Crunta viaţă!

Aveam o colegă de facultate cu şase ani mai mică. Cristina Talabă. Era la pură – ieşea profesoară.
Tatăl şi unchii ei deţineau fiscul pe vechi. Unchii îl deţin şi acum. Nu-i ajungea nimeni la nas de arogantă ce era. Foarte populară, dădea cu curu’-n cine voia, n-avea nevoie de nimeni – cu atât mai puţin de bărbaţi. Orice-i spuneam era în zadar. Toate discuţiile cu ea se terminau certându-ne. Orgolioasă şi sexoasă.

A terminat, a intrat profesoară la Tudor, pe cel mai bun loc. N-am mai văzut-o de când am terminat eu facultatea. Nici măcar n-am mai auzit de ea.
Ce vă spun acum am aflat ulterior evenimentului pe care vreau să vi-l povestesc. Nu s-a căsătorit niciodată – nici n-avea nevoie, nu?! Şi-a continuat viaţa de femeie independentă şi „puternică“. Reputaţie, olimpici, meditaţii, bani cu grămada.
Când avea treizeci de ani, bunicul ei a făcut accident vascular şi a murit. Apoi, bunică-sa la fel. Apoi, taică-su. Trei lovituri în doi ani. A rămas doar cu maică-sa.

32 de ani. L-a luat la ea pe un nepot, Valentin – fiul fratelui ei care era plecat prin Italia după o ţâgancă şi nu mai venise de cinci ani. S-au ataşat unul de altul ca mama şi fiul. Era obsedată de el. Îl ducea la meditaţii, într-a unşpea a ajuns olimpic la faza naţională, îi făcea toate poftele. Locuiau amândoi împreună cu mama ei. Totul bine şi frumos până acum doi ani. Maică-sa, accident vascular – imobilizată definitiv la pat.

S-a împăcat şi cu asta. S-a obişnuit. În societate, la fel de arogantă, la fel de orgolioasă. Multe cunoştinţe printre bogătani, excursii în străinătate, viaţă!

46 de ani, timpul prezent (acum două luni, de fapt).
Mă sună pe fix (număr pe care îl am dintotdeauna), dar n-o recunosc. În fine, ne-am regăsit. Vrea să ne întâlnim.
Hm! Ştiam că nu mai poate fi competitivă din cauza vârstei, dar amintindu-mi cum era, tot am simţit ceva – o râcâială, o curiozitate. M-am dus.

În etate, obosită, destrămată. Dar tot îngrijită, tot cu haine scumpe – o doamnă. A ţinut-o mândria preţ de cel mult două minute. După care a izbucnit într-un plâns isteric, de nu mai putea respira. Am lăsat-o să se calmeze – n-am întreprins nimic în sensu’ ăsta. Pur şi simplu mă uitam la ea. După minute bune, s-a potolit.

– Doamne, nu ştiu ce să mă mai fac, sunt terminată.
Ceee?! Zice ea „Doamne“, cu gura ei?! Hm, s-a întors pământu’ cu curu’-n sus şi nu ştiu eu?!

– Scuză-mă că te-am chemat pe tine, dar nu ştiam ce să mai fac! N-am la cine să apelez.
– Băi, vorbeşti cu mine, da?! Lasă-le dracu’ de scuze, zi care-i treaba, ai nevoie de bani?!
– Dă-i încolo de bani, sunt ultimul lucru la care mă gândesc.

Fapta:

Cu o săptămână în urmă, la şase dimineaţa, vine poliţia la uşă şi o invită la sediu. O lasă semn de carte până la opt fără douăzeci (la opt, ea trebuia să intre la ore). Au informaţii că nepotul ei (acum student în anul doi la o facultate din Bucureşti) a vândut nişte aur.

N-ar fi nicio problemă, dar ştiţi, nu prea e voie să vinzi aur aşa… de capu’ tău. Nu ne prea interesează pe noi treaba asta – că doar nu mai suntem sub Ceaşcă, dar am primit o sesizare şi trebuie să închidem cumva dosarul. Valentin a declarat că a primit aurul de la dumneavoastră – caz în care nu mai e nicio problemă, înseamnă că a avut nevoie de bani şi l-a vândut. Ştiţi cum sunt copiii în ziua de astăzi: nu ştiu cum se face banu’ şi cheltuie fără limite.

Bun, răsuflă uşurată, dar indignată, dacă nu-i nicio problemă, atunci confirmă, ca să se încheie totul repede (vorbeşte ea cu el acasă!). Da, eu i-am dat nişte aur. Nu ştiam că l-a vândut, dar într-adevăr, eu i l-am dat. Au pus-o să dea această declaraţie scurtă şi gata.

Ea s-a dus acasă, chitită pe nepotu-su. Ăsta, că i-a adus unu’ aur din Italia, că a vrut să facă nişte bani… vrăjeală de doi lei, cum numai o femeie poate să-i creadă fiului râzgâiat, fără să-i sune alarma.

Perfect. Deci nu e nicio problemă.

Seara, vine poliţia şi-l ia pe Valentin. Chipurile, pentru nişte lămuriri. Nu e nimic grav, doar să lămurim nişte chestii.
Îl ţin câteva ore bune şi-i dau drumu’.

Cristina începe să intre la nişte bănuieli, dar dacă poliţistu’ i-a spus personal că nu-s probleme, nici n-are de ce să şi le facă, nu?! Când se întoarce ăla acasă, începe cu presiuni asupra lui şi mai află câte ceva. Că avea o prietenă, că stătea multe nopţi la ea, că mama e SRI-stă în Bucureşti, că stă mai mult cu taică-su – o puşlama. Au dispărut din casă bijuterii şi bani, că el e bănuit, dar că n-a luat nimic.

Atunci bine, nu-i nimic îngrijorător. – Sigur? – Sigur!

A doua zi, la şase dimineaţa (ora la care te ia miliţia din casă), poliţia la uşă. O invită la sediu, că ceva nu se leagă.
S-a primit o reclamaţie împotriva nepotului ei, că ar fi luat bani şi bijuterii dintr-o casă. Nepotul a schimbat declaraţia şi susţine că, pe lângă aurul dat de mătuşa lui (de la ea), a mai primit aur de la cineva, aur pe care l-a ţinut mult timp în casă.
Dacă are cunoştinţă de aşa ceva şi, în plus, vor ca ea să descrie aurul pe care ea personal a declarat că i l-a dat lui.
Pentru asta au lăsat-o, într-o primă fază, să meargă acasă şi să facă un inventar, să vadă care-i situaţia.

Lucrurile iau o turnură cam naşpa. Ea începe să-l suspecteze pe Valentin şi să intre în panică deoarece dăduse deja declaraţie că ea i-a dat o parte din aur, iar acum trebuie să-l descrie. Ce să descrie?!

Valentin nu recunoaşte. O ţine una şi bună că a primit aurul din Italia şi că nu-i vinovat. Bun, atunci nu-i nicio problemă, numai că ea trebuie să descrie aurul pe care el a susţinut că i l-a dat ea. Îi descrie ăla aurul, se pun de acord şi în legătură cu alte detalii şi în legătură cu aurul pe care el susţine că l-ar mai fi ţinut un timp prin casă.

Se duce la poliţie. Ăia că îi mulţumesc că a venit, dar ei au cam lămurit situaţia, că nu mai e nicio problemă (!!!!!), se pare că fata (prietena lu’ Valentin) a cam luat din bani fără să-i spună maică-sii şi cam aici se termină totul. Dar ca să încheie şi ei raportul, şi dacă tot a venit, să descrie aurul despre care ştie că îl avea nepotul prin casă şi aurul pe care i l-a dat ea personal.
Îl descrie, aşa cum se înţelesese cu Valentin, şi pleacă.

A doua zi, la şase, poliţia la uşă. Îl iau pe nepotu-su la sediu. Ea intră în panică, se duce după un avocat – un prieten. Prima ţeapă: 30 de milioane avocatului ca să dea, ştie el cui, ca să nu-l aresteze pe Valentin. (Normal că nu l-ar fi arestat nimeni. N-aveau interesul, deocamdată el trebuia să fie liber ca să poată să vorbească cu eventualii complici, iar poliţia să-i asculte telefonul).

Apar noi certitudini: aurul pe care nepotul pretindea că l-a primit de la ea şi de la unu’ din Italia nu a fost vândut ci a fost lăsat la amanet.
Şi o cruntă panică: deja totul se poate reconstitui uşor. La amanet, numele clientului e înregistrat, se face contract, piesele de aur sunt foarte bine descrise – eventual încă nevândute.

Uau! Şi ea tocmai a dat două declaraţii mincinoase! Vă daţi seama cum urma să vuiască oraşul?! Profesoară (şi nu orice profesoară: ea!), la poliţie, cu declaraţii false, încercând să-şi apere nepotul hoţ.

Bun, cale de întors nu mai e, declaraţiile sunt acolo şi n-are cum să mai nege. Trebuie să meargă înainte. Reconstituie cu Valentin traseul aurului pe la amaneturi, în încercarea de a-l recumpăra, ca să i se piardă urma. Merge peste tot (vreo cinci amaneturi), se interesează, descrie aurul – cum că ar vrea să cumpere piese cam aşa. Normal, la amaneturi, camere de luat vederi, plus informatori la miliţie cu toţii (postulat de ţinut minte: nu există amanet în ţara asta, dacă proprietarul nu e informator la miliţie). Deci, pe scurt: dovezi, pentru poliţişti, cu căruţa.

Vine poliţia, la ora obişnuită, şi o conduce la sediu. Nepotul, separat, primeşte ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.
I se aduce la cunoştinţă că prietenii nepotului au dat explicaţii clare în legătură cu totul (Fraieru’, pe lângă faptul că a lăsat la amanet aur furat, se mai dădea şi mare cu tot felul de puţălăi, neştiutori ca şi el. Banii îi pierdeau împreună la jocuri, în cluburi).

De frică, prietenii ăluia spuseseră totul, chiar înainte de a fi ameninţaţi sau de a se pune presiune pe ei (Băi, şi când îi vezi prin oraş, cu MBW-uri şi cu figuri şi fete, ai zice că-s cine ştie ce mari vedete şi şmecheri. Proastele, oricum, aşa-i cred!).

I se arată poze cu ea în amaneturi, i se prezintă o listă cu descrierea, pe care ea o făcuse, a pieselor pe care voia să le cumpere şi descrierea pieselor reclamate ca furate de către sereistă. Identice!

Aici este momentul în care cerul şi pământul se prăbuşesc peste ea. Cum a putut intra în aşa ceva?! Tot ceea ce făcuse, tot ceea ce însemna ea în oraş nu mai aveau nicio importanţă. Ce vor zice prietenii, rudele, profesorii de la şcoală? Cine va mai avea grijă de maică-sa?! Nu, trebuie să se trezească şi să-şi dea seama că totul a fost un vis urât.

Nu, nu e nici un vis. E crunta realitate. E starea în care o femeie poate intra atunci când crede că are totul la picioare, când viaţa reală îi e necunoscută, când trăieşte în filme şi romane, când bărbaţii pe care i-a cunoscut – simpli înlocuitori de vibratoare – n-au făcut altceva decât să-i dea dreptate în orice, ca să le fie mai facil drumul până la futut.

Recunoaşte totul, dă declaraţie în acest sens, i se face rău de câteva ori. E lăsată liberă. Sună avocatul. Acesta îi mai cere 50 de milioane, ca să aranjeze din nou să nu-l reţină pe Valentin. Libertatea lui e esenţială, ca să poată să-i dea detalii pentru a putea stabili o strategie de apărare. Îi dă. Degeaba, deoarece oricum poliţia nu poate să dea ordonanţă pentru 29 de zile. Doar procurorul o face, şi asta doar în anumite condiţii. Deocamdată, procurorul nici n-a apărut în peisaj. Cazul era încă instrumentat doar de poliţie.

A doua zi este sunată de la poliţie, să vină să se confrunte cu vânzătoarele de la amaneturi (înregistrările camerelor sunt doar dovezi indirecte). Trebuia şi confruntarea. Îl sună pe avocat. Ăsta nu e în oraş şi, oricum, vrea să se retragă deoarece nu mai prea e mare lucru de făcut (altă şmecherie a poliţiei, în cârdăşie cu avocatul – „prieten“).

Panică, panică, panică. După confruntare, n-ar mai avea ce să facă. Martor mincinos, tăinuire, eventual complicitate. Nu are la cine să apeleze. Cui să-i spui aşa ceva, nu?! Adică nu poţi să ceri cuiva ajutorul şi să nu-i spui despre ce e vorba.

Aici se hotărăşte să mă sune pe mine. Nu are nici un număr, încearcă pe fixul din cartea de telefon. Sună la un unchi de-al meu – coincidenţă de nume (numărul e pe numele mamei mele). Îi dă numărul şi mă sună.

Revenim la prezent (acum două luni). Eu cu ea în maşină. Se potoleşte din plâns, încearcă să-mi explice. Nu prea are informaţii, nu-i prea era clar nici ei ce făcuse prostovanu’ de nepotu-su.

– Bun, şi care-i treaba cu mine?!
– Nu ştiu, poate ai experienţă. Ştiu ce făceai în facultate şi poate… nu ştiuuuuuu! Şi începe iarăşi plânsul.

O las. Îşi revine, dar nu ştie ce să spună. În definitiv, ce să-mi ceară?! Ce ar mai putea face cineva?!
– Bine, scuză-mă, nu ştiam ce să fac, te rog măcar să nu mai spui la nimeni. Îmi pare rău. La revedere! şi dă să plece.
– Hei, ce faci?! De aia m-ai adus?! Stai aici, dacă am venit, dacă mi-ai spus, hai să vedem ce se poate face!
– Ce naiba să se mai poată faceeeee?! şi iarăşi plâns. Se potoleşte. O las un pic.

O mai întreb câte ceva, încercând să-mi fac o imagine completă a situaţiei. Nu poate să-mi spună mare lucru. Sereista a reclamat că i s-au furat din casă 10 mii de euro şi 28 de piese din aur, în valoare tot cam de 10 mii, şi că îl bănuieşte pe Valentin.

Bun, eu sunt genul care se scarpină-n cur fără să-l mănânce, într-un hal de nu vă daţi seama! Hotărăsc să mă bag. Evaluez situaţia din informaţiile pe care le am deja şi încep să-mi intru în rol. O pun să-şi rezolve la şcoală, să lipsească două zile. Să aranjeze cu femeia care are grijă de maică-sa, la fel, pentru două zile, să-l ia pe nepotu-su şi să mă sune când e gata. Şi plec.

Peste vreo patru ore, mă sună, ne întâlnim. Îi spun să închidă telefonul şi să-l lase acasă, şi ea, şi Valentin (Postulat: poliţia ştie în fiecare clipă unde eşti, cu o precizie de câţiva metri, şi unde ai fost, de când ţi-ai luat telefon, chiar dacă îl ţii închis).

Nepotu-su, că el şi-l ţine pe al lui, că trebuie să dea nişte telefoane! Eu deja începusem să fac criză de isterie (ştiţi că nu suport băieţoii nici dacă ar trage la plug, la mine în grădină).
M-am uitat la el – Ce faci, mă?! Ţi se pare că suntem la ora de glume?!
I-a luat ea telefonul şi le-a dus pe amândouă, oprite, acasă.

Îi duc la văru-miu, să-i cazez până lămurim toată făcătura, timp în care să nu-i mai ia poliţia la alte declaraţii. Văru-miu, avocat.

Îl iau pe papagalu’ de Valentin, doar eu cu el, ca să-mi spună corect şi în detaliu totul. Începe să-mi vândă castraveţi.
Băi, dă-te-n pula mea de puţoi, tu cu cine crezi că stai de vorbă, cu prăpădiţii cu care faci figuri prin oraş?! Tu crezi că eu mă bag în treaba asta ca să faci tu mişto de mine, cum ai făcut de amărâta de mătuşă-ta?! Turbam de nervi, îmi venea să-i dau în gură până să-i iasă toate beşinile din cap.

L-am lăsat şi m-am dus la ea. Trebuia – pentru ca el să capete încredere, să-i povestească despre mine. Atât cât ştia ea din facultate era suficient.
I-am lăsat singuri şi am plecat.

Seara, m-am dus din nou la ei (la văru-miu). Am discutat cu el, mi-a spus totul.

Pe scurt:

Avea o prietenă la liceu, în ultimul an. Locuia doar cu tatăl şi sora ei, mama lucrând în Bucureşti, la SRI. De fiecare dată când venea în oraş – destul de des şi pentru destul de mult timp –, stătea nopţile la ea. Cu taică-su în casă.

În timp, au început să ia din bani şi să-i cheltuiască împreună. Sume mici, câte un milion, două. În casă erau 10 mii de euro puşi deoparte (ai sereistei). Sora cu prietenul ei luau din bani în acelaşi timp. Ta-su – care avea o amantă mai tânără –, făcea acelaşi lucru, numai că el lua mult mai mult. Fără să ştie unii de alţii.
Într-o lună au mai rămas doar puţini bani, astfel încât s-au oprit cu toţii din aprovizionare.

Prietena lui i-a arătat o casetă cu bijuterii şi i-a dat un lănţişor care era al ei, să-l vândă, ca să facă rost de bani. Boul nu l-a vândut (caz în care ar fi luat totuşi o sumă pe el), ci l-a lăsat la amanet pe mai nimic.

După un timp, fata află că ăsta mai are o prietenă şi vrea să întrerupă relaţia cu el. El se preface că nu-i adevărat, că o iubeşte şi alte vrejuri de asta şi mai petrece o noapte cu ea. A doua zi, ia zece piese de aur din casetă (doar atâtea mai rămăseseră – restul fuseseră deja luate, între timp, de ceilalţi) şi pleacă. Le lasă în câteva zile la diverse amaneturi, luând pe ele fix o pulă.

Asta e fapta. Acum, la poliţie:
Mama fetei, sereista, observă jaful şi merge la poliţie. Reclamă lipsa a 10 mii de euro şi a 28 de piese din aur. Bănuit – fraieru’.

Poliţiştii îl lasă în pace şi încep să-l monitorizeze. Între timp, sereista aduce fetele la poliţie, să dea declaraţie că ele nu au luat nici un ban.

După puţine cercetări, poliţiştii îi aduc la sediu pe prietenii fraierului şi totul se clarifică: el făcea rost de bani de la prietena lui şi-i juca cu ei la jocuri. Totul, pe faţă, ca şi cum lui nu i s-ar fi putut întâmpla nimic. Află şi despre amaneturi şi gata.

Bun, acum mi-era totul clar şi mie:

În mod normal, Valentin trebuia arestat şi trimis în judecată – erau probe suficiente. Atunci, de ce au mai băgat-o şi pe mătuşă-sa?! Faptul că el declarase că are aurul de la ea nu era un motiv de a o pune pe ea să confirme, deoarece ei ştiau bine de unde e aurul – aveau şi dovezi clare. Practic, nici nu trebuia să mai stea la discuţii cu el: judecată şi gata.

Iată presupunerile mele în legătură cu ce voiau, de fapt, să facă poliţiştii (chestie care s-a adeverit în final):

Pentru ei, nu era suficient să-l închidă. Trebuia să mai scoată şi paguba pentru sereistă. De la el, n-aveau cum. N-avea nimic pe numele lui, nu era angajat, nu avea venituri. Făcea doar puşcărie şi gata. Cel mult, puteau să recupereze ceea ce luase el, adică valoarea bijuteriilor, şi asta în cazul în care mătuşă-sa, ca o doamnă respectabilă, ar fi fost de acord să achite ea paguba. Dar, repet, asta nu era o soluţie, deoarece sereista pierduse mult mai mult şi n-avea cum să mai recupereze toţi banii (de care ea şi poliţia ştiau foarte bine că fuseseră luaţi de ceilalţi).

Atunci, s-au gândit s-o implice pe ea – Cristina, s-o determine să declare numai bălării, să-i creeze un sentiment de culpabilitate şi, la momentul optim, să-i propună să se împace cu sereista, aia să-şi retragă plângerea, în schimbul achitării întregii pagube. Oricum, ei ştiau bine că ea nu-l va mai crede pe nepotu-su că n-a luat el totul şi că, pentru ea, asta ar fi fost soluţia ideală.

Acum, intervenţia mea şi a lu’ văru-miu:

Mi-a trebuit destul de mult timp s-o conving că:

– chiar cu declaraţiile acelea, ea nu poate păţi nimic. Declaraţiile la poliţie nu au nicio valoare;

– avocatul pe care l-a avut, chiar dacă ea îl crede prieten bun, e pe mână cu poliţia, că împreună i-au creat starea de stres şi panică şi că banii pe care i-a luat de la ea au fost ţeapă.

– Da, dar cum ar fi justificat, în cazul în care ar fi fost arestat?!
– Aşa fac toţi avocaţii. Îţi cer bani pentru şpagă, nu dau nicio şpagă nimănui. Dacă, din întâmplare, iese totul bine, se presupune că au intervenit ei unde trebuie, dacă nu iese bine, susţin că ei au încercat, că li s-a promis, dar că nu s-a putut, şi îţi dau banii înapoi. Simplu!
;

– prea multe în cazul acesta nu se mai pot face. Dovezile sunt clare, trebuie să se aştepte la condamnare.

Bun, am clarificat cu văru-miu cum stăm şi ce ar trebui făcut:

1. poliţiştii sunt presaţi de sereistă (cel mai probabil, au fost sunaţi şi de vreun şef de-al ei, de pe la Bucureşti) să obţină returnarea întregii sume, de 20 de mii de euro. Pe lângă asta, vor să-l şi bage în puşcărie pe Valentin;

2. dacă Cristina ar returna sereistei întreaga sumă, atunci s-ar încadra la furt calificat, cu o oarecare circumstanţă atenuantă, datorată recuperării prejudiciului;

3. dacă Valentin ar spune tot adevărul (inclusiv faptul că fata a luat banii pe care i-au cheltuit împreună), nu ar recunoaşte decât banii pe care i-a luat în realitate şi i-ar returna, atunci ar fi încadrat la infracţiunea de furt favorizat, cel mai probabil, sancţionat cu condamnare cu suspendare. [Furt favorizat înseamnă că nu te-ai dus la un pont, ai intrat prin efracţie şi ai furat bunurile, ci (ca în cazul de faţă) victima, practic, ţi-a pus la dispoziţie totul. Este şi asta faptă, se pedepseşte, dar mult mai uşor.]

Asta, ultima, era varianta pe care trebuia să mergem. În mod normal, deoarece chiar aşa s-a întâmplat în realitate, nu mai trebuia intervenit cu nimic. Dar, în cazul de faţă, lucrurile erau mai complicate: sereista nu accepta nici în ruptul capului să nu-şi recupereze integral banii. Şi, hai să zicem, dacă totuşi ar fi acceptat plata doar a valorilor sustrase de Valentin, ar fi avut o problemă cu reclamaţia (reclamase toată suma) şi cu declaraţiile fetelor – nişte minciuni. Practic, chiar dacă Valentin ar fi recunoscut, poliţia trebuia să continue ancheta, până la găsirea întregii sume.

Încâlcitura dracu’!

Bun, în aceste condiţii, ce trebuia să obţinem noi era s-o determinăm pe sereistă să accepte doar suma reală (în jur de vreo 200 de milioane), să schimbe declaraţia şi să reclame doar ceea ce a luat Valentin şi să nu se mai ţină de caz (ştiam că şi în cazul în care ar fi acceptat ceea ce voiam noi, tot ar fi făcut presiuni asupra poliţiştilor şi, ulterior, asupra procurorului şi judecătorilor, să-l bage pe ăla-n puşcărie cât mai rău. Orgoliul ei de muiere şi obrăznicia de sereistă n-ar fi lăsat-o să facă altfel).
Şi mai voiam să-i culpabilizăm pe poliţişti. Să vadă că ştim ce şmecherii au vrut să facă şi, eventual, că avem şi dovezi. Dacă reuşeam, poliţiştii ar fi dat-o pe legalitate – caz în care n-ar mai fi răspuns la presiunile sereistei.

Cum am făcut:

În primul rând, vă anunţ că cu poliţiştii nu-i de glumă. Sunt foarte perverşi şi jigodii. Dacă am fi plănuit ceva în care Cristina şi nepotu-su trebuia să joace un mic rol, să declare strict ce hotăram acasă, am fi greşit crunt. La poliţie, ar fi clacat lamentabil. I-ar fi făcut ăia nufăr.
Ţinând seama de asta, l-am abandonat pe Valentin, veriga slabă, şi am determinat-o pe Cristina să poarte un ceas (înregistrare video + audio), când va merge la poliţie prima dată.

Pe de altă parte, Cristina trebuia să nu mai dea nicio declaraţie, să nu accepte nicio negociere: nu va plăti nicio sumă de bani, nepotu-su să facă ce-o vrea, să se ducă şi la puşcărie, că n-o mai interesează.
În felul acesta, sereista, care voia toată suma, era pusă în situaţia de a nu mai primi nimic, faptul că Valentin se ducea la puşcărie fiind un fapt secundar pentru ea.

Bun. S-au dus acasă, au dat drumu’ la telefoane. Nu mai intru în detalii. La poliţie – aşa cum ne-am aşteptat, nu era nicio vânzătoare de amanet. Poliţiştii au chemat-o ca să-i propună împăcarea. Că reclamanta îşi retrage plângerea, că dosarul se închide, dacă ea îi plăteşte sereistei 900 de milioane (ca şi cum Cristina n-ar fi ştiut deja că în astfel de cazuri retragerea plângerii este fix un vax). Toate şmecheriile, toate îmbârligările poliţiştilor, înregistrate.

Pe puţălăul de Valentin, aşa cum am prevăzut, l-au făcut nufăr. A spus totul, a declarat totul (ceea ce şi voiam) şi, pe lângă asta, a spus şi de mine şi văru-miu şi tot ce ştia el că făcusem noi (nerelevant, deoarece, aşa cum am spus, pe el l-am exclus de la discuţii).

Înregistrarea a fost un prim pas. Acum trebuia să ne folosim de ea. L-a sunat Cristina pe avocatul ei să se întâlnească. S-au întâlnit la biroul lu’ văru-miu, unde eram şi eu, şi văru-miu. I-am arătat avocatului, pe hârtie, cum încercaseră poliţiştii s-o prostească pe Cristina, să dea toate declaraţiile alea, ca şi cum erau transcrieri de pe înregistrări. Ăla s-a făcut verde, dar tot avea o urmă de îndoială. Adică o fraieră ca Cristina să-i fi înregistrat încă de la început?! Nu se putea!

Văru-miu – Ce, bă, nu crezi, hai să asculţi!
Eu – Ce dacă nu crede, mă, ce ne interesează pe noi ce crede el?! N-avem timp, treci la înregistrarea la care am rămas şi hai să continuăm cu extrasul!

Văru-miu dă drumu’ la (singura) înregistrare şi începem să transcriem. Avocatu’ face atac de infract la cap. Deci poliţiştii au fost într-adevăr înregistraţi.
Bun, legal, mare lucru n-aveam ce să facem, dar dacă am fi dat înregistrările mai departe la şefii lor, era mai grav. Nu că şefii n-ar fi ştiut, dar i-ar fi futut pentru că au fost atât de tâmpiţi încât să nu-şi dea seama.

Cum am prevăzut, avocatu’ s-a dus glonţ la poliţist şi i-a spus. Pe mine nu mă putea suna deoarece eu n-aveam nici un rol: unu’, în casa lui, care-şi dă cu părerea. L-a sunat, în schimb, pe văru-miu:

– Ce faci, băi, dai o pizza la Dantex – şpagă la miliţieni?!
– Nu dau, mă, decât dacă vine şi Iulia.
– Bă, tu ce tot ai?! Nu ţi-am spus că nu se fute aia cu tine?! Se fute cu toţi, numai cu tine nu!
(Iulia e o poliţistă la cercetări penale, foarte sexoasă şi cam nimfomană, după care se tot ţine văru-miu, fără succes).

S-au întâlnit.

– Ce, mă, am auzit că ai o clientă nouă!
– Unde-ai auzit, mă, la Radio Erevan?!
– Hai, bă, las-o dracu’ de vrăjeală, ştii că am tehnică pe urmele voastre şi ştiu tot ce faceţi. Văru-tu ce face pe-acolo?! (adică eu)
– Nu face, mă, nimic. O futea când erau în facultate şi a apelat aia la el, că nu mai avea avocat. A adus-o la mine. Da’ nu ne-am înţeles cu năroada de nici un fel. Văru-miu vrea să le facă împăcăciunea, ca să-şi tragă şi el de acolo, da’ aia nu mai vrea să mai dea nici un ban. Nu vrea să se împace. Îl lasă pe nepotu-su să se ducă la pandaimos. Zice că i-a dat lu’ Priescu 80 de milioane degeaba şi, gata, nu mai e fraiera voastră.
– Ce, bă, tu crezi că eu mi-am luat ceva de la ăla?! Ai auzit tu că a dat zgârcă ăla vreodată parte la careva?!

Ştiam că primul lucru pe care îl va face poliţistu’, după ce află că Cristina nu vrea împăcarea, e s-o cheme pe sereistă, să-i dea raportul. Noi, eu cu Cristina, aşteptam deja în faţa poliţiei, în maşină. Am lăsat-o să plece acasă, iar când a ajuns, înainte să parcheze, am sunat-o. În felul acesta nu mai avea timp să sune în altă parte, să anunţe sau să mai cheme pe altcineva.

Ne-a aşteptat, am vorbit. Afară, în stradă. Nu se acceptă plata nici unui leu. Punct. Valentin e liber să facă puşcărie. Dacă nu face acum, va crede că aşa-i merge toată viaţa (Gargară pe care şmechera de sereistă n-ar fi înghiţit-o, dacă nu i s-ar fi spus şi de către poliţist acelaşi lucru. Ba, mai mult, poliţistul a încercat s-o convingă să accepte şi o sumă parţială pentru că altfel nu ar fi luat nimic. Poliţistu’ a făcut intervenţia cu gândul că cel mai bine ar fi fost să se încheie totul repede şi amiabil, ca nu cumva să mai răscolească cineva „înregistrările“).

Într-un târziu, Cristina a „cedat“ şi a acceptat să dea totuşi banii luaţi cu adevărat de Valentin, dar nu înainte ca sereista să dea declaraţie că prejudiciul a fost recuperat şi că diferenţa de bani a fost, cel mai probabil, cheltuită de membrii familiei.

Acum câteva zile s-a dat sentinţa: trei luni cu suspendare, şase luni de supraveghere.

Singurele invenţii sunt numele personajelor.

809 comentarii la “Crunta viaţă!


 1. 1
  Cosa Nostra:

  Gata, tăbărâţi pe virgule şi alte ălea.


 2. 2
  Ana:

  U-haaaaaaaaaaaaaaaa!


 3. 3
  Nora:

  Ana, te uiţi tu? Eu nu pot acum. Oricum, dacă te apuci, să anunţi, ca să nu suprascriem.

  Cosa, pune poză.


 4. 4
  Cosa Nostra:

  Îl fac acu!


 5. 5
  Nora:

  Ce faci acu’? 🙄


 6. 6
  Cosa Nostra:

  Poza, ce să fac?!


 7. 7
  Nora:

  Ai folosit masculinul. De-aia nu pricepeam.


 8. 8
  Cosa Nostra:

  Voiam să zic desenul.


 9. 9
  Nora:

  Artist, domnule! 😆


 10. 10
  Ana:

  Io am făcut munca de jos, Cosa, fute-te-ar un câne, numa’ să fie ăl mai hâd!


 11. 11
  Seva Tudose:

  Cosa,

  scenariul acestui film trebuia să îl scrii în seriale, dă-mă-n colo, e mult prea lung…

  am citit până când ai dus-o la văr*tu și te-ai luat tare de Valentin,vezi ce sunt tinerii de azi,puțoiu*naibi !


 12. 12

 13. 13
  Cosa Nostra:

  Fute-te-ar ‘Naltu, Ana!


 14. 14
  Ana:

  Aoleu! Din mitropolia Târgoviştei sau a Craiovei? Ori din episcopia Râmnicului? 🙄

  Ori ‘Naltu e vreun ţâgan, ca Mocoroane din Buduhala? 🙄


 15. 15
  Cosa Nostra:

  La noi, aici se zice râzgâit, nu râzgâiat, am scris intenţionat aşa, dar lasă cum ai pus tu.


 16. 16
  Cosa Nostra:

  Un ţâgan urât de vreo doi metri şi o pulă cam cât mestecău’, care făcea postăvi la lume pe câte un ciurel de făină.


 17. 17
  Nora:

  Am pus-o.

  Revenind la temă.

  Ce vrei tu să subliniezi, de fapt? Că femeile care se cred puternice şi-o pot „lua” de la viaţă?

  Aşa, şi? Ce, alea obediente sunt scutite? Sau cum?

  Cu ce se schimba situaţia dacă era măritată şi dacă avea copii proprii? Sau dacă era mai puţin orgolioasă? Era scutită de riscul de a creşte un copil iresponsabil?


 18. 18
  Ana:

  😆

  M-am gândit eu! 😆

  Şi pune dracu’ apostrofu’, dacă dai deoparte articolu’ hotărât l, c-am făcut scurtă la dreapta! Leneşule!


 19. 19
  Nora:

  Iote, îl puse la „pulă cât mestecău'”.


 20. 20
  Ana:

  Io-l pusăi! Nu-s io fumeia lui de serviciu?!


 21. 21
  Ana:

  NU. Refacem răzgâietura, ca să fie conformă regiunii. Dar refă-o tu, te rog, că ţi-e mai clar unde se află, în Mahabharata de-o scriseşi. Dacă vedeam â, iar nu ă, nu interveneam, dar am crezut că e greşeală de literă.


 22. 22
  Nora:

  😆

  Păi, n-a zis să nu i se corecteze comentariile? Deloc nu eşti obedientă!


 23. 23
  Nora:

  Aia cu telefonul o ştiam şi eu!

  Spre deosebire de judecătoarele alea.


 24. 24
  Ana:

  Te-ai învăţat pârâcioasă! 😆

  M-am răzbunat doar. Pe zecile de apostrofuri puse. 😀


 25. 25
  Nora:

  Păi, tu nu vezi ce păţesc muierile care dau cu curu’ în lume?


 26. 26
  Ana:

  Da?! Să vezi ce păţesc alea care nu dau! 😆

  Mă sună acu’ vreo săptămână, un foarte, dar foarte apropiat prieten. Vorbim noi, ne mai şi contrazicem, eu mă irit niţel, mă-nvârtoşez la el.

  – Barton, tu cred că eşti cam nefutută.
  – Eu, bă, nesimţitule?!
  – Tu, da.
  – Păi, bineînţeles că sunt, bă, boule! Tu nici nu ştii cum aş fi eu în varianta futută, că nici eu nu ştiu una ca asta. Iar dacă tot ziceţi cu toţii c-ar fi o schimbare spectaculoasă, apăi, dacă m-aş trezi într-o dimineaţă futută, nu m-aş recunoaşte, aş avea o gravă criză de identitate şi m-aş interna singură la 9, prostu’ dracului!
  – Ai dreptate. Nu merită.


 27. 27

 28. 28
  Cosa Nostra:

  Nora, un tată n-ar fi înghiţit niciodată vrăjeala ieftină pe care i-ar fi servit-o puţoiu ăla. Cum n-ar fi înghiţit nici vrăjeala miliţienilor. De fapt, miliţienii nici n-ar mai fi mers pe cale asta ştiind că-i închisă.

  Sunt multe detalii pe care nu le-am dat. Şi aşa textul este foarte lung. De asta am zis că s-ar putea să nu iasă cine ştie ce.

  În cazul acesta Cristina a pierdut 80 de milioane dintr-un foc. Crezi că dacă avea soţ se mai punea problema?!

  Şi nu orgoliul ei e definitor aici, nu ştiu de ce te-ai luat de orgoliu.

  Da, o femeie singură, încrezută şi orgolioasă e victimă sigură mai devreme sau mai târziu.


 29. 29
  Ana:

  Aşa vorbeşti, bă, tu cu mine, care te-am şters la cur de virgule şi apostrofuri?! Ingratule!

  Încrezută şi orgolioasă nu (mai) sunt. Chestie de tinereţe pruncă. 😳


 30. 30
  Cosa Nostra:

  Ana, eu nu pun apostrofuri intenţionat. Mă rog!

  Şi nu-mi mai corecta comentariile, ce, naiba, nu înţelegi, nefututo de stare firească!


 31. 31
  Nora:

  Bagi tu mâna-n foc că un tată n-ar fi fost dus de nas? Eu cred că depinde de om, nu de sexul lui. De fapt, cred că orice om care n-are legătură cu poliţia, îmbârligături, şmenuri sau care nu e din domeniul ăsta, cu alte cuvinte, un om care duce o viaţa normală, în legalitate şi care nu ştie exact legile, ce pot face poliţiştii şi ce nu, poate fi foarte uşor păcălit.

  Tu ai tot ţinut-o în prezentarea ei cu cât de orgolioasă şi arogantă era şi uite cum a îngenuncheat-o viaţa.


 32. 32
  Nora:

  Da’ de ce nu le pui? Am tot vrut să te-ntreb.


 33. 33
  Ana:

  … firească. Ia, pune mâna şi corectează-ţi-le singur!


 34. 34
  Costelus:

  Mai Cosa, is acri strugurii, nu? N-ai prins-o atunci in facultate…


 35. 35
  andreea:

  n-am înţeles care e morala.


 36. 36
  Costelus:

  Femeile-s proaste, Andreea.


 37. 37
  andreea:

  aaa…


 38. 38
  Cosa Nostra:

  Ştiu, Nora, nu ţine de sex, ţine de ce zici tu acolo.

  Numai că, în principiu, bărbaţii sunt preocupaţi de alte aspecte ale lumii decât femeile.
  Chiar dacă duce o viaţă „normală” un bărbat selectează şi aprofundează alte informaţii care-i vin, decât femeile. Nu neapărat mai importante ci doar altele.

  La o limită, tu stai toată ziua şi cauţi oje de unghii pe net, iar eu materiale de construcţii ca să fac baraj pe Iaz ca să aibă răţăle loc mai mare de scăldat.

  La o adică, ducând amândoi o viaţă normală, tu habar n-ai de cofraje, iar eu habar n-am de oje.

  Lucruri diferite, da?!


 39. 39
  Ana:

  Diferite, numai că prea mulţi vor înţelege la extrem exemplul tău… extrem.

  Însă mângâie-te dracu’ cu bucata de gând că, măcar, am pricepuit ce-ai vrut să spui.


 40. 40
  Cosa Nostra:

  Nu pun apostrofuri cum nu pun în ghilimele cuvântul papagal de aici:
  Danny e un papagal vicios.


 41. 41
  Ana:

  Bine, mă, neapostrofatule. Plec.


 42. 42
  Costelus:

  Rolul pulii in procesarea informatiilor.

  Hmm, am o integrala nasoala, sa-ncerc oare cu pula?


 43. 43
  Cosa Nostra:

  Morală?! De ce trebuie să aibă o morală?!
  E un fapt 100% real. Faptele reale se întâmplă şi atât.

  Mă rog, ar fi o morală: băi ce mercedes negru şi apetisant am eu. Se vede din poza cu Hana Montana.


 44. 44
  Nora:

  Cosa, da, reţinem informaţii diferite şi prioritizăm diferit.
  Dar eu mă întreb dacă nu cumva diferenţele astea s-ar atenua în cazul în care n-am fi fost crescuţi aşa cum am fost. Recte, să nu mi se fi pus mie păpuşica în braţe, ci maşinuţa. Şi invers. Să fi fost lăsată să aleg cu adevărat. Poate că azi aş fi ştiut şi despre baraje pentru raţe. Fără să fiu inginer de meserie.
  Voi sunteţi antrenaţi să faceţi faţă lumii. Noi, căminului şi bărbatului.
  Tu negociezi cu alţi bărbaţi, înveţi un anumit tip de putere şi dominaţie, eu, altul.
  Sigur, clişeele astea de gen se mai estompează în funcţie de mediu, educaţie. Dar chiar cred că pornim cu un start diferit.
  Altfel, am multe exemple de soţii care fac faţă cu brio provocărilor din afara căminului şi soţi pămpălăi.


 45. 45
  Nora:

  Uite ce căutare: „daca te injura si te agreseaza cumnatul tau trebuie sa depui plangere”. Că tot ziceaţi că ştie lumea ce drepturi are. Da, doamnă sau domnule, trebuie să depuneţi plângere. Oricine v-ar înjura şi agresa. Aveţi acest drept.


 46. 46
  Morringain:

  Mda, asta e un worst case scenario (la modul aproximativ) pe care nu-mi doresc sa-l traiesc vreodata 🙁 Deci la cat sunt eu de tampita, le-as spune din prima sa-l aresteze, sa plateasca pentru ce a facut…


 47. 47
  Costelus:

  Tu te-ai jucat cu papusi? As fi zis cu mitraliere si cutite.


 48. 48
  Cosa Nostra:

  Nu cred că ţine doar de calea pe care suntem puşi de mici.
  Nu cred că însoţitoarea mea s-ar fi comportat mai bărbăteşte acum (când se comportă extrem de femeieşte – cu tot ce înseamnă asta), dacă i-ar fi pus taică-su în mână arcul cu săgeţi.

  Astea sunt doar presupunerile tale care crezi că oamenii se nasc identici şi doar mediul extern ulterior naşterii îi diferenţiază. Da, mediul extern are un rol important, dar la fel de importante -- dacă nu mult mai importante – sunt structura genetică şi sexul.


 49. 49
  Morringain:

  Cu ce mi-am ocupat eu ziua la servici, ca doar tot orasul numai despre asta a vorbit toata ziua http://www.bbc.co.uk/news/uk-21875199

  Cam prea elitist dupa mine. Mi s-ar fi parut normal ca oricine sa poata intra in catedrala sa asiste la ceremonie (nu, nu vorbesc de mine, mie imi place sa intru in catedrala cand e mai mult pustie). Sau macar sa fi iesit afara la multimea de credinciosi curiosi, si, de ce nu, la cei care protestau impotriva schimbarilor prevazute in NHS (sistemul de sanatate britanic), daca tot s-a referit la ele in discurs.


 50. 50
  Cosa Nostra:

  Morringain, nu, nu le-ai spune. Ţi-ai vinde tot din casă ca să-l scapi.


 51. 51
  Costelus:

  Hmm, ca tot zici de faza cu inginerii, oare nu cumva sintem totusi diferiti? Cum altfel s-ar explica cvasi-absenta fetelor in facultatile reale si cvasi-absenta baietilor in cazul facultatilor de litere/limbi straine/jurnalism.


 52. 52
  Morringain:

  @Cosa: poate, dar nu cred. L-as ajuta vanzand totul din casa daca ar avea nevoie, normal, dar nu cand si-a facut-o cu mana lui.


 53. 53
  Cosa Nostra:

  Câţi viteji ca tine am văzut eu, Morringain!
  Şi cum au căcat ei steagul la prima -- oricât de mică -- provocare a sorţii!


 54. 54
  andreea:

  mama spune că întotdeauna am preferat maşinuţele. la păpuşi nici nu mă uitam.
  iar modelul din familie a fost cu mamă pricepută la toate, conducătoare şi împărţitoare de sarcini şi tată ascultător.

  cu toate astea, n-am avut nici o clipă vreo îndoială că, în cazul meu, nu va fi aşa. bărbatul va trebui să descurce iţele cumplite ale existenţei iar eu voi avea încredere şi mă voi ocupa de micro-cosmosul familial.

  nu ştiu dacă a fost bine aşa, dar cred că totul ţine de o structură interioară foarte greu modificabilă.


 55. 55
  Nora:

  Cosa, n-am spus că ar fi anulate, ci diminuate. Adică, puţine dintre noi, să zicem, ar ajunge să facă navete spaţiale, dar mai multe ar şti să schimbe roata la maşină şi priza, să spunem. Altfel, da, cercetările arată că centrii răspunzători de abstractizare sunt mai dezvoltaţi la voi, în timp ce la noi sunt cei care coordonează abilităţile lingvistice şi multitaskingul, de exemplu.

  Da, noi percepem mai multe nuanţe de culoare, ceea ce ar explica poate şi faptul că eu fac deosebirea între două nuanţe de ojă care-i par colocatarului identice („nu aveai deja culoarea asta?”). Şi aşa mai departe.

  Dar nu cumva ne-am dezvoltat centrii respectivi pentru că, istoric, am avut preocupări şi roluri prestabilite diferite?


 56. 56
  Cosa Nostra:

  Când îmi strâng palmele cu degetele încrucişate, eu pun degetul mare de la mâna stângă peste cel de la mâna dreaptă.
  Puteţi crede asta?!

  Sunt, deci, un fel de artist. Mai sensibil, mai delicat.


 57. 57
  Nora:

  Andreea, nu e vorba doar de păpuşi.
  E vorba de o mulţime de tipare comportamentale pe care ni le-nsuşim de mici.
  „Nu te murdări! Ce fetiţă eşti tu cu rochia şifonată? Nu scoate limba, îţi stă urât! Nu sta aşa! Fii elegantă! Fii drăguţă! Fii amabilă!”
  La ei: „Fii bărbat! Ce bărbat eşti tu dacă plângi? Aşa şi, ce mare lucru ai păţit? Du-te peste ei, descurcă-te”.

  Noi suntem drăguţe. Ei sunt învingători. Noi primim. Ei iniţiază. Noi suntem invitate la dans, având grijă să ne stea rochiţa bine. Ei sunt cei care invită.

  Tot ce spun e că poate ne-am descurca mai bine cu iţele alea complicate dacă am fi stimulate să atacăm, nu să stăm în defensivă.


 58. 58
  Nora:

  Costeluş, m-am jucat, dar nu mult timp. Până când am învăţat să citesc. După aia, nu m-am mai jucat cu niciun fel de jucărie.


 59. 59
  Cosa Nostra:

  Pe mine nu mă poţi prosti cu culorile. Eu am un spirit de observaţie foarte bine dezvoltat.

  Hm, mi-ai amintit cum m-am făcut eu observat de însoţitoare. Cum a pornit totul.


 60. 60
  andreea:

  poate…
  oi fi eu genul ăla care consideră cam toate bătăliile, din start, pierdute…


 61. 61
  Morringain:

  Cosa, sa presupun ca ma cunosti mai bine decat ma cunosc eu? 😀

  Afla ca l-am dat in gat deja, desi toti din familie m-au sfatuit sa nu fac asta. De doua ori. O data pentru o jucarie, a doua oara pentru niste bani. Puteam sa inchid ochii in ambele dati, n-am facut-o. Daca vrei, elaborez.


 62. 62
  Cosa Nostra:

  Sunt fete multe educate să atace şi tot degeaba. Sunt fete educate să fie fete – şi tot degeaba. Totul ţine de structura genetică. Asta e!


 63. 63
  Cosa Nostra:

  Morringain dacă m-ai întrebat dacă vreau să elaborezi înseamnă că vrei să fii rugată. Bine, dragă, elaborează (vezi că sunt un sensibil)!

  Dar până atunci, spune-mi şi mie care era miza?! Ce i s-a întâmplat când l-ai dat în gât?!


 64. 64
  Nora:

  Cosa, sunt multe studii care te contrazic. Sexul nu e doar un dat genetic, ci şi unul cultural.
  Gândeşte-te la toţi băieţii mămoşiţi, cocoloşiţi, crescuţi de bunici şi mătuşi, fără un exemplu patern puternic în preajmă. Ăia de ce nu-s cuceritori?


 65. 65
  Morringain:

  @Nora (58): si eu am facut cam la fel. Papusi nici nu am avut vreodata (adica am avut, dar locul era doar in vitrina, mai ales dupa ce o fetita care a venit pe la mine a „machiat” cu carioca permanenta ochii unei papusi aduse de maica-mea de la Moscova). Bine, papusile pe mine oricum nu ma interesau. Le aveam de pe atunci cu avioanele (bunicul avea niste minunatii de miniaturi de metal :))


 66. 66
  vio:

  Morringain,si eu am gandit imediat ca l-as lasa sa plateasca pentru ce a facut,dar cine stie cum as reactiona in realitate,avand in vedere ca nu reusesc sa-i pedepsesc niciodata.


 67. 67
  Manuella:

  Cosa,

  Te-ai aşternut. Serios.
  Acum să citesc. 🙂


 68. 68
  Cosa Nostra:

  Eu ştiu băieţi mămoşiţi şi cocoloşiţi care chiar sunt bărbaţi, Nora. Şi nu am zis că mediul extern nu contează, da?! Dar nu e mai important decât structura genetică şi sexul. Băieţii de care zici tu – ştiu şi eu cazuri – chiar dacă sunt mai pămpălăi aşa, tot nu au tendinţa de a-şi vopsi părul.


 69. 69
  Nora:

  Morringain, eu nu le-am avut niciodată cu partea tehnică, recunosc. Nu m-am uitat nici la maşinuţe, nici la nimic de soiul ăsta. Dar nici n-aveam în casă şi nici cine să-mi cultive pasiunea pentru ele nu era. Mama ne lua păpuşi, căsuţe de păpuşi etc. Dar preferam oricând să-mi citească (nu prea putea, săraca, decât seara, când termina cu treburile). Soră-mea a fost mult mai interesată de păpuşi, le făcea mii de rânduri de haine şi s-a jucat cu ele până prin clasa a şasea, cred.

  Iar azi sunt cu adevărat handicapată din punct de vedere tehnic. Mă tot gândesc ce-aş face dacă aş fi singură şi dacă nu mi-aş permite să chem electrician, instalator etc. 🙄 Şi nu-mi convine deloc gândul.


 70. 70
  Cosa Nostra:

  Da, Manuella şi tot cred că nu am reuşit să redau esenţialul. Nu le am cu scrisul. Ar fi fost mai mişto să vă povestesc din vorbe. La îmbârligat din vorbe sunt foarte priceput.


 71. 71
  Morringain:

  @Cosa: prima data era la gradinita si a adus o jucarie acasa. Am dus-o inapoi, un an de zile daca ceva disparea el era primul acuzat ca a furat. Si desi nu era batut cum s-ar fi intamplat probabil acasa, tot nu cred ca i-a fost placut sa fie suspectul de serviciu.

  A doua oara a luat niste bani in tabara. Anul trecut. El spune ca i-a gasit pe jos, cei doi baietei care l-au acuzat (si care sunt mai mari ca el cu vreo doi ani) au sustinut ca i-a luat din geanta. Coordonatorul taberei, fost coleg de-al meu de facultate, a gasit niste bani la Gigi, dar cum Gigi sustinea ca sunt ai lui, mi-a spus doar ca el e in afara oricarei banuieli. Eu stiam cu cati bani plecase si i-am spus suma, care era mult mai mica decat suma gasita asupra lui. As fi putut sa tac din gura, n-am facut-o, si a doua zi am dat telefoane mamelor respective si le-am trimis cati bani mi-au spus ele ca le-au fost luati. Sigur, pentru el miza poate nu a fost mare (nu i-am mai luat jucarii vreo sase luni drept pedeapsa), a fost in schimb pentru mine. Iti dai seama ca mi-a crapat obrazul cand a trebuit sa spun celor doua mame ca a mea loaza le-a luat banii copiiilor lor. Rezultatul, cel putin pe moment, e ca acum daca gaseste un penny pe jos prin magazin alearga sa-l dea vanzatoarei.


 72. 72
  Nora:

  Da, Cosa, nu-şi vopsesc părul, dar sigur i-ar fi ţepuit poliţiştii ăia. De ce trebuie s-o dai în extreme?
  Că nici femeile „cuceritoare” pe care le ştiu eu nu bat cu pumnul în masă şi nici nu au mustaţă!


 73. 73
  Morringain:

  @Nora: eh, eu am crescut cu povestirile din razboi ale bunicului si unchilor. Plus ca aveam unitatea de parasutisti in fata blocului si toata ziua ma cataram pe calorifer sa vad AN-2 urile. De la avioanele alea am si azi un ditamai cucuiul in frunte 😀


 74. 74
  Danny:

  Sa fii stimulata sa ataci, Nora? Sa inviti tu la dans, sa oferi tu flori, sa stai tu deasupra tot timpul in timpului actului ce conjuga dragostea cu sexul?

  Va veni timpul cand cineva ar trebui sa te ceara, iar tu, in loc sa primesti o floare, il vei lovi cu un pumn. Cand vei ajunge la acest moment crucial din viata ta, iti vei aduce aminte, precum Fat Frumos in Valea Plangerii, ca esti femeie. De abia atunci iti vei da seama ca nu stii sa simti, ca nu stii sa plangi.

  Atunci vei realiza cat de singura ai fost toata viata, si cat de mult ti-ai fi dorit sa plangi, macar o singura data in viata.


 75. 75
  Cosa Nostra:

  Morringain, alea de zici tu sunt glume, da?!

  Femeia asta a fost atrasă într-o cursă, iar consecinţele ar fi fost dezastruoase pentru ea. Dacă înţelegi bine, dacă nu, treaba ta.


 76. 76
  Morringain:

  Apropo de prostii si de pedepse, v-am povestit vreodata ce papara mi-am tras cand i-am mancat maica-mii mandarinele din ultimul borcan de dulceata? 😀


 77. 77
  Morringain:

  @Cosa: mda, cum am zis mai sus, ma cunosti tu mai bine decat ma cunosc eu 🙄


 78. 78
  Cosa Nostra:

  Nora, ca să încheiem despre chestia asta, eu zic aşa:
  La personalitatea omului contribuie în ordine: sexul, structura genetică, mediul extern.

  Bineînţeles că doi oameni de acelaşi sex şi cu structuri genetice asemănătoare sunt total diferiţi datorită mediului extern diferit în care au evoluat.
  La fel, doi oameni de acelaşi sex, trăind în medii externe asemănătoare, sunt total diferiţi datorită structurii genetice diferite.
  Doi oameni cu structuri genetice asemănătoare evoluând în medii externe asemănătoare, vor fi total diferiţi dacă sunt de sexe diferite.


 79. 79
  Nora:

  Morringain, ouch! Mda, trebuie să fi fost greu.


 80. 80
  Nora:

  Danny: tacidracu’!
  Şi ca să înveţi şi tu, la vârsta ta cea fragedă: mai las-o şi pe ea să stea deasupra!


 81. 81
  Morringain:

  @Nora: cel mai greu a fost sa ma lupt de fapt cu maica-mea, care vroia sa trec totul sub pres. Culmea, maica-mea care nu a fost niciodata zgarcita cu pedepsele pentru prostiile mele, mai mult sau mai putin inchipuite 😀 Dar probabil ca varsta ne face sa ne prostim si ca tineri avem mult mai putina rabdare cu progeniturile noastre. Eu una marturisesc ca nu am aproape deloc rabdare cu el, spre disperarea colocatarului.


 82. 82
  Nora:

  Morringain: nu se vede cucuiul. 😀


 83. 83
  Morringain:

  @Nora(80): ia te rog frumos nu-mi da cosmaruri! Si asa trebuie sa suport periodic poze cu geci! Vrei sa mor de invidie?


 84. 84
  Nora:

  Hm, nu, pe noi nu prea ne pedepsea. Nici acum nu sunt foarte convinsă de eficienţa mecanismului ăstuia. Nu spun să nu refuzi nimic copilului (se va obişnui cu ideea că poate primi necondiţionat), dar…


 85. 85
  Morringain:

  @Nora: iti trebuie ochelari 😛 maica-mea zice ca am avut gaura, pe acolo spune ca mi-a fugit inteligenta (si asta e o caracterizare cat se poate de blanda in familia noastra :)) e drept ca e intr-o parte si cicatricea nu e foarte pronuntata (mai am si parul care o ascunde un pic).


 86. 86
  Nora:

  😆 Bine, mă abţin, dar nu-i mai suport lecţiile nechemate în toate cele. 😆


 87. 87
  Morringain:

  @Nora: depinde cred de copii. Si de caz. Sunt copii care nu au nevoie de pedepse, pentru ca li se face frica si la gandul ca ar putea fi pedepsiti. Sunt altii care sunt pur si simplu cuminti (baiatul cel mare al prietenei mele japoneze e asa, nu il vad in stare sa faca vreodata vreo prostie). Si sunt altii care parca numai cer batuti (cum e Gigi, ai vazut cat e de nebun).


 88. 88
  Morringain:

  @Nora: pai da, stie de acum ca ne-a subjugat pe toate cu ochii lui albastri si gecile la asorte si isi permite sa faca pe masculul alfa pe aici 😀


 89. 89
  Nora:

  Of, nu, nu, nu bătaie! 😥 😥
  Nu are succes mai mare consecvenţa (adică nu acum îl pupi, acum ţipi la el)? Nu ştiu, întreb şi eu, nu mă pricep.
  Mai bine tacdracu’.


 90. 90
  Nora:

  Subjuga-m-ar câinii mai bine! 😆 Vorba Anei. Ăi mai hâzi. 😆


 91. 91
  Morringain:

  @Nora: mda, bataie, sa vezi ce rade cand ii trag cate o palma la fund. Asta pentru ca ma doare pe mine palma mai tare decat pe el 🙁

  Gigi m-a mostenit pe mine, la el e pedeapsa daca il pupa cineva. Si in somn se fereste.

  Si nu, nu sunt de acord ca pedepsele fizice nu functioneaza. Atat timp cat nu exagerezi, normal. Daca l-as fi avut sub ochi cand a facut prostia cu banii cred ca i-as fi administrat o bataie de sa o tina minte toata viata.


 92. 92
  Morringain:

  @Nora (90): nu suntem noi de nasul fermecatorului astuia! 😀


 93. 93
  Edle:

  Al meu e cuminte, chiar nu-l vad deloc intr-o situatie de genul asta. Nici macar nu m-a mintit vreodata. Ma si minunez cand il vad cat e de corect. Celalalt, la doi ani, spune niste minciuni de ma crucesc. Si ma cam ingrijoreaza. 😀


 94. 94
  Nora:

  Sunt minciuni cu „beneficii”? Sau doar fabulaţii de tipul „am văzut un cal albastru purtând un pitic verde în şa”? 😀


 95. 95
  Nora:

  Morringain: clar, nu. Sigur, nu. 😀


 96. 96
  Morringain:

  @Edle: nu pot fi toti cuminti si buni 🙂 fratele mai mic al baietelului japonez (ma rog, pe juma, restul irlandez) e un stiurlubatic, cred ca o sa fie copilul problema 😀

  La fel intre colocatar si fratii lui. Primul a fost nebun rau de copil (acum l-a pus cu botul pe labe nevasta, e in fiecare duminica la biserica). Al meu trebuia sa fie fata, cica, soacra-mea la nastere nu a vrut sa-l vada cand a vazut ca e baiat, ii cumparase hainute de fata, si a iesit cuminte, cu pasiuni foarte domestice si cu aversiune fata de tehnica. Al treilea e si mai nebun decat primul (chiar si la varsta adulta), dar sa zicem ca-i copil facut la batranete si normal nu avea cum sa iasa.


 97. 97
  Cosa Nostra:

  Edle, asta este prima greşeală: al meu nu va face niciodată aşa ceva.

  Este incredibil cum toate mamele au încredere oarbă în copiii lor şi îi cred foarte cuminţi. S-a ajuns până acolo încât să acuze profesorii de tot felul de coaliţii împotriva copilului lor, numai să nu recunoască că au în casă un dobitoc.

  Nu e cazul tău, dar oricum vigilenţa nu a făcut rău la nimeni.


 98. 98
  Morringain:

  @Nora: da, mai, ne-am nascut fara noroc 🙁 Sper sa nu il intalnesc prin Braila, nu de alta, da-mi fac rau si mai il fac si pe colocatar gelos aiurea, ca doar nu ajung eu la Alain Delon-ul asta autohton 🙁


 99. 99
  Edle:

  Cat despre bataie, sunt absolut impotriva.

  Pe Robbie il pedepseam trimitandu-l in camera lui pentru perioade scurte, dar cred ca nu a mai fost nevoie sa fac asta de mai bine de doi ani. Pe Andi doar de trei ori l-am pedepsit, cand chiar m-a scos din minti, dar presimt ca il va intrece binisor pe frate-sau. 🙄


 100. 100
  Morringain:

  @Edle: nu stiu, dar cand vad generatia asta pierduta de pe aici (droguri, batai, betii prin sant, samd) cred ca lipsa bataii dauneaza totusi. Nu zice nimeni sa ii bati ca pe covor, nici sa o faci de cate ori vii nervos de la servici, dar cand se impune, e spre binele lor viitor.


 101. 101
  Morringain:

  Ma rog, asta e ceea ce gandesc eu, normal ca nu am pretentia ca si ceilalti sa faca la fel.


 102. 102
  Danny:

  Nora, cand nu mai ai replici, spui „tacidracu'”! Te-am invatat pe de rost.

  Haios este faptul ca imi recomanzi s-o las pe ea sa stea deasupra. Eu cred ca tu ai citit chestia asta intr-o carte de bucate. Si, in cazul asta iti dau dreptate. Nici nu stiu ce sa fac: sa rad sau sa rad?

  Bine, iti voi aduce un caine had sa te subjuge. Adica, sa stai tu deasupra lui. Daca stau bine si ma gandesc, rolul asta poate sa-l joace si agariciul Cosa.


 103. 103
  Edle:

  Nora, vine la mine si-l paraste pe Robbie, ma paraste pe mine lu’ taica-su, dar numai chestii inventate, nimic adevarat. E nebun.

  Cosa, Robbie e un copil foarte cuminte, serios. E genul linistit, care isi vede de treburile lui si nu are nevoie de foarte multa atentie. Singura chestie pe care o face e ca te zapaceste cu intrebarile. Vrea sa stie totul. Nu, nu cred ca voi avea probleme cu el. Cu celalalt insa nu bag mana-n foc. 😀


 104. 104
  Nora:

  Edle: Strategia asta o aplică şi soră-mea. Cu trimisul în camera lui. Pe el îl afectează teribil, pentru că nu suportă să stea singur. Şi când se joacă, trebuie să audă pe cineva în jur. Or, camera e la etaj şi n-are nici tv în ea. De-asta evită să ajungă în momente de-astea.

  Eu nu aplic niciuna. Eu sunt mătuşa cocoloşitoare. Face ce vrea din mine.

  Am avut de curând un „conflict de etică”. Mă rog, e pretenţios cuvântul, dar pricepeţi voi. Ne jucam cu roboţeii şi a zis să ne jucăm de-a „star wars”. Eu recunosc, n-am avut niciodată răbdare cu filmele astea, mai ştiu personaje, dar povestea nu prea. Şi tot încerca să-mi spună că în „Star Wars” nu se luptă „cinstit”, eu insistam să luptăm „cinstit”, el, nu şi nu, „nu ştii tu, în star wars nu se luptă cinstit, Darth Vader i-a tăiat mâna băieţelului” etc etc. Am zis „ok, nu mai luptăm cinstit” şi i-am dărâmat toată „tabăra” dintr-o lovitură, tot ce se chinuise el să încropească acolo, fără avertisment.
  Nu i-a plăcut şi a început să bâzâie. Că nu, că n-am voie să fac aşa, că de ce. Şi i-am zis „n-ai zis tu să luptăm necinstit? Uite, asta înseamnă, înseamnă că pot face ce vreau”.


 105. 105
  Danny:

  Morri, ai suportat poze cu geci doar pe timpul iernii. Pentru ca vine anotimpul calduros, probabil vei suporta poze cu diferite marci de slipuri. Poate asa iti va mai trece de cosmaruri.


 106. 106
  Edle:

  Oricum, ce voiam sa zic, da’ m-am luat cu altele: e clar, stii sa joci poker. 😀


 107. 107
  Nora:

  Edle: o avea nevoie mai mare de atenţie decât fratele lui.

  Cosa: da, ai dreptate. Profesorii nu mai pot mişca nimic, se pomenesc mereu cu părinţii la uşă, copiii sunt mereu buni şi-nvaţă, iar profesorii le vor răul şi-i sabotează.

  Danny: Nu, spun asta când mă plictiseşte interlocutorul. În rest, ai dreptate. Să nu m-asculţi. 😆 😆 Dă-ne în continuare lecţii că nu ştiu ce dracu’ ne-am face fără tine.


 108. 108
  Nora:

  Aoleu, dăm din lac în puţ! 😆 😆
  Danny, eu citesc doar cărţi de bucate, nu sunt obişnuită, muică, să văd asemenea pornoşaguri. Mai bine, trimite pozele la Cancan. 😆

  Edle: păi? 🙄


 109. 109
  Costelus:

  „Celalalt, la doi ani, spune niste minciuni de ma crucesc. Si ma cam ingrijoreaza.”

  Tu nu vezi ce politician de viitor ai? 😀


 110. 110
  Edle:

  Nora, la asta mic functioneaza de minune, el, tot asa, n-ar sta o secunda fara noi. Si la Robbie a mers initial, dar la un moment dat era chiar fericit (el gaseste tot timpul cate ceva de facut, chiar daca e singur), asa ca am renuntat. Si a mai crescut si el, a devenit mai intelegator, nu mai e nevoie de pedepse.


 111. 111
  Nora:

  Morringain, presimt că vom duce dorul gecilor. 😆


 112. 112
  Costelus:

  Nu te-ar subjuga vreun catel, Nora?

  Ieri amvazut doi Husky cu capetele afara, pe geamul unei masini. Zau ca nu ii poti privi in ochi! Sint prea frumosi.


 113. 113
  Danny:

  Nora, pentru ceea ce vrei sa insinuezi, esti cam magarita. E chestie de educatie si de bun simt. E valabil si pentru Morri.

  Daca tu critici faptul ca mi-am pus niste poze pe aici, la fel cum ai facut si tu, si „poloneza” de Buzau si altii, nu prea ar mai fi nimic de comentat. Iar daca tu crezi sau cine dracu’ mai crede ca eu vreau sa va dau lectii de nu stiu ce, asta se numeste prostie.

  Si, in ultimul rand, cine dracu’ te-ar asculta?


 114. 114
  Edle:

  Nora, pai ce?


 115. 115
  Nora:

  Faza cu pokerul, Edle. N-o pricepui. 😀


 116. 116
  Nora:

  Nu te critic, Danny, că ţi-ai pus poze. Nu critic nimic la tine, de fapt. Doar nu m-am tâmpit?!

  Dar eşti cam culmea să vorbeşti tocmai tu de bun-simţ! Care-mi spui mie că nu sunt femeie şi alte căcaturi al căror şir l-am pierdut de mult.

  Aşa că, şezi blând, potaie.


 117. 117
  Edle:

  Ah, ii ziceam lui Cosa. Ca m-a convins definitiv. 😀


 118. 118
  Nora:

  Costelus, culmea, nu mă omor după Husky. E prea pregnantă senzaţia de stranietate dată de ochii ăia deschişi la culoare. Prefer basseţii sau beagle. Câini mai omeneşti. 😀


 119. 119
  Danny:

  Morri: „nu suntem noi de nasul fermecatorului astuia”!

  Nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva. La ce ai spus despre tine, ca nici de organ n-ai fi buna, iti dai seama ca nu pot avea asemenea pretentii.

  Mai bine taceati dracu’. Erati mai filosoafe.


 120. 120
  Morringain:

  Mie imi plac mult de tot huskies 🙂 Desi daca ar fi sa-mi iau caine, ar fi ori malamut (sunt mult mai mari), ori Akita.

  @Danny: eu am pus o singura poza cu mine, poza in care oricum nu arat chiar bine (bine, eu nu arat bine oricum). Si nici n-am zis ca va dau pe toti pe spate cu privirea mea ucigatoare. Tu te-ai expus singur, acum joaca in hora.


 121. 121
  Morringain:

  Danny, si daca as fi spus ca sunt buna, crezi ca asta ar fi insemnat ca e adevarat? 😀


 122. 122
  Nora:

  Morringain, spune-i că eşti o Jenna Jameson şi se pune pe plâns. 😆


 123. 123
  Danny:

  Mai, se vede ca nu pricepi nimic din ce-am scris. In acel comentariu am spus cu totul altceva, nu ca n-ai fi femeie. Ce naiba sa-ti mai traduc……..se pare ca e prea greu pentru tine.


 124. 124
  Costelus:

  Aia-s buni de tras de urechi!


 125. 125
  Morringain:

  Danny, normal, nu le am nici cu priceperea 🙂 Dar pana la urma, e mai bine asa, iti dai seama ce trist era daca eram si urata si desteapta? 😀


 126. 126
  Costelus:

  Eu a trebuit sa caut pe google Jenna Jameson. Daca nu ma uit la filme …


 127. 127
  Morringain:

  Costelus: si mai imi plac astia:

  sa nu-mi zici ca nici Silvia Kristel nu stii cine e 😀


 128. 128
  Joiana:

  Bună sara!
  Trasmitem iar de la Paris! Mă aflu în faţa cafenelei Le Deo Mago! Bufniţează în continuare.
  Domnu’ Dani a şezut înauntru, la o masă, timp de trei ore. A băut nişte vin şi a cântat „Trandafir de la Moldova, te-aş iubi, da’ nu-ţi ştiu platforma” şi „Asară ţi-am luat giacă”. Le-a spus tuturor că el lansează mâine la târgu’ de cărţi plataforma şi că să-i puie poza, cu el ţinând tandru giaca roşie, la perete că orişicum e ăl mai de sama intelectual care le-a călcat pragu’ şi că el o schimbe totu’, chiar şi pe domnu’ Oland. Şi pe urmă o să se-nsoare cu doamna Carla. Ohhh, rian deo rian, nooooon, jeo neo regreotte rian, jeo sovere liumanite! Vive la liberte e la reoprezantativite directă, alonz enfan! O chelneriţă l-a înjurat, din motive încă neelucidate, în italiană. Mi-e imposibil să vă reproduc.

  Domnu’ Dani a purces apoi spre Mulen Ruj. A vrut să să urce sus, să facă iară poză, da’ nu l-au lăsat badigarzii.

  Într-un final, a ajuns la faţa locului şoferu’ lu’ domnu’ Marga, care l-a zvârlit în portbagaj, şi l-a dus mintenaş la hotel. Pe drum, domnu’ Dani a adormit, se pare că-i fac bine locurile strâmte şi întunecate şi domnu’ recepţionist, un student din Maroc, mi-a spus că domnu’ Froid ar avea ceva de spus, da’ n-am putut să-l contactez încă pentru o declaraţie iexclusivistă. O cameristă ne-a confirmat faptul că domnu’ Dani a ascuns în dulap mai multe postere cu el în mărime naturală mică.

  Revenim cu amănunte.


 129. 129
  Nora:

  Costeluş, nu mai e pe val oricum. Deh, vârsta… Acum sunt altele, dar pe alea le-am uitat.


 130. 130
  Morringain:

  Bravos, Joiana, mor de ras, ai mei ma intreaba ce dracu am 😀


 131. 131
  Danny:

  Morri, nu este normal, nu este de bun simt sa comentezi poza unei persoane, oricare ar fi ea. Iti place, e bine, nu-ti place, iarasi bine, dar nu o comentezi in nici un fel.

  Eu cand am spus de „privire ucigatoare”, m-am referit la ce mi s-a spus cu ani in urma de niste persoane de sex feminin. Iar ce am spus eu a fost cu o tenta umoristica, nicidecum sa ma dau mare, cum vreti voi sa insinuati, sau cum procedeaza papitoiul cosian. Asta, da, se da mare cu orice minciuna pe care o zice pe blog. Se observa de la o posta, e si gretos pe deasupra.

  Eu m-am expus singur in masura in care am pus niste poze pe blog. Dupa aceea, comentariile curg, dar n-au fost din partea mea.

  Altul spunea ca seamana cu Tano Cariddi, cu fruntea lata si mintea ingusta.

  Daca ai fi spus ca esti buna, n-ar fi insemnat ca e adevarat, atata timp cat te vazusem intr-o poza. Logic, nu?


 132. 132
  Cosa Nostra:

  Danny, explică-mi şi mie, asta e o maşină de jucărie şi te vezi tu în ea prin reflexie, sau şi-au desenat ăia chipu tău pe o maşină adevărată ca să se sperie copiii şi să fugă ca nu cumva să dea peste ei?!


 133. 133
  Morringain:

  @Danny: pai si noi continuam gluma, daca nu vroiai asta nu avea rost sa vorbesti asa 🙂

  si tu iti dai seama cat e de buna la pat una uitandu-te la o poza? 😀


 134. 134
  Morringain:

  Cosa, genial comentariul si poza 😀


 135. 135
  Nora:

  Leşiiiin! Eu nu văzusem poza mărită. 😆 😆


 136. 136
  Cosa Nostra:

  Ce ştii tu, Morringain, ce capabilităţi ascunse o avea Danny, de te-a citit doar după poză?!
  Acu ce te oftici?!


 137. 137
  Nora:

  Ascunse bine, bine!


 138. 138
  Morringain:

  Cosa, cum dracu sa nu ma oftic, uite, mi-au dat si lacrimile, sare camesa de pe mine, nu alta 😀


 139. 139
  Joiana:

  Doamna Morringain, sunt la datorie!


 140. 140
  Cosa Nostra:

  Ai cămaşă pe tine?!!!!


 141. 141
  Morringain:

  Joiana, sa nu mai dispari, avem nevoie de reportajele tale ca de aer 🙂


 142. 142
  Morringain:

  Nu, Cosa, vorba vine, am un banal tricou negru 😛


 143. 143
  Cosa Nostra:

  Mă gândisem că e cămaşă de noapte, dar din câte te cunosc, nu cred că serveşti aşa … uzual.


 144. 144
  Morringain:

  Cosa, nu suport camasile de noapte, nu le port decat la spital. Dar port pantaloni de pijama si tricou. As zice ca-i chiar mai uzual decat camasa de noapte.


 145. 145
  Cosa Nostra:

  Păi ce cauţi la spital?


 146. 146
  Morringain:

  @Cosa: mi se mai intampla sa ajung si pe acolo. E drept, rar. Ultima data am ajuns cu o banala febra.


 147. 147
  Cosa Nostra:

  Băi, ce târziu s-a făcut.
  Ana, mâine când te trezeşti să vezi că îţi urasem un noapte-n pulă, dar n-ai fost pe fază.


 148. 148
  Danny:

  Fiecare barbat isi da seama cat e de buna o femeie la pat, nu neaparat uitandu-se la o poza. Totul tine de atractie fizica, la o prima privire. Barbatul „fotografiaza” imediat femeia pe strada si o „miroase”. La fel se intampla si cu femeia. Ce o iesi pe urma, e partea a doua. Daca nu reuseste sa te miroasa din prima, de multe ori nu mai ajunge la a doua incercare.


 149. 149
  Danny:

  Ei, acum ce naiba vezi tu atat de genial la comentariul Cosei, incat Nora sa lesine? Ala-i comentariu genial, ce naiba? Cat despre Nora, fatuca asta tot timpul lesina, chiar si cand i se arata un deget.


 150. 150
  Costelus:

  Morringain (127): de aia stiu, din intimplare. Ca-n rest numele e ultimul lucru la care ma uit. 😀


 151. 151
  Morringain:

  @Danny: e genial pentru ca m-a facut sa rad (si nu rad chiar din orice). Da stai linistit, si la comentariile tale rad. Cu gura pana la urechi. Cum e la 148 cu mirositul femeii 😀

  @Cosa: 147 a vrut probabil sa fie noapte buna pentru toata lumea. Noapte buna si tie atunci!


 152. 152
  Morringain:

  @Costelus: te cred, probabil privirea e focalizata doar pe tate si alte alea 😀


 153. 153
  Danny:

  Ei, Cosa, apoi sper sa fii tu pe faza cand iti urez: noapte-n pula!

  Cred ca e urarea care ti se potriveste cel mai bine.


 154. 154
  Nora:

  Danny, strălucitule, “leşinul” nu era cauzat de comentariu, ci de poză.

  Care e de un ridicol fără margini.


 155. 155
  Danny:

  Morri, am probleme cu Nora. Ma dezamageste faptul ca nu-mi intelege tot timpul comentariile. Si de aici porneste cearta cu ea, ma inteapa, eu o intep.

  Cred ca una dintre persoanele care ma intelege destul de bine este Dana. Eu asa cred.

  S-o fi culcat?


 156. 156
  Danny:

  Ha, „poza de un ridicol fara margini”! Nu e deloc ridicol. Banuiesc ca stii cum s-a realizat poza. Sunt o gramada pe net in stilul asta. Nu-i ridicol deloc, e chiar poza haioasa, dar pentru tine totul e ridicol.

  Fatuca, se vede ca nu mai ai ce scorni, nu mai stii ce sa inventezi la adresa mea. Dar pozele tale cu „dosul” in pantaloni au margini?


 157. 157
  Costelus:

  Nora o lesinat cind o vazut masina aia irezistibila. 😀


 158. 158
  Nora:

  Ştiu că sunt, cum dracu’! Sunt moartea ălora de-a cincea, a pasionaţilor de hi5 care n-au aflat până acum că hi5 e mort şi a dispecerelor de taxi. 😆
  Nu e nevoie să scornesc eu nimic. Faci o treabă excelentă singur. 😆
  Poze cu dosul meu? Delir total, clar!
  Hai, mergi la nani, Danny boy. Devii periculos pentru tine însuţi.


 159. 159
  Nora:

  Nu-mi plac maşinile de felul ăla.


 160. 160
  Costelus:

  Ceva muzica frumoasa nu aveti?


 161. 161
  Danny:

  Pasionati de hi5, dispeceri de taxi? Vorbesti aiurea. Brrrrrrrr….

  Saracii elevi de a-5-a, a venit moartea prea devreme la ei.

  Aviz celor care au elevi in clasa a-5-a ! A venit Nora cu coasa, ha,ha,ha,ha,ha,ha……………………

  Pana si Moartea a murit cand a vazut-o pe Nora, ha,ha,ha,ha,ha…………………………….Am plecat la somn.

  Noapte buna!


 162. 162
  Jaco Pastorul:

  Parerea mea e ca v-ati agitat cam degeaba. Probe pentru furt n-aveau, filmarile de la casa de amanet si declaratiile alora sunt probe indirecte. Cel mult, fapta se putea incadra la art.210 Cod Penal, furt la plangere prealabila, unde impacarea partilor inlatura raspunderea penala, deci toata treaba se putea rezolva la mediator. Nu inteleg pentru ce a luat trei luni cu suspendare, ca pentru furt, pedeapsa minima e de un an, dupa cat stiu eu.

  Da’ ia spune, tu cu ce te-ai ales?


 163. 163
  Jaco Pastorul:

  Andreea,

  morala e ca mister Cosa e un soi de Mannix care rezolva in mod elegant problemele domnisoarelor tomnatice si nu numai. Cand era mai tanar le rezolva in alt mod, acum isi foloseste doar mintea. Deci, la munte si la mare, in orice-mprejurare, Cosa e calare (pe situatie), si o are tare (mintea, desigur)!


 164. 164
  Edle:

  Da, Danny, eu te inteleg cel mai bine.

  Iar gravatarul e foarte reusit, ce sa mai. Da’ cum de te-ai gandit sa-ti pui poza tocmai acolo, pe capota? A fost ideea ta?


 165. 165
  Cosa Nostra:

  Jaco, ca de obicei, eşti total pe lângă.

  Exceptând chestia cu mintea, bineînţeles. Aici ai dreptate: Cosa e calare (pe situatie), si o are tare (mintea, desigur)!


 166. 166
  Cosa Nostra:

  Morală nu e, dar motivaţia se poate găsi undeva mai în urmă. Eu am scris textul acesta după disputa cu Nora şi Morringain în legătură cu celula vie, când eu voiam o discuţie pe baza unui postulat, iar ele mi-au cerut să demonstrez postulatul. Am pierdut cu ele o zi întreagă încercând să demonstrez un postulat de aproape două sute de ani.

  Am avut, atunci, un sentiment de deja vu. În textul acesta, şi aşa mult prea lung, nu am putut reda prin ce am trecut eu două zile încercând s-o conving pe aia că declaraţiile ei la poliţie nu au nicio valoare şi multe alte chestii. Vă cruciţi dacă v-aş spune la ce întrebări trebuia să răspund.
  Adică ce aţi răspunde voi la păi, dacă nu contează ce ai declarat nici la poliţie şi nici la procuratură că oricum în instanţă vei fi întrebat din nou şi doar acel răspuns contează, atunci de ce mai anchetează poliţia şi procuratura?! De ce toată această pierdere de timp?!
  Deci mă vedeam nevoit să-i explic de ce e o lege aşa cum e. Pe scurt, mi-a mâncat în două zile, exact zece ani din viaţă. Când am spus în text că m-a mâncat în cur să mă bag, la astfel de chestii mă refeream.

  Ori, exact aceeaşi stare mi-au creat-o şi Nora cu Morringain. Mi-am amintit şi am scris textul. Ştiu, nu e nicio morală, dar e o motivaţie.


 167. 167
  Cosa Nostra:

  De fapt, e şi o morală.


 168. 168
  andreea:

  da’ ce le mai învîrţi…


 169. 169
  Raj lt.rez.:

  Nu-mi plac oamenii unsi cu toate alifiile, descurcaretii, politistii, avocatii, politicienii. Agreez din toata inima oamenii asemeni mie, adica boii care trag in jug. Am ceva de spus totusi, dar doresc sa tac. Agreez inteligentii care pozeaza in tolomaci. Viceversa e cam greu.


 170. 170
  Morringain:

  @Cosa: a fost o discutie pe care tu singur ai inceput-o. Sa-ti fie invatatura de minte pentru data viitoare cand te mananca limba. Oricum, eu nu ti-am cerut sa-mi demonstrezi tu postulatul lui peste, ti-am spus doar ca are o suta de ani si ca e depasit. Si ca oricum nu demonstreaza nimic. De fapt, daca-mi aduc bine aminte, ti-am spus sa incetezi ca nu ma intereseaza discutia. Ca te-ai simtit naspa, nu mai e vina mea, n-am venit eu la tine sa cer vreo lamurire, ai tinut tu mortis sa mi-o oferi.

  Ah, si sper ca ai realizat (in cazul cucoanei asteia cam prea stapanite de hormoni materni pentru copilul altuia) ca facerea de bine e futere de mama. Mai bine ca mine care nu ma bag in tampeniile astea pentru nimeni. Stiu, sunt o bestie 😀


 171. 171

 172. 172
  Raj lt.rez.:

  Dna Ana 26: eu cred totusi ca sunteti o femeie satisfacuta, daca intelegeti ce vreau sa zic. Nu pot scrie cuvantul pe care l-ati scris. Stiti cum vine treaba ? eu pot zice „Raj esti un bou !”, Asta pot zice eu despre mine, dar Dumneavoastra nu-mi veti putea spune „Raj boule !”, adica ati putea, dar n-o faceti din delicatete. Am luat hotararea sa fiu un pic mai precaut in exprimare. Am lezat o doamna si o domnisoara, desi nu asta am urmarit. Nici macar in gand. Ceva nu se leaga in povestioara de mai sus dar ce rost are sa mai zic ce ? Dupa cum am mai spus, rostul meu pe aici e altul, nu sa dau in cap la lume. Viata e grea si e bine sa mai glumim, sa stim de gluma. Sunt extrem de satisfacut ca am fost inteles de Nora si Anastasia, pana una alta. E cum am mai afirmat: scriu pentru doi-trei insi. Daca sunt patru, e si mai bine


 173. 173
  Cosa Nostra:

  Morala există şi am mai discutat pe seama ei. Oamenii sunt foarte inerţi în ceea ce gândesc. Asta provine din necesitatea minimului confort moral.
  Dacă încerci să-i spui cuiva ceva ce i-ar zdruncina din temelii sistemul valoric, nu te va crede. Oricâte argumente ai aduce. Ba, mai mult, omul e tentat să filtreze chiar şi sursele de informaţii, utilizându-le doar pe cele care îi furnizează informaţiile ce îi confirmă propriile valori.

  Aşa ca chestie, analizaţi un pic în jurul vostru şi vedeţi cine se uită preponderent pe B1, Contributors, Blogary şi cine se uită preponderent pe Antena 3 şi alte chestii similare.


 174. 174
  Edle:

  Eu ma uit pe Disney Junior. Se cunoaste, nu? 😀


 175. 175
  Ana:

  Cosa,

  Unde mi-ai urat, măi? 🙄 Şi, oricum, era fix degeaba. Crecă într-o atare situaţiune, aş face un preinfarct, aşa că mai bine mă culc eu, cuminte, la nouă şi-un sfert.

  Raj,

  Sunt, în felul meu, şi ţin la asta.

  Vorba lui Zozu, când se strâmba Makeba la boabe:

  Ce le-ar mai fi mâncat Szpilman, dacă le-ar fi avut! (E vorba de personajul interpretat de Adrian Brody în filmul Pianistul.)


 176. 176
  Nora:

  Cosa, las-o baltă. Da, resping sursa de informare Antena 3 după ce m-am convins de profesionalismul acelor oameni. Sau tu ce crezi? Că m-am născut neprivitoare de antene? Nu. Am văzut o emisiune, două, trei, zece.

  Uite, citesc Vox deşi, în afară de Fumurescu şi Goţiu (pe anumite teme), nu prea agreez niciun autor de acolo, iar majoritatea sunt de stânga. Dar îi citesc pe toţi. Pentru că măcar n-au tupeul de a mi-l pune pe Năstase lângă Maniu. Te va şoca, dar citesc şi Criticatac.
  L-am citit pe Steinhardt cu maximă încântare. Pe Dostoievski la fel. Poezie religioasă. Deşi nu sunt credincioasă. Aşa că nu mă acuza de inerţie şi de citit doar surse care confirmă deja ceea ce cred.


 177. 177
  Cosa Nostra:

  Morringain, ştiu despre cei ca tine. Nu eşti o bestie. Eşti doar foarte egoistă.

  În altă ordine de idei şi eu cresc o nepoată şi crede-mă, sunt foarte stăpânit de hormoni materni pentru copilul altuia. Mi-aş tăia o mână fără ezitare, oricând, pentru ea. Şi nu numai atât.

  Cristina are acest mare merit: a crescut un copil încă de la vârsta de 7-8 ani – care nu era al ei -- , uite, l-a scăpat şi de o belea, deci a confirmat şi sentimentele reale care o determină (că degeneratul de frate-su o acuza la un moment dat că vrea să rămână şi cu gospodăria de la Leleşti odată cu copilu şi că de aia face ce face) şi şi-a îngrijit pe rând bunicul, bunica, tatăl şi acum mama, toţi cu accidente vasculare grave.
  Ai, oare, o cât de firavă idee de cam ce înseamnă asta?!

  Dar tu n-ai cum să înţelegi. Tu eşti fericită când ai tu ce să bagi în ghiozdanu tău!
  Fericito!


 178. 178
  Morringain:

  Cu unii oameni pur si simplu nu are rost sa discuti, mai ales cand tin cu tot dinadinsul sa aiba ultimul cuvant in orice 🙄


 179. 179
  Cosa Nostra:

  Nora, la #173, am expus o esenţă a lucrurilor. A lucrurilor în general. Eşti de acord cu ea, chiar dacă te simţi şi tu vizată?!


 180. 180
  Raj lt.rez.:

  Cica Doamna Joiana transmite de la Paris. Transmite din pula… Ma bucur catz reaparut, Doamna Joiana. Va pup pe boticul ala umedu. Ala din gravatar, nu ala botoxatu pe care-l detineti in particuler. Dna An dreea, iar am intrebari dar ma abtin. Raj a inceput sa se abtina. Am inceput ca Jiji: Raj este, Raj face si drege, Raj face cacatul praf…


 181. 181
  Morringain:

  @Cosa: nu e obligatoriu sa fim toti la fel. Si nici nu o vad o activitate asa plina de lauda. Ba chiar e iresponsabila, daca te gandesti logic. Si nu-mi veni cu prostia ca ar fi altfel decat parintii lor copiii, ca nu-s. Mai ales ca tu erai ala de zicea ieri ceva de genetica.


 182. 182
  andreea:

  este superb că te abţii, Raj.


 183. 183
  Cosa Nostra:

  E incredibil cum te legi de un singur paragraf -- care este doar un caz particular -- pentru a nega afirmaţia principală.


 184. 184
  Cosa Nostra:

  Tradu-mi şi mie #181


 185. 185
  Nora:

  Cosa, cu cine vorbeşti tu aici? Cu umanitatea? Cu vasluienii? Cu gorjenii? Nu vorbeşti cu mine şi cu Morringain, nu nouă ne-ai scos ochii că ne blocăm cerebelul la informaţiile care nu convin credinţelor noastre?
  Eu ţi-am arătat doar că nu e aşa. Că sunt deschisă la tot felul de surse.
  Că nu m-ai convins cu postulatul nu-nseamnă nimic, nu mai generaliza.
  Da, aşa o fi în general, dar eu am grijă ca eu să nu devin aşa!


 186. 186
  Nastasia:

  Morri #181,

  Iresponsabilă? Ciudat. Detaliază.


 187. 187
  Raj lt.rez.:

  Copiii ca Valentin asa se nasc, nu e chestiune de educatie. Noi am fost mai multi acasa la maica si la taica. Toti am fost educati la fel: sa nu furam, sa muncim, sa aia, sa aia. Fratele cel mare e diferit de noi toti: Ce-i al meu, nu-i al meu, e al lui, de ce sa munceasca el, cand pot munci altii pentru el ? Asta ca sa traiasca are nevoie de aer, de apa si de prosti. In 90, taica Dumnezeu sa-l odihneasca,ne-a dat la fiecare cate un cec cu o suma maricica, ca a inteles sarmanul ca se vor devaloriza. Desi eram in curu gol, am refuzat cecul, penca io sunt si madru si prost. Pentru ca era cec la purtator, l-a confiscat alde fratiorul meu puturos. Cat o fi ras de mine…


 188. 188
  Morringain:

  Sa-ti traduc atunci: pe mine nu ma intereseaza copiii altora, daca parintii lor nu au grija de ei, consider ca eu nu am de ce sa ma inham la asta. E treaba ta ce faci, timpul, sentimentele tale, dar sper ca nu-ti inchipui ca ma poti obliga cumva pe mine sa gandesc altfel. N-am idee cum si de ce iti cresti nepoata, nu ma intereseaza, dar in majoritatea cazurilor e vorba de parinti iresponsabili care trantesc un copil sau mai multi si ii lasa ca pe cuci in cuiburile altora. Eu nu am de gand sa fiu vreodata „fericita” ingrijitoare a unui pui de cuc.


 189. 189
  Cosa Nostra:

  Ştiu, Nora, ştiu! Ai dreptate!


 190. 190
  Morringain:

  @Nastasia: da, iresponsabila, pentru ca perpetuam altora un trai usor si facutul de copii care trebuie crescuti de altcineva. Uita-te in orfelinate la cati copii sunt acolo si la mamele lor care tot toarna fara numar, tocmai pentru ca-si permit. Si mai gandeste-te si ce fel de copii o sa fie aia care perpetueaza genele astea.


 191. 191
  Raj lt.rez.:

  Dumneavoastra sunteti superba pentruca sunteti arhitecta, Doamna Andreea. V-am zis parca,,, ca eu visez ca fiica mea sa devina arhitecta. Daca aratati superb la in fatisare, putin imi pasa, ca oricum nu eu va fut…


 192. 192
  Ana:

  Morringain,

  Mi s-a făcut şi mai frig.


 193. 193
  Cosa Nostra:

  Eşti pierdută, Morringain. Şi asta nu numai deoarece tu reduci infinita complexitate a stărilor umane la doar câteva scheme. Ci şi pentru faptul că nici n-ai cum să devii altfel. De asta eşti pierdută.

  Auzi in majoritatea cazurilor e vorba de parinti iresponsabili care trantesc un copil sau mai multi si ii lasi ca cucii in cuiburile altora
  Morringain, când e vorba de oameni, nu există majoritatea.


 194. 194

 195. 195
  Morringain:

  @Ana: stiu ca incalc morala comuna si ca va deranjez. Dar asa gandesc eu. Am mai zis ca sunt o bestie. Acum o s-o credeti.


 196. 196
  Morringain:

  @Cosa: pierduta? fiecare dintre noi are o anumita viziune, mai mult sau mai putin reductionista despre lume. Da, a mea o fi mai aspra (desi doar in aparenta, sunt altii mult mai rai decat mine). Eu imi stiu limitele si nu incerc aiurea sa trec peste ele, cand stiu ca e o cauza pierduta.


 197. 197
  Ana:

  Morringain,

  Nu mă deranjezi deloc. Niciodată. Nu există om care să mă deranjeze. Verbul ăsta nu s-a întrupat încă, nu pentru mine.

  N-are nicio legătură cu morala comună. Niciuna.

  E bine pentru tine că n-ai fraţi, surori sau apropiaţi care, de exemplu, să fie foarte bolnavi sau să aibă accidente, iar copiii lor să rămână pe drumuri. Totuşi, dă-mi voie să cred că nu i-ai arunca în orfelinat. Cazurile particulare nu pot constitui niciodată cazuistica. Asta va rămâne incompletă până la sfârşitul lumii.


 198. 198
  Cosa Nostra:

  Bravo, Morringain!


 199. 199
  Cosa Nostra:

  Eu cred că i-ar duce la orfelinat, dar s-ar mai interesa de ei din când în când – o dată la trei ani. Adică un pic de suflet cred că are, totuşi!


 200. 200
  Morringain:

  @Ana: daca din greseala fratele meu ar avea copii (noroc ca e prea prost sa prinda vreuna), ar iesi sigur niste bestii. Si nu m-as apropia de ei nici la trei km.


 201. 201
  Morringain:

  Cosa, nu. Chiar nu as face-o. Pai n-am suflet, sunt atee. 😀


 202. 202
  Morringain:

  De fapt, ai libertatea sa ma vezi in afara speciei umane. Adica par, de departe, dar nu-s 🙂


 203. 203
  Cosa Nostra:

  Abia acum îmi dau eu seama, de ce şi-a luat amărâtu de taică-su lumea-n cap şi le-a părăsit!


 204. 204
  Ana:

  Şi încă ceva, Morringain.

  Îţi respect onestitatea. Puţină lume o are. Cred că nu te apropii niciodată atât de periculos de cineva încât, la o adică, să-ţi rămână eventuali cuci pe cap. E o formă de verticalitate asta.

  Eu sunt altfel. Când aveam 20 de ani, o prietenă mi-a cerut să-i cresc copilul, avea atunci un an jumate, dacă păţeşte vreodată ceva. Avea părinţi şi încă cinci fraţi acasă, dar mi-a cerut mie asta. Sigur că habar n-aveam ce-i aia să creşti un copil, şi-l scot din calcul pe frate-meu, ba chiar şi pe verişoare, pentru că doar am ajutat la creşterea lor, fiind eu mai mare, nu m-a pus nimeni să-mi asum nimic. Am acceptat pe loc şi am ştiut că nu e numai din gură. Nu intervin niciodată în niciun fel în viaţa Anastasiei, face în mai 21 de ani, dar o iubesc ca pe copilul meu. E singurul copil pe care-l iubesc astfel. Asta este. Fatum, dacă vrei.

  Să nu înţelegi din asta altceva decât că suntem diferiţi, noi, oamenii, şi e cinstit să ştim cum suntem şi să le oferim celor din jur aşteptări în consecinţă. Iar tu eşti.


 205. 205
  Morringain:

  Da, mai, asa e. Ca tata m-a ghicit de cand aveam un an si tocmai de aia a plecat dupa una care timp de 16 ani i-a mancat ficatii mai rau decat ar fi avut vreodata tupeul maica-mea 😀 Si tot de aia a facut un baiat care i-a furat si casa si l-a bagat in mormant.


 206. 206
  Ana:

  Cosa,

  Nu aluneca! Niciodată nu ştie nimeni de ce-urile în astfel de situaţii. Nimeni! Lasă concluziile nesustenabile, că te bat.

  Am auzit şi eu un astfel de căcat atunci când n-am vrut să-i mai răspund cuiva la comentarii. Nu e frumos. Mie îmi face rău să văd aşa ceva. Şi acum îmi bate asta în urechi: Cami, tu ai vrut să divorţezi, tu ţi-ai dorit, tu te-ai dus, tu, tu, tu….


 207. 207
  Cosa Nostra:

  Nu sunt nesustenabile. Sunt logico-matematice!


 208. 208

 209. 209
  Cosa Nostra:

  Şi o pulă, că uitasem!


 210. 210
  Morringain:

  @Ana: multumesc. Ce nu realizeaza poate multi, dar tu ai vazut, e ca daca m-as forta sa fiu altfel, ar fi ceva de cosmar si pentru mine si pentru copilul ala. Asa ca pur si simplu nu-mi asum rolul asta. Sunt doar atatea persoane mamoase pe lume disponibile sa faca asta, la ce sa fac eu o prostie?


 211. 211
  Nastasia:

  Morringain, ai zis că perpetuam altora un trai usor si facutul de copii care trebuie crescuti de altcineva. Cu sau fără cineva care să-i preia, oamenii de genul ăsta vor continua să-i facă şi nu le va păsa dacă progeniturile lor scapă sau crapă sub gard, nu perpetuăm noi fenomenul dând măcar unora o şansă.


 212. 212
  Morringain:

  Pai normal, ca doar pula poate sa fie logico-matematica 🙄


 213. 213
  Cosa Nostra:

  Morringain, nu orice pulă, ci doar pula care ştie carte! Ai întâlnit vreodată?!


 214. 214
  Raj lt.rez.:

  Cum Dna Morri, si dv aveti un frate care asa si pe dincolo ? Credeam ca numai eu. Eu daca din preaindestularea mea ii dau si lui, mai tare ma uraste: „Aaaa! ai avere, hireai adreacu tu sa hii !” Eu ii dau tot timpul ca mi-e mila, dar sunt constient in permanenta ca sunt nesuferit pentru am si-i dau. Eu nu vreau sa-l umilesc, dar el asa considera. Daca nu-i dau, sunt zgarcit, daca-i dau pentru ca cere tot timpul, sunt nesuferit. Azi a venit unul sa se angajeze. Am zis ca-i dau 1000 lei de proba si 20 de bonuri de masa. A zis ca pentru banii astia nu se da jos din pat. L-am vazut de dimineata cum patrula prin fata firmei, s-a uitat in stanga, in dreapta si a „arestat” un chistoc de tigara de pe jos. L-am pocnit fara sa vreau si l-am dat afara. Eu am mai facut puscarie pentru ca l-am pocnit pe pompier. Trebuie musai sa ma controlez. Anica a vazut faza si mi-a zis ca i-a cerut si ei o tigara, ca cica el a uitat pachetul in torpedou. Care torpedou ? ca el a plecat pe jos, ca l-am urmarit cale de vreo 300 de metri. Sau o fi parcat in alt cartier, desi aici sunt locuri de parcare peste tot, ca-i la marginea orasului. Noi n-avem veceu, ca veceu e cat cuprinde , e camp pe doua laturi…


 215. 215
  Ana:

  Morringain,

  Nu sunt neapărat persoane mămoase, uite, eu sunt o mămoasă niţel spartană, dar copiii mă preferă fiindcă, ciudat, dar aşa este, le place de mici să ştie cum stau lucrurile, nu să-i duci cu vorba. Iar eu sunt destul de aspră, însă nu le dau niciodată false speranţe. Şi nu-i tratez ca pe jumătăţi de oameni. Urăsc să văd aşa ceva, nimeni n-a făcut asta cu mine. Adică nu sunt deloc opusul tău, mai degrabă sunt o heirupistă care face şi ea ce poate, cu gura mare, cam neconvenţională pe post de mamă sau cvasimamă, mă rog, în niciun caz mămica din poezii.


 216. 216
  Morringain:

  @Nastasia: nu mi se pare ca fenomenul nu s-ar mai perpetua, din contra.

  @Cosa: sa zicem ca m-am tinut deoparte. iti dai seama ce nepotrivire ar fi fost dracu? 😀


 217. 217
  Jaco Pastorul:

  Cosa, s-avem pardon, tu n-ai inteles nimic, de fapt, din toata viata asta. Ai imbatranit degeaba.

  Adica, ai invatat anumite scheme, ca aia cu alba neagra (apropos, numai tu ai fi fost in stare sa stai sa cercetezi un asemenea truc murdar, pe mine nu m-ar fi dus mintea niciodata) dar tot timpul ai fost in afara principiilor morale. Tu, cu imbarligaturile tale, marturiile false, spagile samd.

  Daca aceea femeie ar fi avut un pic de verticalitate si inteligenta, ceea ce ma indoiesc, fiind prietena de-a ta, n-ar fi fost in stare sa minta cu atata nonsalanta in fata politiei. Le-ar fi spus purul adevar, cu credinta ca numai adevarul poate face lumina, fara nicio frica si l-ar fi sfatuit si pe nepot sa faca la fel. In acel moment, ar fi iesit la iveala adevarata lui fapta (cea de care iti spuneam, art 210 cod penal) o fapta care, prin recuperarea prejudiciului, si-ar fi pierdut caracterul penal. Nu mai era nevoie de spagi la avocati, politisti etc. Nu mai era nevoie nici de avocat. Dar, o ticalosie atrage o alta si asa mai departe, ticalosia se mosteneste din generatie in generatie.

  Voi, cu gandirea asta marunta, perpetuati sistemul corupt din tara asta. Cea mai buna dovada este articolul tau. Gandesti ca un carciumar care s-a imbogatit furand toata viata la gramaj, si incearca acum sa-si scoata beizadeaua basma curata dintr-o ticalosie. Sila, doar sila simt.

  E clar ca in privinta asta, Morringain are dreptate, atitudinea unui parinte trebuie sa fie de disociere , dar nu de copil, ci de fapta lui dandu-i odraslei un exemplu. Asta si numai asta e solutia care da rezultate pe termen lung. Copilul il iubesti, intr-adevar si ti-ai da viata pentru ca el sa traiasca, dar aici e vorba de cu totul altceva, e educatie, si el trebuie sa inteleaga ca pentru orice ticalosie va trebui sa plateasca.


 218. 218
  Raj lt.rez.:

  Dna Nora cica-i o… Doamne apara-ma ! Cum puteti sa ziceti asa ceva, Dra Nora? Raj e o pula. Si inca una bleaga. Dna Nasta: si copiii dv. vor bani de trei ori pe zi, dimineata, pranz, seara si noaptea . Noaptea nu-i a patra oara, ca ei cer cand se ingana seara cu noaptea…


 219. 219
  Jaco Pastorul:

  „Abia acum îmi dau eu seama, de ce şi-a luat amărâtu de taică-su lumea-n cap şi le-a părăsit!”

  Aoleu, ce jegos esti!


 220. 220
  Raj lt.rez.:

  Dna Ana e heirupista. Eu sunt heimiserupist… Sunt curios ce copii vor iesi dintr-o heirupista si un heimiserupist. Asta dupa ce-o trece andropauza…


 221. 221
  Vio:

  Asa e,Jaco.


 222. 222
  Morringain:

  @Raj: eu nu vorbesc deloc cu cel care, din intamplare, imi e frate pe jumatate, din motive foarte obiective. Si cica as mai avea o sora facuta nu stiu pe unde, dar de ea nu stiu nimic, doar ca exista. Pana la urma, nu cred ca ne leaga nimic, ea nici nu stie cine ii e tata de fapt, ca tata a avut grija sa o marite pe mama cu un fraier 😀

  @Ana: eu cred ca esti o mama foarte buna. Eu recunosc, n-am stofa. Incerc, dar e foarte greu sa fii parinte bun. Rezultatul o sa se vada la maturitatea lui. De aia mi se cam strange inima cateodata cand ma gandesc cate tampenii ar putea sa faca. Deja am inceput cu lectiile impotriva fumatului, drogurilor, samd. Pentru ca aici anturajul e foarte prost si imposibil de evitat.


 223. 223
  Nora:

  Raj, nu mai pocni oamenii! Oricât te-ar enerva!


 224. 224
  Ana:

  Morringain,

  Nu sunt. Am defecte, am obiceiuri proaste, am o grămadă de bube-n cap. Mă străduiesc să compensez prin ce am bun, că sunt şi de-astea. Cred că aşa fac părinţii, în general. Şi, tot timpul, vorbesc cu ea. O întreb sau doar o invit să spună, o caut în permanenţă.

  Aseară:

  – Rada, de ce ţipi, mamă? Nu e nevoie de ton strident.

  – Păi, de la cine-am învăţat să ridic tonul când mă enervez?!


 225. 225
  Morringain:

  @Ana: sigur, nu suntem perfecti niciunul. Ma rog, or fi si exceptii, ii las pe ei/ele sa isi declame perfectiunea.

  Mie imi place, normal, sa stau cu Gigi. E atat de curios tot timpul, vorbim despre toate prostiile (ii plac deja anumite obiecte mai mult decat celelalte, matematica, fizica, istoria, si are o mie de intrebari pe minut despre ce il intereseaza). Numai ca are un asa debit verbal ca sunt desele momentele cand ii spun sa se mai opreasca ca nu ma mai aud gandind 😀 Stiu, gresesc probabil, dar macar stiu ce meserie o sa poata face cu siguranta (de licitatori e vorba, nu cred ca am mai auzit pe altii sa vorbeasca la fel de mult si repede).


 226. 226
  Cosa Nostra:

  Da, băi, Jaco, iar Danny e pedofil! Altceva?!


 227. 227
  Morringain:

  @Jaco: nu ma deranjeaza presupunerile lui, tocmai pentru ca a ghicit fix o pula (vorba lui).


 228. 228
  Ana:

  Morringain,

  Păzeaaaaaaaaaaaaaa, Sotheby’s şi Christie’s! Vine revoluţia Gigi peste voi! 🙂


 229. 229
  Jaco Pastorul:

  Probabil ca daca ar fi zis asa ceva danny sau costelus, acum erau bannati. Asa, doar o suspecta tacere.


 230. 230
  Raj lt.rez.:

  E cum ziceti dv., dna Morri, ca dv. stiti mai bine. Oare de ce imi vine sa borasc ? Ca numa doamnele vomita. De fapt, vomitzica… Dna Vio: de unde sunteti, unde locuiti, cati ani aveti, ce profesati, aveti copii ? Sarumana. Dna Ana e o mama buna si o scriitoare rea. Dnu Danny: ieri vam zis ca va iubesc dar dv natz catadicsit la randu dv. sami ziceti ca ma iubiti si dv. Nu mi se pare corect…


 231. 231
  Morringain:

  @Ana: cam asa 😀 cred ca a mostenit-o pe soacra-mea, care nu stie ce e ala stop, vorbeste si in somn 😀


 232. 232
  Ana:

  Nora, darling,

  Îmi dai voie să te muşc de cur, da’ pe faţă? 🙄

  Rada: Mami, tu eşti capul familiei, eu sunt curul familiei, iar Makeba e coada.

  Morringain,

  Să nu care cumva să lăsaţi darul ăsta necultivat şi nespeculat. Lasă-l să turuie; se reglează psihic excelent.


 233. 233
  Morringain:

  @Raj: imi cer scuze atunci. Ma opresc cu detaliile oripilante.

  @Jaco: nu, poate eu imi meritam un ban de data asta. Ca na, am si eu limite si nu-s deloc diplomata sa tac naibii din gura.


 234. 234
  Raj lt.rez.:

  Dna Ana: eu visez ca va fut. Sunt curios daca motz banna. E posibil ca, in viitor sa visez coi futeo pe Dna Seva. Is curios daca so supara pe viitoarele si posibilele mele vise


 235. 235
  Morringain:

  @Ana: misto 😀 al meu viseaza sa fie el capul. I-am zis sa aiba rabdare, ca o sa ii vina timpul si nu se stie daca o sa ii placa situatia, ca doar capul familiei e ala responsabil cu munca.


 236. 236
  Raj lt.rez.:

  Ati inteles fix penisu, Dna Morri. Din alte pricini imi vine mie sa borasc. Mai ie o cocoana peicea care a inteles fix penisu.


 237. 237
  Morringain:

  @Ana: poate, dar imi e ca ii innebuneste pe cei din jur. Adica na, la un asa atac, cum sa mai ramai intact? 😀 Si da, cred ca e ca tine (cum ziceai in articolul de ieri de pe Pandora’s). Daca tace, nu ii e bine.


 238. 238
  Ana:

  Raj,

  Mulţumesc. Rău ar fi dac-aş visa eu că mă fut. Aşa, e perfect normal.

  Morringain,

  Stai aşa: la noi, curul nu e de rău, e un fel de miez, de centru, locul unde sălăşluieşte viaţa ritmată, care dă tonul, iar capu’ e ăla care face piaţa, mâncare, curăţenie… Coada e neagră.


 239. 239
  Ana:

  Morringain,

  Io tac din cinci motive şi numai din astea:

  1. dac-aş vorbi, s-ar dărâma zidurile;
  2. sunt supărată fleaşcă;
  3. sunt obosită;
  4. mi-e rău;
  5. de scârbă.


 240. 240
  Morringain:

  @Raj: oricum ar fi, senzatia vine (si) de la ce am spus. De asta am spus ca ma opresc 🙂 Si sincer, asa e, nu ma pricep eu la organe copulatoare asa de bine. Sunt plina de defecte, precum vezi 🙂


 241. 241
  Nora:

  Ana, deh, dacă pare apetisant… 😆 Eu am mare înţelegere pentru pofticioşi. 😆


 242. 242
  Ana:

  Nora,

  Şi eu, da’ să mărturisească. 😉


 243. 243
  Jaco Pastorul:

  Ana,

  6. Cand habar n-am despre ce se discuta?


 244. 244
  Cosa Nostra:

  Băi, Jaco, mie mi-a mai spus cineva că sunt un papagal vicios că stau de vorbă cu unu ca tine, dar uite că persist în papagalicie.

  Hai să-ţi demonstrez cât eşti de penibil:

  Tot ce a făcut această femeie – că ei i se datorează totul, nu mie, se numeşte dreptate. Dacă noi nu interveneam cu bani şi cu tot ce ai zis tu acolo, se făcea o mare nedreptate: se returna o sumă imensă în comparaţie cu suma reală şi se primea o pedeapsă pentru o faptă care nu a fost săvârşită.

  Aşa, pedeapsa s-a dat pentru fapta reală. A trebuit să intervenim ca să se facă dreptate. Poţi înţelege acest lucru, te duce un pic mintea să-l pricepi?!

  Asta ar trebui să însemne justiţie. Să se dea pedepse conform faptelor. Nici mai puţin, dar nici mai mult.
  Te duce la chestia asta?!


 245. 245
  Morringain:

  @Ana: da, cred ca difera doar definitia, ca in rest si domnisorul meu se vede doar centrul universului casei asteia, in rest noi suntem aia cu datorii catre el 😀 Noroc ca nu suntem de acord si mai cu amenintari, mai cu pedepse, miezul face si el partea lui.

  El devine apatic si tacut doar cand are febra, in rest, poate sa se intample orice, ii da inainte cu vorbitul. Ah, si cand e obosit, mai rau turuie. Sa nu mai zic ca nu are obiceiul sa doarma mai mult de 6-7 ore pe noapte, ca se plictiseste si are impresia ca nu a facut destule.


 246. 246
  Morringain:

  Ah, si la mine coada saraca e stufoasa si alba 🙂 In antiteza cu a ta 😀


 247. 247
  Ana:

  Morringain,

  Foarte bine. Ăsta e felul lui. După cum spui că este, copilul e departe de pericolul vreunei dependenţe, fiind prea mândru pentru asta, mereu concentrat pe sine.


 248. 248
  Raj lt.rez.:

  Dna Ana 238: La mine treburile stau altcum. Curul il folosesc la postat,deci nu-i thocmai rau. Capul e un miez fara fond, locul care face viata ritmata, e tzucurelu. Capul care face piata , mancarea, e a lu Vali (Cand o fut nu uita sa puie sare in ciorba)……….. Dna Morri: io sunt chintesenta defectelor. Altcineva pe aicea nu are defecte…


 249. 249
  Jaco Pastorul:

  Ha, ha, esti groggy.

  Da’ tu nu pricepi ca daca voi nu ati fi complicat situatia mintind pe politai, epilogul era exact acelasi? Bai, tu ai mania persecutiei si vezi numai conspiratii peste tot.


 250. 250
  Morringain:

  @Ana: nu, ciudat, e dependent de noi, pentru mancare, haine, samd. Strada nu o trece fara mine de mana. Si e talan mare, are noua ani saptamana aviatoare. Mie mi-ar fi placut sa fie un pic mai independent in sensul ca se invata sa se descurce singur.


 251. 251
  Cosa Nostra:

  Deci, nu te duce. Ştiam, da’ am mai încercat o dată!


 252. 252
  Ana:

  Raj,

  Vezi să nu faceţidracu’ hipertensiune de la atâta sare!

  Morringain,

  Biiiiineeee. 😀 Alea nu sunt dependenţe, sunt forme de a-şi asigura confortul şi de a se bucura de protecţie, tocmai pentru că se valorizează mult. Să-mi spui în adolescenţă dacă am sau nu dreptate. Niciun pericol de dependenţă, integritatea lui e mai presus de orice.


 253. 253
  Morringain:

  Dar e probabil mult prea devreme, baietii se maturizeaza mai greu.

  @Raj: vrei sa ne batem pe titlul ala? 👿 😀


 254. 254
  Jaco Pastorul:

  Politaii au simtit ca aia minte, si e normal sa fi pedalat in continuare. Asa gandesc ei si mai ales SIMT. Ca minciuna se simte. Si de aici au plecat neplacerile ulterioare.
  Tu n-ai cum sa pricepi chestiile astea, pentru ca evoluam in doua sisteme de valori diferite.


 255. 255
  Morringain:

  @Ana: oricum ar fi, sper sa fie bine. Acum e la stadiul de denis copilul problema 😀


 256. 256

 257. 257
  Ana:

  Morringain,

  Bine că nu e la unde-l pui, acolo stă. Aia ar fi fost problematic.


 258. 258
  Morringain:

  @Ana: aia am fost eu 😀


 259. 259
  Ana:

  Morringain,

  Şi eu. 😀


 260. 260
  Danny:

  Raj, esti haios tare. Nu ti-am zis de atatea ori ca te iubesc, ca tin la tine? Esti mai rau ca o femeie. Numai ele cer de la iubitii lor sa li se aminteasca zilnic ca sunt iubite.

  Auzi, iti propun sa nu te mai legi de Valonash sau Andreea, deoarece sunt prea sensibile si se supara repede. Asta e firea lor, n-ai ce sa le faci. Parerea mea este sa-l regulam toti de Cosa, este un bou care tine la tavaleala, si-apoi n-ar fi rau sa fie luat mereu la misto, ca prea si-o ia mereu in cap.


 261. 261
  Nastasia:

  Ana, Morri,
  Adolescenţa e un hop zdravăn. Al meu a fost copil de treabă, înnebunitor şi el cu vorbăria, şi foarte dependent de mine, multă vreme. Cocoloşit, de, mai ales de când a devenit „monoparental”. Am făcut o droaie de greşeli, cel puţin după cum mi se spunea mereu, strici copilul, o să ţi se urce în cap, n-o să se descurce, o să te omoare când n-ai să-i mai poţi da ce vrea şi alte grozăvii. Am strâns din dinţi şi am făcut cum am crezut. Am trecut hârtoape, l-am scos din belele -- noroc că nu tare mari, dar care puteau să-i fută direcţia, am fost întotdeauna în alertă, fără să se vadă asta. Acum ne-am aşezat, au trecut furtunile şi poate cea mai faină chestie pe care mi-a spus-o a fost „mă gândesc uneori ce aş fi devenit dacă nu mă susţineai atâta, fără să-mi reproşezi niciodată nimic”.
  Aşa că, răbdare, încredere, antenele la pândă tot timpul şi, mai ales, fără reproşuri. La mine a mers şi a meritat.


 262. 262
  Ana:

  Nastasie,

  Pe-asta cu fără reproşuri am învăţat-o din propriile greşeli. Copilul se motivează exclusiv pozitiv.

  Cât despre adolescenţă, da, recunosc, mi-e frică de locul ăla, mai ales că nu e clar când începe şi nici când se termină. La mine a fost lină de parcă nici n-ar fi existat. Poate nici n-a.

  Tac-su:

  O să vezi. Cu cât creşte, cu atât va mânca mai abitir din tine. Până o se te termine complet. Tu ai învăţat-o aşa, că-i eşti mereu la dispoziţie. Nimic nu va mai rămâne din tine, ascultă-mă pe mine. A, şi nici nu va accepta niciodată pe nimeni lângă tine. Poate la început, ca să-ţi facă plăcere. Dacă vede că se-ngroaşă gluma, o să te pună să alegi, vei vedea.

  Eu:

  Păi, bine, măi, să mă sinucid acum sau s-aştept să-mi iau salariul, să plătesc măcar nişte facturi?


 263. 263
  Danny:

  Papagalul vicios sau agariciul tendentios de Cosa, vad ca insisti in niste jigniri cu pedofilia, preluate de la un alt prost si nesimtit, Jaco.

  Vezi cum faci sa nu mai fluturi ideea asta pe aici, ca te vor paste niste miei cu ocazia sarbatorilor pascale.

  Iar tu, Jaco, daca esti prost in continuare, parerea mea este sa nu te mai exprimi prea mult pe aici tendentios. Este suficient cat am vomat pe tine cu ceva timp in urma, nu-mi mai provoca alte stari d-astea. Dai „buna ziua”, iar daca nu poti emite mai mult de atat, ar fi bine sa te abtii. Sper ca ne-am inteles. Nu-mi place sa repet de mai multe ori.


 264. 264
  Danny:

  Dana, iti multumesc pentru intelegere. Poza de la gravatar si mie imi place, ideea in sine imi place, de aceea am si pus-o. Dar poza respectiva necesita o explicatie din partea mea. Aceea nu e masina mea, e un Ferrari decapotabil, luat de pe net si, cu ajutorul unui program din calculator, am afisat poza mea pe capota masinii. Imi este greu sa cred ca nu stiti de acest lucru. Deci, un program mi-a permis sa fac acel truc. Asta e tot.


 265. 265
  Nora:

  1Q, un’eeeeee eşti?!


 266. 266
  Ana:

  Crăpău!


 267. 267
  andreea:

  există programe care fac aşa ceva??!!!
  incredibil…
  o să-mi pun şi eu poza pe… maşina de spălat.


  Danny, eu îţi propun să nu-ţi mai dai cu părerea în ceea ce mă priveşte.
  cum dracu’ să mă supere?! şi sensibilă nu prea sînt, oricum, nu la Raj.

  ceea ce simt cînd îl apucă pe Raj futologia -- hai să-i spunem aşa -- e doar o maaare plictiseală. deci, nu doare.

  propun, Nora, să iniţiem un fel de pagină -- catastif, sau condicuţă online care să stea permanent pe Pistol, în care fiecare să consemneze, dimineaţă, dacă şi de cîte ori a făcut amor în prenoaptea respectivă. aşa, vom şti cu toţii cum stă fiecare şi dacă trebuie sau nu să ne menajăm. :mrgreen: iar Raj va fi în elementul lui. va studia, va face comparaţii…


 268. 268
  1Q:

  Nora:
  Aci-s, cu alexa. Suntem pedepsiți. Adică mai mult ea, da` io fac front comun cu iubirea mea; ce știți voi că iar m-am perpelit toată noaptea gâdilându-mi gândurile de nurii ei flasci.
  Nici nu vă pasă! Sta-aați la tokșou cân afară plouă ca și toamna..

  Uooof, viață!


 269. 269
  Nora:

  Andreea, fii serioasă! Tu crezi că pe Raj chiar îl fute grija de câte ori facem noi amor? E doar un leit-motiv, un tic, un soi de „bună ziua”! 😆
  Nu mă plictiseşte să mi se dea „bună ziua” în niciun fel. Sigur, asta sunt doar eu. La fel, nu mă plictiseşte nici aia cu „noaptea-n pulă”. Ce, e de rău? 😆


 270. 270
  Nora:

  1Q: nu te mai lăsa condus de ea. Pune piciorul în prag, ară frontul.


 271. 271
  1Q:

  Io n-am zis bună ziua că nu e..! nici alexa nu-i, da` aia-i altă treabă.


 272. 272
  Edle:

  Eu am fost rebela pe la 16-17 ani: dadeam pe la scoala din an in Pasti, umblam cu doua carnete de note (ca altfel ar fi facut mama infarct), veneam imbracata si machiata de-si puneau profesorii mainile-n cap, saream pe geam si ma duceam la discoteca (asta pana intr-o noapte, cand l-a gasit maica-mea pe frate-meu congelat de frig si cu o papusa mare in pat, pe locul meu; dupa aia, mai crescuse si asta un pic, asteptam sa adoarma mama si puneam guma in usa, ca era cu incuietoare automata, si cutreieram amandoi barurile)… De astea.


 273. 273

 274. 274
  Ana:

  Dana,

  Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu?! Bă, dă-mă dracu’, de contraintuitivă!


 275. 275
  1Q:

  Ba mie-mi place să fiu condus. Așa-s io, mai comod.. Dacă nu-mi convine, facem schimb de hățuri.


 276. 276
  Edle:

  Ce, n-ai fi crezut, nu? 😆 Asa cumintica ti-am parut?


 277. 277
  1Q:

  Edle,
  M-ai lăsat mască!


 278. 278
  1Q:

  Gata, plec. Se supără ciocârlia mea!
  Nu insistați să rămân, că nu..


 279. 279
  Ana:

  Dana,

  Da.

  Mai degrabă, mă vedeam pe mine prin discoteci decât pe tine.

  Olamicu,

  Să iei pâine şi apă plată. Şi ceapă: albă şi roşie.


 280. 280
  Nastasia:

  Aia nu-i ciocârlie, e papagal. Nu vorbesc cu tine, nu vorbesc cu tine, nu vorbesc cu tine…Nu-i mai tace ciocul. Asta ştie, asta repetă.


 281. 281
  Cosa Nostra:

  Bă, spuneţ-i careva lu Jaco că-i prost de băune, că pe mine nu mă crede.


 282. 282
  Cosa Nostra:

  În realitate, Alexandra nu e papagal deloc. E o gagică foarte mişto. Şi bună rău de tot!


 283. 283
  Costelus:

  😆 Dana, hai ca nu cred!


 284. 284
  Ana:

  Cosa,

  Şi ce ziceai că mai faci?


 285. 285
  1Q:

  Ptiu, mică! Mă sperii! de un` știi că astea-s singurele mele cumpărături ? Mai puțin ceapa. Aia e destrăbălare călugărească, mai ales când participă și alexa..


 286. 286
  Edle:

  Faza cu discotecile a durat ceva: liceul, toata facultatea si inca ceva ani buni dupa terminarea ei. Cred ca dupa ce-a implinit fiu-meu un an m-am potolit. 🙄 Acum nu intru in cluburi nici sa ma bati. Na, se mai schimba omul. 😀

  Ce e culmea e ca maica-mea habar n-are nici acum de chestiile astea. De carnetul meu fals, de o corigenta la mate, de noptile noastre pe coclauri. 😀


 287. 287
  Nastasia:

  În realitate n-o fi. Da’ cine-o ştie?


 288. 288
  Danny:

  Tocmai i-am spus, asa ca stai linistit, nu te intrece in prostie.


 289. 289
  Costelus:

  Si mai intrebi cu cine seamana ala micu, Dana. 😀


 290. 290
  Ana:

  Dana,

  Ştiu că-ţi par scorţoasă, dar vezi ca tu să ai habar de-ai tăi, indiferent ce-ar face. Mai ales de olamicu’, că văz că seamănă cu-a mea. Nasuri mici la stat, mari la sfat.


 291. 291
  Cosa Nostra:

  Eu ştiu!


 292. 292
  Danny:

  Dana, imi plac aventurile tale din adolescenta. De fapt, si pe mine ma uimesti, pari cumintica. Ma bucur ca ai fost rebela.


 293. 293
  1Q:

  Nasta:
  Nu e papagaliță. E o persoană cizelată, educată, calculată, cu bun-gust, sensibilă și bine intenționată în ceea ce mă privește. Dacă e și frumoasă, cum zice Cosa, mă simt onorat de atenția ei. Nu oricine mă iubește..


 294. 294
  Ana:

  Ce draci ştii, Cosa?

  Scuzaţi-mă, io am mult de citit şi scris, mai pierd firu’, nu vă supăraţi.


 295. 295
  Ana:

  Olamicu,

  Lasă, mă, că te iubeşte muma. Mai rău n-are cum fi.


 296. 296
  Danny:

  Da, Andreea, iti poti pune poza pe orice, chiar si pe masina de tocat. Mai am poze cu bancnote americane in care eu apar ca fiind Guvernatorul Bancii Mondiale. Sau apar in reviste de acum 100 ani, iar mai nou apar pe copertile revistei Grand’Or.


 297. 297
  Cosa Nostra:

  Ştiu cum e Alexandra în realitate.


 298. 298
  Nastasia:

  Să ne trăiască, atunci. Da’ azi de ce nu vine să ne spună că nu vorbeşte cu tine?


 299. 299
  Nora:

  Edle, mi-aduseşi aminte de mine. 😀 Primul abuz de vodkă. În liceu. Muci, muci. Iarnă, pe la 7, 8 seara. Ajung acasă, răsuflu uşurată, mama nu era. Decid să mă culc (ce să facă omul beat?) în şifonier. Ca să nu mă vadă în ce hal sunt. Nu ştiu ce-am avut în cap, dacă mă vedea adormită, se mira, na, dar nu mă trezea. M-a găsit soră-mea şi m-a băgat în pat. A doua zi mi-a fost oribil de rău.
  Oricum, eu am sfârşit bine. Un prieten cu care fusesem n-a avut norocul meu. Lui i-a deschis maică-sa, care-mi fusese profesoară de franceză, o profesoară excelentă, şi n-a mai apucat să ajungă în baie. I-a vărsat în sufragerie.

  Apoi, mai încolo, doar ce dădusem bacul. Plec cu unii la iarbă verde. Facem accident de maşină noaptea. Ajung la spital, copci în bărbie, rană pe spate, cioburi în gambe. Cam aşa era bilanţul. Urmele, cum v-am spus, le am şi acum. De-aia nu pot purta nimic cu spatele gol, de exemplu. Ajung acasă bandajată, vai de capul meu, îmi venea să fug în lume. O mint pe mama că am căzut de pe cal. (parţial adevărat, în ziua aia, călărisem :P). Mi-era teamă că nu mă mai lasă niciunde. A trebuit să mă panseze soră-mea zilnic, să ne descurcăm să facem rost de betadină şi nu mai ştiu ce ca să nu afle mama. Că nu mai ţinea minciuna mea cu calul. După asta, mi-a cam venit mintea la cap şi am început „excesele calculate”. 😀

  PS: fazele alea cu filmul vieţii derulându-se în faţa ochilor sunt adevărate. 😀


 300. 300
  Edle:

  Olamicu’, da, e o tornada. 🙂

  No worries, Ana, sunt vigilenta rau. 😀


 301. 301
  Cosa Nostra:

  Hotel Rwanda, oricum mai bine intenţionat decât Argo.


 302. 302
  Costelus:

  Poate o fi Alexandru.


 303. 303
  Nora:

  L-am văzut. Bunicel.


 304. 304
  1Q:

  Ba vorbește, da` în șoaptă..s-aud doar io.


 305. 305
  Daria:

  să nu îndrăznești să te legi de nurii ei! să nu îndrăznești!


 306. 306
  Ana:

  Danny,

  Aaaaaaaaaaaaa, o vreau pe-aia cu Grand’Or-u’! Da’ încearcă să foloseşti coperta asta cu Olivia Palermo, te rog, că are o rochie fucsia şi te potriveşti.


 307. 307
  Danny:

  Andreea, eu iti propun sa ma lasi sa-mi dau cu parerea vis a vis de persoana ta in unele privinte. In baza dreptului la libera exprimare……………….stii tu, democratie, libertate de opinie, chestii d-astea.


 308. 308
  Nora:

  Ana: 😆 :lol.: 😆


 309. 309
  Edle:

  Si eu l-am vazut.

  Nora, eu nu beam (pe-atunci 😀 ). Nu puneam gura nici pe bere macar. Nu fumam, nu nimic. Mie-mi placea doar sa evadez din casa si de pe la scoala. O nebuna. 🙂


 310. 310
  Danny:

  Voi face tot posibilul, Ana.

  Am auzit de la Raj, ca tu ai fi dat un interviu undeva, si este pus pe Youtube. E adevarat? Mi-ar fi placut sa-ti aud vocea.


 311. 311
  Danny:

  Ana, voi intra pe revista ta si ma voi instala acolo, ca sa-ti aduci aminte de mine toata viata. Poate reusesti sa vorbesti cu seful revistei, putem face un contract, pot iesi si niste bani de aici. Ce zici?


 312. 312
  Costelus:

  Pff, deci eu am fost cel mai cumintel? Nu corigenta, nu bauta…


 313. 313
  1Q:

  Cu tine nu vorbesc..


 314. 314
  Daria:

  😆 nici eu cu tine


 315. 315
  Nora:

  Edle: Păi, aşa aveam liber. Nu m-a controlat niciodată la teme, nu venea la şcoală decât la şedinţe şi nici atunci mereu, puteam ieşi. Doar să spun când vin şi să fiu om de cuvânt. Şi să sun când plecam din oraş. N-aveam mobil atunci. Culmea, taică-meu mai avea tentative de-astea, aşa, de la distanţă. Nu multe, vreo două-trei, şi fără efect, bineînţeles. Nu se poate să ai pretenţii de autoritate de la un „supus” care nu mai e în grija ta.
  Nu era chestia de frică de mama, era de ruşine. Ştiam când o dădeam în bară şi ştiam că nu merită să-i fac mizerii.


 316. 316
  Ana:

  Danny,

  N-am dat niciun interviu nicăieri. Nu în ţară.

  Banii să ţi-i scoţi din muncă, tinere domn, nu din vedetisme.


 317. 317
  1Q:

  Atunci, ia, te rog, nu te mai băga între noi..


 318. 318
  Nora:

  😆

  Ana, n-ai deloc viziune! 😆

  Danny is the new black!


 319. 319
  Danny:

  Inseamna ca Raj a mintit.

  Din munca mi-i scot, draga Ana. De unde naiba atata vedetism la mine? Nu vedeti ca ati inceput sa ma urati degeaba?


 320. 320
  Costelus:

  N, tu nu ziceai ca te-ai tuns zero?


 321. 321
  Ana:

  N-am, Nora. Da’ las’ că are alţii viziuni. 😀


 322. 322
  Nora:

  Eu ziceam, Costeluş. Eram superbă. 😆


 323. 323
  Daria:

  cum mă bag între voi? 😆


 324. 324
  Edle:

  Cu corigenta, na, la cate absente aveam, nici nu e de mirare. Dar mi-am revenit repejor. Am strans bani si am facut pregatire -- ii ziceam maica-mii ca ma duc pe la prieteni, iar eu faceam meditatii la mate, daca ati mai pomenit asa ceva -- dupa care am luat cativa de 9 (ca 10 nu mi-ar fi pus ala in ruptul capului), apoi m-am prostit la loc. Da’ nu chiar de tot. 😀


 325. 325
  1Q:

  alexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…


 326. 326
  1Q:

  Pfiu! Câta-i lanțu` de iubire..


 327. 327
  Danny:

  Esti o dulce, Dana. Cum sa te prostesti? Nu exista asa ceva.


 328. 328

 329. 329
  Edle:

  Nora, maica-mea nu ma tinea inchisa in casa in niciun caz, de controlat nici atat, altfel ar fi aflat imediat povestile mele. Am avut eu un an mai cu nabadai, asa. Apoi mi-a trecut.

  Ah, sigur ca nu ma lasa sa ies in fiecare noapte, ca un copil normal mai si doarme dracu’. Da’ ti-ai gasit cine sa asculte!


 330. 330
  Daria:

  alexa a făcut ieri o criză de-a ei. nu se simte bine. e tătă indisponibilă, până joi.


 331. 331

 332. 332
  Ana:

  Jur că niciodată
  Cât trăiesc în viaţă
  N-am să mai pun sufletul
  În tot ce-am să iubesc!


 333. 333

 334. 334
  Costelus:

  Nora, cu siguranta ca atrageai toate privirile.


 335. 335
  Nora:

  Înnebunirăţi! 😆


 336. 336
  Costelus:

  Uite asta ar trebui sa promoveze ICR: manele.


 337. 337
  Ana:

  Tu ascultă şi dup-aia zi. Ăştia ie din Târgovişte, formaţia Generic.

  S-o seducă pe alexa, în orice formă ar fi ea. Nu vezi că-mi vreau pruncu’ feliat fericit?


 338. 338
  1Q:

  Pardon! de joi-ncolo îmi revin..


 339. 339
  Nora:

  Recunosc: nu ascultai.


 340. 340

 341. 341
  Ana:

  Ăştia sunt alţi monştri sacri, Azur:

  Tu mi-ai dat o palmă
  Nu mi-ai dat-o tare
  Dar inima mea
  Poartă supărare.


 342. 342
  Nora:

  Rămân la Marina Voica. 😆 😆

  1Q, oferă-i un scotch cu soda!
  Ea are precis ceva în gând! Precis!


 343. 343
  Ana:

  Iar acum, greii. Albatros. Hitul lor e ăsta fiindcă atunci absolut toţi băieţii făceau armata. Fluvii de lacrimi:

  Stau în unitate
  Fac târâş pe coate
  Fac sectoare şi plantoane
  Pân’ la liberare.

  Vă culturalizezdracu’! Asta e istorie, bă! 😆


 344. 344
  Edle:

  Pe ultimele doua le stiu.

  Aoleu, ce sa ma fac Doamne eu… 😆


 345. 345
  1Q:

  Vine băiatuuuu..!


 346. 346
  Vio:

  Aoleu,da’ aventuroase ati mai fost,fetelor 🙂 eu am fost Atata de cuminte in adolescenta,nu indrazneam sa ma duc la chefuri,desi am facut liceul in alt oras si pe atunci ma suna maica-mea o data pe luna,de la posta ca nu aveam telefon.Dar mi-era o frica de ea,Doamne .Imi amintesc ca am fost la un majorat si nu m-am putut relaxa deloc,ma simteam vinovata ca am iesit toata noaptea,fara sa stie nimeni.Va dati seama ce traumatizata eram :)).

  Adevarata distractie si viata libera a inceput dupa ce l-am cunoscut pe sotu- meu.De aia il iubesc asa mult,ca ma lasa libera si are incredere in mine si pot sa fac ce vreau.Da oricum,sunt plictisitor de cuminte :))))


 347. 347
  Ana:

  Uite, Danny, ţi-ar sta bine-n rochia asta, ce zici?

  palermo


 348. 348
  Nora:

  Vio, să nu crezi că făceam de-astea zilnic. 😀 Nu eram zuză decât de vreo câteva ori pe lună, la şcoală mergeam foarte bine, nu aveam probleme. Şi da, aşa trebuie să fie bărbaţii: cu încredere. 🙂


 349. 349
  Vio:

  Raj,sunt maramureseanca,36 de ani,dar arat de 25 si ma simt de o suta 🙂 ….doi copii..multumit?

  Si Gata,plec la treaba,va pup.


 350. 350
  Daria:

  îți revii din ce? 🙄


 351. 351
  1Q:

  Din ce în ce..


 352. 352
  Nora:

  Bye, Vio. 🙂


 353. 353
  Daria:

  😆 leșin de râs când te aud. nici tu nu-ți crezi minciunelele gogonate


 354. 354
  Vio:

  Nora,e normal sa fie asa adolescentii,nelinistiti.E anormal Sa fie ca mine 🙂 Aveam prietene care ieseau in fiecare sambata la discoteca,le ajutam sa intre noaptea pe geam(locuiam la internat),sa nu le descopere pedagoga.Erau bune si la invatatura si se comportau ca la varsta adolescentei.Eu eram terorizata de maica-mea,era severa tare.Tocmai de aceea am plecat in Italia,ca aveam deja 23 de ani si pretindea stau acasa,sa nu ies seara……mai bine nu-mi amintesc,ca ma apuca dracii :)))


 355. 355
  1Q:

  Gata și io cu treaba. Mă duc să fac alta..
  Vikend fără treabă! Vă pup alene!

  alexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dășchide oky! Io soy..


 356. 356
  Ana:

  Vio,

  Dacă o ierţi cu adevărat, te eliberezi de sentimentele negative pe care le ai faţă de ea. Dacă nu, nu. Ştiu că-ţi vine să mă strangulezi, dar ăsta e un postulat, nu un sfat. 🙁 Dacă tu consideri că ea nu merită, cu siguranţă, dacă-mi dai voie, tu meriţi să scapi de ele. Sunt toxice.


 357. 357

 358. 358

 359. 359
  Nora:

  Ar fi mişto să fie aşa, Ana. Alea măcar eu erau diferite între ele şi aveau discursuri diferite. 😀


 360. 360
  Ana:

  Păi, eu am pus asta în sens aspiraţional. 😀 … şi inspiraţional… 😉


 361. 361
  Nora:

  Ai auzit, Alexa? Iaca, aşa se face treaba ca lumea!


 362. 362
  Edle:

  Mor de raaas! La cateva secunde dupa ce dadusem click pe Mona ta, Ana, suna doi la usa. Fug repede sa deschid. Vorbim noi un pic in germana, apoi intra sa-mi aduca niste mobila. Raman blocati amandoi. Romani. 🙂


 363. 363
  Costelus:

  Daca intrau sa-ti ia niste mobila, cind erai plecata, stiai sigur ca-s romani. 😀


 364. 364
  Nora:

  Bravo, Costeluş! Te regăseşti? Tu asta faci pe acolo? Spargi case?

  Edle: 😀


 365. 365
  Costelus:

  Nu, ca-s prea gras.


 366. 366
  Ana:

  Dana,

  Şi când am zis că-i istorie, oţi fi râs cu toţii. Na! 😆

  Asculţi manele comuniste, ha?! 😆

  Au râs ăia de tine?


 367. 367
  Costelus:

  Si ia zi, cum ti-a venit ideea coafurii minimale? 😛


 368. 368
  Vio:

  Ana,nu simt ura sau suparare acum.Indiferenta,bine mascata.Cand vorbim e totul normal.Nu severitatea ei a fost problema,era severa si cu fratii mei in aceeasi masura,iar ei o adora sau se mai tem de ea,le e groaza de judecata ei.Pur si simplu era rea.Imi pare rau,dar asa e.E rea si egoista.Imi spunea tot timpul cate sacrificii face ea pentru mine,cum ma tine in scoala ca sa ma faca doamna,sa nu muncesc asa ca ea.dar toate rautatile ei m-au facut sa fiu buna cu copiii mei,sa ii respect,sa ii iubesc.Ea si acum cand mergem acasa imi zice ca sunt prea buna cu ei,ca ce ii tot iau in brate,ca s-o pup si pe ea….uf,e dificil de explicat in putine cuvinte,dar nu-mi place deloc de ea.Si nu ma simt vinovata ca simt asta.Oi fi si eu un mic monstru. 🙂


 369. 369
  Edle:

  Au ras, au ras. Am ras si eu, normal. Din Bistrita baietii. 🙂


 370. 370
  Edle:

  Costelus, toti romanii pe care-i stiu eu muncesc de le sar capacele prin strainataturi.


 371. 371
  Ana:

  Vio,

  Nu e indiferenţă acolo, e durere bine mascată şi mult acumulată. Trebuie să-i spui cât te-a durut ce ţi-a făcut, cum te-a afectat asta şi s-o obligi să asculte şi să vorbească despre asta. Sigur că va face pe martira şi-ţi va spune că eşti ingrată, dar trebuie să suporte s-audă ce ai de zis. Asta îţi va elibera tensiunea asta mocnită. Bineînţeles că tu faci cum vrei, e doar părerea mea, ignorabilă, ca oricare alta.


 372. 372
  Ana:

  Dana,

  Ardeleni. Apăi, trebuia să le zici înjurătura aia cu fute-te-ar un câne, da’ să fie ăl mai hâd.


 373. 373
  Danny:

  Ana, tu esti targovisteanca?


 374. 374
  Ana:

  Danny,

  Ai descoperit apa caldă. Pe când şi mersul pe jos?


 375. 375
  Costelus:

  Dana, doar nu ma iei in serios. Nu stii ce-mi place sa spun timpenii, de regula contrariul a ceea ce cred? 😀

  Ai auzit, N, rautate ce esti?


 376. 376
  Edle:

  Vio, eu inteleg.

  Maica-mea e o scarba materialista, care nu a stiut mai niciodata sa-mi fie mama. O mai iert si o mai iubesc pe alocuri, dar mi-e o mare ciuda pe ea. Si-i scot ochii tot timpul ca nu a fost langa mine atunci cand am avut nevoie. Moare. 😀


 377. 377
  Danny:

  He, he, dupa apa calda, vine apa rece, asta e, in sens invers, apoi vine mersul pe jos. Deci, mai e pana la Targoviste?


 378. 378
  Ana:

  Dana,

  🙄

  Danny,

  Ce draci vrei cu târgovişteanca sau era un cârlig de nimic?


 379. 379
  Danny:

  La 23 ani sa-ti zica ma-ta sa stai in casa? Cred ca o omoram in bataie. Asta nu e mama.


 380. 380

 381. 381
  Nora:

  Ce s-aud, Costeluş? Că spui tâmpenii? Ştiu. Ce nu ştiu e de ce te aştepţi ca pe noi să ne amuze asta.


 382. 382
  Danny:

  Eram curios dupa tine, Ana.


 383. 383
  Nora:

  Danny, ai grijă cum vorbeşti când e vorba de mamele altora.


 384. 384
  Ana:

  Danny,

  O băteai pe mă-ta, inteligenţă anorganică?! Şi vorbeşte româneşte! Eram curios după tine…

  Dana,

  Şi nu rezolvi situaţia asta odată? Preferi s-o scoţi încet, încet, doar înţepând-o când ai ocazia? Chestiile astea trebuie rezolvate, oameni buni. Da, iese, în mod sigur, cu circ, dar e musai, pentru sănătatea noastră, a tuturor combatanţilor. 😀


 385. 385
  Nora:

  Ana: 😆 😆 dacă nu e Tagore!


 386. 386
  Ana:

  Nora,

  Fii atentă. Mergeam alaltăieri seară spre casă. Şi mă gândeam cum ar fi să ai un gagic pe care să-l cheme Rabindranath. Şi să-l trezeşti dimineaţa: Rabindranath, iubitule…


 387. 387
  Seva Tudose:

  Cosa

  Acestă doamnă,Cristina cea care„nu-i ajungea nimeni la nas de arogantă ce era(tatăl și unchi dețineau fiscul)..
  dădea cu curu`n cine vroia,orgolioasă…bani cu grămada…” 🙄

  fiind fată de bani gata,conștiență de puterea banului,a corupției,fiind și profesoară(îmi inchipui una educa,alta făcea)…cum crezi că o asemenea persoană se va schimbă în viață 🙄 cum de s-a gândit că o faptă condamnabilă poate fi mușamalizată…cred că ar fi făcut la fel și ptr.viol dacă Valentin… 😉

  și dacă nu a putut mitui „moartea” prăpădindu-se unchiul,tatăl….deh,numai avea „relațiile sus puse la fisc”… apropo,cred că nici taxe nu a plătit…și a ajuns biata la„sula”ta epuizând toate relațiile alea„multe cunoștiințe printre bogătani” 🙄

  să înțeleg că tu ești Bulibașa„bogătanilor” ? Cu gândul,
  știind câte „făcături” făceai tu când erai tinerel ? Desigur imediat după revoluție în anii 90* era așa:cine fura mai mult,ajungea departe ! Așa și cu Cristina.

  Eu dacă aș fi avut pe Valentin,i-aș fi dat lecția vieții,că presupun că mai făcuse hoții până atunci dar vezi tu,nu a fost prins ! Deci ca și mătușa lui, Valentin „un needucat la școala vieții”doar Cristina l-a adoptat și educat,nu-i așa ? În ce spirit l-a educat„îl ducea la meditații” Să învețe ce ? Ce a văzut în jur,aia a făcut !

  Eu l-aș fi lăsat să fie„găzduit” un an/doi la pușcărie și poate ieșea de acolo om ! Eu nu aș fi cheltuit nici un ban ptr.un nepot hoț !

  apropo când am venit în România prin*96,aveam/am un nepot tot așa cu „coaie mari” era programator de internet în București și era considerat Mafalda,avea și „bodyguard”o namilă…că vezi Doamne să intimideze pe cei ce nu plăteau ! El făcea PIRATERIE DE INTERNET !

  am o scârbă ptr.el și acum,de ce ? M-a întrebat câți dolari fac eu pe lună aici în USA ? Și cu un râs sarcastic mi-a spus că el face banii ăia într-o săptămână în București. Hoțul dracului ! Da,și părinții lui stau și acum în acelaș amărât de apartament din timpul lui Ceașcă.

  L-am întrebat,dacă eu am vândut apartamentul cu 10 mii de dolari în 96*(mama mea a decedat) tu de ce nu îi cumperi un apartament părinților ori ție ? D-abia acum 3 ori 4 ani am auzit că și-a cumpărat în sfârșit un apartament prin Balta albă București(că stătea tot la părinți lui) !


 388. 388
  Danny:

  Ce am zis, draga? Am zis doar c-o omoram, nu mai mult de atat. Era vorba despre o muma imaginara si rea.

  Ana, vorbesti cam urat, organico ce esti!


 389. 389
  Vio:

  Ana,nu mai bine o las sa-si traiasca batranetile in liniste?la ce bun sa vorbim,n-ar intelege nimic.Iar eu prefer sa vorbim mai bine despre lucruri vesele 🙂 Pana una-alta,ma duc sa spal vasele,ca trebuie sa plec cu copiii la piscina.Dani isi pregateste monede pentru automatul de dulciuri de acolo. 🙂 E un spectacol de copil in ultima vreme.


 390. 390
  Ana:

  Danny,

  Slavă Domnului că sunt organică! Altfel… 😆


 391. 391
  Ana:

  Vio,

  Tu decizi. Şi tu ai dreptul să te eliberezi.

  Mă bucur pentru Dani, n-ai idee cât. O altă victimă a iubirii care vindecă. 🙂


 392. 392
  Danny:

  Am zis intentionat ca „eram curios dupa tine”, sa vad daca observi ca eu vorbesc lb. targovisteanca. Iar papagalita aia de Nora ii trage intr-una cu Tagore cel agramat.


 393. 393
  Ana:

  Moooooooooooooooooooor! 😆 😆 😆


 394. 394
  Nora:

  Ana: eu mă gândeam cum o fi să fii doamna Mencinicopschi. 😆


 395. 395
  Nora:

  Agramat eşti tu! Care scrii numai „într-una” când corect e „întruna”.


 396. 396
  Ana:

  Dă-i dracu’ şi contextele distincte, că-l tâmpeşti.

  Madam Mencinicopschi, dac-o exista, e tarată de personalitatea soţului. Spală vase, calcă şi cam atât. 🙂


 397. 397
  Nora:

  Uite, Danny. Când are sensul de „mereu”, „încontinuu”, se scrie „întruna”. Vorbeşti întruna. Spui tâmpenii întruna. Delirezi întruna.


 398. 398
  Edle:

  N-am cum, soro, ca eu tot le rezolv, da’ apar altele, si mai grave. O sa-ti povestesc vreodata. Oricum, iti spun de pe-acum ca sunt chestii inimaginabile.


 399. 399
  Nora:

  Şi îţi mai tulbur inteligenţa anorganică într-o chestiune: AN nu e agramat. El scrie ca şi cum româna n-ar fi limba lui nativă. Are un stil propriu, o limbă proprie, plină de construcţii specifice altor limbi. De-aia nu e nimeni atât de ridicol din cei vechi -- cu excepţia ta, deloc notabilă -- să îl facă pe omul ăla agramat.


 400. 400
  Ana:

  Nora,

  Să vezi întralta cum o fi. 😀

  Dana,

  Vreau! Undeva trebuie să fie cheiţa.


 401. 401
  Danny:

  Nu mai muri, mai, organico, ca te vei descompune dupa. Iar, ailalta, vezi ca nu prea ai dreptate.


 402. 402
  Danny:

  Cum scrie ca si cum romana n-ar fi limba lui nativa? Dar care e limba lui nativa? Numai prostii vorbesti.


 403. 403
  Nora:

  Gata. Inteligenţa anorganică e imperturbabilă! 😆 😆


 404. 404
  Ana:

  Vezi, Danny, unor bărbaţi chiar le trebuie o pulă giratorie. Să mor io, vorba lu’ Marcel. Ca să se trezească din coma olfactivă.


 405. 405
  Edle:

  Danny, AN nu e român.


 406. 406
  Danny:

  A.N. nu e roman? Dar ce natie e nenorocitul asta, Dana?


 407. 407
  Danny:

  Ana, imcepi sa vorbesti urat si nu-mi place. Ai pomenit de un alt nenorocit, Marcel Zadda. Asta cine dracu’ mai e? Nici asta nu-i roman?


 408. 408
  Nora:

  N-aş băga mâna în foc. E posibil să fie român plecat de mult timp sau născut în străinătate. Oricum, chestiunile astea sunt irelevante: el a creat un personaj -- cu rădăcini în realitate sau total fictiv, nu contează -- foarte mişto. Şi o relaţie de love-hate, extrem de vie, cu România. Bonus: un stil şi nişte imagini foarte mişto.

  Seva: cum n-o ştiai? E portretul femeii ideale pe aici! 😆


 409. 409
  Ana:

  Danny,

  Anti e roman, măi, ro-man. Caisar îl strigă muma lui, că preferă pronuntio restituta.


 410. 410
  Danny:

  Sa vedeti voi ce o sa vi-l fut eu pe A.N. asta al vostru. Este un prost ingamfat, care n-a spus nimic inteligent pe platforma. Este la fel ca Limbrici -- Mofturici, un alt tampit religios, numai prostii debiteaza.


 411. 411
  Nora:

  Zău? 😆 😆
  Să vedem dacă ai cu ce, Danny boy.
  Chestiei ăsteia îi zice „wishful thinking”. 😆


 412. 412
  Ana:

  Surorilor,

  Abia acu’ trebuia să mă mărit eu, nu acum 21 de ani. De-abia la bărbaţii blogurilor am văzut eu cele mai frenetice forme de patologie a geloziei. Dar cum nu ştiu să am răbdare… 🙁


 413. 413
  Danny:

  Pe mine ma uimeste si ma dezamgeste, Ana. Cum poti aprecia un astfel de individ? Cand apare pe platforma, mereu cu aceleasi intrebari: tu ai citit Camil Petrescu, bla-bla, tu ai vazut casa boiereasca de la bla-bla-bla? Apoi incepe cu jigniri, in special la fete si le trimite la turci. Nu l-am bagat in seama mult timp, deoarece n-am vazut nimic interesant la el.

  Ce dracu aveti, fetelor? Ma dezamagiti crunt. Nora nu se mai pune demult, dezamgirea e la ea acasa, dar Ana, tu? Las-o dracului de treaba!


 414. 414
  geluodagiu:

  Nora,

  am trimis ceva pe „scrie-ne”. Daca ma poti ajuta, iti multumesc! si astept un email sau alt metal inoxidabil 🙂


 415. 415
  Edle:

  Am cunoscut multi romani plecati de mici copii din tara. Ori nu vorbesc deloc, ori vorbesc ok. Nu folosesc incalciturile lui AN. 🙂 Sa se fi nascut in alta parte, da, asta mi se pare plauzibil.

  Danny, nu stiu ce e, pentru mine nici nu conteaza.


 416. 416
  Ana:

  Danny,

  Apăi, dezamăgire sănătoasă, domnule! 🙂

  Şi-am şi plecat.


 417. 417
  vio:

  vio
  vio

  Sper am pus bine pozele.Daca nu,cand ma intorc.Ciao


 418. 418
  Nora:

  Danny, bietul de tine. O dezamăgire continuă.

  Domnule Odagiu, chiar acum mă pregăteam să vă răspund, dar dacă m-aţi abordat şi aici, o fac în acelaşi loc. Îmi pare rău, dar nu am timp. Vedeţi că pentru diacritice există un site, un program, nu ştiu exact care le pune automat. Andreea v-ar putea spune mai multe, pe ea am auzit-o vorbind de el.


 419. 419
  Danny:

  Ce personaj a creat A.N., Nora? Ca va zice „jet la turci”? O relatie „love-hate” cu Romania? Care e aia, mai? Adica, n-am inteles, trebuie s atraiesti in strainatate ca sa creeze o astfel de relatie? Din tara nu poti crea asa ceva? Unde dracu’ va este profunzimea gandirii voastre? Singurul mascul inteligent este Gevara si cu talent la scris.


 420. 420
  Nora:

  Danny: nu abuza de răbdarea mea. Atât îţi spun. Şi-ţi repet: nu trebuie să-ţi justifice nimeni ţie simpatia pentru alţii. Nici pentru AN, nici pentru Cosa, nici pentru Zadda, nici pentru nimeni.


 421. 421
  Nora:

  Vio: pe cine moşteneşte cu nuanţa aia la păr? 😀


 422. 422
  Nora:

  Ana: cu adevărat patologice.


 423. 423
  geluodagiu:

  Nora,

  Nu este nici o graba. Simteam de fapt si nevoia sa citeasca cineva ce am scris acolo dar nu public. Poate chiar Andreea ma ajuta, ca am mai colaborat o data(odata, ca a trecut ceva timp)


 424. 424
  Danny:

  Ti-oi pune eu cateva piedici, Ano, sa vezi tu dezamagire sanatoasa.

  Doar spoiala de gandire aristocratica, superficiala din voi va face sa apreciati un astfel de individ. Deci, de ce natie este A.N.? N-o apare asta pe platforma? Trebuie sa-l provoc, sa vad care e treaba cu el.


 425. 425

 426. 426
  Danny:

  Nu-i vorba ca-mi justifici mie simpatia pentru A.N., ci faptul ca mi-l intorci pe dobitoc impotriva mea, ceea ce este cu totul altceva. Mi-l intorci cu argumentele lui de doi bani, ai inteles? Iar eu nu-ti permit asa ceva.


 427. 427
  Nora:

  Domnule Odagiu, nu vă supăraţi, dar găsesc uşor intruzive gesturile acestea. Nu cred că v-am dat vreodată de înţeles că aş fi deschisă sau interesată de asemenea „colaborări”.


 428. 428
  Nora:

  Olele, Danny, boy! 😆


 429. 429
  Danny:

  Ai demonstrat pe dracu! N-ai demonstrat nimic.

  Da-mi detalii despre baiatul asta. Dar, Marcel, cine e?


 430. 430
  Nora:

  Danny, boy, te crezi la poliţie? Faci pe procurorul? Ia, du-te la nani, iar eşti tulburat la minţi. Emulsie ce eşti! 😆


 431. 431
  Costelus:

  Eu cred ca AN e roman si joaca un rol, altfel mi-ar fi greu sa cred ca un strain ar putea sti atit de multe despre cultura romana.

  Vio: ce poze frumoase! Numai vesti bune in ultimul timp. 🙂


 432. 432
  Costelus:

  Mai tin minte cum un dastept spunea ca AN e Gherman. 😀


 433. 433
  Nora:

  Fii serios! E diferenţă de la cer la pământ! Nu gravitează în aceleaşi spaţii cei doi!


 434. 434
  Seva Tudose:

  Vio+Edle 😥 😥

  să vă spun ceva.mă doare când aud spunându-se:o urăsc pe mama,e rea,e egoistă,num-ajută la nevoie…plâng când aud,văd fie el un film ori realitate !

  Când eram în București și aveam băiatul la mama(full-time) speranța era ca dacă locuiește acolo,intrat în spațiu,apartamentul va fi al fiului meu în cazul dacă mama moare…nu eram sigură că o să ajung în America !

  dar asta nu a însemnat că mama mea nu era plătită cu 800 de lei pe lună(la vremea respectivă în fabrică cineva câștiga în jur de 1400 de lei) Plus tot mama primea îndemnizația ptr.al 3-lea copil, nu eu ! Plus când cumpăram alimente înjumătățeam tot,să fie ptr.mama și fiul meu,numai spun toate cheltuielile ptr. copil tot eu le suportam ! Deci mama nu punea un bănuț,nicăieri !

  Peste tot unde mă duceam era nelipsită de lângă mine,munte,mare,nuntă,botez,iar când venea în America vroia să cumpere anumite lucruri să le vândă să facă bani și avea și pensia ei…

  și tot eu i-am dat dolarii să cumpere apartamentul în care stătea(apartament de stat ptr.că îi demolase casa) apoi prin 93*cine vroia să-și cumpere apartamentul era posibil !

  Și când s-a prăpădit în*96 am suferit enorm și încă ! Re
  mușcări că nu trebuia să o las să plece din America,deși am întrebat-o : mamă dacă eu unica fiică și nepoții tăi sunt aici ptr.ce vrei să te întorci în România și să nu stai aici definitiv cu noi ????

  Știți ce mi-a spus ? Nu,mă duc la casa mea,ies cu vecinele la marginea lacului,vorbim,ne amuzăm…îmi ud florile din balcon…


 435. 435
  Costelus:

  Mai, citeste bine, nu eu am spus aia. 😀 Ba, daca tine bine minte (nu sint sigur), cred ca Jaco.


 436. 436
  geluodagiu:

  nora,
  atunci te rog sterge textul si incearca sa nu raspunzi cu rautate(daca e posibil) si iarta-ma daca am atins vreo rana ascunsa.


 437. 437
  Nora:

  Nu, domnule Odagiu, n-aţi atins nicio rană, nu răspund cu răutate, pun doar lucrurile în locurile fireşti. Voi şterge textul, fireşte.

  Costeluş, am spus eu c-ai zis tu?


 438. 438

 439. 439
  Danny:

  Nora, nu incerca sa ma enervezi. N-am chef s-o dau iar in mistouri cu tine, ca apoi sa incepi sa plangi pe aici. N-am tot timpul chef de mistouri si ironii.

  Vezi ca-ti permiti cam multe cu mine. Daca esti om adevarat, imi spui cine este A.N.?

  Cand citesti comentariile aluia nu intelegi mai nimic, datorita exprimarii sale incalcite. Ai inceput sa lovesti in mine, asa mai subtil cu „capul in bufnita”, ai inceput sa folosesti argumentele lui impotriva mea, invinuidu-ma total aiurea ca ma dau mare si alte aberatii d-astea. Crezi ca eu nu observ ce faci? Te-am lasat de 3-4 ori, dar pana cand?


 440. 440
  Costelus:

  438 e greseala, stergeam ecranul de la tableta.


 441. 441
  Nora:

  Îl cheamă ASBJÖRN ABRAHAMSEN. Caută-l. Să ne ţii la curent.

  Brrr, ce frică mi-e de tine.


 442. 442
  Edle:

  Seva, nici nu se pune problema sa n-o ajut pe maica-mea. O ajut de 10 ani, da’ nu se mai satura dracu’. 😀 Am chemat-o in Italia, in Caraibe si pe unde am mai fost. In Germania deja a venit de doua ori intr-un an… Asta-vara am mers impreuna in vacanta. Orice-as face, oricum nu e multumita. Are o problema. La cap. 😀


 443. 443
  Nora:

  Da’ vezi că, deşi vorbim de doi ani (codat, se-nţelege), tot nu mi-a spus numele lui real. Tot ce ştiu e că lucrează pentru Maiestatea Sa, Regina Silvia, şi că este un consumator înrăit de opium şi homari.


 444. 444
  Cosa Nostra:

  Seva ştiu că prin expunerea mea am prezentat-o pe Tina ca pe un personaj negativ. Dar am vrut să fie negativ doar într-un anumit sens. Că aşa e în realitate. În anumite aspecte ale … existenţei, mie nu-mi convine cum e ea. Mă rog, să zicem că nu numai mie.
  Dar tu eşti obişnuită cu filmele proaste americane în care personajul negativ e negativ de tot. Adică are şi gagici naşpa, se îmbracă urât şi are unghiile murdare.

  Ei, în realitate lucrurile nu stau aşa. Cristina, de exemplu, în afară de faptul că e închipuită şi rigidă în convingeri – chestii pe care eu nu le suport – e o femeie destul de „pozitivă”. Pe plan profesional are multe realizări şi ce e cel mai important, nu şi-a abandonat familia la greu – aşa cum ar fi făcut câţiva de pe aici. Ea l-a luat pe boú de nepotu-su, a avut personal grijă de bunici şi părinţi (când ar fi putut să-i ducă undeva şi să plătească îngrijirea lor) şi multe altele.


 445. 445
  Nora:

  Cosa, eu n-am perceput-o deloc drept personaj negativ. Absolut deloc. 🙄


 446. 446
  Joiana:

  Momente de şoc şi groază la Paris, doamnelor şi domnilor! Domnu’ Dani trebuia să lanseze plataforma, comform programului organizatorilor, afişat şi pe sait, imediat după „Anul Regelui”, apărută la editura Curtea Veche Pablişing, carevasăzică imediat după ce-a termenat de vorbit Principele Radu.

  Numai că evenimentul, care de altfel de-cursese lin ş-armonios, a avut un deznodământ cu totul neaşteptat! Domnu’ Dani a început să dea semne de nelinişte atunci când l-a zărit în mulţime pe un anume suedez, supus al Majestăţii Sale, Regele Karl Gustav al şaişpelea, supus încă neindentificat.

  Io m-am prins pentru că odată l-am văzut pe Domnu’ Dani prinzând coloarea dovlecelului pălit şi i-am zis aşa: „Domnu’ Dani, vrei să te stropesc niţel?”. Domnu’ Dani, care taman începuse să ne vorbescă de Monteschieo şi Roşfoco, comparându-şi singur maximele cu ale ăstuia mai din urmă, a fost lovit drept în faţă de o bufniţă uriaşă! Io mi-am făcut cruce repede, ca orişice creştin care vede cucuveaua, chiar dacă era bufniţă.

  Domnu’ Dani, i-a zis bufniţei „Stai, mişelule! Tu eşti Abrahamsen deghizat! TE belesc, agramatule!”. Şi a început să ţopaie ca apucat. Nimenea nu pricepea nimic, nişte cocoane au leşinat, iar un omosexual mai tupeist, foarte elegant, trebuie să vă spui, i-a dat în cap cu umbrela lu’ domnu’ Dani, că vă spusei că bufniţa.

  Bufniţa s-a făcut nevăzută în bulibăşeală, dar o doamnă vigilentă a observat că din urechea lu’ domnu’ Dani ieşea un beleţel, scris pe hârtie de corespondenţă ce purta marca unui cunoscut hotel, „le şoz neo finiron pa com sa! Atan moa!”.

  În prezent, lu’ domnu’ Dani i s-a făcut o injecţie şi un sopozitor. Revenim cu amănunte şi, sperăm, cu elucidarea misterului misterioasei bufniţe şi a domnului Abrahamsen.


 447. 447
  Joiana:

  Domnu’ Dani, vă simţiţi mai bine?


 448. 448
  Cosa Nostra:

  Ştiu. Nora, doar vă asemănaţi în multe privinţe.


 449. 449
  Seva Tudose:

  Edle,

  tu greșești pe undeva,tu trebuie să nu pui nimic la suflet și să vorbești deschis cu ea ! Nu trebuie să acumulezi ură care va face o prăpastie între voi !

  Cum că banii, la o adică nu cresc în pom ! Cum că nu trebuie să iei o mâncare mai bună de la gura copiilor tăi și dacă nu știe asta,nu este târziu să o învețe,cât trăiești înveți 😉

  câteodată bătrânii redevin copii…iar „nemulțumirea ei”
  trebuie scoasă în evidență pe față,indiferent că ea v-a vedea diferit din punctul ei de interes ! Fi fermă și expunei asta,cum că te rănește la suflet,dacă asta are vreo importanță ptr.ea ? Eu așa i-aș spune:

  Mamă,cine spune că trebuie să fi f.mulțumită ori extrem de fericită în viața asta ? Ce,tu nu știi că viața este grea ? Să fi fericit,poți fi și cu mai puțin ! Încearcă,mamă,și eu fac la fel !


 450. 450
  Nora:

  Uf! Am un inel, cu o bucăţică de ceramică de Iznik încastrată în argint. Şi mi-e puţin larg. Tot jucându-mă cu el, îmi scăpă de pe deget, se trânti de birou şi sări bucata de ceramică. Bucata de ceramică are pe spate, lipită, o bucată de alt metal în formă de floricică (nu argint). Deci, ordinea e: ceramică, metal, lipici, argint.
  Întrebare: ce lipici lipeşte metalele?


 451. 451
  Cosa Nostra:

  Eu nu cred că ce scrie Limbricu are vreo legătură cu credinţa religioasă. Eu cred că şi-a format un model propriu de relaţii şi norme. O filozofie proprie.

  Când eram mic, obişnuiam să cânt în „engleză” melodiile pe care le auzeam la radio. Cine nu ştia engleză ar fi crezut că e chiar engleza, înşiruirea aia de cuvinte neinteligibile.

  Cam tot atât de religios e şi discursul lui.

  Oricum, are nişte chestii!

  Cine ajunge să ierte cum îl taie capul, înseamnă că nu și-a furat-o îndeajuns. Deoarece și Antichrist o să vă „ierte” dacă vă întoarceți împotriva lui D-zeu, până când copiii voștri vor uita că există vreun D-zeu.
  Deoarece lui dracu îi place mai degrabă să se scalde în sângele oamenilor, decât să putrezească în Iad, or să fie nevoit să joace la două capete făcând-o pe îngerașul sau luând chiar chipul lui D-zeu, doar să vă piardă sufletele.
  După care va veni D-zeu ca să vă bage mințile în cap. Ca să înţelegeți că n-ar trebui să vă folosiți de ce nu este al vostru.


 452. 452
  Nora:

  Limbricul se contrazice des. Eu îl văd mai degrabă în delir mistic decât om religios.

  Iar cu iertarea aia aberează. Iertarea e unul dintre cele mai importante idei ale creştinismului. Cum era aia? Să ierţi de şaptezeci de ori câte şapte.


 453. 453
  Cosa Nostra:

  Niciun lipici. Metalele se lipesc prin topire locală. Un bijutier ţi-l face în două minute şi e definitiv. Nici nu ştiu de ce nu a fost făcut aşa de la bun început. Ţi-l pot face şi eu, sau, cel mai bine Gramofon. Dă-i un mail şi întreabă-l pe el. Poate chiar ştie el un lipici, dar cel mai bine este prin topire – sudură – aşa cum ţi-am spus.


 454. 454
  Seva Tudose:

  Cosa,

  așa să fie cum zici tu,Cristina e sufletistă,că nu și-a abandonat familia la greutăți(boală)dar nu are legătură cu fapta cea făcut-o căutând să bată litera legii prin mișculații/mașinații cu Valentin-ul ei !

  A spăla o fraudă cu altă fraudă/a elimina o crimă prin crimă !

  Acum vă las că la mine-i 1:30 și trebuie să zbor !


 455. 455
  Edle:

  Multumesc pentru sfaturi, Seva. Gresesc ca pun la suflet, asa e, dar crede-ma ca trebuie sa fii vreo jigodie anorganica 🙂 sa nu te afecteze ce spune maica-mea.

  Da, e innebunita dupa bani, e invidioasa ca eu ii am, dar m-am obisnuit. O ajut oricum. Nu e vorba de asta. Sunt, cum spuneam, chestii care intrec chiar si cea mai bogata imaginatie.


 456. 456
  Nastasia:

  Nu ştiu ce orori ar trebuisă comită un copil pentru ca o mamă, biologică sau nu, să-l lase pe mâna legii, să-i dea o lecţie cu puşcăria. Se sparie gându’, nu îndrăznesc să mă gândesc, dar cred că aş face orice să-l scot din rahat. Şi dacă se întâmplă iar şi iar, e o cruce de dus şi asta e. Nu ştiu.


 457. 457
  Jaco Pastorul:

  Cosa, stiu, mă, ca sunt prost, nu trebuie sa-mi mai spuna nimeni. Mi-au spus-o multi inaintea ta, mirati ca nu vreau sa intru in cardasie cu ei sa fac niscaiva banuti.
  Tot prosti ii numeau si judecatoarele alea corupte pe colegii lor care nu puneau botu’, chestie care ma onoreaza.

  Da’ ce sa-i faci, trebuie sa fie si prosti pe lumea asta, ce-ar fi sa fim toti smecheri, ne-am scoate ochii. Asa prost cum sunt, le-am bagat in cap baietilor mei ca numai adevarul te scoate la liman, si sa fie foarte atenti la ce fac ca nu o sa intervin nicaieri sa ii scot bazma curata. Si, slava Domnului, au fost prudenti si chibzuiti si daca au facut vreo greseala (minora, ce-i drept) au platit-o. Caci aceste greseli mici pentru care platesti te tin departe de alea mari. Dupa 25 de ani, pot sa zic ca au depasit varsta ingrata.

  Nici eu nu am apelat la tatal meu sa ma scoata din incurcaturi, niciodata. Dar stiam, ca undeva, acolo, am un punct de sprijin. Un ultim punct de sprijin. Doar gandul asta imi dadea o mare siguranta. A fost suficient.

  Imi pare tare rau ca acest mod diferit de a gandi ne desparte atat de iremediabil. Altfel, avem suficienta experienta de viata sa putem comunica.


 458. 458
  Costelus:

  Nora: exista lipici pentru metale, intreaba pe la un magazin de materiale de constructii. Sau pe la vreun service IT.


 459. 459
  Morringain:

  Salut, copilasi 😀

  Parerea mea: cand parintii sunt problema mare de tot nu prea ai cum sa cedezi de la tine, ca altfel o iei razna, sunt parinti care te-ar manca de viu si tot nu le-ar fi de ajuns. Si asa intreg nu ai cum sa fii prin preajma lor. La mine iertarea asta a venit, in privinta tatei, cand a murit. Si asta pentru simplul fapt ca se termina perioada de tortura. Asta imi era impresia, cel putin.

  @Seva: mama ta a fost ca bunica mea materna. A stat deoparte cumva si pentru ca sa nu deranjeze. Si nici nu-i placeau rufele amestecate la gramada. Si-a petrecut ultimii ani in liniste, eu ce-o mai deranjam. Dar putini parinti sunt asa.


 460. 460
  Morringain:

  Nastasia, depinde de limitele fiecaruia cred. Eu probabil ca as fi mai justitiara din fire, altii ar face orice sa ii faca scapati. Desi sa zicem ca le inteleg sentimentele nu stiu cum reusesc sa traiasca de exemplu parintii criminalilor care se lupta sa-i faca scapati desi stiu sigur ca sunt vinovati.


 461. 461
  vio:

  Costelus,multumesc,da,in ultima vreme treburile merg din ce in ce mai bine.Acolo in poza picteaza o buburuza,pregateau un cadou de ziua taticilor,i-a spus si o poezie lui taica-sau.

  Nora,l-a mostenit pe sotul meu.El era roscat de mic,dar copiii au o culoare interesanta amandoi.


 462. 462
  Cosa Nostra:

  Eu cred că unii confundă justiţia pe care o aplică sau ar aplica-o ei copilului lor – de genu te-am prins fumând, te rup cu bătaia că altfel ţi-o iei în cap – cu justiţia pe care i-ar aplica-o alţii.

  Morringain, cum ai reacţiona tu dacă l-aş pedepsi eu pe fiul tău când mi s-ar părea mie că a făcut o boacănă?!


 463. 463
  Morringain:

  @Cosa: la varsta asta, chiar daca ar fi vinovat, disciplina mi se pare normal sa i-o fac eu. Dar daca ar fi adult si ar fi vinovat conform legii, mi s-ar parea normal sa si plateasca conform legii. Nu ti se pare echitabil ca toti sa platim pentru greselile noastre?

  Apropo, a mancat bataie (o palma) acum doi ani la Oradea de la un nene nervos la strand (erau la Felix, el si maica-mea) pentru ca vorbea prea tare. Anul trecut in aeroport a deranjat lumea (tot romani) care s-au luat de el (un altul care doar a amenintat ca-l bate). Normal ca i-am facut teorie si i-am spus sa taca din gura, si nu de frica bataii aluia, normal, ci pentru chiar nu era normal sa faca galagie.


 464. 464
  Morringain:

  Vio, sper sa-si mentina culoarea asa, arata foarte frumos 🙂 Fi-miu era roscat si el de copil, dar i s-a schimbat deja culoarea.


 465. 465
  Ana:

  Nora,

  Picătura. Aşa-l cheamă pe lipici.


 466. 466
  Edle:

  Cuuuum? A luat o palma de la unu’, ca vorbea prea tare??? Incredibil!


 467. 467
  Morringain:

  Unii cica mananca de post:

  Lucian Mindruta
  Discutie cu cativa colegi la masa de pranz, organizata sub forma de picnic in birou cu slana, branza, ceapa si rosii.

  Eu (cu remuscari ipocrite): Auziti, dar noi nu suntem in Postul Pastelui?
  Rodica (cu gura plina): Ba da, da’ e porc, nu e miel!

  Morala: uite, de asta e bine sa faci Stiintele Naturii la scoala!


 468. 468
  Cosa Nostra:

  Băi Morringain, nu-ţi mai întări argumentaţia cu insinuări politruce de genul
  Nu ti se pare echitabil ca toti sa platim pentru greselile noastre?
  că nu te aplaudă nimeni după ce-ţi termini cuvântarea.

  Şi opreşte-te din presupuneri, până va ajunge fiul tău „adult” şi o va comite. Atunci să văd cum vei lua decizia de a-l lăsa pe mâna justiţiei.
  Atâta timp cât n-ai fost pusă în situaţia concretă, reală şi cruntă, vorbeşti politicălicorectnesuri.


 469. 469
  Morringain:

  Edle, da. Eu nu eram acolo. Dar mai mult de pedeapsa, pe mine ma deranjeaza greseala. Pentru ca i-am spus doar de vreo mie de ori sa nu mai faca asa si parca vorbesc cu peretii.


 470. 470
  Raj lt.rez.:

  Formeaza”” Äna Barton”” pe iutub, Danny. Prima de sus. E vorba de un interviu , un fragment de cateva secunde. N-am mintit. Creca Dna Ana nu stie


 471. 471
  Cosa Nostra:

  Eu zic să-l lipească cu scuipat, de ce să mai caute lipici?!


 472. 472
  Edle:

  Eu ii scot din belea. Sunt convinsa. Nu cred ca o sa imi faca vreodata probleme, ca sunt foarte severa cu ei, contrar, poate, aparentelor, dar daca e sa se intample ceva, fac si pe dracu’ in patru.

  Poate o sa va povestesc o patanie de-a nebunului de frate-meu, care era s-o incurce rau odata. Da’ rau.


 473. 473
  Cosa Nostra:

  Hm, scrisese şi Val la fel!


 474. 474
  Morringain:

  Cosa, de ce ti se pare neaparat politically correctness? azi stii ce a facut? a batut, de fata cu mine si cu educatoarea de la after-school club, un alt baietel mai mic pe care nu poate sa-l sufere (ala e un pic handicapat mintal). Nu doar ca si-a luat-o (verbal) de la educatoare, a incasat-o si de la mine (si nu doar verbal). Pentru ca desi nici eu nu-l sufar pe respectivul copil, trebuie sa invete sa-l ignore, ca altfel intra in belele mai mari, inchipuie-ti ca ala are cinci ani, al meu noua si fortele sunt tare inegale. Imagineaza-ti ce s-ar putea intampla daca din lupta asta absurda intre ei ii face aluia rau.


 475. 475
  Edle:

  O chestie de asta ar avea consecinte grave intr-o tara civilizata. Ma intristez rau sa aud asa ceva.

  Cum naiba sa-si permita altul sa dea in copilul meu?


 476. 476
  Costelus:

  Morringain, opreste-te o clipa, e aberant ca un strain sa-ti bata copilul care urla la strand!!! Eu simplu ii dadeam in cap (nu copilului).

  Picatura e un super-glue universal, nu stiu, s-ar putea sa mearga. Totusi exista adezivi speciali pentru metal, si chiar scrie pe ei ca lipesc bijuterii. Eu cautam un adeziv pentru plastic si am intors citeva etichete pina am gasit. Firma producatoare era Bison.


 477. 477
  Edle:

  Morringain, nu il mai bate tu, si poate n-o sa mai bata nici el alti copii. Mai stii? 😀


 478. 478
  Ana:

  Bison e un căcat, Nora. Să nu-l iei. Ori te duci la un mic atelier de bijuterie, ori iei Picătura şi-l pui pe Noru să ţi-l lipească. Şi-l laşi pe birou când te speli pe mâni. Vseo!


 479. 479
  Cosa Nostra:

  Jaco, mă înjură ăştia, dar eu tot te bag în seamă.

  Ştiu că răspunsurile astea sunt doar un pretext ca să ne arăţi nouă că ce mişto ţi-ai educat tu copiii şi ce corect eşti tu în lumea asta plină de şmecheri hoţi.
  Dar mă prefac că nu mă prind de chestia asta, ştii?!

  Bă, păi dacă tu ai zis odată că securiştii ascultă telefoanele doar când au o decizie judecătorească în acest sens şi că Tina trebuia să-l lase pe papagalu ăla pe mâna miliţienilor că ar fi făcut ăia dreptate, atunci foarte bine ai făcut până acum că ai lătrat doar în curtea ta şi nu ai încercat să rupi lanţu şi să ieşi în drum, că dacă reuşeai, te şi călca maşina. Pentru că poate nu ţi-au spus, dar pe drum circulă maşini, să ştii!


 480. 480
  Ana:

  Ah, scuze, am uitat să vă spun: mă mărit. Nora, nu leşina, ceilalţi, sper că nu vă deranjează foarte rău. Mulţumesc. Promit să nu mă schimb. 😀

  Well, acum mă duc să pun lasagna la cuptor, că am trei copii în casă.


 481. 481
  Morringain:

  Mai, eu de la 2000 de km nu aveam oricum ce sa fac, am auzit dupa. Dar ma enerveaza ca ii tot explic de ce nu poate sa faca anumite lucruri si ca nu-i pasa. Si i-am spus ca la asta poate sa se astepte de acum incolo.

  Edle, eu incerc sa-l educ. El o face de rautate, mai ales ca i-am spus ca baiatul respectiv, ca si ma-sa de altfel, e handicapat.


 482. 482
  Cosa Nostra:

  Măi, terminaţi, naibii, cu lipiciul, n-aţi auzit că există şi scupiat?!
  Sau şi mai bine se poate desena inelul direct pe deget cu carioca.


 483. 483
  Edle:

  Cu cine, darling?


 484. 484
  Edle:

  Of, Morringain. 🙁


 485. 485
  Cosa Nostra:

  Cin’ te ia?!


 486. 486
  Morringain:

  o sa va povestesc intr-o zi cum m-am procopsit eu pe cap cu „prietenii” astia ai lui Gigi, inclusiv pe acasa. Mama copilului respectiv e chiar de pomina.


 487. 487
  Nastasia:

  Morringain, forţele sunt inegale şi când îl baţi tu. Oricum, reţete nu sunt. Am văzut copii reuşiţi, crescuţi şi cu o metodă, şi cu alta. Loaze, de asemenea. Depinde de tare multe.


 488. 488
  Morringain:

  Nastasia, oricum eu nu il bat de sa-l svant. O palma la fund sau un urecheat nu cred ca s-ar incadra la abuz nici aici. Eu am fost infinit mai cuminte decat el, si tot mi-am luat-o mai rau. De fapt, stiu pe cineva aici care a fost mult mai stricta cu copiii (avea si de ce, sunt doua loaze neterminate) si copiii au reclamat-o la politie, dar fara succes. Nu-s nici ei chiar asa de politicalicorect.


 489. 489
  Danny:

  Raj, voi forma Ana Baton pe Youtube. Vedem noi cine e aceasta targovisteanca. Vedem noi cine are dreptate.


 490. 490
  Danny:

  Raj, nu este, ma, ea. Este o Ana Barton, studenta din Miami, prima de sus. E una grasa si vorbeste in americana. A noastra e targovisteanca.


 491. 491
  Ana:

  Dana & Cosa,

  Asta-i bună! Eu de unde dracu’ să ştiu?! 🙄 De două ori în viaţă, aş fi băgat mâna până-n omoplat în foc că ştiu cu cine mă mărit şi-am ştiut fix pula. Acum chiar nu mai contează. Nu-l cunosc, dar ce imprtanţă are cunoaşterea în chestii de-astea, oameni buni? 😉


 492. 492
  Nastasia:

  Aoleu, se mărită Ana mea. Doamne-ajută. No, şi acuma, să-ncepem. Cine-i? De-al cui îi? Ce-i mică-sa, ce-i ticu-so? Îi frumos? Are servici? Da’ casă?


 493. 493
  Danny:

  I-auzi, Raj, cica Ana se marita. I-a venit asa deodata, cu vremea asta mohorata.

  Are si 3 copii in casa. Cand i-o fi facut?

  Cu cine te mariti, draga?


 494. 494
  Morringain:

  Ana, vezi sa nu o ajungi din urma pe Liz Taylor 😀


 495. 495
  Danny:

  Cum, draga, nu-l cunosti, dar te mariti? S-a subtiat sangele in martie. Asta-i toata smecheria.


 496. 496
  Edle:

  Ana, prea multa importanta n-are. 🙂 Vin la nunta!


 497. 497
  Edle:

  Voiam semnul intrebarii, dar ce mai conteaza? 🙂

  Iti mai pun odata aia cu „se marita Mona mea”? Ca si-asa m-ai facut de ras in toata Germania. 😆


 498. 498
  Ana:

  Mumă,

  Nu l-am văzut, dac-aş zice că-i dintr-ai noştri, aş exagera, da’ ceva, ceva-n comun cu noi tot are. 😀

  Morringain,

  Asta-i ultima nuntă. Cu rochie albă, nu exentricităţile de până acum. Gata, mă potolesc.

  Dana,

  Aşa m-am gândit şi eu, că nu contează. Ce dracu’-ar mai fi de pierdut? Normal că vii. Va fi la ţară. După dealuri. 😉


 499. 499
  Nora:

  Cosa, se zice scuipici!

  Uite, arată spatele bucăţii de ceramică. Nu ştiu dacă se distinge, dar e un cerculeţ acolo de lipici:

  inel

  Iar asta e faţa:

  inel


 500. 500
  Nora:

  Ana: 🙄 După dealuri? Un’ ne duci?


 501. 501
  Morringain:

  @Ana: pai da, pe urmatorii sa ii iei fara acte 😀

  sa-mi trimiti poze, sa am ce admira cand imi hodinesc batranetile 😀


 502. 502
  Ana:

  Nu departe, Nora, ceva mai la est, dar nu departe. Să-ţi iei cătrinţă nouă. Şi opinci.


 503. 503
  Nora:

  Doar nu mă trimiţi la Brăila! 😆


 504. 504
  Ana:

  Morringain,

  Eu mi-s o fumeie de modă veche, legalistă, veterotestamentară. Eu, mă fut, nu mă fut, da’ de măritat, mă mărit din convingere. Să fie clar! Fără acte n-au decât să se ia-ntre ei, dacă le place, mie-mi trăbă dovadă semnată, plus pirostrii frumos şlefuite.

  Nora,

  Mai încolo de Brăila, dragă. Mai e viaţă şi păstă Brăila. 😆


 505. 505
  Nora:

  😆 😆 😆

  Ana, mi se face frică de tine!


 506. 506
  Ana:

  Nora,

  Şi mie, da’-mi trece repede, că n-am cum scăpa. 😀


 507. 507
  Nora:

  Ana: credeam c-acolo se termină Pământu’.


 508. 508
  Ana:

  Păi, da, da’-ncepe apa.


 509. 509
  Nora:

  Faci nunta pe bac? 😆


 510. 510
  Edle:

  😆 Daca-i pe bac, prima sunt!


 511. 511
  Danny:

  Ups, Ana se marita la Braila. Opinci, catrinta, dupa dealuri. Or fi dealurile Macinului? Pe acolo pe unde am filmat eu?

  Raj, unde dracu esti, ma? Se marita Ana, n-auzi? Lasa dracu’ lopata jos si vino-ncoa . N-am gasit-o nici pe youtube, iar fata asta se marita pe ascuns.


 512. 512
  Nora:

  Şi eu!

  Auzi, da’ mă pui vornicică de onoare, cum ne-a fost vorba, da? Ce dacă m-am mai ofilit de-atunci!


 513. 513
  Morringain:

  Ana, incercam sa te corup, incoruptibilo! 😛


 514. 514
  Ana:

  Nebunelor,

  Acolo nici nu s-a inventat bacu’. De niciun fel. 🙂

  Boooon. Câţi atei furioşi avem? Unu, doi, trei – cu acte. Cu mirele, patru. Restul, bezmetici. Câţi credincioşi avem? Noi, hăilălanţi. Am făcut socoteala, ca să ştiu cum fac cu mâncarea şi cu muzica.


 515. 515
  Joiana:

  Domnu’ Dani, vă simţiţi mai bine?


 516. 516
  Nora:

  Păi, de ce? Te măriţi în post? Că parcă nu se poate.


 517. 517
  Ana:

  Nora,

  Ce-am vorbit, vorbit rămâne. Numai mirele se poate schimba oricând, e singura variabilă. Adică acum, gata, ăsta e, da’ ziceam de ăla, nevolnicu’, de dinainte.

  Morringain,

  N-ai să vezi. Ţi-am spus că umblu cu îngeru’ păzitor după mine. Mă mustră, îmi mai dă una peste gură, pe unde poate, da’ nu pleacă. Noaptea, îmi cere socoteală-n somn. De-aia-mi trebuie bună regulă peste tot, că nu mai am somn dacă n-o am.


 518. 518
  Edle:

  Da’ ce treaba are? Eu sunt credincioasa si nu tin post. 😛


 519. 519
  Nora:

  Păi, nu ştiu cum o fi la nunţi, da’ la pomană nu face popa nu ştiu ce dacă nu e mâncarea de post. 😀


 520. 520
  Nora:

  Hiii, abia aştept!


 521. 521
  Ana:

  Nora,

  Nu în post, păcatele mele multe! Adică să ştiu cum aşez mesele, să nu iasă scandal de la băutură şi convingeri opuse. Şi-apăi, câte farfurii şi pahare încap pe masă, că nu v-oi hrăni pe lotcă, Doamne fereşte!


 522. 522
  Joiana:

  Domnu’ Dani, socombaşi?


 523. 523
  Nora:

  Ahh, las’ că ne descurcăm noi. Şi dac-om sparge ceva, plătim! 😆


 524. 524
  Morringain:

  @Ana: am vazut, fir-ar el de inger pazitor. Dar regulile sunt bune intotdeauna si oriunde 😀

  Pe mine sa nu contati, eu va trimit peschesul, adorm la nunti. In afara de a mea, am mai fost la doua nunti mari si late. Si la amandoua am adormit. E drept ca aveam 4 la prima si 11 ani la a doua 🙂


 525. 525
  Ana:

  Nora,

  Ba nu! Dacă-i post când moare omu’, e musai ca mâncarea să fie de post. La fel e când se botează. Nunta-i praznic, de-aia se face în afara posturilor, iar mâncarea n-are cum fi altfel decât de dulce.


 526. 526
  Edle:

  Bun. Cand?


 527. 527
  Ana:

  Dana,

  Curând. Abia zisei da, cu-o juma’ de oră înainte să vă spui. M-apucasem de lasagna, au venit şi copiii fostei mele cumnate, n-am atenţie distributivă, darling. Prin iunie, ne gândeam.

  Morringain,

  Io tre’ să mă duc, da’ pe tine te-nţeleg. Nici eu, în locul tău, n-aş veni. Aproape că nici în locul meu sau mai ales. 😀 Fără bani. O să fie cu peşte mult şi cu usturoi. Plus răchie.


 528. 528
  Danny:

  Joiana, ce faci, draga? Tu nu vezi ce stire primesc? Se marita Ana pe undeva prin partile Brailei, prin baltile Brailei sau dupa dealurile Macinului, nici ea nu stie sigur. Cica ar vrea sa traverseze Dunarea cu bacul, dar nu exista bac. Trebuie sa identific locul cu precizie.


 529. 529
  Nora:

  Morringain, ce tăntăloaică eşti! Ne distrăm! Ce, crezi că la a treia nuntă are pretenţia să fim respectabile? Hm! să-şi pună pofta-n cui! 😆


 530. 530
  Ana:

  Voi, nici gând! Eu, da! Voi fi sobră ca un morun.


 531. 531
  Joiana:

  Domnu’ Dani, e adevărat că ai fugit din ambulanţă ca să-l cauţi pe Abrahamsen şi că pe drum ai uitat încotro mergeai şi te-au găsit pe malul stâng al Senei? E adevărat că te-a apucat o poftă nebună de caras?
  Cititorii vor s-afle!
  Comfirmi?


 532. 532
  Danny:

  Joiana, tu i-ai fost vasala, asa am inteles de la Ana, cand imi povestea despre tine. Tot esti reporterita, afla tu cate ceva de la Ana, unde, cand, cum si cu cine se marita. Am scapat-o si pe asta.


 533. 533
  Edle:

  Deci, sa nu fie pe 22. Si nici cateva zile inainte. Atat te rog. 🙂


 534. 534
  Danny:

  Ce caras, draga? Carasii sunt toti la mine in balta. Ma asteapta la vara sa-mi intre in juvelnic. Despre ce Sena vorbesti, cand eu ma aflu la Dunare?


 535. 535
  Nastasia:

  Vai de mine! Lotcă, morun…N-o fi braconier, maică?


 536. 536
  Morringain:

  @Nora: doar ma stii tantaloaica. Si eu ma stiu. Ma ofeream sa lipsesc motivat sa nu va stric cheful 😛

  @Ana: abia astept, o sa o pun pe maica-mea sa pandeasca in piata un crap ca lumea, sa-l facem cu mult mujdei de usturoi (asta era motivul doi pentru care nu prea ies prin lume :D)

  Apropo, care ati fost la restaurantul Discret? Ma uitam pe la restaurante prin Bucuresti, si mi-a sarit in ochi, imi place mancarea greceasca (ma rog, ce pot manca eu, cred ca o sa il enervez pe bietul chelner cand o sa incep cu explicatiile).


 537. 537
  Joiana:

  Domnu’ Dani, aia e Sena, domnu’ Dani, e mai mititică, nu vezi.
  Deci, încă nu te simţi bine. Sănătate, domnu’ Dani!

  Cu doamna Ana, ştiu tot deja!


 538. 538
  Nora:

  Eu n-am fost, Morringain. Pe unde e?


 539. 539
  Nora:

  Nastasia, şi ateu, şi braconier! Un nemernic, ce să mai!


 540. 540
  Danny:

  I-auzi, la nunta va da peste. In aprilie se prinde scrumbia pe Dunare. Dupa 10 iunie se da drumul la pescuit.


 541. 541
  Morringain:

  pe Mihai Eminescu (n-am idee pe unde vine, nu le am cu numele de strazi). Cumva e paralel cu pache?


 542. 542

 543. 543
  Danny:

  Joiana, nu prea ma simt bine din cauza vremii mohorate si a vantului turbat care-mi suna in creier. Din aceasta cauza sunt foarte nervos si, in plus, se mai marita si Ana. Asta ca sa ma enerveze pe mine si mai mult. Unde mai pui ca se marita si-n zona mea? Nu va prind eu pe toate pe bac, cand vreti sa traversati Dunarea?


 544. 544
  Danny:

  Joiana, daca stii tot despre Ana, de ce nu-mi spui si mie? Vrei sa te platesc?


 545. 545
  Costelus:

  Mai, da’ mire ati gasit?


 546. 546
  Ana:

  Dana,

  Am notat. Nu pe final de iunie. Bine.

  Mumă,

  N-aş crede, da’-l întreb, când l-oi şi întâlni. Dacă e, îl pun să se lase de braconaj, cadou de nuntă.

  Morringain,

  Deci vii. Foarte bine. 🙂


 547. 547
  Morringain:

  Ana, eu ziceam de venit acum, ca o pun pe maica-mea la gatit 😀 De nunta… ma mai las rugata 😛


 548. 548
  Ana:

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa…

  Deci vii, că te iau la omor. E bine-aşa? Te-am rugat frumos?

  Toată lumea-i invitată. Să n-aveţi pretenţii la invitaţii private.


 549. 549
  Morringain:

  Pai da, la o asa invitatie speciala cum dracu sa nu vin 😛


 550. 550
  Nora:

  Morringain, e aia care iese la Romană, lângă Dacia, venind dinspre Moşilor. E aproape de mine, poate dăm o fugă într-o seară şi-l testăm. Te anunţ dacă ajung.


 551. 551
  Morringain:

  Ok, Nora 🙂


 552. 552
  Danny:

  Mire braconier? Pe asta il dau pe mana politiei de frontiera.

  S-o crezi tu ca se lasa. Intreaba-ma pe mine despre ei. Au in sange braconajul. Mai mult de 3 luni nu rezista.


 553. 553
  Joiana:

  Domnu’ Dani, lasă cestiunile pământeneşti. Matale lansezi mâine, dacă nu te-o pocni iară bufniţa cu nume suiedez, viitorul omenirii! Lasă caraşii din Sena şi las-o pe doamna Ana că se mărită şi fără matale!


 554. 554
  Morringain:

  ah, acum mi-am adus aminte de ce am zis de paralel cu pache. Mi se pare ca pe acolo a stat Eminescu, am vazut eu acu taspe ani o tablita comemorativa.


 555. 555
  Danny:

  Bun, si cand e nunta? Data s-a fixat?


 556. 556
  Nora:

  Poate locul, că vreo clădire de atunci m-aş mira să fi rezistat în zona aia. Majoritatea sunt construite la început de sec. XX, din câte ştiu. În centrul vechi, era vechea redacţie a ziarului Timpul. Un zid, de fapt. 🙁


 557. 557
  Joiana:

  Domnu’ Dani, las’ că nu trebuie să ştii matale! Matale eşti telectual, ţara se bizuie pe umerii din giaca roşie!


 558. 558
  Danny:

  Joiana, mergi cu mine la nunta Anei? Ne-a invitat pe toti. Mi-a povestit despre tine ca arati superb, esti buna-mar. N-ai vrea sa-ti dai jos masca aia de pe fatza, draga Consuela? Tu m-ai vazut, vreau si eu sa te vad.


 559. 559
  Nora:

  Apropo de tăbliţe. Am trecut zilele trecute pe lângă blocul în care a stat Dina Cocea. Pe tăbliţa aferentă am regăsit cuvântul „pretutindenar”. Aşa zicea: „doamna teatrului pretutindenar”. De când n-am mai auzit cuvântul ăsta!


 560. 560
  Joiana:

  Ietete la el! Aşa faci cu toate reporteriţele? Încerci să le pipăi, să le tragi de microfoane? Ia, dă-te mai încolo!


 561. 561
  Ana:

  Pretutindenar… Ca măritişu’…


 562. 562
  Danny:

  Consuela, daca mergi cu mine la nunta, vei avea exclusivitate maxima la toate interviurile despre proiectul meu. Poti face bani ca lumea. Ia gandeste-te.


 563. 563
  Morringain:

  eu recunosc ca nu l-am mai auzit pana acum. pretutindeni da, normal.


 564. 564
  Joiana:

  Fac o târnă de baligă!


 565. 565
  Joiana:

  Aţi fost martori, da? Aţi văzut. A încercat să să vândă presei. Să cumpere favoare aproape sexuale! Aţi văzut, da?


 566. 566
  Nastasia:

  Ce Brăilă, ce scrumbii? Acuma stau şi cujet. De la răsărit îi? Îi. Peste apă treci? Treci. De cunoscut, îl cunoşti? Nu. Apoi numa că-i ceva şeic sau emir, de-l iei aşa, pe ne-ve.


 567. 567
  Edle:

  Gata, am dat vestea in casa.

  Ana, dupa 22. 22 e o zi in care trebuie musai sa fiu aici.


 568. 568
  Danny:

  Cum sa fac asa cu toate reporteritele? Pai, numai pe tine te stiu reporterita. Eu sunt un domn, Consuela. Nu le pipai, doar le privesc.


 569. 569
  Nora:

  22 ce lună? Mai? Iunie?


 570. 570
  Joiana:

  Te-ai holcobat tot ca melcii!


 571. 571
  Edle:

  Iunie, ca atunci zicea ca vrea. 🙂


 572. 572
  Danny:

  Dana a si dat vestea in casa. Dupa 22 iunie 2013 se marita Ana. Dati vestea in tara!


 573. 573
  Nora:

  Splendid. 🙂


 574. 574
  Danny:

  Consuela, mergem la nunta? In prima sambata sau duminica dupa 22 iunie 2013. La nunta iti voi povesti totul despre proiectul meu.


 575. 575
  Ana:

  Mumă,

  Nu zisă nică de şeicat, deci nu-i. Îi om, că doară nu-i Makeba. Îi păstă apă, da’ avem şi noi păstă ape. L-oi întreba eu mai multe la vedere, da’ nu mă grăbesc nici cu asta, că ştii că nu prea ies din casă. Nu arde nimic. Dacă nu se poate altfel, ne-om vedea la nuntă.

  Dana & Nora,

  Aha. Deci după 22, nu e bine înainte. Rezolvat. Da’ ce-i aşa afacere cu data asta? Cum om stabili-o, cum v-oi spune-o. Mai, nu. Doar iunie. Draci! Nu l-am întrebat ce zodie iaşte. Dacă-i Gemeni, la loc comanda. Pula nuntă! S-avem totuşi nădejde că nu e. Nu de alta, dar petrecerea se-anunţă brici.


 576. 576
  Danny:

  Auzi, stii ceva? Eu vreau invitatie in plic. Sa-mi ajunga la cutia postala.


 577. 577
  Morringain:

  @Ana: gemenii nu-s buni oricum 😀


 578. 578
  Joiana:

  Domnu’ Dani, la nuntă io mă duc să petrec, nu să iau interviuri. Plus că o să fii matracucit de n-o să să-nţeleagă nimica, nu ca acuma s-ar înţelege. Şi orişicum poate că nici n-om nimeri la aceeaşi nuntă, ca cum ar veni şi ca cum s-ar şi face.


 579. 579
  Danny:

  Consuela? Sa nu pleci d-aici, ma duc sa mananc putin. Ma intorc.


 580. 580
  Joiana:

  Io nu-s Consuela cu matale, aşa nici Jianu, trosni-i-ar oasăle, nu avea curaj să-mi zică! Păstrăm metrii regolamentari că io-s protoculară şi profesionistă: eu-s doamna Joiana. Matale eşti domnu’ Dani. Ei, drăcie!


 581. 581
  Nora:

  Uf, iar cu zodiile, compatibilităţi, draci, laci! 😆


 582. 582
  Costelus:

  Fute-v-as eu cu gemenii vostri!!


 583. 583
  Nora:

  Nu-ţi stă bine. Drop it.


 584. 584
  Morringain:

  @Nora: pai daca nici zodia nu conteaza la maritis, atunci ce? 😀


 585. 585
  Ana:

  Nora,

  Orice să fie, Gemeni nu şi pace bună! Poa’ să fie şi-n afara zodiacului, Gemeni în niciun caz. Howgh!

  Morringain,

  Crecă nici morţi. 😀


 586. 586

 587. 587
  Seva Tudose:

  Ana,

  eu cred că nici apa Dâmboviței nu te mai scaldă dacă aranjezi nunta în iunie ! Să fie în iulie când pot să vin și eu(noi) putem fi nașii onorifici(a doua pereche de nași) ! Că tot ziceam eu că vom mânca un miel la proțap…Noooraaa,Edleeee


 588. 588
  Morringain:

  @Ana: pai la cat de duplicitari sunt, crezi ca sunt morti de-a binelea? 😀


 589. 589
  Nora:

  Seva, suntem alături de tine! 😀


 590. 590
  Ana:

  Am belit-o. Ne mutăm în iulie.

  Seva,

  Mulţumesc, naşi n-aveam deloc, voi sunteţi ăia. Zi-i lu’ Sandu că nu vede nimic, să nu se gândească la vorba românească. 😉

  Îmi rod genunchii, c-a plecat mirele-n concediu şi n-am cum să-l întreb ce zodie îi, ca să ştiu dacă mai e mire sau a fost numai pentru trei ore. Uf, uf!


 591. 591
  Nora:

  Ana, acum nu mai scapi! Vrei, nu vrei, te-oi suci, nu te-oi suci, trebuie să te măriţi! Cum o fi, cum n-o fi! 😆


 592. 592
  Ana:

  Morringain,

  Sper. 😀

  Nora,

  Repet, numai Gemeni să nu fie. În rest, perfect. (Doamneeeeeeeeeeeeeeee! Dacă are ăsta 25 de ani, ce mă fac euuuuuuuuuu?!?????????????!!!!!!!!)


 593. 593
  Edle:

  Seva, bine, da’ in iulie plec in Frantaaaa! Doua saptamani! Cum dracu’ facem?


 594. 594
  Nora:

  N-oi avea atâta ghinion!
  Seva, fugi şi dă nişte acatiste să nu fie gemeni! Şi dacă e, să-şi schimbe data naşterii din certificat! 😆


 595. 595
  Ana:

  Aha! Deci eu rămân nemăritată din cauza voastră. Şi la o vârstă problematică, dificilă, când nu mai sunt eligibilă. Prietene îmi sunteţi voi? 😥 😥 😥


 596. 596
  Nora:

  Competitivă. Aşa se zice, Ana. Ce, Cosa a scris atâta de pomană?! 😆


 597. 597
  Seva Tudose:

  Ana,

  iar dacă este să fie cu pește mult…eu mînânc pește primul fel,al doilea și desert ! Și să mă crezi,sunt mai rău ca o focă ! Te sărăcesc!


 598. 598
  Manuella:

  Nora @508, 😆

  Ana,
  Te rog, după examene.
  Dacă vrei, în chip de voal, îţi dăruiesc mătăsurile mele albastre. Se-nsoţesc fericit cu apa.


 599. 599
  Costelus:

  Uh, deci nu se marita cu mine.

  Am scapaaat! 😀


 600. 600
  Ana:

  Manu,

  Alta! Ajung la iarnă, nu-mi vine să cred. Iar tu mă şi cumperi, ca pă harăpoaice.


 601. 601
  Costelus:

  Sevo, hai ca te-am prins!

  Am niste file de somon, si mi-ar placea sa-l maninc dimineata (dar sa nu trebuiasca incalzit). Clasica prajire nu-mi prea iese, e gros, nu se patrunde, nu mai e bun dupa 2 zile etc. Ai vreo idee?


 602. 602
  Edle:

  Ana, eu vin si-n iulie, da’ pana pe 13. 🙄 Sau doua saptamani dupa.


 603. 603
  Edle:

  Pune-i sare, piper si marar si mananca-l dracu’ crud. E bestial.


 604. 604
  Costelus:

  salbatico!


 605. 605
  Nora:

  Iaaaaar?
  Nu mai pot cu Costeluş şi somonul lui dimineaţa! Prăjit, auzi! Nu se pătrunde, auzi!


 606. 606
  Nora:

  Costeluş, e tot bucata aia sau ai făcut tâmpenia să insişti? 😆


 607. 607
  Edle:

  Pune-l pe gratar atunci, domesticule!


 608. 608
  Morringain:

  @Ana: lasa, draga, ca si daca nu-s, gasim noi niste tarusi numai buni de infipt in inima pe undeva 🙂


 609. 609
  Costelus:

  e fliiig!


 610. 610
  Ana:

  După două zileeeeeeeeeeeeeeeeeeee?!


 611. 611
  Ana:

  Morringain,

  N-au!


 612. 612
  Nora:

  Ana, el vrea să mănânce o săptămână, nu două zile. 😆


 613. 613
  Costelus:

  Am facut si la cuptor, de mincat la prinz. Cu mujdei, tare bun. Dar tot mai am.

  Dimineata insa maninc de 2-3 ori pe saptamina conserve de peste si as vrea sa le scot, daca pot. Stii tu, temperaturi ridicate, teflon, aluminiu.


 614. 614
  Danny:

  Consuela? Pe unde esti, draga? Hai, vino incoa sa discutam despre nunta. I-auzi, cica se muta in iulie. E prea cald atunci, vor fi peste 45 grade. Consuela?


 615. 615
  Edle:

  Da, eu chiar m-am mirat. Cum, asa putin? 😀


 616. 616
  Costelus:

  nu chiar o saptamina, 3-4 zile.


 617. 617
  Morringain:

  Costelus, hai la naiba, ca nici eu nu mananc halca de carne (fie ea si de peste), la prima ora dimineata! eventual doar de ala afumat, il scoti din frigider, il pui pe farfurie si gata.

  Dar daca vrei ceva misto de pranz/seara, fa-l la cuptor, pune-l pe o salata si da-i deasupra cu pesto.


 618. 618
  Nora:

  Da, că prăjelile tale-s vis! Şi mai ales ţinutul o veşnicie ca să se „pătrundă”.
  Şi ce dracu’ e obiceiul ăsta să mănânci peşte dimineaţa? Ce, eşti culturist?* Îţi trebuie tone de proteine?


 619. 619
  Manuella:

  Ana,

  Mi-au fost dăruite. Le dăruiesc. Ştii tu, dar din dar …
  Şi apoi, something old, something blue …


 620. 620
  Ana:

  Poate numa’-n… 😳

  Gata, nu mai vorbesc urât, sunt logodnică. De-acum doar roşesc. Punct!


 621. 621
  Nora:

  Îu, drăcie! 😆


 622. 622
  Morringain:

  @Ana: e da, dar un calcai al lui Ahile tot trebuie sa aiba! apropo, citeam zilele trecute in adevarul de tortionarele comuniste specialiste in tortura cu creionul 🙂


 623. 623
  Ana:

  Manu,

  Gold, nu. Silver. Blue, da. Dar nu erau la schimb cu data convenabilă a nunţii, adică după examene? 🙄


 624. 624
  Costelus:

  Cum mai, si tu maninci crud?

  Pai ce sa maninci dimineata? Proteine nu ca nu stiu ce, carbo nu ca adormi, doar osinza?


 625. 625
  Manuella:

  Rochiile domnişoarelor de onoare vor avea culoarea piersicii?


 626. 626
  Ana:

  Morringain,

  Cu creionu’ pe retinuţă. Uşoooor, uşureeel, discreţel. 😀


 627. 627
  Morringain:

  @Costelus: nu stiu, nu mi se pare potrivit cu mujdeiul. n-am incercat niciodata, dar nici nu cred ca incerc. apropo de peste bun, anul trecut mi-a facut maica-mea o scrumbie cu lamaie, o minunatie 🙂


 628. 628
  Ana:

  Manu!

  Poate decojite! Albastre, normal! Blue is the new black, Nora! 😉


 629. 629
  Costelus:

  Daca-i spui tu retina, o fi, ca-i tot pe linga nas. 😀


 630. 630
  Edle:

  Eu mananc ciocolata cu cafea. Apoi, inca o portie pe la 7 seara. Intre, un sandwich cu branza sau carne. Pe la 9, cina, ca oamenii. Peste, de obicei. Cam atat. 🙄


 631. 631
  Nora:

  Pe mine, oricum mă enervează bărbaţii care mănâncă dimineaţa. Mi se par nişte găluşte! Ştiu că e sănătos şi blabla, dar ce dacă! Dacă eu beau cafea (un croissant, cine ştie cum) şi atât, i-ajunge şi lui! Excepţie: vacanţele când ne trezim oricum la prânz, iar micul dejun e mai mult brunch. Ăştia care mâncaţi dimineaţa sunteţi tot ăia care mă puneţi să-nchid geamul că e „curent”. Plictisitor! V-aş bate cu pliciul.
  Dar ca idee: nu pricep ce au cerealele integrale. Că alea-s cu absorbţie lentă.
  Cafea, cereale, lapte, de ajuns!


 632. 632
  Ana:

  E musai să mă culc. Deranjez copiii. Dacă mai stabiliţi ceva cu nunta, vorbim mâine. 🙂


 633. 633
  Morringain:

  @Ana: ete retina… in alta parte ii doare mai tare 🙂

  @Costelus: eu mananc carne in orice forma, n-auzisi? eu dimineata mananc de obicei oua prajite cu sunca, si cu parmezan ras pe deasupra. sau oua umplute cu maioneza cu ton 🙂 ouale umplute le poti face usor de seara si dimineata doar le scoti din frigider.


 634. 634
  Nora:

  Nu-mi dădusem seama că mă enervează până când nu mă enervă Costeluş cu coiala lui cu somonul, că vai, el ce mănâncă dimineaţa, mititelul! 😆

  Ana: mă bucur. 😀 V-am mai zis, sunt într-o perioadă albastră. 😀


 635. 635
  Nora:

  Noapte bună, Ana, n-avea grijă. 😆


 636. 636
  Costelus:

  Cind tii corpul atit de mult fara mincare (sarind peste masa de dimineata) ii dai semnalul sa depoziteze grasimi, ca-i foamete. Ceea ce face.

  De cereale am spus, bunicu’ dadea la porci. Fibrele alea sint de cea mai proasta calitate si in plus vin cu nenumarati alergeni (gluten). Vitamine si alti nutrienti valorosi -- pula.


 637. 637
  Edle:

  Rezolvam noi totul! 😆


 638. 638
  Costelus:

  Noapte buna, Ana!


 639. 639
  Costelus:

  Maninc oua, dar nu pot minca chiar in fiecare zi oua. Mai alternez cu peste. Conserva din pacate 🙁


 640. 640
  Morringain:

  Am auzit si eu ca nu se recomanda mai mult de doua-trei oua pe saptamana. Dar eu n-am probleme de colesterol rau si tensiune marita.


 641. 641
  Costelus:

  Nu de colesterol (prea putina importanta are colesterolul ingerat), dar nu pot sa maninc oua in fiecare zi! Ma saturdracu’.


 642. 642
  Danny:

  Comentariu caraghios la Nora, cica o enerveaza barbatii care mananca dimineata. Se vede ca esti copila. Pai, la cat mananci tu, o data pe zi, lapte cu cafea si cu biscuiti, ti se pare normal ca barbatul mananca enorm. Asa crezi tu ca tii un barbat, ca pe o leguma langa tine?


 643. 643
  Morringain:

  @Costelus: branza? poti sa o faci un pic pe gratar, de exemplu.


 644. 644
  Nora:

  Eşti alergic? Unde sunt fibrele bune atunci dacă-n cereale integrale, nu? Eu n-am citit niciunde că ar trebui renunţat la cereale complet. Din contră. Eu iau din alea integrale şi le amestec cu câteva nuci, câteva migdale. Sunt foarte bune şi săţioase.
  Mă doare în cur că le dădea bunică-tu la porci.

  Deja devii plictisitor cu obsesiile tale. Zici că eşti fotomodel. Dar oops, alea n-ar prăji niciodată somonul!

  Dacă nu eşti bolnav, dacă n-ai vreo intoleranţă la ceva, nu ai niciun motiv să renunţi la cereale.


 645. 645
  Nora:

  Na, iaurt cu fructe.
  Stai, că acum îmi spui că nu sunt bune nici fructele că nu ştiu ce rahat.


 646. 646
  Nora:

  Îţi sugerez un meniu de dimineaţă: linte, salată verde, andive, broccoli. Vezi tu cum le combini. Fibre, vitamine!

  Şi, te rog, nu mai masacra somonul cu mujdei. Nu e crap. Mai lipsea să-i trânteşti o mămăligă lângă.

  Chiar, ţie nu-ţi influenţează deloc locul unde trăieşti gastronomia? N-ai curiozitatea să găteşti şi altfel decât româneşte? Să înveţi de la alte naţii? O ţii tot în ciorbe şi chiftele?


 647. 647
  Costelus:

  Trebuie sa intelegi ca cerealele sint alimente ieftin de produs, la care se pot adauga nenumarate costuri pentru „promovare”. De aia tot vezi peste tot despre beneficiile cerealelor integrale.

  Mai spun savantii ca majoritatea oamenilor au intoleranta la gluten si expunerea cronica la „cereale” nu face decit sa inrautateasca lucrurile. Asa s-ar explica si de ce s-au inmultit foarte mult cazurile de copii cu intoleranta severa la gluten.

  Mna, chiar nu stiu ce-i rau la prajit somonul (pe bune, nu vreau sa te enervez).


 648. 648
  Edle:

  Eu recunosc ca nu le pot suporta. De cereale vorbesc. 🙁 Mai bine o ciocolata sanatoasa. 🙂 Ah, cand zic ciocolata, ma refer la Kinder Pingui, ca de astea mananc dimineata. 🙄


 649. 649
  Seva Tudose:

  Edle,

  hai, serios vorbind,ai e-mail-ul meu,putem să decidem,de fapt Ana poate să aranjeze data din iulie când poți tu…ca apoi eu pot aranja biletul meu din iulie…mie decât trebuie să îmi spuneți data exactă ! Dar din timp(dacă se poate de pe acuma* din Martie)

  ce vreți mai multă flexibilitate decât atât ?


 650. 650
  Nora:

  E rău ce e rău la orice prăjeală.

  Şi cum se manifestă intoleranţa aia? Ţi se umflă gâlcile? Concret, ce păţeşti tu dacă mănânci cereale?

  Apoi, oamenii mănâncă pâine de mii de ani. Până acum n-au crăpat.

  Eu cred într-o lege de bun-simţ: niciun aliment nu trebuie înlăturat din alimentaţie.
  Iar dacă vorbim despre cât de bine arată oamenii: cel mai bine arată prietenele mele vegetariene. Care da, consumă cereale. Şi multe oleaginoase pentru grăsimi.


 651. 651
  Costelus:

  Ba da, am mincat somon cu mamaliga si mujdei! Bun, dar nu se compara cu crapu’!

  Nee, dimineata fara ceva grasimi ma ia dracu’ toata ziua, mai ales ca seara maninc cind imi aduc aminte.

  In rest, mincare sa fie! Si sa stii ca nu au vreo gastronomie prea diferita, cu vaca fripta drept piesa de rezistenta.


 652. 652
  Nora:

  Eu n-am spus nici că sunt ieftine, nici că sunt scumpe, n-am adus în discuţie chestiunea preţului, nu asta mă interesa. Eu cred doar că sunt bune şi ele la ceva. Tu spui că sunt toţi specialiştii cumpăraţi.


 653. 653
  Morringain:

  Costelus: alt fel de somon misto e ala infasurat in pancetta sau speck si lasat in cuptor pana ii vine rau. langa pui linte gatita cu bucatele mici de pancetta/speck si ceapa si fasole verde.

  Cerealele nu mi-au placut niciodata. Le-am cunoscut relativ tarziu, dupa ce s-a nascut Gigi. In Italia nu prea se mananca, acolo sunt cu biscuitii inmuiati in lapte si/sau cafea.

  Apropo, te incumeti sa faci niste biscuiti? iti dau reteta de biscuiti fara faina de grau 😀


 654. 654
  Edle:

  Seva, vorbim pe mail, ok? Eu am zis: doua saptamani dupa 13 iulie chiar nu pot. Am platit deja, ca altfel schimbam. So, ori inainte, ori dupa. Dar mai tre’ sa mai zica si Ana ce si cum. 🙂


 655. 655
  Nora:

  Jesus! Saramură n-ai făcut din el? 😆
  Costeluş, pe acolo or fi mai multe naţii. Mai împrumută şi tu de la ei.
  Din câte ştiu eu, japonezii şi popoarele mediteraneene au cea mai sănătoasă dietă. Ia vezi matale care or fi principiile de bază la ei.


 656. 656
  Nora:

  Edle: clar că aş prefera ciocolata, de dimineaţa până seara. Dar cereale mănânc atunci când mă decid să fiu sănătoasă. 😆


 657. 657
  Costelus:

  Pula mii de ani! Ce, crezi ca atunci cind am coborit din copaci erau lanuri de griu?

  Uite, de exemplu, mai exista si acum populatii care traiesc in zone izolate, fara cereale si alte nutreturi de astea. Stii ca nu au acnee? Nici urma!

  Iar multi oameni care renunta la piine spun cum, dintr-o data, au scapat de acnee, inflamatii, balonari, somnolenta.

  Ma, mai citeste si tu ceva 😀

  http://www.getfit.ro/alimentatie/20-de-motive-pentru-a-renunta-la-paine.html


 658. 658
  Costelus:

  Sushi? Crud? Te string de git!!


 659. 659
  Morringain:

  @Nora: dar daca nu-i plac cerealele, de ce tii tu sa-l convingi sa le manance? 😀

  apropo, Costelus, de shirataki ai auzit/incercat? 😀


 660. 660
  Nora:

  Tu confunzi excesul (da, pe aici, lumea se-ndoapă de pâine) cu un consum raţional de INTEGRALE! Adică nu dospeli şi alte alea.

  Şi cred că tu ar trebui să citeşti mai mult de-un site.

  Am prieteni care au fost la nutriţionişti. Unul nu le-a spus să renunţe complet la cereale, din contră toţi au insistat pe cât de aberantă e ideea asta. Pâinea albă e una, ce spun eu e cu totul altceva.

  Iarăşi, somnolenţa, acneea şi toate alea ţi-o dau alea rafinate. Nu integralele.


 661. 661
  Morringain:

  Costelus, esti cam exagerat in reactii, da-o naibii de treaba…

  Confirm, eu ma simt excelent fara paine 😀 si da, sunt populatii care se hranesc exclusiv cu carne/branza si oua 🙂 pur si simplu sunt intr-o continua ketoza, ard grasimile in loc sa le puna pe ei 🙂


 662. 662
  Costelus:

  Nu, n-am auzit.

  Nora, dar ce are somonul prajit?? Ca se serveste si la restaurante bune.


 663. 663
  Nora:

  Morringain: el nu zice că nu-i plac. El zice că sunt o porcărie şi că n-ar trebui să mâncăm deloc.
  După mine, să mănânce chiftele până crapă. Că alea-s bune: proteine prăjite!


 664. 664
  Nora:

  Prăjit?

  De fapt, ce numeşti tu prăjit?


 665. 665
  Nora:

  Morringain, şi ce stil de viaţă au populaţiile alea? Sunt sedentare ca noi?


 666. 666
  Edle:

  Nora, ai dreptate. Eu nu mananc decat o felie de paine neagra pe zi, ca mai mult chiar nu simt nevoia, dar am citit o gramada de carti de nutritie si in toate scria ca cerealele sunt importanteeeee!


 667. 667
  Costelus:

  Este exact prostia pe care ti-au bagat-o in cap producatorii de griu cu reclama lor. Dupa mine, daca nu se pune problema banilor (nu-ti permiti sa iei altceva in afara unui colt de piine), nu se merita sa iti iei fibrele din cereale. Integrale sau nu (vezi pe eticheta ca diferenta la continutul de fibre e minuscula).


 668. 668
  Costelus:

  Prajit, la gratar sau in tigaie, cum poti, cum ai. Dat prin faina daca il pui la tigaie.


 669. 669
  Edle:

  Somon in faina? E prima data cand aud.


 670. 670
  Morringain:

  Nora: conteaza destul de putin activitatea fizica in dieta asta. Mananci proteine/grasimi, te saturi repede, deci mananci mai putin. Plus ca nu mai ai probleme cu insulina (adica nu ti se ridica insulina brusc dupa ce ai mancat si nu ti se transforma mancarea direct in grasime). Eu azi am mancat doua oua prajite in unt si cu un pic de parmezan pe deasupra (ca de aia ii ziceam lui Costelus de ele), pe la patru am impartit cu colocatarul niste creveti in sos de unt si seara am mancat o bucatica de branza. Si desi altii ar muri de foame doar cu atat, eu ma simt bine (am zile cand mananc si mai putin). Uita-te la pagina drului Laslau pe facebook sa vezi ce zice si el.

  Costelus, bifteck tartar 😛 evident, crud!


 671. 671
  Nora:

  Costeluş, tu eşti prost? Am zis eu că mă-ndop cu pâine? Mi se-ntâmplă să nu mănânc cu săptămânile.

  Îmi ţii lecţii aici şi tu prăjeşti! Şi-n făină!
  Mai variază şi tu dracu’ cu mălai! 😆 😆

  Mda, toţi se-nşală când spun că nu trebuie eliminate, ci doar raţionalizat consumul, numai Costeluş şi culturiştii lui ştiu!


 672. 672
  Costelus:

  Ca orice peste prajit in tigaie…

  Auzi Nora, cind mergi la supermarket te poti uita sa vezi continutul de fibre al fainii albe si a celei integrale. Si ai sa vezi diferenta.

  N-am spus ca cerealele ar trebui scoase complet, ci ca, si in dieta mea, au o pondere mult prea mare, scotind afara multe alimente sanatoase. Sintem comozi…

  Va las, noapte buna!


 673. 673
  Nora:

  Morringain: şi speranţa de viaţă cum e? Nu s-or îngrăşa, dar dacă nu fac nici activitate, nu vreau să ştiu ce e pe arterele lor.


 674. 674
  Costelus:

  Da ma, prajitul nu e sanatos, stiu, incerc s-o evit pe cit posibil. De-aia va fut eu la cap cu somonul meu. Prajesc in faina pentru a nu se arde carnea, la o adica e usor sa arunci niste faina arsa de deasupra.

  Pai ori manici cereale ori nu? Despre ce draci vorbesti cu piinea?


 675. 675
  Nora:

  Nu, Costeluş, scoate-ţi regula asta din cap. Cum că peştele se prăjeşte dat prin făină. Peştele nu trebuie prăjit deloc. Îl faci la cuptor sau la grătar. Sau crud. Dar nu prăjit. Iar la grătar se ţine câteva minute! Nu mai mult! 2-3 pe fiecare parte. Atât.
  Cumpără-ţi-l dracu’ afumat dacă e musai să mănânci dimineaţa peşte.


 676. 676

 677. 677
  Nora:

  Mănânc cerealeeeeee! Adică boabe de-alea, ştii?! Nemăcinate, nedospite, nefăcute făină, necoapte! Pe care le pun în lapte! Dar şi asta doar rar, poate o dată pe săptămână, de două ori. Şi-mi propun mereu s-o fac mai des.


 678. 678
  Morringain:

  Costelus, prajit in faina devine un fish’n’chips, cartofii prajiti iti mai trebuie.


 679. 679
  Nora:

  Ah, să spun şi cantităţile: juma de cană de cereale (asta înseamnă, de fapt, vreo patru-cinci linguri), două-trei nuci, două-trei migdale sau ce fructe de-astea mai am prin casă. Ca cine ştie, tu, Costeluş, ţi-oi imagina un lighean. Lapte până se umple cana. Cană de 300 ml.

  Morringain: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002436.htm 😛


 680. 680
  Morringain:

  Nora, asta e oarecum un ghid clasic. Dar nu o sa am incredere niciodata intr-un articol care-mi recomanda margarina 😀 plus, daca stau sa ma gandesc bine, dieta data de doctorita de la Parhon acum cativa ani e low-carb: nu paste, nu paine, nu orez, nu cartofi.


 681. 681
  Nora:

  N-am citit decât în diagonală, nu am văzut faza cu margarina. Îţi dau dreptate.
  Dacă ştiţi însă cardiaci, întrebaţi-i de dietele lor: eu ştiu că au mari restricţii la grăsimi animale. Sau bolnavii de gută.
  Şi da, am subliniat deja, sunt cereale şi cereale. Pastele, pâinea, mai ales albă, cartofii, orezul alb nu sunt pe lista „bună”.
  Sigur, slăbeşti mult probabil eliminând total carbohidraţii. Dar îţi fuţi alte organe, mai ales dacă n-ai grijă să consumi şi verzituri pe lângă.


 682. 682
  Nora:

  Iar tu trebuie oricum să ţii un regim special.
  Eu vorbeam despre cei care n-au sensibilitate la ceva anume.


 683. 683
  Morringain:

  Nora, eu stiu ca e o furie cu redusul de grasimi. Sigur, combinatiile de grasime multa cu carbohidrati si proteine nu au cum sa fie bune, sunt o reteta de ingrasat, dar nici recomandarile „clasice” sa tai grasimile animale nu-s tocmai in regula. In primul rand ca risti avitaminoza asa, pentru ca sunt multe vitamine solubile doar in grasime.

  Pericolul cu ketogenica e mai degraba in cantitatea de fibre pe care le consumi. In carne evident ca nu le gasesti. Eu mananc tulpina de telina, salata, ardei grasi, mai rar vinete facute salata cu smantana groasa. Si sa stii ca exista si ketogenica vegana 🙂 desi nu cred ca o sa o incerc vreodata 😀


 684. 684
  Morringain:

  Pai da, daca elimin tot ce imi face rau din carbohidrati, raman doar cu zaharul si mierea. Si cum zaharul nu e tocmai sanatos, l-am scos de tot, am stevia care-i minunata, naturala si fara nicio calorie sau efect aiurea 🙂 Mierea de acasa mi s-a terminat, acum o sa imi iau portia cand vin acasa (vreo 3-4 litri), dar nu cred ca o sa consum prea des.


 685. 685
  Nora:

  Cred că sunt grăsimi bune şi grăsimi rele. Alea din costiţă sunt rele. 😀 Alea din somon sunt bune. La fel, şi alea din uleiul de măsline sau din nuci şi seminţe.
  La fel, există carbs buni şi carbs răi. 😀 Ăia din cartofi sunt răi, ăia din granola sunt buni.

  Da’ ce-am să trec la extremisme de-astea? Dacă aş putea să mănânc doar peşte, legume, fructe şi carbs buni, m-aş declara perfect mulţumită. 😀 Ah, şi ceva lactate.


 686. 686
  Costelus:

  Uleiurile in general sint grasimi oxidate si sint de evitat.

  Granola si alte minuni sint chiar mai proaste decit piinea (cereale ofierte, expandate, la care se adauga zahar din popusoi).


 687. 687
  Costelus:

  Pentru aia spalati pe creier care recomanda papat de margarina, carbo buni = radacinoase, legume, ciuperci, nuci, alune de padure (nu arahide), leguminoase, pseudo-cereale.


 688. 688
  Morringain:

  Eu mananc si costita 😀 cam o data pe saptamana, oricum. in rest, mult peste, salate, pe moment mai putine fructe, pur si simplu nu simt nevoia de ele (cu exceptia lamailor, of course :D)


 689. 689
  Nora:

  Costeluş, mai scuteşte-mă. N-am făcut eu niciodată elogiul margarinei.
  Eşti cam taliban, aşa că îmi pierd timpul cu tine.

  De unde dracu’ le scoţi că sunt uleiurile de evitat? E de evitat să prăjeşti în ele, dar în salate sunt recomandate.


 690. 690
  Costelus:

  Daca prajesti, e bine s-o faci in mai mult ulei. Daca prajesti.

  In stare naturala, grasimile nu iau contact cu aerul. Ia o nuca, sparge-o si las-o asa 2-3 luni. Vezi daca-ti place dupa aia.

  Linkul ala al tau da sfaturi despre cum sa alegi margarina.


 691. 691
  Morringain:

  @Nora: toate uleiurile, in afara de cel de masline, au problemele spuse de Costelus. Tocmai de aia dieta asta le interzice complet.


 692. 692
  Nora:

  Spusei că-l citii doar pe diagonală, nu era cazul să te repezi. Mai spălat pe creieri eşti tu decât mine. Dai numai linkuri de pe site-uri de fitness. Păi, normal că ăia -ţi spun să bagi carne la greu că doar aveţi o singură obsesie, monstruleţilor, capete mici şi bicepşi gigantici: masă musculară!
  http://www.bhf.org.uk/heart-health/prevention/healthy-eating.aspx

  Na, ăsta e fără margarină. De la British Heart Foundation.

  Ca idee, n-am încredere în niciun soi de extremisme. Am încredere în echilibru. Tu nu pari echilibrat.


 693. 693
  Costelus:

  Daca gasesti pe site-ul ala scris ca e bine sa bagi in tine proteine ca bou’, imi maninc laptopul.

  http://www.getfit.ro/alimentatie/nutrienti/proteine.html

  Da, tocmai aia a fost surpriza pentru mine cind am gasit site-ul ala: echilibrul. Ei recomanda o dieta echilibrata si cit mai naturala posibila. Nu heirupisme de genul „low fat” sau „cereale integrale”.

  Eu sincer ti-as spune sa citesti pe acolo cite ceva. Pe bune.


 694. 694

 695. 695
  Nora:

  Eu ştiu că e bun şi cel de in, şi cel de sâmburi de struguri, şi cel de nuci, de pildă. Ideea e să nu se descompună în nu ştiu ce toxine, ceea ce se-ntâmplă la temperaturi înalte. Cel care e ceva mai stabil, aşadar cât de cât indicat iubitorilor de prăjeli, e ăla de palmier. Parcă. 🙄

  Oricum aşa cum am spus: eu nu mănânc cu cărţi de nutriţie în braţe.
  Chiar nu mă obsedează subiectul.


 696. 696
  Nora:

  Costeluş, fii sănătos, bagă la greu ce ai tu chef, je m’en fiche
  Dincolo de bunul-simţ, dincolo de nutriţionişti pe care nu i-am auzit niciodată cu îndemnul de a renunţa la cereale, mă gândesc la regimurile bolnavilor.
  Păi, ce li se recomandă lor?
  -- fără carne roşie.
  -- fără grăsimi saturate
  -- fără trans
  -- fără carbs răi, „rafinaţi”

  Şi e cam de ajuns.
  N-am auzit bolnav de cancer sau de inimă să spună că i s-au interzis cerealele. Sau pediatrul să-i spună soră-mii că trebuie să nu-i dea cereale copilului. Sau oricărei alte mămici pe care o ştiu.

  Aşa cum am spus deja de mi s-a luat, nu sunt un freak al nutriţiei. Sunt o adeptă a dietei mediteraneene, mă simt cel mai bine cu ea, îmi pare echilibrată. Consum de fructe, legume, peşte, cereale, uleiuri bune, fără prăjeli şi fără preparare termică de durată. Punct.


 697. 697
  Nora:

  Ah, iar ăla nu e medic, e doar instructor de fitness. Ceva mai citit probabil decât alţii. Aşa că las-o baltă.


 698. 698
  Costelus:

  In Grecia sau alte tari cu teren stincos nu cresc cereale. Iar legumele sint putine, ca nu cari apa printre munti o vara sa uzi o tufa de rosii.

  Bun, fara carne rosie dar cu carne alba, de pui hormonat care a trait 5-6 saptamini? Parca tu erai cu nuantele…

  Israelul se confrunta cu o incidenta crescuta a bolilor de inima desi in medie consuma foarte putine grasimi.


 699. 699
  Costelus:

  Pai nu-i medic, daca era medic iti spunea sa papi margarina (si lua bani buni de la producatorii de margarina).


 700. 700
  Costelus:

  Morringain, dar pe tine cine te-a ajutat asa? Stii, e surprinzator sa vii sa spui ca grasimile sint bune cind o multime furioasa de fundamentalisti urla ca toate grasimile sint rele? Iar prin sali auzi doar „proteina” si „piept de pui cu orez”.


 701. 701
  Nora:

  Aşa, şi? Dacă nu cresc cereale în Grecia, ce? Sunt puţine legume? Taci dracu’ că te faci de râs.

  Ca principiu, Costeluş, carnea albă e recomandabilă celei roşii. Acum, că e plină de hormoni, e altceva, nu despre asta vorbeam.
  Nu ştiu dieta evreiască. Dacă seamănă cu cea a arabilor, şi cred că da, nu prea e săracă în grăsimi. Mielul are grăsimi rele.
  Şi-ţi mai spusei o dată: grăsimile sunt rele şi bune. Spaniolii, italienii, grecii consumă multe grăsimi bune! Peşte şi ulei de măsline! Aia e!
  Iar paella e făcută şi cu orez, dar n-am văzut să fie vreo tragedie asta.
  Încheiem aici, m-a plictisit tema.


 702. 702
  Nora:

  Nu, boul bălţii. Ăla îţi spune să iei suplimente. 😆
  Şmecherie. Şi explică el, fără studii, ce se-ntâmplă cu alimentele, care-n ce se dizolvă. Doar tu poţi să-i acorzi credit.
  Şi, prostănacule, n-aş acorda nici eu credit unui medic care-mi spune „ia cerealele cutare. Doar alea sunt bune”
  Eşti absolut idiot, eu n-am spus că toate grăsimile sunt rele. Dar nu te mai minţi singur: slănina chiar e rea!


 703. 703
  Costelus:

  Adica vii si spui ca nu e OK carnea rosie de la animale hranite cu iarba, dar e OK carnea alba (fara a mentiona ca ar trebui sa eviti puii hormonati)?

  In rest, da, Nora, ai dreptate, ca intotdeauna.


 704. 704
  Nora:

  Spor la slăbit mâncând bacon şi brânză cu 400 de calorii la suta de grame! 😆 Ah, şi prăjind somonul în făină!

  Unde dracu’ sunt fundamentaliştii ăia care urlă că sunt toate grăsimile rele? Că mie mi s-a luat de câte recomandări de consum de peşte gras, nuci şi ulei de măsline am văzut. Probabil în capul tău şi la cercurile de culturişti. Bleah!


 705. 705
  Costelus:

  Suplimentele sint exact suplimente, nicidecum nu pot inlocui o alimnetatie sanatoasa. Sint, daca vrei, o incercare a omului modern de a aduce citiva nutrienti intr-o dieta careia ii lipsesc de mult vitamine, minerale si alte lucruri. S-ar putea insa ca multe din suplimente sa nu fie asimilabile de catre organismul uman.


 706. 706
  Nora:

  Am spus eu ceva de cum sunt hrănite animalele? Tu ştii să citeşti? Cred că nu.
  Am spus eu ceva de hormoni?
  Ca principiu, peşte prăjit, carnea albă e preferabilă! Ca principiu!
  Hai, dispari. Sunt de-a dreptul tâmpită eu că te bag în seamă.


 707. 707
  Costelus:

  carne + brinza e una din cele mai proaste combinatii pentru digestie.

  Mai, nu stiu cu somonul, chiar nu stiu, n-am gratar acuma, l-am facut si eu la tigaie. Am mai facut si la cuptor, dar trebuia incalzit cind il mincam.


 708. 708
  Costelus:

  Ce ma fute pe mine grija unui principiu pe care nu-l pot aplica? Repet, parca tu erai cu nuantele! Da, carnea alba e mai sanatoasa decit carnea rosie, dar mult mai important decit chestia asta e provenienta carnii. Asta n-o spune (aproape) nimeni!


 709. 709
  Morringain:

  Costelus, eu aproape intotdeauna am mancat in stilul asta. Imi oripilam colegele de camin care se chinuiau amaratele sa manance cate juma de ou fiert (nu glumesc, erau doua si fierbeau dimineata un singur ou pe care il imparteau… si nu de saracie) cand mancam un pui intreg pe zi. M-am dat cu totul peste cap cand am trecut brusc la regimul vegetarian si dupa am plecat in Italia, unde iti dai seama, nu mai imi permiteam eu sa mananc cum eram obisnuita acasa.

  De ajutat m-a ajutat doctorita de la Parhon, cand mi-a vazut hipotiroidismul, dupa doctorii de aici care mi-au facut analizele sa vad ce nu functioneaza de reactionez asa de rau la orice aliment cu amidon. Pana si de la banalii morcovi eu ma umflu si ma dor articulatiile ore bune dupa. Ce am eu e relativ putin intalnit la populatiile albe, dar incidenta e mult mai mare la cei care au fost obisnuiti cu o dieta de tip ketogenic (cum sunt nomazii asiatici si inuitii).

  Pe urma, am dat, citind pe net, de dieta ketogenica, care e exact ceea ce mananc eu acum. Initial dieta asta a fost elaborata pentru tratamentul epilepsiei la copii, dar dupa s-a relevat buna si pentru alte afectiuni (se pare ca desi corpul trece pe alimentatia cu ketone, celulele canceroase nu pot face acelasi lucru si mor de foame) si mai ales pentru slabit, a devenit foarte populara. Normal, nu cred ca toata lumea poate sa o tina, e multa grasime (65 la suta, restul proteine si maxim 20-30 gr carbohidrati pe zi).

  Eu ma simt bine cu ea, analizele mele sunt mai mult decat ok, tensiunea e, vorba unui prieten, de cosmonaut. Principalul e sa descoperi ce ti se potriveste 🙂


 710. 710
  Costelus:

  Din ce scrii tu Morringain, eu as zice ca dieta ta e hiperproteica, nu keto. Marea provocare in keto e sa tii proteinele sub grasimi. Mai stiu doar ca un keto adevarat e foarte greu de tinut. Oricum, nu ma bag.

  Oricum, succesul dietelor low-carb e legata de renuntarea la zahar si cereale in cantitati mari.


 711. 711
  Jaco Pastorul:

  Cuirasatule,

  ai primit injuraturi pentru ca vorbesti cu mine?? Nasol, atunci ia seama la indicatii si nu mai fa a doua oara!
  Bai, nu pot sa cred!!!

  Auzi, cred ca e prima oara cand aduc vorba de copiii mei, asa ca nu ma poti suspecta de semetie. Eu am luat o decizie constienta, acum cateva zeci de ani, cand intr-un fel m-a lovit masina de care zici, si atunci mi-am dat seama ca nu se poate trai altfel decat in adevar. Netraind asa, viata mea ar fi fost un imens chin. Si nu-mi povesti mie de masini si de drum, caci eu n-am stat toata viata pitit dupa un monitor.


 712. 712
  Cosa Nostra:

  Nu, că nu erau monitoare. Şi pentru că nici în libertate nu te ţinea nimeni cu forţa (ca să-ţi ai o justificare), ţi-ai desenat-o pe haine. Ca ăia care poartă tricouri cu Ceghevara şi visează că răstoarnă orânduiri.


 713. 713
  Cosa Nostra:

  Eu pot să mănânc dimineaţa cât, ce şi când vrea muşchii mei. Şi mi se cam rupe de curentu care mă trage la urechi. Deci nu se potriveşte.
  Iar de carbohidraţi, cereale integrale, grăsimi rele şi alte sperietori mă doare fix la un metru-n faţa pulii.
  În armată mâncam dimineaţa iahnie de fasole, pâine cu marmeladă şi ceai din ceva nedefinit. Şi era perfect!


 714. 714
  Nora:

  Bravo, Cosa! 😆


 715. 715
  Morringain:

  @Costelus: tu nu auzi ca proportia de grasimi e in jur de 65 la suta si abia restul proteine, fibre si carbohidrati? 😛 Normal ca e ketogenica, ca sunt in ketoza. La hiperproteice nu intri in ketoza.

  La ce te referi tu ca e foarte greu de tinut e probabil cea folosita pentru copiii bolnavi de epilepsie. Ei nu au voie deloc carbohidrati (limitati cat se poate de tare, adica, ca nu pot sa-i eviti chiar cu totul) si proportia dintre grasimi si proteine e 4 la 1. Dar cred ca tot e mai bine decat sa ai crize sau sa iei medicamente precum fenobarbitalul.


 716. 716
  Cosa Nostra:

  Ţara arde şi baba se piaptănă.


 717. 717
  Costelus:

  Nu stiu, spuneau unii oameni ca, fara o experienta de citiva ani cu diete si cintarirea alimentelor la gram, nu prea ai cum sa tii keto.


 718. 718
  Nastasia:

  Ce viaţa pulii poate fi aia, să cântăreşti alimentele la gram ani întregi? Dai în ipohondrii şi fandaxii şi nu eşti cu nimic mai fericit.


 719. 719
  Morringain:

  @Costelus: poti sa controlezi daca esti in ketoza foarte simplu. In afara de faptul ca incepi sa mirosi a leu, poti sa folosesti ketosticks pentru a vedea daca elimini ketone.


 720. 720

 721. 721
  Cosa Nostra:

  Băi, de când cu scupiatu şi cu scuipiciu, mi-am amintit un banc ieftin rău de tot, da mă râcâie aşa că îl spun:

  -- Mami, vreau să mă piş, vreau să mă piş!
  -- Bine, mami, bine, hai că te duce mami la o toaletă, dar să nu mai zici niciodată în lume aşa că-i urât. Să zici că vrei să faci tilinga-bilinga, bine?!

  Intră într-o toaletă, dar pentru că băieţelu nu se poate descurca singur, intră şi mama cu el – la bărbaţi. Acolo se pişa unu.
  -- Mami, uite, şi nenea face tilinga-bilinga!
  -- (cu o oarecare admiraţie) Nu, mami, dânsu face talanga-balanga!


 722. 722
  Seva Tudose:

  Ana,

  Ana mea dragă,fi atentă tu la mine,nu numai „gemeni” nu este compatibil cu tine,sunt 5 zodii contra ta ! Deci fi atentă ce alegi,evită-i cei născuți între datele de mai jos:

  Pești(feb.19-Martie 20) dificil !

  Gemeni(mai 21-iunie 20) dificil !

  Virgo(august 23-sept.22)dificil !

  Dar relația/căsătoria cea mai catastrofală/turbulentă sunt:

  Taurus(aprilie 20-mai 20) turbulent !

  Cancer(iunie 21-iulie 22) turbulent !


 723. 723
  Nora:

  Aoleu, Seva, păi, ai eliminat juma’ din zodii! 😀


 724. 724
  Cosa Nostra:

  Bă, am uitat să vă spun, aveţi grijă ce glume faceţi pe aici, că Seva nu se prinde şi vă pomeniţi cu ea şi cu Sandu la aeroport pregătiţi de nuntă!


 725. 725
  Nora:

  Te-nsurăm pe tine atunci! 😆


 726. 726
  Cosa Nostra:

  Eu am fost însurat o dată, ce, însuratu-i ca la loz în plic, tragi de câte ori vrei?!


 727. 727
  Nastasia:

  De câte ori poţi.


 728. 728
  Cosa Nostra:

  Bă, nu se simte necesitatea unui nou articol?! Peste 700 de comentarii, dă-o naibii de pagină!


 729. 729
  Cosa Nostra:

  Nastasia, de putut poţi, că nu-i cine ştie ce. Da’ cine-ţi dă voie?!


 730. 730
  andreea:

  eu nu cred că viu, dar mă trec fiori de plăcere numa` cînd mă gîndesc cum vor sălta, unul lîngă altul, Seva şi Cosa, într-o sîrbă îndrăcită…


 731. 731
  Nora:

  Andreea, cam când preconizezi că se termină excedentul de înţepături?


 732. 732
  Nastasia:

  Păi poţi, până faci talanga-balanga. Când ajungi iar la tilinga-bilinga nu te mai însori, îţi angajezi bonă. Şi voie de la cine tre’ să ceri?


 733. 733
  Cosa Nostra:

  Andreea, sârbe îndrăcite vezi numai la televizor – ştii tu, Taraf, Etno, Marioara Murărescu – pe aici pe la noi jocul popular e de-o eleganţă încântătoare. Aşa sunt eu când joc. Poţi să întrebi pe cine vrei!


 734. 734
  Seva Tudose:

  Morringain

  și eu sunt în semi-ketoză…dieta Atkins m-a făcut să fiu convinsă ca este singura pe planetă care poți pierde din greutate ! dar este o„curvă” !

  când aveam 46 de ani am dat jos 95 de pounds(deci cam 38 de kg) dar revenind la viața normală în 5 ani am pus la loc cele…38 de kg !

  acum eu nu mănânc,fasole uscată,mălai,orez,porumb,paste făinoase,zahăr,miere,lapte,iaurt,cartofi,nimic din comerț,toate făcute la cuptor/grătar ori fierte. Ulei numai de măsline,nu gătesc în cratiți de aluminium ori teflon nici inox ! Only yenna(glass)

  dar mânănc cu restricții legume și fructe,maxim o fructă pe zi,și legumele cele mai scăzute în carbohidrate,desigur nu mazăre,linte…uite că începui din ianuarie și dădui jos 25/27 pounds !

  și desigur iau multe vitamine:oil fish,calciu,vit.B12,Vit.B.6,magnesium,vit.D3,Vit.C,Vit.A,
  vit.E,Carnitine…


 735. 735
  Cosa Nostra:

  Păi, asta e, că n-ai de la cine să ceri voie, deci … n-ai voie, simplu, nu?!


 736. 736
  Morringain:

  @Seva: vezi ca Atkins, pentru ca nu intri in ketoza, metabolizeaza in primul muschii, nu grasimea. Deci pierzi mai mult masa musculara decat grasime, poate din cauza asta se pune totul la loc dupa incetarea regimului.

  La mine iti dai seama asta o sa fie cam regimul de baza mereu, eventual vara o sa mananc mai multe vegetale si fructe. Dar pentru asta o sa ma fortez, normal, ca gandul tot la carne imi e. Azi i-am dat comanda mamei sa-mi faca rost de scrumbie, ca tot ziceam ieri de ea 😀


 737. 737
  Nastasia:

  Just! Ca ăla din tren, care nu putea să schimbe locul, că era singur în compartiment.


 738. 738
  Seva Tudose:

  Andreea#730

  să știi tu Andreea că nu mă interesează cine îmi este partenerul de joc,dar eu când joc „I mean bussines”
  nu mă uit nici în stânga nici în dreapta,decât joc !

  și dacă fie chiar Cosa joacă alături cu mine,ptr.acele momente,el este fratele meu !


 739. 739
  Cosa Nostra:

  Ai văzut?!


 740. 740
  Morringain:

  cica azi e pastele cailor 🙄


 741. 741
  Seva Tudose:

  Cosa#724

  să știi că eu știu de glumă,eu mă voi întâlni cu Ana și…fără nici un motiv ! Ea știe,eu știu !


 742. 742
  Seva Tudose:

  Nora-Vornicița 😀

  cam la ce culori te gândiși șă fie suita„domnișoarelor de onoare” că eu ca „nănașă” voi purta liliachiu-mov !

  îmi comand și pantofii în ton liliachiu 😀


 743. 743
  junghiul:

  Am văzut „Hora Cățeaua” …

  Zi-ne despre ea !


 744. 744
  geluodagiu:

  mai citesc din cand in cand si constat cu tristete. ca e criza…de creativitate.

  Au cam disparut spontaneitatea, temele interesante ce provocau dispute pline de verva, dar mai ales a disparut umorul, delicatetea, pasiunea.

  Doar Seva si 1Qul se mai zbat pe uscat insa fara a primi replici stimulative.

  Ce trist…


 745. 745
  Cosa Nostra:

  Cine, eu?


 746. 746
  junghiul:

  Îhî!


 747. 747
  Cosa Nostra:

  Eu nu sunt din Topeşti.


 748. 748
  junghiul:

  Au dansat-o niște prieteni olteni la o beție. A doua zi n-am scos o vorbă de la ei…


 749. 749
  geluodagiu:

  Cosa,

  stiu ca nu mi-ai scris mie dar a picat convenabil. Da, si tu esti trist


 750. 750
  junghiul:

  Doar acolo se joacă?


 751. 751
  junghiul:

  Unde-s zăpezile, domnule G. ?


 752. 752
  junghiul:

  Da, am găsit ceva acu pe net!


 753. 753
  Seva Tudose:

  Gelu Odagiu,

  hai ptr. o secundă uită de toate necazurile vieții și prinde-te în sârba asta cu mine !

  Cosa ! Cosa ! practică,practică ,să o băgăm în boale pe Andreea !

  http://www.youtube.com/watch?v=Sfsevbuz0Aw


 754. 754
  Cosa Nostra:

  Căţaua nu e un joc ci un obicei care nu se mai ţine demult. Când eram eu mic – mă rog, prin liceu, devenise cam enervant. Nu puteai să joci liniştit în horă că venea unu cu nuiaua şi te lovea peste picioare. Cică aşa e obiceiul. La origini poate purta vreun simbol sau ceva şi poate se făcea altfel, dar aşa cum l-am prins eu nu mai însemna nimic.
  Jocul pe care se aplica obiceiul este hora de mână şi se joacă peste tot prin zona asta şi e foarte mişto, dar, repet, nu hora în sine e obiceiul Căţaua.


 755. 755
  Cosa Nostra:

  Seva, hora pusă de tine e foarte mişto, dar eu n-o joc. Ăia sunt din Olt. La noi se joacă altfel. Pentru cineva neavizat, poate că seamănă.
  Da, unii dintre ei sunt foarte meseriaşi, păcat că nu e filmat profesionist.


 756. 756
  Cosa Nostra:

  M-am mai uitat o dată. Da, artişti. Când auziţi de jocuri populare, cam la aşa ceva să vă gândiţi, nu la ce vedeţi la televizor.
  Exact la poziţia 1:40 intră în horă unu mai cu burtă. Urmăriţi-l pe ăla. Me-se-ri-aş!
  Mă rog, faceţi abstracţie de femei. Strică totul. De aceea la noi nici nu sunt acceptate femei decât la anumite hore.


 757. 757
  geluodagiu:

  Seva,

  Mersi de invitatie! dar si asa o sa primesc comanda „mars!”.Abia a reusit Nora sa puna lucrurile în „locurile fireşti” si am inteles ca locul meu nu e in aceasta hora.

  Putem insa dansa oricand pe e-mail.


 758. 758
  Cosa Nostra:

  Hm, citiţi şi comentariile, în ordine, de jos în sus!


 759. 759
  Cosa Nostra:

  Gelule, ai mania celui persecutat, aşa-i?! Cred că nu te simţi bine altfel!


 760. 760
  junghiul:

  Nu-ți stă bine să te flagelezi!


 761. 761
  junghiul:

  No drace!


 762. 762
  geluodagiu:

  Cosa,

  Mi-ai amintit cu „celui persecutat” de un oarecare Calachi.

  Asutia i s-a spus odata: Ba, parca ai avea boala lui Calachi. El a raspuns: Nu. Eu sunt chiar Calachi.


 763. 763
  geluodagiu:

  Persecutia ma flateaza, mai ales cand vine de unde ma astept. Adica de la persoane ce nu prea se pot lipi sufletului meu chiar si cand eu mi-l pun in palma si il ofer.


 764. 764
  Nora:

  Domnule Odagiu, blogul e una şi activităţile la care făceaţi referire în email sunt alta. La asta m-am referit. Mă siderează tupeul. Atâta tot. Dacă mailul meu e disponibil, fiind cel corelat blogului, nu înseamnă că trebuie să abuzăm. Mai ales când nu primiţi semnale de încurajare din partea mea în acest sens.

  În rest, practicaţi acelaşi sport drag dvs. ca întotdeauna: nuiaua printre gard. Că tot pomeni Cosa de obiceiul ăla enervant.


 765. 765
  Nora:

  Şi încă ceva: dvs. puteţi oferi ce vreţi conform structurii dvs. Iar ceilalţi pot lua sau refuza ce oferiţi dvs.
  Ce atâta supărare?!
  Lăsaţi lucrurile să decurgă firesc, fără atâtea drame. Sunt alţii cu care puteţi rezona aici, eu doar nu sunt printre ei. Nu-i mare lucru.


 766. 766
  Nora:

  Seva, mireasa a hotărât: albastru! 😀


 767. 767
  geluodagiu:

  Cu „intruziv” m-am lamurit, mergand repede la Dex insa „abuziv” il stiam cred ca tot de pe acest blog, unde unii mai abuzeaza de folosirea cuvintelor jignitoare si nu inteleg legatura acestui din urma cuvant, pus intre ghilimele, cu folosirea doar de 2 ori a acelei adrese de e-mail.

  Asa sunt eu,mai greu de cap.


 768. 768
  Nora:

  Oh!
  Din delicateţe, nu vreau să detaliez acest subiect.
  Mulţumiţi-vă cu gândul că sunt o scârbă a dracu’ şi cu asta basta!
  Dar să ştiţi că asta nu vă face persecutat. 😆
  Dacă cineva nu se „joacă” cu dvs., nu înseamnă că vă persecută, domnule Odagiu. Ci doar că-i sunteţi indiferent.


 769. 769
  geluodagiu:

  Cata delicatete!

  Si eu era cat pe ce sa inteleg ca e un fel de amenintare: :Mulţumiţi-vă cu gândul că…” si ca inca mai exita textul meu in e-mail.

  Probabil nu ai avut timp sa-l stergi.


 770. 770
  geluodagiu:

  Sau poate e o practica de dreapta. „la un caz, pac ra Razboiu” 🙂


 771. 771
  geluodagiu:

  Noapte buna!


 772. 772
  Morringain:

  hm, cum sa-mi explic toate spamurile primite in ultima vreme in romana? ca adresa in afara de pandora, de adevar, de vox si de pistol nu prea mi-o las prin multe alte parti.


 773. 773
  Nora:

  Ba l-am şters de ieri. Staţi liniştit, ce dracu’!
  Noapte bună.


 774. 774
  Nora:

  Eu pe gmail nu primesc nimic.


 775. 775
  Costelus:

  Morringain: eu am o adresa oficiala, nu de aia gratis. Si stii ce fac? Dau forward de pe ea la o adresa de gmail. Pentru ca gmailul imi rade imediat toate ofertele la viagra si alte rahaturi (altfel as prima cite 10-20 pe zi). Mai am o adresa pe yahoo, si nici pe aia nu primesc spam, ce sa zic.


 776. 776
  junghiul:

  Morală:

  Pelicanul sau babiţa.


 777. 777
  Jaco Pastorul:

  Andreea,

  te rog sa te conformezi si tu indicatiilor si sa scrii doar chestii pozitive. Si mai ales, te rog frumos sa nu-mi raspunzi.


 778. 778
  Cosa Nostra:

  Făcuşi, bă, tilinga-bilinga?!


 779. 779
  Danny:

  Mai, Gelule, esti caraghios rau de tot. Ma distreaza discutiile tale cu Nora. Vezi tu, esti genul de om care nu prea indraznesti sa le spui, asa din prima, probabil crezi despre tine ca esti diplomat, dar nu e asa. A avea diplomatie este cu totul altceva. Si, daca nu-ti reuseste vorbirea directa, atunci, asa cum tare dragalas zice Nora, apelezi la sportul tau preferat: nuiaua printre grad.

  Eu te intreb: de unde naiba gasesti atatea nuiele? Esti tamplar? Gardul e acelasi de 1 an de zile, si este al Norei. Intr-adevar, e bine construit, dar tu tot mai gasesti o gaurica sa te binoclezi, sau sa bagi betigasul ala haios, daca nu prin el, atunci pe sub gard, iar pentru acest lucru trebuie sa sapi mult la baza lui, iar cand ti-e lumea mai draga, vine cainele de paza al Norei si te apuca de bat. Tu il scoti repejor, il mai cosmetizezi putin, si incerci in alta gaura a gardului. Jocul asta este distractiv intre tine si Nora, tu te vaiti tot timpul, Nora te cearta tot timpul.

  De ce nu deschizi poarta Norei, normal, intri frumos la ea in curte, sau in casa, si-i dai „buna ziua”! Spune frumos ce ai de spus, curajos, cu demnitate si direct in fata.

  Nu vezi cum fac eu? Cand incep sa tun si fulger, toti vecinii ei aud, pana si cainele de paza al Norei se baga in cotet. Adica, se simte ca pe poarta aia intra un voievod. Ia dezpleticeste-te de sportul tau favorit, intra pana in pragul usii, bate „cioc, cioc, on the door”( Gun’s Roses) si spune ce ai de zis, direct.

  Sau, poate la tine asta e un joc pe care-l practici pentru a ne distra pe blog?


 780. 780
  Jaco Pastorul:

  Io, tilinga bilingva? Hm…


 781. 781
  Nora:

  Danny Voievodul -- boala câinilor! 😆 😆


 782. 782
  Cosa Nostra:

  Ai, să-mi bag pula!

  „cioc, cioc, on the door”( Gun’s Roses)
  când să deschid, voievodul:


 783. 783
  Cosa Nostra:

  Danny, ce-ai făcut, bă, ţi-ai dat cu păr pe frunte?!


 784. 784
  Cosa Nostra:

  Voievodu motostivuitorist!


 785. 785
  Nora:

  Asta cu „ţi-ai dat cu păr pe frunte” de unde e? 😆 😆

  Danny, unde erai acolo?


 786. 786
  Danny:

  Anafura ta, Nora. Tare dragalasa esti tu cand mi te perpendicularizezi pe idei. Boala ta, Nora, nu a cainilor. Vorba aia, fiecare casa trebuie sa aiba un voievod.


 787. 787
  Joiana:

  E la Paris, înainte să-l lovească bufniţa. Dupe aia, s-a mutat la ceafă.


 788. 788
  Nora:

  Perpendicularizare ca a mea, mai rar, Danny! 😆 😆


 789. 789
  Nora:

  Danny, îmi place, te-ai asortat şi cu pereţii.


 790. 790
  andreea:

  azi e o zi frumoasă de primăvară.
  pomii înmuguresc. natura prinde viaţă.
  toţi oamenii sînt buni.


 791. 791
  Danny:

  Ciumecule de Cosa, tu nu vezi ca am alura unui voievod?

  Sunt Dan al-IV-lea.

  Ce-ai, ma, cu parul meu? Te pomenesti ca nu-ti place. Cum sa am par pe frunte? Crezi ca-s maimuta?

  Tu unde dracu’ ai asezat parul? Nu trebuie sa i se vada normal fruntea omului?


 792. 792
  Jaco Pastorul:

  No, aşe!


 793. 793
  Danny:

  Nora, tu nu stii ca eu ma asortez cu orice, cu peretii unei case, cu natura inconjuratoare, sunt frate cu codrul, cu apele, cu campiile si cu muntii. Sunt o legenda vie a locurilor uitate de demult.


 794. 794
  Cosa Nostra:

  Am văzut The Pianist până la poziţia 11:00 adică exact unşpe minute. După care m-am lăsat.


 795. 795
  andreea:

  evreii sînt şi ei oameni.


 796. 796
  Danny:

  Pe naiba e o zi frumoasa de primavara. Am fost pana afara si am inghetat. Tremur si-n casa de nu mai pot. Adevarul e ca se subtiaza sangele si vrea sa fie schimbat, sau macar perpendicularizat pe sange feminin.


 797. 797
  Cosa Nostra:

  Articoooool!


 798. 798
  Danny:

  Joiana, manca-te-ar taticu’- voivod, mergem la nunta Anei sau ce facem?


 799. 799
  Morringain:

  Andreea, te contrazic, eu nu sunt buna. La nimic 😀 Neata, everyone 🙂


 800. 800
  Nora:

  Cosa, n-am. Pun 3 poze dacă vreţi.


 801. 801
  Nora:

  Neaţa, Morringain.


 802. 802
  Danny:

  Jaco, fir-ai sa fii si tu de creatura mistica, numai figuri si balarii ai prin cap, certaret medieval ce esti. Nu poti sta departe de certurile noriene. Te atrag mai ceva ca betigasul curios al lui Gelu.


 803. 803
  Cosa Nostra:

  Dar de ce trei?


 804. 804
  Nora:

  Bine, 4. 😆 Că atâtea mai am prin telefon.


 805. 805
  Danny:

  Iar tu, Morri, neatza si tie, tot timpul esti complexata ca nu esti buna de nimic. Mai las-o dracului de vorba, ca incepi sa crezi ce spui. Tot timpul, nu esti buna de nimic?


 806. 806
  Cosa Nostra:

  Hai, pune-le!


 807. 807
  Morringain:

  Danny, nu-s complexata, sunt realista! 😀 😀 😀


 808. 808
  Danny:

  Bine, mai, Morri, daca asa zici tu…………..

  Pe unde umbla afulisita aia de Andreea? O alta copila alintata, la fel ca si Valonash.


 809. 809

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *