Crai îmbulinat

Balaurul îngheţatei cu fistic se plictisi să mai facă pe iarna şi dispăru la orizont în urlete din ce în ce mai stinse. Cu respiraţia întretăiată de tracul scenei ce-l aşteaptă-n public, un firicel de ghiocel, scăpat de sub gheaţa îngheţatei, se scutură fercheş şi-şi ridică freza albă spre stejarul gazdă, jilăvit de ploile reci care l-au stropit o săptămână încheiată. Părea că ploaia nu se mai opreşte şi curând va începe să înoate, să-şi modifice structura evolutivă devenind peştişorul vestitor al viiturilor de primăvară. Visa să crească mai înalt ca părintele adoptiv ce-l hrănea din seva rădăcinilor proprii. Era ambiţia lui încă de anul trecut când o frunză aurie i-a învelit tandru ceapa sezonieră a mă-sii. Îşi aducea aminte de sunetul acela duios de baladă, de doină cântată la gura sobei solare de toamnă târzie. Simţea că i-a şoptit ceva sacru, că acel foşnet i-a transmis ceva. Unde să fi scăpat cheia decriptării mesajului? Frunza putredă a fost dată deoparte ca o pătură veche, ferfeniţită de zăpadă şi ciuruită de ploi. Frământându-se aşa, descoperi că nu era singurul din jurul stejarului. Câteva vrejuri marţiene cu cască albă îi făceau semne cu singurul ochi dintre petale. Îi ignoră c-un aer de întâi-stătător vegetal. Nu-i mai plăcea să fie întrerupt din adânca lui reflecţie analitică în ale decriptării biologice.

 Se întrebă deodată dacă peştilor le place să fie peşti. Şi cum o fi să te încălzeşti la sânul unui peşte. Voia să ştie şi cum se doarme în apă, cu tot vuietul acela continuu şi clipocitul înnebunitor. Teribil de instabil, trebuie să fie. Oricum, nu-i nicio scofală să fii peşte… Pe când el, iată, anunţă primăvara! E crainicul sportiv al golului anual! Căldura vine, vine cu viteză uimitoare, intră-n plasă după ce a ricoşat din colţul ploilor mai acum două săptămâni. Iar el e acolo, să ridice capul, să păşească pe pasarelă şi să urle “Gooool!”. El e primus inter pares, e sigur de asta, nu se poate altfel, ba chiar, e şi jucător, atacant…

 – Bine v-am găsit, prinţe, îi strigă o păpădie zâmbind galben către el. Cum aţi dormit? sau aţi chefuit..

–  Biiine, îi spuse scrâşnit acesta, surprins acru de floricica galbenă ce se desfăcea dornică de albine. Ce dracu’, mă?! Hepata asta a ieşit înaintea mea? Ce gălbejită! Ce de petale are manelista ‘reacu! Floarea porcului! şi o senzaţie de oboseală îi copleşi petalele ce se zbârceau încet-încet, aplecându-l spre aşternutul pământiu. Fire verzui de plante se iţeau de sub frunze şi-l admirau fraged invidiindu-i curajul de a ieşi cu forţă la lumină prin acoperişul veşted, găurit de casca albă a inginerului. Cât de falnic eee! Ce frumooos şi cca. deştept eee, amaru’! murmura juna verdeaţă gâdilându-i stima temporară. Va ajunge cât stejaru’!

 Păpădia se simţi intimidată. Ce mai contează laudele ei, invitaţia ei subînţeleasă într-un cor? Toată dimineaţa visase să fie vedetă. Apoi, când îl zărise, crezuse că e şansa ei. Un duo formidabil. Dar acum? Cu toată larma aia, parcă unicitatea, caracterul de ex-cep-ţi-e îi scăpa printre petale. Ar fi răsfoit o revistă, ceva, să mai omoare timpul ăsta tălâmb şi enervant de vesel. Dacă n-avea programare… firicelul verde silfid în care i se sprijinea corola o durea puţin, dar toate scaunele erau ocupate…

 Auzind gălăgia creșterii, un gândac străjer pe-o ghindă, plictisit de așteptare, intră-n vorbă nechemat:

– Ce-i aicea, blândă iarbă? Și ce crusta mea făceți? Dând șăgalnic din antene, se propti în ghiocel.

 Drept grăind, gândacul era cam stingher. Învăţase de mult însă că trebuie să intri-n vorbă, să te descurci, că nimeni nu suportă un gândac tăcut, care-şi frământă băscălia chitinoasă de pe o antenă pe alta. Un gândac tăcut pare dubios, pus pe rele – i-a spus un uncheş mai cu vreo trei veri în urmă, sub o frunză mare de brusture. De-ar fi fost un cărăbuş sau o gărgăriţă, alta ar fi fost treaba. Un fluture, aaaa, ce fandoseală! Oamenii sunt creaturi ciudate şi, în afară de Elena Farago aia, nimeni nu prea are chef să-şi ţuguieze buzele şi să spună “Ce drăguuuuţ!” când îşi fac apariţia. Gândacul ştia toate astea, fusese călit prin turbinele dispreţului şi silei. Parcă o mai fac unii entomologi, dar apoi îi apucă în pensete şi ace, îi întorc cu zgaibaracele-n sus, şi sertarele alea de sticlă sunt reci şi alunecoase. De fapt, nici nu era sigur că toate astea i se întâmplaseră în viaţa asta, posibil să fi fost altcândva, în alte timpuri, nu din timpul ăsta, nu din pădurea asta, când dimineaţa asta înţepătoare nu începuse încă şi stătea numai ca o larvă de lumină într-o pânză de păianjen, sub cuibul unei cinteze.

– Dă-te ’reacu de tembel, dă-te iute de pe mine, băi, acesta, cu elitre de 2 lei. N-ai idee ce ţi-o iei! Şuieră ghiocul aspru pocnind ca o liţă arsă dintr-o frunzuliţă tare, ca o aţă.

– Ce ciudat vorbeşti! azi eşti viu, mâine nu eşti! Dacă stau să mă gândăcesc, cleştii ăştia de-i deschid, rup din tine bucăţele şi te termin mai devreme. Aş mai face și mișcare, trebuie să mă menţin în formă, gândăcea gândacul, pentru gândăcele.

Bine vorba nu-nchega că stejarul ghindăcea și-o crenguţă seacă de pe trunchi se desprindea. Şi-n căderea ei, crenguţa boantă se repezi  şubred spre pământ, turtind minunea fragilă. Gândacul fugi mâncând pământul şi se ascunse sub o buturugă, jurându-şi să nu mai intre în compunerile cu ghiocei sau alte bălării, că  au un final groaznic.

 Stejarului îi era lehamite, de fapt. Era ursuz şi n-avea niciun chef să scoată frunze, să bată din ele, să se adune iar păsări bezmetice care să-l împungă mereu cu ciocuri mici după furnici şi viermişori. Aştepta să vină a doua zi şi să vadă ce ghiocel se mai semeţeşte pe sub poale-i cu trufie de vedetă galactică.

 –  Uf! Urăsc ghioceii și compunerile astea, astenice, de primăvară! mormăi şcolarul mototolind hârtia şi aruncând-o în pisica ce tresări nedumerită, ciulind urechile spre el. Zi, tu, fiară! Pe cine interesează bălăria aia albinoasă? Şi ce o interesează pe doamna profesoară cum văd eu florile primăvara? Ce, crede că va trebui să mint aşa cum vrea ea? Mă obligă să spun doar lucruri frumoase de parcă totul pe lumea asta e frumos. Şi prea se bagă în intimităţile mele. Sunt gândurile mele şi fac ce vreau cu ele! Ei, fir-ar! De nu s-ar mai face şcoală sâmbătă! De-ar veni potopul…

395 comentarii la “Crai îmbulinat


 1. 1

  Haide, vino!
  Hai şi tu, Alexa! Nu fi timidă.


 2. 2
  Nora&1Q:

  Nu vine. Nu poate să scrie că nu vede tastatura de plâns.
  Am mângâiat-o cu ranga, în joacă, pe la tâmple.
  E roşie-n obrăjori..


 3. 3

  Păcat. I-am adus o carte de colorat. Şi carioci.


 4. 4
  Nora&1Q:

  Bine că nu a venit, că-mi făcea mustăţi la gravatar..şi alte măscări, mai ştii?


 5. 5

  Nuuu, am învăţat-o să coloreze frumos, să nu depăşească marginea.


 6. 6
  Joiana:

  Buna sara!
  Am înţeles că domnişoara Alexa e sinistrată! Este adevărat?
  Domnişoara Alexa, ne auziţi? Dacă da, intraţi în legătură directă cu noi a-cum!


 7. 7
  Edle:

  Am vazut 2046. Nora, ce mi-ai facuuut? 😥


 8. 8

  Ţi-a plăcut? 😀
  Te bat dacă nu! 😛


 9. 9
  Nora&1Q:

  Ce e cu 2046? Edle, sărumâna cât se vede-n avatar..


 10. 10
  Edle:

  Daca mi-a placut?! Cum dracu’ sa nu-mi placa? Si cred ca mai plang vreo saptamana… 😥


 11. 11
  Nora&1Q:

  E un film. M-am prins. Ce tăntălău..


 12. 12

  Îmi făcuşi dor de starea aia. Filmul ăla are o stare unică.
  1Q, filmul. L-ai văzut?


 13. 13
  Edle:

  Hey, iubitule, nu te mai vazusem de mult! Should I borrow you or would you borrow me this time? 😛


 14. 14
  Nora&1Q:

  Edle: îhî!
  Nora: Nu. Am văzut trailăru.. poa`l văd, în seara asta.


 15. 15
  Edle:

  Sa-l vezi.


 16. 16
  Nora&1Q:

  Săr`mâna, d-na Joiana! Acu vă văzui, am orbit de propria-mi strălucire. Dvs aveţi ochelari, ce vă pasă..


 17. 17
  Nora&1Q:

  Cum ai putut, Edle? Cum?


 18. 18
  Joiana:

  Bună sara, cinstite domn!
  Doamna Alexa nu vrea să intre în drect, cred c-a mărit iară preţurile, iară noi mai mult nu ne permitem! Aţi auzit, Domnişoară?! Nici 5 lei în plus că ş-aşa nu faceţi audienţă.


 19. 19
  Nora&1Q:

  Mi-ar fi plăcut să hohoteşti pe umărul meu, să-l faci leoarcă.
  Şi io p`al tău..


 20. 20
  Nora&1Q:

  Dacă nu vrea, nu vrea, şi gata! Am făcut hipertensiune de la atâta efort dragobetic şi mă lăsă aşa. Să-i fie ruşine cu ea, pt asta!


 21. 21
  Nora&1Q:

  Sărut botic umed, fruntea şi un corn.. cu lapte dacă ai.


 22. 22
  Nora&1Q:

  În aceste momente de relaxare, vă anunţ cu durere-n pixeli, că trebuie să mă retrag, că-s retractabil ca gheara mâţei mele, nu ca alexa cu totul..

  Noapte bună cu suspine-n vise dulci aduse de piticii dansatori.


 23. 23

  Ba fără pitici dansatori, merci!
  Noapte bună. 🙂


 24. 24
  Joiana:

  Am, cam crăpat, cam uscat, da’ am, trebuie la emisiune ca să dezlegi inimile oamenilor e mai bine ca, dupe o fuoame năpraznică, să-i pocneşti cu ceva dulce. De obicei, are şi rahat.


 25. 25
  Danny:

  Joiana, se vede ca te cam plictisesti. Ce-ti mai fac campurile inverzite? Le calci, le calci?


 26. 26
  Joiana:

  Numa’ uamenii leneşi ca matale să plictisesc, domnu Dani. Cine munceşte nu să plictiseşte!


 27. 27
  Danny:

  Vasazica, tu muncesti. Eu nu ma plictisesc, frumusete animala. Te invit pe campurile mele sa mi le calci, poate sa si le cultivi, ca tot zici ca esti harnica.


 28. 28
  Joiana:

  Io nu m-ocup cu agricultura, nici cu călcatu bălăriilor.
  Ce câmpuri ai matale? Şi dacă ai, de ce n-ai trecut în declaraţiunea de avere?
  Sticle de sifoane ai?


 29. 29
  Danny:

  Si ce, nu-ti plac balariile mele? Tot verzi sunt.

  Nu-ti place agricultura? Poate zootehnia? In declaratiune le-am trecut.

  Am si sticle de sifoane. Ce vrei sa faci cu ele?


 30. 30
  Morringain:

  Saltare! 😀 Sunt o femeie imposibil de agasanta, cica. Am ajuns sa fiu un fel de monstru in grupurile animalarilor se pare 🙂 Sa speram ca nu se inmultesc astia, ca altfel o sa ajungem la inchisoare pentru ca am inghitit din greseala o musca 🙂 (apropo, faza adevarata, cum a ratat la 17 ani colocatarul pulpita suedeza: a omorat un tantar si a facut criza de isterie aia :D)

  PS. Nope, n-am mai facut nimic. Pur si simplu se vorbeste despre mine. Personalitate, ce mai 😀


 31. 31

 32. 32
  Nora&1Q:

  Sal`tare, d-na Morrimonstru! ați întărâtat rumegătoarele și acum vă împung? mare greșeală..
  La închisoarea ierbivorelor sigur veți ajunge, nu că veți omorî din greșeală vreo insectă, ci că ați gândit în loc să rumegați și să alungați delicat tăunii cu coada.
  Chiar sunteți imposibil de agasantă, tot așa cum sunt eu imposibil de iubit pentru alexa.
  Ce să zic? Eu mi-aș reconfigura poziția față de ei; aș deveni canibal.
  Mi-ar plăcea să-i vânez, să le tulbur nițel turma, așa, din pură distracție, nu de foame.


 33. 33
  Nora&1Q:

  Săr`mâna, d-na andreea! dansați?


 34. 34
  andreea:

  era o vorbă:
  dansaţi, don’şoară sau eşti cu mă-ta?
  😆

  nu mai dansez, de acum… mi-e teamă de glezne rupte.


 35. 35
  Nora&1Q:

  Ei, mi-am dat jos bocancii. A venit vara..


 36. 36

 37. 37
  Morringain:

  1Q, pe moment nu, ca cica sunt aparati de lege. Dar ia sa vezi, dupa vreo 3-4 generatii de mancat numai salata, o sa arate cam ca ierbivorele si atunci o sa fie liber la vanatoare 😀 Glumesc, normal, din partea mea pot face ce vor, sunt ei care au o problema cu restul lumii. Si sunt amuzanti in toata enervarea lor 🙂


 38. 38
  Nora&1Q:

  E secret acel forum?


 39. 39
  Nora&1Q:

  Că și io am o problemă. Îmi plac mustangii..


 40. 40
  Nora&1Q:

  Și competițiile de călărit bizoni..


 41. 41
  Morringain:

  Nu e secret, e pe Facebook. Tipul ala are un fel de adapost la el acasa, aduna caini si pisici de pe drum (probabil ce as face si eu, daca as fi acasa). Numai ca de vreo doi ani a dat-o in boala veganismului si vrea sa salveze absolut toate animalele. Si e foarte intransigent (sa ma exprim eufemistic) cu cei care nu vor sa ii asculte predicile. Pentru ca incepe sa semene a noua religie, care nu promite o viata in paradis dupa moarte, ci acum, daca se elimina/conving nenorocitii aia de mancatori de cadavre. O alta tipa spune nici mai mult nici mai putin ca ea i-ar eutanasia pe cei care iubesc doar anumite animale (caini si pisici). Mi se pare si hilar si trist in acelasi timp discursul asta. Si culmea, am prieteni vegani (unul e chiar calugar budist) care nu mi-au sarit in cap ca mananc carne, desi mai pun pe FB poze cu productiile proprii de la afumatoare.


 42. 42

 43. 43

  Morringain, nu s-au mai calmat apele de atunci?


 44. 44
  Nora&1Q:

  Helăumaipartner!

  keniudenslaicsvis?


 45. 45

  Aimafreidaicant. 😆


 46. 46
  Nora&1Q:

  Fiu! am senzația că aud niște tobe.
  Cre` că am hipertensiune..


 47. 47
  Morringain:

  Aparent nu, am gasit referiri la mine intr-o discutie intre alte persoane. Era un apel pentru un cal batran pe care stapanii vor sa il vinda la abator si o tipa a spus ca da si ea share, desi dupa ea nu ar trebui facut atata caz de un animal care e pana la urma hrana. La care tipa care a postat apelul (si care e prietena directorului de la Vier Pfoten, deci persoana importanta :D) a sarit in sus, atacand-o pe asta si comparand-o cu monstrul de mine, care as fi spus ca mananc vaci ca ele sa supravietuiasca (normal ca nu am spus asa ceva, nici macar nu mananc vaca, nu-mi place carnea lor, am spus doar ca specia per total a beneficiat de apropierea de om, desi indivizii au o viata mai scurta -- asta pentru ca nu cred ca ar fi fost miliarde de vaci -- sau orice alt animal domestic -- in viata pe pamantul asta daca nu le domesticeam noi).


 48. 48
  Morringain:

  Exemplu de comentariu de „bun simt” (nu de la postatoare, de la alta, o doamna fina, dupa cat pare):

  ” Recunosc , nu am mai patit de foarte mult timp asta . Fac niste eforturi uriase sa ma exprim decent . Nu garantez insa . Cine p…a mea e aia care compara calul cu gaina ? Cine e nef…….ta ai in care zboara hormonii ? Ce pana mea se baga unde nu-i fierbe oala , vaca dracului ? Unde pana mea maninci tu cal , fa ? In ce fundatura de Moldova ai crescut de va hraneau cu orice ? Maninca-ti cacatii de ciine si pisica si nu te apropia nici cu gindul de cai , ca nu meriti nici sa respiri balega lor . Sa-ti fie de bine ! Zi-mi ceva , provoaca-ma , haaaai ….”


 49. 49
  Morringain:

  Si cum sa spun, eu iubesc caii, nu mi-as dori sa ajunga vreunul vreodata la abator (cu atat mai putin mi-as dori sa-i mananc, poate doar in timp de absoluta foamete, si probabil, vorba lui Labis, plangand), dar nu pot sa jignesc o alta persoana doar pentru ca nu gandeste la fel ca mine.


 50. 50
  Morringain:

  Apropo, vedeti ce se intampla in Boston? Seamana a stare de razboi cu inchisul de strazi, samd.


 51. 51
  Nora&1Q:

  Ce să mai, ești un monstru, recunoaște! Bine că nu ești canibal, ca mine..
  alexa o fi bună, așa, crudă? cum o arăta alexa umplută, alexa friptă, alexa șnițel, alexa fiartă, alexa tocată, alexa scăzută, alexa afumată, conserva de alexa..


 52. 52
  Morringain:

  1Q, avand in vedere ca ei pun semnul egal intre noi si toate celelalte animale, sunt canibala 😀

  Alexa cred ca arata bine oricum 😛


 53. 53
  Nora&1Q:

  Na, după WTC, asta e menită să mențină teroarea. E în stil remember, uiaioăciiu!


 54. 54
  Nora&1Q:

  Nu mă interesează cum arată. Gustul e mai important..
  Și daaa, io mereu confund lupul cu oaia!


 55. 55
  Nora&1Q:

  Nu-ș` cum `reacu! deși sunt prădător uneori mă simt berbec, bou..


 56. 56
  Morringain:

  Eh, daca nu confunzi lupul cu pisica e de ajuns, zic eu 😛

  Biata Alexa, ce-o mai iubesti… culinar 😀


 57. 57
  Nora&1Q:

  Consumabil. alexa e sigur vegetariană, altfel m-ar mânca..


 58. 58
  Nora&1Q:

  O bănuiesc, că prea se dă la varză. O fi capră..


 59. 59
  Morringain:

  dap, te uraste cu pasiune 🙂 vezi, ai picat tu pe moment, ca au mai fost si altii 😀 o sa ii treaca… candva 🙂


 60. 60
  Nastasia:

  Pe Alexa ai făcut-o deja piftie, ce mai vrei?


 61. 61
  Nora&1Q:

  Prefer pasiunea asta, o ador! Sper să nu-i treacă..


 62. 62
  Nora&1Q:

  Săru`glezna, d-na Nasta! Piftie? E preferata mea.

  Cum dai cu lingura-n ea, cum tremură..


 63. 63
  Morringain:

  @Nastasia: 😀


 64. 64
  Nora&1Q:

  E distractivă, deși, așa gelatinoasă și rece, nu prea pare..


 65. 65
  Morringain:

  Adevarul e ca te amuza teribil sa vezi cum cineva necunoscut gaseste in tine toate relele pamantului (sau pe aproape). Te amuza pana la un punct, atat timp cat nu poate ajunge la tine, normal.


 66. 66
  Nora&1Q:

  De-ar ajunge! uof, de-ar ajunge să se convingă că are dreptate.
  Chiar am în mine aproape toate relele pământului, de ce să nu recunosc. Nu-s un îngeraș..


 67. 67
  Nora&1Q:

  ..și nici c-aș vrea să devin! 🙂


 68. 68
  Morringain:

  N-oi fi ingeras (brrr, how boring :D), dar nici cine crede ea ca esti nu esti 🙂


 69. 69
  Nora&1Q:

  Sincer, de-aș fi lăudat pentru bunătatea pământului găsită-n mine, aș face un atac de panică..


 70. 70
  Nora&1Q:

  Ei, se joacă, atâta lucru a înțeles toată lumea. Și nu e deloc proastă. Ba chiar cred că exagerez când o motârcesc.

  O fi om, ar trebui să mă gândesc la asta mai mult..


 71. 71

 72. 72
  Nora&1Q:

  Corect! 🙂


 73. 73
  Nora&1Q:

  ..deși cam exagerează. Ura e prea des folosită în locul senzațiilor exacerbate! Poate să-mi displacă ceva/cineva, să-mi provoace repulsie, dar până la ură..ă-hă-hă, e cale lungă! cred că e superficial înțeles sentimentul. La fel și cu iubirea. alexa exagerează, dar nu mă urăște. Nu e capabilă. E chiar f sensibilă.

  alexa, te urăsc! iote, să vezi c-o doare-n avatar..


 74. 74
  Morringain:

  Am furat-o de pe peretele unui amic. N-am pic de rusine! 😀 Si da, eu cred ca fac multe lucruri corecte, probabil 😀


 75. 75
  Nora&1Q:

  Ce-ai mai făcut? 🙂 Nu te potolești, neam..


 76. 76
  Morringain:

  1Q, ura e un sentiment accesibil, asta-i tot.


 77. 77
  Morringain:

  Ete ce-am mai facut, orice fac, vrei sa zici 😛


 78. 78
  Nora&1Q:

  Înglobează un tot, d`asta nu folosesc cuvântul. Ura, ca și iubirea, îmi par fantezii.


 79. 79
  Morringain:

  dap, sunt termeni-umbrela, prea largi.


 80. 80
  Nora&1Q:

  Cum adică ai furat-o? Ai făcut ceva?

  Nu știu ce vreau să zic, da` zic..


 81. 81
  Morringain:

  unchiu, glumeam 😛


 82. 82
  Nora&1Q:

  Uh! M-am liștinit.. Pune un asterix când glumești! 🙂


 83. 83
  Morringain:

  na, o fi umorul englezesc de vina 😀


 84. 84
  Nora&1Q:

  Altfel, riști! 🙂


 85. 85
  Nora&1Q:

  Ei, glumeam și io, Morri!


 86. 86
  Nora&1Q:

  Mă enervează la culme umorul fin, englezesc, nu————-ș` de ce! umorul e invenția lor?


 87. 87
  Morringain:

  Eh, e ca mersul pe partea cealalta a drumului sau masurile in livre. Nu pot renunta la lucrurile astea neam.


 88. 88
  Nora&1Q:

  Stai, stai, stai! Crezi că nu m-am prins c-ai glumat? 🙂


 89. 89
  Morringain:

  😀


 90. 90
  Nora&1Q:

  Pfoaaa..
  NU mai vorbesc cu tine!
  alexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


 91. 91
  Morringain:

  unde ar mai fi distractia noastra daca nu am glumi tot timpul? 🙂


 92. 92
  Morringain:

  ça m’est égal 😛


 93. 93
  Nora&1Q:

  Unde? Nicăieri sau peste tot, depinde ce înțelegi prin distracție. Nu toată lumea se distrează cu glume.


 94. 94
  Nora&1Q:

  alexa are alt nivel..


 95. 95
  Morringain:

  Abia astept sa vad Demonii lui Da Vinci 🙂


 96. 96
  Morringain:

  Eu sunt egoista, ma gandesc doar la mine 🙂


 97. 97
  Nora&1Q:

  Eu mă distrez când stau degeaba. Când mă uit pe pereți după muște. Când îmi scot piciorul din pantof și dau din degete..


 98. 98
  Nora&1Q:

  Undeva s-au eliberat Demoni?


 99. 99
  Morringain:

  pe sky atlantic. dar eu o sa il vad gratis pe tube plus. Piratoaica ce-s 😀


 100. 100
  Nora&1Q:

  Aaa.. și de ce ești așa nerăbdătoare? Ce crezi că-ți vor aduce?


 101. 101
  Morringain:

  Eu nu pot sa stau degeaba. Simt ca o iau razna si fac ture ture ca pisica in cusca.


 102. 102
  Morringain:

  Asa sunt eu, nerabdatoare 😛 ce sa-mi aduca, distractie 🙂 mi-ar fi placut sa-l fi cunoscut in viata reala pe Da Vinci, dar cum din pacate calatoria in timp inca nu-i posibila 🙁


 103. 103
  Nora&1Q:

  Cunosc genul ăsta pe care io nu-l înțeleg. Nu-ți place să stai tolănită pe iarbă sau la plajă, nu stai locului pe un bolovan să admiri un peisaj..


 104. 104
  Nora&1Q:

  Aduni scoici doar să nu stai întinsă ca o șopârlă la soare, culegi flori că nu suferi să stai pe vine să urmărești gândăcei, furnici, sari din piatră-n piatră și țipi să-ți auzi ecoul..


 105. 105
  Nora&1Q:

  Așa-i?


 106. 106
  Morringain:

  Nu tine de fizic, ci de mental. Nu suport sa-mi stea creierul in loc. Da-mi o carte sau ceva care sa-mi ocupe gandurile si sunt cea mai cuminte. Dar drept, nu reusesc sa stau mult fixata pe un peisaj, la mare prefer sa merg pe plaja decat sa stau tolanita pe sezlong.


 107. 107
  Nora&1Q:

  Păi ce-are mentalul cu fizicul? Stai locului când citești, stai locului când scrii aici, stai locului când îți faci gânduri.. Zic. La tine creierul funcționează doar dacă are impuls locomotor?


 108. 108
  Nora&1Q:

  Parcă te văd cu bicicleta sub birou.. 🙂


 109. 109
  Nora&1Q:

  Pedalând neobosită.


 110. 110
  Morringain:

  Nu 😀 Dar daca nu fac ceva de genul asta (sa citesc, sa ma uit la un film, etc), nu pot sta locului.


 111. 111
  Nora&1Q:

  Hawking ce părere o avea?


 112. 112
  Morringain:

  Pardon, 1Q, acum tricotez. Un fular. Ca n-am mai facut-o de 20 de ani si am zis sa fac ceva usurel 😀 Plus, citesc pe aici, alte cateva ziare online, ma uit la un film si ma joc doua jocuri 😀


 113. 113
  Nora&1Q:

  Mda, fiecare cu păsărica lui. Cum să dau din piciorușe fără scop? Să stau că n-am niciun scop, mai înțeleg..


 114. 114
  Nora&1Q:

  Ești fantastică! 🙂 multitasting..


 115. 115
  Nora&1Q:

  King sunt io..


 116. 116
  Morringain:

  unde era fantastica 😀 sa ma vezi in sala de asteptare fara o carte in mana sau telefon ce enervanta sunt 😀


 117. 117
  Nora&1Q:

  Mi te închipui la pușcărie! Fără nimic de citit..


 118. 118
  Morringain:

  dap, e ceva gen worst case scenario.


 119. 119
  Nora&1Q:

  Pe pereți să-ți fie lipite 2 postere cu animăluțele sacrificate 4eat..
  și câteva cuvinte: mi-ai mâncat rudele, acum suferă!


 120. 120
  Nora&1Q:

  Cu mine s-ar păcăli, că aș sta nemișcat în poziția lotus, levitând cu gândul la alexa..


 121. 121
  Nora&1Q:

  Cu mâinile-mpreunate sub bărbie și cu ochii laaarg deschiși..


 122. 122
  Morringain:

  sadicule, am fost vegana vreun an jumatate, dupa ce am vazut distractia traditionala a celor din Feroe la televizor. Si nici macar nu mananca carnea respectiva. Dar imi era rau de la regimul ala asa de restrictiv si la un moment dat m-am intors la regimul normal.


 123. 123
  Nora&1Q:

  Aia cu delfinii?


 124. 124
  Nora&1Q:

  E o tradiție veche, acum a aflat și restul lumii și ce s-a mai oripilat! Sunt multe obiceiuri crude..


 125. 125
  Morringain:

  da. imi plac delfinii, pe ei chiar ii vad ca pe un fel de oameni din mare. si mai sunt si ei carnivori, deci carnea cred ca e groaznica.


 126. 126
  Nora&1Q:

  Nu știu, n-am mâncat dar cred că aș mânca dacă n-aș avea de ales..
  Cred că de-aș rămâne fără mâncare pe o insulă pustie, singur cu alexa, aș mânca de foame și-un pui fript!


 127. 127
  Morringain:

  Normal 😛 dar feroezii nu mai mananca demult, puteau sa faca ceva absolut simbolic daca tot tin sa isi aduca aminte de traditie.

  si wow, chiar pui fript? canibalule 😛


 128. 128
  Nora&1Q:

  Ferocitatea asta i-a tâmpit pe feroezi. Funcționează la ei ca un instinct de supraviețuire.


 129. 129
  Nora&1Q:

  http://www.click.ro/actualitate/romani_in_lume/printre-romanca-canibali_0_869313138.html

  Iote-mă! primul de la stânga la dreapta. Cam sătul..

  alexaaaa, să o păstrezi ca amintire!


 130. 130
  Morringain:

  probabil. ma rog, nu o sa ma ridic eu acum sa le interzic nimic, imi pare rau ca se intampla absolut degeaba.


 131. 131
  Nora&1Q:

  De când a fost făcută public, tradiția lor nu mai e tradiție, clar. Este deja sancționată..


 132. 132

  De coride ce credeţi? 😀


 133. 133
  Morringain:

  Inteleg sa nu te pui cu oamenii care au nevoie sa manance. De exemplu mi s-ar parea exagerat sa te iei de inuiti sau de locuitorii din Siberia (desi sunt unii care se iau, uitand in mod convenabil ca mancarea obisnuita la latidunile alea costa o adevarata avere). Ei nici macar nu pot creste vegetale deloc in climatele alea. Dar cu traditii din astea… Si mai sunt si aia din Bhutan care fac ceva asemanator, dar la scara muuult mai larga. Nu mai tin minte daca o mananca sau nu.


 134. 134
  Morringain:

  Nora, in niciun caz o parere buna 😀 Una e sa tai animalul pentru carne (deci pentru a suplini o nevoie reala, nu o distractie), rapid, fara sa sufere excesiv, alta e sa te joci cu el ca pisica cu un soricel.


 135. 135
  Nora&1Q:

  Corida? Tot o tradiție. Îmi pare mult mai blând sacrificiul taurilor cu săbiuțele pe cocoașă decât cu toporul între coarne la abator..


 136. 136
  Nora&1Q:

  Măcar la corida, un taur norocos se poate răzbuna crunt pe blegul toreador..


 137. 137
  Nora&1Q:

  Părerea mea, ca bou, e coridaaaaaaaaaaaa..


 138. 138
  Nora&1Q:

  Doar n-or arunca leșul taurului, Morri..


 139. 139

  Şi tradiţia? Farmecul? Moştenirea culturală? 😀

  1Q, nu cred că e mai blând. La coridă, nu se moare de la prima lovitură. Am văzut tauri cu o mulţime de „săbiuţe” înfipte.


 140. 140
  Morringain:

  Nu, unchiule, dar il chinui cateva ore. Tu ce ai prefera: sa mori repede si cu cat mai putine dureri sau sa mori in lung timp si chinuit?


 141. 141
  Morringain:

  Nora, traditia, farmecul, sunt puncte de vedere. Nu spun sa se interzica coridele, n-am autoritatea asta, dar nu m-as duce sa le vad.


 142. 142
  Ana:

  Cum v-am lăsat şi ce-aţi ajuns. Nişte crime-n serie.

  Mă retrag, să văd până unde mergeţi.


 143. 143
  Nora&1Q:

  Asta-mi place!


 144. 144
  Morringain:

  Ana, dar astia suntem la orice ora din zi si din noapte. Niste bestii cu chip uman. N-ai si tu niciun pic de intelegere pentru niste amarati in fapt 😛


 145. 145
  Nora&1Q:

  Aș prefera să mor din săbiuțe. Mi s-ar oferi șansa să mai dau un corn. Nu cred că o izbitură ar fi mai blândă..

  Mie-mi plac coridele..

  alexa, hai la tata!


 146. 146
  Nora&1Q:

  Săr`na, mică-mio! Un` fugi?


 147. 147

  Jose Tomas, unul dintre cei mai mari toreros contemporani (comentarii ca la fotbal :D):

  Morringain, na, eu am sentimente amestecate. Mă gândesc la toţi cei implicaţi în „industria” asta.
  „Indulto” înseamnă că taurului i se cruţă viaţa. Publicul cere asta, dar „iertarea” nu poate fi acordată, din câte ştiu, decât de un fel de „juez”. Taurul „iertat” trebuie să fi avut un anumit tip de comportament în timpul coridei.


 148. 148
  Nora&1Q:

  Aș merge la corida, dar aș ține cu taurul..


 149. 149

  E acelaşi toreador. Într-o zi mai proastă. Rănit de trei ori.


 150. 150
  Nora&1Q:

  Cam ce durere simte taurul când e concentrat pe mișcarea toreadorului? El crede că obosește luptându-se cu un alt bou, nu că moare. Inoculează curaj, sfidează moartea.
  Înțeleg că nu priviți moartea la corida, dar la abator cum ați privi-o?
  E mai plăcută priveliștea unui topor izbit în cap pe culoarul vitelor la abator?


 151. 151
  Nora&1Q:

  E unavailable. Ole!


 152. 152
  Morringain:

  Ceceni. Suspectii de la Boston.


 153. 153
  Nora&1Q:

  Nu se deschide! 🙁


 154. 154
  Ana:

  Nu fug nicăurea. Lucru şi mă minunez la voi.

  Da’ sunt îngrijorată că lipseşte Raj de multă vreme.


 155. 155
  Nora&1Q:

  Oaa! ruși.
  Ce ne vom bate cu pietre, după ce le dă na-na..


 156. 156
  Morringain:

  cum adica te minunezi? ce dracu, acu ne-ai cunoscut? 😛


 157. 157
  Nora&1Q:

  Dom Raj are, probabil, motive serioase.
  De ce te minuni? Și ce lucruri se potrivesc cu minunea ta?


 158. 158
  Ana:

  Morringain,

  Cu taurii…


 159. 159
  Morringain:

  @Ana:


 160. 160
  Nora&1Q:

  Deci d`asta-mi place mie Joiana, aha, aisi..


 161. 161
  Nora&1Q:

  Îl doare-n copite pe Ferdy! nu că aș purta aceiași pantofi de vreo 2 ani..


 162. 162
  Nora&1Q:

  Cre` că am pedalat suficient. E timpul să mai merg și pe jos..
  Vă pup umed, delicat! a, și W-end sălbatic!
  1Q pleacă pa-pa!


 163. 163

  Eu aş merge. O dată în viaţă! Repede, până nu le interzic ăştia de peste tot.


 164. 164

 165. 165
  Ana:

  Morringain,

  Mor după Ferdinand. Mulţam fain! 🙂


 166. 166
  Morringain:

  Pa, 1Qle


 167. 167
  Morringain:

  Cu placere, Ana, si scuze, n-am dat refresh 🙂


 168. 168
  Nastasia:

  Îmi tot stârniţi procese de conştiinţă cu amimalele comestibile. Mai zilele trecute înfulecai din pomana porcului vecinului Laczi, jelind bietul porc, pentru care am adunat toată iarna coji de pâine.


 169. 169

  Nastasia, dar oamenii de acolo taie porci întruna. 😀 În toate anotimpurile.


 170. 170
  Nastasia:

  Da, chiar taie des. Încă nu ştiu care-s rânduielile pe aici, dar beneficiez de ele, se pare. De faza cu mieii am scăpat, au mai mult capre şi iezii îi vând, cred. Că nu mi-a adus nimeni carne de ied şi nici nu mi-aş fi dorit. Mi s-au oferit iepuri, să-i cresc. Da’ cine dracu poate să-i giugiulească şi după aia să-i hăcuie?


 171. 171

  Nu mănânci ied? Nici miel?


 172. 172
  Morringain:

  apropo de canibali http://www.playboy.ro/playtime/lumea-playboy/canibali-cu-sau-fara-voie-10752231

  Nastasia, soacra mea are iepuri de Angora. Pe mame le giugiuleste, copiii nu. Pe ele nu le-ar manca, pe aia mici cum ajung la greutatea dorita, hac. Noi am crescut iepuri pe balcon si nici mie nu-mi vine sa-i mananc. Dar e din cauza ca nu-mi place carnea lor. Asa ca mananc purcel, in 90% din timp.


 173. 173
  Costeluş:

  Mi-ar place sa vad o corida, dar asa, cu un tigru sau cu un leopard, sa fie cit de cit palpitant. Asa cu un bou …


 174. 174
  Costeluş:

  mi-ar placea 🙂


 175. 175

  Costeluş, eu cred că e destul de palpitant aşa cum e.

  Morringain, probabil m-ar scalpa prietenii tăi de pe FB. 😀 Eu mănânc şi iepure, şi căprioară, şi de toate. 😀 Nu atât de des pe cât mi-ar plăcea. 😀 Bine, e adevărat, nu am avut ocazia să văd animalele crescând.


 176. 176

  Aş vrea să te văd pe tine cu un taur în arenă. Dacă tot te dai aşa cocoş.


 177. 177
  Costeluş:

  Nee, tigru.

  Valeu, ce rea! Si veverita maninci?


 178. 178

  Nu.
  Veveriţele nu-mi plac nici vii. 😀


 179. 179
  Costeluş:

  Eu mereu cum-par alune crude. Nu maninc eu, pun pe gard la veverite.


 180. 180
  Seva Tudose:

  Nora#175

  vai Nora cum e posibil sa mananci iepuras 😆 🙄

  eu odata am mancat si dupa aceea am aflat ca dupa zodiacul chinezesc sunt Rabbit,cei mai norocosi oameni din cele 12 semne ! De atunci nici ca m-am mai gandit la carnea de…

  iar carne de caprioara am luat odata de la”Vanatorul”era pe la Romana…si cand am plecat la munte camping si drumetii pe munte, am vazut aceste minunate animale… gata,nema* carne de caprioara in veci ! 😆

  aici in Pennsylvania sunt imens de multe caprioare,nu e zi de la Dumnezeu sa nu le vezi omorate ori sfartecate de masini…si dreptu-i ca unii oameni le urasc…ptr.ca ai accident strici masina ori te poti tu accidenta grav !

  si azi dimineata pe strada mea,traversau 2 si eram si la telefon cu Sandu,pe deasupra intuneric 🙂


 181. 181
  Costeluş:

  Eu am ajuns odata cu masina in sant din cauza unei capre. Bine ca santul nu era adinc si nu ne-am rasturnat.


 182. 182
  Nastasia:

  De mâncat, mănânc orice fel de carne. Poate chiar de vultur, nu, că am auzit că pe aia nici hiena n-o mănâncă. Doar că nu vreau să interacţionez înainte cu animalul viu. Şi dacă-i deja mort, prefer să fie gata tranşat. Mă simt ca dracu’ dacă-i întreg şi trebuie să-l dezmembrez eu.


 183. 183
  Seva Tudose:

  Costelus#174

  vezi tu eu deja,nu stiu unde am scris despre „lupta haina” exact cum iti doresti tu sa vezi,sadicule,ca ti-au luat-o inainte chinezii !

  …Da,am scris la”Podgoriile romanesti” ! Da la Harvin in China,oamenii platesc 200 de dolari ptr.o vaca si este aruncata in arena cu tigrii…iar omul care este mai calic si vrea sa dea mai putini dolari,cumpara o gaina…doar un mizilic ptr.tigrii 😥


 184. 184
  Costeluş:

  Ce sa spun, imi pare rau ca nu-s vegetarian. Ii apreciez pe aia care sint, pur si simplu nu-mi permit sa aloc atita timp mincarii. Si nici n-am atita imaginatie.


 185. 185
  Costeluş:

  Nu vaca cu tigru, Seva, om cu tigru. Sau cu leopard, urs, leu, pantera, puma. Eventual cu elefant? Aia da corrida!


 186. 186
  Seva Tudose:

  Nastasia,

  eu nu mananc orice fel de carne,desi am auzit ca in Spania la „Bucaria” se mananca larve prajite,fudulii de taur,gandaci, mai abitir ca asiaticii,care aia mananca dracului,tot ce misca pe planeta 🙄


 187. 187
  Costeluş:

  Rizi tu de asiatici. dar de americani cu celebra „pink-slime” ce mai zici?


 188. 188
  Seva Tudose:

  Costelus?

  esti nebun ? Cum crezi tu ca o fiara salbatica va fi rapusa de un om(fie el gladiator) 🙄

  Romanii aruncau’gladiatorii’de fapt erau sclavi,oricum sortiti pieirii 😥


 189. 189
  Costeluş:

  Pai, na, asa ai face o corrida interesanta. Nu iei un animal prost, care a stat inchis pina atunci, nici macar nu-l lasi sa se ia in coarne cu alti tauri, si profiti de lipsa lui de experienta? Vrei sa arati ca ai curaj, ca omul e superior bestiei, ca poate suplini prin inteligenta? Bravo tie, fa corrida cu un leopard. Promit ca vin sa te vad! 😀


 190. 190

  Costeluş, fâs.

  Toreadorii sunt sportivi. Iar ce practică ei nu e deloc lipsit de riscuri. Mi se pare imbecil modul în care minimalizezi tu meşteşugul lor.
  Da, admir şi eu vegetarienii. Dar nu suport intoleranţa lor sau propaganda violentă.


 191. 191

  Eşti muci. Taurii ăia sunt crescuţi special pentru coride.


 192. 192
  Nastasia:

  Gândaci n-aş mânca de bunăvoie, ar trebui să fie o foamete groaznică şi să se fi epuizat toate celelalte vieţuitoare mâncabile. Deşi, poate, dacă ar fi pisaţi foarte fin şi făcuţi chiftele…


 193. 193
  Seva Tudose:

  Costelus#187

  Draga Costelus(desi inteleg o intepatura prin asta cu…americanii) Domnule,aici este tara NUMARUL 1 de pe planeta,unde interactiveaza,traiesc liberi precum pasarile cerului,exact cum isi doresc de pe meleagurile lor natale,inclusiv mancand si…copite de vaci ca in Tobago !

  Spune-mi ce tara ori nativi nu locuiesc legal in USA 🙄 cred ca nu gasesti !


 194. 194

  Seva, pink slime nu are legătură cu vreo tradiţie culinară a niciunei comunităţi. Ci e mişelia industriei alimentare.
  vezi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_slime


 195. 195
  Seva Tudose:

  Costelus

  De aceea cand intri intr-un restaurant sa zicem,tailandez,sa fi sigur ce comanzi…sa nu fie caine…ca de fapt au dreptul legal de a importa marfa ptr.consum !


 196. 196
  alexa:

  ba e ură

  și pricepe că nu vreau să vorbesc cu tine. nu mă interesezi cât de puțin. aici pun punct.


 197. 197
  Seva Tudose:

  Nora#194

  cred Nora,eu cand cumpar conserve ptr. Ricky,saracul decat linge sosul,si in aceiasi seara,vad in castronel ceva care seamana a plastic,nu-i aia carne cum nu sunt eu popa 🙄

  iar daca multi americani mananca’pink-slime” nu este cazul meu,eu nu cumpar salam,carnati,chiftele,hamburger-uri…nici un fel de carne procesata,eu sunt deja din nascare Toma Necredinciosul !

  eu vreau sa vad pulpa,gaina,muschiul de porc,rata,curcanul intreg cu maruntaie,inclusiv jumate*de miel ! Imi pare rau ca astia nu vand organele toate doar ficatul,inima si pipotelele,creier ! Da si gasesti intestine ptr.carnati !


 198. 198
  Ana:

  E, pui pe dracu’ punct. 😆

  Se spune câtuşi de puţin.


 199. 199
  Seva Tudose:

  Ana,ce faci Ana,cum te simti ?


 200. 200
  Ana:

  Excelent! Văd în ceaţă, pricep în umbră şi am migrenă. Restul sunt bine.


 201. 201
  Morringain:

  Eu cerb mananc, costa cam mult, dar e o carne buna. Sunt cateva milioane in parcuri nationale aici si administratia ii mai rareste la un nivel optim din cand in cand si carnea le-o vinde (scump, dar la o ocazie, ceva, merge). Dar preferata e carnea de mistret, mai ales afumata 🙂

  Seva, la fel sunt si eu de TN. Prefer sa le fac eu. Maine cumpar carnita pentru sunculita taraneasca, saptamana viitoare vreau sa fac babic 🙂


 202. 202

  Morringain, am văzut şi aici cerb, dar la 250 de ron kg e cam scump! 😀


 203. 203
  Nastasia:

  Ne-a umplut Alexa de puncte. La câte am adunat, am putea căpăta ceva la promoţie. Nişte tigăi, trei la preţ de două..


 204. 204
  Ana:

  Să aibă Alberto când ne-o găti oarece…


 205. 205

  Aruncă Alexa cu puncte de parcă ar fi confetti.


 206. 206
  Ana:

  Deh… are maestru. 😉


 207. 207
  Morringain:

  Nici la noi nu e asa scump, Nora, e in jur de 20 de lire pe kg. Dar ti-am spus, preturile in Romania m-au lasat masca. Sa nu mai zic portiile de la restaurant 😀

  Da, fetelor, faceti rost de oale, sa ne gateasca Alberto 🙂 poate iesim pe undeva pe la iarba verde 🙂


 208. 208
  Seva Tudose:

  Ana#200

  stiu ca si tu crezi in puterea plantelor,eu una merg pana-n panzele albe !

  Migrene:anason,anghinare,catina,cimbru de cultura(ceai si aplicatii)cozi de cirese/visine,fenicul,coacaz negru,cretisoara,suc lamiae(aplicatii),leventica,maghiran,pulbere de musetel inghtit,paducel-pulbere,pufulita,roinitapulbere !

  la cele care nu am mentionat bei ce ? Le folosesti ptr.ceai !


 209. 209

  Mda, zicea un director de la Selgros zilele trecute că la noi sunt aşa scumpe pentru că materia primă e de import.
  Nu m-ar mira ca cerbii ăia să fie aduşi tot aşa, de cine ştie unde. Nasol e că ajungi să dai şi pe mere cât dai pe portocale. Sau mai mult. De fapt, de multe ori, merele vin din locuri mai îndepărtate decât portocalele.


 210. 210
  Ana:

  Săru’ mâna, Seva! Beau de-astea până nu mai ştiu cine sunt.


 211. 211
  Nastasia:

  Şi eu cred în puterea plantelor, dar la migrenă nu merge nimic. O ghilotină bine lansată, poate. Şi nici atunci nu-s sigură că nu rămâne în căpăţână până are ea chef să plece. Tre’ să aştepţi să-şi facă damblaua. Vine când vrea, pleacă după ce se plictiseşte, n-ai ce-i face.


 212. 212
  Seva Tudose:

  Morringain,

  pleeeeeese ! da-mi si mie reteta de babic ! Cand am fost la o verisoara de-a sotului in Buzau,am mancat asa de mult….ca vai ce buuun este….dar am regretat dupa o zi,doua amarnic….urlam la toaleta 😆


 213. 213
  Morringain:

  Eu n-am probleme de la babic, probabil sunt prea obisnuita cu el din frageda pruncie 😀 http://costachel.ro/babic-de-buzau/


 214. 214
  Costeluş:

  Lasa-ma. Daca un toreador ar omori o broasca testoasa in arena, tot sportivi i-ai declara? Sau un lenes de acela care de-abia se tiraste?

  Un taur e cam in aceeasi situatie: nu stie sa lupte, nu a impuns niciodata, nici macar alti tauri, si nu stie sa reactioneze.

  Cu un leopard ar fi putin diferit, zic eu, si mult mult mai palpitant. 😀


 215. 215
  Seva Tudose:

  Morringain,

  multumesc ptr.reteta de babic de Buzau…am scrantit-o, problema este ca nu am…covata din lemn de plop,sa pun carnea 😆

  o iesi tot atat de bun in oala de inox 😆


 216. 216
  Costeluş:

  Seva, in SUA daca incerci sa vinzi lapte nefiert faci puscarie. Ca tot veni vorba de libertate.

  Carne putrezita tratata cu amoniac poti sa vinzi fara probleme.


 217. 217
  Seva Tudose:

  Costelus,

  mai mi-ai spus asta cu alta ocazie,nu stiu de ce,dar nimeni nu se duce sa cumpere lapte crud ! Dar asta nu inseamna ca daca esti ,traiesti la tara(country side) sa nu bei lapte crud pana sa le plesneasca burtile la tot familionul,daca asta doresti !

  uite daca as fi vrut sa mananc doar branza facuta de mine,sa beau lapte crud,ma mutam la’tara’ 😀


 218. 218
  Morringain:

  Seva, da, sau in lighean de plastic, ca plop nici eu n-am 😀


 219. 219
  Ana:

  😆 😆 😆


 220. 220
  Seva Tudose:

  sa aveti sfarsit de saptamana voios ! Pleeeec…


 221. 221
  Morringain:

  merci, Seva, la fel 🙂


 222. 222
  Edle:

  Cremenalooo! Ce-ai cu saracii taurasi? 😥 😥

  Am vazut „In the Mood for Love” azi. Nu asa era programat, aproape ca renuntasem la el, dar mi-a facut Val o surpriza. A fost foarte misto sa-l vad dupa „2046”. 🙂


 223. 223

  Costeluş, ai văzut vreodată un film cu o coridă? Te-ai uitat măcar la clipurile puse de mine?
  Pentru binele tău, sper că nu.
  Dacă ai fi făcut-o, n-ai putea fi nici măcar tu atât de imbecil încât să spui că e totuna broasca ţestoasă cu un taur.
  Nu pricepi o chestie elementară: niciun toreador nu e apreciat dacă omoară animalul în primele două minute. Tu nu vezi dansul lor? Nu vezi „coregrafia”? Oamenii ăia se pregătesc ani de zile. Un ageamiu ca tine ar fi făcut harcea-parcea în primele minute. Au fost şi toreadori care au ieşit în sicriu de acolo.
  Doamne, că obtuz mai eşti!
  Tradiţia e cu tauri. Nu cu leoparzi, nu cu vreo specie pe cale de dispariţie.
  Edle, n-am nimic cu bieţii tăuraşi. Dar asta e o tradiţie căreia na, îi găsesc un farmec. Sincer, am un strop extra de adrenalină când mă uit la filmele alea. Uitaţi-vă la toreador, la graţia lui. E un dans, ce să mai.
  Nu degeaba paso doble îşi are rădăcinile acolo.


 224. 224

  Cremenali suntem toţi ăştia de mâncăm carne. Sigur, veţi spune că noi o facem pentru hrană, ăia o fac dintr-o tradiţie. Dar nici la noi nu e chiar musai, hai să fim serioşi. Dacă suntem sănătoşi, putem trăi numai cu vegetale. Sigur, cu ceva mai multă grijă, dar se poate. Eu una recunosc: nu renunţ la carne pentru că-mi place. Deci, dintr-un motiv egoist. Nu din necesitate.


 225. 225

  Oricum, mâncăm muuuult mai multă decât ne trebuie.


 226. 226

  Mă bucur că ai văzut şi ITMFL. 🙂
  Ţi-au plăcut rochiile ei? 😀 Pe mine mă bântuie şi acum.


 227. 227
  Costeluş:

  Da, m-am uitat, corida mi se pare un cacat. Nu spun ca nu se pregatesc, ca nu isi asuma unele riscuri, dar hai s-o spunem pe aia dreapta: taurul nu are nici o sansa. Profita de prostia si lipsa de experienta a unui animal pentru a oferi spectacol unora. Exact la fel ar fi cu o broasca testoasa, o foca sau orice alt animal care ar fi neajutorat in fata unui om.

  De chestie nu-mi plac nici „showurile” alea timpite de genul „hai sa tragem cobra de coada, sa gidilam crocodilu’ sub falci sau sa mincam carne dintr-o mortaciune gasita in cimp”.

  E, s-ar gasi pentru corida ceva, vreun leopard, vreo pantera, vreun ursulet. Toreador gratiosi de s-ar gasi. 😀


 228. 228
  Costeluş:

  N: Boxul iti place?


 229. 229

  Bine. Jesus, cât eşti de plat!
  Zău, cele mai puternice trăiri ale tale le-am văzut când vine vorba de slime, de lapte crud şi de ce „papi” tu!
  Hai, mai lasă-mă dracu’!


 230. 230

  Nu prea. Dar nu-i neg farmecul pe care alţii îl gustă din plin. Doar că nu sunt eu sensibilă la genul acela de sport.
  Nu sunt imbecilă să spun „e un căcat” doar pentru că nu-mi place mie.


 231. 231
  Costeluş:

  Pai nu e un cacat boxul, doi oameni, fiecare cu cite doua miini si doua picioare, se iau la bataie. Nu avem o lupta disproportionata ca in cazul coridei.

  Mi se pare cretin sa vorbim despre nu stiu ce gratie a toreadorului cind toata gratia asta e permisa de prostia si nestiinta taurului. Mare cacat ca ai luat un animal incapabil sa lupte si te-apuci sa dansezi in fata lui!


 232. 232

 233. 233
  Costeluş:

  Argumentu’ suprem. 😀 😀


 234. 234

  N-am ce argumente să-ţi dau. Eşti atât de sărac, de închistat încât e ca şi cum i-aş explica unui orb ce e diferenţa între corai şi vermillon. N-am cum!
  Graţia o vezi sau nu. Tu n-o vezi. Nici n-o simţi. Nu trece prin burtă.


 235. 235
  Costeluş:

  … nici prin pantaloni. 🙂

  Eu vad tot tabloul, nu doar ce vreau eu sa vad.

  Puteai sa-mi spui ca-s orb si inchistat daca ziceam de exemplu ca patinajul artistic e un rahat.

  Cu culorile nu ma lua, ca ametesc. Corai, fuchsia, turcoaz, de vermidracu aud pentru prima data; habar n-am ce inseamna vreuna! Vorbiti ma’ dracu’ romaneste!


 236. 236

  Vezi un rahat. Nu vezi, nu simţi, nu empatizezi.
  Totuşi, ai putea să te-ntrebi, chiar şi-n tâmpenia-ţi perfect rotundă, de ce place atâtor oameni. Ce-i îmbată acolo, de ce se scriu cărţi întregi despre asta. Ce e de disecat, ce e cu moartea aia în arenă, ce e cu tragismul ăla. Înainte să te repezi ca un hârciog hămesit să dai verdicte. Că nu aşa simplu cum crezi tu, Costăchele. Ştiu, cum ţi-am mai spus, pentru ăi ca tine toate-s mereu foarte simple, iar misterele lumii se spulberă dintr-o propoziţie abia articulată. „E un căcat!”.


 237. 237
  Costeluş:

  Acelasi lucru care-i atragea pe romani in arenele cu gladiatori. Singele ii excita pe unii.

  Ma, ori is plat, ori is rotund, hotaraste-te! 😀


 238. 238
  Costeluş:

  Da’ hirciogu’ e chiar foarte dragut, Nora! Multumesc pentru compliment! 😀


 239. 239

  Iote, ce zice unul care s-a uitat la coride vreo cinci ani până să scrie cartea:

  The fighting bull is to the domestic bull as the wolf is to the dog. A domestic bull may be evil tempered and vicious as a dog may be mean and dangerous, but he will never have the speed, the quality of muscle and sinew and the peculiar build of the fighting bull any more than the dog will have the sinews of the wolf, his cunning and his width of jaw. Bulls for the ring are wild animals. They are bred from strain that comes down in direct descent from the wild bulls that ranged over the Peninsula and they are bred on ranches with thousands of acres of range where they live as free ranging animals. The contacts with men of the bulls that are to appear in the ring are held to the absolute minimum.

  Nu m-am omorât să copiez asta pentru Costeluş. Ci pentru restul care pot crede tâmpeniile tale cu broaşte ţestoase.

  Recomand tuturor „Death in the Afternoon” a lui Hemingway. Cred că v-am mai pomenit-o. Care atenţie, a pornit spre prima coridă cu mulţi dinţi împotrivă, convins că nu-i va plăcea.
  Sunt tot atâtea de spus despre arta asta cum ar fi despre… tango.

  Eu o am într-o ediţie Arrow Books, cu fotografii destul de mişto. Sunt utile pentru că vezi ce înţeleg pasionaţii de corida printr-o „mariposa”, de exemplu. Adică „moving backwards across the ring, the folds of the cape swing lightly, it takes great skill and knowing of the bulls to do properly or at all”. Nu sună mişto? 😛


 240. 240

  Te excită şi pe tine, dar pentru că eşti laş, comod şi pe jumătate mort, îl preferi tocat sub formă de chiftele. Altfel, vai, ce câh! Vai, ce sensibili suntem noi.
  Prietenii mei au o vorbă. Extrem de vulgară. Dar nu mă pot abţine. Ei, când văd ipocrizie, zic aşa „Vai, îmi curg lacrimi din pulă!”. Cam aşa cu tine.


 241. 241
  Costeluş:

  Da, da, e foarte misto, un taur timpit, ranit, obosit de atitea rateuri, care nu intelege nimic din ce se intimpla, moare incet, intr-o ora si ceva. Din gura i se prelinge o dira vermillon. Atunci cind, in sfirsit, moare, o gloata de dobitoci se ridica in picioare si aplauda gratia si eroismul toreadorului.


 242. 242
  Costeluş:

  Ma excita chiftelele! 😀

  Ia sa ma duc eu sa ma excit!!!


 243. 243
  Costeluş:

  Pe tine ce te excita la o corida? Iti place sa vezi cum toreadorul face ce n-ai avea curaj tu? Iti place sa-ti imaginezi cit de gratios ar fi toreadorul si-n alte situatii? Sincer, cind ii vad pe aia cum aplauda frenetic la finalul coridei, satisfacuti (da, stiu, adrenalina), ma duce gindul la un singur lucru: laba. Colectiva.

  Da, maninc carne. Nu multa, nu putina. Ma simt prost pentru asta, stiu, dar nu ma pot descurca numai cu vegetale. Nu am atita imaginatie si nici atita timp. Ca sa nu mai spun ca si pentru a obtine vegetale trebuie sa omorim animale, chiar daca mai micute (omizi, bondari, lacuste).


 244. 244

  Costeluş, ajunge. Nu discut cu tine.


 245. 245
  Edle:

  Nora, asta e, nu pot suporta sa vad cum e chinuit un animal ore intregi. Ca-l prefer in farfurie, da. Ipocrizia dracu’! 😀 (Am citit cartea lui Hemingway, am citit-o si pe-a lui Ibanez. Nu mi s-au schimbat cu nimic sentimentele. Dar asta e normal, ar fi culmea sa fim toti la fel.)

  Rochiile m-au dat gata! Am si meditat un pic asupra lor. 😀 Incercam sa gasesc pentru fiecare alegere a culorii o explicatie. 🙄 Cel mai mult mi-a placut aia gri cu flori mov pe o parte.


 246. 246
  Costeluş:

  Tu nu discuti cu nimeni care are pareri contrare.

  Nu inteleg ce ti se pare asa de groaznica ideea coridei cu leoparzi. Aia adrenalina!


 247. 247
  Edle:

  Mie nu mi se pare excitanta nicio corida, chit ca e ea cu tauri, broaste testoase sau leoparzi. Punct. Sau… Alexa.


 248. 248

  There are two things that are necessary for a country to love bullfights. One is that the bulls must be raised in that country and the other that the people must have an interest in death. The English and the French live for life. The French have a cult of respect for the dead, but the enjoyment of the daily material things, family, security, position and money are the things that are most important. The English live for this world too and death is not a thing to think of, to consider, to mention, to seek, or to risk except in the service of the country, or for sport, or for adequate reward. Otherwise it is an unpleasant subject to be avoided or, at best moralized on, but never to be studied. Never discuss casualties, they say, and I have heard them say it very well. When the English kill they kill for sport and the French kill for the pot. It is a fine pot too, the loveliest in the world, and well worth killing for. However, any killing which is not for the pot nor for sport seems to the English and the French to be cruel.

  Acum nu mai copiez, dar urmează o împărţire a Spaniei pe provincii şi explică de ce, de pildă, cei din Catalunya sunt toreadori proşti, de ce coridele din Franţa (erau şi pe acolo) erau biete copii, lipsite de rafinament, de emoţie.

  Vai, ce dor mi-era de cartea asta!


 249. 249

  Edle, nu exclud varianta să n-am stomacul destul de tare pentru una în „carne şi oase”. Dar mi-ar plăcea să-l am.

  Foie gras n-ai mâncat niciodată? Ştiu, ştiu nu se mai face ca pe timpuri. 😀
  Nu că aş compara moartea gâştelor cu a taurului.

  Costeluş, după cum vezi discut cu Edle. Stai cuminte.


 250. 250
  Costeluş:

  Nu discuti, vorbesti singura.


 251. 251

  E oricând preferabil să discut singură decât cu tine. Aşa că… vezi-ţi de chiftele!


 252. 252
  Morringain:

  Rea ce mai esti, Nora! 😛


 253. 253
  Costeluş:

  Ca sa nu mai zicem ca vorbind singura poti avea intodeauna dreptate. 😆


 254. 254

  Costeluş, cum să te fac eu să pricepi? Am cum? Să mai încerc?

  1. Corridele sunt o tradiţie. Parte a unei culturi. Că nu-ţi plac ţie mă doare în cur. E dreptul tău să nu-ţi placă, e ceva subiectiv, nu-mi pasă, nu mă iau de tine pentru că nu-ţi plac.
  2. Unde mă iau de tine şi pe bună dreptate e când, prost fiind, dar fudul, că altfel nu se poate, baţi câmpii. Când spui idioţenii de tipul:
  -- toreadorii nu riscă.
  -- toreadorii nu produc emoţie prin arta lor.
  -- confruntarea om-taur nu e reală.

  Eşti contrazis de:
  1. statutul special al acelor tauri. Gradul lor de agresivitate.
  2. pregătirea intensă a toreadorilor. Critica la care se supun. Oricât ar suna de cinic, există „calificative” ale prestaţiei lor, ca în orice alt sport. Există „good kill” şi „bad kill”. Există un întreg repertoriu de figuri pe care un toreador bun le va parcurge, precum paşii unui dans, există toreadori laşi şi toreadori care riscă foarte mult.
  3. numărul de morţi şi răniţi grav.

  După toate astea, cum să nu cred eu că eşti mai prost ca o tufă de Veneţia?
  Uite, de-aia nu aş fi bună de toreador. Stau de vorbă cu toţi boii în loc să le dau în cap. Pe de altă parte, taurii nu-s boi şi merită mult mai mult respect.

  Repet: e ok să nu-ţi placă.
  Nu e ok să spui că e un rahat când e clar că te uiţi ca mâţa-n calendar şi nu ştii despre ce vorbeşti.


 255. 255

  Morringain, eu cred că sunt teribil de răbdătoare. 😀
  Sunt o eroină! 😆


 256. 256
  Morringain:

  Nora, eram si eu ironica si nici tu nu te-ai prins. Ce naiba, aveam pretanturi! 😛


 257. 257

  Şi eu eram. Na, că ne-ncurcarăm! 😆


 258. 258
  Morringain:

  😀 Asa ne trebuie 😀

  Costelus, zici ca nu e niciun pericol? http://feastingonroadkill.com/site/?p=240


 259. 259
  Costeluş:

  In India era o traditie arsul vaduvei pe rug. Pot sa spun ca era un rahat sau ai sa vii sa-mi explici ca nu inteleg profundele emotii implicate si nu mai stiu ce? Poate o fi fost si asta o arta cumva?

  Nu mai incerca, nu pot vedea nimic altceva la o corrida: doua dobitoace, una va muri lent, artistic probabil pentru alte dobitoace care stau pe margine.

  Repet, taurul ala nu e obisnuit cu omul, de fapt vede om pentru prima data in arena. Nu e un animal de prada, nu stie sa actioneze individual. Tot ce scrii tu acolo ar tine daca animalul nu ar avea pozitia atit de dezavantajoasa. E o confruntare om-taur, bineinteles, sint riscuri, dar totul e in favoarea omului. Eu chiar m-as uita cu interes la o confruntare om-urs!

  Si mai intreb care e limita? Luptele de ciini legalizate, luptele de cocosi la fel? Ca poate un Hemingway crescator de pitbulli ar gasi poezie si eroism si in cazul a doua fiare turbate care se sfisie.


 260. 260
  Costeluş:

  Nu, Morrigain, si statistica imi da dreptate. Care e raportul intre numarul taurilor si numarul matadorilor ucisi in arena?


 261. 261
  Morringain:

  Costelus, obiceiul ala al vaduvei indiene (sati) era o norma la populatiile indo-europene pana hat aproape de crestinare. Si la momentul ala avea un rost: o femeie singura nu se putea intretine. Sigur, acum nu mai e cazul si bine dracu ca s-a renuntat (ma rog, poate nu m-ar fi deranjat asa de tare daca ma nasteam baiat) 😀


 262. 262
  Morringain:

  Eu nu neg ca lupta asta e total defavorabila taurilor, dar asta nu inseamna ca matadorii chiar nu risca deloc. Ba risca, si e de ajuns sa li se intample o singura data ceva rau 🙂


 263. 263

  Deşteptul bălţii, tocmai aia îl ajută pe taur: că nu e obişnuit cu omul. Nu e „domesticit”.
  Şi da, omul e avantajat. Cum e şi când taie animale în abatoare ca să ne umplem burţile. Şocant, nu? În lanţul ăsta, omul ocupă poziţia de superioritate.
  Hai, mai lasă-mă dracu, dacă tu compari arderea unui om cu coridele e clar.
  Şi te miri de ce nu vorbesc cu tine.
  Repet, poate să nu-ţi placă ţie, dar nu-i mai jigni pe toţi oamenii care-şi dedică viaţa tradiţiei ăsteia şi care pot ieşi morţi sau mutilaţi de acolo. Sunt statistici pe răni şi traumatisme pe care le pot suferi în funcţie de postul ocupat, acolo nu intră doar matadorul, ci şi picadores şi banderillos. Nu sunt dobitoace. Dobitoc eşti tu!


 264. 264
  Costeluş:

  Nu, aia era exemplu de traditie si cit de idioate pot fi traditiile uneori. Prin Feroe pe la mama dracului taie delfini, desi nimeni nu mai maninca carnea aia.

  Faptul ca taurul nu e obisnuit cu omul (nici macar nu vede om in viata lui) e in avantajul omului. Nu scria asta pe wikipedia?

  Ca se taie in abatoare, aia e altceva, o facem din necesitate, pentru a minca. Nu din placerea de a vedea singele curgind, cum e in cazul corridei.

  Da, ii desconsider pe toti aia implicati in coride si pe spectatori. E o confruntare nedemna, inegala, in care omul intotdeauna cistiga. Intotdeauna.


 265. 265

 266. 266
  Costeluş:

  Da, ma, o femeie singura nu se poate intretine, e un accident al naturii. Tu gindesti si ziua?

  Spuneti-mi mai si mie care e raportul de morti in arena om : taur. Ca am impresia ca balanta e cam dezechilibrata. Si dupa aia vorbim de riscuri.


 267. 267

  Băi, imbecil cu stea în frunte, cum crezi tu că ai mai multe şanse să fii muşcat? De un câine crescut de oameni sau de unul sălbăticit? De unul pupat şi pieptănat sau de lupul din pădure?

  Pe wikipedia să citeşti tu. Ai mare nevoie după câte tâmpenii spui aici.

  Hai, mai bag-o pe aia cu broaştele ţestoase. 😆

  Da, unele tradiţii trebuie abolite pentru că încalcă drepturile omului. Arderea văduvelor, extirparea clitorisului etc etc.
  Cu alea pentru animale, mai discutăm.


 268. 268

  Ah, deci dacă nu e raport egal, nu sunt riscuri. Tu ai tremura şi la pisoi mai mare, dar vorbeşti de ăia.
  Pe bune, dispari acum!


 269. 269
  Morringain:

  Costelus, aia era acceptia vremii respective. Si sa stii ca s-ar putea sa nu fi fost departe de realitate, pentru ca vaduva devenea un fel de persona non-grata, pe care ceilalti nu o mai bagau in seama, care nu putea depinde pe sprijinul celorlalti in nicio situatie. Imi aduc aminte vag pasaje din Kipling (deci relativ recent) in care descria vaduve care nu au avut curajul sa se arunce in foc si care traiau din gunoaie, la marginea satelor/oraselor, nebagate in seama de ceilalti.


 270. 270
  Costeluş:

  Cit e raportul ala, nu trebuie sa fie egal.

  Taurii nici macar nu trebuie sa vada oameni, nu trebuie sa inteleaga ca oamenii sint tot niste animale, dar mult mai mici si care nu rezista la coarne.


 271. 271

 272. 272
  Costeluş:

  Ma scuzi, nu mi-a venit sa cred o astfel de idiotenie! Stiam ca-mi spui ceva de pe timpuri, dar chiar nu mi-am putut inchipui ca unii „oameni” puteau crede asa ceva atunci! Cind colo, surpriza, unii cred asta si acum.


 273. 273
  Morringain:

  Costelus: unu la mana, n-oi fi eu prea desteapta, dar informatiile pe care le dau in mare parte poti sa le crezi. Retin cam tot ce citesc, chiar si la varsta asta inaintata. Doi la mana, din pacate lumea asta e asa de ciudata ca poti crede aproape orice. Un canibal star de televiziune in Japonia, cutremure cica cauzate de femei ne-invaluite in Iran, vaduve invisibile in India, violatul fecioarelor ca sa scapi de Sida in Africa, mancatul dusmanilor sa le iei puterile (asta e foarte veche, din Africa, dar ultimul caz de care am auzit era in Mexic), etc. etc. etc.


 274. 274
  Costeluş:

  O fost zi de iarba verde astazi? 🙂


 275. 275

 276. 276

 277. 277
  andreea:

  neața…
  ce muzichie stranie ne-a pus junghiul…

  îmi amintește de ce îmi povestea o prietenă despre un concert de muzică avangardistă rău. pe scenă, timp de două ore, un om a tăiat un sicriu, cu un fierăstrău… bine, ăsta a fost instrumentul principal. presupun că mai erau și viori pe acolo, tobe, clarinete…


 278. 278

  Ieri am fost la pădure. Nişte neni răi nu ne-au lăsat să ne urcăm pe ponei, au zis că-s pentru copii numai. M-am răzbunat dându-mă pe toboganul lor în repetate rânduri. În leagăn n-am încăput că erau din alea mici, pentru copii de până în 4 ani.


 279. 279

 280. 280
  Edle:

  Eu am fost aseara in pub, dupa nu mai stiu cati ani. Si am baut mojito, tot asa, dupa nu stiu cati ani. Le-am povestit la astia patania din St. Maarten si le-am zis ca daca incep sa spun ca vreau mosquitos e cazul sa ma conduca acasa. Nu a fost. Of, unde sunt mojito-urile din Caraibe? 😥


 281. 281
  Edle:

  Ah, Nora, stii ca asta era bautura preferata a lui Hemingway. 🙂


 282. 282
  andreea:

  iup! am luat aurul și argintul la bîrnă!


 283. 283

  Edle: şi eu am băut ieri Porto după muuult timp. 😀 M-a durut capul.

  Andreea: te uiţi la gimnastică? 😀 Nici nu ştiam că sunt campionate.


 284. 284
  Edle:

  Porto am baut o singura data in… Porto. De fapt, am gustat. Nu suport vinurile dulci.


 285. 285
  Seva Tudose:

  Buuuuuna !

  nici eu nu beau Porto,am luat aici din curiozitate ptr.ca nu stiam cum este 🙄 dulceeeeee cah…


 286. 286

 287. 287
  Raj:

  Buna ziua ! A marit Anica pe 20. Mai dau eu pe aici. Lipsa mea de pe forum e legitima. Mai dau eu pe aici. Pupici, salutari, chestii ! Sunt cam daramat, dar trece.


 288. 288
  Ana:

  Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!

  Am ştiut, am ştiut, Doamne! Am simţit. Numai la asta m-am gândit. Nu putea să-mi iasă din cap în niciun fel.


 289. 289

  Raj, îmi pare tare rău. Tare rău. 🙁 🙁


 290. 290
  Nora&1Q:

  `neața! Ce dacă-s julit în coate și genunchi, am febră musculară și mă doare cumplit în conturul șeii. M-am zbenguit 30 km cu bicla, pe un traseu enduro.

  Dealurile împădurite ale împrejurimilor Târgoviștei, Răzvad, Teiș, Ocnița, Șotânga, le-am cutreierat cu bicla din primăvară până-n toamnă. Sâmbătă a fo deschiderea de sezon, o zi frumoasă, cu mult soare, după cum bine știți.

  Călare pe 2 roți, în grup cuminte, păstrez imaginea tremurândă a drumului, cu mușchii-ncordați pe frâne, oprit brusc și dureros de pietrișul înșelător al unui drum forestier. Bicla s-a întors împotriva mea cu coarnele și m-a `zvârlit în praf, pe burtă, la împins pietrișul cu bărbia, antebrațele și genunchii..

  Ș-așa bicla mea n-avea un nume! Acum are.
  alexa.


 291. 291
  Nora&1Q:

  Vă salut cu respect, dom Raj!


 292. 292
  Nora&1Q:

  Săr`na!


 293. 293

  Şi eu am fost sâmbătă suspect de sportivă. Am jucat un soi de fotbal timp de vreo 3 minute! Singură în faţa inamicului, priviţi câtă măiestrie! 😆

  p

  p

  p


 294. 294

  1Q, ţi-ai dat cu Rivanol? 😀


 295. 295
  Nora&1Q:

  Am omis ceva ce nu mi s-a părut important, dar după cele spuse de dom Raj, parcă..

  ..înainte cu câteva secunde să cunosc durerea căzăturii, ocolisem o femeie ce vorbea la telefon. Mi s-a părut ciudat, pe un drum forestier, între sate, unde nu prea găsești țipenie de om ci doar mașinile petroliștilor.


 296. 296
  Nora&1Q:

  Baneocin.


 297. 297
  Nora&1Q:

  Cât a fo scorul?


 298. 298

  N-aveam poartă. A fost o luptă doar pe controlul mingii. 😛


 299. 299
  Nora&1Q:

  Așa-i că nici n-ai atins-o?


 300. 300
  Nora&1Q:

  Nu că din poze mi-am dat seama..


 301. 301

 302. 302
  Nora&1Q:

  Nu cred. Nu se vede..


 303. 303
  Nora&1Q:

  Știi că n-ai voie să o atingi cu mâna?


 304. 304
  Nora&1Q:

  În 3 min. dacă-mi atingi mingea, ești tare.
  Pariu?


 305. 305
  Nora&1Q:

  Pierzi, oricum. N-ai avea nicio șansă..


 306. 306

  😆 Ştiu. Singura poză în care o ating e cea în care am mingea în mâini. O trimisesem afară din teren… şi a trebuit s-o scot din urzici!
  Te cred. Nici măcar nu trebuie să fii vreun maestru ca să faci asta cu mine…


 307. 307
  Nora&1Q:

  Te amețesc și mă vei urî ca alexa.
  Nu fac compromisuri. Nu-ți las mingea că așa e frumos..

  Adică, tu la mine, io la tine. Ce e aia?


 308. 308
  Nora&1Q:

  ha! 🙂 Corect. Dacă tot vrei s-o atingi..
  Și eu aș fi făcut la fel.


 309. 309

  Da’ ce crezi? Că sâmbătă m-a lăsat cineva?


 310. 310
  Nora&1Q:

  Păi, da. N-ai cules-o din urzici?


 311. 311
  Nora&1Q:

  Cel mai nasol moment e ăla când o culegi dintr-o baltă sau mai grav, dintr-o balegă..


 312. 312
  Nora&1Q:

  Că na, pe izlaz se joacă cel mai frumos.

  Aaa, ieri ne odihneam lângă un izvor, pe iarbă, și odată văd că cei de lângă mine s-au ridicat speriați.
  O vacă venea în viteză spre noi, la adăpătoare.

  Credeam că-s la corida. M-am pitit după biclă..


 313. 313
  junghiul:

  Îmi pare rău , Raj! Odihnească-se în pace!


 314. 314

  Am scos-o, am scos-o. După ce-am călcat în picioare urzicile din jur. 😀 Erau de-alea mari…


 315. 315
  Nora&1Q:

  De ziua Pământului? Huăăăă! Bietele urzicuțe..


 316. 316
  Nora&1Q:

  Le-ai chinuit. Puțin ți-a păsat de lăstarii rămași orfani..


 317. 317
  Nora&1Q:

  Urzicile nu erau de vină. Omenirea, quo vadis?


 318. 318

  A fost Ziua Pământului?
  Lasă că serbez mâine Ziua Cărţii.


 319. 319
  Nora&1Q:

  Călcăm în picioare tot..
  Uof! Dacă erau niște crini imperiali?


 320. 320
  Nora&1Q:

  Azi e. Dar așa..


 321. 321

  Recunosc, sunt o rasistă a plantelor! 😆


 322. 322
  Nora&1Q:

  Cum se serbează ziua cărții? Citind sau jucând?


 323. 323
  Nora&1Q:

  Mai ziceai de mine ..


 324. 324
  Nora&1Q:

  Morringain e carnivoră și se luptă cu veganii pe FB. Mami nu e rea. Val nu e. andreea când e, când nu e..
  alexa e plantă carnivoră.


 325. 325
  Nora&1Q:

  Io-s rănit..
  Junghiule, salutare!


 326. 326
  Nora&1Q:

  Nasta șchioapătă, Seva doarme, că-n America e noapte..


 327. 327
  Nora&1Q:

  Am rămas noi 2. Hai să ne jucăm X și O, vrei?


 328. 328
  Nora&1Q:

  Pun X în colțul din dreapta sus.


 329. 329
  Nora&1Q:

  Mut săgețica acolo ..


 330. 330
  Nora&1Q:

  Șovăi, poa` pui O-ul ăla și tu odat`..


 331. 331
  Nora&1Q:

  Iar m-am dus cu săgețica acolo..
  Apăs și cre`că înc


 332. 332

 333. 333
  Nora&1Q:

  M-am prefăcut că închid, n-am io sufletu` asta, alexeic. Bine. X în diagonală.


 334. 334

  Păi, cum? În diagonală-s eu!


 335. 335
  Nora&1Q:

  Colț stânga jos, peste tine, pe diagonală. Tu ai pus la mijloc.


 336. 336
  Nora&1Q:

  Continuă să oulești..


 337. 337

  0 la mijloc, linia de jos.


 338. 338
  Nora&1Q:

  X superior, la închiderea ta.


 339. 339
  Nora&1Q:

  Am pus ceas, ca la șah..


 340. 340
  Nora&1Q:

  Mai ai 5 sec.
  5


 341. 341
  Nora&1Q:

  4
  Of, iar să încetinesc ritmul?


 342. 342

 343. 343
  Nora&1Q:

  2!
  Privitorii sunt cu sufletul la gură..


 344. 344

 345. 345

 346. 346
  Nora&1Q:

  1! Pierzi și lumea e nemulțumită..


 347. 347
  junghiul:

  Salutare!

  Mi-ar place și mie o lovitură de tip J1QL!

  Doar că-s mai stângaci!


 348. 348
  Nora&1Q:

  uh!
  X diagonală. Gata, meci nul..

  Reluăm? Pune O-ul..

  Lumea își așează pernuța sub fund, relaxată.


 349. 349
  Nora&1Q:

  Junghiule, ești binevenit! Fă cărțile, că mâine e ziua ei..


 350. 350
  junghiul:

  Tu, ambidextrule ce ești!


 351. 351
  Nora&1Q:

  Dacă socotești și picioarele, da, sunt întreg, doar puțin julit..


 352. 352
  Nora&1Q:

  Bine, le amestec. Taie, Junghiule!


 353. 353
  Nora&1Q:

  Nora? Ești la primire..


 354. 354
  junghiul:

  Nu tai!


 355. 355
  Nora&1Q:

  Nu păpai nimic! Nu suntem pe-un morman de refuz de ciur, la balastieră..
  Taie!


 356. 356
  Nora&1Q:

  Taie odat`, Junghiule, că mă doare mâna!


 357. 357
  Nora&1Q:

  Bine, atunci îmi târâi păturica spre ieșire..


 358. 358
  junghiul:

  Nu tai mă, n-auzi? Oprește concasorul ăla că nu ne-nțelegem!


 359. 359
  Nora&1Q:

  Șontâc-șontâc..că-s rănit, ați uitat?

  alexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, iu-huuu..
  Ce faci acolo sus? Poate cazi draq..

  Ce-o fi găsit să se cocoațe pe macara?


 360. 360
  Nora&1Q:

  Dacă-l opresc rămânem ca bolovanii.
  Nesparți, nu că aș scrie ca spartu`..


 361. 361
  junghiul:

  Cârligul?


 362. 362
  Nora&1Q:

  Cred că monitorul mi-e defect; Îmi arată doar ce scriu io..


 363. 363
  Nora&1Q:

  Aham. Vrea să m-agațe..


 364. 364
  junghiul:

  Apa trece, bolovanii rămân, nu știi?


 365. 365
  Nora&1Q:

  Se crede la abator..


 366. 366
  junghiul:

  Păi numai tu mai scrii. De aia!

  Gata pauza de masă! Mi-am pus casca.Păzea! Macaragiul e un pericol!


 367. 367
  Nora&1Q:

  Rămân de fraieri să fie culeși, sparți și folosiți în construcții..

  Nora? De ce nu răspunzi? Măcar dă-mi un asl, pls!


 368. 368
  alexa:

  îți dai prea tare silința. degeaba… fără rezultate


 369. 369
  Nora&1Q:

  Gata, nu mai scriu.
  Lumea are treabă, nu ca mine de lunea pe net..
  Cu cei ca mine, România nu se va redresa niciodată!


 370. 370
  Nora&1Q:

  Alexa! (Ai obs că am folosit majuscula ca la carte..)

  Daa, sunt tare silitor! tu ce mai faci? ce mai citești? Nu e treaba mea, știu, întreb ca prostu` pentru niscaiva rezultate.


 371. 371
  Nora&1Q:

  A venit, măăăî! car` zicea că nu mă iubește? a?


 372. 372
  Nora&1Q:

  Alexa, bine că ai coborât de pe macara, dar nu trebuia să demontezi cârligul. Are și el rostul lui..


 373. 373
  Nora&1Q:

  Să nu te mai urci! Promite-mi..


 374. 374
  Nora&1Q:

  Rugile mele au fost ascultate, n-ai căzut..
  Să nu mai faci! Da? Cel puțin când sunt eu pe aici.

  Bine?


 375. 375
  Edle:

  Si mata mea a iesit la iarba verde. 😀

  In fine, un fel de…


 376. 376
  Nora&1Q:

  Și iar tre` să-i fac instructajul de PM.

  Uof! Semnează că ai luat la cunoștință!

  Mișcă! ce stai ca prafu` pe biroul meu?


 377. 377
  Nora&1Q:

  Tiii..


 378. 378
  Ana:

  Mi-e dor de voi, de copii…


 379. 379
  Edle:

  Si cand ne vedem? 🙂


 380. 380
  Nora&1Q:

  Să-ți trăiască, Edle!


 381. 381

  Prima oară mi se păru că e un miel. 😀


 382. 382

  Pare aşa mare pe lângă Andi. O pisicoaie!


 383. 383
  Nora&1Q:

  Gata. Scuzați-mi logoreea..


 384. 384
  Edle:

  Miel?? 😆


 385. 385

  Da, aia fu prima senzaţie. 😀 Că e un miel mic, de câteva zile.


 386. 386

  1Q, ce ne mai jucăm?
  La x şi 0 zice lumea că fu blat…


 387. 387
  Edle:

  E, sa nu exageram. E vreun sfert de miel, asa. 🙂

  Merci, 1Q.


 388. 388
  Edle:

  Ah, si nici n-am avut nevoie de lesa. A stat numai pe langa noi. 🙂


 389. 389

  Uf, bine, nu mă pricep la animale! 😀


 390. 390
  Costeluş:

  Dana, sa pui poze cind te urci tu prin copaci dupa dihanie. 😀


 391. 391
  Edle:

  Costelus, n-auzi ca nici n-a plecat de langa noi? Si oricum, chiar daca s-ar urca, am ajutoare! 😀


 392. 392
  Seva Tudose:

  1Q#326

  nu nu dorm,când la tine este să zicem 13:26 după amiaza,scazi exact 7 ore (dandaratelea) și este 6:26 dimineața,deci indiferent când scrii tu,la mine-i cu 7 ore mai devreme ! La tine acum este 6:50 seara(18:30) la mine-i 11:50 dimineața !


 393. 393
  Seva Tudose:

  Raj,

  Sincere condoleanțe ptr. Anica ta !


 394. 394
  Costeluş:

  N-am vazut. Raj, imi pare tare rau.


 395. 395

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *