Puţstory. Episoadele 4 şi 5 – O apariţie nemisterioasă şi Misterul unui mister ştrumf

(fundal cu zori abia mijite, sunete de păsări. Apoi, se percepe clar sunet de mirişte călcată în picioare de vacă)

Bună dimineaţa, fir-aţi ai dracu’ să fiţi că toată zâua aţi dormi. Iacă-mă pe mirişte, căutând câmpurile şi amuşinând iarba plină dă căcăreze de oaie, în căutare dă subiecte fierbinţi sau măcar căldicele. Când să plec acas’, tristă şi amărâtă, cu coarnele aproape fleoştite, aud pe careva picurând fără forţă, piş-piş-piş, într-un puţ părăsit dă prin apropiere. Mă apropii cu maximă discreţie aşa cum numai o vacă ca mine ştie a umbla.

Mi-arunc ochii şi-i văd pe domnu’ 1Q şi domnişoara Alexa. Cât pe ce să-mi cer iertare că io sunt o vacă care-şi vede de drum bun şi cale bătută şi n-are nimic în contra oamenilor care fac una sau ailaltă, cine-s io să-i judec, nu? Plec pentru 5 minute, să aibă timp să-şi repuie ţinuta în ordinea firească şi cuviincioasă şi reviu. Domnişoara Alexa, uşor jenată, îşi trage chiloţii tanga deasupra pantalonilor scurţi pentru o super-protecţie a zonelor intime. Domnu’ 1Q tuşeşte încurcat.

– Ce faceţi aicea? zâc.
– Ne urâm! scrâşneşte împiedicat domnişoara Alexa.
– Eu vreau iertarea ei. E tot ce vreau… spune domnu’ 1Q.

Io, ştiţi bine, sunt reporteriţă, da’ viaţa e câinoasă şi nu s-a uitat la mine niciodată cu ochi buni, de cornută. Aşa că, şi în aceste circumstanţe ciudate, conducând către un inexorabil act sexual, brrrr, brrrrr, s-au încălecat frecvenţele, n-am fost io asta, m-am văzut nevoită să îmi fac meseria.
– Şi dupe aia, ce? Ce planuri de viitor ai, domnu’ 1Q?
– La malul mării… începu domnu’ 1Q să aiureze.

Alexa se uită pierdută la mine şi zice că ar face orice pentru un telefon cu taxa inversă s-o sune pe doctora ei.

– N-avem corent aicea. Nici telefon. Nu vedeţi că scriu pe ziarul ăsta ferfeniţit tot ce ziceţi? Ei, drăcie! Da’ ce-aţi dori să comunicaţi doctorei dacă nu-s indiscretă?
– Eşti!
– Totuşi, telespectatorii noştri ar vrea să afle… ce aţi prefera la micul dejun?
– Nu ştiu, nu mă mai ating de nimic de un de zile, mă hrănesc cu suferinţă, lacrimi şi cu propria-mi carne ferfeniţită de penibilu’ ăsta care nici singur nu poate a mă… şi vin mereu ştrumfii lui.
– Ştrumfii? Tinereii ăia rotofei de trecură mai devreme?!
– Incredibil! Nici aici nu mă lasă în pace! Bă! Bă! – urlă domnişoara Alexa cărându-i pumni mici în şale lu’ domnu’ 1Q.

– Doamna Joiana! Nu mai pot! E im-po-si-bil! În aceste condiţii nu se poate acorda un interviu omenesc sau văcesc sau de orice fel ar fi. De când am căzut aici, e o continuă ameninţare la sănătatea şi virtutea mea. Nici măcar nu şi-a luat un sutien sub tricoul ăla galben.

(pui lanterna cu care sunt echipată pe domnişoara Alexa. Spusele lu’ domnu’ 1Q se confirmă)

– Am plecat în grabă, bă! Că tropăiau ştrumfii pe acoperişul blocului. Parcă n-ai şti!
– Nu mai ştiu nimic! Dar nimic! Farmecele tale de farmazoană mă-ndoaie, iote, am făcut şi spondiloză… bâigui domnu’ 1Q.
– Domnu’ 1Q, interviu io, eşti confuz. Cre’ că te-ai deshidratat.
– M-am, doamna Joiana! Femeia asta m-a supt tot!
– Aşa te-ai născut! Ca un câine orb şi uscat, muşcând toate jugularele tinere care-ţi ieşeau în cale! Spărgând visele ca baloanele de gumă! Ce-ţi păsa ţie de mine! Lasă-măăăă! Desprinde-te odată de mine, ciuperco! Nu pot respira! Ia-ţi gândurile din jurul gâtului meu.
– Doamna Joiana, chemaţi pe cineva înainte să fie prea târziu. Eu am vrut s-o iau şi de nevastă, i-am făcut cartofi prăjiţi şi mi-am însăilat şi un cont de FB special pentru ea… Am stat în ore târzii din noapte, chiar dacă aveam de pregătit cursuri pentru a doua zi, şi i-am făcut poezii cu ceai. La-nceput îi plăceau şi ei, pe urmă nu ştiu ce s-a întâmplat… Vine la uşa mea, în combinezon, şi urlă s-o las în pace. Pricepeţi, eu sunt o persoană respectată în bloc, pe stradă, în cartier şi oriunde, drept să vă spun. Mă face de râs… Au început să-mi iasă vorbe… Mă compromite!
– Eu pe tine! Eu pe tine! Incredibil! Incredibil!

Şi odată se repede spre o piatră netedă, foarte lucioasă, şi-l pocneşte pe 1Q în urechea dreaptă. Un fir lung, întunecat, i se scurge prin tricou.

– Domnişoara Alexa, domnişoara Alexa, calmaţi-vă! Matale nu eşti o criminală, păcat să-ţi distrugi viaţa…
– E distrusă!
– să ajungi la puşcărie aşa tinerică şi frumoasă…
– Nu mai sunt frumoasă!
– Ba eşti, eşti, cum să nu?! Câte n-ar vrea să-ţi semene… Câte urâte câştigă acuma concursuri de miss… poţi s-ajungi şi asistentă TV, cine ştie…
(1Q geme încetişor, chircit în partea cea mai întunecată a puţului)

Tocmai atunci apar ştrumfii, ţinându-se unul pe altul. Duhnesc a poşircă şi îşi şoptesc măscări.

_________Ep. 5- MISTERUL UNUI MISTER ŞTRUMF

–          …să mor aicişa de te-oi minţi. Era fără nimic pe ea. Ce prost e şefu’! Ce i-aş face iooou..

–          Ce, mă, ce? Bombăni a prost. Nu i-ai face nimic. Şefu’ o iubeşte, daca vrei să ştii! Ce-aş mai iubi-o şi eu! Oftă ştrumful identic la trup  cu cel’lalt. Iubirea e ceva misterios, ceva sublim! Nu se cade să ne râdem de ea. Mă, chiar, tu ai iubit vreodată? Chirăi biştrumful A.

Am ales să-i notez ca pe maşini: Ştrumful A şi ştrumful B, să nu se creeze confuzie, deoarece, deşi păreau identici, în realitate, ştrumful A chiar părea uman. Poseda sentimente aproape umane. Simţea că poate lua locul şefului oricând. Îl ura cel mai adânc şi cel mai sincer, atât fizic, cât şi în adâncul puţului minţii lui tulburate de alcoolul scurs din paharele găsite prin cârciumi. Se bucura că şeful lui era prins în gărăoacea aceea secată şi căuta cu înverşunare să-l menţină acolo până o crăpa. Chipurile, îl păzea. Celălalt, B, era cam tolomac şi uşor influenţabil. Pe Alexa o iubea în taină, îi făcea poze din toate unghiurile când ducea gunoiul, ca apoi să se iubească cu ele-n baia lui hârlavă, neagră de igrasie. B, evident, nu bănuia nimic. Nici n-ar fi crezut că o clonă de-a lui putea să-i facă rău şefului pe care-l slujea din instinct, cu onestitatea unui mafiot.

 

Să purcedem, dară, pe urmele caraghioşilor ăstora. Ne vor duce, aşa cum bănuiţi, direct la eroii noştri schingiuiţi de acidul iubirii neîmpărtăşite, bla-bla… cu iz metaforic sublim, bla-bla…

1Q zăcea pe o rână, plin de sânge şi gemea fără vlagă în timp ce Alexa îi număra coastele să vadă dacă şi-a cedat vreuna alteia mai cu moţ decât ea. Dacă avea toate coastele, era virgin şi doar aşa îl putea salva, gândea cu voce tare, că doar nu bag de la mine…

–          5, 6, ptiu, asta-i ruptă, nu se pune, grăi piţigăiat şi, scuipând în palme, se porni să-l zguduie cu un masaj cervical, folosind pietroiul din dotare. Nu era rău, masajul cu pietre netede e chiar recomandat. Durerea era alta. Pietroiul era ud şi cumplit de rece. Pielea i se desprinse ca şoriciul pârlit, iar 1Q oftă ridicând o sprânceană aşa cum a văzut el la un actor mişto al cărui nume, însă, l-a uitat. Îşi pocni maxilarele într-un căscat de neam prost după care propti din întoarcere un genunchi în barba Alexei care icni surd. Căzu în genunchi şi se sprijini în poala lui umedă de… de ce era să zic, a, de apa ce se infiltra pe pereţi şi dispărea undeva la bază, fără să se colecteze. O ridică bătrâneşte s-o sprijine pe peptul lui de încrezut, plin de cicatricile iubirilor părăsite, îngânându-i o melodie de luptă auzită la bunică-su. Ceva cu un tren care îl duce la armată, îl duce şi-l ocoleşte, în cazarmă îl propteşte. Nu-şi aducea aminte versurile, dar melodia era superbă. Mereu l-a umplut de entuziasm patriotic. Îi însăila frânturi de amintiri din copilăria lui războinică şi, fără să ştie, făcea în ciudă ştrumfului A, cel hain. Acum se hotărâse: îl va pârî unui medic psihiatru. Numa’ nu cumva să-l facă vecin cu Alexa, că va muri de oftică. Trebuia să fie atent. Foarte atent.

–          Alexa, iubirea mea, trezeşte-te şi umblă! Se căina prefăcut 1Q încercând s-o impresioneze pe Joiana, preferata lui de când îşi amintea că există pe lume. Când Joiana nu era atentă, o izbea decent de o ieşitură din beton, o neregulă evidentă, ascunsă de ochiul vigilent al dirigintelui de şantier. Ea deschidea rar câte un ochi mort, de peşte alterat, şi-l ocăra printre dinţii rari, ascuţiţi cu toporişca. Simţea că-l urăşte cu veşnicie cu tot. Cu tot universul care l-a creat. Ura din cauza lui pe toţi bărbaţii, chiar şi pe tatăl ei drag, că prea aducea cu el. Aveau acelaşi tip de maşină. O ruşine! Ura maşina aia!

Sufla greu şi se concentra să supravieţuiască. Joiana îi dăduse aripile căzute. Mai trebuiau montate…

 

Va urma!

300 comentarii la “Puţstory. Episoadele 4 şi 5 – O apariţie nemisterioasă şi Misterul unui mister ştrumf


 1. 1
  alexa:

  „- Doamna Joiana, chemaţi pe cineva înainte să fie prea târziu. Eu am vrut s-o iau şi de nevastă, i-am făcut cartofi prăjiţi şi mi-am însăilat şi un cont de FB special pentru ea… Am stat în ore târzii din noapte, chiar dacă aveam de pregătit cursuri pentru a doua zi, şi i-am făcut poezii cu ceai. La-nceput îi plăceau şi ei, pe urmă nu ştiu ce s-a întâmplat… Vine la uşa mea, în combinezon, şi urlă s-o las în pace. Pricepeţi, eu sunt o persoană respectată în bloc, pe stradă, în cartier şi oriunde, drept să vă spun. Mă face de râs… Au început să-mi iasă vorbe… Mă compromite!”

  partea asta mă debusolează…
  și întristează


 2. 2
  Joiana:

  Domnişoara Alexa, puteţi infirma orişicând!
  Eraţi îmbrăcată în altceva? Nu-n combinezon? Nu v-a făcut cartofi prăjiţi?


 3. 3
  alexa:

  speram ca pisica de sub pat să nu fie neagră, dar uite că e!


 4. 4
  Joiana:

  Pisica? Ce pisică, domnişoara Alexa? E cu dvs. în puţ?
  Se impuie să chemăm protecţiunea animalieră!


 5. 5
  alexa:

  nu vreau să particip la povestea asta, Joiană.


 6. 6
  alexa:

  te iubeam până să citesc fragmentul acela


 7. 7
  Joiana:

  Domnişoara Alexa, mă faceţi să plâng. Ca să ştiţi, şi io am suferit atât din dragoste, cât şi din nedragoste…


 8. 8
  Nastasia:

  E trist că nu poţi să te joci, Alexa. Dacă ai putea, povestea s-ar desfăşura cum vrei tu. Ce face Sasha?


 9. 9
  alexa:

  crește, Nastasia. 😀
  mai are un vaccin de făcut și gata cu injecțiile. fericita!


 10. 10
  alexa:

  Joiana, tu ești femeie sau bărbat în realitate?


 11. 11
  Nora&1Q:

  🙂 acuşica vine şi ep. 5.


 12. 12
  alexa:

  eu o vreau pe Joiana


 13. 13
  Costeluş:

  Pisica??? In put??? Mi-o pus Nora gind rau!!


 14. 14
  Seva Tudose:

  😆 „ce faceti aicea ?…eu vreau iertarea ei…”

  1Q 😆

  pai acolo „jos” cauti tu iertarea Alexei 🙄

  moooor… de ras !


 15. 15
  alexa:

  ”Pe alexa o iubea în taină, îi făcea poze din toate unghiurile când ducea gunoiul”
  de ce mă sperii?!!!
  doar știi cât sunt de credulă!


 16. 16
  Nora&1Q:

  Sărna, d-na Seva! Jos e cel mai sigur loc.
  ale, nu mai ştiu. Am uitat că te sperii uşor, ca şi când n-ai mai fi..

  Te deranjează textele astea? Fii sinceră!


 17. 17
  Seva Tudose:

  Joiana,

  😆 imi place umorul tau,citesc, bufnesc in ras,iar citesc iar imi sar tatele -n sus de ras 😆

  esti de scandal 😆


 18. 18
  Seva Tudose:

  1Q

  „jos e cel mai sigur loc” ? pai ce loc sigur a fost chiar daca a avut si chiloti peste pantaloni,de a dat Joiana peste voi ? Si tu de ce tuseai incurcat ? Ptr.ca te simteai cu musca pe caciula,nu-o mai da la intoasa !


 19. 19
  alexa:

  da, mă deranjează


 20. 20
  Nora&1Q:

  Bine, d+na Seva, n-o mai dau. Recunosc.

  alexa: Ce mă bucuuuuuuuuuuur! Iu-huuuuu..


 21. 21
  alexa:

  spune-mi cât de tare te bucuri!


 22. 22
  alexa:

  ha! previzibil!


 23. 23
  Nora&1Q:

  Uite-atâta de tare, zic, şi descriu un arc de cerc, maaaaare-mare, cât arcul de triumf..


 24. 24
  Nora&1Q:

  Păi mai devreme o dăduşi de gard. Că te aşteptai să fac, că aşa, că pe dincolo..


 25. 25
  Nora&1Q:

  Dacă tot eşti descendenta Vangăi, ia zi: Ce episod va urma?


 26. 26
  Nastasia:

  Arcu’ l-ai descris, acuma vezi cu coarda ce faci, cât o-ntinzi.


 27. 27
  Nora&1Q:

  ? alexa nu e coardă. D-na Nasta, vă rog frumos..


 28. 28
  alexa:

  eu nu scriu. ești nebun dacă ai impresia că o să stau aici să-ți suport insultele.


 29. 29
  Nora&1Q:

  Ce-a zis doctora? i-ai povestit de mine?


 30. 30
  alexa:

  ești nesimțit.


 31. 31
  Nora&1Q:

  Nu te insult deloc. Ba chiar ţi-am creat o aură de martiră.
  Iote ce framocs îţi stă!


 32. 32
  alexa:

  ce vorbesc cu femeia aceea tânără, blondă și frumoasă e treaba mea.
  despre tine vorbim 2 minute, oricum.


 33. 33
  Nora&1Q:

  Tânără, blondă și frumoasă??? Auzi, parcă aş vrea şi eu o consultaţie, se poate?


 34. 34
  alexa:

  știi deja unde e cabinetul. că doar am companie pe drum.


 35. 35
  Nora&1Q:

  Ups! Zici că te conduc zilnic brigadierii mei?


 36. 36
  Nora&1Q:

  Am aflat că unul dintre ei mă urăşte. Aliaţi-vă! Va fi 2 contra 2. Să nu mai cârâi..


 37. 37
  alexa:

  probabil. ți-am zis cât mi-a plăcut ăla din stație care i-a spus nu știu cui la telefon cu ce sunt îmbrăcată?
  nici nu vreau să mă gândesc ce nu aud!


 38. 38
  alexa:

  mie să-mi zici dacă B locuiește prin preajmă. mi-e suficient de frică să ies din casă și fără el.


 39. 39
  Nora&1Q:

  Nu. B nu vrea să locuiască lângă tine. Doar A vrea..


 40. 40
  Nora&1Q:

  De azi, A e demis. Poţi să-l angajezi tu..


 41. 41
  alexa:

  mai curând o să-i treci tu prin furcă pe ăștia


 42. 42
  alexa:

  dacă n-ai făcut-o deja


 43. 43
  Nora&1Q:

  Doar pe A, eşti culmea! Ţine-l pt tine, să nu-ţi fie frică de el, că o să facă fix ce-i porunceşti. N-o să te mai duci cu gunoiul..O să ai multe avantaje.


 44. 44
  Nora&1Q:

  A n-are daune mari. O să observi că merge niţel mai crăcănat că-mi poartă pe lângă coccis urma unui vârf de pantof ascuţit, d-ăia lăutăreşti, lăcuiţi..


 45. 45
  alexa:

  hm…
  lor nu le-ai servit discursul cu ”urâtă, cam nesuferită, slăbănoagă nedefinită și proastă lemn”?


 46. 46
  Nora&1Q:

  Nu. Pe ei nu-mi permit să-i mint..


 47. 47
  Nora&1Q:

  N-am zis că eşti proastă lemn, că nu eşti. Ia arată-mi unde am zis..


 48. 48
  alexa:

  n-ai zis-o, dar ai fost de acord cu ea. s-a consemnat.


 49. 49
  Nora&1Q:

  Eşti atât de frumoasă! proastă lemn n-ai cum să fii! Ar fi împotriva firii! ar fi doar o proastă evaluare de-a mea..

  Mă ierţi? Zi că da, că am arvunit lăutari. Nu fi rea!


 50. 50
  alexa:

  bine, iar ești rău! nu mai vb cu tine!


 51. 51
  Nora&1Q:

  Am cumpărat bomboane cu mentă. O să fie o nebunie să le pipăi.. Te-aş contempla toată ziulica, apoi te-aş picta nud. Vrei?


 52. 52
  Nora&1Q:

  E, na! Nu-s rău, mă! Exagerezi..


 53. 53
  Nora&1Q:

  Hai, vino iar în ograda mea cea mică..


 54. 54
  Nora&1Q:

  Bine, tataia a lucrat la gară. Strângea pt mine capace de bere..


 55. 55
  alexa:

  asta îmi stârnește amintiri neplăcute! serios! încetează!


 56. 56
  Nora&1Q:

  Bine, încetez. Crezi că ne va salva cineva? Ce-o să faci după ce ieşim din puţ? intrăm în lacul tău de lângă casa părintească? pescuim..


 57. 57
  Raj:

  Salut cu prestantza vacuta si pe dl 1Q ! De fapt, salut intr-o veselie tot forumul. Pe Dna Ana o pup pe frunte. Dra Nora, cer permisiunea sa pup lobul urechii. Credeti ca-i prea mult ? O pup si pe Alexa ca sa-lofti pe dl 1Q. Si pe Dna Seva o pupez, pe Dna Nasta… Daca am omis pe careva, il/o rog sa se considere pupat de Raj


 58. 58
  Nora&1Q:

  Să tră, dom Raj! Cu plecăciune!
  Sunt un ofticos respectuos..


 59. 59
  alexa:

  nu pricepuși că nu vreau să particip la povestea asta?
  nu există niciun puț și nu ne salvează nimeni de nimic.
  eu nu o să mai trec pe aici, tu o să mă lași în pace și o să se termine totul curând! taci! trebuie să cred că o să fie curând!


 60. 60
  Nora&1Q:

  Nu poci ca să te cred! Sunt consternat de ce-mi zici!
  Nu mă părăsi!


 61. 61

  Of, i-am masat coastele degeaba. Sunt in autobuz si oamenii isi vad netulburati de ale lor, nu s-a luat si pe mine sclipiciul lui 1Q. Un nebun canta ” hai, Necula, hai, necula, sa coboare toti cu pula!”. Si inainte mi-a multumit asa frumis pentru ca i-am zis cat e ceasul…


 62. 62
  Nora&1Q:

  O să fiu trist o semiperioadă.. 🙁


 63. 63
  Nora&1Q:

  alexa e necredincioasă. Nu crede în puţ..


 64. 64
  Raj:

  Nu mi-ati raspuns, Dra Nora. O sa fiu semitrist, o semiperioada. Dle 1Q va semipup !


 65. 65

  Canta-mi ceva ca ma plictisesc la Miorita. Nu mai vine 205 asta, nici 261 si mi-e si frig, n-am nici bricheta…


 66. 66

  Scuza-ma, Raj. Pupa-ma repede pana nu vine autobuzul!


 67. 67
  Nora&1Q:

  Semiaşişderea, dom Raj!


 68. 68
  Nora&1Q:

  Ce să cânt? Du-mă acasă, bă, tramvai?


 69. 69
  Raj:

  O babeta nenorocita s-a luat de o tanara de vio 30 de ani, frumoasa foc, imbracata ca la Paris, distinsa, etc. Tanara n-a ripostat deloc. La coborare i-a spus babei cam asa: sa ma fut in gura ta hroasca nenorocita si sa ma cac in strachina ta. Si eu care ma indragostisem de tana si distinsa doamna…


 70. 70
  Nora&1Q:

  Iote, na!


 71. 71

  Bate vantul si aduce stropi de apa de la fantana. Se aseza langa mine unu’ cu pantofi cum zise 1Q. Of, tot 335 trecu…


 72. 72
  Raj:

  Tzoc, tzoc !


 73. 73

 74. 74
  Raj:

  A scris Dna Ana ceva misto , dincolo. O pup si pe aceasta cale…


 75. 75
  Raj:

  Tzoc, tzoc, tzoc !


 76. 76
  Nora&1Q:

  E ştrumful A. Ia ascultă ce-i zice alexei..


 77. 77

  Gata, veni. Multumesc pentru companie.
  Alexa, esti bine?


 78. 78
  Nora&1Q:

  Lângă mine s-a aşezat un ţânţar. L-am pocnit de nu s-a văzut..


 79. 79

 80. 80
  Raj:

  Io omor tantarii cu lopata cand ma enervez…


 81. 81
  Raj:

  Alexa esti bine ? Daca te supara viun nenorocit, zi-mi mie…


 82. 82

  Ii zice c-are o buca’ de pamant langa strandul Straulesti. Cica le va fi bine impreuna si promite sa se lase de fumat si de prajeli.


 83. 83
  Raj:

  Langa cimitir…


 84. 84
  Nora&1Q:

  Tot cu o lopată l-am pălit şi io, dom Raj! Şi nu-s nervos.. deloc, da` deloc nu-s nervos!
  aleeeeexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


 85. 85
  Nora&1Q:

  Cre` că din greşeală o să primesc o enciclică..


 86. 86
  Nora&1Q:

  Pt o exorcizare..


 87. 87
  Raj:

  Ce masina luati Dra Nora ? 335 unde duce ? Zi-mi ce masina iei,ca sa-ti zic cine esti… Pantelimon cumva ?


 88. 88
  Nora&1Q:

  D-na Nasta!

  Pot să o bat puţin pe alexa? Am draci..


 89. 89
  Raj:

  Ochisorii aia se potrivesc cu Primaverii…


 90. 90
  Raj:

  iar vocabularul meucu zona aia a lu Almanahe….


 91. 91
  Raj:

  Creca dl 1Q sta pe la Crucea de Piatra…


 92. 92
  Nora&1Q:

  Cu pălăria goală de mărunţiş. Am avut datorii..


 93. 93
  alexa:

  ce mai vrei?


 94. 94
  Nora&1Q:

  Acum sunt împăcat. Nu mai am niciun ţânţar..


 95. 95
  Nastasia:

  Bate dracii, în cazu’ ăsta. De ce pe Alexa? Nici vorbă! Te blastăm şi te sudui de nu te mai aduni nici cu lopata de ţânţari.


 96. 96
  Nora&1Q:

  Stai jos şi ascultă-mă. Da` mai întâi, vrei să fii pretena mea?


 97. 97
  Nora&1Q:

  D-na Nasta, nu mai fac! Parol, pă ce-am mai scump! mă jur pe alexa..


 98. 98
  Nora&1Q:

  Am mai prins un drac de ţânţar. Ce să-i fac dacă-i prostan? L-am ucis..


 99. 99
  alexa:

  nu vreau


 100. 100
  Nora&1Q:

  Io şi Betty ce alergăm după ţânţari. Am o pastilă juma arsă. Fac economie..


 101. 101
  Nora&1Q:

  Atunci, ce vrei? de ce-ai mai venit?


 102. 102
  Nora&1Q:

  Parcă ai fi o picoliţă răzgâiată..


 103. 103
  Nora&1Q:

  Ce te-aş bate dacă m-ar lăsa d-na Nasta!


 104. 104
  alexa:

  am venit unde?


 105. 105
  Nora&1Q:

  Păi, fix lângă mine. La masa nr 104..
  Uof, nu ai simţul orientării deloc..


 106. 106
  Nora&1Q:

  ..mai la stânga, aşa, acum înaintează uşooor, aşa.. gata.

  Acum, spune-mi de ce-ai venit la masa mea.


 107. 107
  alexa:

  pentru că aveam nevoie disperată să simt că îți pare rău pentru ce mi-ai făcut. am aflat că nu-ți pare, acum plec.


 108. 108
  Nora&1Q:

  Ba-mi pare, că-ţi simt supărarea. Da` nu chiar de tot-de tot..


 109. 109
  Nora&1Q:

  Mă laşi să mă joc cu câinele tău lup?


 110. 110
  Nora&1Q:

  Că cu tine…


 111. 111
  alexa:

  îți pare pe naiba


 112. 112
  Nora&1Q:

  E. Jur pe paharul meu cu pepsi, plin ochi..


 113. 113
  Nora&1Q:

  Să facă, să dreagă..


 114. 114
  Nora&1Q:

  Pe ce vrei tu..


 115. 115
  Nora&1Q:

  Crede-mă, 10 băscuţa mea cu brânză!


 116. 116

 117. 117
  alexa:

  să-i spui lui A să nu se apropie de mine, că-i scot ochii


 118. 118
  alexa:

  mi-a rămas gândul la asta


 119. 119
  Nora&1Q:

  Pff! Nu înţelegi că A nu mai lucrează pt mine? Fă ce vrei cu el..


 120. 120
  Nora&1Q:

  Mi-am angajat alţii. P`ăia nu-i ştii..


 121. 121
  alexa:

  la ce-ți mai trebuie alții? nu vrei să evoluezi? să treci peste orice crezi tu că ți-am făcut?


 122. 122
  Nora&1Q:

  N-am cum. Am circumvoluţiunile circumcise..
  Dacă vrei, te iert! Spune-mi de ce mi-ai aruncat lama mea preferată de ras, aia primită cadou, Gilette..


 123. 123
  Nora&1Q:

  Acum port barbă. Nici cuţitul nu mai taie cum tăia odat` ..


 124. 124
  Nora&1Q:

  M-am retras în munţi, într-o hrubă părăsită de un pustnic zgârcit. Nici net nu avea, după ce bea apă..


 125. 125
  alexa:

  nu pricep ce-i cu lama


 126. 126
  Nora&1Q:

  Aşa, să nu recunoşti nici acum.. Aşa..


 127. 127
  Nora&1Q:

  O ţineam pe poliţă, afară, lângă oglinda aia ciobită. Parcă o văd..


 128. 128
  Costeluş:

  Cit timp aveti …


 129. 129
  Nora&1Q:

  Cum ne-am certat, cum a dispărut..


 130. 130
  Nora&1Q:

  Eh, Costele..


 131. 131
  Nora&1Q:

  Gata, mă, m-am cărăbănit!
  Noapte bună! Na, că am şi teveu..


 132. 132
  alexa:

  eu cum să mai dorm știind că mai este un obsedat ca tine pe lumea asta? nici pământul nu vrea să vă înghită!


 133. 133
  alexa:

  bine, sper să nu mai continui cu minciunile astea gogonate că nu ți le crede nici dracu’


 134. 134
  Edle:

  Au imaginatie, nu timp.

  Daca mai scrieti vreo cateva episoade, cred ca incepe sa-mi placa si de Alexa. 🙄


 135. 135
  Costeluş:

  Si si. Mie imi vor lua citeva zile sa citesc ce ati scris voi in jumate we zi.


 136. 136
  Seva Tudose:

  Costelus#135

  desigur inteleg si de multe ori ma intreb si eu,de ce 1Q scrie consecutiv comentarii unul dupa altul,cam 4,6,7,9 si fiecare contine doar 2 vorbe,care-i scopul de a ajunge la sute de comentarii in mai putin de o jumatate de zi de cand a fost scris articolul…

  deci intr-o zi deja nu mai poti accesa articolul fiind incarcat de comentarii,incarcandu-se f.greu…

  scuze 1Q…dar cand incepi sa le trantesti,le trantesti…bum,bum,bum,bum !


 137. 137
  Costeluş:

  Asa-i plac Norei, comentarii scurte. Daca-s putin mai lungi, pierde ideile pina sa ajunga la final.

  😆


 138. 138
  Nastasia:

  Să astupăm pentru vecie mişelnicul puţ al vrajbei lor! Să-l umplem cu ciment! Sarcofag din el să facem pentru iubirea lor înveninată! Ştrumfii să-i betonăm în el, şi pe A, şi pe B! Doar bolovanul să-l recuperăm, că-i cumsecade şi poate mai trebuie ş-al’dată.


 139. 139
  Joiana:

  Domnişoara Alexa, ce vorbă-i asta? Toată lumea ştie că-s de parte femeiască.
  Şi-ncă ce parte!

  Doamna Seva, io am relatat episodul 4 doară. Domnu’ 1Q a preluat apoi legătura.


 140. 140
  Joiana:

  Bună zâua! Dormiţi? Sculaţi-vă!


 141. 141
  alexa:

  de acord cu tine, Nastasia. doar că 1Q nici nu vrea să audă.


 142. 142
  alexa:

  Joiana, cine îl punea pe 1Q să stea târziu în noapte cu Alexa când avea de pregătit cursuri?


 143. 143
  Joiana:

  Io de un’ să ştiu, domnişoara Alexa? Da’ cre’ că dragostea!
  Acuma io n-aş băga copita în foc, că şi io am fost părăsită de unu’ şi făcută zdrenţe, ca şi matale, de am şezut şi am plâns şi pe nimica n-am pus gura, de credeau toţi că am înnebunit numa’ că pe timpu’ meu, n-avem doctore şi doctorii numa’ popa de venea şi-mi mai cetea. A zis că pleacă în lumea ideilor!


 144. 144
  alexa:

  eu n-am fost făcută zdrențe de el, Joiana dragă. la doctoră nu merg din cauza lui.


 145. 145
  alexa:

  ba nu dragostea! 😀
  doar singurătatea.


 146. 146
  Joiana:

  Orişicum, omu’ nu e bine să stea noaptea treaz şi singur. Decât singur, mai bine să doarmă.


 147. 147
  Daria:

  ai speriat-o, bă, cu ștrumful tău! să-ți fie rușâne!
  nu poți ține astfel de lucruri pentru tine?
  pe ea nu o interesează!


 148. 148
  Raj:

  Esti frumusica, Dario


 149. 149
  Raj:

  Sarcofac din cacat, Dna Nasta…


 150. 150
  Nastasia:

  Nu se poate, Domnu’Raj. Din căcat mai iese omu’, din beton n-are cum. Scopu’i să nu iasă nici o adiere din blăstămăţia aia de puţ.


 151. 151
  Costeluş:

  Nora, dragostea mea, unde esti?


 152. 152
  Costeluş:

  Te-ai bagat in put si tu, dragoste, sa vezi ce fac 1Q si Alexa?


 153. 153
  Raj:

  Sa vezi tu penisuri in rect , Costele de la Dra Nora. Nu voi mai folosi cuvinte urate de acum inainte. Am luat hotararea sa ma exprim si eu mai academic. Dar daca e la figurat, mai iese omul din cacat, Dna Nasta ? De unde stii tu costele ca 1Q si Alexa se fut ? Ca asa afirmi la 152


 154. 154

 155. 155
  Jasmine:

  Bun, continuare de la ep. 6

  Nora, ma gandeam sa fac o poza in jpg si apoi mai vedem daca are cineva vreo alta idee ce si cum si daca sa facem mai departe, nu stiu deocamdata.


 156. 156

  Hm, s-ar putea să se piardă din culoare, claritate…
  Bine, poate ai un super aparat foto şi o să arate ok…


 157. 157
  Jasmine:

  Nora, n-am! 😀


 158. 158
  Edle:

  Mai sunt cativa, J: Morringain, Manu, Vio. Cam atat, parca.


 159. 159
  Edle:

  Ah, si Joiana. 🙂


 160. 160
  Nastasia:

  Da’ Cosa? Guest star?


 161. 161

 162. 162

  Da, Cosa ameninţând să ne dea cu capul de roată. Cu mâna înşfăcându-ne de gât.


 163. 163
  Edle:

  😆

  Sigur ca si Cosa, si Valonas. Asta e de la sine-nteles.


 164. 164

  Hm, Cosa cred că ar trebui întrebat. Mi-e să nu îi pice greu. 😛


 165. 165

  Incredibil! M-au bannat ăia pe Vox! 😆 😆


 166. 166
  Nastasia:

  Ce păcate ţi-ai făcut pe acolo????


 167. 167
  Nastasia:

  Pe la Teodorescu te văzui astăzi, da’ ce-ai zis acolo nu era de bannat. Acu’ nu mai e postarea. Ai comis şi alte păcate?


 168. 168

  Doar aia am scris.
  Nu mai comentez decât foarte, foarte rar acolo.


 169. 169

  Comentariul îl lăsai de dimineaţă, iar acum, când mă uitai, nu mai era şi nici un simplu „test” nu pot posta.


 170. 170
  Seva Tudose:

  Nora,

  am incercat si eu pe Vox,nu este ca te-a banat,nu poti accesa la articolul(ultimul) lui Cristian Teodorescu”Daca PDL-ul nu se rupe…”,in locul !

  la precedentul,da,si la absolut toate celelalte articole.


 171. 171

  Seva, eu n-am comentat la ăla cu PDL, ci la ăla despre medici. Şi acum nu mai pot comenta la nimeni, nu doar la el. Am încercat la Rogozanu, la ăla cu Bechtel.
  Şi ceilalţi pot comenta, că doar văd comentariile apărând.
  Dă-i încolo.


 172. 172
  Nora&1Q:

  Aici nimic-nimic? Nicio dojană de la Gh. Doja?
  Gia! Como se face că aici nu-s prezente aerele eminesciene?


 173. 173
  Nora&1Q:

  alexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

  Treci la tablă!


 174. 174
  Nora&1Q:

  Nu e? Pe unde o umbla ticăloșenia? Azi trebuie s-o ascult cu urechea.

  Avea de învățat ”Pe lângă plopii fără soț”..


 175. 175
  Jasmine:

  cu dedicatie de la nasu


 176. 176
  Nora&1Q:

  Să trăiască!
  Iote ce ziceam să-i zic!


 177. 177

 178. 178
  Nora&1Q:

  Sărna! Nu mă încadrez, da` mersibeocu..


 179. 179
  andreea:

  unchiu’ a devenit nesigur pe el…


 180. 180
  Nora&1Q:

  Îhi. Ca și când aș fi fost vreodată sigur..


 181. 181

  Ha! Am văzut! Şterseşi tu, dar eu sunt vigilentă! Mă făcuşi urâtă!
  Ei, lasă, aşa sunt eu, generoasă, pâine caldă, nu alta… 😆


 182. 182
  Nora&1Q:

  Da` cum de ți-ai dat seama? Că iooo..


 183. 183
  Nora&1Q:

  Pfff! M-a prins..
  Amu` ce tre` să fac să-mi răscumpăr greșeala?

  Poruncă!


 184. 184
  andreea:

  scrie 53 de sinonime pentru iobagale.


 185. 185
  Nora&1Q:

  ..mai taie din ele, dă-le `reacu..


 186. 186
  Nora&1Q:

  1. io bag agale
  2. țărăneli
  3. cărâioase
  4. pământoase
  5. țarinale
  6. glugisme
  7. porumbale
  …..


 187. 187
  Nora&1Q:

  53. mămăligale


 188. 188
  Nora&1Q:

  E binie?


 189. 189
  Nora&1Q:

  Să mai zic?


 190. 190
  Nora&1Q:

  A-lo!
  A-lo!

  D-na andreea..


 191. 191
  Nora&1Q:

  Madrigale vreți?
  D-na andreea, de ce nu-mi răspundeți?


 192. 192

  Mai zi, 1Q, mai zi. 😆


 193. 193
  andreea:

  cum crezi…

  eu am schimbat odată un cuvînt dintr-un text, pentru că nu i-a plăcut lui ghermănuţă…
  tre’ să fim deschişi la critici. 🙂


 194. 194
  Nora&1Q:

  Nora nu e urâtă. Așa e dânsa..
  D`aia-mi place.


 195. 195
  Nora&1Q:

  Nu vreau să schimb nimic. Nici d`al draq. Dăcât dac` schimbă și el comentariu`..


 196. 196

  Nu schimba. De ce să schimbi?


 197. 197
  Nora&1Q:

  Am și io mândria mea..


 198. 198
  Nora&1Q:

  De mila lor îmi vine să scriu romane adevărate, nu compuneri de 2 lei.


 199. 199
  andreea:

  apropo, am fost în vizită la Gherman.

  am dat peste o postare în care îl făcea de rîs pe Turcescu, împreună cu piesa lui eurovizionară, ştiţi voi care.
  se pare că Turcescu i-a şi răspuns, amabil, pe blogul lui.

  ei, iacătă concluzia filozofului nostru, despre Turcescu. tre’ să recunosc că mi-a dat de gîndit. e bună ca motto, pe Pistol: 🙂

  Ma intreb: cum poate omul asta sa doarma linistit dupa ce i-am explicat cu lux de amanunte unde are lipsuri? Nu stiu daca mai rezist sa traiesc intre granitele acestei tari!


 200. 200
  alexa:

  am primit amendă pe troleu azi, că-mi expirase ieri abonamentul :((


 201. 201
  Nora&1Q:

  Io am zis să fiu deschis, adică open mind, da` la duș altfel stă treaba. Uitai torpedou` dășchis și mi-a intrat apă la jurnale.


 202. 202

  Andreea: 😆 😆 😆 😆 Mor de rââââs!
  Nici noi nu ştiu cum de mai putem dormi liniştiţi. Că doar ne-a explicat de atâtea ori! 😆


 203. 203
  Nora&1Q:

  🙂


 204. 204
  Nora&1Q:

  Tulai, soro! Te-ai făcut de râs..
  Dă-i draq de bani!


 205. 205
  alexa:

  Nastasia, nu vin de fiecare dată când mă invocă 🙄


 206. 206
  Nora&1Q:

  Am observat, tu! Doar când tămâiez..


 207. 207
  Nora&1Q:

  În rest, ești bine?


 208. 208
  Nastasia:

  Acum ai venit. Binevenită fii! A fost mocofan tare ăla cu controlul?


 209. 209
  alexa:

  da. tre’ să plec la cursuri 😥
  :


 210. 210
  Nora&1Q:

  Nu pleca! Păi, și io ce fac? Unde crezi că pleci? Stai aici!


 211. 211
  alexa:

  am un lp. tre’ să plec.


 212. 212
  Nastasia:

  N-ar merita şi Ghermănuţî o bulină? Mai pe sub coada calului, aşa. Una obiectivă, ca monitoru’.


 213. 213
  Nora&1Q:

  Puteai să mi te adresezi scriind corect. Cri, fără y..


 214. 214

  Să fii cuminte, Alexa.


 215. 215
  Nora&1Q:

  Alea-s cam moi. Nu le poate face orș`cine. Giacomisaru` acuzator, cre` că poate..


 216. 216
  alexa:

  tu știi unde poți să-mi scrii. nu te mai plânge! pa!


 217. 217

  Nastasia: merită cu prisosinţă. 😆
  Jasmine, eşti pe recepţie?


 218. 218
  Nora&1Q:

  Pa, bibiloi! M-ai lăsat..
  Ce să-i scriu, holypistol? ce?


 219. 219
  Nastasia:

  De inimă albastră să-i scrii, şi o lacrimă pe foaie lasă să pice.


 220. 220
  Nora&1Q:

  Știu dăcât de Floare albastră. Se pune?


 221. 221
  Nastasia:

  1Q-ule, mică-ta pe unde-i? Te-o desfiat?


 222. 222
  Nora&1Q:

  Ă-hăăăă! de când..


 223. 223

  Nu cred. E în delegaţie, ţi-aduce ceva bun când vine, o să vezi tu…


 224. 224
  elena frantuzoaica..:

  Nora,

  Da ce au astia ca nu te mai lasa pe Vox, ca doar tu canti frumos si corect. Ori ai ragusit?

  Sa stii ca eu inteleg ce simti


 225. 225
  Nora&1Q:

  Mie? Așa cum nici tu nu crezi, nici io nu creeeeeeeeeeeeeeeeeez.. +++, neeee. Neam!
  Credința mea e un fel de ceaknurism..


 226. 226

  Ceaknurism? Ce e aia, 1Q? Intuiesc, dar descrie tu în 10, 15, 25 de cuvinte. 😛


 227. 227
  Nora&1Q:

  Orice cuvânt își pierde sensul când descriu această credință.
  Ai intuit bine; și tu ești ceaknuristă! 🙂


 228. 228
  Nora&1Q:

  Cer respect pt asta! Hm..


 229. 229

  Andreea, pusei motto-ul ghermănuţesc. 😀


 230. 230
  Nora&1Q:

  Și omu` cine-i? tre` specificat, nu așa..


 231. 231
  Nora&1Q:

  Că a fi om e lucru mare, subiectiv vorbind..


 232. 232
  andreea:

  nu l-am pus eu!!!


 233. 233

  Omul în general, 1Q. Oricine ar fi, când îi explică Ghermănuţî ce lipsuri are, ar trebui să devină pe loc insomniac.


 234. 234
  andreea:

  uh, am citit „puseşi”. 🙂


 235. 235

 236. 236
  Nora&1Q:

  Am zbughit-o după alexa. Pa!
  Vă pup pe coate și-n genunchi!


 237. 237
  Nora&1Q:

  A, așa la modul obiectiv.. Ahaaa! Gata, înțelesei.


 238. 238

  Pa! Vezi să nu iei amendă!


 239. 239
  Ana:

  Aici mi-s, Nastasie!

  Cum să-l desfiez?

  M-a dezmămat el. 😆


 240. 240
  Jasmine:

  Aoleu, l-am citit pe rogozanu cu imbecilii si nesimtitii lui, am avut senzatia de dejavu adrenalitera sau cum il chema pe comentatorul acela isteric cu x motive pentru care romanii sunt nu stiu cum sau ceva de genul. Ma doare capul!


 241. 241

  Nu mi se pare nimic în neregulă la Rogozanu de data asta… Ăia cu propunerea lor sunt chiar idioţi. Şi nu ştiu nici ce-nseamnă derivat.
  „Rom” nu e derivat din „român”. Nu au nimic în comun.


 242. 242
  Nastasia:

  Bine ai venit, Ană! Şi la timp, poate mai salvezi ceva din ficior’tu, că-i alexizat, ceva de spaimă! Alexa, precum Circe, purcel a făcut din el.


 243. 243
  Ana:

  Mulţam de primire, mumă! 🙂

  Io-mi iubesc nora ca pe sângele meu. Alexa a suferit mult din cauza lui. Şi-l iubeşte ca pe ochişorii ei, de crede că-l poate schimba. Nu se lasă de el. 😉

  Da’ şi el, inocent şi-n tremolouri, o adoră, de nici nu mai mâncă fără ea.

  Las’ să fie iei fericiţi. 🙂 N-am văzut potriveală mai mare-n toate regnurile pă unde-am fost. 😉


 244. 244
  Costeluş:

  Mau, Nora, mau??


 245. 245
  Nastasia:

  Mă duc. În bucătărie, în şură, oriunde. Nu mai pot, mi se rupe inima. Zădărnicia sună ca mieunatul lui Costeluş, tot mai trist şi tot mai slab, până s-o stinge de tot, şi corbii se vor înfrupta din codiţa şi ochii lui blânzi.


 246. 246

  Of, Nastasia! Dar ce i-am făcut?!


 247. 247
  Nastasia:

  L-ai ignorat. Şi dacă-i legai o tinichea de coadă era mai bine.


 248. 248

 249. 249

  Apăi, Nastasie, să zică merci că mai are coadă şi să lase miorlăielile.


 250. 250
  Costeluş:

  Nora, cum sa-ti spun, eu ma simt prost sa vin asa, aici, stiind ca tu dai ochii peste cap si-ti musti buzele cind ma vezi. Nici macar nu stiu ce am facut.

  Multumesc pentru coada!


 251. 251
  Seva Tudose:

  Nora…

  condamna-ma,dar eu il iubesc pe Costelus,fara vrajeala ! hai ca este greu sa fi sincer,dar ce este mai greu este sa si admiti ! 😀

  Costelusule,eu zic ca tu,totusi ti-ai facut deja locul in inima Norei…nu abuza ! 😀

  mie una,imi plac comentariile lui,esi cateoata nu il inteleg,parca e batut de un….


 252. 252
  Seva Tudose:

  „desi cateodata nu il inteleg…”asta vrui sa spun…


 253. 253
  Nora&1Q:

  🙂

  Bună ziua! Numele meu e 1 Q și sunt alexorcist, nu alexizat. D-na Nastaaaaa, se aude? Mă jir!

  Of! Mică, mică, mică… Aimadicted, aia e.
  Să tră, dom Raj! Vă salut intens, frenetic, pt un pup pe gușă.. Dacă vreți, și pe căpușă!


 254. 254
  Nora&1Q:

  Pup gurițele la fete cu și fără voia lor.
  Apoi, mă retrag în cotețul meu anonim să sorbocăi un ceai dubios. Mă duc să văd din ce e..


 255. 255
  alexa:

  gata


 256. 256

 257. 257

  Seva, darling, dar eu nu mă pun în calea iubirii tale. 😀

  Costeluş, te supraestimezi. Nu-mi dau nimic peste cap, nu-mi muşc nimic. Nici măcar un fir de păr. Aşa că lasă dramele!


 258. 258
  andreea:


  ai, ce mişto cînta! 🙂


 259. 259
  Nastasia:

  1Q-ul a venit, a plecat. Alexa a venit, a plecat. Mi-e să nu fi căzut din nou în puţ, cei doi îndrăgostiţi loviţi de soartă. Sau de streche.


 260. 260
  andreea:

  Sabina e în excursie, pe undeva prin Argeş. mi-a dat telefon -- era mare tămbălău, numa’ zbierete şi ţipete, nu înţelegeam nimic -- şi a urlat: M-AM DAT PE POLEEEEEEEI!!!
  am înţepenit, mă gîndeam că am trimis-o cu o hăinuţă subţire pe ea…

  cînd colo, ea s-a dat pe un ponei. m-a lămurit, totuşi.

  în altă ordine de idei, şefii au plecat şi m-au lăsat singură împreună cu o fiinţă păroasă -- un fel de ghem negru, căruia nu i se văd ochii de laţe şi care se postează lîngă mine, privindu-mă fix şi dînd repede din coadă, de cîte ori foşnesc ceva mîncabil.
  mă stresează.


 261. 261

 262. 262
  andreea:

  pare cîine…


 263. 263

  😆
  Pe ploile astea, pe ponei? Unde i-au dus în Argeş? La Curtea-de-Argeş? 🙄
  Acolo m-au făcut pe mine pionier… Tiii!


 264. 264

  Ce vreme de lehamiteeee…


 265. 265
  andreea:

  nu ştiu prea multe dar cică acolo nu plouă. intr-un loc numit Pietroşani. nici Petroşani, nici Pietroşiţa.

  acum nu se mai poartă mînăstiri şi reculegeri. punctele de atracţie de pe ordinea de zi erau ferma de animale şi şcoala de pizza. şi consumarea obiectului studiat, normal…


 266. 266

  Am auzit, dar habar n-am ce e de văzut acolo. Dar dacă zici de fermă şi de şcoala de pizza…
  Era o fermă de-asta, în vogă, pentru copii şi prin comuna Pantelimon, iar pizzerii, vorba aia, sunt cu duiumul în Bucureşti.
  Mi se pare amuzant cum sunt duşi acum copiii să vadă vaci şi găini de parcă ar fi maxime exotisme. 😀


 267. 267
  andreea:

  Ia stai!
  tu ai prins… pionieratul??!


 268. 268

  Da, câteva luni. M-au făcut prin octombrie ’89. Eram în clasa a doua.


 269. 269
  andreea:

  🙂
  exact cît am prins eu armată…

  hai, c-am scăpat uşor.


 270. 270
  elena frantuzoaica..:

  Vine ziua copilului. Uraaa! circul pe bani nostri continua.

  https://dianablogureanu.wordpress.com/2013/05/31/192/#comment-22


 271. 271

 272. 272
  andreea:

  păi da, la facultate.
  nu pot să uit şarmul nădragilor kaki… şi chipiul… şi mantaua… de puşcă nici nu mai vorbesc.
  nu ştii ce-ai pierdut!
  🙂


 273. 273

  Păi, nu se făcea după ce terminai facultatea?


 274. 274
  andreea:

  păi nu!


 275. 275

  Da’ cum? Te duceai şi la cursuri, şi la armată?


 276. 276
  andreea:

  erau perioade, o săptămînă pe lună, nici nu mai ştiu… nu toată ziua.
  făceam pregătire undeva în zona căminelor din Tei, dar cred că am fost şi la poligon.

  era sinistru, de fapt. 👿


 277. 277
  andreea:

  elena, şi în Bucureştiul nostru bogat, şi într-o familie cu posibilităţi normale fiind, copiilor mei li s-au băgat sub nas şi în mînă, de-a lungul timpului, sute de prospecte, pliante şi oferte cu toate trăznăile pămîntului.

  la şcoală vin tot timpul fiţuici cu oferte de cadouri, mai ales de Sărbători. tot timpul trebuie să le explic ce se poate şi ce nu.

  eu zic că poţi să te înţelegi cu copilul, dacă ai o relaţie frumoasă cu el. nu e cazul să te ascunzi şi să nu-i arăţi ce e sclipicios pe lume, numai pentru că nu poţi să-i oferi tu sclipici. nu e uşor, dar nici imposibil.


 278. 278

 279. 279
  andreea:

  🙂
  eu cred că nu mai ştiu.
  nu-mi amintesc decît că era groaznic de grea.


 280. 280
  Costeluş:

  Armata? 😀 Faci flotari (in miini)?


 281. 281
  andreea:

  ia terminaţi! nu mai profitaţi de… reveriile mele!
  flotări, auzi…
  în cazul meu, se aplică la propriu zicala cu baba şi mitraliera. 🙂


 282. 282

  😆 😆 Zi merci că nu te pun să ne cânţi de-alea patriotice. Aşa o terorizam, când eram mici, pe o mătuşă cu memorie elefantină. Genul care ştie şi acum ce poezii a învăţat la grădiniţă.


 283. 283
  elena frantuzoaica..:

  andreea, nu toate familile sunt cu posibilitati normale si intr-adevar „nu e cazul sa te ascunzi”. Eu ma gandeam ca de cat sa mai stam ascunse pe „centura”…de siguranta, am putea incerca sa facem ca familii cat mai multe sa traiasca normal.

  Aud prea multe sfaturi despre cum trbuie facut un copil sa inteleaga ca nici macar la circ nu poate merge. Articolul ala(draga „julieta”) nu vorbea despre sclipici. Nu de lux era vorba ci despre un banal spectacol…de circ.


 284. 284
  Costeluş:

  Nora, nici tu nu faci flotari?


 285. 285
  andreea:

  ei, ceva ceva tot am reţinut din armata aia.
  uite, asta:

  http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/nichita-stanescu-pusca


 286. 286

 287. 287
  andreea:

  aşa, elena, ia spune, cum să facem?


 288. 288
  Costeluş:

  Hai ca te tin eu, Nora, sa nu cazi cind te apuci de flotari.


 289. 289
  Costeluş:

  (Nora isi cauta pusca).


 290. 290
  Costeluş:

  Nu pusca, a gasit o cutie de conserve goala. Mai bine o sterg!


 291. 291
  Nastasia:

  Costeluş, ţi-o cauţi cu lumânarea! A naibii să fiu dacă mă mai înduioşez de mieunatul tău, când o fi s-o păţeşti iar!


 292. 292
  andreea:

  Costeluş îmi aminteşte de colegul meu din şcoala generala, Vasile Zambilă, care trăgea fetiţele de codiţele împletite şi punea piedici…
  of, azi e ziua amintirilor…


 293. 293
  Costeluş:

  Na, nu rezist cind vad coditele Norei 😀

  Am si capul tare.


 294. 294
  elena frantuzoaica..:

  andreea,

  Cum sa facem?

  pai sa privim incruntate in sus(in loc sa pupam mana nespalata care ne lasa si noua resturi si firimituri) si cu dragoste in jos(fara a ne crede destepte ca am reusit cu blandete sa ne facem copii sa inteleaga ca…nu se poate) Sa nu mai traim ca scut al nemerniciei, impotriva alor nostri.

  Eeee dar e inconfortaaaabil…stiu…si viata e scuuurta …si trebuie sa ne bucuram personal de ea si chiar acuuuum… Pe urma?….potopul


 295. 295

  Şi nu-i aşa că n-avea niciun succes, Andreea?
  Am avut şi eu unul de-ăsta. Dan şi nu mai ştiu cum. M-a enervat din clasa I până într-a VIII-a. Abia aşteptam să mă duc la liceu, să scap de el. Se ţinea după mine ca râia.


 296. 296
  Costeluş:

  Ce devreme au facut victime coditele! 😀


 297. 297
  elena frantuzoaica..:

  Nora,

  tu ai avut noroc in viata cu enervarea ta tipica. Te-a enervat Dan si ai fost nevoita sa mergi la liceu sa scapi de el. Inteleg ca la fiecare enervare mai faci o scoala, si inca una si tot asa, pentru a scapa de…ei.

  Eu sunt mai calma si cred ca de aici mi se trage lipsa unei colectii de diplome.


 298. 298
  andreea:

  n-a avut succes, aşa e, Nora.
  e un mit că agresivitatea face bine în vreun fel. 🙂

  bine, elena.
  dacă zici tu că ajunge să ne uităm urît sau frumos, aşa voi proceda. promit!

  în rest, nu am mijloacele teoretice şi psihice să susţin o astfel de discuţie. sînt prea superficială. era bun Danny aici. 🙂


 299. 299
  Nastasia:

  Daţi-i drumul din lanţ nenumitului. Cui pe cui se scoate. Şi se duc amândouă(cuiele) la fier vechi.


 300. 300
  elena frantuzoaica..:

  andreea,

  nu stiam ca esti si tu superficiala ca mine, ca aveam o a doua varianta de raspuns la intrebarea ta „aşa, elena, ia spune, cum să facem?”

  Raspunsul era: Pai hai sa ne intalnim undeva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *