Fragment cu nuntă

Azi e ziua lu Adrian. L-am sunat, dar cred că n-o fi prin ţară. Deşi nu-mi place varianta asta, i-am dat totuşi un mesaj. În timp ce-l scriam, m-am întors cu 19 ani în urmă.

Era tot soare şi era tot frig. Numai că era sâmbătă, nu marţi. Mă pregăteam să merg la o nuntă la care tatăl miresei nu voise să vină, iar părinţii mirelui, oameni în vârstă, au rugat de iertare, însă nu s-au putut înhăma la drumul lung şi trenos. Apoi, cred că şi lor li s-a părut cam ciudată nunta asta, ca şi tatălui miresei, fiindcă zăpăciţii de miri au ales să meargă la biserică seara, după vecernie, şi apoi să dea o mică petrecere la căminul studenţesc unde sălăşluiau.

Aşa c-au fost mama şi fratele miresei, din familie, directorul muzeului la care lucra ea şi care îi îndrăgea foarte mult pe amândoi, o vecină de-a părinţilor ei, care-o ştia pe ea de pe când era mică, mică, şi prietenii lor, unii dintre ei fiindu-le şi vecini la cămin. Înşişi naşii, Roxana şi Sergiu, stăteau pe acelaşi palier cu ei.

Mireasa şi-a dat seama că n-avea pantofi potriviţi numai c-o zi înainte de nuntă, că rochia era oricum aia de la majorat, purtată o dată, cu un an şi-un pic în urmă. A găsit în apropierea serviciului, într-un foarte mic magazin, nişte conduri negri, cu o foarte discretă broderie aurită şi cu şireturi. Rochia era din stofă de lână, avea model bizantin şi o culoare… greu de zis, să-i spunem frez-stins. Naşii s-au oferit, el era student la metal şi sticlă, la Academia de Arte, să-i facă o tiară care să se potrivească rochiei. A ieşit foarte frumoasă, că s-a minunat şi părintele, deşi el e un tip căruia puţine lucruri lumeşti îi plac, deh, ca ieromonahii. Florile dimprejurul lumânărilor şi buchetul miresei erau din toporaşi şi viorele. Ea şi-a păstrat buchetul câţiva ani, că s-a uscat tare frumos şi mai şi mirosea a martie.

Au plecat aproape toţi de la cămin, cu tramvaiul 16, veseli şi amuzând călătorii şi trecătorii. Au stat la slujbă, cuminţi, apoi au ieşit toţi din biserică pentru a intra întâi mirii, în timp ce la strană se cânta Vino din Liban, mireasă!. Eu zic c-au avut o nuntă frumoasă, mai ales că la Isaiie, dănţuieşte! s-a prins în horă şi fetiţa de doi ani a prietenei lor, fascinată de tot spectacolul.

Apoi, s-au întors la C5, căminul lor. Stăteau la etajul 1. El a negociat cu ea s-o ia-n braţe până sus şi s-o treacă pragul. Ea n-a prea vrut, gândindu-se că nu e vreo mititică şi-s multe scări. El nu s-a lăsat deloc, aşa că s-a lăsat ea. Dusă. Sus, au văzut că vecinii lor le împodobiseră extraordinar uşa şi împrejurimile ei, aşa c-au mai stat şi să citească textele scrise şi să se încânte de neobişnuitele decoraţiuni. Acum, nu era de neaşteptat să fie insolite, că doar locuiau într-un cămin în care toţi vecinii lor erau studenţi la Arte. A râs ea cu poftă, de s-au zguduit amândoi, la pasajul ăsta:

[…] părul lung şi negru şi-l întinde de la uşă spre pat
să nu greşească bărbatul niciodată
drumul predestinat.

Au mâncat şi-au dănţuit cu toţii până de dimineaţă, Valeriu a cunoscut-o atunci pe Diana, a adus-o la petrecere şi nedezlipiţi au rămas ei pentru foarte mulţi ani de atunci înainte, mama miresei s-a simţit foarte bine printre nebunii de studenţi, iar fratele ei a prins un drag de locul ăla care nu l-a mai părăsit niciodată. Mirele a făcut a doua zi o nesuferită criză de lumbago, aşa că şi-au petrecut următoarele două săptămâni în Spitalul Studenţesc, aflat pe atunci aproape de Catedrala Sf. Iosif. Acolo, el s-a întremat greu, întins tot timpul ăsta pe o scândură mare, dar sigur, că, iată, n-a mai repetat asta nici până azi, iar mireasa a învăţat un negru să vomite, plimbându-l, şi apoi şi-au făcut ei acolo prieteni buni dintre vecinii de salon, plus doctorul Muntean. Dar despre asta, altă dată.

Ruxandra Papa, Coloane, ulei/pânză
Foto: Sorin Papa

617 comentarii la “Fragment cu nuntă


 1. 1
  1Q:

  Țin minte zioa asta cât oi trăi! când ai vrut să pleci la nuntă, acu`19 ani, în ceas de taină. Am aflat cu ajutorul cănii la perete, plângeam cu muci și urlam tăvălindu-mă inestetic pe jos, prin praful curții marțiale de a lăcrimat șoferu` limuzinei care te-a implorat să mă iei și pe mine. M-ai luat de gura lui. Ce vorbești, mă; a fost minunat! de atunci nu prea mai merg la nunți, nu că nu mi-ar plăcea, da` cre` că m-am făcut bine la ultima.. ăhăă.. acu` vreo 19 ani! nici acum nu mi-am revenit din reverie.


 2. 2
  Ana:

  Olamicu,

  Mă, tu erai Rai atunci, nu om. Ce zici că ţii tu minte? 🙄


 3. 3
  1Q:

  Că tăceam chitic și făceam tot ce spune lumea, ca teleghidat. D`ăstea, ritualice: dărâmat cruci, jupuit pisici de vii..


 4. 4
  1Q:

  De atunci am hotărât că odată-și-odată tot mă fac ..emo. Sunt emoționat, lasă-mă, te rog..
  Mi-ai răscolit atâtea amintiri!


 5. 5
  Ana:

  Aaaaaaaaaaaa, da. Cu ultimele două nu sunt de acord.

  Io te las, muică, fetili nu-ţi dau ţie pace. Pe mine te poţi baza.


 6. 6
  1Q:

  alexaaaaaaaaaa


 7. 7
  Ana:

  Crăpău! 😆


 8. 8
  1Q:

  Nici io. Am o pisică frumoasă, știi doar. Sâmbătă am înlocuit bateria de la lavoar și mâța s-a vârât în raza mea de lucru. Nu-ți spun ce nervi mi-a făcut. O și vedeam jupuită, agățată de o crăcuță de salcâm. Am iertat-o cu un dos de palmă, băsescian.. Mi-am cerut scuze după ce-am terminat treaba. Nu ca alexa..


 9. 9
  +:

  Cum să-ţi alegi tu naşii?!

  Şi cum să-ţi alegi naşii dintre vecinii de palier?!

  Voi nici nu ştiţi ce-nseamnă chestiile astea!


 10. 10
  Ana:

  Apăi, ce dracu’ mai ştim noi pe lumea asta? Nimici mai suntem. Ha! Uite că nu m-am tâmpit de tot. Nimici e un cuvânt mişto. 🙂 Semăn cu fie-mea, dar ea e muuult mai bună. Cuvântul ei de azi-dimineaţă, chinuinţă, e, de departe, mult mai plin de mieji.

  Ia zi, pe la voi cum se face?


 11. 11
  1Q:

  Ce înseamnă? Io știam că părinți spirituali. Fiind satanist din naștere, ne-am certat, acum nici nu mai vorbim, mi-au spus că-s nesimțit, că ce, de plocon n-am auzit?

  Ete, acu-i momentu` să aflu chestii ..d`ale nunții.


 12. 12
  1Q:

  Nora? ș-acum plângi? Cât te ține? că pe andreea n-o ține mult, acum revine. Am io un feeling că nu rezistă; are arhitectura predominant gotică. Val e oripilată ca și mine de alexa.
  Te măriți cu mine?


 13. 13
  1Q:

  Hm! Păi ziceți, mă, că vreți să faceți poză cu mireasa și vă stau în cale. Gata, mă retrag!

  Vă orez dixtracție plăcută!
  Lăutare..bagă!


 14. 14
  alexa:

  mă enervezi!


 15. 15
  Ana:

  Nora,

  Te cere băiatul meu, iar tu nu zici nică? Vezi că-l doare şi tre’ să-i pun iar ventuze la cap.


 16. 16
  1Q:

  La capul patului, mică! Acolo mă doare rău-rău!
  Cred că o să mor; sunt din ce în ce mai convins că mor și mă reîncarnez în alexa având oareșce scopuri necurate.. s-o torturez cu nervii în primu` rând, de la geam.


 17. 17
  Ana:

  Of! Bafta ei că nu există reîncarnare, că, altfel, o distrugeai, biata.


 18. 18
  1Q:

  Nora? Mă mai ții mult în genunchi cu mânurile întinse, ca pe un pomanagiu? Că aș vre hâțânat pe genunchi..adică mai jos de 1Q e un puorc. Domnu`Raj știe ce ghiozdane cu bunătățuri turcești mănânc .


 19. 19
  Nora:

  Nu mai plâng. Iote:
  eyes
  Nu e musai să te-nsori cu mine. Eu sunt fericită şi aşa.


 20. 20
  1Q:

  Cine, mică, io? Îs nevinovat! Nici la baie n-aș urma-o să-i aud șinele trosnind la curbă.


 21. 21
  Ana:

  Tu-i zici lu’ tac-tu pe nume, neruşinatule?


 22. 22
  Nora:

  Na, uită-te în ochii mei şi zi-mi că o să fim fericiţi!


 23. 23
  Ana:

  Nora,

  Iaca gravatar, în mama lui. În sfârşit. 🙂


 24. 24
  1Q:

  Îiii! Nuu ești tu; spune că minți! spune că nu-s ochii tăi!
  Genele astea le-am mai văzut! Lipite de lacrămioare..


 25. 25
  Nora:

  Cică, în sfârşit! Adică ălelalte erau naşpa sau cum? 😀


 26. 26
  Ana:

  Ete, naşpa. Asta eşti mai tu decât ălelalte bucăţi. Că ne tot încerci la puzzle, văz.


 27. 27
  1Q:

  Scuze, mică! Ete că am rectificat. Haimana de om nerecunoscător ce mai sunt!


 28. 28
  Nora:

  Nu-s. Îi iau de la o vecină pe-o cană de zahar şi juma’ de litră de ulei.


 29. 29
  Ana:

  Ce draci ai rectificat? 🙄


 30. 30
  1Q:

  Iote! Mai de aproape..mai-mai!


 31. 31
  Nora:

  La mulţi ani lui Adrian! 😀
  Mâine e ziua mamei colocatarului, să-mi amintiţi s-o sun, că eu sunt cam idioată de felul meu la de-astea…
  Mă sună azi să mă-ntrebe dacă mi-am ales baba. 🙄


 32. 32
  1Q:

  Fă-mi rost și mie de unu`. Ofer un măr în plus. A, si pe mine, cu dactorii cu tăt..


 33. 33
  1Q:

  La mulți ani, Adi!
  La mulți ani, mama colocatarului Norei!

  Io atât am avut de spus azi, vă pup, ba nu, scuze, nu mi-a trecut afta: vă las să mai pupați azi între voi!


 34. 34
  Nora:

  eye

  Iote. E dreptul.


 35. 35
  Ana:

  Nora,

  Îţi aduc eu aminte mâine.

  Doamne, mie să nu-mi spuneţi date, că nimic nu mi le mai poate scoate apoi din cap. Urgie-i asta!

  Grăbeşte-te cu baba, că nu mai sunt multe. 🙂


 36. 36
  Danny:

  La 34 ne aflam in fata unui ochi de Nora?


 37. 37
  Nora:

  Mi-o alesei pe ultima. A noua.


 38. 38
  Ana:

  Bun. Facem plajă atunci. 🙂 Şi mâncăm mucenici moldoveneşti.


 39. 39
  Nora:

  Aaa, nu, să nu începem dezbaterea asta. Mie-mi plac mucenicii munteneşti. Ăia „ciorbică”. Miere şi nuci, iam! Nu-s ei prea prezentabili, dar na… 😛


 40. 40
  Ana:

  Şi mie, dar nu şi organismului. Iar eu nu sunt ca Fifti, prietenul lu’ frate-meu, din care citez: Să-mi bag pula-n el de organism!

  Nu pot din ăia, pot oarecum din ăilalţi. Selavi!


 41. 41

 42. 42
  Ana:

  E, nu e dramă, m-am obişnuit de fo 25 de ani. 🙂 Nici Radei nu-i plac, aşa că nici nu fac. Îi făceam lui Radu, că el îi iubeşte, dar nu-i mai fac nici lui, că nu mai e cazul. 🙂


 43. 43
  Costelus:

  Cei mai buni is mucenicii aia, muntenesti. Pui un litru de tuica in zeama aia, maninci de te lingi pe buze!


 44. 44
  Nora:

  Bleah! Cu ţuică să-i mănânci tu.


 45. 45
  Raj lt.rez.:

  Nuntadracu domle, mireasadracu din moment ce ia rupt salele lu ginerica. Mie-mi place sa car in brate miresele minione, nu miresele nikite. Mai sunatil pe Adrian, Dna Ana. Poate ca navea semnal. Deci pocu ia admirat rochia miresei. Eu am talnit un poc care se uita numa in decolteul nasei. Era un poc preacurvar, betiv, fumator, jucator de poker. Ce mai, popa adevaraciune


 46. 46
  Ana:

  Raj,

  Mireasa nu era nikită, doar cam ‘naltă, aşa. Şi cam neastâmpărată.

  Îl mai sun diseară pe Adrian.

  Rochia nu avea decolteu, era o rochie cuminte. Anul trecut, mireasa a găsit rochia la mă-sa şi şi-a făcut o fustă din ea. O poartă şi azi. Îi zic s-o puie mâine. 🙂


 47. 47
  Raj lt.rez.:

  Va pup pe ochisori, pe frunte, pe nasuc, Dra Nora ! Pe Dna Ana o pup doar pe frunte ca sa nui stric permanentu. Va pup manurile la ambele . Si lu 1Q. Gocu sa ma pupe in cur, scuzati expresia


 48. 48
  Raj lt.rez.:

  Cam nalta ca Dv. , Dna Ana. Daia nu va iau io in brate… goooocoo proooostuuu, gocu puta micaaa !


 49. 49
  Ana:

  N-am permanent. Am avut şi a trebuit să mă tund 1. Abia acum am şi eu părul meu, lung, de la păţania aia. Să nu mai aud de păruri creţe.


 50. 50
  Nora:

  😆 Când ai avut permanent şi de ce?


 51. 51
  Raj lt.rez.:

  Io tiu acasa tablaul de nunta a lu taica si maica. Maica semana leit cu actrita aia suedeza, aia care a jucat cu actoru ala care fuma mereu in film, aia din Casablanca. Taica semana leit cu Clarc Gheibal. Avea musteata adoima. Deo luna si io port musteata ca Clerc Gheibal. Fimea a zis so las asa. Io iam zis so lase mai moale, ca vrea 25 lei /zi la scoala


 52. 52
  Raj lt.rez.:

  Nu se mai poarta paru cret. Doar jos, cum ar zice Costelus.Dna Nora, iar imi vine sa ma iau de partile dv. anatomice. Permiteti ? Macar falangele…


 53. 53
  Ana:

  Dacă-ţi dau poză, leşini şi tu, şi ceilalţi.

  Am vrut să fiu Miriam Makeba şi-a ieşit un căcat. În 2008. M-a păcălit una că nu e cu soluţie din aia nenorocită, ci cu nu ştiu ce cheratină. Aş! Părul meu lung era o claie ca a Angelei Davis. Am rezistat fo două luni şi l-am tuns până la os. Am stat apoi cu el scurt multă vreme. Abia acum începe să se numească lung.


 54. 54
  Ana:

  Ingrid Bergman.


 55. 55

 56. 56
  Costelus:

  Of, ce ochi!

  Dar imi place puzzle-ul, urechile le am, acum ochii, ceafa nu mai spun -- extraordinar de frumoasa. Astept cu emotie nasucul. 😀


 57. 57
  Ana:

  În locul lui, mă tem c-o să primeşti o palmă peste ochi sau, dacă ai noroc, o pulă.


 58. 58

 59. 59
  Costelus:

  Pula dai, pula primesti. 😀


 60. 60
  Ana:

  Ai vrea tu. 😀


 61. 61
  Costelus:

  Ce rele! Am vrut sa vad si eu un nasuc, doar nu-i acoperit de iaşmac, si cind colo sint luat la …


 62. 62
  Nora:

  Ia, mai termină cu maimuţărelile şi cu excesul de diminutive că-mi creşte glicemia.


 63. 63
  +:

  Bun, de unde să-ncep?! … de niciunde că n-am nici un chef. Cu debatu, Nora, ai pierdut o bună ocazie de-a tăcea – vorba lu ăla.

  Cu naşii, Ana, n-are rost că n-o să înţelegi. Doar o întrebare am: le-ai pupat mâna naşului şi naşei? Adică, ţi-a venit să faci gestu ăsta?


 64. 64
  Ana:

  Normal, asta-i bună! Cum să nu pupi mâna naşilor, zăpăcilă?!

  Ba are rost, pocitanie. Nu te mai lăsa rugat, mireasă ce-mi eşti!


 65. 65
  Costelus:

  Tre’ sa faci sport si scade. Hai, la flotari, 1 -- 2!


 66. 66
  Costelus:

  Am niste poze nasoale, nu va uitati daca sinteti sensibili (sau nu aveti antivirus bun).

  http://avaxnews.net/sad/Israel_and_Gaza_News.html


 67. 67
  Costelus:

  De Dana stiti ceva? E bine?


 68. 68
  +:

  Adică ţi-a venit să pupi mâna naşilor -- colegi de facultate şi de palier la cămin?!


 69. 69
  Nora:

  Iete la el!

  Am antivirus, dar mi-a fost lene să-i fac up-date-urile. Deci, nu intru.


 70. 70
  Ana:

  Da! Amândoi era niţel mai mari decât mine, aşa că n-a fost nimic ridicol. Mă rog, în afară de copiii prezenţi, absolut toată lumea era mai mare decât mine. Era şi greu să fie altfel. 😆


 71. 71
  Costelus:

  Pai update-urile ar trebui sa se faca automat… Asa ai antivirusu’ cam degeaba desi exista totusi si variante gratis.

  Gata seriile de flotari? Cite ai facut? 30, 40?


 72. 72
  Nora:

  Costeluş, pe mine mă enervează rău ăia care au stat toată viaţa, s-au apucat de sport de un an, doi şi după aia îi fut pe alţii la cap „trebuie să faci sport! trebuie să faci sport!”. La fel şi ăia care au fumat, s-au lăsat de-o lună şi-mi numără mie ţigările. Rău de tot. Aşa că a se scuti.


 73. 73
  Nora:

  Mi-apare mereu când deschid calculatorul un avertisment de-ăla, iar eu îi dau „remind me later”. 😀


 74. 74
  Costelus:

  Nu stiu la cine te referi…


 75. 75
  +:

  A nu se confunda sportul cu gimnastica de birou!


 76. 76
  Ana:

  Dă-i „remind me mâine, de ziua soacră-mii”. 😀


 77. 77
  +:

  Nora, nu vrei o consultaţie şi o asistenţă gratuite şi cu toată plăcerea?


 78. 78
  Costelus:

  Mai, cu antivirusul chiar nu se merita riscul, avind in vedere pagubele care se pot produce.


 79. 79
  Nora:

  Ha? Ce consultaţie? Ce asistenţă?

  Ana: 😆
  Costeluş: nu ştii, ha?


 80. 80
  Costelus:

  Chiar nu stiu. Ca eu am facut sport toata viata, pe unde am gasit. Prima data cu o gantera facuta dintr-o baterie de masina, de-aia cu plumb si acid. Pe la vreo 12-13 ani. 😀

  Mult timp n-am avut curaj sa intru in sala insa, ziceam ca salile is pentru oameni.

  Mai, de Dana chiar nu stiti nimic?


 81. 81
  Ana:

  Bă,

  Expresia nu se merită nu există. Nu merită!

  Nu ştim încă, dar vom şti.


 82. 82
  Costelus:

  Bine, ba, hai sa ne ridem! 😀


 83. 83
  Ana:

  Nimic de râs aici.


 84. 84
  Nora:

  Mă doare în cur c-ai făcut tu sport toată viaţa.

  Nu, nu ştiu nimic de Edle. 🙁


 85. 85
  Costelus:

  Mna, nu stiam, e folosit totusi deseori. Asa, ce spune dicitionaru’…


 86. 86
  Nora:

  E folosit de tâmpiţi. Ca şi „a se risca”.


 87. 87
  +:

  Cu antivirusu


 88. 88
  Costelus:

  Si pe mine m-a durut in cur odata, cind am cazut prin zapada intr-un ciot! E chiar cumplita durerea de cur! Vorbeam cu sefu’ la putin timp dupa si ma intreba de ce nu stau jos. 😀 😀


 89. 89
  Costelus:

  Scumpico! 😆


 90. 90
  Nora:

  Ah, nu, merci frumos, nu e nevoie. Tot amân pentru că ştiu că merge calculatorul mai greu cât durează up-date-ul ăla, iar eu am foarte multe taburi deschise şi mă disperă să stau o veşnicie. Tot îmi propun să-i dau drumul într-o seară, înainte să plec.

  Na, îi dădui drumul acum!


 91. 91
  leo:

  aşteptăm imagini de la eveniment! să fie clar, bleah!


 92. 92
  +:

  Greşeală! Exact asta te sfătuiam să nu faci!

  Exact de asta trebuie să apelezi la cine ştie. Ai învăţat debate degeaba!

  Iar eu tot nu înţeleg de ce nu mă satur odată să vreau să fac bine oamenilor cu de-a sila!


 93. 93
  Costelus:

  Ce antivirus ai, totusi? Ca nu-i normal ca update-ul sa dureze nu stiu cit si nici sa incetineasca calculatorul.


 94. 94
  Nora:

  Cât am fost la ţigară, s-a terminat. Kaspersky am.

  Cosa, n-am învăţat. Eu de ce spun că e cazul să se facă? Ne-am înţelege mai bine, vezi?


 95. 95
  Nora:

  De ce greşeală? Ce nu făcui bine? Nu greşii nimic, scrise „update completed successfully”. Suc-cess-fu-lly, ai auzit, Cosa? 😆


 96. 96
  +:

  Perfect! Acum te duci şi-l dezinstalezi definitiv, după care îţi pui un antivirus mult mai puţin intruziv şi mai puţin încetinitor, oferit gratuit de Microsoft.


 97. 97
  Ana:

  leo,

  Bineînţeles, numai să le recuperez şi eu. 🙂 Şi uite cum îmi aminteşti tu de бля, căruia-i trecusem sensul, fir-ar. 🙂 Lumea-l foloseşte greşit, onomatopeea şi interjecţia silei. Şi nu este. 😉 блядь! 😆


 98. 98
  +:

  Însoţitoarea mea are nişte gene năroade de parcă sunt din plastic. Mari, dese, negre şi încovoiate. Fără mişto.
  Iar sprâncenele au aceeaşi formă dintotdeauna fără să-şi facă ceva la ele. Nici măcar nu se pensează.


 99. 99
  Nora:

  Nu poci. Nu eu decid aici ce antivirus se foloseşte.


 100. 100
  Nora:

  Ana, dar ce este?


 101. 101
  Ana:

  Cosa,

  Bravo, mă! Ai gusturi, ce dracu’! 🙂 Însoţitoarea… bine că nu citeşte şi ea…


 102. 102
  Ana:

  Nora,

  Să spuie leo. 😀 E tot o interjecţie, dar cu alt sens.


 103. 103
  Nora:

  Leo, bitte. Te ascult. 😀


 104. 104
  +:

  Ai vrea să-i zic pe numele complet?! Nu-i suficient că i-am pus poza, vrei să-i mai dau şi numele?!


 105. 105
  Ana:

  Cosa,

  Nu, Doamne feri!, dar nici însoţitoarea. 🙁 Parcă ai fi bolnav şi-ai avea nevoie de sprijin.

  Nora,

  Să-l traduc e simplu: târfă, curvă, scursură, chestii din astea. De fapt, e o formă colocvială de adresare, deloc jignitoare, care arată un anumit grad de apropiere între cei care dialoghează. Trebuie să împărtăşeşti un anumit tip de intimitate ca să te adresezi astfel cuiva.

  Dar parcă şi tonul contează. Dacă te răsteşti, crecă e de rău. 🙄 De-aia zic că poate revine leo şi ne luminează. 🙂

  Cum naiba am ajuns noi să ziceam bleah ca sinonim al scârbei habar nu am.


 106. 106
  +:

  Foarte simplu. Imită sunetul pe care-l faci când borăşti!


 107. 107
  Ana:

  Cine naiba face, măi, aşa când varsă?


 108. 108
  Seva Tudose:

  Fragmente de nuntă,în luna februarie…într-o zi de marți,cununia civilă a fost în centrul capitalei,ningea Doamne și eu în mini-jupe ,părul strâns în „coc” și toți vroiau să facă poze pe trotoarul Stării Civile al sectorului 6 !

  A doua zi deja eram f. bucuroasă că voi merge la cumpărături,ptr.rochia mea de mireasă ,cununița de pe cap
  și eram cu socrul meu,sora soțului, pe Lipscani…sora soțului era croitoreasa mea,cu ea m-am înțeles la material,model,voal,jupon…duminica următoare era nunta.

  dar cu zgârcitul de socru-miu el nu și nu,strâmbând din nas,căci orice diademă cu coroniță am ales,era prea scumpă ptr.el și pantofii ! M-am supărat și am plecat acasă cu tramvaiul,i-am lăsat acolo mască. Ptr. că el trebuia să cumpere miresei,și părinții mei ginerelui costum și pantofi ! Noi trebuia să-i cumpăram nașei buchetul de flori,nașa buchetul miresei !

  Părinții mei să facă petrecerea ginerelui cu flăcăii,soacră-mea petrecerea miresei cu fetele,și petrecerea nașului plătită juma-juma de către socrii mari și socrii mici ! Offff,of…și deci

  a încercat el Sandu să se fofilească în camera unde dormeam eu,dar mă-sa l-a văzut și ia zis: nu maică că e păcat să faceți prostii înainte de nuntă,trebuie să intrați curați în biserică !

  Sâmbătă a trebuit să mă deplasez la oraș la coafor manichiură…și uite așa a sosit și ziua nunții în biserică,unde gurile rele vociferau: măi eu cred că fata asta nu mai este domnișoară de l-a luat pe Sandu,ea este cu mult mai frumoasă decât el și tânără,el este bocciu 🙄

  deci era în zori,deja se începuse,se cânta marșul…gata trebuia să plecăm spre casă ! Doamne în viața mea n-am văzut,caleașcă cu cal și ningea cu niște fulgi cât oul !
  Se lumina de ziuă,intrând în casă,f.cald și mirosea a vanilie și coși de mere prăjite,am fost întâmpinați de bunicul soțului,și tremurându-i barba ne spune:

  nu am altceva să vă dau și eu cadou,decât vreo 10 ouă !Să vă ajute dumnezeu ! Le-am primit,la care moșneagul
  s-a retras și Sandu,mă întreabă vrei să bem câte un păhărel de lichior ? Desigur am băut noi ce-am băut să ne facem stare și hai un sărut hai două…până când am adormit ca doi proști !

  Dormind,dormind, dar asta nu a însemnat că nu auzeam forfota din casă ori curte,toți chiuiau,dansau și noi vroiam să mai dormim…căsătoria încă nu se consumase,ptr.că ne-am îmbătat 😆


 109. 109
  Raj lt.rez.:

  Asa Dna Ana, maica semana leit cub Ingrida de care ceatz. Acvea paru de culoarea alunei si ochi negri. Era o blonda nordica carevasazica, nu blonda moldoveneasca, maramureseneasca sau lipoveneasca. Taica era si el balai spre castaniu cu niste ochi de ar fi vrut si pustoaicele sa se futa cu dansu, cand el avea la veo 50 -- 55 de ani. Desi a murit la 85 de ani, niciodata nu a fost moasneag, a fost un domn in varsta cumva. Mai adineaoarea, Irina o fetita de 5 ani din vecini, a varsat punga cu gunoi pe jos. A intrat in panica, a ceput sa planga, sa-si franga manutele ca era sa mor de mila. Gunoiul s-a intins peste tot si era sun scutec dal lu fratioru ei, plin de caca.A zis ca o so bata masa. I-am zis sa plece acasa ca adun io gunoiu si sa nui mai zica nica masii, sa fie secretu nostru. Masa Irinei e o mamica naspa rau, o bate mereu. Irina n-are voie sa se murdareasca pe rochita cand e la joaca. Noi o lasam pe Adriana sa vina ca un purcel acasa. Era tot timpu ruptancur sin genuchi. Am gasit-=o pe dementa aia care batea copilu luat in plasament. Se ocuupa nevastamea si cu tanti Dutza , vecina noastra, gocu e o oaie proasta…


 110. 110
  Ana:

  Seva,

  Moooooooooooooooor! 😆 😆 😆

  Cum draci să nu te admir eu pe tine, femeie nebună?! 😆


 111. 111
  Ana:

  Raj,

  Cum să nu murdărească rochiţa?! 😈 Ba s-o facă praf!

  Vali, vrednică muiere! 🙂


 112. 112
  Nora:

  Seva, poveştile astea sunt bune să se facă film după ele. 😆 N-am pomenit aşa ceva, să adormi de beat în noaptea nunţii! 😆


 113. 113
  Nora:

  Raj: bine c-aţi găsit-o. 🙁


 114. 114
  Seva Tudose:

  Ana,te pup și eu !

  Nora,păi după cununia civilă el a fost cărăușul de alimente ptr. nuntă fiind de vreo 250 de persoane ! O zi a călătorit numai ptr.aperitive,nu aveam atunci mașină,rude au sacrificat porcii,puii la fel,femeile au făcut sarmale și cozonaci, chekuri,cornulețe…

  Vineri a adus lăutarii,vineri seara a petrecut la nași,sămbâtă a trebuit să ne deplasăm la oraș ptr.coafor și frizer,ultimile târguieli,noapte altă petrecere… duminică ziua a fost în curte Jocul Bradului și Nuneasca,petrecerea socrilor mari și mici,noaptea nunta…era nedormit de 4/5 zile decât 2/3 ore pe zi ?

  ce intrase zilele în sac ? Fi pe pace ! Și acum ne amuzăm pe chestia asta !


 115. 115
  Costelus:

  Ce faza! Sa bei de frica!


 116. 116
  Seva Tudose:

  Costeluș

  cum de frică,el a observat că eu eram puțin crispată și cred că a vrut să mă înveselesc un pic cu acele 2 păhărele de lichior,dar el a fost „doborâtul” și dacă am văzut ca el a adormit,m-am lăsat și eu dusă de val… 😉 eram obosită și eu… 😥


 117. 117
  Danny:

  Nora, ochisorii de la 19 sunt ai tai, papusica?


 118. 118
  Nora:

  Seva, nici nu mă-ngrijorasem. 😀 Sunt convinsă că aţi recuperat şi răsrecuperat noaptea aia. 😀


 119. 119
  Nora:

  Danny, nu sunt păpuşică! 👿


 120. 120
  Danny:

  Bine, atunci esti Noricica. Ochisorii aia sunt ai tai?


 121. 121
  +:

  Iată şi patetica, penibila şi de cel mai de jos politrucism explicaţie a Ambasadei Germaniei:

  „Aderarea integrală a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv principal al Guvernului federal. Pentru aceasta, trebuie să existe toate condiţiile tehnice, administrative şi cele care caracterizează statul de drept. Prin ridicarea controalelor la frontierele interne, un stat membru îşi asumă o mare responsabilitate în relaţia cu partenerii Schengen”

  „Dorim să reamintim: nu este vorba de libera circulaţie a cetăţenilor români, ci de întrebarea dacă România poate asigura protecţia frontierelor externe UE, de pildă protejarea de intrarea frauduloasă a unor cetăţeni din afara UE. Ultimul raport MCV din ianuarie a evidenţiat progrese în domeniile statului de drept şi cel al combaterii corupţiei, dar şi deficienţe”


 122. 122
  Raj lt.rez.:

  abea acu ce a scris Dna Sevutza . Dna seVa, Raju va pupa dea valma. De unde pula lu Stalin le scoateti ? Vali a mea ii muereadracu, Dna Ana. Dra Nora nui papusica… Maine nu scriu. Voiu munci mult ca sa fac avere. Fac cacatu praf…


 123. 123
  Raj lt.rez.:

  Ochii, Dra Nora, ochii…


 124. 124
  Raj lt.rez.:

  Gocu: zi Crezul ma !


 125. 125
  +:

  Am văzut About Elly


 126. 126
  Nora:

  Şi cum ţi s-a părut?


 127. 127
  +:

  E de văzut.
  E bine că am văzut şi A Separation pentru că am înţeles ce vrea Asghar Farhadi.

  În primul rând, filmul poate fi văzut chiar şi în franceză deoarece Asghar Farhadi e interesat mai mult de mesaje – anumite mesaje şi mai puţin de stări. Transmite şi stări, dar cu rolul de a comunica cu spectatorul, nu ca scop.

  Şi, inevitabil, ajungem la principii şi valori. O să scriu un comentariu mişto în legătură cu asta, dar după ce vezi filmul, dacă te hotărăşti (adică ideile pe care le am sunt mişto, că nu ştiu cum o să-mi iasă comentariul).


 128. 128
  Nora:

  Hm, bine, dă-mi-l prin transfer. Dar nu mă uit acum la el, sunt prea obosită.


 129. 129
  Nora:

  Da’ tu poţi scrie oricum. Pe mine nu mă afectează spoilerele, nici nu-mi strică în vreun fel vizionarea.


 130. 130
  +:

  Cum adică prin transfer?


 131. 131
  Nora:

  Păi, din câte ştiu un film e prea mare ca să-ncapă într-un mail.

  http://www.wetransfer.com


 132. 132
  +:

  Caut altă soluţie.

  Acum fac compresiea fişierelor şi apoi vedem. Oricum e deja târziu.


 133. 133
  Nora:

  Ce nu-ţi convine la asta?


 134. 134
  Nora:

  Îu! Muri Hugo Chavez!


 135. 135
  +:

  Îmi zice că durează 6 ore să-l încarc. Şi cu cât durează descărcatul la tine, mai repede ţi-l trimit prin Fan Courier.


 136. 136
  +:

  Asta-i soarta noastră, a preşedinţilor!


 137. 137
  Nora:

  😆 😆

  Ciudat, nu cred că mi-a luat vreodată mai mult de 10 minute să încarc sau să descarc.

  Nici nu te gândi la curier. Nu merită efortul, mă descurc eu altfel.


 138. 138
  Seva Tudose:

  Nora#134

  cum adică„Îu! Muri Hugo Chavez” 🙄 un comunist parșiv care a exploatat resursele Venezuelei ptr.visele lui marxiste ? Auzi ar fi vrut să fie ca Fidel Castro,ori ca Simon Bolivar…să unifice toate țările…

  altul care ar fi vrut să facă STATELE UNITE ALE AMERICII DE SUD 😀 la fel ca„Shengeneziii” 😀


 139. 139
  Seva Tudose:

  A murit încă un dictator,Viva Venezuela !

  http://www.youtube.com/watch?v=6aqICnDfrWk


 140. 140
  Danny:

  Rajulete, esti haios chiar si atunci cand vorbesti singur si nu te baga nimeni in seama. Asta, da talent!


 141. 141
  Danny:

  Frumosi ochi ai, fir-ai sa fii de nepapusica.

  Ni te-ai aratat pe bucati in 2 luni de zile: ai inceput cu ceafa, apoi cu degetele de la maini, in umbra si-n penumbra, apoi ne-ai aratat curul din fata, apoi pe cel din spate, iar acum ochii. Ce mai urmeaza?

  Stii care e ideea? Nici acum nu stiu cum arati, nepapuso.


 142. 142
  +:

  Da, se pare că lumea e plină de Seve. De acum n-am altă şansă decât să militez pentru dictatură.


 143. 143
  Nastasia:

  Hopa, gheaţă subţire! Să-ndrăznesc să zic că mie-mi pare rău c-a murit Chavez?


 144. 144
  1Q:

  Mie chiar îmi pare.


 145. 145
  +:

  Pe arabi i-au mătrăşit, gata, n-are cine să se mai opună. Nici măcar local, aşa cum o făcea Chavez.


 146. 146
  1Q:

  Liber la petrol! FMI, pe ei!


 147. 147
  Ana:

  Na, că nu ştiam de Chavez.

  Dana (Edle) e foarte bine. 🙂 Ne-am liniştit, da?

  La mulţi ani, soacră mare! 😉


 148. 148
  Danny:

  Militezi pentru dictatura, dar impotriva cui iti indrepti dictatura, Cosa?

  Nu e chiar plina lumea de Seve, sunt si destui impotriva ei, numai ca regimul oligarhico-capitalist fiind la putere, de-alde Seva apar frecvent pe aici in gura mare si striga de bucurie impotriva celor de stanga. De alde Seva, nu fac altceva decat sa-si impuna propria dictatura impotriva celorlalti.

  Daca reusesti sa te impui cu o dictatura, poti indrepta balanta, iar daca in urma acestei balante se naste un echilibru, atunci pot fi de partea ta. Pe de alta parte, stii prea bine ca Seva e depasita rau in orice problema ce incearca macar sa intersecteze intelectul. Si mie imi este scarba de indivizii care striga in gura mare impotriva unor lucruri neintelese datorita limitarii lor intelectuale.

  N-am inteles bine, Seva e plecata din tara inainte de 89? Daca e asa, totul la ea se explica.

  Cel mai bun rol pe care-l poate juca Seva intr-o societate, oricare ar fi ea, este acela in care diferite feluri de mancaruri traditionale, si nu numai, ar putea iesi cu pricepere din mainele ei. Atat si nimc mai mult. La cei 60 ani pe care ii are, putem spune ca a capatat o experienta considerabila in domeniul culinar.


 149. 149

 150. 150
  Nora:

  Da, Ana, ne-am liniştit. 🙂


 151. 151
  Danny:

  Nora, mars!


 152. 152
  Nora:

  Mai lasă-mă dracu’ cu tâmpeniile tale. Tu ce rol joci, Danny boy, în societate? Ce draci faci tu pentru societate? Dau mai mulţi bani pe o ciorbă bună decât pe rahatul pe care încerci tu să-l vinzi aici. Te-oi crede vreo somitate.
  Şi-n general, lăsaţi-mă cu nostalgiile voastre după dictaturi.


 153. 153
  Danny:

  Ti s-au epuizat argumentele, ochisori? Vezi ca si la tine sunt momente cand crudul si gatitul te pot innobila mai mult decat pierderea ireversibila a pretioaselor tale timpuri pe un blog in care, diferite teme te pot trage de maneca spre un loc mai ferit de incertitudini.


 154. 154
  Nastasia:

  Danny, ai mâncat ciuperci zăpăcite?


 155. 155
  Nora:

  Argumente la delir? 😆

  Nu, n-am.


 156. 156
  Danny:

  Ia incearca tu sa-ti vezi tampeniile din ochisorii aia frumusei, buni de pusi in vitrine, si nimic mai mult.

  Nu te fute grija pe tine ce rol am eu in societate, ai inteles? E treaba mea.

  N-ai tu gusturi pentru rahatul pe care-l vand eu, ai inteles? Nu te-ai ridicat tu la inaltimea rahatului pe care-l vand eu. Mai ai pana atunci de mancat alti rahati, proprii.

  Nici macar nu esti in stare sa pricepi un text.

  Iti recomand o ciorba de burta. Rahatul meu e mult mai scump decat ti-ai imagina tu.


 157. 157
  Ana:

  Danny,

  Ce-ar fi să ne întoarcem la un limbaj civilizat? 🙄

  Am ajunge să şi putem discuta. Orice invectivă e o modalitate de poluare/alterare a unui discurs. Nu-i face, adicătelea, bine.


 158. 158
  Danny:

  Si mai lasa poantele rasuflate cu delirul. Mai da si tu dovada de ceva creativitate. Te-ai invechit inainte de a-i cuprinde pe altii delirul.


 159. 159
  Nora:

  😆 😆
  Eşti în crize, Danny boy? Ce s-a întâmplat?


 160. 160
  1Q:

  De democrație am auzit prin cărțile de istorie cum că ar fi apărut în Grecia antică. Pe parcurs a devenit un fel de Biblie cu modificări adaptate după cum le-a dictat interesul unora, dacă nu cumva s-a născut moartă și îi venerăm moaștele.
  Nora: La ce dictatură faci referire? Cine-s nostalgicii?


 161. 161
  Danny:

  Ai perfecta dreptate, Ana. Militez pentru un limbaj civilizat.

  Invectivele astea or fi bune la ceva, Ana? Creeaza plusvaloare intr-o societate oligarhica?


 162. 162
  Danny:

  Normal ca sunt in crize vazandu-ti ochii aia.

  Fir-ai sa fii de urata ce esti! Urata naibii! Gata, militez pentru un limbaj civilizat.


 163. 163
  Ana:

  Nu, Danny, de-aia mizez pe echilibrul tău discursiv. Expune ce ai de expus, fără insulte. De undeva trebuie să începem, nu?

  Faci tu primul pas şi nu mai jigneşti?


 164. 164
  Ana:

  Nora,

  Pune la gravatar pătratu’ lu’ Malevici, dracu’, că rişti ambuteiaje.


 165. 165
  Danny:

  Anastasia, manca-te-ar taticu’ si pe tine.

  N-am mancat ciuperci zapacite, in schimb, mi-a dat Ana, piure amar de urzici……………….aaaaaaaaaaaaaa


 166. 166
  Ana:

  Nu e amar, e doar verde-smarald. Am pus şi usturoi. 😀


 167. 167
  Nastasia:

  Aoleu! Vai de colecistu’ lui Danny! Şi aşa revarsă fiere destulă azi, ce fel de zi o fi?


 168. 168
  Ana:

  Reîncarnarea lui 6 martie 1945. 😀


 169. 169
  Nora:

  1Q: Danny şi Cosa. Danny, nu ştii tu, are un proiect măreţ. Un proiect prin care asasinează practic societatea civilă, transformând-o în opoziţie la politicieni. Teoretic. Practic, societatea civilă va deveni parte a clasei politice. Din moment ce ajunge să se raporteze la acelaşi sistem şi să concureze în cadrul lui din interior, nu din afară, aşa cum o face acum. Nu că am avea noi cine ştie ce societate civilă. Mă consolează gândul că e aşa de aberant „proiectul” încat va fi trecut la capitolul „adulţii spun lucruri trăsnite”.

  Iar Cosa, aflat la vânătoare de duşmani din afară (că pe ăia din interior i-a terminat deja), crede că numai o dictatură ne poate feri de abuzurile FMI, de lăcomia jidanilor (his words, not mine), de dracu’.

  Ei, când aud eu toate astea, îmi vine să fug în lume!

  Şi da, democraţia actuală nu e perfectă, cum n-o să fie niciodată nimic clădit de om. Dar tot o prefer bazaconiilor chineze sau monstruozităţilor ruseşti. Iar mitul statelor mici, „neatârnate” şi coioase s-a cam dus de mult. Wake the fuck up! Alea care mai stau pe picioare o fac sacrificându-şi populaţia şi sunt oricum pe ducă. Mi-e groază, îmi vine frig în oase, când mă gândesc la orice sistem care distruge individualitatea. Iar dictaturile asta fac: omului, dincolo de sărăcie, de privaţiuni etc, îi este anulată personalitatea, ajunge o biată carcasă.


 170. 170
  1Q:

  Bătaieeeeee!
  Danny, io țin cu tine că femeile te-au copleșit.
  Hai, Danny!
  Hai, Danny!
  Hai, Danny!


 171. 171
  1Q:

  Nu e bine să trecem de la o extremă la alta. Unei națiuni i se potrivește dictatura așa cum alteia i se potrivește tipul ăsta de democrație americană.
  Poate că dictatura este o treaptă inferioară democrației. Poate că fără a cunoaște ororile unui sistem nu înțelegi celălalt sistem, puțin mai potrivit. Istoria ne-a demonstrat că marile puteri fac mereu noi și noi experiențe.

  Cosa mi s-a părut c-ar spune cam ce gândesc și eu. Nu știu, poate mi se pare..
  Te-ai referit la Chavez când ai pomenit de dictatură?


 172. 172
  Danny:

  Nora, ai inteles fix pula din scurta mea prezentare a proiectului politic.

  Teoretic, asasinez societatea civila? O societate civila nu poate fi „asasinata” decat in conditii de dictatura ce se rasfrang asupra ei. Or, proiectul meu va pune capat definitiv oricarei tendinte spre dictatura, fie ea de dreapta sau de stanga.

  Practic, societatea civila devine parte a clasei politice? Eram sigur ca nu vei pricepe nimic. Scumpete draga, opozitia stat(societate politica) -- societate civila se poate face si in afara politicului. Or, tocmai lipsa de cultura civica, de cultura politica, de simt civic al oamenilor ce compun tara numita Romania, fac din aceasta tara una nedemocratica cu tendinte vizibile si alunecari majore spre orice tip de dictatura, tiranie sau oligarhie.

  Cand John Locke si Montesquieu vorbeau in sec. 16-17 despre separatia puterilor in stat, despre divizarea puterii statale-monarhice, intotdeauna au existat oameni(nobili feudali) ca tine( nu c-ai fi tu nobil)care n-au inteles despre ce este vorba, iar atunci cand au inteles s-au impotrivit acestor idei de separatie a puterilor, deoarece atotputernicii isi pierdeau puterile si privilegiile. La tine, momentan, este doar o problema de intelegere a lucrurilor, mai degraba, de neintelegere.


 173. 173
  1Q:

  Am o părere extrem de proastă despre FMI, nu că ar fi alcătuit dintr-o șleahtă de asasini economici.. Puțin îmi pasă dacă asta mă aruncă în sfera teoriei conspiraționiste cum că ar face și-ar drege pt controlul economic planetar.


 174. 174
  Danny:

  Da, Ana, azi s-au implinit 2013 -- 1945 = ? ani de cand a fost instaurat Guvernul Dr. Petru Groza.

  Da’ stii ca-mi placi? „Reincarnarea lu 6 Martie”? Hm, tendentioaso! Vezi ca…………………..hm.


 175. 175
  1Q:

  alexa e bolnavă? Știe cineva?


 176. 176
  1Q:

  La draq! Mă simt abandonat..


 177. 177
  Ana:

  Nu e. Ne băurăm cafeaua amândouă. Se plânse de tine, că n-ai maneră.


 178. 178
  1Q:

  Transmite-i o basculantă cu pupici eviscerați.


 179. 179
  1Q:

  Dezmățați, adică..


 180. 180
  Nora:

  1Q: Să spui că unei naţiuni i se potriveşte dictatura mi se pare că e ca şi cum ai spune că unor oameni li se potriveşte cancerul. Da, unii luptă mai bine, mai eficient contra lui sau se adaptează mai bine, dar tot nu cred că e „potrivit”.

  Să nu pricepi din toate astea că eu consider sistemul democraţiei americane vreun ideal. Nu eu sunt cea care trece de la o extremă la alta. Şi nu, nu mă refeream neapărat la Chavez, deşi să arunci judecători şi ziarişti în puşcărie nu mi se par tocmai semnale ale unui regim sănătos.

  Danny, n-am chef de tine.


 181. 181
  1Q:

  Sunt dictaturi și dictaturi. Dictatura legii e așa de dură?


 182. 182
  Nora:

  Ţi se pare că eu aş fi fan FMI? Ba din contră, mi-a plăcut de nu se poate ce au făcut argentinienii. Nu sunt, dar dau vina în primul rând pe aleşii noştri care ne-au târât în afacerea asta sau care au negociat execrabil. De fapt, puteam delega şi o capră beată că tot aia era.

  Dar ştii, cred că nu e prea matur să le arăţi degetul mijlociu când nu prea ai variante sau, dacă ai, habar n-ai să le fructifici.


 183. 183
  1Q:

  N-am argumente solide ca tine. Mă manifest simpluț cu părerea că fiecarui stat ar trebui să-i fie respectată propria forma de organizare.
  Imixtiunea marilor puteri în ciorba altui stat are o singură direcție: cea de supunere administrativă și acaparare a bogățiilor naturale a respectivei regiuni.


 184. 184
  Danny:

  Nora, esti o ignoranta. Asta nu este o jignire, este o realitate. Sper ca esti de acord cu mine.

  Citeste, studiaza mai mult in acest domeniu si-ti vei da seama de greselile tale. Cand n-ai cunostinte sau argumente, afirmi ca n-ai chef de mine. Este o onoare pentru mine acest lucru si un minus major pentru tine, oltencuto. Noroc cu ochisorii aia frumusei.


 185. 185
  Nora:

  Dar să lăsăm dictaturile altora.
  Să revenim pe plaiurile noastre unde se fac petiţii pentru salvarea infractorului Brădişteanu!


 186. 186
  Nora:

  Danny, read my lips: du-te dra-cu’!


 187. 187
  Ana:

  1Q,

  Cine-ţi susţine/grevează/etc. economia, îţi dictează politica. E valabil de la familia de două persoane până la economia globală.


 188. 188
  1Q:

  D`aia ziceam că ne-ar fi prins bine o echipă de jucători de poker, rafinați, stilați. Chiar puțin escroci, dar grei la capitolul tact și diplomație.


 189. 189
  1Q:

  Corect, mică! dacă am judeca problemele de la nivelul unei familii am înțelege și mecanismul global, respectiv, globalizarea. Tu chiar ai fi mică-mea.. Nora, ce vrea ea: soră, soție colocataru` că e un norocos..


 190. 190
  1Q:

  La mulți ani mamei lui!
  Și a tuturor mamelor din lumea-ntreagă!


 191. 191
  1Q:

  Anticipat.


 192. 192
  Danny:

  Verzelius, Nora n-are cunostinte solide. Este semi-varza la acest capitol. Ea opereaza cu niste informatii, aceleasi de cativa ani, pe care le incurca de fiecare data cand incearca sa le explice. Fiind prea rigida in gandire, ea diagnosticheaza orice idee sau actiune in acelasi fel, adica pune aceeasi stampila peste tot. Daca ea a inteles ca eu vreau dictatura sau ce a scris mai sus, imi dau seama de limitele pe care le are.

  „Dictatura legii” ar trebui sa existe peste tot. Impropriu spus „dictatura”, aceasta sintagma se refera la statul de drept, principu al democratiei moderne, care pune statul, ca entitate politica, sub domnia legii. Acest lucru se intampla cel mai bine in S.U.A. si mai putin in Europa, care da dovada de o toleranta mai mare fata de aplicarea legii. Diferentele sunt de natura istorica intre SUA si statele europene occidentale, pe care n-am timp sa le explic eu acum. Dar, va sosi si aceasta clipa.


 193. 193
  Nora:

  1Q, mă iei la mişto? 😀 Fie, nu mă deranjează.
  Realist vorbind, lumea se cam împarte în nişte tabere. Nu multe. Trebuie să faci o alegere, să vezi unde ţi-ar fi mai bine. Nici Elveţia nu e aşa neutră precum pare. Nu când ne gândim la bănci şi la cine-şi ţine banii acolo.
  Hm, nu ştiu ce să zic nici cu respectul ăla. Depinde ce e mai important pentru tine: statul (care e o abstracţiune după mine) sau indivizii. Nu, nu cred că imixtiunea americană are vreun dram de solidaritate, nu cred că o fac cu intenţii bune, nu cred că „civilizarea”, aşa cum o practică ei, are sorţi de izbândă. Din contră, va tensiona şi mai mult lucrurile în zonele respective. Dar dacă ar face-o, dacă n-ar avea mâinile murdare de petrol, atunci aş fi pro-imixtiune fără nicio rezervă. Pentru că, pentru mine, primează individul şi drepturile omului.

  Când mă gândesc la o femeie lapidată pentru adulter, la copii puşi la muncă grea, la oameni torturaţi, mi se pare că orice intervenţie e nu doar justificată, ci chiar obligatorie. Dar, repet, ştiu că imixtiunile de acum nu au la bază nimic de soiul ăsta.


 194. 194
  Nora:

  Uite, aţi văzut cum şi-a rezolvat Islanda problema bancară. Am aplaudat-o atunci pentru asta. Să vedem dacă ce-au făcut ei e sustenabil şi pe termen lung.


 195. 195
  1Q:

  Danny, cu tot respectul, te contrazic. De ce vorbești așa? Nu te recunosc!
  Mulți ar vrea să gândească așa ca Nora și să-ți spun drept… nu le-ar sta rău, ba dimpotrivă.


 196. 196
  Danny:

  Nora, Ana a spus sa vorbim civilizat. S-o fi referit numai la mine? Dandu-ma dracului, tu dai dovada de ingustime a mintii tale, pe langa multe altele pe care n-am chef sa le insir.

  Faci aceeasi greseala de fiecare data cand cineva te contrazice. Din acest punct de vedere esti primitiva.

  Sa stii ca-mi este tare usor sa-ti intorc dracuiala, dar n-o fac, numai pentru a-ti demonstra superioritatea mea fata de orice inseamna Nora. Te pup, papusica iritata.

  Si, nu mai zic ca te pot lua la misto cum vreau eu, dar nu o fac.


 197. 197
  Nora:

  Lasă, 1Q. E greşeala mea. Nu trebuie să intru cu Danny în astfel de subiecte. E foarte sensibil la „platforma politică”.


 198. 198
  Nora:

  Nu mă pupi. Poţi pe dracu’.

  Danny: şşşşşt. Asta e atitudinea potrivită.


 199. 199
  Nora:

  Cosa, am făcut rost de film, tot dublat în franceză e. N-are subtitrare. Dar i-o găsesc eu. Merci.


 200. 200
  1Q:

  Cum să fac mișto? Noraaaaaaa, io?
  Poate că ăsta mi-e felu` ..na!
  Fără violență!

  Păi, na, ai zis bine referitor la imixtiunea democrată americană.


 201. 201
  Danny:

  Verzelius, nu ai inteles ce vreau sa-ti zic. Multi ar vrea sa gandeasca ca Nora, corect, dar nu in problema de mai sus. In altele, da.

  In problema de mai sus, Nora este semi-varza, dar nu vrea sa recunoasca, deaorece este prea mandra de ea, si de multe ori razbunatoare, asemenea unui oltean, ca-i cunosc destul de bine. Iar eu pun cu sete punctul pe I.

  In alte teme, Nora este buna si chiar foarte buna. Acum m-am facut inteles?


 202. 202
  1Q:

  Nu. Da` nu te supăra!


 203. 203
  1Q:

  Vreau și eu un film, Nora! trim. pe transfer, pls!


 204. 204
  1Q:

  Ți-am zis că mă tratez.


 205. 205
  Danny:

  Si, ca sa mai pun odata punctul pe I, doresc sa afirm ca Nora este asemenea unei copile de 6-7 anisori care, atunci cand este contrazisa, se supara, scuipa, injura, isi ia jucariile si pleaca. Aceasta atitudine a ei dovedeste o crasa lipsa de maturitate in gandire si in comportament.

  Acceptandu-ti criticile iti mai scade din doza uriasa de orgoliu prostesc si infantil de care dai dovada.

  Te pup, papusa, asta ca sa inveti sa-ti asumi si criticile in viata si in public.


 206. 206
  1Q:

  alexaaaaaaaaaaaaaaa


 207. 207
  Danny:

  Daca n-ai inteles ce ti-am spus, Verzelius, nu este nici o problema, n-am de ce sa ma supar. Neintelegerea vine din partea ta si, oricum, pana la batranete vei avea tot timpul sa pricepi si aceste lucruri. Omul pana moare invata!

  M-as fi asteptat sa invete mai rapid Nora, dar asta e.


 208. 208
  1Q:

  Nora: Când mai pleci (îmbufnată) îmi lași mie găletușa ta?


 209. 209
  1Q:

  Aoleu, Danny!


 210. 210
  alexa:

  ești patetic! dă-ți două palme și treci peste!


 211. 211
  Seva Tudose:

  Danny#148

  nesimțitule,da am fost în România-București în 1989,eu și toți 3 copii mei,băiatul de 13 ani s-a urcat în camion spre Televiziune,eu cu fetele spre sediul PCR,fiind pe străzile Revoluției,am fost prezentă și la mineriada din 1990…la Palatul Victoriei,apoi în toamna lui 1990 am plecat în USA,știam că voi pleca din 1982 dar tot am ieșit pe străzi…bulangiule ,hai sictir !

  exact când poate tu învățai cum să-ți faci laba,mojicule(că ești mai tînăr ca mine) Mai lasă-mă în Cristoșii mamei mele ,ca să nu mă iau din nou de ierarhia familiei tale.
  :mrgreen:

  Citește ce a scris Ana la com.187 că spune totul ! Citește și dă mai departe ! Ia du-te tu la un blog comunist,cum ar fi „Plai cu boi” a lui Mircea Dinescu !
  Acolo poate faci și carieră „pulitică” !


 212. 212
  1Q:

  alexa? Cu cine vorbești, gorgonzola mea?
  Turturica mea, ai apăruuut!


 213. 213
  1Q:

  Seva: trimite-i o racheta aer-aer!


 214. 214
  1Q:

  alexa, prinde! vjjjjjjjjjjjj..KA-BUM!


 215. 215
  1Q:

  alexa? dacă ai leșinat, aplică-ți remediul.. cu 2 d`ălea.


 216. 216
  1Q:

  Gata. Îmi iau flașneta și plec în lume..
  Vă pup războinic, cu scutul antimacetă!


 217. 217
  Danny:

  Ana spune asa: „Cine-ţi susţine/grevează/etc. economia, îţi dictează politica”.

  Partial ai dreptate, dar ideea de mai sus duce inevitabil, in perpetuarea vesnica a ei, catre dictatura economica in primul rand, si apoi politica.

  As vrea sa stiti ca in continutul chartelor si al declaratiilor solemne ale drepturilor si libertatilor omului din perioada moderna, care sunt de sorginte liberala, s-au adaugat in 1948 urmatoarele drepturi social-economice ale omului: dreptul la munca, dreptul la un salariu corespunzator muncii pe care o prestezi, dreptul la concedii platite, dreptul la sindicate, etc, care au facut ca in perioada postbelica sa se ajunga la formarea clasei de mijloc( atat de mult dorita in Romania) in S.U.A. si in statele occidentale europene.


 218. 218
  Nora:

  1Q, ţi-l trimit, dar ai puţină răbdare. Încerc totuşi să fac rost de-o variantă nedublată. Aştept un răspuns de la cineva.


 219. 219
  Nora:

  N-am plecat, nu sunt supărată. 😀 Îţi las şi grebluţa, s-o piepteni frumos pe Alexa.


 220. 220
  Ana:

  Na, că eu intru-n transe erotice când citesc teorii. Mai uşor, că am de lucru mult. 😳

  Dreptul la…


 221. 221

 222. 222
  Ana:

  Nora,

  Ce-i aia de culoare atât de frumoasă şi descăpăţânată? 🙄


 223. 223
  Danny:

  Auzi, Sevo, nesimtito, cu tine imi permit sa vorbesc urat si jignitor deoarece, doar prostia te tine in viata. Daca nu erai proasta, ai fi murit dracului de mult.

  Eu nu-mi pierd timpul cu o proasta ca tine sa-ti explic niste lucruri pe care n-ai sa le pricepi niciodata. Pe tine trebuie sa te iau doar la misto, gasca bleaga ce esti.

  Oricat as fi invatat sa fac eu laba in tinerete, produsul labei mele iti poate oricand tine de cald sau de creier la capul ala plin de tarate pe care l-ai dobandit la nastere.

  Si, ai grija cu luatul de familii, ca te nenorocesc pe viata, vita ce esti. Tu esti pentru mine in categoria celor pe care pot sa-i spurc de cate ori simt eu nevoia. Sper c-ai inteles, si mai sper ceva: sa nu-mi mai raspunzi. Imi faci greata si sila cand te vad cat esti de rea si de proasta. Punct!


 224. 224

 225. 225
  Danny:

  Cu alte cuvinte, Ana, DREPTUL LA VIATA, este tot ce am insirat eu mai sus. De fapt, nu eu le-am insirat, ci teoreticienii postbelici. Eu le-am adus doar la cunostinta.


 226. 226
  Nora:

  E un brand nemţesc cu tricotaje (şi nu numai) foarte mişto.

  http://www.pugnat.com


 227. 227
  Ana:

  Ce frumuseţe! Cine, ce, cum, când?


 228. 228
  Ana:

  Danny,

  Urât. 🙁

  Să-mi spui, te rog, şi cum poate fi prostia motorul vieţii unui om, că aici e chiar mare noutate pentru mine.

  Daca nu erai proasta, ai fi murit dracului de mult.

  Aici, recunosc, m-ai pierdut.


 229. 229
  Nora:

  Danny, eşti de-a dreptul insalubru. Bleah!


 230. 230
  Danny:

  Mda, raspunsul mi l-a dat Nora la „ce urmeaza”?

  Urmeaza poze cu spatele, pozitie verticala si pozitia culcat in fan.

  Cea culcat in fan este tare simpatica, e precum gaina care-si asteapta cocosul nerabdator. Oricum, e o poza reusita.


 231. 231
  Nora:

  Începi să devii libidinos.

  Nu sunt eu, „somitate” ce eşti!
  Monumentul naturii!


 232. 232
  Nora:

  Am văzut c-ai bălmăjit ceva legat de pozele mele, dar nu m-am obosit să-ţi răspund. Bunul-simţ ar fi trebuit să-ţi tragă un semnal de alarmă dacă nu era mort şi-ngropat de mult.


 233. 233
  Ana:

  Vezi tu, Danny, sunt lucruri despre care nu doar am auzit, ba chiar le-am studiat intens acum vreo 7 ani, pe când mă pregăteam pentru un concurs cu bibliografie stufoasă tare: UE, constituire, organisme, carte, funcţionare, drepturi & co. Le ştiu în detalii.

  Apoi, mi-au trecut prin mâini ani în şir tratate bilaterale ale României cu diverse state. Le-am citit la literă, nu le-am răsfoit.

  Treaba este cum şi dacă ele se aplică în România. Practic, Danny, că de teorii suntem sătui şi-ţi zisei că intru şi-n transe erotice numai la auzirea cuvântului teorie.


 234. 234
  Danny:

  Of, Ana, stiu ca e urat ce am spus, dar e foarte necesar. Pentru mine, sunt cateva persoane care nu au calitatea de OM, iar in baza acestui principiu al meu, deoarece sunt un om cu multe principii dobandite de-a lungul vietii, persoana respectiva nu merita binele si frumosul din partea mea. Asta e tot.

  Nu trebuie sa ma judeci pentru acest lucru. Ai vazut ca de multe ori, eu avertizez persoana in cauza sa stea in banca ei, sa nu-mi mai raspunda. Procedez corect din acest punct de vedere.

  Trebuie sa stii ca oamenii sunt prea diferiti, iar pe fondul crizei economice, polarizarea sociala este cea care imparte oamenii, dar ii pune si in situatii divergente, conflictuale ori de cate ori se iveste prilejul.

  Nora, nu ma impresionezi deloc cu insalubritatea, atata timp cat tu ai dat tonul acesteia inca de la inceput. Punct! Sa zic si eu „bleah”?


 235. 235
  Seva Tudose:

  Danny#192

  și dacă tot te-ai „inspirat” cu „dictatura legii” din politica externă,specific al SUA,cu „acest lucru se întâmplă cel mai bine în SUA.,și mai puțin în Europa”

  îmi e chiar rușine că trebuie să îți cam dau dreptate, aici într-adevăr,America și-a schimbat DEMOGRAFIA și au fost la vot nelipsiți…

  tinerii d-abia ieșiți de pe băncile liceului fără nici măcar cunoștiințele de bază despre politică,mexicanii și toți emigranți latini sosiți din dictaturi,țări comuniste ori socialiste,plus oamenii cei mai bătrâni, oricum cunoscători ai comunismului…veniți de pe Continentul Vechi-Europa,numiții:nostalgicii 😉

  toți cu inflexiuni comuniste,crezănd că Statul Centralizat le vor facilita toate drepturile ptr. o existență fără prea multe eforturi/muncă ! Mega-Guvern cel care îți spune cât să mănânci,cine să trăiască și cine nu ! De generația asta,combinația asta îmi este frică !

  Aceștia l-au votat pe Obama,cel care trece peste literele Constituției,conducând cu mână de fier ! O semi-dictatură…cine ar fi crezut că în mileniul 3 SUA să guste din elixirul comunismului…și a mai câștigat și al doilea termen…

  e mai bun Băsescu de o mie de ori…și România încearcă să se descotorosească,dar Ponta prinde curaj încercând să recontruiască până nu e prea târziu,mitul comunist și este susținut de Obama( bănuiești de ce )

  și americanii se îmbată cu speranțele/promisiunile lui Obama,fiind în continuare în euforia schimbărilor…care întârzie să apară…

  ce-i mai trist este că „DE CE AM FUGIT EU,TOT NU AM SCĂPAT”spun asta cu sinceritate,dacă asta te încălzește cu ceva 😥


 236. 236
  Ana:

  Danny,

  Să ne lămurim: urâtul şi frumosul nu reprezintă necesităţi fără de care nu putem supravieţui.

  În ce priveşte orice posibilă formulă discursivă, urâtul n-ar trebui luat în calcul. Este exact lucrul care destabilizează un discurs, îi curmă cursul ideatic firesc. Perturbă, rupe, duce la divagaţii.


 237. 237
  Danny:

  Nora, nu cred ca tu cunosti sensul cuvantului „libidinos”. Eu nu sunt libidinos, sau sunt in masura in care un om normal poate avea un libido. Oricum, libidoul nu mi l-am exprimat in ceea ce priveste poza de mai sus.

  Am spus ca poza e misto, nu datorita unei pozitii sexuale, ci a esteticului ce rezulta din poza respectiva. Dar tu, gata, vii cu stampila si etichetezi. De ce faci acest lucru? Din lipsa de argumente, de ratiune.


 238. 238
  Seva Tudose:

  DANNY#223

  cu ce dracu mă nenorocești tu pe viață ? Măi sărăntocule,trăiești în fumuri ! Nici că nu mai îmi vine să-mi arunc nici mucii pe tine,că n-are rost ! Poți face spume la gură în continuare ! Cum cineva nu este de acord cu gândirea ta,cum te-a apucă spasmofilia ! Boule cretin ce ești !


 239. 239
  Danny:

  Mai, Sevo, tu trebuie sa intelegi un lucru esential pentru comunitatea larga in care traim cu totii: NOI, OAMENII, SUNTEM DIFERITI, IAR DEMOCRATIA INCEARCA SA NE CUPRINDA PE TOTI IN ACEEASI OALA! DAR, PENTRU ACEST LUCRU, NOI, OAMENII, TREBUIE SA DAM DOVADA DE O OARECARE TOLERANTA SI SA NE ACCEPTAM IMPREUNA CU IDEILE SI ASPIRATIILE NOASTRE, CARE DE MULTE ORI SUNT DIVERGENTE SI CONFLICTUALE. DACA REUSIM ACEST LUCRU, ATUNCI PUTEM VORBI DESPRE DOMNIA DEMOCRATIEI IN LUME! Esti capabila sa tolerezi pe cel prea diferit de tine? Daca poti, atunci putem vorbi de democratie, daca nu, vom avea parte de orice regim nedemocratic.


 240. 240
  Danny:

  Imediat iti raspund, Ana, apoi trec la treaba.


 241. 241
  Nora:

  Găina care-şi aşteaptă cocoşul?

  Curul din faţă la care făceai referire azi-noapte? (orice o fi însemnând tâmpenia asta, curul oamenilor e de obicei la spate)

  Hai, scuteşte-mă!


 242. 242
  Costelus:

  Tu esti in fin, N? 😀

  Mai Verzel, FMI-ul este o banca, nu este un guvern. Ei vor sa fie siguri ca isi vor lua banii inapoi, dar exact in cur ii doare de masurile pe care le iau guvernele respective. De exemplu, ei spun „reduceti cheltuielile bugetare!”. Nu conteaza pentru ei ca nu-si mai iau parlamentarii mercedesuri noi sau se taie salariile medicilor rezidenti.

  Esti sinistu cu „unor popoare li se potriveste dictatura”. Mai, tu bei de dimineata??


 243. 243
  1Q:

  Costele, tare costeliv ești cerebral. Nu te supăra!


 244. 244
  Danny:

  1 -- Ana, inainte de a exista o practica, exista teoria. Faptul ca in Romania totul ramane la stadiu de teorie, sau chiar de vorba goala, acesta e un adevar incontestabil, si-ti dau dreptate. Dar, trebuie sa intelegi ca o practica nu poate exista fara o teorie. Teoria reprezinta SUPRASTRUCTURA UMANITATII, a valorilor umane, restul intra la INFREASTRUCTURA. Avem nevoie de ambele, intr-un echilibru ce trebuie atins tot timpul pentru realizarea BUNASTARII UMANE. Din pacate, in Romania nu se aplica.

  2- Putem supravietui si in lipsa frumosului si a uratului, dar gandeste-te numai la faptul ca, a supravietui intr-o societate numai cu necesitatea hranei materiale, nu consider ca este un scop in sine, si in plus, poate dauna psihicului uman luat in intregime. De ce? Peste tot pe unde mergi vazand cu ochii, gasesti frumos sau urat. Mai ales ca aproape tot ce este urat, poate fi si rau, iar aproape tot ce este frumos poate fi si bun. Iar daca eliminam si Binele-Raul din noi, atunci viata noastra, a fiintelor umane ce pretindem a fi, ar fi de netrait!


 245. 245
  1Q:

  Cred că ești tare mândru că ai ceva bicepși, tricepși și marele dorsal bine conturat. Unde am zis eu că FMI e guvern? Si ce înțelegi prin dictatură? Ia, uimește-mă..


 246. 246
  Costelus:

  Seva, stai tu linistita, SUA nu mai e capitalista cam de vreo 40 de ani, de cind s-a renuntat la convertibilitatea in aur. Din acel moment guvernul a putut cheltui oricit.

  De Chavez nu stiu ce sa spun, dar nu presupune tu imediat ca SUA sint un inger al democratiei si toti cei care se opun americanilor sint niste demoni. Oricum, in fata cancerului toti oamenii sint egali …


 247. 247
  Nora:

  1Q, l-am găsit fără dublare. Cu două subtitrări, una în engleză, cealaltă în franceză. Acum se uploadează. Din păcate, Cosa avea dreptate, îmi arată că durează 4 ore. Când e gata, ţi-l trimit.


 248. 248
  1Q:

  Mai bine-i să fii beat că te poți trezi a 2-a zi, chiar dacă ai dureri de cap, decât prostan veșnic..


 249. 249
  1Q:

  k, nu-i grabă. Mulțam!


 250. 250
  Danny:

  Nora, potoleste-te. Se vede ca nu mai ai argumente. Nu inventa prostii, suntem saturati de atata prostie seviana pe aici.

  Am glumit cu gaina si cocosul, la fel si cu curul din fata, asa ma exprim eu.

  Revino-ti, Nora. Tu esti desteapta, dar in alte domenii, ti-am spus-o de nenumarate ori. Nu-ti confisc eu inteligenta, ramane a ta pe vecie. Numai sa ai grija de ea pe parcursul vietii, ca se mai si poate pierde, ha,ha,ha……………..a dracului e kielea pe mine, dar nici tu nu esti departe.


 251. 251
  Costelus:

  Eu nu stiu cum poti avea o parere proasta despr FMI. Iti convin conditiile, iei bani de la ei, nu-ti convin, nu iei! Ori te imprumuti din alta parte, ori nu te imprumuti deloc.


 252. 252
  1Q:

  Așa cum pot avea o părere despre orice, Costele. Chiar și despre ideile tale! FMI-stule!


 253. 253
  Ana:

  Danny,

  1. Am încercat doar să-ţi spun că teoria o ştim, nu că ea n-ar exista ori c-ar fi inutilă. Futilă îmi pare recurenţa la ea.

  2. În ce priveşte necesitatea apriorică a frumosului/urâtului, m-am referit doar la afirmaţia ta Ştiu, Ana, că e urât ce-am spus, dar e necesar. Putem alege întotdeauna o variantă măcar neutră de discurs. Necesitatea, în acest caz, nu este un argument biped.

  Doamne, cum mă faci tu, Danny, uneori să fiu scorţoasă. 😆


 254. 254
  Danny:

  Sevo, la 238, spui ca eu sunt sarantoc? De unde stii, ametito? M-ai cautat in buzunare si in loc de bani ai dat de altceva, ghici ciuperca ce-i?

  Tu vrei sa te mistocaresc tot timpul, caraghioaso? Ti-am spus sa nu mai jignesti?

  De ce ai plecat din Romania? Traiai prea bine in tara? Te-ai imbogatit in USA in 23 ani, ai devenit capitalista? Tu nu-ti dai seama cat de ridicola poti sa fii cu acest discurs?


 255. 255
  1Q:

  Ce-am mai rââs!
  alexaaaaaaaaaaaaaaa.. love me, pls!


 256. 256
  Ana:

  De ce, micule? 🙄


 257. 257
  1Q:

  Că mi-am adus aminte de ceva..


 258. 258
  Nora:

  Danny, nu se vede nimic. Eu nu intru în dezbateri cu tine. Eşti obositor, repetitiv, vorbeşti despre democraţie, dar spui că unele persoane nu trebuie considerate oameni, înşiri platitudini precum alea cu dreptul la muncă şi salarizare pe un ton aşa mândru de zici c-ai descoperit Sf. Graaal şi ca şi cum noi nici n-am auzit despre aşa ceva, vrei să impui democraţia prin abuzuri şi încălcând drepturile celor pe care tu-i consideri „suboameni” (ceea ce e un nonsens), pe scurt, te găsesc aşa de aberant încât nu ştiu cu ce să-ncep la tine şi cu ce să termin.

  Deci, nu e vorba de argumente, e vorba de refuz de a intra în discuţii cu tine. Cu totul altfel stă treaba cu persoanele pe care eu le găsesc rezonabile. Sau care îmi spun măcar ceva deştept, intrigant. Măcar cu un dram de sens. Nu intri în această categorie, asta e.


 259. 259
  Ana:

  Zi şi mie, mică.


 260. 260
  1Q:

  Tot aștept să intervină cineva să spună:
  -- bă, nu-mi vine să cred! ce-aci, bă? răilor!


 261. 261
  Costelus:

  N, tu esti in fin acolo?


 262. 262
  Ana:

  Păi, tac-tu zise că e ocupat azi. Face bani sau scoate bani, că nu-mi fu clar. Îl ştii abscons şi echivoc.


 263. 263
  Danny:

  Ai dreptate, Ana. Eu sunt constient, cu tine ma potrivesc ideatic. Mi-am dat seama de acest lucru de mult, cred ca si tu ti-ai dat seama.

  Daca e sa mai intervin din cand in cand cu niste precizari, este tocmai pentru a intari compatibilitatea noastra universala. In multe situatii eu pe tine te simt, de aceea esti la locul tau in sufletul meu.

  2 -- Da, e urat ce-am spus, dar e necesar. Acest lucru dovedeste faptul ca de multe ori, ce este urat, poate fi si rau, iar din pacate, si necesar. De ce? Pentru ca binele meu, oricand poate fi raul tau si invers. Ca putem avea si alte optiuni, de acord cu tine. Depinde de starea subiectiva a persoanei sa le foloseasca sau nu.

  Mi-ar placea sa fii scortoasa, dar tot timpul cu zambetul pe buze. Te pup.


 264. 264
  Nora:

  Costeluş, eşti opsedat? Sau doar redundant?


 265. 265
  Costelus:

  Mai, tu numa’ opsedati vezi 😀


 266. 266
  Danny:

  Nora, nu se vede nimic, deoarece nu esti capabila sa vezi nimic. Da, posibil sa fiu obositor pentru o minte slaba ca a ta. Mintile slabe obosesc repede si des.

  In rest, n-am ce sa-ti explic, deoarece esti in pom si am alte treburi mai interesante de facut decat sa-ti desenez niste idei, pe care nici peste 50 ani nu le vei pricepe. Dar, pana a pricepe tu ceva, te invit sa pui mana sa mai citesti, apoi sa intri in discutii cu mine.

  Ramai rezonabila cu tine insati, poate asa vei progresa intelectual.


 267. 267
  Ana:

  Danny,

  1. Potrivirea-i fruncea. 🙂

  2. Aici nu suntem de acord. În contextul despre care discutăm, urâtului nu i se poate asezona vreo formă de necesitate. Poţi oricând să-ţi expui ideile ori impresiile folosind un limbaj elegant, iar dacă eşti nervos, unul iritat. Nu există argument pentru insultă. Atât am avut de spus.


 268. 268
  1Q:

  Nu la ticu Raj m-am refe, mică! El nu folosește apelativul acesta nobiliar „bă”.. nu că n-am merita!

  alexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dacă n-apari, te ocărăsc academic!


 269. 269
  Nora:

  Danny: păi, nu-mi mai explica nimic. Chiar te rog! 😆 😆 Opreşte-teeeeee! Lasă-ne aşa, fără idei desenate.


 270. 270

 271. 271
  Nora:

  Costeluş, bântui grav cu FMI. FMI nu dă doar bani şi-i aşteaptă înapoi. FMI dictează direcţii. Iar când o dă în bară, nu plăteşte. Cum a fost acum, când au zis că „hm, da, ne-am cam înşelat, austeritatea a dat în cap economiei, nu ne-am aşteptat la aşa efecte ale şomajului, scuzaţi-ne”. Şi dacă recunosc, ce? Ne scade nouă asta cu ceva nota de plată?
  De-aia au şi zis că Portugalia şi Spania vor beneficia de un tratament diferit faţă de al grecilor. Cică pentru 1 dolar economisit prin austeritate de guvern, costurile asupra economiei au fost de 1,5 dolari. Deh, au greşit indicatorii! Deci, au împins mai mult în groapă Grecia.
  Adică da, îmi dai bani, dar nu-mi arde recolta ca să te miri după aia că n-am cu ce plăti.


 272. 272
  Danny:

  Iti dau dreptate, Ana. Am spus eu ca sunt perfect? Niciodata.

  Pe tine, Nora, te las asa fara idei desenate, in multe domenii. Tie o sa-ti desenez pe hartie doar cum arata un libido. Pentru nivelul tau intelectual deja e prea mult.


 273. 273
  1Q:

  Îu, Nora! Până și io am înțeles! Unde ai pus grebluța aia?

  c-acu` vine nebunatica mea și vrea pieptănătura altfel..

  șșt, aud ceva pași.. ea e!


 274. 274
  Nora:

  Lasă-mă, Danny boy. Nu-mi desena nimic, nici un libido, nici două libidouri. 😆 Du-te înapoi la studiu, nu mai pierde timpul pe aici.


 275. 275
  Nora:

  Ce-ai înţeles, 1Q? Explică-mi şi mie. Nu mă lăsa pe mâna lui Danny. Brrrrr! 😆
  Îţi dau grebluţa, dar mi-o dai înapoi după aia. Trebuie să mă apăr de maidanezi, să-i dau lui Danny cu ea la ceafă, mă rog, chestii sanitar-gospodăreşti.


 276. 276
  Danny:

  Am plecat la studiu. Am pierdut 2 ore. Trebuie sa recuperez acum, asta e.


 277. 277
  1Q:

  Cum, ce? schița FMI.


 278. 278

 279. 279
  Costelus:

  FMI-ul nu le-a interzis grecilor sa taie cheltuielile. Ca Grecia a ales sa mareasca taxele pina cind au murit toate firmele, asta a fost decizia lor. Romania a facut exact la fel.


 280. 280
  +:

  Ai, să-mi bag pula!


 281. 281
  Nora:

  N-am făcut bineeeee, 1Q! 😥 😥 N-am deseeeeeenat frumooooos!


 282. 282
  Nora:

  De ce schimbaşi clipul, 1Q?


 283. 283
  Costelus:

  Da, Verzel, FMI e vinovat de toate.


 284. 284
  Costelus:

  Eu am pula mica din cauza FMI-ului.

  N, mie nu-mi vine sa cred ca tu esti in poza 😀


 285. 285
  +:

  Nora, fără supărare (bine, măi, fie şi cu supărare) unde te-ai documentat despre dictatură că vreau şi eu. Din dex, de pe wiki, cumva?!

  Sau hai să te iau altfel, tu, când te-ntorceai de la şcoală când erai mică, de câte ori pe an lăsai poteca mult şi monoton bătătorită ca să te duci la debarcader să-ţi dai cu ghiozdanu pe gheaţă fără să ştie maică-ta de tine?!

  Sau: dacă te duci să te pui la o coadă (la teatru – vorba ălora) şi în faţa ta sunt trei ţâgani şi două ţâgănci apoi, în spatele tău mai vin doi ţâgani, în câte secunde renunţi la stat la coadă şi fugi acasă?!


 286. 286
  1Q:

  Ba da, ai desenat perfect! Are și contur.
  Àcu` na, totul vine după facultăți!

  alexa?
  Mai aștept mult?


 287. 287
  Ana:

  Exact la fel este pleonasm. A se evita.


 288. 288
  1Q:

  Mă deprimă și o contaminez pe alexa, d`aia am sch clipul.

  Ba da, Costeo, e! Da` io nu mă pricep la desen!


 289. 289
  Nora:

  Of, Cosa. Da, măi, nu ştiu nimic, nu pricep nimic, numai tu ştii. Trebuie să fie tare obositor pentru tine să ai de-a face cu neisprăvite ca mine.


 290. 290
  Costelus:

  Cum sta la pinda dihania! 😀


 291. 291
  Ana:

  Nu e necesar. Îmi sari în ochi. 😀


 292. 292
  Costelus:

  Auzi Nora, Danny are liber sa spuna ce vrea? I-am citit din greseala comentariul adresat Sevei, ca era linga o poza.

  Ne mai miram atunci de ce unii se mai supara si pleaca. Si, daca tin eu minte, dupa un schimb de mui care a durat citeva zile, ai spus tu ca „nimeni nu mai da muie nimanui aici”. Poate mi s-a parut, zic.


 293. 293
  Ana:

  Termină cu referinţe de tip muie, că, se pare, nu pupăm Schengen din cauza scandalului cu muie-n vamă. Cică sugem pula-n timpul serviciului, fapt, altfel, reprobabil. Mă sensibilizai.


 294. 294
  Nora:

  Iar faci pe portarul netalentat? Ţi se pare că eu nu ştiu să citesc sau cum?


 295. 295
  1Q:

  Mică:
  Iezact la fix, defel!
  A se asculta evita:

  Arhentina, avante!


 296. 296
  Costelus:

  Tu uiti repede, N. 😀

  Acuma serios, nu cred ca merita Seva sa gaseasca asemenea mizerii la adresa ei.


 297. 297
  +:

  Nu te eschiva, răspunde. Ce te-au învăţat la debate?!


 298. 298
  1Q:

  De alexa știe cineva?
  Nu că mi-ar păsa, da` m-am îndrăgostit ca prostu`..


 299. 299
  Nora:

  La ce să răspund, Cosa? Şi ce mă tot fuţi cu debate-ul ăla?


 300. 300
  1Q:

  ..și Nora fu izbită de perete cu brutalitate, făcând poligonul să vibreze. Își mușcă buza de sus cu gingășie, și spuse:


 301. 301
  1Q:

  La draq! hai să facem schimb de postare, Nora!


 302. 302
  Ana:

  Nora,

  … şi nici nu mai intrăm vreodată, dacă despre sex cu debate este vorba. 🙁


 303. 303
  Nora:

  Costeluş, lasă-mă dracu’.


 304. 304
  Nora:

  1Q: 🙂

  Ana, nu prea pricep la ce te referi.


 305. 305
  1Q:

  Dezbateți o debate?


 306. 306
  1Q:

  Dezbateți or not debate?


 307. 307
  Costelus:

  De bate des, Nora? 😀


 308. 308
  +:

  Păi la debate -- ăla pe care tu-l vrei în şcoli, te învaţă să beleşti ochii şi la ce zic fraierii ceilalţi, că ce poţi să ştii?!

  Deci, voiam să-mi răspunzi la nişte întrebări, da’ dacă nu se poate, nu-i nimic. Eu cedez, particip constructiv la discuţii, îi ascult cu atenţie pe ceilalţi. Încerc să mă împac cu mine însumi, să mă perfecţionez şi să mă dezvolt personal.


 309. 309
  1Q:

  Aolică, mică! dacă te-ar auzi șefu` meu.. nu că nu te-ar aproba, da` ți-ar da dreptate, pe lângă faptul că nu te-ar dezaproba deloc.


 310. 310
  Ana:

  Nora,

  Am glumit. 🙂 Mă mai fuţi mult la cap cu debate? De-acolo.

  Cosa,

  Dezvolta-te-ai! 😉


 311. 311
  1Q:

  Am fugeat! Vă pup din poartă!


 312. 312
  Ana:

  Du-te, mică. Să vii să recuperezi fata diseară. O hrănesc eu azi.


 313. 313
  +:

  Eu fut clasic, cu pula.

  Cu debatu fut ăştia mai cizelaţi, mai finuţi de pe la televizor.


 314. 314
  +:

  Bine, măi, na! Nu mai fut nici cu pula, sunteţi mulţumiţi acum?!


 315. 315
  Ana:

  Noi să fim mulţumiţi?! 🙄

  Însoţitoarea ce draci zice?


 316. 316
  Nora:

  Bine, stimate coleg. Te rog să-mi ierţi scurta-mi rătăcire.

  Dacă îmi amintesc bine, întrebarea era „unde te-ai documentat despre dictatură că vreau şi eu?” Sper să nu mă înşel, iar dacă o fac, nădăjduiesc o lămurire din partea ta.

  Documentarea a venit din mai multe surse. Atât empirice (propriile-mi amintiri legate de un regim totalitar, dar şi experienţele unor apropiaţi şi concetăţeni), cât şi prin lectura şi interpretarea unor documente şi mărturii privitoare la dictatura de la noi sau de aiurea. Ar mai fi, dacă-mi permiţi, şi anvizajarea unor scenarii extrem de probabile ale câtorva autori de distopii, analişti şi eseişti.

  Toate acestea au contribuit la formarea părerilor mele despre dictatură. Rezumând, în umila-mi opinie, dictatura este un regim care mutilează individul şi societatea. Nu cunosc, iar dacă greşesc, am să te rog să mă corectezi, vreun exemplu de ţară în care dictatura să fi avut rezultate pozitive în sensul unei dezvoltări sociale armonioase şi economice prospere. Istoric vorbind, dictatura are nişte surori bune, cu care a venit la pachet: abuz asupra individului, precaritate economică, izolare din punct de vedere ştiinţific şi cultural.


 317. 317
  +:

  Pe ea o mai fut din când în când cu debatu sub pretextu c-o mai cultiv!


 318. 318

 319. 319
  Nastasia:

  Ce dracu se întâmplă cu lumea asta? Danny bâzâie ca o goangă veninoasă, Cosa toarce ca un motănel pufos. Contrariată rămân pe veci.


 320. 320
  Nora:

  Nastasia, şşşşşt. Suntem în mijlocul unui debate. 😆


 321. 321
  Nora:

  Da’ io? De mine de ce nu zici? Nu vezi ce drăguuuţăăăă sunt?

  (să vezi ce jap! jap! îmi dospeşte :lol:)


 322. 322
  +:

  Aaa, da?! Uite, băi frate, nu ştiam. Vezi?! De aia te-am întrebat, ca să mă lămuresc!

  Aşa, acuma spune-mi şi mie, ştii vreo ţară în lumea asta în care guvernarea se face altfel decât prin dictatură?


 323. 323
  Costelus:

  Ce frumos vorbeste Nora! Fara pule, fara draci. Sint socat! 😀


 324. 324
  Nora:

  Dragă coleg,

  Am impresia, ce se poate oricând corecta printr-o amabilă şi generoasă intervenţie a ta, că avem definiţii diferite asupra acestui concept. Dacă acesta este cazul, sper o clarificare.


 325. 325
  Costelus:

  N, acuma serios: Chavez a fost dictator sau nu prea? Intreb, chiar nu stiu, nu stau cu bita ridicata.


 326. 326
  Nastasia:

  Venezueleanul de rând ce zice? Ori ăla nu contează, că nu ştie decât că tre’ să halească?


 327. 327
  Ana:

  Breiching niuz:

  Nu căcaturile de pe canalele de ştiri.

  Liftu’ de se prăbuşi e preferatul meu. De pe vremea lu’ Stalin. Corpul D al Casei Presei, că ăştia habar n-au să facă o ştire. Mai devreme, cărară băieţii un imens automat de sucuri cu el, că ălălalt, mare, e-n revizie, iar în ăla micu’ şi cel mai nesigur nu-ncăpea.

  La patru jumate, se urcară cinci oameni în el. Nu-l mai ţinură băierile şi se prăbuşi.

  Zisei asta ca să nu vă luaţi după ce-oţi vedea la ştiri.


 328. 328
  Nora:

  Costeluş, având în vedere că la începutul ultimului mandat, a primit „puteri speciale” prin care a „reformat” ramuri foarte diferite (naţionalizări, impozite, agricultură, politicile privind resursele naturale, asigurări etc etc) prin decrete prezidenţiale, anulând total prin asta principiile de checks and balances, lăsând Asamblea Nacional fără prerogative practic, având în vedere şi restricţiile impuse presei, cenzura internetului, închiderea puţinelor voci oponente, iar toate astea în numele unei „redistribuiri echitabile”, ţie a ce-ţi sună?

  Hai să spunem că e vorba de o „figură controversată”, în cel mai bun caz. Să-i zic hegemonie? Autoritarism? Orice tip de conducere care concentrează puterea într-o singură mână e, hm, să spun, dubioasă?


 329. 329
  Nora:

  Aoleu! Mi-e frică să întreb, dar oamenii ăia?


 330. 330
  +:

  N-avusăi curent vreo cinşpe minute.

  Deci, să revenim:

  #321 era pentru mine?

  Aşa, cu definiţia şi conceptul. Eu n-am făcut până acum nicio afirmaţie, am pus doar întrebări. Cu atât mai puţin am dat definiţii.

  Deci, conform definiţiei tale, spune-mi şi mie o ţară democratică. România, de exemplu, cum e?


 331. 331
  Ana:

  Doi dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Se pare că n-ar fi nimic foarte grav. Când s-au rupt cablurile însă, am crezut că e cutremur. Aşa că-ţi imaginezi prin ce-au trecut ei.

  Portarii tot susţin că erau mai mulţi oameni în lift, prea mulţi, şi ăla ar fi motivul.


 332. 332
  Nora:

  Stimate coleg,

  Din păcate, ţara noastră are un statut fragil. Democraţia presupune îmbunătăţiri continue, o evoluţie perpetuă. Pe o scară de la 1 la 10 (precizând că 10 are o valoare pur convenţională, acest statut nefiind deocamdată atins de niciun stat), aş da României nota 2.


 333. 333
  Nora:

  Ana, bine că n-au păţit nimic grav. Dacă n-a fost din cauză că erau prea mulţi oameni în lift şi dacă nu scrie niciunde care e greutatea maximă admisă, administratorii clădirii ar trebui daţi în judecată.


 334. 334
  +:

  Bun, care altă ţară (în afară de România -- nota 2) e condusă democratic?


 335. 335
  Costelus:

  Nu stiam de Chavez, nu era nimic malitios. Deci a dat bani la oameni si cu asta si-a consolidat puterea.

  Doamne, nici nu-mi imaginez, sa cazi de pe bloc intr-o cutie…


 336. 336
  Ana:

  Nora,

  Cauzele le va stabili ancheta. Sper că pe alea reale.


 337. 337
  Costelus:

  Eu sint convins ca liftul a cazut din cauza lui Basescu.


 338. 338
  Ana:

  Noapce-n straiţă!


 339. 339
  Nora:

  Nastasia, nu ştiu ce zice venezueleanul de rând. Probabil zice ce zicea şi portughezul de rând când Salazar a modificat constituţia şi a rămas la putere vreo… 40 de ani. Tot cu suport popular a făcut-o şi el. Problema e dacă orice venezuelean poate zice ce are chef. Poate? 🙄

  Stimate coleg,

  Aşa cum probabil ţi-ai dat deja seama din alte discuţii pe care am avut plăcerea să le port cu tine, modelul de democraţie şi societate către care tind este cel nordic. Uite: Islanda. Că tot am pomenit mai devreme cazul ei. O ţară mică, fără cine ştie ce resurse, pe care n-o poţi suspecta nici de colonialism.


 340. 340
  alexa:

  ‘tenpulamea!


 341. 341
  Ana:

  Aşa, fata mea! 😆 Fii dură! 😆


 342. 342
  +:

  Pe Islanda n-o pot suspecta nici de colonialism, dar nici de mare interes pentru colonizare. Cel puţin în această fază a colonizărilor.

  Deci, da, o ţară neinteresantă pentru colonizatori poate să-şi construiască în mod natural un model de societate funcţional.

  Hai că-mi place. Mai zi-i!


 343. 343
  +:

  Ana, nu e bun extrasul din Nora. N-a zis că la cap. A zis doar „Şi ce mă tot fuţi cu debate-ul ăla” Care, trebuie să recunoşti, înseamnă cu totul şi cu totul altceva!


 344. 344
  Nora:

  Îmi cer scuze pentru ieşirea mea. Un teribil faux pas. 😳


 345. 345
  Nastasia:

  Că veni vorba de ţări interesante, oare Irakul ce mai face?


 346. 346
  Ana:

  Cosa,

  Aşa e. Scuze.


 347. 347
  alexa:

  așa ai făcut mereu:
  ”plângerea la poliție este un tertip ca să-mi atragi atenția”
  ”vorbitul cu profa este un tertip ca să-mi atragi atenția”
  ”mutatul într-un cartier pe care l-au ales părinții mei, nu eu, în care stau prietenii tăi, fără să fi știut asta, că nu aveam de unde, e un tertip ca să-ți atrag atenția”
  hellooooooooooooooooooooooooooou!
  nu pot să te suport!

  trebuie să vorbești cu mine chiar și numai ca să mă calci pe coadă, să mă știi undeva pe aproape! nu poți să renunți la mine!
  ei uite, eu pot și am renunțat la tine cu mult timp în urmă!
  nu mai vorbi cu mine!
  nu mă mai urmări!
  nici să nu te mai gândești la mine! îți interzic să te gândești la mine!
  nu mă interesează nimic din ce are legătură cu tine și vreau reciprocitate!
  treaba ta dacă poți sau nu! doar fă-o!


 348. 348
  +:

  Irakul ce să facă?! Bine, mersi. Alimentează burţile badigarzilor americani pentru încă vreo treizeci de ani (împreună cu alţii -- că singur nu poate).

  Cam atâta poate o colonie să alimenteze paraziţii. Ei, după vreo treizeci de ani începe circul. Pe care eu nu cred că-l voi prinde. Dar mă bucură eventualitatea lui.


 349. 349
  alexa:

  și ca să-ți ofer un stimulent, să te ajute să te desprinzi de mine, să știi că m-ai rupt în două!


 350. 350
  +:

  Corect, Alexandra! Aşa mi-a zis şi mie una: nu mă interesează dacă mai poţi sau nu, numai fă-o!


 351. 351
  Ana:

  Alexa, draga mea,

  Expresia asta – M-ai rupt în două! – e de bine pe româneşte, cam vulgărică, ce e drept, dar arată hiperpotenţa bărbatului, plus alte abilităţi satisfăcăcioase.

  Deci asta era, păcătoasă mică. 😉

  Nora,

  O bere, că lămuritu-ne-am! 🙂


 352. 352
  Danny:

  Pai, daca Romaniei ii dai nota 2, si asa este, nu este o tara democratica, atunci de ce haia lui Cosa te impotrivesti proiectului meu de reforma politica ce vizeaza imbunatatirea democratiei, mai ales in Romania? Hai sa-ti spun eu de ce. Pentru ca nu ai inca cunostintele necesare. Adica, in principiu suntem de acord amandoi, dar tu te impotrivesti aiurea din motivul pe care ti l-am spus. Iar pe o scara de la 1 la 10, consider ca U.S.A. ar avea cel mai mult, undeva de nota 5-6, iar Europa Occidentala de nota 4-5! Important este ca democratia sa continuie sa se perfectioneze, dar pentru acest lucru e nevoie ca oamenii tarilor care se considera democrate sa imbratiseze idei, comportamente si atitudini democratice in relatiile dintre oameni si tari. Daca oamenii de rand sunt refractari la ideile si valorile democratiei, nu va niciodata in lume democratie, doar cel mult, iluzii desarte si praf in ochi.


 353. 353
  Danny:

  Cat priveste tarile arabe, nu cred ca va fi niciodata democratie acolo, datorita religiei lor rigide si a comportamentului oamenilor de rand arabi super-patriarhali, dogmatici, inchistati in valorile lor spirituale, conservatori si retrograzi totodata.


 354. 354
  Danny:

  Poftim, stire la RTV: „Greii P.D.L. se muta in barca lui Antonescu”! Mai e ceva de comentat? Fi-mi-ar scarba de ei, de jegosi si oportunisti imputiti, care va spune ca in Romania exista o democratie de nota 10 cu plus. Iar multi dintre voi ii credeti, ii acceptati si stati cu bratele incrucisate asteptand nu stiu ce americani sau Mesia sa vina si sa va izbaveasca de cel rau. Si mai aveti pretentii la democratie.


 355. 355
  Danny:

  Anastasia, ce ai draga? Cum, ce e cu lumea asta? Discutiile sunt aprinse si contradictorii. Participa si tu la discutii, sa vezi cum e.

  Anastasia, nu toti oamenii gandesc la fel, ce e rau in asta? Exista si batai virtuale, deoarece asa e facuta lumea, imperfecta.

  Nu mai fi contrariata pe veci ca nu e bine.

  Ce e aia goanga? Ca veninos stiu ce este. Nu mai eticheta si tu gresit, cum procedeaza si Nora. Eu stiu c-o apreciezi pe Nora, la fel si eu, dar nu in toate. Pastreaza-ti personalitatea in multe altele.


 356. 356
  Costelus:

  Eu zic ca, atunci cind vorbim de democratie, ar trebui sa vorbim de Finlanda. Multi istorici spun ca, fara a avea un regim democratic, Finlanda nu ar fi supravietuit in timpul celui de-al doilea razboi mondial, singura in fata marii ciume rosii.


 357. 357
  Nastasia:

  Danny scumpule, îmi place să fiu contrariată, aşa simt eu că-s încă vie. Azi ai avut un puseu de veninoşenie şi asta n-are nicio legătură cu faptul că mi-e dragă Nora. Mulţam de grija pentru personalitatea mea, mă voi strădui s-o cultiv, s-o cresc şi s-o preţuiesc.
  Acuma spune-mi de ce crezi tu că „oamenii de rând sunt refractari la ideile şi valorile democraţiei”(te-am citat). Care să fie explicaţia, oare?


 358. 358
  Danny:

  Si acum sa ma adresez lui Costelush, subnumit si PROSTUL COPIILOR.

  Mai, talamba, te sfatuiesc sa nu mai citesti, ca un las, comentariile mele din greseala, adresate unor fiinte cel mult de nivelul tau intelectual.

  Uite, eu i-am scris Sevei pentru a te supara tu si a pleca de aici. Si, ai grija, poate intri cu muianul in palosul meu, asta ca sa-ti treaca de greata cand mai pomenesti numele meu.

  Dupa ce ca esti prostul copiilor pe aici, nu exprimi nimic, stai ca un nazbatie umila in coltul in care te-a asezat Nora de la inceput, sa nu deranjezi pe nimeni, te apuci si mai tragi si tu cate o limba celor cu personalitate. Stai dracului in coltul tau acolo, in genunchi, si sa vorbesti doar cand te intreaba Nora, pocitanie ce esti!


 359. 359
  Danny:

  Nora, vezi ca nu-mi intra un comentariu adresat Anastasiei.

  Anastasia, daca iti place sa fii contrariata, iar eu am contribuit la acest lucru, inseamna ca e de bine. Doar eu ce te mai mentin in viata.

  Am avut un „puseu de veninosenie”? Fii mai explicita in acest sens. Eu cred ca tu nu stii ce inseamna a fi veninos. Ca sa-ti dau exemplu de oameni veninosi: Goco, Jaco, Costelush. Cosa iti poate confirma acest lucru, desi pe el nu-l vad un om veninos. El are alte hibe, dar nu pe acesta.

  Oamenii de rand ( nu toti ) sunt refractari la ideile si valorile democratiei, din mai multe cauze:

  1 -- In codul lor genetic nu este activata gena care contribuie la manifestarea democratiei.

  2- Democratia, ca orice teorie politica sau de orice alta natura, se invata, se cultiva, iar in cele din urma se constientizeaza, ca fiind treapta cea mai inalta a valorii spirituale a unui om.

  3 -- Politicienii romani nu impartasesc toti aceste valori ale democratiei, doar le mimeaza, promovand in schimb, oligarhia si alte forme mascate de autoritarism si dictatura, mintind poporul roman, lipsit de spirit civic si cultura politica, ca avem democratie din belsug.

  4 -- Poporul roman, ca popor ce apartine prin mentalitate, practici si atitudini de orientul apropiat, nu poate deprinde comportamentele democratiei. Acestea sunt apanajul Europei Occidentale si ale SUA, datorita exportului de idei in urma emigrarilor europenilor in acest colt de lume. Ti-am dat doar cateva cauze.


 360. 360
  Danny:

  Nora, vezi ca am un comentariu adresat Anastasiei si nu-mi intra.


 361. 361
  Nora:

  Văd. Întreabă-te de ce.


 362. 362
  Nora:

  Danny, cred că ai stat prea puţin la studiu. Revino la el, omenirea se bazează pe tine.


 363. 363
  Nora:

  Ptiu, cred că sunt bolnavă. Am gena democraţiei în cod. Pfoa, dacă e canceroasă? Dacă duce la căderea prematură a părului? O da şi boli cardio-vasculare? 😆


 364. 364
  Nora:

  Ana, da, am avut o revelaţie! 😆


 365. 365
  Nastasia:

  Mama lor de geneticieni! Pierd vremea cu tâmpenii, în loc să facă ceva cu gena aia, s-o activeze!


 366. 366
  +:

  Dacă-ţi puneam filmul prin Fan Courier, mâine ţi-l aduceau şi-l şi vedeai.


 367. 367
  +:

  Care mai doreşte, care mai pofteşte?!


 368. 368
  Nora:

  Darling, pot să-l văd acum. Sigur, era mult mai romantic cum spui tu. De fapt, puteam să-l văd de la amiază dacă aveam timp. Dar mulţumesc, eşti foarte amabil. Ca de obicei.

  Nastasia, 😆


 369. 369
  +:

  Altă haia: a pizduli!


 370. 370
  Danny:

  Am uitat de acest amanunt.

  Nora, daca vrei sa facem misto unul de celalalt, te astept draga, dar nu vei avea succes in fata mea, iar eu poate nu am chef tot timpul de asa ceva, papusa draga.

  Acum sunt in pauza, ai priceput? Poate ai si tu chef sa faci niste sarmale, ia vezi.

  Inca nu sunt sigur daca tu ai gena democratiei in cod. Injuraturile si jignirile tale te indeparteaza de acest scump deziderat, ochisori.

  Daca e canceroasa? Vorbeste si tu cu D-zeu sa te vindece, cat despre par, sper macar sa ti-l mentii pe cel pubian. Tu chiar te pui cu mine, Nora?

  Hai, treci la „crud si gatit”, sau macar stai cuminte si asculta ce se discuta pe aici, puisor mic si pufos.


 371. 371
  Nora:

  Te-ai sonat? Vrei musai să dai banii pe curier? Pot să-l trimit tuturor, îl downloadează într-o oră maxim (depinde şi de conexiunea lor) şi aia e tot. (upload-ul durează mai mult, downloadul e mai rapid)


 372. 372
  Nora:

  Cum dracu’ să mă pun cu tine, Danny? Cu tine nu se pune decât fenobarbitalul. 😆 Şi nici ăla singur, doar însoţit o face.


 373. 373
  Danny:

  Mai ai intrebari, Anastasia? Nu mai stau mult si plec din nou la studiul de noapte, cel mai misto si eficient dintre toate.


 374. 374
  +:

  Aşa, să văd acum duşmanii mei, adică surorile şi nepoatele mele, cum stau cu ochii plecaţi de jenă. Cu toate că jena le e ceva necunoscut, eu tot mai sper.

  Care ziceau (în lipsa mea) că însoţitoarea mea stă cu mine pentru bani. Că cum altfel să stea una de 30 de ani cu unu de 50 (că atâta aveam pe atunci). Ei, uite că se închearbă aproape un an de când nu mai prea am bani – adică chiar nu mai am, iar însoţitoarea e tot cu mine şi mi-e din ce în ce mai devotată.

  Exceptând faza cu perdelele pe care n-o las aşa. Eu sunt un om al dracu şi-i spun până la urmă!


 375. 375
  Nastasia:

  Ce-i aia „a pizduli”? E de bine? Să pizdulim şi noi, în cazu’ ăsta!


 376. 376
  Danny:

  Probabil insotit de tine, ha,ha,ha…….


 377. 377
  Nastasia:

  Danny, eu întrebări aş mai avea, da’ nu cred că ai tu răspunsuri.


 378. 378
  Danny:

  Anastasia, ai priceput ce ti-am zis?


 379. 379
  Danny:

  Ia pune, draga, pune-o pe tava, manca-ti-as intrebarile tale.


 380. 380
  +:

  A pizduli înseamnă exact ce-ţi inspiră când îl pronunţi. Poţi să-l foloseşti în orice context îţi vine.

  E invenţia mea, deci ai liber la a-l folosi din plin!


 381. 381
  Nastasia:

  Păi zici că ciuperci n-ai mâncat. Te-aş întreba atunci ce altceva ţi-a produs astăzi inflamarea pipotei?


 382. 382
  Nora:

  Uite unul dintre abuzurile democraţiei. Danny. El ştie că nu-l cenzurez, că nu există restricţii, de-asta îşi permite să facă aluzii la părul meu pubian, să mă trimită la cratiţă în cel mai misogin şi împuţit mod şi câte şi mai câte. Deşi eu încerc să mă temperez şi să nu-i răspund pe măsură, ci-l tratez mai degrabă cu indulgenţă, ca şi cum ar fi o fiinţă lipsită de discernământ. Ceea ce şi e, într-un fel. Dacă ar fi conştient, dacă ar şti că ce face va avea şi urmări, nu şi-ar mai permite.

  Recunosc, îmi dă târcoale un gând pervers când îi citesc insalubrităţile. Aş face un experiment pe Danny şi m-aş transforma într-o voce a dictaturii. Aş considera că altă soluţie nu e şi, pentru binele comunităţii (ştiu sigur că mulţi vor aproba), l-aş închide pe Danny în debara. Sigur, spre deosebire de o dictatură reală, Danny are varianta de a emigra în alte spaţii. Experienţa pe care am avut-o însă cu el îmi spune că, după un timp, spiritul de frondă pe care crede el că-l deţine se va fleoşcăi ca îngheţata la soare şi va începe să miorlăie pe la uşă.

  Oare care ar fi psihologia acestui tip de reacţie? Să fie oare oamenii nişte bestii fără dictatura legii?

  Mai ştiţi filmul ăla german (Die Welle îi zicea)? Cu profesorul care face un experiment cu elevii săi, încercând să le arate că, şi în Germania zilelor noastre, e oricând posibilă naşterea unei noi grupări fasciste? Nasol e că, din coordonator al experimentului, profesorul însuşi ajunge subiect. Şi mai nasol e că experimentul ăsta chiar s-a făcut în realitate, în California, cu urmări nasoale pentru toţi cei implicaţi.

  De-aia nu prea vreau eu să fac experimente pe alde Danny sau alde Goco. E „pilicol”, vorba lui David. Pentru mine şi sănătatea mea psihică, în primul rând.


 383. 383
  Nora:

  Cosa, mă bucur, măi! Bravo! E ceva, pe bune.

  Care-i faza cu perdelele? 🙄


 384. 384
  Danny:

  Mai, Anastasia, tu dormi pe acest blog? Tu nu vezi ce se discuta pe aici? Nu faci conexiuni, deductii logice de la un comentariu la altul?

  Prostia Sevei, lipsa de cunostinte a Norei insotita de un orgoliu prostesc, lipsa de cultura politica, in general, ipocrizia. Asta m-au iritat putin. Cand le vad, intervin.


 385. 385
  +:

  Pe antena 3 (eu o văd tot pe calculator) e ceva interesant.


 386. 386
  Costelus:

  Fara responsabilitate oamenii se transforma inevitabil in bestii. Am citit jumate din „Efectul Lucifer”, urita rau de tot. Ai citeva bucatele pe aici.

  http://www.lucifereffect.com/


 387. 387
  Danny:

  Nora, dai dovada de prostie mai mare decat tine si de ipocrizie in acelasi timp. Vezi ca te afli inaintea mea la jigniri si insulte, perfida ce esti.

  In fata mea nu merge un astfel de scenariu. Toata lumea te stie ce fel esti.

  Mi-am adus aminte, ce te pui sa intri in discutie cu idiotul ala de A.N. pe Pandora’s despre mine? Te-a invitat cineva? Asta ca sa faci dovada prostiei tale sau ce?

  Si, vezi ca gandirea ta de doi bani iti este la fel de insalubra ca si ideile pe care le exprimi.


 388. 388
  Costelus:

  Na, N, tu l-ai vrut, spala-te acum cu el pe cap. 😀 😀


 389. 389
  Nora:

  AN nu e idiot deloc. Atât am să-ţi spun. În rest, nu faci decât să demonstrezi ceea ce susţin. Mulţumesc.


 390. 390
  Nora:

  Râd şi acum când citesc aia cu „Omul cand citeste comentariile mele, savureaza, simte ca pluteste, de parca l-a citi pe Tagore.Pe cand ale tale? Simte ca vrea sa baga capul intr-un bufnita.” Genial! 😆 😆 😆


 391. 391
  Danny:

  Ce experienta vrei sa faci tu cu mine, ametito?

  Tu, dictatoare? Crezi ca mai e nevoie sa te fortezi in acest sens?

  Fac ceva pe ideile tale bolnave, si sa stii ca eu nu miorlai la usa ta, amarato, asa cum iti inchipui, si asa cum face prostul copiilor pe care-l tii din mila pe acest blog.

  Dupa ce ca esti si proasta si inculta intr-un anumit domeniu, incerci sa sensibilezi un prost de costelush, sa-ti ia apararea? Esti penibila, Noro.

  Adevarul e ca au ramas prea putini de partea ta ca sa-ti mai ia apararea. Acest lucru l-ai ignorat pana acum. Vei ramane doar cu prostul copiilor, deoarece pe ala mai poti sa-l convingi de ideile tale idioate.


 392. 392
  Nora:

  Vreau să-ţi dau o supradoză de bixtonim, Danny. Gura maaaaaareeeee! Aaaaaaaaa! Ia, acum tuşeşte!

  Hm, se pare că ai mucozităţi pe cortex! E grav! Gravissimo!

  Pfoa, trebuie să-ţi punem şi-un pampers. Incontinent. Aşa de tânăr, Danny boy.


 393. 393
  Danny:

  Esti la fel de idioata ca si A.N., si razi ca o proasta la fel ca si „geniul” pe care-l scotocesti in creier. Daca tu ai ajuns sa-ti placa ce scrie agramatul ala ingamfat, e clar care ti-e valoarea.


 394. 394
  Nora:

  Nţ, nţ, nţ.

  O bufniţă, careva? 😆 😆


 395. 395
  Danny:

  Mai bine tine tu gura mare, asa ca la dentist, si-ti voi baga pana in stomac palosul meu. Poate asa iti vei reveni.


 396. 396
  Nastasia:

  E ocupată deja bufniţa. Mi-am băgat eu capul în ea.


 397. 397
  +:

  Păi, n-am scris cu perdelele?! Cred că nu.

  Primul lucru pe care l-a făcut când a venit pe la mine a fost să schimbe perdelele. Fără să-mi spună, m-am trezit cu altele.
  Pentru că ea, chiar dacă e de la ţară, trăieşte de mult la oraş şi oricum e mai tânără şi n-a prins timpurile când perdelele se făceau cu ingliţa. Deci îţi imaginezi cât a muncit mama la ele?! Sunt nişte opere de artă. Soră-mea nici n-a fost de acord să le pun, voia să i le dau ei să le păstreze.

  Da’ pe asistentă n-a interesat-o chestia asta. Voia de astea care sunt la modă.
  Mă rog, fiind mai pe la început n-am vrut s-o supăr şi m-am prefăcut că-mi place. Tot aşa mă prefac şi acum, după atâta timp. Da’ odată mă găsesc dracii pe mine şi-i spun. Asta-i clar!

  Hai, cu lenjeriile am înţeles, dar perdelele mele?! Niciodată! La mine nu ţin chestiile asta!


 398. 398
  Nora:

  Până-n stomac? Oh, boy!

  Of, Nastasia!

  Facem cu rândul, nu fi rea! 😆


 399. 399
  Nora:

  Cosa, eşti pierdut. Prea târziu, amice. Hai, dacă-şi aducea doar peria de dinţi, demachiantul, papucii. Dar să schimbe perdelele! 😆 Ce să mai, te-a avut. Îi zici degeaba acum.


 400. 400
  Danny:

  Pai, bufnita esti tu. Mai e nevoie de alta?

  Cand te vad ca esti o perdanta lipsita de caracter, imi vine sa vomit. Mai bine taci dracului din gura, ca se spune despre tine ca esti fata. Nu prea dai dovada de acest lucru. Alte femei normale la cap plecau naibii, nu mai spuneau nimic, tu nu, iti place s-o tii langa in contraziceri.

  Nici macar nu-ti dai seama ca te faci de ras.

  Am plecat la studiu, doar asa te mai pot salva de nimicnicia in care ai ajuns. Sa ma pupi pe frunte.


 401. 401
  Nora:

  Bleah! Să te pupe bufniţa!


 402. 402
  Danny:

  Adica tu. Doar ti-am spus mai sus ca esti bufnita. Merci pentru pupat. Fraiera mai esti!


 403. 403
  Nora:

  Asta în universul tău paralel. Te-nţeleg, e bine acolo. Reformezi democraţiile lumii, femeile îţi aruncă garoafe la picioare, paloşul e lung, cine ar vrea să plece? 😆


 404. 404
  Nora:

  Danny, lecţia zilei pentru azi:

  Realitatea şi ce cred eu, Danny, nu se suprapun.

  Scrie asta de 100300 ori. Revino când ai terminat.


 405. 405
  Nora:

  Cosa, mă duc să mă uit la film. Poţi pregăti măreţul comentariu.


 406. 406
  Danny:

  Gata, te-am iertat. Te-am facut sa suferi destul. Mi se face mila. Asa patesc mereu. Nu-ti mai zic nimic rau.

  O sa zica lumea ca sunt un baiat rau si nu este asa.

  Toate cele bune de la mine si scuze de mistouri si de jigniri.

  Noapte buna!


 407. 407
  +:

  Tu vezi cât e ceasul?!

  Sau pentru mâine ziceai!


 408. 408
  +:

  Nastasia s-a dus la culcare.

  Măi, nu vi se pare că pierdeţi prea mult timp cu Danny?! Adică şi-a expus omu’ o parte din platforma politică, v-aţi dat cu părerea despre asta, acum gata, lăsaţi-l să şi-o elaboreze în continuare, nu-l mai bruiaţi.
  Dacă vă ţineţi de câra lui n-o mai termină niciodată şi neterminată n-are cum s-o aplice.


 409. 409
  Morringain:

  Nora, eu cred, din cate am vazut pana acum, ca celor mai multi dintre noi ne place ideea de dictatura. Dar normal, o dictatura in care sa avem noi avantajele (pentru cei mai multi si mai saraci fiind vorba de papa ieftina, vezi argumentul ca in Venezuela benzina costa mult mai putin decat in restul lumii -- exceptie, poate, Iranul). Cei care nu se impaca cu ideea de dictatura ori sunt cei din oligarhie care nu se impaca cu gandul de a renunta ei la putere (vezi uciderea lui Cezar si alte o mie de exemple similare) sau cei care, ca neadaptata de mine, isi doresc un guvern care sa reglementeze cat mai putin si sa lase cat mai multe responsabilitati cetatenilor. Bine, poate sunt naiva sa imi doresc un stat minimal, inca nu am vazut unul. Ma rezum la a-mi dori cat mai putina administratie (apropo, am vazut ce puteri au oamenii de la primaria mea de aici si m-am cam ingrozit, au voie, printre altele, sa imi intre in casa si sa imi arunce plantele pe care ei le considera daunatoare).

  In alta ordine de idei, ca se intreba cineva pe aici ce gandesc venezuelanii de rand. Colocatarul meu are rude pe acolo (impropriu spus, acum traiesc in Spania-Italia). Un unchi de-al lui si-a vandut cateva zeci de hectare din mostenire acum peste 40 de ani si a plecat, s-a casatorit, a facut un restaurant si doi copii. Totul cat de cat bine pana la Chavez, care i-a nationalizat afacerea. Normal ca au plecat unde au vazut cu ochii.

  @Costelus: ce are sula cu prefectura? Ce treaba a avut democratia din Finlanda cu razboiul de iarna? Si de unde stii ca au reusit sa reziste ciumei rosii, cand nici istoricii nu se pot decide daca razboiul ala l-au castigat sau nu? Pe scurt, in 1939 Stalin le-a dat un ultimatum, finlandezii au ales sa poarte un razboi pentru ca au avut promisiuni de la englezi (care, normal, si din vina Suediei care a blocat orice pasaj prin Baltica, nu au ajuns niciodata). Au rezistat eroic o iarna, au produs pagube umane si materiale uriase sovieticilor (dar mai mult de imagine, pentru ca rusii aveau carne de tun disponibila destula), dar deja prin martie erau intr-o situatie disperata, isi pierdusera o mare parte din combatanti. Daca sovieticii nu se multumeau cu pamantul din fata Leningradului si presau inainte, adio Finlanda independenta. De ce s-a oprit Stalin? Pentru ca si-a salvat totusi reputatia spunand ca si-a dorit doar acel teritoriu, care ii era necesar pentru apararea Leningradului. Si pentru ca Finlanda nu ii era deloc necesara. Populatie putina, resurse putine (in comparatie cu Siberia), iesire la mare blocata de Suedia. Sa nu mai spun ca Stalin era mult mai interesat sa ocupe cat mai multe teritorii in Polonia la momentul ala.


 410. 410
  Seva Tudose:

  Danny#395

  „băgați-ai pula-n gâtul mătii până-n stomac” NU LUI NORA fir-ai al dracului de jigodie ordinară,băi labă zoioasă, schiziofrenicule,târâtură,buleandră ! :mrgreen:

  Mai ziceai de mine că înjur cât o armată de bărbați ! Să îți fie rușine,dacă mai știi ce-i aia !

  Profiți de ocazie că Nora nu vrea să-și calce pe principii,fiind contra banării ,indiferent cine ar fi ! Exact cum un preot nu divulgă spovedania unui creștin, ori doctorul a depus un jurământ…fie un soldat !

  Nora s-a ținut de cuvânt și tu ai terfelit-o ca pe o curvă ! Ești de-a dreptul nebun,decăzutule,ești ultima persoană de pe acest pământ,degeaba mai trăiești ! Ești o relicvă,gunoiul decadenței,animalule !

  Futu-ți Paștele mătii să-ți fut eu astăzi și mâine… grijania mătii ! Să nu mi te adresezi în vecii vecilor că de mine nu vei fi iertat,asta ți-o jur !


 411. 411
  +:

  Dă-te-n pula mea, Danny, ai terfelit-o pe Nora ca pe-o curvă!
  ca pe-o scursură ordinară,
  ca pe-o zdreanţă înfumurată şi obraznică,
  gunoiul decadenţei ce eşti!


 412. 412
  Nora:

  De ce bagi, mă, de la tine, ha?


 413. 413
  Nastasia:

  Lasă-l pe Danny într-ale lui, dacă i-o trece accesul, bine. Dacă se cronicizează, iară bine. Cum faci cu perdelele? Că mă tot gândesc la ele de aseară.


 414. 414
  Ana:

  Nora,

  Nu bagă, compilează mai multe surse. 😀 Dacă are bibliografie stufoasă…


 415. 415

 416. 416
  +:

  Nastasia, ar părea, din ce am spus eu cu perdelele, că sunt un fel de bulă, elev la 52 de ani care se alintă pe bloguri.

  Am spus treaba aia ca să evidenţiez ceva. Şi anume că femeii trebuie să-i acorzi drepturi în universul ei. Ca să fie fericită, o femeie trebuie să controleze anumite lucruri care sunt foarte importante pentru ea.
  Dacă ar vedea careva ce lenjerie am eu pe pat acum, ar crede că s-a-ntors pănântu cu curu-n sus. Dar, atâta timp cât pentru ea contează foarte mult, iar pentru mine mai deloc, de ce să n-o las aşa cum vrea ea, nu?!

  Cert e că eu am un simţ estetic foarte dezvoltat, iar ea nu prea-l are, dar cedez eu pentru că pentru mine sunt lucruri mai puţin importante.


 417. 417
  Nastasia:

  Ba nu era vorba de alintat. Şi pentru tine perdelele alea contau. Nu e numai estetică aici.


 418. 418
  Danny:

  Ce faci, Cosica? Bagi strambe? Smecher mai esti tu. Dupa ce ai scris : „ai terfelit-o pe Nora ca”………… tot ce urmeaza sunt vorbele tale pe care vrei sa le auda Nora de la tine. Hai ca s-au prins toti de poanta.

  N-am terfelit-o pe Nora ca pe o……..asa cum vrei tu sa insinuezi si sa auda ca este, ci a fost un schimb de replici mistocaresti, dupa ce in prealabil am avertizat-o sa n-o faca cu mine. Cum Nora este o fata indaratnica si neascultatoare, schimbul de „amabilitati” a degenerat, cum mereu se intampla pe acest blog.

  Stai linistit ca Nora stie despre ea cum este si si-a recunoscut in dese randuri limitele si defectele. Cu alte cuvinte, i-am dat tot ce a vrut, dupa care am pus punct, deoarece degenerasera in ceva inutil si plictisitor, apoi mi-am cerut scuze pentru acest joc scabros. Cearta mea cu Nora a pornit de la proiectul meu pe care ea nu-l intelege din cauza putinelor cunostinte pe care le are in acest domeniu.

  Problema nu e asta, ci atitudinea de neiertat a Sevei. In viata mea eu n-am vazut o astfel de muiere josnica si redusa mintal.


 419. 419
  Nora:

  😆 😆 😆


 420. 420
  Nastasia:

  Nora, fă cumva şi înţelege afurisitul ăla de proiect! Mai îmbogăţeşte-ţi cunoştinţele, citeşte, întreabă-i pe cei mai înţelepţi, fă ceva!


 421. 421
  +:

  Danny, când vrei să dezvolţi un proiect de o astfel de amploare, trebuie să ţii seama şi de cei ca Nora care n-au cunoştinţele necesare. Altfel te vor înţelege prea puţini. Eu, tu şi un văr de-al meu de la Botorogi – de unde vin ăia cu afine, mure de rug, măceşe, fragi şi alte minunăţii de astea.


 422. 422
  Nastasia:

  Cosa, povestea ta cu perdelele se leagă cumva de eşecul meu matrimonial, de mă-ntrebaşi tu şi n-am mai răspuns. Acum m-am gândit din perspectiva asta.


 423. 423
  Nora:

  Nastasia, stai aşa. Puţintică răbdare, m-oi mai lumina şi eu!
  Cosa, explică tu proiectul lui Danny. Poate aşa pricep şi ăştia ca mine, mai săraci la minte, la fragi şi la măceşe.


 424. 424
  Raj lt.rez.:

  Am scris un coment care nu mia aparut. Un coment lung care ar fi placut si detractorilor mei, de parca am avut fodata admiratori. A murit Ceavez. Adineaoarea am aflat . Bine ca nam aflat dupe ce lor fi ingropat. Dictatorii intotdeanuna au starnit interes. Is pitoresti. Asa ca mine, doar ca io nus dictator. Nus de acord ca unor popoare li se potriveste dictatura. Cazul rusilor, arabilor, etc. Daca Ceavez a fost bun pentru ai lui, ce ne fute pe noi grijea ? In special pe mine ? Disara o luam la buci dela Celsea cu 4-1. Nici la futbol nu ma pricep, dar imi dau cu parerea. In general, la nica nu ma pricep dar imi dau cu parerea. Ma pricep totusi la extractii de caca, ca nutz trebe multa minte. Ca la mineri. Am citit pa fuga 400 de comenturi. Nam inteles nica. Si daca citeam cu luare aminte, tot nica intelegeam. Dna Nora, dv. sunteti acoalea tavalita, in poza ? E facuta nainte sau dupa ?Aveam o gacica care chica lata dupa bunga-bunga, tot ca in poza aia. Am glumat, nu sunteti dv. La femei ma pricep.


 425. 425
  +:

  Nastasia, drept să spun, şi mie-mi cam părea rău de perdelele mele, deoarece chiar dacă ai grijă, tot se deteriorează în timp, aşa că mai bine le păstrez. Fără mişto, sunt opere de artă. Sunt făcute din macrameu, cu ingliţa. Nu mai prea găseşti acum pe cineva să-ţi facă.

  Soră-mea cealaltă a venit cu un italian – proprietarul unei case de modă, ca să găsească femei să-i facă nişte extrase de mileuri din macrameu, pe care să le ataşeze el la haine. Aşa e moda, probabil. Ei, vreau să-ţi spun că nu am găsit femei. Aici se lucra manual foarte mult când eram eu mic, dar acum sunt sau bătrâne, sau nu mai sunt deloc. Astea tinere n-au îmbufat o pânză cu acu în viaţa lor.
  A trebuit să mă duc pe la Tismana unde mai ştiam nişte femei. Ne-am descurcat până la urmă, dar foarte greu.


 426. 426
  +:

  Nora, încă n-am citit proiectul lui Danny. Aştept să-l termine!


 427. 427
  +:

  Nastasia, poate ne povesteşti, poate ajungem, din vorbă-n vorbă şi la filmele cu arabi ale Norei.

  Revin peste două ore.


 428. 428
  Nora:

  Păi, din ce-a spus el pe aici… Ştiu că n-a devoalat mult, că-i e frică să nu-i fure careva ideile, dar o idee tot ţi-ai putut face…


 429. 429
  Ana:

  Danny,

  Ai avertizat-o tu pe Nora să n-o facă cu tine, da’ o ştii nesupusă, na.


 430. 430
  Raj lt.rez.:

  Dna Nasta: va urez un mariaj fericit. Acum nu am glumit. Desi Marin Preda a fost un om inteligent, nu a avut un mariaj stralucit. Si alti oameni mari. Asta asa ca sa nu va suparati daca ati fost tachinata de Cosa sau mai stiu eu cine. La Pandoras, Cosa a zis ca inventez povesti lacrimogene cu trecutul meu, ca poate sa inventeze si el. Eu am spus numai adevarul, dar nu imi pasa…


 431. 431
  Raj lt.rez.:

  Dna Nora e nesupusa. Si dv., Dna Ana sunteti o nesupusa. Este ca va certati tot timpu cu domnu si va pacati ? Nu ca ar fi rau… E mai putin periculos cazutul in hazna decat cu liftul. In hazna cazi pe moale. A patito Neculai


 432. 432
  Raj lt.rez.:

  Danny: Dra Nora e nesupusa rau tare. Este ca ai bateo in gura ca pe coasa ? Era sa zic cosa…


 433. 433
  Ana:

  Raj,

  Este. 🙂 Cu împăcatul e mai scrâşnit, da’ certatu’ merge uns. 😉

  Zi cu Neculai.


 434. 434
  Raj lt.rez.:

  Oi zice si Cu Necu, dar sunatil va rog pe Olamicu si intrebatil daca la 188 sa referit la cei ca cujii. Credeti ca sa referit la cei ca cujii ? Parerea dv. Abea acu am reusit sa iau toate comenturili la citit culuareaminte. Tot nica nunteleg. Oi hi greu de cap ?


 435. 435
  Danny:

  Cosa, cand incerc sa dezvolt un astfel de proiect, eu il dau publicitatii, apoi il explic pe intelesul tuturor. Inca n-am ajuns in aceasta faza, deoarece proiectul meu este la inceput. Imi trebuie cel putin 1 an ca sa-l termin. De fapt, este o lucrare de filosofie politica, deosebit de indrazneata pe care o vreau in continuarea lucrarilor filosofilor iluministi din sec. 17-18, o completare, o imbunatatire a principiilor si valorilor democratice in lume.

  Eu, pe acest blog, dar si pe altele, doar inserez anumite idei, pentru a testa capacitatea de intelegere a oamenilor din toate categoriile, pentru a vedea disponibilitatile lor la eventualele transformari profunde ce trebuie sa aiba loc in viitorul nu prea indepartat. Testand si experimentand pe diversi subiecti ideile pe care le lansez, eu imi pot face o imagine de ansamblu asupra nivelului de cultura politica, de simt civic al romanilor si modul in care ideile proiectului meu pot interactiona cu oamenii de pretutindeni.

  Faptul ca am intrat si intr-un partid politic, acest lucru este benefic pentru mine, deoarece ma ajuta sa inteleg mai bine, practic, direct, cum se intampla lucrurile in raporturile dintre politic si societate, de ce nu merge nimic bine in tara asta. Toate acestea pe mine ma ajuta. Apoi, imi voi da demisia din partid.

  De la Nora ma asteptam la mai mult in intelegerea unor idei, dar asta e. Normal ca sunt constient ca trebuie sa-mi asum niste riscuri, cu toate consecintele de rigoare, de exemplu, cearta cu Nora de aseara. Vor mai fi astfel de contradictii pe viitor, dar nu ai cum sa le eviti, deaorece nu toti oamenii impartasesc ideile mele. Ceea ce doresc eu mai mult este sa am capacitatea de a impaca si „capra si varza” intr-un interes comun pentru un cat de cat bine comun. Este deosebit de greu, chiar imposibil acest lucru, dar trebuie sa merg inainte. Acest lucru tine de talent, de un profund echilibru, chiar de geniu.

  Incep sa cunosc si categoriile de persoane care vor fi impotriva proiectului meu, stiu si cine e de partea mea.

  Situatia in care traim de 23 ani este insuportabila, imi este scarba de actuala clasa politica in intregime. Asa ceva nu se mai poate perpetua la nesfarsit.


 436. 436
  Nora:

  Leşiiiiin! 😆 😆


 437. 437
  Raj lt.rez.:

  In ce partid esti coane Danny ? Da-mi voie, la liberali ? Ca io asa indraznesc sa crez…


 438. 438
  Raj lt.rez.:

  Cadeti, Dra Nora, va tzau eu…


 439. 439
  Ana:

  Raj,

  Nu eşti. E babilonie aici. Crezi că eu mă descurc mai bine?

  Ce e aia ca cujii? 🙄 Ca să ştiu dac-oi crede că s-a referit au ba.


 440. 440
  Raj lt.rez.:

  Aha ! Dra Nora e capra iar eu varza. Nu degeaba zic unii ca-s varza… Danny ma jicneste, cum ar zice Dna Seva…


 441. 441
  Raj lt.rez.:

  Cujii , Dna Ana. Ce natz inteles, au sunteti si dv. grea de cap. Cuza na fost mare jucator de poker, rafinat si stilat, chiar oleaca escroc, dar numa dpdv al vietii sale private , ca facea bunga-bunga, in timp ce nevasta isi frangea mainile ? Sau de ce nu, Radu Vasile primul ministru in timpul lui Constantinescu


 442. 442
  Ana:

  A, abia acu’. Răspuns: nu ştiu dacă la asta s-a referit.

  Grea de cap sunt şi mă menţin cu mult colagen.


 443. 443
  Nora:

  Iote nişte mostre:

  Valonash, n-ai inteles proiectul meu de reforma politica. Eu nu ma refer la presa, sa aiba putere de decizie, ci reprezentanti ai presei se vor opune in Parlament, alaturi de alti reprezentanti ai poporului, impotriva tuturor legilor aberante date de jegosii de politicieni. Puterea societatii civile va avea doar drept de veto impotriva deciziilor guvernantilor, si in acelasi timp va controla cele doua puteri si le va putea deferi justitiei cand se va constata incalcari ale legii din partea jegosilor de politicieni, indiferent ca sunt de dreapta sau de stanga. Nu-i mai trage intr-una cu tribunale ale poporului, ca nu tine.

  Eu stiam de 22 ani ca presa este doar considerata a-4-a putere in stat, dar in realitate nu este. Eu doresc o putere adevarata, cea a societatii civile, care sa faca opozitie celorlalte 2 puteri: executiva si legislativa. Judecatoreasca ramane aparte. Si nu numai atat, ci sa si le controleze, iar politicienii sa nu mai faca ce vor ei si cand vor. Punct! In puterea societatii civile voi include si PRESA, doar CONSIDERATA acum putere. A fi putere in stat inseamna a participa decizional la actul puterii si nu doar a aduce la cunostinta oamenilor, care intr-o proportie covarsitoare sunt inculti, fraieri si indolenti, diferite informatii, asa cum face presa.

  Presa nu participa decizional la actul puterii. Presa doar transmite informatii, poate influenta, poate manipula indirect o multime. Nu este o putere propriu-zisa. Eu vorbesc de cu totul altceva.

  Deci, renunt la democratia reprezentativa, indirecta si voi propune democratia semidirecta. Adica, noi, cetatenii, ne vom reprezenta singuri, prin oameni( apolitici)alesi de noi din randurile populatiei, care vor face opozitie politicienilor. Ne vom constitui in a 4 a putere in stat, numita : PUTEREA SOCIETATII CIVILE!

  Aici e o nedumerire, că uite ce zicea în iulie 2012:

  Andreea, e nasol tot ce se intampla, deoarece toti tin de putere, de ciolan, si nu vor sa-si piarda interesele si influentele. Sunt sute de milioane de euro in joc. Dar, daca-ti aduci aminte, eu am scris un proiect de reforma politica anul trecut. Se referea la cea de-a 4 a putere in stat: societatea civila si opozitia ei fatza de puterea executiva si cea legislativa.

  Ori l-a scris, ori nu? Proiectul fata morgana… 🙄


 444. 444
  Ana:

  Danny,

  Mie mi-a plăcut partea asta. Sunt chestiuni practice, punctuale, nu teorii-n vânt de primăvară:

  Ceea ce doresc eu mai mult este sa am capacitatea de a impaca si “capra si varza” intr-un interes comun pentru un cat de cat bine comun. Este deosebit de greu, chiar imposibil acest lucru, dar trebuie sa merg inainte. Acest lucru tine de talent, de un profund echilibru, chiar de geniu.

  Felicitări! 🙂


 445. 445
  Nora:

  Şi mie. Tot aia. De-aia râdeam fericită. Aşteptam geniul în acţiune. 😆


 446. 446
  Nora:

  Raj, nu. Sigur nu-n PNL. Cel mai probabil PPDD.


 447. 447
  Ana:

  Nora,

  Deh, nesupusedracu’. 😉


 448. 448
  Nora:

  Şi neascultătoare.

  Mie aia mi-a plăcut.


 449. 449
  1Q:

  În drum spre nicăieri, alteregoul mi s-a hotărât să devin brusc, serios; nu pentru a părea mai credibil sau pentru a fi respectat pe un blog, ci pentru că a constatat că e păcat de timpul pierdut aiurea cu glumele mele seci, de balastieră. Nici măcar nu știe să înjure serios, că n-are talent.
  Așa că, și-a scos gușa la vedere să-i pară capu` mai mare, a scuipat pe degetele-n V netezindu-și sprâncenele ușor încruntate, și-a tencuit freza pe o parte, cu grijă, apoi, privindu-și noul look cu coada ochiului în vitrina unui magazin, s-a scuipat să nu fie de deochi, după care, și-a șters flegma spumoasă, că na, luându-se în serios s-a nimerit pe bărbie cu un aer extrem de serios. Pregătit pentru înfruntarea cu nimicniciile vieții, și-a lăsat burta relaxată peste curea, să-mi facă loc prin mulțimea vidă, cumplit de serioasă.
  Di vină e alexa! cam cu asta ar fi trebuit să încep, dar m-am răzgândit ulterior, după ce alteregoul..of!
  Da` la varza mea nu renunț, nevăr! Ați aozit, dom Raj? C-a cuji vine alexa reîntregită, cu dulcețuri în panerul acoperit de ștergarul cusut cu mânușițele ei îndemânatice..


 450. 450
  1Q:

  Ce-am mai scris!
  Cu subînțeles, nu așa..


 451. 451
  Raj lt.rez.:

  Am auzit ca nus surd coane 1Q. Io crez ca tre sa puneti pla pe Dra Alexa, scuzati expresia……………. PPDD, Dra Nora ? Nu pot pentru ca sa cred. Ca doar no fi goc la minte…


 452. 452
  Ana:

  Nora,

  Şi. 🙂 C-aşa e, are omu’ dreptate. Când are, are, na. 😉

  Olamicu,

  Toţi visaţi muieri cu şorţ în brâu şi desuuri Agent Provocateur! Schizoiziidracu’!

  Raj,

  Io crecă tre’ s-o mai dea jos, că fata zice c-a rupt-o-n două.


 453. 453
  1Q:

  Mă duc să mă-ntind oleac` pe rogojină, până vine-a mea jivină.
  Je revien, cum ziceau iobagii după o trântă cu stăpânirea!


 454. 454
  Nora:

  Hai, PSD. În ăl mai fericit caz. Da’ după cum s-a ferit pe aici să spună clar ce carnet are, eu cred că e vorba de PPDD. O avea geacă mov? 🙄

  1Q, adânc, domnule, adânc.


 455. 455
  Ana:

  Ha! 🙂

  Jivină-i zic eu chisicii.


 456. 456
  1Q:

  Mică, te vede taica..


 457. 457
  Ana:

  Olamicu,

  Niciodată! 😆


 458. 458
  alexa:

  vin, cum să nu vin?! doar știi ce muiere asertivă sunt eu!


 459. 459
  Ana:

  Bă, dă-mă dracu’, Alexa sunt eu!!! Nu m-aş fi gândit.


 460. 460
  Danny:

  Dragii mei, chiar nu conteaza partidul in care am intrat. Poate fi oricare dintre ele, toate sunt unul si acelasi, toate sunt aceeasi mizerie, toate actioneaza ca un INTREG politic, iar de partea cealalta a baricadei se afla SOCIETATEA CIVILA, adica, NOI, apoliticii, POPORUL. Aici vad eu OPOZITIA, intre societatea politica reprezentata de stat si societatea civila reprezentata de popor. Pornesc de la principiul ca pe noi nu ne reprezinta politicienii, devenita cea mai mare MINCIUNA ISTORICA din ultimele 3-4 secole. Noi trebuie sa ne reprezentam singuri prin reprezentanti apolitici aflati constitutional in opozitie cu politicenii. Aceasta trebuie sa fie adevarata opozitie, iar pentru acest lucru sunt obligat sa renunt la principul modern al reprezentativitatii si al democratiei indirecte si sa activez cu o mare eficienta, aplicabilitate, principiul, tot modern, al SUVERANITATII POPORULUI, ascuns de 300 ani in sertarele birourilor politice si fluturat cu ipocrizie in fata oamenilor doar o data la 4 ani, in campaniile elctorale.

  Tineti minte: IN DEMOCRATIE, PUTEREA VINE DE JOS IN SUS!, si nu de sus in jos. In jurul acestui principu pot construi o filosofie intreaga.

  „Imi este suficient o idee pentru a construi o filosofie”.(Danny) Nu am nevoie de mai mult.


 461. 461
  alexa:

  nu zic femeie, că…


 462. 462
  Nora:

  O muiere „asertivă”! Alexa, ştiam eu că eşti rara avis… 😆 😆
  1Q, s-o apreciezi mai mult! Nu dai pe toate drumurile peste aşa ceva.


 463. 463
  Raj lt.rez.:

  Io agreez peneleul, dar fara Crinu in funtea sa. …..1Q daca sta pe rogojina, ori ii japonez la cap, ori nare pat in odae, ori daca a avut pat la rupt cand cu Aleza sau mai curand are vederi de tanga, ca stanga ii cu rogojinele…………… Nui mai ziceti chisicii, jivina, Dna Nora. Ca doar nui goaca………… Cand Necu a cazut in cacat pana la umeri, a zis asa: „Am impresia ca am cazut in cacat” La care noi toti i-am zis ca nu are impresia, ci ca e chiar a cazut in cacat. Am mai zis- pasta. Lui Necu ii place sa foloseasca expresii de genul: am impresia stimate domn; o conjunctura de idei; stimatul meu domn, scumpe doamna (chiar asa, cu „e” la urma; e de prisos sa mai adaog ca… (cu „o” bineinteles; bunul mieu domn; fermecatoare doamna, etc. Are patru clase, dar nu se lasa… De cate ori se murdareste de cacat, asta chiar joaca la 6/49. A luat-o de buna. Tre sa dispar la servici. Am fost la masa.A facut Vali o ciorba buna de vacuta. In fine, o fi fost de cal…


 464. 464
  Raj lt.rez.:

  „Imi este suficient o hazna plina, pentru a ma simti bine” (Raj) Nu am nevoie de mai mult.


 465. 465
  Nora:

  😆 😆 😆


 466. 466
  Nora:

  Raj, nu eu i-am zis pisicii „jivină”. Eu n-am pisică. Dacă aş avea, i-aş spune „dihanie”.


 467. 467
  Ana:

  Ţineti minte: IN DEMOCRATIE, PUTEREA VINE DE JOS IN SUS!, si nu de sus in jos. In jurul acestui principu pot construi o filosofie intreaga.

  Ha! Deci sunt o democrată cupidă. Ptiu!


 468. 468
  Raj lt.rez.:

  Dihanie ii zice soacramea la chestia aia barbateasca, scuzati-i expresia, ca nu stie ce vorbeste… Dna Ana are dihanie, am incurcat mosesorii de matze. Dv. aveti pantofi ocru cu alb, fusta cu bumbi, nu pisica, Dra Nora


 469. 469
  Nora:

  Nu îi am încă. Dar îi voi avea. 😀 De pantofi zic.
  Nu fusta e cu bumbi, ci bluza.
  Of! 😆


 470. 470
  Raj lt.rez.:

  Vine telescaunul de jos in sus… Tre sa dispar. Vine un cacat de jos in sus, asta in cazul in care vrei cu tot dinadinsu sal plasezi pe orbita, desi nu-i vaz rostu sa fie plasat in eter…


 471. 471
  Raj lt.rez.:

  Nui bine, mie imi place sa deskei nasturii cu dintii…Nu-mi plac sutienele ca se desfac greu tare, nu-i vaz rostu, gocu e un prostu…


 472. 472
  Ana:

  Raj,

  Dihanie de-a Norei am eu ori de-a soacră-tii? 🙄 Că nu-mi fu clar.


 473. 473
  Danny:

  Da, Ana, „daca LACOMIA va putea fi impartita in mod egal intre oameni, atunci oamenii vor putea aspira cu adevarat la fericirea universala”. Asta e o maxima de-a mea, daca n-ai sti, ai putea spune ca apartine filosofilor moderni.

  Principiile sunt bune, atat timp cat stii sa le transpui armonios in practica. Daca nu reusesti, totul devine praf in ochi!


 474. 474
  Raj lt.rez.:

  Aratati-i iubitului Dvs., pantofii aia, Dra Nora. Sa vi-i cumpere mnealui de 8 Martie. Aseara, nevasta mea m-a luat pe corso si s-a uitat indelung la un compleu, intr-o vitrina, adica „simte-te !” Asa face in fiece an de 8 Martie. De ziua mea nu-mi place sa primesc cadouri. Asa sunt eu.


 475. 475
  Ana:

  Raj,

  Bârfitorule! 🙁 Şi cui voiai să-l arate? Mie?! Urâtule! M-ai supărat fleaşcă.


 476. 476
  Raj lt.rez.:

  Dihanie dea Norei, Dna Ana. Nu mi-as fi permis. Eu imi permit atat cat mi se permite. Cat simt eu ca mi se permite… Eu nu tot timpul scriu in dodii. Cand admir pozele cu Nora, o fac sincer si-mi permit sa fac comentarii pe marginea acestora numa atat cat simt io ca nus prea deplasat. Daia miam dat sama ca acolo in balarii, in hanoracu ala din lana tzagaie, nui dansa, ci alta dama. Ca am pus bucatile cap la cap, mi-am facut o ideie. Acu daca o vaz pe strada, o recunosc imediat, dar nu ias zice nica. Mas face ca no cunosc. Asas io. Numa pe forum am tupeu… In viata reala is un scumpic, cami vine singur sa ma pup. Si modest cat cuprinde…


 477. 477
  Ana:

  Sigur, Raj, vorba colegului meu, Vali:

  Da’ să mă vezi gol ce mişto sunt! M-alerg singur prin casă, să mă prind şi să mă fut. Sunt inocent, ce morţii mă-sii!


 478. 478
  Nora:

  Raj, ba să nu te faci. 😀


 479. 479
  Danny:

  Nora, la 443, referitor la nedumerirea ta. Ce am scris pana acum este doar o schita de proiect, doar cateva idei principale. N-am intrat peste tot in detalii. Lucrarea e la inceput. Ce scriu eu pe aici se va regasi in viitoarea lucrare.


 480. 480
  Raj lt.rez.:

  Tre sa dispar. Nu ma mai tineti de vorba, ca nu dv. ii asigurati rolele trimestriale lu fimea. Si dacai cumpar role din titan , tot le strica. Ca sa nu mai zic de baxurile alea de cipicauri, ca nui place ciorbita de cal…Conu Danny crecai penelist ca domnia mea………. Sa nu ma fac, ce , Dra Nora ? De rahat ? Nu pot sa ma opresc. Am dispa. Ma cheama datoria, patria, in fine, rahatu…


 481. 481
  Raj lt.rez.:

  Mam prins, Dra Nora. Cand voiu pedea , voiu zice sarumana, ios Raj. Veti zice: dispai artareadracu!


 482. 482
  Raj lt.rez.:

  vedea, nu pedea, gocu nu mai bea !


 483. 483
  1Q:

  Gata. Am revenit într-un suflet! să vă povestesc din noile aventuri de când am devenit serios. Pe strasse, venind de la magazinul cu vitrină de unde mi-am cumpărat o eugenie sățioasă, m-am întâlnit cu un fost vecin nesuferit, care, cu gura până la urechi îmi tot zicea, de față cu toți trecătorii, serioși ca și mine de altfel: Să trăiți, nea Vasile! ce mai faceți, nea Vasile? În rest, sunteți bine, nea Vasile? Cu bine, nea Vasile!
  Se ploconea și rânjea la mine ca un cretin. Inițial, am crezut că face mijto de figura mea cumplit de serioasă sau că m-a confundat cu un nea Vasile, că doar nu ăsta e numele meu. Apoi, m-a cuprins o senzație de jenă, ca la urmă să se transforme într-o mândrie bărbătească, la care nu voi mai renunța, chiar de mi-ar cere-o, iar, alexa..


 484. 484
  1Q:

  Ce bine-i să fii venerat!
  Ce mai ziceți? că am vorbit numa`de mine.. scuzați-o pe alexa!


 485. 485
  alexa:

  nu înțeleg ce vrei să spui


 486. 486
  1Q:

  Obediento!


 487. 487
  alexa:

  la ce mândrie ți-am cerut eu să renunți?


 488. 488
  1Q:

  Aia care te-a rupt. Nu-mi spune că am înțeles greșit..


 489. 489
  alexa:

  vecinul cine-i?


 490. 490
  Nora:

  Un om respectabil, cu familie şi doi copii.


 491. 491
  1Q:

  Atât de profunji am devenit de când vorbesc serios că.. mi-e greu să mai scriu, nu că mi-a fost ușor vreodată.

  Sincer, chiar nu știu ce să mai spun, de parcă am spus ceva vreodată, nu ca alexa..


 492. 492
  Nastasia:

  N-am avut curent vreo două ore. Am moţăit pe-aici până mi s-a dezactivat de tot gena democraţiei, aia pe care n-o am din născare, nici eu, nici poporul meu de la porţile orientului, detaliu socio-culturalo-geografic care-l exclude din start (pe poporul meu, dimpreună cu mine) de la înţelegerea ideilor lui Danny. Mă resemnez mioritic. Ce-aţi mai făcut, ce-aţi mai dres?


 493. 493
  alexa:

  nu înțeleg cine-i vecinul, la ce ți-am cerut să renunți, ce vrei să spui. nu înțeleg


 494. 494
  Ana:

  Nastasie,

  Mai nimicuri. Nepricepându-ne…

  Cică vine Cosa şi ne explică oarece.


 495. 495
  Nora:

  Am aşteptat-o pe Alexa. S-a îmbrăcat frumos azi, în rochie frez. Ştrampii îi cam atârnă, dar…

  Apoi, m-am uitat pe geam la cum se coace în zare, spre răsărit (culmea) aluatul democraţiei dannyene. În care societatea civila din bază devine acid sau invers. Drojdie de bere…


 496. 496
  1Q:

  Vecinul are o bască d`aia ce aduce a cioc de rață. E mai tânăr ca mine cu câțiva ani. Îl cheamă Vasile. Unii spun că-i retardat. D`abia aștept să mai trec pe acolo.. așa, ca din întâmplare. Parcă mă văd dregându-mi vocea întrebându-l copleșit de importanță: ce mai faci, bă, Vasile?
  Și să-i răspund la ploconeli fără să-mi întrerup mersul: Ce să fac, bă, băiete, bă, cu treburi..


 497. 497
  1Q:

  Ah, alexa!.. dacă m-ai vedea pe stradă,.. oh, dacă m-ai vedea!


 498. 498
  Ana:

  Crezi că nu te-ar scuipa?

  Hai, vin’ la mica să te pupe, să-ţi treacă vasiliada.


 499. 499
  alexa:

  pe vecin în cheamă Vasile și te confundă și pe tine cu unul
  cum adică dacă te-aș vedea pe stradă?! ce se-nseamnă asta?


 500. 500
  Nastasia:

  Te vede, te vede. Şi pe stradă, şi sub stradă, şi pe cer, şi sub cer. Şi mai ales în oglindă. 1Q-ul e-n toate, e-n cele ce sunt.


 501. 501
  1Q:

  Ar rupe-o-n 2, Vasile! la cât respect mi-a arătat..
  Mică, nu mă pupa de față cu toată lumea, te rog! Se duce `reacu toată seriozitatea mea, mă acuză lumea de derizoriu..


 502. 502
  alexa:

  cică nu i-am arătat respect. io zic că este exact și doar invers


 503. 503
  Ana:

  Derizoriu că te pupă mă-ta cald, mă? Să nu te văz în ochi, nici pe stradă, nici în casă! 😈


 504. 504
  Nastasia:

  Viceversa, da, da, viceversa…


 505. 505
  1Q:

  Păi, cum altfel, măi, Nasta? Am început până și io să cred că-s nea Vasile..


 506. 506
  1Q:

  Mică, ce ți-am făcut? Asta-i muzică de culcat pe picioare..


 507. 507
  alexa:

  vezi? de asta cred eu că e bine să-ți știi locul înainte să ieși în lume. să știe un rahat că valorează cât un rahat


 508. 508
  Nastasia:

  Vezi, Ană, dacă nu crescuşi ficior? Al meu, când avea vreo nouă ani şi m-am dus să-l iau de la şcoală să mergem la bună-sa, m-o pus să merg pe trotuaru’ ălălalt, să nu vadă copchiii că umblă cu mică-sa. De l-aş fi şi pupat, dracii mă lua.


 509. 509
  Ana:

  Târâş să-ţi ceri iertare pentru derizoriul ăla. Şi cu capu’-nfipt în bufniţă. 😈


 510. 510
  1Q:

  Bufniță? Într-un canal, poate, n-auzi ce bulbuci scoate alexa?


 511. 511
  Ana:

  Nastasie,

  A mea n-are de-astea, dar din alt motiv: că mă-sa e clovnu’ găştilor. Şi al ăleia de la şcoală, şi al ăleia de la joacă. Las’ că astea două se mai şi suprapun.

  Da’ poţi să ştii dacă n-o apucă mai încolo?


 512. 512
  1Q:

  Cum reacu! știi doar ce te-a despărțit în 2..
  Mânâncă prune, lasă orezul!


 513. 513
  1Q:

  Ce-aveți, mă? Ori suntem seriocși, ori nu mai suntem..


 514. 514
  Ana:

  M-am supărat rumeguş pe tine. I-e ruşine cu mă-sa. Te reneg!


 515. 515
  Costelus:

  Vasilica, nea aici!


 516. 516
  1Q:

  alexa, de ce-ți place să te umilești așa în public? Se poate să-mi vorbești așa, tocmai mie, cel pe care-l iubești? cel pt care te-ai sinucide? Cel care-ți înfrumusețează ziua, viața, și ce-oi mai avea..

  Pt tine, iote, mă transfigurez, renunț la mamă și la tată; și tu, îți tăvălești iubirea, făcând-o de tot rahatu?

  Hai, vino la mine să te strâng la piept! Nu te rușina de lumea-ntreagă. Ea e singura care înțelege ce borș mănânc io acum..

  Numai tu nu mă-nțelegi!


 517. 517
  Nora:

  Suntem serioşi! Crunt de serioşi! Am zis!


 518. 518
  Costelus:

  Mai Nora, nu vrei sa spui daca tu esti in pozele alea, ma lasi asa, sa ma chinuie intrebarile …


 519. 519
  1Q:

  A, și Costelivuș..


 520. 520
  Nora:

  Şi când simţim că nu mai putem şi nu mai putem, băgăm capul în bufniţe. Fiecare cu bufniţa lui, deşi, uneori, se mai văd şi două capete (atunci când crapă un drac) ieşind din aceeaşi bufniţă.


 521. 521
  +:

  Bun, care-i treaba, în ce ne lansăm?


 522. 522
  Costelus:

  Lasati bufnitele-n pace! Ce, cucuvele nu gasiti??


 523. 523
  Nora:

  Jump, Cosa, jump!

  Costeluşule, am spus deja! Nu mă mai tâmpi!


 524. 524
  Ana:

  Cosa,

  😳 😳 😳

  Aşa, direct? 🙄


 525. 525
  Costelus:

  Eu is timpit, mai spune o data!

  Am o intrebare serioasa: exista piine fara gluten? Ati incercat?


 526. 526
  Edle:

  Pfiuuu, ce de-a oameni seriosi pe-aici! Ia sa ma fac si eu serioasa. Nici nu va pup, uite-asa! 😀


 527. 527
  Nora:

  Edleeeeee! Bate-ne măcar! Fă-ne ceva! 😆


 528. 528
  Ana:

  Nora,

  😳

  E o boală oltenească şi n-o ştiu eu? Hmm…


 529. 529
  Costelus:

  Vrei bataie? Ce n-ai spus!!

  Dana, ma bucur sa te revad!


 530. 530
  Nora:

  Cosa, femeile alea de pe la tine ar şti să facă ceva de soiul ăsta? Şi dacă da, cât ar costa?


 531. 531
  Edle:

  Toate bune si frumoase pe-aici? 🙂


 532. 532
  Ana:

  Şi, şi. 😳


 533. 533
  Nora:

  Splendide, Edle. Cu buline, pe ici, pe colo. 😀


 534. 534
  1Q:

  Nu mă pupa, Edle! nu,.. nuuuuuuuuuuuuuu.. ei, oleac`, hai!


 535. 535
  Nora:

  Ce anume, Ana? 😛


 536. 536
  Costelus:

  Nu cu buline, ci cu bumbi.


 537. 537
  1Q:

  Mă, nene, io tre` să vă pup că am uitat să plec. Serios!

  Nu vă supărați, da?

  alexa, treci acas`!.. `mnezăii, paștele, ceara, ceapa, parastasu` și cristelnița, grijania și broboada ta..


 538. 538
  Edle:

  De cand imi doresc eu o rochie din macrame! Asa:


 539. 539
  Costelus:

  Nu gasiti niste perdele sa va imbracati cu ele?


 540. 540
  +:

  Ar şti să facă lucruri mult mai dificil de realizat decât glumele alea, dar după tipar şi model. Ştii ce-nseamnă asta?


 541. 541
  Nora:

  Vag. N-am tipare şi model.


 542. 542
  Nora:

  Pa, 1Q. Salută-l pe Vasile din partea mea. 😀


 543. 543
  Nastasia:

  Îl adoptăm pe Vasile? Îi lipim o bulină-n frunte?


 544. 544
  Edle:

  Nora, coseam si eu floricele din alea cand eram mica. Hai ca in vreo doi ani poate imi iese si-o rochie!


 545. 545
  Nora:

  Costeluş, taci, nimic nu ştii.

  Edle, am o bluză, dar nu cine ştie ce, cu un decupaj în faţă şi nişte aplicaţii, în jurul lui, cu un soi de macrame.


 546. 546
  Ana:

  Nora,

  Că sunteţi evazivi amândoi cam în acelaşi fel. Mă gândeam c-o fi o chestie vernaculară.


 547. 547
  Nora:

  Nastasia, bineînţeles.
  1Q, când vii, să-l aduci şi pe Vasile.

  Edle: aia se vrea un soi de paltonaş. Descrierea sună aşa: Quilted jacket with embossed details, digital print, hidden zipper enclosure and vegetal silk lining.

  Fabric composition: polyester and vegetal silk lining. Manufactured in Romania.

  Cleaning and maintenance suggestions: mild cleaning, under 30 degrees C or dry cleaning.


 548. 548
  Nora:

  Da’ de unde, Ana! Suntem sănătoşi tun!


 549. 549
  Costelus:

  Seara buna si frumoasa, ma Vasile!


 550. 550
  +:

  Bun, n-ai tipar, nu-i nimic, ţi-l face un croitor. Dar modelul trebuie să-l ai. Modelul fiecărui element (buchet, bujor sau ce-s alea) e o coală de hârtie cu semne (litere sau cifre) pentru fiecare culoare. Adică un desen pe hârtie , dar nu din culori ci din semne.

  Dacă nu-l ai tu, atunci trebuie extras după o rochiţă reală. Adică ştiu femei care fac modelul pe hârtie după modelul real.

  Ceva trebuie să ai. Numai după o poză de pe internet n-ai cum. Femeile execută, nu inventează îmbrăcăminte.


 551. 551
  +:

  Edle, italianu lu’ soru-mea de alea făcea, dar punea macrameurile pe material.


 552. 552
  Edle:

  Deci nu e cusut, e imprimeu, ca nu mai inteleg?


 553. 553
  Ana:

  E cusut, da’ tre’ tipar, normal că trebuie.


 554. 554
  Nora:

  Păi, cred că da. E imprimeu. De-aia îl întrebam pe Cosa, mie mi-ar fi plăcut cusut, nu imprimat. Plus că e din poliester. Şi nu e nici ieftină.


 555. 555
  Edle:

  Asta stiu, ca trebuie tipar. Dar acolo scrie „digital print”, la descriere. Iar asta e altceva decat cusatura, zic eu.


 556. 556
  +:

  Hai să facem o societate, mă rog, o firmuliţă care să facă haine mişto, unicat, de mână şi să le vindem pe undeva. Să ştiţi că nu e glumă, se câştigă din astea!


 557. 557
  Edle:

  Aia de la Valentino e vreo 3000 de euro, Cosa. 🙄 Si nu prea cred ca e lucrat manual macrameul.


 558. 558
  Nora:

  N-am făcut noi un blog şi facem firme. 😆


 559. 559
  Ana:

  În poză pare cusut. N-am citit descrierea.

  Oricum, cusut ar fi mişto, că imprimat nu e dificil să-ţi faci.

  Cosa,

  Cine să le conceapă şi apoi cine să le facă, tinere?


 560. 560
  Nastasia:

  Cu macrameul e complicat. Am făcut, cândva, că ne-au învăţat la şcoală. Da’ exemplarul pentru notă mi l-a făcut bunica…Era expertă, şi ea, şi sora tatii, fie-iertate amândouă. Modelul e desenat pe o pânză. Marginea lucrului propriu-zis se face dintr-un şnur făcut cu croşeta. La fel şi contururile elementelor mai mari din interior (frunze, flori, ce o fi). Şnurul ăla se coase uşor-uşor pe pânză, apoi se unesc elementele făcute din şnur prin tot felul de „puncte” de cusătură, picioruşe etc. Tot cu diferite „puncte” se umplu şi frunzele, florile. După ce e gata, se detaşează de pânză tăind aţa care ţine şnurul şi asta e. Al naibii de migălos.


 561. 561
  +:

  Edle, nu înţeleg, m-ai întrebat pe mine dacă-s imprimeuri?!

  Şi dacă m-ai întrebat la ce te-ai referit?


 562. 562
  +:

  Păi, dacă n-am făcut blog, înseamnă că nu mai facem nimic?!

  Cozonaci, măcar, putem face?!


 563. 563
  +:

  Nastasia, mama a făcut sute de astfel de lucruri, dar nu folosea pânză, le încherba pur şi simplu. Şi a făcut perdele, feţe de masă, mileuri, dantele pentru lenjerii.


 564. 564
  Ana:

  Cosa,

  Ăia, da! Am făcut de Crăciun şi-au ieşit prea mişto. Facem. 🙂

  Eu am ştiut, demult, să croşetez nu bine, ci foarte bine, dar am pierdut complet abilitatea asta. Bunica mea era o adevărată artistă. Tot ea m-a învăţat şi să tricotez, dar şi aia s-a dus de tot. M-am prostit, aia e. 🙁


 565. 565
  Edle:

  Nu, de ce sa te intreb pe tine? 😆 Pe Nora am intrebat-o, normal.


 566. 566
  Edle:

  Nastasia, mi-am adus aminte! Am facut si eu un mileuas mic, mic, mic! Un fel de margareta pe care puteai aseza o ceasca de cafea, de exemplu. Gata, cum ajung acasa, ma pun sa-l caut! 😆


 567. 567
  Nora:

  Ce fete pricepute! 😀


 568. 568
  Ana:

  Fost-ai, lele! 🙁

  Dar am două bluze negre, croşetate de ea, nişte minuni. Noroc că mi-adusei aminte, să mă trec de supărare.


 569. 569
  +:

  Da’ vă imaginaţi o perdea?!


 570. 570
  Edle:

  Anaaaa! Sa mi le arati si mie. 🙂


 571. 571
  Ana:

  Îmi pare rău, Dana, că nu ţi le-am arătat când ai venit. Tută, deh. Cu una crecă am o poză. Încerc s-o scanez şi-o pun. NU, am trei, nu două. 🙂 Iar mama are o rochie.


 572. 572
  +:

  Bă, ne mai pizdulim mult pe aici, sau trecem la lucruri serioase?!


 573. 573
  +:

  Urât mai arată fata din poza Norei, băi frate!


 574. 574
  Raj lt.rez.:

  Numi place rochita Drei Nora. So dezbrace si sa puie poza. Acum am vazut si genuchii. Si fara genuchi si tot o recunosteam pe strada, la beserica, la bal, la bar, la ghena, in fine… in lume. Dna Ana, la nunti dansati indraci, ca de fapt astai tema emisiunii propusa de Dv. Mancati mizilicu, dansati gaina ? Fara niciun fel de apropos la Gocu. Dna Nasta nu merge cu copii de mana. Fimea ma pupa in lume. Cand suntem ambii cu rolele, lumea se uita admirativ la ea si la mine. Cand se uita la mine, face semnu ala in dreptu tamplei. Lume needucata. Umi place rochita dnei Edle. So lepede si dansa !


 575. 575
  alexa:

  ”Tampitaproastacretinahandicapataidioatafraierasuckeratampitaaaaa. Scrie aici pana nu te BAT!!!”

  hm. amintiri.

  nu, s-a terminat. regret timpul pe care ți l-am pierdut și tulburările nevalorificate ulterior. îmi pare rău.


 576. 576
  Raj lt.rez.:

  Pana la urma, cantareata aia avea chiloti pe ea, la extragerea loto ? Nu mai vorbi asa alexa ! Esti o dulcica, neprihanita, chiar nefututa deabinelea. 1Q e un om rau


 577. 577
  +:

  Alexandra, nu mai bine pui tu nişte poze cu tine?!


 578. 578
  alexa:

  poze? n-am


 579. 579
  Raj lt.rez.:

  Avea sau n-avea dracului chiloti ? Poate sa-mi raspunda careva sau rag ca boul piecea ? Fara niciun apropont la gocu… Dna Andreea ii bine mersi, DnaAna ?


 580. 580
  Raj lt.rez.:

  Da` pasarica ai ?


 581. 581
  Seva Tudose:

  Bună la voi !

  Edle bine veniși înapoi ! Și rochia aia o fi ea Valentino dar nu e din macrame ci broderie umplută și spartă !

  Nora #530

  rochia aia se poate face din ștergare cusute cu muște încrucișate simple ori duble din PNA,poliester,ce Dumnezeu e aia,rochie ?

  Nastasia#560

  a atins punctele toate ptr. a face un macrameu ,dar voi nu știți un lucru despre mine,eu SUNT EXPERTĂ ÎN MACRAMEURI !

  Am cărți,planșele de modele,cărți ptr.diferite lansete. Deși există macrameuri care sunt plate,ca atunci când sunt gata le poți pune apretate sub geam pe o masă…eu sunt expertă în macrameuri în relief adică cu flori cu petale(3/4/5)diferite forme,struguri în relief,boabe de zmeură,desigur frunza de strugure ce se lucrează secționat ca apoi se unifică…

  Aici o dată pe an este Festifalul Națiunilor conlocuitoare din zonă. Show cu expoziție,fiecare își expune artizanatul țării lui de baștină. Când am expus eu, toți m-au întrebat dacă le vând ? Nu se merită,sunt ieftini la de-astea…

  Deși lucrez în cadrul școlilor și aș putea fi oricând așa zis,tehniciana la arte manuale,fetele nu au răbdare…deși belesc ochii,dar când aud cât timp… ?

  eu am făcut un mileu în România, aproape cât o masă de 6 persoane în 8 luni, cât am fost gravidă cu băiatul,și lucram cel puțin 5 ore pe zi ! Atât de meticuloasă,migăloasă artă !

  Eu dacă aș lucra,aș lucra ptr. o casă regală,că numai ăia ar putea plăti munca mea !
  Am făcut în România și gulerașe ptr.rochii,cordoane…
  dacă nu mă credeți am să fotografiez tot/toate și le pun pe Pistol !


 582. 582
  Nora:

  Cine să aibă, Raj, chiloţi? Nu ştiu despre ce vorbeşti. 🙄

  Seva: e un soi de palton-jachetă. Se ia pe deasupra, nu e rochie.

  Multe mai ştii să faci, femeie! Nu credeam că e simplu, dar nici 8 luni nu credeam să dureze. 🙄


 583. 583
  +:

  Struguri în relief şi flori am şi eu (de fapt, surorile mele, că le-au luat ele), făcute de mama.


 584. 584
  +:

  Nora, când am zis eu de Seva, voi aţi crezut că fac mişto, dar eu chiar vorbeam serios. Am citit-o imediat.


 585. 585
  junghiul:

  Pune-le Seva, pune-le!

  Chiar dacă te credem!


 586. 586
  Nora:

  Când ai zis tu ce? Că e femeie pricepută? Nu ştiu cum ai zis-o tu, dar şi mie mi-a fost clar de mult asta.


 587. 587
  Seva Tudose:

  Mulțumesc Nora și Cosa !

  Desigur le trag în poze și cu prima ocazie vor fi incluse sub un titlu: Lucru manual ptr.începători și avansați 😀


 588. 588
  Nora:

  Seva, le astept pe mail.;)gulerasele ma intereseaza in mod deosebit.


 589. 589
  +:

  Seva face parte dintr-o generaţie de femei românce. Generaţia mai învârstă, cea a mamei mele, pe lângă tot ce a făcut Seva, mai făceau încă altă sută de activităţi. Şi nu în condiţii prielnice.

  Cu ocazia asta, poate vă daţi şi voi seama de ce am atitudinea pe care o am cu cele ca voi, nişte pârâte închipuite care nu ştiu şi nici nu vor să facă nimic, dar au pretenţii cu caru.


 590. 590
  Edle:

  Seva, si eu de-abia le astept!

  Cat despre macrame, stiu ce e ala, dar astia asa le zic broderiilor astora. Uite, in dreapta:

  http://www.net-a-porter.com/am/product/333508?cm_mmc=LinkshareUS-_-J84DHJLQkR4-_-ProductFeed-_-Valentino&siteID=J84DHJLQkR4-93O_7Ij7Y8xSICvcSta5ng


 591. 591
  Edle:

  Of, sunt foarte suparata pe Angie. Am barfit-o azi la curs de dracu’ a luat-o. Sper ca si-a muscat limba. 😀


 592. 592
  +:

  Cine-i Angie?


 593. 593
  Edle:

  Cum, cine? Merkel.


 594. 594
  +:

  Ha!

  Nu e numai ea de vină. A avut aici, în ţară, aliaţi de nădejde!


 595. 595
  Edle:

  Explica-mi, ca ma stii pe dinafara cu politica interna.


 596. 596
  alexa:

  hai să-ți spun și eu o poveste. cu mâțe:

  o pisică vârstată vorbea în seara asta cu o pisică delicată, cu blana de cașmir, ochișori roz, botic fraged și o limbă neobișnuit de netedă, care avea puterea să ostoiască pielea suferindă. subiectul de discuție? o altă mâță. una care a mers la un chef acum câteva zile cu alte mâțe și motănei tineri, plini de energie pisicească, ademenitori, care în dârdora dănțuielii o pupau pe mâță. ea se lăsa, neavând nicio problemă în a-și bate joc de motan.
  pisicii vârstate nu i-a tresărit nici măcar vârful cozii când a auzit, nici prima, nici a doua oară, pentru că i s-a părut natural. what goes around comes around. a simțit cel mult… liniște, pentru că se aștepta ca motanul să fie călcat pe labe, de prost ce e.
  mai știe pisica ceva: motanul a întrebat-o prima dată pe mâță dacă e adevărat, fără să-i spună inițial de unde a aflat. nervoasă, i-a spus unei… dobitoace că dacă a aflat de la pisică o omoară. de parcă e vina ei că se pupă cu motănei la petreceri pisicești… dobitoaca era curioasă dacă mâță o s-o întrebe pe vârstată de înștiințare, dar a renunțat. nu s-a mai interesat, probabil pentru că i-a spus motanul. motanul batjocorit acum și în vecii vecilor de toate pisicile!


 597. 597
  +:

  Cnsiliul JAI la care trebuia să se voteze aderarea României la Schenghen a avut loc astăzi.

  Băsescu şi ai lui, ştiind de mult că vor pierde alegerile, au făcut totul ca aderarea să nu aibă loc pentru ca actualii guvernanţi să repurteze un total eşec. Pentru ei nu contează poporul român – au demonstrat asta cu multiple ocazii.

  Lumea nu ştie că rapoartele şi verificările ce se fac se referă tocmai la perioada când la guvernare era Băsescu şi şleahta lui.

  Cu ajutorul germanilor – care acum mi se par la fel de josnici ca toţi ceilalţi, iată că le-a reuşit.

  Dacă aş fi în locul ăstora de la putere, i-aş băga în pizdele mă-si cu Schengenul lor cu tot, pentru că e mai mult interesul lor decât al nostru, dar vor să ne milogim de ei.


 598. 598
  +:

  Alexandra, ai şi subtitrarea în română?! Că eu, în afară de limba-n pizdă, alte limbi nu mai ştiu!


 599. 599
  Costelus:

  Este intr-adevar interesul germanilor ca noi sa nu fim opriti in vami.

  Si da, Basescu e vinovat de toate, asa cum inainte de 1989 a fost Ceausescu. Comunistii saracii erau minunati, Ceausescu insa nu-i lasa sa dea mincare la oameni.


 600. 600
  alexa:

  cine mi-a schimbat gravatarul să nu doarmă la noapte!

  Cosa, subtitrarea o are motanul.


 601. 601
  +:

  Alexandra!!!


 602. 602
  +:

  Alexandra, nu prea ai ţâţe, dar ăsta nu e un lucru tocmai rău, în noua mea viziune despre lume şi viaţă.


 603. 603
  alexa:

  în poza aceea mi se vede un ganglion limfatic de la gât mărit! Dariaaaaaaa!

  da, n-am țâțe. printre altele


 604. 604
  +:

  Hai, nu te mai alinta!


 605. 605
  Edle:

  Hm. Nu am toate datele, asa ca nu comentez.


 606. 606
  geluodagiu:

  „La multi ani!” mi s-a spus astazi si nu intelegeam de ce.

  Cica e un obicei sa spui asa in ziua in care se naste cineva. Acum inteleg ca este 7 Martie si deci este ziua in care cu ajutorul mamei mele, de mult, prin ’57 am obtinut dreptul de a purta peste suflet o mantie in forma de om. Greu si frumos vesmant.


 607. 607
  Edle:

  Tramadol si valium, care mai doreste, care mai pofteste! 🙄


 608. 608
  Edle:

  La multi ani, Gelu! 🙂


 609. 609
  Seva Tudose:

  Gelu,La mulți ani ! 7 Martie 1957 ?

  well,în China ”the rooster” cocoșul înseamnă noroc,curaj,bunătate,confidență și onoare militară.

  caractere pozitive:onest,te obligi,curajos,resilent,
  flamboaiant,entuziast,relaxat,cultivat,loial,sincer,capabil,generos,caritabil,distractiv.

  caractere negative:vein,insensitiv,preocupat de sine,arogant,vulnerabil,critic,superior,argumentativ,
  repezit,lăudăros,ostentativ,pretențios,înflorești adevărul.

  Personalitate:drăguț,ești atras de situații dificile,te cam vaiți,ești brutal de franc,ai memorie bună,ești gelos pe rivali,cam indiferent,ești cheltuitor,bun povestitor,ești glumeț și distractiv cu alții,îți place compania femeilor.

  Prefrințele:
  seducția,să primești priviri admirative,conversații serioase,îți place să arăți bogăția,te cam pui în spectacol,ești cam tens și mână strânsă,ocazional vrei în singurătate solitude,să flatezi,să visezi,să dai sfaturi,să cheltui bani,și să te arăți,să faci intrări surprize.

  Dezamăgirile: să fi întrebat direct chestii personale,să pierzi controlul,să vezi oameni îmbrăcați urât săraci,cei care își arată cunoștiințele,băgatul în afacerile altora,cei care să-ți țină opiniile ptr.ei,glume puse pe pielea lor.

  Compatibilitate:f.compatibil cu ox,snake. Amical:horse,pig. Nu chiar în conflict dar totuși cere efort:dragon,monkey. Nu va fi simpatic:tigru,dog,goat.
  Antagonistic-catastrofă:rabbit,rooster.

  Good luck ! Află anii în care s-au născut prietenii tăi și vei știi dacă ai sau nu ai prieteni !


 610. 610
  Raj lt.rez.:

  Alexa: am luat hotarareasa nu te mai tachinez. Te-am incercat oleaca. La multi ani !…….. Lamulti ani si conului Gelu ! Lamultiani doamnelor sidonsoarelor de pe forum. Lamulti ani separat lui Val si Andreei !


 611. 611
  Raj lt.rez.:

  Va urez tuturor doamnelor, ca azi sa fiti futute intens, cu simt de raspundere !


 612. 612
  +:

  Mamelor din lumea-ntreagă,
  Eu vă dau un singur sfat
  Nu lăsaţi copii pe stradă
  Din cauza lu’ bărbat.


 613. 613
  Ana:

  Raj,

  Eu aşa sper, aşa mi se păru alaltăieri. 🙂


 614. 614
  Seva Tudose:

  + 589

  mersi de compliment,dar ”Seva face parte din generația mai în vârstă cea a memei mele…” 🙄

  eu cred că mama ta nu te-a făcut la 9 ani ? Deci eu îți sunt ție,ca o soră mai mare ! De acum încolo să-mi zici tanti !


 615. 615
  Seva Tudose:

  Raj-frateli*mieu ! 😆

  Cred că trebuie să se inventeze o altă limbă ptr.noi !

  De multe ori ei cred că noi vorobim prostii….dar noi
  vorbim doar o limbă anume și vociferăm..de-ar știi ei ce inofensivi suntem….(cel puțin așa mă cred eu) I love*ya

  miau,miau….brrr..sincer …Raj


 616. 616
  Nora:

  Frumuşaţă! Chiar că bizantină. Şi părul ălaaa…


 617. 617
  Ana:

  Păru’ era spălat şi turbat natural. Alte timpuri, beauty. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *