Indignaţi-vă, mă!

Câteva imagini şi clipuri de aseară, din Piaţa Universităţii. Protest cu ocazia Zilei Naţionale împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Despre Remus Cernea, care a apărut în piaţă şi a fost întâmpinat cu huiduieli.

Şi aici au apărut şi câţiva „revoluţionari”. Asupra veridicităţii statutului pe care-l reclamau, evit să mă pronunţ. Nu păreau însă a înţelege scopul manifestaţiei şi erau dornici de a-şi manifesta opoziţia faţă regimul Ponta şi a-l susţine pe Antonescu, în lumina rupturii prefigurate în urma numirilor din sistemul de justiţie. Din fericire, prezenţa lor a fost ignorată.

O altă menţiune: manifestaţia de ieri n-a primit aprobarea Primăriei. S-a depus plângere împotriva secretarului general al Primăriei pentru abuz în serviciu. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Bârlad, unde un cordon de jandarmi a înconjurat – din câte am înţeles, clădirea Primăriei încă de la primele ore ale dimineţii.

701 comentarii la “Indignaţi-vă, mă!


 1. 1
  Nora:

  De ăsta uitasem:


 2. 2
  Nora:

  Îmi cer scuze pentru cât de prost se înţelege, dar, sinceră să fiu, nici eu, de acolo la doi metri, nu distingeam mesajele tuturor.


 3. 3
  val:

  adevărul e, Nora, că societatea civilă neînregimentată politic sau financiar este destul confuză şi fragmentată. aproape că nu contează.


 4. 4
  Nastasia:

  Bravo lor. Între timp, noi, ceilalţi, suntem foarte ocupaţi. Îi explicăm mioriţei cum să ne organizeze prohodu’.


 5. 5
  Nora:

  Faţă de acum doi ani, societatea civilă a prins contur. E departe de a fi eficientă, dar un progres clar se simte.
  Şi cu siguranţă ar conta mai mult dacă ne-am urni mai mulţi din case. 300 de oameni într-un oraş de 2 milioane şi! Doar 300 vor ape curate?! Ce mare lucru să ieşi într-o piaţă şi să strigi pentru lucrurile în care crezi? Nu te bate nimeni, nu înfrunţi niciun pericol. Nu trebuie să fii erou. Doar să gândeşti mai departe de mâine.
  Scuze, dar chiar nu pricep nepăsarea. Oamenii treceau în trolee şi zâmbeau cu semi-indulgenţă.


 6. 6
  Nora:

  Da, m-am tot izbit de atitudinea „oricum, nu se schimbă nimic, oricum în România nu funcţionează asta, oricum nu vă bagă nimeni în seamă”.
  Pe buneee?
  Aţi încercat? Aţi stat zi de zi în stradă şi nu s-a schimbat nimic? Ce mare rahat dacă, într-o zi, de la muncă vii în Piaţă, nu te duci acasă, nu faci ciorbă, mănânci un iaurt, un covrig şi vii la un protest? Ţi se usucă pielea? Îţi cade o mână?! (aşa m-a refuzat ieri o colegă, mi-a spus că o aşteaptă iubitul să gătească nu ştiu ce dracu’! Mai e şi din sudul Moldovei şi are 27 de ani, nu copil, nu nimic)

  Ăia în alte ţări cum reuşesc? Au trei coaie? Au stea în frunte? Ce au ăia şi noi n-avem?!


 7. 7
  Ana:

  Mă indignai, na! 😈


 8. 8
  val:

  Ghandi vedea şapte ameninţări la virtute:

  -- bogăţie fără muncă
  -- plăcere fără conştiinţă
  -- cunoaştere fără caracter
  -- afaceri fără etică
  -- ştiinţă fără umanism
  -- religie fără sacrificii
  -- politică fără principii


 9. 9
  Nastasia:

  Nu cred că-i nepăsare, deşi ar putea fi. Dacă oroarea nu se petrece în ograda lui, omului nu prea-i pasă. Dacă am fost în stare să fătăm mizeria cu „Dă, Doamne, la Ploieşti”, de ce ne-am agita că undeva, în Bihor sau Moldova, se poate întâmpla un dezastru? Iar dacă nu-i nepăsare, e resemnare. Că oricum se întâmplă, oricât ar protesta oamenii, că pe „ăia mari” îi doare-n cur etc.


 10. 10
  Nora:

  Cu dedicaţie specială pentru Seva. In your home state, Pennsylvania:


 11. 11
  Nora:

  Nastasia, din câte am priceput eu, ar fi afectate zone foarte mari din ţară. Chevron a concesionat 870 000 de hectare. Mi se pare o ogradă măricică. 🙁


 12. 12
  Nora:

  http://www.truth-out.org/news/item/7323:fracking-pennsylvania-gags-physicians

  Physicians and others who work with citizen health issues may request specific information, but the company doesn’t have to provide that information if it claims it is a trade secret or proprietary information, nor does it have to reveal how the chemicals and gases used in fracking interact with natural compounds. If a company does release information about what is used, health care professionals are bound by a non-disclosure agreement that not only forbids them from warning the community of water and air pollution that may be caused by fracking, but which also forbids them from telling their own patients what the physician believes may have led to their health problems. A strict interpretation of the law would also forbid general practitioners and family practice physicians who sign the non-disclosure agreement and learn the contents of the “trade secrets” from notifying a specialist about the chemicals or compounds, thus delaying medical treatment.

  Gândiţi-vă ce ar însemna pentru noi. Dacă ei îşi permit să facă asta în State, dacă nici măcar nu sunt făcute publice listele cu toate chimicalele pe care le folosesc la ei acasă. Dar la noi! Cu corupţia noastră şi grija noastră pentru cetăţean şi drepturile lui.


 13. 13
  Nora:

  Apoi, chiar dacă nu forează ăştia în Bucureşti, eu de unde mănânc? Păi, mănânc de cam peste tot. Şi din Moldova, şi din Bihor (sunt ameninţate şi Băile Felix), şi piersici de Medgidia, şi vin de Murfatlar. Asta în cazul în care vor mai creşte piersici pe acolo. Şi apă de unde beau? Păi, beau de la robinet, beau şi îmbuteliată. Dracu’ ştie unde.

  Aşa că ăia care cred că ei sunt departe şi la adăpost se bălăcesc într-o iluzie călduţă ca rahatul.


 14. 14
  Nora:

  I’m no fun today, ha? 😛

  Val_one: aprinsă cum eram de la gaze, uitai să-i spun gravatarului tău „bine ai revenit!”. 🙂


 15. 15
  Nastasia:

  Tocmai m-a lămurit Dragnea că trebuie să fim pragmatici. Cică o să-mi scadă factura la gaz. Tocmai bine, diferenţa o s-o dau pe apă de Vittel. Şi locuitorii din zonele afectate? Cu gospodăria de subzistenţă dusă dracului? Cu sănătatea praf? Să fim pragmatici, nu mai bine merge băbuţa la hipermarket după morcovi? A, că nu-şi poate permite nici hipermarket, nici doctor? Să crape. Să fim pragmatici.


 16. 16
  Jasmine:

  eu sunt de acord cu argumentele celor care se opun proiectului. si e trist ce se intampla la nivel de intelegere sau, mai precis, la nivel de refuz al ei.


 17. 17
  Nora:

  În 2012 urlau că ei nu vând ţara. Că ei se opun explorării gazelor de şist. Iar Ponta iese acum şi spune că protestatarii sunt o mulţime „interesantă”, de ecologişti şi religioşi. Ziceau unii că ar fi pdl-iştii aroganţi.
  Iar factura scăzută e o altă minciună. Benzina de la OMV e cumva mai ieftină decât cea de la alte benzinării? Pe motiv c-ar fi românească?
  Oricum, şi dacă mi-ar spune că aş plăti 50 de bani pe lună la gaze, tot nu aş sprijini catastrofa asta, şi pentru oameni, şi pentru mediu.


 18. 18
  Jasmine:

  strigau si in timp ce strigau apareau sub indrumarea lor, in ordine aleatorie, tocmai legi si hotarari in mof care sa faciliteze actiunile pe care le ponegreau


 19. 19

 20. 20
  Costelus:

  Multi, intr-adevar.

  Cumva Chevron discrimineaza femeile, ca nu inteleg indignarea Norei?


 21. 21
  Costelus:

  Mda, nu pot sa ma mai bucur cind vin aici, am devenit si eu un fel de Gelu.


 22. 22
  Nora:

  Costeluş, aia se vru o glumă? Cu indignarea mea?


 23. 23
  Seva Tudose:

  Voi nu pomeniti nimic ca la fotografia 11 este Danny ?


 24. 24
  Nora:

  Aoleu, Seva! Unde? Am stat eu aşa aproape de el şi n-am ştiut nimic, nimic? 🙄


 25. 25
  Nastasia:

  Mda, dacă-i albastru, e Danny.


 26. 26
  Seva Tudose:

  Nora,
  e in centru cel cu plancarda in mana : fiti cuminti,nu protestati,ca speriati investitorii !


 27. 27
  Nora:

  S-a mai îngrăşat, pesemne. 😆


 28. 28
  Costelus:

  Nici eu nu mai stiu ce a vrut sa fie, am vazut doar ce-a iesit. 🙁


 29. 29
  Jasmine:

  Gata, motanel, revino pe pozitii, nu mai smiorcai. Nora nu e suparacioasa, in ciuda duelurilor verbale. Asta iti garantez eu. Cere-ti iertare si treci peste.


 30. 30
  Seva Tudose:

  Nora#10

  ”Cu dedicație specială pentru Nora.In my home state,Pennsylvania !”

  Deci se continuă „the hydraulic fracking drills” în Dimock(a fost chestie de enviromentaliști(ca în România Partidul Verzilor) care au stârnit pe cei 1400 de locuitori ai Dimock-ului să protesteze…și apa răului și pânza freatică a apelor sunt băubile !

  Această localitate este la 100 de mile de mine …mi-aș fi făcut probleme de moarte…

  http://blog.heritage.org/2011/12/05/epa-drinking-water-in-dimock-pa-uncontaminated-by-fracking/


 31. 31
  Nora:

  Bine, Seva.

  Iar pe ăia deja bolnavi, probabil tot verzii i-au îndemnat la o simulare. De cancer.

  Nu ţi se pare nimic dubios în faptul că nu vor să spună ce substanţe folosesc? Nimic, nimic? Nici în faptul că medicii n-au voie să facă publice rezultatele analizelor?

  Înţeleg că tu le-ai da voie să foreze în grădina ta şi ai mânca după aia. Mna, ce să zic? Mă pun eu cu dorinţa omului?!


 32. 32
  Seva Tudose:

  Nora,

  eu una sunt cam 60% pentru și 40% contra,eu una am aragaz electric(ai alegeri știi asta,cu gaze ori electric) eu una aș face măncare și pe sobă cu lemne 😆

  Dar tu dai exemplu 🙄 pe Lady Gaga,Alec Baldwin și Yoco Ono cea care a divizat pe The Beatles Ca a fost un prost John Lennon 🙄 🙄 ca fiind reprezentanții
  unei țări atăt de vastă cum este SUA 🙄

  ”țări precum Franța,Irlanda,Olanda,Danemarca și Bulgaria,dar și în State SUA precum New York” 🙄 păi fac lobby acestori anti fără autorizație !


 33. 33

 34. 34
  Nora:

  Seva, no offence, dar fox news e un soi de antena 3.
  Apoi, cine a pomenit-o pe gaga&co? 🙄 nu inteleg ce incerci sa-mi spui.


 35. 35
  Nora:

  Sunt sute de ong-uri anti-fracking. Nu cred ca toate sunt compuse din vedete destramatoare de Beatles. 😆 iar studiile sa stii ca nu le face Yoko Ono, cum v-or spune aia de la fox.


 36. 36
  Seva Tudose:

  Nora,

  nu ai pomenit-o pe Lady Gaga dar ea face parte dintre„lobby-iștii” contra hydraulic fracking ! Iar scuze,Fox News este Nr.1 in USA A conservatorilor,republicanilor,a unei populații de 50% din USA !

  Cealaltă jumătate este deținută de hispanicii veniți ilegal in număr covârșitor,a minorității nr%1 Black people plus alte nationalități conlocuitoare cu vederi comuniste/marxiste !

  Iar Fox News nici nu se poate compara vreodată cu Antena 3,glumești ? Fox este televiziunea partidului republican,unul din cele 3 ce domină în USA ! Partidul Democrat,Republican și Independent…deși sunt sute de alte partide/partiduțe,inclusiv comunist,marxist,hitlerist…

  Ok.Nora desigur aș dori să continui dar deja este !:35 Și eu trebuie să plec !


 37. 37
  Danny:

  DA, ma, MA INDIGNEZ!

  Ma bucur foarte mult Nora, ca ai fost aseara in Piata Universitatii si ai protestat impotriva mizerabililor de politicieni, impotriva a tot ce este corupt si periculos in aceasta tara, pierduta pentru cel putin o generatie.

  Ma bucur pentru faptul ca ai postat un articol si imagini despre mitingul de aseara impotriva exploatarii gazelor de sist.

  Ma bucur si te apreciez pentru faptul ca ai initiativa si dai dovada de simt civic in aceasta tara, printre putinii romani care fac acest lucru.

  Cel de la poza 11 seamana cu mine, dar nu sunt eu. Mi-as fi dorit sa fiu acolo si sa protestez, dar din pacate eu traiesc intr-un oras cu oameni rai, indiferenti si corupti pana in maduva oaselor, in care nimic bun nu se intampla. Nu-mi pot permite sa dau dovada de un anume patriotism local, nici macar national, in conditiile de sclavagism social spre care se tinde in Romania. Nimic nu mai are de-a face cu democratia, totul e vorba goala si dust in the wind! Vinovati sunt mizerabilii de politicieni, dar mai vinovat este poporul roman!

  Mi-ar fi placut sa fiu acolo si sa protestez, mi-ar fi facut o deosebita placere sa ma intalnesc cu Nora, s-o vad in ochi, sa ne vorbim real si sa ne fi cunoscut altfel decat in virtual. Dar, intr-o zi, nu stiu cand, nu stiu unde si in ce mod, ma voi intalni cu Nora si cu alte multe persoane de aici. Acea zi va veni.

  Referitor la ce spune Valonash in comentariul 3 despre societatea civila care este confuza si dezbinata, deoarece este neinregimentata politic sau financiar, vreau sa precizez urmatoarele:

  Societatea civila nu trebuie sa fie niciodata inregimentata politic, deoarece este societate CIVILA, ea este apolitica, dar poate sa se opuna legal impotriva politicienilor (societatea politica), care dau legi si le aplica in societatea civila, conform unei conventii care se petrece intotdeauna in urma unor alegeri electorale intre cetateni( societate civila ) si alesii lor, politicienii (societate politica). Un popor nu poate fi niciodata inregimentat politic, nici nu este nevoie de asa ceva, tocmai de aceea, noi cetatenii avem chipurile, reprezentanti politici, care sa ne exprime interesele, valorile si idealurile in viata in cadrul unui stat. Inregimentarea politica poate fi facuta doar de o mica parte din populatie in cadrul unor partide sau organizatii politice, care vor sa participe in alegeri. Cel care este membru al unui partid politic acela este inregimentat politic si face parte din societatea politica, chiar daca el ca membru al P.N.L., de exemplu, nu este in parlament sau in guvern. Despre acest subiect vom mai discuta, deoarece sunt necesare anumite lamuriri.

  Daca un popor ar fi inregimentat politic in intregime, ar fi razboi civil in fiecare zi. Acest lucru este imposibil, si nici benefic nu este pentru oameni. In schimb, altceva se poate face, iar acel altceva nu poate fi decat proiectul meu de reforma politica, care prevede infiintarea celei de-a patra puteri in stat: PUTEREA SOCIETATII CIVILE.

  Daca acest lucru s-ar fi petrecut pana acum, nimeni n-ar fi mai iesit in strada pentru a protesta impotriva politicienilor pentru orice lucru important, ci reprezentantii societatii civile s-ar fi opus legal, constitutional impotriva tuturor legilor si hotaririlor de legi date de acestia IMPOTRIVA populatiei si nu in folosul ei, cum ar trebui sa fie normal, si in baza promisiunilor din campaniile electorale, pentru care au fost votati.

  Societatea civila este foarte slaba, deoarece este neorganizata, deoarece NU are putere. Eu vreau s-o organizez si sa-i dau PUTEREA pe care o merita in baza principiului SUVERANITATII NATIONALE, si de care a fost lipsita dintotdeauna in fata celor putini, rai, corupti, demagogi, tirani, oligarhici si dictatoriali : POLITICIENII!

  Politicienii NU ne reprezinta, NU ne-au reprezentat si Nu ne vor reprezenta NICIODATA! Aceasta MINCIUNA ISTORICA trebuie sa ia sfarsit odata!


 38. 38
  val:

  Danny, mă indignezi! 😈

  unde-am zis eu că societatea civilă este confuză şi dezbinată deoarece este neînregimentată?

  îţi dau repede un extemporal. sub ce culori de partid şi cu ce bani acţionează:

  -- Cristian Pârvulescu (Pro Democraţia)
  -- Victor Alistar (Transparency International)
  -- Mugur Ciuvică (GIP)

  dacă-mi răspunzi corect, te iert.

  ps- pînă am scris extemporalul, mi-a trecut indignarea, mi-am amintit că nu mă puteam aştepta de la tine să întelegi corect ce spun eu. 😛


 39. 39
  Danny:

  Valone, la comentariul 3 ai scris: „societatea civilă neînregimentată politic sau financiar este destul confuză şi fragmentată. aproape că nu contează”. Tu ce intelegi din ce ai scris?


 40. 40
  Raj lt.rez.:

  Studenta aia din poza a 11-a de sus in jos, aia cu plancarda pe care scrie „”Apa spirit si natura”” sau cam asa ceva, samana leit si odoima cu profa Puiu Valentina , cand erea ea tenera. Parul, fatza alungita, tenul… Parca-s futut in cur. Am muncit mult la gradina, am baut 2 litri de apa carbogazoasa, ca asa-s io taran, prefer apa cu bulboace. Livingul are 46 mp, Dna Edla, nu 60. Va pup pe toti ! Dna Ana, cereti-i Drei Puiu o fotografie de cand era mneaei fata si-o sa vedeti asemanareadraku. Va pup peste tot, mai putin pe sani si alte cele. De fapt voiam sa zic ca va pup doar manurile pina la cheieturi, nasucu, fruntea, crestetu. Si pa domnu Danny il pup… Pe Seva,pe Val, pe Costeloi.


 41. 41
  Raj lt.rez.:

  Si-a lasat vecinu o mustata, de zici c-a mancat motanul si i-a ramas coada pe afara. Neagra cadracu, ca matza Dnei Ana. Va pup pe cei nepupati in postarea de mai sus. Ma retrag in culmea gloriei, extazului. Chestii din astea care fac forumu sa planga de doru meu, mai ales Dna Andreea….


 42. 42
  Danny:

  Sincer, nu stiu ce coloratura politica are Cristian Parvulescu. Daca esti amabila sa-mi spui, ti-as fi recunoscator, deoarece cu el voi lua legatura prima data pentru a-mi face cunoscute ideile din proiect, apoi cu toate O.N.G.-urile din tara, in presa, flaiere raspandite oamenilor peste tot.

  Nu stiu cat ar conta coloratura lui politica, dar trebuie sa cunosc acest lucru.

  Banii ii are din fonduri sociale europene. Daca tu stii mai multe, te rog sa-mi spui.


 43. 43
  Edle:

  Bine, Raj, daca are doar 46, m-am linistit. 😆


 44. 44
  Danny:

  Deja am luat legatura cu A.P.D. -- orasul meu si mi-am facut cunoscute cateva idei. Tipa de acolo a fost interesata, dar mi-am dat seama ca nu prea le are, nu intelegea ce e cu a 4 a putere in stat. Fireste, pregatirea ei era de economist. Ea insista pe munca voluntarilor a.p.d.-isti cu cetatenii de rand, in special de la sate, unde gradul de cultura si simtul civic sunt la pamant. Majoritatea dintre tarani sunt ca niste animale, aceasta e concluzia la care am ajuns.

  Am suficienta experienta in acest domeniu, participand in campanii electorale si luind pulsul taranilor si cocalarilor oraseni. Este dezastru printre tarani si muncitori. In plus, sunt corupti si coruptibili cu orice pas facut in orice directie: „Mie ce-mi dai?, mie ce-mi dai?, erau intrebarile frecvente ale lor in timpul campaniei elctorale. Si se tineau zeci de metri dupa tine sa le dai un pix sau o bricheta. „Pe la nas va dau”, ziceam in gand.


 45. 45
  Nora:

  Seva: şi dacă face Lady Gaga lobby, ce? Nu pricep unde-i gravitatea. Multe vedete se alătură cauzelor ecologiste. Nu e nici prima, nici ultima. Iar dacă grupul acela nu e într-adevăr înregistrat, asta nu înseamnă că fracturarea hidraulică e mai puţin dăunătoare mediului.

  Nu, nu glumesc cu Fox News. Ce dacă e numărul 1, şi Mircea Badea al nostru face audienţă. La fel, făcea şi Dan Diaconescu. Că se uită lumea nu e o garanţie a profesionalismului lor. Pe aici, Suleyman Magnificul -- o telenovelă turceacă -- a bătut toate recordurile de audienţă. Şi?

  Nu spun că toată presa republicană e de nivel scăzut, spun doar că Fox News e aşa.


 46. 46
  Nora:

  Danny, n-ai priceput ce-a spus Val_one. Val_one tocmai asta sublinia: faptul că societatea civilă „curată”, nemânjită de bani de la diverşi oameni politici sau oameni de afaceri, nu prea se bucură de autoritate şi mediatizare la noi. Sunt ong-uri mici, fără finanţare, cu membri care tipăresc fluturaşi din banii lor. Şi pentru care am tot respectul.
  N-ai să-l vezi, de exemplu, pe tipul cu căciulă neagră şi portavoce la tv. Ci pe Ciuvică şi Pârvulescu. Deşi pe ei nu i-am văzut niciodată în stradă, nici la protestele feministe, nici la cele ecologiste (şi în ultimii ani, am fost cam la toate de felul ăsta). Ei nu apar decât pentru a susţine sau înfunda un politician sau altul.


 47. 47
  val:

  mersi, Nora, eu nu mai aveam pasiune să-l lămuresc. îmi murise între timp. 🙂


 48. 48
  Nora:

  Nu ştiu când m-oi vindeca de donquijotism. 😛


 49. 49
  Danny:

  Valonash ar trebui sa se exprime mai bine cand vorbeste.

  Corect, societatea civila „curata” nu se bucura de autoritate si mediatizare in Romania. De ce? Presa romaneasca ce face? Este divizata si ea dupa partide? Face jocul partidelor, politicienilor si banilor, vrea rating masiv in urma unor showuri politice mizerabile si plictisitoare, apoi se lauda cat rating a facut Realitatea -- T.V. si cat de mult le-a depasit pe celelalte si tot asa.

  Imi este greata sa ma mai uit la t.v., sa aud ce face Base, cu cine si de ce coabiteaza Ponta, de ce nu-l pune procuror pe X sau pe Y, etc, iar cand scumpirile se tin lant din 3 in 4 luni cu peridiocitate de 23 ani, cu noi taxe si impozite aparute peste noapte, acestea trec aproape neobservate pentru toti romanii, ca fiind ceva normal, draga, ce te miri asa? Imi este scarba de toata aceasta batjocura politicianista la adresa societatii civile, la care ia parte, facand bani astfel, insasi, doamna Presa.

  Crezi, Nora, ca societatea civila, „murdara” de bani spalati si nespalati, de politicianism ieftin si corupt, si bolnava de prea multa saracie, se bucura de autoritate? Nu, Nora, nu se bucura nici aceasta de autoritate, cat despre mediatizare, aceasta e egal cu zero in fata unor cetateni care nu mai inteleg de mult timp nimic.

  Sunt multe O.N.G. mici, fara finantare, care nu au nici o putere. Supravietuiesc degeaba, n-au nici o eficienta. De ce? Pentru ca marii oligarhi ai lumii nu vor acest lucru, pentru ca nu exista democratie. Marii oligarhi, imbogatiti numai prin coruptie in detrimentul celor multi nu vor democratie, nu le este pe plac, sunt impotriva ei. Ei vor doar dictatura. Ei conduc lumea financiar din umbra, in fata sunt politicienii, aflati in cardasie cu ei. Asta nu e democratie, acesta e regim mafiot. Ce este si mai trist este faptul ca multi oamenii cred ca traim in democratie.

  Eu vreau ca toate aceste O.N.G.-uri sa se uneasca si impreuna cu toata populatia sa formeze o PUTERE, singura in stare sa faca OPOZITIE tuturor celorlalte forme de guvernamant antidemocratice. Cred ca intr-un tarziu ma vei intelege.

  Auzi, Valonas, pasiunea pentru explicatii sper sa-ti revina mai repede, dar mai ales exprimarea concisa si clara. Te-am intrebat ceva despre Parvulescu. Poate imi raspunzi.


 50. 50
  val:

  eu credeam că-i la mintea cocoşului ce spusesem mai devreme.

  nu mi-am închipuit că nu-i si la lui Danny. 🙄


 51. 51
  val:

  ba nu-ţi mai spun nimic, Danny, pînă nu găsesc limbajul adecvat minţii tale, că iar o să înţelegi anapoda. :mrgreen:


 52. 52
  Nora:

  😆 😆
  Cocoşii nu mai cântă pe toate gardurile. Trăim vremuri de austeritate!


 53. 53
  Nora:

  Acum aflai şi eu de demisia lui Morar. 🙁 🙁


 54. 54
  Seva Tudose:

  Nora,

  este ok. dacă tu vrei să implementezi o aureolă !

  ”The Conservative talk,libertarienii,cei de dreapta moderați” nu se pot compara cu șacalii lui Mircea Badea,cel care își arată cum se face „laba” la propriu ori figurat,pe antena 3 !

  Cum poți compara Fox News cu jigodia de Mircea Badea ?
  Cel care face laba „as we speak!” Eu sunt constantă în…The Conservative talk !

  Nora,dacă te deranjează chestia asta,please speak the truth !


 55. 55
  Nora:

  Seva, ce să mă deranjeze? Mie nu-mi place Fox News. Ţie, da! Nu e nicio tragedie, doar gândim diferit.
  When have I spoken anything else but the truth? 😛
  Eu nu vreau să implementez nimic. Cu atât mai puţin o aureolă! 😆


 56. 56
  Nora:

  Acum, îmi cer scuze, dar mă duc la culcare. Sunt frântă. Seară frumoasă, te-am pupat! 🙂


 57. 57
  Seva Tudose:

  that works for me ! Seva !


 58. 58
  Danny:

  Bine, Valonash, poate gasesti limbajul curcii, sa te inteleg si eu. Pe cel al cucosului vad ca l-ai epuizat rapid.

  Ai spus asa: „societatea civilă neînregimentată politic sau financiar este destul confuză şi fragmentată. aproape că nu contează”. Asta inseamna ca o societate civila inregimentata politic si financiar nu o sa mai fie confuza, si va conta in viitor? Raspunsul ti l-am dat in doua comentarii. Macar sa fi inteles ceva din ele.


 59. 59
  Seva Tudose:

  te pup…puricii să te sărute..You knows (I) you love me !

  dar asta nu înseamnă ca nu vă fac cu ou și cu oțet la…
  țopatele…eu sunt neconformistă !


 60. 60
  Danny:

  Societatea civila, indiferent ca e inregimentata ( nici nu are cum sa fie asa) sau nu, tot este confuza! Cauzele confuziei nu o reprezinta inregimt. sau neinregimt. societatii civile, ci sunt cu totul altele. Nici nu trebuia sa aduci in discutie o anume inregimt. sau neinregimt. a societatii civile.


 61. 61
  Raj lt.rez.:

  Neata ! Situatia e sub control la noi, in North Korea e naspa. Cum reacu nu poate fi pus cu botul pe labe , grasunul ala ? Asta da spalare de creiere. Ma tot intreba daca populatia Coreei il idolatrizeaza pe liderul lor sau e ceva de fatada, de teama. Eu unul, analistul lui peste, prevad ca va fi dat jos. Nevasta are incredere in previziunile mele penca am nimerit-o si cu libianul. I-am prevazut sfarsitul iminent ca si in cazul lui Saddam. Creca am crescut oleaca in ochii ei, in aceeasi masura in care scad vertiginos si iremediabil in ochii forumului, situatie deloc deranjanta daca stau sa ma gandesc bine. Dna Nora: exista si societate militara ? De unde pana una societate civila ? Nu sunt legi stricte si cu asta gata ?


 62. 62
  Raj lt.rez.:

  Dna Andreea, sarutmana ! Am o rugaminte si cred ca e pentru prima data cand sunt asa mai serios pe forum. Stiu pe cineva care si-a cumparat la marginea orasului un petec de pamant de 320 m. Omul are o problema la cap, dar cine nu are. Ii este teama de un cutremur catastrofal si si-a procurat un fel de container, unchiosc metalic de 3 x 2,4o m. A imbunatatit chioscul, l-a izolat, i-a facut o copertina imensa in fata, l-a imbracat in lemn, l-a vopsit, l-a dichisit si, in cele din urma l-a transformat intr-o casuta de vacanta. Fobia cu cataclismul l-a transformat intr-un veritabil bijutier chiosculesc, ca sa zic asa. Omul a evitat astfel sa faca proiect, sa umble peste tot, receptii, controale, etc. Credeti ca e posibil sa nu aiba in viitor probleme ? El sustine ca nu e necesar niciun proiect, ca doar a asezat cu macaraua, constructia metalica, pe patru pietroaie. Asta vreau sa fac si eu. Atat voiam sa stiu: pot sa-i dau la intors pe astia de la primarie ? Si eu am oroare ca si omul cu contanerul, de hatisul de hartii. Va multumesc mult, mult, mult !


 63. 63
  Raj lt.rez.:

  Dna Seva e neconformista. Eu as zice ca e non stop-ista. Dra Nora: scuze pentru divagatiile mele obisnuite. Asta nu inseamna ca nu am citit articolul. Va pup indraci ! Si pe d-l 1Q, pe d-l Danny…


 64. 64
  Raj lt.rez.:

  Dra Nora a plecat franta la culcare. Adica fracturata, de la fractura, deci tot franta. S-a dus fracturata in pat…


 65. 65
  Raj lt.rez.:

  Dra Nora: eu tot timpul sustin ca Serban Huidu e mai jigodie decat Mircea Badea. Daca eram in locul lui, eram fericit sa fac,,, cativa ani de inchisoare. Unde-s remuscarile, nelinistea, angoasele, rusinea, cainta ? Mare parte din emisiunile lui au fost batjocuritoare. Episodul cu partzul scapat in direct de Mihaela Tatu l-a descalificat total in ochii mei. Pe Tatu n-a descalificat-o. Se mai intampla sa mananci o iahnie de fasole, sa te lase supapele…


 66. 66
  Nora:

  Raj, eu nu prea urmăresc ştirile de tipul ăsta. Nu ştiu eu despre angoasele celor din jurul meu, darămite despre ale lui Huidu. Nu sunt la curent nici cu mica problemă a Mihaelei Tatu.

  Val_one: vezi? A fost în van! Tot n-a priceput! 😆


 67. 67
  andreea:

  🙂
  Raj, cred că nu e nevoie de autorizaţie. nu e nici măcar construcţie provizorie, dacă o poţi lua cu macaraua. dar nu bag mîna în foc că nu e vreo reglementare specială pe la voi pe acolo.
  poţi să mă mai întrebi. nu mă supăr. dar s-ar putea să nu le ştiu pe toate. 🙂


 68. 68
  Danny:

  Raj, tu crezi ca e diferenta mare intre romanii de rand si coreenii de rand? Daca te duci in mediul rural, ai sa vezi cca 50% dintre tarani la fel de incuiati ca si coreenii. Nu uita ca romanii au trecut printr-un proces asemanator pana nu demult. Ma refer la regimul ceausist, cantece si cantecele dedicate conducatorului iubit, obedienta fata de conducator, pupincurism fata de sefi in orice imprejurare, epoca de aur, minciuna cat cuprinde, dictatura placuta cu zambetul pe buze si heirupism la o munca ipocrita, adica te faceai ca muncesti, iar statul se cam facea ca te plateste. Ce au facut romanii in aceste conditii? S-au obisnuit cu ideea, au dat din umeri, si au zis „asta e”! Acesta e si motivul pentru care romanii sunt acum asa cum sunt, niste sclavi umili si corupti! A se exclude persoanele de fata (a se citi pe ambalaj.

  Asta e romanul, Raj. Eu n-am fost niciodata asa, d-aia nu ma consider roman, d-aia nu sunt patriot.

  Inca o chestie: romanii se nasc deja cu creierele spalate. Educatia e totul ce conteaza. Dar, in Romania dupa ’90 nu mai exista educatie. In perioada ceausista a existat educatie, buna-proasta, dar a existat.

  Raj, societate militara nu are cum sa existe, invece, poate exista regim militar, dictatura militara. Conducerea poate fi politica sau militara. Populatia trebuie sa fie sclava( in opinia lor, nu a mea) trebuie sa fie turma, sa fie condusa. Ai priceput, Raj???


 69. 69
  Danny:

  Nora si Valonash, stimate papusi, nu va fortati prea mult inteligenta ca dati in exagerare. Aveti o anumita inteligenta, se simte acest lucru, dar nu o exagerati pana la limita anormalului. Nu o duceti pana la exasperare, ca o stricati dracu’. Mai aveti nevoie de ea, macar sa-mi raspundeti provocarilor mele. Apoi va puteti lepada de ea.

  Valonash, e cazul sa te ascunzi o luna de zile de acum incolo. Am inceput sa te cunosc.


 70. 70
  Nora:

  Mon dieu, incepe colectia de aprilie. 😆


 71. 71
  Costelus:

  Nu Jasmine, nu numai eu am gresit.

  Uite, mai bine ar scrie Nora comentarii in numele meu. Asa cred ca ar fi cel mai bine.


 72. 72
  Seva Tudose:

  bai,Danny da-te-n pula calului !


 73. 73
  Costelus:

  Raj: regimul nord-coreean va pica doar daca vor fi suficient de dobitoci incit sa atace SUA. In rest, din interior, e imposibil de rasturnat. Big Brother dus la perfectiune.

  Oricine greseste impotriva regimului ajunge in puscarie, impreuna cu toata familia, iar urmatoarele trei geenratii vor sta tot in puscarie. Da, nepotul va muri in puscarie pentru ca bunicul n-a plins suficient la o demonstratie.


 74. 74
  Seva Tudose:

  Costelus

  nu te mai linge pe rani,treci in randul unul la atac !
  (eu am o afinitate ptr.tine) ca si Edle ! chiar daca asta creaza dureri de cap Norei 🙂 😆


 75. 75
  Nora:

  Costeluş, mai miorlăi mult? Hai, că nu ţi-a luat nimeni capul. Şi nu, nu mă interesează să scriu comentarii în numele tău.

  Seva, nu mă doare pe mine capul din atâta lucru. 😆


 76. 76
  Seva Tudose:

  costelus#73

  vai Doamne,ce mult mi-a placut…si frica imi e ca ai dreptate…


 77. 77
  val:

  da` ce acces de generozitate l-a lovit pe Danny! cică să m-ascund doar o lună! ce-o fi cu el? 🙄


 78. 78
  Nora:

  Are un puseu de deşteptăciune. E însoţit de febră şi convulsii. 😆 Alergii de sezon, deh!


 79. 79
  val:

  😆 😆

  ia să vedem, s-o fi înverzit?


 80. 80
  Costelus:

  De ce, Nora? Doar asa am putea fi si noi de acord.


 81. 81
  Nora:

  Costeluş, eşti cam indecis. Eu sunt rea cu tine pentru că tu nu eşti de acord cu mine sau pentru că aşa sunt eu în general? Ba zici că mă reped la tine chiar şi când ai aceeaşi opinie, ba că nu suport să fiu contrazisă. Deci, cum e, pisoi? Mă contrazici au ba? Eu cred că nu contează şi mai cred că tema asta mă plictiseşte teribil.

  Val_one: s-a. Şi s-a şi umflat. L-am legat la sol că îl lua vântul. Danny, gânditorul gonflabil.


 82. 82
  Costelus:

  Seva, eu am citit asta despre Coreea de Nord:

  http://web.archive.org/web/20120509181622/http://www.guardian.co.uk/books/2012/mar/16/escape-north-korea-prison-camp

  Poate daca n-as fi stiut ce au facut comunistii in Romania, n-as fi crezut ca e adevarat.

  Despre fracking, eu nu cred ca e mai periculoasa decit alte forme de exploatare (de exemplu, banalele termocentrale arunca anual in are tone de uraniu radioactiv). Problema cu multinationalele intr-o tara distrusa ca Romania e ca ei vin, ignora toate regulile privind poluarea, fac bani si pleaca. Dureaza ani buni pina sa obtii o sentinta intr-un proces si atunci ce sa vezi? Multinationala respectiva nu mai are nimic in Romania, nu ai pe ce sa pui sechestru. Pe scurt, ei cu profitul, Romania cu pirleala.

  Si apoi ce, vom avea noi gaze mai ieftine? Nici pomeneala, le ia pe toate ala de-a devenit milionar cu ingrasaminte facute din gaze luate pe gratis.


 83. 83
  Costelus:

  Uneori da, am impresia ca nu suporti nici o opinie contrara, iar respingerea e totala. Acuzi ca altii nu citesc, ca nu inteleg etc.

  Hai s-o luam de la capat, vedem cum merge. 😀


 84. 84
  Nora:

  Nu-i acuz pe toţi. Doar pe câţiva.

  Referitor la fracturare, uite ce se-ntâmplă în SUA: http://www.truth-out.org/news/item/7323:fracking-pennsylvania-gags-physicians

  Cam ce despăgubiri credeţi că vor primi oamenii afectaţi la noi din moment ce acolo pacienţilor li se interzice accesul la informaţii? Mie mi se pare strigător la cer să nu ai dreptul să ştii ce te-a îmbolnăvit. Ce stânga, ce dreapta, teroarea asta n-are orientare ideologică, e la fel de condamnabilă peste tot. Americanul ajunge să fie tratat ca un chinez într-unul din oraşele alea fantomă, ridicate în jurul fabricilor şi combinatelor.

  Câte familii de români aţi văzut să fie despăgubite când oamenii au făcut boli de plămâni sau alte nenorociri în urma muncii în combinate? Apoi, tipul ăsta de exploatare duce la cantităţi mari de metan în atmosferă, metan care e de patru ori mai nociv decât CO2 (vezi efectul gazelor de seră). După 5 ani, îşi strâng catafrusele şi pleacă, lăsând oameni bolnavi, terenuri pe care nu se va mai putea cultiva nimic, oameni fără ocupaţie, apă şi aer contaminate (iar toate astea vor ajunge să coste sistemul mai mult decât nişte fantasmagorice avantaje în urma unor doar promise, nu realizabile, preţuri mai mici la gaze).


 85. 85
  Costelus:

  Asta e political corectness. Ce, vezi pe vreun doctor sa spuna ca margarina e toxica? Nu, margarina nu mai e toxica, nu mai contine trans-fat, va trebui sa mai asteptam 40 de ani pina ce sa se adune suficiente dovezi.


 86. 86
  Nora:

  Ce îndrugi acolo?
  Ia, gata! Coabitarea s-a încheiat! 😆 😆


 87. 87
  val:

  uite-aici corectness. nepolitical.


 88. 88
  Costelus:

  asta-i discriminare sexuala, val!!!


 89. 89
  Costelus:

  Am inteles, mai coabitam si miine?


 90. 90
  Danny:

  Sevo, kizda iepii o gasesti, sau tot mai buna e pula? Ia vezi cum tratezi cu ambele, poate iti iese de-o mancare.


 91. 91

 92. 92
  Edle:

  Seva, creca afinitate e un pic cam mult spus. 😀 Dar Costelus e simpatic, pana la urma, cu somonul, mujdeiul si chilotii sai de lana. Si le are el pe ale lui, dar prost nu e.


 93. 93
  Costelus:

  Nu mai am chiloti de lina! S-au rupt. 🙁

  In rest prost cam sint…


 94. 94
  junghiul:

  Vreți să vă tunng?


 95. 95

  Intre jazz si muzica, mai mult muzica decat jazz, una dintre cele mai suave voci ale lumii.


 96. 96

  Injuratura serii: Ma cac in andrei cartasul tau!


 97. 97

  Cugetarea amar pragmatica a noptii: Dragostea e atunci cand asculti si mirosi băşinile partenerului.


 98. 98
  val:

  greu cu incontinenţa asta, moşule.

  sau uşor, acum nici nu mai simţi cînd te scapi pe tine? 🙄


 99. 99
  Costelus:

  Ia uite cine e treaza la miez de noapte! 🙂


 100. 100
  junghiul:

  Ieri, mai mulți „indignați” din toată lumea s-au bătut de le-au mers fulgii.

  http://www.nbcbayarea.com/news/weird/London-Hosts-Public-Pillow-Fight-201782981.html

  Sper că nu sunteți alergici!


 101. 101

  Ia acum il inteleg si io pe ala de nu avea ochi s-o vada pe valuna de jigodie ce era.


 102. 102
  Nora:

  Nu suntem, Junghiul. 🙂


 103. 103
  Ana:

  Bună dimineaţa! 🙂


 104. 104
  Morringain:

  Neata! 😀 cum v-am spus, fetelor, dupa vreo jumatate de ora consortul meu a cerut de mancare 🙂


 105. 105
  Nora:

  Neaţa!
  😆 Şi ce i-ai dat?
  Oameni cu combustie internă accelerată!


 106. 106
  Morringain:

  Ah, nu, Nora, ii era foame inca de la restaurant 🙂 a rabdat totusi pana acasa 🙂


 107. 107
  Ana:

  Şi de ce n-a zis?! Îi dădeam Brigada de moravuri, că şi-aşa aproape m-a exterminat. Hmm… ce ţi-e şi cu italienii ăştia. Discreţi şi delicaţi. Cineva murea de foame-n stânga mea…

  Crecă opream numai fo două bucăţele de pizdulice, c-o luasem numai de dor de Cosa. Dar am provocat soarta; ura lui m-a ajuns înainte de ultima înghiţitură.

  De câinele de sub fustă nu v-am zis, nu?


 108. 108
  geluodagiu:

  buna ziua tuturor(celor vii) dar in mod deosebit, mosului de plexi-glas(adica glas in plex, pentru unii)!


 109. 109
  Nora:

  Ana, nu. Dar zi-ne. 🙂


 110. 110
  Ana:

  Ştii că am ieşit la un moment dat, să iau aer. Erau două mese afară, cu câte două scaune fiecare. M-am aşezat pe unul, aproape m-am prăvălit. Îmi era mult mai rău decât am lăsat să se vadă.

  În faţa mea, la cealaltă masă, era un domn înalt şi masiv, cu un fir de telefon vechi într-o ureche şi după ceafă. O fi fost badigard sau ce ştiu eu. Nu l-am văzut însă până n-am simţit sub fustă un pachet de muşchi calzi, mişcându-se. N-am avut putere să ţip, dar m-am speriat, iar acel domn a observat tresărirea şi mi-a zis să stau liniştită, că e un câine. Am ridicat niţel jupoanele, iar de sub ele a ieşit un fel de porc alb, cu nanism hipofizar, cu un rânjet înfometat şi cu limba lată, roz. Era un buldog mediu, n-am apucat să văd de care, c-a şi plecat.

  Oricum, era în trecere.


 111. 111
  Nora:

  😆 😆 😆


 112. 112
  junghiul:

  Holy shit!


 113. 113
  geluodagiu:

  Ana,

  dar tu ce credeai ca poate fi pachetul de muschi calzi, care se mai si misca pe sub fuste?

  „Noroc” cu badigardul ala care ti-a alungat… fantezia 🙂


 114. 114
  Costelus:

  de-aia is bune fustele scurte 😀


 115. 115
  Nora:

  Tot felul de porci albi cu limba lată caută să-şi facă loc pe sub scaune, printre jupoane.


 116. 116
  Nora:

  Evident, când îi ignori sau le dai un toc în dinţi, dau să muşte cu juma’ de bot şi să se victimizeze cu cealaltă. Bleah!


 117. 117
  Costelus:

  Moi? Ghita?


 118. 118
  geluodagiu:

  Imi place ca Nora este consecventa. Statornicia ei in iubirea dezinteresata se manifesta plenar prin propaganda negativa facuta totdeauna la adresa celor care nu se incadreaza in cercul ei de iubire. In cazul de fata textul asta, bine impanat de imagini(ca de, ne pricepem la mani-pula-re),este menit sa indigneze doar impotriva unora, chiar daca fractura respectiva, mai deunazi, era sustinuta si de marele iubit.

  Ce limbaj de lemn am!


 119. 119
  geluodagiu:

  Evident Nora, ca trebuie sa lovesti cu tocul in dintii celor care sar cateodata si la gat(de regula, ei cauta creierul printre picioare, pe sub fuste), nu mai sus, pentru ca ocolo nu vor gasi nimic.

  Unde nu-i cap, vai… e intre picioare.


 120. 120
  Ana:

  Nora,

  Uitai. Când a ieşit, câinele părea mulţumit. Mă rog, cât mă pricep eu la zâmbetele câinilor. Dacă stau să mă gândesc, asta mi-a ridicat niţel nivelul de selfăsim. Un câine cald şi fericit nu e ca nimic. 🙂


 121. 121
  Nora:

  Domnule Odagiu, sunteţi un trist imbecil. Un imbecil posomorât.
  Dacă n-aţi fi aşa de ocupat să-mi săriţi la gât şi dacă n-aţi fi atât de obsedat de ce e în fustele altora, aţi fi observat că eu m-am poziţionat mereu împotriva exploatărilor de la Roşia Montană şi a gazelor de şist, indiferent de guvernare. Ştiu, e de neconceput pentru dvs. şi tipul de analiză băloasă pe care o practicaţi.
  Deveniţi de-a dreptul scabros.


 122. 122
  geluodagiu:

  Si eu care ma asteptam sa primesc laude pentru ca faceam Norei un compliment: „(ca de, ne pricepem la mani-pula-re)”. Probabil ca inca nu a inteles ca eu nu ma aflu de nici o parte a celor care guverneaza ceva. Vad ca citeste, chiar cu patima, tot ce aberez eu pe aici.

  E posibil sa fie asa cum spune si sa fie din principiu impotriva „fracturarii” si eu vorbesc fara a fi citit chiar tot ce a scris ea despre asta.

  Nu stiu daca ce scriu o face sa sara si ea la gatul cainilor sau doar are ea niste preferinte pentru catelusii care stau in doua picioare sa primeasca bombonica.

  Eu nu doresc bombonica. Nu vreau sa fac diabet, de atata dulcegarie.

  Ana,

  cred ca stii de gluma si nu sari acum si tu la gatul meu


 123. 123
  Seva Tudose:

  Danny#90

  uite cum am recitit comentariile,rar o fac si nu-mi vine sa cred,ba boule ce ti-a casunat pe mine,asa deodata,vrei sa iti fut una in gura,hai sictir :mrgreen:


 124. 124
  Nora:

  Singurul care stă în două picioare sunteţi dvs. Cum nu primiţi nimic, schimbaţi placa şi încercaţi să muşcaţi şi să împroşcaţi cu mizerii. Sunteţi când unsuros, când cu ochii injectaţi. Ce manipulare, prostănacule? Am fost la un protest pentru o cauză în care cred, am pus nişte poze de acolo.
  Fireşte că citesc tot. Altfel cum mi-aş fi format părerea infectă pe care o am despre dvs.?


 125. 125
  Costelus:

  Auzi, N, da’ cu energia nucleara esti de acord?


 126. 126
  Morringain:

  @Ana: la cat e de mancau (si ai vazut cat e de subtire! :() cred ca ar fi putut manca toata mancarea de la masa. Dar nu prea i-a placut mancarea. Vina e normal a maica-mii care gateste prea bine si l-a invatat prost 😀


 127. 127
  Ana:

  Da, Morringain, dar mai e şi vina lui, că e pretenţios. Şi cum n-ar fi? 😆

  Nu mi-ai spus ce-a zis de noi. L-am speriat? 🙄

  Dar ţie cum ţi-am părut? 😆


 128. 128
  geluodagiu:

  Cum e…parerea si pistolul. Si sa stii ca nu ma refer la denumirea blogului(scriu pe el destui oameni dezinfectati). Ma refer la persoana care are pareri formate.


 129. 129
  Costelus:

  Imi plac colajele de genul asta, nu stiu daca si voua:

  http://avaxnews.net/fact/Pictures_Of_Recent_Events_Early_October_2012.html


 130. 130
  geluodagiu:

  A, uitasem.

  Multumesc pentru complimentul cu statul in doua picioare! asa, doar eu. Cred ca exagerezi putin; mai sunt si alte fiinte bipede pe aici.

  Sa inteleg ca in sinea ta, ma respecti?


 131. 131
  Nora:

  Dacă aş fi crudă, v-aş arunca o bomboană. Nu, nici măcar o bomboană, o urmă de zahăr cleios. Doar aşa, ca să vă văd făcând tumbe şi dând din coadă. Cam aşa e cu verticalitatea dvs.
  Vedeţi, n-am greşit când v-am făcut prostănac.
  Da, vă respect aşa de mult că mă abţin cu greu să nu vomit când apăreţi.
  Şi cu asta, cam gata. V-am aruncat destule oase pe ziua de azi, aveţi ce ronţăi. Vă aştept cu noua repriză de turbare, nu vă grăbiţi. 😆


 132. 132
  Morringain:

  Ana, a fost frumos pentru amandoi 🙂 inclusiv glumita pe care mi-ati facut-o 😛 si da, la mancare si eu si Alberto suntem al naibii de pretentiosi. Dar pana la urma, important a fost sa stam impreuna, nu mancarea 🙂

  PS. Ai facut o cucerire, apropo 🙂


 133. 133
  Morringain:

  A spus colocatarul ca data viitoare trebuie sa aranjam sa gateasca el 🙂


 134. 134
  Costelus:

  Nora, eu cite picioare ham?

  Ham -- ham!


 135. 135
  geluodagiu:

  Nu te intrista, Nora! Chiar am sa respect indicatiile tale pretioase si o sa ma retrag, insa doar…de tot.

  Ai grije de sanatatea ta! Starea de voma iti vine de la fierea cu care iti hranesti sufletul.

  Nu-mi mai raspunde, pentru ca nici macar nu voi mai citi nimic pe acest blog cu administrator blocat in propria admiratie


 136. 136

 137. 137
  junghiul:

  Uneori dacă n-ar fi reci cracii ar dispărea tot farmecul!


 138. 138
  junghiul:

  Ham-ham?


 139. 139

 140. 140
  Costelus:

  Miauuu!

  Ca stiu si limbi straine 🙂


 141. 141
  Costelus:

  Uneori dacă-s prea reci cracii poti face otita.


 142. 142
  Costelus:

  Tocmai am jucat sah la 1 minut cu cineva care-si spune Bartonella. M-a amuzat cum suna. 😀


 143. 143
  junghiul:

  Să n-o nimerești pe Salmonella! Atunci să vezi Tangoul cailor negri!


 144. 144
  Costelus:

  Norella, saptamina viitoare la ce mai protestezi?


 145. 145
  Ana:

  Morringain,

  Ha! Normal c-am făcut o cucerire. Crezi că mi-a fost uşor să fiu cuminţică şi să nu-mi bag nici măcar o juma’ de pulă la masă? 🙄

  Io te-ntrebam cum i-am părut noi, fumeie. Cum am fost toţi. Gaşcă. Cum i-a/v-a fost cu noi.

  Găteşte, cum să nu. Data viitoare chiar găteşte el. Gata cu huzureala! 🙂


 146. 146
  Ana:

  Junghiul,

  Care craci? 🙄


 147. 147
  Morringain:

  Ana, e foarte fericit ca v-a cunoscut si ii pareti impreuna foarte simpatici. Chiar imi spunea ca eram, ca grup, singurii oameni ca lumea din tot restaurantul 🙂

  Ah, si nu trebuie sa ii spui de doua ori, pentru ca iubeste sa gateasca pentru prieteni. Acum zece ani, cand inca era holtei, avea o zi pe saptamana cand gatea pentru toti prietenii lui de atunci (vreo 30 de persoane doar), la el acasa. Era o imbulzeala pe la el pe acasa, ziceai ca e restaurant 😀


 148. 148
  Morringain:

  Ah, si nu-i nevoie sa fii chiar cuminte. Stii bine ca barbatilor le plac fetele rele 😛


 149. 149
  Nora:

  Costeluş, ce draci vrei?


 150. 150
  Costelus:

  Ne plac fetele rele, dar nu foarte foarte rele. 😀

  Ma jucam si eu pe aici, ce sa vreau?


 151. 151
  Nora:

  Morringain, vă invidiez pe amândoi pentru talentul culinar. 🙂
  Şi mă bucur că nu l-am speriat pe Alberto. 🙂


 152. 152
  Ana:

  Cuminte am fost, ca să nu vă sperii. Mai ales pe el, că ştiu bine că oamenii învaţă întâi înjurăturile dintr-o limbă. 🙂

  Sigur i-a plăcut la mine că sunt un partener de nădejde la fumat. Plus pidulicea, care, e drept, ne-a plăcut tuturor. 😆

  Da, clar: data vitoare gătim în grup. Adică el, iar noi vom fi calfe.

  Mie îmi place foarte mult de fiecare dintre voi şi la fel de mult de amândoi, asta ca să ştii şi să-i spui şi colocatarului.


 153. 153
  junghiul:

  Stai să visez frumos și rece!


 154. 154
  Ana:

  Tu cu ce să-l sperii, Nora? 🙄

  Morringain,

  Io chiar sunt proastă de cuminte, mai salvez imaginea de scârbă cu limbajul dezmăţat. Pe mine, dacă mă faci să râd, e totul. Că nu râd la orice. Iar aseară chiar a fost mişto.


 155. 155
  Nora:

  Junghiul, mi-adusei aminte: a venit Santo?


 156. 156
  junghiul:

  Pfoai!

  Ce vă invidiez!


 157. 157
  junghiul:

  Nu.
  Poate săptămâna viitoare.


 158. 158
  Nora:

  Ana, mama mi-a zis mereu că nu zâmbesc destul.
  Junghiul zice de craci reci. De-astea. 😆


 159. 159
  Morringain:

  @Nora: merci 🙂 norocul e ca ne-am specializat pe chestiile pe care celalalt nu le poate face. Desi eu nu-s chiar experta, totusi 😀

  @Ana: las ca nu era nevoie, daca nu s-a speriat in zece ani de mine, nu se mai sperie de nimic 😀 Si nu-i mai zic, ca nu e nevoie, a inceput sa va citeasca, acum nu mai scap de el nici pe aici 😀


 160. 160
  val:

  doi frumoşi de peste mări şi ţări, Morringain. 🙂

  şi cu toate că ştiam la ce să mă aştept, tot m-aţi surprins deosebit de plăcut. 🙂


 161. 161
  Ana:

  Nora,

  Ba zâmbeşti, dar nu foarte explicit. Pour les connaisseurs. 🙂

  Junghiul,

  Când ai drum la Bucureşti, dă un semn. 🙂


 162. 162
  Nora:

  Morringain, să zici dacă vrea cont. 😆


 163. 163
  Ana:

  Deci nu scapi de traduceri, Morringain. 😀


 164. 164
  Morringain:

  Junghiule, pai poate trebuie sa ne organizam naibii o data sa ne intalnim mai multi 🙂

  @Nora: nu-i adevarat, eu te-am vazut zambind aseara 🙂

  @Val: merci mult de tot ca ai venit si merci pentru laude, desi nu le merit 🙂

  @Nora: eh, nu stie romana asa bine incat sa si scrie. Dar cu timpul cine stie 🙂


 165. 165
  Nora:

  Morringain, nu-i bai. Scrie-n engleză sau italiană. 😀 Ne „internaţionalizăm” dracu’. 😆


 166. 166
  Ana:

  Morringain,

  N-o fi ştiind, dar înţelegea tot ce-i spuneam eu. Aşa că…

  Val,

  N-ai vrut pizdulice, nu mai vorbesc cu tine. 😆


 167. 167
  val:

  lasă, Ana, doar ştii că eu nu fac experimente gastronomice. 😆


 168. 168
  Morringain:

  @Nora: eventual sa scrie de bucatarie. Ne specializam si pe asta 😀

  @Ana: pai da, ca eu vorbesc o amestecatura de italiana si romana acasa. Las sa invete, cum e aia sa nu-mi stie limba? 😀

  @Val: sfioaso! e doar o bucata de carnita 🙂 si mie imi pare rau ca nu am luat asta, porcul meu era saracu prea alergat sa mai aiba si gust 🙁 noroc cu varza calita.

  Apropo, fetelor, am luat azi babic de o la o ruda care cu facutul de babic si carnati se ocupa. Mancare orgasmica, nu alta. Stiu, stiu, ma gandesc naibii numai la mancare, opsedata ce-s 😀


 169. 169
  Morringain:

  Nicio legatura cu ce discutam, dar m-a facut sa rad:


 170. 170
  Ana:

  Val,

  Hmm… 🙄 Şi la mine cum te descurci?

  Morringain,

  Opsedată carnal. 😀 Ptiu, pleonasm!


 171. 171
  Morringain:

  Da, Ana, pleonasm 😀


 172. 172
  val:

  la tine mă descurc aşa cum ai văzut deja, Ana. 🙄


 173. 173
  Ana:

  Păi, am văzut că bine, iar de experimente nu ducem lipsă. 😆

  Zi că n-ai mâncat fiindcă nu ţi-a plăcut cum sună. Zi. Recunoaşte.


 174. 174
  val:

  nu recunosc nimic! 😀


 175. 175
  1Q:

  Bună dimineaţa la ceas târziu de seară! Citiţi şi părerea mea, nu fiţi chitre.. că şi io v-am citit. Nu-mi daţi în cap, că ăla e locul preferat al mamei. Draq vă ia dacă daţi şi lăsaţi urme de violenţă! Mai bine mă scuipaţi în gură.
  alexa… Fii atentă şi tu, lasă epilatul! Crăcănato! Mi te imaginez mulgând vaca pe malul unui râu. În apă te văd invers..
  Acu-i acu` ; trag aer în pept , 2,3,..şi:
  Ete că nu mă mai indignez deloc, pt nimic. Exploatarea gazelor de şist e o afacere ca oricare alta de la lovitura de stat (poreclită revoluţie) încoa`. Credeam că energia se regăseşte pe lista unei strategii de siguranţă naţională, dar acestea (strategiile) nu mai există de multişor. Zic de parcă ar fi existat. Ieşitul în stradă nu rezolvă nimic pt că întotdeauna altcineva are de câştigat, numai cel ce iese în stradă nu. Niciodată n-au câştigat ceva. Au făcut mereu jocul cuiva, din proprie convingere, fără să le pese sau să realizeze. Orice ar fi făcut, aveau sentimentul că părerea lor contează. Ia să nu mai facă nimeni nimic şi să nu mai fie ingredientul unor experienţe sociale. Io nici la vot nu mai ies, de parcă aş fi crezut vreodată în el. Arta manipulării maselor este atât de fină, de evoluată, încât şi intelectualii sunt prinşi, ceea ce este f grav, unii dintre ei fiind repere credibile pt restul. Nu avem nimic transparent pt a discerne binele de rău. Nu avem guvern, ci o şleahtă de slugi snoabe aflate sub ordinea unor bizarerii mondiale, chit că risc să credeţi că o ard pe latura conspiraţionistă. Indiferent ce convingere voi avea ca protestatar, considerată logică, de bun simţ, aparent normală, ea va fi doar un scenariu din alte câteva, previzibile, calculate la rece de un grup de elitişti fără scrupule. Nu trăiesc cu impresia că tot ce se întâmplă cu România e aşa, la întâmplare. Nu. Zona cu numele România se află pe lista statelor dominante, conduse de imperiul financiar al nenicilor de care pomenea Cosa. Nu e singurul cu convingeri de-ăstea.
  Da, exploatarea gazelor de şist poluează serios iar orice cutremur ce s-ar fi produs, probabil şi fără fracturare hidraulică, ar cădea pe Chevron. În afară de potenţialul seismic, cel mai îngrijorător este deşeul lichid, cu secreta lui compoziţie, (extras odată cu gazul) care trebuie depozitat undeva în anumite condiţii (20% rămâne în sol la o adâncime destul de mare). Dar, după cum ştim cu toţii, din orice interacţiune a omului cu natura rezultă poluare. Omul poluează şi când respiră. Industria ne-a pricopsit cu metale grele, agricultura a folosit îngrăşăminte excesiv, apele sunt infectate de căcălău (canalizările cu staţii de epurare al căror randament nu sare de 10%), gropile de gunoi nu sunt ecologice, pânza freatică are un nivel mare de nitriţi şi nitraţi. Peste tot avem surse de poluare. Am rezolvat ceva? Poluatorii ascund urmele, corup responsabili cu mediul pt avize/autorizaţii, etc. Acum, iaca, cică avem de ales între gazul scump rusesc şi promisiunea unui gaz ieftin de la jidanul Chevron, o companie extrem de puternică din lanţul concernelor de top mondial. Şi unii şi alţii au acelaşi interes, protestele doar îi sâcâie ca bâzâitul unor ţânţari pe la ureche. Niciunul nu face afaceri din dragoste pt România. Chevron îşi permite să polueze şi nu-i urechează nimeni, că n-are cine. Cine ar putea? Americanii n-au reuşit. Nu-mi spuneţi că noi, românii, suntem daţi draq şi dacă noi vrem ceva, nu ne opreşte nimeni. Statele care nu sunt de acord cu această formă de energie se bazează pe sursele existente care le sunt suficiente, par dezinteresate, categorice şi nu au intenţia unei independenţe energetice. Da` na, 2 ţări sunt bogate în acest zăcământ: Polonia şi România. Polonia a acceptat compromisul energetic. Oricum, economic, România este distrusă iar locuitorii ei sunt fără nicio apărare ba chiar sunt dezbinaţi într-un hal fără de hal, sfidaţi de foşti nomenclaturişi oportunişti cu progeniturile lor şi snobi parveniţi, manelişti şi alte entităţi cretinoide. Resursele nu ne mai aparţin, de parcă ne-au aparţinut vreodată..

  Unde eşti tu, acum, UE, şi ce păzeşti? Dacă tot eşti atât de isterică în privinţa protecţiei mediului, de angajamentele faţă de protocolul de la Kyoto, fabrică de directive, de ce nu iei tu atitudine printr-o politică de interzicere a acestui tip de energie americană pe moşia ta? Tu eşti sefa! Fă ceva sau du-te draq!

  Pfoaidemine..ce-am mai scris! Nu sunt anormal!


 176. 176
  Ana:

  Te mâncă-n cur, Olamicu’. Te descurci cu Nora, că ea are prafuri de scărpinat goimi. 😀


 177. 177
  1Q:

  Am viermişori, mică!

  Nu-mi trece cu nimic. Nora are treabă, priveşte după bicicleta galbenă.
  alexa o fi murit.. de dorul meu. Ciudat! Mai aştept o ţâră apoi o jelesc.


 178. 178
  1Q:

  Val mă priveşte c-un oki critic..


 179. 179
  1Q:

  Dar d`abia i se vede guriţa.
  Toată lumea e în pat la teveu. O fi vreun meci?


 180. 180
  Morringain:

  eu ma uit la romania danseaza 🙄


 181. 181
  1Q:

  Neaţa, d-na Morri!
  Uitaţi-vă, uitaţi-vă! Că doar atâta mai poate, deşi, habar n-are pe ce picior dansează..


 182. 182
  Costelus:

  De unde gaz ieftin de la Chevron? Pretul gazului e reglementat la nivel european. Desi Romania mai extrage ceva gaz, populatia plateste acelasi pret, aliniat la nivel european. Gazul mai ieftin il ia Ioan Nicolae, doar nu degeaba e cel mai bogat roman.

  In rest nu-i chiar asa, daca nimeni nu iese in strada si nu spune nimic, politicienii vor fura in continuare nestingheriti.


 183. 183
  Ana:

  Duador. Cu rapel la şapte zile. 😀

  Morringain,

  Şi noi. Şi râdem ca proştii. 😀


 184. 184
  Costelus:

  Da chiar, unde-i Nora, o fi vreun miting? 😀


 185. 185
  1Q:

  Dom Raj,
  Extreme salutări! fără rezerve..

  Crecă am exagerat cu scrisu-n seara de final de w-end.
  Mă zvârl în baldachin. Uof, da-r-ar insomnia-n tine, alexa, prăpădanie îndrăgostită!


 186. 186
  Edle:

  Misto, nebunelor!

  Morringain, Ana a fost foarte politicoasa si la intalnirea noastra. Ma intreba din cinci in cinci minute daca B. stie injuraturi in romaneste. Cum dracu’ sa stie, ca eu il injur numai in engleza, sa inteleaga dracu’! I-am zis sa vorbeasca linistita, dar tot nu era ea foarte convinsa. 🙂

  Data viitoare vin si eu. 😉


 187. 187
  Morringain:

  Eu am doar impresia ca-mi mor neuronii numai lovita de audio (ca cu ochii sunt in calculator, va dati seama).


 188. 188
  1Q:

  Costeo,
  Da, ar fi mai ieftin decât cel de la ruşi, că e luat din ograda ta.
  Ce să zic! Le e o frică de tine că ieşi în stradă, mamă-mamă! Politicienii vor zice adio la furăciuni, plângând cu muci!


 189. 189
  Morringain:

  nebunu de fi-miu si-a pus sub tricou baloane drept tate 🙄 mi l-or fi schimbat astia naibii la martenitate? 😀


 190. 190
  1Q:

  Pret reglementat la nivel european?
  Avem ANRE, singura care reglementeaza pretul la nivel national. Nu e european. Statul care ia gaz rusesc are un contract în urma unei negocieri.


 191. 191
  Costelus:

  Mai ieftin pentru cine, ma? Ca doar nu pentru consumatorii mici! Iar de Niculae ma doare-n cur.

  Na, daca vrei sa faci ceva care sa doara si mai tare, muta-ti toti banii in alta tara. Sau, daca poti, lucreaza la negru. Platesti in Romania doar TVA cind iti cumperi ceva de haleala.


 192. 192
  Costelus:

  Zi-i ca trebuia sa le puna in pantaloni! 😀


 193. 193
  1Q:

  Am uşchit-o! Vă pup energetic, frânt după Edle s-o pup pe claviculă..


 194. 194
  1Q:

  Adică noapte bună! Asta am vrut să zic mai în amonte, dacă nu-s prea îndrăzneţ..


 195. 195
  Edle:

  noapte buna, 1q! 🙂


 196. 196
  Ana:

  Dana,

  Neapărat! 🙂

  Morringain,

  Garant mă pun că nu ţi l-au schimbat. 😆 Se joacă şi el, mare lucru.


 197. 197
  Costelus:

  Exista totusi multe alternative energetice sigure. Chiar si energia nucleara, folosita corect, e mult mai sigura decit sa torni apa radioactiva intr-o gaura.


 198. 198
  Morringain:

  Ana, glumesc si eu. Ma mir de inventivitate 😀

  Costelus, si-a pus si acolo, stai linistit. N-am dat eu informatii complete.


 199. 199
  Nora:

  1q, sa vezi ce-ti fac mai incolo! 😆


 200. 200

  Sal’tare Gelu! Fii tare pan’ la capat!


 201. 201
  Nora:

  Venisi, uratanie? Hai, mai zi si tu o data cum ne parasesti! Ia un loc langa domnu’ Odagiu, colo la gard, fii copilu’ -- cam ofilit, e drept -- de adunat nuiele. 😆


 202. 202
  Nora:

  Care capat? Al 5257-lea? 😆 cine stie, v-o reusi acum, va tin pumnii, obletilor!


 203. 203
  Nora:

  Nastasiaaaaa! Zi ca esti bine!


 204. 204
  val:

  ce se mai regăsesc spiritele alese…

  nu te amesteca, Nora! 🙄


 205. 205
  Nastasia:

  Îs bine, îs bine, mulţumesc de grijă. Numa’ că am fost cam cu curu’n sus zilele astea şi m-am gândit că nu se cuvine să ies între oameni, mai bine să mă ascund undeva cu mutra mea indecent de tragico-îmbufnată. Da’s la curent cu toate.


 206. 206
  Nora:

  Nu m-amestec. N-ai idee cat ma bucura regasirea lor. 😆


 207. 207
  Nora:

  Zi cu piciorul, curu’ e mai elastic, se reface mai repede.


 208. 208
  Nastasia:

  Piciorul funcţionează, da’ arată ca dracu. Ar trebui fotografiat şi expus. Aşa o paletă de culori! Nu mi-aş fi închipuit că o echimoză se poate manifesta plastic cu asemenea talent.


 209. 209
  Nora:

  Esti sigura ca e ok? Cand am cazut ca tuta pe scari la metrou, s-a umflat, m-a durut cand calcam in el, dar de expresionism german parca n-am avut parte.


 210. 210
  Morringain:

  Nastasia, eu am scapat o farfurie pe picior si mi-a fracturat un oscior pe acolo, de aia am avut aceeasi paleta de culori. De aia iti spuneam mai bine sa mergi totusi la doctor.


 211. 211
  Nastasia:

  Cred că e ok, nu doare când calc pe el, e un pic mai sensibil, dar în curs de dezumflare şi decolorare -- sper! Atfel, la vremea sandalelor, va trebui să-mi pun obiele.


 212. 212
  Ana:

  Care-i moale să ridice mâna! Nu, nu, am zis mâna, nu-ţi trăbă scripeţi pentru ea! Da? Deja? Hai, capu’ sus, asta nu mai contează de la un moment dat până la ultimul… moment.


 213. 213
  Costelus:

  Vai, Nastasie, dar nu trebuie sa te jenezi! Nora e asa cum ai zis tu cam tot timpul. 😀


 214. 214
  Nastasia:

  Costeluş, ai tu noroc că mi-eşti drag, nici eu nu ştiu de ce. Şi că eşti departe. Altfel, te-aş invita la masă şi ţi-aş pune sticlă pisată în mâncare.


 215. 215
  Nastasia:

  Şi praf de scărpinat în chiloţei.


 216. 216
  Morringain:

  N-am idee de ce mi se incarca pagina asa de aiurea (probabil reteaua tampita de aici, nu ca a mea nu ar fi si ea tampita). Da tot raul spre bine, acum am vazut comentariul tizei. Scuze, tizo, n-a fost cu intentie. Pai vino, vino si la Canterbury cand te-or prinde nostalgiile 🙂


 217. 217
  Costelus:

  Morringain: incearca sa cureti cache-ul de la browser.

  Ai venit cu tot cu pisica?


 218. 218
  Morringain:

  Merci. Nu, e acasa sub supravegherea unui amic. Abia astept sa o vad. Pe ea, patul meu, televizorul meu care nu prinde niciun program de asta zapacitic, bucataria mea, baia mea. Da, mi-e dor de acasa 😀


 219. 219
  Costelus:

  La mine directia e inversa. 🙁


 220. 220
  Costelus:

  Si chiar ma intreb daca voi avea vreun loc pe care sa-l numesc „casa mea” vreodata. Probabil ca nu.


 221. 221
  Morringain:

  am sters cache-ul, dar problema tot persista. eu sunt ca pisicile, cred, ma atasez de loc. si am si foarte multe tabieturi.


 222. 222
  Edle:

  Morringain, n-am mai ajuns pe la frate-meu, ca ne-am intalnit pe drum cumva. Da’ cand trec pe-acolo, vin si pe la tine, ca ce mi-e Londra, ce mi-e Canterbury, la o adica. 🙂


 223. 223
  Morringain:

  perfect 🙂


 224. 224

 225. 225

  Junghiul se transforma din spirit in lingepasarica. Macar pasarica aia de-ar fi mai tanara. Ce satisfactie poate sa-ti dea un lindic pleostit si unsuros? Ma intreb si eu retoric, foarte evident!


 226. 226
  Nastasia:

  Sigur că retoric, moş dement. Că n-ai avut parte în viaţa ta de unul, fie el şi pleoştit.


 227. 227
  Morringain:

  Neata 🙂 azi e zi de repaus. Cica. Nu si pentru ficat sireacu’ 😀 Sunt in plan chiftele de creier. N-am mai mancat de vreo suta de ani 🙂


 228. 228
  Morringain:

  Si da, dati-ma in judecata, tot de mancare stiu.

  Btw, am o nelamurire. Mi s-a atras atentia, de mai multe ori, ca s-a schimbat regula si se spune fi, sti, etc. Eu am invatat cu doi de ii si asa mi se pare firesc. Deci cum e? 😀


 229. 229
  val:

  neaţa! 🙂

  Morringain, nu s-a schimbat nicio regulă. fiind prea mult de explicat, las pe altcineva:

  http://www.clubopel.com/viewtopic.php?p=227295


 230. 230
  Morringain:

  Aha, bun, deci sa nu ma fac naibii de ras (inca o data, adica) 😀


 231. 231
  Nora:

  1Q, dacă cel care iese în stradă nu poate schimba nimic, atunci nu văd cum ar putea s-o facă cel care nu face nimic.
  Explică-mi şi mie cum vezi tu eficienţa pasivităţii. Prin ce se clinteşte sistemul prin faptul că staţi acasă? Cei pasivi sunteţi oricum majoritari: jumătate din români nu ies la vot. Iar asta nu de ieri, de azi. Cu ce e mai bună situaţia?
  Apoi, referitor la preţuri, liberalizarea pieţei la care suntem obligaţi să trecem va face să fie irelevant faptul că gazele sunt extrase de aici. Vezi cazul OMV. Benzina de la OMV nu e mai ieftină decât cea de la Lukoil, de exemplu.


 232. 232
  Nora:

  Morringain, tot timpul a fost „a fi”, „a şti”. Doi „i” apar la anumite persoane şi timpuri.
  Tu ştii. Dar „vei şti”.
  Să fii. Fii! Nu fi! Să nu fii! Vei fi.


 233. 233
  val:

  unde te faci de rîs, Morringain, că eu nu te-am văzut să dozezi incorect i-urile? 😆

  a, dacă ţi-o fi spus cineva: tu nu şti bine! sau: fi şi tu mai atentă cu i-urile alea!, se face el de rîs, nu tu. 🙄


 234. 234
  Morringain:

  Uff, e cam complicat ca habar nu am cand se pune un i si cand doi. Asta e, daca am facut gramatica pana in clasa a opta si atunci cand am facut-o, am facut-o cu o unguroaica 😀


 235. 235
  Morringain:

  Merci, Nora. Oricum, daca ma vedeti bestelind limba, sa-mi spuneti. Si maica-mea ma besteli acum, dar la modul general si traditional ei 😀


 236. 236
  Nora:

  Hai că încerc să sintetizez informaţia cumva.
  A FI
  Ai doi „i” doar la conjunctiv prezent (să fii, să nu fii) şi imperativ afirmativ (fii!).. De ce? Pentru că radicalului (fi-) i se adaugă terminaţia de persoană (i) (a doua sg. în cazul de faţă). Aşa rezultă cei doi „i”. În rest, toate formele lui „a fi” sunt cu un singur „i” pentru că se formează de la infinitiv căruia nu i se mai adaugă nimic.
  Nu fi!
  Să fi fost.
  Vei fi. Voi fi. Vom fi etc.
  Aş fi. Ai fi. Am fi etc.

  A ŞTI
  Ai doi „i” la indicativ prezent (
  tu ştii), conj. prezent (să ştii, să nu ştii). Aceeaşi explicaţie de mai sus. Radical + terminaţie de persoană = şti + i = ştii.
  La formele rezultate din infinitiv, la fel ca la „a fi”, ai un singur „i”:
  Aş şti. (persoana este sugerată de auxiliarul „a avea”)
  Voi şti. (persoana este sugerată de auxiliarul „a vrea”)


 237. 237
  Morringain:

  @Nora: intre timp am aflat, am gasit niste articole care iti dau mura in gura. Mie mi s-a atras atentia la indicativ prezent ca se spune cu un singur i (si pe vox!!! :D) si ma gandeam ca nu mai stiu eu sa vorbesc naibii romana deloc 😐

  Dar multumesc ca iti iei din timp sa lamuresti boamba 🙂


 238. 238
  Nora:

  Vai de capul ălora. Adică ziceau că se scrie „tu şti”? 🙄


 239. 239
  Ana:

  Nu poţi să spui şti, că nu te lasă lueta.


 240. 240
  Morringain:

  mda, exact asa mi s-a spus, ca cica s-ar fi schimbat regula, tocmai de aia am intrebat, pentru ca eu nu sunt la curent cu ultimele hotarari ale academiei.


 241. 241

 242. 242
  Nora:

  Nu s-a schimbat nicio regulă în conjugarea verbelor ăstora, nu ştiu ce-or delira ăia.
  Doar la „a continua”, mai nou e „eu continui”. Mai nou, mă rog, din 2005 încoace, de la DOOM 2.
  Dar eu tot „eu continuu” zic şi scriu. 😀


 243. 243
  val:

  ah, Ana, unii au lueta mai permisivă. 😆 pot vedea două mingii fără să clipească. 🙂


 244. 244
  Morringain:

  Cateodata schimbarile astea mie mi se par cam fara sens. Dar asta, trebuie sa traim cu ele. Cat despre „continuu” si „continui”, recunosc ca eu cam folosesc a doua forma. Spre norocul meu e si forma corecta mai nou 😀


 245. 245
  Ana:

  Val,

  Minge-n luetă?! 😆

  Nora,

  Şi eu continuu să… continuu. 😀 Doo tute insurgente.


 246. 246
  Nora:

  Morringain: Unele vin să uşureze scrierea, fiind impuse de uz. Uzul bate norma, nu? 😛


 247. 247
  Morringain:

  Nu stiu de voi, dar mie mi se face parul maciuca: http://www.antena3.ro/inregistrari/in-premiera-cu-carmen-avram-72.html


 248. 248
  Morringain:

  Nora, in teorie, dar cate lucruri se fac in teorie 🙂


 249. 249
  Nora:

  Morringain, ascultai. E, da, înfiorător. O instituţie la fel de coruptă ca celelalte. Nicio deosebire.


 250. 250
  Ana:

  Nu mă miră deloc. Mi-e groază, dar nu mă mir. 🙁


 251. 251
  Morringain:

  stiu ca e la fel ca celelalte institutii, numai ca asta cica, tot in teorie, ar trebui sa fie separata de stat 🙁


 252. 252

 253. 253
  val:

  Nora, la cît am cobit eu anul trecut, nu mă mai surprinde nimic în ce-i priveşte pe ăstia.


 254. 254
  Nora:

  Apăruse ideea asta acum ceva timp, într-un proiect de lege pe la Min. Justiţiei, cel păstorit de Pivniceru. Apoi, a părut să intre în uitare. Acum văd că a apărut sub forma unui amendament propus de un deputat care nici nu crede că demersul său necesită explicaţii. Sau, mai bine zis, că noi le-am merita.


 255. 255
  Danny:

  Ia uite ce explicatii da Nora pe blog! Explicatii gramaticale date de Nora-gramatica. Bravo, draga. Ar trebui sa iei bani pentru acest lucru.

  Morringain, ce daca te faci de ras? Nu-ti place? Rasul ingrasa, romanco-englezoaico!

  Cu doi de (ii) n-a fost niciodata infinitivul verbului „a fi” sau „a sti”! Poate in engleza a fost pe timpul lui Oliver Cromwell: „to bee”!

  Numai cu un singur „i” a fost (intruna), Nora.

  Bun raspunsul de la 226, Anastasia. Intotdeauna mi-au placut astfel de raspunsuri.

  Valonae, am impresiunae vaga ca esti cam obraznicuta mataluta la varsta pe care o posezi. Te-am rugat sa-mi dai un raspuns vis a vis de Cristian Parvulescu.


 256. 256
  Costelus:

  Tupeu de politician. Ce, n-ai vazut la Ponta, il prinzi furind, el se uita in ochii tai si-ti spune ca ti se pare.


 257. 257
  Ana:

  Val e impertinentă, Val e impertinentă, ura, drăguţa mea, şi nici nu cred să-i treacă!


 258. 258
  val:

  😆 😆 😆

  şi mă mai fac…


 259. 259
  Morringain:

  a murit Margaret Thatcher 🙁


 260. 260
  val:

  vrei mură-n gură, drăguţule? ai zis că te duci personal la el, întreabă-l tot ce vrei să ştii. 😆


 261. 261
  Nora:

  Danny, prea le vrei şi tu mură-n gură. Du-te tu şi vorbeşte cu domnul Pârvulescu şi lămureşte-te la faţa locului. Anunţă-ne şi pe noi cum a primit el ideea ta de reformă politică. 😆


 262. 262
  Costelus:

  Cam singurul politician de dreapta din istorie.


 263. 263
  Nora:

  Val_one: crăpău! 😆


 264. 264
  Danny:

  Bine ca traiesti tu, Morringain! Nu mai poti tu de Thatcher.


 265. 265
  Danny:

  Valonae, asa cum a zis Ana, esti o…..o…..o….impertinenta! Raspunsul il vreau de la tine. Varianta lui o voi auzi la timpul potrivit. Vreau varianta ta, am nevoie de mai multe variante.

  Ce dracu’ inseamna „crapau” la voi, dragelor? Vine cumva din engleza?


 266. 266
  Nora:

  Din sumeriană, Danny. 😆


 267. 267
  val:

  fix din engleză vine, Danny.

  crow pow era la origine. 😆


 268. 268
  Costelus:

  Ce crăpaţi?


 269. 269
  Danny:

  Fir-ai sa fii, si pe asta o stii? Crow-pow, a?

  Iar ailalta, macar stii pe unde vine Sumerul?


 270. 270
  Danny:

  Zaaaaat!!! Pleaca, ma, gatii ma-tii cu „crapaul” tau de foame. Cum ai auzit de mancare, cum ai aparut. Ia-ti o conserva de somon cu mujdei si cara-te! Pe blog nu se mananca, doar se discuta filosofic. Zaaaaaaaat!!!


 271. 271
  Nora:

  Danny, eşti cam agitat. Mâncaşi o ciocolăţică sau ce păţişi?


 272. 272
  Morringain:

  Danny, imi dai voie sa-mi para rau de veste? sau trebuie sa plang doar la vreo Roza Luxemburg? si pune si tu vreo intrebare mai grea, nu aia cu Sumerul, ca murim de ras cand te citim 😀


 273. 273
  Danny:

  Vrei sa public raspunsul unei scrisori primita de la Justitie? Vrei sa vezi cum arata un raspuns nesimtit, indiferent si iresponsabil? Tendinta spre autoritarism politic si dictatura in Romania este evidenta. Trebuie facut ceva. Sa vezi ce-o sa le scriu in a 3 a scrisoare. Ii voi face nesimtiti, incompetenti si aroganti. Numai Corpul de Control al Ministrului imi raspunde. Pun pariu ca ministrul nu citeste scrisorile primite de un ministru. Nu poti rezolva nimic in aceasta tara.


 274. 274
  Danny:

  ……..scrisorile primite de la cetateni. Sunt nervous! Scuze…………….


 275. 275
  Nora:

  Ce-ai, Morringain?! Nu mai ştii cât ne-a tâmpit cu Munţii Măcinului? 😆

  Danny: nu se poate aşa ceva! Ăia nu ştiu cu cine au de-a face! 😆


 276. 276
  val:

  tu mai scrie-i Danny, nu dispera, eşti abia la scrisoarea III. poate-ţi răspunde la scrisoarea V. 🙄

  şi scrie-i scrisori gata deschise. poate aşa le vede.


 277. 277
  Danny:

  Morri, nu trebuie sa plangi deloc. Doar la moartea ta sa plangi! Ai inteles?

  Vrei intrebare mai grea decat cea cu Sumerul? Ma tem ca nu vei sti sa raspunzi. Numeste-mi 5 orase-state sumeriene.


 278. 278
  Morringain:

  Ur, Uruk, Lagas, Ninive, Eridu.


 279. 279
  Ana:

  Ur, Uruk, Nippur, Lagaş, Uma.

  Şi să plângi dracu’ când ăi fi tu moartă, pricepuşi?

  Genială asta. 😆


 280. 280
  Morringain:

  Na, c-am gresit din graba, Ninive era asirian. Nippur 😛 Si de plans, plang cand imi vine mie. Nu cand imi dai tu voie, ne-am inteles?

  Nora, sunt masochista cand vine vorba de istorie.


 281. 281
  Morringain:

  Hm, ce se intampla, ca n-am scris eu tot la 278…


 282. 282
  Ana:

  Nimic.

  În loc să actualizez comentariul meu, l-am actualizat pe al tău. Scuze. Am apăsat aiurea. 🙂


 283. 283
  Danny:

  Nora, care este altitudinea maxima a Muntilor Macinului?

  Valonae, frumos este sa-mi raspunzi la ce te-am intrebat, dar eu cred ca tu nu stii.


 284. 284
  Morringain:

  Ok, Ana. Ma gandeam eu ca am inceput sa-ti copiez stilul de a vorbi si ca m-am si senilizat de nu-mi aduc aminte ce am scris in urma cu doua minute. Glumesc, normal 🙂


 285. 285
  Danny:

  Bravo, fetelor! Sper ca nu le-ati gasit pe wikipedia. Dati-mi 3 nume de orase-state hittite.


 286. 286
  Danny:

  Ana, ce insemna „Bulgarochtonul”? Cui i-a fost adresat acest apelativ?


 287. 287
  Ana:

  Danny,

  Auzi, lavărboi, de unde ai tu habar ce ştim noi? 😈


 288. 288

  Nasatsaie, cum zici ca se numeste dependenta asta a ta cu pupatul in cur pe gratis? Chiar si Seva e mai demna ca tine. Nu se baga sa linga chiar orice orice strop maroniu de printre flocii curului adulat.


 289. 289
  Morringain:

  Kuwanna, Hattusas, Karkemish.


 290. 290
  Danny:

  Mai intai a fost ministru al Justitiei Titus Corlatean, apoi Pivniceru, iar acum ne aflam in interimat cu Ponta, coabitantul basescian. Poftim, ce raspuns sa primesti de la niste nesimtiti?


 291. 291
  Ana:

  Danny, potolirea, că te mănâncă pielea! Şi mă fac dannyhtoana. 😀


 292. 292
  Nora:

  Goco, mă pui greu la încercare. Atât îţi spun.
  Ce dracu’, te credeam mai demn. Speram să ţină părăseala măcar 24 de ore. Nu ţi-a ieşit, ha?


 293. 293
  Morringain:

  Ucigasul de bulgari. Nu mai stiu care imparat bizantin. Aflu eu 😀

  Kuwanna nu e propriu zis hitit, ca e mai vechi, dar asta era numele pe care i l-au dat hititii. Romanii il numeau Iconium, parca.


 294. 294
  Ana:

  Vasile al II-lea, Morringain, da’ tâmpesc dacă-l apucă pe Danny. 😀 Fie-ţi milă!


 295. 295
  Morringain:

  si danny, hititii au fost imperiu, nu orase-state, din cate stiu eu.


 296. 296
  Morringain:

  Ana, gata, ma potolesc 😀


 297. 297
  Danny:

  Ha, ha, stie Ana despre ce vorbesc, manca-te-ar taticu’. Imi plus, imi da raspunsul insinuant, fara sa stie ceilalti despre ce vorbim. D-aia o iubesc eu pe Ana.

  Deci, Vasile al II-lea Macedoneanul, renumit imparat bizantin, era supranumit Bulgarochtonul = mancatorul de bulgari, datorita luptelor purtate de acesta impotriva bulgarilor, pentru a mentine independenta si integritatea teritoriala a statului(Imperiului) bizantin.


 298. 298
  Morringain:

  Eu nu tin minte chiar tot ce am citit, ca sunt totusi un om normal. Dar macar tin minte unde sa caut daca am nevoie 🙂


 299. 299
  Danny:

  Morri, mai intai au fost orase-state, apoi s-au unit si au devenit imperiu. Ceva, ceva, stii tu, Morringain.

  Observ ca Nora nu stie nimic. Altitudinea maxima a M-tilor Macinului = 471 m.

  Valonae, cred ca deja te-ai ascuns pentru o luna de zile.


 300. 300
  val:

  ai vrea tu, Danny.

  am ajuns coşmarul tău? 😆

  ai noroc tu că eu mai am şi treabă, spre deosebire de tine.


 301. 301
  Danny:

  Toate dannyhtoanele sa iasa la interval, sa le cunosc si eu. E posibil acest lucru?


 302. 302
  Morringain:

  Danny, mai intai au fost doua factiuni ce se luptau pentru putere, dar nu erau chiar orase-state. Dupa a fost imperiul si dupa caderea lui niste orase state, dar impropriu spus hitite, mai degraba erau luviti si fenicieni decat hititi.


 303. 303
  Nora:

  😆 😆 😆


 304. 304
  Danny:

  Valonash, te-am rugat sa-mi dai un raspuns. Chiar nu te poti tine de cuvant? Daca ai informatia da-i curs stiintei mele. Daca nu o ai, imi spui si gata. Poate o stii, poate nu o stii. Nu se supara nimeni.


 305. 305
  Ana:

  Val,

  Poţi să pui rot’şica? Ne decolorarăm prea tare.


 306. 306
  Danny:

  Tu ce razi, Nora, acolo? Vezi ca nu mi-ai dat raspuns.

  Valonash, sa stii ca nu esti singura care ai treaba. Si eu am destula treaba, dar 1-2 ore imi pot permite a discuta cu voi.

  O intrebare pentru Nora, ultima: unde se vorbeste limba literara in Romania?

  Pentru Morri: unde…………in Anglia

  Pentru toti: unde…………in Italia?


 307. 307
  val:

  n-o mai pun, Ana, aştept să-mi facă una roşie. 😉


 308. 308
  Nora:

  Danny, stai jos. Eşti cam agitat şi oboseşti. Eşti iar în pană de elevi? Urcă-te pe-o bancă în parc şi chestionează trecătorii. S-au terminat orele, treci la treabă.


 309. 309
  Morringain:

  Hm, as zice ca la mine, la Buzau, in ceea ce priveste accentul. Nu avem nici pacatele bucurestenilor, nu vorbim nici moldoveneste, nici in alt fel.

  In Italia, Toscana. In Anglia, cel mai misto si curat mi se pare ca se vorbeste prin Oxfordshire. Restul au toti dialecte ciudate, inclusiv la mine acasa (canterbury ei il pronunta canterbery).


 310. 310
  Morringain:

  lasa-l, Nora, sa se bucure si el, l-au prins nostalgiile dinaintea intrarii in politica.


 311. 311
  Seva Tudose:

  Mos Plexi#288

  uite tu cum dai cu mucii in fasole,ce draci te-a apucat mai mos pula bleaga ?


 312. 312
  Danny:

  Singura care mai stie cate ceva este Morii, in acest domeniu. Sunt dezamagit de Nora, care nu stie nimic, in afara de gramatica. E buna gramatica, de la ea mai invatam cate ceva.

  Deci, pe teritotiul judetului Prahova se vorbeste limba literara in Romania.

  Toscana = corect!

  In Anglia, chiar ca nu prea stiam si doream sa aflu. Bravo, Morringainului.

  Nora, ma cam dezamagesti, iar despre Valonash, nici nu mai am cuvinte. Doar vorbele in the wind sunt de ea.

  Pauza s-a terminat. Am plecat la studiu.

  Va cam pup!


 313. 313
  Nora:

  Morringain: În Argeş se vorbeşte limba cea mai apropiată de varianta literară. Cel puţin, noi aşa am învăţat.


 314. 314
  Nora:

  Danny, vai, mi-ai frânt inima! 😆
  Lasă-ne şi nepupate!


 315. 315
  Seva Tudose:

  Precum Maica Tereza s-a dus The Iron Lady,desi englezoaica,totusi eu m-am bucurat sa aud despre o femeie atat de puternica ! Isi merita nick-name-ul,doamna de otel !


 316. 316
  Costelus:

  Auziti, voi ati facut piine din hrisca?


 317. 317
  Morringain:

  Nora, eu am spus ce cred eu, nu-s specialist deloc in lingvistica.


 318. 318
  Danny:

  P.S. Seva, pentru comentul tau de la 72, ti-am dat raspuns la 90, apoi tu, cum de obicei procedezi, m-ai injurat.

  Considera ca te-am injurat si eu fara a ma mai exprima pe blog. Parca esti un fel de politioata a blogului. Sa te pup, sa nu te pup, nu stiu ce sa fac.


 319. 319
  Nora:

  Morringain, stai liniştită, nici eu nu-s sigură că am reţinut corect.
  Danny, parcă plecaseşi. 👿


 320. 320
  Nora:

  Costeluş, eu n-am făcut niciun fel de pâine în viaţa mea. Darămite de hrişcă…


 321. 321
  Danny:

  Pisoi miorlaitor, „a-ti” facut? Zaaaaaaat de aici, obtinator de 9.80 in urma unei high-school. Zaaaaaaaaaaaaaaaaaat!


 322. 322
  Costelus:

  Ce scorpiuta o corectat? 😀 😀


 323. 323
  Nora:

  Danny, nu te umfla mai mult decât e cazul. Ai la greşeli cu toptanul. Dacă eu tac, atunci e cazul să taci şi tu. Iar ţi-ai luat nasul la purtare.


 324. 324
  Seva Tudose:

  mda…pupa-ma ori lunde,lasa alegerea ta,nu am pretentii !


 325. 325
  val:

  cred c-a plecat cu computerul legat de gît Nora. 😈


 326. 326
  Nora:

  Val_one: n-o fi început sezonul de pescuit? Să se arunce cu tot cu el în vreo baltă? 😆


 327. 327
  Danny:

  Ba, Nora, ti-am spus ca e Prahova? Cu extensii spre est: Buzau si west: Dambovita, Arges.

  Eu sunt semi-specialist in lingvistica. Rusine, Nora!


 328. 328
  Nora:

  Tu eşti semi-specialist în toate, Danny. 😆


 329. 329
  val:

  băi, Danny, se spune semidoct!

  da` eu cred că eşti sfertodoct. 😛


 330. 330
  Costelus:

  Daca tin bine minte, m-ati prins cam de doua ori cu gramatica, cu „mi-ar pare” si „se merita”. Deocamdata. 😀


 331. 331
  Nora:

  😆 😆

  Danny: Scoate-ţi dracu’ corectorul ăla de engleză. Ştiu că scrii în word de teamă să nu se piardă vreuna dintre perlele tale, dar învaţă odată să-l şi foloseşti, mititelule.


 332. 332
  Danny:

  Da, ba Nora, mai gresesc pe la virgule, sometimes le vad after………..Toti de aici gresesc cu exceptia ta si a Anei. Voi doua sunteti de nota 10, eu sunt de nota 8. Dar nu asta e paguba.

  Cu tine imi place mereu sa-mi iau nasul la purtare. Am o deosebita placere cu tine. Parca ma inviti, ma provoci mereu la asa ceva.

  Cred ca iar va pup.


 333. 333
  Nora:

  Mai trebuie să vrem şi noi! 👿

  Costeluş, „mi-ar plăcea”.
  Dar da, în general, scrii ok.


 334. 334
  Costelus:

  Chiar, stie cineva cum se scoate corectorul automat de pe Android?


 335. 335
  Nora:

  Nu ştiu, n-am. Nu ştiu nici de pe al meu. Bine, nici nu m-am uitat.


 336. 336
  Danny:

  Valonash, tu nimic nu stii. Invece, vorbesti mereu. Sa-ti fie rusine!

  Semidoct nu este egal cu semispecialist. „Specialist”-ul are o conotatie aparte. Si pentru ca m-ai provocat, sa vezi ce o sa ma leg de tine mereu cand intru pe aici, pentru a te pune la punct, copila ce esti.


 337. 337
  Ana:

  Hai, Danny, pupă-ne şi la treabă, domnule!


 338. 338
  Nora:

  Danny, du-te şi te culcă. Mă plictiseşti.


 339. 339
  Morringain:

  Bai, cum dracu sa te numesti progresist si iubitor de toti oamenii si sa dansezi ca apucatu de bucurie ca a murit Thatcher? Inteleg, opinii politice diferite, dar atata lipsa de gust si tact …


 340. 340
  val:

  ce conotaţie are, Danny? mai albastră, cumva? 🙄


 341. 341
  Danny:

  Nora, cand nu stii sa dai un raspuns, spui „culca-te”, etc. Meriti sa fii paruita. Sa fii plictisita de inadvertenta ta.

  Valone, mai ai multe de invatat.

  Gata, mi-am facut damblaua si pe azi. Iar sunt in intarziere.

  Va cam pup din nou.

  Ana, pe tine cel mai mult.


 342. 342
  Nora:

  La ce dracu’ să-ţi dau un răspuns, grămadă de conopidă ce eşti?! Cine dracu’ crezi tu că-ţi e ţie dator cu ceva? Tu zi merci când eşti ignorat.


 343. 343
  Costelus:

  Ha, ce poza de adolescenta! 😀


 344. 344
  Nora:

  Morringain, dă-l încolo de maimuţoi.


 345. 345
  Morringain:

  Nora, nu de el vorbeam. Ci de niste fini intelectuali, fosti colegi de ai mei de doctorat care mai au putin si incep o orgie pe facebook de bucurie. Nu le-am spus nimic, doar le-am dat unfriend si gata. Dar ma asteptam la mai mult de la ei.


 346. 346
  Nora:

  Mda, e cam sinistru. 🙁 Şi descalificant pentru ei, indiferent de orientarea politică.


 347. 347
  Morringain:

  Nora, eu eram abominatia pentru ca am indraznit sa spun ca mi-a placut cum a scris Ayn Rand. Cred ca sunt eu totusi prea naiva 🙁


 348. 348

 349. 349
  Ana:

  Leidiz,

  E? Noua dezordine amoroasă. Cu ruj. 😳


 350. 350
  Nora:

  Adică nu pricep. Ai pus tu o referire recentă la ea? Sau era conflict vechi?


 351. 351
  Morringain:

  Nu, cineva dadea exemplu Atlas shrugged drept film prost si i-am spus ca au mai fost romane bune si ecranizari proaste. Si a venit un al treilea, coleg cu noi, care m-a facut cu ou si cu otet, ca sunt lipsita de inteligenta, ca nu pot sa fiu nici macar in mod serios atrasa de ideile tipei asteia, samd.


 352. 352
  Morringain:

  Misto, Ana, acum chiar ca nu-l mai las pe alberto pe aici 😛 glumesc, normal 😀


 353. 353
  Ana:

  Morringain,

  Păi, dacă toată lumea vrea alb/negru ori sepia, mă sacrificai eu, să nu facem blogu’ de râs. 😀


 354. 354

 355. 355
  Morringain:

  Ana, pai nici eu nu sunt alb/negru sau sepia.


 356. 356
  Nora:

  Nu eşti, Morringain, dar nici „matrimoniabilă” nu eşti. Unde e vrăbiuţa speriată din tine care să se culcuşească la pectoralii oţeliţi ai unui bărbat? Ha? Unde e?
  Vii cu cai pe aici! Ptiu!


 357. 357
  Morringain:

  Da, mai, Nora, sunt plina de defecte 😀 asta e, ma resemnez 😀


 358. 358
  Nastasia:

  Ha! Dar unde-s pectoralii ăia oţeliţi, să-i vedem şi noi? Că dac-ar fi, poate-ar merita strădania vrăbiuţelii.


 359. 359
  Morringain:

  N-am vazut niciodata pectorali oteliti. Dar nici nu ma omor sa vad 🙂


 360. 360
  val:

  no, bine că nu vreţi piepturi de aramă… 😆


 361. 361
  Nora:

  Oţeliţi prin combustia unei inimi arzând ca un furnal de termocentrală. Uof!


 362. 362
  Morringain:

  😀


 363. 363
  Nastasia:

  Piept de somon vrem.


 364. 364
  Morringain:

  Neaparat roz, Nastasia 😀


 365. 365
  Costelus:

  Roz, oteliti, da’ parosi. 😀

  Cum Morringain, se bucura aia c-o murit Margaret Thatcher? O babuta de 87 de ani …


 366. 366
  Costelus:

  Anuska, noi sintem certati? 🙁


 367. 367
  Morringain:

  @Costelus: daca-s parosi, din partea mea bleah 😛

  dap, cica unii organizeaza si un party pe strada sa sarbatoreasca evenimentul 😐


 368. 368
  Ana:

  Nu, Costeluş, cum să fim? Se poate? Pen’ce să fim? 🙄

  ………………………………………………..

  Auzi, proasto, ce culori ziceai că se poartă-n primăvara asta, fată? 🙄 Mai ridică-ţi dracu’ şi tu nivelu’, măcar pe-ăla fashion. Eşti varză, pitzi, varză!

  ………………………………………………….

  Morringain,

  Da, ce să spun, eşti plină de culoare pe valtrap… 😉


 369. 369
  Morringain:

  Sunt sobra, ce pm 😀


 370. 370
  Ana:

  Pfoa, deci asta era, validem, eşti sobră. 😆


 371. 371
  Danny:

  „pm” inseamna post-meridian, Morri, nu pistol-mitraliera cum vrei tu sa insinuezi.


 372. 372
  Danny:

  Ana, imi plac buzele tale rozii. Pusesesi cu ceva timp in urma o poza destul de reusita. N-ar fi rau s-o reinstalezi la gravatar.


 373. 373
  Morringain:

  Da, valide, ai nimerit-o. Fi-miu si-a mai adaugat una in harem azi 🙂 nu mai stim pe care naibii s-o facem oficiala 😀


 374. 374
  Costelus:

  Nu stiu, dar stiind ce talent am eu la a da cu bita-n balta …


 375. 375
  Edle:

  Ei, hai. Eu sunt aia cu fashionu’ pe-aici. Da’ eu cum sunt mai nesimtita, asa… 😀


 376. 376
  Morringain:

  Lasati ca mai certareata ca mine nu cred sa existe 😀 acum ma cert cu un vegan pe facebook 😀


 377. 377
  Danny:

  De ce sa fii nesimtita, Dana? Tu esti o fata de nota 10. Mi-ar placea sa-ti dai cu parerea despre moda la barbati. Am mai invata si noi cate ceva de pe aici, deja suntem putini masculi, si ar trebui voi, fetelor, sa aveti mare grija de noi. Ce ziceti?


 378. 378
  Ana:

  Dana,

  Nu tu, darling, Nora. N-a zis Costeluş că aia nu e o discuţie între ea şi Ana despre ce se poartă primăvara din punct de vedere cromatic? O invitam să se upgradezedracu’. Las’ că ştie ea, se simte.

  Acum, senin, mă-ntreabă dacă sunt supărată pe el. Nu, cum să fiu? Mi-e doar milă amestecată cu silă.

  Însă tupeu are domnul Costeluş cu caru’. Ori crede c-avem noi Alzheimer. E, aici o zbârceşte pe vecie. N-avem şi nici nu facem. 😀


 379. 379
  Costelus:

  Nu mai inteleg nimic…


 380. 380
  Ana:

  Morringain,

  Fă-l praf! Spune-i că, în afară de interdicţiile medicale făcute unor cazuri particulare, oamenii trebuie să aibă proteine şi grăsimi animale în alimentaţie. Mă rog, poate nu chiar pizdulice, dar… ştii tu mai bine. 🙂


 381. 381
  Danny:

  Cin’ te-a suparat, Ana?


 382. 382
  Costelus:

  Morringain, lasa in pace veganul!!!

  Cu cit vor fi mai multi ca el, cu atit om gasi noi carne mai ieftina si de calitate!


 383. 383
  Ana:

  E, nu mă zăpăci. Nu-nţelegi? Bietul motănel… Stai să vină Nora şi, dacă o avea chef, ţi-o arăta ce-ai spus, că-i e mai la-ndemână căutarea, şi să te văd atunci cum te mai prefaci că nu pricepi.

  Danny,

  Nimeni. Şi nu-i pronume, e substantiv. 😀 E timpul conversiunilor…


 384. 384
  Costelus:

  Of Ana …

  Nu stiu ce-am spus.

  Spun multe prostii, imi place sa ma joc, sa mai intep, dar in joaca. Nu ma stii de-acuma? 🙂


 385. 385
  Morringain:

  Nu-l fac eu praf, se face singur. Acum a inceput sa spuna ca de fapt nu-i pasa de animale daca mor, principalul e sa nu le mancam noi. Ah, si sa disparem noi ca specie. Ce individ dragut! 🙂


 386. 386
  Costelus:

  Ironia e ca si agricultura omoara multe animale, mai ales cea intensiva, cu tone de chimicale.


 387. 387
  Ana:

  Costeluş,

  Basta! Eu nu fac asta cu nimeni şi nu permit nimănui s-o facă. Punct. Ai chef să-nţepi? Înţeapă-te pe tine, să-ţi satisfaci necesităţile. Vrei să-mi spui că nu ştii ce porcărie ai spus? Well, nu te cred.

  Glumele mele sunt extrem de diferite, iar asta depinde de acela cu care comunic. Mă adresez extrem de diferit oamenilor, în funcţie de cum îi simt pe ei. Simt, da? Că nu-i cunosc decât pe puţini dintre ei, dar şi acestora m-am adresat mereu tot în funcţie de cum i-am simţit şi aşa am ajuns să doresc să-i şi cunosc, evident, tot numai pe unii. N-ai observat asta? Tu observi ceva?

  Iaca ce-ţi spun eu: evită-mă. E cel mai înţelept lucru.

  Nu, n-aştept răspuns. Fii deştept şi nu mi-l oferi. Sau… depinde ce-ţi doreşti. Te-a mâncat în cur rău de tot. Eu n-am făcut caz de asta şi uite că tot tu faci.


 388. 388
  Ana:

  Morringain,

  Ia-i capu’! 🙂 Ca să înceapă echilibrarea speciilor…


 389. 389
  Costelus:

  Nu, chiar nu stiu ce am zis asa de rau! Fara glume.

  Mai intep eu, dar cind sint putin sigur ca adrisantul nu se va supara.


 390. 390
  Morringain:

  Ana, am fost blanda, i-am spus sa nu se reproduca, daca tot vrea sa dispara specia. Ah, si ca lipsa de carne la el se pare ca a dus la ticneala 😀


 391. 391
  Ana:

  Costeluş,

  Uite-aici. Clar: evită-mă. Nu avem ce comunica fiindcă nu avem cum. Eu nu voi face astfel de căcaturi, adică nu te voi înţepa. N-am nevoie să ies în evidenţă atacând pe nimeni. Ca să exist, nu-mi trebuie ace, cârlige sau pari. Practic alte forme, unele care-mi fac şi plăcere şi nu doar mie. Fu destul de simplu? Sper.

  Te rog foarte mult să nu-mi răspunzi, ca să încheiem dracului schimbul ăsta de replici.

  Danny,

  Te felicit. Ai zis un lucru interesant când te-ai referit la vestimentaţia masculină şi la posibilele opinii din partea noastră. La puţini bărbaţi am auzit asta. Bravo, domnule!


 392. 392
  Ana:

  Da, să nu se reproducă. Poate şi-o găsi fo altă clorofilă şi-or coace ei în premieră euglema verde vivipară.


 393. 393
  Morringain:

  Ana, si-a gasit deja clorofila 😀 Cu coptul cred ca merge mai greu, deh, lipsa de proteine dauneaza si la asta 😀


 394. 394
  Ana:

  Corect! Bine c-am făcut-o pe-asta mică în vremurile când încă puteam să mă hrănesc normal, fără suferinţă ulterioară, că, dacă o făceam acum, ieşea jumate peşte, jumate lăptucă, plus lămâie şi piper, săraca.


 395. 395
  Costelus:

  Ana, nu am spus nimic rau, cu siguranta nu te-ai fi putut supara atit de tare. Am mai facut greseli in trecut si sint mai atent acum. 🙁


 396. 396
  Costelus:

  Mie nu-mi vine sa cred ca avem discutia asta! Cum sa ma cert eu cu tine?? E imposibil!


 397. 397
  Morringain:

  Lasa, Ana, ca tu cred ca mananci normal pe langa oameni ca astia. Asta probabil ca nici aer nu respira, sa nu cumva sa omoare vreun microb dracu, daca iti pun raspunsurile lui (intre timp l-am abandonat, dar el continua sa scrie raspunsuri) vezi exact efectele hipoxiei. Pe langa criza de isterie cauzata de prea multa soia (am citit eu pe undeva ca soia produce hormoni feminini la greu) si/sau fasoi 😀


 398. 398
  Ana:

  Costelus

  Trimis în 4 Apr 2013 la 00:46
  Daa? Cu cine te contrazici tu pe aici, ia zi? Cu Ana despre culorile potrivite primavara?


 399. 399
  Ana:

  Morringain,

  Fitohomosexuali sub acoperire. Asta ce specie mai e?


 400. 400
  Edle:

  Costelus: „Daa? Cu cine te contrazici tu pe aici, ia zi? Cu Ana despre culorile potrivite primavara?”

  Stiu ca nu te-ai gandit prea mult. Acum, na, vezi tu cum te descurci cu Ana. 😀


 401. 401
  Edle:

  N-am dat refresh, of course. 😀


 402. 402
  Costeluş:

  Ana, te rog mult nu mai pierde timpul rascolind!

  Eram suparat pe Nora atunci, chiar m-am suparat tare si am zis ca nu mai vin. Dar:

  1. tot cred ca n-am zis nimic rau.

  2. tot tin la voi.


 403. 403
  Costeluş:

  Dana, dupa cite vad eu comentariul ii era adresat Norei si spune simplu ca ea, Nora, nu prea accepta opinii contrare. Mai ales daca le spune Costelus.

  Ar trebui sa se plinga Nora, zic eu …


 404. 404
  Morringain:

  Nu stiu ce specie sunt, dar vorba lui, sper sa fie totusi pe cale de disparitie. Si eu am trecut prin faza asta (el e inca un pustan impresionabil, cum eram si eu la varsta aia), dar parca n-am facut asa fata de cei care mancau carne. Adica daca nu m-am senilizat de tot, n-am facut deloc asa. Intotdeauna am fost de parere ca fiecare poate sa faca cum il taie capul, atat timp cat nu incalca legea si nu face pe cineva sa sufere inutil. Eh, imi pare rau de animale si plante, dar cu aer inca nu cred sa ne putem hrani.


 405. 405
  Edle:

  Costelus, fa abstractie de faptul ca ai spus chiar tu asta si pune-ti numele tau acolo, in loc de al Anei. Vezi ce iese.

  Dar, da, stiu ca nici macar nu ti-a trecut prin cap s-o superi. 🙂


 406. 406
  Ana:

  Dana,

  Las’ că nici de două ori citind tot nu vrea să recunoască/accepte ce gafă a făcut. La ce bun a făcut-o totuşi? 🙄 El o şti. Mai ales că eu n-aveam nicio legătură cu discuţia lor.

  Dar consecinţele nu-i plac. E, poate că premisele nu-mi plac mie, na.

  Morringain,

  Lasă-l aşa bolund, că tot n-ai ce-i face. Facem parfum ierbos din el, când s-o integra mamei Geea. 😀

  All,

  Mă scuzaţi. Mă culc. Vă pupai. 🙂


 407. 407
  Edle:

  Danny, se poarta verdele-smarald vara asta. 😀


 408. 408
  Costeluş:

  Of, doar vin pe aici de atita timp, cum puteti crede ca v-as desconsidera??

  Asta e tot, sau mai sint?? 😀


 409. 409
  Edle:

  Ei, la ce? Tu chiar crezi ca a facut-o intentionat? Nu cred deloc. E specialist in gafe doar. 🙂

  Somn usor!


 410. 410
  Morringain:

  noapte buna, Ana 🙂


 411. 411
  Nora:

  Costeluş, doar ce-mi trecuseră dracii pe tine.

  Când te aud cu „eu ţin la voi. Vai, dar cum puteţi crede că v-aş desconsidera? Vai, dar vin de atâta timp aici”, îmi vine să te dau cu capul de toţi pereţii.
  Ce draci de scuze-explicaţii sunt astea? Unde ai pomenit tu aşa ceva?


 412. 412

 413. 413
  Costeluş:

  Nu-mi place faza asta cu intorsul unei fraze pe toate partile. Asa intelegem cam ce dorim.


 414. 414
  Nora:

  De asemenea, aşa cum ţi-am mai spus în nenumărate rânduri (şi văd c-a fost degeaba), NU TU decizi ce-i supără pe oameni. Valorează fix un rahat faptul că tu crezi că n-ar trebui să se supere. Iar când vii cu „hai, mă, te superi de la atâta lucru”, eu una simt un mare chef să-ţi dau în cap cu ceva.


 415. 415
  Costeluş:

  Ce ma, ce sa pomenesc? Nu-ti vine sa crezi?


 416. 416
  Costeluş:

  De cite ori mi-ai spus mie „bou’ baltii”… 😀 Trebuia sa ma supar?


 417. 417
  Nora:

  Sincer, cred că ai un soi de daltonism emoţional. Ceea ce pot înţelege până la un anumit punct. Ce nu pot pricepe e stăruinţa ta în a minimaliza stările altora.

  Ah, şi ca de obicei, nu-ţi asumi nimic, suntem noi ţăcănite, exagerăm, întoarcem fraze ( 😯 ), tu doar „mă joc şi înţep. Ce, nu v-aţi mai obişnuit cu mine?”.

  Sunt obligată să mă „obişnuiesc” cu tine? Nope. Think again.
  Bref: nu mai face tot felul de idioţenii. Nu, nu te-am „obişnuit”, nu gustăm, nu ne place. Ai băgat la cap? Şi nu, nu dictezi tu ce glume să gust şi ce, nu.
  Şi puteai să te superi. Eu aş fi înţeles asta. Nu ţi-aş fi spus „hai, mă, ce te superi din atâta lucru?!”.


 418. 418
  Costeluş:

  Nu minimalizez starile altora, ma doare cind altii trec prin astfel de stari din cauza mea, mai ales cind eu n-am avut nici cea mai mica intentie.

  Aia cu culorile n-a fost nici gluma, nici intepatura. A fost asa, o vorba aruncata intr-o cearta. Nici prin gind nu mi-a trecut ca cineva o s-o rontaie si-o s-o intoarca pe toate partile asa. Si eu pot sa interpretez unele lucruri pe care le spuneti voi (de genul „aha, asta ai vrut sa spui, sa intepi, scorpia dracu’!”).

  Haideti, va rog mult, putem sa trecem peste episodul asta?


 419. 419

 420. 420
  Nora:

  Jesus! Eşti incredibil cum o ţii pe-a ta. Ba la bagatelizezi! Când spui „nu se poate să te superi din asta”, fix asta faci. Nu e nevoie de întors pe toate părţile, mesajul din subtext e clar ca bună-ziua: „nu te contrazici cu Ana pentru că discuţiile pe care le aveţi voi două sunt frivole, lipsite de importanţă, nu aveţi pe ce vă contrazice”.

  Tu chiar nu-ţi dai seama când gafezi şi începe să-mi fie din ce în ce mai limpede că orice explicaţie e inutilă cu tine. Nu pricepi. Nu poţi. N-ai „organ”.

  Că n-a fost cu intenţie pot crede. Modul în care gestionezi acum situaţia e însă nesimţire curată.

  I rest my case.


 421. 421
  Costeluş:

  Mesajul ala din subtext va apartine, am mai spus-o. Nu-i al meu!

  Eu zic ca nu trebuie sa ne gindim chiar de zece ori inainte de a scrie ceva, de frica ca altcineva ar putea interpreta in nu stiu ce mod.


 422. 422
  Nora:

  Costeluş, singura concluzie pe care o pot trage e că ai probleme de exprimare. Dar, chiar şi-n acest caz, mă siderează insistenţa ta. În loc să admiţi că nu prea stăpâneşti latura asta, dai vina pe alţii. Mesajul e al tău, Costeluş, că doar nu noi am scris fraza cu pricina. Că nu-i recunoşti tu sensul secundar nu-i problema mea.

  Mă tem că cititul de 10 ori nu te-ar ajuta prea mult. Iată, chiar şi acum, după lecturi repetate, nu-ţi recunoşti gafa.

  Las-o baltă şi cu victimizarea, nu faci decât să înrăutăţeşti lucrurile. Bietul Costeluş, eternul nedreptăţit.


 423. 423
  Morringain:

  Uff, cat sunt eu de certareata si tot nu-mi vine sa mai intervin. Incapatanat mai esti! 🙁


 424. 424
  val:

  verde-smarald, Edle? 🙁

  mie îmi place verde-brotăcel, e o nuanţă mai caldă. 🙄

  îl şi vedeam pe Danny verde ca un brotăcel. l-o prinde? 🙄


 425. 425
  Costeluş:

  Mie imi place verde-oac-oac. 😀

  Da’, insist sa nu va suparati din cauza a ceva ce n-am spus si n-am vrut sa spun niciodata. Ma doare. Ce-i asa de sideral?


 426. 426
  Nora:

  L-ar prinde de minune, mai ales asortat cu banda adezivă roz prăfuit. Peste gură, evident.


 427. 427
  Nora:

  Costeluş, lasă-mă dracu’. Consum prea multă energie cu tine.


 428. 428
  Morringain:

  Val 😀


 429. 429
  Morringain:

  Da,Nora, neaparat cu geaca albastra, pantaloni galbeni si pantofi rosii face o figura de haute-couture.


 430. 430
  Nora:

  Tricolor?
  Eu propun şi un tricorn pe cap. Pentru un aer vintage, de vicar de ţară.


 431. 431
  val:

  Margaret Thatcher:

  being powerful is like being a lady. if you have to tell people you are, you aren’t.

  cu multiple extensii… 🙂


 432. 432
  Edle:

  😆

  Il prinde, Val. E buna de camuflaj, pe balta, cand se mai lupta cu sarpele. 😀


 433. 433
  Edle:

  E, da, corect.


 434. 434
  Nora:

  Ceea ce-mi aminteşte de episodul „bufniţa”. Ar putea să-şi procure şi costumaţie cu penaj. Ceva discret, în zona umerilor şi cea lombară, pentru un plus de prestanţă.


 435. 435
  val:

  😆

  numai să nu-l confunde niscaiva rumegătoare pe drumul spre baltă.


 436. 436
  Morringain:

  Val, dar el de ce sa nu se distreze un pic? lasa sa-l confunde 😀


 437. 437
  Edle:

  Ah, da, uite ca nu m-am gandit. Da’ vad ca are Nora o idee mai buna. 😆


 438. 438
  Costeluş:

  Sa interpretez si eu 427 drept „Costelus, esti prost de behai!!!” ?

  Nu-ti fa griji, n-o fac. 🙂


 439. 439
  val:

  da` eu vă rog insistent să mă lăsaţi să mă culc. nu mă mai faceţi să rîd, eee tîîîrziiiu! 🙄

  noapte bună! 🙂


 440. 440
  Joiana:

  Bună sara! În calitatea de rumegătoare şi în numele tuturor rumegătoarelor, cunoscute şi necunoscute, de la miazăzi ca de la miazănoapte, ţin a vă comunica că noi nu vrem să ne rumegăm iarbă ra cu coloare de brotac. Ptiu!


 441. 441
  Nora:

  Noapte bună, Val! 🙂

  Costeluş, lasă-măăăăăă!


 442. 442
  val:

  😆 😆 😆


 443. 443
  Joiana:

  Pe această cărare, vă înştiinţez că voi a înfiinţa Protejarea rumegătoarelor de dăunătorii danieşti. Frii cauz, frii gras, no Dani!


 444. 444
  Morringain:

  noapte buna, val, hai repede repede la culcare. si lasa pilotii in pace pana maine 😛


 445. 445
  Joiana:

  Domnu’ Dani, ce ai de gând să faci pentru bunăstarea noastră, a alegătorilor, indiferent de numărul de picioare? Că acuma văd că numa’ moda te preocupă. Ai fi fiind… nici nu mai zic! Huă, ruşine, ruşine!


 446. 446
  Costeluş:

  Daca spuneam eu pi moldovineste sa lase pilotii in pace, aoleu, aoleu!


 447. 447
  Danny:

  Ana, referitor la opiniile pe care le vreau exprimate din partea voastra cu privire la orice, nu numai la vestimentatie masculina, vreau sa precizez ca aceasta dorinta normala face parte dintr-o anume atitudine a mea pe care o consider democratica, antimisogina si mai ales din placerea de a comunica cu oamenii in general si cu voi, fetele, pe acest blog, in particuler.

  Cunosc mentalitatea barbatului roman, este una profund patriarhala, autoritata, de multe ori misogina, pe care eu o consider a fi de origine orientala, un soi de amestec bizantino-fanariot. Si, va ramane mult timp asa, deoarece baza ei se afla la tara, in profunzimea locurilor ancestrale si de neatins, unde noul patrunde cel mai greu, iar educatia se schimba in timp de secole. Daca bunul simt taranesc a prins radacini puternice in glia stramosilor seculari, sunt sanse ca acesta sa se transmita urmasilor in veci. Daca satele actuale din Romania s-au depopulat din cauza politicii ceausiste, apoi dupa ’90, din cauza saracirii tot mai accentuate a populatiei, prin plecarile in Spania si Italia, atunci sansele bunului simt taranesc devin tot mai mici sa continuie.

  Influentele orientale, bizantino- fanariote in cultura romana, inca din timpul evului mediu, s-au pastrat si in modul de comportament si de educatie al romanilor. Din acest punct de vedere eu nu ma consider roman. Este o greseala a naturii, a divinitatii ca m-am nascut in aceasta tara, dealtfel foarte frumoasa ca peisaj geografic, dar la fel de urata ca mentalitate si obiceiuri ale romanilor. Si, atentie, ma refer numai la barbatii romani, nu si la romance. De multe ori am spus ca barbatul roman este principalul vinovat de tot raul din aceasta tara. Acesta este un alt motiv pentru care eu am ramas pe acest blog sa comunic cu voi. Am spus de multe ori lucrul acesta.

  Cand eram cu prietenele sau iubitele mele, cu ceva timp in urma, intotdeauna acceptam sfaturi si idei de la ele cu privire la orice, inclusiv la vestimentatie. Iar daca ele nu imi spuneau nimic, eu eram acela care le indemnam sa aiba o opinie, o atitudine fata de orice, si sa si-o exprime cu voce tare. Asa gandesc eu. Cui ii place cum gandesc, inseamna ca e compatibil cu mine. Uite asa am rezolvat si aceasta problema.


 448. 448
  Danny:

  Bun, deci se poarta verdele-smarald in aceasta vara, Dana. Vreau sa vii maine cu mai multe detalii despre aceasta tema. Inseamna ca trebuie sa renunt la albastru si sa ma transform in verde de toate nuantele. Dar cum arata smaraldul, Dana? Vreau sa va precizez faptul ca eu n-am purtat niciodata bijuterii, iar de 10 ani nici ceas la mana. Timpul il am mereu in memorie.

  Valonash, ma prinde si verdele. Am tricouri verzi, pantaloni de vara, un sacou verde-negru si vreo 3 camasi verzi, dintre care una e turcoaz.


 449. 449
  Danny:

  Te salut, Joiana! Sa stii ca n-am nimic cu vacile, ba chiar imi plac, deoarece dau lapte. Eu zic sa nu infiintezi nimic, deoarece eu nu daunez sanatatii rumegatoarelor.


 450. 450
  val:

  Danny, dacă n-ai colanţi şi tricou mulat, ambele verzi-brotăcel, degeaba te lauzi. 🙄


 451. 451
  1Q:

  Bună ziua, camarazi de front ! Nu-mi răspundeți, e mai cool așa. Ce mai ziceți? Nu-mi răspundeți, știu că faceți bine; bine v-am regăsit sănătoși! Și io sunt bine, mulțumesc pe această cale tuturor oamenilor de bine din țara asta amărâtă, mamei mele (te pup mami pe buzele tale, 2 petale..) care m-a crescut cu drag.
  Dom Raj, vă salut cu pocnet din călcâiașe cu copita la tâmplă sub un unghi de 45 grd, regulamentar și încheiat la copcă.
  Permiteți să raportez: sunt tare supărat! D-na Cerasela mi-a pocit numele iar d-na Nora a continuat același lucru doar-doar să continui să opinez. M-a amenințat că nu-ș` ce-mi face mai târziu.. alexa n-a mai catadicsit să-mi răspundă la asl pls, ce să mai zic! A, vreau să-mi acordați o permisie. Ultima ieșire mi-a fost trecută cu vederea. Să vă povestesc d`ali mele, știu că n-aveți timp: Pot să stau jos? Nu? E, atunci zic repede în word.
  Într-o zi ploioasă de primăvară-toamnă, parcam calul în fața saloonului și-mi fac intrarea obișnuită cu ciocata dreaptă fix în crăpătura batantelor ce s-au deschis speriate fluturând aerul dens din încăpere. Zumzetul consumatorilor a înghețat instantaneu o vreme iar privirile lor întrebătoare m-au însoțit până la bar în zornăit de metale de roakăr medieval. Sorbăcăiam ceaiul de mușețel și-mi vânturam gândurile căutându-mi cuvintele potrivite pt. subiectul acesta cu protestul. Caut să par așa, în general, dar și lt. rez., un lord. Știu că e greu, ba chiar imposibil ținând cont că alexa cea vie de viță nobilă nu mă crede și orice i-aș spune, tot degeaba.
  1q cu q mic de tipar? Asta mă determină să-mi comprim energia și cu puterea pixelilor, declar pe propria răspundere următoarele:
  Nora, coboară-ți privirea spre mine nițel. Așa, rămâi cu mâinile-n șolduri, bătând ritmic cu pantofiorul în așteptarea mingii. E la mine și nu ți-o mai dau. E, hai, am glumit.
  Servesc!
  Dacă ies cu protestul în stradă, unul din motive ar fi că pierd timp. E timpul meu pe care nu-l mai dau aiurea pe tot felul de convingeri, oricare ar mai fi. Ai un istoric al marilor proteste cu rezultate pozitive? De 23 de ani ieșitul în stradă a rezolvat ceva? Votul cum a fo? Am auzit că s-au oferit găleți și șepci.. Așa e? Ia să nu le fi primit nimeni și să-i fi tratat cu sictir bașca o ocară binemeritată. Păi, cum vine asta, măi, nene? mi-ar reproșa aceștia, doar asta e valoarea, ăsta-i prețul, ce vrei! Strici piața.. huăăă, marș! Chestii d`astea, aristocrate, demne de titlurile mele.
  Dacă nu ies, mare scofală! E aceeași treabă, doar că e treaba mea (mare, mică sau ceva între). Războiul se poartă între ei, cei mari și tari, între cei care dețin puterea. Nu cred în PipălPaueăr (am zis bine?). În schimb, arta manipulării există și cine o stăpânește are clar și o mare experiență într-o eră a tehnologiei inteligente, indiferent de calea aleasă (bună sau rea). Și votul este iar o iluzie a libertății. În fond, rezultatul este întotdeauna conform previziunilor. Nu suntem chiar așa imprevizibili încât să stricăm niște calcule simpluțe, pt că suntem puternic divizați și bombardați mediatic. Tehnologia e pe terenul lor. Noi, adică io, Alteța Mea Regală, nici minte proprie nu mai avem. Fizic le-a ieșit cum nu se poate mai bine și astfel statele puternice vor conduce veșnic conform zicalei: ‘’Cine-i mare e și tare, cine-i mic, tot nimic’’ Apoi, dacă aș ieși pentru ceva, nu risc să se dovedească a fi o alegere păguboasă ca apoi să regret acțiunea?
  Nu înțeleg de ce cetățeanul trebuie să rezolve probleme așa delicate când avem atâția responsabili la guvernare într-un sistem așa cum e, bine că e. Așa zisa pasivitate poate genera neliniște. Mie, sincer, tăcerea într-o atmosfera încărcată îmi provoacă teamă, nu zgomotul de fluierici și dansul pinguinului; alea-s de bâlci unde ai voie în numele democrației să-ți eliberezi energia negativă. Nu cu o batistă colorată pe care o flutur strigând lozinci dictate de o portavoce. Zic, nu-s pătruns de adevărul adevarat dar nu-mi place să trăiesc în felul acesta, huiduind și victimizându-mă. Dacă asta e libertatea mult trâmbițată, nu, mulțumesc, stau acasă și aștept așa zisa penalizare prin vot. E părerea mea și poate fi schimbătoare pt că am învățat să mă adaptez oricărei forme de organizare socială. Niciun regim nu m-a privilegiat .
  Mi-ar fi plăcut să văd revoluționarii șarlatani cu certificat de milog care să continue o așa zisă revoluție participând la toate protestele. Da` n-am să văd, sunt convins! Le transmit un profund dispreț pe care se vor căca cu patimă. De protestele spontane nu zic nimic. Alea-s periculoase care se formează de la o scânteie, nu cele organizate. Dar sunt stinse rapid și violent. Aparatul supunerii maselor este prea puternic și să insufli o singură direcție unui popor este imposibil. Nici comunismul n-a reușit. În regimul ăsta n-avem nicio șansă. Un segment nu contează, plus că suportă dezaprobarea celorlalte segmente.
  Prețul gazului n-are cum să fie egal cu cel practicat de ruși. N-are cum, pur și simplu, că nu-i sperie concurența. Dacă ne iubeau rușii sau aveam un negociator iscusit, aveam gaz ieftin de la ei și nu mai aveam nevoie de extracția asta păcătoasă. ANRE ar dispărea rapid că nu le-am mai pricepe rostul național de parcă instituțiile astea ar avea vreun rost..
  Unitate!
  Unitate! Io ies din unitate, am permisie..
  Știți cine sunt eu? Sunt cetățean european și am drepturi! Ha! Am glumit, mă..
  Închei aici și mă retrag cu o reverență demnă de noblețea mea.
  Doamnelor, cu stimă și respect!
  Domnișoarelor, ăăă, și vouă la fel, cu considerație! Of, dacă mai trăia alexa..
  Domnilor, am onoarea să fiu iubit de femei!


 452. 452
  1Q:

  Și acum să vă ofer un moment de relaxare, că prea dormiți marțea în ziua mare.

  Se citește Coaientuș..


 453. 453
  alexa:

  îți răspund acum: NU! pentru orice: NU! NU! NU!


 454. 454
  1Q:

  Așa-i că v-am indignat? M-am fracturat în figuri..

  Fac o magie și dispar după draperii.


 455. 455
  1Q:

  M-am răzgândit. alexa e vie! Uraaaaaaaaaa-uraaaaaa!

  Ura ce mi-a-mprăștiat, părul și gândurile..

  ale, ești bine? nu mi-ai mai răspuns. Vrei să te urăsc?
  Răspunsul tău e NU, evident. vrei să te părăsesc? de ce anticipez răspunsul? Tu ai zis că NU..


 456. 456
  1Q:

  Răspunde o singură dată prin Da sau NU la cele 2 întrebări:

  1. Ești îndrăgostită?
  2. Minți?


 457. 457
  alexa:

  nu a fost Daria suficient de clară?


 458. 458
  1Q:

  Nu. Da-i-ar laptele-n foc! Tu cine ești? Te cunosc?
  Mă uit prin gaura cheii Sol. Văd prin tine!
  Ești atât de translucidă..și clară!


 459. 459
  1Q:

  Ca de încheiere..


 460. 460
  alexa:

  ți-am spus să vii cu argumente, dovezi, fapte!!!


 461. 461
  1Q:

  Pot să vin cu mama?


 462. 462
  Nora:

  Ok, am priceput, puteri, manipulare, oameni care nu pot schimba nimic, alea-alea.
  Dar tot n-am înţeles de ce pasivitatea ar însemna vreo presiune pe sistem sau că n-ar avea politicienii somn din cauză că tăcem noi. Suntem pasivi de când mă ştiu. Nu mi se pare că sistemul s-ar fi clintit vreun pic.
  Nu-mi invoca nici protestele organizate de sindicate (la noi, sindicaliştii sunt mână-n mână cu politica) unde se dansează pinguinul. Alea nu sunt proteste, alea sunt adunături.
  Conform calendarului de liberalizare, până la sfârşitul lui 2018, se va termina cu preţurile reglementate. Deci, nici pomeneală de preţuri mai mici. Din contră, preţurile vor creşte.
  Vezi aici calendarul defalcat: http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12285503-exclusiv-proiect-calendar-pentru-liberalizarea-preturilor-gaze-cat-vor-scumpi-gazele-consumatorii-finali-pana-2018.htm


 463. 463
  1Q:

  Cu mama argumentelor, dovezilor și faptelor am vrut să zic, nu cu mică-mea, că te-ar rupe pe genunchi dintr-o fâlfâire de pleoapă a ochiului esoteric, Shiva.

  Ce-oi fi pricepând tu..!


 464. 464
  Nastasia:

  Stai, Nora, să treacă puseul de alexită. Că se declanşează periodic, da’ noroc că nu ţine mult. După aia se poate vorbi de proteste şi preţuri.


 465. 465
  1Q:

  Explozia socială. Cuvinte cheie: mămăligă, explozie, cuțit, os, furie.
  Tăcerea poate fi un excelent răspuns..
  Prețurile mereu au crescut, da, dar asta nu înseamnă că gazul rusesc va avea un preț mai convenabil decât al gazului de șist, în așa fel, încât să provoace regrete printre conaționalii eco. Doar așa să ne facă pe buze un bzzz..bzzz.. fraierilor!
  Singura chestie care mă deranjează e politica de mediu, atât naționaleuropeană cât și mondială.


 466. 466
  Nora:

  Stau, stau. 😀


 467. 467
  1Q:

  Săr`mâna, d-na Nasta! Ia nu vă mai legați de alexica mea!
  Ce, n-am voie să mă bolnăvesc? De parcă dvs ați vrut să călcați strâmb..


 468. 468
  1Q:

  Io stau în staul, deocamdată, și rumeg ce-o fi în căpuțu` iubitei mele de vrea așa brusc willis dovezi, fapte..
  ne-am dat `reacu!


 469. 469
  Morringain:

  Gata prima curatenie de pe Facebook. Si cred ca o sa mai urmeze, normal. M-am facut a dracu, nu mai vreau sa vad tampenii pe wall-ul meu si nici sa fiu cica prietena cu oameni cu care nu schimb o vorba si a caror existenta nu ma atinge catusi de putin 🙂


 470. 470
  Nora:

  Ce explozie, 1Q? Vrei să aştept vreo 50 de ani să explodeze mămăliga? 😆
  E un rahat. Tăcerea deranjează un om care se preocupă de ceilalţi. Or, pentru liderii noştri, e mană cerească.
  Tu citişi ce-ţi dădui? Concomitent cu liberalizarea, se va produce o crestere graduala a pretului de comercializare pe piata romaneasca a productiei interne de gaze in raport cu pretul gazelor din import. Deci, va fi irelevantă provenienţa gazelor. Tot aşa cum nu contează de unde e benzina OMV.
  Nu pricep ce susţii până la urmă legat de preţuri. (apropo, şi Gazprom e interesat de gazele de şist, nu doar Chevron) Spui că alea ruseşti vor fi mai ieftine decât cele extrase de Chevron sau invers? Că nu mi-e clar deloc.


 471. 471
  Nora:

  Morringain, cum n-am cont, îmi sunt străine conflictele feisbuceşti. 😀


 472. 472
  Morringain:

  Nora, cu unii nici macar nu sunt in conflict. Pur si simplu nu am treaba cu ei, relatia de prietenie e pur si simplu formala si atat. Si nu am nevoie de ea. Am mai zis, sunt o scarba 😀


 473. 473
  1Q:

  Nuuuuuuuuuu..Nu-Nu și Nu. Gazul rusesc nu se reglementează. Va fi importat prin contracte ca și până acum. N-am citit ce mi-ai dat. Vreau să am previziunea mea. Nu contează cine face investiția. Cine pompează bani vrea să scoată bani, e simplu.
  Na, și dacă ai ieșit pe cine deranjezi? da-mi un ex.
  Nu, mămăliga nu va exploda niciodată, doar frige când o plesnești..


 474. 474
  Nora:

  1Q, toată afacerea cu ruşii se renegociază. Pentru că sunt prevederi ce încalcă legislaţia comunitară.
  Bine, rămâi cu previziunea ta! 😆
  N-am deranjat. Că am fost 300-400. Ia să fi fost de o mie de ori mai mulţi.


 475. 475
  1Q:

  Ce să înțeleg prin ce zici? Că prețul gazului din producția internă va avea preț rusesc? Cum așa? rușii au stabilit un preț negociat și au încheiat contracte de furnizare. dacă cel intern îl va egala pe cel rusesc, rușii dictează prețul? Nu înțeleg, sunt cu gândul la alexa..


 476. 476
  1Q:

  N-avem o mentalitate atât de uniformă. Suntem divizați pe niveluri medievale. Câți au habar de problema asta? de ce să participe 3 mil când nici 50 nu cunosc problema? Pe cine să creadă lumea?


 477. 477
  1Q:

  Cei 3-4 mil să fi fost revoluționarii cu certificat, ca masă de intimidare conduși de liderii mișcării.


 478. 478
  1Q:

  Nu înțeleg ce are legislația comnitară cu rușii din afara ei.


 479. 479

 480. 480
  1Q:

  Să zice așa, băbește: Viorică reglementează prețul național cu ANRE conform Directivelor UE. Să zicem, 3 lei/mc. Ivan vindea mc cu 5 lei. Crezi că va vinde gazul la 3 lei pt că așa vrea UE? Sau n-am înțeles ce treabă are alexa de nu-mi răspunde..


 481. 481
  Nora:

  Nu, nu-l va vinde Ivan cu 5 lei. Îl va vinde Viorică cu 6. 😆


 482. 482
  1Q:

  Am citit în diagonală și am reținut că, Ro este chemată în judecată de UE că a negociat prost cu rușii. Miștoooo!


 483. 483
  1Q:

  Așa, bun. Am înțeles. Deci Viorică îl va vinde cu 6 lei iar UE îl lasă fiind piața reglementată, nu?
  Un impuls acoperitor pt ruși să renegocieze și să dicteze adevăratul preț + procentul lor de 89,92%.


 484. 484
  1Q:

  Importul de gaz de la ruși va fi strâns cu ușa de UE!
  Adică ce le-o tragem! D`abia aștept!


 485. 485
  1Q:

  E marfa lor și-o vând cum pot mai bine, în niciun caz de frica cuiva! Pot importa gazul pt UE printr-un singur contract negociat și din acesta fiecare țară din comunitate să-și ia felia la un preț reglementat, asta da.


 486. 486
  1Q:

  Nora? alexa o fi dat drumu` la gaze..


 487. 487
  Nora:

  1Q, ni se tot spune că avem preţuri sub nivelul pieţei. Că ele au fost menţinute artificial aşa, prin măsuri populiste. Că de-aia au tot amânat guvernele liberalizarea pieţei, nedorind să-şi asume nimeni o măsură aşa de drastică. Odată cu liberalizarea, vom avea preţuri mai mari. Indiferent de provenienţa gazelor. Sunt angajamentele pe care ni le-am luat faţă de FMI. Tu ce-ţi imaginezi? Că ruşii ne vor vinde ieftin şi Chevron va vinde şi el ieftin, ca să nu rămână fără clienţi? 😆
  Bulgarii de ce crezi că au ieşit în stradă şi au răsturnat un guvern? Până în 2014, plătim cu 20 la sută mai mult. Aşa zice calendarul.


 488. 488
  1Q:

  Mă duc să caut o brichetă că poate n-are..

  Voi ce stați ciuciți prin gardul viu? Luminați-vă fața!

  D-na Nastaaaa! doar nu scrieți din gleznă ca mine; pe alexa o doare-n gleznă cu ce scriu! Trebuie să-i dovedesc..


 489. 489
  Ana:

  Las-o şi nedovedită.

  În mai, te duc la Sankt Petersburg, să vedem nopţile albe. Să nu te-apuci să negociezi cu ăia aurora boreală, atât îţi spun. Alexa stă acasă şi dă la găini.


 490. 490
  Nastasia:

  Aicea-s, cujetam la vremurile care vor veni. Câtă lume va putea suporta preţurile la utilităţi? Şi dacă nu poţi, ce dracu faci?


 491. 491
  1Q:

  Păi o mână de bulgari furioși fac o grădina vraiște..când au deja sera protectoare, recte Germany.

  Pe noi nu ne iubește nemenea..

  Nu, asta e. Vom avea prețuri din ce în ce mai mari iar expl asta internă vrea să ne spună că doar așa putem suporta, altfel ne vor obliga să trecem la piața reglementată + importul cu dedicație pt noi de la ei, rușii, dragostea noastră. Știu și ei ce să ne ia! pielea noastră oricum n-are valoare mai mare ca a unei găleți de plastic..


 492. 492
  alexa:

  când insinuezi că pentru mine nu s-a terminat să-mi vii și cu fapte(de-ale mele) care te duc la concluzia asta, cretinule! pa!


 493. 493
  Nora:

  Alexa, ce te-aş arde cu aprinzătorul pentru aragaz!


 494. 494
  1Q:

  Îu, mică! păi, nu știu rusă; s-o iau și pe alexa, așa, nedovedită?


 495. 495
  Ana:

  Ba ştii, după ce te altoiesc eu bine. Ştii toată rusa, vorba soră-tii. Alexa mai şi zugrăveşte până venim. Că vă fac nuntă-n iunie.


 496. 496
  1Q:

  Nora, stai la coadă, pls! 🙂 vreau s-o ard io primu`..


 497. 497
  1Q:

  În iunie d`abia începe vara și n-am bronzul adecvat unei asemenea ceremonii. Sor`mea, da, știe, io doar fac pe niznaiu..


 498. 498

 499. 499
  Nastasia:

  Lăsaţi-o nearsă pe Alexa. Vă osteniţi degeaba, e ignifugă.


 500. 500
  1Q:

  alexa, pașol na turbinca! Mergem parte..


 501. 501

 502. 502
  Nastasia:

  Săracu’ Remus Cernea, n-aş vrea să fiu în pielea lui. Îl sfârtecă bunii creştini cu ghearele şi cu dinţii.


 503. 503
  Morringain:

  Nastasia, pai stii tu, crestini autentici, ca alde Mazare 🙄


 504. 504
  Nora:

  Nu prea îmi vine să-i plâng de milă. Acum e prima oară când aud de vreo iniţiativă a lui de când a fost cooptat în USL. Înainte tuna şi fulgera pentru statul laic, împotriva RMGC, gaze şist, pro drepturi minorităţi etc. Acum e în echipă cu Clark.
  Ceea ce s-a şi văzut în cum l-au primit oamenii joi în Piaţă. Mi-era mie ruşine de ruşinea lui, când arăta spre stickerul galben din piept şi spunea că susţine cauza.
  Acum s-o fi prins că nu-l mai votează nici dracu’ în viitoarea legislatură. Că oricum, voturile nu şi le ia de la bisericoşi şi homofobi. Ăia nu-l votează indiferent de cât de mult tace.

  Am văzut şi eu un titlu pe undeva, că l-a făcut Becali satanist. 😆


 505. 505
  Nastasia:

  Apoi no, om e şi el. Da’ să te porcăiască Becali şi Mazăre…


 506. 506
  Nora:

  Mazăre? S-a umflat moralitatea şi în primarul-pimp?


 507. 507
  Nastasia:

  M-am sucit. Tot e mai bine decât să te laude.


 508. 508
  1Q:

  Bună inițiativă! În curând va fi adoptată..


 509. 509
  Nastasia:

  Păi Mazăre face tărăboiul cel mai mare, că Cernea-i în parohia lui. Îl spurcă şi-l afuriseşte de mama focului, stâlpul creştinătăţii.


 510. 510
  1Q:

  Așa i-a poruncit mama lui! L-a afurisit din poartă și i-a zis că-i face acatiste dacă nu rezolvă problema.

  Nici io n-am putere să-mi refuz mamica.

  Deci până-n mai, mai e un pic. Hm..


 511. 511
  Nastasia:

  Da’ ce-i în piaţa Victoriei? Oltchimu’?


 512. 512
  Nora:

  😆
  Păi, ce! S-a trezit Cernea când popii s-au dus să sfinţească alegerile la PSD Timiş. Mai nou, nu avem aleşi. Avem unşi. Pluripartidism de drept divin. 😆


 513. 513
  Nora:

  Aham. Îmi trecu ceva pe la urechi. Dar nu apucai să aflu ce şi cum.


 514. 514
  1Q:

  Ce-ți trecu, Nora? Identifică chestia. Închide ferestrele și scoate geamurile să nu ți le spargă.

  Cred că Oltchimu` aruncă cu bolovani. Revoluțieee!


 515. 515
  1Q:

  Încă n-avem senatori divini. Stăi să se pogoare; atunci să vezi dixtracție!


 516. 516
  Nora:

  Vestea cu protestu’ Oltchim.
  Sunt termopane! 😆
  Mă bag sub birou!


 517. 517
  1Q:

  Se scandeaza „Unde esti Antena 3?

  Nu se poaaateeee.. Nu. Nu se poate așa ceva! refuz să cred așa ceva. Adică Antena 3 i-a păcălit să voteze USL?


 518. 518
  1Q:

  Adică i-a manipulat? Adică A3 le-a promis că-i salvează?

  Da? ooof, alexa, treci `napoi în bancă! Îmi retrag toate cuvintele de dragoste pe care ți le-am adresat..

  Tu mă mai iubești? Fii sinceră!


 519. 519
  Nora:

  Da, asta se scandează mereu de când a venit USL la putere. Antena 3 în iarna 2012 era nelipsită din pieţe. Acum, e moartă-n păpuşoi.
  Şi da, pe unii i-a păcălit Antena 3. Şi ce e mai crunt e că vor uita că i-au păcălit şi se vor lăsa păcăliţi iarăşi. And so on…
  Iar, dacă n-ai observat, realizatorii Antena 3 ameninţă guvernanţii. Aşa că ştiu oamenii ce ştiu. Radu Tudor, Dana Grecu, Badea, Gâdea au mai multă putere decât Ponta.


 520. 520
  Jasmine:

  1Q,eu zic sa fugi acolo, daca alexuta e cu ei?! Ca prea e tacuta..


 521. 521
  1Q:

  Și ziceai să ieșim în stradă. Ca să ce? Să strig huăăă.. la o televiziune?
  Pot să tac. Apăsând pe un boton rezolv problema. Cu Sec..


 522. 522
  1Q:

  alexa face bine spre răul meu. Tace știind că sufăr. Ia să iasă la vedere, să pună presiune pe mine..


 523. 523
  1Q:

  Gei, pe unde ai colindat? Ce mi-ai adus? De ce-mi zici 1Q? te-am supi cu ceva? uite, alexa îmi zice cretin..


 524. 524
  Nora:

  Da. Să ieşi în stradă şi să spui cu voce tare că presa e coruptă. Poate cască urechile şi trecătorii şi măcar se cuibăreşte o îndoială în ei, iar data viitoare nu mai iau pe nemâncate orice oase le aruncă ăia. Că stai tu acasă şi schimbi postul e 0.
  M-aş duce la un protest unde nu se strigă nimic altceva decât „Gâdea mănâncă rahat”.
  Mda, sunt eu dusă. Tu eşti foarte eficient stând acasă. E foarte clar tuturor de ce stai tu acasă: de dispreţ, mă! Na, ce v-am scuipat!


 525. 525
  Jasmine:

  Pai cum sa-ti zic, 1Q? Si de ce nu te ingrijorezi pt Alexa, s-o feresti de bolovani macar


 526. 526
  1Q:

  Ăstora (celor de la Oltch) li se reproșează că au votat USL Cică, așa le trebuie!
  De parcă votând alt partid ar fi avut o soartă mai bună!
  Eh, ce de iluzii.. ce de alexe rănite-n organul vegetativ!


 527. 527
  1Q:

  Singurul bolovan îs io, Gei!
  Da` măcar stau `reacu-n gaura mea! nu mă prăvale baba-n casa Irinucăi.. să borșesc pe alexa (am evitat o cacofonie, scuze!)


 528. 528
  1Q:

  Da` e plătit pt asta! Gâdea e eficient dacă spală așa de bine niște creiere îmbâcsite.


 529. 529
  1Q:

  Îi doare-n cască pe trecători de ce urlu eu..


 530. 530
  1Q:

  Prefer să greșească singuri, nu să dea vina pe mine că i-am influențat..


 531. 531
  1Q:

  ..și asta așa, moca. Măcar Gâdea e plătit..


 532. 532
  Nora:

  Ah, şi dacă o televiziune e într-o piaţă, să vedeţi ce drăguţ îşi aleg ei cadrele şi cum sortează persoanele pe care le intervievează. Nu vor alege niciodată persoane coerente. Dacă n-aş fi fost acolo, aş fi crezut că a fost o adunare de revoluţionari închipuiţi, homeleşi jerpeliţi şi abrutizaţi de alcool sau aurolac.

  Nu, 1Q. N-ar fi avut o soartă mai bună. De-aia presiunea trebuie să fie continuă. Nu dormim 4 ani şi ne trezim pentru două luni, în preajma alegerilor. Aşa poate măcar s-ar respecta 10 la sută din promisiunile electorale. Iar când vin cu platforma de guvernare, trebuie luaţi la bani mărunţi de media şi întrebaţi cum plănuiesc să aplice concret respectivele măsuri. Nu lăsaţi să mintă flagrant şi să spună că ei vor putea ce n-au putut sau n-au vrut ceilalţi. Iar Antena 3, da, a pus umărul din greu la minciună.


 533. 533
  Jasmine:

  1Q, pai parca erai cretin pt alexutza, hotarati-va 🙂


 534. 534
  1Q:

  Dacă văd un garoi cu o față tâmpă să-mi urle-n timpane că Gâdea e un rahat, ia ghici ..ce fac?


 535. 535
  Nora:

  Uf, bine, mă dau bătută. Baricadează-te tu în casă, aşteaptă să se coacă mămăliga, nu-ţi asuma nimic, lasă-mă pe mine să fiu „garoi” (nici nu ştiu ce-nseamnă asta 🙄 ).


 536. 536
  Jasmine:

  ce? ce? 😀 😀


 537. 537
  1Q:

  Nora: Am așa o lehamite de nu-ți spun.. Am ajuns la concluzia că n-am nevoie de 100 de ani să înțeleg că n-am nicio șansă ieșind în stradă. Ai tu o strategie ca cetățean? Ce dorești? să cadă guvernul?
  Să revină ..cine? Că-s aceiași.


 538. 538
  1Q:

  Nu era vorba de tine, Nora. 🙂 Dacă aș ieși la proteste aș vrea să urlu cu portavocea și când vreau ceva nu te mai înțelegi cu mine.
  Fac rost de-o vuvuzea și să vezi ce le sar capacele la ticăloși..

  Ha!


 539. 539
  1Q:

  Da` de ce taică să apar una-2-n piață când nu convine cuiva ceva? Alte treburi n-am? Le-am rezolvat și încerc să fac.. ce? ce să schiiiimb? zi ce, și shimb. Da` nu mai bine încerc să mă schimb io? am văzut, gata, de 23 de ani o lălăim tot așa. Nu mai merge. Schimbăm tactica de protest.

  Dacă nici planul B-Z nu merge, renunț. Acum sunt la planul de dincolo de Z. Aștept al 3-lea război mondial..


 540. 540
  Nora:

  1Q, eu aş protesta oricând. Indiferent de guvernare. Nu ţin să revină cineva anume. Ţin să se respecte nişte principii. Am ieşit în iarna 2012, am ieşit în vara 2012, am ieşit la toate manifestările feministe, la cele contra exploatării de la Roşia Montană, ies şi acum. Ăsta e singurul instrument pe care-l am la dispoziţie. Aşa percep eu lucrurile. Votul mi se pare prea puţin.


 541. 541
  Ana:

  Garoi este ţigan.


 542. 542
  Nora:

  1Q, n-a fost nici măcar un singur protest adevărat, de proporţii în ultimii 20 de ani.
  Nu e vorba că nu-i convine cuiva. Nu-mi convine MIE. Chestiile astea nu-i afectează pe marţieni, ci pe noi. Un „noi” concret, nu abstract.
  În ce sens să mă schimb eu? Mie mi se pare că-s ok. 😛


 543. 543
  Nora:

  Ana: mi-amintii. 😀


 544. 544
  1Q:

  Gei, scuze! Am întârziat, nu că n-aș fi de fel așa..
  Ce, dacă-s și bolovan și cretin se supără cineva? Bine, excepție face fetișul meu, alexa..


 545. 545
  alexa:

  nu ai niciun gram de rușine sau bun simț


 546. 546
  1Q:

  Nora: Uf! Bine, participă tu, da` nu înțeleg de ce să vin și eu? Un singur cetățean poate face asta dacă s-ar respecta (cetățeanul). Dar nu este respectat. Vor concepe și ei planul A-Z să te păcălească, stai liniștită. Știi cum o văd io? Ca alba-neagra lui Cosa. Ei la jetoane noi la ghiceală. Na, ia-le banii..
  Mă enervează când insistăm cu aceeași metodă.


 547. 547
  1Q:

  M-am indignat! mrrr…


 548. 548
  1Q:

  Iau de la tine, alexa, că la tine se găsește din belșug..

  `ca-o-ar ticu` pe ea de îmbufnată!


 549. 549
  Nora:

  Bine, nu veni!
  Nu, nu poate face asta un singur cetăţean. 5 cetăţeni nu atrag atenţia nimănui. Două, trei plângeri sunt ignorate. Nişte mii nu mai pot fi.
  Dacă e alba-neagră a lui Cosa, nu mai rămâne decât să ne punem ştreangul de gât. Înainte să ni-l pună ei.
  Ce tonic eşti!


 550. 550
  alexa:

  unde-s argumentele? când am arătat eu lipsă de rușine?


 551. 551
  1Q:

  Ți-au plăcut mineriadele? Au fost mulți..


 552. 552
  Nora:

  Minerii au câştigat atunci prin complicitatea populaţiei. O populaţie adormită, pasivă. Ca şi acum. Probabil şi atunci erau scârbiţi de Iliescu şi îl pedepseau închizând televizorul. Iliescu era foarte afectat, desigur.


 553. 553
  1Q:

  Ba vin, dacă faci cinste c-un mc de bere! De ce nu contează 5 cetățeni? De ce contează 5 mil? prin număr? Ei, na..
  Tot teama să fie dominanta? (nu contează de care parte e)

  alexa, ia recitește pe litere,.. hai!
  Vrei să mă superi? Zi că NU, Nu și peste tot Nu.


 554. 554
  Nora:

  Alexa, tu ai participat la ocuparea Universităţii în centrul universitar unde-ţi desfăşori activitatea educaţională?


 555. 555
  1Q:

  Io cred că a fost o manipulare grosolană. Minerii erau f convinși de ceva..
  Cum adică populația a fost complice? Ai fi vrut să iasă la atac?


 556. 556
  1Q:

  alexa e timorată. Nu vorbește fără să-mi ceară voie.

  Ar putea protesta..
  Nu-i interzic.


 557. 557
  Nora:

  Aham, prin număr, prin zgomot. Dacă Martin Luther King ar fi vorbit mereu doar în curtea din spatele bisericii nu l-ar fi băgat nici dracu’ în seamă. La fel, şi dacă după arestarea Rosei Parks, ăia ar fi mărşăluit vreo 50 de metri timp de 2 minute. Nu 300 şi nu ştiu câte zile.

  Păi, aceeaşi populaţie l-a votat mai încolo pe Iliescu. Cum să interpretez asta altfel decât ca o aprobare a acţiunilor sale? Lumea a vrut mineri, nu intelectuali. Guri închise, nu exprimare liberă.


 558. 558
  Nora:

  Nu îţi dau mită neelectorală! 😆


 559. 559
  1Q:

  Am dispărut în ceață. Vă pup agresiv, chiar dacă protestați!


 560. 560
  Nora:

  Hm, şi-aşa cred că plictisirăm lumea. Le aud maxilarele cum cască.
  Mă scuzaţi, dar nu promit că nu mai fac! 😆


 561. 561
  alexa:

  nu vreau să crezi vreo secundă că mă afectează ce faci.
  de ce?
  pentru că nu mă simt vinovată cu absooooluuuuut nimic.
  ți-am dat apă la moară tot timpul ăsta ca să pot urmări amuzată zbaterea ta umilitor de penibilă, bucurându-mă să văd că nu ai limite.
  tot circul pe care îl faci este urmarea refuzul tău de a-ți asuma răspunderea pentru proprii fapte.
  nu mai repet a mia oară cât de jalnic și distrus îmi pari.


 562. 562
  Nora:

  Acum tocmai ai repetat a 14232-a oară! Pe cuvânt! Ia şi numără dacă nu mă crezi!


 563. 563
  Costeluş:

  Minerii au venit dupa celebrul vot de 80% in favoarea democratiei originale. Nu stiu ce motiv a avut Iliescu sa-i cheme, numai ca si-a pierdut cumpatul: „cum, toti ma pupa-n cur, in afara de o mina de golani? Las’ ca le bag eu mintile-n cap”.


 564. 564
  Edle:

  Ce sa-ti mai zic, Danny? Ti-ai luat camasa mov, asa cum am vorbit? Ia-ti camasa mov si pantaloni verde-smarald si esti trendy pe anu’ asta.


 565. 565
  Ana:

  Da, şi loafers galben-boboc de raţă.


 566. 566
  Morringain:

  Nu-l gasesc deloc simpatic pe Cernea. Imi faceam si eu sperante pe la inceputuri ca poate sub pletele alea se ascunde un tip ca lumea. Nu e. Dar masura (pe care nu el a inventat-o, ci o cer destui de ceva vreme, indiferent ca sunt credinciosi sau nu) merita. Macar pentru ca taie un pic avantul celor care fac abuzuri inauntrul bisericii. Cei care sunt OK si nu abuzeaza de nimic vor primi oricum sprijinul populatiei, mai ales cand ceea ce face biserica locala e si in interesul lor.


 567. 567
  Costeluş:

  Lucernea? Ce-a mai facut? 😀


 568. 568
  Danny:

  Ana, am un comentariu pentru tine la 447. Nu stiu daca l-ai vazut.

  Dana, camasa mov? Pai, la ce o asortez, draga? Mov cu verde? Nu stiu daca mi-ar sta bine. Anul trecut am combinat pantalonul verde, cand il purtam, ca n-am numai verde, cu restul verde, galben sau mustar. Oricum, primesc mereu sfaturi d ela voi. Imi place sa primesc si sa dau sfaturi, ceea ce inseamna ca sunt un tip sociabil, deschis la vorba si la port. De fapt, aceasta e o parte a comunicarii.


 569. 569
  Ana:

  L-am văzut, Danny. Mulţumesc.


 570. 570
  Danny:

  Morri, te sfatueisc sa nu mai zici despre tine ca esti o scarba. Faci o mare greseala. Nu se procedeaza asa. Nu pui pe nimeni la respect, si nici nu previi pe cineva in acest mod. Eu cred ca tu spui lucrul asta dintr-un anume soi de frustrare. Vrei sa dai impresia interlocutorilor ca esti in stare in orice clipa sa dai cu caramida in cap. Este pana la urma si o chestie de educatie. Tine cont de ce-ti spun.


 571. 571
  Danny:

  Verzelius, cu tine voi vorbi ceva mai tarziu despre faptul ca nu vrei sa iesi in strada si sa protestezi. Nu ai simt civic in tine, esti iresponsabil sau, faci parte din tagma ciocoilor de 23 ani. Nu tu, personal, ca inca esti adolescent, ci parintii sau rudele tale. Adica, esti fiu de bani gata. Sau………………. esti un resemnat, inca din frageda pruncie. Exact ca un roman!


 572. 572
  Morringain:

  Uff, Danny, ce m-as face eu fara sfaturile tale? 😀


 573. 573
  Ana:

  Morringain,

  Asediul Vienei. Date, context, implicaţii. Hai!


 574. 574
  Morringain:

  Ana, care din ele, ca au fost mai multe? 😛


 575. 575
  Danny:

  Asediul Vienei din 1526 sau 1683?


 576. 576
  Ana:

  Ăl bătrân.

  Danny, n-o intimida.


 577. 577
  Morringain:

  😀 lasa sa spuna Danny, eu ma plictisesc azi. Plus ca e istorie cam recenta pentru mine ca sa-mi placa 😀


 578. 578
  Danny:

  Na belea! Sec. 16 -- 17 reprezinta istorie recenta pentru tine? Inseamna ca tu esti specialista pe preistorie sau istorie antica?


 579. 579
  Ana:

  Vezi, Morringain, cum eviţi? Vezi? Eşti nepregătită, dragă. Pune mâna pe carte, ascultă-mă pe mine, că-ţi vreau binele. Ţine cont!


 580. 580
  Morringain:

  Danny, apropo, 1529, in 1526 a fost lupta de la Mohacs 😛 Si nu-s specialista in nimic, pur si simplu nu-mi place. Da nu-i bai, si la arta tot cam atat de conservatoare sunt. Ultimul care-mi place, in ordine cronologica, e Gericault.


 581. 581
  Morringain:

  Ana, da, mai, sunt total nepregatita. Si ma si fute o lene … 😀


 582. 582
  Daria:

  nu-i adolescent, bă! are 35 ani!


 583. 583
  Ana:

  Ai luat gandoane destule, Morringain? Să nu iasă cu ochi…


 584. 584
  Danny:

  Esti conservatoare? Poti sa-mi spui si mie ce anume conservi? De la felul acesta de a fi al oamenilor, s-a nascut primul curent politic
  (in acelasi timp cu liberalismul economic si politic) CONSERVATOR, apoi au aparut partidele politice conservatoare. Adeptii acestui curent politic conservau ceva, nu-ti spunn ce. Tu ce anume conservi?


 585. 585
  Morringain:

  Ana, nu-i pericol 😀


 586. 586
  Danny:

  Rusine pentru el ca are 35 ani si gandeste in asemenea mod. Verzelius gandeste batraneste si se exprima precum un adolescent.


 587. 587
  Ana:

  Bun, Morringain. Apăi, poci pleca acasă, să bag o telenovelă sănătoasă, iazâk!


 588. 588
  Morringain:

  Uff, Danny, n-ai mila de lenea mea 😀 Lasa ca am eu 😛


 589. 589
  Morringain:

  Ana, lasa-ma, ca am tot avut parte de telenovele zilele astea. Tortura, nu alta 🙄 Si plec, peste trei zile 🙂


 590. 590
  Danny:

  Bine, draga, am mila de lenea ta. Stii de ce? Pentru ca si eu sunt de multe ori lenes, si te inteleg. Cand n-am chef sa scriu, apoi nu scriu.

  Oricum, lenea nu e buna, diminueaza mult din sansele de reusita ale unui om. Asta e.


 591. 591
  Danny:

  Iar tu, Daria, posibil sa ai vreo 17-18 ani? Intreb si eu.


 592. 592
  Nastasia:

  Ba e bună lenea.


 593. 593
  Danny:

  Mai, dar pe unde umbla Nora? E pe la vreun alt protest? Ma bucur pentru ea daca protesteaza mereu. Daca as fi locuit in Bucale, as fi devenit coleg de proteste cu Nora.

  Ana, tie nu-ti place sa protestezi?


 594. 594
  Danny:

  La ce e buna lenea, Anastasia?


 595. 595
  Danny:

  Uite o maxima geniala a Norei: „Mai nou, nu avem aleşi. Avem unşi. Pluripartidism de drept divin.” Corecta observatie.

  Cine spunea, ma, ca e fraiera Nora? A scos-o superb de asta data.


 596. 596
  Danny:

  Iar daca mai stam asa, precum Verzelius, lenesi, indiferenti, apatici, vom avea in viitorul apropiat „alegeri de drept divin”.

  „Dumnezeu” va vota in locul nostru, si va garantez ca va fi Raul pe pamant.


 597. 597
  Costeluş:

  Unsi avem oricum. Ca nu se spala.


 598. 598
  Nastasia:

  La suflet e bună lenea.


 599. 599
  junghiul:

  Fără retorică!


 600. 600
  junghiul:

  Cu Retorica!


 601. 601
  Danny:

  Nu stiu la cine am vazut scris pe aici conceptul de „DEMOCRATIE ORIGINALA”. La ce se refera acest concept? Toata lumea il stie, dar nu cunoaste sensul pe care l-a folosit cine?, si ce dorea sa insemne?

  Acest termen a aparut pentru prima data in 1990, a fost inventat de Iliescu si se referea la CONSENSUL NATIONAL, al populatiei, al partidelor, al tuturor politicienilor de orice orientare impotriva cui? Pai, de partea cealalta nu mai ramasese nimeni, asa ca, datorita mentalitatii lui de comunist „reformat”, Iliescu dorea, prin consensul national, o democratie fara partide, fara parlament si mai ales fara OPOZITIE! D-aia se numea democratie originala. Originalitatea ii apartinea lui Iliescu.

  Bineinteles, democratie nu putea sa existe in asemenea conditii, deoarece ea presupune tot ce nu dorea Iliescu. Populatia, fiind inculta si neexperimentata politic in ale democratiei, a acceptat cu seninatate democratia originala a lui Iliescu, fiindu-i teama de aparitia mosierilor adulati de Alianta Civica si de partidele istorice, care doreau reintoarcerea la capitalismul perioadei interbelice. In aceste conditii, regimul Iliescu s-a struto-camilizat si a acceptat pe jumatate capitalismul incipient in sectorul comercial( sectorul industrial era al statului). Ce a iesit, ati vazut cu totii: un regim national-mafiot! In aceasta ecuatie nici ca au mai contat dreapta sau stanga. Oportunismul politic a castigat!


 602. 602
  junghiul:

  Oblomova!


 603. 603
  Danny:

  Ti s-a facut de kizda, Junghiule? Poti sa spui ferm, clar si raspicat, si sa nu te ascunzi dupa niste tabloruri prafuite cu iz intelectual.


 604. 604
  Danny:

  Lenea e buna la suflet? Misto. Observ ca si aici avem o opozitie: LENE = SUFLET vs HARNIC = TRUP. Lenea tine de cald sufletului, iar dinamismul incalzeste trupul. Ce alegeti?


 605. 605
  junghiul:

  Kizda?


 606. 606
  Danny:

  Da, ma, e o reteta de mancare. Se serveste calda cu sos venetian, paste tortilli si mamaliga ardeleneasca. Sa nu-mi spui ca n-o cunosti.


 607. 607
  Nastasia:

  Nu noi alegem. Lenea ne alege pe noi.


 608. 608
  junghiul:

  Tortilli?


 609. 609
  junghiul:

  Nu mă mai tortura!


 610. 610
  Danny:

  Si harnicia pe cine alege?


 611. 611
  Danny:

  Ca sa nu mai fi torturat, scrie o reteta culinara.


 612. 612
  val:

  Junghiule, nu te mai fofila! te-a prins Danny, afişezi ostentativ atitudini burgheze pe aici.

  decadentule! 😆


 613. 613
  Nastasia:

  Hărnicia nu alege. Ia ce rămâne.


 614. 614
  Danny:

  Val, macar de-ar fi un decadent autentic (burghez). E un simplu tortillian.

  Mai, puturosi mai sunteti! Greu va mai miscati.


 615. 615
  Danny:

  Pai, nu mai ramane nimic, Anastasia. Lenea a curpins totul.


 616. 616
  Danny:

  S.C.L. spunea dincolo ca „Binele se face hoteste”, iar eu spuneam HOTIA se face cu bine!

  Degeaba invata lumea de la hoti, daca ea nu poate fi hoata! Hotia nu e numai un proces de „educatie” ci, in primul rand, un DAT!

  Hotii n-au nevoie ca toata populatia sa fie hoata. Populatia trebuie sa fie proasta, inculta, naiva, pentru a putea fi manipulata. Daca toata populatia ar fi hoata, n-ar mai exista Dumnezeu!

  Dumnezeu pe unul il face HOT, pe urmatorii 1000 ii face CINSTITI, si tot asa. Pe hoti ii tine la dreapta Lui, pe cinstiti la stanga Lui. El se afla la mijloc si trage sforile ca un papusar. Practic, El se joaca cu hotii si cinstitii.

  Hotii n-o sa se lase niciodata invatati de cinstiti, deoarece ar fi concurati in hotie. Nu-i benefic pentru hoti. Ca sa reusesti, trebuie sa fii hot, dar nu oricine poate fi hot! Aceasta e Romania!

  Iar Dumnezeul romanilor nu poate fi decar cel mai HOT dintre dumnezei! Ce bine ar fi sa aleg intre 10 dumnezei. Unul singur nu e suficient, deoarece este dictator.

  Am scris aceste randuri protestand impotriva spamurilor de dincolo.

  Ana stie de ce!


 617. 617
  Morringain:

  Frate, eu chiar am zgarmat cuibul cu viespi. S-a pornit ala pe comentarii, cred ca mi-a mai scris cel putin 30, si el si fanele lui 😀 Ce nebunie 😀


 618. 618
  Costeluş:

  Mna, tu ti-ai ales prietenii. 😀


 619. 619
  Morringain:

  Nu e prieten, a raspandit acu vreo trei ani o poza cu niste pisici si a cerut bani, si i-am dat, si dupa i-am urmarit postarile, printre care asta destul de extremista, conform careia nu ar trebui sa mai mancam nimic de origine animala. Si mi-am spus, destul de calm, punctul de vedere. Acum nu o sa se mai intample, normal, nu-mi mai pierd eu vremea cu nebuni 😀 Pacat, acum doi ani parea inca normal.


 620. 620

 621. 621
  Morringain:

  Nora, pe mine ma amuza, dar el chiar e de parere ca specia noastra ar trebui sa dispara. Viitorul terorist ecologist, nu alta 😐


 622. 622
  val:

  eco omo!

  (coincidenţă sau nu, pe asta am auzit-o acum cîteva minute la Mircea Diaconu. bine, el voia să zică ecce homo, dar… 😆 )


 623. 623
  Nora:

  Nastasia, ai avut dreptate cu ăia de la gaze. N-aveau nici măcar aparat bipăitor. Au dat cu spumă de-aia. Nu cred c-au stat 3 minute. Trebuia să îmi fac firmă de verificări. 😀


 624. 624
  Nora:

  Am văzut trei filme interesante zilele astea:
  The Hunt. Danez. Despre un angajat al unui after-school acuzat că a abuzat de copii şi despre cât de brute devin oamenii civilizaţi când cineva le sparge cupola de sticlă. Şi despre ce se-ntâmplă atunci când credem tot ce spun copiii. Foarte bun, foarte mişto Mads Mikkelsen.
  This is England. Marea Britanie în anii lui Thatcher, după războiul din Falkland. Un grup de puşti plus un fost puşcăriaş se trezesc că au chef să fie skin heads şi să dea cu pakistanezii afară din ţară.
  Kinsey. Biografic. Morala: sexu’ nu e totu’, Kinsey s-a priceput la biologie, nu şi la the matters of the heart.


 625. 625

  In ce va priveste pe voi nu mai are nciun rost sa-mi exprim profundul dispret fata de ce-mi vad ochii. O fac doar din respect fata de mine insumi(de creierul meu). Nu-i asa ca folositi foarte mult telefonul mobil?


 626. 626
  Edle:

  Ana, pentru mine galbenul e prea mult, as merge pe beige. Dar cred ca pe Danny l-ar prinde. I-as mai adauga si o esarfa portocalie. 😀


 627. 627
  Nora:

  Moşule, te-ai rătăcit?
  Ştiu, ştiu, treci periodic să ne spui cât ne dispreţuieşti. 😉 Eşti simpatic. Înduioşător.


 628. 628
  Nora:

  Edle, pune-mă la curent, te rog. Spre ce cărări au luat-o outfiturile lui Danny boy?


 629. 629
  Danny:

  Pe unde umbli, fata, atata timp? Protestezi in lumea larga?


 630. 630
  Edle:

  😆 Deocamdata avem 4 culori, Nora. Da’ cred ca ne mai trebuie.


 631. 631
  Danny:

  Dana, nu prea merg pe portocaliu. Culoarea asta o port doar la chilotei si ciorapi. Adica e una intima.


 632. 632
  Edle:

  Porti ciorapi portocalii, Danny? Si la ce-i asortezi?


 633. 633
  Nora:

  Edle: 😆 Dress him like a pimp!

  Danny: cu cine vorbeşti?


 634. 634
  Nora:

  I-auzi. O culoare intimă! 😆 😆 😆


 635. 635
  Danny:

  Ochisori, vezi ca ti-am scris o sumedenie de comenturi. Citeste-le.


 636. 636
  Nora:

  Mieeee? Nu se poate! Refuz să cred!


 637. 637
  Danny:

  Ciorapii se asorteaza cu chiloteii, ce nu stiai?


 638. 638
  val:

  portocaliul încălzeşte, aţi uitat? înfierbîntă chiar 😆


 639. 639
  Nora:

  Las’ că cică are chiloţei. Deci, sunt mititei. Discreţi. Aproape invizibili. Tanga.


 640. 640
  Edle:

  Aha. Si ii asortezi tot timpul cu chiloteii, Danny?


 641. 641
  val:

  tangaaa…

  nebunaticul! 🙄


 642. 642
  Danny:

  Normal ca sunt mititei si discreti. Doar n-oi vrea sa-i am de tabla cu fermoar. Portocaliul este o culoare calda, prin urmare, incalzeste, chiar infierbanta.


 643. 643
  Nora:

  Hai, Danny, spune-ne! Doar eşti un om comunicativ şi deschis!
  Auzi, dar maiou plasă ai? Portocaliu, evident, că e doar un articol intim.
  Ai mai sedus vreo inocentă vânzătoare prin vreo mercerie, galanterie, ce ştiu eu?!


 644. 644
  Nora:

  Aşa se explică multe. Deci, de la chiloţeii mititei şi portocalii i se trage.


 645. 645
  Costeluş:

  Eu am chiloti roz, v-am spus cred mai demult 🙂


 646. 646
  val:

  să spună, să spună, da` să nu-i dea prin cap să pună şi poze. 🙄


 647. 647
  Edle:

  Eu cred ca si de la ciorapi.

  Danny, asta e o idee buna. Deci, recapitulam: camasa mov, pantaloni verzi, sosete si chilotei portocalii, pantofi galbeni. Altceva?


 648. 648
  Danny:

  Maieu port doar la mare, alb-bleu. Aceasta combinatie este superba s-o porti seara la mare, dupa o zi de plaja reusita. Este o combinatie care te reconforteaza psihic dupa canicula din timpul zilei. Port bleul acela ciel la tricou si pantaloni albi cu pantofi albi sau adidasi albi. Imi place foarte mult sa ma imbrac in alb seara cand ma plimb prin complexul „Panoramic-Belvedere-Amfiteatru” din Olimp.


 649. 649
  Nora:

  Babeţică olive? 🙄


 650. 650
  Nora:

  Val: dacă o fi plăcerea omului să pună şi poze… 😆


 651. 651
  Nora:

  Daaa, este superb în complexul acela. Numai bărbaţi eleganţi şi reconfortaţi psihic după caniculă. Su-perb!


 652. 652
  Edle:

  Eu vreau poze. 😆


 653. 653
  val:

  uof, Nora, să pună, na, că mie şi-aşa mi se apropie funia de pat. 😆


 654. 654
  Edle:

  Am fost si eu, acu’ multi ani (opt, cred). Ce mai e pe acolo?


 655. 655
  Nora:

  Val: perversă mică, după cum te ştim! 😆

  Edle: nu ştiu, dar ce m-aş mai plimba cu un bărbat reconfortat psihic la braţ. Iar după, să mergem la restaurant, să consumăm ceva, să bem un şpriţ şi să dansăm un blues pe un şlagăr nemuritor, nu înainte ca bărbatul reconfortat în bleu şi alb să-mi ia un trandafir.


 656. 656
  val:

  da, Nora, dar să fie după o zi de plajă reuşită. nu ştiu cum o fi bărbatul după una nereuşită.

  bine, nu ştiu eu nici cum e o zi de plajă nereuşită… 🙄


 657. 657
  Nora:

  După aia să ne ducem la un număr de Varietăţi, la amfiteatru… Pfiu, viaţă!
  😆 😆


 658. 658
  Nora:

  La Danny, e reuşită musai. Că de-aia poartă tanga. poate practică şi nudism, ce poţi şti!
  Danny, prânzul îl iei nud pe plajă sau te retragi la restaurantul OJT?


 659. 659
  Danny:

  Mie-mi spui, Nora, unde este frumos? Pai, daca nici eu n-am gusturi…………..ai uitat ca sunt balanta?

  Numai straini pe acolo si gagici mortale. Este cel mai misto complex de pe litoral. Dupa ce fac vreo cateva ture pe la etaje, ma apuc sa servesc un profiterol langa acea fantana arteziana si ascult muzica. Apoi ma urc la ultimul etaj si privesc valurile marii involburate ce se lovesc de stanci, precum si razele lunii de-a lungul marii cat pot cuprinde cu ochii, de pe malul meu pana la cel turcesc. Ador briza marii si parfumul de femeie ce-mi inconjoara trupul si-mi suceste linistea noptii in capul involburat de atata dragoste eterna.


 660. 660
  Nora:

  Profiterol! Da! Musai! Ce-ar fi sejurul pe litoralul Mării Negre fără un profiterol!
  Dacă nici tu n-ai gusturi, Danny…
  Capul învolburat, da, îl aud de aici, vâââââm, câââârrrrr, vââââm, vâââââm.


 661. 661
  Nora:

  Danny, ia, acum că suntem doar între noi, şi tu seduceai suedeze pe vremuri?


 662. 662
  Danny:

  Daca vreti, ne putem intalni in aceasta vara la mare. Propunerea aceasta i-am mai facut-o Anei anul trecut, sa ne intalnim la Limanu, langa Mangalia. Putem face acest lucru.


 663. 663
  Nora:

  Ne întâlnim, Danny, sigur, dar numai dacă am o zi reuşită de plajă şi, secundo, dacă am la mine ceva alb-bleu pentru că nu-mi doresc să mă vezi nereconfortată psihic.


 664. 664
  Danny:

  N-am facut nudism niciodata. Nu-mi place sa-mi expun organele intime in fata publicului. Nici poze intime nu pun.

  Valonash, ce inseamna o zi de plaja nereusita? Atunci cand te-ai parlit serios si usturator intre orele 12-16, si te-au apucat baldacii, incat nu mai ai chef de nimic doua zile de atunci inainte. Nu-ti mai arde de nimic.


 665. 665
  Costeluş:

  ca tot veni vorba, stiti de vreo crema de protectie solara cit mai naturala (spf cel putin 30)? Fara misto.


 666. 666
  Danny:

  Cel mai mult imi place sa fac plaja intre orele 17 -- 20. Imi place sa vad apusul soarelui, cum lumea se rareste de pe plaja, iar pescarusii vin cu miile la malul marii si glasuiesc usor pierdut dupa resturi de mancare. Una ora daca o traiesc asa, ma simt ca nou nascut. Caut astfel de momente care sa-mi faca bine. Si voi trebuie sa faceti la fel.


 667. 667
  val:

  aoleu, mă înec! 😆 😆

  trebuie să caut limanu, şi cel mai la îndemînă e patul…

  noapte bună!


 668. 668
  Danny:

  Noapte buna, scumpete draga! Mai e cineva treaz?


 669. 669
  Danny:

  V-au adormit povestile mele?

  Dana?

  Nora?

  Ana doarme de vreo 3 ceasuri. Te salut de dimineata, Ana. Sa ma saluti inainte de a-ti bea cafeaua, ok?


 670. 670
  junghiul:

  Val,

  Ai mei au fost chiaburi. Tot un fel de burghezi dar mai de la țară. Eu unul mi-am dorit să fiu calamburghez! Și pentru că sub comuniști am învățat să trag la șaibă , poate calamburghiu! C’alfa mă țîne aci la ora asta!

  Danny, ce fel de rețetă vrei? C-acu iau în mână echiwok-ul pentru tine, dragul meu!

  Uite o inwokație de toată ziua, bună ziua!


 671. 671
  Ana:

  Te salut, Danny! 🙂 Deşi am băut deja aproape toată cafeaua…

  Te-au făcut fetele astea gigea, Danny. Bravo! Un bărbat adevărat se lasă, cald şi moale, în mâinile lor.


 672. 672
  Nastasia:

  Apoi cald, da, da’ nu prea moale. Cine ar giugiuli o piftie?


 673. 673
  1Q:

  Vă salut cu 6x6 focuri de pistoale! Să mă scuze cei răniți din greșeală! N-am vrut! alexa? Aburește oglinda, pls! asl nu vrei? a, scuze, te-a servit Daria!
  Danuț, am zis io că nu mă duc la vot? M-am referit la proteste și că la vot mă cam duc degeaba. Ce să aleg din plaja mare de candidați cu candida la minte, candizi în gesturi și priviri, îmbălsămați în nori de cuvinte promițătoare, promiscue? Electoratul e scuza politicienilor.
  Nora, cei plictisiți mă plictisesc mult mai mult decât sunt ei plictisiți de comentariile plicticoase, antihaz, nu mai zic de alexa care și-a propus să distreze pe cei oropsiți de plictis. Are ceva sporangi în bidinea..
  D-na Nasta, v-a trecut buba? La mine a devenit cronică. Ce mă fac? Aștept sugestii și reclamații..
  Ce m-am indignaaaaaaaaaaat! Ca puorcu` de Ignat..


 674. 674

 675. 675
  1Q:

  Pe aici se dădea cu gându` Daniel.


 676. 676

 677. 677
  1Q:

  M-am trezit speriat, fleașcă și când colo.. era dimineață!

  Am întârziat 15 min la serviciu. N-a obs nemenea..


 678. 678
  Nora:

  Nu pricepeam ce e cu plictisiţii…


 679. 679

 680. 680
  1Q:

  Păi ziceai la 560 că plictisim lumea. Ete na!

  Și?


 681. 681

 682. 682
  1Q:

  Iote! Înviorare de dimi..

  Dedi pt cei cu plictisu-n oase.


 683. 683
  Nora:

  Aia e de înviorare? Cu corbi şi nopţi? Deloc nu eşti solar!


 684. 684
  Nastasia:

  Ceva anti-lene ai? Că m-o năpădit o lene duulce şi pare a se fi instalat pe veci. Şi să respir mi-e greu. Da’ am o familie de hrănit şi nişte vagi adieri de conştiinţă.


 685. 685
  1Q:

  Auzi ce scrie pe inelul lui Obama: lâ ilâha illâ allâh!


 686. 686
  Nora:

  Uof, am mai auzit. Lăsaţi inelul omului în pace!


 687. 687
  1Q:

  Lenea e antistres. Apelează cu încredere, n-o subestima..

  Pt mine e deja plăcere.


 688. 688
  1Q:

  O fi și convins?


 689. 689
  Morringain:

  Neata! 😀 Nu mai vorbiti de funie in casa spanzuratului. Adica vreau sa am parte de lenevie, momentan doar o simt 🙂


 690. 690
  Nastasia:

  Cum s-o subestimez?!! O iubesc. Da’ imediat începe tata să dea târcoale prin bucătărie şi n-ar vrea nimeni să-i vadă mutriţa tristă şi dezamăgită deoarece nu e nici un semn că s-ar înfiripa ceva de halit pe acolo.


 691. 691
  Nora:

  Neaţa, Morringain.
  1Q, aşa e că ai aflat de inel dintr-un mail din ăla cu icoane sclipicioase, care fac cu ochiul şi ne avertizează ba asupra pericolului sionismului, ba asupra pericolului islamizării?


 692. 692
  1Q:

  Oleeooo..ce de spamuri aaam !


 693. 693
  1Q:

  Am o basculă de mailuri. Vrei să-ți tremet și ție din ele?


 694. 694
  Nora:

  Mie? Trimite-mi, sigur. 😆


 695. 695
  Edle:

  Neata, everybody. Ca tot vorbiti de lene, mai inainte m-am trezit. 🙄

  Costelus, Avene.


 696. 696

 697. 697
  Nora:

  De Avene voiam să-i zic şi eu. Dar m-am uitat aseară pe flacon şi nu erau ingredientele, iar cutia n-o mai am, bineînţeles. 😀


 698. 698
  Edle:

  E cu minerale. 🙂


 699. 699
  Adrian:

  Nu exista indignare pe stocul Romaniei. Acuma… ce sa zic? Exista ceva indignare… dar… legata de lucruri dinastea superficiale. Spre ex: drepturile homosexualilor, protejarea panselutelor din gradina Anei. Exista indignati pe motive de violenta barbatilor fata de femei din anii 90 (evident ca, acesti indignati au ramas ancorati in anii 90.

  Ce indignati mai avem? Indignati poponari, indignati homosexuali, indignati pe problema „exploatarii gazelor prin FRACTURA hidraulica”. Normal ca, acesti indignati is indignati din motive superficiale. Nimic grav, nimic serios. Nimic de luat in seama.

  Normal ca, o iubesc pe Nora mai tare decat o iubeste unchiu.

  Da’ ce sa zic? Daca ea l-a ales pe el pentru ca e mai indignat decat mine… trebuie sa-i respect decizia.


 700. 700

  Care ar fi motivele „serioase”, Ghermane? Dacă temerea de a avea pânza freatică infestată e ceva superficial?


 701. 701

  Lasă, nu-mi răspunde. Am uitat că eşti moluscă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *