Cum va obţine Chevron pe şest avizul de mediu pentru explorarea gazelor de şist în Vaslui

Pe fondul intensificării dezbaterii în Mass- media privind exploatarea gazelor de şist în România, în special prin prisma avizului dat recent de Ministerul Mediului în ce priveşte începerea prospecţiunilor seismice în perimetrele Chevron: Vama Veche şi Costinesti, dorim să vă aducem la cunoştintă câteva precizări extrem de importante.

Este vorba de modul profund viciat prin care Chevron va obţine, în cel mai scurt timp, avizul de mediu pentru montarea şi operarea a 3 sonde de explorare în perimetrul Bârlad, mai exact în comunele Pungeşti, Băceşti, Găgeşti din judeţul Vaslui.

Menţionăm că în acest caz este vorba de un stadiu mult mai avansat decât cel de pe litoral. Astfel, Chevron se află în acest moment în faţa obţinerii avizului de mediu, ultima etapă semnificativă înainte de montarea sondelor şi începerea explorarii. Ministerul Mediului a trecut sub tăcere totală acest subiect, menţinând atenţia doar asupra celor doua perimetre de pe litoral.

APM Vaslui urmează să emită, în zilele următoare decizia prin care nu considera necesar studiul de impact asupra mediului pentru Chevron, în urma expirării termenului legal de consultare publică, termen scurtat şi tratat în maniera abuzivă expusa mai jos. Aceasta este, practic, ultima formalitate relevantă înainte ca Chevron sa primească undă verde pentru instalare sondelor de explorare. Conform unui document ANRM din memorial tehnic al proiectului Chevron depus la sediul APM Vaslui, sondele pot fi conservate şi utilizate pentru etapa de exploatare.

În Anexă vă prezentam filmul neregulilor şi abuzurilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a filialei Vaslui, agenţii complice cu Chevron, în detrimentul voinţei cetăţenilor statutată prin Hotararile Consiliilor Locale de intezicere a metodei de fracturare hidraulică.

Filmul evenimentelor
– Pe data de 16.01.2013, Chevron România depune solicitarea de obţinere a acordului de mediu la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui pentru a putea începe forãrile în Pãltinis, Silistea şi Popeni, judeţul Vaslui. Cei de la APM Vaslui analizeazã dosarul şi cer companiei unele lãmuriri. Mai mult, prin decizia 25/08.02.2013, referitoare la proiectul Chevron aferent comunei Găgeşti, APM decide asupra necesităţii „declanşării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului„, proiectul intrând sub incidenţa art. 28 din O.U.G. nr. 57.2007 privind regimul ariilor naturale, amplasamentul acestuia fiind situat în vecinătatea sitului ROSCI0286 Colinele Elanului.

– Pe data de 25.04.2013 Chevron depune toate documentele cerute şi APM trebuie să fixeze, conform legii, un termen de 15 zile de consultări publice pe baza proiectelor depuse de Chevron, după care ar trebui să organizeze sedinţa Comisiei de Analiză Tehnică (CAT), în urma colectării obsevaţiilor publicului. Numai că, pe 27.04.2013, cei de la APM stabilesc în mare grabă sedinţa CAT pe 29 aprilie, lăsând, practic, termen doar de o zi pentru ca publicul interesat să depună observaţii, înaintea CAT. Rãspunsul oficialilor la întrebarea reporterilor publicaţiei Vremea Nouă din Bârlad „de ce nu s-a respectat termenul de 15 zile?” este extrem de interesant: „Dacă am fi pus sedinţa peste 15 zile, ar fi însemnat că ea coincide cu a doua zi de Paşte, zi libera prin lege. Cum de pe 1 mai şi până pe 6 mai suntem liberi, nu puteam pune sedinţa decât luni sau marţi (nr. 29 sau 30 aprilie). Dacã am fi pus sedinţa pe 7 mai, am fi ieşit din termen. Din acest motiv, am fost nevoiţi ca termenul de depunere a observaţiilor să fie asa de mic”. Calculele şi consideratiile rămân în seama dvs.!

– Mai mult, pe data de 26 aprilie, în prima şi singura zi inainte de sedinţa CAT când se puteau aduce observaţii de către public, toti angajaţii APM Vaslui erau plecaţi la un eveniment în comuna Rebiceni! Iar pagina de internet a instituţiei, unde teoretic se putea accesa, alternativ, memoriul tehnic, nu funcţiona!

Nereguli ale şedinţei CAT din 29 aprilie, Bucureşti

În mare pripă, s-a decis că şedinţa CAT se va ţine, luni, la Bucureşti, la sediul ANPM fără a exista niciun demers oficial de a justifica aceasta mutare. Mai mult, componenţa originală a CAT, stabilită prin Ordinul Prefectului nr. 257/2012 indica 13 persoane din judeţul Vaslui şi 4 din Bucureşti, ceea ce nu a fost cazul în cadrul CAT din Bucureşti, comisia fiind formată în majoritate din persoane din instituţiile de la Bucureşti, nicicum din persoanele nominalizate prin Ordinul Prefectului. Mai mult, toleraţi la acest CAT, reprezentanţii societăţii civile au sesizat cu stupoare că şedinţa nu este nici măcar condusă de directorul APM Vaslui, ci de un director din cadrul ANPM, care se comporta mai degrabă precum avocatul celor de la Chevron abordând retoric eventualele probleme ridicate de proiectul companiei.

Autorităţile prezente nu au adresat reprezentanţilor Chevron, prezenţi în faţa comisiei, nicio întrebare care solicita vreo detaliere tehnică a operaţiunilor propuse de proiect. Întrebările membrilor comisiei au mimat discuţia, presupunându-se că Chevron va avea grijă să prevină eventuale accidente, fără însă a se evalua parametrii tehnici ai proiectului şi riscurile posibile, şi asta în contextul unei dezbateri acute despre riscurile fracturării hidraulice chiar şi în faza de explorare şi al unor proteste masive şi fără precedent în comunităţile vizate.

În data de 8 mai 2013, APM Vaslui publică anunţul privind decizia etapei de încadrare a proiectului:

„Continuarea procedurii de avizare, fără a fi necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului”, după ce în februarie se considera necesar studiul de impact asupra mediului pe amplasamentul de la Găgeşti.

Modificarea deciziei vine fără nicio clarificare a APM Vaslui! Termenul de depunere a obiecţiilor în acest sens este 16 mai. Interesant este că, după ce publicul fusese eliminat de la dezbateri prin manevra organizării pripite a CAT, acestuia îi este permis din nou să depună observaţii, consultarea documentelor fiind posibilă doar la sediul APM Vaslui.

Astfel, conform procedurii stabilite de legea 445/2009, APM Vaslui urmează să elibereze, în zilele urmatoare, după expirarea termenului legal de consultare publică, realizată în maniera abuzivă expusă, avizul de mediu pentru construirea sondelor şi demararea explorării. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, aceleaşi sonde vor putea fi folosite şi în momentul trecerii în etapa de exploatare!

În acest context, este cu atât mai interesant faptul că în comuna Bãcesti exista o hotãrâre a CL (nr.12/14.04.2013) prin care se interzice explorarea şi exploatarea gazelor de şist. Demersurile pentru avizarea activităţilor ce conduc la exploatarea gazelor de şist continuă, deşi Premierul Victor Ponta şi Ministrul Mediului, Rovana Plumb, au declarat, în multiple rânduri, că nu se va exploata acolo unde comunităţile se opun. Primarul comunei, Horaţiu Cărăuşu, întreabă astfel APM Vaslui, de ce se continuă demersurile legate de explorare, în conditiile în care la Băceşti există această hotărâre de CL, iar cetăţenii sunt împotriva oricărei activităţi în acest sens – aici au avut loc pe 24 aprilie proteste ale localnicilor. De asemenea, este cunoscut că, în judeţul Vaslui, 14 comune au adoptat în CL hotărâri care interzic pe teritoriul comunelor exploatarea şi explorarea gazelor de şist.

Autorităţile locale abilitate şi competente în ce priveşte avizarea, dar mai ales cele centrale, au facilitat astfel obţinerea avizului de mediu de către Chevron. 5 ani de zile, cât durează etapa de explorare, perimetrele concesionate de către Chevron în perimetrul Bârlad vor fi scoase din circuitul agricol, chiar dacă sonda de explorare se limitează la un procent redus din suprafaţă. Apoi va urma procedura de obţinere a acordului de mediu pentru exploatare.

Putem risca să intrăm în această procedură, ţinând cont de cum vor fi obţinute primele avize?

Comunicat primit de la stopfracturare.ro.

198 comentarii la “Cum va obţine Chevron pe şest avizul de mediu pentru explorarea gazelor de şist în Vaslui


 1. 1
  Costeluş:

  Prea lung sa citesc. Cum va obtine Chevron toate autorizatiile? Simplu, cumpara unu-doi ministri, un prim-ministru, un presedinte daca e nevoie. No problem.


 2. 2

 3. 3
  Costeluş:

  De-abia astepti, N, sa mergi pe la vreun miting! 😀


 4. 4
  Nora:

  Scuteşte-mă.


 5. 5
  Costeluş:

  Suparica? Sau e prea cald? Sau ai ramas fara tigari? 😀


 6. 6
  Nora:

  Costeluş, hai să-ţi spun verde ca pentru retarzi: NU MI TE MAI ADRESA!
  Nu, nu e o glumă!


 7. 7
  Seva Tudose:

  Nora,

  exploatarea de sist prin fracturare hidraulica,nu este ceva nou,se face din 60′ si cat de mult ne-am opune…

  fracturarea hidraulica este ceva…a devenit politic si nu economic ! Si alte tari europene flirteaza cu astea,vezi Germania,crezi ca Angela Merkel nu s-a gandit la urmari ,miram-as 😉

  Trist dar oricum,oricat s-ar opune populatia,politica castiga !


 8. 8
  Nora:

  Seva, la fel de bine alte ţări europene au interzis-o. Aşa că, dă-mi voie să le iau pe acelea drept model.


 9. 9
  Seva Tudose:

  Da,Nora ai dreptate,dar daca sa zicem in Franta este bannat,este ca politicienii nu au vrut,nicidecum populatia ar fi tras sortii de decizie ! ;(


 10. 10
  Nora:

  Seva, da. Sau că politicienii lor sunt mai oneşti decât ai noştri. Nu se poate nega însă şi că francezii au fost ceva mai conştienţi şi mai educaţi decât noi şi au ieşit mai mulţi în stradă.
  Primarul actual din Bârlad, când era PDL la guvernare, participa la proteste anti Chevron.
  Acum, când a ajuns el primar, nu mai dă voie protestatarilor să facă miting decât la periferie.
  USL-iştii se declarau împotrivă când erau în opoziţie. Acum, dau avize pe bandă rulantă. Da, i-a uns bine Chevron pe toţi. Ca şi RMGC.
  Ah, şi peste toate vine şi ideea minunată de a modifica statutul proprietăţii. Nu de alta, dar exproprierile trebuie să meargă mai repede.


 11. 11
  Seva Tudose:

  si aici cu expropierile ai dreptate !

  dar aceasta dreptate de”impropietarire” s-a practicat abuziv din 1990 incoace…si uite cum vezi Doamne unii cu bani multi,a”dovedit”ca mostenesc sute, chiar mii de hectare(de unde pizda masii) 🙄

  dar ptr.prosti si saraci cu duhul,s-au adus „dovezi din arhiva” ca nu au detinut propietati,ci au fost doar”arendasi”inainte de comunisti ! Cum poti dovedi contra ?

  Eu stiam de la bunicul meu cand povestea ca tot dealul,costisa de la Mazil a fost al tatalui lui…apoi
  cand am intrebat si eu ca proasta,prin 2000 unde este pamantul tatalui,bunicului meu…Ia-l de unde nu-i…

  deci unii au pe bune,alti au pe furate pamanturi !


 12. 12
  Costeluş:

  Nora, hai, iarta-ma, iti arunc un buchet de flori. Sau de tigari, daca preferi. 🙂


 13. 13
  Raj:

  Dra Nora: am prins din zbor buchetul de flori aruncat de motanul Costel si vi-l ofer cu pupaturi de maini si reverente cum numaiRaj lt.rez. stie sa le execute. Al Dvs. Raj cel galant. Vezi Costele ? PS: cifrele de jos care le formez mintenas ca sa pot arunca postarea catre dv. ,este „”KK1R ” Tradus ar fi: caca unu este Raj”” M-am dat reacu…


 14. 14
  Raj:

  Vam zis parca ca cand am fost la sarbi cu otocaru, am luat cu mine un pet gol de 2 litri ca la o adica sa ma pish intransu. Am venit cu petu plin in patria mea draga. Cum era sal deversez la sarbi ? Creca am prostata caci nu pot pentru ca sa ma tziu.


 15. 15
  Raj:

  Dna Sevutza: mai usor cu pizda masii. Taica si maica maichii au avut pamanturi cu ghiotura in Neamtz penca erau chivernisiti prin munca cinstita. Eu nu am primit nica ca nu ma intereseaza. Verii , nepotii maichii s-au luptat pentru retrocedare. Mie nu-mi trebuie, eu vreau sa ma am bine cu neamul. Cand ma dau jos cu familionul din masina la rude, toti ma iubesc. D`aia, ca nu vreau pamant. Dai in pla mea cu pamantul lor cu tot !


 16. 16
  Nora:

  Mulţumesc, Raj. Ca tine nu-i altul. 🙂


 17. 17

 18. 18

 19. 19
  elena:

  „Zodia taur

  Cinstitul Taur si maretul

  Ce ia direct viata in coarne

  Dorindu-si doar gustos nutretul

  Nu-i admirat de domni si doamne

  Desi-i frumos si e destept

  Si viata el si-o ia in piept,

  Nu stiu cum dracului se face

  Ca asta lume nu il place

  As spune chiar ca e o ura

  A domnilor si-a unor doamne

  A domnilor fara alura

  Si-a doamnelor care pun coarne

  Pe domni ii inteleg, caci tot

  Doresc pe frunte cate-un laur

  Si-I durereros daca nu pot

  Sa fie al comunei taur

  Au construit si o arena

  Caci rautatea e in gena

  In gena lor de matador

  Cu creierul ca din topor

  Aici, adica in arena, invita doamne, chiar copii

  Sa le arate ei, vitejii, cum pot ucide tauri vii

  Si lumea ovationeaza,

  Copii chiar se vad si ei

  Cum vor ajunge la amiaza

  Bravi ucigasi si buni misei

  E dureros ca asta lume

  In care fost-am aruncati

  Nu mandri tauri au renume

  Ci boi ucigasi de frati

  E dureros ca in arena, desi se lupta drept, cinstit

  Nu e erou atunci cand moare, pentru acest popor smintit

  Nu i se face lui statuie, maretului, cinstitul taur

  Ci fruntii’nguste, dar cu laur”

  g o


 20. 20
  Nora:

  Nu era nevoie să te semnezi, Elena. Eşti brand, ce dracu’. 😆


 21. 21
  Ana:

  😆 😆 😆

  Edlu,

  AMR niţeluş. 😉 Ia aminte! 😆


 22. 22
  Nora:

  Mi-am amintit, cu ocazia emisiei lirice a Elenei, de nişte fotografii superbe din cadrul World Press Photo.

  toreador

  toreador

  toreador

  Le puteţi vedea pe toate aici: http://www.worldpressphoto.org/awards/2013/observed-portraits/daniel-ochoa-de-olza/05?gallery=6096


 23. 23
  Nora:

  Juan Jose Padilla are semipareză facială şi nu mai vede cu un ochi (nu poartă chestia aia de fiţe). După 5 luni de când a păţit asta, a revenit în arenă.


 24. 24
  Edle:

  Ana, 😉


 25. 25
  elena:

  Nora,

  nu m-am semnat…aa…in final am scris „go”. Iatra-ma! era un indemn la citit insa am uitat sa pun „!” 🙂


 26. 26
  Nora:

  Sigur, coană Leana.


 27. 27
  Daria:

  Elena e moș plexic?


 28. 28
  Nora:

  Mai încearcă, Daria. 😀


 29. 29
  Daria:

  bine 😆
  F?


 30. 30

 31. 31
  Daria:

  mă dau bătută 😆


 32. 32
  Costeluş:

  Ma cac eu pe fotografiile alea superbe!


 33. 33
  Nora:

  Bleah. Te rog să faci asta mai încolo.


 34. 34
  Nora:

  Hai, măi, Daria…


 35. 35
  elena:

  Daria,

  De vrei sa stii Elena-i cine,

  De ce nu ma intrebi pe mine?

  Ti-a dat chiar Nora un indiciu

  Daca pui Y grec, din capriciu

  In spatele acelui „brand”

  Iti va iesi un nume-n trand(aici in loc de „a”, trebuia sa scriu „e” dar nu-mi mai iesea rima)

  Sau poate chiar o bautura

  Ce-i tare cand o duci la gura

  go!


 36. 36
  Nora:

  Minţi, Elena. Numele nu e deloc în trend. E mai demodat ca bluzele de lycra.


 37. 37
  elena:

  Of, Nora! e adevarat ce spui si vad ca incerci sa-i mai dai un indiciu Dariei. Cel legat de varsta. Cred insa ca o bagi si mai rau in ceata cu trimiterea asta la vestimentatie si cu Y grecul de la „lycra” 🙂


 38. 38
  Nora:

  Elena, tot aici eşti? Pa, pa, hai că ai de lucru, la celelalte 11 zodii. Ia vezi ce mai pescuieşti de pe aici.


 39. 39
  elena:

  Nora,

  Nu prea are balta peste. Putini barbati si aia… vai de ei. Prost mi-am mai ales si eu profesia. Of, of!

  Apropo, tu ce zodie esti?


 40. 40
  Morringain:

  Sal’tare.

  Acum si daca, sa zicem, tehnologia gazelor de sist ar fi OK, ce nu e OK e cum procedeaza puterea pentru a mai obtine ceva avantaje pe spinarea muritorilor de rand. Oare cand se vor trezi amaratii sa spuna pas?

  Ah, si vad ca Elena, pardon domn GO, nu poate sta deoparte 🙂 Ma mir cum de nu vine si cu chitara sa ne cante serenade 😀


 41. 41
  Costeluş:

  De unde sa fie OK? Bagi in pamint tot felul de chimicale radioactive si te intrebi pe unde or sa iasa? Plus ca au fost nenumarate cazuri in lume, chiar Chevron: a poluat, pina a fost data in judecata si au cistigat oamenii procesul, Chevron a plecat cu totul din tara respectiva. Nu a mai ramas nimic, nici macar o baraca nenorocita din lemn sa pui sechestru pe ea!


 42. 42
  Morringain:

  Costelus, eu am spus „si daca ar fi OK”. Dar stiu, nu te incurci tu cu nuantele 😀


 43. 43
  Costeluş:

  Stiu, am citit, dar nu are cum sa fie OK 🙂


 44. 44
  Morringain:

  Apropo, pe Facebook e cineva care-si spune Cuviosul Onanie. Sa vedeti ce de Doamne ajuta aduna de la persoane care habar n-au macar ce inseamna onania 😀 Eu una mor de ras 😀


 45. 45
  Morringain:

  Apropo de Eurovision, am avertizat un prieten australian care se uita din plictiseala la Eurovision sa nu se uite la Ouatu, ca nu-l stiu de masochist. Nu m-a ascultat, dar mi-a dat dreptate dupa. Si comentariu super de pe Facebook: „Are o voce atat de buna ca poate speria ciorile din porumb pe o raza de 100km patrati”. N-am putut sa nu dau like 😀


 46. 46
  Costeluş:

  Apropo de Ouatu, mi-am adus aminte de un banc:

  „La dracu, cind ajung acasa ii rup chilotii lu’ gagica-mea! Praf ii fac, bucati!!

  -- Bine, bine, da’ de ce sa-i rupi, ce ti-au facut?

  -- Daca ai sti ce ma string!”


 47. 47
  Costeluş:

  Nora, eu tie ce ti-am mai facut?


 48. 48
  Edle:

  L-am vazut si eu azi. Ce sa zic, nu oricine poa’ sa cante in halu’ ala.


 49. 49
  Seva Tudose:

  Fie cum vreti voi,dar daca Romania „se reprezinta” deschisa valorilor europene,de ce nu un cantec de „contramezzosoprana” ?

  what’s the big deal ? Ce,altii o pot face fain,Anglia,Germania,Franta,Danemarca…cu ce…gauara’masii suntem mai prejos ? 🙄

  sa mor eu daca nu imi place teribil de Cezar…


 50. 50
  Seva Tudose:

  My beloved Edlu/Edle#48

  dragie mio fato,sa iti pitigai vocea si sa canti o opera si nu una fiestecare,nu e un lucru usor 😆

  Tu stii pana unde ajung tenorii germani la o adica ?

  hai sa-i dam Cezarului ce-i al Cezar-ului ! Romanii sunt cateodata originali ! Cu exceptia lui(Loredana,Imnul Mamaiei) ?!


 51. 51
  elena:

  zodia racului

  „Eu cred ca RAC e ca o sigla

  Ce explicata se doreste

  E mult mai greu decat la peste

  Si nu exista nici o rigla

  De Rac, talentul sa-l masoare.

  Si de ar fi, suflet i-ar spune

  Doar bucuria sa adune

  Precum lumina de la soare.

  Cum poate oare sa existe

  O unitate de masura

  Sa cuantizeze arta pura

  Sa o prezinte prin reviste?

  Talent e unul din cuvinte

  Ce racului se potriveste

  Chiar daca racul leneveste

  Din cand in cand scoate din minte,

  Si daruieste cu placere

  Frumoase perle, poezii

  Muzica, dansuri , comedii

  Spre-a sufletului mangaiere.

  Talent, Iubire, Daruire

  Sunt ale racului cuvinte

  Si “TID” imi vine-acum in minte

  In loc de RAC. E-o talmacire

  Din alta limba azurie

  Din ceruri, poate din afara.

  Sa nu ma umpli de ocara

  Ca nu-ti fac nici o bucurie

  Daca iti spun ca sigla “RAC”

  In romaneste-nseamna “TID”

  Nu e vreo sigla de partid,

  E o traducere de drac

  Si pentru ca eu sunt cel drac,

  Am scris cu rima-mbratisata

  Sa iti dai seama, draga fata,

  Ca asta merita un rac.”

  go


 52. 52
  Edle:

  Deci, sunt Taur cu ascendent in Rac si ma mai cheama si Elena. Ce ziceti de asta? 😆


 53. 53
  Daria:

  Elena, cine ești? 😆


 54. 54
  Nora:

  Edlu, te cheamă Elenu. Te rog frumos. 😆


 55. 55
  Nastasia:

  Se vede că racul l-a prins pe taur cu cleştii într-o zonă sensibilă şi strânge, şi strânge, iar taurul rage şi muge. Ce se întâmplă aici? Unde am nimerit oare?


 56. 56
  Nora:

  Mâine, poimâine, ne pomenim şi cu un contratenor.
  Elena, data viitoare, dă-le pe restul de 10 odată. Să scăpăm mai repede. Nu mai tot mări suspansul cu câte una pe zi.


 57. 57
  junghiul:

  Azi-Noaptea Muzeelor!

  Să bântuiți sănătoși…


 58. 58
  Raj:

  Cum nu, noaptea pulii. Ce ma intereseaza pa mine muzeiele ? Mananci dantransele ? Astea e mai rele ca cartile, te prosteste. In plus, muzeiele te imbatraneste penca acoalea salazuieste lucruri vechi. Miemi place de doamnele de aicea cas tinerele. In spetza dna Ana, Dra Edla, dra Nora, samd


 59. 59
  Raj:

  Dna Morri: mie-mi place de Ouatu. Mai ales de cand sa epilat pe piept…


 60. 60
  Raj:

  Am vazut una la sarbi cu niste buci tari. Ce mi-as mai fi infipt dintii…


 61. 61
  elena:

  Nora,

  oi fi eu o fata care produce dar nici cu 10 intr-o zi nu pot, mai ales ca fiecare are o alta dimesiune… a personalitatii. Daca „suspansul” se traduce prin: „Hai mars, mai repede!”, atunci ma duc dupa…go!


 62. 62
  Raj:

  Unde sa uitat dna Nasta ! La zona sensibila a taurului… Ptiu !


 63. 63
  andreea:

  ia să vedem, cu Scorpion poţi, Elena?


 64. 64
  Raj:

  Dimensiunea personalitatii… Sa nu ne ascundem, e vorba de dimensiunea pulii. Sa n-o mai dam atata de gard…


 65. 65
  Raj:

  Daca vrei o fecioara, iti stau la dispozitie, Elena. Sarumana Dna Andreea !


 66. 66
  Raj:

  Dna Edla e taur cu ascendent in rac. Visul mieu…


 67. 67
  Raj:

  Dna Andreea. Zisei sarumana…


 68. 68
  Raj:

  Dra Nora: de ce Dna Andreea nu se converseaza cu mine ?


 69. 69
  andreea:

  pî-rî-cio-sul! pî-rî-cio-sul!


 70. 70
  Daria:

  da, bă, e acasă!
  și aseară a fost acasă și diseară e tot acasă și mâine la fel!
  ca în fiecare seară!
  ce te fute pe tine grija de ce face ea? ha?!
  a dracu’ să fie obsesiile astea!
  ștrumfilor tăi le doresc să le crească negi în vârful nasului și să le cadă puța!


 71. 71
  Nastasia:

  Ei, dac-ar înceta să-l fută grija, cum v-aţi ofili voi în scurtă vreme, ca nuferii în balta secată.


 72. 72
  Raj:

  Dna Nasta: cati copii aveti ?


 73. 73
  elena:

  Zodia scorpionului

  De vrei sa construiesti o casa

  As indrazni sa-ti dau un sfat

  Un architect destept intreaba

  El e real nu pe vreun chat

  Pe net mai intra cateodat

  Spre relaxare si rapid

  Citeste ce-a mai aberat

  “poetul” ala cam stupid

  Sa revenim la arhitectul

  Care te poate ajuta

  Si iti va arata secretul

  Ce baza-i pentru casa ta

  El studiat-a despre case

  Si dupa multa-nvatatura

  Stie acum ca orice-i trainic

  E inspirat dupa natura

  *

  Stiu, introducerea e lunga

  Nu pot sa scriu dupa sablon

  Am incercat pe ocolite

  S-ajung aici, la scorpion.

  *

  Un scorpion e o minune

  Chiar daca multi se tem de el

  Rezista la calduri inalte

  Si e frumos ca un castel

  Nici frigul noptii nu-l doboara

  Cand in desert rasare luna

  Cand lupii urla se-nfioara

  Si gandu-i urmareste una

  Din mainile ce se intind

  Spre un omor visat in taina

  Frisoanele cand il cuprind

  Se-acopera cu-n fel de haina

  Si echilibrul il pastreaza

  Sa fie bine pentru casa,

  O casa cum mai toti viseaza

  Ca o familie la masa

  Luati scorpionul ca model

  Chiar de nu-I bine pentru el

  Cand vreti sa construiti o casa

  Caci ea va va iesi frumoasa

  La socuri termice rezista

  Si la urlat de lupi la luna

  Alegerea e foarte buna

  Chiar daca uneori…e trista…

  …Elena


 74. 74
  andreea:

  pfiiiii!!
  splendid, Elena. splen-did!

  ce tablou dramatic…


 75. 75
  elena:

  ma bucur ca ti-a placut, Andreea. Nu puteam sa nu raspund comenzii (dorintei tale) 🙂


 76. 76
  elena:

  si mai mult ma bucur ca te asteptai sa zodiacesc despre scorpion 🙂 Adica te-ai uitat din cand in cand la portita.


 77. 77
  elena:

  E posibil sa fi postat… altcineva???… aici prostioara asta despre pesti. Eu fiind pestoaica nu cred ca supar prea tare pe „Normea” daca postesc 🙂 si eu:

  Zodia pestelui

  Moartea noastra din viata trecuta ne-a strecurat prin copca mortuara, sub sloiul bleu pictat cu stele. Cate una pentru fiecare, sa ne lumineze destinul. Greu de respirat aceasta noua viata. Traducerea corecta a apei in oxigen, sisifa munca branhiana, dublata de tendinta permanenta de marire, ne umplu ziua subacvatica. Marirea ca si oxigenul sunt vitale. Pestele cel mare il inghite pe cel mic, dupa legea fireasca a matroskai. Plictisitoare zodie. Un fel de iad in care nu mai ramane timp si pentru suflet. Se mai aude din cand in cand, ca intr-un vis, cum cei ramasi deasupra stelelor, pomenesc pe cate unul dintre noi, certand pe cei ce ne continua treaba neterminata, atunci cand fac asta altfel decat am fi dorit noi: “-Daca ar vedea cel dus pe copca, s-ar rasuci in mormant”. Asa spun ei lumii in care vremelnic mormantam noi pestii. Ne rasucim cu totii aici, sperand ca am lasat deasupra ghetii, drumuri incepute si continuate epigonic de cei ramasi vii, cum isi spun ei. Noi cu noi si vii cu vii. In rest mai cade cate o stea marcand momentul cand cei mici poposesc in pantecele balenei, spre a sta la taclale cu Iona sau cand prin copcile inca deschise, vreun medic-pescar iscusit ne trage inapoi in lumea viilor, mulinand guta timpului in sens invers acelor de ceasornic.


 78. 78
  Seva Tudose:

  Elena

  desi la randul meu sunt scorpion,exact cum tu esti’pestoaica’…eu una citesc cele doua fete ale tale…nu degeaba in zodia ta se afiseaza 2 pesti…

  am dat nastere unei ‘pestoaice’ si deci pot sa iti spun,ca una vorbesti in public si alta este starea ta sufleteasca.Afisezi o fata catre public,ptr.ca doresti sa fi respectata si apreciata. Apoi ‘celalalt pestisor’…arata…

  este inchis si trist,f.retrograd,nemultumit,agasant,certaret,critic la oricine si orice…astepti perfectiune la toti,nu si din partea ta !Dar nu vezi greselile tale ! Esti puternica in dorinte si stii cumm sa iti faci viata ta inchisa…fericita !

  esti cumva individualista !


 79. 79
  elena:

  buna Sevuto!

  Iti respect parerea despre mine,pestoaica dedublata ce sunt. Si prostioarele mele sunt pareri ale mele, formate de cititul printre randuri, despre cei ce scriu pe aici. Zodiile sunt doar pretext-titltu. Nu cred in zodiac. Sunt convinsa ca exista o relatie cu universul. Nu-mi place insa siguranta cu care unii cred ca au descoperit legi care explica precum cei de la timpul probabil, cum vor fi vremurile. Inteleg ca setea omeneasca de cunoastere este mai mare decat posibilitatea mintii de a bea informatia universala si ca de aici apare necesitatea autoechilibrarii prin povesti. Interesanta gaselnita cu zodiacul ca si cele cu crestinismul, budismul, musulmanismul…naturalismul(ateismul).

  Viata asta a noastra este ca mersul pe sarma. Stim cu siguranta ca vom pica, dar habar nu avrm cand. Intre timp ne distram si noi cum putem, inventand povesti si unii(aproape toti) pro…creeaza urmasi, umplu traistutele lor cu povesti despre mersul pe sarma si apoi…intampla-se orice…


 80. 80
  Raj:

  Dna Andreea: Dvs. in ce zodie sunteti nascuta ? Ca sa vaz daca ne potrivim. Dna Elena: sunteti frumoasa ?


 81. 81
  Nora:

  Andreeeeeeea, hai cu clasamentul la Eurovision. Ieri a fost, nu? 😀 Ce zic steguleţele?


 82. 82
  Nora:

  Am făcut şi eu testul ăla, cam stupizel el, cu „internal citizenhip”. Cică aş fi suedeză. 😆
  http://sreda.org/igra/?lang=en


 83. 83
  andreea:

  clasamentul e cam așa cum m-am așteptat.
  tot Olanda mi-a plăcut cel mai mult.

  haaaa, mor de rîîîîs!!! am ieșit… româncă! 😆


 84. 84
  Nora:

  😆 Înseamnă că eşti în locul potrivit. 😀


 85. 85
  elena:

  Raj,

  nu pot sa raspund la intrebarea despre frumusete. Stiu ca multi ma vad cam barbatoasa.
  Cica sunt prea inalta si am si un fir de par pe piept care imi ajunge pana la…pardon, p.la.

  Andreea,

  Te rog sa ma ierti dar in „zodia scorpionului”, pe langa micile greseli de scris, inevitabile la nepregatirea mea, am scris undeva in loc de „amor”, „omor”. Sper sa-ti placa in continoare ce am scris chiar daca cuvantul cu pricina poate ca schimba putin sensul. 🙂

  Cum as putea sa ma supun si eu testului ala cu tara care ma merita. 🙂


 86. 86
  Daria:

  și eu cred că ești 1Q


 87. 87
  andreea:

  am răspuns cum cred că ar fi răspuns Nora și mi-a ieșit Norvegia. 🙂

  Elena, „omor” era mai bine. adevărul e că visez să strîng pe cineva de gît. 😆


 88. 88
  elena:

  M-am supus…testului. Am iesit bulgaroaica.

  Дарья,

  . Я Gelu Одажиу Нора Не сказать, что он говорит: „hai mars!” 🙂


 89. 89
  Daria:

  să cauți tu traducere în limba asta


 90. 90
  elena:

  Andreea,

  Eu ma gandeam ca nu se schimba prea mult. E ca si cum ai spune, ador, odor sau mai simplu dor.


 91. 91

 92. 92
  Daria:

  ce limbaj! 🙄


 93. 93
  Edle:

  Islanda. 😆


 94. 94
  elena:

  imi place despre Nora. Imi aminteste de Brancusi. Asa cum El a ajuns la esenta formei, Nora atinge esenta limbajului, cand in loc sa scrie cum as fi scris eu(nepregatita): „imi face greata”, ea scrie simplu: „bleah”. E geniala. Sunt mandra ca sunt contemporana.


 95. 95
  Nora:

  Hm, mai bine ascult cotele apelor Dunării.


 96. 96
  Costeluş:

  Noriq, dar ce te faci daca cotele alea nu-ti dau dreptate? 😀


 97. 97
  elena:

  Brailean, 56 cm(ani), in crestere cu 24 ore/zi


 98. 98
  Costeluş:

  Noriq e ocupata, nu stie cum sa baneze cotele apelor Dunarii.


 99. 99
  Raj:

  Dna Elena: lasati modestia. Firul ala de par ma nebuneste si azunge exact unde trebuie,la pla, cum bine ati precizat dv. Gazele astea de sist trebuie extrase pe shest , ca face lumea demonstratii. Asta asa ca sa nu zica Dra Nora ca nu am postat pe marginea articolului mneaei. Dna Ana creca-i in trifoi, ca prea a futut rapita aia. Dna Andreea viseaza ca strange lumea de gat. Eu visez ca o strang in brate. Daca m-ar vedea s-ar indragosti iremediabil si irefutabil de mine, pardon de expresie. Dra Nora: dl D. a.n.n.y. e inca la cotetz. Cand aveti de gand sa-i dati drumul ?


 100. 100
  Seva Tudose:

  Buna la toti ! Stie cineva de ce nu pot accesa pe Pandora ?


 101. 101
  Seva Tudose:

  Eurovizion vazut de mine:

  1-Ucrainia

  2-Moldova

  3-Irlanda

  4-Iceland

  5-Slovenia

  6-Franta

  cam atat,restul nu mi-au atras auzul 😀


 102. 102
  Nora&1Q:

  Bu-nă zi-uaaaaaaaaaa!
  Să tră, dom Raj!
  Dom Gelu: și dvs! Hm! Leana, vicleana..
  alexa: te iubesc ca la-nceput..
  Cine știe? Eurovizionul e concurs de patriotism sau întărirea relațiilor de pretenie între popoare?
  Mi-a plăcut daneza aia, Amalia Păduraru; și belarusoaica stătea bine la capitolul craci. E bun și locul 13, ce-are?
  Testul m-a scos ungur. Taica o dat iama-n vecine..


 103. 103
  Nora&1Q:

  Ha! Nora m-a abandonat.. 🙁


 104. 104
  Nora&1Q:

  🙁


 105. 105
  1Q:

  🙁 🙁


 106. 106
  Edle:

  Hm! Numai pe mine ma trimit in Islanda? 🙄 Cred ca din cauza ca-mi place pestele. 😀


 107. 107
  1Q:

  🙁 🙁 🙁 nu pot să scriu că nasul îmi curge fără oprire, lacrimile mi se-nnoadă-n barba tremurândă, ceața mi s-a lăsat peste ochi. Pe minte-mi stă alexa, sta-r-ar bumben..


 108. 108
  1Q:

  Bună ziua, Edle! Dă să te pup..
  Pot să plâng pe umărul tău ca odinioară?


 109. 109
  1Q:

  Am 2 eugenii rămase de vineri. Vrei?


 110. 110
  1Q:

  Sunt eugenicar și ceaiman.. dacă-mi plac și bomboanele cu mentă, cum sunt? Mentosan? San.. Anjin. Toranaga, San Francisco..


 111. 111
  1Q:

  Hai că tac. Gata.


 112. 112
  1Q:

  alexa, mai duglișești mult? Scoal` de răspunde și te culci la loc.


 113. 113
  1Q:

  Edle a tulit-o și io scrijelesc ca bou`..
  Mi-e dor de Joiana.


 114. 114
  Edle:

  Hai, gata, nu mai plange. 🙂

  Vreau prajituri. 😀


 115. 115
  1Q:

  Păăăi, eugenia e prăji? Habar n-am..
  Gata, nu mai plâng. Acum doar suspin și d`aia scriu așa împiedicat..


 116. 116
  1Q:

  A plecat un coleg la piață și m-a întrebat dacă vreau ceva. I-am zis că vreau covrigei uscați la pungă și el mi-a adus eugenie. Cică față de altceva n-am..


 117. 117
  Nora:

  Neaţa, şturlubaticilor.
  Nu te-am abandonat. Ce-ţi veni?
  Raj: n-am de gând.


 118. 118
  1Q:

  Așa. Te-ai rupt de nume. Să nu mă lași pradă alexei..
  Te rog, te implor!


 119. 119
  Nora:

  Mi-am luat numele de fată, dar a fost doar temporar, cât să dau cu subsemnata la gazele de şist. Na, o aventură, ce vrei!


 120. 120
  Edle:

  Da’ ce, am zis eu ca e? Vreau tiramisu.


 121. 121
  Edle:

  Nora, am vazut ieri Mr. Nobody. Wow!


 122. 122
  Nora:

  Şi eu l-am văzut de vreo două ori. Mi-a plăcut tare. 😀

  Noi zilele astea ne-am uitat la Spartacus, serialul. Nu-mi place deloc. Scenariul muci, actorii au expresivitatea unor dulapuri, iar totul nu pare să fie decât un pretext pentru soft porn şi sânge curgând pe cameră.


 123. 123
  Edle:

  Da, foarte interesanta ideea scenariului, cu alegerile si realitatile paralele. Si ce coloana sonora!


 124. 124
  alexa:

  eu una m-am săturat să-ți spun că nu ești bărbat și că mi-e greață de tine.
  tu nu te-ai săturat de mine?
  de fapt, te înțeleg.
  a trecut doar un an.
  de ce să te fi săturat până acum?


 125. 125
  Nora:

  Of, cred c-ar trebui să ne pregătim să serbăm „un cincinal de amor şi greaţă”.


 126. 126
  Seva Tudose:

  Buna dimineata ! e 4:30 dimineata si nu mai pot dormi,dar oricum la 6 tot trebuia sa ma scol,imi fac un ceai de menta ! Voi ce faceti ? multi sunt plecati…(in concediu) ?


 127. 127
  1Q:

  Ce repede trece timpul, alexa..


 128. 128
  Seva Tudose:

  La multi ani Edle !


 129. 129
  1Q:

  Sărumâna, d-na Seva! Io-s plecat (și-am recunoscut), alexa e aplecată. Folosește un săpun tare alunecos!


 130. 130
  Nora:

  Acum? Ce concediu, Seva? E abia mai.


 131. 131
  1Q:

  Edle? E na..
  La mulți ani!


 132. 132
  alexa:

  hai, nu-ți mai pierde timpul cu părăsite rupte în două ca mine! nu așa mi-ai spus? pa!


 133. 133
  Seva Tudose:

  Nora,

  parca o auzisem pe Ana ca s-ar duce unde ? La Tbilisi ? ori gresesc eu…

  1Q,

  esti spumant ca de obicei si mai las-o-n pace pe alexa,prea ai obsesii cu ea…ba ca e aplecata… 😆


 134. 134
  1Q:

  Nu ți-am spus nimic. Tu ai spus, sau cea de-a 2-a bucată, Daria.

  Pa ești tu..


 135. 135
  Nora:

  Seva, Ana? Nu ştiu nimic…

  1Q: spumantule! 😆


 136. 136
  Edle:

  Merci. Ieri a fost, 1Q. Si mai e si maine. 😀


 137. 137
  1Q:

  Ba n-o las deloc, d-na Seva. Ce, încă o iubesc, încă arde dragostea-n mine. Așa, incinerată, o voi menține aici, pe blog, în scopul nobil de a-i aprinde o lumânare, de a o împărtăși și spovedi..


 138. 138
  Ana:

  Tbilisi?! M-aş duce, da’ nu m-am gândit până acum. Îmi dăduşi o idee, Seva.

  Până atunci, fusei ieri şi alaltăieri la festivalul turcesc. 🙂


 139. 139
  Edle:

  Sa nu mai aud cuvantul spumant… vreo saptamana. 😆


 140. 140
  Edle:

  Eu o sa ma duc in Islanda, daca tot is de-acolo. 😆


 141. 141
  1Q:

  Aș fi vrut balsam, da` nu sună rău nici Gelu..


 142. 142
  Seva Tudose:

  1Q+Daria

  zau daca va mai intelege cineva 🙄 mai eu daca as fi unul/una dintre voi,as stabili odata ptr.totdeauna disputa. Ori tu ori eu,ce faceti voi e o joaca de copii pe malul marii cu nisip(adica cu puta-n nisip ) 😆

  mai eu daca tot ar trebui sa ma cert ori bat…dracului I mean bussines,tai in carne si oase si…gata 😆


 143. 143
  alexa:

  -a vrut să spună că încă ard dracii în el, Seva. dar i s-a împleticit limba.


 144. 144
  Seva Tudose:

  Buna,Ana ! 😆 auzisem eu ceva oriental,dar nu fusai sigura !


 145. 145
  1Q:

  LMA, în fiece zi! Tuturor, inclusiv alexei, buși-i-aș textele..


 146. 146
  1Q:

  Ard, da! în mine-i crematoriul dracilor..
  Bagă cărbuni!


 147. 147
  alexa:

  de ce-aș băga cărbuni?
  vezi, nu degeaba îți spun că ești bolnav!


 148. 148
  Seva Tudose:

  Edle

  ‘sa nu mai auzi de spumant’ 🙄 o tinusi lant numai in sampanie,petrecareato !


 149. 149
  1Q:

  Vezi că degeaba-mi spui?


 150. 150
  Ana:

  Iaca festival!


 151. 151
  Seva Tudose:

  Ana,unde a fost acest festival turcesc ?


 152. 152
  Ana:

  În Herăstrău, Seva.


 153. 153
  Nora:

  Am fost prin Herăstrău weekendul trecut. Pe pajiştea aia de lângă piramida de lemn au pus pufi, hamacuri şi roabe cu cărţi. 😀


 154. 154
  Ana:

  Am ratat asta.


 155. 155
  Seva Tudose:

  Ana,
  cand voi veni in Romania voi pleca cu sora lui Sandu de la Constanta la Istambul,n-am fost pe acolo ! Imi place fesul Radei,iar eu abia astept sa-mi cumpar niste pantofiori turcesti,d-aia cu varful lung ascutit si imbarligat 😆


 156. 156
  Ana:

  Şi mie-mi plac ăia, Seva. 🙂 Iminei.


 157. 157
  Edle:

  Ce misto trebuie sa te simti intr-o rochie din asta! 🙂


 158. 158
  Seva Tudose:

  Va las acum,sa aveti o saptamana plina cu bucurii ! Eu ?

  curatenie generala,gradinarit,serviciu…pana peste cap !


 159. 159
  Edle:

  Seva, am cam petrecut, ce-i drept. 🙄


 160. 160
  Nora:

  Şi tu, Seva.


 161. 161
  alexa:

  ai întârziat la șușanele cu băieții și te râcâie.
  ar trebui să fiu cel puțin la fel de bolnavă ca tine ca să mă simt jignită de ce crezi tu că-mi faci. și nu sunt.


 162. 162
  Ana:

  Dana,

  🙂


 163. 163
  Nastasia:

  Brrr..ce pustietate! V-aţi ascuns cu toţii când îi e omului mai greu. Halal! Sper doar că petreceţi şi vă bucuraţi pe undeva, de aia n-aveţi vreme să daţi pe aici.


 164. 164
  Costeluş:

  Eu as da, dar vine Nora si-mi da pe spinare …


 165. 165
  andreea:

  Stare de spirit

  Ghem rostogolindu-se,
  ape-mprăştiindu-se.

  Rîu la stînga, rîu la dreapta,
  carne, scrum, abis. Lentoare.
  Plouă strîmb în închisoare…
  Timp de vise nu-i. Şi doare

  ghemul prins în închisoare.
  Apele ce-l însoţesc,
  umbra nu i-o liniştesc…
  Aripi apere-i paloarea!

  Toarce-albastră disperarea,
  pînă ce nu mai rămîn,
  printre firele subţiri,
  decît ploaia şi lentoarea.

  Şi din ghemul ghemuit,
  doar un vis de zbor lovit.


 166. 166
  Nastasia:

  Ei, ş-apoi ce? Doar nu ţi-e soacră. Şi dacă nu dai cu bâta-n baltă, scapi uşor.


 167. 167
  Nastasia:

  Au! Nu-i de bine.


 168. 168
  Costeluş:

  La tine e totul bine, Nastasie?

  E, la cum muta Nora balta dintr-o parte intr-alta, e greu sa nu nimeresc. 🙂


 169. 169
  elena:

  Spirit de stare
  ***

  De-ar fi ghemul Gordian

  Pe o apa plutitor

  Cu un palos Danny…an

  L-as taia hotarator

  Ni s-ar stinge-atunci necazul

  Apele s-or separa

  Si pe cale eu, viteazul

  Voi porni in fata ta

  *

  Vei fi mandra de acela

  Ce legende-a imbinat

  Cea cu nodul, cea cu apa

  Stiu ca ma astepta groapa

  Dar ma simt acum barbat

  Si voi impleti nacela

  *

  Unei arce zburatoare

  De vise, incapatoare

  Sau macar un singur vis

  Arca zmulga-l din abis.

  Din potop, din inchisoare

  Din cotidian, din lume

  Cine hotareste oare

  Visele, ca nu sunt bune,

  De le tot dosim cu vina

  E rusine sa visezi,

  Sa atinga vreo retina

  visul tau si ochii verzi?


 170. 170
  elena:

  am scris si eu o prostioara si sa pierdut prin abis. Nu am nici o copie. si ce daca? 🙁


 171. 171
  elena:

  M-am prins. Uitasem ca nu trebuie scris un nume . Cel al incuiatului din debara. Cred ca prostioara nepregatitei de mine, s-a(acum am scris cu liniuta) dus in debaraua-purgatoriu.


 172. 172
  elena:

  Multumescu-ti, draga fata!

  Parca-as mai fi scris o data

  Prostioara mea cretina

  Tu ai scos-o la lumina

  Si ai pus si trei stelute

  Jos, sub titlu. Sunt dragute

  Ca-n al cititului mers

  Nu se creada ca e vers

  E doar titlul altcuiva

  Rasucit in mintea mea


 173. 173
  Nora:

  Nastasia, nu tocmai.


 174. 174
  Nastasia:

  Rezolvabil?


 175. 175
  Nora:

  Da. Din fericire. 🙂
  Am început deja căţărarea pe pereţii găleţii. 😛
  Tu?


 176. 176
  Nastasia:

  Aproape nimic, o migrenoaie de două zile jumate, şantier în curte şi-n casă, betonieră, cheltuieli suplimentare, gaură în cont, un pic de lehamite, din astea. Bine că-i frumoasă lumea. Verde, flori, păsărele. Ar trebui să-mi fie de-ajuns.


 177. 177
  Nora:

  Migrenoaia nu trece cu pastile?


 178. 178
  andreea:

  eu mă tratez, previzibil şi jalnic, cu pantofi.
  iaca ce veselie de pantofi mi-am luat. doar-doar…


 179. 179
  Ana:

  Nastasie,

  O tabletă de Quarelin. Ceri prospectul în farmacie şi decizi. Medicamentul este recomandat pentru durerile capului, indiferent de etiologie.


 180. 180
  Nora:

  Sunt cu bulinuţe? 😀


 181. 181
  andreea:

  normal, Nora.


 182. 182
  Nora:

  😆

  Edleeeee, la mulţi ani!

  Şi, dacă e cazul, şi altor constantini şi elene.


 183. 183
  alexa:

  te rog să-i spui vecinului ăluia al meu să nu mai vorbească la telefon la geam despre mine și să nu-mi mai țipe nimic!
  nu știu unde îi găsești pe toți cretinii ăștia!


 184. 184
  Nora:

  Alexa, dar păcăneli auzi în telefon?


 185. 185
  Nora:

  Lumea o ia razna.

  Ieri am fost la Poştă cu nişte treburi. Oficiul 4, lângă Mall Vitan. Le tăiaseră lumina de o lună. Nu-mi venea să cred. Mai era o bătrânică, voia să plătească telefonul. Întreba zadarnic „păi, şi când vine, mamă?! Să mai stau să aştept?”.

  De dimineaţă, am prins-o pe una furând trandafirii din curtea blocului. Avea foarfecă, de-aia specială de tăiat. Am întrebat-o ce face acolo. Era pe la vreo 70 de ani, arăta respectabil. O bunicuţă inocentă. Zice ţâfnos „Îmi trebuie mie!”. Rămân siderată. Ea continuă să jumulească tufele sub ochii mei măriţi. Zic „Şi? Obişnuiţi să luaţi pur şi simplu tot ce vă trebuie?”. Ea: „Ce, decât să moară aici?!”.


 186. 186
  andreea:

  da, şi eu am înjurat poşta aia, acum o săptămînă…

  bătrînicii trebuia să-i smulgi foarfeca şi să-i scoţi ochii. 👿


 187. 187
  Nora:

  Pe bune? Ai nimerit şi tu acolo? 😆 Te-au trimis şi pe tine, peste bulevardul Unirii, la aia mică, 50 şi nu ştiu cât, de lângă Grawe, unde aveau o „fată detaşată”)?

  (ăleia i-am zis să plece imediat că voi chema poliţia. 😆 Rău am ajuns, să ameninţ bătrânele. Dar m-a uimit şi pe mine că era echipată pentru furat.)


 188. 188
  Nastasia:

  Eu nu mă mai bag la faze din astea. M-am răţoit odată la un amărât care rupsese o mândreţe de trandafir, în staţia de tramvai. Era acolo un mic spaţiu verde pe care-l contemplam eu, aşteptând tramvaiul. Nu m-am aşteptat la reacţie, era un biet retardat care a început să pângă în hohote, că el n-a vrut decât să ducă o floare la Maica Sfântă, şi că ce rău a făcut el cu asta? S-a tânguit şi s-a zguduit de un plâns disperat, de nu mai ştiam cum să-l consolez.


 189. 189
  Nora:

  Aia nu tăiase unul singur, avea ditamai buchetul. Şi niciun pic de jenă.
  Mi s-a urcat sângele la cap gândindu-mă şi la vecina bolnavă de cancer pulmonar care are grijă de ei. Şi care nu taie o floare, ca să ne putem bucura toţi de ei.


 190. 190
  andreea:

  nu. era sîmbătă dimineaţa şi eu căutam o poştă, ca să trimit o scrisoare maaaare. mi-au zis că n-au cîntar şi m-au trimis la Baba Novac. m-am uitat urît, am ieşit, mi-am luat o îngheţată, m-am mai liniştit, mi-a venit mintea la cap, am dat telefon unui cunoscător care m-a trimis la poşta de la Budapesta, unde aveau de toate.


 191. 191

 192. 192
  Nora:

  Aoleu, articolul ăla e de pe 16 aprilie. Şi ziceau că pe 17 se rezolvă. A trecut mai mult de-o lună de atunci…


 193. 193
  Raj:

  La multi ani Costeloiule ! Ce craci misto are Dna Andreea, dar mie de Dna Ana imi place. In plus, are piciorusele pana-n amigdale. Alea scoase… Sa tra, dle iq ! Dra Nora e rautza…


 194. 194
  Costeluş:

  Multumesc, Raj, dar nu ma cheama Costel, ci Catalin. Costel a fost un motan pe care l-au avut ai mei, acu’ multi multi ani.

  La multi ani, Edle!


 195. 195
  Costeluş:

  Noriq, tot supariq? 🙂


 196. 196
  Nora:

  Costeluş, probabil n-ai observat, deşi ar trebui să fie evident şi unui limax: te ignor de câteva zile bune. Glumele tale cretinoide cu „noriq” şi alte diminutive idioate nu ajută deloc, ba dimpotrivă. Nu, nu mut balta, balta e în acelaşi loc, tu doar continui să dai cu osârdie în ea şi să te miri mereu „vai, dar cum m-am mai stropit de data asta?”.

  Deci, marş!


 197. 197
  Costeluş:

  Orice gluma poate fi cretina, depinde acum de cel care o cisteste.


 198. 198
  Edle:

  Merci! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *