Provence III

Drumul ne aruncă în cale mereu mărgele albastre. De data asta, Les Calanques de Figuerolles, aproape de Ciotat. Coborâm pe o potecă plină de smochini gigantici şi jos ni se deschide marea.

Pornim iarăşi, după câteva ore de toropeală, şi ieşim pe Route des Crêtes.

Intrăm în Cassis şi căutăm alte calănci.

Izbăvitori se adună norii de ploaie, iar departe, pe mare, soarele îi străpunge încă. Reflectoare coborâte spre albastru prin spărturi.

Seara, la Marsilia, e milonga clandestina în faţa Operei. Rămăşiţe de poveşti în jur. Mexicanul Juan, scriitor, care predă spaniolă într-un sat în care nu se întâmplă niciodată mai nimic şi care a scris un roman epistolar împreună cu un francez. Mă ruşinez şi nu-l întreb dacă romanul a fost publicat pe undeva. Juan nu dansează, a venit doar cu Ruben. V., care cumpără de la prăvălia unui tunisian aflat în pragul falimentului deşi nu face produse excelente (e vorba de o boulangerie), dar bonne journée-ul e unic. În zilele când nu ajunge să cumpere „pain au chocolat”-ul şi pâinea obligatorii, se simte prost, speră că tunisianul nu crede că a fost abandonat. Mă înţeapă ochii.

A doua zi, am maraton. Un simţ al orientării deficitar, ca să fiu blândă cu mine, încăpăţânarea-mi de a nu cumpăra o hartă (am cedat în cele din urmă, după ore de rătăcire continuă), o deducţie greşită (Notre Dame du Mont nu e aia din vârful dealului, contrar numelui!), deducţie ce a atras indicaţii care m-au împrăştiat în toate zările, din partea trecătorilor, urcând, coborând, şi tot aşa, ochii-mi care erau furaţi de toate cele şi picioarele care îi ascultau prosteşte m-au făcut să merg fără oprire 5 ore. Abia m-am târât la 5 după-amiază spre Palatul Longchamps, unde aveam întâlnire cu L. Pentru prima dată în viaţă, mi-aş fi dorit să fi avut adidaşi (pe care nu-i sufăr!) în picioare într-un oraş.

Nu ne-am oprit însă. Peste o oră, făceam ultimele calanques ale călătoriei, pornind din rezervaţia de la Luminy.

……………………………………….

Provence mi-a rămas ca un covor-puzzle întins pe sârmă în minte. Culori care taie retina, culori care o oblojesc mai apoi, mirosuri tari şi mirosuri calde, gustul dulce-acrişor al nectarinelor, mirosul umed al clădirilor decrepite, vopseaua scorojită pe obloane.

1.228 comentarii la “Provence III


 1. 1
  Seva Tudose:

  Nora,

  gata I’m speechless ! esti cu desavarsire o persoana ce vorbeste/canta/viata !


 2. 2
  Raj:

  Dna Seva sarumana ces alea puhaiuri daca nus prea indiscret ? Daca considerati cas nesimtit va rog sa ma trageti de maneca caci nu ma supar. Asa afrontu ca dra Nora nu mia mai adus nime de multa vreme. Auzi dv. sori, sa se uite la un cacat uscat si sasi aminteasca de mine… Ba da ma mai facut odata o cucoana cacat in ploaie caci am vrut so agat. Mentionez ca afara ploua. Repet, daca considerati cas prea nesamtat va rog sami spuneti. Recunosc cam mai gresit si eu simi pare rau. In special ca am jignito impardonabil pe dra V. Dar cine sa ma mai creada cami pare rau din moment ce debitez numa despre cacat si schelete pe forum ? Va pup cu mult drag dra Nora pe frunte pe nasuc pe tatuaj. Sper ca tatuajul sa fie pe mana nu in zone inaccesibile, nu ca mar deranja…


 3. 3
  Raj:

  erata: auzi dv. soro, ca nu pot sami permit sa zic: auzi tu soro…, 1Q se crede zorro…


 4. 4
  Raj:

  Pe Brigita Sfat o vad deseori, dna Seva , catz pomenit de ea. Pe Ilie nu lam vazut in viata mea desi nevastamea, fimea si feciormiu miau zis ca lau vazt mereu. Creca este pe corso cand nu es io. Io fi frica de mine. Il anunt si pe aceasta cale ca-s total inofensiv. Mai inofensiv decat banuiti. Dar ceo face Dna Ana ? 1Q chiar e fratele dansei, dra Nora ? Imi place mult de 1Q. Cum sa numi placa din moment ce 1Q is tot io ? Adica sa numi placa de mine ? Dna Seva a zis dimineata cai convinsa ca 1Q is tot io.


 5. 5
  val_one:

  eu vă cred, domnu Raj, din moment ce-o spuneți. și pe mine mă mustră conștiința.

  nu glumesc, cu astfel de lucruri nu se glumește. 🙂


 6. 6

  N-am niciun tatuaj, Raj, poti sta linistit.


 7. 7
  Raj:

  Nici eu nu glumesc. Imi pare sincer rau si regret mult, Dra V. Am si eu niste perioade in care nu-mi merge deloc bine. Cred ca a fost o refulare mai mult decat prosteasca. Imi menajez nevasta, copiii si urlu aiurea la cei pe care nu-i cunosc. A fost mai mult decat lasitate din partea mea. Regret sincer, sincer, sincer………………………………. Nici eu nu am tatuaje, Dra Nora. Nu le suport dar nici nu-i condamn pe cei tatuati. Poate pe Alex Velea, ca prea a exagerat, dar e problema lui, nu a mea. Maine va rog sa-mi tineti pumnii, am o temere, nu as vrea sa va spun ce anume, dar se spune ca daca mai multi oameni sunt cu gandul la tine, scapi mai usor din necazuri. Parca Uri Geller a zis, nu stiu sigur.


 8. 8

  Ti-i tin, Raj. Nu stiu cine e Uri Geller, dar sper sa aiba dreptate.


 9. 9
  val_one:

  e ok, domnu Raj, v-am crezut din prima. 🙂

  Uri Geller nu e evreul ăla care indoia cu privirea, pe vremea bunicii, linguri și furculițe la tv? 🙄

  iar pumnii vi-i țin, nicio grijă. 🙂


 10. 10
  alexa:

  ce frumos, Nora. of! 🙄


 11. 11
  val_one:

  nu ofta, Alexa, că și tu ai planuri frumoase pentru vacanță. 🙂 cînd o să vii cu poze, ar trebui să oftăm cu toții. 😉


 12. 12
  alexa:

  nu cred că vin cu poze. nu vreau să le vadă 1Q. 👿


 13. 13
  val_one:

  etenah! parcă nu poți face unele doar pentru noi. eu să te învăț? 🙄


 14. 14
  alexa:

  nu știu când am fost eu furnică invadatoare, dar de acum încolo nu o să-i mai dau motive să mă acuze de tot ce-i trece prin cap.


 15. 15
  val_one:

  😆 alea erau furnici adevărate, Alexa.


 16. 16
  alexa:

  ba nu 🙄


 17. 17
  val_one:

  ba da 🙄


 18. 18
  alexa:

  ei, drăcie!


 19. 19
  alexa:

  de unde știi?


 20. 20
  val_one:

  am citit cu atenție ce-a scris el atunci. asta e singura interpretare, a mea.

  dar tu, ai scăpat de examene?


 21. 21
  Raj:

  Uri Geller a ghicit scorul unui meci important, nu stiu ce campionat de fotbal, ca nu ma pricep la fotbal, de parca m-as pricepe naibii la ceva. A stat cateva zile pe terenul unde urma sa aiba loc meciul, a mirosit gazonul, a stat in cap si nu mai stiu ce a facut si le-a zis ziaristilor cine va castiga, ceea ce s-a si adeverit ulterior. Am vazut si eu emisiunea la TV. Nu stiam ca este evreu, dar e bine pentru ca sunt filoevreu de mititel, ca aveam multi vecini evrei foarte cumsecade. Unul Marcel era mai sanchiu, dar cati dintre noi romanii nu suntem sanchii, exemplul cel mai concludent fiind chiar eu care ma arunc deseori ca boul la fan, respectiv ca porcul la troaca, in fine, ca vidanjorul la hazna… Va multumesc ca m-ati crezut, Dra Val. Eu rareori vorbesc serios si, atunci cand o fac, mi-e teama ca nu voi fi crezut.


 22. 22
  alexa:

  n-am scăpat, Val. mai am 6. 😀


 23. 23
  val_one:

  evreu născut la Tel Avi, domnu Raj. dar a fost la vremea lui un tip interesant, unii l-au considerat șarlatan, alții l-au idolatrizat, au circulat destule legende pe seama lui, că l-ar fi racolat ba Mossadul, ba CIA, că ar fi devoalat prin telekinezie sau clarviziune secrete importante ale KGB-ului. în fine.


 24. 24
  val_one:

  doar șase, Alexa? nici nu-mi fac griji, știu că o să te descurci. 🙂


 25. 25
  alexa:

  eu nu știu. 😀


 26. 26
  alexa:

  nici nu vreau momentan. orice o să se întâmple o să fie bine.


 27. 27
  val_one:

  aici ai dreptate, Alexa. o să fie bine oricum. 😉


 28. 28
  Nora&1Q:

  Tiii, ce dea pozneee, pardon! poze..Sărna, Nora! şi guriţa şi tot ce e la vedere! Dă okelary jos..pls, pls, pls!
  Şi ce dea lumeeee! lumeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ce le e dat okyşorilor mei să vază! Daniil papă un cotor de varză, d-nu` Raj fu.. ră ciocul de la barză, pe alexa-n curpen s-o arză..

  De mâine gata, piua pt o perioadă scurtă de holidei la gârla din spatele casei de la ţară. Nu vă trimet poze pe motiv de las` că ştiu io..


 29. 29
  Nora&1Q:

  Seara şi sărna la toată lumea, inclusiv dujmanilor mei!


 30. 30
  Nora&1Q:

  O să fie bine! Ce încurajare..


 31. 31
  Nora&1Q:

  Ce-i mai mică şi mai mică decât alexa ca furnică?


 32. 32
  Morringain:

  Frumos, Nora, imi inchipui ca un pic rau (mie mi-ar fi parut rau de tot, chit ca e Franta :D) ti-a parut cand ai lasat locurile astea 🙂


 33. 33
  Nora&1Q:

  Mie-mi pare bine că ei îi pare rău..
  decât să-mi pară rău că ei îi pare bine..

  Vă las cu bine! Să nu vă pară rău..


 34. 34

  Bonsoir, 1Q. Să ai vacanţă frumoasă. 🙂


 35. 35

  Salutare, Morringain. Da, mi-a părut un pic mai mult. 😀
  Ştiu că nu-i prea ai la inimă. 😀


 36. 36
  val_one:

  să-ți fie vacanța exact cum ți-o dorești, 1Qle. 🙂


 37. 37
  alexa:

  mda, ce mai încurajare. nu știu ce ți-am făcut de mă urăști atât!


 38. 38
  Raj:

  Sper ca-n poza aia a treia dinspre lustra spre parchet doamna aia thocmai isi da jos sutienu ala verde. Dv. ati facut plaje fara sutien dra Nora ? Cand veniti din c.o. sa ne dati si noua poze cu dv., dle 1Q. Io as vrea sa va vad gol daca se poate. Si pe dl Costelus as vrea sal vaz gol, ba chiar si pe dl Danny. Pe dna Nasta nu pot sa mio inchipui decat imbracata, incheiata pan la ultimu nasture…


 39. 39
  Raj:

  Io cred ca nu va uraste, dra Alexa. Dimpotriva. Daca va spun ca va simpatizez, echilibrez cat de cat balanta ? 1Q asteapta vacanta…


 40. 40

  Nu sunt eu, Raj. Nici n-am făcut plajă fără sutien. Când eram tânără, făceam. Acum nu mai. Boli, cancer de piele, bazaconii. Ba chiar am stat îmbrăcată şi la umbră în orele „interzise”.


 41. 41
  Raj:

  Am un vis: s-o vad pe dna Manu fara basmaua aia…


 42. 42
  Raj:

  Io tre sa stau cu capu acoperit,dra Nora. La mine capu-i problema. Capu si inca ceva. Ceva ce nu tre sa stie decat nevasta, nu tot forumu… Dl 1Q e viril…


 43. 43
  Morringain:

  Nora, nici ei nu cred ca ma au, nu prea o au cu nevorbitorii de franceza 😀


 44. 44

  Mda, n-am avut problema asta, eu mă bucur de orice ocazie ca să-mi scot franceza prăfuită de la naftalină. 😀 Aşa că au fost toţi drăguţi, fără excepţie. 😀
  Totuşi, sudul era plin de nevorbitori. Olandezi, cu duiumul. Nemţi, la fel. Başca ruşii din Cannes.


 45. 45
  Morringain:

  S-or mai ffi schimbat lucrurile de cand n-am mai fost eu pe acolo 😀 Bine c-a fost bine 🙂


 46. 46
  Morringain:

  Discutie draguta pe Facebook, in grupul de atei: cum o sa il cheme pe nou-nascutul regal. Varianta cea mai cuminte e George. Cea mai nebuna Sid Vicious, dar nici cu Mahomed nu mi-e rusine 😀


 47. 47
  val_one:

  Mahomed? au si umor. 😆


 48. 48

  A născut? Nu apucai azi să mă pun la curent cu ştirile.


 49. 49
  Morringain:

  Val_one, da, unii sunt fun. Altii nebuni. Nu sunt sigura inca ca nu vorbim de aceleasi persoane 😀

  Nora, nici eu nu bagasem de seama, dar consortul (na, sa fim in tema azi) ma trase de maneca. Inca n-am auzit urale pe strada. Ou sont les neiges d’antan? 😀


 50. 50
  Edle:

  De ce dracu’ am scris in partea ailalta? 🙄 Mare ametita!

  Nora, cam cinci minute a durat, dar a meritat asteptarea. 🙂


 51. 51

  Sunt foarte multe, într-adevăr. Nu ştiu ce să fac în afară de a şterge din ele.
  Cosa, dacă eşti pe aici şi ai chef, poate ai vreo sugestie.


 52. 52
  val_one:

  la mine a durat 40 de secunde. dar mi se pare normal, la atitea poze.


 53. 53
  val_one:

  refresh-ul este se face aproape instant.


 54. 54
  Edle:

  Nu sterge nimic. Refresh-ul se face imediat, doar pozele se incarca un pic mai greu. Ultimele.


 55. 55

 56. 56
  Morringain:

  La mine refreshul ia vreo cateva secunde, nu mai mult. Ah, n-am sters niciun comentariu de-al Andreei, cum sa fac asa ceva? In schimb m-am „binedispus” citind spamul 🙄 Cum poate cineva caruia cred ca i m-am adresat doar de vreo doua ori sa scrie toata magaria aia? Si cica sa lasi totul, sa nu cenzurezi.


 57. 57
  val_one:

  ai ridicat și tu capacul de la fosa septică, Morringain? 😆


 58. 58
  Seva Tudose:

  vizibile sunt 39 de fotografii !

  dar ultimile 19 fotografii nu sunt vizibile este decat spatiul alb !


 59. 59
  Morringain:

  Val, dap, dar promit sa nu mai fac 😀 Si de obicei as ignora asta. Dar cred ca m-a uimit atacul ala. Gata, enough about spammers 😀


 60. 60
  Seva Tudose:

  All,

  unde este Ana ????


 61. 61
  val_one:

  Ana are multă treabă deocamdată, Seva. 🙂


 62. 62
  andreea:

  Nora, bine-ai venit, bine-ai fotografiat! 🙂
  nici eu nu le văd prea bine şi repede pe poze. dar, aşa cum stau în vîrful unei căpiţe, era de aşteptat. şi cred că găinile parazitează semnalul.


 63. 63

  Merci, Andreea. Las’ că nu pleacă niciunde. Le vezi tu când te dai jos de pe căpiţă. 😀
  Cred că nu m-am urcat în viaţa mea pe o căpiţă. 😥


 64. 64
  val_one:

  să te dai pe net din vîrful căpiţei, cu găini şi ce orătănii or mai mişuna prin jur… 🙄

  nu ştiu ceva mai idilic. 🙂


 65. 65
  andreea:

  nu-i idilic. tot timpul mi se pare că mă pişcă ceva.


 66. 66

 67. 67
  val_one:

  au crescut peste măsură, au fost lăsaţi să crească. asemenea corporaţii sînt, de fapt, nişte metastaze ale omenirii. nu fac decît s-o secătuiască.


 68. 68
  Raluca:

  Dom’soara.
  1. unde e tarabele cu suvenire?
  2. Unde e parasuta dansatoare?
  3. Unde e porumbu’ fiert?
  4. Unde e taraba cu prosoape cu fomei in curu’ gol si unde e baiatu’ cu sezloange?
  5. Unde e animatoarili si spuma?
  6. Sa te duci la mare la Frantuji si sa nu bei si matale niste sampanie (ca io stiu ca dansii o face) pa plaja, e taranie curata.
  7. De ce a desenat aia desene pe pereti? Am un var de-al doilea, Nelutu, e jugrav bun, poa sa-l ia pe el sa jugraveasca ca face cu aspiratoru’, nu cu bidineaua. Si mai am pe cumatru’ care lucreazza la Stelica la termopane, ca am vazut ca aia n-are niciunu termopane! E da lucru acolo, iti zic!


 69. 69
  val_one:

  chiar aşa, Raluca! 😆

  bounjour. 🙂


 70. 70

  Raluca: 😆
  Erau şi tarabe, dar erau cochete. Paraşute n-am văzut, dar poate n-am fost în locurile potrivite. Nici prosoape „porno” n-am văzut.
  Şampanie n-am băut, mai mult am băut rose.
  Ai dreptate, mâzgăleau ăia peste tot. 😀 Nişte săraci, fără termopane!


 71. 71
  Morringain:

  Pentru cateva momente a aparut in loc de pistol un mesaj cu database error.


 72. 72
  val_one:

  a fost o eroare de server, Morringain.


 73. 73

  Am văzut, Morringain. O fi picat serverul puţin.


 74. 74

 75. 75
  val_one:

  poate vă era dor de un banc. 🙂

  patru prieteni în vacanță. la hotel, neavînd prea mulți bani, hotărăsc să doarmă cîte doi în cameră.
  se știa că unul dintre ei sforăie cumplit, așa că au convenit să doarmă în cameră cu el pe rînd, fiecare cîte o noapte.
  a doua zi dimineață vine primul care a avut „onoarea”, cu ochii roșii, părul răvășit etc.
  -n-am putut dormi toată noaptea, am stat în fotoliu și m-am uitat la el.
  a doua zi, următorul, rupt de somn și el:
  -cum să dormi, se clătina acoperișul de la sforăitul ăstuia, am stat toată noaptea în fotoliu și m-am uitat la el.
  a treia zi vine al treilea fresh, odihnit, bine dispus. ceilalți mirați:
  -cum ai reușit să te odihnești?!?
  -simplu. înainte de a ne băga în pat, l-am strâns în brațe, l-am sărutat dulce și i-am spus noapte bună. n-a închis un ochi toată noaptea.


 76. 76
  Morringain:

  bun banc, Val 😀 eu am noroc ca dorm si daca trage un tun langa mine 😀


 77. 77
  val_one:

  nu ştiu ce să zic, Morringain, nu mă preocupă prea mult politica internă a lui Obama.


 78. 78
  Morringain:

  Nici pe mine, dar e interesant sa vezi ce si cum spune intr-o situatie deja tensionata. Mie mi se pare ca pune gaz pe foc.


 79. 79
  val_one:

  ştiam de cazul Martin, mie îmi dă impresia el că ar vrea să destindă cumva situaţia.

  acum nu putem nega faptul că Obama are nişte duşmani aprigi în media americană. cei de la antena 3 ar putea lua lecţii de la ăia.


 80. 80

  Mda, nu ştiu ce să zic. Pe de altă parte, se pare că exista o presiune şi probabil o poziţie se impunea în subiectul ăsta. Nu ştiam despre cazul ăsta, nu ştiu amănuntele.


 81. 81
  Morringain:

  Val, nu mi se pare ca vrea sa destinda situatia. Aici sunt cuvintele lui, nu interpretarea altcuiva.


 82. 82
  Morringain:

  Nora, e foarte posibil sa fie o declaratie politicianista menita sa multumeasca negrii nemultumiti de verdict. Dar e un discurs periculos, avand in vedere ca sunt destui care vor simti ca dupa discursul asta au dreptul sa ia actiune concreta.


 83. 83
  val_one:

  Morringain, discursul a fost mult mai lung, îmi aduc aminte de el. a fost destul de echilibrat. eu văd acolo nişte exprimări scoase din context.


 84. 84

  Nu mi s-a părut, Morringain.
  Bine, mai înţelept mi s-ar fi părut să pună problema în contextul regimului armelor. N-ar fi atâţia oameni împuşcaţi aiurea dacă n-ar avea oricine armă acolo.
  Tipul ăla avea ordin de restricţie, avea deci un trecut cel puţin problematic, dar tot deţinea armă. După mine, asta-i sursa răului, nu chestiunea rasială.


 85. 85
  Morringain:

  Drept, n-am citit decat articolul citat. Am sa il caut pe cel integral. Oricum asta nu schimba faptul ca se tot leaga de rasa undeva unde rasa nu ar avea ce cauta, si Martin si Zimmerman au sange negru, Zimmerman nu are antecedente ca rasist si nici nu s-a demonstrat in tribunal ca incidentul ala ar fi cauzat de rasa.


 86. 86
  Morringain:

  Nora, daca justitia americana a hotarat ca el si-a ispasit pedeapsa in cazul din 2005, nu mi s-ar parea corect sa-l pedepsesti pentru toata viata in baza asta. In ce priveste chestiunea armelor, nu cred ca interdictia lor duce neaparat la mai bine. Pentru ca cine vrea sa puna mana pe un pistol sa omoare pe cineva tot o poate face. Sau pune mana pe un cutit, etc.


 87. 87

  Morringain, eu nu mă refer la omorurile plănuite.
  Ci la situaţiile astea stupide, când oamenii mor doar pentru că celălalt are o armă la îndemână. Sau doar pentru că au părinţii şi copilul decide să-şi împuşte colegii.


 88. 88

  Mie mi se pare normal ca, odată ce ai un trecut violent, să nu ai dreptul să mai deţii armă în vecii vecilor. Eşti instabil (că nu degeaba a cerut fosta logodnică ordinul), nu te lăsăm în preajma armelor.


 89. 89
  Morringain:

  Nora, in cazul asta, daca Zimmerman nu avea arma, ar fi fost el omorat. Tine cont ca Martin il lovea cu capul de ciment.

  In celalalt caz, sunt vinovati parintii ca nu-si tin armele sub cheie, cum ar fi normal. Dar tot nu-i un argument suficient sa interzici detinerea de arme.


 90. 90
  Morringain:

  Nora, fosta logodnica a primit si ea un ordin de interdictie. Deci nu a fost chiar o victima. Pur si simplu s-au paruit (nu stiu exact detaliile) si judecatorul a decis ca e indicat sa-i tina pe amandoi departe unul de celalalt.


 91. 91

  Of, am mai discutat asta aici. După mine, după primul caz de oameni nevinovaţi ucişi cu arme deţinute legal, să nu uităm, deţinerea armelor de foc ar trebui interzisă.
  Numărul de accidente e mult prea mare. Oamenii sunt neglijenţi, sunt nepregătiţi, sunt oameni obişnuiţi, nu ştiu când şi cum să le folosească.
  Iar cu Zimmerman, aşa cum am zis, nu ştiu amănunte, nu ştiu cum s-au bătut etc.


 92. 92
  val_one:

  ba şi eu aş interzice armele de foc. sînt unelte de ucidere facilă şi rapidă. lipsa lor din spaţiul public ar reduce semnificativ numărul crimelor şi accidentelor „casnice” involuntare.


 93. 93

  Mda, iar până una-alta, Europa, fără arme de foc la îndemână, are o istorie a violenţelor ceva mai potolită decât SUA. M-ar scoate din minţi din gândul că orice tembel poate avea armă în mod legal.


 94. 94
  val_one:

  am ca exemplu spaţiul european, unde armele de foc letale au regim foarte strict.


 95. 95
  val_one:

  Nora, tu te-ai vorbit cu mine? 😆


 96. 96
  Morringain:

  Val, eu nu sunt nici pentru, nici contra. Si nu consider ca pot eu interzice cuiva sa aiba o arma sau nu. Intotdeauna exista motive pentru care e bine sa ai o arma in casa si motive pentru care nu e bine. Ramane la latitudinea fiecaruia sa decida care motivatie cantareste mai greu.


 97. 97
  Morringain:

  Nora, dar s-ar putea sa fie si pentru ca sunt mai putine persoane care tin sa rezolve cu violenta conflictele? Nu stiu daca exista vreo cercetare exhaustiva, una care sa tina cont de toate variabilele independente.


 98. 98
  val_one:

  eu înclin să cred că acolo este un cerc vicios, Morringain. un fel de psihoză alimentată tocmai de existenţa armelor de foc în mîna oricărui descreirat. asta îi face şi pe oamenii obişnuţi să se doteze cu ele. la fel, infractorii, ştiind că orice posibilă victimă poate fi inarmată, recurg mult mai uşor la gestul fatal şi caută să fie cu un pas înaintea oamenilor „normali”. este un fel de cursă a înarmărilor.


 99. 99
  Morringain:

  Sigur, ai dreptate, Val, dar vezi tu, daca e sa fii atacat tot ce conteaza e sa te poti salva. Sa nu mai zic ca o experienta cu armele in cazul unui conflict nu are cum sa dauneze. Eu imi tot zic ca o sa ma duc la un poligon sa invat sa trag, tot de lene o aman, dar nu cred ca e o idee rea. Elimina, cred, intr-o situatie de criza, emotiile care duc la greseli. Cred ca e mai usor sa gresesti cand esti sub imperiul fricii decat atunci cand ai macar un pic controlul asupra situatiei cu care te confrunti. Asta la modul general, nu ma refer la un caz anume (a se citi: nu as fi luat hotararea sa-l impusc pe tipul de sambata daca mi-ar fi intrat in casa, dar macar m-as fi simtit mai in siguranta, sa nu zic ca nu as mai fi tremurat ca Gigi dupa).


 100. 100
  val_one:

  eu nu m-aş simţi mai bine cu un puşcoci după uşă.

  😀 mai bine m-aş descurca cu aşa ceva:


 101. 101
  Morringain:

  Val, nu detinerea armei m-ar face sa ma simt mai bine, neaparat, ci faptul ca stiu s-o folosesc. Nu stiu daca reusesc sa ma explic. Devii mai calm atunci cand stii mai bine ce poti si ce nu poti sa faci. De exemplu, cei din familia mea au fost in mare majoritate militari (barbatii aproape toti, dar si femeile). In orice situatie, ei erau mai calmi decat restul. Si culmea, mai putin violenti. Apropo, v-am spus cum mi-a murit unchiul la revolutie? Impuscat de un recrut speriat. Respectivul era de o saptamana in armata.

  Acum pe nota data de tine, sigur, armele alea par mai putin producatoare de greseli, sa nu mai zic de amuzamentul folosirii lor 😀


 102. 102
  val_one:

  da, tigăile par a avea un rol esenţial la casa omului. tigaia plină hrăneşte, aia goală educă. 🙄


 103. 103
  Morringain:

  Val, sa nu mai zicem ca sunt niste arme specific feminine 😀


 104. 104
  Ana:

  Toată lumea-i bună, zdravănă? 🙂


 105. 105

  Morringain, scuze, dar nu prea am încredere în discernământul simplilor cetăţeni. 😀
  Citisem acum câteva luni în The New Yorker un material asupra armelor de foc în SUA. Câte accidente, câte vieţi protejate, câte intervenţii motivate, câte crime cu arme care, deşi deţinute legal, au încăput pe mâini nepotrivite sau au fost folosite cum n-ar fi trebuit. Nu-l mai găsesc acum. Dar am dat peste ăsta: http://www.newyorker.com/online/blogs/comment/2012/12/the-simple-truth-about-gun-control.html


 106. 106

  Anaaa! Venişi!
  Parţial, măcar. 😀


 107. 107
  Ana:

  Parţial, da. 😆 M-oi mai integra? 🙄

  Citii, văzui poze. Să vă fie de bine, copii. 🙂


 108. 108

  Nu, nu. Ziceam că sunt eu parţial bună, parţial zdravănă. 😀


 109. 109
  Danny:

  In sfarsit, am cumparat un maldar de plugginuri, le-am bagat pe toate in calculator, iar acum merge ca locomotiva cu aburi. De abia am apucat sa vad cateva poze, multe dintre ele nu s-au descarcat.

  Te sfatuiesc, Nora, ca din 3 Provenceuri sa faci 6 Provenceuri cu poze cu tot. Aceasta e ideea cea mai buna. Nu vei fi nevoita sa stergi nici o poza, in schimb, te poti lati pe orizontala cu poze si articole.

  Am avut nevoie de cca 8 minute pentru a mi se debloca socoteala.


 110. 110
  Ana:

  Ce păţişi?


 111. 111

  Ei, Danny, şi 3 sunt multe. 6 ar fi de-a dreptul stresant.


 112. 112
  val_one:

  Ană-mea! mor de dorul tau. 🙂


 113. 113

  Ana, nimic. 😀 Dar nu mi-ar şade bine cu valori absolute. 😛
  Glumesc, chiar sunt ok.


 114. 114
  val_one:

  Danny, socoteala aia a ta e compromisă, nu ştiu ce-a băgat Nora în pozele alea. 🙄

  e clar, trebuie s-o arunci. 😛


 115. 115
  Danny:

  Asadar, bine te-ai intors in tara, Nora! Se pare ca ai petrecut 10 zile in jurul Marsiliei( nu am citit tot pe unde ai calatorit ), ai vizitat, ai facut poze, plaja, si alte socoteli numai de tine stiute.

  Ai capatat si un look nou cu acei ochelari uriasi, iar cu bretonul acela castaniu, faci dovada existentei unei frantuzoaice ultramoderne, calare pe situatia din Marsilia.


 116. 116

  Val_one: 😆 😆
  Danny: 🙄


 117. 117
  Danny:

  Imi place cum ai povestit, este un adevarat film documentar cu poze reusite, demn de serialul de acum 30 ani: „Drumuri europene”. Nu l-ai apucat Nora, deoarece de abia atunci te nasteai. Pozele sunt superbe, ma fac sa visez ca sunt acolo langa tine, iar cine le-a fotografiat a stiut ce sa aleaga.

  Nora, am zis 6 Provenceuri, deoarece pozele raman mai putine la fiecare dintre cele 6 articole. Aceasta era ideea.


 118. 118
  Ana:

  Şi eu, Val, şi eu. 🙂


 119. 119

  Danny, am priceput exact ce-ai spus, dar tot ar fi neplăcută o primă pagină a blogului aproape monotematică.


 120. 120
  val_one:

  şi cum călăreai situaţia, Nora? la trap, la galop? 🙄


 121. 121

  Nu sunt eu aşa amazoană, Val. Cu blândeţe, Val, cu blândeţe. Ce, situaţia nu e şi ea om? 😆


 122. 122
  val_one:

  ăăă… da, e om, evident. 😆


 123. 123
  Morringain:

  Buna, Ana! cum adica sa nu te mai integrezi ?

  Nora, n-oi avea tu incredere in discernamantul lor, dar la o adica tot trebuie sa te supui vointei majoritatii, ca e democratie 😛


 124. 124

  Ai pus poze de (2448x3264) pixeli, adică de vreo 3 850 kb fiecare în cadre de doar (490x667) pixeli în care o poză de doar 233 kb s-ar vedea la fel. Adică mai simplu, afişezi poze de doar 233 de kb obligând browserele să încarce poze de 3 850 kb (necesitând timpi de redare – pentru fiecare poză – de peste şaişpe ori mai mari).

  Soluţia este să micşorezi pozele aducându-le la o lăţime de doar 490 de pixeli. Pentru privitor nu se schimbă nimic deoarece, aşa cum am mai spus, şi pe cele în format original browserul le arată tot de doar 490 pixeli.

  Dacă vrei ca cititorii să poată vedea sau downloada pozele originale, atunci pui poze de 490 pixeli, dar cu link spre cele originale, adică atunci când se face click pe poza din articol se încarcă o pagină cu poza originală. Uite un exemplu:


 125. 125

  Merci, Cosa. Deci trebuie să bag câte un width=”490″ la toate pozele?


 126. 126

  Morringain, atunci nu-mi rămâne decât să sper că majoritatea e de partea mea. 😀 Prin Europa de vest, cel puţin. 😀


 127. 127
  Vio:

  Salutari,dragilor.
  Nora,sa-ti fie de bine,vorba Anei 🙂
  Abia ne-am intors si noi din vacanta,bronzati si obositi
  Poze putine,daca gasesc Ceva frumos va trimit ,multa balaceala si mult soare 🙂


 128. 128
  Ana:

  Morringain,

  Aia cu ochii care nu se văd…


 129. 129
  Morringain:

  Nora, sa-ti zic proverbul cu speranta? 😀

  Ana, eu una sigur nu-s asa superficiala 🙂 dar nici restul de pe aici nu cred sa fie 🙂


 130. 130
  val_one:

  da` tu crezi că ochii tăi pot fi uitaţi, Ana? 🙄 sau zîmbetul? 🙄


 131. 131

  Merci, Vio. Aşteptăm poze, imposibil să nu fie ceva frumos.


 132. 132
  Ana:

  E, mă alintam şi eu niţel, frumoaselor, că-mi lipsiţi. 🙂


 133. 133

  Morringain, poţi, dar tendinţa actuală îmi dă dreptate :P. Canada şi-a schimbat legislaţia în sensul dorit de mine, Australia la fel.


 134. 134

  Nu, nu e suficient, deoarece asta face browserul şi singur.

  Tu trebuie să micşorezi fizic pozele (cu fotoşopul sau cu orice program poţi) astfel încât să aibă lăţimea de doar 490 pixeli.

  Uff! Hai să-ţi explic:

  Ai poza originală salvată pe server într-un fişier. Să zicem că aici (chiar aşa ai acum) http: // pistolulcubuline.ro/wp-content/uploads/2013/07/Provence-2013-752.jpg
  Notăm acest link cu L1

  Ai aceeaşi poză, dar în format mic (obţinută cu fotoşopul) salvată tot pe server dar în alt fişier. Să zicem (asta e o sugestie) http: // pistolulcubuline.ro/wp-content/uploads/2013/07/Provence-2013-752-mic.jpg
  Notăm acest link cu L2

  Pui în articol în locul pozelor (aşa cum am pus eu în comentariul precedent) taguri ca acesta:


 135. 135

  Mă prinsei, Cosa. Am de lucru. 😀


 136. 136

  Le pot micşora chiar în admin, dar o să dureze ceva să fac asta la 100 şi de poze sau câte naiba sunt.


 137. 137
  Morringain:

  Pe moment, Nora, pe moment. Bula de sapun nu poate sa dureze la nesfarsit. Proverbul e italian si suna cam asa: chi di speranza vive, di speranza muore.


 138. 138

  Mă las păgubaşă. La redimensionare, se modifică url-ul. 😥 cry: 😥 N-am atâta răbdare încât după redimensionare, să le mai iau o dată la mână, în articol, să modific linkurile.
  Scuze!


 139. 139

  Mă rog, văd că nu-mi ia codul html aşa că o să-l pun într-o poză.


 140. 140

  Morringain, după mine, ăsta e sensul normal al evoluţiei. Îndepărtarea de primitivism. Nu îmbrăţişarea lui. Da, se prea poate să mor din speranţa asta, dar altă cale nu ştiu şi nici nu vreau să ştiu.


 141. 141
  val_one:

  lasă-le aşa, Nora. notează sugestiile domnului Cosa pentru viitor. 🙂


 142. 142
  andreea:

  asta dacă existenţa n-o fi cumva circulară…


 143. 143

  Cosa, nu te mai obosi. Pe bune, mi-ar lua o eternitate. Credeam că dacă le redimensionez în „librăria media”, automat în corpul articolului se va actualiza redimensionarea. Dar nu e aşa din moment ce linkul se modifică.


 144. 144

  Bun, deci nu-l mai pun!


 145. 145

  Ai fost foarte amabil, dar mi-ar lua două ore, cred! Şi n-am nervi.


 146. 146

  Le notez, Val. 😀 Eu credeam (prost) că automat sunt aduse la 490. 😀 Dar se pare că ce se vede e doar o haină strâmtă pentru un corp obez. 😆


 147. 147
  val_one:

  sau instalezi un pluggin, un image slider. Nextgen, de exemplu. l-am avut noi într-o viaţă anterioară. 😉


 148. 148

  Andreea, aşa o fi, dar simt că e de datoria mea să nu mă las în „nădejdea” asta şi să nu justific orice cu gândul că ne întoarcem la animalic.


 149. 149
  andreea:

  io, de pe căpiţă, văd lucrurile mai ciudat… 🙄


 150. 150
  val_one:

  mai intrebaţi-mă şi pe mine în chestii de-astea, existenţiale. 🙄

  nu ne întoarcem la primitivism sau animalic, vă garantez eu. 😀


 151. 151

  Andreea, statistic vorbind, şansele să ai nevoie de arma aia ca să te aperi, şansele să te afli în pericol de moarte sunt atât de mici încât nu se justifică riscul. Cu alte cuvinte, sunt şanse mai mari să se întâmple o nenorocire cu arma aia decât să ai realmente nevoie de ea.
  Nu ştiu cum se văd lucrurile de pe căpiţă în sensul ăsta. Dar cifrele sunt clare: unde se pot achiziţiona arme legal, violenţa a crescut, nu a scăzut. Aşa că n-am cum să văd ceva bun ieşind din asta. În linkul pe care l-am dat sunt referiri la studii în acest sens, nu mai repet ce se spune deja acolo.


 152. 152
  andreea:

  aseară, luna arăta fix ca în gravatarul meu…


 153. 153
  andreea:

  eu oricum nu mi-aş lua, Nora. la stilul meu isterico-spăimos, aş ţine-o invers… numa prostii aş face… nu ştiu cum e mai bine, de fapt.


 154. 154
  val_one:

  cel mai bine este ca nimeni să nu aibă arme, Andreea. nici măcar de vînătoare. în afară de autorităţile îndreptăţite prin lege să le deţină, bineînţeles.


 155. 155

  Andreea, nici eu nu mi-aş lua. 😀 Dincolo de credinţa că nu aduc nimic bun, sunt prea tăfăloagă. Până să mă apăr de cineva, ar trebui să mă apăr de mine. 😀

  Val_one: tre’ să te-ntrebăm noi, soro? 😀


 156. 156
  Morringain:

  Nora, in Venezuela, Rusia si Mexic armele sunt controlate, nicidecum la liber ca in SUA. Si cu toate astea, sunt mult mai multe crime acolo decat in America.

  Cat despre unde ne indreptam… oi fi eu mai pesimista, dar nu cred sa dureze pacea asta. Si nici nu m-as increde sa fiu pacifista intr-atat incat sa ma las in nadejdea altora. Bula de sapun la care m-am referit e bunastarea din vest. Asta nu are cum sa mai dureze mult, deja se vad schimbari importante. Nu conteaza cat de mult vreau eu sau nu sa dureze. Si lipsa bunastarii readuce lipsa civilizatiei.

  Apropo, anecdota. Cica. Politia din Scotia a decis sa schimbe unul din numerele de non-urgenta. A facut postere cu noul numar, in poster au pus un catel negru ce urma sa fie catel politist, intr-o cascheta de politai. Imagine total inofensiva. S-au trezit cu atatea proteste din partea musulmanilor ca au fost nevoiti sa retraga posterul si sa-si ceara scuze 🙄

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1030798/Muslim-outrage-police-advert-featuring-cute-puppy-sitting-policemans-hat.html


 157. 157

  Morringain, da, crimele sunt mai multe acolo, cauzele sunt multiple, dar nici nu există dovezi că SUA e o ţară mai sigură datorită regimului relaxat al armelor. Din contră. Şi aşa cum spun şi-n articol, în ţările unde există un regim strict al armelor nu prea auzi de copii omorâţi prin împuşcare. În schimb, în SUA în doi ani de zile au fost 5000 şi ceva de cazuri! Doar copii. Nu şi adulţi.


 158. 158

 159. 159
  Morringain:

  Nora, n-am timp sa caut acum, ar trebui sa comparam numarul copiiilor omorati punct. Sau mai degraba procentul. Stiu, statistica.


 160. 160

  „And one thing we know for sure is that there’s a lot more criminal gun use than self-defense gun use. And even when people say they pulled their gun in ‘self-defense,’ it usually turns out that there was just an escalating argument—at some point, people feel afraid and draw guns.” -- interesant, dar previzibil.


 161. 161

  Mi s-a părut tare faza cu tubul de aspirină. La alea se iau măsuri să nu poată fi deschise de copii. La pistoale, nu. 😀
  Pe de altă parte, sinuciderea cu medicamente are cică doar 2, 3 % şanse de reuşită. Cea cu arme de 90%.
  Mulţi încearcă să se sinucidă dintr-un impuls. În fine, sunt multe date interesante acolo.


 162. 162
  andreea:

  io, dacă o să mă sinucid, o să-mi tai venele. mi se pare cel mai romantic…


 163. 163

  Hm, asta cred că e ultima pe lista mea. 😀 Nu-s capabilă de atâta romantism. 😀


 164. 164
  val_one:

  mai bine nu, Andreea. e şi mai romantic. 🙂


 165. 165
  andreea:

  acum vreo trei zile, m-am deprimat rău de tot. m-a sunat o persoană apropiată şi mi-a zis: „ieri a fost ziua mea. ai uitat să mă suni. şi nici ca să mă întrebi de sănătate nu m-ai mai sunat de mult timp. în nici un an nu s-a mai întîmplat aşa ceva. e foarte trist. mi-am dat seama că oamenii nu ţin unii la alţii. doar se prefac. de fapt, toţi oamenii sînt nişte străini. puţin le pasă… nimănui nu-i pasă cu adevărat…

  şi a ţinut-o tot aşa încă o vreme, iar eu nu puteam decît să îngaim: ăăă… ştiii… am uitat…

  vreo două ore m-am învîrtit împreună cu găinile în jurul căpiţei, întrebîndu-mă cum am putut să uit.


 166. 166

  Şi mie mi se-ntâmplă când sunt foarte adâncită în ale mele. Dar, tocmai de-asta, nici nu mă supăr când sunt alţii cei care uită de mine. Pricep, ştiu cum e.
  Iar persoana respectivă, poate tocmai pentru că e prima oară când ai uitat, ar fi putut să-ţi acorde circumstanţe atenuante.


 167. 167
  junghiul:

  Bine scris, poze izbutite,locuri pe care nu le-am văzut niciodată.

  Mulțumesc.


 168. 168
  junghiul:

  Și… bine (că) ai revenit!


 169. 169

  Junghiul, bine te-am regăsit. 🙂


 170. 170
  val_one:

  găinile alea s-or fi bucurat că are cine să le plimbe, că, na, cine are grija lor pe acolo în afara orelor de masă și de cules ouăle? sau de selecția pentru podium, pardon, oală. 🙄


 171. 171
  andreea:

  da…
  azi a fost selectată una care oua numa pe sus, prin şură, unde nu ajungea decît căţelul… tentaţia către înalt a costat-o viaţa.


 172. 172
  Morringain:

  Cu riscul de a plictisi, tocmai ma uitai sa vad in ultimii zece ani unde au fost mai multe omicidii de copii. Sigur, ratele din America sunt mai mari decat in Suedia, de exemplu, dar sunt comparabile cu Polonia si Bulgaria. Unde armele cica sunt controlate. Si unde sigur avem probleme de musamalizare, unde anumite morti sunt declarate accidentale si nu crime, samd.

  Iar de sinucigasi, eu sunt de acord cu eutanasia. Mi se pare un mod legitim de a o incheia cu viata. Si cine foloseste o arma o face pe bune. Cei care o fac de forma, folosind medicamente, sa atraga doar atentia… sunt destui sa-i bage in seama fara sa o mai fac si eu.

  Andreea, scuza-ma, cum sa reprosezi asa ceva? sper sa nu ajung cicalitoare vreodata asa.

  Apropo, ce parere aveti de o femeie care tipa in dreapta si in stanga ce oribil a fost ea violata, dar alege sa nasca si sa creasca copilul rezultat in urma violului? Stiu, azi sunt cu temele macabre 😀


 173. 173
  val_one:

  😆

  uite și o variantă de angry birds. just in case. 😀


 174. 174
  val_one:

  nu pot să spun nimic, Morringain, pînă la urmă, copilul, chiar născut din viol, n-are nicio vină. dacă femeia respectivă îl dorește, eu chiar îi respect alegerea.


 175. 175
  Morringain:

  Val_one, e dreptul ei, sigur. Dar respectiva de care vorbesc mi se pare o attention whore care si-a cladit intreaga cariera si reputatie pe violul asta. O vad prea des pe la stiri.

  Eu una stiu sigur ca n-as suporta sa vad un asa copil. Plus ca nu-i faci bine nici lui sa se nasca, la pachet cu genele lui ta-su si cu sentimentul de vinovatie aferent.


 176. 176
  val_one:

  ei, aici e problema. dacă este ipocrită și vrea doar imagine pe spatele unei ființe nevinovate și-și va crește copilul cu acea povară, de fruct al unei crime, comite și ea un fel de crimă. lentă și dureroasă.


 177. 177
  val_one:

  eu nu văd nicio problemă de gene, Morringain. de sentimentul de vinovăție poate fi vinovat doar mediul în care ar crește copilul, începînd cu mama.


 178. 178
  andreea:

  păi, ştiu, Morringain… am fost tristă că am provocat aşa o reacţie, dar m-am gîndit că mie, de pildă, nu-mi pasă. mi s-a întîmplat să uite oameni muuult mai apropiaţi, dar n-am simţit nimic negativ. iar de reproşat, nu mi-a trecut prin cap. uneori, felicitările astea sînt aşa de cumplit de formale…


 179. 179
  Danny:

  Uite, Nora, ce-mi apare cand vreau sa intru pe Provence 3: „S-ar putea ca un script din această pagină să fie ocupat sau să fi încetat să răspundă. Puteți opri acest script acum, sau îl puteți lăsa să continue pentru a-i da o șansă să se încheie”.

  Bine ca a mai aparut Cosa!

  Nora, tu pui poze de 2-3ooo pixeli in loc de 4-5oo pixeli? Asta e motivul pentru care se intra greu pe pagina ta: marime mare la poza si foarte multe poze. Maximum 20 poze trebuie sa pui la un articol incadrate la 4-6oo pixeli poza.


 180. 180
  andreea:

  sînt sigură că există grămezi de femei care cresc copii născuţi în urma unui viol. copii pe care-i iubesc. eu cred instinctul matern e mai puternic, în multe cazuri.


 181. 181
  Morringain:

  Val, eu vad si inca mi se pare incredibil cat de mult semanam cu parintii si bunicii nostri. Si nu neaparat pentru ca traim langa ei o suma de ani. Chiar si inainte de a trai cu ei se vede asemanarea. Si e un risc sa dai nastere copilului unui criminal sau mai stiu eu ce. Sau sa cresti copilul unor criminali. Dar sa zicem ca nu e asta cea mai mare problema. Cea mare e intr-adevar ipocrizia. N-am cum sa citesc din pacate documentele legale in cazul asta, aparent tipa a renuntat la acuzatii in schimbul renuntarii lui la drepturile parintesti. Si nici de viol nu stiu ce parere sa-mi fac pentru ca nu cunosc decat franturi. Ah, si mai e faptul ca ea si-a tot publicizat povestea, imi inchipui ca nu o sa cada bine fetei sa citeasca toata povestea asta cand va fi mare. Asta daca nu cumva stie asta deja.

  Andreea, eu nici macar nu mai spun cand imi e ziua de nastere. De petrecere nici pomeneala. Cine o stie, bine, cine nu, nu.


 182. 182
  Danny:

  Andreea, nu stiu unde ai gasit tu capita de fan cu gaini in jurul ei, dar eu iti spun, pentru ca tin la tine, sa nu te mai gandesti niciodata la sinucidere. Moartea nu este romantica deloc, si nici felul de a te omora.

  Te sfatuiesc sa lasi depresiile la o parte, nu inteleg de ce le ai. Nu inteleg ce-ti lipseste: ai o familie, ai un serviciu care-ti place, ai bani. Este deja prea mult pentru aceste vremuri ticaloase.

  Eu n-am in cap sa ma omor, ci sa omor pe altii care fac rau. Asta e normalul ajuns la cote de supravietuire.


 183. 183
  Seva Tudose:

  Ana,

  ai venit Ana ! 😀

  Val#173

  ala e nebun,chinuie o biata gaina,auzi prastia 😆
  sa-i rupa picioarele !?


 184. 184
  Danny:

  Nora, ultimele poze sunt urate, imi aduce aminte de Libya: strazi inguste, cladiri bej vechi, pereti scorojiti, usi de lemn cu vopsea desprinsa, oameni putini pe strada, ochi negri de nord-africani curiosi, mai degraba suspiciosi, uneori resemnati, si totusi intrebatori, tristete umblatoare prin oras si aducatoare de amintiri din anii ’40-’50, imediat de dupa razboi. Este foarte trist. Si mult, mult praf in jur. Praf de culoare bej, uneori rosiatic, datorita zacamintelor de fier de dedesubt. Si praful are un gust si un miros.


 185. 185
  Morringain:

  Andreea, nu stiu, probabil la mine nu-i foarte puternic, nu in cazuri din astea, cel putin. Stii de tendinta femeilor violate de a face dus dupa dus, nu? Cu atat mai mult cred ca m-as simti invadata sa stiu ca sunt insarcinata cu copilul atacatorului. Dar nu asta neaparat comentam aici, desi mi se pare ciudat sa vrei sa pastrezi un asa copil, cu care n-ai cum sa formezi cine stie ce legatura in primele luni de sarcina (mai degraba vad coada religiei aici), ci despre motivatii mai putin oneste pentru a face asta. Din franturile pe care le-am gasit, „violul” a tot durat cateva luni pentru ca el ar fi santajat-o din pozitia lui de preot. Ah, juna in cauza era studenta la drept la momentul ala.


 186. 186
  Seva Tudose:

  Nora,

  revazui pozele din nou si din nou ! Am o intrebare dar sa spui sincer(la poza aia care toti turistii sunt cu spatele facand plaja la malul oceanului….

  nu ii dureau naibii fundurile pe pietroaiele alea,ce aia n-au nisipuri ? Cred ca eu m-as fi invinetit,cum naiba sa stai relaxat 😆 mare minune 😆


 187. 187
  Morringain:

  Seva, suntem noi prea obisnuiti cu plaja de la Mamaia 😀


 188. 188
  andreea:

  ioooooi, 🙂 stai, Danny, liniştit, că nu mă omor. cît timp am copii de crescut şi ajutat, socotesc că îmi este (temporar) retras dreptul la sinucidere. după, mai vedem…


 189. 189
  Seva Tudose:

  Nora,

  si eu am pus o poza cu pietroaie la malul oceanului(vezi la „Intragostitii” mei,dar acolo nu era nici tipenie la plaja,m-am dus acolo ptr. a aduna scoici ,melci aduse de valuri,de diferite forme cred ca am adunat peste 50 de feluri adevarate frumuseti…

  si m-am certat cu fiica mea,era era in slapi,si eu cu niste papuci noi nouti din piele naturala si i-am julit de bolovani…

  de ce nu mi-a spus sa iau dracului adidasii 🙄 😆 ca doar ea stia locul accidentat


 190. 190
  Seva Tudose:

  Morringain

  eu una m-am dus la ocean in Florida la fiica mea,recent.Doamne, nisipul era atat de gros,si fin imi treceau de glezne in sus tot odata fierbinte,am oboist mergand greoi pana la parcare 😀


 191. 191
  Morringain:

  Ce vroiam eu sa spun, Seva, e ca in Italia si Franta plajele sunt ceva mai salbatice si oamenii de acolo sunt obisnuiti cu ele. Noi nu.


 192. 192
  Morringain:

  Gata, mi-am luat biletele de avion pentru vacanta 😀 culmea, mai ieftin cu o companie normala decat cu una low-cost 😀 si de la aeroportul de langa casa. E drept ca schimbam in Amsterdam, dar consortul e cat se poate de fericit 😀


 193. 193
  Seva Tudose:

  Morringain

  well si aici banuiesti ca sunt locuri intinse,vaste la ocean de nici nu poti accesa,atat de neatinse sunt salbatice…la oceanul Atlantic in est si Pacific la vest la sud golful Mexic….sute de mii de mile !

  dar la plaja te duci unde sunt amenajate,ingrijite,chiar plaja particulara,inchiriezi sezlonguri cu umbrele,eu ptr.astea ma duc la ocean !


 194. 194
  Seva Tudose:

  Morringain

  unde te duci in concediu,daca nu sunt prea indiscrete 🙄 sa faci si tu fotografii,sa vedem si noi 😀


 195. 195
  Morringain:

  Seva, o combinatie intre Italia de sud si Roma 🙂


 196. 196
  Morringain:

  Seva, eu una nu stau la plaja. Nu pot, ma plictisesc. Eu merg, daca pot, pe plaja, in apa cea mai mica de fapt, pana cand nu mai pot. Acasa faceam in fiecare zi traseul Mangalia-Olimp si inapoi.


 197. 197
  Seva Tudose:

  Morringain

  d-abia astept sa fie 3 august,ma voi duce sa vad Water Fire festival,aici in Sharon PA. Voi vizita si manastirea ortodoxa romana din Elwood City(acolo este inmormantata Maicuta Alexandra/Printesa Ileana,sora Regelui Mihai de Romania !

  N-am vazut-o in viata,ea a murit in ianuarie”91 si noi am fost acolo in februarie,nu stiam de ea !

  http://www.youtube.com/watch?v=zKLkjO8mSuk


 198. 198
  Morringain:

  Frumos, Seva, iti urez distractie placuta 🙂


 199. 199
  Seva Tudose:

  Morringain,

  Roma 😆 am fost la Roma,de fapt am fost obligati sa tranzitam prin Roma,regula plecarii/emigrarii noastre,lucru cerut de Ambasada Americana !

  Phoai ce misto ,ce frumuseti,am stat o saptamana,eram franta de alergaturi,Colosseum,Vatican,San Giovanni,fantani,statui,Columna lui Traian….ce mi-a placut…am tranzitat fosta Yugoslavia,Trieste,Bolognia,(cea cu bomba de la gara, spre Roma….avion si vira USA !

  la Bolonia ne-au dat jos controlorii,ptr.ca noi am cumparat bilete de tren personal si ne-am urcat intr-un tren accelerat…de la Trieste spre Bolognia !

  iar in autobus intr-o zi la Roma nu am avut bilet,dar fiind romanca,l-am bunghit eu pe controlor „il billieto,il bilieto” 😆 si am coborat imediat 😆


 200. 200
  Seva Tudose:

  Morringain,

  si eu iti doresc concediu placut,incarca-ti bateriile sufletului 😀


 201. 201
  Morringain:

  Seva, in Bologna s-a nascut Gigi 🙂 merci, sper, chit ca mare parte din timp stau cu socrii si nu ne intelegem neam, au ramas dezamagiti ca Alberto nu s-a insurat cu vara-sa, ca fratele lui (vara care e sora cu nevasta fratelui, btw) 😀


 202. 202

  Seva, cred că sunt obișnuiți. De altfel, nici pe mine nu m-au deranjat prea rău. 😀 Bine, noi ne-am așezat într-un loc unde nu erau așa multe ca la malul apei, era de fapt mai mult pământ. Unii aveau însă un soi de saltele umflate, cu pernă la cap ridicată. După mine, plaja ideală e aia cu pietre mici. 😀

  Prefer plajele mici sălbatice, înguste ălora amenajate care de obicei sunt și aglomerate.
  Dar stai liniștită, sunt și plaje cu nisip. În Cannes, erau cu nisip și am mai nimerit și-n altă parte.

  Morringain, eu nu mă plictisesc. Dorm, citesc, pot face asta toată ziua. 😀


 203. 203

  Danny, mie fix alea îmi plac. 👿


 204. 204
  Morringain:

  Nora, si asa nu sunt prea activa, macar acolo sa nu stau degeaba 😀 Oricum, am multe de vazut anul asta, vreau sa merg la caluti neaparat si la grota albastra (nu aia de langa Napoli, una mai jos :D)


 205. 205
  Seva Tudose:

  Morringain

  cum naiba vine asta ? Sotul tau Alberto…Italian dar fratele lui s-a casatorit cu verisoara lui ?

  Pai asa fac arabii,uite acum vreo doua luni era cat p-aci sa ma cert rau monstrous cu ginerele meu.Stii ce m-a intrebat ? Ca eu ca virgule crestina ce prefer ca el sa aibe 4 sotii ori 4 amante asa cum fac crestinii 🙄

  asa a zis fratele lui ginerele meu(frati buni)ca baiatul lui sa o ia pe fata fratelui,adica verisori intre ei 🙄

  I-am spus ca nu-I voi mai privii in ochi ptr.tot restul vietii mele „in disrespect”


 206. 206
  Morringain:

  Seva, asa e traditia acolo. Veri de-al doilea, nota bene. Si parintii lui Alberto sunt veri de gradul doi, si bunicii la fel. De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, nu mai stiu ce mai sunt, stiu doar ca le cam au cu legaturile astea stranse. Daca ei au raca si pe cei de la 3 km de ei si nu se casatoresc cu ei, inchipuie-ti. Noroc ca se schimba vremurile 🙂 Au mai ramas doar 500 de persoane in sat (adica atatea erau acum vreo doi ani cand am fost acolo ultima data, acum or fi mai putini, ca media de varsta e peste 60 de ani, tinerii s-au carat demult si mai vin ca noi doar in vacanta).


 207. 207
  Seva Tudose:

  Morringain

  a venit fiul meu in vizita,am facut o pauza ! Dar sa stii ca si unii romani se casatoresc cu veri de gradul doi.

  Arabii se casatoresc cu veri de gradul unu ! Adica doi frati isi casatoresc copii lor ! Adica ginerele meu vrea ca fata lui sa-l ia pe baiatul fratelui lui,adica cu nepotul lui !


 208. 208
  Edle:

  Seva, da, la ei e ceva normal. De unde e ginerele tau, mai exact?


 209. 209

  Parcă e din Libia, Edle. Dacă nu mă-nşală memoria.


 210. 210

  Morringain, grotă? În canoe sau cum? 😀


 211. 211
  Edle:

  Aha. Oricum, cred ca in America li se cer teste genetice inainte. Sau nu stiu, zic si eu. Asa mi s-ar parea normal, cel putin.


 212. 212
  Morringain:

  Nora, doar cu barca se merge.


 213. 213

 214. 214

  Pare superb, Morringain. Ai mai fost?


 215. 215
  Morringain:

  Nu in grote, dar in rest, da, pe la multe castele si manastiri, pe la arcul natural, prin toate satucurile alea adormite. De frumos e frumos, pacat ca nu ma pot impaca cu stilul de viata.


 216. 216

 217. 217
  Morringain:

  Mda, Val, e la fel de idioata ca ziaristul ala de la Adevarul, Bogdan Munteanu, care s-a dus acolo sa faca un master pe banii englezilor si dupa publica pe blog tot felul de articole cum ca englezoaicele ar fi curve ca poarta fuste scurte, samd.


 218. 218
  Morringain:

  Ma uit pe profilul ei de FB. Imi place ca drept credincioasa asculta Rammstein si altele asemanatoare 😀


 219. 219
  val_one:

  mă frapează audienţa de care se bucură un astfel de mesaj pe reţelele de socializare, acestea fiind „populate” mai ales de tineri.


 220. 220
  Morringain:

  Val, are succes la cei slabuti, in rest pe FB si prietenii ei o contrazic de nu se poate.


 221. 221
  Morringain:

  Postura si costumatia potrivita pentru o vizita la Vatican… nu:


 222. 222
  Morringain:

  Si culmea e ca argumenteaza pe FB ca femeile dezbracate care sunt violate si-o cam merita 😀


 223. 223
  val_one:

  eu nu pot să ascult Ramstein. singura lor piesă suportabilă de urechiuşele mele a fost Amerika, deşi era un pamflet antiamerican. 🙄


 224. 224
  val_one:

  eu aş compătimi-o mai curînd.


 225. 225
  Morringain:

  Val, mie imi plac mult ohne dich si rosenrot. Restul n-am probleme sa le ascult, dar nici nu ma omor asa de tare dupa ele. Acu vine unchiu si ma bate 😀


 226. 226
  Morringain:

  Val, n-o compatimesc, ma distrez un pic pe seama ei. Am pus linkul pe un grup de atei pe FB si in 10 minute a strans vreo suta de comentarii 😀


 227. 227

  Eu zic aşa: şi dacă primeşti o bursă în Occident, asta nu înseamnă automat că trebuie să ai numai cuvinte de laudă. Poziţia critică -- atâta timp cât e fundamentată -- e benefică. Că-mi trimit ăia nişte bani în cont nu mă face să-nchid ochii şi să îmbrăţişez tot ce mă înconjoară. Altfel, ar însemna ca nici eu, ca româncă, doar pentru că am avut parte de unele beneficii, să zicem, din partea statului român, să nu spun ce mi se pare în neregulă în ţară.

  Sigur, nu e cazul tipei de mai sus. Declaraţiile ei duhnesc a naţionalism, a conservatorism, a rasism şi xenofobie. Şi m-am săturat şi de poziţia asta „vai, ce profunzi şi deştepţi sunt noi, ce superficiali şi de rahat sunt ăia”. Când mă-mbrânceşti la coadă în aeroport, mă doare undeva de profunzimea ta.


 228. 228
  Morringain:

  Nora, sigur, ai dreptate. Dar ce fac ea si Munteanu (care inca scrie in acelasi mod pe blogul lui) e rea-vointa. Sa nu mai zic de celelalte, le-ai scris tu deja.


 229. 229
  val_one:

  😆

  ne bate!


 230. 230

  Habar n-am cine e Munteanu ăla. 😀 Dar mai bine. Dacă e atât de dobitoc încât să scrie despre cât de scurte sunt fustele englezoaicelor…


 231. 231
  Morringain:

  Nora, nu, ala e un exemplu cuminte.


 232. 232
  val_one:

  Nora, eu ziceam de „eforturile materiale extraordinare depuse” de părinţii ei ca s-o poată trimite acolo. la ce i-au folosit ei, personal? 🙄

  în rest, sigur că ai dreptate. 🙂


 233. 233
  Morringain:

  Val, din pacate o sa-i foloseasca. Ce, nu ne trebuie si noua o Sarah Palin?


 234. 234
  val_one:

  nu cred, Morringain, n-o bănuiesc de o asemenea anvergură. 😆


 235. 235

  Val, Morringain parcă zisese ceva de burse. Tipa da, am văzut că zice de părinţi, dar asta nu înseamnă neapărat că familia e cea care suportă integral costurile şcolarizării acolo.
  Poate că-i folosesc totuşi la ceva. Poate va fi un bun profesionist în domeniul ei, chiar dacă va fi un om mai puţin ok. 😀


 236. 236
  Morringain:

  Val, e mica, da-i timp 😀 in rest, sunt destul de asemanatoare 😀 culmea, imi placeau republicanii intr-o vreme (bine, mai putin partea cu religia) 😀


 237. 237
  val_one:

  asta ar fi şansa ei, Nora. dacă aş cunoaşte-o, aş sfătui-o să-şi caute o muncă serioasă. deoacamdată, la cum se exprimă, îmi dă impresia că freacă menta pe acolo. 😀


 238. 238
  val_one:

  ai şi tu dreptate, Morringain. cine ştie ce ambiţii măreţe zac în ea. 😉


 239. 239
  val_one:

  iar cu republicanii ai dreptate. dar democraţii îmi plac şi mai puţin.


 240. 240
  Morringain:

  Nora, celalalt era cu o bursa a British Council la University of Sussex. A nimerit numa bine pentru un fanatic religios in capitala gay a Angliei, Brighton 😀 D-soara face War Studies la King’s. Nu stiu daca are bursa, se prea poate. Si sigur, o sa ii foloseasca, ii prevad o cariera politica stralucita in Romania.


 241. 241
  Morringain:

  Val, da, la fel gandesc si eu. Democratii nu mi-au placut de fapt niciodata.


 242. 242

  Pe mine mă enervează mai mult popularitatea pe care o capătă „profunzii” ăştia care nu mai pot de grija altora, de cât de scurte le sunt fustele şi de ce sex fac. Cum m-a enervat şi faimoasa elevă cu bentiţă tricoloră, care declara că ura e genetică şi lumea o privea aplaudând. Nu ea în sine, ci adulţii care i-au adus osanale în loc să-ncerce să-i bage minţile în cap.


 243. 243

  Mda, nu ştiu, aici ne despărţim, eu nu găsesc mai nimic bun în politica republicană. Prea multă religiozitate, prea multă susţinere pentru corporaţii şi bănci, prea mult intervenţionism.


 244. 244
  val_one:

  de fapt, asta e şi problema, Nora, ecoul pe care-l stîrnesc astfel de apariţii.


 245. 245
  val_one:

  uite un bărbat care ştie cum să ţină femeia ca-n palmă. literalmente în palmă 🙂


 246. 246

 247. 247

  Raaaaj! Eşti bine?


 248. 248
  Seva Tudose:

  Morringain#221

  mă mir ca acea turistă nu știe regula sa îți acoperi sănii,sa ai pe cap o eșarfa ori băsmăluță și barbatii ăia cu pălării pe cap ? asta-i blasfemie 😀

  mai să cada în jos,în nas sculpturile lui Michelangelo,Raffael,Botticeli să cada în cap,numai să se uite și ei la sînii aia siliconați 😆

  Nora 😆

  tu tot la vinuri franțuzești ai ramas ? Roșu face tensiune,alege și tu o galbenă,vin alb 😀


 249. 249

  Seva, în vacanţă am băut mai mult rose, să ştii. 😀


 250. 250
  val_one:

  eu i-am ţinut ieri pumnii, cum ne-a rugat. să sperăm că l-am ajutat cît de cît cu asta. 🙄


 251. 251

 252. 252

  Doamne ce ţâţe are fatuca aia!
  Cu muslimanii arer dreptate. Ordinea exterminarii etniilor:
  1. Ţâganii

  2. Muslimanii

  3. Ortodocşii romani şi manelişti


 253. 253
  Seva Tudose:

  Mosule

  eu una nu te-as sfatui sa ponegresti rasa prin culoare,rasa bazata pe apartenenta geografica ori crez,religie,sex…

  pana la urma urmei tu de unde iti tragi vlaga ? Arian,asirian,anti-crist,amish,adventist…Mormon ?

  ce ambush mai e si asta ? Apoi eu ca romanca-ortodoxa, imi permit sa te trimit civilizat,la origine,pe unde ai iesit din mata !


 254. 254

  Si mai ales manelista, matuşo!


 255. 255
  Seva Tudose:

  Mosule,

  de unde dracului eu ascult manele in SUA plecata de 23 de ani,ai capiat ? Aici ar fi de domeniul fantasticului sa pomenesti de manele,poate in satrele care sunt prin jurul Atlantei Statul Georgia…acolo am auzit ca sunt manelisti romani.

  poate acolo in RO.vezi „Inima de tigan” Fara sani,nu-i paradis”State de Romania” si alte acareturi lacrimogene, si concursuri de Miss Piranda…hai,plimba ursul,ca nu tine 😥


 256. 256

  Pe mine nu ma deranjeaza deloc sentimentul patriotic, national sau chiar si nationalist al romanilor. Au si ei dreptatea lor. Ma enerveaza ca nu-si dau seama ca ceea ce considera a fi o valoare mantuitoare, este de fapt tocmai cauaza mizeriei multilaterale a neamului, si anume Biserica Ortodoxa Autocefala Romana. Si ca religie si ca institutie.


 257. 257
  Seva Tudose:

  Mosule

  pe tine te enerveaza ca nu-si dau seama ? Sunt ele 5 degete si nu sunt la fel,sunt ei gemeni si nu sunt la fel,sunt frati si rude si au dusmani feroce de moarte,copil cu mama,fiu cu tata…. 🙄

  obiceiuri ce difera de la un sat la altul,darmite regiune cu regiune,intr-un contest in care fiecare se crede:moldovean,lipovean,basarabean,ucrainian,muntean,bulgari,greci,macedoni,armeni,sarbi,unguri,rusi,rusini,polonezi….

  numai spun ca avem si noi emigrant,India,Banglasesh,China,Filipine…
  si tu te astepti ca toate aceste etnii sa gaseasca acel
  „bond”glue unic valabil ptr.sentimentul patriotic,national 🙄

  Mosule,asa ca lasa-o moarta si ai grija doar de viata ta,nu schimbi nimic,ai grija de sufletul tau spre mantuirea ta la o valoare care sa intreaca orice masura/limita, asteptarilor tale !

  Fi fericit de tine insuti,atunci poate ai putina fericire sa imparti si jur,semenilor tai ! Gata,am zis !


 258. 258
  alexa:

  ce de subiecte grele 🙄


 259. 259
  val_one:

  Seva, îmi vine să te îmrățișez cu toată puterea mea. 🙂


 260. 260
  val_one:

  unde, Alexa? la examene? 🙄

  mă bucur să te văd. 🙂


 261. 261

  Val, ţâţele tale sunt aidoma ca ale nationalist-legionarei?


 262. 262
  alexa:

  nu, aici pe blog. 😀


 263. 263
  val_one:

  ce nebunatic ești azi, Moșule! 🙄

  doar nu vrei și dovezi foto, că eu aș putea spune orice. 😆


 264. 264
  val_one:

  ei, mai flecărim și noi cît ne pricepem, Alexa, cînd de una, cînd de alta. 😉


 265. 265

 266. 266

  Judanii antici la sugestiile lui YHWH si sub directa comanda a lui Moses, practicau doua feluri de genocid: 1. Nimicirea cu desavarsire, si atunci nu ramanea nimic din tot ce sufla; 2. Nimicirea partiala, cand pastrau animalele si muierile. Cu ţâganii as proceda in felul 2, fiindca ţâţe mai faine decat ţâgăncile nu mai gasesti la nobody in the all whole world.


 267. 267

  m-am exprimat de doi lei. „Decat ale tagancilor” trebuia sa scriu


 268. 268
  val_one:

  exprimă-te oricum, Moșule, nu ne interesează elucubrațiile lu` matale. tot de doi lei rămîn, oricum le-ai formula.


 269. 269
  Seva Tudose:

  Val_one,Nora,Ana,Andreea,Morringain

  am o doleanta,dincolo la mine ! Va rog sa il opriti pe Danny sa mai acceseze la articolele mele.Ma jicneste in permanenta si asta nu mai pot tolera.

  El este liber sa comenteze la unele dintre voi cu acordul vostru,ori sugerati-i sa scrie propriul lui articol,si oamenii interesati de subiect vor intra cu drag la el !


 270. 270

  ‘te dreacului jâmbato! Ia zi tu ceva mai de valoare sa vada telelăşpectatorii ce ai tu în gămâiaţă.


 271. 271

  Ce faceţi, băieţi? Aţi turbat cu toţii astă-seară?


 272. 272
  Morringain:

  Eh, Seva, ce ti-e si cu ipocrizia 😀

  Sa va dau si voua un link interesant: http://in.news.yahoo.com/bosnian-shepherd-strangles-bear-bare-handed-102758560.html

  Tipul asta e mai tare decat Chuck Norris 😀 Dati dracului sarbii astia 😀


 273. 273

  Am si io o dolianta sa n-o mai lasati pe vali „sa accesese la comemntarile mele” ca fiinca ma jicneste profund si existential.


 274. 274

  Ah, moşule! Şi pe timpuri te dezgusta antisemitismul. N-ai idee cât de mult semeni cu antisemiţii!


 275. 275

  Moşule, tu ai degeaba doleanţe. Sau orice altceva. 😆


 276. 276

  Eu seman cu orice „anti”.


 277. 277

  Sa nu zici ca vrei sa ma si probezi!


 278. 278

  Neah. Nu mă tentezi câtuşi de puţin.


 279. 279

  Ce-o fi cu Nastasia? Nici Raj n-a apărut…


 280. 280

  Poate ca am mai povestit ce am patit eu la turnul lui Efel. Am ajuns dimineata in piata aia mare de sub piciorele turnului. Mai erau patru japonezi care parca schitau cumva intentia de a forma o coada la unul dintre ghisee, si vreo cinci mulatri cu puscoace in maini si cu uniforma armatei lui De Guale. Ne era foame. Asa ca am intrat undeva la la un marocan sa bem un ceai de 10 Euro. Sa fi durat toata treaba cel mult 20 mmin cu tot cu dus si venit. Si atunci nu mi-a venit sa-mi cred ochilor! Ca din pamant rasarisera vreo 2000 de turisti de toate formele si culorile. Sa fi stat la un astfel de rand insemna inca o zi pierduta. Si iac+asa am ratat catararea in turnul lui Gustav.


 281. 281

  Deci Yoko Ono redevivus cu tot cu ochelari


 282. 282

  Aham, Moşule. Ce? Îţi stau ochelarii mei în gât?
  Că pretenţioşi mai sunteţi!


 283. 283

  Nu-mi stau nicaieri. Doar ca abia acum vad si eu ca semeni cu pacostea lu Lennon.


 284. 284

  Nu semăn, bre! Nu că mi-ar părea asta vreo insultă, repet. Un’e dracu’ vedeţi voi că semăn cu ea?


 285. 285

  Nu te supara! La o adica eu m-as cu tine. Tu te-ai cu mine? In realite cred ca esti simpatica.


 286. 286

  Nu mă supăr. De ce să mă supăr?
  Nu te supăra nici tu, dar nu. 😀


 287. 287

  Eh, ma duc atunci atunci sa incerc la aia cu tatele mari. Au revoir et bonsoir.


 288. 288
  val_one:

  orevoar, Moșule. si succes deplin.


 289. 289
  Seva Tudose:

  Morringain #272

  tu pui video om atacat de urs,eu pun urs atacat de om :lol:serviti wild salmon”John West” 😀


 290. 290
  val_one:

  foarte tare, Seva, foarte tare. 😆


 291. 291

 292. 292
  Morringain:

  Merci, Seva, e foarte frumos 😀


 293. 293

  Bonne chance, Moşule.


 294. 294
  Nastasia:

  Seară bună, noapte bună! Îs aproape teafără, am lălăit vreo două zile prin Cluj cu probleme administrative, nu le-am rezolvat încă, am intrat pe aici, am văzut pozele, m-am smiorcăit că vreau şi euuu acolo, mi-a răposat mausu’ şi n-am apucat să-mi iau altul, acum mă chinui cu unul vechi, cam atât. N-am zis nimic, că am avut multe de citit şi văzut pe aici. Recuperez, recuperez. Acu’ să vedem ce-o fi cu Raj şi cu problemele lui.


 295. 295

  Bonsoir, Nastasia. Mă bucur că eşti (aproape) teafără. 😀
  Da, îl aştept pe Raj ca şi când…


 296. 296
  val_one:

  mie mi-ai luat o piatră de pe inimă, Nastasia. 🙂


 297. 297

  Danny, comentariile în care te referi la Seva şi Morringain îţi vor fi şterse. Poţi să te dai cu capul de pereţi, să-ţi smulgi părul din nas, nu-mi pasă.
  Nu faci decât să confirmi faptul că nu meriţi credit: înjuri şi insulţi continuu. Încă o chestie, indiferent ce-ar fi, mă dezgustă înjuratul de morţi, familie etc mai mult decât orice altceva. E laşitate, e oribil, e lipsă de orice.


 298. 298
  junghiul:

  Sara bună, Nastasie!


 299. 299
  junghiul:

  Noapte bună , Nastasia, Val, Nora…
  🙂


 300. 300

  Pfiu, şi plecaşi? Scump eşti la vedere!


 301. 301
  val_one:

  noapte bună, Junghiule. 🙂


 302. 302
  Danny:

  Numai minciuni spui, Nora. Tot ce am scris mi-ai sters. Nu mai am chef sa le tot repet. Este bataie de joc la adresa mea.

  Practici cenzura, iar acest lucru este de 1000 ori mai rau decat cea mai teribila injuratura a mea. Cenzura este cea mai urata forma de lasitate la un om. Procedezi mai rau decat cei mai odiosi securisti. Lumea trebuia sa vada ce am scris eu despre voi.

  Raj nu mai intra la tine, deorece practici cenzura. Degeaba il astepti. Am scris zeci de comentarii, pe toate mi le-ai sters. Rusine!


 303. 303
  Morringain:

  Sa ma mai explic o data, desi nu ar trebui sa fie nevoie (si oricum cine trebuie sa inteleaga, nu o sa inteleaga). Cand scriu ceva aici, e ca si cum v-as aduna la mine acasa si v-as spune o poveste. Buna sau rea, e povestea mea si e spusa in ceea ce consider spatiul meu privat. Am tot dreptul sa refuz intromisiunea cuiva indizerabil. Dreptul la exprimare o fi valabil intr-un spatiu public, unde nu ai cum sa-l opresti oricum pe celalalt sa comenteze. Dar asta nu e spatiu public. Faptul ca exista butonul ala de stergere il face privat.

  N-am fost intotdeauna cu cenzura. Pana acum cateva luni nici contul de FB nu era setat incat doar cativa sa vada, sa-mi scrie, samd. Dar mi-am schimbat parerea. Si foarte multi din asa zis prietenii cu care nu aveam de fapt nimic in comun i-am sters din lista. Sincer, am constatat ca ma simt mult mai bine fara ochi critici si sau comentarii nedorite. Iar unele persoane imi sunt atat de neplacute incat nu pot sa le ignor prezenta. Nu incerc sa banez pe nimeni de pe pistol, nu caut sa distrug prietenii, samd, dar pe tarlaua mea fac ceea ce imi aduce mie comfortul. Ca poate parea nedrept altora nu mai e problema mea.


 304. 304

  Minţi cu neruşinare. Dar stai liniştit, sunt destui cei care-ţi văd aberaţiile din gunoi, înjurături de mame, de morţi.

  Dacă practicam cenzura, boul bălţii, nu te mai lăsam să scrii nici la mine nimic.

  Iar cu Raj mănânci rahat iar. Raj a intrat la mine.

  Despre mine mă doare undeva ce scrii, mizeriile la adresa Sevei şi ale lui Morringain nu ţi le tolerez.

  Îţi spun de pe acum, când mă duc la culcare, te bannez. Pentru că ai obiceiul de a pândi şi a arunca lături când nu e nimeni. Mâine dimineaţă îţi dau drumul. Dacă asta-ţi place, asta ai.


 305. 305
  val_one:

  ia insultă tu pe cineva cu cuvintele pe care ți le-am șters eu undeva, pe stradă, la piață sau oriunde vrei tu și-o să vezi ce cenzură o să-ți iei peste ochi, Mr. D.


 306. 306

  Morringain, stai liniştită, în ceea ce mă priveşte nu era nevoie de explicaţii.

  Danny, mai minţi într-o chestie. Când spui că Seva cere bannarea ta. Seva nu te vrea la textele ei. N-a cerut nicio bannare.


 307. 307
  Morringain:

  Nora, stiu ca nu era nevoie de explicatii in ceea ce te priveste.


 308. 308
  Danny:

  In sfarsit, merge. Se vede ca a facut ceva bun Nora. Intru din prima. Bravo, Nora!


 309. 309
  andreea:

  bine, nu e frumos să ţi se pună paraponul pe cineva, de să nu mai poate spune acel cineva nici „an dan dez zizi mani frez” că, gata, trebuie şters, dar avînd în vedere că şi eu am avut sentimente asemănătoare şi manifestări ştergăcioase, mai bine tac din gură.

  tot ce pot să vă zic e că… trece, maică, totul trece…


 310. 310
  val_one:

  Andreea, dacă te uiţi în coşul de gunoi, numai an dan dez zizi mani frez găseşti. 😆 în celălat, la fel.


 311. 311
  Morringain:

  Andreea, e poate o problema serioasa ca nu reusesc sa fiu calduta si impacioasa. Nu am fost asa niciodata si nu cred ca o sa fiu vreodata, apropo de trecere. Ca o fi lipsa de intelepciune si neadaptare… poate, dar rational vorbind acum nu cred ca as castiga mai mult daca as fi asa. Prefer sa se supere lumea pe mine, dar sa-mi stie limitele decat sa tac din gura si sa accept prezenta unei persoane neplacute.


 312. 312
  val_one:

  Morringain, cine se supără pe tine? cum aş putea eu, care te înţeleg foarte bine, chiar lăsînd subiectivismul la o parte? 🙂


 313. 313
  andreea:

  ştiu, ştiu, val, am observat. cînd se enervează, Danny vorbeşte ca un… purcel.


 314. 314

  Am actualizat şi Provence I. Pfiu, ce obosită sunt!

  Merci, Cosa, încă o dată.


 315. 315
  val_one:

  exact, Andreea. şi dacă tot îi place la noi, ne-am luat răspunderea şi încercăm să-l educăm. fie şi cu rigla peste degete, dacă altfel nu merge. 😀


 316. 316
  andreea:

  io nu mă mai supăr aici, Morringain, am destule pe cap în realitatea… reală, tu ştii mai bine ce şi de ce faci.


 317. 317
  Morringain:

  N-am spus ca v-ati suparat voi, Andreea si Val. Am spus ca dpmdv prefer riscul asta.


 318. 318
  Danny:

  Eu sunt un om cu suflet cald, dar dur atunci cand trebuie. Sunt balanta si am simtul echilibrului. Ma pot echilibra in orice situatie.

  Sunt si romantic, dar si cerebral, rational. Ma revendic de la Iluminism.

  Prezenta unor persoane neplacute suntem nevoiti sa le suportam intotdeauna, indiferent cum suntem noi construiti.


 319. 319
  Morringain:

  Acum ca sa va fac sa uitati de chestii „serioase”, ceva ce m-a facut sa rad:

  Moare un inginer si ajunge la Portile Raiului. Il cauta Sfantul Petru prin catastife, prin hartii, agende, caiete, da’ nu-l gaseste defel, si atunci ii spune inginerului: -- Imi pare rau, nu esti pe lista, nu pot sa te las sa intri. Trebuie sa te duci in Iad. Tipul, ce sa mai zica, se duce in Iad. Dar nu trece multa vreme, si inginerul, satul de mizeriile specifice Iadului, se pune pe treaba si incepe sa proiecteze diverse imbunatatiri. Cu trecerea timpului, in Iad incep sa beneficieze de ISO 9000, SAP, control de fluxuri de cenusa, aer conditionat, cuptoare de smoala cu alimentare automata, closete cu auto-spalare, sala masinilor, programe de siguranta si prevenire a accidentelor, scari rulante, retele de comunicatii cu fibra optica, programe de mentenanta predictiva, sisteme de control field bus si Hart, acces pe baza de amprente digitale, Wi-fi, iPod-uri, etc… Intr-o buna zi, il suna Dumnezeu pe Satana la telefon si-l intreaba: -- Ei, cum mai e pe la voi, cum merg lucrurile pe acolo jos? Ii raspunde dracul: -- Suntem pe cale sa ne certificam ISO 9000, 14000, 18000, 21000, avem un sistem de control de flux al cenusii, aer conditionat, closete cu drenaj prin infrarosii, scari rulante cu limitatoare automate de sarcina, echipament domestic pentru eficienta energetica, Internet la liber… Pana si eu am publicat prima versiune a paginii mele web. La care Dumnezeu tuna prin telefon: -- Ceeeeeeee??? Vrei sa spui ca tii cumva la tine un inginer??? Scaraotchi, cu tupeu, ii raspunde: -- Da! Da’ de ce intrebi? -- Asa ceva nu se poate admite! Ce face un inginer in Iad? Locul lui nu este in Iad. Inginerii intotdeauna merg in Rai. Sa mi-l trimiti imediat, m-ai auzit? -- Nici sa nu visezi asa ceva, zice dracul. Inginerul va ramane cu mine pentru eternitate. -- Trimite-mi-l imediat sau… TE DAU IN JUDECATA! La care Satana incepe sa rada in hohote: -- Nu zau, chiar asa? SI… DE UNDE O SA SCOTI TU UN AVOCAT?


 320. 320
  Morringain:

  🙄


 321. 321
  Danny:

  Cand ma enervez, vorbesc ca un purcel, asa este, doar cand ma enervez. In rest, sunt ok.

  Dar ce te faci cu acei care vorbesc ca niste purcei si atunci cand sunt calmi?


 322. 322

  Danny, nu vorbeşte nimeni aici ca un purcel când e calm. Nu e mare rahat să fii civilizat când nu te provoacă nimic. De-aia am toata admiraţia pentru cei care reuşesc.


 323. 323
  Danny:

  Bravo, Nora! A meritat efortul tau de a redimensiona pozele. Sa inteleg ca te-a ajutat Cosa? Asta numai din umbra actioneaza.


 324. 324

  Danny, Cosa mi-a spus unde e buba. Mai încolo m-am descurcat. Nu a acţionat din nicio umbră! Jesus!


 325. 325
  Danny:

  Pai, cand nu ma provoaca nimeni, sunt un civilizat. M-ai vazut pe mine injurand din senin pe aici?

  Dintr-un anume punct de vedere, noi doi semanam. Tocmai de aceea, de multe ori, te inteleg si te tolerez.

  Oricum, nu sunt omul care sa fiu injurat, insultat de cineva, iar eu sa nu raspund. Recunosc acest lucru. Tu crezi ca eu, daca m-as lega de un om calm, cum este Junghiul, de exemplu, el n-ar reactiona, totusi, intr-un fel? Fiecare om are reactiile lui. E si normal sa reactioneze, deoarece face parte din spiritul de conservare al omului.


 326. 326

  Danny, tu te-ai cam luat de Junghiul. Iar el a fost un domn. Că repede mai uiţi.
  Şi ţi-am tot spus: nu e mare brânză să fii calm când toţi sunt calmi. Dacă n-ai fi, ar însemna că eşti de-a dreptul sonat. Să izbucneşti chiar din senin. Aşa că nu mai căuta merite unde e doar o mediocritate.


 327. 327
  andreea:

  eu, Danny, am tot studiat problema asta.
  aşa cum cred că alcoolul dezvăluie adevărata faţă a omului, la fel cred şi despre mînie, draci şi nervi. oamenii doar se ascund, se inhibă, poartă diverse măşti, în situaţiile sociale obişnuite.
  din păcate, cei adevăraţi sîntem ceilalţi, atunci cînd bem, ne enervăm, sau sîntem în pericol.

  mna, asta e doar părerea mea…


 328. 328

  Andreea, mă confuzezi. Când beau, nu-s deloc agresivă. Dar de-loc! Care e adevărata mea faţă: aia de la băutură sau aia când m-apucă dracii? 😀


 329. 329
  andreea:

  Nora, tu poate bei în cvasi-intimitate, na… 😆
  fă un experiment şi bea în timp ce te enervează unul sau altul pe aici.


 330. 330
  Morringain:

  Andreea, eu nu cred ca sunt diferita foarte atunci cand beau alcool. Sigur, poate sunt oleaca mai putin anxioasa, dar asta e ceva general. Daca e sa nu-mi placa ceva, fii sigura ca o spun oricand, indiferent daca am ceva la bord sau nu.


 331. 331

  Păi, s-a mai întâmplat. 😀 Cred că aş fi mult mai relaxată decât trează.
  Mda, chiar nu ţin minte să se fi combinat la mine furia cu alcoolul.


 332. 332
  Danny:

  Da, Nora, m-am cam luat de Junghiul de cateva ori, nu uit. Mi-a raspuns si el putin, asa cum s-a priceput. Am vrut sa-i testez reactiile, prea nu vorbea deloc, si punea numai retete culinare. A fost o curiozitate de-a mea.

  Are bun simt, recunosc acest lucru, dar dintr-un anume punct de vedere, el seamana cu Jaco, si are o chestie care ma deranjeaza.

  Acum, ce-o fi facand prin Essex? Gateste, gateste?

  In ultimul timp m-am cam luat de 1Q, si inca n-am terminat cu el. Nu sunt sigur ce rol joaca baiatul asta?


 333. 333

  Ai vrut un căcat!
  De unde ştii că e prin Essex? Ce te interesează pe tine ce face el acolo? De ce trebuie să-i păzeşti tu pe alţii? Când ţi-am zis de poale, te-ai supărat…


 334. 334
  Danny:

  M-a luat foamea rau de tot, si devin nervos. Ma duc sa mananc.

  Diseara voi vorbi cu Andreea, vis a vis de 327, e interesant ce-a spus, apoi cu Nastasia.


 335. 335
  andreea:

  poate n-ai băut destul, Morringain… 🙂
  femeile, în general, se opresc din băut atunci cînd simt că sînt pe cale să piardă controlul.


 336. 336
  val_one:

  de notat este că niciun băiat de pe aici n-a scăpat de atacurile tale din senin şi sub centură, Mr. D.

  unul dintre cele mai josnice şi absurde atacuri a fost la Raj, pe cînd el habar nu avea de pistol, iar tu, enervat pe Ana, ai început să-l înjuri aici.
  Costeluş nici măcar nu te citeşte, dar asta nu te împiedică să sari la gîtul lui.

  ai ceva împotriva masculilor? ai. vrei să devii tu masculul alfa aici? potoleşte-te, n-ai nicio şansă. nimic nu te califică. 😛


 337. 337
  Morringain:

  Andreea, am baut serios o singura data, la petrecerea de 19 ani. Am devenit pupacioasa, eu care nu-s de obicei nici urma. Nicidecum furioasa 😀 In rest, nu pot sa beau mai mult, si nu vorbesc aici de puterea de a ma opri ci pur si simplu de disconfort fizic, daca depasesc un pahar mare de vin sau lichior incep sa ma simt rau. Si cand ne-am intalnit noi am tras de un pahar de vin toata masa 😀


 338. 338
  andreea:

  păi, e clar, înseamnă că tu, cea adevărată, eşti, de fapt, o maaaare pupăcioasă. 🙂
  n-am zis că toţi devin furioşi cînd beau. dimpotrivă. pe unii îi apucă plînsul, alţii devin nostalgici, unii se împacă cu toată lumea, alţii se ceartă cu toată lumea…


 339. 339

  Ştiu, Andreea. Eu ziceam doar că eu cea furioasă (dar trează) nu mă pup deloc cu eu cea abţiguită, să zicem. 😛


 340. 340
  Morringain:

  Andreea, nu cred ca-s pupacioasa, nu ma pot baza pe un singur incident 😀


 341. 341
  andreea:

  teoria beţivănelii… 🙂
  dar ştiţi voi de ce mă pricep la asta… din cauza cantităţii industriale de nunţi botezuri cununii pe care le-am servit.


 342. 342

  Morringain, eu zic să te mai îmbeţi de 10 ori. Dacă de cel puţin 7 devii pupăcioasă, atunci e clar. 😀 Trebuie să te supui evidenţei. 😛


 343. 343

  Eşti o nuntaşă de vază, Andreea. Deci, şi o analistă pe măsură. Ai avut un eşantion reprezentativ. 😛


 344. 344

  Ce-o face 1Q? S-o scălda la gârlă? O căuta-o pe Alexa prin muşuroaie de furnici?


 345. 345
  Morringain:

  Uh, Andreea, pot sa te compatimesc? 😀 Eu am fost doar la doua nunti, o cununie civila (a mea) si doua botezuri mari si late. Si mi-au fost super de ajuns pentru tot restul vietii 😀 sa nu mai zic ca alea doua nunti si un botez au avut loc cand eram mica mica, deci n-am avut de ales 🙂


 346. 346
  andreea:

  păi da. şi una e să ştii cum arată făcuţi pulbere cîţiva colegi sau prieteni şi alta soacre mari, nănaşe şi unchieşi…


 347. 347
  Morringain:

  Pai nu mai merge atunci 😛

  Apropo, motiv de suparare pe socrii mei (inca unul). Ca n-am facut nunta in beserica la ei in sat, prilej sa faca petrecere si sa adune bani (la nunta cumnatului meu s-au strans vreo 40 de mii de euro asa, o suma deloc de colea pentru o zona saracuta si cam izolata).


 348. 348
  Morringain:

  Ah, uitai sa spun si ce pretext au gasit sa ne sileasca (bine, cu mine nu le merge). Ca daca tot au mers la toate nuntile si au cotizat, acum sa-si ia banii dati inapoi 😀


 349. 349

  Nu ştiam că au şi italienii obiceiul „darului”.


 350. 350
  Seva Tudose:

  Sandu cand nu bea, este omul cel mai bun,cand a luat un paharel sau doua este vesel,glumet,curios si foarte calculat in vorbele de duh,relatia dintre el si ceilalti !

  Dar daca a depasit de 3 ori 4 paharele devine f.iute la decizii,luate in graba,si intra in actiune. Daca intampina opreliste/restrictii atunci devine combativ.

  Au fost cazuri cand deciziile luate de el cand a baut ceva,s-au terminat cu urmari neplacute.
  Cine regreta mai mult ? Desigur eu regret mult dar tot el este cel ce regreta enorm,de multe ori el nu isi iarta actiunile lui ptr.o perioada lunga.

  ….

  Eu de regula zilnic (desigur nu beau) sunt”on focus” cu responsabilitate,chiar argumentativa,combativa si f.calculata.Nu-mi scapa nici un detaliu,vad si momorez orice.Nu sunt usor de manipulat,iar cel ce incearca,se loveste de un zid, cu mine.

  Cand beau 1 paharel ori doua,atunci devin sentimentala,vesela,f.guraliva,ma destainui,ma plang,sensibila si plang,devin f.darnica,si f.cuminte.

  Chiar daca am depasit de 2 paharele,devin letargica,luand decizia sa plec la culcare.”Noaptea este cel mai bun sfetnic” Dar a doua zi tin minte promisiunile date si le onorez.Nu regret nimic,imi face placere sa fiu buna cu copii,rudele,prietenii.


 351. 351
  Morringain:

  Nora, sunt foarte asemanatori cu romanii.


 352. 352
  Edle:

  Eu vorbesc mult mai mult. Ca in general sunt cam muta. 😀


 353. 353
  Edle:

  Morringain, poti s-o pui acum de-o nunta. 🙂


 354. 354
  Morringain:

  Edle, da, dupa zece ani 😀 Dar nu ma prinde nimeni pe mine in biserica, chit ca la catolici n-as auzi „robul lui mnezau cu roaba lu (normal, tot) mnezau” 😀


 355. 355
  val_one:

  eu nu apuc să mă îmbăt, cred că am celebra genă asiatică antialcool. 😆 doar mă ameţesc pînă simt în gît revolta fizică împotriva oricărei licori bahice şi ascund paharul. 🙂 dar simultan mă apucă şi tăcerea. 🙄


 356. 356

  Eu, din păcate, apuc. 😀 E ca o pantă pe care prind viteză, e bine, e bine, e mai bine, e super bine, din ce în ce mai bine şi apoi, fără avertisment, buf! Bine, de la un timp, pun frână chiar înainte să apară zidul. 😀


 357. 357
  val_one:

  important e că e bine, Nora. deşi eu nu regret prea mult că nu reuşesc. 😆


 358. 358
  Morringain:

  Val, aproape la fel cu mine, deci 😀


 359. 359

  Nici n-ai de ce regreta, Val. 😀


 360. 360
  Morringain:

  Cu tacerea in momentele de euforie nu le am, ati vazut doar 😀


 361. 361
  val_one:

  ştiu, dar sînt situaţii cînd chiar trebuie să ascund paharul să nu mi se umple la loc. ştiţi şi voi cum e… 😆


 362. 362
  Edle:

  Si eu, Nora. La ultima bauta am aterizat cu totii in piscina la 5 dimineata. Eu aveam inca pe mine costumul de baie, restul… mai putin. 😀 Iar una dintre prietene, foarte politicoasa, isi cerea mereu scuze ca are tanga. De parca interesa pe cineva la ora aia. 😀


 363. 363

  Pe mine mă enervează ăia care te tot împing să bei, mai ales când e clar că n-ai chef. Foarte stresanţi sunt.


 364. 364
  Morringain:

  Eh, de aia e bine sa ai bufet. Fiecare isi ia cat are chef si tu ca gazda scapi de grija de a face pe barmanita. Stiu, n-am niciun talent de hostess 😀


 365. 365

  Morringain, eu vorbesc de vizitele alea, mai ales la români. Când tu zici „nu, mulţumesc” şi ei tot îţi umplu ba paharul, ba farfuria, De pleci de acolo şi beat, şi plesnind, dacă nu ştii să te „impui”. 😀


 366. 366
  val_one:

  aia numesc eu terorism alimentar, Nora. 😆


 367. 367
  Morringain:

  Stiu, si eu vorbeam de petreceri ceva mai mari, unde merge sa faci bufet. Si din perspectiva de gazda, ca cei mai multi insista pentru ca vor sa te multumeasca. In rest, n-am probleme sa refuz 😀


 368. 368
  Morringain:

  Ca tot vorbiram de nunti, ce rea sunt, n-am fost tocmai la evenimentul monden al anului 😀


 369. 369

  Ce eveniment, Morringain?


 370. 370
  Morringain:

  Pai tocmai vazui ca se insura Tariceanu 😀


 371. 371

 372. 372

  Oricum, probabil nu va fi ultima lui nuntă. 😀


 373. 373
  Morringain:

  eu am vazut pe FB, intre picaturile din cearta cu unu care vrea cote pentru femei, minoritati, samd in parlament 😀


 374. 374
  Morringain:

  eh, depinde acum, nu fi rautacioasa, daca si-a gasit marea si interminabila iubire? 😀


 375. 375

  Eh! Da, să acordăm credit unicornilor. 😀


 376. 376
  Morringain:

  Pai na, stii tu ca nu exista? 😛 stii faza cu ceainicul, nu?


 377. 377

 378. 378
  Morringain:

  Stii cum credinciosii spun des ca nu ai cum sa demonstrezi ca nu exista divinitate si asta e motiv indeajuns sa nu fii ateu… ei bine, nici de un ceainic pe orbita nu ai cum sa demonstrezi ca nu exista, in schimb e foarte foarte probabil ca el sa nu fie acolo. Si ramane ca cel care a enuntat teoria ca exista un ceainic pe orbita sa demonstreze ca acest ceainic chiar exista.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Russell's_teapot


 379. 379
  Morringain:

  Jeez, abia am vazut filmarea de la deraierea trenului din Spania 🙁 ingrozitor e foarte putin spus 🙁


 380. 380

  Nici nu vreau s-o văd.


 381. 381
  Morringain:

  Te inteleg, desi eu tin sa vad, mi se pare ca un pic am fost langa oamenii aia daca imi dau seama prin ce au trecut (desi ei poate nici nu au apucat sa-si dea seama ca mor).


 382. 382
  junghiul:

  Salutare!
  Mai nou nu umblu decât pe unde e sex!
  Slavă Domnului că scăpai prin ciur!
  Raj e în concediu?


 383. 383
  junghiul:

  La cât s-au plimbat rușii prin spațiu, nu m-aș mira să vedem pe orbita un samovar!


 384. 384

  Aha! Deci, esti bucatar pe platourile de filmare porno. Faci cocktailuri vitaminizante, boosturi de energie. Nu te credeam in stare. 😛
  Raj zicea ca are o cumpana zilele astea, de atunci nu l-am mai zarit.


 385. 385

 386. 386
  val_one:

  chiar așa! hahaha! 😆

  saliu, Junghiu. 🙂


 387. 387
  Seva Tudose:

  Junghiul#385

  urat Junghiule,sa atasezi reclame porno sa salvezi biserica(In Italia Catedrala) 🙄

  uite ca tot americanii (na,sunt mandra de ei ca sunt din Pittsburgh-orasul meu) au deschis :

  „Church-Brew-Restaurant” Catedrala ce necesita reparatii capitale,iar enoriasii erau putini,fara fonduri si au preferat sa puna catedrala pe bussines ptr.public ! Asa au strans bani suficienti ptr.restaurara bisericii 😆

  Nu se fumeaza si se recomanda o absoluta decenta in interior ! Se fac nunti,acolo se oficiaza,acolo este nunta 😆

  http://www.churchbrew.com/


 388. 388

  Mangia come ami…

  Oare reclama e de vină sau mintea noastră? Unde sunt mustăţile inocente de frişca din cafea? 😛


 389. 389
  Seva Tudose:

  Nora,

  nu cred ca este vorba de mustatile inocente din cafea fie un „shake’n cream…vezi daca un copil se linge pe buze,el se linge genuine/adevarat !

  Daca intr-un film porno,scoate limba si se linge pe buze,dand si ochii peste cap,insinuant,scotand niste sunete/gemete…

  atunci categoric suna a instigare la raport sexual(mai ales daca este facut gestul in fata unui barbat/ti 😆


 390. 390

  Seva, eu sunt fată cuminte, nu mă uit la filme porno. 😳
  Serios acum, dacă nu zicea tipul ăla în articol că e porno şi dacă nu vedeam sloganul (mangia come ami), nu cred că aş fi băgat prea mult în seamă reclama aia. 😀


 391. 391

  Doamne, trebuie să am naiba grijă cum mănânc o îngheţată, mai ales dacă e ceva gen popsicle. 😀 Lume opsedată! 😛


 392. 392
  Seva Tudose:

  Nora,

  fie ca folosesti o lingurita,tot nu trebuie sa o lingi pe ambele parti,insistent,privindu-ti partenerul in ochi…

  este cam acelas drac,sexy 😆


 393. 393
  val_one:

  și dacă ai poftă de o banană, mai bine înghiți în sec pînă acasă sau o ronțăi cumva pe ascuns, nu? 😆


 394. 394
  Seva Tudose:

  Nora,

  codul ptr. a manca o inghetata ! Pui inghetata decat pe jumatatea linguritei,chiar un sfert,o introduci in gura,si printr-un singur gest calm iei toata inghetata ! 😆

  nu se permite sa umpli lingurita plina si sa iei pic cu pic din inghetata,scotand lingurita din gura iar bagandu-o in gura,iar sa o scoti din gura,si iar…repetativ !

  N-ai voie 😆


 395. 395
  val_one:

  aoleu, Seva! dar înghețata la cornet sau pe băț? la alea nu ai linguriță. 🙄


 396. 396

  Doamne, Seva! Tu crezi că eu umblu cu linguriţa în geantă?! Dusu-s-au zilele când mâncam îngheţată pe stradă, holcobându-mă în ochii trecătorilor!

  Ce să mai, acum înghit gogâlţ-gogâlţ şi cu ochii în pământ, decisă, dar spăşită! Mişcări scurte şi ferme, retezătoare, nu fiecum!

  Val_one: mda! Dracu’ te-a luat dacă ai poftă de banană!


 397. 397

  Val_one, trebuie să ne procurăm un briceag de-ăla elveţian, prevăzut cu linguriţă, furculiţă, unghieră etc.


 398. 398
  Seva Tudose:

  Val,

  parca s-a mai scris odata,cu banana,nu stiu cine a scris,tu ori Nora…si ca ia cazut frumusete de banana pe jos…

  oricum tine banana intr-o mana si cu cealata mana rupi bucatele si bagi in gura,nu musti din banana,mai ales sa nu o lingi 🙄


 399. 399
  val_one:

  da, Nora, din ăla multifuncțional, are și șurubelnițe, ba char și un mic fierăstrău. 😆


 400. 400
  Seva Tudose:

  Vall,

  desigur la cornet,partea de sus se ia cate o inghititura mica,nu se linge,iar cea la cornet nu se linge,tot asa se musca cate o bucatica mica…nu se introduce in gura toata inghetata,facand o gura cat o sura…. 😆


 401. 401

  Seva, ce să mai! Te pricepi la eticheta îngheţatei de toate felurile! 😀

  Val: 😆


 402. 402
  val_one:

  e un deliciu Seva. 🙂


 403. 403
  Seva Tudose:

  OK. fetelor

  de ce credeti ca eu stiu ? Am invatat din experienta… Cand am venit aici,fiica mea m-a apostrofat cand eram la un „shop” de inghetata… si sa nu o fac te rusine,mi-a spus sa nu mai ling lingurita 😥

  Noapte buna !


 404. 404
  val_one:

  așa e, Seva, uneori avem ce învăța și de la copii, chiar și de la cei mici. 🙂

  seară plăcută și ție.


 405. 405
  Morringain:

  eu nu tin la eticheta 😀


 406. 406
  junghiul:

  Când eram mititel, se mai găsea înghețată Polar. Mâncam până și eticheta!


 407. 407
  Costelus:

  Mau! 🙂

  Oo, poze noi, de la plaja. Cam mici, dar tot e ceva.


 408. 408

 409. 409
  andreea:

  Doamne, că îmbrăcate mai erau fetele alea…


 410. 410
  Edle:

  Dupa inghetata nu ma omor, iar bananele nu pot sa le sufar! M-am scos! 😀


 411. 411

  Junghiule, a apărut iar Polar. Dar parcă nu mai e aşa bună ca atunci. 😀


 412. 412
  andreea:

  io, de la un timp, numai din asta vreau. am făcut un fix. toate celelalte mi se par prea dulci.

  http://livrariregie.ro/image/cache/data/Inghetata/480589_170377339773010_1821828524_n-500x500.jpg


 413. 413

  Andreea, încearcă-le şi pe alea de la Haagen-Dazs. Dintre astea de magazin, mi se par bunicele.


 414. 414
  andreea:

  ştiu că-s bune, da-s cam toate cu ciocolată, vanilie, alune.
  o să mă uit dacă există şi vreuna mai acrişoară, mai uşurică, aşa…


 415. 415
  Danny:

  Consumati inghetata AMICII!


 416. 416

  Au cu fructul pasiunii, pepene, căpşune şi cu mentă. Văzui pe net, nu ştiu dacă or fi şi-n magazinele de la noi. Că aşa eu nu mă omor după astea de fructe, tot ciocolata, cafeaua sunt de bază. 😀 Deşi mai iau uneori de lămâie, iar acum, în Franţa, am încercat la o gelaterie una de portocale. Delicioasă.


 417. 417

 418. 418
  Edle:

  Mi-e dor de un pain au chocolat…


 419. 419

  Edle, de dragul pain-ului, am ajuns eu să mănânc dimineaţa în vacanţă, ceea ce nu mi se-ntâmplă de obicei. 😀


 420. 420

 421. 421
  Edle:

  Mmmm. Iar cu fructul pasiunii mi-ai adus aminte de Grenada, o insula a aromelor, unde am mancat cea mai buna dulceata de maracuja, unde am rupt scortisoara de pe copaci, am pasit pe covoare de nucsoara si am respirat parfum de cacao la tot pasul. Nu stiu cum, dar de cand am plecat din insule, tot ma gandesc la ele. Acolo plangeam dupa zapezile de acasa, aici imi vin mereu in minte culorile lor exotice, nisipul alb si marea. Ma intreb unde m-oi simti si eu intreaga…


 422. 422

  Edle, sună paradisiac ce povesteşti tu aici.


 423. 423
  Morringain:

  Neata 🙂

  Sorbet facut in casa, cea mai buna solutie 🙂


 424. 424
  andreea:

  da, ştiu pe cineva care face din toate fructele, vara.
  caise, piersici, pepene galben, căpşuni, zmeură -- pe de o parte şi frişcă şi miere. atît. iese foarte bună. am încercat şi eu dar avea mii de ace şi mi se lipea de limbă. 🙂
  mă ştiţi doar că-s gospodină…


 425. 425
  alexa:

  am trecut în an complementar, 1Q.


 426. 426
  alexa:

  mi-am picat farmacia de azi.


 427. 427

  Of, îmi pare rău, Alexa.


 428. 428
  alexa:

  nu-i nimic, Nora. mă simt ușurată, de parcă mi s-a luat o piatră de pe inimă.


 429. 429

  Acum pleci în vacanţă?


 430. 430
  alexa:

  nu. mai am patru examene. 2 luni, 2 marți.


 431. 431

  Ok, Alexa, mai ai puţin şi scapi.


 432. 432
  Seva Tudose:

  Gata am plecat ptr.tot week-end-ul,ne auzim luni !


 433. 433
  andreea:

  pasiunea nu e bună.
  mîncă din suflet cu linguriţa şi pe urmă rămîne coaja goală, care trebuie umplută cu cîlţi, cu paie, cu confetti…


 434. 434
  andreea:

  Costeluş şade pe balcon şi mănîncă roşii, piersici şi somon.


 435. 435

  Weekend frumos, Seva. 🙂

  Andreea, aşa o fi, dar şi fără, te pomeneşti cu şomoioage de praf.


 436. 436
  Morringain:

  Bun, cred ca renunt de tot la carduri. M-am facut de ras cand am incercat sa platesc cumparaturile la supermarket, pe motiv de fonduri insuficiente. Noroc ca nu era singurul card, altfel ramaneam in aer cateva zile. Va ziceam ca am luat bilete de avion acum cateva zile, economic? Dragutii de la KLM au facut o eroare si mi-au luat suma de doua ori de pe card. Sa nu mai zic ca acum sunt cu minus 🙄


 437. 437

  Morringain, eu am păţit faza inversă. 😀 Trebuia să mi se facă o plată şi au plătit de două ori. 😀


 438. 438

  Ce bucurie tâmpă am avut în primele momente, până m-am dumirit cum de s-a dublat suma aşteptată. 😀


 439. 439
  Morringain:

  Bine ca te-ai dumirit inainte sa cheltui suma respectiva 😀 oricum, bine naibii ca nu e o incercare de frauda ca acu doua saptamani. Dar nu-mi pica deloc bine, daca cumva KLM-ul chiar ia banii astia din cont (cica ar trebui pe 30 sa iasa) degeaba, eu trebuie dupa sa fac formulare peste formulare, sa stau cu cardul inutilizabil pana cand se rezolva, samd.


 440. 440

  Mda, bine că. Mai ales că banii nu prea rezistă mult în preajma mea. 😀


 441. 441

 442. 442
  Morringain:

  Am citit. Nu-mi place raspunsul. Nadia asta cred ca e o comunista la fel de exagerata ca habotnicica.

  Apropo, continua cearta cu cotele. Cum dracu sa crezi ca rezolvi toate problemele unei societati prin cote? Ma depaseste cum interesele femeilor, de exemplu, ar fi automat servite doar prin prezenta 50 la suta in parlament a femeilor. Si asta fara alegerea cetatenilor, nota bene. Nu pot sa pricep de ce are comunismul asta atatia adepti cand evident e un concept falimentar si imposibil de construit in viata reala fara a ajunge la distorsiuni mai mari.


 443. 443

  De ce zici că e comunistă? Pentru că pomeneşte de egalitarism? Da, se poate să citeşti şi prin grila asta. Dar eu m-am gândit la egalitate şi lipsă de discrimare pe alte planuri, nu cel economic, ce îmi pare evident o utopie. În chestiunile de rasă, orientare sexuală, religie etc.

  Faza cu cotele e clar o măsură de discriminare pozitivă. Aşa cum diverse minorităţi au locuri special rezervate în universităţi, se crede că, după o perioadă în care o cotă este impusă, lucrurile se vor „echilibra” de la sine şi vom avea o reprezentare mai bună.
  Sinceră să fiu, nu ştiu încă ce să cred despre asta. Ar trebui să văd cum au funcţionat lucrurile în ţările în care ele au fost impuse.
  Altfel, clar n-aş vota un candidat doar pentru că e femeie.


 444. 444
  Morringain:

  Nora, asa imi pare mie. Nu e doar termenul in sine, desi si ala e de ajuns. Pentru ca spune: fie ca Anglia sa devina o utopie egalitarista. Dupa mine lucrurile merg destul de bine in Anglia incat sa nu-ti doresti o schimbare radicala decat daca promovezi ceva ce in Anglia evident inca nu exista.


 445. 445
  Morringain:

  Iar in privinta cotelor nu sunt deloc de acord. Daca tot sunt alegeri, sa fie alegeri libere, sa nu existe piedici la candidatura oricui (evident, mai putin a handicapatilor mintal) e de ajuns, nu e nevoie de impuneri etnice sau de gen. Si nici la facultati nu ar trebui sa existe cote. E ridicol sa vezi cum tiganii au locuri garantate in facultati cand reusita la un examen ar trebui sa fie singura modalitate de admitere.


 446. 446
  Morringain:

  E ca si cum, dupa eliminarea legii parizienilor care interzicea femeilor sa poarte pantaloni, sa dai alta care sa oblige 50 la suta din femei sa-i poarte, in loc sa le dai liber voie sa-i poarte daca au chef sau nu.


 447. 447
  Stefania:

  Locurile tiganilor la facultate nu sunt garantate. Si ei dau examen, competitia fiind intre ei. Este o discriminare pozitiva/ incurajare pentru a iesi din ignoranta si analfabetsmul in care cresc si, cei mai multi, mor. In acest fel, cei cu studii superioare pot da o mana de ajutor si celorlalti.


 448. 448
  andreea:

  cine ştie ce probleme de integrare are fata aia…
  un psihic oleacă instabil, o dezamăgire în dragoste, tendinţa de a vedea jumătatea goală a paharelor şi, gata, totul în jur începe să pută. poţi să fii şi în rai… tot degeaba.


 449. 449
  Morringain:

  Stefania, ba au locuri garantate in facultati din moment ce nu numar de e destinat doar tiganilor. Daca sunt destepti, nu au nevoie de locurile astea. Daca nu-s, nu vad cum i-ar ajuta pe ceilalti, pentru ca patru ani de facultate nu garanteaza desteptarea.


 450. 450
  Costeluş:

  Nu somon, de-ala maninc cind is lihnit de foame si n-am altceva. Si nici nu stau.


 451. 451
  Costeluş:

  Am inteles mai sus de nu stiu ce studenta cu chiloti tricolori si cautam poze. Dar n-am avut timp sa caut prea mult.


 452. 452
  Morringain:

  Andreea, fata aia are problema urmatoare: e bogata si isi inchipuie ca multe i se cuvin. Acolo nici nu e tratata ca fetita tatii, nici acasa nu poate spune ca a facut ceva cu studiile oferite de tati (desi am auzit ca la averea ei beneficiaza de imprumut de la statul englez…). Asa ca a decis sa se faca cunoscuta prin textuletul asta. Se spune ca cineva de la Adevarul a ramas impresionat de statusul ei de Facebook (scrisoarea respectiva, adica). Asta s-o creada mutu. A procedat la fel ca Svet acum cativa ani, atingand cam toate punctele sensibile pentru omul obisnuit din Romania. Dupa care a platit probabil un interviu in Adevarul.

  Si ca nu e exact ce crede in scrisoarea aia dovada e tot pe Facebook, unde isi lauda profesorii din Anglia si critica sistemul romanesc de invatamant 😀


 453. 453

 454. 454
  Costeluş:

  Ce strazi inguste prin poze! Eu ar trebui sa merg asa, pe lateral.


 455. 455
  Costeluş:

  S-o fut eu cu un prezervativ tricolor!!


 456. 456
  Morringain:

  Costelus, la poze la strazi te uiti? Te simti bine? Eu credeam ca o sa observi in primul rand tatoaiele alea imense 😀


 457. 457
  Costeluş:

  Vorbeam de strazile de pe unde a fost Nora. Strazi pentru slabanogi.


 458. 458
  Costeluş:

  Si ce-a facut printesa asta daca de se vorbeste de ea? Ca pepeni se gasesc multi, acum e sezon. 🙂


 459. 459
  Morringain:

  Spusesi mai sus ca ai cautat poze cu tatoasa daca, credeam ca te uitai la alea pe care le-a facut prin Roma. Ca si acolo strazile-s inguste.

  Pai ce sa faca? A gadilat frumos orgoliul nationalistilor si habotnicilor. Auzi la ea, in Romania oamenii se saluta cu Doamne ajuta! Poate acu o suta de ani. Dar nici atunci nu sunt sigura, in afara de popi si mieluseii cei mai devotati. Care nu cred sa fi constituit niciodata tot poporul.


 460. 460
  Costeluş:

  Nee, nu-s asa de pasionat de tite sa caut poze pe fb. In rest prin Romania oamenii se saluta cu Doamne-ajuta inainte de a se lua la bataie.


 461. 461
  Morringain:

  Sau fie din cauza ca-s tate tricolore? 😛


 462. 462
  Costeluş:

  La tite nu fac discriminari. 🙂


 463. 463
  Morringain:

  Nici macar daca au ajuns pana-n pamant? 😛


 464. 464
  Costeluş:

  E, n-oi fi eu chiar Bill Clinton sa rad tot ce prind.


 465. 465
  Morringain:

  Ala e chiar obsedat, saracul 😀 Am avut un prof american in facultate care ne povestea prin 2000-2001 de Clinton si neputinta lui de a rezista farmecelor feminine 😀 Era amuzant si oripilant totodata sa stii ca cineva nu se poate abtine si ca „loveste” chiar toate femelele intalnite 😀


 466. 466

  Ştefania, da, garantate în sensul că sunt separate de restul locurilor scoase la bătaie.
  Sunt de acord cu tine, cei educaţi îi pot trage în sus pe ceilalţi, pot funcţiona ca exemplu. Dacă nu pentru asta, atunci măcar pentru faptul că vor creşte şansele ca fiii lor să fie alfabetizaţi.

  Morringain, cred că a urma o facultate nu ţine doar de cât de inteligent eşti. Şi din moment ce nu avem acces egal la educaţie, nu-mi vine să mă indignez la astfel de dovezi de discriminare pozitivă.


 467. 467

  Din păcate, nu cred că a fost nevoie să plătească pe nimeni. La ce val naţionalist, tradiţionalist, homofob, xenofob şi alte -fob e acum pe la noi…
  Ţăcăniţii ăia cu daca din care se trage latina şi cu pământul românesc leagănul civilizaţiei sunt din ce în ce mai numeroşi.


 468. 468
  Morringain:

  Nora, a urma o facultate nu inseamna automat ca te educi. Uite cazul d-soarei dace.

  Iar la noi facultatea e gratuita si toti sunt liberi, daca trec de examen, s-o urmeze. Despre care acces inegal la educatie vorbesti? Daca nu au bani parintii, respectivul poate lucra sa se intretina in facultate.

  Si nu, nu cred ca facutul unei facultati ii ajuta in alt sens decat a avea mai mult tupeu in a-i picta pe tigani ca pe niste oropsiti ai soartei si pe noi ca fiind niste tortionari doar pentru ca au existat candva sclavi manastiresti. Nota bene, multi tatari capturati au fost si ei sclavi. Ce-ar fi sa incerc sa imput asta romanilor per ansamblu si sa cer niste drepturi (materiale in primul rand)? 😀


 469. 469
  andreea:

  ba io vin chiar de acolo, de pe căpiţă, şi m-am dat şi huţa în leagănul civilizaţiei, aşa să ştiţi! 🙄

  Morringain e aşa de la dreapta, că mai are un pic şi cade jos -- buf -- de pe eşichierul politic. 🙂


 470. 470

  Morringain, vorbeam despre drumul de până la facultate. Ca să ajungi, trebuie să fii făcut să vrei asta. Cum să ajungă acolo dacă ei nu termină 4 clase? Dacă sunt crescuţi în ghettouri, după ziduri, cum a făcut primarul ăla la Baia-Mare? Eu şi un rom am plecat clar cu şanse profund inegale în viaţă. Eu, dacă mă ratez, e doar vina mea. La mulţi dintre ei, nu e doar a lor. De-asta susţin ajutorul suplimentar. Ca să ajungă coleg de facultate cu mine, cel mai probabil un rom a depus mult mai multe eforturi.

  Apoi, scuză-mă, dar ultimul paragraf mă lasă puţin perplexă. Cum adică, ar avea mai mult tupeu? Adică, tu ce zici? Să-i ţinem săraci şi ignoranţi că şi-o „iau în cap”?


 471. 471

  Ştiu, Andreea, vii de la viezure, brânză, mânz… 😛


 472. 472
  andreea:

  nu, nu, viezure n-am văzut!


 473. 473

  Pfoa, atunci ne păcăleşti. N-ai fost în leagănul civilizaţiei! Da’ plăcuţele, plăcuţele de la Sinaia, mai vechi decât alea ale sumerienilor, un’e le-ai ascuns?


 474. 474
  andreea:

  cum, de la Sinaia?!! 👿


 475. 475
  val_one:

  aaaa, dacopatia este contagioasă. 😆

  in fine, uite ce scria Caragiale acum mai bine de un secol:

  A iubi neamul său este peste putință din partea aceluia care nu urăște celelalte neamuri. Un neam nu poate avea vrăjmăși în propriile sale defecte; vrăjmașii lui sunt numai și numai calitățile altor neamuri.

  De aceea, un neam nu trebuie să-și piardă vremea a se gândi cum să-și îndrepteze defectele și cum să-și cultive calitățile; el are altceva mai profitabil de făcut; să le numere defectele și să le ponegrească sau de-a dreptul să le tăgăduiască altora calitățile.

  Prin urmare, un neam trebuie să aibă veșnic groază de celelalte, deoarece existența unuia n-are altă condiție decât compromiterea completă a altuia.


 476. 476
  andreea:

  e scris adînc… 🙄


 477. 477

  Nu de la Sinaia erau? Era ceva, un scandal acum câţiva ani a reînviat, legat de nişte plăcute de aur (care se pierduseră parcă, nu ştiu cum, acum vorbeau doar de copii în fier) cu inscripţii dacice.


 478. 478

 479. 479
  andreea:

  nu ştiu. io nu cu alea am treabă.
  dar mă uit acum pe gugăl şi văd că şi acolo s-a găsit ceva, într-adevăr…


 480. 480

  Ăia cum au reuşit să le traducă? Atunci când am citit eu despre asta, parcă nu ştiau nici ce limbă e. 🙄


 481. 481
  Morringain:

  Nora, si africanii pleaca cu putine sanse in viata. Sa le oferim si lor locuri la facultate? 😀

  Si daca nu trec de patru clase, de ce locuri la universitate? Cat despre greutati, cam cine e vinovat de greutatile lor? Nu cumva ei singuri? Si crezi ca doar educatia o sa-i schimbe? Neah, nu cred. Si nu, nu cred ca au depus mai multe eforturi sa ajunga la facultate. Sunt multi romani la fel de saraci si pe ei nu-i mai discrimineaza pozitiv nimeni.

  In ultimul paragraf spuneam ca sunt multi activisti care si-au cladit o cariera prin declamarea nedreptatilor la care sunt supusi bietii tigani. Si care au un tupeu fantastic tocmai pentru au prins un cheag de invatatura. N-am spus sa-i tinem needucati, nu ii opreste nimeni sa dea examen de admitere si sa se educe, daca vor.

  Andreea, neah, sunt departe de cadere. Ce, ti se pare ca seman cu Hitler? 😛


 482. 482
  val_one:

  ei, s-au dat de trei ori peste cap. sau de mai multe ori. 🙄


 483. 483

 484. 484
  andreea:

  de-acum încolo, îţi zic Morringhitler! 😆


 485. 485

  Ultima oară când am privit în jur, nu am văzut prea mulţi africani. Romii sunt însă ai noştri, că ne place sau nu.

  Da? Ei sunt vinovaţi? Care e vina unui copil de 14 ani că s-a născut în mahala, că n-a avut părinţi care să-l trimită la şcoală? Şi care e meritul meu fantastic că am fost trimisă la şcoală, că cineva mi-a cumpărat cărţi, caiete şi pantofi în picioare? Niciuna-niciunul.

  Zău, n-ai cum să negi că, majoritar, avem alt start în viaţă.

  Nu ştiu cum e cu activiştii. Or fi mulţi care şi-au clădit cariere din nefericirea altora. Eu zic de romii-romi. E preferabil să-i avem în facultăţi decât să-i lăsăm în sărăcie, de unde n-au decât două ieşiri: moartea şi infracţiunea. Ceea ce e nasol şi pentru noi, ăilalţi.


 486. 486

  Val_one: ce ceartă e şi pe acolo… 😀


 487. 487
  andreea:

  ăia n-or avea debarale? sau, or fi pline ochi deja… 👿


 488. 488
  Morringain:

  Ah, Dan Alexe. Ii citeam blogul si imi placea de el, pana la articolul despre Thatcher, unde o acuza ca a mimat ca e gospodina pentru camera, fiind de fapt departe de realitatile englezilor si unde am indraznit sa comentez ca totusi femeia era fiica de bacan si stia chiar si cand era prim-ministru cat costa untul, fapt documentat bine. Normal ca nu mi-a publicat comentariul in schimb s-a plans ca l-au napadit hoplitii dreptei:

  morringain permalink
  Please Note: Your comment is awaiting moderation.

  Nu stiu daca asta o umanizeaza sau nu, dar Thatcher era fiica unui bacan si a si lucrat acolo inainte de a intra in politica (tocmai de asta a fost privita cu neincredere la inceput de catre liderii conservatori). Ati vazut filmul cu Meryl Streep? Mi-a placut scena in care pune la punct pe cineva aratandu-i ca stie preturile la doua marci de unt. Din cate am vazut scena e inspirata din realitate: https://twitter.com/caitlinmoran/status/322481175874637824

  Reply

  Dan Alexe permalink
  Reblogged this on and commented:

  Bun, să lăsăm lumea să judece… Incearcă să mă convingă hopliți ai dreptei românești că am fost nedrept și că Thatcher de fapt știa să gătească… Dovezile ar fi că într-un articol din the Telegraph, ziarul dreptei anti-europene și anti-franceze, ni se spune ca odată Thatcher i-a învățat pe francezi să MAKE proper British breakfast… Atenție, make breakfast înseamnă să deschizi o conservă de fasole cu cârnați și să faci cafea… Articolul nu spune COOK breakfast… A doua dovadă ar fi că în obituariul din NationalGeographic pe web ni se spune că îi dădea de mâncare lui bărbatu-său și membrilor cabinetului… Grotesc… Așteptăm ca unul din membrii cabinetului să spună asta, nu un ziarist american într-un obituariu.


 489. 489

  Adevărul e că pentru mine e irelevant dacă o femeie politician ştie să gătească sau nu. 😀 De-aia mi s-a părut că Udrea, când a încercat să impresioneze dând cu mopul sau croşetând, a făcut o mare tâmpenie.

  Bine, poate există pături de alegători la care asta prinde. 😀 Dar da, e plauzibil ca Thatcher să fi ştiut preţurile la unt. 😀


 490. 490
  andreea:

  ete fîs!
  nici eu nu ştiu (şi nici nu-mi place) să gătesc. oi fi şi eu vreun monstru cu picăţele…
  ce criteriu sexist…


 491. 491

  Ei, probabil ideea e alta. Să demonstreze că are contact cu viaţa reală, că pricepe prin ce trec „oamenii de rând”, că e şi ea tot om blablabla.


 492. 492
  val_one:

  Dan Alexe este, fără îndoială, un intelectual de valoare. e oarecum de stînga, într-adevăr, dar asta nu-i scade valoarea, cred eu. 🙂


 493. 493
  Morringain:

  Ce vroiam sa spun e ca pe unii ii strica parerile prea categorice. Cam ce incerca Andreea sa spuna de mine, deci nu ma dau imuna. E treaba lor, dar incep sa-i evit (asta nu-i un indemn si pentru voi, in ce ma priveste :P)


 494. 494
  Morringain:

  Val, oarecum???? 😀

  acum ma cert cu un tont care e asa indragostit de Iran incat orice stire avem despre vreo femeie omorata cu pietre sau spanzurata pe acolo pentru adulter e doar o inventie evreiasca. Si omul asta e doctor si are pacienti pe mana!!! 🙁


 495. 495

  Şi mie-mi place Dan Alexa. 😀

  Of, oamenii şi îndrăgostelile…


 496. 496
  val_one:

  Morringain, lasă, că nu e ca ăia de la criticatac, totuși. 😆

  mai bine adaugă-l la listă pe FB, și o să te convingi. 😉


 497. 497
  Morringain:

  Si mie mi-a placut Dan Alexe, pana la momentul ala. Atunci l-am parasit total. Ca doar nu s-au terminat istoricii de pe lumea asta 😀


 498. 498
  andreea:

  n-o fi Cosa, Morringain? 🙄


 499. 499

  Cine, Andreea? Fanul Iranului? 😆 😆


 500. 500
  andreea:

  păi da…


 501. 501
  Morringain:

  Val, nu, in ultima vreme tot sterg si tu-mi zici sa adaug? 😀 apropo, zilele trecute am fost invinovatita de cineva care ma cunoaste doar dupa Pandora si Facebook ca iau rochii de la reducere si ii nedreptatesc pe bangladezi. Asta ca sa vorbim de tacanelile socialismului.


 502. 502

  Uf, Morringain, şi eu am avut nişte crize de conştiinţă. De pildă, am decis să nu mai cumpăr jeanşi din ăia cu aspect uzat de când am aflat cum se obţine „uzura” aia. Şi nu mi se pare că are legătură cu socialismul, ci cu… umanismul.
  Ce e mai nasol e că majoritatea produselor -- de la haine la electronice -- sunt produse de muncitori în condiţii inumane. N-am cum să nu mă gândesc la asta.


 503. 503
  val_one:

  😆 dacă intri in astfel de discuții, Morringain…


 504. 504

  Faza cu produsele la reducere nu prea o pricep, ăia sunt plătiţi la fel de execrabil indiferent cât dai tu pe ele.
  Iar alde Apple sau Starbucks tot un rahat de impozite plătesc în vest pe profitul obţinut.


 505. 505
  Morringain:

  Nora, problema e ca nu prea cumpar haine de la magazin, ci mi le fac de comanda si la pretul impus de croitoreasa. Si cu Gigi la fel, iar consortul le ia pe toate made in Italy 🙂 hainutele putine luate de prin Marks and Spencer sunt destul de scumpe, ce sa fac acum, sa dau in judecata M&S-ul pentru ca s-ar putea sa nu-i plateasca ca pe occidentali pe cei din Asia?

  Val, da, dar mai bine, acum cel putin nu mai vad posturile alea 🙂


 506. 506
  Morringain:

  Apropo, sa nu mor proasta, care-i faza cu blugii?


 507. 507
  marcel zadda:

  nora * tataroaica _

  cine p.mea e dan alexe?


 508. 508

  Morringain, salariile ălora sunt departe, departe de cele ale occidentalilor, nu are nimeni pretenţii din astea. Şi nu e vorba doar de salarii, e vorba de exploatarea copiilor, de nerespectarea niciunei norme de siguranţă, de atâtea accidente care s-au lăsat cu sute de morţi.
  Iar legat de jeanşi, e stupidă lumea în care, pentru o modă idioată, un moft, un om la celălalt capăt al lumii se-mbolnăveşte de silicoză de la sablarea aia nenorocită. Iar asta o zic eu, una care şi-ar cumpăra haine în draci.
  Şi mai e vorba de faptul că unii ca Inditex scot de pe piaţă micul magazin din colţ, dar nu se supun deloc aceloraşi legi. Ăsta nu mai e capitalism sau nu e capitalismul pe care mi-l doresc.


 509. 509
  Morringain:

  Si Nora, tipul asta dadea drept exemplu pozitiv China si isi dorea ca ea sa devina (pe drept, spune el) hegemon, in schimb se plangea de conditiile inumane ale muncitorilor care lucreaza pentru occidentali. Epic facepalm! 😀


 510. 510

  Marcel, vezi că e link pe undeva mai sus, acolo unde vorbeam de tăbliţele de la Sinaia.


 511. 511
  marcel zadda:

  val_one _

  scuze, te intreb si pe tine: cine p. mea e dan alexe?


 512. 512
  Stefania:

  481,
  se simte in discursul dumneavoastra antipatia pentru tigani si va stirbeste din puterea argumentelor. Pentru situatia tiganilor, nu, nu sunt ei de vina. Sunt comunitati de tigani in US, de exemplu, integrati si respectati care isi vad de munca lor, de casa lor, de familiile lor. Felul in care o tara isi trateaza minoritatile/ categoriile vulnerabile spune multe, si-n cazul Romaniei nu e vorba numai de cum isi trateaza minoritatile ci si orfanii, batranii si handicapatii. Nu stiu la ce va referiti cand vorbiti de tupeu.Mi-ati impuns retina. Exista, ca in orice natie, o elita a tiganilor, culti, bine crescuti si care nu atrag atentia presei si pe nici unul din acestia nu l-as califica ” tupeist”.


 513. 513

 514. 514
  marcel zadda:

  sa-nteleg ca e un dan puric mai sarman? bietul de el!


 515. 515

  Morringain, gee, sunt departe de a fi fanul Chinei. E o ţară care nu dă doi bani pe propriii cetăţeni aşa că ce aşteptări să ai pentru restul lumii?!


 516. 516

  Marcel, n-ai priceput. El se ceartă cu dani puricii mai sărmani. N-ai de ce să-l compătimeşti.


 517. 517

  Ştefania, hai să nu fiu o gazdă execrabilă. 😀 şi să-ţi urez: bine ai venit pe aici!


 518. 518
  val_one:

  Marcel, teamă mi-e că ai priceput fix viceversa. 😀


 519. 519
  marcel zadda:

  nora _

  tu n-ai priceput. tocmai d-aia il compatimesc. bietul baiat!


 520. 520

  Ok, Marcel, cum zici tu.


 521. 521
  marcel zadda:

  val-one _

  v. no. 519.


 522. 522
  marcel zadda:

  vai mama lui!


 523. 523
  val_one:

  Marcel, nu te contrazic, mie tot imi place de el. 🙂


 524. 524
  Morringain:

  Nora, tu uiti la ce tampita de facultate am fost eu 😀 Stiu nivelul salariilor de acolo, dar stiu si cat costa lucrurile pe acolo. Stiu pe cineva pe care barbatul aproape a batut-o ca nu a vrut sa continue munca in India pe 500 de dolari pe luna, ca asistent universitar. Ala acolo e un salariu urias.

  Dar nu ma simt eu vinovata de ce se petrece acolo. Eu haine cumpar foarte putin, port aceleasi hainute de peste zece ani in mare parte, doar acum ca mi-am pierdut bagajele o sa trebuiasca sa-mi fac altele. Si tot la comanda le fac, ca am un corp tampit si nu mi-ar cadea bine nimic din magazin. Plus ca am oroare de poliester si aici gasesti doar bumbac si poliester.


 525. 525
  marcel zadda:

  nora * val_one _

  de gustibus…


 526. 526
  val_one:

  exact, Marcel. 🙂


 527. 527
  marcel zadda:

  tataroaico _

  observ ca nu ma bagi in seama. furati-as calu’! (ma rog, avionu’…)


 528. 528
  marcel zadda:

  pardon, tataroaico! am mincat o cratima.


 529. 529

  Morringain, nu cred că e atât de ieftin încât să-ţi ajungă 30 de dolari pe lună. Din toate documentarele pe care le-am văzut eu nu părea nimeni s-o ducă ok. Ok în sensul de a avea un adăpost, de a nu muri de foame, asistenţă medicală etc. În fine, chestii la care cine munceşte crunt 12 ore pe zi, dacă nu mai mult, ar cam trebui să le aibă.
  Eu, da, mă simt vinovată. Tot visez la un sabotaj global al unei corporaţii. 😀 Măcar parţial. Să zicem, o lună, două nu mai cumperă nimeni jeanşi de la ăştia, telefoane de la ăia.
  Iar aroganţa lor mi se pare incredibilă. Presupun că ai văzut audierile alea din Parlamentul Britanic, când i-au chemat pe ăia de la Starbucks, care cică-s pe pierdere în Anglia, dar deschid cafenele în draci?


 530. 530
  Stefania:

  Multumesc, Nora! Si eu am dat buzna… Bine v-am gasit!


 531. 531
  Morringain:

  Stefania,

  Stii cu ce am eu probleme? Cu mizeria lasata oriunde, cu liotele de copii galagiosi si murdari si dezbracati in miezul iernii, cu copiii mutilati de parinti pentru cersit, cu cei care fura sau care omoara fara prea multe remuscari. Se intampla ca cei mai multi din categoriile astea sa fie tigani. Si nu, nu e doar din vina restului societatii ca ei au atata criminalitate (de fapt vina asta a majoritatii e foarte mica, da, sunt discriminati, dar cum sa ai curajul sa te apropii de ei cand stii cati paduchi au si cat fura?) cat despre cei asezati la casa lor si care respecta legile, tot respectul, dar sunt putini, prea putini.

  In ce priveste integrarea tiganilor din US, n-am stat pe acolo, nu stiu, dar ii vad in UK pe travellers si jur ca nu e nicio deosebire marcanta (in afara de tenul mai alb) intre ei si nomazii nostri.

  De celelalte minoritati, n-am auzit sa fie discriminati batranii, copiii si handicapatii in Romania. Dar, ma rog, sa zicem ca nu mai stau pe acolo de multa vreme.

  Ca ti-am impuns retina, asta e, nu sunt o floricica doar sa o bucure. Si da, activistii astia exista, ca vor unii sa accepte sau nu.


 532. 532
  marcel zadda:

  nora _

  jawaharlal nehru, mahatma gandhi … r.i.p! in fine, buddha sa-i aiba in sfinta lui paza!


 533. 533
  Morringain:

  Nora, daca m-as simti vinovata pentru tot ce se petrece in lumea asta, ar trebui sa ma omor nitel 😀 Astea sunt lucruri inevitabile, au fost si vor fi oricat de mult s-ar incerca a se scapa de ele. Cat despre salarii, cat de mult le ajunge, n-am idee si nici nu cred ca o sa aflu vreodata. Dar stiu, de exemplu, ca in Sri Lanka o vila de lux, cu lac si hectare de cocotieri si fistic costa 20,000 de dolari 🙂

  Marcel, salut, salut, sunt in saptezeci de mii de directii, scuze 😀

  Nora, stiu de Starbucks. Nu-s client, au o cafea asa de proasta 😀


 534. 534

  Ba eu cred că e şi vina restului societăţii. La noi, cel puţin, sigur e. De ce nu sunt decăzuţi din drepturi acei părinţi? De ce nu sunt arestaţi şi condamnaţi? De ce nu sunt forţaţi să facă muncă în folosul comunităţii?

  Cu alte cuvinte, de ce nu aplicăm legile deja existente? De ce există directori care cedează presiunilor părinţilor „eu nu-mi mai dau copilul aici dacă sunt ţigani” etc etc?


 535. 535
  marcel zadda:

  tataroaico _

  ma ignori in continuare, bag seama.


 536. 536

  Nici eu nu-s. Am mai zis pe aici, mi se par un soi de Mc al cafelelor, cu toate pretenţiile lor de a fi „hip” şi cu toată minciuna legată de fair trade. Fair trade, my ass!

  Marcel: de acord :D, dar ce-i cu domniile lor? 😀


 537. 537
  marcel zadda:

  nora _

  tiganii sint tigani.
  qed.

  si nici un argument nu ma poate convinge ca ne sint egali. nu ti-as dori sa constati pe propria-ti piele ca am dreptate.


 538. 538

  Lol. Ţiganii sunt ţigani? Aia e tot şi se cheamă demonstraţie?
  Fireşte că nu-mi sunt egali. Nici tu nu-mi eşti mie. 😆


 539. 539
  Morringain:

  Marcel, nu te ignor, uita-te mai sus! Sau ai nevoie de ochelari? 😛

  Nora, la cate legi se respecta la noi… Si acum pe bune, tu ti-ai trimite copilul sa stea in fiecare zi langa cineva plin de paduchi si alte alea? 😀 Daca eu ma plang ca fi-miu are colegi de pe estate si-mi vine acasa cu paduchi, cu mancarea furata si cu repertoriu nou de injuraturi inseamna ca sunt vinovata de faptul ca ei sunt niste mitocani fara bani si fara alt chef decat de baut? si aia sunt un fel de „tigani” si crede-ma ca nu-i discrimineaza nimeni, dar tot in stadiul ala stau 😀


 540. 540
  marcel zadda:

  nora _

  parca-i citezi pe domniile lor. nu merita, crede-ma.


 541. 541

  Morringain, păi, văd că zici singură că colegii lui Gigi nu sunt romi şi tot au probleme de igienă şi educaţie. 😀


 542. 542

  Ce să merite, Marcel?
  Cine nu merită?


 543. 543
  marcel zadda:

  nora _

  ce-i drept, nici noi (doi) nu sintem egali.


 544. 544
  marcel zadda:

  nehru si gandhi nu merita. doi ipocriti, da-i in …


 545. 545

  Ah, ok, şi ăia.
  O scăpa cineva, Marcel, pe lumea asta nedat în…?


 546. 546
  marcel zadda:

  tataroaico _

  am vazut, multumesc!


 547. 547
  Morringain:

  Nora: sunt localnici de estate. Adica un fel de tigani. Or fi parte dintre ei travellers, n-am stat sa-i intreb pe toti, chestia e ca se comporta asa si asta nu are cum sa-mi placa. Ca zona lor de oras nu mai seamana a Anglia. O singura tipa de acolo e tiganca, ea singura spune (si la fel de bruneta si impopotonata ca ale noastre) si e fata de bulibasa. Dar tot apucaturile alea le are. Singurul lucru diferit e ca nu s-a maritat cu un tigan, impotriva vointei familiei. Ci cu un afgan 😀


 548. 548
  Morringain:

  Nora, apropo, ai citit ce spunea Hitchens despre Maica Tereza? 😀

  Marcel, nici eu n-am parere prea buna despre Gandhi si Nehru. Politicieni, e vreunul sigur valabil? In afara de Churchill si Maggie, ov corz 😀


 549. 549
  marcel zadda:

  nora, tu crezi ca nehru si gandhi traiau din 30 de dolari pe luna? (sau din cit o fi fost salariul din india pe vremea lor?)


 550. 550

  Marcel, tu citeşti ce zic eu? Vorbeam despre muncitorii chinezi de acum. China, Bangladesh, whatever.
  Care-i legătura cu Gandhi şi Nehru? Gandhi a fost un geniu, după mine. A folosit nişte arme subestimate cu maxim efect.

  Morringain, am auzit de cartea lui cu titlu buclucaş, dar nu m-a pasionat într-atât subiectul.


 551. 551
  Morringain:

  Apropo de ipocrizie, Marcel, sefa mea de departament de la facultate e comunista rau, da rau de tot. Stalin sigur era mai bland in convingeri 😀 Nu glumesc, are apucaturi de gardiana sovietica de aia rea, l-a amenintat pe unul din fostii colegi ca-l da afara daca mai spune vreodata ca oamenii au avut de suferit in timpul comunismului in URSS. Ghici unde-i lucreaza sotul? E managerul unei mari banci din City 😀


 552. 552
  marcel zadda:

  tataroico _

  politicieni „valabili”? ha, ha, ha! cunosc doar unul: stefan cel mare si sfint, care i-a tot batut pe turci pina cind le-a recunoscut suzeranitatea. bine, a mai fost si mihai viteazul, care, dupa victoria de la calugareni, s-a pitit in munti…


 553. 553
  Morringain:

  Nora, pacat, macar pentru a demonta exercitiul de imagine de prea mare succes al acelei psihopate.


 554. 554
  Morringain:

  Marcel, lol 😀 dar drept 😀


 555. 555
  marcel zadda:

  nora _

  muncitorii chinezi de acum?! sint prea multi, impardonabil de multi, cum dracu’ sa le tii socoteala? (sa le) traiasca partidul comunist chinez!


 556. 556

  Ha? 🙄
  În fine, am plecat la culcare. Noapte bună!


 557. 557
  Morringain:

  Cu mine vorbeai, Nora? Da, psihopata. Si inca e bland spus.


 558. 558
  marcel zadda:

  gudnaitevribadi!


 559. 559

  Ştefania,

  Fie următoarea mulţime de numere naturale:

  {0, 1, 2, 3, 4}

  Poţi să-mi spui şi mie ce număr urmează?


 560. 560
  Danny:

  Ha,ha,ha, eram sigur ca acest Cosa trebuie sa se intereseze putin de Stefania, deoarece e noua pe aici. Va dati seama, il rodea tare de tot, dupa luni de absenta, sa stie cine e Stefania.

  Da, urmeaza numarul lui Cosa!, ha,ha,ha……………


 561. 561
  val_one:

  aoleu, domnu Cosa, ce ne facem dacă Ștefania nu vine azi sau mîine să-ți răspundă? cum aflăm și noi ce număr urmează? vrei să ne perpelim tot weekendul? cum rezolvăm ecuația aia? dă-ne și tu un indiciu cît de mic, nu ne mai ține în suspans.


 562. 562

  Neaţa.
  Morringain, nu cu tine, cu Marcel. Nu pricepeam ce vrea să spună cu „prea mulţi, impardonabil de mulţi”. 🙄


 563. 563

  Val_one: 😆 😆


 564. 564
  val_one:

  păi, spune și tu, Nora, în loc să ne relaxăm, că doar e weekend, ne strofocăm creierii cu matematici superioare. treabă-i asta? 🙄


 565. 565
  Jasmine:

  oof, nora, ce chef de duca mi-ai facut,acum ca mi se incarca si mie paginile, nu poti ca sa-ti imaginezi.


 566. 566

  Jasmine, neaţa! Şi ce te ţine? 😀


 567. 567
  andreea:

  io zic că acolo nu mai urmează nimic.
  unele mulţimi îşi sînt aşa de suficiente lor înseşi, încît e evident că nu trebuie să urmeze nimic. poate, doar să o ia de la capăt, cu 0.


 568. 568

  Val_one: aşa ne trebuie! Dacă suntem nişte proaste, iar eu una sunt şi purtătoare de pizdă fără rost… Nu s-a pogorât în chiloţii meu vreun sens, vreo misiune, o chestie!


 569. 569

  Andreea: da, uitasem de mulţimea suficientă sieşi. 😀


 570. 570
  Jasmine:

  probabil gandurile ma limiteaza 🙂


 571. 571

  Of, ridică-le ancorele! 😀


 572. 572
  Danny:

  Andreea, normal draga, dupa o MULTIME de numere, urmeaza primul numar de la stanga la dreapta. 0 = numar? Atunci el urmeaza, daca nu, primul dupa el.


 573. 573
  Danny:

  Cum sa te limiteze gandurile, Jasmine? Vrei sa spui ca iti limiteaza din actiune? Gandesti prea mult si nu faci nimic concret? In cazul asta, treci la actiune, fara sa mai gandesti. Vezi ce-ti iese, vezi ce ti se potriveste.


 574. 574
  Morringain:

  Nora,

  OK. Ca stiu ca le am cu batele in balta 😀

  Cat despre Marcel, poate vrea sa spuna ca fiind asa de multi, e greu sa simti ceva pentru fiecare in parte, mai ales ca nu cunosti niciunul, poti doar sa-ti inchipui prin ce trece. Iar in bloc, da, sigur ca exista un sentiment, dar destul de difuz si care oricum nu ii ajuta cu nimic.


 575. 575

  Ca să simţi ceva pentru fiecare în parte, şi 100 ar fi un număr prea mare. 😀
  Apoi, nici pe ăia îmbolnăviţi de cancer de Chevron în Ecuador nu-i cunosc personal, dar tot pot simţi compasiune pentru ei. Da, nu ajută cu nimic compasiunea mea, dar forţarea corporaţiilor printr-o legislaţie nu aşa de permisivă ca acum i-ar ajuta. La fel, şi un boicot (în cazul producătorilor de haine, cosmetice etc). Sigur, pentru asta, ne lovim iar de numere: nu-s eu de ajuns, trebuie să mai fie măcar câteva sute de mii ca mine. Nici să zic „nu se poate face nimic” nu-mi convine. Atât cât poate fiecare, cred că se poate creşte puţin gradul de conştientizare.
  Poate aţi văzut asta:

  Nu e totul numai poezie şi lacrimi. Sunt lucruri concrete care se pot face cu condiţia să ieşim din pasivitate şi să rupem vălul călduţ care ne protejează traiul confortabil.


 576. 576

  După incendiul din Bangladesh de acum câteva luni -- ăla în care au murit vreo 400 de oameni deşi anunţaseră conducerea cu privire la tot felul de nereguli, fiind forţaţi apoi să revină la muncă -- H&M s-a obligat prin semnarea unui acord (safety agreement) să îmbunătăţească siguranţa în fabrici. Se puneau presiuni şi pe GAP să facă acelaşi lucru, nu ştiu ce s-a mai întâmplat şi dacă H&M îşi respectă angajamentele.
  Şi da, or fi mulţi, dar fiinţele umane nu cred că pot fi judecate în termeni de vite. Ce înseamnă, Marcel, prea mulţi? Care ar fi numărul „corect” după tine? Ce draci de gândire e asta?


 577. 577
  Morringain:

  Nora, parerea mea e ca e util sa lupti pentru persoane nedreptatite, carora li se lezeaza drepturile, de exemplu, ca sa nu ajungi si tu ca ei candva. Totusi (uite vorbeam acum pe facebook despre lipsa femeilor lider de opinie ateisti, multi dau explicatii feministe, cu care eu cel putin in cazul meu nu sunt deloc de acord, n-am simtit niciodata ca nu am fost bagata in seama din cauza ca sunt femeie si nu barbat si nici nu am renuntat sa devin lider de opinie doar pentru ca sunt femeie), incerc sa nu ajung vreun luptator de gherila in cazul unor lucruri prea indepartate de mine ca sa pot avea pretentia ca le inteleg in mod exhaustiv. E, daca vrei, o incercare de a nu cadea in superficialitate si in ridicol. Am spus intotdeauna ca eu nu as suporta nici sa merg in vizita intr-o tara musulmana unde sa fiu nevoita sa ma acopar. Asta nu inseamna ca voi dori sa le eliberez pe musulmance de opresiunea barbatilor, pentru ca sunt convinsa ca exista foarte multe care se simt bine in situatia data. Ah, ca in rest evit sa cumpar una sau alta, da, corect, daca ar fi doar dupa ce consum eu, multe multe companii ar da faliment. Si imi e de ajuns foarte putin sa boicotez un magazin pentru intotdeauna, de exemplu.


 578. 578

  Părerea mea e că e util să lupţi pentru orice nedreptate, mai ales când de pe urma acelei nedreptăţi beneficiezi tu. Vezi, parcă-mi stă rochia în gât -- vorba vine -- atunci când ştiu că a cusut-o un copil. Parcă mă uit şi la telefon şi-mi vine să dau cu el de perete când ştiu că are costuri de producţie de maxim 100 de euro, muncitorul câştigă 50 toată luna, iar eu îl iau din magazin cu 500 de euro. Iar rochia nu mi se pare îndepărtată de mine, e lipită de mine, la fel cum nici Chevron nu mai e îndepărtat de mine din moment ce otrăveşte apa pe care eu o beau. În lumea de acum, nu ştiu dacă mai e ceva îndepărtat de noi. Nenorocirile ălora pot fi ale mele mâine din moment ce aceleaşi câteva companii deţin tot. Şi tare mi-e că ne vom trezi prea târziu.

  Nu ştiu când au ajuns încercările unora de a repara ceva pe lumea asta să fie privite ca ridicole. Nici nu văd ce e de priceput în exploatarea copiilor, în abuzuri, în sclavia modernă. E vorba de vreo subtilitate culturală? Zice pe undeva tradiţia din Bangladesh că e ok să pui copii în fabrici la 50 de grade?

  Ştiu că discursul meu pute unora a socialism, dar, aşa cum am mai zis, stadiul în care am ajuns e dincolo de capitalism, e canibalism. Şi nu e doar pentru ăia mulţi şi mici, de acolo, de departe, e şi pentru noi.

  Apoi, e şi ipocrizia. În lumea occidentală, dacă ridici tonul la copil, eşti judecat. Dar dacă foloseşti produse rezultate din abuz e ok. Deh, nu se-ntâmplă în ograda noastră, nu ne priveşte. Numai că, helas, ogrăzile nu mai sunt aşa de separate cum ne-ar plăcea să credem. Copiii noştri sunt rupţi din soare, trebuie ţinuţi în puf. Dar puful ăla e mânjit de sângele altora.

  Scuzaţi dacă am o doză de tragic peste limitele admise, dar mă cam ia capul când mă gândesc la toate alea.


 579. 579
  Morringain:

  Nora, daca ar fi sa ai de ales intre a fi mancata si a manca, ce ai alege? Sunt extrem de cinica, dar eu stiu foarte bine ce as face. Si vrei sau nu sa admiti, asta e normalul. Inclusiv muncitorii aia de acolo ar face la fel cu tine, daca situatia ar fi inversata. Si da, Gigi pentru mine e mai important decat tot restul copiiilor de pe planeta. Sunt rea? Asta e 😀

  Nu, nu ma simt responsabila de ce se petrece acolo. Sunt produse pe care eu nu le servesc in primul rand din cauza de calitate (nu pun pe mine nimic chinezesc si nici in casa nu am chinezarii). Singurele lucruri ar fi poate componente din telefon si/sau laptop, dar cum laptopul e facut in Germania si telefonul in Japonia, n-am idee precis si nu cred ca trebuie acum sa pornesc o cruciada pentru asta.


 580. 580

  Morringain, hai să fim serioşi. O hanţă, un laptop nu sunt esenţiale supravieţuirii. Sunt mofturi, nazuri. Că a ajuns să ne doară în cur de orice cu condiţia să avem noi un surplus, nu o necesitate, e cam grav, cam nasol şi cam departe de pretenţiile de civilizaţi pe care le avem. Ne acoperim ochii şi urechile.

  În rest, nu ştiu cum reuşeşti tu să te fereşti de chinezării din moment ce şi cele mai ok branduri sunt produse acolo. Ah, şi să nu crezi că dacă scrie „made in italy” înseamnă că tot procesul a fost în Italia. Posibil ca doar etichetarea să fi fost făcută acolo. 😀 Plus că dacă e made in china nu înseamnă neapărat că e de proastă calitate. Şi Armani produce în România şi n-am auzit vedete care să se plângă că le-a intrat rochia la apă.

  Nu la atitudinea mamelor mă refeream -- e de înţeles ca ele să-şi dorească ce e mai bun pentru copiii lor -- ci de atitudinea societăţii. Hiperprotectoare cu membrii ei, nepăsătoare faţă de alţii.

  Şi dacă tot se reduce treaba la a mânca şi a fi mâncat, atunci să nu ne mai deranjeze nici imigraţia. Deh, am mâncat destul de la ăia, le-am impus destule abuzuri, acum au venit şi ei să mânânce de la noi. Cinstit, nu?


 581. 581
  Morringain:

  Nora: laptopul meu nu e deloc un moft, lucrez pe el 😀 Si eu nu am cine stie ce pretentii de civilizatie, n-am avut-o niciodata. Ce propui, oricum, sa devin activista sau sa renunt la laptop si/sau telefon? 😀

  Ma feresc pentru ca fac foarte putine cumparaturi, cel putin in comparatie cu ce e aici. Nu stiu daca cheltuim pe an toti mai mult de doua sute de lire pentru haine. Sa nu mai spun ca eu cumpar lana si tricotez ca babele si mai nou vreau sa-mi iau masina de cusut, ca nu e nicio filosofie, daca vara-mea se da mare creatoare de moda o rochie simpla pot sa-mi fac si eu 😀 In rest, ce mai am electric sau electronic prin casa majoritatea sunt facute in Europa. Sa stii ca aici (si in Italia, mai ales in Italia) se fereste lumea ca de moarte de produse chinezesti.


 582. 582
  Morringain:

  Nora, cand ai mancat tu de la lumea a treia? 🙂 eu niciodata. Si n-am nimic impotriva imigratiei legale. Cu aia ilegala am eu probleme, pentru ca riscam sa ajungem ca navele alea indoneziene cu cateva sute de persoane la bord ajunse pe fundul oceanului.


 583. 583

  Morringain, eu nu vreau nimic de la tine. :mrgreen:
  Tu ai redus chestiunea în termeni de nevoi primare, nu eu. 😀
  Iarăşi, eu vorbeam de atitudini generale, de tendinţe de consum, nu de ce faci tu-n gospodăria ta. 😀 Eşti departe de a fi regulă. 😀 Ce aş vrea eu? Mai mult awareness, mai multă presiune din partea cumpărătorilor şi guvernelor pe companii.

  Repet, cum s-or feri, nu ştiu. De pildă, n-am auzit ca iphone să nu vândă în UK sau în Italia. Şi pe el scrie frumuşel „made in china”. 😀 La fel şi pe rochia de pe mine, luată de la Promod. Nu e Elie Saab, dar nici porcărie nu e, e de mase, na. (mă uitai intenţionat) Nu e poliester, e in, e ok croită, nu am niciun reproş să-i fac. (sau oi fi eu mai puţin exigentă, cine ştie?)

  În rest, felicitări pentru că eşti atât de pricepută şi atât de puţin dependentă de branduri. Serios vorbesc.


 584. 584

  Morringain, eşti sigură că n-ai mâncat de la lumea a treia? 😀
  Păi, nu cumva parte din bunăstarea occidentală se datorează jefuirii lumii a treia? 😀 Că doar n-au avut colonii doar să se laude cu ele, că doar nu exploatează resursele altora doar aşa, de florile mărului. 😀


 585. 585
  val_one:

  Morringain, nu în astfel de termeni se pune problema, a mînca sau a fi mîncat. noi, ca indivizi din lumea asta ceva mai privilegiată, nu avem niciun beneficiu din exploatarea copiilor din lumea a treia, din otrăvirea mediului din aceleași zone. marile corporații nu vor împărți niciodată profitul lor cu mine sau cu tine, ba chiar au și tupeul de folosi subterfugii pentru a nu plăti impozitele aferente imensului lor profit.

  nouă tot scump ne vînd acele produse, economiile făcute pe seama exploatării amărîților ăia le intră doar lor în buzunar. dacă o legislație restrictivă și eficientă i-ar impiedica să practice acest tip de sclavie modernă, fii sigură că asta nu ne-ar afecta financiar cu nimic pe noi, individual. le-ar mai reduce lor ceva din profit, fără a-i falimenta.


 586. 586
  val_one:

  Nora, mai nou, olarii din Horezu vînd ceramică de Horezu Made in China. poate nu știai. 😆


 587. 587

  Val_one: 😆 Nu ştiam. Li se pare mai cool? Sau de ce? Au înlocuit cocoşul cu dragoni? 😀


 588. 588
  Morringain:

  Nora, sunt oricum prea individualista pentru a face mai mult decat un comentariu doua, deci de activista nu-s buna. Plus ca, mostenire din alte vremi, daca vine cineva si-mi zice „trebuie” fac pe dracu in patru si fac invers. Sau, ma rog, ce-mi vine mie sa fac.

  Iphone-ul poate e o exceptie, habar n-am. N-am stat sa vad exact cate s-au vandut. Chestia e ca foarte multa lume nu se omoara dupa ele, unii nici macar nu au telefon. Uite, consortul. Le uraste, are unul vechi de zece ani, a costat zece euro si e tot timpul inchis si aruncat intr-un sertar. Mai degraba as spune ca Iphone-ul a prins in Romania mai mult decat aici. Pentru ca aici nu se omoara nimeni daca arati ca vorbesti la Iphone sau la o marca obscura sau telefonul e abia cumparat sau abia se mai tine sa nu se faca bucati.

  Si merci, am oroare de cumparat in prostie si de aruncat tot in prostie. Eu am colectie de calculatoare vechi, de exemplu. Am unul la care trebuie sa inlocuiesc placa mama si nu o gasesc, dar nici nu ma gandesc sa-l arunc si sa renunt. Al lui Gigi are vreo zece ani si a costat enorma suma de sase lire. Merge excelent pentru ce ii trebuie lui. Laptopul consortului merge pe cinci ani la noi(fiind luat de la second hand are sigur mai mult). Al meu pe doi si tot de la second e. Sunt o zgarca, ce mai 😀


 589. 589
  val_one:

  e mai comod așa, Nora. și mai profitabil. 😀


 590. 590
  Morringain:

  Val, iti inteleg punctul de vedere, dar mai mult decat sa nu cumpar nu prea as avea oricum ce sa fac. In China e statul care impune ritmul ala de lucru. Si oricat de multe valuri as face eu sau altul, chiar daca am fi zeci sau sute de milioane, guvernul chinez tot asta ar face. Uita-te la Coreea de Nord, schimburile lor comerciale sunt la minim. Face asta vreo diferenta muncitorilor coreeni? sigur nu.


 591. 591
  Morringain:

  Companiile vor cauta mereu profit si vor avea tendinta de a calca pe cadavre la propriu. Dar pana la urma e statul cel care decide daca compania respectiva isi poate face de cap sau nu. Si nu e nici macar statul meu.

  Nora, eu sigur nu. Poate englezii de acum cateva zeci de ani, si nu toti, au avut de castigat de pe urma Indiei, de exemplu. In rest, acum indienii isi primesc inapoi ce au cotizat la imperiu, MB trimite bani Indiei, indienii pot veni foarte usor aici sa munceasca, samd.


 592. 592

  Morringain, nu era faza să-ţi zică cineva „trebuie”, era să simţi tu că aşa e.

  Poţi căuta cifre, apple n-o duce deloc rău acolo.
  Eu l-am luat pe al meu astă-toamnă şi plănuiesc să-l ţin cel puţin la fel de mult ca pe prăpăditul de nokia, vreo câţiva ani. 😀 L-am luat mai mult pentru net (aveam net şi pe antichitate, dar dura totul o veşnicie, nu mă puteam loga pe nimic etc) şi poze. În rest, fan gadget-uri nu-s. Hainele, cărţile şi cosmeticele rămân păcatul meu, mâncare nu arunc (nici nu prea iau :D). Mă gândesc să-mi cumpăr un kindle ca să nu mai iau cărţi de hârtie, dar nu ştiu cum mă voi obişnui, pe monitor nu-mi place neam să citesc cărţi. Reciclez, merg mult pe jos şi cu transportul în comun, chestii obişnuite, fac duş, baie foarte rar, pe care le poate face oricine.


 593. 593
  val_one:

  nu, Morringain, nu statul impune sclavia din fabricile corporațiilor străine și autohtone de acolo. statul doar o permite prin legislația proastă și dezinteres pentru propriul popor. să nu uităm că imensa majoritate a industriei este comasată în zona liberă a Chinei. bun, e adevărat că au apărut zeci de mii de fabrici și făbricuțe private pe tot teritoriul Chinei care au, sub ochiul îngăduitor al statului, același regim infernal, aproape sclavagist, de muncă.

  bănuiesc că asta voia să spună Marcel, pentru partidul comunist chinez muncitorii ăia sint prea mulți, n-au decît să crape muncind.


 594. 594

  Morringain, infrastructura nu e de când eşti tu pe acolo. Nu e nici de acum 10 ani. Şi când te holcobezi la o catedrală poleită cu aurul ălora, poţi spune că ai mâncat de la ei. 😀 Pentru că aurul ăla a produs alte lucruri, care au dus la dezvoltarea altora şi aşa mai departe. E un lanţ al investiţiilor şi cred că e departe de a fi fost „amortizat”.


 595. 595

  În clipul de mai sus, din ce spun ăia, legislaţia prevede în China salariu minim. 74 de dolari parcă. Inditex nu-l plătea.


 596. 596
  Morringain:

  Nora, sunt puncte de vedere diferite si nu cred ca o sa ne convingem niciodata. Totul e bine daca nu ne paruim. Si nu cred sa se ajunga pana acolo. Dupa kindle nici eu nu ma omor, cartile in forma fizica vor ramane asa pentru o perioada mare de timp, un kindle se poate strica iremediabil maine.

  Val, nu cred ca e asa. Uite, in Costa Rica desteptii de acolo (citeste guvernul) au decis acum mai bine de o suta de ani sa se produca peste tot in tara lor doar banane, cafea si indigo. Pentru ca la momentul ala pretul era mare. Au transformat totul sa-si puna in aplicare planul, taranii de acolo au pamant, dar produc banane sau cafea si nimic altceva. Normal ca United Fruit i-a exploatat. Dar s-au pus singuri, prin conducatorii lor si nu numai, in pozitia asta. Rezultatul: oamenii de rand produc fructe pentru export si in rest mor de foame, spre oportunismul marxistilor maiestri in ale vorbelor „ce rau e occidentul”.

  Eu as vrea sa vad cum e sa fie China in locul Americii ca hegemon. Ma rog, in acelasi timp un pic ma sperie perspectiva.


 597. 597

  Nu ne păruim, Morringain. Eu tot cred că suntem fiinţe civilizate. :mrgreen:
  Cât despre hegemonia Chinei, nu mă mână aşa rău curiozitatea că îmi doresc s-o văd în acţiune. 😀
  Rezumând, că fac eu critica Occidentului şi a politicilor corporatiste, că spun că ce avem acum nu mai e capitalism, ci o dictatură a cartelurilor, nimic din toate astea nu înseamnă că-mi doresc comunism, că sunt fan Chavez sau Rusia sau mai ştiu eu ce. În bine şi-n rău, sunt nenumărate nuanţe şi tonuri de gri. Că sunt nostalgică după timpul când puteai fi mic antreprenor, când spiritul de iniţiativă, un capital şi munca îţi erau de ajuns, fără ca legislaţia să-ţi dea ţie-n cap şi să-l protejeze pe gigant, asta e altă treabă.


 598. 598
  Morringain:

  Nora, nu vorbeam de tine, stiu ca nu esti fan Chavez (ce personoi oribil a fost si asta!), vorbeam in general de cei de stanga care isi doresc sa vina chinezii la putere, deasupra SUA. Pentru ca in momentul ala ei vor fi cei mai afectati. In sfarsit vor trebui sa puna osul la munca! 😀

  Cat despre sistemul nostru, sigur ca nu-i perfect si ca inainte era mai bine. Si poate sa mai fie asa, dar nu cred ca asta o sa fie la nivel de intreaga planeta.


 599. 599

 600. 600
  Morringain:

  Dar in acelasi timp, dispar un pic. Somnul de frumusete (am baut un pahar de Bailey’s, simt cum isi face efectul :D)


 601. 601

  Of, materialul ăla e tendenţios încă din titlu. N-am intrat pe gazeta aia de Colorado niciodată, dar mi-e deja clară orientarea ei.
  Titlul putea la fel de bine să fie „It begins: pedophiles call for the same rights as heterosexuals”.
  Pedofilia nu cred că va fi vreodată „legalizată”. Din simplul motiv că implică minori. Chiar dacă nu presupune violenţă, e vorba de fiinţe lipsite de discernământ. Mai ales că tendinţa e de accentuare a protecţiei şi drepturilor copilului.
  Apoi, văd că citează „doi psihologi” de nu ştiu unde şi dau declaraţiilor lor o pondere de parcă ar fi un curent de opinie general. O fi adevărat că pedofilia nu poate fi vindecată, dar asta nu înseamnă că vor legaliza comportamentul pedofil. Cu alte cuvinte, fiecare poate avea fanteziile lui, dar nu şi le poate pune în practică.
  Deci, după mine, nu e decât o altă încercare grosolană de a asemăna militantismul gay cu pedofilii şi de a-l lipsi, prin asta, de legitimitate.


 602. 602
  Morringain:

  Nora, poate. Dar tacaniti care vor sa legalizeze pedofilia sa stii ca exista. Si de oameni ca astia imi e frica. Ti-am povestit de una din certurile imense cu tata, acum ani in urma? A aparat cu succes pe unul care a violat pe fetita de sapte ani a concubinei lui. Nu stiu exact detalii, dar era asa de convins ca fetita aia l-a sedus pe asta care avea in jur de 40 de ani ca nu i-am vorbit cateva luni. Si desi mi-ar fi fost tare usor sa ajung avocat acasa (ii cunostea pe toti din barou, deci suma de platit ar fi fost automat mai mica), mi-a fost imposibil sa nu ma gandesc ca o sa ajung si eu apar pedofili.


 603. 603

 604. 604
  Raj:

  Sarutmana, buna seara ! Am scapat de belea, am fost judecat pentru lovire si ultraj. M-a scos din sarite unul dela primarie. Imi facuse niscaiva aproponturi de spaga. Eu nu dau spaga , ca ma simt prost. Oricum ma simt prost si fara sa dau spaga. Judecatoarea m-a judecat in litera dar mai ales in spiritul legii. I-a spus aluia de la obraz sa-si retraga plangerea. Tre sa-i dau 5000 de euro. Creca am scapat ca mi-ati tinut pumnii. Dra Nora, cand faceti baie, faceti baie goala ? Costelus mananca din oala…


 605. 605
  Raj:

  Dna Morri, aveti ochi de tataroaica. Asta e si mai infricosator. Chiar daca sunt frumosi…


 606. 606
  Morringain:

  Raj, n-am, ca-s culoare incerta (nici verzi, nici gri, nici caprui, nici galbeni, ci o combinatie de toate, probabil sa reflecte corcirea) si nemigdalati. Si pentru mine nu-i infricosator, ci trist 🙁


 607. 607

  Că sunt ţăcăniţi nu mă îndoiesc. Dar şanse nu cred să aibă.

  Nu mi-ai povestit de cearta aia, da, pare cutremurător. Dar nu cred că poţi fi obligat, ca avocat, să preiei cazuri pe care nu le doreşti. Poate doar dacă eşti desemnat din oficiu.

  Cică „I shall argue that the inability of a child to consent in a full sense to sexual interactions is not sufficient to rule out pedophilia”! Atunci cam ce-ar putea fi suficient „to rule out”? 🙄 „Consider the issue in the light of the child’s retrospective consent as an adult to the earlier encounter”?

  Mda, clar e plin de ţăcăniţi. Adică există infracţiuni precum seducţia, când e vorba de adulţi şi vaccinaţi, şi ăştia visează la „retrospective consent”?!


 608. 608

  Raj, venişi!!!! Ce rahat ai făcut atâta timp!

  Nu, Raj, fac îmbrăcatădracu’! Mă spăl pe mine cu tot cu haine, dau cu gel de duş, dau cu ariel, două-ntr-una!


 609. 609
  Morringain:

  Nora, zi drept ca te dai doar cu Ariel, sa faci economie 😀

  Da, e plin de tacaniti. Din pacate cred ca se ascund in miscarea homosexualilor si le dau prilej habotnicilor sa se impotriveasca la tot. Si mai sunt si multe exemple de gay declarati care au adoptat copii ca dupa sa-i violeze 🙁


 610. 610

  Morringain, 😆 😆 Da, şi balsamul e rufe e pe post şi de balsam de păr. coccolino!

  Ei, aşa se pot găsi exemple şi de cupluri straight care au adoptat şi au abuzat de copii. Ba chiar de părinţi naturale care-şi nenorocesc copiii. Habotnicii s-ar împotrivi oricum că de-aia-s habotnici, au şi ei o sfântă misiune şi o luptă de purtat pe lumea asta.


 611. 611
  Morringain:

  Nora, sigur ca poti gasi exemple de peste tot. Numai ca astia, de exemplu, http://www.dailymail.co.uk/news/article-480151/Gay-couple-left-free-abuse-boys--social-workers-feared-branded-homophobic.html au fost primii gay in UK care au adoptat copii, abuzul lor a fost stiut si totusi ignorat de frica etichetei de homofob.

  Ma gandesc ca fiind primii parinti adoptivi gay au fost selectionati dupa numeroase „examene” si totusi, chiar si in conditiile in care ar fi fost rezonabil sa se astepte la priviri indiscrete mai mult decat in cazul altora, tot nu s-au putut abtine.


 612. 612

  Morringain, acolo văd că erau foster parents, nu adoptivi. Nu că ar conta.
  Da, e clar un caz de abuz de corectitudine politică, iar autorităţile au acţionat ciudat de la început. Nu ştiu cum de nu le-a ridicat suspiciuni faptul că au cerut să primească numai băieţi, pretextând că de fetiţe nu se pot ocupa.


 613. 613
  Morringain:

  Nora, pe unii i-au adoptat, pe altii i-au luat doar in foster. In total au fost 18 copii abuzati. Cred ca comunitatii LGBT i-ar fi util sa se delimiteze net de invidizi de genul asta. Din pacate n-am vazut asta pana acum. Probabil sunt prea prinsi cu alte lupte sa-si dea seama.


 614. 614

  They looked after 18 children in only 15 months.

  Between them, the couple abused four boys aged between eight and 14.

  Wathey, 42, was jailed for five years in June last year after being convicted of four counts of sexual activity with a child and one offence of causing a child to watch sexual activity.

  Faunch, 33, received a six-year jail sentence after he was found guilty of five charges of engaging in sexual activity with a child and two of taking indecent photographs of a child.

  Din câte ştiu, în 2005 a intrat în vigoare legea adopţiilor gay în UK. Faptele ăstora au avut loc în 2003, 2004. Sau aşa am dedus, din moment ce în 2003 au primit aprobarea de foster parents.
  Oricum, pedepsele mi se par prea mici pentru gravitatea faptelor.


 615. 615
  Raj:

  Ce rahat sa fi facut atata timp, dra Nora ? Mai mult am scos. Ce va costa sa-mi spuneti ca faceti baie goala ? Va pup dulce si racoritor. Dna Morri sa nu fiti trista, 1Q sufla mucii in batista. Dra Alexa, puneti-va cu burta pe carte ! Danny calca in strachini sparte………. Era sa fac oleaca de puscarie. Parca am mai zis ca am facut puscarie ca am vandut motorina sarbilor cand a fost cu embargoul. Mare gresala a facut Constantinescu… Voiam neaparat sa stiti ca sunt fost puscarias. N-am nica de ascuns. Tre sa-i dau libidinosului de la primarie, bani. I-oi da.


 616. 616
  Raj:

  Cine-i Dan Alexa ?


 617. 617
  Morringain:

  S-ar putea sa ma insel eu atunci, am citit in alta parte ca au fost primul cuplu gay din UK care au devenit parinti adoptivi. Si da, pedepsele sunt ridicol de mici.

  Raj, lasa-ma sa fiu trista mai degraba 😛


 618. 618

  Adicătelea l-ai bătut, Raj? 🙄
  Goală fac, Raj, goală, că doară n-oi fi bolnavă la cap să fac îmbrăcată.


 619. 619

  Morringain, de cazul Sophie, al cărei tată -- austriac -- i-a omorât mama -- româncă după ce ea îl ameninţase că divorţează şi că îl acuză şi de abuz asupra Sophiei, ai auzit?
  Există pe net un jurnal al ei, pe care l-a ţinut adunând tot ce-i spuneau copilul şi bunica legat de comportamentul bizar al tatălui.
  El a fost condamnat la închisoare, câţiva ani, nu prea mult, dar n-a pierdut custodia copilului. Acum, fetiţa e la bunicii paterni, iar bunicul patern l-a abuzat la rândul lui pe tată. E un coşmar toată povestea şi e incredibil cum autorităţile austriece au lăsat copilul în mâna lor. Bunica maternă tot încearcă, dar e cam greu pentru că fetiţa nu e cetăţean român.


 620. 620

 621. 621
  Raj:

  L-am pocnit, dra Nora. M-a sfidat. Eu nu-s bataus, dimpotriva. A avut martori. La primarie nu-l inghite nimeni. Ma bucur ca sunteti goala la dus, ca faceam si io neste exercitii de imaginatie. Pe Dna Morri nu mi-o imaginez trista, pupaias ochii ceia de tataroaica, nemigdalati. Un sfat: cumparati incaltaminte medicinala de la „doctor Batz”. Ma veti pomeni. In toate orasele sunt doua , trei magazine cu astfel de incaltaminte


 622. 622

  Raj, de obicei, încălţămintea medicinală e urâtă cu spume. 😀 O fi aia de la doctor Batz o excepţie? 🙄
  Salut-o pe Vali!


 623. 623
  Morringain:

  Nora, nu, nu am auzit, merci ca mi l-ai aratat. Mda, legi si tribunale idioate. Bunica materna sigur nu are sanse daca nu e si cetatean roman. Dar si daca ar fi fost, tot nu cred ca avea, vor considera ca a trait in Austria si nu o vor lasa sa plece. Apropo de cazul asta, stii ca in America violatorii au dreptul la custodia copiiilor nascuti din viol?

  Raj, eu prefer sa-mi omor picioarele si sa nu mai pot face un pas (si merg mult) decat sa renunt la tocuri 😀 am si eu o boala cu pantofii 😀


 624. 624

  Nu ştiam, Morringain. Multe idioţenii pe lumea asta. Câtă putere are un amărât de spermatozoid, chiar şi „implantat” cu forţa.
  Iar despre Sophie, chiar dacă n-o dau bunicii materne, tot cred că i-ar fi mai bine în grija statului decât la pedofilii ăia criminali. 🙁


 625. 625

  Cele mai „medicinale” încălţări pe care le am sunt nişte şlapi de la Scholl. Dar nu-i iau decât la plajă. 😀


 626. 626
  Morringain:

  Nora: evident ca i-ar fi mai bine in orfelinat, daca la bunica romanca nu se poate; nu neaparat spermatozoidul ala are putere (ca de obicei barbatii normali la cap dupa divort nu primesc custodia copiiilor decat in cazuri rare), e pur si simplu o scapare a legii, care ar trebui rectificata urgent.

  Corect, incaltamintea medicinala e urata cu spume. Si ma face doar egala in inaltime cu consortul, pe cand cu sandalutele n-am decat 1,87 😀


 627. 627

  Mda, eu ar trebui probabil să pun tocuri de 17 ca să fiu egală cu colocatarul. 😀 Dar lasă, compensăm prin alte „înălţimi”. 😛


 628. 628
  Morringain:

  Nora, pai s-ar putea sa fie de aceeasi inaltime cu al meu (1,79). Doar ca eu sunt ditamai calul si cu tocuri il fac sa para pui 😀


 629. 629
  Raj:

  Are de 3 luni incaltaminte din asta in magazinu ei, Vali. Nu-i urata deloc. Eu am 3 sandale, de fapt papuci. Pentru noi marlanii , au putine modele. Pentru doamne , au multe. Poate gasiti modelele care sa va placa, pe goagal. Ii transmit maine salutarile, ca acu doarme rascacarata.


 630. 630

  Morringain, da, cam aşa e, cam cât colocatarul tău. 😀 doar că mai slăbănog.

  Raj, am priceput. 😀


 631. 631
  Raj:

  Erata: pentru mine marlanul, ca dl Danny, dl 1Q, dl. Junghiul, dl Danny, dl Costi, dl, Marcel, d-l Danny, nu-s marlani…


 632. 632
  Raj:

  Erata la postarea dnei Morri. Poate iapa, nu val, ca dna Morri e fata , nu baiat. In fine, iapa pur sange,na…


 633. 633
  Raj:

  cal, nu val. Iar a inversat siameza asta toanta, tastele…


 634. 634
  Raj:

  Creca dna Nasta le soileste la ora asta. Face nani, na… ………….. Dna Nasta doarme din pricina fusului. .. Imi vine s-o pup pe Dra Val. Nu stiu daca se cade, daca nu-i prea repede….


 635. 635
  Morringain:

  Nora, al meu e mancau foarte. Si inca e slab rau pentru cat mananca 😀

  Raj, in generala mi se spunea „fata aia cat un cal”. De aia am spus si eu la fel, ma conformez etichetei 😀

  Cand mi-aduc aminte ce rele erau fetele in generala, acum imi vine sa rad, dar pe vremea aia era foarte serios. Am avut un coleg de clasa care a emigrat in Germania si s-a intors intr-una din vacante. Si eu na, curioasa sa aflu cum ii e (era in 90, n-aveam inca 12 ani) am stat destul de aproape sa-l ascult, alaturi de baieti. Fetele s-au tinut deoparte. Dupa una a tinut special sa-mi spuna ca ar trebui sa am grija, sa nu mai fiu asa curioasa, ca par o curva lesinata dupa baieti. Mai aveam putin si o luam la bataie.

  Doi ani dupa, aceeasi binevoitoare mi-a spus ca eu sigur o sa fiu violata, ca imi legan soldurile ca o, ati ghicit, curva. Dupa generala se mira ca n-o mai salut. Ghiciti ce a ajuns? Preoteasa. I se potriveste ca o manusa rolul, cred 😀


 636. 636
  Raj:

  Multe preotese is curve. Se razbuna ca pochii lor le insala… Dar ce-o face Dna Ana ?


 637. 637
  alexa:

  mă pun, Raj, de la anul. 😀


 638. 638
  alexa:

  îmi fac permis la biblioteca județeană, recitesc materia din cei trei ani de facultate, îmi transfer și cele 20 de credite din anul patru. mi-am făcut planuri deja.


 639. 639

  Morringain, vezi, de-aia e încă nevoie de feminism. 😀 Să nu te mai facă idioatele curvă când stai de vorbă cu cineva, să nu mai creadă cineva că e treaba lui dacă-ţi legeni şoldurile. 😀


 640. 640
  alexa:

  ăsta e cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. în seara asta m-am întâlnit cu o prietenă și numai am râs. până m-au durut obrajii.


 641. 641

  Alexa, eşti harnică rău dacă permisul de la BCU nu mai e de ajuns. 😀 Bravo!


 642. 642
  alexa:

  ce-i aia BCU?


 643. 643
  Morringain:

  Biblioteca Centrala Universitara. Nora probabil se referea la varianta de Cluj, cum s-o numi.

  Nora, nu stiu daca pentru atata lucru e nevoie de feminism sau trebuia eu sa invat the hard way sa nu mai ascult ce spun proastele 😀


 644. 644

  Credeam că şi în Cluj se numeşte la fel, Alexa. Ba chiar am clădirea în cap, nu e cumva lângă Casa Studenţilor?


 645. 645
  alexa:

  are un nume biblioteca aceea, numai că nu știu care. 🙄
  nu am mai fost pe acolo de un an. e foarte mică.


 646. 646
  alexa:

  ba da, e aproape, într-o clădire albastră care până anul ăsta a fost decanatul. acum s-a mutat un pic mai sus, pe Pasteur.


 647. 647
  alexa:

  decanatul, nu biblioteca. nu știu ce o să se întâmple cu ea.


 648. 648

  Hm, nu părea aşa mică. Dar na, tu ştii mai bine.


 649. 649
  alexa:

  aia nu-i a noastră, Nora. 😀


 650. 650

  Ah, da, stai că medicina nu ţine de UBB.


 651. 651
  alexa:

  e biblioteca universitară Lucian Blaga


 652. 652
  alexa:

  își poate face permis acolo oricine dacă plătește 50 de lei, dar durează o veșnicie până îți găsesc cărțile.


 653. 653

  Nu au sistem informatizat?


 654. 654
  alexa:

  și nici nu au orice fel de cărți.


 655. 655
  alexa:

  probabil nu. o prietenă aștepta acolo în jur de 40 de minute și nu s-a dus doar o dată.


 656. 656
  Morringain:

  Cum adica sa-ti gaseasca cartile? Pai nu le cauti tu singura de pe raft? Bine, in Romania n-am avut niciodata nevoie sa merg la biblioteca universitara, deci habar n-am cum e, orice carte care trebuia citita imi era imprumutata de colegi in schimbul rezumatului cartii respective.


 657. 657
  alexa:

  nu, morringain. 😀
  nici nu ai voie în sala cu rafturi.
  mie mi se pare mai eficient să-ți caute cartea bibliotecara pentru că ea știe cel mai bine ce cărți are și cum sunt aranjate. plus că multe se rătăcesc și pierzi prea mult timp căutându-le.


 658. 658
  alexa:

  plus că mai e și problema furtului. ai putea foarte ușor să-ți strecori câte cărți vrei sub geacă dacă nu te supraveghează nimeni. 😀


 659. 659
  Morringain:

  Mda, aici cartile au toate sistem de bare si nu poti iesi cu ele daca nu le-ai imprumutat pe bune. Cat despre cautat bibliotecara, nu, imi place sa mi le caut singura, n-ai idee cate alte carti interesante am descoperit pe langa 😀


 660. 660

  Morringain, la noi te duci şi îţi cauţi singură codurile alea. Alea le dai bibliotecarei şi ea îţi aduce cărţile.
  Nu ştiu cum o fi la aia naţională, sper să fie ca la voi, ar fi mişto.
  Pe de altă parte, pe la bibliotecile institutelor culturale la care am fost, e ca la voi. Şi mi-a plăcut tare.


 661. 661
  alexa:

  în orașul meu se duce bibliotecara după carte, ți-o scanează și ți-o dă acasă. la UMF te duci tu după carte, că sunt numai vreo 4 rânduri de rafturi, și acelea scurte. nu știu cum o fi la cea de aici. o să aflu în toamnă.


 662. 662
  alexa:

  1Q petrece ceva timp pe la bibliotecă. știe mai bine ca mine cum merg treburile.


 663. 663

  Da? Se duce şi la periodice? 🙄


 664. 664
  alexa:

  e în anul doi la doctorat, Nora.


 665. 665

  Credeam că l-a terminat deja. În ce şi-l dă?


 666. 666
  alexa:

  asta nu știu. 🙄
  treaba lui.


 667. 667
  Seva Tudose:

  ok.astia de la camping au internet si pot sa scriu pe laptop ! Va sarut pe toti !


 668. 668
  Seva Tudose:

  dar sunt….(nu sunt) la subiect !


 669. 669
  Morringain:

  Pai da, devine o placere sa tot stai in biblioteca. Eu stateam cu orele pe acolo. Adevarul ca libertatea aia de a citi orice carte dintr-o multime imi lipseste.


 670. 670

  Unde eşti, Seva? Te sărutăm şi noi! 🙂


 671. 671
  Morringain:

  Salut, Seva 🙂 da mai e cineva la subiect? 😀


 672. 672
  Seva Tudose:

  Sunt in munti dusa cu duhul,deja baui 3 mihito ! gata ma duc la o nocturna la bazinul de inot ! V-am spus ca pe fereastra vezi raul curgand zgomotos ?


 673. 673

  Super, Seva! Seara frumoasa la inot!


 674. 674
  Morringain:

  Distractie placuta, Seva! 🙂

  Noapte buna restului, eu ies 😀


 675. 675
  Stefania:

  Morringain,
  Mie nu cei sarmani imi fac sila. E un cerc vicios(incultura,violenta in familie,lipsa strictului necesar) care duce la salbaticie, la dezumanizare sau cum spuneati dumneavoastra la „a manca sau a fi mancat” si tiganul nu se lasa papat cu una, cu doua. Scuipa, injura,arunca cu pruncul, fura, plage de tremura camasa pe el daca e prins,omoara,si, eventual, sfarsesti tu in falcile lui. Mie imi inspira o mila enorma stadiul la care cei mai multi din ei ajung. Apoi, avem tiganul bogat si incult, indiferent la conditiile de trai ale celorlati, aici e tupeistul dumneavoastra!, e smecher, e infumurat, e violent, pericuos si rau pana-n maduva. Mie de asta mi-ar fi sila daca nu mi-ar fi asa frica. Ce ma doare este ca tiganii nu sunt prosti. Daca treci peste straturile de jeg si de paduchi si ii analizeti un pic, dau dovada de o inteligenta peste medie ca natie,din pacate, prost canalizata.O buna educatie de multe ori inseamna un acut sens al moralitatii. Asta au mare nevoie tiganii ( printre o mie de alte lucruri)-o doza buna de moralitate.Asa cred… M-am intins mult si imi cer scuze. Romana mea este cam ruginita si imi cer scuze si pentru asta. D-l CN, sa traiti, sa infloriti, fara numar!


 676. 676

  Ştefania, şi la ce supermarket se găseşte moralitatea asta?! Că aş vrea şi eu câţiva băniciori!

  Dar lasă, spune-mi şi mie, nu-i aşa că la naştere, între caracterele femeilor şi bărbaţilor nu-i nicio diferenţă şi că doar contextul social ulterior le face atât de diferite?!


 677. 677
  Morringain:

  Stefania,

  Eu nu vad saracia ca fiind indeajuns pentru tot ce spui tu acolo. Altfel am vedea si alte persoane facand exact la fel. Pe cand sunt si multi saraci cinstiti si care nu vor incerca sa omoare, fure, insele. La tigani e vorba de insasi cultura lor. Asa fac de la bulibasa pana la ultimul dintre ei. Sigur, fiind o comunitate ierarhizata, grosul merge la bulibasa, dar asta nu-i exonereaza pe cei de la baza si nici nu le justifica actiunile, tot asa cum un lup omega parte dintr-un haitic care ataca o turma de oi nu e mai putin vinovat de atac si nici nu i se justifica altfel actiunea (bine, in afara de foame, lupii chiar au o justificare, saracii) decat cea a lupului alpha.

  Tu argumentezi, poate fara sa stii macar, urmand o teorie a conflictelor care spune ca cine a suferit un rau va face si el rau. Totusi, asta nu se aplica la tigani. Oricat i-ar fi discriminat romanii de-a lungul timpului, reactia lor distructiva e mult mai exagerata decat era cazul. Si nu se intampla doar in Romania. In UK nu mai vorba de foarte multa vreme de discriminare fatisa si consistenta (vezi mai sus, pedofilii dovediti beneficiaza de inchis ochii din partea autoritatilor de frica etichetei de homofob). Si totusi fac absolut la fel, fie ca au cateva sute de ani acolo, fie ca abia au coborat din avionul de Blue Air sau cel de Wizzair. Nu e dintr-un sentiment de inferioritate si/sau suferinta comportamentul asta asocial, e dintr-un sentiment de superioritate si din puterea pe care ti-o da lipsa moralitatii (pentru ca trebuie sa recunoastem ceea ce occidentalii au uitat: regulile, fie ca sunt impuse de altii sau sunt auto-impuse te limiteaza si te fac sa devii mai slab). In timp ce altii respecta legea, ei sunt mai smecheri si nu se lovesc de asta. Deci care sunt victimele?

  Cat despre romana, eu nu prea o mai vorbesc de mai bine de zece ani. Deci e foarte ruginita si a mea.


 678. 678
  Morringain:

  Ah, si trecui peste prima ta formulare. Nu am sila de sarmani, Stefania, le doresc sa isi depaseasca conditia, daca asta vor, pentru ca se poate. Sigur, sunt piedici multe, dar nu sunt de netrecut. Sa nu crezi ca eu sunt vreo bogatoaica. Personal n-am fost niciodata. Ah, ca am avut strabunic foarte bogat sau am rude care acum invart milioane de euro, crede-ma, nu mi-a adus niciun beneficiu. Intr-un fel, cred ca nici nu vreau sa devin super bogata, vreau mai degraba o viata linistita, fara zgaltaieli majore.

  Am sila insa de efectele negative pe care le produc unii cu buna stiinta si total gratuit (citeste fara o cauza obiectiva). Cum sa poti tolera asa ceva?


 679. 679
  Raj:

  Sa nu le plangem de mila tuturor saracilor. Unii chiar o merita. Saracii „adevarati” sunt putini. Nesansa, boli, ghinioane… Parca v-am mai povestit de „saracul” ala cersetor care bea numai bere adevarata, fermentata in sticla. Bere fabricata in Germania, la mama ei.


 680. 680
  Raj:

  Unde trebuia sa pun ghilimelele, la saracii sau la adevarati ? Le pun unde vreau io pana la urma… Ma cam doare fix in pula, de ghilimele, de aia, aia…


 681. 681
  Raj:

  Zgaltaielile majore erau in luna de miere, dna Morri. Sper ca nu vatz gandit la ce mam gandit io, ganditiva ca a erupt Krakatoaul in luna de miere, na…


 682. 682

  Şi ce dacă, Raj? 😀 O fi auzit vorba mamei mele „sunt prea săracă pentru a cumpăra lucruri ieftine”. 😀
  Vezi, dacă lua bere ieftină şi proastă, după aia se îmbolnăvea, trebuia să dea bani pe medicamente, aşa că ieşea mai scump la final. 😀


 683. 683
  Morringain:

  Nora,

  neah, a gresit, ca sa-ti mearga doar bine (sa nu te imbolnavesti, sa eviti depresia care-ti vine cand te gandesti ca esti cersetor, etc.) trebuie sa bei doar sampanie. Asa cu berea n-a rezolvat mare lucru 😀


 684. 684

  Morringain, hai că berea are şi vitamine. 😀 Ajută şi rinichii… 🙄

  Şampania e prea de fiţe, ar trezi invidia celorlalţi cerşetori, poate ar fi chiar exclus din tagmă, să nu uităm că nevoia de apartenenţă este şi ea una importantă.

  Uite, pe fraţii ăia gemeni (parcagii în aparenţă), care şi-au luat bmw-uri (evoluând rapid de la un scuter pe care mergeau amândoi, başca nişte lăzi, v-am mai povestit de ei), sunt sigură că cerşetoarea de alături (care-mi cere fix 50 de bani pentru că mereu e ziua ei săptămâna viitoare, e nebună, nu mincinoasă, mai şi zice că ei nu-i trebuie felicitări, ci bani) nici nu-i mai bagă în seamă. 😀


 685. 685
  Raj:

  Tutu morti matii de siameza cretina ! Adineaoarea mia sters un comment irepetabil. Stiu ceam scris dar nu pot sal redau in forma initiala. In plus, fimea mia zis sa nu mai stau langa ea ca put a cacat. Or fi sarit niste stropi ca am vidfanjat si azi dumineca dar cacatu nu asteapta si tre sa fac bani pentru fitele ei. Cat de curand o voi lua sa asiste la o vidanjare, in zona cu vile de lux, cacat de soi, na. Dna Seva, imi cer scuze daca am sarit calu si sper ca nati citit prezentu comment. Mie dor de dna Ana, Nasta. Chiar si de betivanu de conu Danny, de her 1Q. Dra Nora, da dna Ana pe unde se preumbla ?


 686. 686
  Raj:

  Si eu as trage pa goarna niscaiva bere, dar nam voie de la doctora de familie. Cica aia nu, aia nu. Poate mio si interzice sa ma fut, na… Scuze iar dna Seva. Dra Nora, sami ziceti daca am exagerat cu vulgu


 687. 687
  Costeluş:

  Nu-mi place berea, e amara. Ca Nora. 😀


 688. 688
  Raj:

  Punei niste miere. Asa face nevastamea. Ungeo si pe Dra Nora cu miere


 689. 689
  Raj:

  Unge-o cu mujdei, na…


 690. 690
  Raj:

  Ca sami fiti dragi, v-as unge pe toti cu cacat, dar nu se poate asa ceva…


 691. 691
  Raj:

  Ai amutit, ha ? Va las io pe toti fara replica, cu gurile cascate !


 692. 692
  Nastasia:

  Nu-s de acord să ne ungi. Ne uniformizezi, ne distrugi personalitatea. Aceeaşi culoare, aceeaşi aromă…Poate doar dacă alegi sortimente diferite pentru fiecare, ungere personalizată, cum ar veni.


 693. 693
  Raj:

  Sarumana Dna Nasta. Asezativa linistita caci va ung cu chaneluri. Dar de ceati lipsit asa mult ? Dnu Danny, dv. cand va aruncati in piscina, va aruncati cu tot cu petul de bere ? Io ma arunc cu nevasta in tandem. E indicat ca petul sa fie gol, dnu Danny, caci poate fi folosit ca colac de salvare…


 694. 694
  Raj:

  E adevarat ca unii la Braila isi spala ciorapii la piscina cu sapun Cheia ?


 695. 695
  andreea:

  adevărul e că una e caca-ul uscat în prealabil la soare, alta diareea proaspătă. acceptabil mi se pare și răhățelul (căcuță, cum zicea o amică) de bebeluș neînțărcat.


 696. 696

  Găinaţii de porumbel sunt corozivi. Aşa se zice… 🙄


 697. 697
  andreea:

  ia, că pun la Provence II niște poze din leagănul cu căpițe.


 698. 698
  val_one:

  ooo, domnu Raj! bine-ați revenit! și învingător, pe deasupra. 🙂


 699. 699
  Raj:

  Sarumana Dra Val ! Nu prea invingator, am avut parte de-o judecatoare un pic nonconformista sa zicem. D`aia ziceam eu de spiritul legii. Tre sa-i dau martafoiului niste bani. Mi-a mers la inima postarea dnei Andreea. Apologia cacatului, ce mai…


 700. 700
  val_one:

  dar poate era mai eficient dacă-i aranjați primarului ăla șpăgar un flagrant cu ajutorul DNA. nu poate, sigur era.


 701. 701
  Raj:

  Va intrebasem de dna Ana, dra Nora. Daca nu-i sicret… Nu ne-ati spus nica de bucataria frantujilor, ca aia britanica e de tot rahatu…


 702. 702
  val_one:

  nu-i niciun sicret, domnu Raj. Ana are foarte multă treabă zilele astea.


 703. 703
  Raj:

  Dar nu e vorba de primar, ci de un sef de serviciu, de birou. Asa a zis si judecatoarea. Nu m-am putut controla si i-am imprastiat pinioanele pe jos (lucrarea dentara). M-a scos din sarite ranjetul, slugarnicia, tupeul, duhoarea gurii. Eu si la medic am dat bani dupa operatie, nu inainte. Recunosc ca am dat. Doctorului care mi-a operat fata , i-am dat ceva bani dupa o luna


 704. 704
  Raj:

  Aha ! noi nu avem treaba…


 705. 705

  Raj, nu am noutăţi de la Ana, n-am mai vorbit cu ea de câteva zile.

  Bucătăria francezilor e preferata mea. Acum, am mâncat multe fructe de mare, că na, le e sezonul şi zona. 😀 Scoici, langoustines, calamar, lup de mare, de-astea, în tot felul de combinaţii. O singură dată am luat un piept de raţă, făcut în sânge, în sos de piper verde.


 706. 706
  Raj:

  Adica de ce sa mint, nu prea a fost tupeu, doar o aluzie… Creca dnu Danny e maimutza la ora asta. Adica e bat muci


 707. 707

  M-au înnebunit toţi cu un peşte, numit rouget, nu ştiu cum îi zice în română, dacă-i zice (e mic, urât, bulbucat şi roşu, după cum îi zice şi numele), dar n-am mai apucat să-l încerc.


 708. 708
  Raj:

  Sosul ala de piper se freaca cu unt ? Ca si nevastamea face. Daca o sunati, spuneti-i ca o pup direct pe coltul gurii, ca prea a lipsit…


 709. 709

  Eşti răutăcios, Raj. 😀 Danny doarmne, l-a epuizat căldura. Sau creează la platformă, cine ştie…


 710. 710
  Raj:

  Pai daca e mic, urat , bulbucat, tre sa fie ca dnu Boc, scuze dna Nasta


 711. 711

  Cred că da, Raj. Era bun, oricum. Într-o seară, scoicile nu erau doar în vin, erau şi în calvados, mai aveam puţin şi mă-mbătam doar mâncând. 😀


 712. 712
  Raj:

  De doua ori am fost rautacios. Si in privinta dlui Boc. Nu se rade de defectele fizice, de boli. Iar am fost cretin…


 713. 713

  Boc nu e bulbucat. Parcă nici aşa urât nu e. :mrgreen:


 714. 714
  junghiul:

  Frumos leagănul cu capițe, Andreea.

  O săptămână frumoasă , vouă!


 715. 715
  Raj:

  Cum sar zice, ne trimete salutari din varfu capitei, dnu Junghi. Ii trimit si io salutari din mijlocu actiunii in care ma desfasor, cum alminteri ? Azi ii voi da banii aluia de la primarie ca sasi repare gura. Voi adopta o atitudine degajata, plina de zambete. Asta oficial. Neoficial is cacat la cur, umilit in ultimu hal de un spagar nenorocit. Daca nu-l paleam, eram io castigat. Deci oficial mi-e bine…


 716. 716
  Raj:

  Dna , Dra Nora, nu-i bulbucat, dar nici nu trebuia sa se salte pe varfuri la poza aia de grup. Parca statea pe poante ca balerinele. Nu-mi plac barbatii fatalai, cu sprancenurile tunse, cu lac incolor pe unghii. Barbatu tre sa fie ingrijit, cu o igiena intima desavarsita, cu pantofii lustruiti. Nu-mi plac fatalaii…


 717. 717
  Raj:

  Inca va mai zic: purtati sandale de sezon dela dr. batz, medicinali si ma veti pomeni. La barbati ma refer, ca pe femei nu le pot face sa inteleaga. Daca s-ar putea, fiicele evei ar umbla si pe plaja cu toace cui, Danny e la cap hai-hui…


 718. 718
  Raj:

  Dra Nora, am permisiunea sa va pup pe pleoape ?


 719. 719

  O ai, Raj, o ai. 😀


 720. 720

  O săptămână mirobolantă şi ţie, Junghiul.


 721. 721
  Morringain:

  Am vazut o foto de la o nunta in beserica si ceva mi s-a parut ciudat. Mai nou in loc de paine sfintita se dau piscoturi sfintite? Era mireasa cu ala in gura parca picata dintr-un film porno 😀


 722. 722

  Merg mai bine cu şampania. 😛 Parcă şi la catolici, sunt nişte chestii aşa rotunde, oarecum ca nişte fursecuri.


 723. 723
  Morringain:

  Nora, astea nu erau rotunde, de asta am zis porno. Arata exact ca savoiardii 😀

  Iar la catolici e ostia, asa rotunda a fost dintotdeauna.


 724. 724

  Am priceput, Morringain.


 725. 725
  Raj:

  La catolici , miresele-s rotunde… Berea, domle, berea. O irlandeza m-a imbatat pin 91 de mi-am borat si matele. Ca doar doamnele vomita ingenuu…


 726. 726
  Morringain:

  Nu toti irlandezii sunt catolici (desi procentul celor ne-catolici e intr-adevar mic) si nici toti catolicii nu-s irlandezi, Raj 😛

  Si da, irlandezii le au rau de tot cu bautura. Am fost la niste prieteni, el irlandez si politai si ea japoneza si fosta politista. Eu, consortul si japoneza impreuna toata ziua (am ajuns la 11 la ei si am plecat la 10 seara) nu cred ca am baut mai mult de o sticla de vin impreuna, iar consortul si o bere mica. In schimb amfitrionul a baut vreo trei sticle de bere, doua sticle de vin si la sfarsit si niste whiskey. Da sincer acum, consortul meu parea mai aptiguit decat el 😀 Si stiu, sunt o barfitoare si mai si tin contul altora 🙄


 727. 727

  Morringain, în Galway ai fost vreodată? E mişto?


 728. 728
  Danny:

  Ce s-a mai discutat pe aici. N-ati stat locului o clipa, si pe 40 grade voi tot comentati. Eu am inceput sa tampesc de caldura, si am o lene de a scrie………………..

  Sa incep cu Raj. Dragutule, ce citesc eu la tine, ma cam pune pe ganduri. Aflu de la tine ca ai facut puscarie! Nu e bine deloc, nu stiu cum te descurci cu cazierul. Ai o mare pata.

  Deci, tu ai facut puscarie furand motorina si vanzand-o la sarbi, pe perioada embargoului. Asta se petrecea prin anii ’90, cand tot se vorbea la tv de comertul ilicit cu combustibil pe Dunare, noaptea la lumina semilunii, sau pe timp urat, pentru a nu fi vazuti de potera cand treceati cu barcile pe malul sarbesc.

  Inseamna ca ai fost prins si dat pe mana legii, arestat si incarcerat. Nu-mi place deloc ce aud de la tine. Eu sunt corect, cinstit si sunt total impotriva furturilor, a speculei. Sunt un fel de M. Robbespierre, (nu exagerez ca el) in viata mea n-am furat un capat de ata.

  E o problema aici: de 1 an de zile ne-ai spus, si ai facut dovada virtuala, ca tu esti un om slabanog, uratel, timid, cinstit si cu foarte mult bun simt. Pai, un om timid si cinstit nu fura niciodata, Raj. Nici macar nu se gandeste sa fure ceva, indiferent ca-i de la stat. Asa s-au imbogatit peste noapte cei ce se afla in conducerea guvernelor si a institutiilor statului, numai ca la o scare incomensurabil mai mare decat ai furat tu motorina, pana ai fost prins. Daca nu erai prins, acum erai si tu primar, prefect, printr-un minister sau presedinte de C.J. Apoi, omul care fura de la stat este invatat sa dea spaga, deoarece in arta furatului, trebuie sa-ti platesti colaboratorii, altfel nu faci nimic, dai kiks de prim adata. Deci, tu esti obligat, chiar daca nu-ti place, sa dai spaga pentru a putea fura in continuare, sau pentru a obtine niste privilegii. Asta e o lege nescrisa la hoti, ei o au in sange, in gena, de multe ori este ereditara.

  Deci, Raj este cinstit sau hot?

  Ma intreb, Cosa o fi si el hot? Asta de la cine a furat? Vedeti voi, asta poate fi un motiv pentru care Raj si Cosa nu-si pun poze aici, in ciuda insistentelor mele si nu numai. Eu n-am ce ascunde, astfel mi-am pus zeci de poze. Urmeaza…………………………..


 729. 729

  Pfiu, Danny, cum i-ai depistat tu! Ce ne-am fi făcut fără tine?!


 730. 730

  Şi fix de tine le era teamă lui Raj şi lui Cosa! Ştiai tu de ce făceai pe câinele comunitar! Pardon, poliţistul!


 731. 731
  val_one:

  Danny, instalează-ţi neapărat aer condiţionat. sfatul meu. 😛


 732. 732

  Oare punctele alea multe de la final înseamnă că e în colaps?


 733. 733

  Săracu’ a leşinat în timpul investigaţiei. Cred că se uită mult la Sabah.


 734. 734
  val_one:

  tot ce se poate, Nora. 😆


 735. 735

  A luat o supradoză de plugginuri.


 736. 736
  Nastasia:

  Ei, că n-a fost să fie Danny contemporan cu Terente! Nicio şansă n-ar fi avut tâlharul! Şi Brăila ar fi fost templul cinstei şi virtuţii.


 737. 737
  val_one:

  pe stomacul gol, fără apă.


 738. 738

 739. 739

  Şi sunt sigură şi că măsurătorile ar fi fost făcute cu mult mai multă rigoare…


 740. 740

  Acum văzui. Cică „in ciuda insistentelor mele si nu numai”. Ba e cam „în ciuda insistenţelor mele şi numai ale mele”. Că nimeni altcineva nu mai trage de oameni să se legitimeze.


 741. 741
  Danny:

  Raj, spui ca ai fost judecat pentru lovire si ultraj impotriva unui functionar spagar-corupt de la primarie. Mare greseala ai facut, dar mare de tot, deoarece te putea costa, pentru a doua oara, lipsa de libertate. Mare noroc ai avut, deoarece judecatoarea a dat dovada de clementa in cazul tau, vazand ca tu ai mai facut o data puscarie pentru furt de motorina. Nu e bine deloc, Raj, ce aud de la tine, daca spui adevarul, bineinteles.

  Hai sa vezi unde ai gresit: bun, ai dat peste un functionar corupt, sunt cu miile in Romania, si din cauza lor suferim noi, populatia, dar cum dracu’ sa lovesti tu un functionar chiar in mijlocul primariei, cu martori cu tot??? Pe tine nu te duce capul deloc, Raj? Nu te-ai putut abtine, deoarece l-ai mirosit a fi corupt, arogant, etc, de acord cu tine, dar nu trebuia sa-l lovesti in primarie, cu alte cuvinte, acasa la el. Ori il loveai in afara spatiului primariei, fara martori, apoi inventeai tu ceva, ori ii insceneai un flagrant cu ajutorul DNA, asa cum bine a zis si Valonash. Ar fi fost cel mai intelept din partea ta sa faci acest lucru.

  Asa, ce ai rezolvat? Te-ai multumit sa-i futi una in gura idiotului de functionar, tu ai trecut prin momente grele, la un pas de puscarie pentru lovire cauzatoare de…………dinti sparti, sau de dracu stie unde o fi incadrat judecatoarea cazul, si tot n-ai scapat, deaorece trebuie sa-i dai idiotului 5000 euro!

  Baiatule, tu dai peste 200 milioane lei unui spagar corupt, pentru ca pe tine nu te-a dus capul cum sa actionezi in cazul respectiv??? Adica, tot el, coruptul -- spagar a castigat, iar tu, cinstitul, ai pierdut, fiind cat p-aci sa faci si puscarie.

  Eu te mai intreb ceva, ca in primul comentariu: tu esti timid??? Pai, daca esti timid, cum ai indraznit sa-i futi una in gura functionarului, oricat de corupt ar fi??? Sunt niste chestii care se bat cap in cap.

  Tu stii cum arata un om timid? Nici n-are curajul sa mearga pe strada.


 742. 742

  Of, mai terminădracu’, Danny!


 743. 743
  Ana:

  Bună lunea, oamini dragi! 🙂


 744. 744
  val_one:

  cu tine e mult mai bună, Ana! 🙂


 745. 745

  Bună, bună, Ana! 🙂 Că doar ce întreba onor Raj de tine!


 746. 746
  Ana:

  Întrebă Raj de mine? E, o fi făcut recurs la memorie.

  Val,

  Numa’ să nu fie mai caldă. 🙂


 747. 747

  A întrebat chiar de mai multe ori. 😀


 748. 748
  Danny:

  Da, fetelor, degeaba faceti voi misto de mine, dar stiti prea bine ca eu am dreptate. Stati linistite, eu tin in continuare la Raj, imi este tare simpatic, dar nu mi-a placut ce am auzit despre el, de la el.

  Iar tu, Nora, stii prea bine ca eu am dreptate, si esti in mare parte in asentimentul meu, cu alte cuvinte, imi semeni. In multe privinte imi semeni, tocmai de aceea ma tot mir, unde naiba vezi tu ca nu rezonam aproape deloc? De fapt, un raspuns ti-am dat in aceasta problema.

  Referitor la Cosa, mi-as dori sa-l cunosc mai bine. Nu vreau sa ma interpretati si sa-mi spuneti ca l-am facut hot, deoarece n-am nici o dovada. Eu doar am intrebat, pentru simplul motiv ca el recunoaste tot timpul ca e smecher, iar eu de smecheri sunt plictisit.

  In alta ordine de idei, Cosa e baiat destept, se observa acest lucru, ca are fixurile lui, este o alta problema, si-l apreciez pentru acest lucru, pana la un punct, pe care, daca il depaseste, dracii il iau.

  Stii ce inseamna sa fii obiectiv, Nora? Inseamna ca atunci cand tin la tine, Nora, sa te critic in momentul in care observ ca tu ai gresit, si sa tin in continuare la tine.


 749. 749
  Nastasia:

  Obiectiv e monitoru’ lui Ghermănuţî, credeam că e lămurită chestiunea.


 750. 750
  val_one:

  ce faci, Danny, tastezi ca vîntul, foloseşti degetele pe post de pale de ventilator? 🙄


 751. 751
  Danny:

  Referitor la discutia in contradictoriu dintre Nora si Morii, sunt de partea Norei. Inca o dovada in plus, ca rezonez cu Nora.

  Stai linistit, Nora, ca nu te perii, nu sunt genul, in schimb, observ ca ai dreptate, iar cu prima ocazie cand gresesti, as fi in stare sa-ti dau cu peria in cap, nu sa te perii frumuos pe par.

  Sunt atat de puturos, din cauza caldurii, incat n-am chef sa intru in detalii, dar niste explicatii trebuie sa dau pe aici.


 752. 752
  andreea:

  Danny, Danny…
  încă n-ai învăţat să nu mai crezi tot ce povesteşte lumea pe aici…
  tu n-ai auzit de fabule, pilde şi cimilituri?

  dacă tu şi cu mine, de pildă, 🙂 spunem adevărul şi numa’ adevărul, în permanenţă, ca nişte adevăraţi maniaci, asta nu înseamnă că e singura variantă posibilă de coabitare virtuală.

  bună dimineaţa, Ana! 🙂


 753. 753
  junghiul:

  Concluzia analizei se regaseste in motto-ul blogului.


 754. 754
  junghiul:

  ohh! Bună să-ți fie inima, Andreea!


 755. 755
  andreea:

  ce „ohh”, junghiule? ce-ai păţit? te-a înjunghiat vreun gînd? 🙄

  bună şi a ta să fie, neînjunghiată. 🙂


 756. 756
  alexa:

  eu spun adevărul și numai adevărul aici 🙄


 757. 757
  Ana:

  Şi ţie, Andreea! 🙂


 758. 758
  andreea:

  😆 😆 😆 Alexa cea dulce…


 759. 759
  junghiul:

  Mă săgetă dorul de locurile alea…


 760. 760
  Danny:

  Val, la 336, ma ataci serios, probabil fiind tare enervata si suparata pe mine. Iti raspund asa:

  1 -- Eu nu atac sub centura, sau pe la spate, dimpotriva, atac frontal cu lancea sau sabia. Numai oamenii lasi ataca sub centura. Imi pare rau ca nu ai observat acest lucru la mine. Ai dat un exemplu cu Raj, n-ar fi trebuit sa faci acest lucru. Si Nora m-a acuzat odata cu acest exemplu. Inutil, deshumezi amintiri cadaverice si putin cam josnic. Dar eu va iubesc in continuare.

  Cat despre Costelush, nu mai pot eu ca nu ma citeste, pe asta nu l-am bagat niciodata in seama, daramite sa sar la gatul unuia, care la 120 kg., nici gat nu are.

  Masculul alfa? Ai zis-o si tu la nervi. Te inteleg.


 761. 761

  Şezi blând, Danny.


 762. 762
  Ana:

  Nora,

  Ajustezi Caragiale?!


 763. 763

  Mai bine te-ai pieptăna, Danny, că uite, ţi s-a pleoştit freza de la căldură.


 764. 764

  Ajustez, Ana, ajustez. 😆


 765. 765
  val_one:

  nu te atacam, Danny ce-ţi veni? mă duelam cu tine în adevăruri, că tu ne-ai aruncat mănuşa. 😛

  ţi-am deomonstrat că şi noi avem adevăruri şi-s mai tari şi mai ascuţite decît ale tale. 😀


 766. 766
  Ana:

  Doamne, apără-ne de adevăruri, că-n rest ne descurcăm noi!


 767. 767
  Danny:

  Te inteleg, Andreea, dar mie nu-mi place, nu ma simt bine sa traiesc in afara adevarului. E prea multa minciuna in jurul nostru. Imi place sa spun lucrurilor pe nume, de aceea sunt receptionat ca atac din senin si lovesc sub centura. Nu e adevarat, cine are ochi si minte sa observe, observa.

  Asa cum spun despre Junghiul acum, ca el este tipul de om las, caruia ii place sa atace indirect. Este singura chestie care nu-mi place la el, este las, asa ii este firea. De multe ori, bunul lui simt este anulat de lasitate in fata oamenilor prea corecti si cinstiti.

  Si ce ar trebui sa cred acum, Andreea? Ca Raj a mintit cand a spus ca e timid si cinstit, sau cand Raj a spus ca a facut puscarie pe merit? Aud???


 768. 768

  Danny, ajunge cu giumbuşlucurile. Ia, vezi că e timpul de nani acolo la tine, te-a obosit cursa asta a adevărurilor.


 769. 769
  val_one:

  🙂 că bine zici, Ana!


 770. 770
  andreea:

  auuu, Dannyyyyy! nu mă trage de păăăăăr!!
  MAMA BLOGULUUUUUUI! Danny mă baAAAaate! 😥 😥


 771. 771

  Danny, dă-i drumul Andreei de ur-gen-ţă! Am zis!
  Şi treci la tine în cameră! O vorbă să n-aud! La nani!


 772. 772
  Ana:

  Ia şi stativu’ cu perfuzia şi dă-o mai tare. Hai, My bonnie is over the ocean, My bonnie is over the sea…


 773. 773
  val_one:

  calcă-l pe picior, Andreea. sigur e desculţ. 😆


 774. 774

 775. 775

  Vedeţi că acum se enervează, se încordează şi-i sare branula. 😆


 776. 776
  Danny:

  Nu te bat, Andreea, si nici de par nu te trag. Imi esti draga si nu-ti fac asa ceva.

  Nora, am momente cand imi vine sa arunc cu peria lui Raj dupa tine. Stii prea bine ca am dreptate, iar tu, de olteanca incapatanata si orgolioasa pana la D-zeu, ce esti, te fofilezi in propriile adevaruri. Ia mai taci tu dracu’ din gura, si recunoaste macar in gand cat adevar pot sa zic.

  Ia uite, maxima la Ana: „apara-ne de adevaruri……..” Iti place sa fii mintita frumos, nu-i asa? Oricarei femei ii place lucrul acesta.

  Da, te-oi minti frumos, dar numai in intimitate, urato! Pentru ca asa vrei, asa imi pot asigura succesul in fata ta.

  Cum dracu’ sa stau c-o mincinoasa langa mine, sa-mi apar spatele, cand in loc de periat frumos si lin, ma voi trezi cu un cutit in spate???


 777. 777
  andreea:

  auzi, Danny, da de ce, atunci cînd am traversat eu aiurea şi am luat amendă, m-ai certat şi mi-ai zis că trebuia să-l îmbrobodesc pe poliţai? adică să spun poveşti, să dau ochii peste cap, să mă rog în genunchi, poate chiar să fac sex cu el, Doamne păzeşte!… carevasăzică, tot pe căi din astea ilicite şi inedite.

  vezi, nici tu nu umbli cu dreptatea în par tot timpul!


 778. 778

  Danny, mă plictiseşti. Ajunge. N-ai tu cum să-ţi „asiguri” niciun succes pe aici.


 779. 779
  junghiul:

  Doamne ce-mi place să atac indirect! Piezișșșș! Nu mă pot stăpâni…
  Apoi îmi place să dispar! Cui să-i placă de mine? La naiba!


 780. 780
  junghiul:

  Ah, pardon! Tusei!


 781. 781

  Junghiul: 😆 😆


 782. 782
  val_one:

  inedite sînt căile Domnului. 🙄


 783. 783

  Danny, şi vezi că nu-mi place deloc misoginismul tău. Jet, vorba lui AN!


 784. 784
  Danny:

  Fetelor, va place sa va mint? Vreti minciuni de la mine? Ma tem ca ma plictisesc mintindu-va. Multe dintre voi sunteti copile, inca.

  Mai am sa-i dau un raspuns Nastei, de acum cateva zile, dar dupa ce mananc, daca n-oi adormi din picioare, de cald ce este si de burta lenesa.


 785. 785
  andreea:

  adevărul e că, eu junghiuri centrale şi anunţate n-am pomenit. întotdeauna sînt într-o parte şi te mai iau şi prin surprindere.


 786. 786
  Ana:

  Danny,

  Eşti inimaginabil de prost. Adică baţi spre retard.

  Vezi, de-aia nu te fute nimeni. Şi nici nu te-ar fute. Cât despre alte forme de relaţionare, nicio moleculă de şansă. Nimic nu pricepi.


 787. 787

  Nu te grăbi, Danny. Mai ales că te şi balonezi uşor. N-aş vrea să pierzi de tot contactul cu pământul, să te ridici spre tavan şi acolo să te facă harcea-parcea ventilatorul de la lustră.


 788. 788

 789. 789
  Ana:

  Păi, Nora, gata cu menajamentele.

  Cui i-a fost dor de mine, să reconsidere dorul, că sunt într-o fază în care nu menajez pe nimeni.


 790. 790
  Danny:

  Andreea, pentru ca amenda pe care ai luat-o a fost o prostie, pentru ca toti oamenii traverseaza neregulamentar, iar tu, din cauza neatentiei si a supararilor tale, nu l-ai observat pe politai, care de abia astepta sa faca rost de ceva bani pentru a creste in ochii sefului lui. Acea amenda putea evitata cu mare usurinta de tine.

  Si, pentru ca multe legi in Romania sunt hoate, nu sunt in spiritul legii, sunt in spiritul hotiei. Mi-a parut rau de tine ca ai luat aiurea amenda, d-aia te-am si certat.

  Cat au putut sa fure niste mizerabili de politicieni 24 ani, fara sa fie judecati, iar tu, sa primesti o amenda total aiurea?


 791. 791
  junghiul:

  Brrr! Ventilatorul de la lustră îmi amintește de ghilotina lui Robespierre. Brrr!


 792. 792
  Danny:

  Ana, dovedesti, pentru a nu stiu cata oara, ca esti o nesimtita! Daca te abtineai, cu siguranta castigai mai mult in fata unora d eaici. Sunt sigur ca de la caldura ti se trage. Ia peria din capul Norei si perie-te singur cu ea. Reusesti?

  Junghiule, nu crezi c-ar fi mai bine sa pui o reteta culinara indirect? Crezi ca poti face lucrul asta? Ai fi cineva, un macelar de isprava.


 793. 793

  Ei, lasă că e fan. Nu se compară mai devreme cu drăguţul de Maximilien?


 794. 794
  Ana:

  Nu, Danny, nesimţită am fost până acum fiindcă te-am tot legănat în aproximări ca să nu te doară. Eu asta am crezut întotdeauna despre tine şi-am tot încercat să trec cu vederea tâmpeniile tale. M-am gândit că te-oi molipsi şi tu de ceva eleganţă de pe la omenii de pe-aici. Aş!

  Chiar nu mai vreau să-ţi văd porcăriile intruzive pe nicăieri, aşa că-ţi spun în faţă că vorbeşti numai şi numai prostii.


 795. 795
  andreea:

  ne, ne, ne, Danny, chestia e că ori eşti cinstit de tot, ori ba. altfel, fiecare are bariera lui, pe care o împinge mai încoace sau mai încolo, în funcţie de caracter şi temperament. x consideră că nu trebuie să plătească o amendă, y că poate da şpagă, z că poate face afaceri ilegale. şi tot aşa. nicidecum să nu se înţeleagă că aş fi mama cinstei de pe planetă. v-am mai zis -- fur dulciuri ori de cîte ori am ocazia. 🙄


 796. 796
  Danny:

  Andreea, am avut ocazia sa fur dulciuri, dar n-am facut-o. Apoi ar trebui sa stii ca nici un om nu este cinstit 100%, si nici hot 100%. Nu exista extreme atat de extreme nicaieri in lume. Dar 80%-90% poti fi cinstit sau hot.

  De ce toate acestea? Pentru ca omul este subiectiv, si cand vrea sa faca ceva bun, maret in viata, sau dimpotriva, sa faca rau, in toate actiunile sale se impierdica de el insusi!


 797. 797

 798. 798

  Nu mai pooooooot! Taci! Taci! Taci!


 799. 799
  Danny:

  Nu, Ana, vorbesti doar sa te afli in treaba, o sucesti ca sa-ti iasa, dar nu-ti merge, deaorece te cunosc mai bine decat te cunosti tu pe tine insati. Pe mine ma doare la tine uneori atunci cand suferi de canicula, creierul tau ti se dilata la maximum, si vezi toate lucrurile denaturat. Tot din cauza caldurii excesive ma mai doare la tine prostia de care dai dovada in unele din situatii.

  Vezi ca de multe ori te caracterizeaza acea melanco-blegeala, provenita din lipsa de experienta de viata, si din trairile tale cu capul cufundat in paginile revistei tale. Iar nesimtita ai fost si acum cand ai venit aici sa aiurezi, in loc sa-ti bati capul cu problemele tale.

  Eleganta? De la cine? De la oameni lasi, care o pun in viata piezis? Nu, formalismul acestora il detest.

  De te-ai ridica tu la nivelul prostiilor mele, ce simtitoare de toate cele te-ai face!


 800. 800
  Morringain:

  Va distrati in front fara mine, vad 😀


 801. 801
  Danny:

  Iar tu, Nora, nu te mai caca pe tine atata, si recunoaste cand te lovesc cu adevarul in fata. Chiar nu poti sa mai renunti din oltenismul asta pagubos al tau? Nu poti, ca-ti este intrat in sange.


 802. 802

  Danny, la nani. Serios îţi spun. Să fii prost e una, să ţii s-o demonstrezi prin fiecare comentariu e cu totul altceva. Şi e obositor al dracu’. Azi ai demonstrat-o cu prisosinţă.


 803. 803
  Danny:

  Tu dispari, cine dracu’ sa se distreze cu tine?


 804. 804
  Ana:

  Danny,

  Hai, pa, că te-am băgat prea mult în seamă. Rămâne cum îţi spusei. În veci n-ai avut ceva măcar interesant de spus. Aberezi c-o poftă demnă de cauze mai satisfăcătoare. Îţi recomand să nu vorbeşti cu mine. Cu toată grija-ţi recomand. 😀


 805. 805

  Nu, Danny. Chiar eşti un bou fără seamăn. Mă loveşti cu altele, nu cu „adevărul”.
  Ţi-am mai zis: învaţă să pierzi. Pe aici, pierzi încontinuu aşa că îţi va prinde bine. Nu convingi nici pe dracu’ de nimic.


 806. 806

  Morringain, ne distrăm al dracu’.
  Danny poate fi amuzant o vreme, până când are pretenţia -- manifestată agresiv -- de a fi luat în serios. Atunci se schimbă treaba.


 807. 807

 808. 808
  val_one:

  ce să-i facem, Nora? tu l-ai sfătuit la timp să meargă la culcare. nu te-a ascutat şi uite consecinţele.


 809. 809
  Danny:

  Nora, mananci cacat la greu, cu polonicul. Pai, daca incepem sa ne facem prosti pe aici, unde am ajunge? Pe blogul Norei, bineinteles.

  Cand gandesti diferit de ceilalti esti considerat prost. Asta e mintea ta, Nora. Ce dracu vrei sa-ti zic?, ca esti proasta? Este chiar plictisitor.

  Apoi eu nu sunt sigur daca tu stii ce inseamna a fi prost. Dar a vorbi despre acest lucru, tine mult si de nesimtire.


 810. 810
  Morringain:

  Nora, drept, lipseau ghilimelele din comentariul meu. Ma gandeam ca se subintelege. Mea culpa 🙂


 811. 811

 812. 812

  Nu ştiu, Val, ce să mai facem cu el. L-am sfătuit, dar aşa face el pe viteazu’, crede că poate mai mult şi poftim! buf! de fiecare dată.

  Ana: mişto, nu îi ştiam.


 813. 813

  Morringain, uneori, involuntar, desigur, chiar e distractiv. 😀
  Acum nu e una dintre dăţile alea.


 814. 814

  Mi-e dor de 1Q. 🙁


 815. 815
  Morringain:

  Nora, eu am renunt demult sa ma mai distrez la asa ceva. Totul are o limita dracu.


 816. 816
  Danny:

  Nora, atat tu cat si alte proaste de pe aici, mai noi sau mai vechi, se stiu ele care sunt, ati inceput sa mancati cam tot ce mancau si ceilalti prosti si nesimtiti de pe Pandora’s, chestia cu amuzamentul. De fapt, voi nu veniti cu argumente, ci improscati cu noroi, atat cat va permite capul. Si voi ce vreti acum? Sa va perii? Nu, nu o fac, aveti pe altii care o fac. Eu doar va spun, nu la toate, repet, cat sunteti de penibile si de proaste, atat! Nu este suficient?


 817. 817

  Bine, ne-ai spus!
  Acum, pijămăluţa, rudotelul, periuţa de dinţi, papuceii şi la nani!


 818. 818
  val_one:

  îl prind eu sub pahar, Nora, tu vino cu penseta şi cu pliciul. 😀


 819. 819

  Vin, vin, Val_one. Îi pun şi-un urgo la gură. Că e oră de linişte şi poate visează urât.


 820. 820
  Danny:

  Poftim, „zat potaie”!Atat te duce capul ala de olteanca.

  Poftim, „mars catea”!, daca vrei sa fim in acelasi ton.

  Iar tu, jigodie de morri, iesi in………… , ca-mi vine sa vomit cand iti vad comentariile pe aici. Cine ti-a zis sa-ti intercalezi comentariile cu ale mele? Comenteaza la articolul tau de cacat, retarda urata ce esti!


 821. 821

  Bibiloi, ţine ţi-a spus ţie că poţi să spui oamenilor unde să comenteze? Frumuşaţă dunăreană ce eşti!


 822. 822
  Morringain:

  No comment, ca devine redundant orice comentariu 😀


 823. 823

  Ţine? Ţine?

  Ia, să cântăm cântecelul cu elefanţii, poate adormi mai repede. Zi după mine!
  Un elefant se legăna
  Pe o pânză de păianjen
  Şi pentru că nu se rupea,
  A mai chemat un elefant,
  Doi elefanţi se legănau…

  Acuma scrie tu continuarea până la 999 elefanţi. Ia să vedem, o ştii? Bibiloi scumpic!


 824. 824
  Danny:

  Fir-ai a dracului de ipocrita ce esti, ti-e dor de 1Q, nu-i asa? Sa te mai perie, sa te mai gadile si ala putin pe la subsuori, pocitanie minuscula ce esti.


 825. 825

  Mmmmm, taci tu, că-mi faci poftă!
  Zi cu elefanţii!


 826. 826
  Morringain:

  Nora, te felicit pentru rabdare 😀


 827. 827

  Morringain, este, nu? 😉


 828. 828
  val_one:

  aoleu, ce se mai zbate! o fi uitat ieri să pună mîncarea în frigider? 🙄


 829. 829
  Danny:

  Prostanaco, tu stii ce inseamna redundant? Ia uite-o, foloseste neologisme, aberanta dracului. Redundanta ti-e viata, medievalo, urato de Buzau.


 830. 830
  Raj:

  Ma simt in curu gol in fatza lu dnu Danny. In pula goala, chiar… A venit Dna Ana !


 831. 831

  Val_one: 😆 😆

  Bibiloi, da’ noi te-apreciem! Parol! Aşa de tare că te-am vrea împăiat în vitrină, lângă bibeloul cu pescarul chinez şi ăla cu câinele de vânătoare, şezând mumos pe un mileu. Să te dăm cu pronto pe rând. Nu, fetelor?
  Hai, ridică mânuţele în aer şi cântă după mine:
  Trei elefanţi se legănau…


 832. 832
  Raj:

  Imi vine sa intru in pamant de rusine…


 833. 833

  Raj, contrabandistule, venişi! Că murea Danny de inimă ra.


 834. 834
  val_one:

  da, chiar eu l-aş lustrui zilnic acolo, Nora. 😀


 835. 835
  Raj:

  Si asta inca nu-i totul, dnu Danny. Mai am si alte pete negre in trecutul meu…


 836. 836

  Raj, eu zic să stai ca la proctolog în faţa lui Danny. Îţi face un examen mintenaş. Din pură pasiune, nu de altceva.


 837. 837
  alexa:

  mie nu mi-e dor de el. se vede în ochii mei 😯


 838. 838

  Nu se vede. Eu văd doar o brăţară, cred. 🙄 Da’ te cred pe cuvânt.


 839. 839
  Raj:

  Am ajutat sarbii, dra Nora. Fiti intelegatoare va rog. Noroc ca americanii au bombardat spitalele sarbesti, ca alminterea ii invingeau bolnavii sarbi…


 840. 840

  Raj, eu n-am nevoie de explicaţii. Nu-s complet de judecată. 😉
  Glumeam, ce dracu’, doar nu sunt bibiloiu’!


 841. 841
  Raj:

  Eu il iubesc pe dnu Danny. Se vede in ochii mei…


 842. 842

 843. 843
  Raj:

  Imi vine sa dau explicatii. Nici eu nu-s libidoiu…


 844. 844

  Morringain, ce idioată! Şi mai şi insistă!


 845. 845
  Raj:

  Dra Nora, nu-i asa c-am intrebat zilnic de dna Ana ? Nu-i asa ca v-am zis ca o pup pe coltu gurii ? De ce nu citeste postarile mele ? De ce nu ma vrea ? Acu ca-s puscarias si bataus, credeti c-am pierdut-o definitiv ? Credeti c-am scazut iremediabil in ochii lu dnu Danny ? Eu il iubesc, de ce ma cearta mereu ?


 846. 846
  Danny:

  Raj, bine c-ai venit! Sper ca ai citit cum se cuvine comentariile mele adresate tie, nu ca unele dintre proastele de aici care doresc doar sa le perii si nimic mai mult.

  Ti-am facut niste observatii, care-ti prind bine in viata. Ai grija la parsivismul unora dintre femei, Raj.

  Raj, te sfatuiesc, da-le cu cacat din acela de-al tau pe la gura la unele dintre fete. Au inceput sa ti-l ceara insistent, stand chiat si in genunchi.

  Unele dintre ele il vor si pe 1Q. Iti dai seama, vor cacat si de la ala. Penibil, nu altceva.

  Raj, daca le spui tot timpul ca-s frumoase si atat, sunt in stare sa ti-l manance tot. Asa ca, ai grija cu ele, sunt parsive, unele dintre ele. Iar eu de al dracului nu le voi juca in struna, le voi critica tot timpul.


 847. 847
  Raj:

  Si daca-s uratel, de ce nu ma mai vrea dnu Danny. Noi astia uratii tre sa murim ?


 848. 848

  Nu cred, Raj. Nu e Ana aşa! Dragostea-i de nestrămutat!

  De ochii lui Danny, nu-ş ce să zic, are paie prin ei şi nici măcar nu l-am chemat pe expertul în taxidermie!


 849. 849
  Morringain:

  Nora, pai da, de fapt ea doar asta intrebare are intr-un interviu de zece minute. N-am stat sa numar de cate ori o pune, dar e jalnic de repetitiva.

  Si a avut noroc ca tipul are rabdare, dar ia sa fi fost cineva colorat ca Savage, cred ca nu mai indraznea sa mai apara la televizor in veci 😀


 850. 850
  Raj:

  Sunt urate, dnu Danny. Mai ales Dna Ana, Dra Nora, Dra Val, Dra Alexa, Dna Morri, Dna Manu sarumana !


 851. 851
  Morringain:

  Nora, ce paie ca alea-s barne de-a dreptul 😀


 852. 852
  Danny:

  Raj, n-ai scazut in ochii mei. Citeste cu atentie tot ce ti-am scris. Era mai bine daca n-ai fi spus episodul acela, dar nu-i nimic. Sunt altii care au gresit infinit mai mult decat noi si n-au patit nimic. Iar Nora, sa stii ca-mi da dreptate in gand, o simt, dar nu recunoaste, potaia naibii.

  Mai, eu nu inteleg, retarda asta de morri, chiar n-are treaba? Pleaca vis urat de aici!


 853. 853
  Raj:

  Si eu il vreau pe 1q. O fi frumos ? E frumusel dra Alexa, ca dv. il stiti …


 854. 854
  Danny:

  Raj, dupa ce citesti cu atentie tot ce ti-am scris, sa ma anunti si sa-mi ceri sa discutam. Doar noi doi, fara alte dobitoace de pe aici. Repet, nu ma refer la toate fetele de aici.


 855. 855

  În 3 min. şi 25 secunde, a pus aceeaşi întrebare de 4 ori. După aia, am cedat!


 856. 856
  Raj:

  Care episod dnu Danny ? Ala cu bataia sau ala cu puscaria ? Ca pe ala cand am batut un militian pin 82, nu l-am zis. Nici pe ala cand m-am indragostit de un hermafrodit…


 857. 857

  Raj, 😆 😆
  Nuuuuu! Să vezi acum cum face Danny pe loc, ca oaia căcăreze, un tratat despre dragoste şi deosebirile fizice dintre bărbaţi, femei, hermafrodiţi, precum şi despre tulburările persoanelor transgender.


 858. 858
  Raj:

  Numa noi 2, dnu Danny, fara uratele si pruastele astea…


 859. 859

  Nu te duuuuuce, Raj, nu te duuuuuce! Ce dacă eşti urâţel şi contrabandist!


 860. 860
  Morringain:

  Nora, mie mi-a placut asta:

  Ea: N-ati spus ca sunteti musulman!

  El: Am scris asta la pagina a doua.


 861. 861
  alexa:

  e frumușel ca maimuța asta: 😯


 862. 862

  Danny, eşti frumos! Eşti răpitor, subjugator, acaparant, fermecător, aboliţionist chiar! Îmi desprinzi retina!

  Dă-te dracu’ mai încolo!


 863. 863
  Raj:

  Cui ati cedat dra Nora asa repedea ? Nevastamea mi-a cedat dupa juma de an….


 864. 864

  Morringain, îi dădui iar drumul. Femeia aia e complet idioată. Şi nesimţită. Omul ăla e un erou, un monument de răbdare.


 865. 865

  Raj, femeie cinstită Vali! Nici nu-mi închipuiam altceva.


 866. 866
  Raj:

  Bine, bine, dar e potent macar, dra Alexa ?


 867. 867
  Danny:

  Pe primele doua, Raj. Aia cu herma… sa o povestesti diseara. O vom analiza impreuna, studiu de caz vom face. Acum am putin treaba, Raj. Ne vedem diseara la caz.

  PS : Auzi, mai da-le pe unele de aici cu cacat la gura, ca le place al dracului de mult.


 868. 868
  Raj:

  Cinstita pe reacu. A furat toata vara cirese dela vecinu… Mai sus voiam sa zic potent cu pula, nu potent financiar (1Q), ca no vaz pe dra Alexa materialista…


 869. 869
  alexa:

  Raj, 😳
  ca o libelulă


 870. 870
  Raj:

  Nu pot sa le dau cu treaba mare la gura, dnu Danny. Nu se face. Si eu vin pe disara.


 871. 871

  E gelos, Raj. De-aia face aşa urât. Ptiu!


 872. 872

 873. 873

  Cosa, te-ai ţăcănit?


 874. 874
  Morringain:

  Fara nicio legatura cu ce se vorbeste pe aici, dar mi s-a parut al naibii de amuzant 😀

  Un barbat la spovedanie ( umil ):
  -- Parinte am pacatuit !!! s-a mutat o tipa pe scara cu mine … ce mai, am pacatuit parinte …
  -- Zii fiule … zii … Dumnezeu iarta !
  -- Parinte am ajutat-o sa se mute, parinte era imbracata cu niste colanti si-i intrau parinte …
  -- Zii fiule … zii … Dumnezeu iarta!
  -- … si avea un maieu transparent … fara nimic … se vedeau sfarcurile parinte …
  -- Zii fiule… zii … Dumnezeu iarta !
  -- … si … ce mai AM PACATUIT PARINTEE …
  -- CUM fiule?… CUM?…
  -- Cu GANDUL parinte ! cu GANDUL !
  -- Canun fiule, canun … timp de o saptamana sa bei cate o galeata de apa de trei ori pe zi !
  -- …? Dar de ce atata parinte ?
  -- Atata bea un BOU, fiule.


 875. 875
  val_one:

  Cosa! 🙄

  o să crape ăsta ca broscoiul acum. 😆


 876. 876
  val_one:

  de ce, Nora? nu vezi ce bine arată? 🙄


 877. 877

  Arată, Val, arată. Nu aia e problema. 😀
  Ci că o să creadă bibiloiul de-acum încolo că e îndreptăţit să streseze oamenii cu pretenţiile lui moluscoide.


 878. 878

  Morringain: 😀


 879. 879
  val_one:

  cine-i ca o libelulă, Alexa? 🙄


 880. 880
  val_one:

  unde-aţi plecat, domnu Raj? l-aţi ascuns pe Danny, cumva?

  sau o fi plesnit el…


 881. 881

 882. 882
  Raj:

  Dnu Danny, sa nu-mi cereti sa v-o spun paia cand aveam 19 ani si de emotie nu mi s-a sculat cand am vrut sa babardesc o studenta frumoasa foc. E prea jenant… Sunteti frumos dnu Cosa. Sunteti opusul meu in toate cele …


 883. 883

  Raj, vezi că tu erai însărcinat cu buna-purtare a bibiloiului. Face cam urât, iar răbdarea mea abia se zăreşte, pe fundul paharului.


 884. 884
  Raj:

  N-am plecat, dra Val, doar ca m-am intimidat nitel…


 885. 885
  val_one:

  aaaa! trebuia să zici şi tu libeluloi, Alexa. 🙄


 886. 886
  val_one:

  bine că doar niţel, domnu Raj. da n-aveţi de ce, nici măcar niţel. 😉


 887. 887
  Raj:

  Indiferent cat de mult va supara d-l Danny, va rog insistent, in genunchi chiar, sa nu-l interziceti, Dra Nora. Oare de ce se supara cand spun pe drept ca o femeie e frumoasa ? Dv., Dna Ana, Dna Morri, Dra Alexa si cate v-ati dat imaginea pe aici, sunteti chiar frumoase. D-l Copsa e barbat bine , dar e prea orgolios, nu vrea sa glumeasca deloc. Ca sa nu zic ca nu concepe sa rada nitelus de dumnealui insusi cand si cand…


 888. 888
  Raj:

  Cosa, nu Copsa. N-a fost cu intentie. Eu chiar am un salariat pe care il cheama Nitel, Dra Val. E rrom, ca nu mai avem voie sa le zicem tigani. Eu chiar i-am zis deunazi ca e rrom, nu tigan. A zis: „rom o fi tata lu matale, sefu sau ala care se bea, eu is tigan „


 889. 889

  Raj, să ştii că am avut nişte timpuri cu Cosa, când chiar practica autoironia.


 890. 890
  Morringain:

  Merci, Raj, dar la mine e doar o poza reusita. Ar trebui sa le vezi pe cele obisnuite 😛


 891. 891
  Raj:

  Vati pus cu burta pe carte, dra Alexa. Fimea sta efectiv cu burta pe-o carte, langa piscina din curte. Nu-i chiar piscina, ca-i din cauciuc umflat si are 3 x 3 m. A zis ca-i rashchira vantul filele…


 892. 892
  Nastasia:

  Ce-o fi când trag lăcustele la om? Semn rău?


 893. 893
  Morringain:

  Nu ma omor dupa arhitectura contemporana, dar astea chiar sunt de admirat pentru ingeniozitate: http://en.rocketnews24.com/2013/07/25/10-amazing-tiny-houses-in-japan-a-photo-tour/

  Gata, promit sa nu mai hoinaresc off-topic 😀


 894. 894
  Morringain:

  Nastasia: o fi avand omul ala o gradina frumoasa si plina de papa pentru ele 😀


 895. 895
  val_one:

  chiar că-s ingenioase, Morringain. nişte bijuterii. 🙂


 896. 896
  Morringain:

  Da, Val, si in ciuda faptului ca sunt asa de mici si sunt mobilate minimalist, cred ca sunt si foarte comode. Cel putin curatenia e gata in 10 minute 😀


 897. 897
  andreea:

  hîc!


 898. 898
  Morringain:

  De ce sughiti, Andreea? 😛


 899. 899
  andreea:

  am văzut… o poză… hîc!


 900. 900
  val_one:

  😆


 901. 901
  val_one:

  acum sughite el. 😆


 902. 902
  Morringain:

  No comment 😀 Ma cam repet azi, ignorati si voi tendinta asta, please 😀


 903. 903
  andreea:

  păi, mă știți credulă, așa că presupunînd aprioric că e chiar poza lui cosa, bineînțeles, înainte de a-l găsi printre pescarii celebri ai neamului, ceea ce bănuiesc că va fi cam greu, personajul neavînd vreun crap uriaș în brațe, deci, trecînd peste toate aceste bănuieli lipsite de temei, mi se pare că ceva, cumva, nu se potrivește…

  mă urmăriți? 🙄


 904. 904

  Ce nu se potriveşte, Andreea? Şi cu ce nu se potriveşte?


 905. 905
  val_one:

  mie, dimpotrivă, ceva îmi spune că da, Andreea. am aşa, un feeling. 🙂


 906. 906
  andreea:

  ei, personajul cu poza, altceva ce?
  dar uite, val are filinguri… 🙂


 907. 907

  Cum, nu? E bucăţică ruptă!
  Cravată, are, închis la toţi nasturii e, sobru în pofida ocaziei pe care o ghicesc festivă…


 908. 908
  val_one:

  😆 aşa ziceam şi eu, Nora.


 909. 909

  Da’ nu te teme. Că acuş vine Danny şi face investigaţiune cu fleru-i bine cunoscut. 😆


 910. 910
  andreea:

  io zic că sînteți niște… superficiale. :mrgreen:

  judecați omu după nasturi și cravată…


 911. 911
  val_one:

  păi, dacă atîta ne arată, ce să facem, Andreea? 🙄


 912. 912

  Da’ ce-ai mai fi vrând să ne arate? 😆 😆


 913. 913
  val_one:

  nu ştiu, să se pozeze cu mîţu-n braţe, de exemplu. 🙄


 914. 914

  Ia, terminaţi, că acuma-l destabilizaţi pe Danny şi-l aruncaţi pe pista false. Şi aşa avu o zi zdruncinătoare la cap. După câtă muncă şi cât l-a somat el pe Cosa să se dezvelească ochilor săi de coaneseor!


 915. 915

  Ăla de prinde şoareci? Mai bine, nu!
  Trebuia să se pozeze cu recolta de castraveţi şi roşii! Aşa, mai da!


 916. 916
  Morringain:

  Zapacitelor! 😀


 917. 917
  Seva Tudose:

  Intai de toate, buna ziua !

  Raj,

  #686,daca doctora ta de familie iti pune restrictive la sex…inseamna ca este lesbian 😀

  All,

  ati scris Doamne in prostie,ca mi-a luat aprox.o ora sa ma pun in tema,citind.Vesnicul vesnic(776)”da,te-as minti frumos,dar numai in intimidate,urato ! Pentru ca asa vrei,asa imi pot asigura succesul in fata ta ” :mrgreen: 🙄

  God,cred ca acest individ masturbeaza scriind pe net,sarind pe o ‘femeie gonflabila pneumatica’
  Si nu pot sa tac,oricat as vrea.


 918. 918
  andreea:

  eu aș dori… un zîmbet, dacă se poate. 🙄


 919. 919

  Hello, Seva!

  Femeia pneumatică! Mooooor de râs! 😆 😆 😆 😆


 920. 920
  Seva Tudose:

  Si nu este iesit din comun, se ia si de Ana,nu are nici o limita. #792/794/809/824 :mrgreen:

  pe cine nu a jicnit pe acest blog ???? Pe absolut toti !

  EU UNA,IL DECLAR PERSOANA INGRATA !


 921. 921
  val_one:

  n-o fi hidraulică, Seva? că prea-l vedem epuizat pe aici. 🙄


 922. 922

  Nu se poate, Andreea. N-ai văzut că el nici maimuţe nu foloseşte? :mrgreen:


 923. 923
  andreea:

  😆


 924. 924

  Val_one: 😆 😆 😆
  Nu sunteţi sănătoase!


 925. 925

  Ingratule pneumatic care eşti tu hidraulic! 😆 😆


 926. 926
  andreea:

  așa e, Nora… și totuși, și totuși…


 927. 927
  Seva Tudose:

  Nora,

  da,desigur intr-o seara intrai intr-un”Adult Store” si acolo vazui acea Lady stand intr-o pozitie sexy 😆

  avea tot ce-ti pofteste inima:vibratoare,prelungitoare…elixiruri,vitamine…


 928. 928
  andreea:

  măi, toată ziua m-a durut capul de mi-a pocnit. uof!


 929. 929

  Vitamine, Seva? 😆


 930. 930
  val_one:

  prelungitoare? 🙄


 931. 931
  Morringain:

  Andreea, depinde de la cine-l vrei 🙂


 932. 932
  andreea:

  ștechere nu aveau?


 933. 933

  Un triplu? 😆


 934. 934

  E supărat, Andreea! Ce vrei! Nu ne mai iubeşte, nu merităm, asta e! De unde atâtea zâmbete că doară ştii că nu suportă ipocriziile şi să râdă aşa de pamplezir! Ei, drăcie!


 935. 935
  andreea:

  ipocriziile nici mie nu-mi plac, dar tot rîd cu gura pînă la urechi.


 936. 936
  andreea:

  eu n-aș putea să intru într-un magazin din ăla. sînt sigură că aș leșina.


 937. 937

  Mă rog, alesei prost cuvântul. „Politeţurile” probabil era mai indicat. 😀


 938. 938

  N-auzişi c-au vitamine? :mrgreen: Ţi-ai reveni mintenaş.


 939. 939
  Seva Tudose:

  Nora,

  da,draga vitamine ptr.stimularea rapida … 😆

  Val,

  precum cantecul ala manelesc”am masura 23″ daca esti sub cotele respective,faci uz de prelungitoare 😆


 940. 940

 941. 941
  Stefania:

  D-l CN, ma pregateam sa va raspund dar am vazut poza, vai, poza, ah!M-au luat transpiratiile, trebuie sa ma despoi si sa sar la dus. Morringain, citisem eu in zig-zag, ati spus ca aveti probleme, nu ca va e sila. Scuzele de rigoare…fug acum, d-l CN, toata caldura si zapuseala de afara n-au reusit ce-ati reusit dvs. cu..ptiu, sa nu va deochi!


 942. 942
  Edle:

  Mmm, am vazut niste buze misto pe-aici.


 943. 943
  Morringain:

  Buna, Stefania, OK, nu-s chiar asa de xenofoba deci 😀 Domnul CN are efectul asta, dar e indicat sa ai sub 27 de ani, ca altfel degeaba tot incalduritul 🙂

  Edle, unde, la cine??? 😀


 944. 944
  Costeluş:

  Ce mecla de jidan in costum! 😀


 945. 945
  Morringain:

  Looool, Costelus, mama, tu mai vrei sa apuci ziua de maine??? 😛


 946. 946
  Raj:

  Dna Andreea, va rog sa-mi permiteti sa ma bag in seama cu dumneavoastra, desi si stiu ca nu dati 2 bani gauriti pe mine, ceea ce nu-i tocmai rau. Fiti va rog un pic analitica, domnul din poza e chiar d-l Cosa. Priviti-i cu atentie aliura, barbia impinsa in fatza, atitudinea, ochii, totul. Nu poate fi decat cel real, in conformitate cu modul in care scrie pe forum. Nu credeti ca aduce cu Marlon Brando ? Cat despre cimilituri, ce sa zic ? Am afirmat cumva ca as fi un milionar excentric ? Dimpotriva, sunt fost puscarias. Nu-mi pare rau, am sabotata US Army si am mai facut si ceva bani. Ca sa nu zic ca am ajutat si poporul sarb, atat de drag mie. Aia oameni seriosi, nu noi… adica eu, ca dv. sunteti serioasa. De ce ma dispretuiti asa mult dna Andreea ? Dv. si d-l Cosa. Nu ca ar fi ceva rau…


 947. 947
  Raj:

  Azi am scos ceva cacat, scuze Dna Seva…


 948. 948
  Raj:

  Imi place casa aia japoneza din poza, aia cu cioc cumva. E indicata pentru cei in erectie…


 949. 949
  Raj:

  Costelus, musca-ti limba. Orice, dar nu jidov. Fara discutie ca tipul e arian. Daca nu ar fi asa falos, ar fi chiar simpatic. E tipul de om… mai bine ma abtin.


 950. 950
  Raj:

  Nu va suparati dnu Danny, sunteti frumos, dar dnu Cosa e mai benga ca dv., dar mie imi place de dv. penca stiti sa va mai si cereti scuze cand si cand. Dl Cosa, nu. Daca as fi femeie, m-as fute cu d-l Cosa. Daca nu l-as gasi, m-as fute si cu dv., scuze dna Seva…


 951. 951
  junghiul:

  Băi, mie-mi place!
  Și nu o ascund…
  I-a răspuns direct, frontal.
  Nu pieziș… Hi hi!


 952. 952
  Seva Tudose:

  Raj#946

  nu te dispretuie nimeni, Raj ! Tu nu trebuie sa te faci luntre punte ptr. o vorbulita ! Lasa sa vina de la sine,eu una… asa fac !

  Dragoste cu sila,sufletu-ti omoara !


 953. 953
  junghiul:

  Costeluș, m-am gândit la tine de câte ori am mâncat mujdei!
  Nu mai fă din astea…


 954. 954
  junghiul:

  Și Raj îmi place. Înalt chipeș, uns cu toate alifiile…

  Doar de Dl Danny nu-mi place.E prea gras pentru gustul meu. Slăninos…


 955. 955

  Iote şi mâţa!


 956. 956

  Danny va fi furios! Vedeţi voi. Ce harababură, ce dezorganizare, cum, cum poate cineva face o analiză în asemenea condiţii?! Numai pe blogul ăsta se poate întâmpla aşa ceva!

  Raj, tu ţi-ai pregătit expose-ul?


 957. 957

  Şi ce contează, Junghiul, că e slăninos? Important e să doarmă bine.


 958. 958
  val_one:

  ca-n filme la noi, Nora. 😆


 959. 959
  val_one:

  numai că noi nu avem regie. 😀


 960. 960

  Val_one, toate ca toate, da’ io nu-i pup mâna naşului când l-oi ruga să-i facă de petrecanie slăninosului.


 961. 961
  Danny:

  Bun! In sfarsit, Cosa, mi-a trimis o poza la insistentele mele repetate. A citit ce am scris eu si, si-a dat seama ca poate avea incredere in mine.

  Da, Cosa, poti avea incredere in mine. Nu sunt tradator ca Ana, Nora, Valonash, sau las ca Junghiul. Sunt corect, te privesc direct in ochi, si voi discuta barbateste cu tine. Asa imi place. Iti multumesc pentru poza.

  Este interesanta poza ta, arati bine ca barbat la 51-52 ani. Ai fruntea lata „a la Tano”, n-am uitat acest amanunt, ai parul tuns scurt si pieptanat peste spate, fata patratoasa. Esti imbracat clasic, costum negru, camasa alba si cravata de culoare caramizie. Eram curios sa stiu cum arati.

  O problema ar exista: esti trist Cosa, esti chiar foarte trist, aproape ca ochii tai iti plang, se observa o tristete profunda in ochii tai, se observa ca ai pierdut ceva, demult. Esti dezamagit de viata din Romania, vrei sa fii mai mult decat un onorabil agricultor, dar nu reusesti?

  Sobrietatea ta afisata imi aduce aminte de un film, al carui titlu nu mi-l amintesc, in care juca Toma Caragiu si spunea despre legionarii de atunci ca sunt tristi, sobri, nu stiu sa glumeasca, nu sunt comunicativi, si datorita acestor lucruri, viata romanilor sub domnia lor ar putea fi la fel. El cerea ca toata lumea sa rada, „radeti si bucurati-va de viata, chiar daca lumea e in razboi”.

  In alta ordine de idei, nu ai o fata de smecher, cum te laudai mereu, de fapt, nu te incadrezi tipului de smecher actual, modern, ci aduci aminte undeva prin anii ’30 de burghezii americani, sau semeni destul de mult cu bunicul meu, al carui tablou din 1936, infatisa un personaj nobil, gata oricand sa participe in al doilea razboi mondial, ceea ce s-a si intamplat. Fruntea lata, parul carunt, tuns pe spate si privirea, imi aduc aminte de aceste lucruri. Esti o persoana interesanta.

  Semeni si cu un actor american, al carui nume nu mi-l aduc aminte, dar iti voi spune cand voi sti. Ar trebui sa pun si eu o poza in sacou si cu ochelari de soare. Costum nu prea port, sunt mai modern. Deocamdata atat, Cosa.

  PS: Ah, uitasem sa-ti spun ca poza aceasta ai afisat-o si pentru Stefania. Prietenii stiu de ce!


 962. 962
  Seva Tudose:

  Cosa#872

  uite cum mi te inchipui eu ! Esti destul de slabut,saten si cu multe afinitati. Esti morocanos de fel,dar ai momente cand esti sensual/esti pe toane. De regula femeile iti plac doar in momentele tale exotice.

  De regula urasti sexul opus,fiind prea mandru de geneza ta.De multe ori din motive de socializare,stralucesti prin cuvinte puse/duse direct la inima/subiect. Dar esti tot odata un om plin de egoism,raufacator,invidios…

  dar ai o inima mare,saritor,ajuti omul cand iti cere(ori chiar nu iti cere)esti dintr-o bucata…si eu chiar daca te urasc,te apreciez !

  cine m-a mai facut „pruoasto” in ultimul timp ? Nimeni !


 963. 963
  val_one:

  na, Cosa, că uitași ce perpspicace e Danny. pînă și culoarea costumului, a cămășii, ba și a cravatei le-a determinat cu o incredibilă precizie. 🙄


 964. 964
  val_one:

  ca să nu mai vorbesc de concizia și profunzimea inegalabilei analize. 🙄


 965. 965

  Esti dezamagit de viata din Romania, vrei sa fii mai mult decat un onorabil agricultor, dar nu reusesti?

  bunicul meu, al carui tablou din 1936, infatisa un personaj nobil, gata oricand sa participe in al doilea razboi mondial, ceea ce s-a si intamplat.

  A citit ce am scris eu si, si-a dat seama ca poate avea incredere in mine.

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


 966. 966

  Păi, da, Val_one, dacă nu ne spunea Danny ce colori sunt, noi, trădătoarele, habar n-am fi avut!
  Eu abia aştept celălalt „studiu de caz”. Raj îmi cam dă emoţii, nu ştiu, sincer, dacă va fi la înălţime.


 967. 967
  val_one:

  de ce rîzi, Nora? tu puteai elabora asemenea perle? pariem că nu? 😀 iar ale lui sint absolut spontane, pun pariu. 😆


 968. 968

  Adevăr grăit-ai! 😆 😆


 969. 969

  Totuşi, vouă nu vi se pare că descrierea lui Danny e, de fapt, o subtilă propagandă electorală?

  Să vedem.

  1. Accentuează aparenţa clasică a personajului. Asta conţine, în subtext, reîntoarcerea la tradiţiile pierdute.
  2. Îl compară cu americanii anilor ’30. Adică promite prosperitate şi un mediu economic competitiv.
  3. Face aluzii şi la recuperarea valorilor spirituale, vezi legionarii, dar promite şi veselie (prin referinţa la Toma Caragiu).
  4. Afirmă despre sine că este un personaj de încredere, nu un simplu demagog.
  5. Ţinteşte şi spre tineri (eventual nepoata lui Cosa, în curând cu drept de vot) prin aluziile la sacou şi ochelari de soare.

  Păi, nu?


 970. 970
  val_one:

  ă? ba, parcă da, Nora. dar nu-i de mirare la un așa mare strateg ca el. 🙄


 971. 971
  val_one:

  un vizionar, ce mai. 😆


 972. 972
  Nastasia:

  Multe mai am de învăţat! Mie mi se pare subtil ca grebla, de te pocneşte-n frunte cu coada când calci pe ea.


 973. 973
  val_one:

  Nastasie! 😆 😆 😆


 974. 974
  Morringain:

  Nastasia, sau, vorba profului meu de romana, subtil ca o caramida in cap 😀


 975. 975
  Morringain:

  Nora, ca te-am auzit spunand o data de ele (parca), stii ce am gatit noi garnitura la pui in seara asta? Flori de dovleac prajite 🙂 Productie proprie din gradinita noastra 🙂


 976. 976
  Raj:

  Mie mi se pare mai subtil atunci cand calci intr-un cacat, na. Mai intai simti cacatu sub talpa, ceva moale, nu mai ai timp sa te feresti , ca pozitia nu-ti mai permite (aia din mers, nu aia sociala), parcurgi fractiunea de secunda cu inima cat un purice, gata, l-ai strivit, flescaiala iti manjeste pantoful, marginea acestuia, carambul,o duhoare catusi de putin fina iti gadila nasul…


 977. 977
  Seva Tudose:

  Morringain,

  uite”flori de dovleac prajite” 🙄 poate vrei sa spui de seminte de dovleac…?

  ca nu vad cum pot fi florile prajite 🙄

  da,eu pun la marginea farfuriei o floare(a nu se manca) o margareta,o floare de gladiola…samd ptr.design


 978. 978
  Manuella:

  Bună seara!

  Mă bucur să vă găsesc zâmbitori tare!

  Raj, nu mă uiţi deloc! 🙂


 979. 979

  Nu, Seva, sunt chiar flori. Sunt mari şi cărnoase. Şi buuuune! În Italia am mâncat.


 980. 980

  Bună, Manuella. Fireşte, cum altfel? 😀

  Morringain, vă invidiez. 😀


 981. 981
  Raj:

  Coane Junghi 954: ce-i al meu ii pus deoparte. Is uns cu cacat la propriu, nu cu toate alifiile. Imi lipseste d-l Gelu. Creca si dnei Nora. Ce studiu de caz sa fac io dra Nora ? Poate studiu de necaz, ca dl Cosa arata bine……….. Dna Seva , eu vreau sa fiu iubit, na … Ma bucur ca a reaparut Costelus. E molcom, hatru, io asa il vaz. Cine imi garanteaza ca are 120 kile , Dna Andreea ? Observ cu satisfactie ca dra Val da postari peste varsta dumneaei. Eu sub varsta mea…


 982. 982
  Morringain:

  Seva:


 983. 983
  Morringain:

  Buna seara, Manu 🙂


 984. 984

  Uite, Seva, astea cred că sunt umplute cu ceva, probabil brânzeturi.


 985. 985
  Raj:

  Un chip ca al dv. nu se poate uita, Dna Manu. Daca e al dv., daca nu iarasi e bine. Nu a mai trecut pe aici Uc. Creca isi aminteste ca si la JN am spus ca sunt fost puscarias. Asta imi este viata, cu bune, cu rele, dar cel mai mult m-au uimit ceylonezii care se defecau in drum cu aceeasi nonsalanta cu care stranuti sau tusesti pe strada…


 986. 986