi act de caritate.”

  Asta e fix discursul lui Ponta si al lui Rogozan, doi rusofili notorii.
  Adica, dupa voi, bancile ar trebui sa iti dea bani fara dobanda si sa nu mai aiba neobrazarea sa ii ceara inapoi. De parca aia care s-au imprumutat ar fi drogati sau ar fi suferit vreo amnezie cand au facut-o.

  Hai ca esti tare.

  Singurul lucru de care se fac vinovati bancherii care au imprumutat Grecia este faptul ca nu si-au calculat bine coeficientii de risc, in marea lor lacomie, dar nici de asta nu i-as acuza, pentru ca ma indoiesc ca toata treaba asta nu facea parte din plan.

  Nora, sa stii ca o banca te poate scoate din rahat, asta cu conditia sa ai un plan de afaceri bun si o discplina financiara cazona. Dar daca tu, in loc sa folosesti cu cap acei bani, jumatate ii furi si jumatate faci cadouri electorale, cine-o fi de vina, Germania?


 97. 97
  Nora:

  Ah, şi să nu care cumva să apară vreunul cu penibila definiţie din dex şi să spună că e intelectual ăla care munceşte cu capul. Am mai râs deja pe tema asta şi, când aud un banc, rareori mi se întâmplă să mă hlizesc şi a doua oară.


 98. 98
  Nora:

  Buhuhuu, Jaco, da, sunt filorusă! M-ai prins, m-ai depistat! Să ştii că încrâncenarea ta e la fel de hidoasă ca a celorlalţi.


 99. 99
  Jaco Pastorul:

  Da’ tu de unde stii ca io n-oi fi aici, in spatiul meu propriu, un soi de toreador local, cu produse proprii, validate de taurasii megiesi?

  Ti-au dat dreptate pe dracu’…


 100. 100

  nu mai înţeleg nimic.


 101. 101
  Jaco Pastorul:

  Iarasi inventezi. Nu stii sau nu vrei sa citesti cu atentie. Eu nu te-am facut filorusa, eu ti-am spus ca ai imprumutat un cliseu de la doi filorusi, aiurea fara sa il treci prin judecata ta. Deci, raspunde-mi la intrebare, unde e problema si vina Germaniei?
  Te rog, citeste-ma, vorba Jasminei, cu atentie si cu creionul in mana.


 102. 102
  Jaco Pastorul:

  Curat hidoasa, he, he!


 103. 103
  Nora:

  Şi nu, n-ar trebui să dea bani fără dobândă. Dar când statul român le dă bani băncilor străine, bani împrumutaţi de la FMI şi care vor fi plătiţi de noi, să aibă bunul-simţ să continue creditarea către populaţie, nu să-şi retragă finanţarea şi să îşi pună coada pe spinare către ţările-mamă.

  Iar când justiţia dă o sentinţă (vezi cazul celei care câştigat un proces cu Volksbank), să o respecte.

  Încă ceva: nu mă refeream la interesele legate de împrumuturile acordate statului elen, ci la relaţia bănci-producători germani-greci. Vezi matale, ăia vor în continuare să vândă în Grecia. N-o ţin în viaţă de milă. Îi mai dau câte un os ca să se asigure că şi mâine vor cumpăra produse germane.

  Dacă asta mă face filorusă, mă doare în cur. După mine, asta înseamnă luciditate, nu salivatul necondiţionat la tot ce poartă marca „made in Germany”.


 104. 104
  Nora:

  Nu, dom’le, nu l-am împrumutat de la ăia doi. Ci din presa occidentală. Mulţumit?

  Ăia sunt mai critici decât amărăştenii de la noi. Rogozanu, aşa filorus cum e, are dreptate uneori. Că scoate el din context şi le potriveşte cum îi convine e altceva.

  Aşa că dacă eu zic că apa e udă şi se întâmplă să spună şi filoruşii la fel, idioată aş fi dacă m-aş ruşina.


 105. 105

  tocma’ primii un mesaj, pe Orange. ceva cu votează „da” la referendum.
  nu există expeditor, mesajul nu a rămas nicăieri înregistrat.


 106. 106
  Jaco Pastorul:

  Nora, zau, las-o balta, vorbesti despre lucruri pe care nu le stapanesti, nu ca eu le-as stapani mult mai bine, dar ityi dai seama ce se intampla cand se intalnesc doi prosti?

  Statul nu da bani unei banci, asa aiurea, ci in urma unei garantii, adica statul garanteaza pe cel care nu mai e in stare sa isi plateasca creditul si ii da banii bancii inapoi. Unde-i imoralitatea?

  Iar ce se intampla in Grecia, eu zic ca este peste puterea noastra de intelegere, nu ca am fi limitati, dar nu avem toate informatiile. Ceea ce trebuie sa se intample, se va intampla.

  Si lasa dracului limbajul asta de Romania Mare, fii mai blanda, ca asa ii sade bine unei domnisoare.


 107. 107
  Jaco Pastorul:

  Ca sa fii un intelectual adevarat trebuie sa ai neaparat si cultura gastronomica. Asa ca Plesu. Ce intelectual e ala care habar n-are sa faca si sa aprecieze o ciorbica?


 108. 108

  Bine Jasmine, neintelegere. Recunosc ca citesc pe sarite, nu prea am timp.

  Nora, cu ceva timp in urma grecii au cerut sa li se taie nu stiu cit din datorie, ca nu o pot plati. Iar ca statul roman da bani aiurea bancilor straine, nu e vina lor. Ce, eu m-as supara pe tine sa-mi dai niste bani? Din contra, ti-as spune ca te iubesc. 😀


 109. 109
  Nora:

  Sper că eşti conştient de cât de sexist eşti când îmi spui „că aşa îi şade bine unei domnişoare”. N-am pozat niciodată în domnişoară de pension, mai mult e o postură care-mi repugnă şi nu mi se potriveşte. Deal with it!

  România Mare, neromânia mare, s-a întâmplat sau nu aşa? Au promis că reiau creditarea? Au făcut-o? Şi nu s-a întâmplat numai la noi, ci şi în State. Cu bailoutul curului. S-au dus cei de la Federal Reserve şi s-au întâlnit cu marii rechini dându-le bani în alb aproape. N-am zis-o eu, a zis-o Banca Mondială: plătitorii de taxe au suportat salvarea sistemului financiar. Iar tu îmi spui mie că sunt garanţii. Zău, mă faci să râd. Adicătelea instituţiile financiare riscă enorm, scot tot felul de produse care nu se pot susţine, şandramaua ţine o vreme, iar apoi noi plătim oalele sparte.


 110. 110
  Nora:

  Costeluş, nu pricep ce vrei să spui.

  Andreea: mda, ar trebui luaţi la întrebări şi operatorii de telefonie.


 111. 111
  Jaco Pastorul:

  Nu vreau sa fii o domnisoara de pension, vreau doar sa lasi deoparte aerul asta rebel si cuvintele dure si sa vorbim calm si detasat. Mai ales ca situatia actuala o cere imperios.

  Nora, eu ca bancher, pot sa fac afaceri fix atunci cand mi se pare mie ca e momentul. Eu daca vand suruburi, nu ma poate nimeni sa vand in pierdere, mai bine stau cu ei nevanduti, deci e aiurea sa impui tot felul de conditii de-astea populiste, banilor.

  Problema e una mai complicata si trebuie ca multe forte sa se uneasca pentru a schimba mentatiltatea oamenilor din a cheltui, in a economisi, adica trebuie umblat fix aolo unde le doare pe banci si a constientiza oamenii ca e bine sa nu mai cumperi pe datorie ci din economii.
  Rogozanu e o nulitate pe care nici nu merita sa stai s-o analizezi.


 112. 112
  Nora:

  Jaco, ştii că ăsta mi-e soiul. Am combustie, nu glumă. Nu mă scuz, doar constat.

  Da, să facă bancherii afaceri, dar să nu-i mai salveze statul. Tu nu-ţi dai seama că asta e aberant? Afacerile păguboase -- iar cele cu finanţe n-ar trebui să facă excepţie -- ar trebui lăsate să moară. Tu, dacă dai faliment cu şuruburile tale, nu vine nici dracu’ să te salveze.

  Da, problema e mai complicată. Pentru început, ar trebui să reîncepem a avea guverne, nu oameni care sunt plătiţi şi de stat, şi de privaţi.

  Ce propui tu e imposibil. Dacă ar fi să-mi iau o casă din economii, probabil aş ajunge să mi-o iau la bătrâneţe. Ce bine că nu vreau casă! 😆


 113. 113
  Nora:

  Ah, şi mi se pare culmea să-l acuzi pe amărâtul care şi-a luat şi frigider, şi televizor, şi telefon în rate, deşi nu-şi permitea decât frigider, să zicem, şi să spui că trebuie educat el, iar pe ăia de la Citibank (pare-se, răspunzători în scandalul Libor) să nu-i bagi în seamă. Păi, cine e expertul în finanţe? Amărâtul sau bancherul? Atât unii, cât şi alţii s-au întins prea mult. Numai că întinsul ăstora din urmă ne costă nişte mii de miliarde.


 114. 114
  Nora:

  Alo, alo, nu te isteriza. Am văzut că te-a şters. Din gunoi nu dispar.

  (aici Nora îi răspunde cisticercului şters.
  edit. Andreea)


 115. 115
  Jaco Pastorul:

  Nora, bancile sunt institutii capitaliste, aflate in varful piramidei. Dumnezeul lor e profitul, a le impune cand sa dea credite si cui echivaleaza cu a invata un leu sa devina vegetarian.

  Eu nu zic ca e moral ce fac ele, dar au ajuns atat de puternice incat influenteaza guverne si fac legi. Si legea, ca urmare ii ajuta sa obtina profituri fara nici un fel de risc. Nu-i mai poti da inapoi decat renuntand la serviciile lor. Alta sansa, noi, boborul, nu avem. Si da, daca vrei neaparat o casa o sa o ai exact asa cum au avut-o parintii si bunicii tai, probabil la o varsta mai inaintata. Ar trebui sa invatam ca toate se obtin cu greu si cum zic unii, ca de maine esti proprietar si te bucuri de bun. Da, pe de o parte te bucuri, dar ai devenit sclav si o sa-ti platesti prostia toata viata. Si uite-asa, din animal de prada, te-au transformat in mielusel castrat, fara nuielusa, fara cenzura, fara puscarii. De fapt, pentru un cacat de obiect, ai pierdut ceea ce ai mai de pret, libertatea si puterea de a alege.

  Ce-i puiut de cerc, ce nu esti de acord?


 116. 116
  Jasmine:

  BREAKING NEWS:

  Traian Basescu vine la Realitatea si la Voxpublica
  (Dan Duca si Costi Rogozanu)

  Aveti ocazia sa ii adresati in direct intrebarile sau ce altceva va trece prin gand:

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/traian-basescu-vine-la-realitatea-net-live-81967.html

  Si am plecat si va urez o seara m i n u n a t a!

  Love! 🙂


 117. 117
  Nora:

  Hm, nu. Nici la faza cu bunicii nu-ţi dau dreptate. Bunicii şi străbunicii mei nu şi-au făcut casă la adânci bătrâneţe. Aveau gospodărie mare la 30 şi ceva de ani. Oricum, e stupidă comparaţia sistemului de atunci cu cel de acum.

  Şi capitalismul care se menţine prin injecţii de capital de la stat nu mai e capitalism. Hai să nu ne facem că nu vedem ditamai elefantul din sufragerie.

  Eu nu judec neapărat băncile, ci statele, care le fac jocul în pofida intereselor propriilor cetăţeni.


 118. 118
  Nora:

  Jasmine, da, văzusem. Am aruncat un ochi şi peste presupusele întrebări. Erau, de fapt, verdicte. Nu întrebări. Una m-a amuzat: îl întreba cineva de unde a avut bani să-şi ia o duzină de tricouri (ştii povestea cu tricourile Lacoste făcute cadou de firma respectivă). 😆


 119. 119
  Jaco Pastorul:

  Io te-am sters cerculet, ca nu mai suport agresivitatea.


 120. 120
  Jaco Pastorul:

  Si auzi, bubulinule, vezi ca te faci de ras pe pandoras, chit ca pe-acolo au ramas fraierii, patru din cinci romani cred, nu crede, ca e mai multi de unu.


 121. 121
  Nora:

  Jaco, frumos ar fi să-i faci observaţie, dacă ţii, la sursă, nu aici. Şi nu-i adevărat că acolo au rămas numai fraieri, sunt oameni acolo pe care-i citesc cu plăcere, sper că nu-i nevoie să-i înşir.


 122. 122

  îl lăsăm acolo, în gunoi, şi cînd se mai adună, organizez eu o expoziţie. cu analiza psihologică aferentă.


 123. 123
  Nora:

  Cosa, am văzut ultimul tău comentariu aterizat la gunoi. Recidivezi mai grav ca niciodată. Absolut greţos, n-am cuvinte. Şi ca să nu existe vreo urmă de îndoială, astfel de vome vor fi şterse indiferent de articolul unde ai alege să le postezi.


 124. 124
  °:

  Fără să-ţi dai seama, întruchipezi perfect tipul de politruc interesat şi perfid.

  „Astfel de vome” au o cauză. Da, cel mai simplu ar fi să zici că ăsta-s eu şi gata. Dar, din păcate, viaţa e mai complicată şi sunt puţini cei care după ce-i desluşesc mecanismele, au „coloana vertebrală” să le şi pună în mişcare.

  Eu vorbeam cu Jasmine. Care era treaba ei?!

  A, ştiu, nu-mi mai spune: trebuia să nu reacţionez disproporţionat.

  Să nu dea Dumnezeu să ai de suferit vreodată în viaţa reală de pe urma unei reacţii pe măsură. Ştii de ce zic asta?! Pentru că în realitate, dacă nu striveşti un ţânţar la prima simţire a înţepăturii, ai belito.

  Nu mai zic încă o dată că de acum gata, dar aşa va fi.


 125. 125
  Nora:

  Lasă fumigenele. Ultimul tău comentariu n-are legătură cu nimic. Cam ce interese am eu, deşteptule?

  Şi da, e posibil să ai dreptate. Ţânţarul să fii tu. Şi ai tot înţepat, vorba aia. Unii nu mai au chef, nu-i pot învinovăţi. Eşti pestilenţial. Ţi-am zis: sunt arme de care numai jigodiile se folosesc. Interesant că cineva care pretinde că are aşa coloană nu se dă în lături de la a abuza de ele.


 126. 126

  pestilenţial e puţin spus.
  foarte foarte puţin spus.

  din tot ce am văzut eu pînă acum, e culmea abjecţiei umane. şi nu-l vreau în apropierea mea. e textul meu şi nu vreau să zică nici măcar „ham” aici. îl împute.


 127. 127

  a mai zis că-şi face blogul lui. păi să şi-l facă odată şi să se care. nimic pozitiv, nimic vesel, nimic deschis nu răzbate dinspre el. e ca un cadavru ambulant.


 128. 128
  Nora:

  Of, Andreea, n-are nicio legătură blogul lui (îl priveşte doar pe el) cu prezenţa lui pe aici. Nu văd de ce s-ar exclude una pe alta. Doar abjecţia îl poate exclude. Atât. Nimic altceva.


 129. 129

 130. 130

 131. 131
  Jasmine:

  no comment


 132. 132

  nu ştiu, Nora, cum de rezişti acolo, la Vox. e ca şi cum te-ai băga într-o haită de cîini turbaţi. ăsta de acum e un moment în care nu au sens argumentaţiile, lupta de idei, umorul. e momentul HUO.


 133. 133

  Mai Nora mai, dar ce pasiuni arzatoare ai mai stirnit. 😀 Ce-ai facut, i-ai trimis poze de la mare?

  Despre al doilea document … ete scirt, cind oi avea eu timp sa citesc 11 pagini, o sa se roteasca Pamintul invers.


 134. 134
  Nora:

  Mai sunt câţiva zdraveni la cap. Şi nu rezist nici eu mult timp, de obicei comentez când mă enervează prea rău autorii. Ştiu că e în van, ştiu, dar n-am nici ce-mi trebuie pentru huo ăla. 🙁

  Şi veştile proaste parcă nu mai contenesc: http://www.realitatea.net/ccr-referendum-in-mai-multe-zile-legal_974743.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb


 135. 135
  Nora:

  Cui să trimit poze, Costeluş? 🙄

  Numai la poze vă e gândul! 😆


 136. 136
  Nora:

  Auzi, Costeluş, ce naiba e linkul ăla de pe numele tău? Vrei să mă virusezi? 👿


 137. 137

  Da’ n-ar fi asa o veste proasta demiterea lui Base. Cum am mai zis, se bat doi hoti, prada nu ajunge la toti. De ce-as avea vreo preferinta pentru vreunul cind eu ii vreau pe amindoi dupa gratii?


 138. 138
  costelus:

  Aa, scuze, nu prea sint atent si ma si grabesc. Am scris cindva un cod de la captcha in loc de website. 🙂


 139. 139
  Nora:

  Costeluş, uneori îmi pari de-a dreptul picat din lună.


 140. 140
  Jasmine:

  Apropos de huo, Vlad Mixich vine cu o analiza a pasilor unui discurs de manipulare. Edificatoare, din punctul meu de vedere.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12877347-opera-arta-lui-dan-voiculescu.htm


 141. 141
  Seva Tudose:

  gata,m-ați lăsat fără replică ! Vă rog oameni buni și dragi inimii mele,luați o pauză ! Gata,se învârte capul cu mine !

  Doamne,Doamne….of


 142. 142

 143. 143
  costelus:

  Nora (139): Cine vorbeste! 😆


 144. 144
  Seva Tudose:

  Nora #134

  vezi tu cât de mică este lumea,este doar la un băț de mine 😉 trust me !

  http://www.pittsburghromanians.info/eng/studentlife.html


 145. 145
  Jaco Pastorul:

  Penibila fiinta, zoe petre asta. Cata ranchiuna ii poarta lui basescu, inca de pe vremea guvernarii cdr. Cert e ca nu poate fi privita ca un istoric credibil, asta e clar, ii lipseste cu desavarsire detasarea si bunul simt.


 146. 146
  costelus:

  Se pare deci ca e clar cu referendumul, nu se mai mentioneaza in procesul verbal citi voteaza pe liste suplimentare si daca sigiliile urnelor sint intacte sau nu. Si multe altele. Se pot pune deci in urna cite buletine de vot doreste politia.


 147. 147
  Ana:

  So, ce facem duminică? 🙄


 148. 148
  Nora:

  Mâncăm îngheţată, biscuiţei (mulţumesc ;)), bem bere neagră sau nefiltrată, mai un sorbeto al limone, de-astea. 😀


 149. 149
  Ana:

  Nefiltrată. Cvas îi zice pe ruseşte variantei pe care o scoaseră unii d ela noi. Cum am gustat, cum m-am întors cu 19 ani în urmă, când beam la Chişinău cvas ieşit dintr-o cisternă. 🙂


 150. 150

 151. 151
  Nora:

  Andreea, de ce ai luat pozele? 😥 Erai aşa dulce…


 152. 152
  Edle:

  Inghetata, biscuitei si Disaronno din belsug, turnat peste. Va recomand. 😉


 153. 153
  Ana:

  Cum naiba să desfiinţezi Curtea Constituţională?! 🙄


 154. 154

  nu ştiu, Nora. poate pentru că se întîmplă prea multe lucruri rele în jur…


 155. 155
  Jasmine:

  Domnul PM a negat intentiile despre DNA & co:


 156. 156
  costelus:

  Cum naiba să desfiinţezi Curtea Constituţională?!

  Printr-o ordonanta de urgenta, dupa ce negociezi chestiunea in prealabil cu aliatii politici. Oricum CC in momentul actual e o institutie ineficienta.


 157. 157
  Nora:

  Pricepuşi acum, Costeluş? Hai, dă-mi o speranţă. 😀

  Pricepuşi de ce ne-am trezit în situaţia incomodă de a ne dori continuitatea lui Băsescu?


 158. 158
  Nora:

  Andreea: un cântecel pentru oameni mari pe care dragostea încă îi mai ia de mână.


 159. 159

 160. 160
  Nora:

  Un om din PNL, adică.


 161. 161

 162. 162
  Morringain:

  AMR 3. Sunt foarte curioasa cum o sa se termine totul. Eu una m-am saturat de afise cu „Mi-a micsorat pensia/mi-a luat pensia, demite-l”.


 163. 163
  andreea:

  mulţumesc, Nora -- 158.
  trist, trist, trist…


 164. 164

 165. 165

  am senzaţia că devine un fel de frăţior mai mare al lui Ghermănuţă. 🙂

  o melodie tristă de seară:


 166. 166
  Edle:

  Ghermanuta e ingeras pe langa asta. 🙂


 167. 167
  Nora:

  Aşa zic şi eu, Edle. Ăla era inofensiv. Ăsta, nu. Adicătelea, în viaţa reală, pentru ăsta chiar aş chema poliţia.


 168. 168
  Nora:

  Iar acum văzui că delirul continuă pe vox. Psihopatul are nevoie de public. De-aia face aşa. E în chinuri cumplite.

  Dacă l-ar bana ăia şi acolo, cred că ar ieşi în pieţe şi şi-ar spune oful. 😆 Dezbrăcat şi cu pene de lebădă pe cur (metaforic, ce rahat) ca să fie sigur că-l bagă cineva în seamă. 😆


 169. 169
  Edle:

  Eu n-am mai vazut asa ceva. Pe bune.


 170. 170
  Nora:

  Mda, au început cu sms-urile. „Eu vara nu dorm. Pe 29 n-am somn. La referendum votez, pentru ca eu chiar contez. Eu vara nu dorm”. Culmea, de data asta numărul arăta ca unul normal: 0724485168. Am sunat imediat înapoi şi a intrat căsuţa vocală.


 171. 171

  e supărat.
  aşa fac respinşii, uneori. înnebunesc.

  mă refer la Goco.


 172. 172
  costelus:

  Doi politisti au amenintat cu moartea un judecator al CCR. Mai multi comisari ai garzii financiare erau implicati in crima organizata. Asta e Romania, de-aia nu conteaza daca e Basescu sau maimutele alea doua, institutiile statului oricum sint fragile, ineficiente si corupte in totalitate. Democratie n-a fost si nu va fi niciodata. Sau ma rog, pina cind nu vom avea o revolutie. Una reala, nu un scenariu de film.


 173. 173
  Jaco Pastorul:

  Nora, nu e bine ce faci.

  Raman la parerea ca nu trebuia sa banezi pe nimeni, tot asa cum nici Dora nu trebuia s-o faca. Conflictul dintre Giacomo, Danny si Goco de aici, semana mai mult cu o gluma rautacioasa de tip cazon, care s-ar fi stins rapid fara prea mari complicatii. Giacomo si Goco nu par psihopati ci doar doi oameni cu nervii in pioneze (sa nu ma enervezi ca se scrie piuneze, ca am gasit o cutie pe care scrie clar, pioneze) putin paranoici, dar la urma urmei, cine nu-i, si mai ales lipsiti de tact.

  Conflictele trebuie sa se stinga natural intre cei care le isca si sunt de parere ca nu trebuie intervenit intre cei care au ceva de impartit. Voi ati sarit toate pe Goco, comportament de gaşcă de altfel, cum naiba vrei sa se simta omul ala si mai ales, cum ai vrea sa reactioneze? Mai ales ca si tu i-ai adresat toate invectivele din lumea asta, asa ca degeaba te plangi acum ca vezi Doamne esti lezata. Daca vrei neaparat sa demonstrezi ca e psihopat, gresesti, eu vad doar un om extrem de ranit. Ma asteptam, de la tine la o atitudine mai matura. Chestia asta cu administrarea unui blog e o smecherie foarte subtila si intotdeauna trebuie pastrat un echilibru.

  Daca continui in stilul asta, toata sandramaua devine plictisitoare. In schimb, conflictele se vor muta prin alte parti, vesnic nerezolvate.

  Eu as incerca o abordare directa, de ex. Goco, care-i problema, spune-ne direct ce te doare, vrem sa depasim momentul asta, te crezi in stare? Hai sa lasam injuriile deoparte si sa discutam pe idei.

  Ma rog, e doar o parere.


 174. 174
  Nora:

  Jaco, nu mă plâng, m-ai înţeles greşit. Observam doar încrâncenarea lui, faptul că mă urmăreşte în locuri care n-au nimic de-a face, unde se discută despre cu totul altceva. Nu are cum să mă lezeze pe mine un asemenea individ.

  În rest, îmi menţin opinia: omul e psihopat, e periculos, a făcut o obsesie. Dacă eu refuz pe cineva în lumea reală, iar ăla stă nemişcat în faţa porţii mele săptămâni la rând, mă urmăreşte când mă duc la cumpărături etc, bântuie prin toate locurile prin care am trecut eu, pune întrebări vecinilor (vezi citatele pe care le extrăgea de pe blogul lui Cosa), dă-mi voie să cred că e cu mintea plecată, nu doar rănit. Ăia răniţi se duc acasă, plâng o zi, două, trei şi le trece.

  Amuzant cum spui acum că era o glumă toată hidoşenia aia, dar tu însuţi ai aderat la halucinaţia celor doi.

  Şi dacă şandramaua devine plictisitoare, tant pis.

  Nu am ce discuta cu el, nu mă interesează, pe mine nu mă doare nimic, dacă nu s-ar agăţa cu dinţii în fusta mea pe vox aş fi uitat că există.


 175. 175
  Nora:

  Şi eu am cumpărat odată o cutie pe care scria „chibrite”, dar nu m-am luat după ăia de la Gherla sau unde or fi fost făcute. 😀


 176. 176
  Jaco Pastorul:

  Pe de alta parte, Goco, daca citesti chestia asta, eu inteleg ca e bine sa ai un simt al observatiei dezvoltat, mai inteleg ca vrei sa atragi atentia asupra unor chestii care tie nu ti se par in regula, dar sa faci din asta o batalie care trebuie castigata cu orice pret, mi se pare o tampenie.

  Cine te crezi tu sa te-apuci sa nivelezi lumea? Lasa-ne pe fiecare asa cum suntem, cu bune si cu rele, ca de aia e si viata frumoasa, ca nu suntem toti la fel. Incrancenarea asta cu care tii la dreptatea ta poate sa duca, in final la grave distorsionari in comportament. Daca ai ceva interesant sa ne spui, fa-o fara prea multe introduceri. Textul pus pe pandoras n-a fost unul rau si raman la parerea ca nu a fost adresat unei persoane anume.


 177. 177
  Jasmine:

  Nora, nu stiu ce sa zic, tu esti sigura ca e goco?


 178. 178
  Jasmine:

  Nora, nu stiu ce sa zic, tu esti sigura ca e goco? sau ca e doar goco?


 179. 179
  Jaco Pastorul:

  Nora, pioneze zicem, pioneze scriem. Fiecare sa scrie cum zice, io nu zic piuneze.


 180. 180

  piuneze sună de parcă ai ţine degeţelul mic în sus.


 181. 181
  Jaco Pastorul:

  piuneze, parc-ar fi un verb la a treia plural. Sa piuneze aia, odata! Piunati, ma!


 182. 182
  Jaco Pastorul:

  Eu nu am aderat la hidosenia aia, nici cel putin nu am participat la conflict. In acel moment, nimic nu mi-a trezit suspiciunile in ceea ce-l priveste pe Danny.

  Mult mai tarziu, cand Danny a scris pe blogul Anei ca ar vrea sa stea de vorba cu fetita ei de 11 ani, mi-am dat seama ca Danny are o problema. Un barbat la 40 de ani nu face asemenea remarci si este un semn clar de pedofilie, asta daca nu cumva este unul de prostie maxima, ceea ce nu cred, pentru ca Danny nu mi se pare prost ci mai degraba nedezvoltat dpdv afectiv, mie mi se pare ca e tot pe undeva la 11 ani, ceea ce ar explica si atractia lui pentru copii. Repet, e un caz periculos, dupa parerea mea. De altfel, supararea Anei si banarea lui ulterioara, eu cred ca tot de la acest motiv a plecat.


 183. 183
  Jaco Pastorul:

  Nu as fi vrut sa mai deschid subiectul, dar vad ca il tot aduci in discutie. Da, Danny mi se pare mult mai periculos decat Giacomo sau Goco. Parerea mea.


 184. 184
  Nora:

  Crezi prost, Jaco. Dar m-am obişnuit deja cu cititul tău în stele.

  E ultima oară când permit asemenea porcării aici. Comentariile viitoare, indiferent de semnatar, vor sfârşi la gunoi. E absolut halucinant să arunci cu aşa ceva într-un om care a postat totuşi aici cu tot cu poză şi care e uşor identificabil. Nu vreau să fiu complice la aşa ceva. Ca să fie clar.

  Jasmine: păi, pe cine am banat şi eu şi Dora? 😀 Intersecţia celor două mulţimi are un singur element. 😛 E matematică, my dear Watson. 😀


 185. 185
  Jasmine:

  Nora, poate ai dreptate, nu stiu ce sa zic. este pentru prima oara cand regret ca nu am citit toate posturile si nu cunosc povestea cap-coada. poate ai dreptate, s-ar putea sa ma insel.

  oricum, imi pare rau ca s-a ajuns aici.

  🙁


 186. 186
  Jaco Pastorul:

  Daca nu vrei asa ceva pe blogul tău, atunci nu mai stârni, ca asta faci, stârnesti si dupa aia te dai lezată. Stii cum se numeste asta? Mai bine nu mai zic. Si nu e nevoie sa ma arunci tu la cos, stai linistita, n-am sa mai vin si o sa scapi de mine. Si asa, se pare ca a inceput sa va placa chestia asta cu cenzura. Imi aduceti aminte de niste vremuri trecute, cine-a zis ca istoria se repeta, nu a gresit deloc.

  Si chiar nu credeam ca vei ajunge vreodata sa iti masori competentele in ale administrarii blogului, cu ale Dorei. Dar cand interesele converg, de ce nu? Mai, mai, cata obiectivitate!


 187. 187
  Nora:

  Jaco, când dai cu rahat, fără niciun fel de probe, într-un om, oricine ar fi el, nu într-un nick, într-un spaţiu public, sunt obligată să intervin. E incomod, dar trebuie. Nu ţi-am cenzurat altfel de opinii aşa că te lamentezi degeaba. Speram să aibă toată lumea suficient discernământ şi să facă deosebirea între critică şi hărţuire. Se pare că m-am înşelat.

  Nu mi-am măsurat nicio competenţă cu nimeni. Doar că această „coincidenţă” e indiciul clar că acela este Goco.

  Dar dacă tot aduci vorba de situaţia de pe Pandora’s, ce te faci tu că uiţi este, de exemplu, că Ana postează acolo cu nume, prenume, poză. Şi loc de muncă. Iar psihopatul vine şi spune că la locul ei de muncă se vând stupefiante şi că redactorii de acolo sunt puşi să facă vizualizări şi să comenteze. Pricep că asta nu te deranjează, justiţiarule.


 188. 188
  Ana:

  Andreea #165,

  Şi eu tot la câtecul ăla m-am gândit, şi eu tot pe el l-am ascultat. Şi ieri, dar şi alaltăieri. Naiba să le ia de coincidenţe!

  Lăsaţi-l să-şi revie. L-o durea. O da Domnu’ şi ne-o uita. Om plânge niţel, ne-om şterge şi ne-om ridica. Să fie primit!


 189. 189
  Ana:

  Nora,

  Acum, că tot aflai că sunt niţel mai deşteaptă decât tine, inversând, mă spariu la gândul că distanţa tre’ să fie totuşi mare. Mă gândeam că nu e aşa lesne observabilă diferenţa.

  Mică şi proastă,

  Ana


 190. 190
  Nora:

  O întrebai pe femeia de serviciu ce face duminică. Se cam ferea să răspundă. O liniştii, îi zisei că nu păţeşte nimic, sunt doar curioasă. Se calmă şi-mi spuse că se duce la vot şi votează pentru demitere. Sincer vă spun, eu sunt de-a lu’ domnu’ Dan Diaconescu. 😀

  Ieşii repede din încăpere. Ăsta e poporul, ce să facem?!


 191. 191
  Nora:

  Ana, nu te mai speria. Situaţia e reversibilă oricând. 😆


 192. 192
  Jaco Pastorul:

  Mda, vad ca faci ce faci si revii la Ana. Cand te expui in halul in care a facut-o Ana, afisand poze personale, cu ea si fata ei, atunci fa bine si asumati si riscurile. Daca nu vrei sa suferi, nu te descoperi. Trimite poze pe mail cui vrei, cu tinta precisa, fara sa iti asumi riscuri. Cand le-ai pus pe un blog cu mii de accesari, atunci fii pregatita.

  Limbajul tau violent incepe sa ma lase rece. Eu nu „arunc cu rahat” in nimeni, nu fac altceva decat sa repet ce spun unii si altii. Nu eu am spus ca vreau sa vorbesc cu fata Anei, ci danny. Si nu sunt nici justitiar, nu vreau sa-ti rapesc tie rolul, eu doar imi dau cu parerea, adica mai nimic. Daca vrei sa ma bagi in seama, bine, daca nu, nu. Paguba-n ciuperci.

  Si apropos, tu de unde stii ca la Casa Scanteii nu se vand droguri???

  Iti mai spun un lucru, asa ca aducere aminte. Am plecat cu totii de pe pandoras din cauza cenzurii, mai tii minte? Eu nu m-am schimbat, tu in schimb, evoluezi. Pe Pandoras, Cosa m-a facut in chip si fel (ce s-a intamplat acum e nimica toata) pe mine, care eram la vremea aia mult mai descoperit decat Ana. Nu tin minte sa fi avut vreo reactie. Cu toate astea, am trecut peste toate fara sa tin pizma pe nimeni. Voi, faceti un taraboi, bai frate…


 193. 193
  Jaco Pastorul:

  Nu stiu de ce, dar tot cantecul asta imi vine in cap:

  http://www.youtube.com/watch?v=UMp3XDp80l0


 194. 194
  Nora:

  Tac. Aşa eşti de aberant. Dacă tu nu faci diferenţa între ce se întâmpla acolo şi singura situaţie în care eu am spus „stop” aici, ai orbul găinilor.


 195. 195

 196. 196
  Jaco Pastorul:

  Rahat, aberant, orbul gainilor, anonim… stii ce, mai bine nu ma mai baga in seama.


 197. 197
  Ana:

  Hai, copii, lăsaţi.

  Nu vă bateţi capul cu asta. Nu contează. Şi nici cu faptul că unii ştiu mai bine decât mine ce-i în capul meu, de ce fac una sau alta şi, vorba lu’ Cheloo, cum percep eu durerea. 😆

  Şi-apoi, Nora, Jaco m-a etichetat de multă vreme şi mă citeşte prin etichetă. Aşa leagă el tot. Nu face să te enervezi. Zău aşa.


 198. 198
  Nora:

  Nu te mai bag. Atâta timp cât respecţi unica regulă: nu ne luăm de oameni reali, nu facem acuze aberante oamenilor reali, nu ameninţăm oamenii.


 199. 199
  Nora:

  Ana, ştiu că nu face. Îmi repet asta în fiecare zi şi mereu rămân repetentă.


 200. 200
  Ana:

  Eu nu cred că Danny e pedofil, ci un inadecvat notoriu, într-un grup restrâns, :lol:, un campion al inadecvărilor.

  Felul în care se exprimă mereu e inacceptabil. Dacă nu te somează să faci ceva, atunci e pe-alăturea cu orice fel de drum. Din două, una. 😆

  Treaba e că să nu desfiinţeze ăştia Curtea Constituţională, că judecătorii, care au mandate de 9 ani fiecare, mai ies şi la pensie. Iar Jaco e tinerel, fercheş, capabil…


 201. 201
  Jaco Pastorul:

  Ana, cand spui despre mine ca eu te-am etichetat si ca te citesc prin eticheta, tocmai tu gandesti sablonard, iti dai seama de asta, leonard ? 🙂

  te asigur ca om mai deschis la minte decat mine, rar mai gasesti.

  Acuma, vreau si eu sa te rog ceva, sa stai cinci minute si sa te gandesti de ce personalitatea ta atrage doar reactii extreme, ori idolatrizari ori respingeri cu icnete? Te-ai gandit vreodata la asta?


 202. 202
  Ana:

  Nora,

  Sunt în spam.


 203. 203
  Ana:

  Tu nu ştii nimic despre personalitatea mea, Jaco. Absolut nimic. Am stat de vorbă măcar cinci minute în faţă? M-ai văzut? Întreabă-i pe ăia care chiar mă cunosc.


 204. 204
  Ana:

  Hai să nu conversăm, că n-avem motive destule. Dar de ce vorbeşti despre mine în lipsa mea, bărbatule? A, din motive de rarisimă deschidere. 😆


 205. 205
  Jaco Pastorul:

  Nici nu am pretentia sa te cunosc, dar vad ce se intampla in virtual, eu de asta vorbesc. Adica, vad doar reactii extreme.

  Si n-am cum sa vorbesc despre tine in lipsa ta, tu esti omniprezenta.


 206. 206
  Ana:

  Iar te înşeli, Jaco. Nu sunt omniprezentă. Dar tu poţi crede, liniştit, asta în continuare. Eticheta o cere. 😉

  Virtualul nu are atâta putere încât să-ţi decodeze un om. Mie nu-mi place de tine absolut deloc virtual. Dar asta nu înseamnă că n-am găsi esenţiale comune în real. Nu fac asemenea confuzii.


 207. 207
  Nora:

  Îmi place tare mult cum scrie Lelia Munteanu de la Gândul. E şi amuzantă, şi obiectivă. Nu ştiu cum face, dar îşi păstrează mai mereu capul rece. 😀 Ultimele două:

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/de-ce-ma-incui-duminica-in-casa-si-inghit-cheia-9904282

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/hai-noroc-urmeaza-arestari-9905910


 208. 208
  Ana:

  Noi două o să aducem serioase prejudicii iadului. Aseară i-am spus şi eu asta autoarei. E prima dată când am comentat la ea. Până acum, le spuneam doar celorlalţi cât de mult îmi place cum scrie Lelia Munteanu. N-am poză acolo fiindcă n-am vrut să mă loghez pe feisbuc. Iac-aşa, de-a dracului! 🙂

  #110 😉 de la cheia înghiţită.


 209. 209
  Nora:

  O mai zic o dată pe aia cu „Great minds think alike”. 😛 Ştiu, mă repet, dar când se impune…


 210. 210
  Jasmine:

  da, nora, de rasu-plansu..


 211. 211

 212. 212
  Ana:

  În ce an suntem? 🙄


 213. 213
  Nora:

  De ce, soro? 🙄 Ai un deja-vu?


 214. 214
  Ana:

  Da. De pe vremea când părinţii mei plecau să voteze. Nimeni nu se putea sustrage de la această obligaţie.

  M-a înduioşat facsimilul. M-am simţit copil. L-or da cu eugenii? 🙄


 215. 215
  Nora:

  🙁

  Mda, eu nu mai ţin minte nicio ocazie de vot. Ţin minte doar când o bătea taică-meu pe maică-mea la cap să se facă membru de partid. El era, ea, nu. Şi a venit ’89, a reuşit să se fofileze şi să scape fără carnet de membru.


 216. 216
  Jaco Pastorul:


 217. 217
  Jasmine:

  ‘neata! 🙂 frumos cantecel


 218. 218
  Jaco Pastorul:

  Neata, ma bucur ca iti place, asta ca sa vedem ca exista totusi si lucruri minunate pe lume, nu doar referendum si politicieni.


 219. 219
  Jasmine:

  Asa e, Jaco. Spune-mi, te rog, (stii ca de vreun an sunt fascinata de sensibilitatea pe care o gasesti in arta africana)ce muzicieni contemporani, de pe acest continent, ti-au atins un coltisor de suflet?


 220. 220
  Jaco Pastorul:

  Asta e o tema de articol sa stii, o sa iti fac o mica trecere in revista, dar asta va dura un pic, sa stii.


 221. 221
  Jasmine:

  iupi. abia astept. :d danke


 222. 222
  geluodagiu:

  Andrea, probabil acum ai devenit o „căpităneasa adjunctă”, o „conducatoare din umbra”. Imi place mult cum arunci copilareste pietricele in marea asta tulbure, pe care inca mai plutim si cum pietricele, aruncate cu talent, provoaca „valuri neîntrerupte de iubire”.


 223. 223

  da, Gelu, sînt un fel de căpităneasă.
  grav e că unele pietricele, aruncate cu netalent, pot avea efect de bîtă-n baltă…


 224. 224
  geluodagiu:

  Andreea, incearca sa primesti un compliment cu bucurie! Daca doresti sa-mi spui: ba pe-a matii, drept raspuns…iti vor aparea valurele sub forma de riduri pe frunte.


 225. 225

  🙂

  eu sînt căpităneasa, eu arunc pietricele, eu dau cu bîta-n baltă uneori. despre mine era vorba…

  altfel, complimentele le primesc, în general, circumspectă.


 226. 226
  geluodagiu:

  Andreea, eu primesc complimente, fie ele si nesincere, cu bucurie. Avem nevoie de complimente, pentru a fi mai buni.


 227. 227

  nu. 🙂
  complimentele nesincere sînt mai periculoase decît criticile sincere. nu sînt decît cîntece de sirenă…


 228. 228
  Jaco Pastorul:

  Gelu, uite iti fac si eu un compliment. Ti-am ascultat fata, pe Monica, pe youtube. E plina de talent. Si are si atitudine. Probabil ca antrenamentul ei a fost facut doar in directia asta. Din pacate, nu a fost bine indrumata la capitolul tehnica vocala, intervale, ureche armonica. Are enorm de multe chixuri, ti le pot spune pe secunde.

  Iti spun asta, pentru ca e pacat sa se piarda. Parerea mea.


 229. 229
  geluodagiu:

  Jaco,
  Multumeesc pentru „compliment” si pentru sfaturile…avizate! Cred ca te-a ajutat si Jasmine putin.
  Eu nu prea ma pricep la chestii de genul „intervale”, „ureche armonica” si nu stiu ce sa cred, pentru ca un tip, George Benson dupa ce a ascultat-o spunea altceva, ba chiar a invitat-o sa dea „chixuri” alaturi de el in concert. Cine o mai fi si asta?


 230. 230
  Nora:

  Gelu, deveniţi de-a dreptul paranoic. Jasmine, dacă are să vă transmită ceva, o va face singură. Nu pricep încăpăţânarea asta de a târî terţe persoane în discuţie.

  Încă nu-l ştiţi pe Jaco, aşa e el, foarte exigent, cu noi a dat de toţi pereţii că suntem leşinate după Leonard Cohen.


 231. 231

  😆

  da, da, eu mai am şi acum vînătăi!


 232. 232
  Nora:

  Mie mi-au trecut, Andreea. 😀


 233. 233
  Jaco Pastorul:

  Gelu, nu stiu cat de mult cunosti tu lumea artistica, se spun foarte multe si se fac putine. George Benson este un bun ghitarist, si are si o politete innascuta, sunt convins ca n-ar fi spus altceva. Dar nu te imbata cu apa, crede-ma pe cuvant, fata trebuie sa munceasca mult si mai ales in directiile alea, daca vrea sa cante cu adevarat. Ti-o spun fara pic de suparare.


 234. 234
  Jaco Pastorul:

  Voi chiar nu puteti sa nu ma enervati? Si-asa maine am o zi grea…


 235. 235
  Nora:

  Păi, ce faci, Jaco? Te duci să păzeşti secţiile? 😀 Am văzut că au făcut una şi pe Transalpina. 😛


 236. 236

  a, nu, Nora, eu şi acum cînd ascult Cohen, mă uit cu atenţie în dulap sau sub birou, să nu fie Jaco pitit pe acolo… ultima dată am ascultat la Belciugatele City, la trezire. era ora 9.00, am pus nişte Cohen şi am adormit şi m-am trezit din nou abia la 11.00, cînd s-a terminat… 🙄


 237. 237
  Nora:

  Belciugatele City? Ce naiba e asta? Dă-mi una că nu mă prind. 😀

  Ah, eu nu-mi fac griji. Sunt oricum paria, deci impură, deci Jaco nu se apropie de biroul sau dulapul meu. 😛


 238. 238
  Jaco Pastorul:

  Mrrr…


 239. 239

  degeaba mîrîi! găseşte-mi tu pe altcineva să-mi spună mai convingător I`m your man…


 240. 240

  Nora, e un sătuc teribil de prăfuit, pe lîngă Bucureşti… ce poţi face acolo e să stai în hamac şi să mănînci caise direct din pom.


 241. 241
  Nora:

  Andreea: pare de ajuns. 🙂


 242. 242
  geluodagiu:

  Jaco ,am uitat sa-ti spun. Nu l-am contactat eu pe chitaristul acela (multumesc pentru informatia legata de cine este Benson). El m-a contactat pe mine si mi-a spus ce crede, fara ca eu sa-i solicit asta.
  Lumea artistica o cam cunosc de prin anii ’70 si chiar din interiorul ei. Uite o mostra din acele vremuri: Niste unii, precum Flavius Teodosiu-saxofon, Tudy Zaharescu- tobe, Marius Odagiu-chitara…cantau ce scriam eu pe atunci. Pentru ca sa nu ma trezesc iar coplimentat, fasiitul pe care il vei auzii, cu urechea ta exersata, este de la discul de vinil:

  p


 243. 243
  geluodagiu:

  Nora, te rog sa ma ierti pentru trecerea mea pe blogul tau!
  Jaco si jasmine, va rog si pe voi, impreuna sau separat, sa ma iertati daca fara voia mea v-am tulburat echilibrul!
  Pe tine, Andreea, te rog sa ma crezi: ce ai scris aici, mi-a bucurat sufletul, apoi mi-a trezit un sentiment de invidie :), pe talentul tau. Si nu mai fi „circumspecta”!
  Acum va salut si va las!


 244. 244
  Nora:

  Bine, Gelu Odagiu, şi eu vă salut.


 245. 245
  val_one:

  Gelu Odagiu, sper că în scurta dvs trecere pe la noi v-aţi dat seama că aici discutăm politică doar conjunctural, fără să avem pretenţia că ne şi pricepem, avem opinii proprii deja formate dar nu încercăm să le inducem cu forţa celorlalţi şi ne respectăm reciproc diferenţele de opinie.

  mai sper să înţelegeţi că oricine este binevenit aici dar avem o oarecare alergie la tentativele de educaţie forţată în orice domeniu, nu numai politică, o fi din orgoliu, o fi din convingerea că le ştim deja pe toate, cert este că ne place să rămînem aşa cum sîntem şi să ne pierdem vremea cu fleacuri lumeşti, să batem cîmpii cu sau fără graţie, cînd avem chef ne jucăm, la nevoie discutăm şi la modul serios.

  trecînd la lucurile serioase, vă felicit pentru fete, pentru munca ce-o bănui eu în spatele a ceea ce văd în clipuri şi le doresc mult succes. amîndouă au fost dăruite de ursitoare cu toate calităţile necesare: talent, frumuseţe, carismă. aveţi grijă de ele. 🙂

  şi ultima mea speranţă este că scurta trecere pe la noi v-a fost instructivă şi ne veţi purta o amintire plăcută. 🙂


 246. 246

  pfiii, ce domn invidios!! 🙂
  dar mă bucur pentru bucuria transmisă.


 247. 247
  Jaco Pastorul:

  Gelu, iti mutumesc din suflet ca mi-ai adus adus aminte de Cantarea Romaniei, acum, in aceasta zi festiva si plina de semnificatii. Doresc ca aceste cantece sa devina un simbol al maretelor transformari care vor avea loc de-acuma incolo in iepoca pontoantoneasca, iepoca care e pe cale sa devina eterna cel putin cat un veac de singuratate.
  Sa traiasaca Ponta si Antonescu, marii carmaci ai neamului. Din punct de vedere al muzicantilor de curte, stau linistit, are cine sa le compuna imnuri.

  Cat de egocentric trebuie sa fii ca sa spui ca George Benson te-a contactat pentru colaborari. Asta e tupeul muzicantului dă Bucuresti.


 248. 248
  Nora:

  Cică 9 la sută prezenţă până la 10. Ce hărnicie! 🙁


 249. 249

  o să se valideze, Nora.
  nu mai pune boticul…
  be coooooool! 🙂


 250. 250
  Jasmine:

  pai cand voiai sa se duca la vot? la pranz cand arde soarele sau seara cand ies la o bere sau noaptea cand se pregatesc sa se uite la tv?

  eu zic asa: poporul isi poate hotari destinul tarii, iar individul isi poate hotari destinul propriu chiar daca ar insemna sa se rupa de tara. 🙂


 251. 251
  Nora:

  Păi, eu ce zic, Andreea?
  Iar după numărătoarea USL, ar fi 13, 70 la sută până la 11. Mă gândesc că nu e în avantajul lor să umfle cifrele pentru că, dacă râmele văd că deja s-a îndeplinit condiţia cvorumului, îşi văd de ale lor şi nu se mai târăsc spre secţii.

  Mai vomitai puţin şi când îl văzui pe Andrei Năstase spunând că tatălui lui i-ar fi mai bine dacă lumea s-ar duce la vot. Bine, şi ieri am vărsat când am citit că Antonescu ar fi transmis poporului otvist să meargă la vot pentru suferinţa domnului Dan.


 252. 252
  val_one:

  9 la sută cu marjă de eroare de 3 la sută… 🙄
  şi al cui este BEC-ul? 🙄

  hai, fruntea sus! 🙂


 253. 253

  fi-miu făcu repede un calcul liniar şi ieşi 48%. 🙂


 254. 254
  Jasmine:

  si cei care tin neaparat sa se instaureze noul regim (sau mai bine zis „fostul” regim raposat) aveau tot interesul sa se repeada la prima ora, tocmai pentru a influenta ca cum ei ar fi majoritari daca ar arata o prezenta maricica la prima ora.

  ex: ai mei vor vechiul regim. la locale s-au dus dupa-amiaza, azi s-au dus de dimineata, nu care cumva sa le scape ocazia. adica, eu cred ca cei de dupa jumatatea zilei de la locale, au venit acum cu noaptea-n cap.


 255. 255
  Nora:

  Jasmine, îmi trecu şi mie prin cap asta. Că se duc mai mulţi dimineaţa de teama caniculei de peste zi. Plus că electoratul PSD n-are obiceiul burghez de a se trezi târziu.

  Val_one: eşti o scumpă! 😀

  Dar tot mă gândesc că nu e în interesul lor să umfle cifrele. Ei vor să convingă lumea să vină, nu să se îmbete cu gândul că gata, au învins.


 256. 256
  Nora:

  Mă gândesc şi eu că acum, la amiază, începe să scadă prezenţa, iar spre seară, după 6, creşte iar.

  Andreea: ce băiat deştept ai! 🙂


 257. 257
  val_one:

  Andreea, nu merge liniar. cîteva ore bune canicula va trage linia aia în jos de va arăta ca o frînghie de rufe încărcată. 😉


 258. 258

  lasă-l, săracu`, că s-a îmbolnăvit de la noi! cică a visat că era observator vigilent la alegeri. s-a trezit, s-a dus şi el la baie, ca omu` şi a adormit la loc, după care l-au tras ăia la răspundere că şi-a părăsit postul. :mrgreen:


 259. 259
  Nora:

  Jasmine: sunt aşa triste conflictele astea în familie. Şi colocatarul meu s-a certat cu taică-său şi au sfârşit prin a urla unul la altul. Bine că n-am fost acolo. 😀 Cu maică-sa, nu, că dumneaei e ca noi. 🙂

  Mă bucur că mă înţeleg cu maică-mea în chestiunile astea.

  Andreea: 😆 Am mai auzit faze similare zilele astea.


 260. 260
  Jasmine:

  andreea, asta da spirit democratic si responsabil. 🙂

  la tv curge cu plangeri penale 😀


 261. 261
  Nora:

  Nu-l suport pe Mazăreeeee! Simpla existenţă a acestui individ mi se pare o jignire la adresa femeilor. Dincolo de politică, e de un misoginism greţos. Şi când le văd pe reporteriţe hlizindu-se la glumele lui proaste…


 262. 262
  Jasmine:

  a, eu nu m-am mai certat. am evitat foarte simplu: am anulat vizita la ei. iti dai seama, la alegerile locale ma tot forta sa votez si imi facea lobby pentru r. negoita ca e baiat singur si ca as putea sa ma marit cu el 😯

  mi-au spus prin telefon ca au fost la vot, m-au intrebat daca votez, am raspuns cu un morocanos „nu” si am incheiat convorbirea pretinzand o epuizare fizica imensa si ca ma duc sa dorm 😆


 263. 263
  val_one:

  Nora, ce-ai cu el, soro? nu vezi cît îl iubeşte femeile? 🙄


 264. 264
  Jasmine:

  mazare, si asta, in copilarie avea servitori in casa. deci, au plecat parintii la pensie, au ramas stapani copiii..


 265. 265
  Edle:

  Eu nici n-am stat sa ma cert pe tema asta cu maica-mea. N-as fi rezolvat nimic, oricum, e prea pornita. 🙁


 266. 266
  Jasmine:

  edle, de curiozitate, a fost deja la vot de dimineata?


 267. 267
  Edle:

  J, nu stiu, ca de-abia m-am trezit. Noi vorbim dupa pranz, de obicei. O sa intreb. 😀


 268. 268
  Nora:

  Îl iubeşte dracu’. Un fante obosit, de mâna a paişpea, un mârlan cu pene pe fund, primarul-proxenet.

  Jasmine: nici ei nu se văzuseră de ceva timp. Acum a fost cam musai şi, deşi promisese că nu aduce vorba, nu s-a putut abţine.

  Doamneeee! Cum să te măriţi cu ăla? 😆 Vor să te vadă „peşte”? 😆


 269. 269
  Jasmine:

  😆 ce conteaza, pe vremea lor era foarte sanatos: nicio masa fara peste. zdai zeama ce-ar fi fost azi, mai abitir de cand e si primar, la putere… ce, si dacianuta nu e un PE, ce daca sotiorul face vizite la viena? mai, nora, tu nu ai prins educatia aia in care nevasta suporta orice, important sa figureaze ca nevasta 😀

  edle, dar s-o intrebi cand s-a dus 😛


 270. 270
  Edle:

  Da, da. Oricum, majoritatea familiei nu merge la vot. 😉


 271. 271
  Nora:

  N-am prins-o, Jasmine. Sunt o repetentă, o vai de capul şi de steaua mea. Nu se vede? 😆

  Rataşi tu bunătate de papuci roşii cu pufi! 😆


 272. 272
  Nora:

  Edle: 😉

  Acolo, la tine, e vreo secţie în apropiere?


 273. 273
  Jasmine:

  una peste alta, tind foarte mult sa fiu de acord cu tb cand a spus ca romanii nu sunt pregatiti pentru democratie.

  e foarte greu dupa ca ai fost indoctrinat ani si ani intr-un sistem, sa intelegi ce inseamna democratia si ce rol au instrumentele ei. mai ales ca perioada de inceput de democratie s-a suprapus pe o zona de furt si ascunderea acestuia si a fost urmat de criza asta economica.

  pe acest fond, democratia nu a mai reusit decat firav sa isi demonstreze beneficiile.

  si raman la parerea ca cel mai mare rau l-au facut, pe langa grupul asta de infractori, ziaristii care nu si-au respectat obligatia de a informa corect.


 274. 274
  Jasmine:

  haha, nora, cniar imi luase maica-mea o pereche d’aia acum vreun an cred. si mi-o tot baga prin bagaje 😆


 275. 275
  Nora:

  Jasmine: nu pot să cred! 😛

  Şi da, sunt perfect de acord. Presa e şi ea vinovată de lipsa de cultură democratică a acestui popor. N-a făcut niciun efort să scadă ignoranţa, ci, din contră, a sporit-o. Iar aici mă refer la presa de toate culorile.


 276. 276

 277. 277
  Jasmine:

  da, Nora! si tu ma stii pe mine. ma si vezi cu papucei din astia 😛

  da, presa, am un mare colt impotriva lor de mult. sunt cei mai responsabili pentru ca nu au invatat romanii sa citeasca si sa inteleaga documentele, pe cine sa traga la raspundere, care sunt metodele prin care ii faci raspunzatori. si am fost mereu impotriva ideii ca poporul nu pricepe si ce sa mai stai sa il inveti sa gandeasca, ca se pierde timp si mai bine ii spui sa faca asa ca asa spui tu ca e bine, urmarind doar coeficientul de incredere.

  pe termen mai putin scurt, avem cea mai dureroasa pierdere.

  si pe varstnici ii inteleg chiar daca nu sunt de acord. dar ma infurie cei mai tineri care traiesc totusi alte deschideri si au la indemana mai multe forme de informare si mintea, teoretic, neindoctrinata. 🙁


 278. 278
  Jasmine:

  da, valonash. stiam. cred ca la otv auntasera zilele trecute ca la spitalele cu acest specificse vor trimite buletine de vot. se pare ca otv ne-otv, a fost adevarat ce denuntau 🙁


 279. 279
  Nora:

  Da, val_one, văzusem. Şi au trimis şi la nu ştiu ce penitenciare. Nu se ştie dacă nu cumva deţinuţii îşi pierduseră dreptul de vot.


 280. 280

  la mine în familie e linişte şi pace. toţi -- părinţi, veri, nepoţi -- stau pe la căşile lor, azi. prietenii apropiaţi, aşijderea.
  mai nasol e cu şefii. Anteniştii 3…


 281. 281
  val_one:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/stoluri-de-urne-mobile-zboara-peste-tara-994076.html

  fac un apel către autorităţi.

  daţi, dom`le, cîte una, s-ajungă la fiecare! :mrgreen:


 282. 282
  Jasmine:

  acum o sa ma bateti. tot la otv sunase o doamna care pretindea ca e parte dintr-o comisie de vot, dar nu de la pdl. si fusesera instruiti ca, in timpul urnelir mobile, sa indeparteze reprezentantul pdl si sa introduca 250 de voturi in urna, stampilate indiferent cum fie da, fie nu.

  cazul acesta era semnalat dintr-o comuna la care numarul de urne mobile era undeva pana la 10, si acum se stabilisera vreo 200 parca.

  daca stau sa calculez diferenta dintre voturi si votanti de la spitalul din iasi, par sa nu se dea in laturi de la nimic si pare ca ce semnalase doamna aceea sa fie cam real.


 283. 283
  Nora:

  Jasmine, dacă tot te uiţi, domnu’ Dan pe cine susţine până la urmă? Că de neutralitate nu-l pot suspecta.


 284. 284
  Jasmine:

  ma uitasem cand au fost tb si ca, inainte de interviurile cu ei. dd i-a lasat sa aleaga ce vor: adica, daca sunt impotriva lui tb, sa stea acasa, si daca vor sa il demita sa mearga la vot. a fost foarte corect si nu a folosit nicio manipulare. am fost surprinsa placut. mai ales ca eu nu m-am mai uitat la otv, cred ca aproape niciodata, putin cand cu elodia si am ramas cu parerea ca spun numai prostii.

  ieri seara spunea nu stiu ce povesti din viata lui ziaristica in toate guvernele, despre dv, despre tele7, despre constantinescu si rona hartner, si sus pe ecran era titlu: ppdd arbitrii referendumului. m-a luat somnul si nu stiu ce-a mai povestit ca sa pot trage vreun mesaj.

  dar in zilele cu interviurile, era o emisiune super tare, in dialog direct cu publicul in care li se explica intr-un limbaj nepretentios si pe intelesul tuturor, nelegitimitatea referendumului, ca presedintele nu a incalcat.

  moderatorul declarase ca nu participa, din motivele bine stiute si insista ca participarea la vot pentru „nu” e o mare pacaleala. cu alte cuvinte, sa mearga doar daca vor demiterea.

  tot acolo am vazut documentul cu firma care isi obliga angajatii sa voteze, chiar ii luasera jurnalistii de la otv la intrebari pe unii angajati, despre spitalele cu bolnavi psihici, despre instructajele cu introducerea voturilor. in afara de postacii tv, lumea chiar pricepea in mare parte despre ce e vorba si moldovenii isi amineau cu groaza momentul ’46, ’47.

  hai ca merg sa mananc o salatica si niste copanele. iami 😀


 285. 285

  21,37% pînă la 14.00


 286. 286
  val_one:

  Andreea, avem cu ce compara:


 287. 287

  valonaş, eu mîine plec la munte. alea parcă-s trasee marcate prin Bucegi. 😆


 288. 288
  Jasmine:

  eu nu-i inteleg pe mehedinteni.

  si iar nu inteleg de ce l-au chemat pe alecu racoviceanu la b1. asta e inventatorul manipulatorilor.

  valonash, poti sa pui o poza mai mare sau cum fac sa o maresc?


 289. 289

  ctrl şi +, Jasmine


 290. 290

 291. 291
  val_one:

  gata, Andreea, fugi în munţi? 😆

  te in-vi-di-ez! 🙄


 292. 292
  Jasmine:

  mercic. din ce am vazut acolo, la locale la ora 14:00 era prezenta 27% si azi ar fi 22% aproape? stam egal, as zice, ca acum s-a prelungit si ora de inchidere. cursa cam umar la umar, nu?


 293. 293
  val_one:

  cam aşa ceva, J. diferenţa o vor face boicotul asumat plus absenteismul pe fondul de dezinteres faţă de o luptă politică pe care mulţi o simt a nu fi a lor.

  rămîne să vedem dacă astea vor putea anihila frauda ce se prefigurează.


 294. 294
  Nora:

  Ăştia ce rahat îl tot aşteaptă pe Băsescu la secţia de la Xenopol?

  Şi de când dă BEC prezenţa cu marjă de eroare? Ce, e institut de sondare?


 295. 295
  Edle:

  Doar la Muenchen, Nora, care e la vreo doua ore jumatate de aici. Sunt vreo patru sectii in toata Germania, daca-mi aduc bine aminte.


 296. 296
  val_one:

  Nora, BEC-ul ăsta cam filează. de ce oare? 😉


 297. 297
  Jasmine:

  offf. asa m-am saturat de caracatita asta de infractori care promulga legi si mai sunt si sustinuti de ziaristi mincinosi si fara niciun dram de constiinta. cum constata si liiceanu, astia chiar nu-si iubesc tara deloc deloc 🙁


 298. 298
  Nora:

  La mine merge Realitatea live pe calculatorul ăsta. Şi deja auzii de nu ştiu câte ori ştirea cu urna transparentă din nu ştiu ce sat şi doar o dată ştirea cu tombola cu maşini şi excursii în Grecia din Hunedoara. Bineînţeles, participă cei care au pe buletin abţibildul.


 299. 299
  Nora:

  Ah, şi bineînţeles evenimentele sunt mereu izolate şi nu influenţează rezultatul final.


 300. 300
  Jasmine:

  pai este acelasi mesaj pe care ni-l transmite domnul alecu la b1..


 301. 301

  am fost la magazin. acolo, erau mulţi cetăţeni nemulţumiţi şi însetaţi care aveau şi ei poftă de o bere. s-a dat o lege că e interzisă comercializarea băuturilor alcoolice azi. aşa a fost tot timpul?! 🙄


 302. 302
  Nora:

  Da, Andreea. Aşa a fost mereu. E interzisă comercializarea băuturilor alcoolice în apropierea secţiilor de vot.


 303. 303
  Nora:

  Aşa se întâmplă şi la magazinele de lângă stadioane când sunt meciuri.


 304. 304
  Jasmine:

  pe o raza de 500 m


 305. 305

  iextraordinar!! io nu ştiam… 🙄


 306. 306
  Nora:

  Ei, acum, nu te impacienta. 😀 Că puţini o respectă. Îmi povesteau nişte prieteni că au aterizat într-un bar pe lângă Arena Naţională în ziua unui meci. Nu ştiau că e meci şi au cerut bere. Li s-a spus că n-o pot primi decât dacă sunt invitaţi la petrecerea privată. 😀 Inutil să mai spun că la „petrecerea privată” nu se ştia nimeni cu nimeni. 😀


 307. 307
  Jasmine:

  auziti, voi v-ati uitat pe b1? dimineata anuntatu ca 2 persoane au votat in aceeasi cabina (sot sotie) si ca femeia nu vedea si ca se simtea rau, si mai spre pranz apare pe la mare parca, o femeie in varsta cu mama ei de 87 in aceeasi cabina. mie imi pare ca femeia in varsta ar fi aceeasi 🙄


 308. 308

  valone, nu mă invidia. poate rămîn acolo să mă pape ursul.

  dacă rămîn ăştia singuri şi încep să-şi facă de cap, oricum o să fie nasol pentru toată lumea. şi dacă nu se validează referendumul, e foarte posibil să mă dea afară de la birou. eventual o să-mi scoată şi ochii cu nişte andrele… 🙁


 309. 309
  Jasmine:

  acolo unde jurnalistii au fost dati afara, pe motiv ca deranjeaza


 310. 310
  val_one:

  nu te dă nimeni afară, Andreea. nu e un risc prea mare să incalce legea doar pentru atît?

  în altă ordine de idei, pune-ţi şi tu nişte lentile blindate la ochelari. just in case. 😆


 311. 311
  Edle:

  5, am verificat. Mai e una de care nu stiam, la Stuttgart, la vreo 45 minute. 😀


 312. 312
  Edle:

  Si cred ca se poate bea si bere. 😀


 313. 313
  Jasmine:

  edle, un telefon sa le dai si vin ei la tine cu urna mobila 😛 au ei grija de tot, sunt intelegatori, e cald, nici nu e nevoie sa bati drumul pana la ei. hihi


 314. 314
  val_one:

  aşa, aşa Jasmine. 😆

  Edle, cred că şi cîteva beri reci poţi să le ceri, sigur îţi vor aduce, numai să votezi. 🙄


 315. 315
  Edle:

  🙂

  J, sunt convinsa.


 316. 316
  Edle:

  Val, 😆

  Sper, oricum, ca lumea de pe aici are ceva mai bun de facut azi decat sa mearga la vot. Sa bea bere, zum Beispiel.


 317. 317
  Nora:

  Andreea, dacă eşti singura de acolo care nu s-a dus la vot, nu cred că-şi bat ei capul cu tine. Eşti cantitate neglijabilă. 😀


 318. 318

  🙂
  Edle, eu auzeam des cuvintele astea, cînd eram mică şi credeam că se scriu
  ţumbai şpil


 319. 319
  Edle:

  😆

  Primele cuvinte in limba germana le-am auzit de la matusa mea, pe la 10 ani. M-a invatat cantecul asta:

  Tin minte ca mi se parea foarte interesant ca nemtii au litera „ß”. 🙄


 320. 320

  26.89%, la ora 17.00.


 321. 321
  val_one:

  adică ăştia mai au nevoie de încă 4,5 milioane de votanţi pentru validare.

  s-or mai urni atîţia din case pînă la unşpce trecute fix? 🙄


 322. 322
  Jasmine:

  au trecut la violenta fizica. mi-e scarba. si iar mi-e scarba de ziaristii mincinosi.


 323. 323
  Nora:

  La ce oră se dau următoarele sondaje? 9 cumva?


 324. 324
  val_one:

  la nouă şi jumătate se dă estimarea pentru ora opt.

  Jasmine, eu mă aşteptam şi s-ar putea să asistăm la un val de orori în zilele următoare, cu tăcerea complice a presei.


 325. 325
  Nora:

  Ha? Ce violenţă fizică?


 326. 326
  Jasmine:

  si eu ma asteptam. si cu toate astea nu mi s-a diminuat cu nimic scarba. din contra.


 327. 327
  Jasmine:

  echipa b1. reporterita a fost impinsa afara apoi trasa cu forta inauntru, cameramanii cu fost impinsi afara, li s-a inchis usa iar cand s-a deschis reporterita tremura toata.

  de retinut, pozitia barbatului din comisie cu penisul indreptat spre ea si tinand-o strans de mana inainte sa se inchida usa.

  si iar mi-e scarba de ziaristii care au alimentat zi de zi aceasta stare.


 328. 328
  Jasmine:

  precizare: cand spun ziaristi ma refer si la ziariste mincinoase.


 329. 329
  Nora:

  😥 Unde s-a întâmplat asta?


 330. 330

 331. 331
  val_one:

  Dragnea a aunţat 40 la sută la ora opt.

  petarde.


 332. 332

 333. 333
  Jasmine:

  jud teleorman, intr-un sat era prezenta 90% la pranz.. si s-au dus sa vada ce-i acolo


 334. 334
  val_one:

  iar Elenina Nicuţ, observatoare la o secţie de vot, a avut şi ea ceva probleme:

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/o-echipa-b1-tv-a-fost-agresata-in-sec-ia-de-votare-330-din-vitane-ti-jude-ul-teleorman-video-34233.html

  update:
  între timp, Elenina a fost dusă la secţia de poliţie. 🙁


 335. 335
  Nora:

  Aham, merci pentru lămuriri.

  Nu mă miră. Dacă primarul PNL din Ineu a ajuns să le spună oamenilor că asfaltarea străzilor depinde de prezenţa la vot…


 336. 336
  Nora:

  Pentru ce? Sub ce pretext?


 337. 337
  Jasmine:

  tocmai am auzit la tv ca au agresat-o si au dus-o la politie pe elenina nicut.

  astia care au provocat starea asta si au ras pe margine merita linsati. dar toate ale lor vor veni dupa ei. stau cu dumnezeu si cu constiinta in gura si fac exact opusul. o sa-si primeasca exact ce au facut si exact de la dumnezeu. cu toate „rugaciunile” lor


 338. 338
  val_one:

  din ce aflu eu, a fost luată de poliţie pentru că a sesizat un vot multiplu. A fost îmbrîncită, injurată, ameninţată de reprezentanţii usl şi autorităţile locale şi, intr-un final, ridicată tot ea de poliţie. i-au şi zis băieţii: „poliţia e a noastră, face ce zicem noi”.

  sper să aflu mai multe de la colegii ei.


 339. 339
  Jasmine:

  nu e nimeni in apropiere sa mearga sa o apere in vreun fel? sa trimita de la parchet, ceva? nu se poate sta asa. la 112, scandal si fortat ministerul. astia de la b1 sunt tampiti, cica e un caz mic, nu autocar. cretini


 340. 340
  val_one:

  Jasmine, Elenina şi-a rezolvat situaţia. a depus o declaraţie şi o plîngere la politie şi s-a întors la secţia de vot însoţită de un poliţist care a trebuit să-l oblige pe şeful comisiei de votare s-o reprimească acolo.


 341. 341
  Nora:

  Se pare că „domnu’ Dan” s-a decis să meargă la vot până la urmă. Tare mi-e teamă că mulţi dintre otv-işti îi vor urma exemplul.


 342. 342
  val_one:

  Nora, auzii eu că pe strada lui nae se votează cu elan muncitoresc. chiar el stătu cam fix 25 de minute la coadă ca să voteze. 😆


 343. 343
  Jasmine:

  nora, am dat acum pe otv. in acelasi timp emisiunea are alt mesaj. si oamenii sustin neparticiparea. cred ca ii joaca pe amandoi. se razbuna domnu dan pe amandoi.

  valonash, eu totusi nu as lua-o chiar usor. daca ar putea trimite pe cineva acolo ar fi mai bine. asa cred eu 🙁


 344. 344
  Nora:

  Dă-l dracu’. Că se răcorise înainte la vila Dante. Zise că se duce să-şi înmoaie călcâiele în piscină şi să se zgâiască şi la instalaţiile din băi. 😀

  Jasmine: oricum, prin ţară, acolo unde PPDD a obţinut locuri în consilii sau primării, s-au făcut alianţe şi cu USL, şi cu PDL. Echidistanţă, ce pizda mă-sii!

  Cazul Eleninei unde e?


 345. 345
  val_one:

  pe blogary şi b1


 346. 346
  Jasmine:

  sectia 220, olteni, teleorman

  e unu la otv care a inceput sa il ameninte pe prezentator. e pro gasca infractori


 347. 347
  val_one:

  37,67 la sută prezenţă la ora 20.
  cu marja de trei la sută, evident.

  cifre oficiale care pot să nu aibă nimic comun cu realitatea din teren.


 348. 348
  val_one:

  oricum, graficul arată cam aşa. dacă trendul se păstrează, cvorumul pare imposibil de atins fără fraudă.

  http://i47.tinypic.com/6fqira.jpg


 349. 349

 350. 350
  val_one:

  🙂 de ce eşti circumspectă, surioară? au votatără (cumva!) vreo şapte milioane pîna la opt.

  crezi că este credibil posibil ca încă două milioane să fi aşteptat răbdători pînă acum şi vor da buzna la urne în orele rămase? 🙄


 351. 351

  n-auzîşi? aşa-s io, circumspectă din fire.
  mai ales cu procentele…
  🙂


 352. 352
  Jasmine:

  la cate s-au intamplat, si eu sunt circumspecta 🙁


 353. 353
  val_one:

  tu oricum pleci în munţi, ce-ti pasă? 🙄

  dacă ai net pe acolo, uite o filmotecă, poate îţi face plăcere sa revezi unele filme:
  http://www.openculture.com/freemoviesonline

  (toate sînt online şi free.)


 354. 354

  mmmmm, frumoooooooos!
  da`, mai bine stau în poieniţă, cred…


 355. 355
  Nora:

  48 la sută după USL la ora 10. 🙁

  Rus declară că cei care sunt în secţii la ora 23 vor putea vota. Întrebarea mea e: cei care stau la cozi se socotesc în secţie sau în afară?


 356. 356

 357. 357
  val_one:

  încearcă ei, Nora. să vedem dacă le iese.

  pdl anunţă pentru ora zece 42 la sută, conform propiilor estimări.


 358. 358
  val_one:

  pînă acum e bine. 🙂


 359. 359

  să mai şedem un pic.
  🙂


 360. 360
  Nora:

  Of, unde naiba e bine? 44 la sută la ora 9?

  Iar datele PDL-ului, de-a lungul zilei, au avut numere mai mici celor de la BEC.


 361. 361
  val_one:

  Personalul Administrativ Tranzitoriu va părăsi în cîteva zile reşedinţa prezidenţială. 😆


 362. 362
  Nora:

  😆

  Şi dacă anunţă ăştia mai încolo 45 la sută la închiderea urnelor, mi-e frică să mă duc la culcare. De teamă că mă trezesc mâine cu Crin preşedinte.


 363. 363
  Nora:

  Şi să nu mă înjuraţi, dar mie mi-e teamă şi că ăştia vor valida referendumul chiar dacă nu au cvorum.


 364. 364
  val_one:

  care ăştia, Nora? nu-i după ei, ultimul cuvînt îl are CCR. 🙄


 365. 365

  crinelu ţine un discurs destul de suferind… 🙄


 366. 366
  Jasmine:

  si mie mi-e teama, nora, sa nu ma trezesc in vreun cosmar. pe de alta parte, az-noapte am visat ca locuiam in harghita. poate e un semn bun. stii ca astia n-au votat. of, mi-e teama si sa ma bucur.


 367. 367
  val_one:

  o să-i cam lipsească pupitrul ăla. cam prinsese drag de el. 🙂


 368. 368
  Nora:

  Incredibil! În Prahova cer prelungirea cu o oră! Pe motiv de caniculă!


 369. 369
  Jasmine:

  prahovenii sunt codasi, nu si-au facut norma


 370. 370

  Antena 3-CCSB: 84% DA, 16% NU, prezenta pana la 23.00 -- 51%

  eu aş fi pus 52%, ce naiba! 🙂


 371. 371
  Edle:

  Deci, inca se voteaza.


 372. 372
  val_one:

  nu se mai votează, BEC a decis închiderea urnelor la ora 11 fix.


 373. 373
  val_one:

  lasă-i, Andreea, să se mai bucure şi ei o noapte. Mirel Palada le-a dat o acadea de consolare.. 😆


 374. 374

 375. 375
  val_one:

  🙄 eu găsisem ştirea că BEC a respins cererea de prelungire…


 376. 376

  Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, duminica noaptea, ca, potrivit numaratorii paralele realizate de Uniunea Social Liberala, presedintele suspendat Traian Basescu a fost demis. De asemenea, social-democratul Dan Sova si liberalul Relu Fenechiu au afirmat ca referendumul va fi validat, prezenta la urne fiind, potrivit acestora, de 52%.


 377. 377
  Nora:

  După PDL: 46,8.


 378. 378
  val_one:

  Nora, ca de obicei, pdl-ul a folosit serviciile CCSB, care a reuşit de fiecare dată să dea cele mai apropiate de realitate rezultate.


 379. 379
  Nora:

  Păi, nu tot serviciile ăstora le folosesc şi ăia de la Antena 3? Şi ei zic 51 la sută?


 380. 380
  val_one:

  nu, ăia îl au pe Mirel Palada (Turambar) cu CSOP.


 381. 381

  Vasile Blaga a spus ca in Muntenia au votat 55% din alegatori, in Ardeal au votat 39,1% din alegatori, in Moldova au votat 47,1% din alegatorii inscrisi pe listele de vot, iar in Bucuresti au votat 40,5%.

  ce diferenţe mari…


 382. 382
  val_one:

  45,92 la sută conform BEC.

  game over.


 383. 383

  🙂

  pot să mă duc la nani?


 384. 384
  Nora:

  Mie tot nu-mi vine. Oricum n-am strop de somn. Beau o bere. Şampanie când se termină numărătoarea şi când o să fie invalidat. 😀


 385. 385
  Edle:

  Sampanie maine. 😉

  Noapte buna!


 386. 386

  eu mă culc!
  noapte bună, drăguţilor!
  🙂


 387. 387
  Nora:

  Noapte bună, drăguţo! Şi drum bun mâine!


 388. 388
  val_one:

  vacanţă plăcută, Andreea. o meriţi din plin. 🙂


 389. 389
  Nora:

  Eu cred că-l validează oricum. Prea o ţin langa de azi-dimineaţă cu cele opt milioane de români care trebuie apărate, reprezentate blab-bla.


 390. 390
  Jaco Pastorul:

  Ce sa valideze, Nora, daca-i sub 50%? Treaba e clara, dupa mutrele spasite ale uselistilor, e clar, europa le-a pus niste conditii clare si se pare ca e musai sa le respecte.


 391. 391
  Jaco Pastorul:

  si nu sunt 8 milioane. 10 procente le-au furat cu urna mobila, stia el ce stia cerculet, deci raman vreo 35% adica 6300000, din care 88% au votat da, adica vreo 5.500.00. Multi, da’ nu suficienti.


 392. 392
  Jaco Pastorul:

  asta inseamna sub o treime din votanti. nici nu-s asa multi.


 393. 393
  Nora:

  Aşa sunt eu, sceptică. Deja aduc în discuţie listele de la recensământul nou, spun că alea reprezintă România reală. Iar conform acestora, nu e nevoie de 9 milioane, ci de vreo 8.

  Nu ştiu, tare mi-e teamă.


 394. 394
  Jasmine:

  vor sa faca asta. sustinere din afara nu au insa si li s-a spus in fata si de la obraz. ei o tin langa. dar tot asa pot si ceilalti sa o tina langa.

  se bazeaza pe uzura nervilor si ca se va ceda ca sa se termine cu scandalul.


 395. 395
  Jaco Pastorul:

  E prea tarziu, calul plecase. Si nici ordonante nu prea mai au avant sa dea, voi nu vedeti ca Barosu le-a dat ca lumea peste nas? Ponta a declarat ca Basescu se va izola la Cotroceni, deci e acceptata ideea ca o sa ramana presedinte.


 396. 396
  Nora:

  Uite ce pricepuţi sunt la traducere redactorii Realitatea.net.

  http://www.lefigaro.fr/international/2012/07/29/01003-20120729ARTFIG00221-les-roumains-ont-decide-du-sort-de-leur-president.php

  Iar „traducerea” aici:
  http://www.realitatea.net/le-figaro-basescu-impulsiv-cu-gura-mare-provocator-manevrist_978081.html

  Nu le scapă lucruri de nuanţă, de câteva ori spun fix opusul a ceea ce este în publicaţia franceză.


 397. 397
  Nora:

  Voi îl ascultaţi acum pe Iliescu?


 398. 398
  val_one:

  cine (mai) e Iliescu? 🙄


 399. 399
  Nora:

  Cum, cine e, Val_one? Eminenţa căcănie a PSD-ului! 😆


 400. 400
  Jasmine:

  minciuna prin scoatere din context.

  pe iliescu nu il pot aculta. mis s-au aduntat alte treburi. am citit pe rfi un interviu cu el, in schimb.
  presupun ca va fi langa-danga, danga-langa.


 401. 401
  val_one:

  😆

  interbancar, euro -- 4,5919.

  oare de ce? 😉

  update ora 13: BNR, euro -- 4,55.


 402. 402

 403. 403

 404. 404
  val_one:

  Nora, unii au rămas cu ochii pe lumina de la răsărit. din păcate pentru noi, au puterea executivă şi decizională. plus o imensă susţinere mediatică.


 405. 405
  val_one:

  BEC: 46,23 la sută prezenţă la vot.

  it`s official.


 406. 406
  Nora:

  Uf! De ce abia miercuri dă BEC rezultatele finale?

  Şi a doua întrebare: există vreun deadline pentru CCR? Ca să valideze sau invalideze?


 407. 407
  Costelus:

  Pentru ca dureaza pina ajung alea din strainatate.

  Stai linistita, e clar ca nu au de unde scoate alea 4 procente pentur validare. Au pierdut.

  De-acum sa vedem spectacolul cum se sfisie politicienii intre ei si se baga la puscarie unii pe altii 😀


 408. 408
  val_one:

  au mai rămas de (re)numărat voturile din trei secţii din Olt şi una din diaspora. se pare că sînt nişte nereguli ce trebuie lămurite. însumate, vreo 4-5000 de voturi.

  nu ştiu să existe vreun deadline pentru CCR, dar de obicei, se pronunţă imediat. posibil în ziua următoare.


 409. 409
  Nora:

  Mda. Şi după ce poate apelează la INS. Ca să afle populaţia cu drept de vot.

  Chiar sunt foarte circumspectă.

  Costeluş, tu eşti mereu cu sânge, cu fierbânţeli. Ho, că mai sunt doi ani. Doi ani în care se pot schimba prerogative, chestii.


 410. 410
  val_one:

  mă omori cu zile, Nora. uăf! 🙄

  cine apelează la INS? n-au decît, chiar dacă o fac, nu pot impune nimic retroactiv.


 411. 411
  Nora:

  Of, Val_One! Parcă n-ai trăit aici în ultima lună. Ei aşa zic: că cei de la CCR vor lua o decizie în urma consultării „instituţiilor”. Nu zice niciunde în lege că suntem 18 milioane cei cu drept de vot. Ei vor ţine cont de cvorum. Dar să vedem care cvorum îl vor lua în considerare. Sper ca toate temerile mele să se dovedească neîntemeiate.


 412. 412
  val_one:

  repet, n-au decît. listele electorale sînt cele actuale, aflate în posesia BEC. astea erau valabile la momentul referendumului. pe ele s-a şi făcut calculul procentual de către BEC. o modificare ulterioară nu mai este posibilă.

  au încercat înainte, dar nu le-a mers. de ce ar reuşi acum, post-factum?

  http://www.adevarul.ro/actualitate/USL_a_pierdut_batalia_de_la_Statistica_0_735526831.html#


 413. 413

 414. 414
  Costelus:

  n-are el Ponta coaie suficienta sa iasa din UE si sa suporte dupa aia consecintele.

  USL si-ar fi atins foarte usor scopurile daca n-ar fi fost atit de prosti. Trebuiau sa astepte alegerile parlamentare pe care le-ar fi cistigat usor, apoi pregateau terenul pentru Basescu (in special chestia cu recensamintul). Da’ asta e, daca nu erau asa cretini nu se faceau politicieni, nu?

  Ce coincidenta, cum a iesit Basescu, cum a scos capul si valonas. 😀


 415. 415
  val_one:

  Costeluş, iar te grăbeşti.

  usl nu putea aştepta alegerile din toamnă pentru că în august expiră mandatul lui Daniel Morar la DNA şi în octombrie (cred) cel al Codruței Kövesi la procuratura generală. ultimul cuvînt în numirea noilor şefi îl are preşedintele, oricare ar fi el. justiţia, deci.

  tot preşedintele numeşte primul ministru după alegerile generale din toamnă iar usl-ul este pe un trend (catastrofal) descendent, riscînd să nu obţină o majoritatea suficientă pentru a impune PM.

  deci? 🙂


 416. 416
  Jaco Pastorul:

  Deci e clar ca batalia se da intre sfere de influenta, UE(NATO) si RUSIA CSI si nicidecum intre ideologii sau partide. De la bun inceput, fsn a fost o babilonie organizata de rusi prin cozile de topor pe care le cunoastem prea bine, iliescu, barladeanu, petre roman, dan martian, militaru etc.

  Separarea apelor s-a facut prin plecarea pdl-ului la vremea respectiva cu un petre roman la carma, debarcat rapid pentru ca era rusofil si preluarea conducerii de catre basescu, agent de influenta internationalist, posibil si spion occidental.

  Liberalii au fost intotdeauna foarte dubiosi facand jocuri la doua capete, iar taranistii au fost cotropiti de securisti notorii (radu vasile, ciorbea, zoe petre, constantinescu) zic eu, cu acceptul lui Coposu, care au tinut si ei tara in sfera de influenta ruseasca.

  Basescu le-a cam dat cu tifla rusilor, chestie care i-a cam intaratat pe rusi, si acum plateste oalele sparte.

  Rusii nu s-ar da inapoi sa porneasca un razboi civil in Romania, cum au mai si facut-o (de ex in 1907), dar, din fericire, serviciile secrete sunt proNato, la fel si o mare parte a armatei. Politia e prea corupta si lasa, jandarmii is putini, iar la chestia cu ungurii, nu mai punem botu nici noi si nici ei.

  Io zic sa stam linistiti, ce-a fost mai nasol a trecut, si simt, ca niciodata, ca Europa nu ne mai lasa de caruta.


 417. 417
  Jasmine:

  destul de putin probabil sa mai dea castig de cauza celor pro-suspendare.

  acum, cred ca tb ar trebui sa vorbeasca din ce in ce mai putin despre lovitura de stat si sa predea stafeta celor care sunt responsabili sa judece si anume institutiilor abilitate.

  el sa faca un pas inainte catre calea dialogului politic cu partidele si sa continue discutiile cu oamenii, asa cum a facut-o in cursul acestor saptamani. desi la inceput am considerat ca e nula de sens juridic initierea unor conversatii pe tema supararilor oamenilor, pana la urma a fost un lucru bun la nivel social. o radiografie facuta in acelasi timp cu ruleta ruseasca, dar nu ar trebui sa uitam de radiografie, sa o analizam cu atentie, sa punem diagnosticul si sa inceapa cautarea tratamentelor de vindecare.

  daca politicienii continua cu amenintari politice, in loc sa incredinteze problemele de natura juridica specialistilor, riscam sa ii aducem la exasperare. si-asa, la nivel global, cam toti sunt cu nervii in piuneze.


 418. 418
  Nora:

  Costeluş, exagerările mă irită de oricare parte ar fi.

  Da, riscam o marginalizare în UE. Dar mai citeşte şi tu şi vezi că varianta excluderii e sf. Ba chiar şi invocarea articolului 7, aia cu suspendarea votului în Consiliu, e cam sf. Vezi că nu există precedent pentru aşa ceva. Deşi au fost oficiali europeni care şi-au cam smuls părul din cap când cu constituţia Ungariei. Austria a fost oarecum pusă la colţ, la un moment dat, dar doar atât.

  Eşti prea isteric, zău!


 419. 419
  Jasmine:

  completare: imi merge greu pagina si scriu incomplet.

  sa-i aducem la exasperare pe cei din celelalte tari care au si ei agendele foarte pline si cu foarte multe subiecte inflamate care sunt ale lor.


 420. 420
  Nora:

  Nu ştiu, dar sper să se revizuiască odată Constituţia aia şi să terminăm cu toată ambiguitatea asta.

  Şi da, trebuie s-o lase mai moale cu atitudinea belicoasă în general. Că ne place sau nu, 7 milioane au votat pentru demitere. Se impune un soi de discreţie.


 421. 421
  Jasmine:

  Si la Constitutia asta vreau o dezbatere publica, da pe bune, cu implicarea oamenilor, cu explicatii, cu lectii si pe limba omului de rand, cu consultare nu cu impunerea unor idei, adica sa fie clar scopul in capul tuturor si sa se gaseasca cele mai bune metode de aplicare.

  si sa nu uitam ce ambiguitati au dus la criza asta politica si economica. ce a mers rau si cum poate fi indreptat, evitat pe viitor. sa invatam din greseli si sa vedem cum le putem indrepta.


 422. 422
  Costelus:

  Da, este imposibila excluderea formala din UE pentru ca UE nu e nimic altceva decit o uriasa organizatie birocratica. Dar despre excluderea informala ce zici? Care bani, care imprumut.

  Val_one: din pacate USL va cistiga alegerile din toamna oricum, pentru ca nu exista alternativa.

  Jaco: 1907 n-a fost stirnit de rusi, ci de prostia autoritatilor romane.


 423. 423
  Nora:

  😆 La 7 secţii din Dolj, prezenţa a fost de peste 100%. 😆


 424. 424
  Nora:

  Unde duce şi excesul ăsta de zel. 😆


 425. 425
  Nora:

  Şi eu cred că le vor câştiga, dar nu cu procentul pe care îl aveau dacă nu făceau idioţeniile astea din ultima lună. Majoritatea nu va mai fi chiar aşa de confortabilă.


 426. 426
  val_one:

  hălea este neşte comune învecinate unde mai toţi au rude în celelalte şi majoritatea tocmai erau în vizite unii pe la alţii. şi au votatără pe liste. 😆

  te pui cu oltenii? 🙄


 427. 427
  Nora:

  Nu, val_one, nu te pui. 😛


 428. 428
  val_one:

  zîsăi oltenii, nu oltencele. 😆

  retrage limbuţa! 🙄


 429. 429
  Nora:

  N-o retrag. Ce fel de olteancă aş mai fi? 😆


 430. 430
  val_one:

  that`s my girl! 🙂


 431. 431
  Jaco Pastorul:

  Electoratul asa zis de stanga a fost si va fi cam la 30-33 la suta. Si e logic sa fie asa, aici intra bugetarii, pensionarii, si cativa agricultori de aia de subzistenta, cati or mai fi ramas, adica in general cei care sunt platiti de la buget sau au de primit subventii, ajutoare.

  Orice procent peste aceasta medie, e un accident care trebuie sa dea de gandit. Cam inca vreo 30% sunt aia de dreapta si cealalta treime o formeaza cei pe care nu-i intereseaza politica.

  Nu stiu daca ati urmarit zilele astea dar batalia s-a dat si pe alt front, pe cel al contrabandei cu combustibil, unde acolo actioneaza clar de tot mafia ruseasca. Basescu deranjeaza structuri mafiote puternice.


 432. 432
  Costelus:

  valonas (415): aha, acuma e clar, numirea unui sef la DNA gen Stanoiu sau Corlatean merita orice risc. Alftel ajung toti la zdup ca Nastase.


 433. 433
  geluodagiu:

  Bing…bang..bing…ba….acum, seara, se aude din ce in ce mai clar, ticaitul ceasului meu cu pendul. Dupa reconditionare, sunetele mecanismului, sunt parca prea puternice, pentru cutia din lemn, uscata de trecerea timpului. Muzica moderna, a inimii transplantate in ceasul meu, se propaga trist, ca un regret, prin forma invechita a carcasei, pomadata cu multe straturi de lac pentru mobila.
  Din fotoliul in care stau, cu coatele pe genunchi si cu obrajii in palme, vad picioarele Mariei, fata din casa. Fata in casa, Maria, se ocupa de toate: gateste, spala, primeste musafirii …este stapana casei in aceiasi masura ca si mine. Suntem aici impreuna…. dintotdeauna. Poate face orice, oricand doreste. Ea a ales sa fie..fata in casa. Nu accepta o plata pentru ce face. Ii privesc piciorele, de la pantofiorii simpli, cu tocuri medii, pana la tivul fustei, care se afla putin sub genunchi. Dupa traseele pe care le urmeaza, ca intr-un dans indelung repetat, inteleg ca Maria, pregateste masa de seara. Bing.. bang…melodia ceasului..dansul picioarelor Mariei… In jurul meu, se instaleaza incet si aparent ireversibil, racoarea serii.
  -- Imi aduci, te rog, un ceai?…fierbinte…
  Am soptit asta, incet, ca pentru mine, sperand sa nu auda Maria. Nu vreau sa-I spun ce sa faca. Nici nu stiu daca am spus sau doar am gandit, rugamintea mea.
  -Chinezesc, rusesc sau englezesc?…aud imperceptibil, intrebarea fetei. Pentru a nu lasa intrebarea fara raspuns, in cazul ca ea chiar a fost pusa, raspund cu un -da -, care ii permite Mariei si libertatea de a alege. Pasii fetei, se indeparteaza. Sunetele timpului ii urmeaza si raman in linistea camerei, eu… cu masa, care asteapta…deja pregatita. Imi stapanesc dorinta de a privi spre masa, pentru a nu afla inca…taina cinei…
  In fata mea, Maria, nemiscata…Privesc pantofiorii ei, apropiati, picioarele, tivul fustei, tivul ce ajunge putin sub genunchi. Fusta de la tiv spre talie, urmareste linia siluetei. Fusta neagra, asemenea pantofilor, este acoperita in partea ei superioara, de sacoul scurt, negru si el, fidel precum fusta, formei corpului. Prin triunghiul marginit de revere, vad camasuta alba, cu guler aproape barbatesc, incheiata cu nasturei mici, albi…tic…tac…tic..timpul isi face auzit cantecul, cu un nou ritm, usor accelerat…Mainile fetei, acoperite de manecile sacoului si ale camasutei albe, aseaza pe masuta modesta din fata mea, o farfurioara si in mijlocul ei , cu atentie, cana mea preferata. Urmaresc miscarea corpului, Mariei. Genunchii indoiti se profileaza , rotunzi, in fusta neagra, mainile, in miscarea lor, aduc aproape de mine, bustul fetei. In triunghiul alb, incadrat de revere, intre doi nasturei, se iveste o mica semiluna, prin care zaresc o alta culoare….nu albul… nici negrul…tic…tac…tic…
  -Ceaiul, pentru tine…draga mea!.. Se aude glasul Mariei sau gandul meu…Tresar si imi mut repede privirea , putin rusinata, spre cana mea preferata. Murmur un -- multumesc – astfelancit sa nu se simta tremurul din voce. Cu o miscare ce se doreste fireasca, asez in jurul meu, haltul. Strang cele doua parti ale lui, una peste alta, in fata si trec cu palmele peste corp, pentru a definitiva actiunea. Licoarea din cana, licoare rosie, rosie precum un mar copt…palmele in trecerea lor…camasuta alba…genunchii rotunzi, halatul strans pe linga…tivul…tic… tac…pantofiorii…
  Cana preferata. Inaltimea ei o cuprind in latimea palmelor. Ridic cana intre palme, desfac putin genunchii si cuibaresc mainile intre ei. Presez genunchii pe dosul palmelor. Lichidul firbinte, imi frige palmele, prin peretele de portelan. Respir de cateva ori adanc, ca un oftat si caldura devine suportabila. Patrunde prin palme si ajunge in genunchi. ..Acum urca prin coapse ,..pe spate…ma invalue…prin interior…ma las in fotoliu… in caldura ce ma cuprinde…respiratia..tic..tac..tic ..tac..dansul picioarelor…mica semiluna…ah..inchid ochii..mi-e bineee…
  -Chinezesc! …rasuna in incapere, ca un ordin, glasul sotului meu. Sunetul, nu s-a stins bine, si Maria, in vestimentatia ei, alb-negru, asemenea unei maicute, dedicate intru totul dumnezeului ei,…sotul meu,…cu gesturi sigure, de rutina, a satisfacut dorinta.
  Cu un trabuc intre degetele maini stangi, cu spatele drept, paralel spatarului scaunului, cu barba gri, usor ondulata…ochii albastri, fruntea lata, nasul…nasul frumos, echilibrat…norisorii de fum, suflat spre mine, imaginea, zeului la care ma inchin, a dumnezeului meu, prinde viata, dupa ce soarbe din ceaiul rosu, fierbinte. Primeste caldura licorii direct pe buze, apoi pe limba, barbateste, fara grimase…
  Sotul meu, zeul meu…este cel mai bun povestitor al acestei lumi. Poate nara, ore in sir, zile, chiar si ani, fara a se repeata, decat atunci cand este necesar sa se citeze, pentru a lega temele precedente, de cele prezentate si apoi dezvoltate in nesfarsitele sale prelegeri epice, discursurilor, sustinute peste tot acolo unde este invitat. Veniturile ce provin din drepturile de autor, sunt imposibil de evaluat. Ar putea trai la nesfarsit, nefiind nici un mare cheltuitor. Poate aceasta posibilitate a lui de a fi…nemuritor, de a putea trai la nesfarsit, ma face pe mine, muritoarea, sa-l privesc ca pe un zeu…
  Ampla opera, prin complexitatea ei, a fost in timp, sursa evolutiei omenirii. Tineri cercetatori, savanti, artisti, au preluat din aceasta atotcuprinzatoare arhiva, idei, pe care, cu pricepere, le-au transformat in motoare, ce au impins societatea umana, spre ceea ce este astazi. . Mai mult, veniturile, mai putin o mica parte, necesara traiului nostru modest, au fost donate in totalitate unui fond universal, necesar dezvoltarii societatii umane.
  -Chinezessc, chinezesc, sopteste mai mult in barba…chinezesc, japonez…din est..de la rasarit. Pentru noi, cinezesc, japonez, cam acelas lucru. Niste ochi cu forma deosebita. O forma necesara pentru ca privirea sa reziste luminii orbitoare a rasaritului de soare sau datorata efortului nasterii, pentru ca acolo, in extremul est, isi incepe omenirea drumul in viata. Imediat dupa rasarit, dupa nastere, soarele neavand inca dinti, omenirea nu se poate hranii cu ceva solid. Este necesar mult lapte. Marea de lapte din care se iveste astrul zilei, se coloreaza in rosu, intr-un spectacol unic, ce declansaza in mintea oamenilor nevoia de a fixa acest moment, in simboluri si ritualuri. Asa au aparut drapele albe, de culoarea laptelui, avand in centru cercuri rosii, care pastreaza in memorie forma izvorului de lumina. Tot din necesitatea marcarii acestui eveniment, servitul ceaiului, in aceasta parte a lumii, este un ritual de mare rafinament, un spectacol artistic cu un continut aproape religios. E posibil ca in limba chineza sau japoneza, cuvantul ceai sa insemne lapte, altfel nu vad legatura cu rasaritul, cu nasterea lumii…
  P.S.Daca exista dorinta, va urma si continuarea


 434. 434
  Nora:

  Puteţi continua, sigur.

  Deşi, trebuie să vă previn, nu-mi sunt deloc simpatice cele două personaje feminine căzute în admiraţie tâmpă în faţa zeului-bărbat.

  Dar aştept finalul poveştii.


 435. 435
  Nora:

  Patapievici şi-a dat demisia de la ICR.

  Mai nou, misiunea ICR e să vegheze la „identitatea naţională a românilor”.

  Să vezi acum salbe de concerte de populară de prost gust şi serate de poezie Păunescu! Care alţii sunt mai buni să vegheze la „identitatea naţională a românilor”?

  Gândindu-mă la ce fel de activităţi organizează British Council, Institutul Francez, Cervantes, cel polonez etc din Bucureşti, am senzaţia că oamenii ăia nu ştiu de capul lor. Trebuie să discute urgent cu Haşotti. Ei, deloc vigilenţi, adormiţi în post, nu veghează la identitatea naţională a britanicilor, francezilor etc, ci, ca nişte suflete vândute, par să mă facă pe mine, românca, să consum produsele lor culturale.

  Acestea fiind zise, nu-mi rămâne decât să exclam:

  Shame on them! ¡Qué desgracia! Quelle honte!


 436. 436

 437. 437
  val_one:

  somnul raţiunii naşte monştri.

  According to recent commentators, the news media played a crucial role in the genocide; local print and radio media fueled the killings while the international media either ignored or seriously misconstrued events on the ground.[23] The print media in Rwanda is believed to have started hate speech against Tutsis, which was later continued by radio stations. According to commentators, anti-Tutsi hate speech „…became so systemic as to seem the norm.” The state-owned newspaper Kangura had a central role, starting an anti-Tutsi and anti-RPF campaign in October 1990. In the ongoing International Criminal Tribunal for Rwanda, the individuals behind Kangura have been accused of producing leaflets in 1992 picturing a machete and asking „What shall we do to complete the social revolution of 1959?” – a reference to the Hutu revolt that overthrew the Tutsi monarchy and the subsequent politically orchestrated communal violence that resulted in thousands of mostly Tutsi casualties and forced roughly 300,000 Tutsis to flee to neighboring Burundi and Uganda. Kangura also published the infamous „Hutu Ten Commandments”, which regulated all dealings with Tutsis and how Hutus were to treat them. It communicated the message that the RPF had a devious grand strategy against the Hutu (one feature article was titled „Tutsi colonization plan”).[24]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_Genocide

  fac o paralelă exagerată, dar nu putem nega rolul mediei româneşti în isteria la care s-a ajuns.


 438. 438
  geluodagiu:

  Nora,
  e posibil ca povestea sa nu fie despre emanciparea femeilor. Multumesc insa ca ma previi, legat de personajele feminine!…Imi amintesc o intamplare din Berlin: Fiind in U-bahn, eu, roman primitiv si dornic de a demonstra europei ca si noi aici la periferia civilizatiei, avem educatie, am cedat locul pe scaun unei doamne. Am primit o palma pe obraz, la propriu. Ceva mai tarziu, cand mi-am completat cultura, am inteles ca jignisem grav, pe acea doamna feminista, tocmai cand demonstra ca este cel putin egala cu mine, barbatul, putand si ea sa calatoreasca in picioare.
  Acum privesc cu mandrie europeana, tinerii nostri ce vaneaza locurile in mijloacele de transpot.


 439. 439
  Nora:

  Nici n-am spus că e despre emanciparea femeilor, nici că mi-aş dori asta. Exageraţi.

  Mi s-a părut însă amuzantă menţionarea unui detaliu precum „drepturile de autor” într-o bucată de proză cu un aer uşor vetust, cu două femei care nu trăiesc decât pentru a sluji şi pentru a se îmbiba de înalta spiritualitate pe care o emană un povestitor. Veşnica ipostază a principiului feminim, pasiv, dar făcător de ceaiuri, şi a celui masculin, activ, intelectual etc.


 440. 440
  Jasmine:

  Cenaclul Flacara is back!


 441. 441

 442. 442
  Nora:

  Povestea cu nemţoaica am tot auzit-o de vreo 15 de ani încoace, cu mici schimbări. Mai mereu bărbaţii român cad pradă feminismului extrem occidental atunci când tot ce vor e să-şi demonstreze curtoazia. 😀


 443. 443
  Nora:

  Jasmine: brrrr!

  Deşi pun pariu că pe câţiva îi vor gâdila plăcut, nostalgic imaginile.


 444. 444
  geluodagiu:

  Nora,
  Mie mi s-a intamplat cu vreo 20 de ani in urma. Si am mai trait ceva in Germania. Pentru ca purtam mustata eram considerat turc. Pentru nemti asta era ceva rau. Pentru mine era nemeritat, caci nu faceam parte din acea comunitate care prin efortul ei, a ridicat economia germana si acum o mentine.


 445. 445
  Jasmine:

  😆 imaginile brr, dar de text ce zici?


 446. 446
  Nora:

  Gelu: dacă ziceţi, vă cred. Deşi pe mine una asemenea confuzii mă lasă rece.

  Jasmine: sunetul limbii de lemn e mereu feeric. 😛


 447. 447
  geluodagiu:

  Nora,
  Stiu ca asemenea confuzie te lasa rece. Chiar si cand o faci chiar tu. Am amintit de ea, pentru ca acum am si putina barba si ma tem sa nu fiu considerat altceva decat sunt. Eu fiind o fire calda exista riscul sa-mi scada temperatura dupa prea multe confuzii. Ma ingrijoreaza, daca asta intereseaza pe cineva, transformarea asta.


 448. 448
  Nora:

  Sunteţi foarte „sensibilos” şi gata mereu de atac. Ce confuzie am făcut eu?

  Tot ce am vrut să spun e că pe mine nu m-ar afecta atât că m-ar face cineva turcoaică sau ţigancă sau columbiancă!

  Probabil temperatura nu e chiar aşa înaltă dacă vă scade din atâta lucru. Şi dacă vă transformaţi aşa uşor.


 449. 449
  geluodagiu:

  Nora,
  Cred ca nu ne intelegem….parca am fi turci 🙂
  Nu ma afecteaza atat de tare ca am fost luat drept turc cat faptul ca turcii sunt considerati cahhhh. Se poate ca eu sa fiu la origine chiar turc „sensibilos”, de unde si „gata mereu de atac”… la iatac.
  Odaie, este un cuvant ce provine din turca. Odagiu inseamna probabil camerist(eu as prefera, ca sa fiu in trend…cameraman).
  Te rog hotaraste-te: turcoaica, tiganga sau columbianca!
  P.s. Confuzia facuta, era de natura politica, dar voiam sa evit aceasta tema


 450. 450
  Danny:

  Multumesc, Nora!


 451. 451
  Danny:

  In baza dreptului la replica, si cu acceptul Norei, drept pentru care ii multumesc, voi posta urmatorul comentariu, impotriva calomniilor adresate de Jaco la adresa mea: „Normal, stiti ce ar trebui sa fac eu? Sa-l dau in judecata pe acest nesimtit de Jaco Pastorul pentru declaratiile calomnioase la adresa mea, asezate cu multa tampenie si prostie pe blogul Norei. Am stat si m-am gandit, cine dracu’ sa fie acest individ, Jaco? Sa fie Till, ori de-mult uitatul, Radu Popescu? Se da prea vechi pe Pandora’s, in stilul lui arogant si nesimtit, si mare iubitor de muzica, pe deasupra. Radu Popescu era asa cu mult timp in urma. Till mi s-a parut a fi un om cu bun simt, R. Popescu mai putin. Indiferent cine ar fi, acest Jaco este un calomniator de ultima speta, rau intentionat si prost pe deasupra. Iata ce a afirmat azi despre mine pe blogul Norei: “Mult mai tarziu, cand Danny a scris pe blogul Anei ca ar vrea sa stea de vorba cu fetita ei de 11 ani, mi-am dat seama ca Danny are o problema. Un barbat la 40 de ani nu face asemenea remarci si este un semn clar de pedofilie, asta daca nu cumva este unul de prostie maxima, ceea ce nu cred, pentru ca Danny nu mi se pare prost ci mai degraba nedezvoltat dpdv afectiv, mie mi se pare ca e tot pe undeva la 11 ani, ceea ce ar explica si atractia lui pentru copii. Repet, e un caz periculos, dupa parerea mea. De altfel, supararea Anei si banarea lui ulterioara, eu cred ca tot de la acest motiv a plecat”. Acesta e textul calomnios al lui Jaco la adresa mea. Nu-mi vine sa cred ca, un astfel de individ, care se lauda ca e destept, deschis la minte, poate sa abereze cu atata convingere, in prostia lui, la adresa mea. Totul a pornit de la o poanta idioata a lui Giacomino, preluata de Goco pe blogul Norei, pe atunci cand ma aflam in disputa cu ei. Goco o amplifica, pentru a ma discredita pe Pandora’s, urmarind in acet fel, inlaturarea mea de pe platforma, in momentul in care eu, vazand una din pozele Anei cu fetita ei pe platforma, le-am apreciat, afirmand ca mi-ar placea sa-i spun cateva cuvinte, chiar s-o salut pe fetitei ei. Atat mi-a trebuit, sa afirm acest lucru, Goco se afla in preajma si a incercat sa profite de situatie. Ana mi-a reprosat gluma proasta pe care am facut-o si ca e foarte posibil ca, cineva de aici,(parca stia ca se va intampla asa) sa ma acuze de aceasta aberatie in care ea nu crede. Sunt absolut sigur ca nici Goco nu crede, iar tampitul care a lansat-o, Giacomino, a facut-o in prostia lui, la misto, doar pentru a ma ataca in disputa pe care o aveam cu el. A urmat ce a urmat, bannari de tot felul, dar nu-mi vine sa cred ca, dupa 2-3 saptamani de la aceste lucruri, un oarecare, Jaco Pastorul, poate sa creada si sa afirme asa ceva despre mine. Fara nici un fel de explicatii sau justificari, trebuie sa-l dau in judecata pe acest individ marsav. Eu, demult uitasem ce-i spusesem Anei. Atat am avut de spus.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *