Deltaice

Dunarea. Ce fluviu magnific, serpuitor, lenes uneori sau furios cand e cazul, un fluviu cantat de poeti si barzi, cantat de marinari prin crasme, deopotriva de intemnitatii de prin puscariile deltei, mai ales cele comuniste.
Dunarea…
Eu sunt Mihai. Sunt deltaic prin adoptie, adus fara voia mea prin zona, un fiu recunoscator acestor locuri. Iubesc delta, multi nu inteleg aceasta iubire, dar eu stiu: ea-mi da totul, liniste, multa liniste, imi da pasarile pentru fotografiile mele, imi da starea aceea de betie continua pe valuri, imi da somnul leganat pe vaporasul meu, delta imi atrage turistii care-mi dau linistea zilei de maine si, mai ales, delta, ea, frumoasa, ma face sa traiesc din plin, ma face sa fiu sigur ca nu traiesc degeaba.
Delta. Ea saraca a suferit mult si inca sufera. Trecatoare fiinte prin lume numite si politice au sfartecat din salbaticia ei, au mutilat continuu bucati din trupul ei, au mintit-o ca o refac si au vandut-o la pret de nimic… si ea… saraca… incearca sa reziste.
Delta si Dunarea, o mama ce vine de departe din izvoarele cristaline ale nemtilor si fiica ei, delta, o amestecatura de canale, ca parul incalcit al unui rasta, neintelese de multi, dar fiecare cu rostul lui, o fiica a Dunarii mareata, rezistenta, frumoasa, mereu frumoasa si sfidatoare omului marunt…
Eu sunt Mihai. Atat. Si sunt fotograf de natura. Ea ma primeste asa cum este, salbateca, uneori cruda, dar mereu alta, nemachiata, nefardata, ma primeste in mijlocul ei, m-a facut unul de-al ei si, da, eu, Mihai, voi incerca sa va aduc un strop de salbaticie in vietile voastre, voi cauta sa va aduc un strop de delta in casele voastre. Voi imbraca fiecare fotografie cu niste cuvinte pe care eu le inteleg, pe care voi le veti intelege si probabil aprecia sau nu.
Eu, Mihai, si delta mea vom fi impreuna in acest periplu…
Ne primiti?

10 comentarii la “Deltaice


 1. 1

  Bine ai venit, Mihai. 🙂


 2. 2
  andreea:

  da, bine ai venit! 🙂
  era să cad de pe scaun, pentru că numele mi-e foarte cunoscut, dar presupun că nu e acel Mihai Baciu pe care-l cunosc eu. 🙂


  nu stiu pe care mihai baciu il stii tu…sa fiu eu norocosul?

  nu, nu eşti tu. acum că am văzut şi poza… 🙂


 3. 3
  Edle:

  Superb apus, Mihai. ( E apus, nu? 😀 )

  Te astept cu viitoare poze si scrieri.


 4. 4

  Aşa, sper că Ana te-a prevenit: suntem puţini şi cam… hm, sălbatici. Nu în sensul „deltaic”, desigur. 😀 Mă rog, cel puţin unii dintre noi.


 5. 5

  Văd că mai sunt două fotografii în admin. De ce nu le-ai introdus în articol?

  În fine, ca să nu mai par că-mi bag nasul în toate, deşi asta fac, :P, dacă ai vreo nelămurire, de orice fel, dacă scrii la contact, dai de mailul meu.


 6. 6
  junghiul:

  Prezent!


 7. 7

  Ce copil cuminte şi tăcut eşti tu, Junghiul… 😛


 8. 8
  Ana:

  Mihai,

  Îmi pare bine să te văd aici. 🙂 Tare bine.

  Da, are dreptate Nora. Unde-s pozele tale minunate? 🙄

  Copchii,

  Mihai Baciu este dragul meu prieten. Suntem cam siamezi de felul nostru. 🙂


 9. 9
  Raj:

  Sa traisti conasule Mihai ! Pentru ca esti dragul prieten al scupei mele prietene Ana, da-mi voie sa-ti urez bun venit ! Eu fac un an decand am tampit lumea de cap peicesa. S-au saturat toti de mine penca lucrez cu materiale maronii. N-ar fi fost un capat de tara dar chestia nasoala e ca eu fac apologia acestui materiale. De fapt, toti ne mandrim cu ceea ce iese dan mainile noastre, doar io ma mandresc cu ceea ce iese din curul nostru. Peicea toti is cam salbateci , in afara de mine care-s cam dus… Dra Nora: solicit ceea ce e al meu, un pupic mic pe ochisorii dv. care is aprope sigur ca provin din Legiunea XIII Gemina care au fost oleaca si pin Oltenia iar multi dintre ei era evrei, ceea ce-i un lucru bun pentru ca io agreez evreii, deci implicit pe dv.Ce voiam de fapt sa zic … ? Aaa ! da. Domnu cu delta, bine ai venit si fugi cat inca mai ai timp. Coane Junghiul, stima ! Va imbratisez pan ce va las fara aer.


 10. 10

  Raj, aşa descendenţă ilustră şi îndepărtată nu mi-a mai găsit nimeni până acum. 😆 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *