Ce şansă fantastică a ratat Ponta

Ca să fie clar, plec de la premiza că nu există politician cinstit, ci doar ticăloşi proşti şi ticăloşi abili. Din a doua categorie face parte clar Băsescu care pare un soi de brusuilis în „Greu de demis” şi care, vrând nevrând, stârneşte admiraţia prin modul în care se joacă cu imberbii de la vârful puterii actuale şi vremelnice. Având un simţ al previziunii foarte dezvoltat, Băsescu a simţit că va ramâne fără sprijin în Parlament şi pentru asta şi-a cautat suport in Justiţie şi în Servicii, care îşi fac deocamdată treaba, spre exasperarea celor două personaje de benzi desenate care au pus mâna pe autovehicul, au intrat înăuntrul lui, dar nu au cheile de contact şi deci, tot efortul lor şi al baronilor din spatele lor rămâne complet inutil. Cum se va termina circul ăsta infantil, dar încrâncenat, om vedea. Acum vreau să scot în evidenţă cum a pierdut copilotul Ponta ieşirea pe autostradă, rămânând să se hurdupe pe un drum de ţară cu ogaşe cât Dealurile Subcarpatice.

Tânăr şi ambiţios, format la umbra şi învăţăturile a doi maeştri ai maşinaţiunilor murdare, tătucul iliescu şi pupilul adrian, ar fi trebuit să înveţe din istoria recentă a partidelor comuniste rusofile că predarea de ştafetă se face cu un sacrificiu ritualic al duşmanilor interni, aşa cum stalin l-a sacrificat pe trotski, ana pauker pe lucreţiu pătrăşcanu, gheorghiu dej pe ana pauker, tot aşa, mă aşteptam să spele de pacate partidul, scuturându-se de cei doi, ca mai apoi ieşind din spuma mării ca o beata virgo şi sa ne seducă pe toti (sau cel puţin o largă majoritate) la urne, în toamnă. Pentru asta, ar fi fost necesară nu numai o pace cu Basescu, ci şi o colaborare apropiată. N-ar fi fost greu, mai ales că Ponta nu avea de cărat în spinare mari păcate pentru care să dea socoteală. Micuţa inadvertenţă cu plagiatul ar fi trecut neobservată, sunt sigur. Până în 2014 ar fi avut scaunul de prim minstru asigurat, iar după, cine ştie, poate cel de preşedinte. Nimeni nu i-ar fi stat în loc. Rând pe rând, ar fi scăpat (cu ajutorul „justiţiei lui Băsescu”) de toţi baronii din psd, pnl si pc, în frunte cu voiculescu, mazăre, oprişan şi care-or mai fi, cu puţină inteligenţă ar fi reuşit să unifice cele trei partide într-o stângă puternică, capabilă să-i acorde sprijin real în lupta politică.

 

În schimb, a ales să meargă laolaltă cu vechea gardă, cu ticăloşii proşti, unsuroşi şi stigmatizaţi. Nu a simţit adierea vântului prin sălciile din vest, anchilozându-se intr-un discurs depăşit si primitiv. Dacă e să privim bătălia dintre el şi Băsescu din punct de vedere al luptei dintre generaţii, pare că Ponta e cel bătrân şi senil, iar Băsescu e cel tânăr şi sprinten.

Mi s-a părut că Ponta ar fi avut ceva potenţial, din această cauză am şi deschis subiectul. Ceea ce nu pot spune despre crin. Pentru mine, e un mister cum a ajuns această nulitate atât de sus. Să fie la mijloc vorba de vechea enigmă „Cherchez la femme”?

 

Da, ştiu, n-am pus toate diacriticele.

 

 

110 comentarii la “Ce şansă fantastică a ratat Ponta


 1. 1
  Jaco Pastorul:

  Nora, Andreea va rog aranjati-mi poza aia. Care vad ca si disparut…


 2. 2
  Nora:

  Jaco, nu prea ştiu ce să-i fac pentru a nu mai părea aşa lăţită. Am încercat o redimensionare, dar nu prea mi-a ieşit. În schimb, acum apare şi la Ultimele buline. Trebuia s-o setezi ca imagine reprezentativă.

  Am mai pus şi nişte diacritice, la alt gen de corectură nu m-am băgat (premiză? hurdupe?), iar minusculele am presupus că sunt intenţionate.

  Pune şi sursa pozei, te rog.


 3. 3

  las că o fac eu…


 4. 4
  Nora:

  Am mai multe de zis, dar mă opresc deocamdată la una: cum adică să unifice cele trei partide într-o stânga puternică? Păi, PNL şi PC, măcar la nivel teoretic, sunt de dreapta. Alianţa USL a una contra firii, de-aia abia aştept să se destrame.

  Mi se pare de-a dreptul fantezistă ideea că ar fi putut scăpa de baroni. Cum să scape din moment ce ei l-au cocoţat acolo şi din moment ce tot ei îi pot da jos? La fel cum PDL nu poate scăpa de Videanu, Udrea etc, şi PSD-iştii îşi vor căra pretutindeni leşurile. Pentru că de acolo vin fonduri. Pentru că în pumnii ăia e puterea, nu la marionetele leşinate Ponta şi Antonescu.

  Nu vedeţi cum sunt amuţite vocile critice? Un Cristian Preda, un Chiliman la PNL (care are şi un mare capital electoral, câştigă alegerile fluierând), când au îndrăznit să deschidă gura au fost ameninţaţi şi aduşi la tăcere.


 5. 5
  val_one:

  Un om moare şi ajunge la Sf.Petru.
  Pe pereţi vede numai ceasuri şi îl întreabă ce e cu ele.
  -- Sînt ceasurile minciunii şi fiecare om are cîte unul.
  Cînd omul spune o minicună, limba ceasului avansează cu o oră.
  Omul întreabă:
  -- Şi ceasul acela care nu se mişcă?
  -- E de la Maica Tereza.
  -- Dar ceasul lui Ponta unde e?
  -- E în bucătărie.
  Îl ţinem pe post de ventilator.


 6. 6

 7. 7
  Jaco Pastorul:

  PREMÍSĂ, premise, s. f. 1. (Log.) Fiecare dintre propozițiile inițiale ale unui raționament, din care se deduce concluzia. 2. Idee de bază, punct de plecare. [Var.: premíză s. f.] – Din fr. prémisse.

  hurdupe- regionalism de la a hurduca

  minusculele sunt intentionate.

  in foto e un prieten.


 8. 8
  geluodagiu:

  val_one,

  Dar ceasurile alea de ni sau furat, unde or fi? Cine stie prin ce curte sau garaj or fi depozitate.


 9. 9
  Jaco Pastorul:

  La ora actuala PNL e un partid de stanga, si-a pierdut identitatea, numai bun de inghitit de catre PSD, cat despre PC cred ca este o exagerare sa vorbim despre doctrina. E partidul securistului cu apucaturi de patron bolsevic.

  Si de baroni se scapa foarte normal, prin aparitia altora, probabil superiori astora cu un pas.

  Si nici Chiliman si nici Preda nu sunt redusi la tacere, nici vorba, doar asteapta momentul prielnic.


 10. 10
  Jaco Pastorul:

  Valoane, hai sa incercam sa-i gasim circumstante atenuante. Cred ca si tu, daca ar fi sa-i acoperi pe toti aia (nastase, iliescu, voiculescu, mazare etc) te-ai fi transformat intr-un ventilator. La politicieni, capacitatea de a minti e o chestie genetica, depinde de contextul in care se nimeresc.


 11. 11
  val_one:

  Jaco, mă bănuieşti că aş avea şi eu capacitatea aia genetică specifică politicienilor? 😆


 12. 12
  Nora:

  Jaco, nu pricep de ce mi-ai dat definiţia „premisei”. Tu ai scris „premiză”. Cu „z”. (e o greşeală frecventă)

  Ok, cu „hurdupa” ăla nu mă bag, aşa s-o zice în zona ta.

  Referitor la PNL, sper să nu fie chiar adevărat. Sper că un partid istoric nu dispare din cauza unei alianţe vremelnice, cauzate de un interes pe termen scurt. Ceva tot s-a menţinut, de pildă, susţinerea pentru păstrarea cotei unice, în pofida presiunilor PSD pentru impozitarea progresivă.


 13. 13
  Jaco Pastorul:

  In josul definitiei scrie ca e varianta premiza. Premiza spunem, premiza scriem.


 14. 14
  Jaco Pastorul:

  Valoane, dac-ai fi avut-o, acum probabil te-ai fi luptat prin parlament. Am vrut sa spun ca pana si un om cinstit, obligat sa ii apere pe ticalosi, ar fi nevoit sa minta.


 15. 15
  Jaco Pastorul:

  Si nu e deloc o greseala, e exact ca si frantuzismul baliza, premiza e tot un frantuzism.


 16. 16

 17. 17
  geluodagiu:

  Jaco, nu mai pierde timpul tau pretios cu justificari. Nora te-a lamurit ca mai poate gresi omul. Prea te porti ca un mos chitanta. Si apoi prea multe justificari se spune ca acopera o neregula.


 18. 18
  Jaco Pastorul:

  ce drac va tot legati de cacanarii din astea? asa vorbim noi, pe-aici, nu va place?


 19. 19
  Jaco Pastorul:

  eh, poftim, i-ati dat apa la moara si astuia…


 20. 20
  Nora:

  Jaco, chiar dacă există varianta „premiză” (acceptată abia de curând), tot forma „premisă” e cea preferată. Tocmai pentru a menţine pronunţia cu „s”, explicată prin etimologia cuvântului (în franceză, avem doi „s”, care se pronunţă „s”, nu „z”, s-ar fi pronunţat „z” dacă era un singur „s” intervocalic). Deci, şi-n franceză se pronuntă „premis”.

  Asta îmi aminteşte de „filosofie” şi „filozofie”. Deşi de câţiva ani e acceptată (în sensul de „tolerată”) şi „filozofie”, mie mi se pare o tâmpenie. Se pierde sensul (philo+sophia=iubire de înţelepciune). Că de-aia şi botezăm copiii Sofia, nu Zofia. Zofia înseamnă altceva. Şi da, am început să pronunţăm cu „z” pe filiera franceză (s intervocalic).


 21. 21

  hm, hm…

  dacă în copacul stîng
  stai şăgalnic cocoţat
  ponta-ţi pare doar nătîng
  şi nu dracu-mpieliţat!

  de te muţi în partea dreaptă,
  şi-l priveşti cu mintea clară
  vezi soluţia-nţeleaptă:
  din peisaj tre’ să dispară!

  🙂


 22. 22
  Nora:

  Şi acum ţin minte cum ne făcea cu ou şi cu oţet profesorul de logică atunci când pronunţam „premiză”.


 23. 23
  val_one:

  io nu mai zic nimic politic, nu vreau să isterizez inutil pe careva p-acilea. 😉


 24. 24
  Nora:

  Şi nu e ca la „baliză”. „Baliză” vine de la „balise”, adică un singur „s” intervocalic în franceză, deci pronunţat „z”.


 25. 25
  Jaco Pastorul:

  Nora, stii foarte bine ca o greseala in pronuntie generalizata devine regula dupa ceva timp, deci n-are rost sa fim atat imbatosati cand e vorba de o limba vie.


 26. 26
  Nora:

  Da, Jaco, ştiu, dar nu e cazul acum. Ai văzut cu ochii tăi că „premisă” e varianta preferată. Ofeream doar nişte informaţii, nu e cazul să te îmbăţoşezi tu.

  Iar asta cu „limba e vie” e un argument facil, nu stă singur în picioare fără nişte explicaţii. La fel ar putea spune şi Tăriceanu, care tot omite amărâta aia de prepoziţie „pe”, că e limba vie şi să-l mai scutim de regulile astea ale acuzativului.


 27. 27

 28. 28
  Jaco Pastorul:

  Mai Nora, varianta aia o fi preferata de tine, care ai o pregatire umanista. De mine, e aialalta, daca si una si alta sunt acceptate, nu vad care e problema, aia care zic premiza, sunt mai tarani ca ailalti? Probabil ca asa o fi, dar mie mi se pare o ipocrizie fara seaman sa pronunt premiza si sa scriu premisa.


 29. 29
  Nora:

  Jaco, varianta nu e preferată de mine. Ci de normă. Deci, când ai într-un dicţionar două forme la acelaşi cuvânt, aia titlu e cea preferată. N-am stabilit eu asta, aşa funcţionează şi aşa se citeşte un dicţionar. Ce ai în paranteză, unde scrie var., e forma tolerată. Că de-aia e tolerată, altfel o puneau pe aia în cap de rând.

  Şi tot n-ai priceput. Se pronunţă PREMISĂ! Şi se scrie PREMISĂ! Unde am zis eu că se pronunţă Premiză?


 30. 30
  Jaco Pastorul:

  Nu tu, eu pronunt asa si probabil multi alti tonti ca mine.


 31. 31

  ia mai terminaţi odată!!


 32. 32

  că nu mă pot concentra… 🙂


 33. 33
  val_one:

  Ponta, astăzi:

  -- Se opreşte actualizarea listelor decât dacă îmi cere CCR.


 34. 34

  şi ce dacă, valone?!

  contează decît că e om bun -- ţine cu poporul. e finuţ. intelectual. nu se hăhăie ca un nesimţit! el e conducătorul care ni-l dorim cu toţii!


 35. 35
  Costelus:

  PNL, draga Nora, nu este si nu a fost niciodata un partid de dreapta. Daca te uiti tu bine niciodata n-au avut in program reducerea taxelor si a ajutoarelor sociale.

  Jaco tot viseaza … USL este partidul baronilor Oprisan, Voiculescu, Mazare. Fara ei nu ai bani si s-a terminat. Crezi ca lumea, chiar si la tara, voteaza degeaba cu USL-ul? Macar la sectia de votare tot trebuie sa-i duci.


 36. 36
  Nora:

  Andreea: eu am terminat. O vorbă nu mai scot pe teme de gramatică! Azi măcar. 😀


 37. 37
  Costelus:

  Don’soara Trasnea cu gramatica. 😀


 38. 38
  Nora:

  Teoretic, am zis, Costeluş, teoretic. Şi oricum cu un milimetru măcar a fost mai spre dreapta. Îndeajuns cât să-i votez. Asta până la uniunea asta jegoasă cu PSD.

  Mda, nici eu nu cred că e posibilă azvârlirea peste bord a ăstora. Ce s-ar face USL fără sprijinul Antenelor, de exemplu?


 39. 39
  Seva Tudose:

  hai să vă spun una,eu nu folosesc nici premisă nici premiză…ce-i ,cu ce se mănâncă 😀 eu aș fi înclinată să cred că este cam prematur opozitul lui matur ❓


 40. 40
  Nora:

  Seva, e mai bine, e mai sănătos. 😛

  Vezi că ţi-am dat mail. 😉


 41. 41
  Jaco Pastorul:

  Voi va miscati intre doua concepte depasite de mult, stanga -- dreapta. Liberalii nu au fost de dreapta decat strict declamativ, in fapt au fost adeptii a ceea ce numesc astazi americanii „real politik”. Adica niste curve, mai pe romaneste. Mult mai interesanta ar fi dualitatea conservator -- liberal, in cazul de fata.

  Cu un voiculescu in puscarie, antenele ar putea fi cumparate pe mai nimic.

  Ideea este ca nu putem sa nu tinem cont de faptul ca PSD a fost si este o forta in Romania. Neputand fi nimicit, trebuie sa ne gandim cum ar putea acest partid sa cantribuie la bunastarea tarii. Eu sustin ca nu exista alte cale decat reformarea periodica.


 42. 42
  val_one:

  reformarea la Parchet e cea mai durabilă, Jaco. a tuturor partidelor. sper să continue. 🙂


 43. 43
  Jaco Pastorul:

  Daca citesti in articol, exact asta spuneam si eu.


 44. 44
  Costelus:

  Da, nici eu nu am vazut vreo nuanta de dreapta la liberali. Nora cica poate distinge milimetrii … o fi avind ea ochiul format. 😆

  Haha, ce naivitate, chiar si cu Voiculescu in puscarie, Antenele sint doua televiziuni puternice.


 45. 45

  eu azi sînt extremistă. cum să fie la conducere nişte panarame?! 🙄


 46. 46
  Nora:

  Jaco, sigur că toţi ne dorim reforme. Cum fiecare vrea să vadă măcar un inorog în faţa ochilor. Măcar o dată. :mrgreen:


 47. 47
  Jaco Pastorul:

  Bine, considerati-ma naiv. In schimb, voi nu vedeti ca nu e alt drum. Clasa noastra politica se afla in fata unui prag. Cei care nu-l pot sarii o sa ramana in feudalism.

  Andreea, absolut toti, inclusiv Basescu sunt niste panarame in felul lor. Vezi tu vreun Mihai Viteazu pe-acolo? Intre noi fie vorba, am inceput sa ma indoiesc si de astia viteji, batrani, mari si sfinti.


 48. 48
  Nora:

  Da. Şi vor rămâne unde sunt. Nu de alta, dar şi să vrea, nu pot. Nu ştiu să funcţioneze altfel. Nu vorbesc o altă limbă. Ei se simt natural, firesc în cloaca asta. Ieşiţi din ea, ar deveni neadaptaţi. Ar fi stingheri.


 49. 49
  Jaco Pastorul:

  Eu vorbesc de reforma unei clase, tu de reforma indivizilor…

  Un nastase, blaga, berceanu, videanu nu se mai schimba. In schimb, pana acum vreo 5 ani era de neconceput aparitia unor Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, MRU, Neamtu. Mi-ar fi placut sa-l pun si Ponta printre ei. A avut aceasta ocazie, a ratat-o.


 50. 50
  Costelus:

  Hai s-avem pardon cu Macovei si restul. Au stat atitia ani si-au pupat dosurile lui Videanu si Berceanu, si acum vin sa-mi spuna ca ei reprezinta altceva? Nu i-a deranjat niciodata hotia din PDL, tot timpul au vorbit despre hotiile din USL.


 51. 51
  Nora:

  Cam ai dreptate, Costeluş. Nu ştiu dacă neapărat au pupat fundurile ălora, dar nici prea mult nu i-au deranjat.

  Aşa că PSD nu e singurul partid care a ratat şansa reformei, la fel e şi PDL.


 52. 52
  Jaco Pastorul:

  Nu-i adevarat, judecati extrem de simplist. Cum va puteti inchipui ca va puteti atinge niste scopuri fara niciun fel de sprijin???

  Maine, Nora si Costelus isi propun sa bage la puscarie marii corupti. Ce veti face, care-i primul vostru pas???
  Intrati intr-un partid, aia faceti, unul cu corupti si cu oameni de tot felul.

  Tot respectul pentru Macovei pentru ca a stiut sa foloseasca un partid ca sa-si atinga scopurile.

  Ce nu stiti voi, e ca odata pornit mecanismul, nu mai poate fi oprit nici chiar de Basescu.


 53. 53
  Jaco Pastorul:

  Nora, te faci ca uiti ca toate schimbarile din justitie au pornit de la PDL? Il vedeai tu pe Nastse la puscarie pe vremea PSD-ului?


 54. 54
  Costelus:

  Nici un fel de respect pentru Macovei! Ce dracu’, ii sugi pula lu’ Blejnar ca sa-ti atingi scopurile?

  Tot respectul de exemplu pentru Nicusor Dan, care a aratat ca se poate.


 55. 55
  Nora:

  Of, Jaco! Ţin minte că erai tare supărat când a câştigat Blaga şefia PDL. Şi da, ştiu că trebuie să te faci frate cu dracu’ până treci puntea. Sau mă rog, asta e mentalitatea existentă.

  Nu, nu-l vedeam. Dar nici nu vreau să mă îmbăt cu un succes unic. Şi nu vreau nici ca cei din puşcării să fie de la un singur partid. Numai o coloratură diversificată m-ar convinge că mecanismul e într-adevăr pornit şi nu doar aparent. Şi cu peşti de mărimi comparabile.

  Să vedem acum ce se întâmplă cu Blejnar.


 56. 56
  Costelus:

  toate schimbarile din justitie au pornit de la PDL

  Nici pomeneala, au pornit de la presiunile UE! PDL a cedat in fata acestor presiuni din lipsa de bani, asa cum ar fi facut si orice alt guvern.

  Apropo, ce se aude de plagiatul lui Kovesi? Tipa asta ar fi chiar un fenomen, si-a dat doctoratul cind lucra ca procuror general! Va dati seama? Muncea saraca probabil 100 de ore pe saptamina sau mai mult! Si totusi, ciudat, pe google scholar nu apare nici un articol la care sa fi contribuit. O fi vreo conspiratie, au umblat USL-istii la google sa cenzureze rezultatele?


 57. 57
  Nora:

  Costeluş, nu e chiar aşa. Iar comparaţia cu Nicuşor Dan e aberantă.

  Cei doi luptă pentru lucruri diferite, înoată în ape diferite. Nicuşor Dan luptă cu sistemul din exterior, Macovei dinăuntru. Cam care postură crezi tu că e mai incomodă?


 58. 58
  Jaco Pastorul:

  Costelus, incearca sa nu mai sochezi prin limbajul asta grotesc. Nu pari deloc mai barbat, in felul asta. In schimb, dai senzatia de grobian. Macovei este o femeie serioasa care n-ar fi facut chestia asta nici in visele tale erotice. Macovei a avut o misiune, si-a indeplinit-o cu brio, nu incerca sa-i pui in carca toate relele pdleului.

  Iar Nicusor Dan, tocmai a dovedit ca nu se poate face nimic de unul singur.


 59. 59
  Nora:

  Costeluş: Kovesi a primit verdict că n-a plagiat. Iar asta chiar de la comisia Androneascăi. Se pare că pasajele cu pricina erau din articole proprii publicate cu… numele de fată.

  Presiuni face UE şi acum. De fapt, presiunile de acum sunt fără precedent. Cu toate astea, „coafura” rezistă. Să spui şi despre Gordon că nu e informat…


 60. 60
  Nora:

  Jaco, nu cred că e chiar aşa. Aşa cum am mai zis, procentul lui Nicuşor Dan, având în vedere lipsa promovării, e chiar un succes.

  Iar în următorii 4 ani, are timp să câştige la capitolul notorietate. Am văzut că au mai început şi ăştia pe la tv să-i acorde atenţie. Trebuie să continue să fie un ochi vigilent aţintit asupra Primăriei.

  Da, exprimarea lui Costeluş e nefericită, dar nu cred că el chiar se gândea la o felaţie în sensul propriu. 😀 Brr, nici nu vreau să mă gândesc la Blejnar cu pantalonii în vine. 😆


 61. 61

 62. 62
  Costelus:

  Nu poti sa lupti cu sistemul cind vezi numai ce-ti convine tie! In cazul lui Macovei, te uiti doar la adversarii politici. Nu poti avea astfel credibilitate. Iar pentru buna ta informare, „pupat in cur” si „supt pula” au si alte sensuri, in afara de cele literale.

  Da, aia a fost tare cu Gordon, ca n-a fost bine informat. Uneori chiar il admir pe Ponta ca isi bate joc de toti si le arata cit de fraieri sint: Barosso, Merkel, Gordon. Asta e, astia din urma trebuie sa inteleaga ca, fara sanctiuni economice, fara ciomege in cap in prealabil, nu ai ce discuta cu Ponta.


 63. 63
  Costelus:

  Nora, din cite stiu Lascu o chema pe Kovesi, si nici sub acest nume nu se gaseste nici un articol publicat.


 64. 64
  Costelus:

  Si apropo de Monica Macovei si Noua Dreapta: i-as fi felicitat fara rezerve daca faceau pasul asta acum 4-5 ani. Nu acum, cind au vazut ca PDL nu are nici o sansa la alegeri. Nici macar n-au avut curaj s-o faca la alegerile locale, sau macar sa-l sprijine la Bucuresti pe Nicusor Dan, daca nu veneau ei cu un alt candidat. Au stat si au asteptat, sperind intr-o minune. Cind au vazut ca Titanicul totusi se scufunda, desi era condus de marele cirmaci, au luat-o la sanatoasa.


 65. 65
  Nora:

  Costeluş, m-ai înnebunit cu ăle sancţiuni economice. Pricepe odată că nu pot aplica sancţiuni aşa, cum au chef. Există nişte proceduri de urmat. Amesteci oalele rău de tot. Dar da, problemele legate de România pot deschide nişte discuţii legate de autoritatea UE şi de cât de largă poate fi plaja de intervenţie în oala internă. Şi de cât de mult sunt dispuse ţările membre să renunţe la suveranitate „for a greater good”. Părerea mea e că nu prea sunt. (mai ales luând în considerare euroscepticismul care a început să bântuie din ce în ce mai mult în vest)

  De Kovesi, ce să zic. Nu mă aşteptam să fie vreo mare cercetătoare. Eu doar ţi-am spus că s-a stabilit că n-a plagiat. Deşi, după mine, şi autoplagiatul e sancţionabil. Ştiu că există reguli clare şi în acest sens. Şi dacă preiei propriile contribuţii, tot trebuie să precizezi asta. Nu ştiu dacă ea a făcut-o sau nu.


 66. 66
  val_one:

  apropo de Codruţa, mumia ambulantă o vrea judecată de aleşii poporului:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13020241-ion-iliescu-impune-audiere-procurorului-general-romaniei-cazul-referendumului.htm#.UCpc71D_BEY.facebook

  gînd la gînd cu Costeluş. 😛


 67. 67
  Costelus:

  Valonas, eram sigur ca ai sa ma musti cu prima ocazie. E o boala mai veche a intregului invatamint universitar romanesc: doctoratul inseamna cercetare. Poti sa fii un foarte bun specialist, dar sa nu iti dai doctoratul. Kovesi se pare ca incepe sa-si faca treaba, dar e totusi greu de crezut ca a reusit sa mai faca si cercetare, ocupind si functia de procuror general.

  NorA: problema romaneasca arata clar ca trebuie sa existe un mecanism de luare a deciziilor mult mai eficient in cadrul UE. Nu e posibil ca guvernul unei tari sa anuleze democratia si in schimb sa nu existe sanctiuni (caci acum nu exista).


 68. 68
  Nora:

  Aia cred şi eu, Costeluş. Dar mă îndoiesc că UK, de exemplu, va dori să renunţe la anumite aspecte care ţin de suveranitate (n-au vrut ei monedă unică, darămite altele). Că, deh, regulile ar trebui să fie la fel pentru toţi, nu doar pentru căţei. Ipoteza unor state unite ale Europei îmi pare din ce în ce mai îndepărtată. Or, asta mi s-ar părea singura variantă în care instituţiile europene pot interveni fără mijlocire, concret în planul intern al unei ţări.


 69. 69
  val_one:

  ba nu te-am muşcat deloc, Costeluş, deşi meritai, pentru că te-am rugat mai demult să-ţi autocenzurezi limbajul.

  să nu te mai aud cu vorbe de-alea mari gen simpatie, mi-e drag de voi, din moment ce nu eşti capabil de un minim respect pentru noi.


 70. 70
  Costelus:

  Valonas, imi pare tare rau, limbajul mai dur e adresat politicienilor, care il merita cu prisosinta. Nici prin gind nu mi-a trecut sa fie ofensiv la adresa voastra. Iar alea nu-s vorbe mari, doar corespund realitatii. Hai nu mai fi asa mimoza. 😀

  Nora: cred ca UK in primul rind nu agreeaza ideea de a salva tarile ale caror guverne au cheltuit iresponsabil si o fac in continuare. De ce sa le fie afectata moneda proprie din cauza unor politicieni corupti? Si eu cred ca moneda unica a fost un pas mult prea mare pentru UE.


 71. 71
  Nora:

  A fost un pas prea mare atâta timp cât n-a fost susţinută de politici financiare comune. Adică au pus un gard identic unor curţi diferite, cu legi şi modalităţi de organizare proprii. „Atacurilor” venite din exterior li s-a răspuns haotic. Lira cred că e oricum afectată că nici economia britanică nu e tocmai pe Marte, tot pe aici face schimburi, cumpără şi vinde.


 72. 72
  Costelus:

  Da, moneda unica e o consecinta a unei politici financiare unice, nu invers.


 73. 73
  Jaco Pastorul:

  Codruta Kovesi va avea ea pacate destule, dar aici nu e vorba de ea ci de un prim ministru care reprezinta tara la cel mai inalt nivel si care se face de ras, pentru ca toata lumea cu care se intalneste pe dincolo ii cunoaste plagiatul si nesimtirea cu care trece peste subiect. Deci absolut nimeni nu o sa ia in serios un asemenea personaj.

  Cand o ajunge Codruta Kovesi prim ministru o luam si pe ea la purecat.


 74. 74
  Jaco Pastorul:

  Toate convulsiile astea sunt normale. Se inventeaza din nimic, un nou sistem. Principalul este ca tot prostul din UE sa stie ca pentru a o duce bine trebuie sa muncesti si sa iti respecti angajamentele. Adica exact cum este mentalitatea anglo-saxona. Gata cu minciunile populiste si atmosfera de vacanta socialista din extrema meridionala. De altfel se vorbeste tot mai mult de un „razboi” in Europa intre Nord si Sud.


 75. 75
  Costelus:

  Cand o ajunge Codruta Kovesi prim ministru o luam si pe ea la purecat.

  Ce mentalitate de toata jena! Plagiat = hotie. Un plagiator e pe acelasi nivel cu un hot de buzunare din tramvai. Hai sa-i luam la puricat pe hotii de buzunare doar daca ajung prim-ministri! 😀


 76. 76
  Nora:

  Mda, după mine a avea un procuror general hoţ e grav. Foarte grav. La fel de grav. Cum să mai susţii că România face progrese în reforma justiţiei aşa?

  Revin însă şi spun că nu a plagiat. Cel puţin, ăsta e verdictul comisiei de la Minister. Până şi Mateuţ ăla (avocat în procesul Trofeului Calităţii şi profesor la Cluj) a recunoscut că i s-a întâmplat să o citeze pe Kovesi de vreo câteva ori în propriile lui lucrări. Adevărul e că ar fi fost cam culmea s-o declare vinovată pe Kovesi după ce l-au scos alb pe Ponta.

  Jaco, vacanţa socialistă e şi prin nord (ţările scandinave). Numai că pe acolo e susţinută de nişte impozite de te doare capul (ei, din câte am văzut însă, nu se plâng). Lucrurile nu-s aşa simple.


 77. 77
  val_one:

  staţi liniştiţi, Codruţa n-a plagiat. toata mizeria a fost fabricată de ciuvicii şi ciutacii din laboratoarele de la grivco. doar Costeluş văd că-i mai crede. treaba lui.

  dar luaţi o mostră de limbaj uselist. ia să văd, ghiciţi cine e?

  Că aşa le-a cerut, devansare, unei târâturi şi unor şantajabili, un împuţit într-un tricou albastru nespălat de două luni dintr-o curticică. Instituţia-asta, Curtea Constituţională, e total lipsită de credibilitate şi legitimitate. E o neseriozitate ca la madamele de stabiliment. Noroc cu judecătorii verticali, pe care, încă o dată, îi felicit cu tot respectul! Dar chiar şi-aşa, cu toată prostituţia slugilor băsiste, tot nu vor îndrăzni să contrazică poporul român. Poporul este mereu cel activ – 8,5 milioane, dintre care, 7, 5 aproape, pentru demiterea lui Băsescu. În caz contrar, slugile băsiste din CCR ştiu că poporul le va rupe capetele. Părerea mea e că până atunci trebuie revocaţi Zegrean, Minea şi Motoc. Scurt. Şi să ne pupe janghinele din străinătate. Noi facem legea în ţara noastră.


 78. 78
  Costelus:

  Cind au aparut acuzatiile, plagiatul lui Kovesi mi s-a parut clar. Nu trebuie sa fie neaparat copy-paste: daca exprimi aceeasi idee, chiar cu alte cuvinte, fara a mentiona clar ca ideea nu iti apartine, se cheama plagiat.

  Pt Nora: autoplagiat nu exista in cazul tezelor de doctorat.


 79. 79
  Costelus:

  Val_one: de ce sa nu-i cred? Au scos niste documente in care fragmente din teza lui Kovesi apar in alte lucrari, la care Kovesi nu a fost autoare. Daca or fi false alea, atunci da, n-am dreptate. Dar atunci de ce n-a spus Kovesi ca fragmentele respective fie nu fac parte din teza ei, fie nu apar publicate in sursele mentionate?

  Iar, pe de alta parte, Kovesi/Lascu nu apare pe google cu nici un articol publicat. E plauzibil deci ca doctoratul ei sa fie un fals.


 80. 80
  val_one:

  da, măi Costeluş. noi trăim vremuri istorice, instituţiile de bază ale statului sînt sub asediul loviturii de stat, (că asta e de fapt) printre astea se află şi Parchetul general iar pe noi ne omoară dilema plagiatului Codruţei. pe tine, adică.


 81. 81
  Costelus:

  Valonas, hai sa mai spunem ca lovitura de stat a fost posibila doar pentru ca avem legi ambigue. Toata discutia asta cu cei plecati, daca sint luati in considerare la cvorum sau nu, o avem fiindca nu exista o singura lege electorala. Nu-iiiii!

  Iar daca L. Kovesi a copiat mi se pare la fel de grav ca lovitura de stat. Avem practic un hot care ancheteaza alti hoti. Sau cum spunem, Ponta a furat mai mult, Kovesi a furat mai putin, la ea merge.


 82. 82
  val_one:

  gata, Costeluş. n-ai decît să vorbeşti singur, că eşti prea obositor. n-am chef de argumente demne de voxpublica.


 83. 83
  Costelus:

  Stiam eu ca sari in sus daca ma leg de banditii PDL-ului (sau de cei agreati de PDL).

  Of, of, mai draga. 😀


 84. 84
  val_one:

  fii atent, dar bine de tot. de azi nu mi te mai adresezi sub nicio formă. eşti incredibil de obraznic.


 85. 85
  Costelus:

  Sint numai urechi!

  Dar ce-am facut, am palpat ceva din greseala? 😀


 86. 86
  Costelus:

  Valonas, tu chiar mi-ai sters comentariul?

  Vezi ca te-ai inrosit. 🙂


 87. 87
  Costelus:

  Valonas, termina cu prostiile. Da-mi un mail daca tu chiar crezi ca e nevoie sa discutam serios.

  Noapte buna!


 88. 88
  Nora:

  Costeluş, pricepe şi tu că nu toţi agreează astfel de glume. Cred că cel mai bine ar fi să nu i te mai adresezi lui val_one. Ăsta e sfatul meu.


 89. 89
  greenfcknbin:

  care se duce mai des la mare, nu va suparati pe mine ca fac si eu o intrebare: daca stai in dosul gol la plaja te prinde soarele pe cuc sau nu? ca am auzit ca bronzul subtiaza.


 90. 90
  Costelus:

  Nora, cum sa-ti spun, chiar cu „dv.” nu pot vorbi. Nu ma simt bine. Credeam totusi ca ne jucam aici. Odata ce intri in joc, trebuie sa mai accepti si tu o ironie, o aluzie, nu te poti crede izolat intr-un turn de sticla. N-ai mai fi atunci parte din joc. Cu valonas am mai avut discutii de genul asta; ea chiar nu crede ca vin aici din simpatie, ca imi place de voi si de jocul vostru. Daca deranjez pe cineva, va stau in git sau mai stiu eu ce altceva, spuneti si ne vedem de drum.

  A, si cum ramine cu libertatea de exprimare? Comentariile sterse erau totusi niste glume. Sau faceti si voi ca Ponta, regulile sint valabile cind ne convin, cind nu ne pisam pe ele? Cel care semneaza „Jaco” cred ca e si el admin nu? Stiu ca l-am injurat odata urit, ne-am contrat de multe ori, e limpede ca nu ne inghitim deloc, dar totusi el a avut decenta sa nu cenzureze.


 91. 91
  Nora:

  Costeluş, comentariile tale au apărut. După cum vezi, nu mă piş pe reguli, am locuri mai bune pentru asta.

  Greenfcknbin: nu ştiu, n-am cuc. Dar nu văd de ce respectivei păsări necântătoare nu i s-ar aplica aceleaşi reguli. 😀


 92. 92
  Costelus:

  Nu vazusem.

  Nora, zi-i te rog lui val_one ca ultimul lucru pe care mi-l doresc e sa ma cert cu voi. Chiar nu stiu cum s-o conving 🙁


 93. 93
  greenfcknbin:

  Nora: 🙂 toata lumea-i bine, sanatoasa si bronzata uniform? vad nume noi si pe aici si pe pandoras, lucrurile se petrec cu o viteza fenomenala.


 94. 94
  Nora:

  Costeluş: Îi zic, îi zic.

  Greenfcknbin: aham. Da, e fantastic. Cât pe ce să cer sărurile şi apă la tâmple.


 95. 95
  Nora:

  Pfiu, ce gazdă proastă sunt. Tu ce mai faci? Bine, sănătos, rumenior, voios?


 96. 96
  greenfcknbin:

  ma gandeam eu 🙂

  yeap! all of the above and then some.


 97. 97

 98. 98
  Jaco Pastorul:

  Greenfcknbin, nu ti-e rusine? Tara arde si tie iti pasa de cuc??? Da-l naibii cu alifie, pe langa faptul ca eviti subtierea, ti-l face si mai matasos la atingere, asa incat, ori de cate ori vei merge la pipi va trebui sa porti o manusa de unica folosinta, asta pentru a nu fi tentat la alte rele.


 99. 99
  Nora:

  Alifiiiiie! 😆 Mor de râs! Jaco, acum ne dăm cu cremă, loţiune, ulei, uof! (îmi şi imaginez o cutiuţă de-aia roşie, chinezească, le mai ţineţi minte?)

  Nici eu nu mai pricep, iar senzaţia asta o am tot mai des în ultimul timp. Şi nu cred că am devenit eu mai proastă decât eram deja.


 100. 100
  Jaco Pastorul:

  Bombonel scrie pe bloguri din puscarie?! Ce bine-o duc unii…


 101. 101
  greenfcknbin:

  Jaco, faptul ca am adus vorba despre cuc inainte sa dau buna ziua ar putea sa fie un bun indiciu al nerusinarii daca n-ar fi unul al disonantei: la cat timp dupa ce-l rostesti pe al doilea poti sa aduci vorba despre primul? vorbesc aici despre obiceiurile oamenilor fini, desigur. orice ajutor este apreciat asa cum este apreciat si sfatul cu alifia. am inteles totusi ca factorul nu este f sanatos asa ca am vazut niste acoperitori din latex la farmacie, am cautat rosu sa semene cu cele ale telefonului si ereaderului dar n-am gasit, mai caut.


 102. 102
  Jaco Pastorul:

  greenfknbin,

  nici vorba de nerusinare, iar disonanta poate proveni numai de la rostitul in gura mare, in niciun caz de la ganduri. Oamenii fini au obiceiul sa vorbeasca in gand.
  Iar alifia nu e sanatoasa daca ti-o aplici singur, daca ai o mana de ajutor, lucrurile se schimba, indiferent de culoare.


 103. 103
  Jaco Pastorul:

  Degeaba, Ponta are potential, fata de mutunache celalalt, care nici acum nu a inteles ce i-a spus americanu’:

  http://www.jurnalul.ro/politica/victor-ponta-si-basescu-si-antonescu-au-impresia-ca-ministrul-justitiei-are-puteri-mai-mari-decat-in-realitate-621217.htm


 104. 104

  da’ io mai am cutiuţe din alea mititele, roşii, chinezeşti, cu alifie!! sînt bune contra ţînţarilor. şi dacă vrei să arăţi înlăcrimată, în faţa cuiva, te dai un pic, pe frunte.


 105. 105
  geluodagiu:

  costelus,92

  „ultimul lucru pe care mi-l doresc e sa ma cert cu voi.”

  Ma sperii. Parca ai scis un bilet de adio.


 106. 106
  Nora:

  Andreea: aoleu! Mai există? Ştiam eu că-s bune la toate, dar de folosirea lor ca repelent nu auzisem. Mă rog, ăsta era doar un efect secundar pentru tot ce respiră.

  Greenfcknbin: aş! Vrei numa’ să ne complexezi că eşti entelectual şi ceteşti la plajă. Nud fiind, probabil că ideile au o rată de absorbţie mai mare. 😀


 107. 107

 108. 108
  Nora:

  Jaco, of, de câte ori ne-am entuziasmat aşa.

  Şi după referendum, când am văzut prezenţa, am crezut că s-a fâsâit.

  S-a dus Pivniceru. Cine ştie cine s-o încălzi pe bancă.


 109. 109

 110. 110
  Raj:

  Daca ponta sar fi debarasat de iliesti, da, ar fi avut succes. Oricum el na fost implicat in revolutie sin alte cele. Nu ca nu lar fi dus mintea, dar era prea tanar. Se va rezolva totul pe cale naturala. Deocamdata a disparut brucanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *