Bine i-a facut

Sa va povestesc despre violatorul pasiv. El nu e cel pe care il gasim in ziare. Ii e prea frica sa-si dea curs impulsurilor. Se multumeste in schimb sa dea verdicte si intr-un fel sa participe la act din afara. Se numara aici cei pe care ii vedem, de cele mai multe ori in total anonimat, dar mai exista si exceptii, prin comentariile de la subsolul stirilor si care se reped sa spuna: bine i-a facut! Motivele sunt multe. Ca umbla dezbracate, ca s-au bagat singure in bucluc si o merita, ca au baut, ca s-au imprietenit cu barbatul nepotrivit, ca sunt urate si grase, samd. Prin asta nu doar ca isi exprima admiratia fata de un barbat pe care il invidiaza pentru experiente, dar pe care nu au curajul totusi sa-l imite, dar si contribuie cumva la un stres in plus, poate nu asupra victimei care nu ajunge neaparat sa citeasca respectivele comentarii, dar asupra celor care se identifica cu victima si care se ingrozesc la gandul ca ar putea trece prin asa ceva. Si mai si creeaza impresia ca un astfel de act e normal sau chiar util. Practic participa la un viol ideatic fara a fi pedepsiti. Citeam acum un car de vreme ca vikingii, desi din anumite privinte erau in avangarda Europei (cod penal, parlamente, samd), nu doar ca nu pedepseau violul, dar il si desconsiderau. Era numit imbratisarea nebunului, daca-mi aduc bine aminte. Luau astfel femeilor care pateau asa ceva dreptul de a se considera victime. Dadeau barbatilor libertatea de a proceda dupa bunul plac. Sunt constienta ca asemenea oameni vor exista mereu, oricat de mult ar evolua societatea. Sper doar sa ii vad cat mai putin, imi fac scarba. Si nu, asta nu e un post feminist. Intamplarea face sa para asa.

Sursă foto: www.sxc.hu.

459 comentarii la “Bine i-a facut


 1. 1
  Morringain:

  Nora, n-am idee ce imagine reprezentativa sa pun aici. Chiar nu-mi vine sa pun niciuna.


 2. 2
  Nora:

  Acum am ajuns, citesc imediat şi să văd dacă găsesc ceva.


 3. 3

 4. 4
  Morringain:

  E bine, o sa o pun. Multumesc.


 5. 5
  Nora:

  Stai că o iau eu, am cont. Aşa o salvezi la dimensiune mică şi o să arate ciudat.


 6. 6
  Nora:

  Mda, şi mie mi se urcă sângele la cap când aud de-astea. Şi nu doar în caz de viol, şi în caz de agresiuni mai mici. Sau „glume” de genul „lasă, că i-a făcut şi ei cineva un bine”.

  Nu vom scăpa, poate, niciodată. Dar tocmai ăştia, pasivii, dau gradul de îmbolnăvire a unei societăţi. Ei sunt terenul ăla otrăvit din care se ridică monştrii ceilalţi, ăia activi.


 7. 7
  Morringain:

  @Nora: merci, mie intre timp mi s-a blocat again calculatorul. Tot n-am apucat sa-i repar hardul 🙁


 8. 8

 9. 9
  Morringain:

  @Nora: da. Si si ei ar deveni activi la cea mai mica liberalizare a pedepsei. E trist cand te gandesti ca facem atata pe superiorii moralmente si de fapt suntem la fel de salbatici si cruzi ca oamenii de Neanderthal.


 10. 10
  Morringain:

  Asta e, am cinci calculatoare si niciunul nu merge ca lumea.


 11. 11
  Nora:

  O las pe Ana să vă povestească incidentul de azi. Apropo de neanderthalieni. :mrgreen:


 12. 12
  Nora:

  Ştiu că tu crezi că nu prea mai e nevoie de feminism. Eu îl susţin tocmai pentru că, la nivel de mentalitate, lucrurile continuă să stea dezastruos. Iar la noi, mai mult decât în alte părţi.

  Atâta timp cât există femei (şi există!) care găsesc motive şi scuze violenţei masculine, e nevoie de feminism. Numai că eu l-aş ţinti către ele, în primul rând.


 13. 13
  Morringain:

  @Nora: eu cred ca avem nevoie de un discurs mai general, fara a cadea in discriminare pozitiva. Daca cineva sufera de pe urma altuia, situatia trebuie rectificata si pe cat posibil, evitata in viitor. Nu-i nevoie de mai mare specializare (ca sa zic asa) de atat.


 14. 14
  Morringain:

  Ah, si unde-i Ana? ca ma facusi curioasa 😀


 15. 15
  Nora:

  Morringain, în România, crede-mă, suntem la secole distanţă de discriminarea pozitivă.

  Degeaba avem legi care ne protejează, dacă femeile înseşi le ignoră şi nu pretind aplicarea lor. Poate în vest nu prea mai e cazul, dar aici e. Aş băga în şcoli, din clasa a cincea, un curs de feminism. O suna exagerat, dar când vezi adolescente bătute de prietenii lor şi cărora nu li se pare ceva ieşit din comun, încă nu mi se pare glumă. Mi se pare la fel de necesar ca educaţia sexuală.

  Şi în „După dealuri”, vine vorba la un moment dat de una care se călugărise mai mult ca să scape de bătăi. Se punea problema ca ea să plece şi să-şi reia mariajul. Şi zice una „Păi, cum, n-o bătea bărbatu-său?”, la care Maica Stareţă: „Ei, o bătea, n-o bătea, e bărbatu’ ei!”. Ei, asta e atitudinea generalizată aici. De-aia spun că noi mai avem încă nevoie, şi mare, de feminism. Pentru a ne educa pe noi, în primul rând, nu pe ei.


 16. 16
  Nora:

  Cred că e pe drum acum.

  Ei, ne sări un exhibiţionist în faţă, pe la ASE. Şi-o flutura printre aviziriele de la Cibernetică. Reacţia ei fu ieşită din comun, însă. Ce să mai, îl luă la fugă pe ăla de nici nu apuca să se închidă la pantaloni. 😆


 17. 17
  Morringain:

  @Nora: eu sunt destul de sceptica ca un curs ar rezolva ceva. Asta e, daca isi aleg singure viata asta, e treaba lor. Nu tin sa apar pe cineva care crede ca-si merita orice primeste. In schimb, ma scandalizez cand vad pe altii cum pun in aceeasi oala toate femeile. Si presupun ca toate au nevoie de acelasi lucru. Vulgar spus, de ce au ei intre picioare.


 18. 18
  Morringain:

  Bravo, Ana! 😀 O femeie pe gustul meu 🙂


 19. 19
  Nora:

  Ah, iar în primul şi-n primul rând mi se pare că trebuie „lucrat” modul în care mamele îşi educă fiicele. Şi fiii.

  Caz real: ea, medic. El, notar. El, afemeiat, alcoolic. Viaţa lor e un chin de ani de zile. Au şi copil. Ea s-a dus la ai ei şi le-a zis că nu mai poate, că divorţează. Ce i-a spus maică-sa? Să nu se aştepte la vreun sprijin din partea lor, să stea să rabde că aşa-s bărbaţii şi că na, i-o trece lui. Îi trece când o avea 60 de ani probabil. Acum, sunt separaţi. N-au divorţat cu acte, doar nu mai locuiesc împreună. El s-a mutat la una din amante. Pe ea începuse s-o curteze un tip. Ce i-a zis iarăşi idioata aia de maică-sa? Să-şi vadă de treabă că altfel chiar că nu se mai întoarce ăla şi să mai termine cu tâmpeniile astea, că are copil. Tipa are vreo 40 de ani.

  Nu trăiesc la ţară, sunt oameni „cu şcoală” şi înstăriţi.

  Pricepi? Când tot văd de-astea, n-am cum să spun că feminismul e desuet sau e extrem.


 20. 20
  Nora:

  Probabil că da, la început or fi hormonii. Dar mă gândesc că nu prea îi mai simţi după prima palmă, nu?

  Ele stau în continuare pentru că aşa sunt învăţate, că toţi sunt aşa, că mai bine nu se poate şi, la urma urmei, nu valorează doi bani.

  Iar femeile astea cresc misoginii de mâine. Mi se pare, cum să spun, o reacţie în lanţ. Asupritele vor educa noi asuprite şi noi asupritori.


 21. 21
  Nora:

  Mda, nu ştiu, mă gândesc la un curs ca să mai anihileze, cât se poate, tâmpeniile care li se spun acasă.

  E simplu să zici că sunt toate nişte idioate, dar femeile alea nu se nasc aşa. Nimeni nu se naşte aşa. Ajung aşa din cauza unor factori.


 22. 22
  Morringain:

  @Nora: da, dar nu ti se pare ca vrei sa salvezi o tipa care nu vrea sa fie salvata? Schimbarea o sa se produca doar cand o sa fie una constienta si voluntara, altfel riscam sa o facem de forma.


 23. 23
  Nora:

  Păi, normal că nu vrea să fie salvată dacă ea crede că asta e normalitatea. Şi într-adevăr, e cam greu să le scoţi din asta la 30, 40, 50 de ani. Dar dacă s-ar începe de mici? Nu ştiu, la noi, parcă nu se face chiar nimic. Să lipeşti când şi când nişte afişe sau să lansezi o campanie pe net, toate astea sunt apă de ploaie. Mesajele alea trebuie repetate sistematic, trebuie învăţate cumva să se valorizeze. Căci nimeni n-o face. De la familie nu poţi avea pretentii, de la biserică nici atât. Şi nu mă aştept să se întâmple peste noapte.

  Mie mi se pare că e o situaţie win-win. Câştigă ele, câştigă şi societatea. Un prieten cu afaceri în agricultură îmi spunea că femeile ar veni la muncă, dar nu le lasă bărbaţii! Că sunt geloşi! 👿 Preferau să le ţină acasă, chit că mureau de foame. Femeile alea n-au carte de muncă, vor îmbătrâni depinzând de ei şi, eventual, asistenţă socială.


 24. 24
  Morringain:

  @Nora: ne putem feri cel mult individual de misogini. Si putem educa ai nostri copii cel mult. Nu cred ca se poate mai mult de atat. Si nu, nu le consider idioate. Sunt niste persoane care fac anumite alegeri si carora nu le pasa foarte tare de pretul pe care il platesc. Cum era proverbul ala rus: daca nu ma bate, nu ma iubeste. Il stiam naibii si in rusa, dar l-am uitat.


 25. 25
  Edle:

  Nora, am studiat problema. Mama unui ex de-al meu a fost batuta de barbatu-sau vreo 30 de ani. Crunt. Femeia divortase intre timp, amenintata de fiu-sau ca fuge de acasa, dar avea un comportament… autistic-like. Era, pur si simplu, distrusa, iar la varsta ei, as putea spune ca iremediabil.

  Femeile batute dezvolta dependenta fata de agresor; au sentimente puternice de culpabilitate, gandesc ca daca sunt lovite e numai si numai din vina lor. 🙁 Si e extrem de greu sa iasa din aceasta situatia.

  Fiu-sau, foarte destept de altfel, foarte open-minded (cel putin asa avea impresia) era, bineinteles, un misogin. Si nici nu realiza asta. 🙂


 26. 26
  Nora:

  Morringain, şi-n vest cum s-a putut? Că nici la ei n-au avut dintotdeauna aceeaşi situaţie femeile ca acum.
  Mai mult, cred că o societate e cu atât mai prosperă, cu cât femeile au un grad de independenţă mai mare. Muncesc mai mult, contribuie mai mult. De asta şi acord probabil atâta importanţă subiectului. Pentru că, cel puţin aşa cred eu, ne afectează pe toţi, ca societate. Misoginismul nu naşte doar femei sub papuc. Naşte alcoolism, frustrări, bătăuşi, violenţă. Iar toate astea ne costă. Pe toţi.


 27. 27
  Morringain:

  @Nora: eu am o teorie cu statul asta acasa. Cred ca a fost un troc pe care femeia constient l-a facut, tocmai pentru a scapa de foarte multa munca. Si de ce spun asta. In Sumer, femeile aveau multe drepturi, libertate, responsabilitati. Poliandria era ceva frecvent. In Egipt, aproape la fel, mai putin poliandria. Regina din Saba se spune ca avea sapte soti, toti frati, daca nu ma insel. Si totusi cum se face ca tocmai acolo avem acum burka si femei inchise in casa? Nu cred ca doar barbatii sunt de vina. Pentru multe femei lipsa de responsabilitati e ceva de dorit. Am vazut asta intr-o societate si mai incuiata decat a noastra. Chestia e ca si daca ai vorbi cu ele de mici, tot mai mult o sa tina la ce li se spune in familie. Si cu forta nu functioneaza, altfel ajungi ca la noi, unde femeile au si servici si responsabilitati.


 28. 28
  Nora:

  Păi, sărmana, cum să fie după 30 de ani? Şi da, asta mă seacă pe mine. Societatea însăşi le adânceşte sentimentul ăla. Bine, pe aici mai sunt şi factori agravanţi. Sărăcia e cel mai important.

  Şi da, aşa e. Ai zice aparent că fiii care sunt martori la aşa ceva vor fi cei mai toleranţi şi iubitori bărbaţi. De unde dracu’!


 29. 29
  Nora:

  Morringain, cred că trebuie timp. Foarte mult timp. Şi mai trebuie ca lumea să-şi facă treaba. Fiecare în sectorul lui. Poliţia, protecţia copilului, în fine, toţi cei implicaţi. Şi bani, bineînţeles. 🙁


 30. 30
  Morringain:

  @Nora: in vest s-a ajuns la exagerari de-a dreptul contra-productive. Dar asta e alt discurs. Si nu, nu neaparat. Sunt multe femei care s-au organizat si care sustin ca statul acasa de fapt ajuta economia. Pentru ca sunt mai putini someri. Eu nu-s de acord cu nicio tabara, iti dai seama. Prefer o cale de mijloc. Daca e sa fie vreun act de violenta neconsimtit, asta trebuie pedepsit. Daca e consimtit, nu mai e problema mea, altfel ajungem sa-l pedepsim pe alde Christian Grey 😀


 31. 31
  Morringain:

  @Nora: eu sunt putin anarhista. Si ma repet, sceptica la orice incercare organizata de sus de a schimba societatea. Schimbarea, daca va fi sa fie, trebuie sa vina pe un teren fertil, nu in desert. Si daca terenul e fertil si pregatit, nici nu e nevoie de legi de la stat. In afara de cele care pedepsesc violenta, normal.


 32. 32
  Morringain:

  @Edle: am avut si eu un caz in familie. Dar victima nu s-a simtit vinovata niciodata si a privit totul ca pe o nedreptate. Si s-a bucurat cand a scapat. Ca fiul ei a continuat oarecum povestea o avea legatura si cu genele, nu doar cu educatia. Mai ales ca intre tata si fiu a fost un conflict imens si nu au cazut cam niciodata de acord.


 33. 33
  Raj lt.rez.:

  Dna Morri: io sunt un comentator model. Mie-mi place totul si , aproape imi plac toti. Nici nu mai pomenesc de vidanjari ca, alminterea s-ar numi Pistolul cu cacat. Ce mai, sunt un copil bun. Nu-mi bat nevasta. Cel putin in sarbatorile legale. Ieri, de ziua nationala a romanilor, ca nu-i si a mea, i-am facut chiar un ceai. L-am fiert cu ravna, pana ce a iesit decoct.


 34. 34
  Morringain:

  @Raj: ce mai, esti barbatul ideal 😛


 35. 35
  Raj lt.rez.:

  Ideal si fatal. Nu adormin canal. Conii Danny, Jaco, Gelu, Costi: va bateti des nevestele ? Dna Seva: il pocniti des pe domnu ? Andreea bate matza din cauza ca, aceasta din urma se bungineste sub pat. La Dna Ana nu-i cazu, ca n-are matza, dar bate trecatorii, numai in cazuri extreme. Cand ii fura poseta sau lantzucu de la gat sau bratarile alea dan plastic


 36. 36
  Nora:

  Morringain, nici n-am zis că schimbarea trebuie să vină doar de sus. Trebuie să vină din toate părţile. Altfel, e un eşec pentru că toate depind şi decurg unele din altele.
  1. Femeia trebuie să ştie ce drepturi are. Cineva trebuie s-o educe în sensul ăsta. Cine? Mama, familia, şcoala?
  2. Poliţistul trebuie să ia în serios eventualele plângeri, să deschidă dosar, nu s-o trimită acasă cu clasicul discurs „nu ne băgăm noi, vă împăcaţi voi”. Dacă face asta, femeia îşi pierde încrederea în autoritate, în lege şi a doua oară nu va mai veni probabil. Ceea ce îi adânceşte statutul de victimă şi o face pasibilă de noi agresiuni.
  3. Judecătorii trebuie să dea sentinţe. Trebuie să funcţioneze şi pe aici puterea exemplului. N-am auzit încă de cineva condamnat pentru violenţă domestică.
  4. Agresorul trebuie îndepărtat din căminul conjugal până la soluţionarea divorţului, mai ales dacă sunt copii.

  Nu visez nici eu la nu ştiu ce ozn-uri. Ci la lucruri minimale. Noi pe aici stăm. Mai avem până la a ne teme de discriminare pozitivă.
  Ştiu o tipă dintr-un oraş mic, din Moldova. Mi-a povestit de o vecină pe care a lăsat bărbatu-său cu fractură craniană în drum. Credeţi că a păţit ceva? Nu. Credeţi că ea a depus plângere? Nu. De ce? Că rămâne pe drumuri şi că, dacă află bărbatu-său, o omoară. Femeia avea dreptate, cumva. A văzut-o o stradă întreagă în halul ăla. S-a sesizat vreun poliţist? L-a luat cineva la scuturat pe individ? Nu.

  Aşa că pe aici, femeile încă umblă învineţite. Cred că dacă aş vrea să văd câteva animale după gratii nu se cheamă că-mi doresc tratament preferenţial.


 37. 37
  Morringain:

  @Nora: sunt de acord in parte.

  La 1, am mai spus-o eu nu-s de acord cu educatia fortata. De orice fel. Ai chef sa inveti bine, nu ai chef, avem nevoie si de maturatori de strada.

  La 2. Aici da, sunt cu totul de acord. Politia trebuie nu ignore problema (de aici a si pornit de fapt postul asta, e o stire pe Realitatea despre o femeie care a sunat la politie ca cineva incearca sa o violeze, doar ca politaiul care a raspuns la apel pur si simplu i-a spus ca el nu crede ca e in pericol, stire pe care a sharuit-o Dorombach si care a atras niste comentarii de toata frumusetea).

  La 3 la fel ca la 2.

  La 4, agresorul trebuie arestat daca se face vinovat de violenta, deci intra de fapt in 2 si 3.

  Cred ca singurul lucru pe care mi-l doresc eu de fapt e un sistem unde pedepsele sa functioneze in cazurile unde violenta nu e dorita. Ce fac in rest consensual intre ei cei doi nu ma mai intereseaza.


 38. 38
  Raj lt.rez.:

  Pai daia nu va maritati, Dna Nora. Prea vreti multe. Sotul ideal e Raj. Daca aveam cu 14 ani mai putin, ne luam………….. Coane Gelu: mai sunteti viu ?


 39. 39
  Nora:

  Păi, asta e nasol pe aici. Că nu te ia nici dracu’ în serios, nu se deschid dosare, iar victimele când sunt tratate aşa nu mai apelează la justiţie. Faptul că simt că legea nu le apără e dramatic. Iar pe poliţiştii ăia i-aş spânzura. Şi pe comentatorii de care pomeneşti. Parcă tot rahatul ăsta şi toată starea de rău e susţinută din toate părţile. Asta e înfiorător.


 40. 40
  Nora:

  😆 Ba din contră, Raj. Nu mă mărit tocmai pentru că am deja tot ce-mi trebuie. 😉


 41. 41
  Morringain:

  @Nora: ca ai mentionat mai sus cazul femeii cu fractura craniana. Sigur ca in cazul ala, respectivul merita vreo 20 de ani de puscarie. Ca il reclama ea sau nu. Dar in cazurile atat de frecvente unde cei doi ajung la un fel de acord in care el e bossul si dicteaza tot nu cred ca e cazul sa ne bagam.


 42. 42
  Seva Tudose:

  „îmbrățișarea nebunului” ???

  de la Adam și Eva s-a împlementat regula celui a tot puternic.Boșimanii rebeli din savanele din Africa prinzând câte o „gazelă”virgină,ori chiar smotocirea unei ziariste,înconjurată de radicaliști musulmani la demonstațiile din Cairo,violată în numele Shariei Law 😥

  în Afganistan,cum se poate răzbuna pe mujahadini dacă nu se înrolează de bună voie în Taliban,o virgină plătește tributul întregul grup de „războinici” 😥

  apoi sunt violatori civilizați,cei din parcuri,străzi,metrou ori fie în propriul sanctuar…eu una dacă aș fi cineva cu grautate(nu spun cu coaie)…

  pedeapsa capitală a unui viol,să fie amputarea /mutilarea genitală ! Să se pișe împrăștiat ptr.tot restul vieții,atât de lehamite mi-ar fi de un raport sexual cu forța !


 43. 43
  Nora:

  Ba eu cred că ar trebui să ne băgăm. Indivizii ăia cresc copii. Care sunt martori la toate alea şi care ajung agresorii de mâine. Care-mi pot da şi mie în cap pe stradă, nu doar nevestelor lor. De-asta cred că neimplicarea societăţii ne costă mai mult pe termen lung.


 44. 44
  Nora:

  Plus că politica de non-intervenţie transmite un mesaj de toleranţă. Cred că ăla s-ar gândi a doua oară dacă ar fi măcar izolat în comunitate. De unde dracu’! Probabil peste o săptămână, bea cot la cot cu restul masculilor de pe uliţă. Câteodată, mi se pare că toată ţara asta e bolnavă. De sus până jos.


 45. 45
  Morringain:

  @Nora: da, dar riscam sa exageram, sa cheltuim extrem de multi bani si sa nu obtinem nimic de fapt. Probabil ai citit-o pe Hannah Arendt. Concluzia ei a fost ca evreii au inceput sa fie prigoniti tocmai cand au obtinut drepturi civile. Paradoxal, nu?


 46. 46
  Nora:

  Nu ştiu, dar trebuie găsită o cale de mijloc. Nu-mi doresc nici exagerări de genul strigăm „mă hărţuieşte sexual!” din orice, dar nici cum e acum. Şi nu doar în mediile sărace. În fiecare universitate, există cel puţin câţiva profesori care-şi uită mâna pe curul studentelor. Medici pe curul asistentelor. Şi tot aşa.

  Nu e chiar aşa paradoxal. Cu un duşman slab nu-şi bate nimeni capul, nu?


 47. 47
  Morringain:

  @Nora: stiu, par brutala, pe mine nu ma intereseaza ce fac intre ei atat timp cat eu obtin ce am nevoie de la ei. Si uiti ca totusi e un drum cu doua sensuri. Nu avem doar angajate silite sa cedeze sefilor, avem si cazuri in care se bat intre ele sa ajunga in patul lui. Acum multi ani am furnizat date unui tip de la catavencu cu referire la un astfel de taur comunal. Omul nu silea pe nimeni, lucra in administratie si pur si simplu era bataie intre amantele lui, pentru ca pozitia venea la pachet cu promovari, bani, samd. Si avea nenumarate amante, iti dai seama 😀


 48. 48
  Nora:

  Mda, cam egoistă tu. 😀 Dar pun pariu că nu ţi-ar pica bine să depinzi profesional de un satir de soiul ăsta. Şi să ştii că n-ai ce face decât să-ţi dai demisia pentru că omul e prea bine înşurubat în scaunul lui ca să produci cea mai mică zgâlţâire. Am avut şi eu un amic jurnalist care s-a documentat despre o personalitate de-asta din lumea academică. Guess what? A făcut-o degeaba. Articolul n-a apărut niciodată.


 49. 49
  Danny:

  Cum, Nora, chiar ai tot ce-ti trebuie? Spuneai ca esti modesta. Nici regele regilor, nici imparatul imparatilor n-au avut niciodata tot ce le trebuie.


 50. 50
  Nora:

  Şi tot e rău şi dacă nu le silea. Că presupun că le promova pe motive de acrobaţii sexuale. Şi poate în poziţiile în care ajungeau ele merita să fie altcineva, mai bine pregătit, dar nu atât de… elastic. Iar pentru noi, care îi plătim, tot rău e. 😀


 51. 51
  Nora:

  Păi, tocmai de-aia, Danny. Că sunt modestă. De-aia nici nu visez la super jachete. Mă mulţumesc cu paltonaşele mele. 😆


 52. 52
  Morringain:

  @Nora: am trecut prin asta 🙂 Am ales sa nu profit, oricat de ciudat ar parea multora. Si omul era o somitate pe care unii de aici il aduleaza cu siguranta. Si pe care si eu il adulam inainte, ii sorbeam emisiunile de la TV. Sincer, mi-a parut rau cand a murit si i-am iertat gretoseniile.

  La cine te referi, la Barbu? 😀


 53. 53
  Nora:

  Nope. Cineva de la ASE. Mie nu mi se pare ciudat. :mrgreen: Deh, sunt o fată de modă veche. 😀


 54. 54
  Seva Tudose:

  cum o femeie poate fi violată de câtre 12 bărbați dornici de răzbunare(nu sexuală,ci politică) făcătura unui mob(dinte ptr.dinte)

  mi-e scârbă de rasa umană… 😥

  ca și cum s-ar scâlda toți într-un WC. public 😥

  unde-i Apocalipsa ?

  http://www.youtube.com/watch?v=O4pumRohiy4


 55. 55
  Morringain:

  @Nora: pai tocmai de aia l-am parat in presa. Ca daca nu ma afecta, nu as fi considerat ca am priveste viata lui.


 56. 56
  Nora:

  Şi a avut efecte?


 57. 57
  Nora:

  Of, Seva. Psihologia mulţimilor e o treabă tare complicată. Mai degrabă cred că iese animalul din om în situaţii de genul ăsta decât când e singur.


 58. 58
  Morringain:

  @Nora: sa stii ca mie acum imi pare rau, cumva. Nu pentru pozitie, doamne feri. Ci pentru ca era un om teribil de inteligent, singura problema pentru mine atunci era ca era un mos (avea vreo 50 si ceva de ani si eu 19). Ah, si ca era urat cu draci 😀


 59. 59
  Danny:

  Seva, nu poate exista pedeapsa capitala a unui viol sau a altceva. Pedeapsa capitala = condamnare la moarte a unei fiinte umane, daca o putem numi asa, in urma unei legi ce prevede acest lucru. Apoi nu sunt de acord cu amputari, mutilari de organe la un infractor, oricat de mult rau ar fi facut. In schimb, as putea fi de acord cu pedeapsa capitala. De ce? Este mai curata si mai simpla, fara urmari, decat o mutilare pe viata. Mutilarea poate insemna razbunare maladiva, invece, o executie poate insemna o moarte dreapta, legala. As face o comparatie, printre executiile din evul mediu, intre o decapitare, care era considerata nobila si o ardere pe rug, tragere in teapa, pe roata, mutilari, etc, ce aveau ca scop moartea individului in chinuri groaznice.


 60. 60
  Morringain:

  @Nora: a fost inlocuit ulterior, dar n-am idee daca din cauza articolului aluia. Probabil a contribuit un pic la caderea lui.


 61. 61
  Nora:

  Îţi mai zic ceva. Dincolo de principii, n-aş putea fizic. Nu pricep cum poate face cineva sex cu cineva care-i repugnă. Şi să nu-mi spui că ălora le plac moşii ăia, cu pielea atârnând, cu pete pe mâini, cu burţi, cu toate alea, bleah! Mi s-ar părea un… viol. Şi să vreau şi n-aş putea. Aş paraliza, aş îngheţa.


 62. 62
  Danny:

  Nora, ce lipseste multor oameni este iubirea. Iar iubirea nu tine de modestie, ci de suflet.


 63. 63
  Morringain:

  @Nora: la varsta aia cred ca eram ca tine. Acum, cand mi-am dat seama ca si eu sunt foarte departe de a fi frumoasa, nu mai tin cont de aspectul fizic asa de tare.


 64. 64
  Nora:

  De acord cu tine, Danny. 🙂


 65. 65
  Nora:

  Ar mai fi ceva. Orice avans venit din partea unui bărbat superior mie ierarhic l-aş percepe ca un soi de agresiune. Ca un abuz de autoritate. Or, asta mi-ar da cu eventualele urme de libido de pământ. Şi da, sigur că nu facem sex numai cu modele. Dar trebuie să existe o scânteie acolo, o poveste. Am văzut şi astfel de poveşti. Dar începuseră altfel şi nu aveau legătură cu viaţa profesională, nu o condiţionau în niciun fel. Na, oamenii se mai îndrăgostesc, chiar studenţi-profesori fiind. Dar ştii clar de la bun început că nu va dura. Că va rămâne doar o… poveste.


 66. 66
  Morringain:

  @Nora: stiu, si sunt de acord cu tine. Nu regret niciun minut ca nu am beneficiat de avantajele destinate unei amante de academician, senator, samd. Imi pare rau ca nu am putut trece peste mofturi adolescentine si sa fi inceput o relatie cu omul ala fara nicio legatura cu materialul. Pentru ca as fi avut mult mult de invatat de la el. Viata mea ar fi aratat cu totul altfel.


 67. 67

  uaaai, Morringain, ce idei ai şi tu… mofturi adolescentine


 68. 68

  (aud un televizor, în depărtare, cu urechea stîngă: ţipă madam Andronescu… )


 69. 69
  Morringain:

  @Andreea: pai ti se pare normal sa respingi pe cineva doar pentru ca nu are nu stiu ce varsta sau nu e Mister Univers? 😀 Acum nu ca regret de ma omor ca nu am facut-o, dar consider ca rau nu ar fi avut cum sa imi faca experienta, ba din contra. Eram poate totusi prea mica.


 70. 70
  Danny:

  Morringain, iti spun un lucru, dar sa nu te superi. Se observa din comentariile tale, o tristete, o frustrare chiar, vis a vis de aspectul tau fizic. Nu ti-o mai etala pe nici un blog. Esti maritata, ai copii, deci ai o familie, traiesti in strainatate, sa fii sanatoasa. Ai fost frumoasa pentru cel ce te-a luat de nevasta. Atat. Celelalte aspecte nu mai conteaza. Poata sa-ti zica oricine ca ai pari si de 70 ani. Ai o familie, deci ai fost aleasa. Sa fii sanatoasa!


 71. 71

  🙂
  nu. mi se pare normal să-l respingi pe cineva-ul ăsta, atunci cînd nu-l iubeşti.


 72. 72
  Danny:

  Seva, ti-e scarba de rasa umana. Corect! De ce intrebi de apocalipsa? Crezi ca-i va matura pe scarbosi? Pe pamant va ramane doar scarba, in heavenuri se vor duce ceilalti. Mai gandeste-te.


 73. 73
  Morringain:

  @Danny: ia nu mai face tu pe psihologul cu mine, te rog. Nu e nicio frustrare, e realism. Ce bine crezi ca mi-ar face sa spun ca sunt frumoasa cand ca nu-s? Si ce vezi rau in a trece peste aspectul fizic al cuiva?


 74. 74
  Morringain:

  @Andreea: ete canci, dar ce ne futem doar cu cei pe care ii iubim? Ar ramane naibii omenirea fara copii in cazul asta 😀


 75. 75
  Nora:

  Andreea e romantică. S-o iubim, aşadar! 🙂


 76. 76

  ăăăăă, eu da, Morringain. 🙂


 77. 77
  Morringain:

  @Nora: sigur ca o iubim, chiar daca nu exact in sensul ala, nu de alta, da-mi plac prea mult barbatii 😀


 78. 78
  Nora:

  Morringain, nu doar cu cei pe care-i iubim, dar măcar să închid ochii de plăcere, nu de… neplăcere.


 79. 79
  Morringain:

  @Andreea: ete eu nu-s asa iubareata. Am fost indragostita doar de vreo trei ori, de iubit nu sunt sigura ca am iubit vreodata.


 80. 80
  Nora:

  Mie-mi face bine să văd andree. 🙂


 81. 81
  Morringain:

  @Nora: sa zicem ca cea de 19 nu a vrut, cea de 34 ar gandi altfel.


 82. 82

  în fine, a existat o perioadăăăăă de cîţiva ani, de muuuult, acuuuum un seeecoool, cînd m-am abătut, forţată de o armată de hormoni săltăreţi, de la această conduită, dar asta e deja istorie. 🙂


 83. 83
  Danny:

  Dar, ce bine ti-ar face sa te faci tot timpul urata? Stii prin ce se compenseaza uratenia la femei? Prin inteligenta! Nu-i asa ca stiai lucrul acesta?

  Morri, nu fac „pe psihologul” cu tine. Ti-am zis doar sa nu te superi. Stiu ce fel de femeie esti. Te-ai caracterizat perfect pe platforma.

  Frustrarea vine tocmai din realism. Daca tu te vezi frumoasa, iti va merge bine. Esti genul de femeie salvata de familie. Acesta ti-a fost norocul in viata.


 84. 84
  Morringain:

  Off topic: vreti reteta de lichior de nutella? 😀


 85. 85

  iaca, Morringain! poate nu ştiai ce eşti! femeia salvată de familie.… 🙂


 86. 86
  Nora:

  Morringain: aia, da, se poate. Dar nu fi prea aspră cu tine, cea de la 19 ani.

  Andreea: ptiu, bată-te să te bată! 😛


 87. 87
  Nora:

  Uof! Iar începi?! Nu vrem! Lichior de mere pădureţe nu ştii să faci?

  Nutella, auzi! Bine că nu îi pui şi unt de arahide ca să fie bomba totală!


 88. 88
  Morringain:

  @Danny: mai, ce le mai ai 🙄


 89. 89
  Nora:

  Danny? Ca nimeni altul! 😆 😆 😆


 90. 90
  Morringain:

  @Nora: nu-s prea aspra, asa vi s-a parut? 😀

  Si ce vrei, imi place papa 😀 Sper sa nu va supere ca e in italiana. Marti seara il fac si va spun 🙂

  http://condividilatuaricetta.blogspot.it/2012/10/liquore-alla-nutella.html


 91. 91

  io nu pot nici să citesc chestia aia (atîta italiană pricep şi eu)! darămite s-o fac şi s-o mănînc!


 92. 92
  Nora:

  Aia sunt în stare s-o pricep. Nu pare complicat.

  Dar ce-are, Andreea?


 93. 93

  CALOOOORIIIIIII!!

  😥


 94. 94
  Nora:

  O bei, Andreea! Să nu care cumva să o mănânci cu lingura! 😆

  De unde se ia alcool? Ce fel de alcool? Ce cer la magazin? 😀


 95. 95
  Nora:

  Mda, ca şi cum nu era de ajuns câte are Nutella în sine, se mai adaugă şi zahăr. Dar na, dacă bei vreo 50 de ml n-o fi foc. 😀


 96. 96
  Morringain:

  @Nora: alcool din ala cat mai puternic si fara gust. La italieni cred ca se gaseste la 96 de grade. Ma interesez.


 97. 97
  Nora:

  Probabil e şi pe aici, dar nu mi-a sărit niciodată în ochi. Dacă nici n-am preparat eu acasă vreo băutură alcoolică… O fi din ăla folosit şi la vişinată.


 98. 98
  Morringain:

  @Nora: cred ca da.

  @Andreea: vine naibii Craciunul si-mi mai calca si mie pragul careva, sa am acolo ce pune in pahar 😀


 99. 99
  Danny:

  Ha, ha, ce-mi place de Nora. Vrea sa inchida ochii de placere. Interesanta ambitie pentru viitor.

  Pe unde o umbla aia mica? Ma refer la Valonash? Are ce invata de la noi, mai ales cu inchisul ochilor. Daca nu i-o fi avand inchisi acum, hotomana, ha,ha. Iar eu psihologhez pe net, ups!

  Mare problema si cu inchisul ochilor. Trebuie sa stii cand sa-i inchizi si cand nu, altfel, te blochezi psiho-sexual, mai, Andreea.


 100. 100
  Nora:

  Cum le zici… Mai rar ca dumneata, bibicule… 😆


 101. 101

  aia e o geacă superbă, Danny?


 102. 102
  Danny:

  Hai ca ma duc sa inchid ochii. De somn.

  De maine, ultima repriza.


 103. 103
  Nora:

  Poza e superbă, Andreea. Geaca e super-jachetă sport, de schi. 😆


 104. 104
  Nora:

  Te-a extenuat campania, Danny?
  Dar a şi meritat. Ţi-ai luat deja două super-jachete, de schi. Una roşie, alta bleumarin. Cu care vei face multe poze superbe.


 105. 105

  o fi, dar pare cam zgribulit în ea…


 106. 106
  Nora:

  Eu nu disting mare lucru. Ai şi o căciulă de iepure cumva, Danny?


 107. 107
  Danny:

  Andreea, este o geaca primita cadou, de la niste italieni, pe cand ma aflam in Italia. Este de un albastru infinit. Imi place, imi sta bine cu ea, ma simt bine in ea.


 108. 108

 109. 109
  Nora:

  Păi, da. Vă asortaţi. Şi tu eşti cam infinit.


 110. 110

  m-am tot gîndit la film şi am greşit metroul. am ajuns unde nu trebuia. şi după aia l-am luat înapoi şi uite-aşa… 🙁


 111. 111
  Nora:

  😆 Şi nu băuşi nimic. :mrgreen:


 112. 112
  Danny:

  Nu sunt zgribulit, am fost filmat de la cca 60 metri, pe cand ma aflam in misiune. Fiecare poza a mea poarta un titlu. Cea de mai sus se numeste: „Danny in misiune”. Eram agent s.r.i.

  Nu am caciula de iepure, nu port asa ceva. In poza urmatoare, care va apare peste 2 zile, ma veti vedea mai de aproape cu aceeasi geaca si cu sapca.


 113. 113
  Nora:

  Ce misiune, Danny? Pe cine şpionai? Erai în pericol?

  Danny, tu să ne spui nouă dacă trăieşti cumva periculos! Să nu ne dai palpitaţii!


 114. 114

  şi acasă m-am certat cu al meu, care n-a văzut filmul, dar ştia el mai bine ce şi cum…


 115. 115
  Nora:

  Păi, el ce crede despre film (film pe care nu l-a văzut)?


 116. 116

  că e tendenţios.


 117. 117
  Morringain:

  Danny = James Bond de Romania Stiam eu! 🙄

  Andreea, acum imi pica si mie fisa, ati fost la dupa dealuri. Uitai.


 118. 118
  Nora:

  Păi, să pună ochii să-l vadă.
  Oricum, am tot auzit oameni cu păreri foarte ferme despre filmul ăsta. Fără să-l vadă tot aşa. Şi fără să aibă măcar de gând să-l vadă. Dar toţi au câte o părere.


 119. 119
  Danny:

  Stiu, Nora, sunt infinit, nu ma mai termin niciodata.


 120. 120
  Nora:

  Daaa! Când se prezintă, zice: Paloş. Danny Paloş. 😆


 121. 121
  Morringain:

  Pai si asa seamana el cu Daniel Craig la ochi 😀


 122. 122
  costelus:

  Si voi de ce ati fi diferite? De ce nu ati accepta niciodata nici macar o palma (ca sint sigur ca asa e)? In timp ce multe alte femei, chiar cu educatie, stau si inghit.


 123. 123
  Nora:

  Chiar niciodată, niciodată? Măi să fie! Şi n-ai cârcei? 😆


 124. 124
  Nora:

  Nu prea pricep întrebarea, Costeluş.


 125. 125
  Nora:

  Danny, când se termină campania, să-ţi iei o haină de vulpe argintie. Cred că ţi s-ar asorta bine cu ochii. Vorbesc serios.


 126. 126
  Danny:

  Uneori traiesc periculos. Sunt erou de film. Ce misiune? Identific interlopi ce au legaturi dubioase cu politicieni. Ii bag la zdup. Am o deosebita placere sa curat tara de interlopi si de politicieni corupti.

  Nora, tu ai trebui sa ma apreciezi pe mine macar pentru un singur lucru: seman cu tine la corectitudine. Nu ti-ai dat seama pana acum?


 127. 127
  Morringain:

  @Costelus: de ce sa accept o palma? de ce sa accept o pedeapsa? cine e respectivul sa ma pedepseasca? eu sunt eu si atat, sunt diferita pentru ca o stiu ca sunt, nu ca as fi mai buna sau mai proasta. Prefer sa stau langa cineva (daca chiar trebuie sa stau) care nu foloseste palma. Sau alta pedeapsa fizica. Tot asa cum nici eu nu o folosesc.


 128. 128
  Nora:

  Cum dracu, Danny? Sigur că mi-am dat seama. Dar uite, acum mă tem pentru tine. Să nu-ţi facă ăia ceva. Acum mă voi perpeli ori de câte ori văd că se face 6 şi tu n-apari. Păi, treabă e asta?


 129. 129
  Danny:

  Haine de vulpe argintie? Asta-i pentru dame. Inainte purtam Allain Delon rosu-maron-caramiziu, ciocate si sapca din marina americana.

  Ochii mei sunt albastri, nu stiu daca se asorteaza argintiul. Nu stiu daca mi-ati vazut bine ochii. Pozele sunt mici.


 130. 130
  Nora:

  Ce dacă, Danny. Ţi-am văzut ochii, evident. Sigur că se asortează. Iar tu eşti oricum o persoană insolită. Ţie îţi sunt permise anumite excese vestimentare, ba chiar ţi-ar contura şi mai bine imaginea. Te sfătuiesc să-ţi iei şi un fular de caşmir alb. Sau roşu.


 131. 131
  Morringain:

  Neaparat rosu sa fie fularul. Sa fure ochii de la departare, dupa care dai lovitura fatala cu ochii 😀


 132. 132
  Nora:

  Da, da, că bine zici, Morringain.


 133. 133
  costelus:

  Pai intrebarea era clara. De ce voi sinteti altfel? Ce a fost? Mama, ambitia personala, familia? De ce mii de alte femei din tara asta nu spun nimic, ba mai mult, li se pare chiar normal sa mai ia din cind in cind vreo papara.


 134. 134

  Costeluş, ce faci, ne provoci?


 135. 135
  Morringain:

  @Costelus: cum ar zice altii, cred ca e prea a dracu pielea pe mine, n-as suporta sa fiu batuta 😀 apropo de faza asta, stiti cum au baietii obiceiul iarna sa frece fetele cu zapada. Eram a intaia, baietii ne-o promisesera si atunci cum sa scap eu si prietenele mele de papara? Am vorbit cu baietii din bloc, spunandu-le ca astia vor sa vina sa-i bata 😀 asa ca am intrat noi toate la mine in bloc, fetele au iesit prin spate si baietii din clasa s-au ales cu o papara ei, ca baietii din bloc erau mai mari 😀


 136. 136
  Nora:

  Cred că toate la un loc. Mie chiar mi s-a repetat din copilărie că trebuie să mă respect, că trebuie să fiu independentă, că nu trebuie să îndur nimic sub demnitatea mea. N-am fost crescută ca alte fete cu gândul că trebuie să fiu mai slabă, mai nepricepută, mai „sensibilă”, să-mi caut un bărbat şi mă bazez pe el că aşa trebuie să fie o fată. Şi probabil şi lecturile au avut influenţa lor.


 137. 137
  Danny:

  Costelush, ce-s cu intrebarile astea puerile? Inca traiesti pe vremea lui Stefan cel Mare? De emanciparea femeii ai auzit? Doar traiesti in Iasi, banuiesc in oras. La tara inca se mai gandeste cum zici tu.


 138. 138
  Nora:

  Şi da, cred că multe se trag şi din presiunea exercitată în anumite familii că fata trebuie să se mărite şi să se „aşeze la casa ei”. Cum, necum. Şi probabil fetelor le intră în cap că numai căsnicia şi bărbatul le legitimează cumva existenţa, că fără astea nu sunt nimic. Mie nu mi s-a spus să mă mărit, ba chiar şi taică-meu făcea mişto de noi, că ne vom mărita şi o să ne cheme Mămăligă şi Usturoi. 😀 Mie mi s-a spus să-nvăţ. 😀


 139. 139
  Nora:

  Danny, lasă că el are dreptate pe undeva. De fapt, la noi majoritatea aşa trăieşte. Cum zice el.


 140. 140
  Morringain:

  Eu sa zicem ca mi-am format singura parerile, desi am avut ajutor. Mama dupa tata nu a vrut sa mai auda de maritis (si nici macar nu a fost problema de abuz fizic si/sau psihic). Inclusiv mama tatei, unguroaica, era de aceeasi parere, chit ca era de la tara. Pana la urma ea si-a condus casa cu mana de fier, era faimoasa prin sat ca avea tupeu sa se duca in audiente pe la toti ministrii (cred ca a fost si la Ceausescu o data), bunicul era asa ca sa fie.


 141. 141
  Danny:

  Pai, eu nu cred ca asta e un model de trai pentru femei. Iar voi trebuie sa luptati impotriva autoritatii patriarhale a barbatului roman, impotriva tiraniei si primitivismului lui. Deja sunt legi date si in Romania. Cu multi ani in urma, pe la inceputul lui ’90, am vazut pe strada cum un kokalar batea cu pumnii si cu picioarele o femeie. Ii cara picioare in burta. Mai eram cu un amic pe strada, ne-am indreptat catre individ si l-am indepartat de femeie, fara prea mare violenta. Nu suport asa ceva.


 142. 142
  costelus:

  N-am eu casca suficient de rezistenta sa va provoc 🙂


 143. 143
  Nora:

  Mda, şi eu am avut şi exemplul mamei. Care a ştiut să se descurce şi ne-a crescut practic singură. Am văzut că se poate. Când n-au mai mers lucrurile între ea şi tata (şi fără să fie vorba de violenţă sau alcoolism), a spus punct. Chiar dacă a rămas cu doi copii de grădiniţă, fără părinţi, fără fraţi, fără surori.


 144. 144
  Danny:

  De asemenea, eu urasc si barbatii betivi. Unii sunt pasnici, chiar haiosi, dar altii sunt deosebiti de agresivi.


 145. 145
  Nora:

  Danny, legile alea sunt cam degeaba. Cine ar trebui să beneficieze de ele nu beneficiază. Cine ar trebui să le aplice nu le aplică.


 146. 146
  Danny:

  Nora, mare atentie: nu trebuie sa repeti exemplul mamei tale. E posibil sa fi gresit pe undeva, nu sunt sigur, dar important este ca, copiii sa nu repete greselile parintilor. Deci, nu este obligatoriu sa procedezi si tu la fel ca mama ta si nici sa-ti fie teama sa te casatoresti. Asa ca, ai grija ce faci in viata!


 147. 147
  Morringain:

  Apropo, am o verisoara mai nebuna. Fata foarte frumoasa de altfel, dar zarghita rau. E extrem de certareata si sare si la bataie. Chiar radeam de ea in adolescenta ca intre ea si amorez nu erau decat epitete de vaca si boule. Si asta cand nu se certau. Eh, cu al doilea a fost la fel. Acum e la al treilea, sa speram ca e altfel. Si da, a avut exemplu din familie, maica-sa era la fel de saritoare la bataie, chit ca o lua pe cocoasa fiind evident mai slaba.


 148. 148
  Danny:

  Ai dreptate, Nora, multe legi in Romania sunt degeaba, deoarece nu se aplica sau se aplica prost. Cauza? Incompetenta, indiferenta celor care trebuie sa le aplice, a devenit o normalitate, iar normalitatea o boala sociala. Odata si odata trebuie sa punem punct multor lucruri rele in tara asta.


 149. 149
  Nora:

  Danny, n-are nicio legătură. Eu am o relaţie stabilă, de durată. Căsătoria pur şi simplu mi se pare că n-aduce nimic în plus. Religioasă nu sunt ca să mă visez la altar, cu voal şi flori în mână. Nu mai văd rostul acestei instituţii. Poate dacă aş avea un copil… dar nici aşa nu văd de ce ar conta. De iubit şi de înţeles tot aşa o facem, ori cu stare civilă, ori fără.


 150. 150
  costelus:

  Incerc si eu sa-mi explic de ce multe femei educate, cu o cariera OK, care nu depind de-o pula betiva sa le intretina, accepta totusi o subordonare completa fata de un dobitoc. Si accepta sa fie batute ori de cite ori asta simte nevoia.


 151. 151
  Nora:

  Morringain: 😆 Am şi eu o prietenă, fix la fel. Soi din ăla pasional-turbat. Acum se bat, acum fac sex. Bine, el mai mult parează. 😀


 152. 152
  Nora:

  Mda, Costeluş. Nici eu nu pricep ce e cu femeile alea. Ceva psihologic trebuie să fie, o devalorizare…


 153. 153
  Morringain:

  @Nora: eh, cred ca face parte din farmecul lor. Si asta a mea are si talentul de a enerva orice persoana 😀


 154. 154
  Danny:

  Da, sunt multe de discutat aici, pro si contra. In general, eu nu sunt conservator, dar in aceasta problema, cam sunt. Nu fac o exceptie, deoarece tine de conservatorismul barbatului de pretutindeni: vrea un copil care sa-i poarte numele, o familie, vrea ca numele lui sa dainuie peste secole, daca se poate, iar institutia casatoriei ii da o anumita siguranta. E ca si cum ai facut armata, esti barbat, nu ai facut esti un nimeni. Mentalitatea multora de dinainte de ’89. Ca exemplu ti-l dau pe regele Henric al-VIII-Tudor. Cat a vrut el un vbaiat si n-a reusit. Sunt o sumedenie de exemple, dar asta mi-a venit in minte acum. Deci, ma refer la un anume tip de conservatorism, specific masculin.


 155. 155
  Nora:

  Danny, dacă eram cu cineva de sânge albastru, treacă-meargă. 😆 Dar aşa, zău, mai coborâţi şi voi cu picioarele pe pământ. Nu sunt o vită să-şi pună „proprietarul” ştampila pe mine.


 156. 156
  Danny:

  Gata, fetelor, va cam pup. Ma duc sa inchid ochii, de somn. Ia uite la Andreea, i-a inchis deja de 1 ora. Ce inseamna sa aiba barbat, arhitecta naibii. Glumesc. Ci sentiamo domani.

  O vreau si pe Dana la discutii si pe aia mica de tot, stiti voi care.


 157. 157
  costelus:

  Auzi Nora, da’ chiar nu te-ai visat asa in rochie alba, dusa la altar in timp ce-un gorobete emotionat iti jura ca pentru el esti singura femeie din lume? Macar momentan 😀


 158. 158

 159. 159
  costelus:

  Morringain: ce calculator ai? Daca hardul e de vina, se schimba usor, vreo 3 milioane unu’ nou. Ai o surubelnita?


 160. 160
  Morringain:

  Nora, am tot stat sa ma gandesc de ce egoismul asta al meu. Acum mi-am dat seama de ce. Bunicul meu a murit de accident cerebral. Pe care l-a facut incercand sa scoata din mainile unui infierbantat de vecin pe nevasta-sa. Ghici ce ne-a spus dupa moartea lui vecina… asa i-a trebuit, de ce s-a bagat intre noi?


 161. 161
  Danny:

  Uitasem, eu am sangele albastru. Daca te uiti mai atent, il vei vedea pe geaca mea albastra, ha,ha,ha, Noapteee bunaaaaaaaaaa………………..


 162. 162
  Nora:

  😆 Nope. V-am zis, romantismul meu nu e cu fluturaşi şi trandafiraşi. Romeo şi Julieta n-a fost dintre piesele mele preferate ale lui Shakespeare. 😀 M-am gândit în ultima vreme cum mi-ar plăcea să fie dacă ar fi. Dar e o chestie atât de scumpă încât am pus-o în cui alături de maşina Morgan şi alte bazaconii. 😆


 163. 163
  Nora:

  🙁 Morringain, trist, într-adevăr.


 164. 164
  Morringain:

  Costelus, am un laptop HP, cica nou (cumparat in mai). in iulie i-au mai schimbat o data hardul si de vreo luna tot aceleasi simptome le are (haraie, ii ia o juma de ora sa porneasca, programele nu merg, daca pun un film merge ca o masina cu jiglerul infundat, samd). E tot in garantie, dar imi e mie tarsa sa-l trimit. La celelalte e probleme mai mari, am de inlocuit niste placi mama ca dau rateuri ba carduri video integrate, ba DC jackul.


 165. 165
  Nora:

  Aaa, e nou. Credeam că e vechi. Pune-i să-ţi dea altul.


 166. 166
  Morringain:

  Multumesc, Nora. Eu n-am iubit niciodata rozul, darmite romantismul 😀


 167. 167
  Morringain:

  @Nora: sa stii ca imi e cam rusine sa-l trimit din nou. Prea mi se intampla mie aceeasi chestie de doua ori.


 168. 168
  Nora:

  Rahat, e dreptul tău. Poate n-o fi de la hard. Dacă ţi l-au schimbat şi face la fel…


 169. 169
  costelus:

  Pai nu-i hardu’, pare a fi memoria.


 170. 170
  Morringain:

  Nu are de la altceva sa fie. Cand pun un film pe hardul extern merge bine.


 171. 171
  Morringain:

  Costelus, nu cred sa fie memoria, daca la Ram te referi. Am 6 giga pe el si nu depasesc niciodata 2 giga. In plus, face zgomote infioratoare inauntru, pare ca se misca ceva. din cate stiu eu, doar hardul bulit face asa.


 172. 172
  costelus:

  Nu te cred, antiromantico 🙂

  Auzi Morringain, nu ma pricep prea tare, dar cind am avut si eu probleme cu al meu am mers aici:

  http://forum.softpedia.com/forum/240-depanare-sistem/

  M-au ajutat oamenii tare mult si chiar au identificat urgent problema, pe care am rezolvat-o eu singur dupa aia. Eu zic ca merita sa incerci.


 173. 173
  costelus:

  In general ori pica hardul, ori memoria. Ori placa de baza, dar cind se intimpla asta i-ai cam pus cruce. Huruit insa se aude de la hard.


 174. 174
  Nora:

  V-am lăsat, copii.
  Noapte bună, Morringain.
  Seară frumoasă, Costeluş.


 175. 175
  costelus:

  Vise placute!


 176. 176
  Morringain:

  Costelus, stiu ca e greu de crezut, dar asa e 😀

  Merci, o sa ma duc. Iti dai seama ca o sa il trimit totusi inapoi la HP, nu o sa intru eu cu nasul in el. Nici acerul vechi de sapte ani nu-l bibilesc eu, doar la desktop o sa ma bag la schimbat o placa mama.


 177. 177
  Morringain:

  Noapte buna, Nora 🙂


 178. 178
  costelus:

  Morringain, nu ai prea multe optiuni. Mai ales la laptopuri, ori e ceva ce poti schimba rapid, ori, daca nu, e dus (sau nu mai merita reparat).


 179. 179
  Morringain:

  Costelus, nu ma cunosti, Acerul ala vechi l-am bibilit de o gramada de ori pana acum. Inclusiv schimbat placa mama ca l-a bestelit fi-miu cu un pahar de apa 😀 Acum trebuie schimbata din nou, ca i s-a dus dracu DC jacku, inclusiv reparat o data. Si cu toate astea tot e mai bine decat celelalte noi, e foarte rezistent.


 180. 180
  costelus:

  Singura exceptie pentru care m-as mai gindi sa bag bani intr-un calculator de 7 ani ar fi IBM Thinkpad. Au fost o serie exceptionala. Pentru orice altceva eu zic ca nu se merita efortul. Mai ales pentru Acer, care e din fabrica foarte foarte prost. Oricum, mergi unde ti-am zis si intreaba. Omuletii de acolo chiar stiu meserie.


 181. 181
  costelus:

  O sterg si eu acum, noapte buna!

  (in cazul in care dormi noaptea) 😀


 182. 182
  Morringain:

  Presupun ca fac eu cu laptopurile mele cum fac barbatii cu masinile 😀 Si inainte de ele, eram cu casetofoanele, pe care le faceam bucatele si le reasamblam 😀


 183. 183
  Morringain:

  Multumesc, noapte buna! Da, cica mai si dorm. Cateodata 😀


 184. 184
  Ana:

  Neaţa, frumoşilor! 🙂

  Morringain,

  Cu atenţie am citit textul tău şi-l voi relua.

  Văzui că Nora vă zise ceva.

  Iaca story:

  Cobor din aftobus şi mă uit în jur, după Nora, deşi ajunsesem mai devreme. O femeie blondă vine spre mine şi-mi spune că sunt foarte frumoasă, confuzie cu care m-am obişnuit şi care are legătură exclusiv cu rujurile turbate pe care le port, apoi îmi cere o ţigară. Mă conversez puţin cu ea, încercând s-o lămuresc căcum stă treba cu rujul purpuriu şi să nu ne grăbim cu aprecierile, ea insistă, eu îi mulţumesc, astfel se prelungea discuţia, o salut şi rotesc iar ochii, văzând-o pe Nora.

  Ne potrivim amândouă în formaţie, apuc să-i spun că are geanta deschisă şi că sper că mâna ei a uitat-o deshisă şi mai fac un pas.

  Îl văd, dar numai din cauza dinamicii specifice a gestului, altfel, el era un bărbat de statură medie, iar eu am prostul obicei să nu mă uit pe unde calc, primind reproşuri de la cunoscuţi pentru asta.

  N-o previn pe Nora, că n-am cum, a fost un gest impulsiv, şi mă arunc pe ăla, strigându-i: Vrei să te strâng de gât? Hai, vino la mine, să-ţi arăt ce frumos o să te strâng de gât!. Evident, fuge.

  Mă întorc la partenera mea de drum şi zi şi ne continuăm paşii.


 185. 185
  Nora:

  Aşa a făcut, doamnelor şi domnilor. 😀


 186. 186
  Jaco Pastorul:

  Lasati-ma sa ghicesc, era Cosaaaa!!!


 187. 187
  Nora:

  pot sa iau 150 gr. viagra odata ? -- pentru cititorul care a întrebat asta: stimate domn, nu prea mă pricep la medicaţie şi doze, dar 150 de grame pare enorm, letal, fatal!


 188. 188
  Edle:

  Morringain, da, toti suntem pana la urma o combinatie de gene si educatie. Tipul pe care l-am cunoscut nu era violent, dar se purta oribil cu maica-sa. O obligase sa divorteze (lucru bun, de altfel), dar luase locul tiranului. Femeia ii era menajera si bucatareasa, dar nu avea voie sa scoata un sunet in fata lui. Era tratata mai rau ca un animal.

  In fine, ne-am mutat impreuna. I-am aratat eu unde sunt masina de spalat, aragazul, chiuveta, chestii de astea total necunoscute pentru el. Nu se pricepea la nimic, bineinteles, dar ma ajuta, chiar nu aveam probleme.

  Pana cand a vazut maica-sa ca baiatul ei drag isi pune singur hainele la spalat, spala vasele etc. Nu a putut tolera asa ceva. 😆 Au inceput controalele, inspectiile, barfele pe la rude(bleah!). Si cum nu rezist prea mult la de astea, mi-am bagat picioarele.

  Ce e mai amuzant e ca ea ma suna si-acum, cand stie ca-s prin tara, sa-mi spuna ce cuplu frumos eram. 😆


 189. 189
  Edle:

  Ana, bine i-ai facut! 😆


 190. 190
  Ana:

  Dana,

  Hmm… i-aş fi făcut şi mai mult bine, dacă era după mine. Da’ am zis să n-o şochez pe Nora şi toată strada. 😀


 191. 191
  Verzel:

  Iote colea, mai jos, un presupus viol! literalmente.
  Poate fi catalogat oricum, da` io spun că-i test de anduranţă, pasivă!
  ________

  -- M-am visat om. Ce-o însemna asta? Brrr! Îmi zic înfrigurat de bruma dimineții, răsfirându-mi frunzele spre soarele încețoșat al dimineții de iarnă timpurie, mimând gimnastica de înviorare.
  -- Ptiu, ce m-ai speriat! Credeam că ești culeasă și .. plimbată-n lumea oamenilor. Ce-ai pățit, ești plin de frunze. Să fii om e lucru maaare, mă, frunză lată, mă! Îmi răspunde un iepure de câmp, puțin speriat de foșnetul meu viu. E mare lucru, mare-mare! Atâta de mare! și arătă spre norii cenușii fugăriți de vântul rece ridicându-se pe picioarele posterioare, sprijinit de căpătâna mea rigidă. E ceva imposibil, dincolo de mintea mea iute, ce să zic de a ta, că n-ai, e închistată, stai să-ți văd miezul, parc-ar fi și alterată! încheie ironic, amușinând o dâră băloasă de melc matinal, grăbit să-si ascundă existența după al meu spate, printre hainele clorofilate.
  -- Auzi, mă? zic bărbătește, puțin deranjat de afront, da` bucuros de interlocutor. Ce frunza mea inghinală tot țopăi pe aici? Eu nu fug de oameni ca tine! Sunt statornic și hotărât. Si după cum cred că știi (doar tu ai zis că ești iute) chiar de mâna omului sunt cultivat, udat, ferit de dăunători ca tine. Fac parte din lista lui de necesități, așa că, vezi tu, nu e imposibil să devin om, pentru că e ceea ce mănânca, cică, așa am auzit în timpul culesului. Oh, aș vrea să-mi urmez visul! Oftez lung, fulgerat de îndoiala miezului bine îndesat.
  -- Urmează-l, dă-te dracu, de morman frunzărit în tasarea de sine! Structural, omul nu poate să-ți semene, da` s-ar putea să ai dreptate într-o singură privință. Hmm.. de unde să încep?
  -- Ha? Un fior mă cuprinde în cotor și-mi ridică o speranță. Pot să am și altă viață? Ce vrei tu sa zici minte urecheată? Om aș vrea să fiu, spune iute, hai, te rog, durează mult? câteva zile?
  -- Nu te agita, că-ți rărești fruzele și nu mai rămâne nici cotoru ` de tine. Mă refer la gândirea de tip organic, mustăci dăunătorul câmpului, ronțăindu-mi un sfârc veșted de frig, întărit de emoția discuției. Curând, ronțăiala scrijeli răni serioase iar seva rădăcinoasă se scurse spre pământ în gâlgâituri brute, dureroase. Hai, mă, că te ajut să devii om! Da` cu o condiție!
  -- Orice, orice, dragul meu prieten! Tremurul nerăbdării mă transpiră abundent și-mi opaciză atenția selectivă. Mă concentrez pe speriata creatură învăluită-n spori divini, îi deschid cu duioșie înc-o aripă de frunză, îi descui și dulăpiorul cu nectar de centru-dreapta.. Mă ofer cu voluptate, rupe-mă, golește-mă, dar dă-mi speranța că-ntr-o zi voi fi un om. Dacă poți, puțin bonom. Care-i condiția ce-o ceri?
  -- Condiția ta de varză creață. Lasă-mi-o, să-i fac ochiuri dese, una pe față -- una pe dos, am ceva de lucru-n tine, ești cam multă și-ndesată, ce să-ți fac, e mult de ros. O să-ncerc să fac ceva. Stai cuminte și descuie-ți toată lada, să-ți verific marmelada. Cronțăni și plescăi, morfolit în frunze ude, pe alocuri, pipăind cu-a lui mustață, zone vegetative nude, ascunse discret mai lângă miez, la suprafață. Frunzele mi-l înveleau și mimau că-s peste-o rață. Asta nu-i viață!
  -- Iepurele își foșgăia meșteșugul speciei risipindu-mi mobilierul cerebral până-n măduva osoasă, oprindu-se brusc în dreptul inimii fibrilate de vise și iluzii târzii. Adâncit în tenebrele emotive, nu observ umbra unui om ce-mi acoperi tabloul imaginației veștede. Acesta se opri în dreptul meu, și, trăgând în pârâială miezul încercat de animal, mă ridică spre cer rupându-mă de amintirile spălate de ploi. Iepurele fugise de mult peste câmpia părăsită de legume, asediată de viețuitoare fel de fel, râcâit de frustrarea unei inimi ratate, dezvelite atât de lejer, cu minciuna picioarelor anterioare..
  Simt că-s om și capăt starea de mișcare. O fi ea cam zguduită, că mă plimbă-n cizme pline de noroi, da` mă bucur că-s pus pe rafturi cu buline, fel de fel. Un pistol cu capsa pusă și cătarea-n freza mea, piedica își dă pe spate, ștrengărește-mi face cu un ochi pe țeavă, după care, lasă totul pe sensibilul trăgaci:
  -- Ia ferea! Ka -- Bum.. ! salam aleikum..+++
  Spulberată de-o bulină colorată, varza cade ruptă-n drum. Cine știe, unde-o mai ajunge acum?


 192. 192
  Verzel:

  Bună să vă fie ziulica!


 193. 193

 194. 194
  Nora:

  Bonjour, Verzel. Oameni care ajung varză am tot văzut. Procesul invers este însă inedit. 😀


 195. 195
  Ana:

  Doamne, prolifică mai e una lume! 🙂 Bravo, Verzel!

  Eu sunt tot cuminte, că mă epuiză weekendu’. 😉


 196. 196
  Verzel:

  Scuzați-mi imixtiuneadracu! am nevoie de-un aport de serotonină.
  Nu-ș de ce, da` vă urăsc sincer! 😉

  Se observă?


 197. 197
  Ana:

  Da, da, da’-mi placeeeeeeeeee! 🙂 Urăşşşşşşşte-măăăă, baby! Da’ tare! 😉


 198. 198
  Verzel:

  Așa, pueril, te voi iubi veșnic, in plină simbioză, fracturându-mă sub plăcerile tale fierbinți, mylady! 😉


 199. 199
  Verzel:

  Nu urăsc iubirea! 🙂


 200. 200
  Verzel:

  Planez în divagații, căutând senzații.


 201. 201
  Verzel:

  Abulic, din cauză de luni:


 202. 202
  Verzel:

  Ni-no-ni-nooo, de la logoree la catatonie.

  Și gata, am fugeat la scara mia.

  Vă pup cu ură!


 203. 203
  Ana:

  Verzel,

  Iartă-mi întârzierea, vrei să ne întâlnim pe stradă? 🙄


 204. 204
  Seva Tudose:

  Verzel,

  cum adică fugi ? După toate declarațiile făcute Anei,eu stăteam după colț și vă iscodeam cu un ochi… 😀


 205. 205
  Verzel:

  Daaaaaaaaaaaaa 🙂 🙂 da`să nu mă bați, bine?
  Sunt exchibiț, să știi..
  Timidaldracu, nu scoți nimic de la mine.

  Da` de ce vrei să ne `tălnim?


 206. 206
  Verzel:

  tam-ta-naaam.. Na, ca m-a prins Seva! 🙂

  Acu-i acu`!

  ia, mai scap?


 207. 207
  Verzel:

  Săr`na d-na Seva! scuze.


 208. 208
  Verzel:

  Să nu mai ziceți că-s ăla, cum îi zîce, Cornel. Ba nu, Corel, Cordeldracu..


 209. 209
  Verzel:

  Na, că am rămas ca un moșneguț uitat în poartă.

  Acu` chiar am plecat.
  Vă pup dureros, până dau de sânge, cu aceeași intensitate a urii. În drum spre casă, o să mă gândesc serios la un viol.
  Să văd ce prind..


 210. 210
  Ana:

  Bine, pe stradă, îţi spune Nora unde şi, mai ales, cum trebuie să fii îmbrăcat, ce poziţie să adopţi, detalii necesare…


 211. 211
  costelus:

  Da, Verzel, ai vazut ce risti daca nu te imbraci cum trebuie.

  Cumva il stiu pe Verzel de undeva?


 212. 212
  Danny:

  Noraaa??? Este ora 18 si 27 de minute. Doua pietre mari mi-au trecut pe la urechi. Ce crezi, o fi de bine? Intreb si eu.


 213. 213
  Nora:

  Hiii! Danny! Venişi! Ce păţişi? A vrut poporul să te lapideze în campanie? Ce oameni grăbiţi! Nţ, nţ.


 214. 214
  Nora:

  Nu cred, Costeluş.


 215. 215
  Seva Tudose:

  Verzel,

  scuze că răspusei cu întârziere mă dusei pe vox,mă enervai pe Alin,îl flocăii puțin și când revin ce văd ?

  că pui de un viol ? Fi băiat cuminte,cu „să văd ce prind” să nu fi tu cel violat 😆


 216. 216
  Morringain:

  Seara buna, tuturor!

  Am trecut printr-o experienta traumatizanta azi. Am avut de-a face cu o nebuna agresiva. Nu intru in detalii, ca nu vreau sa va sperii, dar imi cam plang de mila acum. Asa ca oferiti-mi va rog frumos umerele virtuale sa am unde plange!

  PS. Sper dracu ca daca ma apuca asa ceva, in momentele de luciditate sa ma arunc de pe turla catedralei, sa nu chinui pe nimeni in halul asta.


 217. 217
  Seva Tudose:

  Morringain,

  încearcă să te liniștești uite bea un păhărel,uită-te la un film,ori du-te undeva afară,dă telefon cuiva și descarcă-ți sufletul,du-te cumpără-ți un parfum ori ce crezi tu că îți place cel mai mult !

  aici,acum este 1:30 după amiaza și sinceră să fiu trebuie să plec ca de regulă ,deci te rog eu : HOLD YOUR HORSES ! Nimic și nimeni nu trebuie să te împingă la gesturi negândite,ce vorbă e aia la tine cu turla catedralei,ce ai cu ea 😀 cu turla 😀

  hai că te pup,fi fată cuminte,mongolezo !trebuie să plec !


 218. 218
  Nora:

  🙁 Sigur, Morringain. Şi o bucăţică de ciocolată cu ghimbir, dacă ţi-e pre plac.


 219. 219
  Morringain:

  @Seva: am zis daca, stai linistita. Doar ca na, m-am ingrozit, facea ca posedatii 🙁

  @Nora: merci 🙂 la ciocolata mereu inainte 😀


 220. 220
  Danny:

  Pai, daca facea ca posedatii, de ce n-ai deposedat-o tu, Morringain?


 221. 221
  Danny:

  Nora, poporul nu este impotriva mea. Pietrele au cazut dintr-un avion.


 222. 222
  Nora:

  Aoleu! Cre’ că erau masonii! 😆


 223. 223
  Morringain:

  @Danny: ptiu ca mare dreptate ai, cum de nu mi-a dat prin cap asta? 😀


 224. 224
  Danny:

  S-ar putea sa ai dreptate. Si ce curbe facea avionul la joasa inaltime, de-mi zbura sapcalia din cap sau de pe cap, caci nici eu nu mai stiu pe unde o tin.


 225. 225
  Danny:

  Morri, s-ar putea sa nu cunosti tehnici de deposedare, dar se invata, totul se invata. E la fel ca fotbalul, ha………….


 226. 226
  Nora:

  Păi, vezi, măi, Danny! Dacă aveai căciula de iepure cu urechi, legată straşnic sub bărbie, alta era treaba!


 227. 227
  Morringain:

  @Danny: pai ce mai astepti, lumineaza-ma 🙂


 228. 228
  Danny:

  Nora, aici, chiar ca ai avut dreptate. De acum incolo ar trebui sa te ascult mai des si sa nu mai fiu un rebel. O sa-mi iau caciula de iepure cu urechi.

  Morri, nu-i chiar asa usor cu deposedatul asta, pana la urma. Adica, se cam ia si poti ramane cu urmari.


 229. 229
  Nora:

  Măi, Danny, ce-i cu tine? Eşti cam eliptico-tenebroso-lugubro-demoniaco-misterios astă-seară! Şi niţel cam danubiano-pontic!


 230. 230
  Morringain:

  @Danny: atunci te chem direct pe tine dac-o fi s-o mai intalnesc (da eu sper sa nu!)


 231. 231
  Danny:

  Nora, cam multe calitati mi-ai insirat pe aici. Nici nu stiu la care sa ma opresc. Stiam ca sunt doar de un albastru infinit.

  Morri, e simplu. Trebuie sa-i scoti coasta de drac. Numai ca trebuie sa stii unde s-o cauti. Coasta de drac de la femeie, draga, aia inventata de ……………??? Memoria imi joaca feste, zau ca nu mai stiu cine a inventat-o. Oricum, trebuie scoasa.


 232. 232
  Morringain:

  @Danny: cum am zis, te las pe tine, ca te vad specialist 🙄


 233. 233
  Raj lt.rez.:

  Mie-mi place canadiana lui Danny. E albastra de braila si, asta seara, Danny nu-i nicidecum danubiano-pontic , ci mai curand danubiano-basescic ca, nush ce are. Nu-i mai convine nica


 234. 234
  Danny:

  Ok, Morri. Mai intai sa dau peste ea si sa vad ce pot face.

  Fetelor, pe unde umbla aia mica? Mi-e dor de ea. Se numeste Valonash. Am impresia ca e pe la gagii. Stia Nora ceva, ca-i sufla gagiii, hoata mica ce e. Stiti, mi-era dor de ea, cum pune intrebari, cat de iscoditoare e, cum nu raspunde la intrebari. Stie cineva de ea?


 235. 235
  Nora:

  Nu ştiu, Danny. N-am mai vorbit cu ea de câteva zile.

  Raj: neah, neah. Nu mă face să te-ntreb cu cine votezi. 👿


 236. 236
  Danny:

  Raj, danubiano-basessic??? Cum naiba vine asta? Vine de la Basescu??? Te pomenesti ca el mi-o fi aruncat cu pietre in cap din avion. Sa stii ca ma simt fain, nu se observa?


 237. 237
  Nora:

  Exclus, Danny. Preşedintele era în conferinţă de presă la momentul comiterii atacului. Sunt martori, s-a transmis şi live la tv. Altcineva trebuie să fi fost. Poate doamna Cati. O văd aşa, cam machiavelică. Cu o mână aruncă pietre, cu alta împleteşte cipici pentru colega ei, învăţătoarea din greva foamei, doamna Cristina.


 238. 238
  Nora:

  Mai era şi cam supărată de când au găsit-o ăştia şi pe ea cu plagiatul ăla… Vezi tu, Danny, nu toată lumea are idei şi platforme proprii pe care să se plimbe, aşa ca tine, de pildă. Alţii fură muncă altora, ce să-i faci!


 239. 239
  Danny:

  Atat ii trebuie cuiva sa ma plagieze, c-a sfeclit-o cu mine. D-aia nu prea imi vine sa expun in intregime proiectul meu, dar pana la urma, trebuie sa-l fac cunoscut. Deja prin alte parti, intru in discutii de filosofie politica pe acest proiect.

  Nora, dar daca a fost MRU??? Aud?


 240. 240
  Danny:

  Auzi, Raj, ai trantit o vorba de duh si ai fugit. Ce naiba faci? Mai apari doar peste 3 zile. Se poate asa ceva?


 241. 241
  Raj lt.rez.:

  Danny: albastru de braila, penca brailenii beau spirt medicinal. D`aia !……… Dra Nora: eu chiar nu voi vota. Cel mai scarbos dintre toti pare sa fie MRU. Imi displac toti. Sunt hoti. Eu chiar nu fur. Am avut ocazia sa fur si n-am facut-o. NU FUR ! Sunt un cretinel corect. Nu pacalesc statul, platesc toate darile. Imi place sa dorm linistit. Ieri nici macar n-a fost ziua mea nationala.

  ;


 242. 242
  Nora:

  Nu cred, Danny. MRU e un intelectual, pun pariu că lua note dezastruoase la aruncarea mingii de oină. Plus că îl suspectez c-ar fi cam mimoză, nu ar răni el cu mâna lui animale vii. Iar dacă ar fi trimis un sniper, nu mai stăteai tu acum să vorbeşti cu noi şi să ne-nveţi atâtea lucruri folositoare. Tu acum zi-ne cum a fost traiectoria pietrelor ca să încercăm să-l depistăm pe făptaş. Măcar încearcă să ne oferi coordonatele tale exacte pe axa xyz. Erai mai la dreapta, mai la stânga, mai spre centru? Sau îţi dădeai coate cu naţionalismul?


 243. 243
  Nora:

  Raj, măcar du-te şi votează nul. Sau desenează măscări pe buletine.


 244. 244
  Raj lt.rez.:

  De la basescul vine Danny. Cateodata esti basescian, dar mai rau ar fi daca ai fi crinescian


 245. 245
  Nora:

  Danny: animale vii în sensul darwinian, desigur. Adică specii care încă există, pe care nu le-a răpus extincţia. Ştii tu, omul mamifer blabla.


 246. 246
  Danny:

  Ha,ha,ha, ce credeti ca mi-a aparut pe facebook? Cica, „do you know Videanu”???, si-mi apare fatzaul lui, ha. Asta cu siguranta a aruncat cu pietree in mine, ha,ha,ha.


 247. 247
  Nora:

  Zi că da, Danny. Toată lumea îl ştie, nu? Dă şi tu un like, fii prietenos. 😆


 248. 248

  sînt obooosiiiităăăăăăă…


 249. 249
  Nora:

  Morringain, auzii că Regatul aşteaptă un copil. 😀


 250. 250
  Raj lt.rez.:

  Nora si cu mine l-am amintit pe MRU, fix la ora 22,00. Dra Nora: MRU nu-i intelectual. E doar citit. A fost tocilar. Mi-e sila cand il vad. Nu are nica sfant in el. Asa il vad eu. Iar eu, rar ma insel. Sunt tipul de dobitoc care se insala rar


 251. 251
  Danny:

  Cum sa fiu basescian? Explica, nu prea inteleg.


 252. 252

  toată ziua am căutat 10 minuţele, să vă zic în ce cheie am citit eu filmul de ieri… şi acum mi-eee sooooooooooooomn…


 253. 253

  îuliiiiu, Nora, îmi pare rău, da trebuie să te las cu băieţii ăştia doi. vai, vai.
  da` hai că mai e şi Morringain.


 254. 254
  Danny:

  Intelectual este cel care creeaza, inventeaza, cu toate in „eaza”. Eu sunt un intelectual, iar Andreea cea obosita stie lucrul acesta.


 255. 255
  Nora:

  Nu fugiiiii! Gata, nu mai zic nimic de politică. Eu oricum glumeam (mă rog, adevăruri zise-n glumă), Raj se cam înfierbântă, văd…

  Zi de film!


 256. 256

  pai fug de somn, nu de politică, Nora. îmi pare rău că nu stau să-ţi masez muşchii, să-ţi dau apă, să fac vînt cu prosopul. treburi din astea. 🙂


 257. 257
  Nora:

  😆 Bine, darling, somn uşor. Hai că nu fac multă mizerie. 🙂 De fapt, m-oi duce şi eu că doar ce m-am apucat de un volum de proză scurtă de Julian Barnes care nu sună rău deloc. 😀


 258. 258

  mîine zic de film. azi m-au stresat unii cu o căsuţă.


 259. 259
  Nora:

  Aaaa, păi e un progres, nu? 🙂


 260. 260
  Raj lt.rez.:

  Danny: esti basescian cateodata Sa explic ? Esti basescian inexplicabil. Na ! Mai vrei ? Tre sa plec sa scot iar cacat cu sarg. Dra Nora: sunteti o viperica. Dna Ana e odioasa. Penca iam ridicat io ode


 261. 261
  Nora:

  O viperică?!!!! Eu?!!!! Sunt o bomboană, o trufă, o pralină… 😥


 262. 262
  Danny:

  Nora, eu ma consider de centru, de un centru mobil, flexibil, putin pe la dreapta, putin pe la stanga.


 263. 263
  Nora:

  Cum adică, Danny? Aşa ca un yoyo?
  Bun, odată ce-am stabilit oareşcum în ce poziţie te aflai, spune-ne, te rog, pe la care dintre urechi ţi-au zburat cataroaiele.


 264. 264

  apropo, am descoperit cartea aia despre sfîrşitul lumii, de mi-a plăcut mie mult şi nu mai ştiam nici de cine e scrisă, nici cum se numeşte. mi-au căzut ochii pe ea, în bibliotecă. (apoi mi-am luat ochii şi i-am pus frumuşel la loc). asta e:

  http://www.okazii.ro/beletristica/romane/simon-vestdijk-chelnerul-si-supravietuitorii-42600-a120044319

  dacă daţi peste ea, citiţi-o, că e mortală.


 265. 265
  Danny:

  Fatza de tine, Nora, evident ca sunt la stanga. Ma aflu in stanga ta.

  Nu prea am inteles, Raj. N-am nimic in comun cu Basescu, nici macar nu beau si arat mai bine ca el. Raj, du-te si scoate ceva rahat si da-l pe libidinos, dincolo. Stii tu cine e ala. Acum 3 seri l-am trimis la plimbare pe conducta.


 266. 266
  Nora:

  N-am citit-o. Şi nimic altceva de autor.


 267. 267
  Nora:

  Danny, ia vezi. Pune frână. Ştii ce nu trebuie să faci aici, da?


 268. 268
  Danny:

  Pe la ambele, Nora. Doar stii ca uneori traiesc periculos.


 269. 269

  e despre unii care se urcă într-un autocar şi ajung la judecata de apoi. ţi se face părul măciucă. 🙂


 270. 270
  Nora:

  🙂 Şi era musai să oprească şi-n staţia aia? 😀


 271. 271
  Nora:

  Danny, dacă nu pricepi singur că nu am chef de scandaluri, mă obligi să intervin. Acum ai înţeles?


 272. 272
  Danny:

  Andreea, o carte despre inceputul lumii, nu ai?


 273. 273
  Danny:

  Gata, Nora, am pus frana ca-n „Fred si Barney”, ipa, ipa…………si un pupic pe ceafa. Ajunge?


 274. 274
  Nora:

  Să nu devenim excesivi. E de ajuns, mulţumesc.


 275. 275
  Danny:

  Raj, vii maine seara pe platforma sa ne batem cu pacalicii aia doi? Ne-au dat prilej. Sa-mi raspunzi.

  Nora, asa faceam si cand eram mic, ne bateam cu copiii, la fel ca spartanii, pentru suprematie. Sa nu ma intelegi gresit….al tau erou, Danny.


 276. 276
  Danny:

  Gata, am plecat la somn. Noapte buna, Nola, noapte buna, Andleea, noapte buna, tutulol!


 277. 277
  Nora:

  Fix ca spartanii, Danny! 😆

  Noapte bună, odihneşte-te că mâine cine ştie cu ce mai dau în tine!


 278. 278

 279. 279
  Edle:

  Chiar zilele trecute citeam despre tulburarile psihice ale copiilor din orfelinatele romanesti.

  Aici e vorba doar de gene, asa e, a fost adoptata de foarte mica, dar e infiorator sa vezi cam ce efecte pot avea asupra copiilor lipsa de afectiune si tratamentele aplicate de cei care ar trebui sa aiba grija de ei.

  Si nu pot sa nu ma gandesc si la cum s-or fi purtat parintii adoptivi cu ea.


 280. 280
  Morringain:

  @Edle: stiu, sunt teorii care explica pornirile violente prin asta. Poate a avut de suferit si la varsta aia mica tare (desi nu prea cred). Chestia e ca sigur a avut ceva la bibilica pe care s-a asezat experienta aia.


 281. 281
  Seva Tudose:

  morringain,

  există o singură explicație,fiind adoptată de la opt luni asta nu înseamnă că părinții adoptivi nu a iubit-o.Partea proastă este că într-adevăr să fi moștenit genele părinților,ori s-a născut un copil din părinți ce au abuzat de droguri…

  fiind deja de 20/22 de ani, din 2012 în urmă ar fi fost născută prin 1990,puțin probabil părinții să fi folosit droguri atunci 🙁

  cel mai trist este că s-a adus încă o pată neagră asupra românilor oriunde ar fi ei 🙁


 282. 282
  Morringain:

  @Edle: parintii nu cred ca s-au comportat aiurea cu ea, pentru ca vorbim totusi de Canada, unde asistentii sociali nu ezita sa-ti ia copiii daca li se pare ceva in neregula. Cu atat mai mult daca nu sunt de fapt copiii tai. Oricum, parintii aia care poate s-au chinuit cu ea vreo 20 de ani nu mai vor sa aiba de a face cu ea. Spune multe asta.


 283. 283
  Seva Tudose:

  ori fiind eventual sero-pozitivă la naștere, având un părinte cu SIDA,ea fiind intens „tratată”cu medicamente, mai mult un cobai de laborator(fiind de la orfelinat)i-a distrus multe celule craniene !

  Dar vezi tu, anumite afecțiuni/maladii se arată/explodează după o anumită vârstă,arătându-și efectele tardiv.Totuși s-a dus la o facultate de criminalistică 🙄 🙄


 284. 284
  Morringain:

  @Seva: da, din pacate. Cred ca in cazul ei genele vorbesc. Si cand te mai uiti si cat e de bruneta… (stiu, Nora, sunt rea, dar a inceput sa ma cam enerveze confuzia asta).


 285. 285
  Morringain:

  @Seva: s-a dus la o facultate de criminalistica special pentru a invata cum sa scape atunci cand va omori pe cineva.


 286. 286
  Seva Tudose:

  eu cunosc o familie extrem de normală,tatăl fiind în cadrul armatei subofițer activ până la pensionare.Deci foarte civilizat,ponderat,subordonat,familist,tătă,soț !

  Fiica lui extrem de silitoare la școală,liceu,apoi fiica urmează,dă examen la facultatea de medicină fiind admisă în București.Studiile,perseverența ei de a fi/face față volumului enorm de studiu/studii/de memorizare/învățat i-a declanșat o boală.

  Un fel de meningită la care se va injecta ptr.tot restul vieții (precum fac diabeticii)să evite eventual paralizie.I-a îngreunat situația/sănătatea și a dat examen de stat de 2 ori,dar fiind picată,lipsă de concentrație 🙄

  exact după pensionarea tatălui,tatăl urmează să aibe TOT ACELAȘ DIAGNOSTIC 🙄 cu alte complicații,cancer pe creier… în 6 luni s-a prăpădit.


 287. 287
  Morringain:

  @Seva: da, sunt multe cazuri din astea (bine, sunt multe reactii psihsomatice, mama cand a aflat ca fratele ei aproape geaman moare de cancer a paralizat pur si simplu pentru aproape trei saptamani, nu era in stare sa stea in picioare, o caram ca pe copii).


 288. 288
  Seva Tudose:

  morringain,

  nu știu dacă ai văzut tu un film cu Al Pacino,când el era profesor de criminalistică la o facultate extrem de celebră,fiind irefutabil un guru în profilul inteligenței FBI,CIA și …până la urmă s-a dovedit că el era criminalul/creierul întregi acțiuni de sabotaj/crime 😆

  am să caut eventual filmul,f.f.palpitant film 😆


 289. 289
  Morringain:

  @Seva: 88 minutes? il am pe laptop. dar parca nu era el criminalul.


 290. 290
  Seva Tudose:

  Morringain,

  așa este de emoție/șoc anumite persoane au accidente…
  când fiul meu urma să aibe o operație deschisă pe ochi,mama mea era alături cu bâiețelul meu în brațele ei.
  La un moment dat,fiul meu începe să strige:

  „nu-i lăsa mamaie să mă ia,nu-i lăsa mămăiță să mă ia !”
  fiind cu brațele în jurul ei,strângându-o în hohote de plâns.

  Și imediat văd cum lui mama mea, nu i se mai închide pleoapa dreaptă și colțul gurii i se strâmbă în sus…tot partea dreaptă,a făcut paralizie facială pe sistem nervos.

  Și deci fiind deja în spital,o ia pe mama și o duce la o altă secție iar pe băiat îl ia în sala de operații de oftalmologie 😥


 291. 291
  Morringain:

  @Seva: da, aveau dreptate dacii cand spuneau ca radacina bolilor e in suflet 🙁


 292. 292
  Seva Tudose:

  Morri,

  nu știu exact cum se numește filmul,tot ce știu este că a fost depistat/dat în gât și a fost împușcat !


 293. 293
  Morringain:

  Nu-l stiu atunci. Cauta-mi-l, il iubesc pe Pacino oricum, in orice rol 😀


 294. 294
  Seva Tudose:

  Morry,

  mă dau bătută,este vorba de 88 Minutes cum ai spus tu…forensic psychiatrist for FBI…dar pesemne că finalul l-am combinat cu un alt„tragic sfârșit”al altui film(eu mor după filme de spionaj/mafia/război)

  cred că s-ar face alt scenariu/film cu imaginația mea 😀
  dar da,este vorba de „88 Minutes” 😉

  Îl iubesc pe Al Pacino,unul dintre favoriți !


 295. 295
  Morringain:

  @Seva: mie imi place in Avocatul Diavolului 😀 imi place chiar mai mult decat imi place Keanu acolo, si asta spune multe 😀


 296. 296
  Seva Tudose:

  L-am văzut și pe Devil*s advocate ! Multe filme îmi plac și lista actorilor este lunguță ! Oricum vorbim de personaje de film,cred că acum te simți mai revigorată-fresh,că mă cam speriaseși azi cu experiența ta cu acea „posedata” 🙄 eu îi trăgeam două palme verbale !

  Îți spun noapte bună și vorbim mâine !


 297. 297
  Morringain:

  @Seva: noapte buna! 🙂


 298. 298
  Nora:

  Hai să nu ne lăsăm duşi de tentaţia speculaţiei.
  1. Nu ştim dacă boala ei e genetică. Şi dacă ar fi aşa, nu cred că România are mai mulţi bolnavi psihici ca alte ţări.
  2. N-am auzit ca în rândul populaţiei rrome să fie o incidenţă mai mare a psihopaţilor (asta în cazul în care a avut părinţi rromi, se poate să fie, pur şi simplu, brunetă). Or avea ei procente fruntaşe la altele, dar hai să nu le punem şi asta în cârcă.
  3. Seva, nu cred să fie sero-pozitivă, nu ştiu de unde ţi-a venit ideea asta. Presupun că, înainte de adopţie, i s-au făcut toate testele posibile. Şi oricum n-am auzit ca cei infectaţi cu HIV să aibă o tendinţă mai mare spre omorât animale şi oameni. Zău!
  4. Nu cred că vreun american dezvoltă un complex din cauză că au nu ştiu câţi criminali în serie. Nu ştiu de ce voi o faceţi. Dacă a fost adoptată din România, ce? La urma urmei, a fost crescută în Canada, dar iarăşi, nu cred că vreun canadian îşi învinovăţeşte poporul pentru asta.
  5. Singura certitudine e că e bolnavă. Ce anume a declanşat boala, ce origine are nu ştim.


 299. 299
  Raj lt.rez.:

  Danny: sunt de acord. Ramane pe maine seara. Totusi, trebuie sa umblam cu manusi cu unul dintre ei. Acela chiar sufera. Dna Nora m-a invatat sa desenez mascari pe buletinele de vot. USL-istii au imbrastiat fesusi si fulare rosii pin tot carteru, nemarcate cu vo sigla. Otzi ! Le-am luat pentru soacra mea. Baba se bucura. Daca,,,,,, careva a primit cisme dan cauciuc, haideti s-o punem dun schimb. Io pot sa fac rost de multe fulare si fesuri rosii ca, unu din finii mei s-a bagat in cacat (a se citi in politica) Pot deci oferi 3 fesuri si 3 fulare, in schimbul a o per. de cisme. Am inteles ca, in alte orase se ofera cisme. Imi trebuie pentru oamenii mei. Dna Andreea: unde faceti Revelionul ? Dar sfarsitul lumii ?


 300. 300
  Nora:

  Şi nu mă miră că părinţii adoptivi nu vor să mai aibă de-a face cu ea. Din moment ce a afirmat că i-ar omorî „for free”! Mai e şi presiunea socială, s-o primească ar însemna (şi) să se pună de-a curmezişul comunităţii care o vrea marginalizată. Şi să se supună ei înşişi aceleiaşi marginalizări. Şi da, e posibil ca nicicând să nu fi avut o relaţie bună cu ea.

  Ce mă miră e că ea tot omora animale de când era mică, dar nu s-a sesizat nimeni până acum. Mai ales la cum sunt ei cu cruzimea asupra animalelor…


 301. 301
  Nora:

  Raj, eu nu te pot ajuta. 😀 N-am primit nimic, iar dacă vin, îi iau la goană. O trimite Chiliman tradiţionalii cozonaci… 🙄


 302. 302
  Raj lt.rez.:

  Dna Nora: Sarutmana ! Va pup dragastos ca de dimineata. Cine-i bolnava ? Unde-i Dna Ana ? De ce nu da paicesa ? E bine mersi ? Oare Bobita de ce nu ma baga in seama ? Il cunoasteti pe Bobita ? Oare de ce imi place totusi de Gigi Becali ? Sunteti antimonarhista ?


 303. 303
  Nora:

  Bună dimineaţa, Raj! Ai băut cafeaua? Eu aştept să se absoarbă crema ca să pot pune celelalte smacuri. Acum, e iarnă şi trebuie să am mai multă grijă de pielea mea. Frigul şi vântul o usucă ceva de speriat!
  Ana cred că face şi ea cam ce fac eu la orele astea.
  Personal, nu-l cunosc pe Bobiţă. Numai „virtual”.
  Nu ştiu de ce-ţi place Becali. Cum dracu’ să-ţi placă? Ai văzut ce urât a vorbit de domnul Djuvara? OF!
  Eu nu sunt antimonarhie! Eu sunt pro! Te-ai ţăcănit la cap?


 304. 304
  Raj lt.rez.:

  Dra Nora: Luati-le cozonacii. Eu i-am refuzat. La alegeri, toti molfaiau cozonaci, doar io si cu Anica am rontait zimtii de la biscuitii tip „popular”. Dv. sunteti tenera, natz apucat biscuitii popular. Domle, Anica asta ma da pe spate pe zi ce trece. Ieri am certat-o oleaca , apoi i-am oferit un pachet de tigari sarbesti. A zis ca se caca in tigarile mele. Si-a construit ostentativ in fatza mea, un trabuc din mucuri si, mi-a imprastiat fumul in fatza, ca-n filmele cu gangsteri. Mi-au dat lacrimile. A zis ca, lacrimile nu ajuta la nimic, ca-i prea tarziu si ca-si va da demisia de onoare. Am implorat-o sa nu faca gestul asta necugetat. A zis c-o sa se mai gandeasca, dupa care mi-a cerut totusi pachetul de tigari pe care tocmai l-a refuzat. Creca mi-a dat de inteles ca se va razgandi. Sunati-o va rog pe Dna Ana si spuneti-i c-am zis sarumana


 305. 305
  Nora:

  Nu iau, Raj, nimic.
  Ţigări sârbeşti? Cum sunt alea?


 306. 306
  Raj lt.rez.:

  Dna Nora: io n-am stiut ca sunteti monarhista. Sa fiu adracu cu tot neamu meu daca am stiut. Sunteti si frumusica foc si umeda la ten. Nu cunosc episodul cu DOMNUL Djuvara. E regretabil. Totusi: decat un nemernic cu shtaif, decat un fatarnic, decat adreaniividenii in general, nu agreati mai mult un troglodit ca Gigi ? L-ati vedea pe Adrean sa fie milostiv ? Imi place mult de Jiji ca-i un bun familist. M-a facut sa rad mult cand povestea ca, dimineata lalaie prin casa in timp ce-si face cafeaua , ca el e mai matinal decat sotia sa. Aceasta ii striga sa nu mai cante asa tare. Uite un cioban care nu-si trezeste nevasta dis de dimineata ! O lasa sa doarma. Chiar nu va place asta ?


 307. 307
  Nora:

  Becali e tot un nemernic. Cu ştaif sau fără, nu contează. Şi, mai mult, e un nemernic incapabil să recunoască valoarea şi să-i respecte pe ceilalţi. Un parvenit fanfaron şi atât. Cu apucături mafiote (şi ăia sunt familişti, nevoie mare). M-aţi înnebunit şi cu milostivenia asta. Evaziunile lui cred că sunt de zece ori mai mari decât pomenile pe care le aruncă în stilu-i medieval. Deci, nu. Aş prefera să-şi plătească impozitele, să renunţe la comportamentul de interlop decât „să fie milostiv”. Asta nu înseamnă că îmi place Videanu. Îmi displac amândoi.

  Becali l-a numit pe domnul Djuvara sclerozat, senil, mumie etc. Pentru că domnul Djuvara a declarat că-i este ruşine de colegii săi pnl-işti după alianţa cu PSD şi după cooptarea lui Becali.


 308. 308
  Nora:

  Ştii, măcar dacă avea simplitatea aia a ţăranului înstărit care îi respectă pe cei „cu carte”. Dar n-o are. E infatuat şi lipsit de orice bun-simţ. Şi misogin. Cât de antipatică mi-o fi mie Pora, dar s-o faci aşa cum a făcut-o el…


 309. 309

  tu eşti, Nora, la 303??


 310. 310
  Jaco Pastorul:

  Pora, antipatica??? Hm…


 311. 311
  Nora:

  Eu sunt. De ce? 🙄


 312. 312

  nu era în stilu-ţi…
  🙂


 313. 313

  ne certăm de dimineaţă? mmmm… 🙂


 314. 314
  Nora:

  Ştiu, Jaco, ţie-ţi place. Mie-mi pare incoerentă şi cam turbată. 😀 Nu prea are ce căuta în studiouri tv, nu are deloc prezenţă de spirit, e foarte uşor „deturnabilă” şi e foarte uşor să o faci să pice în ridicol. Plus că e prea în alb şi negru, nu mi se pare un fin analist.


 315. 315
  Nora:

  Nu ne certăm. Ia, nu mă enervaţi! Că nu-mi iese linia la tuş! 😆


 316. 316
  Jaco Pastorul:

  Mai rar ca o clona sa-ti fie antipatica.


 317. 317
  Nora:

  Ha? Ce vrei să spui?

  Andreea, pe tine ce te-a apucat cu bara oblică? Nu puteai dormi de grija ei? 😆


 318. 318

  iegzact! mă enervez, cînd văd multe bare înclinate. am şi eu piticii mei.


 319. 319
  Nora:

  Jaco mă făcu antipaticăăăăăăăăăăă! 😥 😥 😥


 320. 320

 321. 321
  Raj lt.rez.:

  Adineaoarea mia disparut comentul. Pacat, mare pacat. Eu scriu fara sa gandesc prea mult. Scriu ceea ce simt pe moment. Ca cum ar vorbi Jiji. Tigarile se cheama Floyd. 5 Euro cartonul. Imi place sa le ofer ca-s ieftine. Dna Andreea : la 303 chiar era Dra Nora. Iote ca ,,,, cand si cand converseaza cu mine. Gasiti ca-i chiar asa dezastruos ca Dna Nora sa se coboare la nivelul mieu ? V-as ruga Dna Andreea sa dati dovada de mai multa clementa fatza de mine. Sunteti o nesuferita sadea si, nu bag mana in foc ca, arhitectura va va absolvi pe viitor de replicile mele taioase. Taceti si ascultati ! Ce rau imi pare ca mi s-a dus postarea. Scrisesem ceva din suflet despre Anica. Savafutnetuncur !


 322. 322
  Raj lt.rez.:

  Nimeni nu-l injura mai mult ca mine pe toparlanul de Jiji. Si totusi, in comparatie cu Andreea Pora.. D-le Jaco: ce v-a venit cu Pora ? Sau ati patit ca mine cand credeam despre Oana Zavoranu ca, la dumneaei ce-i in gushe si-n capushe ? Deci: pana una alta: Jiji nu inseala nevasta. De fapt, la asta voiam sa ma rezum. Baaaa, temash inforumumatii, scrisesem cand a fost Anica in conced la Herculane ! Na, ca iar mi-am amintit,… unde gresesc cand apas ? Si io ca Jiji…


 323. 323
  Nora:

  Raj, comentariul nu e niciunde, nici în spam, niciunde. Probabil ţi-a picat netul. N-are „forumul” nimic.


 324. 324
  Raj lt.rez.:

  Creca am o problema: il injur si-l simpatizez pe Jiji. Nu mai inteleg nica. Il ador ca-i la nevelul mieu ? Il injur tot ca-i la nivelul mieu ? Dna Nora : va rog sa ma introduceti in sinapsa


 325. 325

  ia mai termină, Raj! n-am nimic cu tine! cu Nora am. 🙂 uite-te şi tu la comentariul ei!

  azi m-am trezit la 9.00.
  n-am băut tot lăpticul. mama m-a certat.
  am plecat la şcoală. sper să nu mă bat azi cu Gigel.
  vreau să-mi aducă Moş Crăciun o păpuşă mare.


 326. 326
  Raj lt.rez.:

  Dna Nora: io scriu chestii de moment. Nu-mi verific textele daca au sau nu au greseli gramaticale. A dat intr-o zi nevastamea un comment din suflet la Pandora`s si, a disparut. I-am zis sa-l repuna. A zis ca nu se mai poate. Asa si io. Deci suntem in zodiadracu amandoi. Alminterea cum se explica ca, avem o placere nebuna sa facem plimbari lungi pe viscol, pe vijelii . Totusi, cum se face ca suntem asa de lafel si asa dediferiti ? Cine o mai crede in zodii, sa si lebagencur


 327. 327
  Raj lt.rez.:

  Dna Andreea: si daca nu aveti nimic cu mine, de ce nu aveti ? De fapt, arhitectura e ceva rigid. Daca nu ar fi rigid, s-ar demola. Cum puteti fi si arhitect si sa va jucati pe forum, reacu stie… Papusa mare , poate fi popusoi mare. Papusa mare poate avea o anumita semnificatie. Nu mai fiti aritecta tot timpu Dna Andreea ! Fiti orice. Chiar si-o Jiji daca-i nevoie


 328. 328
  Jaco Pastorul:

  Antipatica siesi! Mie Pora mi-e simpatica.


 329. 329
  Raj lt.rez.:

  Jaco: Anreea Pora e propice pentru Canada,pentru vest. Tu unde traiesti ?


 330. 330
  Verzel:

  `neața bună la domniile voastre! v-o spun sălbatic, cu accent de nea under thalian, violator pe drum de seară și superior moralmente, dimineața pe răcoare.
  Ziceți-mi cu cin` să votez, c-am visat găleți pline cu apă de la pompă, vroiam să le car, da` mereu greșeam găleata. Mă pomeneam cu o sacoșă cu rufe umede. Tataia, care nu mai trăiește, îmi zicea să repar tavanu` că plouă-n casă.
  O avea legătură cu tavanu` meu trepanat?

  `aidați să vă pup cu cruzime pe fruncea lată, delicată!
  Ce muzichie să vă mai pună taica, din pestilențiala lui subcultură?


 331. 331
  Nora:

  Ce-are comentariul meu? 😥 😥
  Un’e e copilul din tineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?! Un’eeeeeeeeeeeeeeeeeeee?!
  Scoate copilu’ la aer! Maltratatoareo!


 332. 332
  Nora:

  Se vede că te-a zguduit visul cela, Verzel. Nu ne mai puseşi Ramstein. 😀


 333. 333

 334. 334
  Verzel:

  Viiinee băiatuuu`. Dorința voastră e, cum să mă exprim, așa, spontan, ..ăăă.. sacră. Mai presus de măriri, de căderi, de cuvââânt..


 335. 335
  Ana:

  Neaţa, prunci! 🙂

  Nora e Nora. Sadea.

  Andreea e suspicioasă, că vin alegerile.

  Raj,

  M-am măritatdracu’. Nu era normal să lipsesc?


 336. 336
  Nora:

  Neaţa, Ana.

  Andreea: copilu’ îl ţinea Mihai Constantinescu? 🙄 El era răpitorul? 🙄

  Verzel, m-ai tâmpit de cap!


 337. 337
  Nora:

  Andreea, printr-o asociere dubioasă, mi-ai amintit de asta: 😆 😆 😆


 338. 338
  Verzel:

  Am pus bine virgula, nu?

  De pe meleagurile mele, târgovețe.


 339. 339

  măăăăi, acum m-am prins! chestia cu băţul ăla înclinat //////// e obicei american.
  ei, dacă e american, hai că mă calmez…


 340. 340
  Verzel:

  `neața, mami!
  Nora m-a certat. Îmi tremură barbia a plans.
  Împacă-mă!


 341. 341

  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! ce printată animalic eeeeee!!!


 342. 342
  Ana:

  Hai, pupă mama băieţelul pe creştet. Ia, vino la mămica-n braţe, să te legăn un pic, să-ţi treacă supărarea. Nu-njura, că te pocnesc!


 343. 343

 344. 344
  Raj lt.rez.:

  Neatadracu Dna Ana, neata la domniile lu matale Verzel, caci la noi nu poate fi vorba ! Nora e Nora , sardea. Ca-i inghesuita oleaca. Commentu dancui, Dna Nora ?


 345. 345
  Nora:

  Înghesuită? Mulţumesc, dar stau bine. Lejer.


 346. 346
  Raj lt.rez.:

  Verzel: sa tempacemata. A a lu Ana !


 347. 347
  Verzel:

  Bețișoare d`alea înclinate făceam și io la școală, recent, acu` un an..parcă, nu-ș, nu-mi mai aduc aminte!


 348. 348

  mi-e dor de Gelu… 🙄


 349. 349

  aşa, Verzel, bravo, ai nimerit solista.


 350. 350
  Nora:

  Că tot veni vorba de Pulp:


 351. 351
  Ana:

  Mă aşteptam.


 352. 352
  Verzel:

  🙂 Bapetine, Raj!

  Mami mă iubește numa` pe mine, sâc!


 353. 353
  Ana:

  Ba nu! Mama iubeşte toţi copilaşii. Să vă puneţi hăinuţe groase, băieţi. 😈


 354. 354

 355. 355
  Verzel:

  `opa sus!

  Și ia, nu mă mai loviți la cap, că mă doare operația! hmm..


 356. 356
  Daria:

  bă, slăbănogule, io când am spus că eşti oligofren s-a uitat lumea urât la mine

  şi ca să-ţi spun părerea mea despre ce scrii, cred că ţi s-a înfundat toaleta şi ai venit să vomiţi aici ce nu mai suportă scurgerea


 357. 357
  Nora:

  Tu cine eşti, Daria? Şi cui anume te adresezi astfel?


 358. 358
  Ana:

  Aşa, la prânz:


 359. 359
  Verzel:

  Daria e în clasă cu mine. Stă în ultima bancă, parcă, nu-i așa, Daria?


 360. 360
  Nora:

  Ah, dacă vă cunoaşteţi…


 361. 361

  aşa… probabil nu vede bine la tablă, de asta…


 362. 362
  Daria:

  în clasă cu tine? nuuuuuuuuuuu! da’ ce-am făcut de mă jigneşti în asemenea hal? nu ţi-e ruşine?


 363. 363
  Nora:

  Atunci, e explicabil.

  Daria, vrei să te muţi mai în faţă? S-a purtat cineva, vreun coleg, mai urât cu tine? Ţi-a furat cineva pacheţelul? 🙄


 364. 364
  Morringain:

  Neata, copii 🙂

  @Nora: fatuca aia e mult prea bruneta ca sa fie romanca. Si am ajuns la concluzia ca genele vorbesc in cazul ei prin eliminare. In Canada, de bine de rau, abuzul asupra copiiilor e rar. Mai ales asupra celor adoptati, care sunt verificati in continuare de serviciile sociale. Oricum, nu oricine poate adopta, deci nu cred sa fie vreo problema de acolo. Sa zici ca a suferit traume in alea opt luni. Posibil, dar in mica masura cred ca ar fi adus-o suferinta aia de care nici nu isi mai aduce aminte la asa comportament. Ramane componenta genetica. Si cum fata e bruneta si stim ca tiganii sunt cam in afara societatii noastre, nu-mi ramane altceva. Stiu, nu-s corecta politic. Dar fata asta nu e primul caz de genul asta. Am mai vazut cazuri de copii adoptati asa si la care amprenta genetica a fost hotaratoare.

  Daria/Andrada/Alexandra (Andreea nu sari in sus pe motiv de bara inclinata :P) am avut parte de destula tacaneala ieri, nu mai am nevoie si azi. Aveti Pandora unde sa va desfasurati.


 365. 365

  neeeeh, la tine e altfel, Morringain! 🙂 face sens, cum zic unii.


 366. 366
  Daria:

  nu mi s-au furat decât nervi. şi n-ar fi aşa o mare problemă dacă nu i-aş măsura cantitativ.


 367. 367
  Nora:

  Morringain: vrei să-ţi trimit poza cu două prietene ale mele mai brunete şi decât fata aia? Şi despre care nu ştiu să fie rrome? Nu că asta ar fi o problemă…

  În anii ’90, poate nu mai ştii, dar au fost scandaluri legate de multe adopţii. Atunci cam oricine putea. Boală nu înseamnă neapărat gene. Sunt atâţia bolnavi psihici din părinţi sănătoşi. Şi atâţia bolnavi din familii în care sunt crescuţi ok, în condiţii normale.


 368. 368
  Daria:

  nu se ceartă nimeni cu nimeni. promit.


 369. 369
  Verzel:

  Cine-i ăla, mami?


 370. 370
  Nora:

  Bine, Daria. Tu să fii sănătoasă. Noi suntem optimişti aici şi credem că oricine e recuperabil. Nu, copii? 😀


 371. 371
  Ana:

  Ăla, care? 🙄

  Nora,

  Nu. Eu, nu.


 372. 372
  Verzel:

  Daria:
  Vrei să stai cu mine-n bancă?


 373. 373

  uite, Verzel, ăsta e Big Bad… 🙂


 374. 374
  Jasmine:

  eu as avea o exceptie da’ nu-i dau numele ca mi-e frica 🙂

  si sa dau si buna ziua 🙂


 375. 375
  Verzel:

  Ăl frumos, din versuri.


 376. 376
  Nora:

  Jasmine: şşşşşt. Să nu ne pierdem tonusul. 😀 Judecăm în procente. E mai safe. :)))))

  Ana: îmi strici tot marketingul! 😆


 377. 377
  Morringain:

  @Nora: stiu de scandalul adoptiilor. Nu cred ca e cazul aici. Daca ar fi fost o adoptie-problema si ar fi fost maltratata, nu mai ajungea fatuca sa studieze la universitate psihologie si criminalistica cu taxa platita de parintii adoptivi.

  Si unchiul meu era asa de brunet ca semana cu un tigan (mai degraba cu un arab, de fapt). Dar cazurile astea sunt destul de rare. Merg pe generalizare pentru ca sunt prea multe sanse sa fie adevarata.

  Parintii pot fi sanatosi (sau nedescoperiti, ceea ce iarasi e o probabilitate mare), dar bunicii? Strabunicii? Samd. Doar tarele genetice nu se mostenesc necesar la absolut toate generatiile.

  @Andreea: exista si exceptii, carevasazica 😀


 378. 378
  Verzel:

  Andreea: 🙂 am văzut filmu`

  E ugly lău-lău. nțo-nțo-nțo. Seamănă nițeluș cu mine, la mustăcioară. Numa` la-nălțime, nu. Da` nu mă fac io mare-mare?


 379. 379
  Daria:

  192

  fata din videoclip este din Botoşani. a fost colegă de liceu cu A. adică au învăţat în acelaşi liceu, că e cu un an mai mică decât ea şi cred că o cheamă tot Alexandra.

  în bancă cu tine? nu pot, că eu muncesc. trebuie să termin un articol până joi şi am nevoie să nu mă îmbolnăvesc.


 380. 380
  Nora:

  Morringain, tot ce încerc să spun e că nu ştim, de fapt, nimic. 😀 Şi dacă ar fi genetică, tot nu pricep exagerarea de a spune că e o pată pe obrazul României. Haida! O ruşine e unul ca Severin. Nu o nebună care omoară pisici.


 381. 381
  Raj lt.rez.:

  Daria miemi seadreseaza. Cinei slabanog ? Raju. Daria… frumos nume, pacat ca ai putulica… O faceti pa toantele sau chiar nu stiti cinei Daeria


 382. 382
  Verzel:

  `ai, mă, Daria, măăă! Nu fi!
  Pun și mâna la gură când tușesc. Promit.

  Ai sistemu` imunitar sensibilos?


 383. 383
  Daria:

  Raj, nu am mai dormit de 2 zile, dar puţulică sunt sigură că au şi femeile


 384. 384
  Morringain:

  @Nora: da, nu stim precis. Facem presupuneri, mai mult sau mai putin aproape de adevar. Din punctul meu de vedere nu e ea o problema majora pentru Romania, dar e inca o picatura intr-un pahar. Si ma deranjeaza sa vad ca se tot umple. Sigur, specimene din astea sunt peste tot. Dar parca ale noastre ies cam mult in evidenta 🙁


 385. 385

  Morringain e obosită. se ceartă cu ea însăşi. 🙂


 386. 386
  Raj lt.rez.:

  Dna Jasmine: va pup direct pe rurita ! ce mai manusitele, ce mai o cofetarie, un cinema… direct la fapte…………. Dna Edle: ce vreti sa insinuati cu tulburarile psihice ?……. Dna Morri: cu siguranta ca parintii is sanatosi. Nu de alta, dar si io mis parinte. Chiar parinte de miss………….. Sa nu uit: Daria, cand te pomenesc, de ce apari si peicesha ? Io te pomenii disdadimineata la Pando. Tutz pando cui tio fecut !


 387. 387

  eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
  🙂


 388. 388
  Verzel:

  Ptiuuu..are puțuliicăăăîî!!!

  Acu` io ce mă fac? dacă acceptă să stea cu mine-n bancă?
  Nu mai vreau! Vreau acasă! A-ca-săăăăă..

  Ma-maaaaaaaaaaaaa..
  🙁 îhî-îhi


 389. 389

  Verzel, nu mai plînge zguduit, că ţi se deplasează varza! 😆


 390. 390
  Morringain:

  Nora, nu-s ce-mi veni, ma adresai tot mie 😀 Am modificat acum. Si apropo de asta, sa va povestesc cum m-am facut de ras. Lucram la Pro, la financiar. Si normal cand era sunat seful meu si raspundeam eu trebuia sa raspund cu Biroul d-lui X. Intr-o zi ma gandeam la Sarbu si ce groaznic ar fi sa lucrez in biroul lui (omul o fi destept, descurcaret, samd, dar are un limbaj extrem de colorat si la cei 19 ani ai mei imi era pur si simplu frica de el). Si cand suna telefonul, pe automat raspund: Biroul D-lui Sarbu. Sa moara de ras aia de la celalalt capat al firului 🙄


 391. 391
  Daria:

  îmi pare rău, verzelitule la cap, dar eu obişnuiesc să-mi pun mănuşă când lovesc. tu nu. deci n-am fi adversari echitabili


 392. 392
  Nora:

  Morringain, cred că ies atâta în evidenţă şi pentru că le acordăm noi atenţie şi pentru că noi suntem cu ochii după cazurile astea. Noi suntem de vină. Aia e bolnavă psihic. Punct. Dacă ar fi fost de altă origine, nu ţi-ar mai fi sărit atâta în ochi. Când citim de alţi demenţi din ăştia, nu mai zicem: ăla e neamţ, e belgian, e thailandez etc. Zicem doar că sunt nebuni. Că asta duce la ce fac, nu etnia. Când au fost masacre pe la licee din State, n-a zis nimeni „normal, domne, sunt americani!”. Pe bune, ne legăm unde n-ar trebui să ne doară.


 393. 393
  Nora:

  Daria, mă cam plictiseşti. Mai inventează şi tu altceva, mai las-o baltă pe asta cu traumele şi hărţuirile. Joacă şi tu alt rol. Fii mai cool, mai fan, ce dracu’! 😆


 394. 394
  Morringain:

  @Nora: se vede ca nu ai trait pe afara unde cam suntem judecati toti dupa exemplele astea 🙁


 395. 395
  Verzel:

  Andreea:
  Gata, acum doar suspin.
  Daria: Binee, atunci, renunț. Ș-așa mi-a pierit interesu` când aflai că ai ..d`aia, tiii, ce m-am înroșit! tăt-tăt.. Sutienu` e roș tăt!
  Verzelit la cap? adică e de bine. Merci, ești o scumpete!
  Nu te superi că nu te mai doresc, așa-i? adică să stai în banca ta, nu te gândi la..


 396. 396
  Raj lt.rez.:

  specificati cine are putulica. Nu dati nastere la interpretari. Verzel are un phalus enorm. Deh, evidentele… Verzel, verzel… Thu mai lipseai…


 397. 397
  Verzel:

  Vând fân!
  (oferta limitată, în limita stocului disponibil)


 398. 398
  Jasmine:

  raj, eu vreau macar la cinema 🙁

  tineam sa zic ceva dar au venit niste chestii de sv peste mine si-am uitat.

  verzel, duminica ti-am citit eseul, am ras cu lacrimi. demult nu mi s-a mai intamplat asta. e drept, nici nu m-am mai plimbat pe bloguri, da’ chiar si asa.

  vad ca nora si cu morringain poarta o discutie foarte serioasa si grava 🙁

  ce faceti de sarbatori?


 399. 399
  Nora:

  Mda, n-am trăit. Dar mai ştiu oameni pe care nu-i doare atât că a omorât una trei pisici. Una, care a trăit 8 luni în România! Şi bolnavă psihic, pe deasupra. Iar dacă sunteţi judecate, nu mai lăsaţi capul jos de parcă aţi fi vinovate de vreun masacru. Eu n-am văzut oameni care să se ruşineze din tot felul de tâmpenii ca noi. Sunt alţii care au compatrioţi ce aruncă trenuri în aer, deportează oameni etc şi nu le mai vine să intre în pământ. Nu că ar trebui s-o facă. Asta e slăbiciunea noastră: suntem nişte complexaţi. O fi crud, dar… Tu ştii ce valorezi, nu pricep de ce trebuie să fii spăşită şi umilă când n-ai făcut nimic. Dacă ar fi aşa, nemţii n-ar trebui să mai iasă din ţară de ruşine.


 400. 400
  Verzel:

  Ei, na, mă Raj, nu mai zâce, că mă fâstâcesc di tăt -- di tăt!


 401. 401
  Daria:

  Nora, eu ştiu că nu mint. el ştie că ştiu că e el. şi mai ştiu cum arată povestea asta în ochii altora, numai că nu-mi pasă. şi nu-mi pasă pentru că nu încerc să conving pe nimeni de nimic, ci doar să-i demonstrez ăluia că noi nu ştim să fim ordinari ca el, dar compensăm prin lipsă de pasivitate. fan poate aş putea fi, chiar şi în situaţia asta, dacă n-aş mai vedea-o o perioadă pe A. sfârşit.


 402. 402

  de sărbători pur şi simplu sărbătorim, Jasmine.

  şi vino şi tu mai des pe la noi! 🙂


 403. 403
  Morringain:

  @Jasmine: mea culpa, mea maxima culpa

  uite cu ce ma distrez eu 😀


 404. 404
  Morringain:

  @Nora: nu-s umila. Dar ma simt oarecum ca omul care are ca frate unu oaie neagra si trebuie sa plateasca in urma-i.


 405. 405
  Verzel:

  Jasmi, aoleu!
  Iar m-am fâs..fâstâcit.


 406. 406
  Nora:

  Bine, Daria, bine, cum zici tu.


 407. 407

  Morringain, mie nu mi-ai părut aşa de timorată şi stresată şi gata să-ţi pui cenuşă în cap. ce ai păţit? dă-i naibii! 90% din oameni sînt tolomaci. de ce trebuie să le explici tuturor ce şi cum, sau să te justifici?!


 408. 408
  Nora:

  N-ai ce plăti tu. Mai ştii cazul cu fetiţa aia britanică, Madeleine parcă o chema, dispărută când era cu părinţii în Portugalia, parcă? Crezi că vreun portughez şi-a creat un complex din faptul că a dispărut fetiţa aia acolo? (mă rog, nici nu mai ştiu ce se întâmplase, dacă fusese sechestrată). Eu n-am mai văzut asta decât la români. Şi cred că şi de-asta suntem ironizaţi prin emisiunile alea tv: pentru că simt că ne afectează. E ca atunci când faci mişto de cel pe care îl vezi mai supărăcios, mai afectat. N-ai nicio satisfacţie să faci mişto de unul pe care îl doare în cur şi-şi vede de ale lui.


 409. 409
  Morringain:

  @Andreea: nu-mi pun cenusa in cap. Ma deranjeaza asocierea cu astfel de persoane. Si-mi doresc sa nu mai aud de ele, atat. Tipa aia e doar un exemplu.


 410. 410
  Nora:

  Ca să fie clar: eu combat atât mândria tâmpă (că sunt şi de-ăştia, ohoo), cât şi ruşinarea asta inexplicabilă. :mrgreen:


 411. 411
  Morringain:

  @Nora: in cazul ala eu zic ca madam ma-sa e vinovata 100 %. Pute ingrozitor povestea aia.


 412. 412
  Nora:

  Nu mai ştiu detaliile. Dar oricum, asta era ideea: crezi că britanicilor le-a crăpat obrazul sau s-au simţit asociaţi cu mama fetiţei?


 413. 413
  Morringain:

  Poate unora da. Nu stiu, nu e treaba mea asta. Stii ca nu ma iau dupa majoritate 😀 Am spus ce simt si atat.


 414. 414
  +:

  Proasto (Morringain), fata din poza aia e rumâncă, nu-i ţâgancă. Şi dacă ar fi, ce legătură ar avea boala ei cu faptul că e ţâgagncă?!

  Ţâganii sunt, toţi, nişte nenorociţi -- ereditar, dar nu că ar fi bolnavi psihic.


 415. 415
  Raj lt.rez.:

  Jasmine: ma bucur catz revenit. De ce nu ma-ntelege lumea ? Traiasca incoerentza ! Andreea nu poate sa-nteleaga. Nici Jaco, nici altii. Goco thocmai s-a transformat. E de bun augur. Ce zici Danny ? Creca Dra Nora nu s-a prins. Cacatu ne-ar bate…


 416. 416
  Nora:

  Mă rog, atunci când o fac indivizii mai e cum mai e. Eu cu media am ce am. Se trezesc să schelălăie toţi. Încă n-am văzut ştirea cu fata aia în presa românească. Dar nu m-ar mira s-o preia şi s-o transforme în culpă naţională.


 417. 417
  Morringain:

  @Cosa: cum le stii tu pe toate 🙂 ma inchin in fata intelepciunii tale. Ia zi, imi dai voie sa respir acum?


 418. 418
  Raj lt.rez.:

  Dna Morri: chiar stiti dv. ce pute-ngrozitor ? Ati fost la fatza locului ? stiti ceva ? De ce vorbiti in necunostinta de cauza ? Ceea ce pute ingrozitor pentru unii, pentru mine e mana cereasca. In speranta ca, pe viitor nu veti mai fi inadecuata, va urez, va doresc… chestii dan astea care v-ar face sa va abtineti la o adica de la comentarii care ar putea leza… in fine, stiti ce am vrut sa zic….


 419. 419
  Morringain:

  @Nora: reactia mea e mai mult de scarba, decat de rusine. Tot asa scarba mi-a fost cand am citit, ani dupa, de criminalul de la miezul noptii.


 420. 420
  Morringain:

  @Raj: mai ingrozitor decat un cadavru nu stiu sa puta ceva. Dar ai dreptate, nu stiu exact cum pute unul, din fericire 🙂


 421. 421
  Raj lt.rez.:

  Sa va dea voie sa respirati ? Creca glumiti. Asta e in stare sa va dea aer cu portia. Nu cunoasteti fenomenul, omul, vremurile. De fapt, cunoasteti ceva ? Hm., mash mira… dati-va pe langa mine. Raj ii ca batzu care salveaza necatu. Nu ca ,,,,, creanga-nvant ca unii…


 422. 422
  Nora:

  Jasmine: în afară de faptul că abia aştept să fac salată boeuf (mă rog, a la russe, că-mi place fără „bou”, adică fără carne) şi piftii de curcan, nu ştiu nimic. :mrgreen: Sper să fie zăpadă să mergem la schi. Mi-am comandat şi geacă nouă. Sigur, nu e super-jachetă ca ale lui Danny, dar orişicât… 😛


 423. 423
  Morringain:

  @Raj: cred ca daca ar fi dupa el nu mi-ar da deloc 😀 noroc ca nu depind totusi de el 😀


 424. 424
  Raj lt.rez.:

  Dna Morri: cadavrul pute la o ora dupa deces. Nu glumesc. Intrebati pe oricine de la medicina legala. Ca,,,, cadavrul uman, nica nu pute mai rau. Nici macar porcul. Credeti ca , musulmanii is prosti de nu-l consuma ?


 425. 425
  Nora:

  Ce-aveţi, măi? Cosa e un fel de Jiji al blogurilor. E milostiv, adică! 😆


 426. 426
  Raj lt.rez.:

  Dna Nora: puneti siolecutza de mazare boabe la salata beof. Aia-i beofu adevaraciune. Putina, nu multa, ca se amaraste. Asa ca,,,,, Cosa sau altii. Nu ca zic, da„ vreau sa spun…


 427. 427
  Morringain:

  @Nora: pai altfel ne permiteam noi atatea glume? 😀

  Apropo de Craciun, m-am suparat si m-am hotarat sa imi iau singura cadourile anul asta 😀 de fapt, unul e mai important, ca restul sunt chestii de bucatarie (dap, am imbatranit), un aparat foto profesional 🙂 jumatatea deja a inceput sa bombane ca iar arunc cu banii pe fereastra 😀


 428. 428

  şi castraveeeeeeeţi! muraaaaaaaţi!


 429. 429
  Nora:

  Cu mazăre o şi fac, Raj. Şi mai pun şi puţină ţelină şi măr ras. Mă rog, fac şi eu ce-am văzut la mama.

  Andreea: păi, e om care să nu pună castraveţi şi gogoşari muraţi?

  Morringain: super. 🙂 Să faci poze mişto şi să ni le arăţi şi nouă. :mrgreen:


 430. 430
  Morringain:

  @Nora: pai sa vedem daca oi reusi eu sa fac poze misto. Ca nu depinde doar de aparat 😀 Am plecat la munca, ne auzim/citim diseara 🙂


 431. 431
  Raj lt.rez.:

  Dna Marri: la o adica, va face Raj respiratie bushabush. Raj are dantura perfecta, igiena bucala desavarsita, respiratia proaspata in permanenta……….. Dna Nora : jiji-ul blogurilor is io. Cosa ii CTP-ul blogurilor, iar Goco… ei bine, goco-ul e pulableaga. Danny e un gentalmen desavarsit. Cu sau fara jaca, cu sau fara palos. Dna Nora: cu siguranta ca, jaca lu Danny va pali in fatza jaca-i cele noi pe care thocmai ati comandat-o. Dle Danny: rusinati-va cu carpa dv. de jaca ezpirata.


 432. 432
  Verzel:

  Andleea:
  Castlaveți mulaaaaaaaaați, se zice! oooof..


 433. 433

  mulaţi pe bust şi pe fund. daaaaa…. 😆


 434. 434
  Nora:

  Bisous, Morringain. 🙂


 435. 435
  Raj lt.rez.:

  Dna Andreea 428: Terminatidracu cu-ntrebarile. Stie Dra Nora ce sa puie. Stie de la maica dumneaei.


 436. 436

 437. 437

  eu am pus odată sfeclă… şi a ieşit salata roooooooz..


 438. 438
  Nora:

  😆 Păi, era de aşteptat. 😀 N-ai văzut cum te faci pe mâini când o cureţi?


 439. 439
  Verzel:

  Vagză de ce nu puneți? Se și mulează bine..


 440. 440
  Daria:

  bă, ştii ce mă mai enervează? că m-am certat atâta cu tine şi nu ştiu cum arăţi! n-a vrut să-mi trimită nicio poză cu tine. dar azi o sun şi-i cer să-mi trimită una, că-s nedormită şi plină de draci, să nu mă strezeze! aştept numa’ să se trezească, că şi-a făcut injecţia şi doarme acum.


 441. 441

  Daria, mă oboseşti.


 442. 442
  Daria:

  îmi şi pasă foarte tare


 443. 443
  Verzel:

  Îulicăî, Dalia, ce ulât volbeeești! Bă?!
  Așa tlebuia să-i zici, Andleea! că e glea, d`aia te obo..


 444. 444

  păi, Daria, ar trebui să-ţi pese, pen’că dacă o să fim mai mulţi obosiţi şi plictisiţi de tine, n-o să mai apari pe aici. şi eu îs dintre cei destul de rezistenţi.


 445. 445
  Jasmine:

  dna morri (vba lu rj) asa da 😀 unde sunt acum nu pot viziona youtubeuri dar ajung acasa si ma delectez

  andreea, nora eu de sarbatori ma gandeam sa fac ardei umpluti

  verzel, de ce fas 😥 sa stii ca nu am tepi si nu ai de ce sa te ingrijorezi pt cele doo verzisoare


 446. 446
  Jasmine:

  ce aparat ti-ai luat, morringain? spune-i jumatatii tale ca la 2 nunti ai scos investitia 🙂


 447. 447
  Jasmine:

  nora, ce culoare are geaca?

  ce frumos, la schi 🙂 eu voiam la istanbul da’ lumea a planuit amsterdam si-n toiul iernii pff

  raj, ne asemanam, si eu ma simt de parca lumea nu ma-ntelege 🙂


 448. 448
  Verzel:

  Jasmi,
  Sigur nu-s siliconate? Adică vrei să zici că-ți plașe vagza mea mulată?
  Păi, mulțumeeesc! ce-ai vrea să ne jucăm?


 449. 449
  Jasmine:

  ma uit pe sirul asta de comentarii si realizez ca am inflatie de commenturi.
  verzel, pe mine ma intrebi daca verzisoarele tale sunt siliconate? vrei sa ghicesc? judecand dupa intaia-ti capdeopera nu ar parea siliconate 🙂

  ne jucam de-a cuburile sau de-a mozaicul, doar ca eu nu sunt un partener de joc constant si mai depind si de cate sarcini primesc si cand. mai sunt si uituca si inceata :-/ hihi


 450. 450
  Nora:

  Uite, Jasmine, asta e:

  geaca

  Nu prea am eu chestii cu galben, dar de ce nu? 😀


 451. 451
  Jasmine:

  e superba 🙂 🙂 🙂


 452. 452

  mmmm. ce frumos!
  poţi să împodobeşti şi bradul cu ea! :mrgreen:


 453. 453
  Jasmine:

  tb acum sa-ti iei si fes si manusi asortate 😀


 454. 454
  Nora:

  Nu-i aşa că e veselă? 😀 Aia veche de care mi se cam luase era albastră şi serioasă. 😀 Pantalonii sunt negri şi mai rezistă şi anul ăsta.


 455. 455

  pe bune! după ce te plictiseşti de ea, tai steluţele cu grijă!


 456. 456
  Nora:

  Căciulă nu port decât rar. Dacă e viscol sau aşa ceva. 😀 Dar da, trebuie să-mi iau, alea vechi nu mai merg.


 457. 457
  Nora:

  Scorpie mai eşti! 😀 Ţi-o dau ţie, s-o masacrezi tu după ce mă plictisesc de ea!


 458. 458
  Jasmine:

  😆 si din batul de schi poti confectiona o baghetuta de zana craciunita cu steluta in capat. mie imi place place place tocmai pt ca e vesela, incercam sa ma gandesc ce culoare turbata s-ar potrivi hmm 🙄


 459. 459
  Nora:

  Aoleu, eu şi zânele… 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *