Oglinda

Iubitule. Hai să-ţi spun.

Femeile sînt de trei feluri: femei-aripă de înger, femei-gheţar şi femei-oglindă. Eu sînt oglindă. Nu te mira, nu clătina a neîncredere din fruntea ta, mult-mult prea grea în zilele din urmă. E simplu.

Aşa am fost dintotdeauna şi nu cred în schimbarea nimănui, iar într-a mea cu atît mai puţin. Dacă mă priveşti, o să te vezi pe tine. Ah, nu e vorba despre puterea, înţelepciunea, cinstea şi celelalte, multele tale ameţitoare calităţi. Nu, nu! E altceva. Din momentul în care m-ai iubit, te-am iubit. Atunci cînd ai încetat s-o faci, m-am oprit şi eu. Mda, poate nu chiar exact din acel moment. O inerţie trebuie că am şi eu. Aşaaa… cam cît s-ar rostogoli vreo cinci priviri şi şapte seturi de cuvinte. Să nu crezi niciodată că aş putea rămîne rece, atunci cînd aprinzi focul, dar nici că mă voi sacrifica, dîrză, pe altarul iubirii veşnice, dacă tu vei oferi oglinzii mele o dulce indiferenţă. Pentru asta sînt bune celelalte: femeile gheţar şi cele înaripate. Permanentele. De-a pururi îndrăgostitele, în veci îngheţatele … Caută-le, de-ţi doreşti aşa ceva.

Deci.
Eu aştept şi observ. Sînt a doua, întotdeauna reacţionez, răspund, feed-back pe măsură. Da, pasivă… ştiu; da, lipsită de iniţiativă… ştiu. Oglindă. Mă simt bine aşa. E comod. E moale. Nu alerg, nu mă zbat, nu dau din coate. Nu am adversare. Nu am frică.

Mint. Frică mi-este, dar numai cîteva momente. Momentele haosului din defazare. Dezacordarea dureroasă, golul din stomac. Apoi, intru în vibraţie, rapid, la unison cu tine. Mă iubeşti, te iubesc. Mă deteşti, te detest. Mă dispreţuieşti, te dispreţuiesc. Mi-ai spus, odată, că nu e prea frumos ce fac. Că e cam ciudat acest mimetism. Cam neserios. Să ştii, îţi jur!, că nu este de suprafaţă! Şi tu habar n-ai cît de eficace sînt, în acest fel! Cît de bine m-am adaptat, astfel încît să nu mai sufere nimeni. Niciodată! Eu, în primul rînd. Regretele, remuşcările se duc de-a dura; mila, aşijderea. Nu crezi că-s ex-tra-or-di-nar de eficientă?!

Aşa că, stai liniştit. Ştiu cînd a început inima să-ţi bată precum clopotele mari şi le-am însoţit dangătul, cu clopoţeii mei. Ştiu cînd ai început să cobori. Coboram şi eu şi chiar nu aveam nevoie să-mi dai brînci, pe scară în jos. Aş fi putut să-mi sparg capul!

Mai apoi, bineînţeles, există şi reveniri, schimbări de culori, transformări, sinusoidale, curiozităţi ale naturii umane. Te urmez, în fiecare dintre aceste noi peisaje. Mă bucur de ele, sau nu. Dar nu iniţiez nimic. Nu ştiu s-o fac. Am absolvit şcoala femeilor-oglindă…

Dacă vreodată ţi se va face dor de mine, să ştii că-n cîteva minute îmi va fi şi mie. Dacă nu, voi rămîne ca tine – piatră tocită, suprafaţă fără miez. Pînă cînd, un nou chip va privi, curios, în oglinda-mi.

sursa foto: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/52/Mirror.jpg

 

640 comentarii la “Oglinda


 1. 1
  Seva Tudose:

  andreea,

  uite eu găsii că sunt cam 14 feluri de femei:

  http://www.midlifebachelor.com/truths/truths-ft7.html


 2. 2
  Jaco Pastorul:

  Seva, Andreea nu a vrut sa faca un studiu sociologic sa ne arate de cate tipuri sunt femeile (care oricum sunt niste idiotenii, studiile , nu femeile), ea a vrut sa ne arate cum se simte pe ea insasi.

  Poti si tu, macar odata, sa savurezi o poezie in tacere, fara sa incerci a te arata mai grozava?


 3. 3
  Raj:

  Pentru mine, domnita Andreea e femeia-ghetar. Ii dau tarcoale si, nu se lasa sedusa. Nora e femeia ciulin, Ana e femeia Radasca, Val- femeia neintrebatoare, Edle- femeia cu pantofu, Seva -- femeia beton armat. Noi barbatii de pe forum: Gelu, Jaco, Raj, suntem monumente ale naturii. Cum ne pastrati- asa ne-aveti. Punt. ….. Dna Val: cum e vremea la dv. ?


 4. 4
  Raj:

  Pe Danny nu l-am inclus la barbati. Tre sa-l includ la zei. E peste noi. E cu palosu.


 5. 5
  Nora:

  Şi dacă ai întoarce oglinda în alte părţi în aşa fel încât feed-backul ăla ar fi imposibil de „afişat”?

  Of, nu ştiu, nu cred că suntem mereu numai gheţar sau numai aripă sau numai oglindă.

  Dar mi-a plăcut textul. E foarte curajos.


 6. 6

  curajos? 🙂 aşa-s eu, da, mînca-m-ar mama de curajoasă…
  sigur că mai întorc oglinda. dar asta nu înseamnă că eu nu ştiu ce e în ea.


 7. 7
  geluodagiu:

  Imi privesc fotografia din buletin(carte de identitate). Nu-mi place cum am fost imortalizat. Parca nu sunt eu. Exista o stare emotionala in fata aparatului foto, asemanatoare cu starea din fata microfonului, atunci cand ne inregistram vocea. Vocea inregistrata, ma nemultumeste asemenea fotografiilor pregatite: capul drept! priveste aici!…pasarica…asa, nu misca…, clic. Multumesc!

  De la o vreme, cand ma intalnesc cu alte persoane, pentru a conversa, pentru a dezbate idei, cateodata pentru a schimba injuraturi, parca nu mai sunt eu. Pozez in pozitii care, cred eu ca ma avantajaza, folosesc cuvinte cantarite inainte(sa-mi dea o anumita greutate). Totul se intampla asa pentru ca am starea de incordare pe care o simte interogatul, intr-o camera speciala, in care o oglinda nu e oglinda. In spatele ei se afla cineva, atent la fiecare miscare, cuvant…Ma misc, vorbesc, insa nu pot scapa din coada ochiului, peretele pe care sa afla oglinda. Simt ca dincolo de oglinta mi se hotaraste soarta :). Sunt chinuit ca nu pot fi eu, asa cum sunt de obicei si tot imi rasuna in urechi…priveste aici!…pasarica…asa, nu misca!, imi tot controlez vocea, gesturile, ideile, injuraturile, de parca la final astept sa primesc o nota, o nota de trecere, de trecere in camera din spatele oglinzii…


 8. 8

  relaxează-te, Gelu, relaxează-te…


 9. 9

  Jaco, găseşte-mi şi mie o muzică potrivită cu textul. silvuple


 10. 10
  Edle:

  Frumos. M-am gandit de multe ori la asta…

  N-am putut sa fiu niciodata oglinda. As fi vrut.


 11. 11

  şi eu aş fi vrut, edle… 🙂


 12. 12
  Edle:

  Si as mai vrea un barbat-oglinda. Doua oglinzi.


 13. 13

  e pericol de lipsă de focalizare.


 14. 14
  Edle:

  Posibil. Dar ar fi misto ca experiment.


 15. 15

 16. 16

  eu savurez poezia, Andreea. şi îmi vine greu să disec o poezie. 🙂


 17. 17

  Domnu Oadagiu, cam aşa păţesc şi eu dacă nimeresc într-un context unde nu-mi place de nimeni.

  de obicei ştiu ce am de făcut în asemenea situaţii, mă rog, nu dau sfaturi. 😉


 18. 18
  geluodagiu:

  andreea,

  Cum naiba sa ma linistesc? Nu am primit nici o nota. Raj are un doi. Macar el stie ca trebuie sa lupte pentru a-si indrepta media.

  E adevarat ca si eu am primit niste calificative…(pe care le-a mai indulcit Nora, in perioada de transfer).


 19. 19

  foarte potrivită muzichie… dancheşon. 🙂


 20. 20

  o să primeşti notă mare, Gelu, cînd n-o să-ţi mai pese de note. 🙂


 21. 21
  geluodagiu:

  M-am mai linistit


 22. 22
  Jaco Pastorul:

  Mai merge si asta…


 23. 23
  Jaco Pastorul:

  Steps Ahead ar merge ca fundal sonor peste care sa suprapui lectura textului tau in interpretarea lui Leonard Cohen. Sau Bardem.


 24. 24
  vio:

  Andreea,ai scris asa frumos ca ma tem sa comentez,sa nu stric magia. 🙂

  As vrea sa devin femeie-oglinda.Am incercat si l-am socat.”Tu asa???n-as fi crezut,doamne,ce dezamagire!!eu care despre tine credeam ca …bla,bla,bla”Asa a fost reactia.:) .Acum nu mai vreau.Acum sunt femeie si atat.Si zic:”Eu te iubesc pentru ca te iubesc, nu pentru ca ma iubesti”.Slaba consolare…:)


 25. 25
  Raj:

  Eu n-am mai scris ca sa nu stric magia.


 26. 26
  Nora:

  Andreea, mă tot gândii de azi-dimineaţă în ce căsuţă să intru. Mi se părea că n-am loc în niciuna. Eu cred aşa: că sunt aripă la început, oglindă pe la mijloc şi, apoi, gheţar. Dacă lucrurile nu merg bine. 🙂 Momentan, sunt în faza-oglindă. Şi-n asta cred că sunt cei mai mulţi oameni. Nu cred în „durabilitatea” unei aripi. Nici în cea a gheţarului. Niciuna dintre ipostaze nu mi se pare cea firească.

  Tu însă ai împărţit femeile aşa. Nu ai segmentat parcursul unei relaţii. Or fi, nu ştiu, nu cunosc. Cele mai multe femei sunt şi, şi.


 27. 27
  Nora:

  Vio, nu pricep ce anume l-a dezamăgit. Sau oi fi eu cam obosită, umblai toată ziua. 😀


 28. 28
  geluodagiu:

  Doamnaaaa!

  Eu acum am inteles, ca de fapt ne-ati dat ca tama pentru acasa, o caracterizare, auto-caracterizarea personajului nostru. Greu subiect, daca si sefa clasei, are dificultati. Va rog frumos sa ne dati teme mai simple!. Noi cand ne mai jucam daca chiar si Nora se gandeste o zi intreaga?

  Vedeti ca Jaco trage cu ochiul in caietul Norei, pe randul unde scrie despre Leonard Cohen!

  Raj a pus jos stiloul si se uita la el ca la o bagheta magica. Cred ca si Vio…la fel.

  Val_one se pare ca se descurca. Stie ce are de facut dar nu vrea sa ma ajute si pe mine, nici macar cu un sfat.


 29. 29
  Morringain:

  Salutare la toata lumea! 😀

  Andreea, eu habar n-am cum sunt. Tind sa cred ca sunt ghetar, n-am avut-o niciodata cu sentimentalismele, nici macar cand am fost iubita. De iubit am iubit si eu, dar tind sa cred ca a fost o greseala si nu tin sa se repete, chit ca pe undeva tot mai trag nadejde.


 30. 30

 31. 31

  cu ce să vă ajut, domnu Odagiu? nu vreau să risc, ceea ce mi-e mie de folos, altuia îi poate fi fatal. 🙄


 32. 32
  geluodagiu:

  Doamnaaaa!

  Nora rade de noi.


 33. 33
  Nora:

  Morringain, bonsoir. 🙂

  Aaaa, păi, dacă e să ne referim la pisiceli, clar sunt gheţar! 😆 Nu mă pisicesc, nu mă alint, iar când am senzaţia că mi se sugerează asta, e ca şi cum m-ai încălţa cu nişte pantofi cu două numere mai mici. 😀 Că tot vorbiserăm mai demult de romantism, am şi din ăla, dar nu e din cel ce presupune trandafiri şi inimioare.


 34. 34
  Nora:

  Domnule Odagiu, râdeam cu dvs., nu de dvs. Relaxaţi-vă.


 35. 35

  Morringain, lasă, că din ce tot ai spus şi ne-ai spus de cînd ne cunoaştem, nu eşti tocmai un gheţar. geaba te ascunzi, noi mai ştim să citim şi dincolo de cuvinte. 🙂


 36. 36

  şi nici petale de trandafiri în cada de baie, Nora? 🙄


 37. 37
  Nora:

  Îmi trecu prin cap o definiţie a romantismului, alta decât cele vehiculate de obicei. Mă rog, o definiţie personalizată, nu am pretenţia de universalitate. Romantic e, după mine, cel inteligent în dragoste. Inteligent în dragoste înseamnă atenţie la celălalt, decriptare a mesajelor non-verbale şi abilitatea de a integra relaţia în mediu. Mda, cuplurile nu cresc în pomi, nici nu levitează.

  Ştiu, definiţia e total neromantică, dar am vrut să fie limpede. 😀


 38. 38
  Morringain:

  @Nora: eu nici macar romantica nu-s 😀 Sincera sa fiu, daca m-as intoarce in timp cam pe la 16 ani, as alege doar cartea si atat, si asta fara sa urasc barbatii in vreun fel, pur si simplu n-am eu stofa de iubita si fac numai afaceri paguboase 🙄


 39. 39
  geluodagiu:

  val,

  daca nu ma ajuti, uite ce fac(chiar daca mi se scate nota la purtare: 40. 40
  Nora:

  Sincer, nu mă topesc. 😀 Pun eu spumant ori de câte ori fac baie. Era cât pe ce să dau din casă a mai romantică surpriză. 😆


 41. 41
  Morringain:

  @Val_one: 😀


 42. 42

  cum să te topeşti, Nora? nu erai tu gheţar? încălzirea globală încă n-a ajuns pe la noi. 🙄


 43. 43
  geluodagiu:

  Ce ciudatenie. Daca ma privesc in oglinda pe care am spart-o, in imaginea de jos, parca incep sa seman cu Goco.


 44. 44

  aoleu, domnu Odagiu, aia v-aduce şapte ani de ghinion. 😆


 45. 45
  Morringain:

  @Val_one: radeam mai sus cand ma gandeam cat de rece cred aproape toti cunoscutii mei ca sunt si cum pot parea altfel in online. Adevarul e ca ma pricep sa comunic mai mult in online decat in lumea reala. O fi naibii Aspergerul de vina 😀


 46. 46

  lasă că nici aspara… de ăla nu ai. 🙂


 47. 47
  Nora:

  Ba venişi. 😆


 48. 48
  Nora:

  Mie nu mi-ai părut aşa, Morringain. 🙂 Nu mă hazardez, nu pun diagnostice, zic doar de cum te-am mirosit eu. 🙂


 49. 49
  Morringain:

  @Val_one: data viitoare cand oi veni prin Romania, trebuie sa ne intalnim, sa te conving 😀 Si normal, las bestia la masa-mare, Nora stie de ce 😀


 50. 50
  Morringain:

  @Nora: ma chinui si eu sa trec drept sociabila. Ca daca ar fi dupa mine, singura socializare ar fi pe canapea la mine acasa, cu calculatorul in brate 😀


 51. 51

  🙂 nu ştii tu ce bine mă înţeleg eu cu bestiile. 😉


 52. 52
  Morringain:

  @Val_one: nu, iti garantez ca nu ai cum sa te intelegi cu bestiuta-mi. Singura persoana cu care se intelege e socra-miu, si asta din simplul motiv ca ii e frica de el. In rest, nu ii e frica sau rusine de nimeni 🙁


 53. 53
  Nora:

  Morringain: Val_one chiar cred că are un talent special. De altfel, abilitatea asta rară se vede şi pe aici, cu bestii, nu „bestiuţe”. Cred că-n altă viaţă a fost dresoare la circ. 😛


 54. 54
  Morringain:

  @Val_one: atunci pot sa ti-l las vreun an-doi asa la dresat? 😛


 55. 55

  😆 un an, doi? aş vrea eu o vacanţă aşa de lungă.

  dar să te cunosc dimpreună cu bestiuţa mi-ar face plăcere. 🙂


 56. 56
  Morringain:

  @Val_one: glumeam, iti dai seama. Dar si mie mi-ar face placere sa te cunosc 🙂


 57. 57
  andreea:

  bună seara, bună seara…
  discutaţi, discutaţi… 🙂

  am fost într-o vizită. ziua cuiva -- 45 de ani -- femeie-aripă de înger. a lăsat-o bărbatul, cu copil cu tot. s-a săturat, s-a plictisit, a fugit cu alta, mai… bombastică, acum vreo 5 ani.

  dar el era acum acolo, invitat şi tată de copil.

  şi cînd ea mi-a spus, acum 5 ani, plîngînd, că el e bărbatul vieţii ei, că altul nu-i trebuie, am fost circumspectă. era prea proaspătă ruptura..

  dar acum, la fel gîndeşte. eu mă minunez. pentru că nu seamănă deloc cu mine. e… cu totul şi cu totul altfel. îl vrea pe el şi parcă văd că, pînă la urmă, o să reuşească să-l ia înapoi.


 58. 58

  Andreea, respectiva este exemplul de oglindă cu remanenţă permanentă. 🙂

  ştiu şi eu pe cineva cam la fel.


 59. 59
  Morringain:

  @Andreea: mda. Pentru ca am trecut si eu prin prostia asta, singura solutie sunt doua palme. Stiu, n-ai cum sa faci asta. Dar e cam singurul lucru care ar scoate-o naibii din starea asta. Eu mi le-am tras singura.


 60. 60

  Morringain, crede-mă, habar n-am cum e rău şi cum e bine. chiar nu ştiu.


 61. 61
  Morringain:

  @Andreea: eu o asemui starea asta cu isteria, cu boala psihica. De asta zic de doua palme, ca tratament cu socuri. La mine a functionat, la altii habar n-am.


 62. 62

  Gelu, te-am lăsat neliniştit şi te găsesc făcut bucăţele şi pîrîcios!


 63. 63
  Raj:

  Dna Andreea: stiu ca nu prea ma digerati,dar ascultati-ma: nici gand sa-l ia inapoi pe neseriosul ala, prietena dv. Daca ii sunteti prietena adevarata, explicati-i, desenati-i, faceti ceva. Amica dv. e intreaga la cap ? Dragostea tine pana ce unul triseaza, pleaca cu altul/a. Dupa aia, gata, pa !


 64. 64

  ei bine, Morringain, femeia asta e oricum, numai isterică nu. e o femeie calmă, lucidă şi încrezătoare. nu o interesează bărbaţii (alţi bărbaţi), sexul, salturile în gol. atunci cînd a divorţat, a plîns un pic, dar cam atît. e împăcată cu ea însăşi. nu vrea pe cineva pe lîngă ea, doar ca să nu fie singură. dacă nu va fi el, atunci e foarte bine şi aşa cum e acum.

  şi crede-mă, pe mine nu mă poate păcăli. 🙂


 65. 65

  nu e chiar aşa de simplu, Raj. 🙂


 66. 66

  Raj, ce-ţi veni cu digestia?!! şi aşa am 1 kil de tort în mine şi bulbuci de şampanie. 🙂

  De ce nu accepţi tu că lucrurile pot arăta altfel în sufletul altcuiva? alt peisaj, alte valori…


 67. 67
  Nora:

  Raj, explicaţiile astea nu ajută prea mult. Oricât ai trage pe cineva de mânecă, oricât i-ai desena, dacă nu vrea el singur respectivul lucru, e degeaba. Trebuie să simtă ea în ea. Şi nu, dragostea nu ţine până la trişare. Dragostea ţine cât vrea ea să ţină. Ce simple ar fi lucrurile pe lumea asta dacă ar fi cum zici tu. Ar fi… şah. Sau fotbal.

  Şi ştiu şi oameni care au zis „peste asta nu pot trece” şi n-au trecut. Dar au fost ţăndări multă vreme.


 68. 68
  Morringain:

  @Andreea: sa vrei pe cineva care nu te mai vrea e o stare de isterie, de disperare, oricat de calma ai fi in aparenta 🙂


 69. 69
  Nora:

  Ah, şi mai există desigur oameni care nu vor să se vindece. Pentru că boala aia e lucrul care dă sens vieţii lor şi, fără ea, simt că ar fi goi şi că n-ar mai fi nimic.


 70. 70

  Morringain, păi io nu v-am predat mai sus lecţia despre femei!! ha!
  de ce v-am predat-o?! degeaba?!

  ia, aveţi pînă mîine de scris de 20 de ori propoziţiile următoare. 🙂

  oamenii nu sînt la fel. unii oameni cred în Dumnezeu, unii oameni sînt liniştiţi şi aşteaptă, crezînd că cineva, acolo sus, o să-i ajute. şi, culmea!, de cele mai multe ori, chiar îi ajută. ei nu vor, nu doresc, ci doar cred, calmi, că lucrurile se vor aranja de la sine şi îşi văd, cuminţi, de viaţă, fără să tragă de alţi oamenii şi de lucrurile din jurul lor.


 71. 71
  Nora:

  Mă apuc de pe acum. 😆 Domnule Odagiu, scrieţi frumos, cu alineat, de la capăt şi fără ştersături! 😆


 72. 72

  şi fără copy/paste, vă rog. 😆


 73. 73

  tu eşti mică, valonaş, n-ai pic de experienţă şi nu pricepi prea multe, aşa că pe tine te las cu copy paste. 🙂


 74. 74
  Morringain:

  @Andreea: stiu ca nu toti sunt la fel, dar hai sa nu picam in capcana cealalta. E cel putin sarita dupa fix sa isi mai doreasca asa ceva. Ca sa nu spun ca probabil demnitate nu mai are nici cat negrul sub unghie.


 75. 75

  eh… demnitate…


 76. 76

  ups! şi eu care credeam că am scăpat… 🙄


 77. 77
  Morringain:

  Andreea, eu sunt copilul rau. Nu-mi fac nicio tema pentru acasa 👿


 78. 78
  Nora:

  Vă las. Mă duc să-mi termin romanul. Şi ăla tot despre femei certate cu lumea. E ceva cu astrele în perioada asta. 😀


 79. 79
  Morringain:

  Noapte buna, Nora. Abia astept sa am timp de romane iar. Normal ca tot de fantasy o sa fie 😛


 80. 80
  geluodagiu:

  Nora,

  Eu nu scriu de 20 de ori. Stii cat m-am certat cu Jaco, la ora de muzica, pe tema muncii cu repetitie. Eu tot ce scriu scriu asa, din talent. N-oi fi eu de nota 10 dar cred ca sunt fo doi care ma citesc cu interes(eu as vrea cu placere).

  O sa-i spun Doamnei ca am scris dar am uitat caietul acasa.


 81. 81
  Nora:

  Of, doamne, rebelul clasei.


 82. 82

 83. 83
  Morringain:

  @Nora: nu ma uita pe mine. Asa am fost afurisita tot timpul. Inca sunt 👿


 84. 84

 85. 85

  buna dimineata, copilasi!


 86. 86
  Nora:

  Bună dimineaţa, doamna! 🙂 Eu sunt cuminte, fac teme video. :mrgreen: E doar o ciornă, sper ca data viitoare să iasă mai bine, chiar dacă e filmare cu telefonul.


 87. 87

  am citit mai sus, unde ziceati voi de manifestari, ghetari si romantisme. nu stiu cum de ati ajuns aici.

  tocmai, ca eu nu ma gindeam la manifestari, ci la simtirile alea originare, adinci. manifestarile pot fi pacalicioase. eu ma pot hotari sa joc teatru, o vreme, de exemplu, dar acolo, in miezul oglinzii, stiu foarte bine ca ma placi si te plac sau ca e jale.

  romantismul tine de manifestare.

  ma scuzati, am un Linux acum, ciuciu diacritice. 🙂


 88. 88
  Nora:

  Am deviat, Andreea. Ştiu că textul tău nu era legat de manifestări. Dar romantismul, aşa cum am încercat eu să-l definesc, în viziunea mea, nu are legătură cu manifestarea, ci cu esenţa. De-aia am şi zis că nu sunt romantică -- d.p.d.v. al gesturilor clasificate ca atare de obicei, dar caut asta, ca substrat. Şi probabil toţi o facem.


 89. 89
  Nora:

  Cineva să-i dea Windows-ul înapoi Andreei!


 90. 90

  s-a stricat. 😥
  scotea hard-discul niste sunete ingrozitoare, ieri.

  ciudatenie mare. nu pot sa raspund din admin.
  imi lipseste butonul -raspunde-.


 91. 91
  Nora:

  Of. Şi nu se mai poate repara?


 92. 92

  nu stiu. e la doctor.


 93. 93
  Morringain:

  Neata, Andreea, eu, ma stii, ca de obicei, necuminte 😀


 94. 94
  Raj despre trisari:

  Am un frate la care tin mult. A calcat stramb de trei ori. Am fost si sunt de partea fostei cumnate. M-a ascultat si a bagat divort. Ma saturasem s-o vad pe cumnata umilita in permanenta. Stiu ce inseamna sa fii tradat. Nu am mila, chiar daca prin absurd ar fi vorba de mama care m-a facut. Taica n-a fost corect in casnicie, dar l-am iubit mult. A fost bun ca tata, dar ca sot a fost trisor.


 95. 95
  Nora:

  Raj, ăsta eşti tu. Foarte bine că eşti aşa. Probabil aşa e cel mai bine pentru tine. Alţii sunt altfel. Cea mai tare invenţie ar fi să putem trăi în pielea altcuiva măcar o oră. Mă rog, probabil am sfârşi la nebuni, dar aşa, ca experiment…


 96. 96
  Morringain:

  @Andreea: am patit-o si eu in vara si cred ca ma paste si acum aceeasi treaba. Da, scoate sunete aiurea. La mine e, cred, din fabricatie, toate laptopurile sunt facute parca de unica folosinta in ultima vreme 🙄


 97. 97

  Raj, din fericire, eu nu-mi pot da cu parerea in cunostinta de cauza. nu pot decit sa-mi imaginez -- ce-as face daca-..

  dar imi pastrez oricind rezerva. cine stie cum arata, de fapt, pe dinauntru, unele situatii?…


 98. 98
  Nora:

  La fel spun şi eu. Să nu fim puşi la încercare, să nu ne fie testate toate lucrurile astea pentru care ne batem cu pumnii în piept, „ah, eu niciodată n-aş…, vai, dar eu nu aş tolera” etc, etc. Ziceţi merci dacă nu treceţi prin aşa ceva şi lăsaţi-i pe ceilalţi să se descurce cum pot ei. Ajutaţi-i cum puteţi, daţi-le un umăr pe care să plângă şi cam atât.


 99. 99
  Morringain:

  Boh, eu am trecut exact prin asta (Andreea a furnizat umarul, deci stie, desi mai degraba meritam o bataie buna :D). Plus ca lucrurile sunt destul de clare din cate am aflat. Andreea, imi inchipui ca ii cunosti de mai mult de 5 ani. Nu-mi spune ca tipul oricum se purta indiferent fata de ea dinainte de amanta.


 100. 100

  ba da, Morringain. si niciodata, absolut niciodata, nu e NUMAI unul de vina.


 101. 101
  Raj despre trisari:

  Andreea: m-ai scutit de explicatii. Citeste-i commentul Norei dela 95. NU AM MILA !


 102. 102
  Morringain:

  Andreea, eu nu am zis asta deloc, ca doar unul e vinovat. Doar ca in cazul asta, tipul s-a purtat oarecum normal. Iar ea total anormal. Pentru ca mie mi se pare corect ca atunci cand nu iubesti pe cineva sa il lasi in pace. Si la fel cand tu nu esti iubit.


 103. 103

  oricum, sa stiti, eu cind am scris textul n-am avut deloc in cap tradari, lupte, scrisnete si suvoaie de lacrimi.

  ci doar nuante ale normalitatii si linistii. lucrurile acelea maruntele care coloreaza viata. cred ca stim cu totii ca poti ajunge sa iubesti sau sa urasti pe cineva si fara marete sau detestabile intimplari.


 104. 104
  Morringain:

  @Andreea: cu siguranta asta nu inseamna ca unii dintre noi nu pot fi transanti, nu? Eu nu stiu sa fiu altfel, nici macar cu mine 🙂


 105. 105

  pai, felicitari, Morringain, ce sa zic.. 🙄


 106. 106
  Morringain:

  Andreea, nu trebuie sa zici nimic, fiecare din noi are dreptul la propria parere 🙂


 107. 107

  nici mie nu-mi place să tranşez. am oroare de satîre, ţin prea mult la degeţelele mele. 🙄


 108. 108

  pai normal, valonas.

  nu vezi ce fetze blegi avem noi si ce mindra sade Morringain pe cal, acolosha? 😆


 109. 109
  Morringain:

  Andreea: 😆


 110. 110
  Edle:

  Ati ajuns la tradari, vad. Am trecut prin asta, am incercat chiar sa depasesc momentul, am facut eforturi. Mari.

  Rezultatele au fost: suspiciune dusa pana aproape de paranoia, gelozie crunta, certuri interminabile. Hm. Nici nu ma mai recunosteam.

  Nu, n-am putut sa trec peste. Intr-un final ne-am despartit.


 111. 111

 112. 112

  Dana, important este că acum eşti bine. 🙂

  bun, asemenea experienţe, zic eu, trebuie privite retrospectiv prin prisma a ceea ce au lăsat bun în urmă, eventualul rău trebuie iertat şi uitat, pe cît posibil, în măsura în care este însoţit de o compensaţie, cum ar fi un copil, care se poate dovedi o bună recompensă a vieţii, pînă la urmă. sau mai mulţi. 🙂


 113. 113
  Morringain:

  @Val_one: daca cineva imi face rau (nu vorbesc de tradari din dragoste, alea-s rele doar daca respectivul insista sa ramana si cu mine si cu cealalta/celelalte, in rest e chiar un act bun daca s-a terminat si imi spune, oricum mi-ar spune-o), nu cred ca iertarea e vreo solutie. Cu atat mai putin uitat, nu de alta, dar ajungem sa traim in aceeasi situatie daca nu tinem cont de experiente.

  Cat despre copii, nu consider ca ar fi recompense, si pentru ca ce naste din pisica soareci mananca. Dar asta mi-s eu, care nu ma innebunesc dupa copii, o stiti deja 😀


 114. 114

  Morringain, de aceea nici nu m-am exprimat la modul absolut, am lăsat loc şi unor condiţionări, ca nah, oamenii sînt chiar mai diferiţi decît îmi pot eu imagina. 🙄

  oricum, eu, şi vorbesc doar în numele meu, consider că iertarea, poate şi uitarea, este sînt de fapt o victorie, nicidecum o capitulare pe cînd triumful orgoliului este în fapt o înfrîngere. şi trăiesc foarte bine cu asta. 🙂


 115. 115
  Morringain:

  @Val_one: cu siguranta suntem foarte diferiti. Eu nu inteleg cum ar fi iertarea si uitarea o victorie? Oricum o iei, un rau facut tie nu poate fi o victorie, altfel nu ar mai fi rau. Din punctul meu de vedere, consider ca neiertatul si neuitarea ma impiedica sa mai fiu fraiera si a doua oara.

  In alta ordine de idei, ma ia disperarea. Ma bombardeaza cineva cu linkuri cu tot felul de vindecatori ilustri si enuntatori de teorii ale conspiratiei, unii dintre ei sunt niste criminali pe bune. Ii spun: lasa-ma, nu-mi mai trimite, dar parca vorbesc la pereti. Ultimul e un video cu sarlatanul de Rath 🙁 http://www.youtube.com/embed/WIvmpHawDlY Imi vine s-o zgaltai cand vad ca moare dupa cuvintele idiotului astuia 🙁


 116. 116
  Raj:

  Vad ca vorbiti aici de uitare si iertare. Normal ca trebuie sa iertam, ca nu putem trai cu ura in suflet, dar cu uitarea asta nu inteleg. Cum se poate sterge memoria ?……… Val: sper ca ati observat ca am intrat deja in a treia zi, fara sa va fi pus macar o intrebare. Merit laude.


 117. 117
  Raj:

  Dna Andreea. Puteti sa dezvoltati un pic postarea 100 ? Daca fratele meu e curvar de meserie, cum puteti crede ca e de vina si cumnata mea ? Si daca in locul cumnatei se insura cu nustiucare miss univers sau cu nu stiu ce top model renumit, tot o comitea. Ceea ce spuneti la 100, e o vorba pe care nu faceti decat s-o repetati.


 118. 118
  Morringain:

  @Raj: cred ca se refera la faptul ca oricum ar fi, nu suntem perfecti si toti facem greseli. Sincera sa fiu, convietuirea mi se pare un lucru al naibii de dificil, tocmai pentru ca dai tot din tine, si bun si rau.


 119. 119
  Nora:

  Eu cred că iertarea ne ajută pe noi, în primul rând. Neiertarea e o povară prea mare, eu mi-o imaginez ca o mâzgă ce se depune pe interior şi nu ne mai permite să respirăm cum trebuie. Răul făcut, sigur, nu e o victorie. Victoria vine dacă ştii să faci cu el după aceea. Nu spun că aş fi capabilă de iertări nelimitat, spun doar că-mi doresc să fiu. Şi nici nu cred că cel înşelat e fraier. Spun doar că „trădătorul” e nemernic. Să te consideri pe tine, ca rănit, fraier nu e decât un alt caz de… culpabilizare a victimei. Numai că îţi eşti propriul călău. Iar toate astea cu rezerva menţionată deja de Andreea: vinovatul nu e unul singur. Excepţie facând cazurile patologice.


 120. 120
  Nora:

  Raj, probabil fratele tău se încadrează la cazurile patologice. 😀 Alea cărora orice ai face şi oricum ai fi nu le găseşti leac. Am văzut şi eu şi aşa ceva. 😉


 121. 121
  Morringain:

  @Nora: ba esti fraier, stii de ce? pentru ca alegi constient sa nu vezi omul de langa tine (vezi cucoana din povestea noastra), sa nu vezi ca e plictisit de tine, ca nu mai vrea sa aiba de a face cu tine, ca te evita. Pun pariu ca da vina pe amanta si ii gaseste justificari lui pentru tot ce s-a intamplat. Daca pare scenarita ce spun eu, o fi, dar e din cauza celor multe exemple peste care am dat. Si e nevoie de asprime, inclusiv cu propria persoana. De fapt, mai ales cu propria persoana.


 122. 122

  într-adevăr, de uitat e cel mai greu, memoria nu se poate şterge pur şi simplu. dar cu puţină bunăvoinţă, cu un dram de gîndire pozitivă răul din trecut poate fi văzut estompat, cu oarecare detaşare. nu generalizez, totuşi, există multe grade ale răului, ştiu, există victime ale unor crime, exista rău care lasă traume imposibil de vindecat în cursul vieţii. dar nu despre astfel de rău vorbeam noi aici, nu? 🙂

  da, Raj, meriţi şi aplauze, nu doar laude. 😉


 123. 123
  Morringain:

  Daca v-am amarit pana acum, va repar cu ceva dulce. Nu e roz, da-i pe aproape 😀


 124. 124

  😆

  ai făcut-o tu? 🙄


 125. 125
  Nora:

  Morringain, hai s-o lăsăm pe femeia aia în pace că nu ştim mai nimic despre ea. Tu ţi-o şi imaginezi insistând şi rugându-se de respectivul, or eu, din ce-a povestit Andreea, n-o văd deloc aşa.

  Eu nu mă refeream la cazul ăsta când am vorbit despre fraieri. Dacă cineva mă înşală (orice fel de înşelătorie, nu neapărat de-asta amoroasă), păcatul e al lui. Faptul că nu stau să verific, că nu sunt suspicioasă şi nu-mi permit să mă transform în poliţist al omului de lângă mine (pentru că m-aş înjosi eu pe mine) nu cred că mă face fraieră. Ci doar un om… liber. Iar dacă femeia aia îl iubeşte în continuare şi îl aşteaptă, iarăşi nu-mi pare fraieră. Nu cred că un asemenea cuvânt are ce căuta într-o poveste de dragoste. Punct.


 126. 126

  hai sa-ti spun, Raj, unde cred eu ca e greseala ei (vorbesc despre cumnata ta). ca s-a maritat cu el. simplu ca buna-ziua. n-a asteptat destul. n-a cascat ochii. oamenii nu se schimba hodoronc tronc, dupa ce se casatoresc.

  in schimb, aceiasi oameni taaaaaare mai inchid ochii, inainte de. nu vor sa vada.

  si apoi, am mai remarcat ceva, acolo, in comentariul tau. presupui ca ar fi inselat-o si daca era miss univers. de cind inseala oamenii din motive de frumusete, Raj??!!

  vai, vai, vai…

  dar eu m-am gindit ca mai bine as tacea. adevarul e ca n-am trecut prin asta si nu stiu cum e. doar am vazut cum se intimpla prin vecini.


 127. 127
  Morringain:

  @Val_one: doamne feri, cum sa o fac eu? eu is buna la ciorbe, la muraturi, chestii de le stie oricine. Ultima chestie pe care am facut-o a fost dulceata de dovlecel si, fiind prima data cand am facut asa ceva, am caramelizat nitel zaharul. Asta nu inseamna ca munculita mea nu se va manca 👿 Tortul asta o sa il fac cand oi avea timp si nimic altceva de facut 😀


 128. 128
  Nora:

  Femeia aia probabil chiar e… aripă de înger. 😀 Asta e, trebuie să ne obişnuim cu gândul că mai există şi astfel de femei.


 129. 129
  Nora:

  Hm, dulceaţă de dovlecel… N-am mâncat. Cum e? 🙄


 130. 130
  Morringain:

  Nora: mda, esti romantica. Stiu, am insistat aiurea, n-o sa cadem niciodata la pace din punctul asta de vedere.


 131. 131

  nu ştiu cum s-o categorisesc, dar o admir. aş considera-o chiar de invidiat. 🙂


 132. 132
  Morringain:

  @Nora: e cu ghimbir, printre altele. E buna, mie-mi place. Seamana cu cea de pepene.


 133. 133
  Nora:

  Am zis singură că sunt! 🙂


 134. 134
  Morringain:

  Val_one, nu stiu de ce, dar la comentariul tau ma simt brusc barbat 😀


 135. 135

  ştiu de ce, Morringain. 😆

  eu la femeia din povestea Andreei mă refeream. 🙄


 136. 136
  Morringain:

  @Nora: idealisto roz! 😛


 137. 137
  Morringain:

  Val_one: stiu ca la ea te refereai. Eu ma refeream ca sunt in opozitie cu voi si partial de acord cu singurul barbat care s-a incumetat in discutie 😀


 138. 138

  ia, hai, rideti de mine un pic! 🙂

  iote geanta.

  si mai e si sucita. cu Linuxul asta nu pot sa fac nimic!


 139. 139
  Nora:

  Ţi-o dezsucii. 😛 Vezi că ai şi în admin la poze buton de editează imaginea. Sau nici pe alea nu le arată linuxul cel urâcios?


 140. 140
  Morringain:

  @Andreea: nu rad, de ce sa rad? Nu e genul meu, e drept.


 141. 141
  Nora:

  Mi-amintişi de a mea cu buline. 😀 Să râdeţi cât poftiţi. Nu, n-o am de când cu blogul, dragostea mea pentru buline e veche. 😀

  geanta cu buline


 142. 142

  stiiiiu, Nora, ca sint. dar nu le arata. nici graficutul ala frumos nu mai e…


 143. 143

  aaaaa, daca ne intilnim, sa venim cu ele, ca ne potrivim la fix. 😆


 144. 144
  Morringain:

  Acu o sa radeti voi de mine. Ale mele sunt functionale, sobre (chiar si cand sunt albe), clasice. Si atat. Ah, si n-am decat vreo cinci, cu patru mai mult decat imi zice colocatarul ca am nevoie 🙄


 145. 145
  Nora:

  Daaa, o să fim mortale. 😆 Eu pe-aia nu prea o pot purta decât raaar. Nu-mi intra decât telefonul şi ţigările în ea. A ta pare mai încăpătoare. 😀 Mai am una de care face colocatarul mişto, zice că parcă e şervet rulat (de-ăla care se pune sub farfurie, din bambus). Într-un fel chiar asta e. 😛


 146. 146
  Nora:

  Morringain, ho, că am şi eu de-alea funcţionale, mari cât un sac. Astea sunt aşa de fason, de pamplezir. 😀 Mda, nu prea pricep ei cum vine treaba cu genţile şi cu pantofii. 😀


 147. 147

  adevărul e că poşeta ideală este mică pe dinafară şi mare pe dinăuntru. 😛


 148. 148
  Morringain:

  @Nora: cand zic functionale, nu zic mari cat un sac. Nu suport gentile mari 👿 Aia cu care m-ati vazut asta-vara e cea mai mare din colectie. In rest am una mica si rosie care e tot asa, buna numai pentru telefon, carte de credit si nu foarte mult maruntis 😀


 149. 149

  da` rucsacul ce are? 🙄


 150. 150
  Nora:

  😆 Aşa ar trebui, val_one. Asta (nu ştiu dacă vă daţi seama din poză) e cam cât palma mea pe lungime plus 1 cm. Or, am şi una în care dacă m-ar tranşa cineva (brrr!) aş intra cam jumate’. Pentru restul, să cumpere, dracu’, o sacoşă! 😆


 151. 151
  Nora:

  Păi, da, că-n asta neagră nici portofelul nu-mi încape. Mie-mi plac şi alea mari. Mai iei o pereche de pantofi în drum spre casă, se mai pot ivi evenimente neprevăzute, să intre naiba acolo. 😀

  Val_one: se vede că eşti tinerică. Nu mai port rucsac de când eram ca tine. 😛


 152. 152
  Morringain:

  Ah, ca mi-ati adus aminte. Singurul meu rucsac a fost o unul minuscul, de piele, facut din bucatele divers colorate (arata ca haina unui clovn). A fost singura chestie mai tinereasca si/sau indrazneata pe care am avut-o vreodata 😀


 153. 153

  pfui.
  yahoo-ul merge, messengerul nu…


 154. 154

  pe linux nu merge messengerul, nu s-a obosit nimeni să „construiască” unul pentru linux. yahoo-ul merge pentru că e browsing.


 155. 155

  of, da, sper sa se repare. laptopul asta are, totusi, vreo 6 ani…


 156. 156
  Raj:

  Dna Andreea: Imi cunosc bine fratele. Chiar el a recunoscut ca nu avea niciun motiv sa triseze. L-am scuturat eu nitel. Daca era ceva, zicea el, ca sa scape basma curata. Nu a avut motive, altele decat frumusetea. …… Dna Nora, Dna Morii: daca am uri, inseamna cumva a ne uri pe noi insine…………. Andreea si Nora si-au cumparat caciuli. Le-au afisat la 138 si 141. E bine, ca vine iarna………. Val: sunteti frumusica.


 157. 157

 158. 158
  Morringain:

  @Raj: auzi, nu fa si tu ca bunica-mea, care atipic pentru o soacra, a tinut partea nurorii 😛

  Ah, si mi se pare normal sa ne uram un pic, altfel ne-am complace in mediocritatea noastra.


 159. 159
  Morringain:

  @Andreea: eu am unul de sapte la care nu vreau sa renunt nici in ruptul capului. Ii trebuie o placa mama noua, abia astept sa se faca bine 🙂


 160. 160

  dar al tău ce are, Andreea? i-a picat doar windows-ul, sau e defect harddisk-ul?


 161. 161
  Morringain:

  Daca scoate hardul sunete ingrozitoare, hardul trebuie sa fie de vina, nu windows-ul.


 162. 162
  Raj:

  Da, caciuli. Are si Monica Gabor dan astea……….Buni a dv. Morri, a tinut cu dreptatea…….Val: sunteti frumusica. Cosa nu se precepe


 163. 163

  of, Raj, ştiu… 🙄


 164. 164
  Morringain:

  @Raj: a tinut pe dracu, ca aia vinovata era nora. I-a fost mila de ea, cred. Sau a primat, gresit, solidaritatea feminina.


 165. 165

  nu se stie. inca se cerceteaza.


 166. 166
  Madalina:

  M-am comparat cu o oglinda de multi ani de zile. Ma incanta sa aflu ca si tu esti asa. Salutari de la o alta femeie-oglinda!


 167. 167

  oglinda, oglinjoara… te salut si eu! 🙂
  dar cred ca sintem multicele, Madalina…


 168. 168
  Edle:

  Val, sunt de acord cu tine.

  Sigur ca trebuie sa iertam, altfel ar fi un chin continuu. Dar asta se intampla in timp. Mie mi-a luat ceva, si anume, niste ani. Doi cu el si alti doi fara el. De ranchiunoasa ce sunt. 🙂 (Probabil ca anii astia impreuna n-ar fi fost, dar l-am iubit atat de mult incat nu am putut pune punct imediat. Ce m-a enervat cel mai tare a fost ca, atunci cand am realizat ca am ajuns la final, mi-a spus: „Cum sa ne despartim, dupa ce-am trecut prin atatea impreuna?” Noroc ca nu sunt violenta. 👿 )

  …Apoi am uitat. Bine, intelegi ce vreau sa spun, amnezie n-am cum sa am, dar nu ma gandesc niciodata la asta. Mi-am adus aminte acum, ca ati pomenit de inselaciuni.

  Iar copilul e, intr-adevar, o recompensa.


 169. 169
  Raj:

  Dna Morri: Pai daca a tinut cu nora cea vinovata, asta se cheama ca este/ a fost o baba nebuna. Punt.


 170. 170
  Morringain:

  Nu, Raj, n-a fost nebuna, si nora nu era vinovata de tradat din dragoste, era vinovata ca era o isterica si o falsa (pana la maritis era toata numai lapte si miere si imediat dupa, vazuta cu sacii in caruta, a devenit violenta si provocatoare, umbla goala prin casa pe la noi in fata mea si, mult mai grav, in fata socrului ei, in plus sarea la bataie de oricate ori nu ii convenea ceva, dap, ai auzit bine, sarea la bataie). Bunica-mea se gandea doar sa aplaneze conflictul si cum al ei barbat era foarte strict cu ea (exagerat de strict), isi inchipuia ca si baiatul ei e la fel si o compatimea sincer pe zaluda. Acum nu zic ca unchiu-miu nu le avea si el pe ale lui, ca le avea, spun doar ca asta a fost un cuplu de cosmar si niciunul dintre ei nu a gasit in casnicie ceea ce isi dorea: el o femeie supusa (intentionat a luat-o fara studii, ca sa nu aiba probleme cu razvratirile si exact peste asta a dat), ea un tip scolit si cu bani, care sa-i ridice pozitia sociala (unchiul meu avea studii, dar cam atat, a fost poate prea incapatanat sa vrea functie si bani pe vremea lui Ceasca, desi era un excelent profesionist). Asta a fost tot. Cat despre tradat din dragoste, nu toti au conceptiile clasice, de exemplu pe mine nu ma deranjeaza asta de nicio culoare. N-as innebuni daca mi s-ar intampla, nu m-as isteriza, as baga divort si atat. As considera ca mi s-a facut un bine 😀


 171. 171
  Nora:

  Nu te „deranjează”? Nici măcar atât? Hm. 🙄


 172. 172
  Morringain:

  @Nora: nu. Nu ma deranjeaza tradatul in sine. Ce are a face fututul cu dragostea?


 173. 173

  normal că n-o deranjează, dacă nu-l iubeşte.


 174. 174
  Edle:

  Morringain, si daca dai peste unu’ care te-ar insela din 5 in 5 minute, dar care te iubeste, ai accepta?


 175. 175
  Nora:

  Prin „trădat”, eu nu înţeleg asta, Morringain. Şi dacă de dragul fututului, ajunge să te mintă, iarăşi, lucrurile nu mai sunt aşa simple. Pentru că fututul ăsta nu prea vine singur. E la pachet cu altele. Minciuna, da, doare. În fine, fiecare relaţie are propriul regulament interior. Dacă e una „open”, atunci, desigur, nimeni nu poate reclama nimic.


 176. 176
  Nora:

  Poate că ar trebui să scriu într-o zi despre asta. Despre relaţiile aşa-zis deschise. Nu de alta, dar tot văd cazuri în ultimul timp.


 177. 177
  Morringain:

  @Andreea: nu m-a deranjat nici cand am iubit. Daca ma deranjeaza ceva, dar nu la el, ci la mine, e ca in momentul parasirii pentru o alta, nu-s si eu o femeie oglinda 🙁

  @Edle: nu tin la o relatie monogama. Asta nu inseamna normal, ca eu as fi fidea ca Penelopa pe acasa, asteptandu-l la fereastra.

  @Nora: asta mi se pare mie relatia ideala. Ca si eu sunt atrasa de unul sau de altul, fara sa-i iubesc si fara ca eu sa incetez sa iubesc pe altcineva.


 178. 178
  Nora:

  Păi, zi aşa, soro. Aşa pot pricepe! 😆 Pricep scindarea asta, corp-inimă. Unii reuşesc sportul ăsta. 😉


 179. 179

  mie mi se pare de neînţeles. numa’ ce încerc să pricep şi mă apucă durerea de cap. una fără alta -- coşmar în ambele cazuri. pur moa, biansur…


 180. 180
  Edle:

  🙂

  Eu sunt posesiva. Nu-mi place sa-mi impart cu nimeni… bunurile. 😀 Si nici infidela nu pot sa fiu. Adica pot, da’ nu-mi face niciun bine.


 181. 181
  Nora:

  Ştiu, ştiu, Andreea. 🙂


 182. 182
  Morringain:

  @Nora: ma repet, e situatia ideala.

  @Andreea: am experienta in disociere 😀 Dar nu e doar asta, cred. Cum unii barbati reusesc sa aiba amante si sa isi iubeasca nevestele, cum de nu ar fi si pentru noi la fel. Eu una iubesc prea mult libertatea si urasc ingradirile de vreun fel.


 183. 183
  Nora:

  Edle: aşa sunteţi voi, taurii. 😛 Deşi cunosc unul, un tip, taur, cel mai mare tulvar din lume. 😀 Dar dacă ar afla ca ea… unde i-a stat capul, îi vor sta şi picioarele! 😆 Sigur, explică atitudinea asta duplicitară prin tot felul de teorii complicate.


 184. 184
  Edle:

  Pai, iti urez succes, Morringain! 🙂


 185. 185

  păi nu are sens libertatea, aşa cum simt eu lucrurile. treaba fiecăruia ce reuşeşte sau nu. eu amestec prea multă emoţie şi romantism în supa sexuală, ca să pot vreodată să le disociez.


 186. 186
  Nora:

  Andreea, da, sunt oameni care renunţă la libertatea asta (mi se pare pompos cuvântul, apropo, mai ales în contextul în care suntem sclavii a o mie de alte lucruri. Adică, ce păstrez? Libertatea de a fi sclavul hormonilor? e puţin ridicol) şi, mai mult, nici nu simt că ar fi vorba de un sacrificiu, că pierd ceva.


 187. 187
  Edle:

  🙂 Nora, toti barbatii Taur pe care i-am cunoscut sunt asa. Unu’ singur monogam n-am intalnit. Si toti posesivi de mama focului.

  Da, si au niste explicatii foarte… „logice”. 😆


 188. 188
  Morringain:

  @Nora: hm, barbatul ideal 🙄 mda, de asa ceva m-as lipsi cat de rapid posibil

  @Edle: merci 😛

  @Andreea: eu nu tin sa apartin cuiva. Nu am nevoia asta in 99 % din cazuri. Ca mi se intampla cateodata, o vad ca pe o slabiciune cumplita. Si incerc sa remediez situatia. Nu mi-as dori sa fiu intr-o relatie monogama nici cu cel mai misto tip de pe planeta 😀 Da, mai am momente in care mi-as dori una sau alta, dar nu e niciodata exclusivitatea. De fapt, eu sunt aia care nici macar nu mi-as dori sa locuim impreuna 🙂


 189. 189
  Morringain:

  @Nora (186): cu siguranta sunt si eu sclavul la o mie de lucruri. Incerc sa ma limitez la asta. Ce conteaza mai mult si mai mult e sa pot decide eu in ceea ce ma priveste 🙂 Daca asta inseamna sa fiu sclava hormonilor, mai bine asa decat sclava altuia 😀


 190. 190
  Edle:

  Ce misto! Morringain, trebuie sa-ti fac cunostinta cu fostul meu iubit! 😆


 191. 191
  Nora:

  Mda, ăluia i-aş crăpa capul. Dar trebuie să recunosc, e şarmant al dracului şi frumos de pică. Şi total contraindicat să faci purici în preajma lui. 😀


 192. 192
  Morringain:

  @Edle: hm, doar daca vrei sa il bat 😀 Ca asta imi e reactia cand dau peste unul posesiv 🙂


 193. 193
  Edle:

  Pai, nu, era chiar ceea ce-ti doresti tu. Pe astia posesivi ii pastrez pentru mine. 😉


 194. 194
  Morringain:

  @Edle: vreau poze, ca vad ca Nora il stie si nu-i fair 😀 bine, sa nu intelegi ca asta m-ar face sa imi schimb opiniile. Ah, si s-ar putea nici sa nu imi placa, eu ii prefer pe barbatii urati dar inteligenti 🙂


 195. 195
  Morringain:

  @Edle: aham, am inteles, asta e doar curvar. Hm, vezi ca trebuie mai mult de atat sa-mi placa mie 😀


 196. 196
  Nora:

  Morringain: ha? pe cine ştiu eu? 🙄


 197. 197
  Edle:

  Nora vorbeste de un tip pe care-l cunoaste ea, eu vorbeam despre Taurasi pe care-i cunosc eu. Amici. Nicio legatura.

  Daca-ti zic ca e frumos rau si destept si mai rau, ce zici? 😀


 198. 198
  Edle:

  Ah, si mai e si ateu. Ce vrei mai mult de-atat? 😆


 199. 199
  Nora:

  Ăsta de care zic eu nu e. Culmea, e foarte credincios. Mă rog, în felul lui bizar. 😀


 200. 200
  Morringain:

  @Edle: eu sunt cusurgie rau 🙂


 201. 201
  Morringain:

  @Nora: n-am inteles eu ca vorbiti de doua persoane diferite. Daca-i credincios sa se duca unde o vrea el, pe mine nu ma intereseaza 🙂

  @Edle: pe langa asta mai trebuie si altele 😀 cum ar fi sa ma accepte pe mine cu toate multele mele defecte, ceea ce nu-i lucru usor 😀


 202. 202
  Ana:

  Muză,

  Foarte, foarte bun e textul tău. Şi seamănă cu mine… Schimbarăm locurile? 🙄

  Raj,

  Cum adică femeia-rădaşcă? 🙄

  Nora,

  Ai fost cuminte?

  Val,

  Vreau cu barca.

  Dana,

  Pantofi, inele, frivolităţi, îmi place de tine.

  Morringain,

  Mi-ai lipsit.


 203. 203

  😆

  Ana, aşa ne-a învăţat pe noi, la facultate.

  „furaţi, copii, furaţi cît puteţi de mult de la maeştri!”


 204. 204
  Morringain:

  @Ana: si voi mie 🙂 n-am terminat, mai am inca, dar nu mai am niciun chef. Imi vine sa imi bag picioarele in tot si sa plec in lumea larga 😀


 205. 205
  Nora:

  Morringain, eşti cusurgie rău. El, să te accepte pe tine, cum eşti, dar tu pe el, ba! Treabă e asta? 😀


 206. 206
  Nora:

  Ana: foarte. Ca întotdeauna. 🙂


 207. 207
  Morringain:

  @Nora: cum vine vorba aia: nu e al dracu ala care cere, e prost ala care da:D


 208. 208
  Nora:

  Aham. Toate bune şi frumoase, dar în inorogi nici măcar eu nu cred! 😆


 209. 209
  Morringain:

  @Nora: nu conteaza, sunt unii care cred 😀


 210. 210
  Morringain:

  Ufff, cum dracu atrage Pandora asta numai nebuni? Ma numar si eu printre ei, dar pe langa unii sunt mic copil 🙁


 211. 211
  Nora:

  Morringain, dacă te referi la Andrada aia, e circ, scenariu, diversiune. Ca şi deşteptul care se găsi să mă cloneze cu link către o pagină antisemită puturoasă.


 212. 212
  Ana:

  Muză,

  Mă citişi pe dos. Lasă. 🙂

  Nora,

  Foarte bine. Îţi fac coroniţă.

  Morringain,

  Să nu mai stai plecată atâta vreme. Tu vorbeşti despre ce se vede, aşa-i? Pe restul… 😆

  Val,

  Pitecantrop cu râs amar n-o exista? Dar amar şi scârbit.


 213. 213

  nu te citii pe dos.
  după ce l-am pigulit, l-am recitit şi mi-am zis: „iete-teee… miroase un pic a Ana.” aşa mi s-a părut. 🙂


 214. 214
  Morringain:

  @Nora: mda, oi fi eu mai simpluta, dar chiar nu inteleg nevoia de asa ceva 🙁

  @Ana: explica-mi 😀


 215. 215

  Ană, pitecantrop de ăla nu ştiu să existe, dar nici nu-i văd utilitatea aici şi acum. 🙂

  cu barca şi eu vreau. 🙂


 216. 216
  Ana:

  Muză,

  Bine.

  Morringain,

  Ziceai ceva despre nişte nebuni. Well, dear, cei mai săriţi de pe fix nu sunt cei care par, ci ceilalţi. Aia voiam. Era legat cu pitecantropu’ scârbit.

  Val,

  Sigur că nu. Îmi trebuiau mie, n-aveau legătură cu locul.


 217. 217

  ce mă enerveeeeeezi. nu mai poate omu’ să vorbească serios. 😥


 218. 218
  Morringain:

  @Ana: asta am pricepit. Vroiam detalii. Poti sa mi le spui pe mail 😛


 219. 219
  Ana:

  Muză,

  Iartă-mă. Azi sunt împietrită. Nu-mi ţine păcatul.

  Morringain,

  Nu e cu detalii, doar că cei ce par nebuni se poate întâmpla să fie mai puţin nebuni decât ăia care par normali. Mă exprim cam ciudat, vă rog să mă înţelegeţi. Şi să mă iertaţi.


 220. 220

  te iert, cum nu. mai bine spune-mi, dacă vrei, cum e cu oglinda. ieri, mi s-a părut că nu mai sînt aşa. dacă aş putea fi şi eu măcar trei zile aceeaşi!! 😥 că nu mai ştiu de unde să mă apuc… darămite ceilalţi…


 221. 221
  Morringain:

  @Ana: am pricepit, si cred ca toata lumea e de acord cu tine 😀


 222. 222
  Ana:

  Muză,

  Azi, şi nu ştiu cât se va prelungi acest azi, nu te pot ajuta. Altfel, eu nu sunt aceeaşi de la o secundă la alta. Dar, de obicei, îi văd mai bien pe ceilalţi, mai clar. Când o să fiu în stare, mă întorc la discuţia asta şi sper să nu fie degeaba.

  Morringain,

  Chiar şi eu sunt de acord cu mine, chestiune rară, de altfel.


 223. 223
  Raj:

  Am inteles dna Morri. Nora era falsa ca Andreea Banica………. Dna Ana: Femeia radasca e femeia detinatoare de Rada. Cum de nu vatz prins ? Zau asa, doar lu plecsicu si lu florentina tre sa le desenezi.


 224. 224

 225. 225

  nora, nu Nora, Raj. 😛


 226. 226

  azi e ziua în care eu nu pricep nimic. 🙄

  deocamdată.


 227. 227
  Ana:

  Raj,

  De azi, şi mie. Mulţumesc pentru încredere.


 228. 228
  Edle:

  Ana, ma cam sperii.


 229. 229
  Ana:

  Dana,

  Şi pe mine mă sperii. Eu. Voi sta niţel pe coada mea, vorba Crisandei. Mă voi gândi, voi cântări, voi întreba, voi cântări iar şi voi decide. Până atunci, o să vi se pară că eu nu sunt eu. Dar sunt tot eu, numai că ţin în mână tomahawkul. Sau în dinţi? Mă rog, între timp scriu. De plăcere, zugrăvesc. Nu glumesc. În trei zile, am zugrăvit de două ori aceeaşi încăpere. Îmi place. Poate mă reprofesionalizez.


 230. 230

 231. 231
  Ana:

  Paradis e bucătăria mea, Nora. Aşa a zis Rada aseară: Mami, bucătăria noastră e paradisul copiilor.. Se referea la culoare. De dimineaţă, când am văzut, la lumina zilei, culoarea reală, m-am gândit că, pusă într-un spital de nebuni, această nuanţă ar genera terminarea stocului de medicamente şi intrarea în criză inclusiv a personalului, cu portari cu tot. 😀


 232. 232
  Nora:

  Ce coloare era, soro?


 233. 233
  Edle:

  Bine. Da’ vreau sa stiu un lucru: tre’ sa ne ferim? 😀

  Si mie imi place sa zugravesc. Uite, peretele asta de mine-i facut:


 234. 234
  Ana:

  Este, adică. Roşu-oranj. 😈 Bă, dă-mă dracu’, ce premoniţii am! 😆


 235. 235
  Ana:

  Dana,

  Voi, nu. Sunteţi infailibili. De fapt, nu tre’ să se ferească nimeni din calea mea. Doar eu. 😀 Şi, în general, în astfel de chestiuni, mi se cam duc dracului reflexele. 😆


 236. 236
  Nora:

  Edle, tu pari deja artistă. 😛
  Ai putea păstra un perete aşa. Toată bucătăria parcă e prea mult. 😀


 237. 237

  şi dacă o laşi aşa, ce are? prea multă căldură? 🙄

  Edle, aia e deja operă de artă 🙂


 238. 238

 239. 239
  Ana:

  Dana,

  Sireno! 😉

  Val,

  Sigur că aşa o las. Generează rabie, dar e un act de armonizare, nu? 😆


 240. 240

  Nora, un trist adevăr. pe de altă parte, mai peste tot în lume alegerile se cîştigă pe promisiuni făcute aproape exclusiv păturilor sociale cele mai dezavantajate. ultimul exemplu, Obama.


 241. 241
  Morringain:

  @Ana: lasa rosul acolo, eu mor dupa el! Am un vecin care asa are toata casa si mi se pare super misto 😀

  PS. Scriu, scriu 😛


 242. 242

 243. 243
  Ana:

  Morringain,

  Aşe. Că vin spre tine, dacă nu stai cuminte la lecţii. 😈

  Sigur că acolo rămâne. Roşu-Săpoca. Prietenii (?!) ştiu de ce.


 244. 244
  Edle:

  Daaa, sunt un mare talent. 😆

  Ana, sa iei hotararea aia buna atunci si sa ai grija sa nu te lovesti. 🙂


 245. 245
  Ana:

  Dana,

  Vom vedea. Sigur că pe aia bună; varianta cu proastă nici nu există. Numai că trebuie să fiu atentă să nu curgă tot sângele. Cam atât.


 246. 246
  Morringain:

  @Ana: doar stii ca eu vin de la Buzau 😀 Dar Sapoca-i alba inauntru 😛


 247. 247
  Seva Tudose:

  Bună,bună să vă fie ziua și inimile pline de căldură sufletească !


 248. 248
  Ana:

  Morringain,

  Să reinventăm Săpoca! 😆

  Seva,

  Şi ţie, asemenea! La mine parcă e rost de autocombustie, da’ parcă tot căldură se cheamă şi excesul ăla. 😆


 249. 249
  Morringain:

  Buna, Seva 🙂

  Ana, sigur, si asa e nevoie de un pic de aer proaspat pe la amaratii aia. Dar in primul rand ar trebui sa zboare nenorocitii aia de asistenti de pe acolo 🙁


 250. 250
  Raj:

  Cainele meu sa infasurat in jurul unui pom din curte, toanta de Mitza face grimase in oglinda, Coco se stropsheshte la puiul de papagal din plastic din colivie, fimea invata la franceza cu rolele in picioare, fimiu doarme descult, io ma uit la peretele din fatza, el la mine. E a patra zi de nepunere intrebari Valonasului. Simt ca nu mai pot. Nora tine piept idiotului de dincolo. Ana varuieste ca sa arda caloriile de la pomana. Rada e de la CTC. Sa vedem ceo eshi… Edle mai tre sa faca un norisor. Morri potcoveste calu. Poate o potcovio si el pe ea. Ceas mai rade… Danny: undi umbli bre ?


 251. 251
  Raj:

  Aha ! Seva plange dupa mormonu ei


 252. 252
  Seva Tudose:

  Ana,

  dacă nu te superi,culoarea cea mai potrivită la bucătărie ar fi culoarea caisei(apricot) combinarea unui singur perete cu tapet în dungi verticale cu ”earth colors” de la culoarea caisei,a piersicii,cafea cu lapte,ciocolată cu lapte…iar ceilalți pereși vopsiți o culoare unică de appricot !

  mobila de bucătărie să fie ”ciocolata” iar top-ul dulapurilor cu marmură ori imitație de marmură crem,lite brown…ustensile moderne de la IKEA…și focus point un aranjament imens din fructe exotice,legume și flori uscate !

  roșu se cam pretează la dormitor aduce căldură/apropiere 😉 și bleo-ul în camera de joacă a copiilor fiind o culoare rece/calmă 😉


 253. 253
  Morringain:

  @Raj: nu ma potcoveste nimeni pe mine! 👿 sunt un cal salbatec eu (apropo, mori inseamna cal in mongola) 😀


 254. 254
  Raj:

  Dna Ana: Nu va luati dupa Dna Seva. Ce culori sunt astea ? ciocolata, cafea cu lapte, caise, piersici. Faceti-o, dar va veti trezi lingand peretii……….. Dna Morri: un fin dal mieu a fost intro excursie in China, pin primavara. Cum neam intalnit dupa intoarcerea sa, lam intrebat cum se zice la cacat in lb. chineza. Na stiut sami zica. Iam zis ca a pierdut vremea pe acolo. Cand moi duce in Mongolia, de dragu dv. voiu invata sa nechez in limba lu Gingis Han. ……… Conu Gelu se lupta co coarda…


 255. 255
  Nora:

  Bonsoir, Seva! Pe unde umbli? Ne-ai cam lipsit.


 256. 256
  Seva Tudose:

  Ana,

  uite acel roșu-oranj merge pe holuri,doar ca a doua combinație de accent desigur primul este albul !

  raj,

  dacă spuneam culorilor lite-cream,aprricot,peach,lite brown,dark brown,mohagony,amber lite…


 257. 257
  Nora:

  Prea tare portocaliul ăla pentru gustul meu.


 258. 258
  Seva Tudose:

  Nora,

  am vrut să intru în pământ de ciudă,dar m-am răzgândit, nu am îngropat securea de război,dar mi se înecaseră toate corăbiile…m-am autosalvat 😀 Și apropo,că după 8 ani de regulare democrații nu vor câștiga în 2014,Hillary
  este democrată…vor intra în forță/cu forța republicanii! Așa și trebuie…

  Morringain,

  vezi tu și Paul Ryan a plâns…și Mitt

  raj,

  mda și( Mitt mormonul meu) a plâns dar,are un Congres acum de o să-l doară și în cur pe Obama 😉


 259. 259
  Seva Tudose:

  Nora,

  am ales acest hol că se potriveste cu acel masiv atac de la#230 ! nici eu una nu suport culorile stridente/țipătoare…această fotografie este a unei nepoate din Buzău și soțul ei este rrom !

  în bucătăria mea este 95% în alb imaculat cu accent citron/galben pal 5% !


 260. 260
  Ana:

  Nu e aşa al meu, Seva. E turbat rău. Ăla e cuminte. E pension elveţian. La mine-n bucătărie e locul propice pentru luatul câmpilor.


 261. 261
  Seva Tudose:

  Ana,

  și te rog să mă ierți că fusei prinsă de valuri/șuturi și uitai să îți spun pe 9 noiembrie :

  Să-ți trăiască fata ta scumpă Rada Maria și țuc-o și din partea mea de două ori ! mai bine mai târziu decât niciodată,nu-i așa ?


 262. 262
  Nora:

  Seva, la noi e jale cu nuanţa aia. Am văzut prin sate case vopsite numai în culoarea aia. Parcă am şi citit într-o vreme că e cel mai vândut pigment la noi. Să n-o văd! Mi se strepezesc ochii. 👿

  Şi tu crezi că mie o să-mi fie moale când va câştiga USL alegerile? 🙂


 263. 263
  Ana:

  Seva,

  Mulţumesc! 🙂 O să-i spun şi ei.


 264. 264
  Seva Tudose:

  Nora,

  cum USL va câștiga alegerile acolo ???? Vine la scenă deschisă,acel comunism cu fAȚĂ UMANĂ de care vormea nea*
  Nelu Cotrocel prin *90 ?


 265. 265
  Nora:

  Seva, cam da. ARD, alianţa celorlalţi, nu s-a mobilizat deloc cum trebuie, în umila mea părere. Se cam ştie deja că USL va câştiga, tot ce sper e să n-o facă la un scor zdrobitor. Plus că au deschis deja punga cu pomeni electorale, impozite diferenţiate alea-alea.


 266. 266
  Seva Tudose:

  Nora,

  și aici au fost „deschise punga cu pomeni” este știută conversația la Cleveland Ohio când toți oamenii ce-au mărșăluit ptr. Obama li s-au dat câte un telefon mobil cadou cu zecile/miile… urlau afro-americanii în delir/de bucurie ,cine nu vrea de-a moaca ceva 😉

  apoi Obama a adunat în campanie electorală zeci de milioane de dolari,acumpărat 75/80% din votanții hispanici,85 % tineretul indiferent de culoare…promisiuni !

  și stai să vezi studenții,TINERETUL VOTANȚII LUI OBAMA care au votat ptr.Obama primul termen și l-a ajutat să fie reales,vor ieși de pe băncile facultăților taman când Obama va pleca ptr.totdeauna de la Casa Albă 🙄

  CINE LE VOR DA SERVICII SIGURE,JOBS după terminarea studiilor ❓ Obama ori republicanii ? Cei 4 ani trec repede…Acum middle class se va pune la adăpost !

  Numai spun că acele împrumuturi ptr.studii trebuie să le rambursezi ptr.tot restul vieții până la moarte,ori 79 de ani moș ori babă…nu cred că tineretul de azi care au votat, realizează catastrofa 😥


 267. 267
  Seva Tudose:

  Nora,

  exact cum după al II-lea război mondial imediat au început pe scară rulantă nașterea copiilor/bebelușii de după război„Babies Booms” cei care au venit pe lume între 1945/1950 acum au vârsta de pensionare fiind între 62/67 de ani vârsta de pensionare…la care….

  OBAMA pune pe ultimul loc oamenii bâtrâni,ăia poa*să moară…tineretul toți vor doar în școli/facultăți,nicidecum în fabrici/uzine ori alte câmpuri de producție în masă,de aceeia se aduce dracului tot/toate produse din China ! lucruri,mmâncare…!

  bâtrânii se retrag…și atunci cine muncește ca să asigure pensiile celor care s-au născut după război ❓


 268. 268
  Nora:

  Ei, la noi, e puţin diferit cu bătrânii. Bătrânilor li se promit lucruri, fără acoperire, evident, pentru că bătrânii ies la vot. Şi e nevoie de ei.

  Raj, te rog frumos să nu-l mai menţionezi pe Florin aici. El nu poate intra aici să comenteze în urma unei înţelegeri pe care o am cu el.


 269. 269
  Nora:

  Seva, referitor la plecatul în China, nu aici e explicaţia. Ci în forţa de muncă extrem de ieftină de acolo. Un american nu e plătit cu câţiva dolari pe zi, cum sunt amărâţii ăia. Şi atunci normal că toţi producătorii îşi mută fabricile acolo. Asta se întâmplă şi în Europa, nu doar la voi.


 270. 270
  Jaco Pastorul:

  Ești un cetățean pensionar bolnav și guvernul spune că nu există nici o îngrijire medicală la domiciliu disponibila pentru tine. Deci, ce faci? Planul nostru pentru pensionarii de 65 ani sau mai în vârstă : vi se da o armă și 4 gloanțe . Vi se permite să trageti in patru politicieni. Desigur, acest lucru înseamnă că veti fi trimis la închisoare dar aveti avantajul ca veți primi trei mese pe zi, un acoperiș deasupra capului, incalzire centrala, aer conditionat si tot suportul de îngrijire a sănătății de care ai nevoie! Aveti nevoie de dinti noi? Nici o problemă. Nevoie de ochelari? Asta-i grozav. Aveti nevoie de un nou șold, genunchi, rinichi, plamani sau inima? Sunt toate acoperite. Ca un bonus, copiii dvs. pot veni in vizita la dumneavoastră la fel de des cum o fac acum. Și cine va plăti pentru toate astea? Este același guvern care tocmai ti-a spus că nu își poate permite sa te ingrijeasca dupa ce ai platit 40 de ani taxele catre stat. Și poți să scapi de 4 politicieni inutili,si in plus. pentru că ești un prizonier, nu trebuie să mai plătesti taxe pe venit . Este aceasta o țară mare, sau ce?


 271. 271
  Nora:

  Jaco, de unde e aia? 😆


 272. 272
  Jaco Pastorul:

  Am infiintat o fundatie: „Programul SENIOR pentru pensionari”. Te bagi?


 273. 273
  Nora:

  Mă bag. Acţionez preventiv. 😆


 274. 274
  Nora:

  Acum o săptămână am avut o revelaţie. Sigur, poate cam târziu, alţii au avut-o probabil mai devreme. Şi când e vorba să dai bani statului (mă dusesem să declar nişte surse de venit, ca să zic aşa, nu intru în detalii), statul te priveşte cu suspiciune şi te aleargă de la un ghişeu la altul, dându-ţi informaţii contradictorii şi zăpăcindu-mă mai rău decât eram înainte să intru acolo. La dracu’, mă dusesem să dau, nu să iau! 😆


 275. 275
  Jaco Pastorul:

  Si care a fost revelatia? Ca trebuie sa faci tot posibilul sa nu mai dai?


 276. 276
  Nora:

  Asta a fost: că trebuie să te rogi de ei şi să-ţi ia banii. Nuuu, stai liniştit: tot o sclavă plătitoare rămân! 😆 N-am deloc în mine sămânţă de evazionistă.


 277. 277
  Seva Tudose:

  Jaco,#270

  formidabil povestioară,vezi aici este aplicată varianta ta de câtre tineri,oricum se omoară/împușcă pe străzi,fac droguri,prostituție,trafic uman,trafic contrabandă,ajung acolo la „Casa de Odihnă”

  și concomitent cu toate beneficiile enumerate de tine,poate face și o facultate,studii superioare și poate să își îndeplinească orice viziune/talent…menire 😉

  pictură,instrumente muzicale,scriitor,poet,concursuri sportive inter-pușcării,căsătorie…


 278. 278
  Jaco Pastorul:

  Nu-ti fa griji, vezi ca daca trebe, eu vin si depun marturie…


 279. 279
  Nora:

  Ştiu, ştiu, mulţumesc, bro! 😆 😆 😆


 280. 280
  Jaco Pastorul:

  Mersi Seva, nu-i povestea mea, a venit pe mail, cred ca-i tradusa din „americana”…


 281. 281
  Nora:

  Sigur e tradusă. Parcă şi aud în engleză aia cu „is this a great country or what?!”. 😀


 282. 282
  Seva Tudose:

  Nora#269

  știam Nora de mâna de lucru ieftină a chinezilor,aici de multe ori spunem:cumpăraăm pantofi de o singură folosință,dacă vine ploaia s-au dezintegrat și mergi ca Flintstone cu tâlpile goale pe asfalt până acasă 😆

  iar acolo în China ptr.că sunt enormi de mulți se bucură și de cei câțva dolari la oră,comparativ cu cei din provinciile Chinei unde muncesc toată ziua ptr.un castron de orez… cine are gură să vorbească ptr.ei ❓


 283. 283
  Raj:

  Dna Nora : Cand la mentionat eu pe Florin aici ? Eu nu-l mai bag in seama demult, ca a devenit penibil. Aratati-mi postarea. Chiar va rog. Matz suparat


 284. 284
  Seva Tudose:

  Jaco,
  pune adresa fundației și niște lămuriri,este înregistrată legal ? introducerea,scopul,persoanele avizate,de unde… în ce scop,care vor fi beneficiarii ,chestii de genul ăsta !


 285. 285
  Nora:

  Raj: la 223. Şi acum o faci iar. Spune-i, te rog, ce ai de zis pe Pandora’s, nu aici, unde nu poate riposta.


 286. 286
  Raj:

  Flo-ren-tina, Dna Nora. Eu stiu ce scriu. Nu a zis de atatea ori ca sunt nick-uri separate. Vreau s-o fut in gurita pe FLORENTINA. Cititi la Dna Dora de cate ori m-a bagat in seama , fara ca eu sa ripostez. Chestia e ca, colegul lui de suferinta parca a mai evoluat


 287. 287
  Nora:

  Raj, te-am rugat. Următorul comentariu în care faci referire la florin-florentina va fi şters. Ce se întâmplă la Dora nu are legătură cu ce e aici. Fiecare blog cu regulile lui.


 288. 288
  Nora:

  Eu plec acum puţin. Cât lipsesc, sper să nu apară surprize neplăcute. Chiar n-am chef de scandaluri.


 289. 289

  Raj, trebuie să ţinem cont că unii au naturelul mai simţitor de la natură şi nu văd de ce le-am provoca inutil nişte suferinţe despre care nu avem habar cît de puternice pot fi. 🙄

  aşa că te rog şi eu, hai să nu mai complexăm pe nimeni de prin alte părţi pomenindu-i aici. putem foarte bine să le spunem ce avem de spus acolo, nu? 🙂


 290. 290
  Nora:

  Florin, nu ai ce căuta aici. Punct. Am discutat cu Raj, nu e nevoie de intervenţiile tale. Nu-ţi face iluzii că se repetă povestea din vară.


 291. 291
  Danny:

  Hellooo, dragelor! Ce mai faceti? Nora? Cum te mai simti?


 292. 292
  Nora:

  Bine, mulţumesc, Danny. 😀


 293. 293
  Danny:

  Cam ocupat luna asta. Sper sa gasesc mai mult timp sa vorbim.


 294. 294
  Danny:

  Nora, spuneai ca vezi in poza un microfon? Aia e sulita mea. N-am atasat la ea microfon.


 295. 295
  Nora:

  Eşti iar în campanie? 😀 Mda, mie aşa mi se pare, un microfon, uşor oblic. Auzi, dar pe Pandora’s de ce nu comentezi cu poză? Tot ce trebuie să faci e să foloseşti aceeaşi adresă de email ca aici.


 296. 296

  trebuie să-şi facă un cont nou cu adresa asta.


 297. 297
  Nora:

  Ce cont? Că nu mai e de mult cu conturi. Eu nu mă mai loghez când comentez.


 298. 298

  da? habar nu aveam. 😆

  eu mă loghez mereu, nici nu e greu, cînd comentez pe acolo. şi mi se pare chiar mai uşor de comentat…


 299. 299
  Nora:

  Da, nu scrie niciunde. 😀 E mai uşor, da, dar eu cred că mi-am uitat şi parola. 😆


 300. 300
  Danny:

  Da, sunt in campanie. Dar sunt destul de dezamagit. Intr-o zi voi povesti impresii de campanie elctorala. E jale dragii mei, mare jale. Eu imi voi publica proiectul meu de reforma politica, singurul in care cred. Trebuie sa-l explic bine, pentru a putea fi inteles.

  Stii ce reprezinta „sulita” din poza? O lanseta, iar microfonul este lingurita in bataia vantului. Este o poza reusita. Nu se vede prea bine, deaorece este mica.

  Imi voi pune poza mai tarziu pe platforma. Nu vezi ce e pe Pandora’s acum? Ma razboiesc cu cei trei goci de la Rasarit.


 301. 301
  Nora:

  Aaaa, lanseta! Am priceput acum. 😆


 302. 302

  cu ce partid candidezi, Danny? 🙄


 303. 303
  Danny:

  Of, Nora si Valonash. Toate partidele sunt la fel. Mai conteaza? Aproximativ aceeasi oameni ii gasesti peste tot. Sincer, politicienilor le trebuie opozitie din partea noastra, a societatii civile. Este ceva nou ce vreau sa fac, este ceva in premiera mondiala. Dar este singura noastra sansa. Eu doar capat experienta, pentru a scrie mai departe.


 304. 304

  asta am înţeles, Danny. dar acum eşti în camapanie. la ce partid? doar nu faci campanie de unul singur. 🙄


 305. 305
  Danny:

  Fetelor, eu va zic : noapte buna! M-a luat cu somn. Vorbim maine seara. Va pup!


 306. 306

  somn usor, Danny. 🙂

  dar cu ce partid candidezi, totuşi? 🙄


 307. 307
  Nora:

  Noapte bună, Danny.


 308. 308
  Raj:

  Val: 289. Am inteles. Am gresit si imi dau cuvantul de onoare ca ne se va mai repeta. Dealtfel, am incetat imediat ce mi-a pus Nora in vedere sa nu se mai repete. Nu stiu daca ai observat. Am mai mult bun simt decat crezi.


 309. 309
  Nora:

  Mulţumesc, Raj. Eşti o bomboană. 🙂


 310. 310

  Raj, dragule, cum să ajungi tu la ideea că eu te-aş fi bănuit fie şi de o fărîmă de lipsă de bun simţ? hai că mă doare asta… 🙄


 311. 311
  goco:

  Indianule, ai supt-o gratis azi! Te-a ales doar cu sperma din gat. Inghite-o dracului!


 312. 312
  Nora:

  Goco, poţi comenta, dar nu în limbajul ăsta suburban. Păi, ce-am vorbit noi ieri? Hai, sunt sigură că ai şi cuvinte mai frumos mirositoare. Nu? Zi în spaniolă. 🙂


 313. 313
  Raj:

  Matz spart Dna Nora. Sunt o bomboana care extrage cu sarg cacat. Nu mai am mult, si ma extrag pe mine insumi……….. Va doare pedracu dna Val. Nu va doare nica. Pe mine ma doare de dv. si de Nora. Eu chiar asa gandesc si mam cam saturat sa fiu apreciat ca lindicaros. Asta simt, asta scriu. Pacat ca postarea nevestimii de la pandoras na intrat. Ea stie mai bine ca mine sa zica. Ea a luat bacu cu aproape 10 , iar facultatea a absolvito cu 9 sioleaca. Pe mine ma luat de berbat din interes . Ca ma vrut masa si feciorsu, pe care lam socotit de la bun ceput ca fiind iesit din pla mea, scuzati expresia. Nevastamea a recunoscut ca ma loat din enteres. Cica dragostea din partea ei catre subsemnatu, a venit pe parcurs. Femeile astea nu stiti sa va maritati decat din interes. A mai avut si tupeul sa recunoasca ca, una peste alta eram berbant prezentabil si a zis ca decat sa se futa fara acte, scuzati expresia, mai bine sa ma ia pe mine de sot. Nam vrut sa ma ia fara casa, fara masa, nam vrut sa stau in casa miresei. Pai ce pla mea ? Mam maritat sau mam insurat ? Mai intai am excaladat granitele tarii in 90, am fugit in Grecia cea haina, la francejii cei care se simt jigniti ca suntem de ginta latina ca ei, am mancat banane din tomberon (spre deliciul forumului !) intrun market din Pariz, am futut o nemtoaica de vo 69 de ani , fiind beat muci, dupa care cand mam trezit miam borat si matele din mine, dar nu conteaza ca ma oropsit cu vo 3000 de marci (spre deliciul gocilor !) Ce mai, am fost siun gigolo care na stiut cea futut , ca era bat. Am munxcit in Sri Lanka, in Norvegia, am pus ban peste ban si miam facut casa mea si abia dupa aia am scos actele la primarie, unde unii au aruncat un sac de orez peste noi, la esirea dela Starea Civila care era militaroasa, ca ala de nea oficiat lucrase in armata si cand ma intrebat daca daca o iau sau nu pe tovarasa de sotie, na mai ramas loc de razgandeala ca, cine stie ce culcaturi si instructie infanteristica, facea cu mine. Nevastamea cand isi aminteste de caposenia mea, se induioseaza si acum si, izbucneste in plans, dar numa dupa ce da pe gat un paharel de cogniac, caci dansa nu duce la beutura si din 50 de tarie sau 100 gr. de sampanie, devine emotiva si ma pupa. Decand cu diabetu , sta cu pizda (scuzati expresia !) pe gura mea si ma urmarereste in permanenta. Ce mananc, cat, mananc, de ce mananc ( de foame in pizda matii !), sa nu ma enervez, sa nu aia, aia. Bine face ! Regimul si viata ordonata, imi vor prelungi zilele cu cel mult 12 ore. Asa se intampla la nenorocosii ca mine……………. Dna Nora: sa nu fiti suparata pentru comenturile de dincolo, daca le veti citi. Incepuse sami fie rusine de mine insumi. Daca voi mai scrie acolo, sami creasca glicemia si sami moara pula, scuzati expresia. dar o zic din zuflet


 314. 314
  Nora:

  Raj, te înşeli, şi pe noi ne doare de tine. Mă întreb cum s-ar chema asta: pulicăcioase? 😆 Şi nu cred ce zici tu, Vali te-a iubit de la început. 🙂 Eşti foarte iubibil. 🙂


 315. 315
  Nora:

  Şi cum să fiu supărată? Ba chiar îţi mulţumesc pentru grijă. Ar fi păcat să nu mai scrii acolo însă. Sunt şi lucruri bune acolo, sunt Ana şi textele ei, Nastasia Filippovna, când şi când mai suntem şi noi, cele de pe aici… Mă enervează când oamenii de bun-simţ se retrag. Nu e drept!


 316. 316
  Raj:

  Dna Nora 311: Cand a scris ala pe aici? ca io nam vezut. Ati putea sami esplicati ? E vreun”separeu” de care nu am io idee ? Io nu ma manifest decat la vedere. Cear fi ca io , la radul meu , sa zic de unu sau altu, ceva in afrara formului ? Asa procedati toti ? Ziceti ba pe fatza, nu la separeuri


 317. 317
  Nora:

  Vezi la 311, Raj. Nu e niciun separeu, era la gunoi comentariul. Ţi se pare că ar fi fost vreo pierdere? N-am niciun fel de conversaţii cu Goco în afara forumului.


 318. 318
  geluodagiu:

  Mai opriti ptin vorbittul, ce alinta, minte, linge. Incordati-va piciorul si loviti cinstit in minge. S-o trimitem catre poarta, pana nu incepe-a ninge. Si sa umplem portii golul, prea am invatat ocolul, consumand prea mult alcoolul, ce ne-mbata cu marire. De nu vreti, sa nu va mire, nimeni n-o sa ne admire ca suntem slugoi din fire. Vom ramane tot rezerve, plini de vise si sperante. Vom primi mereu chitante si facturi frumos umflate, bani nostri se vor scurge unde vom avea creante.

  Stiu ca sun-a nebunie. Cum sa te opui tu portii?, tu, obisnuit cu timpul, ca esti sigur sortit mortii. Ca in poarta sunt doar zeii inzestrati cu nemurire, ca au conturi prin Elvetii. Noi, doar ganduri de marire.

  Norii s-au mai razbunt, spre apus si stau gramada peste sat. Cand vor cerne cu zapada, peste noi se va asterne plapumiora cenusie, care va presa cultura. Vom ramane doar cu ura. Ne vor stoarce si untura, de la Rosia de munte, vor taia paduri carunte, vor lua Oltchimuri de frunte. N-ar fi pentru prima data, cand o facem singuri, lata. Cand spre est sau spre apus tot ce-avem mai bun s-a dus. Ma tem insa ca acuma, cand ni se destrama turma, vom ramane cate unu’ sa impinga singur tunu’ sa impuste catre luna, a pustiu de seama buna(buna seama), dar cu teama.

  Cine poate inc’a tace si’nvata verbul a face, sper a-si incorda piciorul spre a umple portii golul. Sa loveasca in cea minge, pana nu incepe-a ninge.


 319. 319
  Raj:

  Goco: chiar tu esti in poza ?


 320. 320
  Nora:

  Raj, e un personaj din Lost.

  lost


 321. 321
  Raj:

  O fi din Lost, nu zic nu. Eu n-am vrut sa fiu chiar asa rautacis cu el. Deh, mai glumesc si eu. Ar fi cazul sa-mi pun poza sieu, ca sa aveti de cine rade. Pentru ca e mai coerent decat celalalt (nu zic cine, ca n-am voie de la onor conducerea), as fi multumit sa scrie aici. Tre sa ma mai razgandesc si io, caci doar boii nu se razganesc, asa cum bine a zis pin anii 50, domnu Dej………… Dle Gelu: cand minge… cine ninge ? Ca sa ma exprim ca domnu Nechita …


 322. 322
  geluodagiu:

  Vad ca nu mi se raspunde. Poate cer, dar nu de unde…trbuie…atunci sa strig celor care simt ca-i frig si-ai caror inaintasi au cntat mergand in mars, pe deasupra lumii vechi ce-avea dopuri in urechi. Ei cantau cu mare fala o internationala, ce striga la oropsiti, un puternic indemn: scoala!

  Sculati, voi oropsiti ai vietii!….


 323. 323
  Jaco Pastorul:

  Toate certurile si framantarile astea aiurea pot fi oprite. Un foc pe care nu-l alimentezi, se stinge. Pentru asta, e suficient sa judeci putin in momentul in care replici cuiva, daca acel cineva merita ca tu sa iti pierzi vremea cu el sau daca ceea ce ai tu de spus e atat de inteligent, frumos si linistitor incat sa stinga ura. A, si ar mai fi ceva, exista batalii pentru care nu merita sa lupti.

  S-o fi terminat toata frumusetea din lumea asta, n-au mai ramas decat bataliile?


 324. 324
  Jaco Pastorul:

  Gelu, esti sigur ca esti tu, cel care scrii poeziile astea???


 325. 325
  Nora:

  Domnule Odagiu, sunteţi bine? Păreţi aşa, cam copleşit…


 326. 326
  geluodagiu:

  Incercai fotbaliceste, poate masa se urneste insa lumea din tribuna, mai incolo se aduna, sa culeaga rezultatu’, dupa ce a luptat altu’.


 327. 327
  Nora:

  Jaco, cred că nici dacă ar veni însuşi Isus n-ar stinge ura aia. Mai mult, cred că l-ar lua şi pe el la pumni. Nu i-ar mulţumi decât dacă aş dipărea eu cu tot cu blog. Dar aia nu se poate! 😀


 328. 328
  geluodagiu:

  Eu sunt, Jaco, eu sunt Gelu. Stau intr-un salon cu Chelul. Chlul de ni-i presedinte si ma cred poet cu minte. Cred ca sunt un Paunescu ce scrie un vers fierbinte. Rima-i bine potrivita, dar ideea fara minte. Deaia stau inchis aice linga chelul cel cu pricea. Nici nu stiu cum pot a scrie, caci camasa rau ma stringe. Este groasa, este alba si-are doua maneci lunge.


 329. 329
  Nora:

  Of, se vede că a început campania. Oamenii se îmbracă frumos, umblă cu flori în mâini, sunt mai poetici, scriu versuri chiar şi în condiţii vitrege…


 330. 330
  geluodagiu:

  Da, salonul e la „9”. Inima mi-e rupta-n doua. Nu accept ca sunt smintit. Doctorul e pregatit. Este sigur ca-s nebun. Am salonul cel mai bun. Stau cu domnul prezident, am dat un cartus de Kent. Chelu’ rade de-a mea spaga. Imi tot spune: esti nebun?, ca n-am tras si eu un tun, sa am bani de-o spaga noua, sa-mi ramana si de doua, vile, sau macar de-un lan, sau ceva un loc viran. Stie el pe unul mare, bun la imobiliare, care cat ai zice vot, mi-l transforma intr-un lot, valoros, cu gaz cu apa, poate am si eu o fata. Faci o casa dupa soare, din vanzari anterioare.


 331. 331
  Nora:

  Vă compătimesc. Şi bolnav, şi aşa preocupat de afaceri. Trebuie să fie greu. Economisiţi cartuşul de kent, nu se ştie niciodată… 🙄


 332. 332
  geluodagiu:

  Sper ca v-am distrat putin. Ca nebunu’ nu-i cretin. Priviti in dictionar ca cretinu’ n-are har. 🙂


 333. 333
  geluodagiu:

  De ma vede nenea Crin, ca-s nebun si nu cretin, ma propune-n CCR-u, ca sa fiu util si eu. Sa pun umar de fantoma, pauneasca, la reforma. La reforma culturala. Ce, Funeriu avea scoala?


 334. 334
  Nora:

  Hm, cam avea. Dar lasă, Crin vă propune oricum. Nu disperaţi. Perseveraţi. Vorbiţi şi la ICR, să facă o serată. Poezii din cămeşie.


 335. 335
  geluodagiu:

  Mersi ,
  Nora! CCR am vrut sa scriu, in loc de CCR Asa ca pot lua postarea ta ca pe o erata. Daca nu te superi.


 336. 336
  Nora:

  Bineînţeles că nu. Oricând, cu plăcere.


 337. 337
  Jaco Pastorul:

  Lasa Gelu, c-ai zis bine: Creedence Clearwater Revival!


 338. 338
  geluodagiu:

  Jaco,

  Multumesc frumos ca m-ai extras cu inteligenta, din salonul ala!

  Nora,

  Multumesc pentru toleranta!


 339. 339

  vedeţi, domnu Gelu? unde-i mai cald şi bine decît la noi? 🙄


 340. 340

 341. 341
  Nora:

  Or trăi mai mult, dar trăiesc mai prost. 😛


 342. 342

 343. 343
  Nora:

  Aproape că uit să respir când ascult asta:

  Appliances have gone berserk
  I cannot keep up
  Treading on people’s toes
  Snot-nosed little punk

  And I can’t face the evening straight
  You can’t offer me escape
  Houses move and houses speak
  If you take me there you’ll get relief
  Relief, relief, relief…

  And if I’m gonna talk
  I just wanna talk
  Please don’t interrupt
  Just sit back and listen

  ‘cause I can’t face the evening straight
  You can’t offer me escape
  Houses move and houses speak
  If you take me there you’ll get relief
  relief, relief, relief, relief, relief…

  It’s too much
  Too bright
  Too powerful

  Too much
  Too bright
  Too powerful

  Too much
  Too bright
  Too powerful


 344. 344
  Jaco Pastorul:

  Nora, nu stiu versurile cum or fi, dar melodie mai urata ca asta n-am auzit in viata mea! Pe bune, io cred ca tu n-ai ureche muzicala, alta explicatie n-am. Scuza-mi sinceritatea.


 345. 345
  Nora:

  😆 Nici nu m-aşteptam să-ţi placă. 😀 Nu-i bai. N-am ureche, nu, nici n-am zis că am.


 346. 346
  Nora:

  Dar mă bucur că toată lumea e foar-te, foar-te sinceră!


 347. 347
  Jaco Pastorul:

  Acuma sincer, asculta si tu cum canta ala, sau mai bine pune pe cineva neutru dar cu un minim simt muzical sa-l asculte pe ala sau pe aia, ce-o fi, si spune-mi ce parere are. Io am crezut initial ca-i un soi de parodie…


 348. 348
  Nora:

  Jaco, ascult Radiohead de mult timp aşa că îndemnul tău n-are sens. E un alt soi de muzică, nu e musai să ne placă tuturor. E muzica generaţiei mele, una dintre cele mai tulburătoare trupe, e muzica noastră şi a angoaselor noastre. Am citit şi review-uri în reviste de muzică, ăia s-or pricepe mai bine ca mine. Chiar nu vreau o dispută. Înţeleg ce zici tu, înţelege şi tu ce zic eu.


 349. 349
  Nora:

  Şi cred că se cheamă falsetto ce face el.


 350. 350
  Jaco Pastorul:

  Falsetto nu inseamna sa canti fals. Inseamna „voce falsa” adica, este cantatul pe ultima coarda vocala, cea pe care o folosim cand suntem copii. Si sunt o gramada de solisti vocali care canta in falset, dar nu fals. Oricum, eu apreciez totul numai din pdv muzical, restul apartine generatiei voastre.


 351. 351

 352. 352
  Nora:

  Ştiu şi eu ce înseamnă falsetto. Nu mă subestima chiar aşa. Ştiu, o să zici că e cumpărat locul din Rolling Stone. 😀


 353. 353
  Jaco Pastorul:

  Nici nu deschid linkul. Rolling Stone e un soi de can-can. Nu e nimic profesional acolo.


 354. 354
  Jaco Pastorul:

  Ba l-am deschis, na! Daca Bob Dylan e pe locul 7, atunci asta al tau isi merita locul 66. E o mare performanta sa canti mai prost ca Bob Dylan, pe bune.


 355. 355

 356. 356
  Nora:

  Bine. Zi tu nişte reviste pro.


 357. 357
  Jaco Pastorul:

  Da’ nu-i nimic, ca daca sa cante n-o fost in stare, ii dau astia premiul Nobel, si-l rezolva…


 358. 358
  Seva Tudose:

  Uite aici un Falsetto,când l-am auzit prima dată,am crezut că am dracului ceva cu urchile și vroiam să mă duc la ORL-ist,mă zgâria pe timpane 😆

  http://www.youtube.com/watch?v=gwCwfgtPBa4


 359. 359
  Jaco Pastorul:

  In general conceptul asta de revista e unul comercial. Eu nu mai citesc demult chestii de astea pentru ca acolo gasesti interesele industriei muzicale si nu valori.

  Dar, stiu cand cineva primeste un premiu de calitate, ca si aici e cu schepsis, nu orice premiu are si valoare. Exista un underground in care afli multe, dar trebuie sa stii semnele…de citit mai citesc asta:
  http://www.jazzreview.com/


 360. 360
  Jaco Pastorul:

  Si cand l-ai auzit a doua oara cum a fost, Seva? Mda, e cam greu sa canti in falsetto la… trompeta, dar cu efort, se poate!


 361. 361
  Nora:

  Nu-i nimerişi de data asta. Radiohead se produc singuri şi au faimă de rebeli în industria muzicală. Şi au mai făcut o chestie interesantă: un album l-au scos la vânzare fără să impună un preţ. Au zis să dea omul cât consideră că face. Ghici ce? Au câştigat.


 362. 362
  Nora:

  Păi, cea indicată de tine se referă numai la jazz probabil. Cu alte muzici nu citeşti?


 363. 363
  Raj:

  Buna seara ! Am atipit vreo 4 ore la pranz. O musca m-a bazait mereu. Noroc c-am fost prevazator si-am dormit cu bucile lipite ca alminterea imi intra si-n cur. Timp de 4 ore n-am mancat, n-am baut, n-am tras apa. Deci am facut iconomie.


 364. 364

 365. 365
  Nora:

  Bravo, Raj. Şi eu mă bucur când fac economie dormind. 😆 Nu prea mi se întâmplă însă, sunt o risipitoare. 😆


 366. 366
  Nora:

  Jacoooooo! alte muziciiiiiiiiiiiiii!


 367. 367
  Raj:

  Sna Nora: va rog sa datidracu ochelarii aia jos ! Nu se merita. Frumoasa mea de ce n-a aparut azi ? Stiti ceva ? A dat vun semn ?


 368. 368
  Jaco Pastorul:

  Nu reusesc sa tin pasul cu jazzul, ce sens are sa mai citesc si despre muzica usoara?


 369. 369
  Nora:

  😆 Dădui un search după radiohead, pe jazztimes. Uite ce găsii:
  Music fans around the world have tuned into Radiohead, the most daring and successful cutting-edge band in modern rock. But few are aware that this Grammy Award-winning English quintet draws much of its creative inspiration from jazz in general, and the epic music of Miles Davis, Charles Mingus and John and Alice Coltrane and the Art Ensemble of Chicago.

  The impact of jazz on Radiohead is demonstrated more overtly on the group’s two most recent albums, last year’s envelope-pushing Kid A and this year’s equally edgy Amnesiac. Both are works that find the band dramatically reinventing itself. Accordingly, both albums abandon conventional instrumentation—and song structures—in favor of a radically deconstructed approach to composition and performance. The result is demanding, deliberately oblique music that richly rewards attentive listening. Not coincidentally, some of the most memorable selections on both albums take their conceptual cues from jazz.

  (e mai vechi, albumele alea au ani buni)


 370. 370
  Raj:

  Dna , nu Sna. Iar a sters nevastamea prafu sia mutat tastele. Dle Jaco, bagati omaneadracu.Va rog !


 371. 371
  Seva Tudose:

  uite un falsetto așa cum folosim când suntem copii…

  http://www.youtube.com/watch?v=3nNLq3U7zYY&feature=related


 372. 372
  Nora:

  Raj, ăia au fost ochelarii mei preferaţi anul ăsta. Nici nu mă gândesc.

  Nu ştiu nimic de frumoasa ta. 🙁


 373. 373
  Jaco Pastorul:

  O fi Nora, nu zic ba, da’ ce ne-ai pus tu acolo sigur nu face parte din albumele alea. Io acum am ascultat prima oara trupa asta si ce am ascultat nu-mi place.


 374. 374
  Nora:

  Nu e, nu. E ceva mai recent. Asta e de pe Amnesiac: (dar nu-ţi va plăcea oricum)


 375. 375
  Nora:

  Cred că gata, nu mai citeşti nici revista aia. 😆 Mai văzui altul despre cum au fost tot felul de jazzişti influenţaţi de ei (deci, e cu dublu sens).


 376. 376
  Raj:

  Dna Nora: ce culoare au ochii dv. ? Ca sa vad daca, corespundeti dpdv ochilistic carevasazica. Val. nu mai suporta sa-i pun intrebari si, ma gandeam ca poate dv. suportati.


 377. 377

 378. 378
  Raj:

  Ca Ana. Misto. Gata, nu mai pun intrebari


 379. 379

  😆 Raj, ba eu suport foarte bine. pentru tine am zis-o, dacă le pui, cu ele rămîi, că eu nu pot răspunde chiar la orice. nu-s Mafalda, deh! 😆

  faci şi tu economie la taste, nu le mai toceşti degeaba, întrebînd retoric. 😉


 380. 380
  Raj:

  Dna Val: nar fi o problema cu scrisu. Fac dezacorduri, pun virgulele cum so nimeri. Chestia e ca tre sa tastez intruna. Stiti cum vine vorba: tastezi, nu tastezi, vremea calculatorului trece. Sper sa nu fiu interpretat gresit. Ati sunato azi pe Ana ? De ce larubrica dansei, e imaculat ?


 381. 381
  Raj:

  M-a uns la suflet ca paraciosul ala care a dat imaginile cu comisarul sef de la DIAS Constanta, a fost dat afara. Comisarul nu a gresit cu nimic. Dimpotriva. Asa-s astia de la DIAS, de la aviatie si imbarcatii dela Marina Militara. Vorbesc in cunostinta de caz.


 382. 382
  Danny:

  Buna seara! Din nou obosit, am citit putin si trebuie sa ma bag in pat, sa ma uit putin la tv. De abia scriu. Am vazut comentul 313 al lui Raj si-l vad foarte pesimist. Raj, nu-mi place ce scrii aici: „mam cam saturat sa fiu apreciat ca lindicaros. Asta simt, asta scriu”.

  Raj, asculta-ma cu atentie: „lindicaros” te fac doar cei trei jegosi. Nici o fata de aici nu ti-a zis asa ceva, dimpotriva, majoritatea te apreciaza, ele tin la tine. Acest lucru se simte. Tu esti suparat, pe o oarecare neputinta a ta, in a-i contracara pe cei trei nenorociti. Daca tu te intelegi bine cu fetele de aici si de dincolo, iar ei te fac „lindicaros”, asta inseamna ca ei sunt doar frustrati, prosti si te ataca. Tu nu trebuie sa te superi pe neputinta ta, tu trebuie sa-i ataci mai puternic, oriunde te-ai afla in virtual. Nu trebuie sa-ti fie rusine de tine insuti, n-ai nici un motiv. Nu-ti mai promite ca nu vei mai scrie pe platforma. Trebuie sa lupti in continuare.

  Uite o chestie scrisa de Nora, pe care o apreciez enorm si cu care am fost de mult timp de acord: „Mă enervează când oamenii de bun-simţ se retrag. Nu e drept”! Perfect de acord cu Nora. Imi place ca ea este o luptatoare si nu se preda. Rar intalnesti la o femeie asa ceva. Ce a spus, Nora, sa-ti fie model in viata, mai ales atunci cant te afli in cumpana. Si, revino la bucuria de altadata, cand scriai ca un mare copil pe platforma.


 383. 383
  Danny:

  Unde sunt articolele Anei de pe Pandora’s? Unde este Ana?


 384. 384
  Nora:

  Un citat peste care am dat astă-seară şi pe care am zis să-l dau mai departe:

  Oamenii nu s-ar fi îndrăgostit niciodată dacă n-ar fi auzit dinainte vorbindu-se despre dragoste.
  (François de La Rochefoucauld)


 385. 385

  Nora…
  am vrut sa scriu exact despre asta, la un moment dat. e o idee care ma tot bintuie. nu stiam ca a spus-o cineva… e ceva foarte trist. totusi, trebuie sa fi fost cineva care sa fi inceput tot balamucul, nu?


 386. 386

  Danny, Ana s-a retras. e hotarirea ei si trebuie s-o lasam in pace.


 387. 387
  Nora:

  Heh. O fi fost. Dar poveştile, naraţiunile, miturile, tot ce auzim de când suntem mici, totul ne creează nevoia asta. Şi cât contează verbalizarea în erotism faţă de alte tipuri de iubire. Nu le cerem mamelor, taţilor, prietenilor pe care îi iubim să exprime ce simt într-un anumit fel, dar le-o cerem iubiţilor. Orice pereche, orice cuplu trebuie să contribuie la mitologia asta, chiar dacă e doar pentru propriii ochi şi propriile urechi.


 388. 388
  Morringain:

  @Andreea: mai esti treaza? de ce nu-mi raspunzi? 😀


 389. 389
  Danny:

  Chiar daca nu s-ar fi auzit niciodata vorbindu-se despre dragoste, oamenii ar fi simtit acei fiori calzi si sinceri, atat de mult, incat i-ar fi numit dragoste. (Danny)


 390. 390
  Danny:

  De ce s-a retras Ana? Nu vad motivul. Vreau sa stiu de ce? Cand s-a retras?


 391. 391
  Nora:

  Danny, nu stim. E tot ce pot spune, te rog sa nu insisti.


 392. 392
  Danny:

  De ce a plecat cu toate articolele de pe platforma? Acolo sunt povesti adevarate scrise cu suflet si inteligenta, acolo este istoria noastra, a tuturor de aici, nu ne putem confisca fiinta virtuala, comunicarea si iubirea reciproca. De ce a plecat?


 393. 393
  Danny:

  Sunt foarte obosit. V-a spus ceva inainte de a pleca? A lasat un mesaj? Nu inteleg nimic. Pandora’s a saracit! Era ultimul pilon. Iar eu sunt prins cu treburi. Nu inteleg nimic.


 394. 394
  Danny:

  V-ati certat?


 395. 395

  Danny, dacă ai o fărîmă de respect pentru Ana, încetează cu întrebările. nu-şi au locul aici.

  mai bine culcă-te, se vede că eşti obosit.

  cărui partid îi faci campanie acum? nu mi-ai răspuns nici aseară. 😈


 396. 396
  Nora:

  Nu, Danny. Si eu sunt foarte obosita, acum scriu din pat, de pe telefon, somn usor.


 397. 397
  Nora:

  Val, hai ca ma facusi sa rad. 😆


 398. 398

  n-am vrut, păcatele mele. acu` te pomeneşti că-ţi sări somnul. 🙄


 399. 399
  Danny:

  Am mult respect pentru Ana. Si pentru voi la fel. Ma duc sa ma culc.

  Valonash, esti o dulce. Toate ca toate, dar vrei sa stii carui partid. Nu vreau sa te supar, dar nu pot sa spun acest lucru. Nu vreau sa iei acest lucru ca pe o lipsa de respect fatza de tine. Din motive de securitate nu pot spune acest lucru. Nu acum.


 400. 400

  securitate? a cui, a partidului? 🙄


 401. 401
  Raj:

  Mi-e teama sa nu fi comis ieri vreo gafa, Danny. Mi-am pus ieri sufletul pe masa, chestie pe care nu-i bine s-o faci, ca risti sa cazi in derizoriu. Nu-mi pare rau c-am facut-o, dar sa stiti ca Raju nu-i chiar asa tholomac precum scrie. Rasu simte de cele mai multe ori minciuna, nimicnicia sufletului, falsul, laudarosenia. Simte cand forumistul se da ceea ce nu e in viata personala, ci tinde sa fie asa cum minte in postari. Recunosc ca, de multe ori am comis mici rautati, le-as spune intepaturi, dar acestea au fost doar de atentionare. Cred ca ma repet a treia oara cu episodul din Sinaia, vila de pe Furnica, cand taica, dupa absolvirea liceului cu magna cum criticae (6,33), m-a oropsit cu vreo 4000 de lei, in anul anul 1983. In camera eram sase insi. Unul era doctor, cu unghii negre, din care cea de la degetul mic avea 3 centimetri. Altul era inginer electronist, la fel cu unghia mare, probabil fiindu-i necesara pe post de surubelnita. Altul era profesor de limba si literatura romana, care vorbea precum scriu eu pe aici. Altul, un bucurestean get beget, cu calcaile crapate si bataturi in palma, era contabil sef la o mare uzina comunista. Asa s-au recomandat ei. Eu m-am recomandat parca muncitor necalificat. Pentru ca nu le-am facut jocul, m-au indepartat imediat. Imediat a doua zi, am intrat intr-un grup de studenti bezmetici, care m-au primit ad-hoc intre ei. Ne-am simtit minunat si ne-am jurat sa fim prieteni pe vecie. Vecie care a durat doi-trei ani. Acolo m-am imprietenit cu Sarolta Kolmar dintr-un orasel din Ardeal cu care m-am futut de ne-au sarit capacele, care in momentele de maxima intensitate zicea ioi, ioi, ioi ! Dar oare ce voiam sa zic ? Ma intrebai Danny, intr-o zi de vechiul forum. Ti-am spus. A prestat la Tudor Octavian-Scriitorul dela pagina 3. Din lehamite, n-am mai dat pe acolo. Aia facusera bisericute si se barfeau unul pe altul pe mail, chestie cu care nu am fost de acord, pentru ca nu era o atitudine tocmai barbateasca. Din aceasta pricina, dupa cum stii, eu nu am discutat pe Pandora`s sau aici, decat „la vedere”. De aia am refuzat sa vorbesc cu tine, cu Gelu sau cu Ana, la separeu. Pentru a nu starni suspiciuni ca, imi ajunsese ce-a fost la JN-TO. Tot n-a fost bine. Am preferat facilul pe forum, pentru ca viata nu este tocmai usoara si, am considerat ca e mai bine sa ne destindem, sa radem, sa ragaim. Eu, in episodul cu Nora si cu punerea la colt al lui Va-one, de catre nustiucine, am asteptat cateva zile, dar nu s-a mai putut. In repetate randuri si Ana a fost pusa la coltz pentru ca s-a „inhaitat” cu unul ca mine. Am observat ca lumea e incrancenata si plina de dusmanie. Fiecare vrea sa aiba numai el dreptate, sa fie cel mai tare. Care nu zice ca el, e prost. De multe ori am preferat sa zic ca ei numai ca sa fie pace, chestie care a fost luata ca fiind supusenie sau mai stiu eu ce. Mi-e teama sa nu fi fost eu cauza retragerii, probabil temporare a Dnei Ana. Poate am suparat-o cu ceva ca, au coincis chestiile puse pe tapet de catre mine, cu disparitia ei.


 402. 402
  Jaco Pastorul:

  Nora, cu muzica e mai complicat un pic. Acum am citit si eu cate ceva despre Radiohead (si am ascultat) si iti spun doar ca ei se invart in zona experimentului, si o revista de jazz are oarecum obligatia sa bage in seama experimentele muzicale pentru ca si jazzul a fost, la vremea lui tot un experiment. Dar, tot asa ca si The Doors, Nirvana si multi alti tineri nervosi, si Radiohead experimenteaza doar texte, nuante, sound-uri, timbre, structuri si efecte, neaducand nimic nou in materialul muzical, neinovand muzica in sine, cum au facut-o atatia altii, umbland la esenta. Si dupa cum se stie, de multe ori, experimentarile trec dincolo de anumite granite estetice, mergand chiar catre grotesc. Oricum, de senzatia de amatorism nu reusesc sa scape, iar faptul ca vand nu stiu cate milioane de unitati sau aduna stadioane la concerte, pe mine nu ma impresioneaza si nici nu mi-i ridica in grad. Iar tonul articolelor citate de tine nu e unul profesionist si mai degraba unul impresionist. Si prin revistele alea scriu tot felul de poeti si nu muzicieni. Asta e parerea mea personala.


 403. 403
  geluodagiu:

  Jaco,

  timbrele au legatura cu filastelia. In muzica(spun unii) se foloseste pluralul timbruri 🙂


 404. 404
  geluodagiu:

  Jaco,

  sunt sigur ca stiai, am vrut sa fiu putin rau.


 405. 405

  nu, Raj, nu ai nicio vină, crede-mă. 🙂


 406. 406
  Jaco Pastorul:

  Mai Gelu, ai avut vreo secunda impresia ca ma refeream la filatelie? Timbruri ma zgarie pe timpane.


 407. 407
  geluodagiu:

  Jaco,

  Si eu am aceiasi senzatie cand aud „timbruri”. Sunt deacord cu tine, ca limbajul potrivit e cel ce ne foloseste pentru a cominica si a ne intelege. Stiu ca desi nu pare. ai umor, cum cred ca si tu stii ca nu sunt eu, un vreun vanator de greseli.

  A inceput sa-mi placa cand mi te adresezi cu „mai”. Asta simt si cand e vorba de tot felul de experimente. La inceput am retineri. In timp, unele devin repere, in evolutia relatiei dintre arte si suflete receptoare.

  Experimentul Arnold Schoenberg(dodecafonia), pe mine nu m-a dat pe spate, de exemplu. Pacat de anii de munca. Nu toate lozurile, sunt castigatoare.


 408. 408
  Raj:

  Corect e pianuri, nu piane, coane Gelu. Filaturi, nu filatelie………… Cum nam nicio vina, Dna Val ? Ma obisnuisem sa fiu tot timpul vinovat. Macar e sanatoasa ? Sami crape ochii din cap daca mai pun alta intrebare in legatura cu Ana cea Draga ! Sami coaca, sa nam parte… chestii dan astea


 409. 409

  lasă, Raj, nu mai fi tu vinovatul de serviciu, că nu e nevoie. 🙂

  Ana noastră cea dragă e bine. 🙂


 410. 410
  geluodagiu:

  val_one,

  Dar cealalta, care nu va e draga, e si ea bine?


 411. 411

  domnu Gelu, n-avem aşa ceva printre noi. 😛


 412. 412
  Jaco Pastorul:

  Gelu, experimentul Schoenberg a fost unul de mare importanta si a deschis o gramada de noi cai de exprimare in muzica. Cantatul atonal sau modal i le datoram in mare masura. Coltrane, Weathereport, Miles Davis, Scoffield, Abercrombie si inca o gramada de mari muzicieni au intrat pe usa aia.


 413. 413
  Nora:

  Jaco, 402: zi mai bine că nu îţi plac decât două-trei genuri muzicale şi încheiem povestea. Nirvana au fost sufletul mişcării grunge, să le negi lor valoarea înseamnă să negi tot stilul ăla. La fel, negi The Doors, îi negi pe The Stooges, Patti Smith, Velvet Underground, Joy Division, ca să numesc doar câţiva.

  Tu tai pur şi simplu o maaaare felie din muzică.

  Şi nu mă lua cu stadioane şi milioane de albume vândute, că nu mă impresionează nici pe mine asta. Dacă era aşa, eram fan Lady Gaga.


 414. 414
  Nora:

  Indian, indian, what have you died for?
  Indian says:
  Nothin’ at all.
  😀


 415. 415
  Nora:

  (cum, necum, îmi veni poftă de An American Prayer)


 416. 416

 417. 417
  Nora:

  Merciii, eşti o bomboană.

  I tell you this: No eternal reward will forgive us now for wasting the dawn.


 418. 418

  îmi place foarte mult să-l enervez pe Jaco.
  sînt o bomboană dementă.


 419. 419
  Nora:

  😆 Eşti ciocolată cu ardei iute.


 420. 420

  şi piper negru, măcinat. 😉


 421. 421

 422. 422
  Jaco Pastorul:

  Sunteti duse, voi nici macar nu sesizati ca ceea ce ascultati nu e muzica! E altceva cu fond sonor. E ca si cum eu as sustine ca Daniele Steel sau cum dracu o cheama pe aia, e literatura.


 423. 423
  Jaco Pastorul:

  Pai neg tot stilul ala, si ce? Nici nu exista un asemenea stil in muzica.


 424. 424

  am reuşit! vezi, Nora? 🙄


 425. 425
  Jaco Pastorul:

  hm, muzica grunge!


 426. 426
  Nora:

  Văd! Plecăciune! 😆


 427. 427
  Jaco Pastorul:

  ” grunge-ul este caracterizat prin chitările electrice dezacordate, contrastând cu intensitatea sonoră piesei și cu versurile apatice ori fără sens.”

  wikipedia


 428. 428
  Nora:

  Nu e aşa, Jaco. E ca şi cum ai zice că Bukowski sau beatnicii sau le nouvel roman nu sunt literatură!


 429. 429

  păi, avînd în vedere că şi el mă enervează în ultimul hal, cred că am dreptul, nu?


 430. 430
  Jaco Pastorul:

  ‘ai de capu vostru…


 431. 431
  Nora:

  Cica ” Inesteticul grunge-ului este datorat înfățișării neîngrijită a cântăreților.” Clar că pe Wikipedia poate scrie oricine. 😆


 432. 432
  Nora:

  Jaco, n-ai cu cine, dom’le, n-ai cu cine! 😆


 433. 433

  hai să scriem şi noi ceva despre jazz. te bagi, Andreea? 🙄


 434. 434
  Jaco Pastorul:

  Bukowski si beatnicii erau analfabeti? Ca astia, grunge-istii asa sunt dpdv muzical. Zero barat.


 435. 435

  nu mă bag, valone. eu sînt cu dragostele. las’ să scrie fiecare despre lucrurile la care se pricepe.


 436. 436
  Jaco Pastorul:

  Nora, Lady Gaga e muzician de exceptie pe langa Kurt Cobain sau Morisson.


 437. 437
  Nora:

  Bine, Jaco, cum zici tu. Să fie, s-o asculţi tu!


 438. 438

  am dat peste asta, ieri, şi m-am topit de plăcere. că recunosc, după… chestia ailaltă, vine asta. acu’ nici asta n-o fi muzică… hai că iar m-am supărat! mă întorc la garajele şi copertinele mele. poate la alea m-oi pricepedracu.


 439. 439
  Nora:

  Jaco, da’ Pink Floyd e muzică? Mă gândeam dacă mi-o fur când mi-oi lua bilete pentru spectacolul din vară.


 440. 440
  Nora:

  Andreea, să ştii că eu, într-un fel, îl înţeleg pe Jaco şi-i înţeleg enervarea. Că şi tu m-ai enervat puţin atunci când ziceai că nu vezi poezia lui Miller şi eu ţi-am dat citate şi tu „nţ, nţ, nţ”, şi eu am zis „hai, încearcă, hai, gustă, ia puţin, linguriţa asta şi gata” şi tu tot nimic. 😛


 441. 441
  Jaco Pastorul:

  Andreea, astia sunt parintii rockului, ei au facut istorie in genul asta de muzica, au fost artisti inovatori si au muncit enorm pana au ajuns acolo sus. Intotdeauna, pe langa acesti titani au existat tot felul de trepadusi care nu au avut in ei nici talentul si nici puterea de munca a primilor dar au avut in schimb extraordinara dorinta de a iesi in fata, si pentru asta au facut tot felul de exhibitii care mai de care grotesti. S-au inecat in droguri pentru ca altfel nu erau in stare sa-si stimuleze creativitatea, dar muzical n-au scos nimic. Canta fals si neingrijit pentru ca nu sunt in stare sa cante altfel. Ma mir ca nu observi chestiile astea atat de evidente. Niste triste caricaturi…

  Si da, Nora, lady Gaga e o mare cantareata, sa stii si tu, eu nu agreez genul de muzica pe care ea il practica, dar ii vad calitatile de necontestat.


 442. 442
  Nora:

  Jaco, aşa ziceam şi eu de Gaga, că nu-mi place genul, dar ea e ok. Am dat însă peste un concert, deci, unde a cântat live şi mi s-a părut muci.


 443. 443
  Jaco Pastorul:

  Pink Floyd sunt ei in sine un stil de rock, sunt intemeietori, muzicieni mari. Din pacate, cei care vin la Bucuresti nu mai sunt Pink Floyd.


 444. 444
  Nora:

  Jaco, hai nu fi rău. Şi Cobain, şi Morrison au murit la 27 de ani. Lumea a scăpat repede de aşa „trepăduşi”. În droguri cred că s-au înecat toţi. Chiar şi beatnicii mei. 😀


 445. 445
  Jaco Pastorul:

  Sa canti asa ceva in 1974, sa introduci in piesa samplere (jackpot) era ceva vizionar, contrapunctul ritmic si melodic, structura piesei, efectele timbrale, soloul de sax, totul e valoros. E muzica!


 446. 446
  Jaco Pastorul:

  Nora, mai lua lumea, da’ cu masura…


 447. 447

  🙂

  recunosc, Nora, că n-am citit vreo carte de-a lui dacapoalfine. pencă mă împiedicam în pasajele fierbinţi, ca să fac tz, tz, tz


 448. 448

  la urma urmei, şi mie îmi vine mai dihai inspiraţia, după un păhărel cu vin roşu. aşa merg lucrurile.


 449. 449

  hai să vă enervez şi eu. 😛

  orice se vrea muzică este muzică. chiar şi manelele. vrem, nu vrem, ne place, nu place, asta e. 😆


 450. 450

 451. 451
  Jaco Pastorul:

  Cum adica chiar si manelele??? Pai aia chiar ca e muzica! Ai impresia ca e joaca de copii sa canti manele?


 452. 452
  Jaco Pastorul:

  Eu nu discut aici despre gusturi, eu discut despre valoare. Fiecare cu gusturile lui, dar nu totul are si valoare.


 453. 453
  Nora:

  Măsură? La droguri? 😆 Păi, Jaco, acum îmi spui? 😆 Eu nu ştiam şmecheria asta.


 454. 454
  Nora:

  Andreea: completamente de acord. 😀
  Dar nu e de ajuns, altfel eram de mult înecată în stupefiante. 😆 Sau moartă, whatever.

  Apropo, ieşii un pic afară şi era să-mi pice o creangă în cap. 😀 Ca să vezi ce e omul pe pământul ăsta, acum eşti, acum nu mai eşti. 😛


 455. 455

 456. 456
  Nora:

  Auzirăţi, mă? Nu crăpai, imperialiştilor! 😆


 457. 457

  maneaua Norei

  haoooooleeeeeu, ieşii afarăăăăă
  nu mai esteeeee deloooc varăăăăăă!

  creanga-n cap stătea să-mi piiiice….
  să m-omoareee, cuhum s-ar ziiiiceeeee!

  rămîneaaaam necunoscuuuuută
  şi de nimeneaaa ştiuuuuuuută

  dar destinuuuuu-l controoleeeez, măi
  şi de-acum pot să creeeeeeeeez.

  cu alcoooooool, şi cu de toateeeeeee
  rămîîîîn în posteritaaaateeeeeee…


 458. 458

  😆 😆 😆

  şi-acu` cine vine cu partitura?


 459. 459
  Nora:

  😆 😆 😆

  Ei, vedeţi, asta numesc eu romantism! „Nimenea” nu mi-a mai compus o manea.

  Apropo, mi-au luat nişte zurbagii într-o zi telefonul. Şi mi-au pus o manea pe el. Când mă pomenesc că sună şi cânta unul „Răspundeeeee la teleeeefon/ să-ţi aud vocea că mooooor”. Evident, nu-mi dădeam seama de unde se aude, mă uitam panicată în jur. 😆


 460. 460
  geluodagiu:

  Andreea,

  La feresti nu am oblon si nici gratii in beton. A plecat si domnu Chelu, la un sfat cu mititelu. Mititelul de la Cluj, cica au gasit un ruj, rujul de culoare-albastra, care merge si ca masca: ARD, ca e de firma, Ungureanu o confirma. El a invatat pe-afara cum sa tragi lumea pe…sfoara. Zice ca de pui o masca, cum se stie lumea-i proasta si nu vede pe sub ea, cine taie pensia, nici salariul ca-i ma mic, mic cam pana la buric, unde-ajunge mititelul pentru-a satisface chelul. Daca fruntea-i pe buric, ce-are-n gura ala mic?

  Te invit aici deseara, mi-e usor sa sar afara. Stam pe banc-aici la „9”, mai schimbam o rima, doua, eu mai scriu o partitura, tu mai scoti un vers pe gura. Asta-i actul de cultura. Poate fi chiar si-o manea si atuncea, dreaga mea, facem bine, eu cu tine si-i raspundem si lui Val, la’ntrebarea „cine vine”?


 461. 461
  Nora:

  Frumos, frumos, cred că puteţi scrie şi la revista lui Vadim.

  Domnu’ Odagiu, da’ chiar aşa, USL nu vă inspiră deloc?


 462. 462

  ba da, Nora. ode şi osanale. 😆


 463. 463
  Nora:

  Păi, să le recite frumuşel şi pe alea. Să mai crească moralul, să ne dea speranţă, aşa ne deprimă naiba de tot. Hai, domnu’ Odagiu, nu fiţi timid, îndrăzniţi…


 464. 464
  geluodagiu:

  Nora,

  Pai n-am scris si cu nea Crin? ca-i tot alb ca acea floare, cand minte si el potin, n’are pe obraz culoare, roz de loc iar rosu ioc. Nici cand este dobitoc, de culoare nu se pata. Am facut-o iarasi lata? Spun si eu asa nitel, tu sa crezi ca nu-s cu el si sa scap de transferat la Vadim in carnetel.


 465. 465
  Nora:

  Domnu’ Odagiu, staţi departe deocamdată de industria asta a transferurilor că aţi văzut doar ce-au păţit „mogulii”. 😆 Să nu vă prindă cumva la grămadă. 😆


 466. 466
  geluodagiu:

  La Vadim eu nu pup steagul, ca acolo-a pupat una de ii spune Zavoranu si nu vreau sa pup in p…, ce-a pupat aia tot anu’


 467. 467
  Nora:

  Ei, domnu’ Odagiu, parcă poţi să ştii vreodată… 😆


 468. 468
  geluodagiu:

  De moguli mie nu-mi pasa, eu, de la teren, acasa. Daca-mi iau la timp salariul si mai vad si cate-o prima, asta nu prea ma deprima, sa ma simt asa ca Nora cand nu se incinge hora.


 469. 469
  geluodagiu:

  Si cand nu imi pica banul, draga muza nu ma lasa. Scriu si eu ce pot pe-aicea insa o fac de acasa. Martora imi este Nora, ca pe statul ei de plata, nu am rubrica aparte. Mai primesc e drept un stimul: sutul ei finut in spate. Mai un „mars”, mai o borala, bine ca nu scriu pe coala. Asa cheltuiala-i mica, netul costa o nimica.


 470. 470
  Nora:

  Ca mine? Eu sunt voioşia în persoană. Drept e că nici nu mă învârt în medii bombastico-fotbalistice cu risc mare de accidentare. Dvs. ştiţi mai bine cum e cu astea.


 471. 471
  Jaco Pastorul:

  Gelu, esti in mood…


 472. 472
  Nora:

  Hai, domnu’ Odagiu, dă-o dracu de treabă. Nu mai pomeniţi de plăţi. Vreţi să pricinuiţi o răzmeriţă aici? Sau vă visaţi lider de sindicat? Un soi de Miron Cozma de Pistolul cu buline. 😆 Orice ar fi, nu veniţi cu minerii! 😆

  Cam semănaţi. Şi el e poet.


 473. 473
  geluodagiu:

  Nu imi da nici vre-o eleva sau elev pentru chitara. Cica are doar prieteni cu copii ce nus de scoala. Mai faceam si eu o suma sa traiesc, ca sa pot scrie, mai manjam si eu vesela, mai spalam o farfurie.


 474. 474
  Nora:

  Păi, dacă aşa am. V-am zis: 4 ani jumate, 3 ani jumate, 5 luni. Ăştia sunt copiii apropiaţilor mei. Mai încerc cu nepotu-meu, să-i vorbesc în altă limbă, şi începe imediat să bată din picior: „Nu mai volbi asa!”.


 475. 475
  geluodagiu:

  Hai sa scriu si o erata c-am gresit scriind in graba. Nus se scrie nu-s?, e bine? ca sa nu primesc vreo laba.


 476. 476
  Raj:

  Laba nu se primeste. Se face. Buna seara !


 477. 477
  geluodagiu:

  Am vazut si eu ca seman cu luceafarul din vale si m-am tuns sa fiu unic, chiar daca ma simt acuma, cu un fir de par mai mic,


 478. 478
  Nora:

  Să vă puneţi poză nouă atunci!


 479. 479
  geluodagiu:

  Era sa-i spun lui domnu’ Raj ca daca stie cum se face, o laba as dorii si eu. Il rog sa-mi faca, poate-mi place.


 480. 480
  Nora:

  Chiar că in the mood… 🙄


 481. 481
  Raj:

  Normal ca stiu cum se face coane. Ce, talica n-ai facut ?


 482. 482

  i-ar trece cu apă rece… da` o avea? 🙄


 483. 483
  Raj:

  Cui Dna Val io trece cu apa rece ? Mie sau lu conu Gelu ?


 484. 484
  geluodagiu:

  Cred ca-mi doresc asa de tare, caci cu doi „i” mi-am scris dorinta. Luati textul asta ca erata. Ca rima ce sa pun?…cainta.


 485. 485
  Jaco Pastorul:

  Remember when you were young, you shone like the sun.
  Shine on you crazy diamond.
  Now there’s a look in your eyes, like black holes in the sky.
  Shine on you crazy diamond.
  You were caught on the crossfire of childhood and stardom,
  blown on the steel breeze.
  Come on you target for faraway laughter,
  come on you stranger, you legend, you martyr, and shine!
  You reached for the secret too soon, you cried for the moon.
  Shine on you crazy diamond.
  Threatened by shadows at night, and exposed in the light.
  Shine on you crazy diamond.
  Well you wore out your welcome with random precision,
  rode on the steel breeze.
  Come on you raver, you seer of visions,
  come on you painter, you piper, you prisoner, and shine!

  Mie (si)astea mi-au (in)cantat tineretea. Cum naiba as putea sa nu vad declinul?


 486. 486

  te las pe tine să spui cui, Raj. 😉


 487. 487
  Nora:

  Lăsaţi, că puneţi doi „i” la mai toate verbele de conjugarea a patra. Ne-am obişnuit. Nu doar la astea volitive.


 488. 488
  Nora:

  Jaco, cred că aşa ziceau şi părinţii tăi. Şi tot aşa. Suntem într-un declin continuu.
  Ştiu că e moda asta, că mereu ni se pare că tinerii de acum sunt mai tâmpiţi decât tinerii de atunci. Dar eu văd tineri în librării, îi văd citind chestii de care poate eu n-auzisem la vârsta lor şi devin puţin mai optimistă.


 489. 489

  cred că i s-a tocit tasta „i” de-a ajuns la jumătate faţă de restul. 😆


 490. 490
  Jaco Pastorul:

  Take a look at my girlfriend, she’s the only one I got
  Not much of a girlfriend, never seem to get a lot
  Take a jumbo across the water, like to see America
  See the girls in California
  I’m hoping it’s going to come true but there’s not a lot I can do
  Could we have kippers for breakfast, mummy dear, mummy dear
  They got to have ‘em in Texas, cos everyone’s a millionaire
  I’m a winner, I’m a sinner, do you want my autograph?
  I’m a loser, what a joker
  I’m playing my jokes upon you while there’s nothing better to do

  Don’t you look at my girlfriend (Girlfriend), she’s the only one I got
  Not much of a girlfriend (Girlfriend), never seem to get a lot (What’s she got? Not a lot)
  Take a jumbo cross the water, like to see America
  See the girls in California
  I’m hoping it’s going to come true but there’s not a lot I can do


 491. 491
  Jaco Pastorul:

  Now look at them yo-yo’s that’s the way you do it
  You play the guitar on the MTV
  That ain’t workin’ that’s the way you do it
  Money for nothin’ and chicks for free
  Now that ain’t workin’ that’s the way you do it
  Lemme tell ya them guys ain’t dumb
  Maybe get a blister on your little finger
  Maybe get a blister on your thumb

  We gotta install microwave ovens
  Custom kitchen deliveries
  We gotta move these refrigerators
  We gotta move these colour TV’s

  See the little faggot with the earring and the makeup
  Yeah buddy that’s his own hair
  That little faggot got his own jet airplane
  That little faggot he’s a millionaire

  unul dintre cele mai misto videoclipuri facute vreodata:


 492. 492
  Nora:

  Am un prieten. De fiecare dată când plecam cu maşina la drum lung, punea ori Dire Straits, ori CCR. Ore bune numai asta. 😀 Să nu mai aud Dire Straits de la drumurile alea.


 493. 493

 494. 494
  geluodagiu:

  Eu sunt de loc de prin Braila si-acolo „i”ul e problema. Acolo se mananca peste. N-am descifrat nici azi dilema, de ce tot scriu cum se vorbeste.

  Nu caut eu acum o scuza, cuvintelor ce-mi stau pe buza. N-am zis ca sunt un scriitor. Ce-s alea conjugari? ca mor.


 495. 495
  Jaco Pastorul:

  Nora, asta e un cliseu, cu parintii care spun despre copii, nu stiu ce…

  Nu e asa, cel putin nu in cazul de fata. Muzica s-a dezvoltat enorm in secolul XX, dupa sute de ani de oarecare stagnare. Explozia a avut loc dupa al doilea razboi mondial, odata cu dezvoltarea industriei de media. Generatia parintilor mei nu a reusit sa tina pasul cu rapiditatea transformarilor. Doar cei care lucrau in bransa mai stiau cate ceva.

  Generatia mea, a luat din plin contact cu industria muzicala. Si fenomenul a fost la niste standarde foarte inalte, erau vremurile cand in occidentul catolic in fiecare familie se canta la instrumente, duminica se canta la biserica, copiii aveau cultura imensa muzicala. Eu am inceput vioara la 5 ani, cu profesori nemti. In timpul scolii nu a fost an sa nu particip la tot felul de proiecte extrascolare. Si ca mine, 50% din generatia mea. La mine in oras in zece minute adunam o trupa cu suflatori.
  Acum, totul este de fatada. Scoala nu, familie, nu, activitati extrascolare, nu. Instrumente nu mai stie nimeni, cate trei acorduri pe o ghitara ici, colo, si cand le prinde chinuit si pe alea, e mare artist, a si compus 10 piese si zdup cu ele pe youtube.La liceele de muzica se duc aia smecheri care nu mai sunt in stare sa continue la alte licee, nu cei talentati. Ies din liceu si nu stiu sa citeasca boabe, nu stiu nimic…

  E jale mare!


 496. 496
  Nora:

  Se vorbeşte un rahat aşa. Se aude clar un i, nu doi. Doi sunt la pers. I, perfectul simplu. Ieşii, dorii, gândii. Condiţional optativul se formează de la forma de infinitiv: aş ieşi, aş dori, aş gândi. Gramatica asta are şi ea un sens. Sigur, sunt şi verbe care la infinitiv au doi i. De pildă: a înmii. Aş înmii zicem. Iar la perf. simplu primesc trei i. Înmiii.

  În limba română, există 4 conjugări. Conj. I: verbe terminate în „a”. Conj. a II-a: verbe terminate în „ea”. Conj. a III-a: verbe terminate în „e”. Conj. a IV-a: verbe terminate în i şi î.

  Ştiu că aţi întrebat la mişto, dar cuiva or folosi şi astea.


 497. 497
  Nora:

  PS: nici eu nu sunt scriitoare.


 498. 498
  Nora:

  Aşa o fi, Jaco. Tu ştii mai bine. Eu tot aud de copii daţi la zece mii de activităţi extraşcolare: instrumente, balet, şah, sporturi de nu mai au pic de timp liber.


 499. 499
  Jaco Pastorul:

  Da, Nora, fac, dar nu stiu nimic. E ca si cum te duci la supermarket si cica cumperi mancare. Ai bifat actiunea,ai dat banii, dar ai cumparat porcarii, nu mancare. Toata lumea isi face treaba industrial si ne mintim reciproc. Parintii insa sunt impacati ca si-au facut datoria.


 500. 500
  Nora:

  Părinţii sunt şi foarte ambiţioşi acum. Au impresia că odraslele lor se pricep la toate şi că scot din ei nişte aşi în ţşpe domenii. Bine, vorbesc probabil aiurea, poate chiar e foarte greu să fii obiectiv cu propriul copil. Eu am pus-o pe soră-mea să jure că dacă vede că am un copil afon şi eu insist să-l dau la canto sau dacă el e urât cu spume şi mie mi se pare rupt din soare, să-mi spună dracu’, să nu mă lase să mă penibilizez. 😀 De la ea pot înghiţi pastile de-astea. 😀


 501. 501
  Morringain:

  @Nora: apropo, eu l-am dus pe Gigi la Karate. Nu s-a lipit de el. L-am dus la tenis, tot asa. De citit refuza si temele pentru acasa, sunt adevarate lupte intre noi. In rest e curios, vrea sa stie toate prostiile. Discutam ieri savant (si total nepotrivit la varsta asta, dupa mine) despre Newton 🙄


 502. 502
  Nora:

  Probabil aici e talentul, Morringain. Să simţi ce-l interesează, ce-i place cu adevărat, nu să-l îndopi bulimic cu tot felul de activităţi care ţi-ar plăcea poate ţie, ca părinte, dar lui nu-i spun nimic.


 503. 503

 504. 504
  andreea:

  deci, Jaco, eu pun muzici din alea, nu tu! tu n-ai voie!!


 505. 505
  Jaco Pastorul:

  Bine, pun-le tu!


 506. 506
  Danny:

  Ana a plecat pe 13 noiembrie si se va intoarce de ziua ei, pe 13 decembrie. Are nevoie de o pauza. A obosit. Asa cred eu. Sper sa se intoarca. Cu totii avem nevoie de ea. De ea n-au nevoie cei trei jegosi, care s-au simtit permanent inferiori in fatza ei.

  Raj, poti fi sincer cand vrei tu, dar niciodata sa nu-ti pui sufletul pe masa. Niciodata! Eu ti-am dat cateva sfaturi de-a lungul timpului, cum sa procedezi cu anumiti indivizi de pe platforma. Nu te bucura in fatza tuturor, deoarece oamenii nu sunt la fel. Alegeti compatibilii, iar pe ceilalti ignora-i, injura-i, „omoara-i”, daca altfel nu se poate. Daca nu vei face tu asa, vor face ei cu tine.


 507. 507
  andreea:

  tu sa pui din alea strofisticate, de care n-a auzit lumea. eu pun aceleasi vechituri, ca sa zica lumea ca am numa’ idei fixe.


 508. 508
  Seva Tudose:

  Nora,

  „să-l îndopi bulimic”…„ce-i place cu adevărat” are două tăișuri…pe fata cea mare am dat-o la judo,la Dinamo București,chiar a luat locul 3 pe capitală într-un an…

  credeam că dacă eu nu am ajuns judocană,măcar ea să fie…așa fac unii părinți,înping visurile lor personale asupra copiilor…

  când era mică spunea că vrea să fie doctoriță,ca atunci când a intrat la colegiu a făcut 2 ani în profilul medical,major chimia…

  și după ce a terminat cei 2 ani,nu i-a mai plăcut și și-a transferat creditele,dar cele cu profil medical s-au pierdut…și timp și bani,ea urmând la facultatea de Computer Science,așa că judocană nu fu,doctoriță nuuuu…


 509. 509
  geluodagiu:

  andreea,

  strofisticate dau eu(texte). Jaco da dealea exclusiviste(muzici).


 510. 510

  Danny!

  ce partid vrei să aduci la putere? 😈


 511. 511
  Raj:

  Danny: cei la care faci referire nu prezinta interes pentru mine. Nu-i urasc, nu-i iubesc. Au iesit din calculelelelele mele. Ana pune varza pentru iarna


 512. 512
  Morringain:

  @Nora: concluzia se subintelegea in text. Eu l-am incercat (ca initial i-au placut, iar la tenis chiar avea talent). N-are in schimb aplecare, vointa. Asta e.


 513. 513
  Danny:

  Raj, daca Ana a plecat, tu nu vei mai scrie pe platforma?

  Valonash, eu trebuie sa ajung la putere, dar nu cu practicile din ultimii 23 ani. Este o mizerie de nedescris. Vrei un exemplu recent? Vreau o schimbare reala, vreau ceva pozitiv si diferit de ultimii 23 ani.

  Ana nu va scrie nici aici? Vreau sa-i spun Anei ca tot ce a luat cu ea, articole si comentarii, adica o istorie intreaga a noastra, a ultimilor doi ani, sa pastreze undeva scris. Sper din tot sufletul sa nu fi aruncat totul la gunoi. Ar fi un mare pacat. Sper sa ma citeasca Ana.


 514. 514

  nu, Danny, eu vreau să-mi spui cărui partid îi faci campanie acum sau în ce partid candidezi, din moment ce zici că eşti în campanie.

  ce tot ocoleşti răspunsul? ce-i aşa de greu?


 515. 515
  andreea:

  Doaaaaaamneeeee, ce femeie pisaloaga!!

  🙂


 516. 516

  păi, ce să-i fac, nu vezi cum fuge de răspundere? şi mai vrea voturi, cică. halal politician. 🙄


 517. 517
  andreea:

  nu vrea sa amestece politica si delicatesele… 🙂


 518. 518

  lasă, că nu vreau să-l atrag în polemici politice, platforma-program i-o ştiu deja. sau programul-platformă? 🙄

  vreau doar să-mi spună în ce partid face campanie şi gata. 😉


 519. 519
  Danny:

  Valonash, m-ai exasperat! Deocamdata nu cer voturi, din moment ce nu sunt persoana publica. Din momentul in care voi expune public proiectul de reforma politica, atunci se vor schimba lucrurile. Nu fug de nici o raspundere, deoarece nu m-am angajat inca intr-o raspundere. Nu ti-am spus ca nu doresc sa dau detalii?


 520. 520
  Raj:

  Danny: noi barbatii suntem cu lucrurile maretze, in timp ce femeile sunt cu detaliile. Cu pusul cafelelor la masa de prezidiu, cu indreptarea cutelor de la fatza de masa. Lucruri marunte…


 521. 521
  Danny:

  „Platforma-program” pe care o mentionezi tu, nu este a unui partid politic, ci a societatii civile. Eu vreau o organizare solida a acesteia. Eu pot fi reprezentant al societatii civile constituita ca putere in stat, cu nr. 4! Apoi nu vreau sa ma bag im polemici cu voi, va cam cunosc optinunile, iar eu trebuie sa dau dovada de intelepciune. Polemicile vor apare odata cu publicarea viitoarelor mele articole de filosofie politica. De atunci va voi cere votul vostru, deoarece va fi al nostru, al tuturor, ca opozanti impotriva politicienilor.


 522. 522

 523. 523

  şi aşa îmi place… 🙂


 524. 524

 525. 525

 526. 526

  cineva face mişto de mine. am pus două clipuri identice?

  că eu dau foarte uşor din fandaxie în ipohondrie…


 527. 527
  Nora:

  Ha? Nu ştiu, soro, ce zici. Care două identice? Primul e cu Paul Simon, al doilea cu Muppets. Aceeaşi piesă, clipuri diferite.


 528. 528

  bun. deci ăla care mi-a spus bazaconii, vrînd să mă facă să-mi pierd uzul raţiunii, are două variante:

  -- tăierea degeţelelor şi a limbuţei, plus jupuire
  sau
  -- castrare, smulgerea părului şi perpelire pe jar.

  hai, că-i dau de ales. sînt generoasă.


 529. 529
  Nora:

  Cine ţi-a adus, soro, un aşa afront?


 530. 530

  un afrontologiu. dă-l încolo…

  ar trebui să am mai multă încredere în mine, nu? 🙄


 531. 531

 532. 532

  dacă unele calculatoare nu văd Muppets-ii, înseamnă că-s nişte calculatoare lipsite de haz!


 533. 533
  Verzel:

  Buna ziua,
  Doamnelor ji doamnelor, cu plecaciune va spun ca zund un baiedel amarad, radacid indre lumi virduale, infomedad de beledrizdica und zocialization, zlab pregadid culdural, cu alura ardizdica prapadida ji ambigua (fara dema concreda, modiv sau idee bragmadica), baduchios indarziad,..vai zdeaua mea crapada de pe frundea emodiva. V-am urmarid de zub cearjaf zub masca anonimului videaz (ca n-am incredere aja oarba in oameni za ma prezint din prima) ars de doruri ji dorinte ascunze-n zubconsdiendul dexdilos.. Nu jdiu ce caud, zund oleac’ avid za ma bag in zeama, da’ oriunde fac popas, ca popa, imi dezcopar caricadura cu noi ji noi zlabiciuni, defecde, evidentiade de inculdura ji zuperficialisidalde d’astea, care ma deprima spondan. Barca aj fi indr-o faza de bladou a evoludiei umane, nu jdiu mai mulde, o za ziceti dvs. daca vreti, pen’ ca nu-mi dau zeama. Ca un milog pribeag, cer ierdaciune ca va deranjez din dreburile imbordande ce le disecati pe masa dacerii cu 3 picioare.
  Daca mi-ati permide prezenza, v-aj zcrie compuneri scolaresti, v-aj legana pe picioare, daca fedele ar avea placerea, iar pe baieti i-aj pune za-mi adape calul cu bere ji za mi-l duca-n grajd, ca-i mai ozdenid ca mine. Pudeti za ma badeti cu placere, cu obiecde dure ji ude bendru a spori durerea, da’ sa nu dati la cap, pen’ ca j’aja-i zguduid din najdere, plus ca am cazud de pe cal din cauza baudurii, fir-ar! am dad cu dampla de bordura ji mi-am sbard capu’. Dupa patania asda mi-a crescud o galca pe lobu’ ademporal imaginisdic ji d’adunci scriu numa’ prosdii nevinovade, cum zice un prieden d’al meu, docdor, care are mulda grija de mine si nu ma lasa sa cobor pe fereasdra de la edaj. I-am promis ca o sa incerc usa, nu jdiu de ce a drebuid sa puna gradii. E mai urad aja. Acum vad frunzele ruginii ale deiului din fata feresdrei cum drec prin caroiaj. Le calculez separad dimpul de pludire jdiind ca disdanta de unde se dezprind, pana pe pamand, nu e aceeaji. Doar videza. Parca le si aud cand se ajaza. Gada, nu mai bod sa zcriu, j’aja am exagerad, a venid zor’mea c-o dava de prajiduri zindedice. Ii zda frumocs cu halad alb.
  Pana-mi raspundeti, o sa zdau asa zmerid, cu privirea-n jos ji mainile-mpreunade pe dasdadura, scrijelindu-va mocheda de drafic cu degedele mari de la picioare, framandandu-mi gandurile in ajdepdarea imprevizibilei badai.

  Cu ztima,
  Io, Verzel, netot t’al toamnei Toamna Tarzie.


 534. 534

  😆
  bine-ai venit, Verzel. odihneşte-te. ai nimerit unde trebuie… aici, la noi, o să fii bine îngrijit!


 535. 535
  Nora:

  Verzel, stai aşa, nu te grăbi. Nu te batem din prima, să ne cunoaştem mai întâi mai bine că suntem fete de modă veche, zic.


 536. 536
  Verzel:

  A? deci nu dati? Pai de ce nu ziceti asaaa.. sar’naaa!
  Hi! Mi-a coborat sufletu’ de la gura. Stiu, sunt convins ca cineva tot o sa-mi ciufuleasca frunzele, sa ma cunoasca mai la miez.
  Oof! ca tare ma dor piciorusele..c’am mers pe cal pan’ s-a terminat (calu’).
  andreea: d’abia astept!
  Nora: Ce mai fac fetele de moda veche?

  La fiecare postare tre’ sa bag codu’?


 537. 537
  Nora:

  Verzel, dacă e validă adresa de email cu care comentezi, îţi fac un cont de abonat. Şi aşa scapi de cod.


 538. 538
  Nora:

  Ah, eu îţi las frunzele în pace. Mă mulţumesc cu aparenţele, nu ţin să ajung la cotor. 😛


 539. 539
  Verzel:

  E valida. Multumesc. V-as libidinosi pupacios da’s cam balosit ca n-am fo la timp pritocit. Si tusesc in pumnisori.
  H..h..ha..ha..aaa ..pciu!
  Scuze!


 540. 540
  Nora:

  Sănătate!

  Vezi mail. Parola o poţi schimba după cum ţi-e placul. De acum înainte, te loghezi (ai buton jos de autentificare) şi ai scăpat de coduri.


 541. 541
  geluodagiu:

  Verzelul asta, nu-i de crezut, eu pe la „9” nu l-am vazut. Nu e topor cum vrea sa para, e doar o coada si altii-afara, astapt-o leaca, muguri sa prinda, mana spre voi timid sa-ntinda, prietenos sa va atinga si cand dormi-va si vigilenta, sa mearga noaptea cu diligenta, la loc ferit sa va barfeasca, ce afl’aici sa foloseasca prin alte locuri de dusmanie, ca voua bine sa nu va fie.

  Eu insa sper sa fiti destepte, precum va stiu si sa astepte acest intrus, chiar mult si bine, pana sa aiba atestat de „9”.Eu nu doresc decait in fine, ca sa va fie bine voua.


 542. 542

  că noi om fi de joi…


 543. 543
  Nora:

  Of, domnu’ Odagiu, mare noroc cu aşa vigilenţă. Nu suntem deştepte, n-aţi văzut cât de fraiere suntem, de fapt? Ce vă tot miraţi atât…


 544. 544

  dar mie îmi place aşa, Nora. îmi dă o senzaţie de… siguranţăăă… aşa, ştiu că dacă o să izbucnesc în plîns, o să am un umăr pe care să-mi şterg nasul.


 545. 545

  vise, taică Gelu, vise. 😆


 546. 546

  Verzel,

  cît eşti pe pace, eu îţi zic: bine-ai venit. 🙂


 547. 547
  Verzel:

  Asa-i. Grija mare cu topoarele pe langa frunzele mele firave si degerate.


 548. 548
  geluodagiu:

  Nu sunt cretin dar sunt nebun, sunt si gelos putin acum, ca o codita de topor cu lemnul inca neuscat de cele coduri a scapat iar eu le am mereu pe cap.


 549. 549
  Verzel:

  N-am venit ca am venit
  Ci am venit ca n-am venit.

  Nici razboaie ca sa duc.
  Sunt o varza, nu haiduc.


 550. 550
  Nora:

  Uof! E validă adresa, domnule Odagiu?


 551. 551
  Nora:

  Eu v-aş fi făcut cont, dar ziceaţi că nu vă pricepeţi, că vă încurcă faza asta cu logările, cu parolele…


 552. 552
  geluodagiu:

  Ori e vreun personaj de-al vostru si eu sunt vigilent, ca prostu’?


 553. 553
  Verzel:

  Multam Val. Frunzele mele mari vor pluti pe ape linistite.
  Promit. Nu pune gratii la fereastra..


 554. 554
  Nora:

  Andreea: faci feminismul de râs! Plângăcioaso, ce mă fac eu cu tine! Cum mai progresăm noi, ha? Cum mai călcăm pe Lună (vorba vine), cum mai inventăm teleportarea, motoarele pe bază de aer şi conservele care se deschid singure, ha?


 555. 555
  Nora:

  Ziceţi, domnu’ Odagiu, e bună adresa cu care comentaţi au ba?


 556. 556
  Verzel:

  Acum daca tot m-ati primit, eu va spun:
  Bine v-am gasit!


 557. 557

  ştiu eu ce fel de vigilent sînteţi, domnu Gelu? 🙄
  da` sînteţi, asta-i clar.


 558. 558

 559. 559
  geluodagiu:

  Nora,

  La mine ce e’n gusa si-n capuse si nu-mi e frica de catuse. Asa ca prin urmare mailul e singurul pe care-l am si e valid precum un geam, prin care lumea sa priveasca cand ceata o sa se-ndeseasca.


 560. 560

  Nora, eu sînt cumplit, tulburător, revoltător de nefeministă.

  ca dovadă, să vezi ce poză de gravatar i-am găsit deja lui Verzel:

  varza


 561. 561
  Verzel:

  Ah! invelisul asta va fi considerat inutil sau va fi mancat, rupt feroce cu dintii .. de ce andreea, de ce? dee ceeeeeeeeeee..


 562. 562
  Nora:

  Domnule Odagiu, verificaţi-vă mailul.

  Andreea: da! Ca şi cum n-ar fi de ajuns că suntem percepute drept obiecte sexuale, că sutienul însuşi e un articol-mărturie al societăţii machiste, care ne strânge, ne mutilează şi ne subjugă patriarhal!


 563. 563
  Nora:

  Verzel, e totuşi varză. E cineva care să tânjească atât după varză încât s-o devoreze aşa? 😛


 564. 564
  geluodagiu:

  De este clar si stii tu bine ce vigilenta e la mine, expica-mi Val, te rog! si mie, sa nu nu mor prost in nebunie.


 565. 565
  Verzel:

  Mna. E frumos asta, chiar imi place. Cum il pun la avatar?


 566. 566

  mai ţii minte, Nora? am mai avut noi un copil din ăsta dificil, cu care nu prea ştiam ce să facem. Corel, parcă…


 567. 567
  Nora:

  Salvezi poza în calculator, faci cont pe gravatar.com cu adresa ta de email, încarci poza acolo. Asta e tot.


 568. 568
  Nora:

  Ştiu, ştiu… eheee, acum o fi băiet mare.


 569. 569
  Verzel:

  Da,recunosc. Nimeni n-ar tanji ca mine dupa o varza asa cruuda..


 570. 570
  Verzel:

  Nu stiu daca-s si descurcafrunzaret.
  Fac un mic test o steron.


 571. 571

  îngrijorător de descurcăreţ…


 572. 572
  Verzel:

  Ete-ma! Iu-huuu.. Varzaaa, hai la varzaaa!


 573. 573
  geluodagiu:

  A bajbait putin pe mail, asa cum se pricepe el.

  De cod am reusit sa scap. Iti multumeste!

  Gelozel


 574. 574
  Verzel:

  Mai mult se ghiceste varza. Poza andreei va ramane pururi cea de baza. Amin. +++


 575. 575
  Nora:

  Verzel, ce ţeapăn eşti! 😆

  Varză push-up.


 576. 576
  Verzel:

  ‘aida, acu’ cin’ ma gateste, cin’ ma perpeleste cin’ ma da prin razatoare?

  Preparati-ma! Nu ma lasati afara-n ploaie si vant, ca ma stric.


 577. 577
  Nora:

  Domnul Odagiu, să-l stăpâniţi sănătos. Contul, zic. Dvs. pe el, nu el pe dvs.


 578. 578

  nu-mi place. nu se înţelege că e varză. poate să fie orice: gulie, ştevie, leuştean… azi plec acasă cu un profund sentiment de nemulţumire de sine…


 579. 579
  Verzel:

  Daca eram fleasca era mai bine? (acu’ sa nu-mi zici ca tre’ sa-mi fac cont pt emoticoane, ca nu-mi fac..)

  Mai bine scriu asa, zambind..


 580. 580
  Verzel:

  Na, acu’ ce fac? schimb poza? Las-o asa; e perfecta!


 581. 581

  de ce, muză, că ies gulii în loc de… pepeni? 🙄


 582. 582
  Verzel:

  Pepeni dulci in foi de varza.


 583. 583

  cam aşa par, Verzel. 🙂


 584. 584
  Ana:

  Îmi place de Verzel. Bun debut, domnule. Cu gravatar oximoronic. Bravo! Îţi doresc doar să ai toate simţurile la tine şi-ţi garantez că vei fi fericit pe-aici. De nimic altceva n-ai nevoie.

  Cu simpatie,

  Ana


 585. 585
  Verzel:

  Val ma completeaza deasupra cu cap. Eu tot n-aveam.
  Cine ma completeaza mai jos?


 586. 586
  Nora:

  Nu, nu trebuie cont pentru emoticoane. Fleaşcă? Nu. E bine aşa cum eşti. O varză erectă. De-aia chinezească, frunze puţine şi groase.

  Andreea: habar n-ai, văd. Leuştean, ştevie? Păi, aşa arată alea? Şi nu-ţi face griji, unii se vor uita cu lupa şi vor identifica „leguma”. Nu subestima vigilenţa cititorilor noştri. 😆


 587. 587
  gelu odagiu:

  Multam frumos pentru urare! Acum am cont, sunt si eu mare. Stapan sa fie el sau eu, sa ne ajute Dumnezeu. Da contul asta n-are card?, sa nu fac stop de miocard, cand m-ontreba vreun curios: Ce cont e asta, mincinos?


 588. 588

  pipăie-l şi strigă: esteee!

  contul, nu altceva… 😆


 589. 589
  Nora:

  Domnule Odagiu, v-aţi învăţat prost. Numai bani visaţi, numai carduri şi pinuri şi ibanuri. Uof!


 590. 590
  Verzel:

  Acu’ si Ana mi-a dat o forma draguta de empatie. M-a complimentat si-am rosit nitel. As pupa-o da’ se interpreteaza oarecum, daca n-as fi racit..cre’ ca-i si frumoasa, altfel nu se explica de ce-i place varza. Multumesc Ana.
  De simturi mi-e frica. N-am incredere in ele. Stiu ca nu toata lumea ma va placea. Nu am intentia si nici capacitatea de a a fi pe placul tuturor. Cateodata mai imi scapa bata-n balta, ca am muschii moi.


 591. 591
  Ana:

  Nu, Verzel, cum să te placă toată lumea? Ce, eşti fotoşopat şi siliconat? Nu asta era ideea, nu. Îţi spuneam doar să nu renunţi la simţiri, la instincte. Ele te vor integra în grup, dacă asta vrei.

  Tu de când ne citeşti şi cum ne-ai găsit? Se vede că ne ştii, că nu joci pe virginul cu noi.

  Ana nu e frumoasă. Ana e Ana. 😉 Dar adoră varza încă de pe vremea romanilor. 🙂 Doar crudă.


 592. 592
  Verzel:

  Oho, Nora! Varza de Bruxelles e mai potrivita.
  Adica as prefera-o! foile gloantelor alea sa acopere pepenii dulci.
  Stop, stop..stop! Gata, ca devine obsesie.


 593. 593
  Nora:

  Verzel, nici pe mine nu mă place toată lumea. Şi trăiesc bine-merci.


 594. 594
  Nora:

  Hm, cu varza de Bruxelles ar trebui încropit ceva gen patch-work. 😆


 595. 595
  Verzel:

  Va citesc de cateva zile. Am dat intamplator peste voi si-am zis ca va lipseste o leguma pentru frunzarit netu’. Frumoase ca frumoase, nu asta mi-e cautarea pe lumea asta, (ipocrit mai sunt!) da’ sunteti ..uof! ..sunteti criminale in dialog.
  V-as ruga s-aveti mila de mine si sa ma torturati cu blandete! Jur ca n-o sa va supar intentionat.
  Am instinctele la locul lor. Adica, asa cred,.. draq stie!


 596. 596
  Verzel:

  M-am dus cu gandul la paci. Sotul caprei. Taran, deh! virus..?


 597. 597
  Ana:

  Bine, Verzel. Pe mine m-ai prins in imponderabilitate. Mi-ar plăcea să te simţi bine pe-aici.

  Uite, fiindcă de multă vreme nu m-a mai surprins plăcut un nou-venit, o să scriu un text nou, scurt, că tre’ să plec repede şi altele, şi altele, ca să-ţi urez bun venit şi ca să aveţi un locuşor nou unde să comentaţi. Să se încarce paginile mai repede. E bine-aşa? Apoi, mă volatilizez.


 598. 598
  Verzel:

  E f. bine Ana. Ce rasfatat ma simt intre voi!


 599. 599

  la milă să nu te aştepţi pe aici, Verzel. la blîndeţe, da. noi torturăm numai cu blîndeţe, de fapt ştii ce instrumente fine avem. 😉


 600. 600

  ai rabdare. ăsta-i doar preludiul. 🙂


 601. 601
  gelu odagiu:

  Am priceput. Varzel e Ana. Ca prea a aparut ea Toamna, sa ne arate o leguma, o poza proaspata si buna. A pus-o chiar pe batatura, s-o luam s-o facem muratura. S-o conservam ca pe un peste, ba nu asa, Doamne fereste, sa nu miroasa a muiere, cum spun barbatii la o bere.

  Stiam ca Ana-i virusata si n-o sa plece niciodata, ca se va’ntoarce cu alt nume, ca nu rezista far-a spune ce’n minte-i fermenteaz’anume, spre a posta cu geniu’n lume.


 602. 602

  tii, ce repede pricepe domnu Gelu! 🙄

  n-am mai pomenit aşa ceva. 😆

  că pricepe mereu pe lîngă, e partea a doua.


 603. 603
  Nora:

  Aţi priceput. TOT. 😆 N-am pomenit om aşa perspicac.


 604. 604
  Verzel:

  Eh! Va trebui sa fie cumva un echilibru, un fel de yin si yang. Mancarea e buna cu sare si piper la care se adauga si alte condimente mai iuti, nu ma deranjeaza daca are un gust bun. Nu-mi place excesul de dulce, cum nu-mi plac nici condimentele aruncate aiurea.
  Na, zic si io..nu dati!
  Stiu ceva Val, nu cunosc toate instrumentele, dar voi afla. Sper ca nu toate pe pielea mea! Brrr..


 605. 605
  Verzel:

  Ooo! de-as fi io salcie la mal..


 606. 606
  gelu odagiu:

  Nora, 589

  Ce sa fac, Nora? asa-s eu. Cred ca bunicu-a fost evreu. Si buna ziua daca dau, astept in schimb un ban si vreau, cand dau sa si primesc. Ca poate ma imbogatesc


 607. 607
  Verzel:

  Trebuie sa mentionez ca pielea mea e-n foi de varza.

  Ma voi personifica asa, din cand in gand, plangandu-mi zeama hranitoare, peste cei care ma iau la suturi, sa ma plimbe in picioare. Preludiul va dura nitelus ca am simturile tocite, oarecum.


 608. 608
  Verzel:

  Gelu,
  Salut!


 609. 609
  gelu odagiu:

  Varzel, da nu ma bagi in seama! Ma lasi sa fierb in a mea zeama. Am sa ma-mbat de suparare dar nu acum ca iau amare pastile-un pumn aici la „9”. Dac-or mai trece-o luna, doua si varza s-o acri(cea noua), voi bea un litru, tot, intreg. Cu zeama ta o sa ma dreg


 610. 610
  Ana:

  Gata, copii, am scris. Loc nou de joacă. Eu trebuie să plec. Nu, nu sunt Verzel, deşi eu am crezut că el e unul dintre noi. Am aflat că nu e. Da, sunt unii oameni care îşi găsesc din prima acasele. Îmi face plăcere să văd asta. Ne mai vedem noi. S-aveţi grijă.


 611. 611
  Verzel:

  Va doresc o seara ..asa cum v-o meritati!
  Pe maine!
  Nu va pup, ca am buzele crapate de sete!


 612. 612
  Raj:

  Bun venit Verzel ! Imi place de tine. Aici e liniste. No sa te fuda nimeni


 613. 613
  gelu odagiu:

  Tot ma holbez, aici in cont, si nu pricep, oi fi eu tont. Privesc ca un vitel sau bou, in fata unui lucru nou. Si nu disting nici un perete, unde sa scriu precum fac altii, sa fiu citit pe indelete sa fiu si eu un autor(nu cer nici bani,nimic, sa mor!). Vreau sa ma-ntorc la muzichie, sa scriu cuvinte, cam o mie, sa scriu de blues sau chiar de jazz, promit ca am s-o fac cu haz. Lui Jaco, daca nu i-o place, sunt intru totul deacord sa tragem sudul mai la nord si sa traim frumos, in pace. Eu mai glumet, el serios, sa fie totul cu folos.

  Inchei aici c-o rugaminte, promit din nou ca sunt cuminte. Ce trebuie sa fac sau cum pe un perete sa ma pun. Chiar daca nu imi e permis, astept raspuns ca sunt deschis si nu ma supar, doar sunt trist, ca imi e firea de artist.


 614. 614
  Danny:

  Verzel e barbat sau femeie?


 615. 615
  Jaco Pastorul:

  Gelule, daca ai de gand sa scrii ceva, te rog s-o faci in proza, daca vrei sa te citesc.


 616. 616
  gelu odagiu:

  Jaco,

  Am spus ca ma intorc la muzichie. Gata cu joaca rimata.Incercam sa ma antrenez pentru un text in versuri, pentru un spectacol. Un fel de revista…


 617. 617
  Nora:

  Domnule Odagiu, v-am făcut cont de comentator. Nu de autor. Îmi pare rău, dar nici nu vă voi face de autor. Şi nu pentru că aţi scrie nu ştiu cum, nici pentru că aveţi idei care nu concordă cu ale mele, ci pentru că nu aveţi încredere în mine. Or, de ce să ne legăm la cap dacă nu ne doare? 🙂


 618. 618
  Jaco Pastorul:

  Lasa domle oamenii sa se exprime. Si tu Gelu, te rog sa ai incredere in Nora!


 619. 619
  gelu odagiu:

  Nu-i bai, ca lumea este mare si nu era nici cautare, de ce aveam in gand sa scriu. Era un vot postat mai sus, timid, de Jaco parca pus. Si-acela cu juma de glas, ce-i pasa, contul lui e gras :), de autor nu ca al meu. El s-a jurat lui Dumnezeu ca are-ncredere in tine, nu pare-a fi rebel ca mine.

  Raman acum in starea trist, ca doar am fire de artist.


 620. 620
  Nora:

  Domnule Odagiu, mai acum două zile ziceaţi că eu sunt mare dornică de notorietate şi bani. 😯 Aşa stând lucrurile, mi-ajung exploataţii prezenţi, m-am îmbogăţit destul pe seama lor, lumea îmi cere autografe pe stradă. Şi, din câte am priceput, lăcomia e un păcat aşa că nu vreau să câştig mai mult decât pot duce. Sunt modestă, dămădracu’. 😆


 621. 621
  gelu odagiu:

  Imi place felul cum mi-ai spus. Nu m-ai privit deloc de sus, c-as scrie nu stiu cum sau ca, nus ce idei nu coincid. Increderea e un acid, ce arde capul chiar de nu-i…adevarat ceeace spui.


 622. 622
  Seva Tudose:

  Jaco,

  „lasă domle oamenii să se exprime” dar musai să fie în proză ,altfel nu îi citești 😉

  Jaco,accepți omul să se joace dar numai condiționat 😉
  acum înțeleg eu,de ce ești așa scump la vedere 😉


 623. 623
  gelu odagiu:

  Nu iti mai explica ranchiuna, eu am crezut ca razi intr-una, ca esti deschisa spre umor, ca eu nu vreau sa te omor, daca glumesc ca autor…de comentarii.

  Si nici nu vreau sa-ti fac avarii.


 624. 624
  Nora:

  N-am niciun fel de ranchiună. Doar nu vreau să mă complic. E aşa de greu de înţeles?


 625. 625
  gelu odagiu:

  Nu inteleg oricat as vrea si tot incerc sa imi explic, ce vrei sa spui(atunci cand spui), cu: „Doar nu vreau să mă complic”.

  Par eu asa sofisticat, sa te complic. La tine-n cap, o fi vreun sat, de munte linistit si vine-acum un mos smintit, pe nume Gelu(cel viteaz), ce vrea satean la minte treaz. Vrea sa convinga asezarea ca USL e salvarea?

  Spune te rog! ca nu-nteleg care-i motivul. Sunt un bleg


 626. 626
  Nora:

  Domnule Odagiu, e simplu. Dvs. aţi dat de înţeles că nu aveţi încredere în mine, ca om, în repetate rânduri, şi aici şi pe Pandora’s. M-aţi suspectat de tot felul de intenţii necurate, chiar n-am chef să reiau acum. E dreptul dvs., la urma urmei suntem doi străini. Doar că eu nu pot colabora cu oameni care sunt atât de suspicioşi în ceea ce mă priveşte.


 627. 627
  Jaco Pastorul:

  Nora, apropos, poate verifici la banca ce s-o fi intamplat ca nu mi-au intrat in cont banii pe ultimul articol. Nu de alta, dar as avea mare nevoie de ei, ca erau ultima rata la Mercedesul pe care l-am luat decand am inceput colaborarea cu tine.

  Seva, ce sa fac, nobody’s perfect?!


 628. 628
  gelu odagiu:

  De nu-mi raspunzi, eu cred atunci, ca sunt destept si nu sunt bleg. Ca de destept cam fuge omul, sa nu treca cumva deasupra, sa fure vantul de la pupa. Copac s-ar face-atuncea pomul si fara fructe ce-ar fi omul?

  Sperand ca tu m-ai inteles, pe cap imi pun acum un fes cu motul lung si motocel. Asa arat-un batranel cand vine Ene pe la el…pe gene-apasa usurel…


 629. 629
  gelu odagiu:

  Jaco,

  Imi place umorul tau. E bine explicat sa inteleaga Nora, ca tu chiar glumesti si chiar mie mi te adresezi cu ironia. De voi intelege si eu, bine. Daca cu inteleg, nu conteaza. Tu sa fii sanatos.


 630. 630
  junghiul:

  Ma gandesc cu jind ce lucruri am deslusi daca al doilea nume a lui Verzel ar fi Bruxel’..


 631. 631
  Nora:

  Ce lucruri am desluşi? De fapt, ce e de desluşit?


 632. 632
  gelu odagiu:

  Nora,

  Eu am intrat intamplator aici acum ceva timp si am gasit o stare ce parea mustind de creativitate. Am incercat in diverse moduri sa ma fac inteles si acceptat. am incercat sa va invit indirect la concertele fetelor, sa ne cunoastem asa ca din intamplare. Ma gandeam ca, desi pare o utopie, putem forma o boema. Cu timpul pentru ca eu nu m-am grabit niciodata, ma gandeam ca vom initia proiecte culturale, care puteau macar, sa ne faca viata putin mai frumoasa.

  Se pare insa ca lumea a evoluat in alta directie, alta decat speram eu. Tinerii nu au nevoie de cei mai in varsta. Bautul cafelei nu mai e un pretext pentru a schimba idei, ci o iesire, pentru a etala carpe de firma si de a intalni eventual o persoana de sex opus, cu situatie, care sa ne sustina, lenea si confortul, sau macar sa ne dea un pic de siguranta materiala.

  Fiecare om nou sa-i spunem ori adaptat la schimbarile din ultimii 20 si putin, de ani, cauta cu disperare doar o stare materiala mai buna. Si eu ma gandesc la boemie… Bine spunea Nora cand ma numea neadecvat. Acum pricep la ce se referea. Cred ca lumea de care am eu nevoie e la „9”. 9 este numarul de la poarta casei unde se mai rade, se mai glumeste se mai boemieste. Eu as spune si se mai traieste. Eu am rabdare si mai astept, poate numarul asta scris cu litere, noua, sa devina din cifra atribut, pentru o lume, una „noua” si putin mai vie.


 633. 633
  junghiul:

  Pai pune doi muguri de Bruxelles in loc de cogeamite frunzele…


 634. 634

 635. 635
  Nora:

  Junghiul, nu strivi corola cruciferă de minuni a lumii. 😀


 636. 636
  junghiul:

  Eu nu strivesc nimic, dar sa lasi crucifixul si sa imbraci crucifera…


 637. 637
  Nora:

  Junghiul, eşti trist?


 638. 638

 639. 639

 640. 640

  de ce, Junghiule? 🙄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *