Moise Guran despre Roşia Montană. Sau despre cum să furi sprijin mediatic

Acum câteva zile, Moise Guran a vorbit în „Ora de business” despre cele întâmplate la Roşia Montană săptămâna trecută, cu ocazia vizitei Comisiei (cică) UNESCO. Nu am găsit emisiunea pe Youtube, aşa că o puteţi urmări doar aici.

Ce s-a întâmplat? Partizanii RMGC şi-au „adjudecat”, nefondat, sprijinul lui Moise Guran. Iată scrisoarea lor deschisă, semnată de Cristian Albu, Preşedintele Sindicatului Viitorul Mineritului. La care Moise Guran a reacţionat prin următorul mesaj pe FB: Ahahaha! Geniile de la Rosia Montana nu se dezic! Cand nu poti cumpara un jurnalist cu excursii si publicitate grasa, discrediteaza-l! Nu voiam sa devin avocatul niciuneia dintre parti dar mi se pare ca cineva ma forteaza sa intru in acest razboi. Hai sa vedem stimabililor ce va faceti cand banii nu mai sunt de ajuns pentru a cumpara pe cineva! (sursa aici)

Eugen David, de la Alburnus Maior, a scris şi el o scrisoare deschisă, aducând câteva argumente împotriva punctului de vedere exprimat de Moise Guran, mai ales referitor la faptul că e prea târziu pentru ca proiectul să mai fie oprit şi la sumele pe care statul român le-ar datora celor de la Gabriel Resources, iar singurul lucru care ne-a rămas de făcut este o negociere mai bună.

Bonus: părerea lui Moise Guran despre mult trâmbiţatele locuri de muncă de la Roşia Montană într-o emisiune mai veche:

Astfel de poziţii sunt atât de rare, mai ales din partea unor figuri cu notorietate, încât începe să mi se pară curat eroism normalitatea.

832 comentarii la “Moise Guran despre Roşia Montană. Sau despre cum să furi sprijin mediatic


 1. 1
  Raj:

  Ptiu ! E nalt si frumos si explica pentelesu lu soacramea. Sarumana inefabila dra Nora. Rosia Montana aia trebe sa fie rascolita, intoarsa cu lopata, respectiv cu vola , in vederea crearii locurilor de munca. Ce-o mai fi dupa aia, om mai vedea. Aia de om apuca. Generatiile viitoare ? Ai sictir pentru asa mentalitate inaintata ! Ce-mi pasa mie ? Ma doare fix in punte punte. Trebuie sa traim clipa, suntem oamenii momentului, importanta e juisarea. Dra Nora, am neste trairi greu de esprimat in vorbe. Si io mis un inefabil domn. 1Q este, este… , mai bine tac…


 2. 2

  Of! Şi tu ai trăiri! Încă unu’! Fantastic, domnule! 😛


 3. 3
  Raj:

  Cum adeca inca unu ? Mai are careva trairi ? In afara de dnu 1Q, afcors, care viseaza la dra Alexa. Dra Alexa, va intreb pentru penultima oara: aveti de gand sa reveniti pe forum ? Am si io limitele mele, ca orice om limitat…


 4. 4
  Raj:

  Dnu Costelus: simt nevoea sami bag punte punte in mujdeiul dv. Mam abtinut prea mult.


 5. 5
  Raj:

  Ce nas borcanat are tante aia din stanga sus a dlui Guran ! Is porc, rad de defectele oamenilor. Creca is singuru peorc care recunoaste. Chestie de recunostinta, nu oricare ii capabil…


 6. 6

  1Q, 1Q, la el mă refeream. E plin, burduşit de trăiri.


 7. 7
  Nora&1Q:

  Sărumâna, Nora și să tră, dom Raj!
  Dacă îmi permiteți, ridicai doo dește-n sus să-mi aduc contribuția de comentac la articolul de mai sus. Dacă-mi permiteți, nu insist.. Îmi permiteți?

  Dați din cap!


 8. 8
  Nora&1Q:

  Dați odată? că am niște neeeervi..


 9. 9

 10. 10

  E mult spus articol, n-am făcut decât să adun nişte linkuri…


 11. 11
  Nora&1Q:

  I-auzi, Nora, ce zice dom Raj! Se ia de mine că cică mi-ar fi dor de alexa..
  Mi-ar fi fost dacă nu pleca cu mamaița și ne lăsa 9 găletușa.


 12. 12
  Nora&1Q:

  Mulțumesc. O să apăs pe taste mai tare să se audă și în fund. 2-10, se aude și acoloșa în spate? Da? io nu vă aud! Sunt într-o ureche..
  RM a inceput de multișor cu investiția. Nea Moise a spus cu guranu` lui sfânt că RMGC a prins în plasa aruncată cu dibăcie peștele cel mare și România nu mai poate da înapoi. A avut profesioniști pentru controlul fiecarei faze de proiect de la inițiere până la exploatare. Când vii cu un business plan bine pus la punct, ai mari șanse de reușită. Acest plan cuprinde și corupția la nivel înalt, și lașitatea oamenilor slabi, și incultura, prostia, etc. Bașca segmentul care nu e cumpărat dar are plăcerea demonică de a da din taste, gură, doar pentru a fi băgat în seamă. Un asemenea proiect presupune mulți bani, care bani pot deveni o importantă forță de manipulare în masă. Nu mai vorbesc de politica din Ro, media și agresivitatea manifestanților proexploatare. E inutil..
  Dacă s-a ajuns la vorba asta nesimțită: „dă-i draq de munți, că avem destui„ și nu este penalizată decât verbal și asta cu resemnare și lehamite, ce mai poți face?
  Dpmdv, problema nu o văd la noi. Pentru că putem fi luați pe sus de orice investitor din cauza sărăciei. Problema ar trebui să fie discutată rezolvată de șefii Europei prin specialiștii din domeniu (ingineri de mediu, chimiști, academicieni), iar concluzia să fie publică. Deabia atunci omul de rând înțelege ce presupune locul lui de muncă și poate lua atitudine. Și e valabil pentru toate investițiile cu impact dur asupra mediului , nu doar a RMGC. Se poate extinde și la expl . gazelor de șist.


 13. 13

  Nope. Eu nu cred că omul de rând va lua atitudine în urma unor concluzii ca cele invocate de tine. Adică, ce zici? Că dacă zice UE că e naşpa cianura, omul muritor de foame, lăsat fără alternativă, va zice „hm, dacă ăştia zic că e naşpa, eu nu mai vreau RMGC!”.
  UE ne-a lăsat să decidem. Singuri ne-o facem.
  Da, ar fi de dorit să existe o atitudine unitară. Să fie interzis genul ăsta de exploatări în toată UE. Dar nu e. Iar până atunci, trebuie să ne scoatem singuri din rahat.


 14. 14

  PE a dat de anul trecut acum trei ani o rezoluţie privind interzicerea mineritului cu cianuri. Dar asta nu înseamnă nimic. Nu obligă la nimic. Nu spune decât „noi credem că e câh, ar fi mai bine să nu”.
  Ştie omul de rând de asta? Interesează pe cineva?


 15. 15
  Nora&1Q:

  UE la așa ceva ar trebui să se bage!!! Pt că e conștientă de nivelul de corupție de la noi. Europa vrea să facă uniune cu o pată de cianuri? De ce?

  Și da, revin cu părerea că omul de rând nu este informat, că habar n-are ce presupune locul ăla de muncă și în ce hal afectează mediul..

  De fapt, vorbesc prostii; e posibil ca RMGC să fi ajuns cu corupția și la reprezentanții UE. Să tacădracu`..că în Ro se descurcă ei.


 16. 16

  Da, lobby-ul are multe tentacule. Deocamdată doar trei state UE interzic mineritul cu cianuri, iar în alte 7-8 se practică. Şi parte din ele sunt din „lumea bună”.
  Când au fost presiuni asupra Comisiei să dea legislaţie în sensul interdicţiei, au venit cu răspunsul că analizele arată că nu sunt motive de îngrijorare, că există mecanisme blabla, plus că ar rămâne 16 000 de oameni fără locuri de muncă. 16 000 din 7-8 ţări.


 17. 17
  Nora&1Q:

  Spune concret: Ce poți face? A venit cineva cu vreun plan de conștientizare și soluții alternative? Dacă da, e slab promovat..sau n-are profesioniști.
  Așa la vorbe că e câh, nu-mi miroase-a bine, ne fură minereul, huăă, hoții, toți luăm atitudine.


 18. 18

  Hm, tu ştii deja părerea mea. Ieşit masiv în stradă. E singura armă: aia electorală.
  Apoi, e cam greu să vii cu planuri de conştientizare când n-ai finanţare sau când n-ai sprijin media (mai ales!). Cum să nu fie letargică populaţia dacă de 15 ani nu vede decât mesaje pro RMGC?!
  Că discutăm noi aici, 3 tăuni, e vax. Întreabă-i pe ăia despre stradă ce cred, ce ştiu.


 19. 19

  UE s-a spălat pe mâini. Comisarul de mediu a zis „Decideţi la Bucureşti, nu ne putem amesteca”.
  Ei, dacă se decide la Bucureşti, aici trebuie pusă presiunea.


 20. 20
  Nora&1Q:

  Asta cu ieșitul în stradă pentru așa ceva e de domeniul SF. Nu formăm o masă uniformă de manevră. Suntem și așa o nație disipată în convingeri, ușor de manipulat și de controlat. Nu mai spun de cucerit că deja suntem în lanțuri.
  Așa că, indiferent ce acțiune de protest stradal o să văd, voi fi sigur că cineva e la butoane. Cineva conduce niște operațiuni în scopul de a prelua controlul a ceva.
  E un război. Un altfel de război..


 21. 21
  Nora&1Q:

  Normal că s-au spălat pe mâini. Nici usturoi n-au mâncat..
  Un fel de: ce vă uitați așa la mine, arătați cu degetul spre criminal..


 22. 22

  Da, ştiu, mi-ai mai spus. Cât stai tu suspicios şi refuzi orice război, ciobănaşul e făcut harcea-parcea.
  Zi tu atunci.


 23. 23
  Nora&1Q:

  Zona a fost restricționată exclusiv pt minerit. Ce pot face eu? Dar 100? Nu spune 1000 că deja ne trebuie 200 mil locuitori.

  Imi imaginez reacția RMGC: Plătiți capii revoltei. Nu vor? Discreditați-i. Nu se poate? Ucideți-i..


 24. 24
  Nora&1Q:

  La câte noxe au fost emise în epoca de aur preindustrială, pot spune că acum, în per. asta postindustrială, respirăm aer curat..

  Mineritul în zona aia se făcea de pe vremea dacilor. E adevărat, cu mijloace rudimentare. Acum tehnologia permite raderea unor munți într-un timp scurt cu impact asupra mediului destul de lung.
  Nu mă pricep, dar RMGC cred că are o oareșce concurență pe Piața aurului și nu se împiedică de niște marțieni prăzulii înarmați cu furci și topoare.

  Ca o concluzie intestinală, așa cum ne-am învățat la școală: Singura salvare putea veni, totuși, de la UE, de la Marile Puteri..


 25. 25

 26. 26

  1Q, există hotărâri judecătoreşti prin care au fost anulate certificatele de urbanism, de exemplu. Au existat şi hotărâri prin care s-a anulat certificatul de descărcare de sarcină arheologică pentru masiv. Apoi, consiliile au emis alte certificate care le-au înlocuit pe cele anulate, fix cu acelaşi obiect. Păi, asta nu e niţel ilegal?
  Nu e chiar cum zici tu…


 27. 27

  Ce e glumă, Cosa?


 28. 28
  Nora&1Q:

  Am zis, e părerea mea; adică, ce, n-am voie?
  Pot să mă duc la loc?
  Vă aduc carnetul de note, da, Nora?

  :roșdeemoție: vecinu` ne-a privit și ciocăne la geam..


 29. 29
  Nora&1Q:

  Ce nu e așa cum zic? Păi am zis, n-am dat cu paru` nici nu spun că am dreptate..

  Așa, și? Ilegalitățile astea cine să le penalizeze? Io? tu?
  Cei 100?


 30. 30

  Du-te, du-te…
  Vezi ce vrea, poate a rămas fără zahăr şi de-aia e aşa acru.


 31. 31

  1Q, dar bulgarii cum au putut? Ungurii? Cehii?
  Tu parcă ai vrea să pui braţele pe piept. Mă disperă atitudinea astea… Voi, ăştia, şmecherii care vedeţi mereu culisele şi ştiţi că orice am face, tot blestemaţi suntem…
  Parcă vă face şi plăcere să constataţi decesul…
  Nu zic de tine, neapărat, e vorba de atitudinea generală…
  Da, ăia 1000, 100000 pot cere să se respecte legile în ţara asta. Am mai zis-o: dacă ar fi 100 000 de oameni pe străzi în Bucureşti, le-ar cam tremura chiloţeii şi ălora din Victoria. De asta e vorba. De teamă. Trebuie să le arăţi pisica. Continuu, constant. Să arăţi că eşti o masă informată, critică mereu.


 32. 32

  Da, ştiu, pufniţi toţi şi mă vedeţi naivă…
  Şi ce dacă!


 33. 33
  Nora&1Q:

  Vorbeam de reacția imaginară a RMGC dar mai întâi trebuie să identifice o revoltă și apoi să treacă la etapele următoare. După cum am obs, nici n-au cu cine se bate. În afara profesioniștilor angajați și a politicienilor corupți, mai plătesc ici-colo câte un neica-zeamă-lungă să le ajungă să treacă strada pt a se încăiera cu câțiva slăbănogi ONG-iști..


 34. 34
  Nora&1Q:

  Am zis. Mă repet, nu că aș fi spus ceva interesant:
  Suntem o masă de manevră. Bulgarii, cehii, au fost conduși de cineva, că nu-s extratereștri. Au lăsat impresia că pulimea e conștientă și nu permite să lucruri, chestii..

  Noi suntem dați dracu` de informați, deștepți.. Și d`aia nu ne resemnăm. (am corectat)
  Pe draq! Suntem oi blânde, care nu vrem nimic. Doar apă și păpică.. A, și nițel pământ, acolo, dacă e, dacă nu, nu..


 35. 35

  Ştii că activiştii pro RMGC când vor să dea în ong-işti spun că-s finanţaţi de Soros. Sinceră să fiu, n-am avut deloc, da’ deloc, curiozitatea să cercetez. Să văd dacă aşa e, care sunt sursele de finanţare ale SRM (eu am direcţionat cei doi la sută către Greenpeace :P) etc etc. Nu mi-a păsat. Trage Soros sforile? Păi, să le tragă. Cu mai mult folos şi cu mai mulţi bani, dacă se poate. Până când n-aud că Soros vrea aurul pentru el şi că vrea să-l exploateze tot cu cianuri şi cu redevenţe la fel de mici pentru statul român, mi se rupe.

  Totuşi. Zici că au fost conduşi de cineva ăia. De cine? Cu ce interese?


 36. 36
  Nora&1Q:

  Chiar nu știu. Poate de concurența RMGC?!

  Altceva nu-mi imaginez..


 37. 37

  Ce vreau să zic: deocamdată duşmanul meu e RMGC cu aliaţii lor de aici, aleşi de noi. Alţi posibili duşmani sunt în umbră, necunoscuţi, neidentificaţi-neidentificabili. Nu stau să aştept să văd cine e, dacă e. E proastă strategia? Posibil. Dar e singura accesibilă.


 38. 38
  Nora&1Q:

  Ce notă am luat? ca să știu dacă mai scriu..


 39. 39

  Nu-i cu note… e opţional… 😛


 40. 40
  Nora&1Q:

  Ză dujmans stau la pândă.
  D-nu Raj zice de alexa că-i plăpândă. Eo zic de Val că-i mai frumoasă..


 41. 41
  Nora&1Q:

  Nu se poate! tre` să mă motivezi cu ceva..


 42. 42
  Nora&1Q:

  Io ce spui mămiky?


 43. 43
  Nora&1Q:

  Că învățai nește treburi, socoteli..
  D-nu Raj scoate din cușmă scorneli.


 44. 44

 45. 45
  Nora&1Q:

  Sunt buni, sunt profesioniști, sunt f bine plătiți și astfel bine motivați să te dea deoparte pe tine care nu ești plătită, poți fi amenințată direct sau indirect.. etc.

  Știi de ce nu iese lumea în stradă pt a forța guvernul să urmărească respectarea legilor?
  Pt că majoritatea se complace în ilegalități. Unele mărunte, altele mai mari. Șpaga, furtul și relele deprinderi demne de țările de lumea a 3-a ne mențin, așa, amorfi, neguvernabili,cum bine zise, nu Caragiale, ci un nenea din afară..


 46. 46
  Nora&1Q:

  M-am scărpinat la nas. Fail!
  Știi ce cruntă e mâncărimea la nas? 2 min e un chin..


 47. 47
  Nora&1Q:

  well done. 😉


 48. 48
  Costeluş:

  Europa trebuia sa dea o rezolutie sa ne putem sterge si noi la cur cu hirtie. N-a dat, asa ca ne stergem cu panusi.


 49. 49
  Nora&1Q:

  Na! după facultăți, Costele! după facultăți..
  Da, mișto asocierea ta cu mediul. Nu tăiați copacii!
  Folosiți bideul! Și săpunul, dacă nu vă irită al 3-lea ochi. Shiva fie cu tine! +++


 50. 50

  1Q, da, aici trebuie să-ţi dau dreptate. E cam greu să pretinzi corectitudine, să te mai preocupe atâta timp cât ai tu însuţi miciile tale hoţii la activ.


 51. 51
  Nora&1Q:

  Cam fur din timpul plătit pt a face altceva, recunosc..
  Sunt într-un birou cu alți 2: Unul e proRMGC agresiv deși nu e plătit, eu care mai protestez dar la nivel de birou, și unul neutru, care intervine când începem să aruncăm cu obiecte dure ca de ex: capsatoare, perforatoare, telefoane, dosare, cutii cu diverse ace, brice și agrafe..


 52. 52

  🙂
  Cu tot efortul meu de imaginaţie nu-i înţeleg pe ăia pro. Atâta timp cât sunt fiinţe care ştiu să citească şi nu locuiesc acolo. Chiar dacă faci abstracţie de posibilitatea unui dezastru ecologic, economic li se pare ok? Cuuuuum?


 53. 53
  Jasmine:

  Iar l-ati pus pe Dannyy in poza cu grupul de protestatari


 54. 54
  Costeluş:

  Uneori e imposibil sa supravietuiesti fara mici hotii.


 55. 55
  Costeluş:

  Bubu, hai ne batem!


 56. 56

  😆 Jasmine, uitasem. 😆


 57. 57
  Costeluş:

  Jasmine, ce ma bucur! Ca bubu asta nu vrea sa vorbeste cu mine.


 58. 58
  Nora&1Q:

  Iote-așa, bine. Tabăra adversă presupune că nu ex posib unui dezastru eco și că, economic, se rez problema zonei prin crearea unor locuri de muncă..


 59. 59
  Nora&1Q:

  Gei, giiiiiii! Sărumâna, bine ai reve! `ai să ne pupăm ca după o lungă despărțire..


 60. 60
  Jasmine:

  Arata-mi ochii ca nu te recunosc, sa le vad culoarea si sufletul sa ma conving ca esti tu acela

  Buna Nora, Costelus, Raj, Edle, Val, Andreea, Ana, Seva, care sunteti pe aici!


 61. 61
  Jasmine:

  Cosa


 62. 62

 63. 63
  Nora&1Q:

  Nu poci! Ăsta e trendu`..


 64. 64

  Tu să-mi spui unde te-am făcut eu pe tine nefutută!


 65. 65
  Nora&1Q:

  Geazmi, de ce ai un pion la grava?


 66. 66
  Nora&1Q:

  A prins-o pe casa scării, vecinu`..

  Ce vezi prin vizor, Nora?


 67. 67

  Nu mă uit prin vizor!
  Şşşt, să fim discreţi. Nu ca vecinu’, veşnic holcobat!


 68. 68
  Nora&1Q:

  Relatează! D-nu Raj cam șchiopătează..


 69. 69

  Vecinului ăstuia nimic nu-i convine. Nici cum (nu) ne futem, nici cum (nu) glumim…


 70. 70
  Nora&1Q:

  Dă-te, să mă uit io! Dacă țipă după ajutor, ieșim?


 71. 71

 72. 72
  Nora&1Q:

  Așa, `nca-o-ar 1Q pe ea de vitează! Dacă în 5 min nu țipă, înseamnă că s-au pus de acord. Și-așa tre` să duc gunoiu`..

  Mi-l aduci? că tre` să țâșnesc pe ușă la 2-3-și..


 73. 73

  Ia. Să-mi iei şi mie ceva bun când te-ntorci.


 74. 74
  Nora&1Q:

  Done! Să nu-ncui ușa!
  Dă să te pup că cin` știe pe unde mă rătăcesc..


 75. 75
  Seva Tudose:

  Ce pot adauga eu in plus,nu sunt de competenta si am pus un articol/video-clip ce readuce aminte de aceasta problema spinoasa(dracu cu canadienele lor) ;(

  Nora,daca iesi in strada,d-aia nu-i doare pe ei in fund !

  http://www.mnn.com/earth-matters/wilderness-resources/blogs/gold-mine-vs-old-mine-in-transylvania


 76. 76

  1Q, aruncă pişcoturile alea, ca să ştii drumu’ înapoi.

  Seva, eu singură nu contez nici dacă militez împotriva deschiderii unei toalete publice. 😀


 77. 77
  Nora&1Q:

  Unul am luat! Pe controlatelea și pe luatelea..
  🙄


 78. 78
  Nora&1Q:

  Dă mai repedea pupicu`, să mă iau dupe dâra fină de parfium..


 79. 79
  Nora&1Q:

  Gubai! lasă, că ne pupăm dublu cân` ne-om revedea..


 80. 80
  Costeluş:

  Ca sa fie luate in seama protestatarele ar putea urma modelul fetelor alora din Ucraina, cum le zice, Femen parca.


 81. 81
  Seva Tudose:

  Phuai,phuai…. :mrgreen: ieri luni Obama a spus ca”s-ar putea in urmatoarele doua zile sa porneasca un atac de distrugere al anumitor centre strategice militare ale lui Assad in Siria :mrgreen:

  Iar Putin a zis azi,marti ca”un atac al Siriei de catre USA…”ar fi catastrophic” dar Putin i-a spus tot azi premierului Angliei,ca”Rusia nu va interveni militar in Siria !”

  De ce Putin il sustine pe Assad,un totalitarist,un dictator…ce dracului ? Pe Sadat l-au dat jos si condamnat in Egipt,in Libia s-a dus Kaddaffi…ca Saddam Husein ii mort Si Osama Bin Laden de asemeni…

  se plang dupa dictatori :mrgreen:

  Dar de ce Putin ii da lui Assad arme,si USA da arme rebelilor :mrgreen:


 82. 82
  Nastasia:

  Păi dacă Assad are bască…sau n-are bască?


 83. 83
  Costeluş:

  Assad are arme chimice si ceva virusi, si, daca ataca Israelul, poate izbucni un razboi urit in zona. In rest, SUA n-au nici o treaba in Siria, unde se bate Hezbolahul cu al Qaeda.

  Bubu, unde esti?


 84. 84
  Raj:

  Nici nu-mi mai arde de gluma. Am o temere cu Val. Fata asta s-a suparat. In ciuda tuturor aparentelor, eu nu mi-am batut joc de ea. Azi n-a mai scris. Va salut si eu , dna Jasmine. Ti-am citit cu atentie scrierea, 1Q. Eu nu fac parte din cei care ies in strada. Asta e… Maine nu dau pe aici. Stima !


 85. 85
  Raj:

  Cine-i Bubu ?


 86. 86
  Raj:

  Sa nu uit: v-am mai spus ca am o matusa la Cernavoda. Matusa si unchiul au o gradina langa gara, la cateva sute de metri de podul Saligny si cel nou. Daca treceti la mare cu trenul, dati-mi de stire. Va veni in gara cu struguri si alte fructe eco din gradina lor, sa vi le daruiasca din partea mea. Trebuie sa-mi spuneti trenul, vagonul ca sa stie unde sa va astepte. Va va arata si o poza in grup: unchiul , matusa, sotia, fiul , fiica si eu.


 87. 87
  Nastasia:

  Bun suflet ai, omule! Mai că-mi vine să mă urc în tren şi să pornesc. De dragul strugurilor şi al pozei. Şi al mătuşii-unchiului. M-am înduioşat acuma, mi-ai amintit de tanti Anica din Constanţa, mătuşa ex-ului. Mă aştepta pe peron cu cafea, că de obicei mergeam mai departe, spre Mangalia. Of, înmuiat de suflet mi-a lipsit mie acum?


 88. 88
  Edle:

  Ce frumos! 🙂


 89. 89
  Raj:

  Raj ? Baiat bun scarbadracu… Mi se pare normal ca omu sa fie asteptat pe peron cu o cafea, ca doara nu era sa va astepte cu fanfara. Si dv. sunteti frumoasa, dna Edle…


 90. 90
  Raj:

  Totusi cine-i Bubu ? Mai astept mult sa-mi spuneti ? Intreaba un bou, nu rage un om.


 91. 91
  Raj:

  In fine, invers…


 92. 92
  Nastasia:

  N-avea nevoie tanti Anica de fanfară! Făcea ea cât două. Mi-e dor de ea.


 93. 93
  Raj:

  Tusica cu decibeli…


 94. 94
  Morringain:

  Salt’are 😀 cica fu frumos. Detalii maine, acum mancare si somn 🙂


 95. 95
  Edle:

  Bubu nu e nimeni, Raj. Viseaza Costelus.


 96. 96
  Edle:

  Morringain, ti-am zis, astept poze. 🙂


 97. 97
  Raj:

  Maine pozele, ca acum doarme si mananca. In fine, doarme mancand sau mananca dormind, 1Q e frumusel…


 98. 98
  junghiul:

  Poze,poze…


 99. 99
  Raj:

  Maine…


 100. 100

  Joi, după Miercurea Ciuc!


 101. 101
  Nastasia:

  La primăvară. Adie un pic de toamnă şi v-aţi şi pus pe hibernat. Biiineee.


 102. 102

  Tu hibernezi, nu eu.

  Ia sună-mă la 0762053612 să vezi că sunt treaz şi activ (cu toată oribila asta de ploaie pe care n-o mai suport!).

  Punem pariu că nu mă suni?


 103. 103

 104. 104
  Nastasia:

  Ba o să te sun, chiar am încercat, dar am semnal mizerabil în casă. Cum stă un pic ploaia, cum încerc din nou.


 105. 105

 106. 106

  Nastasie, eu nu hibernez. Sunt plecata nitel in urbea natala, s-o ajut pe mama cu niste alergaturi.


 107. 107
  junghiul:

  Ce ploi? Nu mă speriați că nu mă mai întorc acasă!


 108. 108
  andreea:

  🙂


 109. 109
  Costeluş:

  Cine sa fie Bubu? Doar pe cine musc eu de codita pe aici? 🙂


 110. 110
  junghiul:

  🙂


 111. 111
  Nastasia:

  O să rămâi tu fără codiţă, Costeluş!


 112. 112
  Raj:

  Nus dacai bine soajutati pe mama dv. la alergaturi, dra Nora. Chematii mai bine un taxi. Cum vreti so ajutati, alergand in tandem ? Io am vizionat si ascultat sirtaki, sub bagheta lu Andre Rieu. Ba dirija, ba vorbea cu spectatorii. Un tip haios. Sa nu uit: la dv. la Craiova, la pastile se spune nasturi, dra Nora ? Ca Capatana Petre din Rediu, asa le zicea. Lu mumasa mare ii zicea Fe sau Fa.


 113. 113
  Seva Tudose:

  Nastasia,

  lasă,nu vezi ca lui Costeluș îi place să o tachineze pe Nora,unde vazuși tu Costeluș că Nora a avut vreodată codiță/e ăsta este un afront 🙄


 114. 114

  Ei, Raj, mai intind si eu o mana. E mai usor alergatul in tandem. M-ai mai intrebat de faxa cu pastilele, n-am auzit, nu am zis niciodata asa. Cu „fa” si „fe”, asa e, ai dreptate.


 115. 115

  Seva, drept sa spun, eu nicinu stiam expresia asta, „a musca pe cineva de codita”. Numai pe stralucitul Costelus l-am auzit folosind-o. As prefera un onest „a musca de cur”. Asta cu codita imi suna a ceva plin de bale. Bleah.


 116. 116
  Seva Tudose:

  Nora,

  cand eram la școala primară,primele clase,unul avea avut ideia sa ma traga de codițe(doar o data)ca l-am bătut așa de tare,de fapt făceam trânte cu fete și băieți,fiind câștigătoare întotdeauna 😆

  până pe la clasa a 8-a… când un băiat m-a răzbit,m-a umplut de sânge la nas și gură… 😥

  mi-am pierdut podiumul cel mai înalt !


 117. 117

 118. 118
  Morringain:

  Eh, Seva, daca tii neaparat sa te bati tu. Eu i-am pedepsit pe baietii din clasa prin nitica manipulare. I-am pus pe baietii din bloc sa-i bata. Si cum cei din bloc erau cu cativa ani mai mari… 😀

  Stati linistiti ca le pun, n-am decat o mie si mai intai trebuie sa le incarc pe calculator si dureaza o vesnicie 🙁


 119. 119

  Goco, data viitoare, înainte să decizi să mai trimiţi un mail precum cel de ieri, ia în calcul următoarele:

  Noul Cod Penal pedepseste cu inchisoare de la 1 la 6 luni hartuirea prin mesaje, telefoane sau urmarire. Incriminarea hartuirii este urmarea aparitiei unui numar mare de astfel de cazuri, in special impotriva femeilor.

  Potrivit noului Cod Penal, infractiunea de hartuire este de doua feluri, cu grad diferit de gravitate. Daca cineva isi urmareste in mod repetat victima ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri pe care aceasta le frecventeaza, „cauzandu-i astfel o stare de temere”, fapta se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda. Apelurile telefonice, mesajele, mail-urile care „prin frecventa sau continut alarmeaza victima” se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda daca faptele respective nu reprezinta infractiuni mai grave (cum ar fi amenintarea sau santajul).

  Precum şi:

  c) prin hartuire se intelege situatia in care se manifesta un comportament nedorit, legat de sexul persoanei, avand ca obiect sau ca efect lezarea demnitatii persoanei in cauza si crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor; (Legea nr. 202/2002, cap. 1, art. 4)

  Că ţi-am suportat jegul aici e una. Treci pe mail, treci pe alt teren.


 120. 120
  Raj:

  Dra Nora: recunosc, sunt constient de aceasta tara a mea de comportament, aceea de a parea a fi batjocoritor, zeflemist, mistocar, cretinelo-cretinoid, nesimtit, impertinent, facil (facil chiar sunt), nescolit (scolit sunt, dar pe ultima treapta, primul din coada), dar nu puteti trece peste sila imensa de a-l avea pe domnul acesta printre noi ? La d-l Goco ma refer. Daca eu nu sunt suparat ca imi doreste moartea, dumneavoastra cum puteti fi suparata ca va jigneste ? Zau ca nu pot sa va inteleg. Imi sunteti draga, imi place mult ca discerneti mistocareala de gluma, dar ca nu puteti sa luati in serios partea tragica a acestui domn, chiar ca nu pot sa inteleg. Omul asta isi castiga painea in mod cinstit in Spania, departe de tara, de copii, de rude, de parinti si, merita pe deplin sa fie ascultat, chiar daca ne irita uneori. Trebuie sa ne amintim ca, a dat si ceva commenturi pline de bun simt in urma cu ceva timp. Prezentul comment e lipsit de mistocareala. Tin sa subliniez… Dna Seva: sunt frant. Va voi citi diseara scrierea. Scuze si sarutmana !


 121. 121
  Raj:

  Commentul meu, dra Nora !


 122. 122

  Raj, pricepe odată. Avem sensibilităţi diferite. Tu poate tolerezi mai bine. Bravo ţie! Eu de ce trebuie să-i suport lui Goco pe MAIL, repet pe MAIL, libidinoşeniile de psihopat? De ce merită? Ce sunt eu? Cine-i Goco? De unde li s-a năzărit tuturor dezaxaţilor că MERITĂ? Dar ţie de unde ţi s-a năzărit că trebuie să-nghit eu atâta mizerie?
  Nu ştiu de unde ai scos faza cu Spania. Nu că ar conta asta. Ar putea fi şi la polul nord.
  Şi pe bune, chiar începi să mă enervezi cu insistenţa asta. Până una alta, tu ai o poză aici cu un indian şi semnezi cu o adresă de email inexistentă. Te protejezi de nu se poate. Foarte bine, e dreptul tău. Numai că situaţia e sensibil diferită la mine. Faţa pe care o vezi tu-n poză e chiar a mea. La fel şi adresa de mail unde-şi varsă Goco jegul!


 123. 123

  Încă ceva: înţeleg partea tragică a acestui om. Trebuie să fie oribil în pielea lui. Dar nu-mi pasă!
  Sunt o scorpie? Sunt o egoistă? Se prea poate. Nu vreau să vomite pe mine. S-o facă în alte parte. Se poate?
  Ba bine că nu!


 124. 124
  Raj:

  Am gafat iar, dra Nora. Tocmai voiam sa scriu urmatoarea postare”, dar intre timp a aparut postarea dv.: ” Dra Nora, nu e corect sa-mi apara postarea. Cititi-o dv., e posibil sa se interpreteze ca sunt plin de bunavointa, iar dv. sunteti cea care nu lasa dela dumneavoastra. Cat despre fatza pe care o vedem noi in poza (preadragalasadealminterea), am zis de en ori ca e bine sa fim cu bun simt (valabil si in cazul dnei Ana!!!). Aminti-va ca am fost repetitiv. De ce nu va amintiti? Asta chiar suna a repros si chiar e.


 125. 125
  Raj:

  Iar a aparut postarea dv. inainte de a o concepe io pa mea. Mam datreacu, respectiv mam dat singur in aia a mamei…, 1Q ii in greva foamei… Cat sa mai repet: e ideea de superdemocratie, nu ideea de gocu, ideea de libertate deplina, nu de danii. Nu doresc sa am dreptate, dar astas e parerea mea, asta scriu. Sa nu uitati: oricat de acida vaq fi replica dv., eu tot va indragesc. Chestiune de chimie, ca si nevasta mea ii tot cam ca dv., dar e + chimie…


 126. 126
  Nastasia:

  Remarcabilă îngăduinţă şi bună-credinţă, dom’Raj. Dar până unde se poate merge cu ele? Pe de-o parte, respectivul domn, prin faptul că îşi câştigă pâinea departe de casă şi poate emite comentarii de bun simţ, ar da dovadă de discernământ şi de o oarecare educaţie. Şi atunci ar putea şti când întrece măsura, când devine odios, şi s-ar putea controla. Dacă poate şi nu vrea, e doar un tip abject. Pe de altă parte, faptul că e capabil de comentarii interesante şi de bun simţ, după care se declanşează criza şi începe să debiteze orori…nu ştiu, da’ parcă dă înspre patologic şi terapia depăşeşte scopurile unui blog. Da, e o parte tragică în omul ăsta, dar de ce s-ar transforma blogul în vomitoriul lui personal, de câte ori, din abjecţie sau boală, îl apucă deversatul de toxine? El se uşurează, dar ceilalţi? Dacă e abject, trebuie izolat. Dacă e bolnav, tratat. Dar de ce aici?


 127. 127
  Raj:

  Acu am citit mai bine. Pai nu el a zis de Spania ? Chiar nu mai pricep nica… Nu am vrut sa-l ofensez…


 128. 128
  Raj:

  Se usureaza, dna Nasta, e adevarat, dar chiar se usureaza in capul nostru la propriu ? Bine, fie, dar Danii ?


 129. 129
  val_one:

  acum ceva vreme Nora a fost ameninţată, tot pe mail, de cineva (nu contează cine, bine că s-a lăsat deocamdată de ameninţări) că îi caută adresa de acasă şi se duce peste ea. mi-aduc aminte cît de speriată era atunci, pe bună dreptate.

  a avea un blog trebuie să implice şi astfel de pericole? pînă unde poate merge toleranţa pentru astfel de indivizi?


 130. 130
  Nastasia:

  Dacă s-ar uşura în capul meu, la propriu, i-aş putea da un şut în părţile cu care o face şi m-aş duce să mă spăl. Aşa, îmi produce silă şi-mi creează disconfort. Ştiu că asta-i dă satisfacţie şi sunt dispusă, acum, să-i ofer bucuria asta, de aia am scris. Dar nu văd de ce mi-aş asuma asta de câte ori are individul chef. Virtual-nevirtual, numai ideea că un astfel de specimen e posibil e suficient să te scârbească şi să te indispună. De ce aş vrea să simt aşa ceva?


 131. 131
  val_one:

  iar Dany a insultat aici atît de grav cîteva persoane (nu personaje, atenţie!) încît eu apreciez că el poate să stea mult şi bine în debara. şi asta pentru că-mi pasă de confortul psihic al acelor persoane.


 132. 132
  Raj:

  Si eu am intalnit un personaj asemanator, poate mai rau. Cand scriam sub „Idiotu” la JN-TO. Dupa aia, de teama m-am transformat in „Raj”, dar tot ca idiotul scriam. Poate isi aminteste Uc. Dupa aia mi-a disparut teama, acum nu mai am teama, chiar doresc din tot sufletul sa-i intalnesc pe „raii” astia… Inchipuiti-va teama pe care o au jurnalistii rusi cand scriu ceva nefavorabil lui Putin. Si totusi o fac…


 133. 133
  val_one:

  o să repet pînă obosesc. un blog personal este ca o casă, unde primeşti pe cine vrei şi dai afară pe oricine încalcă grav dreptul gazdei sau al celorlalţi de a se simţi bine. nu încalci niciun fel de libertate făcînd asta.


 134. 134

  Raj, Danny trebuie să se calmeze o vreme. Prea făcea urât. Recunosc, nu-l bag în aceeaşi oală ca pe Goco.
  În rest, repet. Libertate au atunci când le apar comentarii în care spun lucruri de genul „scrii prost, textele tale sunt jalnice, eşti de rahat, eşti o urâtă, eu ţin cu USL, Ponta e bun”. Pe astea le suport, le-am suportat. Astea da, au legătură, in extremis, cu libertatea de expresie. Restul, nu. Nu văd de ce aş face-o.
  Apoi, s-avem pardon. Blogul ăsta nu e sanatoriu, nu e nici terapie de niciun fel. Mie, da, nu-mi pasă de toţi oamenii. N-am veleităţi de Maica Tereza.
  Nu e vorba nici măcar de teamă. Probabil, dacă Goco ar sta în faţa mea, ar da în bâlbâială. Pe net, la adăpostul anonimatului, e uşor să faci pe zmeul. E vorba de disconfort, de o imensă silă. Scuze, dar nu sunt masochistă. Nu am de ce tolera aşa ceva, nu există nicio raţiune superioară care să susţină asta.


 135. 135

  Ah, şi te rog să nu-i amesteci pe jurnaliştii ruşi aici. Ăia sunt nişte eroi, ăia au o raţiune superioară pentru care se supun acelor riscuri. Nu e cazul aici şi e niţel cam ridicolă comparaţia. :mrgreen:


 136. 136
  Nastasia:

  De unde trebuie să înceapă omul când vrea să facă ordine în haos şi n-are niciun chef de asta? Ori mai bine să renunţe şi să stea pe aici cu cafeaua şi ţigara?


 137. 137

  🙂 M-am aflat adesea în situaţia asta.


 138. 138
  Nastasia:

  Aş sta eu liniştită, da’ luni vine prietena mea cea mai bună (ex-aequo, că am două, una la vreo 400 km de aici şi alta, cea care vine luni, la vreo 1500) pentru două săptămâni. Nu că s-ar sinchisi ea de fleacuri din astea, dar dacă nu rânesc acum, cât timp va fi ea aici nici pe atât n-o s-o fac, că nu ne ajunge timpul pentru povestit. Şi în atâta timp, casa mea va deveni ceva de care Augias ar fi mândru.


 139. 139
  Nora&1Q:

  Sărumâna și toate salutările dă binețe, cu respectul cuvenit! D-nu` Raj, să tră! nu furați taxa pe venit!!

  Nora, sărumâna și tot gravatarul cu lentile cu tot! în mediul virtual dai de tot felul de tâmpiți, ca mine, de ex., și de trăzniți ca dom Raj, par egzample.. și de alte specimene mai mult sau mai puțin prietenoase. Pe mail, orice primești poate deveni spam. Când primești mail-uri cu adrese cunoscute ca acesta sau necunoscute, nu le mai citești, ba chiar nici nu trebuie să le deschizi. Pot fi viruși. Așa că, trimite-le direct la gunoi. Îți ia 2 sec. . În schimb, celui care le scrie, indiferent ce, îi ia mult mai mult. Avantaj tu..+ că nu-ți strică ziua și buna dispoziție.

  Amenințările virtuale sunt ca lătrăturile câinelui de după gard.. Știu, există legi în acest sens, dar cred că, în realitate, se schimbă treaba. Adică de ce aș amenința pe cineva să, dacă sunt capabil doar să. Pt că doar de amenințări sunt capabil. Simplu. Dacă treaba se mută în mediul real, atunci și numai atunci situația devine într-adevăr delicată și va trebui tratată cu alt tip de insecticid. Sau ,oricărei acțiuni îi corespunde o reacțiune egală în modul dar opusă ca sens (nu mai țiu minte un`e am azit-o!) În cazul ăsta, mi-aș dori ca reacțiunea ta să fie însoțită de dobândă și câstiguri. Pt recidivă să acorzi și un bonus..

  Dar, mai amenințată te văd în situații când te implici în realitate, direct, participând la manifestații sau atrăgând atenția vreunui nesimțit că și-a uitat pe trotuar căcățelul câinelui..

  Și da, consecvența asta de a intra într-un spațiu virtual destul de restrâns, mai ales atunci când ești conștient că poți fi luat la șuturi, este de domeniul patologicului, cum bine spune d-na Nasta, sărumâna, d-na Nasta! Sunt obsesii. Și încă un da, sunt de acord cu ce zice Val și nu numai Val, sărumâna, Val, de ce nu ai okelary, Val? blogul acesta se adreseză tuturor categoriilor de cititori/comentatori (cu mici excepții nesemnificative) și are o politică de selectare conform principiilor gazdei. Cui nu-i place..să o lase-n pace! pe ea, pe gazdă. Io, ca oaspete privilegiat, ca parazit social cu adicție e.pistolară, sunt de acord cu mâncarea și celelalte condiții oferite aici. Sunt destul de decente pt nobila mea împuțiciune. D-nu Raj culege prune..


 140. 140
  Nora&1Q:

  Na, că și tu ai zis că-n reality șoul se transformă! Asta e, mi-ai cetit gândur`li..


 141. 141
  Nora&1Q:

  Propun, ca să mă bag în seamă, nu că aștept să-mi răspundeți la binețe, pfff!, ca în politica blogului să fie introdusă obligativitatea purtării okelarilor ca protecție suplimentară și basca cu moț paratrăznet..


 142. 142
  Nora&1Q:

  Hlizeala fără motiv la glumele mele extrem de bune și replicile de mulți bani să fie luate în considerare. Păi ce..

  Doar într-un mediu curat, plin de empatie, poate omul trăi cu eul propriu. Să ne cultivăm trăirile originale, fără E-uri și alți aditivi crepusculari.
  Nora, d-nu Raj dă iar din coate. Rupe din molari..

  E, cum mă manifest? E-hee, în realitate..


 143. 143
  Nora&1Q:

  V-am răspupat! Din răsputeri. Cuminte, ca după 2jdă beri..


 144. 144

  Scuze, 1Q, sunt foarte prinsă cu altele.


 145. 145
  andreea:

  şi eu. sînt turtită de tot. o lună transformată în clătită, nu vă bazaţi pe mine.
  dar vă urmăresc…


 146. 146
  Nora&1Q:

  O-hooo, dacă io aș fi prins cu altele..
  Cum să mă las prins?

  Sărna, d-na andreea! Ce-ați pățit? A dat careva cu dvs de walls? Ia nu mă mai urmăriți, că am și io secretele mele, ce naiba..


 147. 147
  andreea:

  ai ghicit.
  şi am contuzii. şi confuzii.

  altfel, da, impresionant spectacol. copleşitor. flamboaiant…

  hei, tichă! liv dă chiţălău!!…


 148. 148
  Nora&1Q:

  K la karaoke cântați!
  Nu prea aveți voce! Sunteți afonă, nu vă supărați.
  Ia uitați la mine: Ken liii, tulibu-dibu, douciu-uu..


 149. 149
  Nora&1Q:

  Moroaia Keri. Pt profani..


 150. 150

  Superb cântaţi amândoi. 😀


 151. 151

 152. 152
  val_one:

  şi ce are a face cu noi? crezi c-o fi contagios? 🙄


 153. 153
  Nora&1Q:

  Io, da, le mai dibui, douciu? D-na andreea cântă fals. Se vede că-i confuză..
  Mai mult chițăie.


 154. 154
  andreea:

  viruşi de divorţită


 155. 155
  val_one:

  vine toamna, 1Qle, şi nu mai pot purta ochelari din ăia. 😀


 156. 156
  andreea:

  pardon? fii atent aci:

  en AAAAAAAAAAAAiiiiiiiiiaaaaai!!
  uilolueiz lăv iuuuuuuuuuu!!!

  uuuuhuuuuuuu!


 157. 157

  Prea mult pentru mine! Toate până la Iutnei!


 158. 158
  Nora&1Q:

  Sunt așa periculoși, d-na andreea? Că-i am în sânje..
  N-aș putea avea trăiri extraordinare fără ei.

  Impardonabil, Val. Ar trebui să te autoexilezi în debara.
  D-nu Raj are-un braț de macara..


 159. 159
  andreea:

  jeo sui…
  maaaalaaaadeoooooo!
  completămo..
  malaaaadeeeo…

  😥 😥 😥


 160. 160
  Nora&1Q:

  Și voi în extaz: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaai acasă, hai cu mine,
  să pornim la drum..
  🙂


 161. 161
  Nora&1Q:

  Gildo Brică.


 162. 162
  Nora&1Q:

  Und Lara, fa, bian..que ești tu frumoasă!


 163. 163
  Nora&1Q:

  Ce Iutnei? D-nu Raj bate la putinei..


 164. 164
  andreea:

  nu cumva era Gilda Lazăr?


 165. 165
  Nora&1Q:

  Hai, Nora! Ha-i, No-ra! Unext. Singăsong!


 166. 166
  Nora&1Q:

  Gilda n-are pedigri..


 167. 167
  andreea:

  munţi şi văăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăi!
  mori de vîîîîîîîîîîîîîîîîînt!
  rîuri repeeeeeeezi!
  trecătooooooooori!
  mă aşteaptăăăăăăă….

  mă scuzaţi. cîntatul face bine la contuzii, văd…


 168. 168
  val_one:

  ce contuzii, Andreea? au aruncat ăia cu ciocanele în public? 🙄

  sau cu cărămizi din zid?


 169. 169
  Nora&1Q:

  A-haaa! Îmbulzeala a fo, deci, la ciocan cu V. Zgonea. Țeapă! Îi place fasolea, și-un pic de ciolan..


 170. 170
  andreea:

  nu mai cînt… 🙁


 171. 171
  val_one:

  la mesajul anticapitalist şi antisistem al lui Waters trebuiau neapărat şi nişte seceri.


 172. 172
  Nora&1Q:

  Ăia au dărmat zidul cu d-na andreea. Lui Zgonea i se arătase ciocanu`, pare-mi-se.. că-l luă bine în mână.


 173. 173
  edle:

  Stiu eu! Stiu eu!

  Ne-ar trebuiiii o mie de ani sa recladiiiiim

  Ce-am sfaramat asearaaa cu despartirea noastraaaaaa!

  Vreau si eu virus de ala. 😀


 174. 174
  andreea:

  m-am supărat… 🙁

  ce să-i faci, val. e un artist încremenit în mesaj


 175. 175
  andreea:

  liniştea de-atuuuuuunci
  n-o vom mai regăsiiiiiiiiiii

  singuri vom petreceeeee…

  😥 auuuuuuu! au! au! au!


 176. 176
  Nora&1Q:

  Sărumâna, d-na Edle! N-avem viruși, dară iubirea noastră de pe blog e ca un wall, care nu se înspăimântă de-a dujmanilor faimă, care pun baia lângă zid..


 177. 177
  Nora&1Q:

  ..de inimă albastră! Virusată.


 178. 178
  val_one:

  iartă-mă, Andreea! n-am vrut, dar mă enervează să văd cum artişti atît de dăruiţi şi talentaţi cad pradă unor himere şi răspîndesc un virus toxic care prinde la milioane şi milioane de oameni tocmai datorită carismei lor.

  mai nou, WR îndeamnă la boicotul cultural împotriva Israeului. 🙄


 179. 179
  Nastasia:

  A căzut o frunză-n calea taaaa,
  Rătăciiind pe-a vântului ariipăăă,
  Ai zărit-o şi-n aceeaşi cliiipă
  Ai strivit-o, călcând peste eaaaa

  şi:

  Trandafiriii tăăăi
  S-au ofiliit în glaastră
  Vremea a trecuuuut
  Tu m-ai uitaaat de muuult

  Dispoziţia mea melanholică provine de la aspiratorul pregătit de luptă. Am reuşit să-l bag în priză, da’ a trebuit să iau o pauză.


 180. 180
  Nora&1Q:

  Și Madonna ne-a făcut rasiști. 🙄

  Au talent doar la cântat. În rest, ar trebui să tacă..


 181. 181

  Eu nu privesc mesajul ca anticapitalist neapărat, ci ca anticorporatism. Ceea ce, să recunoaştem, deja a devenit toute autre chose.
  Nici capitalismul nu e scutit de critică.


 182. 182
  Nora&1Q:

  E pe lămpi, d-na Nasta? Aspiratorul, sărumâna! ar trebui să tac.
  Da` mai bine plec. Vă repup în reluare, și din ce în ce mai tare..

  Paaa-aaa!


 183. 183

  Altfel, mi-au povestit clujenii pe care i-am găzduit, semi-amuzaţi, că a îndemnat la sabotajul consumerismului. Asta mi se pare niţel ipocrit venind din partea unora care cântă în faţa a zeci de mii de oameni X zeci de ţări.


 184. 184
  Edle:

  1Q, de ce ma minciunesti? 🙂 Ai zis ca-i ai in sange. Ce, nu poti sa-mi trimiti si mie unu, doi, acolo? Zgarcitule.


 185. 185
  Edle:

  Iote, si-a luat virusii si-a plecat. 🙁


 186. 186
  val_one:

  aaa, el nu doar critică, vrea dărîmat capitalismul, uitînd că el a ajuns la o asemenea bunăstare datorită acestui sistem.

  şi o avea capitalismul destule neajunsuri, dar e singurul sistem care-ţi îngăduie să-l critici şi să-l ataci din interior. 🙂


 187. 187

  Ei, până una-alta, eu cred în aia „Don’t trust the guvernment”. Oricare ar fi acela, în orice sistem.
  Guvernele, inclusiv cele din state cu adevărat capitaliste, încep să lucreze din ce în ce mai des împotriva cetăţenilor. Nu pentru ei.
  Ce-o urma nu ştiu. Ce e cert e că sistemul capitalist e grav deformat. Iar cumva bula asta se va sparge.


 188. 188

  Şi aşa cum am zis, mi s-a cam luat şi de isteria a la Contributors sau Blogary, „aoleu, muică, zici ceva de capitalism, înseamnă că eşti o comunistă”. Avem demoni actuali, mult mai mari cu care să luptăm decât stafia comunismului. Vezi mai sus, vezi ce se-ntâmplă de două zile, de când cu legea cu dedicaţie specială RMGC. Vezi UE, care dezamăgeşte cumplit prin lipsa de coerenţă, prin duplicitate.


 189. 189

  Gold Corporation nu-s comunişti, nu? Canada nu e comunistă, nu?
  Chevron nu-s comunişti, nu? SUA nu sunt comuniste, nu?
  Dar cu toate astea, dreptul la proprietate al peştişorilor români va fi înghiţit de dreptul rechinilor de a-i expropria. La fel şi dreptul la un mediu sănătos. Nu că ţăranii din Pennsylvania ar avea o soartă mai bună. Sau ecuadorienii ăia cu Amazonul distrus.
  Zice ceva ambasada SUA? Zice, fireşte. Dă din coate cât poate de dragul Chevron.


 190. 190
  Seva Tudose:

  Nora#187

  desigur sistemul capitalist schiopateaza,dar numai sistemul capitalist este cel care privatizeaza,creeind job-uri,concurenta si clasa de mijloc…in Ro. daca se privatizeaza,unii spun:nu ne vindem tara(nu ma refer la RM) vezi acum se va privatiza caile ferate de Marfa 😀

  dar vezi tu guvernele vor sa acapareze tot,sa distruga corporatii,big ori small companies,ori sufocandu-i cu taxele enorme ptr.bussines,ei iesind din bussines…

  Guvernele(inclusiv USA) din contra, ei vor ca aceste corporatii/companii gigant sa intre sub tutela guvernamentala(un soi de a trece in folosul Statului,asa cum au facut colectivizarea,confiscarea averilor,creend ura intre oameni pe baza etnii,rasei,diferenta de clasa pe acest considerent…

  guvernele nimicind clasa de mijloc,taxandu-i pe cei bogati dar acestia isi pot lua bussines-ul si sa se mute in alte tari…unde pot face profit.S-a vazut si in RO. ?

  iar clasa de jos sa fie ingradita,sa depinda de guvern ptr. ajutoare de somaj,alimente,medicamente,asigurare medicala,educatie,suna familiar 🙄 semi-communism !

  asa gandesc eu !


 191. 191
  andreea:

  nici mie nu mi-a plăcut mesajul, dar, aşa-s io, foarte capabilă să fac abstracţie…


 192. 192

  Seva, e fix invers. Corporaţiile distrug tot.
  Big news: corporaţiile nu plătesc impozite, guvernele sunt dominate de ele. Ia verifică tu unde plăteşte Apple impozite. 😀
  Ăia mici da, sunt sufocaţi de impozite.


 193. 193
  Seva Tudose:

  Nora,

  ei nici chiar asa,corporatiile platesc taxe 😀

  dar nu cum vrea Obama 55% din venit 😀 cum am spus:si ei ameninta ca vine de exemplu in Romania, Brazilia,unde platesc salariatii cu mult mai putin…si basta 😀 le-a inchis gara 😀

  Obama a reusit ca cei din clasa de mijloc sa dispara,acel amarat care are si el o coafura,o pizzeria,un auto-service… economia-i la pamant si chiar daca le dau 3 ori 5 ani extept de la taxe…lumea tot nu se incumeta sa investeasca,sa creeze locuri de munca 😥


 194. 194
  Morringain:

  Ca sunt prea multe sa le pun aici: https://www.facebook.com/dana.chelu1/media_set?set=a.10201582508031815.1073741827.1451320525&type=3

  Care aveti feisbuc, bine, care nu, asta e 😛


 195. 195

  Seva, documentează-te. Corporaţiile plătesc un rahat. Ăia din clasa de mijloc, da, plătesc de se rup. Corporaţiile au tratament preferenţial, guvernele deja nu mai crâcnesc în faţa lor.


 196. 196

  Morringain, bine ai revenit. Nici n-am apucat să-ţi zic, sunt o vacă.
  Aruncai pe fugă un ochi la poze.


 197. 197
  Morringain:

  Merci, Nora 🙂


 198. 198
  andreea:

  :(. eu n-am feisbuc.
  dar nu trebuie să le pui pe toate!! poţi alege cîteva, care-ţi plac ţie mai mult…


 199. 199
  Morringain:

  Andreea, sunt 900. Sa zicem ca nu o sa le pun pe cele putine in care sunt eu sau pe cele in care se stramba Gigi (mai multe, din pacate), dar in rest imi sunt dragi toate. Nu stiu ce sa aleg mai degraba. Incerc sa pun cateva, dar tot nu o sa fie de ajuns.


 200. 200

 201. 201

 202. 202

 203. 203

 204. 204

 205. 205

 206. 206

 207. 207

 208. 208

 209. 209

 210. 210

 211. 211

 212. 212

 213. 213

 214. 214

 215. 215

 216. 216

 217. 217

 218. 218

 219. 219
  Seva Tudose:

  Nora#195

  asta si spuneam la#193 corporatiile platesc si ei,dar aci vine smecheria,ca ei sa faca profit,vor sa plateasca ca si cei din clasa de mijloc si clasa de jos. Ei manipuland sume enorme,iar daca platesc 20% pana la 40% …

  guvernul primeste sume fabuloase,nu-i vina corporatiilor ca aproape s-a desfintat clasa de mijloc,care de fapt plateau taxele,inclusiv cei din clasa de jos…

  deci daca cei din clasa mijlocie a disparut ducandu-se la clasa de jos,desigur MAJORITATEA CONTRIBUABILILOR A SCAZUT DRASTIC ! Si Obama vrea corporatiile sa plateasca 55% fie 60% din profit ! Si nu-i correct !

  adica ii inabusi pe cei mari,ca pe cei mijloc i-ai unificat cu cei de jos,si asa ai creat un singur grup !
  UNIPARTID,COMUNISM 😥

  Cum ai crede ca o anume corporatie scapa de guvernul federal sa nu plateasca taxe ? Vine aici : evaziune fiscala,sechestrare,inchidera bussines-ului,retrocedarea banilor cu inters si eventuala penalitate,daca este neplatita la timp,amenda plus puscarie !

  OK.Nora cum e sistemul in RO.nu te contrazic,dar in USA este complet diferit.

  De unde crezi ca ia Unchiul Sam banii ????


 220. 220

 221. 221

 222. 222

 223. 223

 224. 224

 225. 225

 226. 226

 227. 227

 228. 228

 229. 229

 230. 230
  Seva Tudose:

  Morringain,

  😆 ne-ai spart de fotografii,cele de la Roma le-am revazut cu drag si nostalgie,am fost acolo ! Dar ai facut un ghid touristic din fotografiile tale ,merci frumos !

  PS. te rog sa nu faci vreodata ca Alexa, sa iti stergi fotografiile,auzitu-m-ai Morringain 😀


 231. 231

 232. 232

 233. 233

 234. 234

 235. 235

 236. 236
  Morringain:

  Asta e o poza foarte ilegala: in Capela Sixtina nu ai voie sa faci fotografii 😀


 237. 237

 238. 238
  andreea:

  mersiiii! 🙂


 239. 239

 240. 240

 241. 241

 242. 242
  Morringain:

  Asta e apropo de ce spuneam inainte de a pleca de pelo di fica:


 243. 243
  Morringain:

  De ce e foarte usor sa te faci cat o balena in Italia:


 244. 244

 245. 245

 246. 246

 247. 247

 248. 248
  Morringain:

  Nu ma intrebati unde-i tatoasa!


 249. 249
  Morringain:

  Nu-i obiectiv turistic, dar mie mi-a placut


 250. 250
  andreea:

  ai aruncat bănuţi acolo? 🙂


 251. 251
  Seva Tudose:

  Nora,

  uite si la randul meu iti sugerez sa te documentezi despre cum platesc corporatiile din USA si IRS(Internal Revenue Service) ptr.toate categoriile de corporatii.

  http://www.irs.gov/Businesses/Small-Businesses-&-Self-Employed/Corporations


 252. 252
  Morringain:

  Nu le sterg, nu le sterg 😀 Merci de aprecieri 😀 In momentul asta mi se facu brusc lene, o sa le editez incet incet pe toate 😀 Sau daca se ofera altii, latimea la poze am pus-o de 400 mai sus 😀

  Si da, in mare, vacanta asta a fost excelenta. Ghiciti unde mergem la anul 😀 Se spune ca daca vezi Napoli, dupa poti muri (linistit). De Napoli ca de Napoli, dar e foarte adevarata zicala de Roma. Desi sincera sa fiu ne cam facem planuri de pensie acolo 🙂


 253. 253
  Morringain:

  Andreea, vrei sa zici de pe Palatin, deasupra forumului, din balcoanele Coloseumului, in toate fantanile intalnite in cale. Gigi si dorintele lui fara numar 😀


 254. 254

  Da, Seva, e splendid. Numai că, vai mie, să vezi chestie, există nişte chestii numite paradisuri fiscale. Şi corporaţiile, că doar nu-s proaste, pe acolo îşi cam au sediile. Sau plimbă banii dintr-o firmă într-alta până când se duc toţi acolo.
  Ce naiba, credeam că ai auzit că au fost chemaţi la audieri în faţa Congresului.
  Uite, articol despre Apple, că tot zisei mai devreme. http://www.nytimes.com/2013/05/21/business/apple-avoided-billions-in-taxes-congressional-panel-says.html?pagewanted=all&_r=0

  Şi e doar un exemplu. Da, tu, Sandu plătiţi. Ăia, nu. Că au trei perechi de coaie şi legi care-i favorizează. Sau măcar îi lasă să-şi vadă de ale lor.

  La fel se-ntâmplă şi în Anglia, şi cam oriunde.
  Wake up!


 255. 255

  Şi da, e şi vina corporaţiilor pentru falimentul clasei de mijloc. De altfel, nu a lor, cât a guvernelor corupte de pretutindeni.
  Cum să reziste afacerile mici dacă piaţa devine dominată de rechini, care nu se supun aceloraşi reguli? Carrefour poate să îşi permită să vândă roşii la 5 lei pentru că 4 îi rămân (dau doar un exemplu). Eu nu-mi permit pentru că, din 5, mie statul mi-ar lua 3. Nu 1.


 256. 256

  Există o franţuzoaică, nu-mi mai amintesc numele, parlamentar european, fostă judecătoare, care încearcă de ani de zile să schimbe legislaţia. În aşa fel încât corporaţiile să plătească impozite acolo unde vând. Adică în UE, nu-n Bahamas!

  Am mai povestit aici de situaţia Starbucks în Uk. Şi ăştia au fost chemaţi la audieri în Parlament. Că ei cică-s falimentari! N-au profit oficial, deci nu plătesc impozit pe profit! Dar continuă să deschidă cafenele.

  Cum draci să mai crezi că se supun aceloraşi legi?

  Aşa că s-ar putea să fim ultimii proşti care mai cred că n-a murit capitalismul. Nu mai e capitalism. E „corporatocraţie”.


 257. 257

  Şi nu, ce fac ei nu e evaziune fiscală. :mrgreen:
  Deci, IRS stă liniştit.
  Există legi care le acoperă curul. Dar cine face legile, dragă Seva? Şi de ce fac legi care sugrumă clasa de mijloc, dar care nu pun limite corporaţiilor?
  Să-ţi amintesc de GM şi de miliardele pompate în curul lor când cu criza? Cine a plătit miliardele alea, Seva? Tu cu Sandu, Seva. Şi tot tu plângi de mila lor. 😆


 258. 258

  U.S.-based multinationals have dodged billions of dollars in taxes by shifting profits to low-tax jurisdictions overseas, and have used loopholes in the law to avoid taxes on repatriated income that should be subject to taxation, information uncovered by the U.S. Senate Permanent Subcommittee on Investigations shows.

  “Major U.S. corporations are increasingly earning their profits here but shipping them overseas to avoid paying the taxes they owe,” said Sen. Carl Levin, D-Mich., the subcommittee chairman. “At a time when we face such difficult budget choices, and when American families are facing a tax increase and cuts in critical programs from education to health care to food inspections to national defense, these offshore schemes are unacceptable.”

  http://www.levin.senate.gov/newsroom/press/release/subcommittee-hearing-to-examine-billions-of-dollars-in-us-tax-avoidance-by-multinational-corporations/

  Ştii, Seva, se ştie deja că banii pitiţi prin offshore-uri îi depăşesc cu muuuult pe ăia la vedere.


 259. 259

  Şi gata. 😀 Sunt foarte pornită din cauza nemerniciei cu Roşia Montană. Tot încerc să-mi amintesc un documentar unde explicau cum funcţionează lucrurile, care e mecanismul şi cam cu ce se ocupă armatele alea de consultanţi financiari.

  Scuze, voi sunteţi aici cu pozele şi eu cu gărgăunii mei.


 260. 260
  Morringain:

  Stai linistita, Nora, eu sunt aia care exagereaza cu atatea poze. Doar ca m-am indragostit de-adevaratelea de orasul ala 🙂


 261. 261
  Costeluş:

  Ce s-a mai intimplat cu Rosia Montana? N-am urmarit stirile.


 262. 262

  Ai şi de ce, Morringain. Nu exagerezi deloc.
  doamne, cum e apa aia de la grote!


 263. 263
  Raj:

  Am un brat tatuat si chiar am o macara, daca va intereseaza, dnu 1Q. Munciti sidv. cat muncesc io si veti avea macaraua dv. Atat am avut de spus. Sluga !……… Cu permisiunea dv., sunt un bou, dra Nora. Ca uitai sa va zic. La dv. in locul de bastina, blocurile sunt rotunde, ca casa modei din Bv. ?


 264. 264
  Morringain:

  Nora, o sa caut mai incolo poza de la Grota Albastra (aia din Palinuro, ca la Capri nu fusei). E superbissima, vorba broscarilor 😀


 265. 265
  Raj:

  Blonda aia apetisanta sunteti dv., dna Morri ? Sper ca ne veti da o poza fara ochelari… Te mananca in cur cu rosia aia montana Costele ?


 266. 266

 267. 267
  Raj:

  Azi am dat numa postari de barbat nefutut…


 268. 268
  Morringain:

  Raj, nu-s nici blonda, nici apetisanta 😛


 269. 269
  Raj:

  Io am zis de blonda, nu de grota albastra, dna Morri. Incercati va rog sa va concentrati un pic…


 270. 270
  Raj:

  In definitiv nici nu-mi place blonda aia apetisanta. Uratadracu ! Imi plac femeile care nu-s blonde si nici apetisante. Gena dv., dra Nora, Dna Nasta, Dna Seva, dnu 1Q si, nu ultimu pe lista, dnu Costi…


 271. 271
  Raj:

  Gen, nu Gena


 272. 272

  Mai auzii şi o păţanie azi, din aia menită să-mi zdruncine încrederea în umanitate.
  O colegă pleca aseară de la muncă pe bicicletă. Unui animal nu i-a convenit ceva, i s-a părut că i-a sărit în faţă şi a dat geamul jos, a început să o înjure. Ea i-a răspuns. Tot cu înjurături, recunoaşte. Ăla a tras maşina pe dreapta şi a bătut-o. Aşa, bine. Perechi de palme în faţa unei terase de la un restaurant arăbesc. Terasa plină, nu s-a mişcat nimeni decât în sensul de a se ridica pentru a vedea mai bine.

  A sunat la 112, dar până să apuce să le dea ălora adresa, a văzut trecând o maşină de poliţie. I-a făcut semne, a oprit ăla. Agresorul era tot acolo. Poliţistul vine, o ascultă şi cum povestea ea acolo, plângând şi vai de capul ei, agresorul zice, de faţă cu poliţistul, „hai că poate-ţi mai trag două acum”. Se enervează şi poliţistul şi-l invită pe ăla să-i tragă două lui dacă e aşa coios.
  În fine, le ia datele şi ei îi spune să se ducă la secţia 14 sau aşa ceva să depună plângere. Şi o sfătuieşte să ia şi martori. Se duce la ăia de pe terasă şi-i roagă să-i fie martori. Ăia au zis toţi că n-au văzut nimic!
  Ce e şi mai nasol e că în starea de şoc în care era nu mai ţine minte nimic. Nici numele poliţistului, nici numele cefei late în tricou roz mulat care a bătut-o.


 273. 273
  Morringain:

  Gen aratarea asta parlita de soare, Raj? 😛 Ah, si mancata de tantari 😀


 274. 274

  Zic bine broscarii. 🙂


 275. 275
  Morringain:

  Dap, Nora 😀 Ce mai, m-am imbolnavit. Acum daca as si putea transplanta civilizatia din Anglia in Italia, ar fi perfect si maine dimineata as fi pe drum cu valizele deja facute 😀


 276. 276
  Raj:

  Tricou roz mulat si din fibre sintetice, dra Nora ? …………. Cel mai mult imi plac ochii, dna Morri. Asta asa ca sa-i dau peste nasuc drei Nora. Io ce sa mai zic ? Is mancat de tauni…


 277. 277

  Morringain, te cred. 😀


 278. 278

  Cel mai probabil, Raj. 🙂
  Ah, uitasem o fază. Când a venit poliţistul, i-a reproşat colegei mele că i-a speriat copilul! Da, avea şi copil în maşină idiotul. Deci, copilul s-a speriat de o biciclistă, nu de ta-su care bate femei pe stradă!


 279. 279
  Raj:

  Cum era sa se sperie copilul ca a batut o femeie ? Ce, n-a asistat cand tac-su o batea pe ma-sa ? Chestiune de obisnuinta… Dnu 1Q nare chiloti !


 280. 280
  Raj:

  Dar Dnu Danii nu mai iese din cotet, dra Nora ? Poate trageti dv. zavoru…, 1Q imi duce doru…


 281. 281
  Raj:

  Postari de om nefutut. Ei, daca ii dati drumu lu dnu Danii, se schimba situatia. El statut, io statut, 1Q bea sampanie din cani de lut…


 282. 282

  😆 😆
  Las’, să mai stea că stă bine.


 283. 283
  Raj:

  Dapoi cat mai sta ?


 284. 284
  Raj:

  Da dnele Jasmi si Manu de ce nor mai da peicea ? Fac paine in tzast, dau mancare la vaci, la puorci ? Au treaba multe…


 285. 285
  Costeluş:

  Ce tupeu, sa o ameninte in fata politistului. Probabil ca stia ca nu pateste nimic oricum.

  Nu ma maninca-n cur nimic, chiar nu stiu ce e cu Rosia Montana, Raj.

  A, si pentru tine Nora, ca am uitat: trasul de codita nu-i muscat de cur. E o tachinare asa, cu zimbetul pe buze si o incercare (zadarnica, stiu) de a ma juca cu tine.


 286. 286
  Raj:

  Am glumit Costele. Si pe mine ma intereseaza Rosia Montana. Eu chiar doresc ca dra Nora sa te agreeze Costele. Pe mine ma agreeaza si ma simt un pic stanjeit fata de tine…


 287. 287
  Costeluş:

  Ata e Raj, eu is obisnuit sa nu ma inteleg cu nimeni. Poate de aia is si singur.


 288. 288
  Seva Tudose:

  Nora,

  Uite Nora cum citatutul senatorului Carl Levin-democrat de statul Michigan,cel pus de tine la #258 ” US Corporations…and have loopholes in the law to avoid taxes on repatriated income that should be subject to taxation…”

  dar spune clar,uita-te la le am pus eu la#251 si acceseaza la”International Businesses” du-te la „Tax information for international Bussinesses” in care spune clar”speciefied foreign financial assets MUST report those assets to the IRS on form 8939..” E lege clara.

  deci nu stiu ce fac Starbucks in Anglia cu cafenelele lor falimentare,cam cum face McDonald’s in Romania…eu inteleg clar ca orice venit trebuie taxat,facut in USA ori in strainatate,orice suma considerabila intrata in tara trebuie declarata.

  Si cum ai spus si tu…gata…da-i in colo…eu nu tin cu ei,eu sunt constienta ca trebuie sa platesc taxe,ma conformez sa dorm linistita pe perna mea.Asa ca,sunt multumita cate am realizat in 23 de ani,cat nu as fi facut cu munca cinstita cum facem noi,nu hotii,n-as fi realizat nici in 100 de ani toate astea in Romania 😀

  wake up,tooooooooo 😆

  eu nu sunt corporationista 😀 dar stiu ca am mai mult decat au altii de teapa/cariera mea,comparat cu un roman !


 289. 289
  Costeluş:

  Seva, sint tot felul de smecherii accesibile doar corporatiilor. De exemplu, Apple nu baga in SUA nici un cent din banii facuti in afara. Banii facuti in afara ii tine acolo, si se imprumuta de la banca in SUA pentru a plati dividente -- garantind imprumuturile cu banii aflati in afara SUA. Inca o chestie: in SUA vinde de fapt firma Apple din … Irlanda, care plateste impozit in Irlanda, bineinteles. Totul este absolut legal! Oricum e cam tirziu, au cam fost distrusi toti micii producatori locali si au ramas marile corporatii.


 290. 290
  val_one:

  cînd îl văd pe Costeluș văitîndu-se tot timpul, mi-aduc aminte de filmulețul ăsta:


 291. 291
  andreea:

  auch.


 292. 292

 293. 293
  andreea:

  val, cred că ai avut dreptate cu chestia cu Waters. 🙁 m-am tot gîndit. poate că ar fi trebuit să nu mă duc. nu m-am documentat, vorba cuiva…


 294. 294

  Andreea, nu te prosti. 😀
  Stai liniştită, nu s-a clătinat capitalismul cu nicio muchie de cărămidă. 😆
  Lumea e la fel, n-am văzut vreo revoluţie pe străzi de dimineaţă. Poţi miza liniştită pe letargia oamenilor.


 295. 295
  val_one:

  n-am avut dreptate decît parţial, Andreea. Waters este un mare artist. şi eu îi ascult muzica, făcînd abstracţie de mesaje. 🙂

  după părerea mea, ai făcut bine ducîndu-te, ai dorit asta din tot sufletul . dacă nu te duceai, te alegeai doar cu regrete . 🙂


 296. 296

  Ce-aveţi?!
  Acum Waters e sursa răului în lume? Gee!

  1Q: şi Madonna a avut dreptate. Suntem rasişti!


 297. 297
  andreea:

  Nora,
  da’ nu-i vorba de vreo clătinare aici. e o problemă personală, cum să zic… de congruenţă, de afinitate. ce, noi vorbim aici doar despre rivuluţii? 🙄


 298. 298
  val_one:

  pe mine, personal, nu mă deranjează nici cît negru sub unghie asemenea mesaje, mă gîndesc doar la cei uşor manipulabili. 🙂 nu e cazul nostru. 😉


 299. 299

  Ei, atunci, dacă îţi repugnă aşa tare mesajul lui, da, nu trebuia să te duci.
  Oricum nu pricep ce mesaj anume vă deranjează aşa tare.


 300. 300

  Val_one, cam ce crezi tu că fac ăia uşor manipulabili ascultând muzica lui? 🙄


 301. 301
  val_one:

  😆 şi ce, Nora, îl clatin eu pe Roger de pe soclu? 😛


 302. 302
  andreea:

  hai să ne numim „nemanipulabilii” 😆 pistolul cu nemanipulabili.


 303. 303

  😆 pfiu, câtă încredere! 😀


 304. 304
  val_one:

  Nora, arta asta cu mesaj de stînga (muzică, filme) are un mare impact. stimulează mentalităţile de tip Costeluş. din ăştia care vor să aibă totul fără să şi muncească pentru asta. 🙂


 305. 305

  Nu prea ştiu ce anume numiţi voi mesaj de stânga…
  În fine…
  Costeluş e imun la artă, te rog frumos! 😆


 306. 306
  andreea:

  şi, mai e ceva. el n-a inovat absolut nimic. mie îmi place The Wall, mi-a plăcut de la început, dar el n-a mai progresat cu nimic. a stors pînă la sînge biata operă. cum s-ar zice, nu înţeleg cum poate să doarmă liniştit omul ăsta!! e ca şi cum aş da eu lovitura cu o casă nemaipomenită şi pe urmă le-aş vinde-o tuturor clienţilor, timp de 40 de ani, vopsind-o doar, eventual, cu altă culoare. mişto.


 307. 307

  Andreea, da’ să ştii că şi iubitul nostru Cohen e foarte anti-sistem.


 308. 308

  Andreea, aia e altceva. De-asta am şi zis că mi se pare ironic ca tocmai el să îndemne la anticonsumerism când vinde în draci acelaşi produs de 4 decenii.


 309. 309

  Artiştii trebuie să se certe cu lumea. Oricare ar fi orânduirea în care creează, arta lor nu poate exista în afara tensiunii. Fără contestare, fără opoziţie la ceea ce domină n-ai decât o fleşcăială.


 310. 310
  andreea:

  păi da. uite-te la Robert Plant. 🙄 nu şade deloc liniştit. îl simt că nu şade liniştit. nu se potoleşte, tot mai caută, munceşte, încearcă, e curios, compune, inventează…

  părerea mea e că cearta cu lumea are şi ea vîrsta ei…


 311. 311

  Aşa zici tu?
  Eu ştiu? 🙄
  Roth se ceartă în continuare cu lumea.
  Rushdie se ceartă cu lumea.
  Nu prea-i văd compunând pasteluri şi mulţumind establishmentului. Thanks God!


 312. 312
  andreea:

  împăcarea cu lumea nu e semn de slăbiciune, e semn de înţelepciune.


 313. 313

 314. 314

  Sigur vorbeşti de împăcare şi nu de resemnare?
  Apoi, nu ştiu dacă la artişti (spre deosebire de pustnici sau alte soiuri din astea pasive), căutăm genul ăsta de înţelepciune…


 315. 315
  andreea:

  despre împăcare vorbesc. să ştii că e posibilă. 🙂

  dacă mă întrebi pe mine, cred că m-am lipit mai bine de artiştii care povesteau mai mult despre problemele personale, nu despre cele globale.


 316. 316

  Vorbitul ăsta se face în multe feluri. Şi da, mulţi buni pleacă din universul lor micro. Dar globalul e mai mereu acolo, măcar ca fundal.
  Când se-mpacă cu adevărat, eu nu cred că mai creează. Cred că se opresc. Creaţia are sens când sunt întrebări de formulat. Odată găsite răspunsurile…


 317. 317

 318. 318
  Nora&1Q:

  Nu sunt de acord cu Madonna deloc. Da` deloc. Și știi de ce, Nora? Pt că pot și eu să spun că țiganii sunt rasiști.. Era mai corectă o remarcă de mijloc, mai de catifea, cum că ne-am discrimina reciproc. Adică, sunt convins că nici ei nu ne apreciază.. Ca să mă exprim eufeminazistic: nu ne iubesc, nu că ar avea cineva nevoie de drăgălășeniile lor. Dar nu veni tu, Madonna, să-mi spui că românii sunt rasiști. Că nu iubesc țiganii. De ce ai vrea asta, diva pu..berului? Ce să iubească la ei?
  Oricum, presiunea asta cu discriminarea țiganilor pusă pe umerii românilor îmi provoacă silă, lehamite, pasivitate. Poate că și de la manelizarea generală românii stau pe acasă. Tu ai pretenții la ei să iasă din casă la proteste? La niște rasiști? Ai văzut tu o ceată de țigani la poarta guvernului cerând să fie respectate legile? Dacă da, ale cui legi?

  N-am zis sărumâna. Nici nu mai zic, că nici nu-mi răspundeți așa cum se cuvine: „să trăiești 1Q-ule, să crești mare băiete, ia dă pupă, etc.”


 319. 319
  andreea:

  e prea sobră mutra ta cu bască moţată. cum o văd, îmi vine să mă îndrept în scaun, să-mi dreg glasul, să dau raportul, să îmi aranjez ţinuta… nu e bine…


 320. 320

  Nu e vorba de iubire, 1Q. E vorba de toleranţă. Atât.
  Aşa, şi? Cine-i de vină că sunt manelizaţi? Nu suntem noi oameni educaţi, muncitori, corecţi? Noooi? Cum să fim noi manelizaţi?! Nu se poate, dom’le, doar romii sunt aşa! Putori, pasivi, needucaţi…


 321. 321
  Nora&1Q:

  Madonna și-a permis să jignească gratuit o națiune.
  Nu că ar fi singura, prima sau ultima..


 322. 322
  Nora&1Q:

  Toleranța ar trebui să fie reciprocă. NU doar de-o parte..
  Din prea multă toleranță și ceva Stockholm, cu puțină admirație socioculturală a ieșit o manelizare de ți-e mai mare dragul.


 323. 323
  Nora&1Q:

  Nu, țiganii sunt niște sfinți. Noi ne victimizăm..


 324. 324

  Ei, da, aici, da, sunt de acord. Dar e jignire-adevăr.


 325. 325
  andreea:

  unchiu’ s-a trezit cu fundu-n sus…


 326. 326

  1Q, hai că eşti amuzant acum. Cum te discriminează pe tine romii?
  Te-ai dus să te angajezi şi ţi-a spus patronul că nu te ia pentru că eşti român?
  Te-ai dus să-ţi înscrii copiii la o şcoală unde erau mai mulţi romi şi părinţii romi au zis că-şi retrag copiii din clasă dacă vine copilul tău acolo?
  Ţi-a zis Mădălin Voicu „român împuţit”?
  În primul rând, ei fiind minoritari, nu sunt în poziţia de a te discrimina. Despre ce vorbeşti?


 327. 327
  Nora&1Q:

  Of! Nu e niciun adevăr. E o constatare eronată..
  În primul rând e greșit să generalizezi. Apoi, dacă nația asta e rasistă, cum draq rezistă rasa asta prigonită în mijlocul lor ? Cum de proliferează?


 328. 328
  Nora&1Q:

  Cum mă discriminează? Tot așa cum îi discriminez io pe ei..


 329. 329

  Şi să renunţăm şi la atitudinea asta infantilă de „el a dat primul! Eu doar mă apăr! Să-l văd pe el că cedează şi pe urmă cedez şi eu”.
  Tolerezi tu pentru că tu eşti în postura de a o face. Pentru că ai toate avantajele de partea ta: eşti majoritar, eşti economic mai bine plasat, social eşti acceptat”. E ca şi cum i-ai zice unuia olog să ridice tot atâtea kg ca tine.
  Până una-alta, n-am văzut romi care să zică „Stalin trebuia să vă facă săpun!”. Cum am auzit de sute de ori români despre Antonescu.


 330. 330
  Nora&1Q:

  Da? dacă sunt minoritari au dreptul să orice?


 331. 331
  Nora&1Q:

  Păi, gata. M-ai pus la punct cu atitudinea mea infantilă.
  Nu mai zic nimic. Io trebuie să tac pt că-s majoritar. Ei au drepturi pe care le sabotez io..


 332. 332
  Nora&1Q:

  Asta cu patronul care angajează români, nu țigani, e tare..
  Ăia oare ce profil de activitate or avea?

  Cu școala, e o chestie. Nu-l primește la o școală că s-a ridicat de cur în sus un snob, îl poate duce la o alta cu părinți mai cerebrali. Asta în condițiile în care puradelul își vede de școală și nu de prădăciuni și alte alinturi deprinse de pe acasă..


 333. 333
  val_one:

  1Qle, eu moştenesc un coctail de gene, poate am şi unele ţigăneşti pe acolo. mai stai de vorbă cu mine? 🙄


 334. 334

  Of!
  Intoleranţa e păguboasă tot pentru noi, 1Q. Am mai zis asta, dar m-am plictisit. Aşa că tac şi eu.


 335. 335
  Nora&1Q:

  Punem problema invers: Țiganii au școală. Românii nu sunt primiți pe motiv că vin spălați și prea strică mirosul cu parfumul lor de săpun. Apoi, nici nu știu bătaie, niște blegi. Cât chin pe pedagogii lor să-i învețe limba, să ghicească viitorul, să deprindă mișcările iuți la buzunare..


 336. 336

  Puradelul îşi vede de şcoală? Nu de prădăciuni? Alinturi deprinse de acasă? Acum sunt şi copiii culpabili din start?
  Bleah!


 337. 337
  Nora&1Q:

  Da, sunt culpabili. Ce se vede că n-ai copii la școală unde sunt și țigani! Pt că nu vor să se integreze. Ci doar să profite de ceva gratis. Oportuniști. Știu ei că au nevoie de puțină matematică, să mânuie niște cifre acolo, fără număr, fără număr..
  Mă supără sistemul sau a mi-a zis careva ceva când i-am spart nasul colegului că nu mi-a dat sandvișul sau se dă jme` la mine, vine familia mea și vă omoară, mânca-v-aș literatura voastră de rumâni spurcați..
  Oricum dacă sar de 5 clase sunt un minunat, nu ca voi, săracilor!


 338. 338
  andreea:

  eu am întîlnit destui de treabă. chiar acum fac o casă pentru unii. nu am nici o problemă. sînt absolut ok şi m-am surprins singură gîndind pe parcursul întîlnirilor (sînt destul de negri şi au nasuri foarte coroiate): uite, ce chestie, am uitat cu cine discut…

  mi-ar plăcea să nu mai existe nici măcar gînduri de felul ăsta în capul meu… 🙁


 339. 339
  Nora&1Q:

  Da, păcatul cel mare e generalizarea. De acolo am pornit discuția. M. a jignit o națiune. Toleranța trebuie să fie reciprocă, doar de acolo derivă și respectul.

  Nu cerși respect și nu-l cere agresiv. Câștigă-l.


 340. 340
  Nora&1Q:

  Să fim toleranți! Ce dacă mi-a venit copilul bătut la școală de niște țigănuși. Sunt niște copii! Nu pot fi culpabili..
  Iote la mine BLEAH!


 341. 341
  val_one:

  viaţa mea nu e influenţată cu nimic de ţigani, ci de cei care ne conduc. iar ăia nu-s ţigani. sînt cu adevărat răi şi dăunători.


 342. 342
  Nora&1Q:

  Piua că mă duc la un grătar, afară. O să miros a șatră.
  Mă integrez io, nu mai aștept la ei. Dacă pun o lingură de kko într-o cană cu lapte, nu iese ceva bun-bun? Cu cocoloașe, și tot e bun..


 343. 343
  Nora&1Q:

  Pe nimeni nu deranjează țiganii. Și totuși, de ce suntem rasiști? TOȚI! Și noi punem capul jos, murmurând: Păi nu-i așa că suntem? Cum bine zis-a, Madonnula.. Că de n-am fi, ce ușor s-ar integra. Zic.


 344. 344

  1Q, după aia cu „copiii sunt culpabili”, nu mai avem ce discuta. Eşti rasist. Punct. Nu o mai da cotită, asumă-ţi-o.


 345. 345
  val_one:

  Morringain, de o intervenţie în forţă este mare nevoie acolo, nu pentru a sprijini vreuna dintre părţi, că niciuna nu e mai brează, ci pentru a le potoli.


 346. 346
  Morringain:

  Val, cel mai bine ar fi in cazul asta sa interzica ONU livrarea de arme ambelor tabere. E mai ieftin si mai de efect decat orice alta interventie. Dar iti dai seama ca nimeni de fapt nu se omoara dupa soarta oamenilor de rand si ca toata povestea asta e un pretext.


 347. 347
  val_one:

  un embargou pe livrările de armament n-ar rezolva mare lucru, toate părţile au stocuri arme de pentru cîţiva ani de măceluri. cînd li se vor epuiza armele, tot mai cu ce ucide. ar trebui ca ONU să se implice cu forţe de supraveghere şi menţinere a păcii.


 348. 348
  Morringain:

  Val, si atunci e mai bine sa implicam si pe altii in conflict??? Neah, inchipuie-ti ca aliantele din primul razboi mondial nu existau si ramaneau combatanti doar Serbia si Austro-Ungaria. Sigur, acum sarbii ar fi vorbit nemteste, dar cate morti ar fi putut fi evitate pe plan global?


 349. 349
  Nora&1Q:

  Dacă ăsta e rasism, atunci da, sunt rasist și o susțin.. Pe ea, pe părerea mea.

  Și dacă tot o aprobi pe Madonna, nici tu nu ești exclusă. Discriminatoareo!


 350. 350
  val_one:

  nu, Morringain, eu vorbeam de o forţă-tampon între părţile belicoase, o forţă multinaţională, ştii doar de căştile albastre. 🙂


 351. 351
  Morringain:

  Val, e imposibil sa ai o forta impartiala, care doar sa potoleasca combatantii. Faimoasele casti albastre au atat de putin succes in operatiuni, ca si cu ele, si fara ele e cam acelasi lucru. Si ma repet: nimeni la nivel inalt nu da doi bani pe civilii sirieni. Toate discutiile astea vizeaza doar impartirea bunurilor.


 352. 352
  val_one:

  din păcate, ai dreptate. nimănui dintre decidenţi nu-i pasă de nevinovaţii ucişi acolo. oare ei n-or vedea imagini cu acei copii morţi? eu vorbeam de cazul ideal, o utopie în zilele noastre. ăsta ar trebui să fie rolul ONU, restabilirea şi menţinerea păcii oriunde este nevoie.


 353. 353

 354. 354
  Costeluş:

  Da, val_one, ca bine le mai nimeresti! 😀


 355. 355
  Morringain:

  Fara legatura cu ce am discutat inainte: mi-am luat o jucarie draguta si mai ales utila 😀 un hard extern minuscul (are 200 de gr) de 2TB. De acum sa tot stochez poze si filme 🙂


 356. 356
  Nora&1Q:

  Val, scuze, acum am văzut com. tău la 333. Nu m-am referit la gene. Nimeni nu te caută în arborele genealogic să vadă ce și cum, ce rasă ariană ești. Logic. Te simți discriminată? Ai probleme la angajare? Dar în școală, ai avut?
  Atunci unde-i discriminarea și care-i rostul victimizării țiganilor? Probabil, madam M. a vrut să înfiereze faptul că românii nu prea sunt de acord cu activitățile antisociale puțin cam concentrate în tabăra țiganilor. Adică, bă, e de porc. Restul lumii i-ar accepta fără murmur. După cum bine cunoaștem..
  Așa, ca oameni, ca rasă, cine îi discriminează și de ce? A, noi, rumânii. Cam așa, degeaba.. Neam prost, la grămadă. Intolerant, arogant. Majoritatea e vinovată că minoritatea nu se integrează. Pfff! tare mi-e teamă că majoritatea e alta, în orice caz, nu a românilor în capul cărora se sparg toate oalele..

  Na, am zis că nu mai comentez și nu m-am ținut de cuvânt.
  Ăsta e ultimul rând. 😉


 357. 357
  Costeluş:

  Ce ma, eu nu-s discriminat aici?


 358. 358
  Nora&1Q:

  Nu, mă, nu. Nu ești deloc. Ți se pare că ești și te victimizezi.
  Știu, sunt aproape rasist pt această afirmație..


 359. 359
  Nora&1Q:

  V-am pupat pe zvastică, discriminaterminatorilor!
  Mă duc să mă `zvârl pi jeam..

  :amocutăpefrunceînformădeV:


 360. 360
  Costeluş:

  Eu is tiganu’ blogului. Unde mai pui ca nu-mi place nici arta? (ca, daca spun ca n-am timp de arta nu ma crede nimeni).


 361. 361
  Jaco Pastorul:

  Integrarea este fenomen complex care este generat de catre integrator si nu de catre minoritar. Cu cat gradul de cultura si de educatie al majoritarilor este mai mare cu atat procesul de integrare are sanse mai mari de reusita, vezi tarile vestice care au reusit demult sa-si integreze tiganii.
  Datorita nivelului sensibil apropiat, romanii insa nu reusesc sa-si integreze tiganii, reusesc doar sa-i exporte.
  Totusi, un contra exemplu se poate da si din Romania.
  Acum vreo 50 de ani, familia Cioaba&comp din Tg Carbunesti, jud Gorj, descaleca intr-un cartier al Sibiului, Neppendorf, care a fost initial o comuna de mestesugari sasi, cumparand cateva proprietati, printr-o minune, stiut fiind ca sasii nu-si vindeau oricui casele.
  Faptul ca Cioaba si ai lui erau meseriasi caldarari, se pare ca a picat bine in colectivitate.
  Lucrurile au mers bine, neexistand probleme deosebite, tiganii reusind sa nu deranjeze comunitatea.
  Dupa revolutie, Florin Cioaba a trecut la cultul penticostal, tragand dupa el supusii, ducandu-i la biserica, in fiecare duminica, spalati, aranjati si linistiti.
  Se stie ca infracţionalitatea mărită din rândul ţiganilor este datorată în special deficitului de autoritate. Asta este un lucru bine ştiut de către cei care au cât de cât tangenţa cu această minoritate.
  Plecând de la exemplul membrilor familiei Cioabă&comp care s-au integrat mai mult decât satisfăcător în rândul comunităţii săseşti şi mai apoi în cea românească, foarte multe instituţii din România dar şi din străinate au sustinut casa regala Cioabă tocmai pentru că umplea acel vid de autoritate.
  Ţiganii din Neppendorf (Turnişor) sunt astăzi un exemplu pentru toţi ţiganii din România, având cel mai înalt grad de educatie şi cel mai scăzut procent de infracţionalitate.
  Copiii lor merg la scoala impreuna cu copiii romanilor, exista deja multi care au absolvit facultati, vorbesc fluent cateva limbi straine, urasc manelele si nu au masini bengoase.
  Daca o sa depasim faza asta de majoritar intolerant si infuriat, sigur o sa ne dam seama ca nu tiganii poarta vina neintegrarii, ci noi, cei care nu suntem in stare sa-i integram.


 362. 362
  Costeluş:

  „Casa regala” Cioaba a fost sustinuta de Iliescu si de alti tembeli drept o bataie de joc la adresa casei regale a Romaniei.


 363. 363
  Costeluş:

  Care tigani in tarile vestice? Eu vad cum tarile vestice ne trimit tiganii inapoi, pachet: „na, integrati-i voi, ca-s ai vostri!”


 364. 364
  val_one:

  bună, Jaco! 🙂

  mersi de informaţie, auzisem şi eu de comunitatea de ţigani din Turnişor, ştiam şi de opţiunea lor religioasă. nu ştiam însă povestea familiei Cioabă, credeam că sînt sibieni get beget.

  în rest, aşa este, ai dreptate.


 365. 365
  Nora&1Q:

  Nu sunt de acord cu cele spuse de dvs, d-le Jaco. Nu vă supărați, dar în perioada aia, comunitatea sașilor era numeroasă, puternică, omogenă. Câteva familii s-au putut integra ușor pt că altfel, dracu` le lua. Mureau de foame. Nu prea aveau loc clanurile interlopilor cu pești, cerșetori, și alții mai cu moț. Acum, numărul acestora este uriaș pt o populație în scădere, sărăcită și asediată de drepturile minorităților într-o perioadă catastrofică economic. Să dai vina pe o majoritate care în curând va deveni minoritate, mă scuzați, dar nu-mi pare ok. Iar discriminarea nici nu există. În schimb, intoleranță și furie găsim peste tot, nu doar la prăpădaniile de români. Nici n-au arme albe, nici cafteală nu știu..

  Știu, sunt mulți care nu-s de acord cu mine: Nora, Val, dvs. Asta e, sunt în minoritate. Nu mă integrez, bla-bla..


 366. 366
  val_one:

  mai important mi se pare să nu te dezintegrezi, 1Qle. la aia să ai grijă mare. 😀


 367. 367
  Nora&1Q:

  Ete scârț! ce grijă? Mai mare grijă ai tu de mine, este?


 368. 368
  Nora&1Q:

  Io-s minoritar. Ce, unde-i libertatea mea, dreptur`li omului..Săăriiiți!
  Vreau drepturi, nu grija voastră! Huăăă, majoritarilor..


 369. 369
  val_one:

  ce drepturi? nu te lăsăm noi să devii majoritar? 🙄

  ai dreptul să spui orice poate fi folosit împotriva ta. 😆


 370. 370
  Nora&1Q:

  Gata, mă, m-am gândit. De azi sunt țigan. Nu că n-as fi fost și de-abia acum m-am regăsit în gene. E mai reconfortant și în + sunt în deplină siguranță. Protejat și alintat.
  Ia, luați-vă de mine! Jar mâncați.. adică, Raj ițacnâm..


 371. 371
  val_one:

  bun, acum enumră-ţi revendicările. 😛


 372. 372
  Nora&1Q:

  Nu vreau să fiu majoritar. De ce să am în plus grija minoritarilor? Majoritarii, pe lângă problemele lor, le mai au și pe ale minoritarilor. Nu e mișto? Tiii, că acu-mi străluci filamentu` la mintoc..


 373. 373
  val_one:

  lasă vrăjeala. hai cu lista de revendicări. 😛


 374. 374
  Nora&1Q:

  Ce să enumăr? Tu atâta lucru nu știi? Nici ce probleme au minoritarii? Dă-mi de tăti: casă, masă, bani, etc. . La etc. am aozit că nema taxe și impozite. Nema aize/autorizații pt palatul meu cioabănesc.

  A, și un loc de muncă. Da` să nu muncesc că oricum nu pricep nika ce faceți voi p`icisha, la ce vă ajută munca, în fine. Dacă n-ai, dă un ajutor social acolo, pt copilași, trăiți-i-ar famelea.. pupa-ți-aș tălpicili dă tolerantă, frumoacso, ptiuuuu, trăznite-ar norocu`, să ai parte de un gagiu mișto 😉 ca mine!
  Bagă la 1Q și inelul ăla cu pietricică dă pă deșt, că ți-am zis dă bine, nu fi!! hai-hai, nu te codi, nu te codi..


 375. 375
  val_one:

  ok, am notat. te-am pus pe listă. ai de luat, dar aşteaptă, că lista e lungă şi tu abia ai intrat pe ea. 😆


 376. 376
  Nora&1Q:

  Și nu mai face atâta gălăgie pt câteva drepturi. Zi mersi că nu ți-am luat gâtu`! Ai draq ruși au fo rumânii..


 377. 377
  Seva Tudose:

  Jaco#361

  bine ai revenit 😀

  asa o fi cu tiganii,pe timpuri erau integrati,nu numai cei din Sibiu Cioba&co. Eu am trait in Bucuresti si stiu ca mai majoritatea tiganilor isi permiteau sa dea spaga la intrarea unui liceu de specialitate,la scoala de surori medicale,de coafura,cofetar,patiser…iar in macelarii la Obor,tiganii predominau. Daca te urcai intr-un taxi-u ori te duceai la frizer,erau majoritatea tigani,numai spun ospatarii !

  Acum cu plecarea de dupa revolutie,multi dintre tigani au ales calea Europei,gustand din alte meserii mai usoare,furt,cersit,prostitutie facand colsi de bani,marci,dolari…vorba s-a dus si uite asa s-a pornit
  EXODUL TIGANILOR,unii s-au intors facandu-si palate,palotoaie in Baragan,formandu-si clanurile in functie de functie 😆

  smanglitori,praduitori,cutitari,body-guards,pimps,plasa
  mente de pirande,prostituate pe categorii/stele ca la un hotel 😀


 378. 378
  Nora&1Q:

  Tu râzi de mine, a? Io, să stau la coadă? Adică, tu glumești..
  👿


 379. 379
  val_one:

  nu glumesc. 😀 aici nu nerge cu pile. 😛


 380. 380
  Nora&1Q:

  La valoarea mea? Hm! voi o aoziți, mă, pe Val?


 381. 381
  Nora&1Q:

  Bă, săriți pe mine și țineți-mă, c-o omor! Să moară famelea mea de n-o spulber..
  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


 382. 382
  val_one:

  eu te discriminez pozitiv, te trec pe lista de aşteptare fără să te verific şi tu? 😈

  nerecunoscătorule! 😛


 383. 383
  Nora&1Q:

  Ce e aia discr..pozitivă? Io nu te-am injurat. Ba chiar am încercat să vorbesc frumos, calm, cu bun simț..


 384. 384
  Nora&1Q:

  Uite care-i treaba: Io mă fac că n-am văzut ce-ai scris tu acolo, tu te vezi că nu (șopo-șopo). Da? Nu-ți fie frică de rumâni. Dacă te supără careva, să-mi zici mie.. 😉


 385. 385
  val_one:

  adică îţi dau mai multe decît meriţi, aia e discriminare pozitivă. îţi dau tot ce-mi ceri, dar tu să ai răbdare pîn-oi putea. 😛 afar`de inel, că nici n-am aşa ceva, nu port. 😀


 386. 386
  Nora&1Q:

  Ce răbdare, hany? Că-mi eshty datoare. Știi că ești dulce? Să faci rost până mâine, da? de inel.
  Să nu mă faci să vin io la tine, binie? Că-mi strici calendaru` și-ți stric fețișoara asta frumoasă de la grava.. Nu mă face!


 387. 387
  Nora&1Q:

  Îți aflu adresa și te toc. Te rup! să-nțepenesc aci, de nu mă-nervezi..


 388. 388
  Nora&1Q:

  Mrrrr..


 389. 389
  val_one:

  mrrr! 😛


 390. 390
  Nora&1Q:

  Mrrr..


 391. 391
  Nora&1Q:

  Dacă n-ai auzit de 1Q Augmentativu` ..


 392. 392
  val_one:

  auzisem eu nişte zvonuri. 😀


 393. 393
  Nora&1Q:

  Fiară mă fac! Dați-mi dreptur`li, că vă mânc urechiușele!


 394. 394
  Nora&1Q:

  De ce l-ai micșorat? Așa nu mai pare fioros..


 395. 395
  val_one:

  dădea peste marginea monitorului, era prea augmentat. 😛


 396. 396
  Nora&1Q:

  Aduce puțin cu Costel, nu? la oky, ia uită-te..


 397. 397
  Nora&1Q:

  Și cine ți-a dat dreptul să-mi micșorezi dreptul de a-l pune cum vrea mușky mei? A? Discriminareeeeee, huăăăă..


 398. 398

 399. 399
  Nora&1Q:

  E c-ai prins teamă de mine? Ai devenit mai de-a mea, așaaa, săritoare, înțelegătoare..
  :emoticonpărpolitdegratar:


 400. 400
  Nora&1Q:

  Te îngrop în haur dacă nu-mi stai în cale. Prințesă te fac, să n-am parte de viruși!


 401. 401
  Nora&1Q:

  Acu` am oleac` dă biznis prin târg.
  Ceaoles baoles, tetrailes baftalo..


 402. 402
  Raj:

  Cacamas in bafta mea. Salut cu reverente revenirea dlui Jaco ! Dnu 1Q , vam superat, ca natz mai zis una alta ? Mie mi-e teama sa nu sucaresc lumea. Si mai abitir o supar…


 403. 403
  andreea:

  aoleeeeeeu, o să-l visez la noapte pe urîtul ăla…


 404. 404
  val_one:

  😆

  nu-i decît un pisoi cu rînjet augmentat.

  (sper să nu-i vină vreo idee să-l pună la gravatar 🙄 )


 405. 405
  Raj:

  Da ce-i aia augumentat ? Io si ranjetul il am agramat…


 406. 406
  Raj:

  Prea se puiesc rromii astia. Nu mai e voie sa zicem tigani…


 407. 407
  Raj:

  Dna Nasta, am cules din gradina un dovlecoi de 2,15 m. lungime. Stiti dv., din ala lungu, imbarligat…


 408. 408
  Costeluş:

  Cam asa arata Costelus, dupa unii.


 409. 409
  Nastasia:

  Să-ţi trăiască, da’ nu-s expertă în dovleci, nici drepţi, nici îmbârligaţi. Îs ţărancă numa’ de o iarnă şi o vară. Da’ mă calific eu, şi la anu’ vin cu dovleci de 5 m.


 410. 410
  Nastasia:

  Şi ce, Costeluş, nu-i bine? Că uite ce suplă-i arătarea. Nu te tot plângeai tu de exces ponderal?


 411. 411
  Costeluş:

  E, nu ma plingeam, eu merg inainte. Stiu ca excesul ala ponderal mi-a distrus viata si m-a facut sa fug de oameni si cam asta e.


 412. 412
  Nastasia:

  Aici e buba, Costeluş. În „m-a facut sa fug de oameni „. Nu oamenii au fugit de tine. Sau nu pentru cele câteva kilograme în plus.


 413. 413
  Costeluş:

  Lasa ca si recipoarca e valabila. Nu vezi si aici? Am ajuns si comunist puturos vad. 😀 Bou de balta eram demult.


 414. 414
  Nastasia:

  Las-o baltă, astea-s copilării. Ce, eu n-am fost proasta blogului, baborniţă, curvă, nefutută? Comunistă cred că devin de-acu’.M-am plâns vreodată? Şi tu ai nevoie de cineva acolo, lângă tine, să împarţi somonul şi mujdeiul, baia şi dormitorul. Nu de pixeli drăgălaşi sau nu, înţelegători sau nu.


 415. 415
  andreea:

  aşa, miculuţ, nu mă sperie. parcă e turnul Eiffel cu cracii-n sus…

  by night, of course…


 416. 416
  Nora&1Q:

  Tam-ta-naaaaaaaaaaaaa! aimbeac. Ce să mai zic, dom Raj? Să tră! Cu plecăciune fioroasă. Nu mai zic nika. Vă place grava meu? Și ce dacă..


 417. 417
  Nora&1Q:

  E o reflexie în asfaltul umed. Tre` să reflectezi adânc.
  Eventual să stai în cap..


 418. 418
  Nora&1Q:

  Nu-i așa? Sunt tot Olamicu. Infarctu`..


 419. 419

  Laif iz laif, ta-naaa-na-nî-na!
  Laif iz laif, ta-naaa-na-nî-na!

  Că tot ziceaţi voi să sing a song for the broken hearted, vorba lui Bon Jovi. Asta ascultă unii la o petrecere pe lângă mine. 😀


 420. 420
  Costeluş:

  Scoate ma dobitocia aia!!! De-acuma ce, sa ne intrecem in a pune cele mai timpite imagini?


 421. 421
  Nora&1Q:

  🙂 Labadab dab dab laif.. ta-naaa-na-nî-na!


 422. 422
  Nora&1Q:

  Dacă vrei, Costele! dacă vrei, ne întrecem..


 423. 423
  Nora&1Q:

  Gata, am șters dobitocia. La videoclipul ăla te-ai refe, Costele, nu?


 424. 424
  andreea:

  broucănharted, broucănharted, a mea, a mea…
  îmi adun cioburile din cavitatea abdominală, s-au înfipt în rinichi, în ficat, în intestine… uf, am de muncă…


 425. 425

  Uf, oblojeşte-o cât poţi, nu de alta, dar trebuie să fie gata pentru viitoare ruperi.

  1Q: ce muzică?


 426. 426
  Nora&1Q:

  Pusesem un videoclip cu imagini tâmpite. Dar muzica nu era rea.. M-am conformat pt Costel, că se zburlise tot.


 427. 427
  Nora&1Q:

  Să nu cumva să se fi refe la grava meu că iau foc.
  Costele, pe acoperiș o să dormi dacă cumva..
  Să nu cumva!


 428. 428
  andreea:

  Costel e un mare fraier. cum de nu ştie el că nu e nici o legătură între kilogramele personale şi cît de mult eşti iubit… maaare fraier… dar, poate îi vine mintea la cap.


 429. 429
  Nora&1Q:

  Costele, nu te lua dupe d-na andreea. Te păcălește..


 430. 430
  Costeluş:

  la porci e invers, Andreea.

  Pentru tine 1Q caut o poza cu o pula virita in traheea unuia s-o pun si eu la gravatar.


 431. 431
  Nora&1Q:

  D-nu Raj mă ocolește. Într-un bar se mai oprește..


 432. 432
  Nora&1Q:

  🙂 N-ai decât. Faci ce vrei cu grava tău. Dar nu cred c-o să-ți stea bine. Treaba ta, plăcerea ta..


 433. 433

 434. 434

 435. 435
  Nora&1Q:

  Gata cu prosteala. Iote, Costele, pusei altă dihanie..


 436. 436
  Nastasia:

  Vă prostiţi şi vă hliziţi de necazu’ omului. Ba poste fi legătură între kilograme şi iubire. Acu’ ceva ani urmăream turneele de Sumo. Îl iubeam pe Mushashimaru, era cel mai mare şi cel mai tare, cre’ că avea 300 de kile. După ce s-a retras, nu m-am mai uitat. Ăilalţi îmi păreau nişte greieraşi amărâţi.


 437. 437

  1Q… doar nu l-ai luat în serios… cum să dea el mârtanul pe-o ptiu!ptiu!


 438. 438

  Eu nu mă hlizesc, Nastasia. Dar nici să vorbesc degeaba nu-mi place.
  Problema la el nu e în kilele alea. E mai sus, la cap.
  Am o vară care cântărea vreo 90 de kg într-o vreme. La 1, 70. Ţâţe cât capul meu. De când eram mici era plinuţă. A fost şi e în continuare iubită şi iubibilă. N-am văzut om mai optimist şi care să râdă cu mai multă poftă şi care să se bucure de toate cele mai mult.


 439. 439
  Nora&1Q:

  Mă mâhniți, d-na Nasta. Costel cred că a făcut burtă de la râs, nu cred că se necăjește de prostelile noastre. N-o fi așa tăune. D-nu Raj are-o față de tăciune, io de mortăciune.


 440. 440
  Nora&1Q:

  Sărumâna, d-na Edle. De acum numa dvs vă sărut mâna. Permiteți?
  Să se oftice celelante doamne. D-nu Raj pe lemne doarme.


 441. 441

  Şi da, Costeluş, şi de ea râdeau copiii când eram mici. Şi-i ziceau „grăsana” şi „batoza”. Să nu crezi că acum e vreo silfidă. Nu are decât 80.
  Dar trăieşte, bre! E vie! Iese, dansează, face sex. Aham. Nu stă acasă să plângă. Şi ţine cont: lumea e mult mai crudă cu femeile grase decât cu bărbaţii. Mai ales când ai 30 de ani, ca ea.


 442. 442

 443. 443
  Nastasia:

  Of, doar nu credeaţi că v-am certat de-adevăratelea. Dar îmi pare rău de Costeluş, că de kile mai poţi scăpa sau poţi să te împaci cu ele, cu restul e greu. Din cap trebuie să-şi scoată kilogramele alea, nu de pe burtă.


 444. 444

  Costeluş, vorbesc cât se poate de serios acum. Caută ajutor specializat. Fă terapie. Du-te să te ajute cineva, să înveţi să te accepţi şi să te placi.
  Nu mai sta.


 445. 445
  Seva Tudose:

  Nastasia#409

  cat te-ai experimenta de o iarna si o vara,n-ai cum sa vii cu dovleci/bostani de 5 metrii,poate ai ai vrut sa spui ca vei iesii cu …dovlecei lungi de 5 metrii ,care schimba radical intelesul,lasand practicabilitatea 😀
  🙄

  PS.Acum va las,aici in USA este Ziua Muncii(nu a celor ce muncesc)un week-end lung,vineri 1/2 jumatate de zi, sambata,duminica si luni…va doresc toate cele fericite !

  I’m out of city(service) 😆


 446. 446
  Nora&1Q:

  Nora. De ce să risc o imagine urâtă pt Costel? Ar fi păcat.. D-nu` Raj dă de-a dura un ..cățel de usturoi.


 447. 447

  Have fun, Seva! 🙂


 448. 448

  1Q, ei, na, că la asta nu mă gândisem!


 449. 449
  Seva Tudose:

  Nora#447

  ma voi razbuna in petrecere, ca simt ca s-a dus vara, 😀


 450. 450

  Să te „răzbuni” crunt, Seva! 🙂


 451. 451
  Nora&1Q:

  Cred că nici el nu s-a gândit prea mult. Dar vinovatul moral aș fi fost eo. Cum e dom Raj la rodeo?

  Aveți un fan, d-na Seva! Sărumâna, d-na Edle! Ați fugeat. Timidă mai sunteți!


 452. 452
  Costeluş:

  Asta e, unii trec gardul, altii nu. N-are rost sa caut acum cauzele, nu mai conteaza. Si aici, asa-i ca mi-a fost tare usor sa ajung oaia neagra a blogului?

  Be-he-heee!


 453. 453
  Seva Tudose:

  Multumesc,va sarut 😀


 454. 454
  Costeluş:

  1q: multumesc pentru gravatar. Da, ma deranja chestia aia.


 455. 455
  Nora&1Q:

  Aoleu, Costele! Ieși de sub pat..


 456. 456
  Costeluş:

  Sub pat? As vrea eu sa incap sub pat!


 457. 457
  Nora&1Q:

  Tre` să-ți ardem niște flori să scapi de sperietură..


 458. 458
  Nora&1Q:

  Ce greutate te mai apasă? Spune tăt, defulează, că nu te crez că doar aia corporală..


 459. 459
  val_one:

  pînă n-o iubi și el pe cineva , nici pe Costeluș nu-l va iubi nimeni. dar pentru el toți oamenii sînt cîh, și primul lui impuls este să-i jignească, să-i insulte, să-i înțepe.


 460. 460
  Costeluş:

  Lasa ma, am eu muschi sa le car. Cit mai pot.


 461. 461

  Costeluş, chiar eşti boul bălţii. Mereu îmi pare rău că bat tastele degeaba.
  Daaa, nu mai contează! Atât de mult nu mai contează că te vaieţi întruna.
  Hai, lasă-mă dracu!


 462. 462

  Nu ştiu dacă tu eşti oaia neagră, dar sigur eşti nesuferit de multe ori.
  Şi uite: cea mai bună dovadă. Aici nu vede nici dracu’ câte kile ai. Aşa că, iarăşi, caută-te! Vezi unde e buba. Că nu e în kile!


 463. 463
  Costeluş:

  Asa-i de rau ca ma mai pling si eu pe aici de una sau alta? 🙁


 464. 464
  Costeluş:

  Valonas, nu mai stiu cind te-am insultat pe tine. Poate am vrut sa glumesc, da’ fiind bou’ n-am stiut nici macar atita lucru. Iar glumele au parut insulte.


 465. 465

  Asta am spus eu?! Boul bălţii, am zis doar că nu pari deloc resemnat, împăcat cu „dramatica”-ţi condiţie.


 466. 466

  Costeluş, terapie! Terapie! Poate înveţi dracu’ odată şi să pricepi ceva din ce ţi se spune. Sau din ce spui tu.


 467. 467

  Acu’ mă duc la culcare, mă trezesc devreme mâine. Pa!


 468. 468
  Costeluş:

  Resemnat nu-s, ca asa-s eu, incapatinat si rau. Dar nu pot nega realitatea…

  Noapte buna!


 469. 469
  andreea:

  realitatea o fi ea una singură -- aia obiectivă, ştiţi voi… 🙂 -- dar tu n-ai cum s-o vezi. tu o vezi pe cea reflectată în capul tău, şi le mai vezi şi pe cele pe care crezi tu că le vezi reflectate în capul oamenilor din jur. iar imaginile alea sînt false. ai o oglindă care deformează.

  în fine, poate are dreptate Nora şi vorbim degeaba, pentru că tu te-ai instalat confortabil în fotoliul ăla şi nu mai vrei să te ridici de acolo…


 470. 470
  Morringain:

  Hm. Dupa Gigi si bunicul meu, persoana pe care am iubit-o cel mai mult n-avea decat 160 de kg. La un moment dat se pusese problema sa nu-l mai lase sa zboare din cauza greutatii. Dar era o persoana placuta si cu foarte mult sarm si nu cred ca a avut vreodata pe plan interpersonal probleme. De fapt, sunt sigura de asta.

  Eu am inca mult prea multe kilograme. 72 la 1,77. Ar trebui probabil sa ma chinui sa pierd cele zece kilograme in plus sa zicem, desi nu ma grabesc defel sa fac asta. In alti ani era si mai rau. Dar parca nu m-am simtit nedreptatita cumva din cauza lor. Nu m-am simtit nedreptatita si izolata nici macar din cauza multor ciudatenii.

  De aia cred ca problema e in tine, Costelus, si nu are legatura cu kilogramele. Ca de ele oricum poti scapa, daca tii neaparat.


 471. 471
  Edle:

  Morringain, mi s-a facut dor de Roma… 🙂


 472. 472
  Edle:

  1Q, da’ de ce numai mie? Ce (ti)-am facut? 😀


 473. 473
  Edle:

  Costelus, nu e rau ca-ti mai spui ofurile aici. In fond, asta ai face si la terapie, doar ca un psiholog te-ar putea ajuta mai bine sa intelegi si cauzele pentru care esti tu atat de amarat mereu…

  Dar tu ai incercat vreodata sa scapi de kilogramele astea? Ai zis ca esti incapatanat. Pai foloseste-ti incapatanarea in scopul asta. (Daca tot esti convins ca asta e problema.)


 474. 474
  Costeluş:

  Ehe, kilogramele m-au afectat mai demult, intre timp s-au mai adaugat si altele carora nu am ce le face.


 475. 475
  Nastasia:

  Costeluş, poate exagerezi, poate nu. Lucrurile se mai schimbă şi de la sine, dacă tu crezi că n-ai puterea să le schimbi singur.


 476. 476
  Vio:

  Costelus,dragutule,intotdeauna se poate face Ceva.Asa ca salta sus si schimba-ti atitudinea.Sa stii ca se poate intotdeauna mai rau,asa ca nu te plange atata.
  Copii,terapeuta ABA a lui D.a fost azi la noi.Nu- l vedea de trei luni .Mi -a spus ca ma pot relaxa,ca nu mai trebuie sa facem terapie acasa.Doar sa continuam sa il stimulam,dar asa cum faci cu orice copil.Prin joaca,fara nimic special.A vorbit cu ea,i-a povestit despre vacanta la bunici,a raspuns bine la toate intrebarile,spontan,vesel.Mi-e si frica sa cred ca e bine.


 477. 477
  Nastasia:

  Asta da, veste bună, Vio. Să nu-ţi fie frică. Mă bucur tare, tare mult. Până s-or aduna şi ceilalţi, vă pup eu de o mie de ori şi pentru ei.


 478. 478

  Va pup si eu, Vio! Bravo! Nu te intreb cate eforturi ati depus, ma bucur ca ati ajuns aici.


 479. 479
  val_one:

  ce-ai reuşit tu, Vio, voi, ca părinţi, este dovada că dragostea poate face minuni. 🙂

  va fi bine, cum să-ţi mai faci griji, cunoscîndu-ţi puterea? 🙂


 480. 480
  val_one:

  am cunoscut acum vreo doi pe net un băiat de 21 de ani, american, student în al doilea an. la prima vedere, îi merge totul din plin. locuia cu părinţii, avea o mică afacere cu calculatoare ştiinţifice prin capmusul universităţii, o soră mai mică adorabilă, şi o pasiune mai greu de înţeles pentru mine. colecţiona arme de foc. avea pereţii camerei sale acoperiţi de arme de tot felul, pistoale, puşti, carabine, mitraliere, chiar şi un Kalashnikov, toate funcţionale. dar nu asta e important.

  cu toate că viaţa lui era în regulă, n-ar fi trebuit să aibă vreun fel de griji de viitor, ceva îi lipsea. era groaznic de timid, deşi este un băiat frumos după multe standarde, la 1.92 m şi 110 kg (atît avea pe vremea cînd ţineam legătura cu el).

  îi intrase în cap că e prea gras, prea blond, prea înalt. roşea din orice, mai ales în faţa fetelor. ei bine, la un moment dat şi-a luat inima în dinţi şi a hotărît să facă o schimbare drastică în viaţa lui. a întrerupt studiile şi a semnat un contract pe doi ani cu o companie petrolieră pentru instalarea şi întreţinerea de conducte în nordul Canadei, aproape de cercul polar. pe lîngă cîştigul substanţial, vreo 85.000 de dolari pe an, îl tenta călirea în viaţa aspră, dură din acele ţinuturi îngheţate.

  acum lucrează încă acolo şi sora lui îmi zise de curînd că lui Mik îi place, s-a schimbat mult, a slăbit 20kg şi se gîndeşte la o prelungire de contract pe încă doi ani.

  acum, ştiind atitudinea lui Costeluş despre muncă, mă gîndesc că nu are rost să-i dau vreun sfat, deşi ar putea deschide ochii şi ar ajunge la ideea că o muncă adevărată l-ar scăpa de prostiile care-l bîntuie.


 481. 481
  Vio:

  Va multumesc,fetelor.Mai ales ca m-ati primit mereu aici,chiar daca eu vorbeam mereu intr-un singur sens,Numai despre D.


 482. 482
  Nora&1Q:

  Ora de psiho
  Având în vedere că fenomenul Costeluș a luat amploare și tinde spre infinit, Clubul de Terapie Intensivă „Ajută-ți aproapele cu ce te duce capul´´ îi recomandă să apeleze cu încredere la una din cele 2 soluții de mai jos, singurele ce-l pot elibera din propria temniță în care s-a autoizolat.
  1: Să se sinucidă. Variantele de sinucidere sunt diverse. Să încerce orice: otrăvuri, seppuku, bungee cu ața de papiotă de pe blocul vecin, etc. Această soluție presupune multă hrană pt viermi. Dar cum Costel e fezandat bine cu usturoi, posibil ca viermii să facă nazuri și să nu fie mâncat. Va deveni pupabil. Prin moaște.
  2: Să-și taie un picior. Măsura pare extremă, dar nu este. Este singura cale de a slăbi într-un timp scurt și fără recidivă sau fază de platou. Un picior cântărește mult, mai ales dacă e tăiat cu tot cu coapsă. Dacă purtătorul kilogramelor are pretenții de slăbire și la grame, poate ciopli din buci în așa fel încât să ajungă la greutatea dorită. Pt Costel, un picior îl salvează de la o viață tristă. De la 120 kg ar ajunge brusc la 80 kg, greutatea ideală. În plus, își va vedea și visul cu oky. Ca să fac un exercițiu de imaginație:
  Costel va trebui să meargă pe jos până la Nora. În cârje. Ajuns acolo, va ciocăni la ușă și va aștepta. Desigur, Costel va fi prevăzător și-și va pregăti din timp și echipamentul de protecție corespunzător: genunchieră, cotiere și cască. De ce? Ia cetiți mai departe, hai, că nu mă desfășor chiar f mult și inutil.
  -- Țrrrrrrrrr!
  -- Cine e? Va intreba Nora, fericită că are musafiri.
  -- Io sunt, dragă! Va răspunde gâtuit Costel, puternic emoționat la auzul vocei suave, mai ceva ca cea din visele lui umede.
  -- Imediat! Nu va recunoaște timbrul vocal costelușesc dar va veni din curiozitate. Și, cu pași târșiți de papuci pufoși, cu motănei café au lait, se va precipita să deschidă. Ușa se va crăcăna încet, larg, cu un scârț maiestuos: jchioooooo! Iar Nora va apărea în cadrul ușii în toată splendoarea ei, cu baticul înnodat la ceafa, cu șorțul dintr-o piesă, fără okelarii de soare și cu mâinile în sus, ca și cum s-ar preda. Nu i se uscase oja. Desigur, fața i se va lumina văzându-l pe Costel radiind de fericire și fără voia ei, involuntar, își va sufla zulufii de pe frunte și va exclama:
  -- Costeluuuș! Apoi va leșina. Costel își va arunca în lateral cârjele și va sări să o prindă. Dacă ar fi avut ceva ore de judo, Costeluș ar ști câteva procedee precum și tehnica la căderi. Dar cum habar n-are ce e ăla sport, aici, echipamentul de protecție va fi salvatorul total al expediției virtuale. Fără echipament poate să se lovească grav de tocul ușii cu capul iar coatele i s-ar zdrobi crunt când se va sprijini pe podea s-o prindă pe Nora.. Eventualele zgârieturi de la impactul cu podeaua vor fi în favoarea lui. Nora i le va obloji, ceea ce să fim serioși și să recunoaștem, Costel va simți pe pielea lui câteva aplicații sanitar-umanitare delicate. Ceea ce nu-i de colea..


 483. 483
  Nora&1Q:

  Sărumâna, d-na Edle! Dacă nu vă deranjează..
  D-nu Raj visează că papucii lui dansează.


 484. 484
  Nora&1Q:

  Am o intrare explozivă, e? V-am împrăștiat..


 485. 485
  Nora&1Q:

  Dispar. Gata. V-am pupat pe suflețel.
  Mă duc să zburd ca un vițel.
  D-nu` Raj zburdă cu un șnițel..


 486. 486

  1Q, nu sufar papucii cu maimutoi! 😆 😆
  Altfel, v-am pupat, eu plec sa mai alerg nitel vara trei tari mai incolo. Poate o prind macar de coada!


 487. 487
  Nora&1Q:

  Pisicuțele nu-s maimuțoaie! 👿
  Bisvacanță plăcută! Oftică-mă, hai..


 488. 488

  Merci. Ba tot maimutoaie sunt!


 489. 489
  Raj:

  Dra Nora, aveti capu mare ? Ca ma intereseaza tatele lu vara dv… Dnu 1Q sunteti peste orice critica………….. Cine va facut comunista si in fel si chip, dna Nasta ? Pentru mine sunteti thocmai buna. Pun pareu ca suntem deo varsta…


 490. 490
  Raj:

  Dnu 1Q face o afirmatie nefondata, cica zburd cu un snitel. Poate dnu Costelus…


 491. 491
  Raj:

  Daca va intereseaza: eu am eliminat sarea din alimentaie. Intr-o zi am vrut sa ma alint si mi-am pus in mancare gramajul obisnuit de sare, Nu mi-s mi placut mancarea. In alta zi iar am vrut sa ma alint si am pus zahar in cafea. Nu am mai putut s-o beau. Eliminasem zaharul de cativa ani. Miscare nu faceam, acum sunt dependent de miscare. De fapt, lui Costel voiam sa ma adresez…


 492. 492
  Raj:

  Dna Vio, ma bucur ca ati reaparut, dar pe 1Q il sarut…


 493. 493
  Nastasia:

  Doar nu crezi că-i ţin minte pe ăi de mă fac în fel şi chip numa’ că aşa li se năzare. Cui îi pasă? Io-i ţin minte doar pe cei care zic de bine.


 494. 494
  Raj:

  Pai si io daca zic numa de bine, de ce pla lu Stalin nu ma tineti minte ? Stiti doara ca am nevoie de dragostea dv. Si a lu 1Q, evident. E de la sine inteles ca dra Nora ma vrea… Cine o mai pupa constant ? Raj si maica dan sei pe care o insoteste peste tot cand se mai duce pin cea Craiova, la o distanta buna de Caracal, unde stiiiim noi ce s-a intamplat odata…


 495. 495
  Raj:

  Nui treaba mea ce sa rasturnat odata la Caracal. Si nici macar nu cred ca a fost adevarat. Un mit doar…


 496. 496
  Raj:

  Dna Nasta, voiam sa stiu daca dv. munciti in gradina pana ce va trec toate nasuselile. Io ashe patz… Cel mai tare ma deranjaza cand intru cu curu in araci…


 497. 497
  Raj:

  naduselele, nunasuselele. Adica ma trec toate apele, sudorile. Ma taie apele, cum arzice maica, 1Q umbla cu balalaica,,,


 498. 498
  Raj:

  Uof, mie dor de dnu Danii, otzomanu de la Dunav… O pune de-o platforma. Platforma pulii…


 499. 499
  Nastasia:

  Nu muncesc încă. Nu mă pricep. N-am avut până acuma pământ decât în ghivecele de pe balcon. Copilu’ a vrut neapărat casă la ţară, de aia am lăsat Cluju’. Să aibă el unde să vină când se satură de betoane. Şi încă nu ne-am organizat cu grădina, că a durat mult renovatul casei, am ratat primăvara, pământul a fost nelucrat vreo 12 ani cel puţin, trebuie arat şi răs-arat, cresc nişte buruieni de toată frumuseţea. Mare lucru n-o să fac eu, că nici nu ştiu, nici nu prea pot. Dar tot am halit gulii din producţie proprie. Şi ţelină. Atât am pus. Şi vişine, şi zmeură. Mă rog, alea au crescut de la sine…


 500. 500
  val_one:

  mi-aduseși aminte de gulii umplute, Nastasie. pfii! chiar mîine caut la piață cîteva. 🙂


 501. 501
  Edle:

  1Qule, explozivule, daca tie asa iti place, n-am ce face. 🙂


 502. 502
  Edle:

  Val, am gasit un desen animat misto. Adica, le place maimutoilor mei foarte mult. Ma gandeam ca poate si Patrick e amator. 🙂

  (E in 4 limbi: germana, engleza, italiana, spaniola)


 503. 503
  Edle:

  Nora, fugi! Sa n-o lasi sa-ti scape! 🙂


 504. 504
  val_one:

  foarte drăguț, Edle, danke. 🙂

  mîine dimineață le și trimit link-ul, la amîndoi le plac desenele animate.


 505. 505
  val_one:

  cînd începe școala la voi? mai are răbdare Robbie?


 506. 506
  Edle:

  Bun atunci. 🙂


 507. 507
  Edle:

  Of, pe 12. Am niste emotii…


 508. 508
  val_one:

  te cred, deși n-ar trebui să ai. va fi cam ca la grădiniță pentru el, e băiat mare. va fi ceva nou, dar conform vîrstei. 🙂

  mi-am amintit de Dara, avea doi ani și jumătate, eram pe acolo, și, văzînd-o eu dojenită pentru una sau alta, i-am zis mamei cu vreo două ocazii: mai înțelege-o și pe ea, le face conform vîrstei. și unde nu prinde ea sensul expresiei și răspundea exact așa la cel mai mic reproș: așa pot (fac) eu, conform vîrstei. a ținut-o așa luni bune, îți dai seama de amuzamentul tuturor. 🙂


 509. 509

  Atunci, conform vârstei, mie ar trebui să nu mi se mai scoale pula.

  Şi chiar nu mi se mai scoală!


 510. 510

  Pe de altă parte, Costeluş face mişto de voi. Am eu această bănuială!


 511. 511
  Nastasia:

  Poate că face. Da’ de ce să aleagă tocmai stilul ăsta, care-l face s-o încaseze de fiecare dată? De nepătruns îs -- câteodată -- minţile bărbaţilor.


 512. 512
  andreea:

  nu face mişto.


 513. 513
  Edle:

  😆

  Am emotii, Val, cu deficitul lui de atentie. Sper sa se concentreze si sa invete dracu’. 🙂


 514. 514
  Nastasia:

  Degeaba nu vine el aici. Mă tem să nu o scrântim ca psihologi amatori. Problema, dacă este, şi eu cred că este, nu e una uşoară.


 515. 515

  Da, una dintre cele mai mari ţepe care se dă acum este asta cu psihiatrii sau psihologi sau cum se numesc.

  Mai nasol e că devine la ordinea zilei.


 516. 516
  val_one:

  vine ca să mai înțepe pe careva cu glumele lui idioate. se victimizează în speranța compasiunii, apelează la șantajul emoțional al cerșetorului care-și expune infirmitatea fizică pe stradă. devine agresiv cînd este respins. avem cu el destule experiențe neplăcute de ani de zile, eu îl cunosc de vreo trei ani în care nu s-a mișcat un milimetru de pe linia lui de atitudine despre oameni și lume. Cosa are dreptate, face mișto de noi, de concepțiile noastre, de simpatiile noastre, totul îi pute la noi.

  în fine, vorbim prea mult despre el, zic eu.


 517. 517
  val_one:

  Edle, o să vezi ce bine va fi, are un potențial deosebit. 🙂


 518. 518
  andreea:

  psihiatrul te ascultă puţin, vede cît de grav e, după care îţi dă pastile de cap. uneori este imperios necesar. atacurile de panică sau anxietatea sînt glume numai pentru cel care nu a trecut niciodată prin aşa ceva. şi astea-s din cele uşurele…

  psihologul stă de vorbă cu tine pe-ndelete. unii zic că merge, alţii că nu. eu cred că merge doar în măsura în care te împrieteneşti cu el, şi asta e, uneori, dificil… la fel de bine cred că îţi poate pica şi prietenia unui om obişnuit…

  val, eşti cam intransigentă cu Costeluş… nu l-ai iertat…


 519. 519
  val_one:

  iertarea nu are niciun efect asupra lui, Andreea. și asta pentru că el nu realizează unde greșește, dă vina tot pe noi, că nu-l înțelegem, că îl persecutăm, că avem ceva cu el din senin cînd el vrea doar „să se joace” sau „să glumească”. a fost iertat de nenumărate ori, mai ales de Ana și Nora, ele au dovedit o răbdare și toleranță ieșite din comun. s-a prins ceva de el? ce iertare i se mai poate acorda, în lipsa oricărui regret din partea lui?

  apropo de iertări. de ce oare i-am iertat eu totul lui Cosa, cu care am avut cîndva cele mai teribile ciocniri? 🙄


 520. 520
  andreea:

  ei, na, mie mi se pare că-i plin de regrete… 🙂 de tipul: „iartăăă-măăăă-căăă-nuuu-mai-faaaaac!!„, al Sabinei. căreia nici prin gînd nu-i trece să nu mai facă.

  cît despre Cosa, aici intrăm în zona inefabilă a subiectivismului empatic şi a inexplicabilului. 🙄 eu, una, ştiu că mă plictisesc să gîndesc rău despre cineva, după un timp. pur şi simplu, îmi trece. e obositor. sentimentele negative sînt ca pietrele de moară.


 521. 521
  val_one:

  aaa, păi aici e problema, că regretele lui de tipul ăla sînt, Andreea. numai că la vîrsta lui nu mai sînt acceptabile pentru că sînt false și ipocrite. 🙂


 522. 522
  andreea:

  adică, nu sînt… conform vîrstei? 🙂

  of, cîte chestii (prostii) fac eu, care nu sînt conform vîrstei


 523. 523
  val_one:

  🙂 exact.

  toți facem, toți greșim, că nu sîntem roboți, dar conștientizăm, ne asumăm ce facem, ne asumăm și consecințele. 🙂


 524. 524
  Nastasia:

  Păi Costeluş îşi cam asumă consecinţele. Izgonit, repezit, luat în râs câteodată, revine totuşi, conştient de ce-l aşteaptă. Anticipează chiar perdafurile pe care le va încasa. Şi atunci? Înţeleg dacă l-am căina şi am boci cu el când se plânge de trista-i soartă, să vină şi să revină de fiecare dată să-şi ia porţia de compasiune, am mai văzut asta la oameni. Dar să vii s-o tot încasezi, ori speri într-un miracol, ori crezi că asta-i tot ce ţi se cuvine. Oricum ar fi, e trist.


 525. 525
  Costeluş:

  Mai val, nu stiu de unde scoti chestiile astea despre mine. De muncit eu stiu ca seara pic de somn, dorm bustean. Si nici n-am timp de filme, concerte etc (de se-ntreaba N ce-i frumos in viata mea: nimic).

  Nu e vina mea ca unii aleg sa despice firul in 4, sa gaseasca 10 sensuri, si dintre ele sa-l aleaga pe cel mai timpit. Cind am intrebat pe aici ceva de morcovi nici prin gind nu mi-a trecut ca se refera la ce-ai inteles tu.


 526. 526

 527. 527

  În altă ordine de idei, de iertat, numai Dumnezeu poate ierta. Noi putem, cel mult, să uităm.


 528. 528
  andreea:

  nu e chiar aşa mare lucru să ierţi. uneori, mai şi înţelegi de ce a făcut celălalt ce a făcut. mie mi s-a întîmplat. cînd m-am trezit exact în aceeaşi greşeală (sau, ceea ce numeam eu greşeală), făcînd fix aceeaşi prostie, am priceput cum vine treaba şi cît de uşor e s-o iei pe o anumită cale. şi atunci, tre` să fii un îndărătnic afurisit ca să nu ierţi.


 529. 529
  Nastasia:

  Cosa, de ce zici că noi nu putem ierta? Mai degrabă iertăm decât uităm. Trece vremea şi descoperi că omului căruia, la un moment dat, i-ai fi crăpat capul pentru ce ţi-a făcut, nu-ţi mai stârneşte nimic, ba chiar, dacă l-ai vedea murind de sete, i-ai da niscai apă. Fără să fi uitat. Şi-apoi, de unde ar fi ieşit chestia cu „şi ne iartă nouă…aşa cum si noi iertăm…”


 530. 530
  Costeluş:

  Cine nu poate ierta nu poate nici iubi. Mai exista astfel de oameni, fara emotii. Dar Cosa, bineinteles, vorbeste prostii.


 531. 531

  Când am zis că putem, cel mult, să uităm, n-am vrut să spun că putem, cel mult, să dăm în amnezie ci să ignorăm.

  Iertarea nu ni se cuvine nouă. N-avem noi puterea asta.


 532. 532
  Morringain:

  Saltare!

  Cred ca iar mi s-a bulit hardul, futu-i grijania ma-sii, ca-i a treia oara intr-un an jumate 🙁

  Ah, si a murit David Frost 🙁


 533. 533
  andreea:

  mna…
  eu vorbeam despre relaţiile între oameni, despre îngăduinţă, toleranţă şi iertare şi el vorbeşte despre Judecata de Apoi. păi de la ce plecarăm? de la val care îl iartă sau nu pe Costeluş! asta-i una şi cealaltă e cu totul altceva.


 534. 534
  andreea:

  Morringain, nu mă pricep deloc… 🙁 cînd se întîmplă ceva la computere nu ştiu decît să pun mîna la ochi şi să ţip : AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

  de obicei, cineva vine să mă ajute…


 535. 535
  Morringain:

  Andreea, eu n-am curaj sa ma pun sa schimb hardul (desi imi inchipui ca nu-i mare smecherie). Ma enerveaza in schimb ca mi se intampla mereu acelasi lucru. Si daca n-as avea grija de laptopul asta ca de ochii din cap nu as mai spune nimic…


 536. 536
  andreea:

  ce face, bîzîie? hîrîie?

  copiază repede pe DVD-uri ce ai pe el.


 537. 537
  Morringain:

  Da. Am back up la toate, m-am invatat minte de cand tovarasu Gigi mi-a turnat un pahar de apa in primul laptop.


 538. 538
  andreea:

  la mine, aşa e cel de la birou. doctoru` de calculatoare l-a ascultat, m-a privit în ochi cu tristeţe şi mi-a spus: „poate să crape în orice clipă”, dar e vreun an de atunci şi tot n-a crăpat. iar eu tot fac DVD-uri şi CD-uri, periodic…


 539. 539
  Morringain:

  Mda, dificil cu tehnologia asta 😀


 540. 540

  HD-ul nu crapă aşa, una două. Vezi să nu fie altceva. Spune-mi simptomele!


 541. 541

  Eu nu vorbeam de Judecata De Apoi.

  Când se pune problema să ierţi înseamnă că te referi la un rău voluntar pe care ţi l-a făcut cineva. Ori, din punctul de vedere al religiei, acest rău e un păcat. Iar păcatele nu se iartă aşa de către oricine. Există nişte protocoale, nişte norme.


 542. 542
  Morringain:

  Cosa, merge foarte foarte greu, se blocheaza des, inclusiv la cele mai usurele lucruri (cum ar fi incarcatul mailului de pe yahoo), haraie si bazaie, cum spune Andreea. La fel a facut de fiecare data, l-am trimis de fiecare data la HP (era inca in garantie) si de fiecare data s-a constatat ca era bulit hardul (in sensul ca fizic ceva se strica acolo si ca nu era alta optiune decat inlocuirea). N-am idee de ce se repeta situatia, poate e un model facut prost, etc.


 543. 543
  Morringain:

  Culmea, am alt laptop care are patru ani, e o porcarie mica si ieftina, merge perfect. Cel in care a aruncat apa Gigi merge si el inca (mai greu, ca inca are probleme placa mama, ar trebui re-lipit dc jackul si nici asta n-am curaj sa fac), si ala are aproape noua ani. Doar asta care e aproape nou si cica bun imi face probleme 🙁


 544. 544
  andreea:

  protocoale…


 545. 545
  Edle:

  Nu uitam si nici nu iertam. La un moment dat, pur si simplu, ne trece.


 546. 546
  Morringain:

  Ceva amuzant 😀 https://www.causes.com/causes/31096-sleep-with-a-pilot/about

  Cred ca si unchiul meu avea ceva de genul asta in repertoriu, desi nu cred ca avea nevoie neaparat de argumente la cat de bine arata 🙂


 547. 547
  Costeluş:

  Morringain: pentru a vedea daca e hardul, folosesti asta
  http://www.hdtune.com/index.html

  (dai error scan, daca totul e verde, e bine, daca apar patratele rosii hardul e stricat). Sper ca ai garantie.

  Un hard se schimba foarte usor, nu ai cum sa gresesti si sint programe care iti cloneaza hardul vechi (presupunind ca se mai poate citi de pe el) pe hardul nou. La momentul actual eu m-as gindi tare tare mult daca sa-mi iau un hard obisnuit sau un SSD (bine, da’ eu nu tin sute de filme pe calculator). E posibil sa crape, HD-urile crapa des si, in plus, cind ti l-au schimbat la firma nu ti-au pus un hard nou, ci unul reconditionat.


 548. 548
  Costeluş:

  Andreea, pentru backup se folosesc acum stickuri de memorie sau hard-diskuri conectate pe USB. Ce, iti place sa ai 100 de DVD-uri?


 549. 549
  Costeluş:

  Nastasia (524): nu v-am spus ca, trecind peste toate, imi place totusi de voi? V-am spus, dar unii au inteles ca-mi bat joc.


 550. 550
  Morringain:

  Merci, Costelus, o sa vad acum ce si cum. Stiu ca e simplu de inlocuit, am facut-o la primul laptop. Nu, nu mai am garantie, s-a dus.


 551. 551
  Costeluş:

  Pai ruleaza atunci programul ala si vezi daca e hardul stricat. Dupa cum spui tu, cam asta as zice ca e problema.


 552. 552
  andreea:

  ştiu, Costeluş, dar, pur şi simplu, aveam un teanc de DVD-uri disponibile. nu sînt aşa de multe, fişierele dwg nu-s uriaşe… şi-apoi, discurile alea sînt mai retro, aşa… 🙂


 553. 553
  Nastasia:

  Înţeleg, Costeluş. Da’ aş vrea să poţi să îndrepţi ce nu merge. Zici că nu-i nimic frumos în viaţa ta. Treaba asta nu poate să rămână aşa. Numai dacă nu vrei tu să te complaci, că ţi-e mai convenabil aşa, dracu’ ştie de ce.


 554. 554
  Morringain:

  Cica analizeaza. Sa speram ca nu dureaza o viata testul asta, sunt prea curioasa 😀


 555. 555
  andreea:

  stăm toţi cu sufletul la gură… 🙂


 556. 556
  Morringain:

  nu rade de mine, Andreea 😛


 557. 557
  Nastasia:

  Intenţionam să mă bag în pat. Acu’ stau să văd dacă sunt pătrăţele roşii. Parcă-i test de sarcină.


 558. 558
  Ana Barton:

  La mulți ani, Raj! 50 e ceva. Să-ți pupi nevasta și copiii și să vă fie lin. 🙂


 559. 559
  andreea:

  … şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”

  eu cred că indicaţia e foarte clară. şi nu e vorba despre a-l ierta pe vecinul de la etajul de sus, care îşi scutură preşul peste rufele mele. Dumnezeu vrea să-i iertăm pe toţi, indiferent de ce ne-au făcut, indiferent de cît de grav e păcatul. asta e treaba noastră. mai departe, e treaba Lui.


 560. 560
  Morringain:

  Pana acum cica n-ar fi. Dar sunt 750 de Giga de cantarit, dureaza 😀

  Si aoleu, Nastasia, vorbesti de drac 😀 V-am spus cum am aflat eu ca sunt insarcinata?


 561. 561
  andreea:

  păi, nu tot cu liniuţele alea două? 🙂


 562. 562
  Morringain:

  Hai ca pierdui faza! La multi ani, Raj 🙂


 563. 563

  Morringain, nu mai face nici un test. Sau poţi să-l faci şi-ţi garantez că-ţi va da negativ deoarece hardul nu are nimic.

  După simptomele prezentate există (cel mai probabil) două probleme: 1) partea soft e îmbâcsită rău de tot. 90% din problemele actuale de aici vin. Sunt sigur că ai cel puţin douăzeci de programe care pornesc odată cu sistemul de operare şi care rulează continuu fără ca tu să-ţi dai seama şi fără să ştii care le e rostul.
  2) Hârâiturile sunt de la ventilatorul sursei şi/sau de la ventilatorul procesorului. Oricare ar fi, e destul de grav pentru că sunt pe ducă. Dar dacă se aud înseamnă că merg – prost, dar merg. Mai grav ar fi dacă nu s-ar mai auzi.

  Rezolvare: pentru partea de soft, cel mai bine e să reinstalezi sistemul de operare şi programele necesare, iar pentru coolere nu ştiu ce să zic, mai devreme sau mai târziu va trebui să le schimbi (sunt foarte ieftine şi poţi să ţi le schimbi tu).

  Ca o confirmare a ceea ce-ţi spun eu aici, încearcă aşa:

  Start -> Run -> scrii în căsuţa de editare „msconfig” –> Ok
  Se deschide o fereastră cu mai multe taburi. Faci click pe tabul „Startup”. Aici vei vedea o mulţime de căsuţe de selectare (văzuturi). Numără-le şi facem pariu că sunt peste douăzeci.
  Acelea sunt programele care rulează tot timpul fără ca tu să ştii şi care, cu mici excepţii, sunt setate (în mod maliţios) încă de la instalare să pornească odată cu sistemul de operare.


 564. 564
  Morringain:

  Nu, Andreea! Eu am dat de detectorul uman de sarcini 😀


 565. 565
  andreea:

  cum îi ăla? 🙄


 566. 566
  Morringain:

  Cosa, n-am run la start. Si se poate sa fie multe programe in start up, desi am avut grija sa scot din ele de prima data cand au inceput problemele. In rest, eu nu prea imi instalez programe decat daca sunt de mare nevoie.


 567. 567

  ” … precum şi noi iertăm greşiţilor noştri” nu are sensul de a ierta un păcat în sensul religios ci de a ignora, de a nu acţiona în consecinţă. A ierta în sens religios înseamnă a şterge, a anula un păcat ca şi cum nu ar fi fost făcut (asta nu putem face noi).

  Sunt două sensuri ale lui „a ierta” în funcţie de context. Poţi să zici „te iert” sau „îţi iert asta” -- cam ce a vrut să zică Val_one, de fapt. Asta putem zice şi face.

  Dacă însă a ierta se referă explicit la păcat: „îi iert păcatele” cum a zis Val_one, atunci nu, nu mai putem zice pentru că ar însemna să ne dăm mari, deoarece e o chestie care nu ne stă-n putinţă.


 568. 568

  Ce sistem de operare ai?


 569. 569
  Costeluş:

  Mai Cosa, ventilatorul sursei la laptop? 😀

  La 750 de giga cam sta vreo 4-5 ore. Oricum nu ai ce face, e primul pas. Daca descoperi ca hardul ti-e bun, poti sa reinstalezi sistemul de operare.


 570. 570
  Morringain:

  Am iesit intr-o seara la restaurant cu Alberto si parintii lui. La un nene de-l cunosc ei, singurul la care merg de fapt (socrul meu e foarte intr-o dunga). Si ala cum ma vede ma intreaba: esti insarcinata? De fapt nu m-a intrebat, mai degraba mi-a spus asta. Eu, nu, nu sunt. Nici eu nu stiam inca, eram in doua saptamani. Abia mai incolo mi-am dat seama ca avea dreptate. Dar nu se cunostea nimic, nu eram nici grasa sa zici ca era burta mare, nici nimic. N-am idee cum de a ghicit. Anul asta a zis socra-miu sa mergem din nou la el. Am spus un foarte hotarat nu 😀


 571. 571
  Morringain:

  Windows 7 Home Edition 64


 572. 572
  Morringain:

  Costelus, nu cred, e aproape jumatate facut. Totul verde, deocamdata. Si nu cred ca am cum sa reinstalez sistemul de una singura, ca a venit pre-instalat.


 573. 573

  De unde era să ştiu eu că are laptop?! Toate afirmaţiile mele rămân şi în cazul laptopului, exceptând referirea la cooler-ul sursei.

  În win7 faci aşa: Start -> în căsuţa de editare search scrii „msconfig” şi apeşi ENTER. Apoi urmezi paşii pe care ţi i-am spus mai sus.


 574. 574
  Morringain:

  Am spus mai sus ca era laptop. Merci, o sa fac asta, chiar sunt curioasa.


 575. 575
  Costeluş:

  Cosa: daca faci ce ai spus tu, trebuie sa scoti si din „services”, ca unele rahaturi de alea sint bagate si acolo.

  Morringain, dar tu il mai desprafuiesti?


 576. 576
  Morringain:

  Ok, aveam 17 la startup, am scos 3 pe care oricum nu le folosesc si le inchid manual de fiecare data.


 577. 577
  Morringain:

  Costelus, il curat cu aspiratorul 😀


 578. 578

  Ţi-au rămas foarte multe. Vezi ce sunt şi opreşte-le. În mod normal mai mult de trei n-au ce căuta acolo.


 579. 579
  andreea:

  a, nu Morringain, aşa fac unii atunci cînd se întîlnesc cu o tînără doamnă încă fără copii. plutea peste tine un fel de… prezumţie de însărcinare... 🙂


 580. 580
  Morringain:

  Cosa, sunt antivirusul, YIM-ul si multe programe de la Intel si HP. Parca nu le-as opri, sa nu intru in si mai multe belele.


 581. 581

  Oricum şi după oprirea (şi chiar dezinstalarea) programelor inutile tot mai rămân urme ale lor în registru. Până la urmă va trebui să reinstalezi sistemul şi gata.


 582. 582
  Morringain:

  Nu stiu, Andreea, dar avand in vedere cat de nazbatios e Gigi sper sa nu-l mai vad pe dl Guido niciodata 😀


 583. 583

 584. 584
  Costeluş:

  Aspiratorul e prea puternic (si la ce lipituri proaste au laptopurile actuale …). Sint sprayuri cu aer comprimat, costa vreo 10 lei bucata.


 585. 585
  andreea:

  Cosa, o să mă gîndesc.
  totuşi, mi se pare ciudat să-l rogi pe Dumnezeu să-ţi ignore păcatele. un fel de „închide Tu, ochii, Doamne, fă-Te că nu vezi”. spun asta din cauza lui precum acela. precum mă duce cu gîndul la un semn egal între cele două propoziţii şi, deci, între cele două iertări din text.

  în fine, ştiu că limbajul acela este foarte supus interpretărilor…


 586. 586
  val_one:

  Morringain, problema laptopului tău este de răcire a procesorului, poate și a cipului grafic, din ce spui acum. zgomotul vine de la cooler, care este turat la maxim. procesorul se supraîncălzește și se blochează.

  bănuiesc eu că nu te încumeți, dar soluția este să schimbi pasta termică dintre radiatorul coolerului și procesor, eu fac asta de două ori pe an, rezultatul este uimitor. m-a învățat și pe mine cineva priceput în de-astea, mi-am luat uneltele necesare și acum e floare la ureche să fac operațiunea asta în mai puțin de o jumătate de oră, ocazie cu care îl curăț bine și de praf.


 587. 587
  Costeluş:

  Dupa ce se termina scanarea, sa-mi spui si ce iti da la tabul de „health” (daca nu ai warninguri).

  Val_one: sa schimbi pasta de la procesor de doua ori pe an e o timpenie. Cind se supraincalzeste procesorul calculatorul se inchide automat (sau se restarteaza singur).


 588. 588
  Morringain:

  Val, se aude din cand in cand ca un clic puternic inauntru. N-am auzit niciodata asta de la un ventilator, parca. Bine, eu sper sa fie ceva usor de rezolvat.

  Costelus, eu ma multumesc sa-l aspir pe deasupra tastelor si mai rar pe la gaurile ventilatoarelor. Am aspirator cu reglare si il pun la minim. Sigur, cea mai simpla solutie ar fi sa-l duc la nenea tehnicu, sa-i faca un MOT (controlul anual de la masini :D)


 589. 589

  Că suntem un popor asuprit ştiam şi am tot afirmat-o. Că ăştia toţi sunt nişte cozi de topor ale asupritorilor, la fel.

  Până acum îi uram şi le nutream moartea lor şi copiilor lor prin tragere în ţeapă.

  Acum am depăşit acest nivel. Deja mi-a scârbă şi să mă mai gândesc la ei.


 590. 590
  Raj:

  Eu amfost primul care a zi9s ca,,, Costel nu e ceea ce pare, amintiti-va. Nu face misto de nimeni, e doar mucalit. De fapt, nu stiu unde sa incadrez umorul lui. Repet:nu face misto de nimeni, face misto de el insusi. Nu am crezut niciodata ca are 140 de kile, am mai zis-o. Va suparati sau nu, imi place umorul lui. Nu inteleg de ce dra Nora nu s-a prins inca. Drei Val nu-i place mistocareala si voi fi extrem de atent cu dumneaei in viitor. Nici pe Val n-o inteleg. Are simtul umorului , dar nu-i place de costel ca se autopersifleaza. Autopersiflarea e apanajul inteligentei din cate stiu. Ce pateste Costel aici, am patit-o eu in viata reala pe cand eram la uzina. „Ce gasiti voi de ras la ce debiteaza asta ?” Zicea mereu un ingineras.


 591. 591
  Raj:

  Pajnoua, nu cinizeci, Dna Ana, ia vedeti ! Multam frumos, sarumana. 1 sept.1964.


 592. 592
  Raj:

  De fapt, cred ca inginerasul care ii intreba pe aia de ce rad la glumele mele, era singurul care avea intradevar simtul umorului. Asta ca sa nu se creada ca imi apreciez glumele nesarate, desantate… Dna Ana, cum va simtiti la 42 de ani ? Vedeti, va convine ?


 593. 593
  andreea:

  Goco, mă faci să-mi crape obrazul ăla pe care l-am tot pus, pentru tine, la bătaie.


 594. 594
  Manuella:

  La mulţi ani, Raj! 🙂


 595. 595
  Raj:

  Ma bucur SINCER pentru atitudinea dv., D-na Andreea, privindu-i pe Danii si G--co. Danii e in realitate precum scrie, Costelus e „panarama” ca mine, imi place personagiul pe care l-a creat. Din pacate si G--co e in realitate ca pe forum. Sper din toata fiinta mea sa-i mearga bine. Omul asta a avut mari necazuri in viata si, forumul i-ar face bine daca ar fi lasat sa scrie. Daca mergeti cu trenul la Constanta, dati-mi va rog de stire, Dna Andreea. Va va astepta in gara cu niscaiva fructe eco, unchiul meu, un om foarte pretuit , iubit si stimat in Cernavoda, nu impostor nenorocit ca mine. Dv. ati facut proiecte pentru case din OSB-uri ? M-ar interesa.


 596. 596
  Raj:

  Sarutmana si va multumesc frumos, dna Manu. Invitatia e valabila si pentru Dvs. Aia cu unchiul dela Cernavoda. Va va arata si o poza cu mine si cred ca veti avea o surpriza. Sa nu va fie teama, nu sunt om rau. Va veni si matusa, sora cea mica a mamei mele iar chipul ei, privirea, blandetea ei vor spune totul. La fel si unchiul. Unchiul a fost militar de cariera la unitatea de marina de pe malul Hinogului, langa Cernavoda.


 597. 597
  andreea:

  Danny, Nora e plecată, e în vacanţă. a spus chiar ea, aici, aşa că nu poate să transmită mesajele tale. deci, Raj, Danny îţi urează La mulţi ani!.
  nu, Raj, nu am făcut proiecte pentru case din OSB.


 598. 598
  andreea:

  aşa trebuie că se simt ăia cu dedicaţiile de la Radio.
  pentru Saveta, soacra mea iubită, de la ginerele Săndel, cu ocazia adăugării celui de-al şaişaptelea trandafir în buchetul vieţii…

  deci, cică pentru mine, de la Goco

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lnUxQU9j9DA


 599. 599
  Morringain:

  Cica totul e in regula cu hardul meu. Da o sa-l duc totusi la nenea tehnicu, n-are rost sa incerc eu sa ghicesc ce are.


 600. 600
  andreea:

  ei, ca să sărbătoriţi, înainte de a-l duce la doctor, du-l şi tu în parc sau la cofetărie… 😀


 601. 601
  Morringain:

  Stai linistita, Andreea, ca-l car oricum peste tot dupa mine 😀


 602. 602
  Nora&1Q:

  Multstimate și iubite domn Raj,
  Având în vedere că v-ați cocoțat vitejește pe flamura vieții (sau floarea vieții, pre limba poporeană), cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de paj9 de anișori bătuți pe buche, io, Olamicu, unchi de blog, preasupusul dvs. ucenic de nădejde, vă urez din rărunchi un călduros LMA și un avânt sănătos, fără preget, spre cele mai înalte culmi ale existenței, sus pe ogivă, alături de cei dragi, precum și de oamenii de bine de pretutindenea! De aceea,.. de mere, de pere, să închinăm acest sărbătorit, în cinstea paharului aniversat..și cum spuneam, dragă d-le Raj, mai aveți o mulțime de secunde până la împlinirea frumoasei vârste rotunde de-o juma de secol, a 20-a parte dintr-un mileniu..

  Transmiteți, vă rog, multă sănătate și viață lungă 1Q-lui dvs de la Cernavodă.

  Sub imperiul măreției și strălucirii, cu respect și considerație, mă înclin cu grație și mușchi, așa cum mă obligă reverența rangului regal. Să tră!

  Încă o dată La mulți Ani și dacă nu leșin între timp iar timpul îmi permite -- că dvs oricum, din modestie, nu perm…


 603. 603
  Nora&1Q:

  ..nu permiteți și nu-s pregătit pentru spiciuri aniversare lunea, după uikend..
  Permiteți! un rând, dacă mai apuc să scr..


 604. 604
  marcel zadda:

  la mulți ani, dle raj!


 605. 605
  Nora&1Q:

  ..și chiar dacă îmi dau duhul scriind, ați văzut câtă lume a protestat ieri? Deci nu e totul pierdut. Se poate..


 606. 606
  Nora&1Q:

  Sărumâna, d-na Edle! ia să-mi văz de treburi..


 607. 607
  Raj:

  Daca 4jnoua e varsta venerabila, varsta dnei Seva cumu-i, dnu 1Q. Matz facut sa plang cu muci, asa de tare matz bucurat. Multam tare, dle Zadda.


 608. 608
  Nora&1Q:

  Tot așa e și-a d-nei Seva, dom Raj, LMA, să `răiți că ne trebuiți! Bucuria-i mare că puteți să mai munciți, în timp ce plângeți și muciți..


 609. 609
  Vio:

  La multi ani,Raj!!


 610. 610
  Nora&1Q:

  Io-mi văz de treburi, nu aștept să facă cinste dom Raj..

  Ca să știți!


 611. 611
  andreea:

  Danny, lasă-mă. acu’ tre’ să dau cu mătura şi pe Voxpublica…

  parcă v-a mai zis şi val: Raj şi Danny, mergeţi şi vorbiţi pe Pandora’s. Danny are chestii de comunicat. o să plec şi eu şi chiar că nu mai stă nimeni în uşa debaralei să transmită mesaje.


 612. 612
  Costeluş:

  La multi ani, Raj!

  Pe unde-o mai fi dragostea mea Nora?


 613. 613
  Costeluş:

  Morringain, daca nu ai nici un warning acolo la health si nici un patratel rosu, nu are rost sa duci hardul la reparat (ca nu are nimic). Acuma ai mai putea sa vezi ce temperaturi ai la procesor (HWMonitor) si sa-l cureti de praf cu un spray (nu trebuie sa desfaci nimic daca nu vrei). Si da, mai pot fi tot felul de programele care inca ruleaza sau virusi.


 614. 614
  andreea:

  Goco, tu chiar nu pricepi că clonarea asta e treabă murdară şi laşă? nu ştiu cum de nu vezi… spune naibii orice prostii vrei, ridiculizează, parodiază, înjură, spumegă, dar fă-o în numele tău


 615. 615
  val_one:

  inutil, goco, inutil, vezi bine. da` tu poţi să tot încerci, dacă n-ai altă treabă. 😆


 616. 616
  Costeluş:

  E, val_one, ia mai spune tu cum e cu costelus ala rau si puturos, ca-i tare amuzant! 🙂


 617. 617
  val_one:

  ce să spun! c-o fi treaba mea cum eşti tu. e viaţa ta, faci ce vrei cu ea.

  pe mine mă interesează numai să mă laşi în pace. şi pe oricine îţi cere explicit asta.


 618. 618
  Costeluş:

  Hai ca te-am lasat, cred ca nu poti sustine contrariul.

  Stiu ca am riie, stiu.


 619. 619
  andreea:

  nu, las` că ştii tu bine ce am vrut să zic. spune-ţi Gică, spune-ţi Filofteia, sau cum vrei tu, dar nu lua identitatea altcuiva. mă enervează la culme chestia asta. m-a enervat de cînd am văzut-o întîiaşi dată, pentru prima oară, de muuuult, pe Pandora`s…


 620. 620
  Morringain:

  Costelus, merci. O sa il duc doar asa la un control de rutina, sa-i curete nitel registrele, sa-l despaduchieze, samd. Nu costa mult si e o chestie pe care ar trebui sa o fac in fiecare an.


 621. 621
  Edle:

  Mie mi s-a blocat telefonul de 4 ori azi. 🙁 Val, ce telefon sa-mi iau?


 622. 622
  Dnu Raj:

  lUATI-VA UN NOKIA EFTIN SI ORDINAR CA AL MIEU, DNA eDLE SARUMANA. iO LAM UITAT PO BORDULA Si tot acoalea lam gasit a doua zi. Nu la luat nime si mam samtit tare umilit. Va multumesc al dracului pentru urari. Am luat hotararea sa scriu sub Dnu Raj ca sami creasca respectul de sine, adica de mine, Dnu 1Q ce vreti sa va dau de beut ?


 623. 623
  val_one:

  Edle, bănuiesc că vrei unul cam la fel, din obișnuință. ori mergi cu ăsta intr-un service, ori îți iei unul dintr-o generație mai nouă, aceeași marcă. nu-ți recomand Nokia, sistemul de operare folosit de ei la smartphone nu se compară cu Android. 🙂


 624. 624
  Dnu Raj:

  Mie mi se blocheaza capu de 4 ori pe zi, dna Edle…


 625. 625
  Dnu Raj:

  Umflatu asta de Costel iar sa luat de dra Nora. Il manca in cur…


 626. 626
  val_one:

  zi-mi pe mail exact ce model ai și îți trimit ceva de ajutor. 🙂


 627. 627
  Dnu Raj:

  De ce scrie la 622 ca comentariul asteapta sa fie moderat ? 1Q ii ponderat…


 628. 628
  Dnu Raj:

  Go-co vrea sa scrie si nu i se permite. Daca ar fi dupa mine te-as lasa dle go-co. Iti urez multa sanatate. Vezi ca n-am zis la misto !


 629. 629
  Morringain:

  Eu am Samsung Galaxy Ace II. Ieftin si pentru ce imi trebuie mie bun. Pozele de vacanta sunt facute toate cu el.


 630. 630
  Edle:

  Asa ma gandeam si eu, da’ ultimul model mi se pare imens. Ceva mai mic vreau. Hai ca-ti scriu.


 631. 631
  Edle:

  Si eu tot cu telefonul le fac. Am 8 megapixeli. Pentru mine e suficient. 🙂


 632. 632
  Dnu Raj:

  Mai go-co, nu mai scrie la vox in numele meu. Mi-ai pus si poza. Eu intrasem la Pandoras sa dau de Danii si incerca sa ma disculpe precum ca n-am scris eu la Costi Rogozanu. Acolo asazisul Raj o facea de doi bani pe Dora. Cred ca sunt visul tau urat go-co. Nu mai tine si tu atata ura. La ce bun ?


 633. 633
  junghiul:

  Raj, la mulți ani!


 634. 634
  junghiul:

  Dai de băut?


 635. 635
  Edle:

  La multi ani, Raj! 🙂


 636. 636
  Costeluş:

  Morringain, nu stiu daca „jucatul” cu registrele are efect. Ori il duci sa-ti puna o copie noua a sistemului de operare (fara miile de rahaturi care vin din fabrica), ori il lasi asa. S-ar putea sa ai ceva virusi.


 637. 637
  Edle:

  Iote, acum am vazut ce-ai scris, Raj. Si mie mi se mai blocheaza capu’, ce-i drept. 🙂


 638. 638
  Morringain:

  Costelus, cred ca in cazul asta cea mai buna solutie e tot asta a tehnicienilor de aici: sa cumpar unul nou si gata. Pana la urma are doi ani si deja e vechi 😀


 639. 639
  Costeluş:

  Hai ca nu ti-au zis sa cumperi unul nou, nici chiar asa! 😀


 640. 640
  Costeluş:

  Si mie mi se blocheaza toate cind dau de Nora.


 641. 641
  Morringain:

  Ba da, aici nu prea gasesti tehnician care sa nu incerce mai degraba sa-ti vanda unul calculator nou pe motivul ca e prea greu/imposibil sa-l repari pe cel vechi. Probabil castiga mai mult asa decat daca repara ceva vechi.


 642. 642
  Morringain:

  Ca mi se facu chef de muzica:

  Stiu, nu sunt videoclipuri, ci doar o singura imagine. Dar cand e sa auzi Santana cred ca nici nu mai conteaza 😀


 643. 643
  Costeluş:

  wtf.

  Daca totusi merge greu poti sa il readuci la starea din fabrica (dar salveaza-ti intii toate datele). Nu vrei sa vezi totusi ce temperaturi ai?


 644. 644
  Morringain:

  Costelus, scuza-ma, apreciez mult ca vrei sa ma ajuti, dar maine il duc la tehnician, n-are rost sa-mi mai bat eu prea mult capul cu el. Momentan am doua programe blocate, pe care nici macar nu reusesc sa le inchid, inchipuie-ti. Astept sa termin ceva de descarcat, dupa care o sa-l restartez la modul ca-l scot din priza si ii scot bateria, ca altfel nu raspunde la comenzi (adica incearca sa se inchida si ramane blocat asa sine die, am incercat acum cateva zile, l-am lasat seara cu comanda sa se inchida si dimineata tot acolo era).

  Si da, cred ca nici eu nu m-as complica sa fiu in locul lor, una e sa fac o reparatie de 50 de lire si sa ma tina ore ocupat si alta e sa vand in doua minute un calculator nou unde probabil castigul e acelasi.


 645. 645
  Costeluş:

  La mine sa-l duc la tehnician dureaza pe putin 2-3 saptamini. Da, pentru ca se preia, se pune in colet si se expediaza la mama dracului in Bangladesh sau cine mai stie unde, pentru ca un dobitoc platit cu 10 centi pe ora sa-mi reinstaleze un Windows de tot rahatul. De reparat nu repara nimeni nimic (nici n-ar avea habar sa detecteze ce e stricat).


 646. 646

  Morringain, tu eşti bătută-n cap rău de tot. Fără mişto!


 647. 647
  Morringain:

  Bine, Cosa, ceva nou?


 648. 648
  Morringain:

  Costelus, eu am unii care fac asta din pasiune, cica. Sunt studenti si foarte ieftini. Si la un curatat de praf si un control de rutina cred ca sunt de ajuns. Deci nu o sa dureze nici macar o saptamana.


 649. 649
  val_one:

  cîinii maidanezi au mai ucis o dată. de data asta, un copil de patru ani. i-au sfîşiat feţişoara şi gîtul. prilej pentru iubitorii de cîini să-şi afişeze, din nou, cinic, antiumanismul.


 650. 650

 651. 651
  Morringain:

  Apropo, inca nu l-am dus la reparat, de ce HD Tune Pro imi da warning la health?


 652. 652
  val_one:

  te anunţă că trebuie să-l duci la doctor. 🙂

  totuşi, ce anunţă? problemă de hardware, sau de software?


 653. 653
  Morringain:

  N-am idee, Val. Acum i-am dat din nou error test, sa vad care sectoare sunt cu probleme. Ca la sectiunea Health asa imi spune: reallocated sector count warning, in vreo doua locuri. Datile trecute problema a fost ca ceva fizic (mi-au spus o bucatica, dar n-am idee ce exact) a pleznit inauntru. Si cum are aceleasi simptome si deja s-a mai intamplat de doua ori…

  Ah, in dimineata asta simptom nou/vechi. Daca pun muzica redarea e sacadata.


 654. 654
  val_one:

  hdd-ul, deci. defectul este fizic, suprafaţa platanelor s-a uzat ici, colo. este tipic hdd-urilor de laptop, din cauza miniaturizării.

  dacă mergi să ţi-l schimbe, cere-le unul mai fiabil

  http://www.zona-it.ro/2013/02/vezi-care-sunt-cele-mai-bune-hard-disk-uri-in-2013/


 655. 655
  Morringain:

  Am citit ca la modelul asta e o problema destul de frecventa, se pare ca HDD-ul pe care il pun e substandard. Merci, o sa le spun. Probabil e o idee buna sa vorbesc direct cu cei de la HP.


 656. 656
  val_one:

  acum, că ţi-ai luat HDD extern, nu mai ai nevoie de unul de mare capacitate la laptop. ia unul de max. 250-300 Gb. producătorii de HDD-uri fac un compromis necesar între capacitate şi fiabilitate. 🙂


 657. 657
  Morringain:

  Mi-am inchipuit si eu ca asta e problema, capacitate mare fiabilitate redusa. Da, o sa ma orientez spre ceva mai mic.


 658. 658
  Morringain:

  HDD meu e Hitachi, apropo de articol.


 659. 659
  val_one:

  mi-am închipuit eu că Hitachi. sînt printre cele mai proaste. 🙂


 660. 660
  Morringain:

  Bine de stiut pentru la Craciun, cand cred ca imi iau totusi un laptop nou 😀


 661. 661
  val_one:

  🙂 poate te reorientezi şi asupra mărcii.

  eu am un IBM de vreo cinci ani, mi-e drag şi prefer să-l remediez acasă (are buton de reinstalare automată a sistemului, îl curăţ periodic de praf, îi schimb pasta termică cînd şi cînd) este şi deosebit de fiabil, carcasă din titan cauciucat, tastatură cu protecţie la lichide, antişoc la HDD… 🙂


 662. 662
  Morringain:

  Poate, sa vedem ce si cum o sa-mi permit 😀

  Apropo de ce spuneai mai sus cu copilul sfasiat de caini, uite aici mostra de imbecilitate. Din pacate e in italiana:


 663. 663
  val_one:

  🙂

  s-ar putea spune că nivelul de prostie din lume a crescut dramatic în ultima vreme. dar nu e deloc aşa. pur şi simplu dăm noi mai uşor de ea în era asta informatică. 😀


 664. 664
  Morringain:

  Val, n-am idee, dar astia chiar intrec masura. Sa zicem ca inteleg reticenta unora de a da bani unor organizatii care nu-ti vor da socoteala pentru ce fac cu ei. Dar sa spui ca nu dai bani pentru ca s-ar putea ca respectivul copil sa manance carne in viitor e jalnic, sa ma exprim cuminte.

  Alt caz, fara legatura cu alimentatia, dar cu legatura cu copiii din Africa: ai auzit de pilotul de la British Airways prins ca a violat sute de copii din orfelinatele din Africa? Cand in sfarsit l-au prins, s-a aruncat in fata unui tren.


 665. 665
  val_one:

  nu ştiam, Morringain, dar am căutat acum amănunte. groaznic. 🙁


 666. 666
  Morringain:

  Da, asta da caz oribil. Bine, acum dupa ce a murit el, africanii vor sa dea in judecata BA, desi nu prea vad cum pot demonstra ca e compania vinovata de comportamentul lui.


 667. 667

 668. 668
  Costeluş:

  Aha, deci erau warninguri. Reallocated event count inseamna ca e pe duca.

  Daca nu iti trebuie capacitate prea mare (ca oricum ai unul extern), iti recomand un SSD. Diferenta de viteza e pur si simplu uriasa. In rest hardurile cam asa pica, indiferent de capacitate, dupa 2 ani unele sint gata.

  HP-urile sint printre cele mai proaste, iar IBM-uri cum are Val nu mai sint pe piata demult. Da, au fost exceptionale, pacat ca le-au cumparat chinezii si-au facut un cicat din ele.


 669. 669
  Morringain:

  Merci, Costelus 🙂

  Nu m-am uitat la health in HD Tune Pro decat in dimineata asta, atunci am vazut warningurile astea. Asta e. Bine ca am luat la timp hardul extern.


 670. 670
  Morringain:

  Uppps, ce scumpe sunt SSD-urile alea! 😀 Aproape cat un laptop intreg 😀


 671. 671
  Costeluş:

  Haha, pai iti spusesem sa te uiti la health de ieri.

  Eu nu am hard extern. Am un hard intern pe care il pun pe un suport (care e foarte ieftin) si-l conectez pe USB. Avantajul e ca, daca se strica, am imediat un hard intern functional.


 672. 672
  Costeluş:

  Is scumpe daca ai nevoie de capacitate mare. Daca te multumesti cu 120 de gb te ajunge in jur de 100 de dolari, mai putin chiar. Un hard obisnuit te costa cam 70-80 de dolari.


 673. 673
  val_one:

  de aia n-am zis nimic nici eu de ele, Morringain. plus că alea, cînd crapă, crapă instant, fără nicio avertizare şi nici că mai recuperezi ceva date de pe ele. am aruncat eu cîteva stick-uri de memorie cu tot ce stocasem pe ele. 🙂


 674. 674
  Morringain:

  Am si eu unul asa, de la un alt laptop bulit. Am si sistem de operare pe el, la o adica.


 675. 675
  val_one:

  nu ştiu ce să zic, dar lui Arşinel nu-i găsesc nicio vină. sistemul e de vină. fac o paralelă cu Steve Jobs, care avea nevoie de un transplant de ficat şi a stat mult şi bine pe lista de aşteptare.


 676. 676
  Morringain:

  Ce am vazut eu la 120 de Giga costa in jur de 170 de lire. De asta spun ca mi se par scumpe. Nu, probabil tot la unul clasic o sa ma orientez, dar sa fie bun, nu ca pramatia asta. N-are decat sase luni, l-am reparat ultima data in februarie.


 677. 677
  Costeluş:

  Eu mi-am pus SSD, ca si mie imi picase hardul acum vreo 2 luni. Cu recuperarea datelor lucrurile sint mai complicate, uneori nici de pe un hard obisnuit stricat nu mai recuperezi tu nimic (decit daca platesti de la 500 de euro in sus unei firme). In rest nici nu se prea stie cum sint SSD-urile, acum a scazut pretul suficient pentru a inlocui in numar mare hardurile clasice. Dar intr-adevar, la viteza nici nu se compara.


 678. 678
  Morringain:

  Nici eu nu ii gasesc neaparat vina lui Arsinel (desi declaratiile ulterioare nu-i fac chiar cinste), ci doctorului. E de un cinism rar omul ala.


 679. 679
  Costeluş:

  Cum 170 de lire? Pe ce site te uiti tu?

  120 de giga Kingston costa 320 de lei la emag, am luat acum o luna!

  Nu ti-au pus hard nou acum 6 luni! Ti-au pus tot asa, ceva „reconditionat”. Nu ai multe variante, Seagate sau WD. Amindoua pica daca ai noroc.


 680. 680
  val_one:

  trăim, totuşi, într-o meritocraţie, Morringain, fie şi fără să realizăm asta decît cînd avem nevoie îndreptăţită de ceva de la sistemul ăsta.


 681. 681
  Costeluş:

  Totul se cumpara si se vinde. Si viata are un pret. In euro.


 682. 682

 683. 683
  Morringain:

  Costelus, probabil. Datile alea era in garantie si l-am trimis la HP. Acum nu mai sunt si ramane sa aleg la cine apelez: la producator sau la tipii locali pe care ii stiu eu.


 684. 684

 685. 685

 686. 686
  Costeluş:

  Mai, nu veni cu astea, poate apare si aici vreun idiot cu protectia animalelor. Am citit ieri la Simona Tache comentarii si mi-a venit sa borasc!

  Eu pun pariu ca nu era nici un gard pe terenul ala iar parcul e plin si acum de javre.


 687. 687
  Morringain:

  Costelus, mie-mi plac animalele. Cateodata poate imi e mai usor printre ele decat printre oameni (desi am avut aventurile mele cu fugarit de haita prin copilarie). Dar sa ajungi in halul asta sa aperi o javra care a omorat un copil mi se pare patologic…


 688. 688
  val_one:

  viaţa acestui copil, a oricărui copil, valorează infinit mai mult decît viaţa tuturor maidanezilor la un loc, cînd ajungem să facem o alegere. îmi pare rău s-o spun, îmi plac animalele.


 689. 689
  Morringain:

  Corect, Val.


 690. 690
  Costeluş:

  Si mie imi plac foarte mult. De fapt, eu nici nu dau vina pe ciinii aia. Cei care poarta toata responsabilitatea sint politicienii care n-au facut nimic (ba da, au furat doar banii).


 691. 691
  Morringain:

  Eh, Costelus, aia deja nu mai sunt caini, sunt fiare. Precum tigrii mancatori de oameni pe care ii vana Corbett acum o suta de ani.


 692. 692
  Costeluş:

  Cine-s fiare, politicienii sau ciinii aia din parc?


 693. 693

 694. 694
  Morringain:

  Si unii si altii, din pacate.


 695. 695
  val_one:

  în chestiunea maidanezilor avem un exemplu tipic de vină colectivă, a întregii societăți. văd bine care este mentalitatea majoritară. cu tot ce s-a întîmplat, peste zece mii de oameni mușcați de cîini anual (oficial, pentru că mulți nu mai merg să se vaccineze antirabic), oameni uciși, copii uciși dar majoritatea apără dreptul cîinilor de a conviețui cu ei pe străzi. să nu uităm cu cîtă înverșunare s-a revoltat lumea la campaniile trecute de adunare a cîinilor de pe străzile capitalei, cum erau cîinii ascunși prin case de frica hingherilor, cum erau alungați și amenințați aceștia de vajnicii iubitori de cîini.

  politicienii n-au făcut decît să se conformeze populist atitudinii majorității.

  ochișorii ăștia, stinși acum, nu-mi dau pace:


 696. 696
  Costeluş:

  Sa vezi tu cum prind hingherii ciinii plingi vreo doua zile!! Da, am vazut cu ochii mei, da, si au sarit oamenii sa-i ia la bataie! Era si normal, hingherii nu prind ciini, ci spinzura ciini in plina strada! Exact asta fac. Vrei sa-ti descriu?

  Politicienii fura banii si dau vina pe nu stiu ce ONG-uri, legi. Da, merge, sint mult prosti care-i cred.


 697. 697
  Costeluş:

  Citi ochisori s-au stins prin spitale, din lipsa de medicamente si de doctori competenti …


 698. 698
  val_one:

  păi, ce ziceam? și ce să facă politicienii, să se pună rău cu voi, ăștia deștepții, care le știți pe toate? n-au cum, că sînteți mulți, da deștepți. de aia avem și vom avea în veci cîini pe străzi în Romania, că e plină de deștepți.


 699. 699
  val_one:

  și gata, discuțiile cu deștepții mă obosesc cumplit.


 700. 700
  Costeluş:

  Saracutii politicieni, n-au ce sa faca, n-au alta alegere: trebuie sa fure banii!


 701. 701
  Costeluş:

  Auzi, tu ai vazut cu Rosia Montana? De ani de zile zeci de organizatii tot tipa cu poluare, hotie si nu stiu ce. Si ce fac politicienii cu ele? Se pisa, asta fac! Nu mai pot ei de ONG-uri si de parerea majoritatii!


 702. 702
  Goco clonatorul:

  M-au banat pe rogozeni. nui drept.


 703. 703
  val_one:

  ba-i drept, Goco. să te apuci să insulţi în asemenea hal folosindu-te de identitatea altcuiva este o mîrşăvie.


 704. 704
  Seva Tudose:

  Val#695

  strigator la cer este cand iti moare copilasul muscat de un caine 😥

  fiica mea cea mare a fost muscata de caine cand avea 7 ani,era la socrii mei,desigur am auzit ca l-au fi omorat pe caine fiind turbat. Vreo 2,3 zile nu au venit la Buc. de urgenta,le-au fost teama ce voi zice ori ce voi face eu. 🙄

  s-a infectat rana,si a trebuit sa o internam la spitalul Colentina la sectia de contagioase. Cat plangea mititica atunci cand a trebuit sa urmeze,injectii(14 -20) in abdomen…tine minte si acum saracuta,si traieste 😀

  aici nu vezi caini pe strazi,si cred ca din 10 case 8 au cainele lor,fie 2 sau 3. Desigur si pisica…visul American:casa,sotie,3-4 copii,2 masini,barca,motocicleta
  si asa te consideri implinit 😀

  daca vezi alergand un caine dai telefon la politie si imediat vine si il ridica.Stapanul trebuie sa-i puna animalului colar la gat,daca mergi pe strada cu el fara colar,platesti amenda si la caini trebuie sa ai si autorizatie anuala,altfel platesti amenda.

  ei deja stiu al cui este cainele,dupa descriptii si anumite semne particulare(labuta alba,varf de coada,pata la ochiul stang….) ori are implantat cip.

  Daca nu a fost ridicat in 14-20 zile de stapan,platesti o amenda,plus vaccinuri,este pus spre adoptie,iar daca nu este adoptat in 3-6 luni,este eutanasiat,mai ales daca este batrinel/batrana 😥


 705. 705
  val_one:

  Seva, în toate ţările civilizata cîini vagabonzi sînt luaţi din spaţiul public şi duşi provizoriu în adăposturi. dacă nu sînt revendicaţi de nimeni un timp, sînt eutanasiaţi, fără excepţie. ştiu, păcat de ei, dar altă solutie nu există.

  numai la noi „iubitorii” de animale pun viaţa unui animal înaintea vieţii unui om şi se opun cu vehemenţă oricărei reglementări civilizate a acestei grave probleme, a celor peste şaizeci de mii de cîini fără stăpîn din Bucureşti.


 706. 706
  val_one:

  apropo de laşitatea politicienilor vizavi de această problemă. primarul capitalei, Sorin Oprescu, nu are curajul unei măsuri radicale, urgente, şi vrea să organizeze un referendum pentru asta. şi ce va fi dacă majoritatea va dori cîini liberi pe străzi? cîţi copii, cîţi oameni ar trebui să mai moară?

  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sorin-oprescu-vorbeste-despre-cazul-copilului-ucis-de-maidanezi-live-pe-protv-news-de-la-ora-18-00.html


 707. 707
  Seva Tudose:

  Val,

  ar trebui colectati toti cainii si dusi in vecinatatea capitalei,in ferme parasite, fostele hangare al CAP-urilor,restrictionata accesibilitatea,contra raufacatorilor. Banii ptr.adapostul si hrana animalelor se pot face din,o parte suma garantata de municipalitatea Bucuresti-ului,cu anumite fonduri de caritate internationala !

  Angajatii sa aibe numar limitat,si pleada de cantareti,de muzica,pop,rock,coutry,populara,lautareasca
  sa faca public concerte in aer liber si banii donate acestei cause. Sa se faca public donarea sumelor,acestea fiind shimbate in alimente,medicamente ptr. shelters !

  De fapt ar trebuii ca cei ce vin la concert/e sa cumpere pe loc,provizii/medicamente(5 dolari/10 dolari…more)

  CINEVA TREBUIE SA IA INITIATIVA

  Iar studentii de la Medicina Veterinara,sa faca ore/practica la aceste „shelters”obligatoriu,examene… si facut public anuntul urmator,peste tot,volante:

  BE A VOLUNTEER ! YOU HAVE TOO MUCH LOVE,TO OFFER ? COME ON AND SHARE WITH ME !
  Si animalele au nevoie de dragostea ta !

  Scolile elementare,liceele sa includa in excursiile lor de sfarsit sa saptamana,vizite,voluntariat la „shelters”
  Nu poti sa stii,poate se va lasa si cu cateva adoptii ?!


 708. 708
  Costeluş:

  Parca nu stim cum se fac referendumurile la noi. I se spune lu’ Dragnea ce trebuie sa iasa.


 709. 709
  Costeluş:

  Seva, nu exista solutie, sint zeci de mii de ciini, daca-i pui impreuna in spatii inchise mici incep sa se manince intre ei. Hai, zic, tii 1000, 2000 in adaposturi, dar nu zeci de mii.


 710. 710
  Morringain:

  In plus, pe ONG-isti ii intereseaza banii, donatiile, nu sa faca treaba neaparat 😀 Si daca asta se vede la RSPCA aici, imi inchipui ce e in Romania (v-am povestit, cred, cand am gasit drepneaua si am sunat la RSPCA, mai intai m-au intrebat de vreo trei ori daca vreau sa donez si abia dupa care imi e problema).

  Am vazut pe Facebook animaliste din astea pur declarative care s-au hazardat sa numeasca copilul ala drac si sa implice ca „bietii” caini doar s-au aparat de el 🙄 mi s-a facut o scarba instantanee de personaje din astea… Inteleg sa iti placa animalele si sa le iei apararea cand vine vorba de nedreptati, dar in cazul asta au omorat si aproape mancat un copil, nu ai altceva de facut in cazul lor in afara de o injectie.


 711. 711
  Costeluş:

  Acuma cu ciinii au pe cine da vina, dar cu copiii care mor pirliti prin spitale cine mai e de vina? Asistenta care s-a dus sa se pise dupa 10 ore de servici? Cine e de vina pentru copilul care s-a nascut fara membre, desi medicul i-a masurat la ecograf minutele si picioarele? Si multe altele. E o falsa problema asta cu „iubitorii” de animale care urla. Cind dracu’ au tinut vreodata politicienii seama de vointa majoritatii?


 712. 712
  val_one:

  Morringain, pe mine m-a afectat atît de mult tragedia asta încît imi stau vorbele în git. nu-ți mai spun de cîte ori am plîns. poate nu trebuia să urmăresc aproape obsesiv tot fluxul mediatic declanșat de moartea atît de absurdă a unui îngeraș.


 713. 713
  Edle:

  🙁 🙁 🙁


 714. 714
  Morringain:

  Costelus, dar in cazul asta cainii nu sunt doar un tap ispasitor convenabil, ci un pericol real. Si nu spune nimeni, nota bene, ca celelalte tragedii nu conteaza sau ca nu ar trebui schimbate multe alte lucruri. In schimb gresesti: conducatorii sunt cei meritati. Pentru ca majoritatea nu-si doreste altceva. Sunt obisnuiti cu sistemul si o schimbare reala le inspira frica. Ah, ca sunt multi care si-ar dori o schimbare dar se blazeaza sau pur si simplu pleaca, ei nu sunt majoritatea. Nici pe departe.


 715. 715
  Morringain:

  Val, te inteleg. Pe mine ma oripileaza, pe langa tragedie, care e indeajuns sa te infioare, nesimtirea unora. Si sunt printre cei care au adunat multe multe animale de pe strada, si continui sa cred ca daca ar exista destula vointa, s-ar rezolva cum se cade si problema asta. Din pacate, ca intotdeauna, banul e mai important decat orice altceva. Ah, si sentimentalismul de doi lei al altora. Nu sunt pentru eutanasierea tam nesam a cainilor, dar sunt prea multi si prea agresivi sa fie lasati in haite pe strazi stapani.


 716. 716
  Costeluş:

  Or fi aia meritati, nu spun nu. Desi oamenii obisnuiti au totusi scuze, in ’90 saracii nu s-au putut pune cu uriasul aparat de propaganda al PCR si au votat dupa cum li s-a spus la televizor. La fel si de alte dati. Na, e si un cerc vicios, lipsa de educatie, prostia si saracia se completeaza de minune. Dar, de cealalta parte, politicienii stiu foarte bine ce fac, iar cinismul lor nu are limite. Cred cu tarie ca politicienii nu mai sint oameni! L-ai vazut pe Oprescu? Ca face referendum (orice bou stie ca referendumul e oricum consultativ, nu are in fond nici o valoare). Sa-si dea demisia? Vai, dar de ce? Ca doar nu el e vinovat!


 717. 717
  Seva Tudose:

  😥

  mai tarziu sau mai devreme tot se intampla asemenea caz ! Ca mergeam in zig-zag si cu ochii in pamant pe trotoar datorita rahatilor,asta una la mana…dar sa ma trezesc’hoteste’ cu un dulau la spatele meu ,e alta…

  aproape sa ma muste de picioare,am avut o prezenta si un spirit rapid,am urlat la el,aplecandu-ma sa apuc un bolovan,ceva….ca s-a speriat el de mine…eram in Colentina pe la D-na Ghica…acum 2 ani !

  N-am vazut in viata mea atat de multi caini vagabonzi.Trebuie sa se faca ceva,fie sacrificarea lor.

  PS. de ce nu s-ar cauta si o alta solutie ? Am auzit ca anumite tari asiatice consuma carne de caine…sa dea toti cainii de pomana ori pe sume mici,de ce nu ???


 718. 718
  Seva Tudose:

  http://news.yahoo.com/blogs/oddnews/two-dogs-appear-to-work-together-to-chase-cougar-off-property-191656346.html?vp=1

  exact asa trebuie si oamenii,sa colaboreze impreuna,contra atacatorului,fie el un caine.


 719. 719
  Seva Tudose:

  lasand gluma la o parte,daca as fi Oprescu ? As da ordin sa se adune toti cainii din capitala,asa sa faca si ceilalti primari din alte orase unde situatia este similara…sa se adune toti,urcati in avion si exportati in China,Corea,Vietnam…celor care mananca carne de caine…asa omorarea lor ptr. consum,schimba radical sensul…

  http://www.youtube.com/watch?v=wEyovVK8LZM


 720. 720
  Seva Tudose:

  http://www.youtube.com/watch?v=re6vhw_hxeM

  trist ptr.noi si adevarat ptr. miliarde de asiatici !


 721. 721

 722. 722
  Dnu Raj:

  Prin 96 a cazut victima hingherilor, Labus, un maidanez extrem de linistit de pe strada noastra. Un dulau mare care fugea de pisici si-i era teama de pekinezi latratori. Stiti cum incerc eu cainii daca sunt periculosi ? Le iau mancarea de la bot. Daca nu riposteaza, sunt inofensifi. Pe Labus l-am recuperat. Am platit. Dar unde-i dra Nora sau Dna Ana ? Le pup oriunde s-ar afla. Creca si Costelus vrea s-o pupe desi i-a facut viata forumistica , un calvar, 1Q sta intr-un par , dna Mori da cu var, io nu mai postez ca un cocalar…


 723. 723
  Dnu Raj:

  Dna Seva, la Hamerica nu se face slalom printe rahati de cane ? In Sri Lanka se face slalom printe rahati de oameni. Rahati la propriu. Dra Val: dl Odagiu, dl Danii , dl Go-cu nu ar putea fi lasati in libertate ?


 724. 724
  Dnu Raj:

  De ce nu mi-a aparut commentul ? Nu-mi place ca se intampla asa !


 725. 725
  Dnu Raj:

  Dra Val, nu ma deranjeaza ca dl mos P scrie in numele meu, din moment ce nici pe dna Dora nu a deranjat-o. Oare cand ma veti crede ca omul asta e napastuit si merita un tratament mai bun ?


 726. 726
  val_one:

  din cauza unui nume nu vă apăruse comentariul, dnu Raj.

  îmi pare rău, dar cei trei rămîn deocamdată acolo.


 727. 727
  Dnu Raj:

  Asa e, un nume, Trebuiau sa poarte un nume. Acesti tineri cu ochii mari…


 728. 728
  val_one:

  şi, Dnu Raj, cine are nevoie de un tratament, să-l caute acolo unde trebuie. e destul de clar că noi nu ne pricepem la tratamente de specialitate şi le facem şi aşa destul rău doar pentru că existăm. simpla noastră existenţă le strică echilibrul interior. eu le doresc celor doi să ne uite definitiv şi să-şi găsească liniştea prin alte părţi.


 729. 729
  Costeluş:

  Costelus n-ar trebui sa stea si el impreuna cu aia din spam, val?


 730. 730

 731. 731
  Costeluş:

  Val, eu regret tare mult ca nu ne-am putut intelege. Nu mai incercam o data? Hai!


 732. 732
  val_one:

  numai de tine depinde, Costeluş. dacă ai renunţa la glumele pe seama cuiva de aici, dacă ţi-ai revizui concepţiile despre viaţă, lume şi oameni, dacă n-ai mai comenta fix în stilul unora de pe voxpublica, dacă ţi-ai înghiţi cuvintele obscene înainte să le scrii ai avea oareşce şanse să ne înţelegem.


 733. 733
  Costeluş:

  Ce te deranjeaza pe tine ca glumesc pe seama Norei?

  Nu stiu ce conceptii asa rele am despre lume si oameni. Din pacate exista unele creaturi cu doua picioare care nu sint oameni. Politicienii romani de exemplu. Sau doctorii care refuza sa acorde asistenta medicala de urgenta celor care nu le-au dat spaga.


 734. 734
  val_one:

  mă deranjează nu numai pentru că ţin atît de mult la ea. mă deranjează glumele oricui pe seama altcuiva. se pare că nu înţelegi că aşa ceva denotă un caracter urît.

  iar partea cu categorisirile tale extremiste la adresa unor categorii de oameni sînt încă o dovadă de intoleranţă. nu ţi le interzic, nu e treba mea cum gîndeştui tu şi din ce motive îţi faci sînge rău. dar nu-mi cere să şi intru în vreun dialog pe astfel de subiecte. atît.


 735. 735
  Costeluş:

  Pai si eu tin la ea, ce crezi, ca o urasc? 😀 Totusi cred ca Nora m-a pus intotdeauna la punct cind am intins coarda prea tare. Si ce mare problema ca mai glumim pe seama altora?

  Lasa-ma cu oamenii. Hai sa-ti spun o faza. Mai demult, la serviciul mamei (asistenta), unui bolnav i se face rau. Stop cardiac, cazuse jos pe ciment. Mama impreuna cu alta asistenta a inceput sa-i acorde primul ajutor, in timp ce un bolnav s-a dus sa cheme medicul de garda. Medic de garda care a venit, s-a uitat la ala care murea, a spus senin „nu-i pacientul meu!” (adica „nu mi-a dat spaga!”) si a plecat. Nici prin cap nu i-a trecut sa incerce sa-i salveze viata aluia! Pacientul n-a murit atunci, dar, bineinteles, pentru doctor asta nu a avut nici o importanta. Tu ii mai numesti pe astia oameni??? Eu nu!


 736. 736
  Costeluş:

  Si totusi, Val, e chiar asa de greu sa-ti faci un cont anonim pe gmail si sa-mi dai si mie un mail?


 737. 737
  Dnu Raj:

  Pai eu tot timpul glumesc pe seama altora. Daca si altii glumesc pe seama mea, cu atat mai bine, sunt incantat.


 738. 738
  val_one:

  e simplu dar inutil, Costeluș. nu vreau să aflu nimic în plus despre tine. mi-ajunge ce văd aici.

  ți-am mai zis, cu cineva care vrea eutansierea altor ființe umane (am văzut că insiști cu asta și în altă parte, știi tu unde 😛 ) nu am nimic în comun, împărtășim valori umane diametral opuse.

  mă și minunez ce cauți tu în Canada, una din cele mai umaniste națiuni. poate că de aia te și simți atît de frustrat și supărat pe viață. emigrează și tu în China sau Correa de Nord, acolo se eutanasiază oameni pe bandă rulantă, poți asista chiar la execuțiile publice.


 739. 739
  val_one:

  mă iertați, Dnu, Raj, dar gluma permanentă pe seama altora e miștocăreală, nu conversație sau dialog. așa cred eu.


 740. 740
  Dnu Raj:

  Suntem diferiti, dra Val si-i bine ca-i asa


 741. 741
  Costeluş:

  Val, hai s-o lasam pe Nora sa spuna ce-i prea mult. Hai, ca timida nu cred sa fie. 🙂

  Na, nu stiu cum sa (incerc) sa interactionez altfel. Nu-mi plac „dumneavoastra”, „stimata domnisoara” si pluralele.


 742. 742
  Costeluş:

  Si n-ai de unde sa stii daca e inutil pina nu incerci.

  Supararea mea are alte cauze.


 743. 743
  val_one:

  nimic nu justifică o astfel de supărare cu tentă paranoidă, Costeluș. absolut nimic. iar societatea nu are nicio vină pentru nerealizările și dezamăgirile tale personale. dimpotrivă, ar trebui să fii recunoscător acestei societăți că ai ajuns acolo unde ești. și să realizezi că, una peste alta, ești un privilegiat al soartei în comparație cu cîteva miliarde de semeni de-ai tăi care n-au avut asemenea șanse.


 744. 744
  val_one:

  e bine, Dnu Raj. am zis eu că nu?

  și mie îmi place să glumesc, dar numai cu cineva, nu pe seama cuiva. de fapt, chiar pe blogul ăsta, noi glumim doar intre noi, nu despre noi. ce-o fi greșit în asta?


 745. 745

  Costeluş e în Canada de jos.


 746. 746

  Ştiu şi eu o melodie din repertoriul canadian:

  Poa’ să ningă,
  Poa’ să plouă
  Mi se rupe pula-n două
  Am canadiană nouă!


 747. 747
  Costeluş:

  Valonas, hai, da-mi si tu un email. Nu-i greu.

  Lasa-ma cu societatea. Ii urasc doar pe comunisti, aia care conduc tara (sau, mai exact, fura tot ce prind).


 748. 748
  Costeluş:

  Uite, Val_one, pe cine aperi! Androneasca s-a dus la inmormintarea acelui copil. De ce? Sa cistige voturi, normal, ca doar ce ii doare pe nemernici!


 749. 749
  val_one:

  cum adică, o apăr? dacă afirm că cineva e om şi are dreptul la viaţă cînd tu i-l conteşti, înseamnă că-i apăr şi acţiunile?

  hai sictir! că aşa faci de cînd te ştiu şi te mai miri candid că nu pot să stau cu tine de vorbă.


 750. 750
  Morringain:

  Incredibil cu adevarat: http://www.wowbiz.ro/alerta-cainele-ucigas-a-disparut-din-adapost-autoritatile-nu-mai-stiu-nimic-de-el_67945.html

  Oare oamenii astia atat de indobitociti de dragul unor animale ucigase mai fac parte din rasa noastra? 🙁


 751. 751
  val_one:

  aici este vorba de cu totul altceva, Morringain. reprezentanţii asociaţiei Caleidoscop au fost audiaţi la parchet în acest caz, pentru că lor le aparţinea cel puţin un cîine, cel bănuit a fi ucigaşul copilului. ei bine, de ce nu ar face ei totul pentru ascunderea probelor incrminatoare? şi să vezi tupeu. consiliul juridic al asociaţiei cere deshumarea copilului pentru a se stabili, sanchi, cauza exactă a decesului. încă o bătaie de joc la adresa unei familli şi aşa distruse.


 752. 752
  Morringain:

  Stiu, Val, am priceput si asta. Dar sunt multi, inclusiv persoane apropiate mie, care pretuiesc mai mult cainii decat copiii si care isi doresc ca acei caini responsabili sa fie scapati. Recunosc, eu nu ma dau in vant sa ajut copii, consider ca de cele mai multe ori au parinti sa aiba grija de ei si nu e neaparata nevoie sa ma implic eu. Plus ca eu il am pe al meu de care sa am grija.

  Dar ma uimeste sincer ca oricat de rea as fi eu, si sunt, ca exista oameni care sunt capabili de atata ura. Nu am ajuns, si sper sa nu ajung niciodata, in halul ala de ura, incat sa vreau sa salvez un caine care a omorat un om, un copil. Si oricat de rea si acida si cinica as fi, tot nu pot considera copilul ala un drac impielitat, bunica o hoasca proasta si inutila si parintii niste gunoaie ca si-au lasat copiii in grija bunicii intr-un parc.

  Si nu, nu e lauda de sine, e pur si simplu indignarea ca asa ceva poate sa existe. Pe bune ca nu-s departe de rebelii sirieni care mananca inimile si ficatii inamicilor…


 753. 753

 754. 754
  val_one:

  se pare că avem destule grote, Morringain. nu vezi ce zice tipul? a avut un declic şi a reuşit să-şi stopeze vocea minţii. şi a raţiunii, bag seama. 🙄


 755. 755
  Morringain:

  Ba vad, Val, vad. Dar nici inima nu are, din moment ce poate scoate pe gura prostiile alea fara nicio retinere…


 756. 756
  val_one:

  dar de Oana Pelea ce zici, cu mesajele ei „emoţionante”? de la Brigitte Bardot măcar ştim la ce ne putem aştepta.


 757. 757
  Morringain:

  Exact articolul cu Oana Pellea il citeam 🙁


 758. 758
  Nora:

  M-am oprit sa va salut. Toate bune? 🙂


 759. 759
  val_one:

  aaaa, bună, Nora! 🙂

  toate par a fi bune, dar aproape toată lumea pare să te aştepte pe tine. nu vezi ce linişte s-a lăsat de cînd ai plecat tu? 😉


 760. 760
  Edle:

  Ce-a scris Oana Pellea?


 761. 761

 762. 762

 763. 763

  Nu am apucat sa citesc, Val. Ziceti-mi ce se mai aude de Rosia montana.


 764. 764
  val_one:

  protestele continuă seară de seară deşi autorităţile le declară ilegale, jandarmii folosesc frecvent gaze lacrimogene, proiectul de lege care dă drepturi depline RMGC a primit aviz negativ de la ministerul de justiţie dar Ponta merge cu el înainte în parlament…

  ţi-aş mai căuta şi declaraţia stupefiantă a lui Cătălin Ivan, purtătorul de cuvînt al psd. dacă vrei. 🙂


 765. 765
  val_one:

  uite ce zice Ivan:

  Noi ne-am tinut de cuvant. Proiectul acela, pe care noi ne-am angajat ca-l vom respinge, l-am respins. Noul proiect Rosia Montana prevede beneficii directe si indirecte de aproape 78% pentru Romania, ceea ce nu era inainte, garantii de mediu, garantii privind patrimoniul cultural si multe altele. Este cu totul si cu totul alt proiect. Pe cel vechi, ne-am tinut de cuvant si l-am respins.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15516264-catalin-ivan-purtatorul-cuvant-psd-usl-respectat-promisiunea-din-campanie-privind-rosia-montana.htm


 766. 766
  Costeluş:

  Nola, ce sa fac cu val, ca e lea si injula! 😀


 767. 767
  val_one:

  e destul să păstrezi distanţa regulamentară faţă de val. sau, mai bine, să te faci că n-o vezi.


 768. 768
  Costeluş:

  Ce-i val? Toata lumea tot biziie sa fie eutanasiati ciinii. Ma rog, nu stiu, poate ca e necesara masura. Eu vreau insa sa plateasca adevaratii vinovati: politicienii.


 769. 769
  Dnu Raj:

  Dnu Costelule, oare de cred eu ca nu te dai in vant dupa mujdei? Imi place personagiul pe care l-ai creat peicea. Pe mine nu ma poti pacali. Doar daca vreau eu. Dra Val, ce pot sa zic eu despre atitudinea dv. fata de Costelus ? Cred ca e chestiune de varsta. Iesiti de sub clopotul de sticla, din colivie…


 770. 770
  Dnu Raj:

  Marinescu ala e curva masculina. O da la intors. Ma refer la peremistul ala


 771. 771
  Dnu Raj:

  Dle Danii, pa unde o ardeti ?


 772. 772
  Dnu Raj:

  Dnu Junghi, unde faceti Revelionul ?


 773. 773
  Dnu Raj:

  Va salut din mers, dra Nora


 774. 774
  val_one:

  ce atitudine, Dnu Raj? dacă vreau să mă ignore, se cheamă atitudine? e simplu, el mă ignoră, eu îl ignor. n-am dreptul ăsta? chiar aveți o problemă cu asta, văd eu, cu dreptul ăsta al meu.


 775. 775
  Dnu Raj:

  Ba da, aveti dreptul asta.


 776. 776
  val_one:

  și-atunci?


 777. 777
  andreea:

  salutări de pe malul mării verzi şi răcoroase. 🙂


 778. 778

 779. 779
  val_one:

  buuunăăă, Andreeeaaa! 🙂

  e răcoroasă marea? 🙄


 780. 780
  andreea:

  limpede, rece, cînd intri e cam brrrrr… dar apoi te obişnuieşti. iar copiii nu mai ies din ea.


 781. 781
  Dnu Raj:

  Unde la mare ? Daca treceti cu trenul prin Cernavoda, opriti-va un pic… Unchiul si matusa sunt oameni mai mult decat respectabili. Eu sunt cam tralala…


 782. 782
  Dnu Raj:

  Puneti copiii sa tzopaie ca sa le iasa apa din urechi. Cauzeaza…


 783. 783
  val_one:

  ok, Dnu Raj, numai că mereu aveți cîte un reproș pregătit pentru mine. ba de una, ba de alta. n-ați putea să vă faceți că nu mă vedeți? e chiar atît de deranjantă prezența mea pe aici? fac eu vreun rău, fie și neintenționat cuiva, cînd eu îmi măsor cu mare grijă vorbele, oricît m-ar enerva ceva?


 784. 784
  andreea:

  la Eforie. nu a oprit trenul la Cernavodă. chiar m-am mirat…


 785. 785
  val_one:

  asta este una din cele mai bune perioade la mare, dacă reziști răcorii, Andreea.


 786. 786
  andreea:

  e chiar foarte ok, pentru că pe mine mă omoară soarele ăla năpraznic, din miez de vară…

  miercuri şi joi a fost foarte vînt, dar acum e bine, bine.


 787. 787
  val_one:

  anul ăsta ai avut curajul pentru scufundări cu băieții?


 788. 788
  andreea:

  🙂
  eu nu mă scufund nici să mă baţi. ei… treaba lor… dar anul ăsta văd că au stat cuminţi.


 789. 789
  val_one:

  ba, mie tare-mi plac scufundările, aș sta ore întregi pe fundul apei. 🙂


 790. 790
  Dnu Raj:

  Nu e deranjanta prezenta dv. aici, dra Val. Intradevar, va masurati cu multa grija vorbele. Costelus, Cosa, Zadda, nu. Chestie care-mi place. Daca doriti sa va ignor, trebuie s-o spuneti mai raspicat. Ma voi conforma cu siguranta……….. Mie imi place mai mult la Eforie S, decat la Eforie Nord, dna Andreea. In tinerete am stat 25 de zile la hotelul Magura. Si la spialul ala de picioare rupte, am stat. S-a desfiintat de vreo doua luni. Trenuri tampite…


 791. 791
  andreea:

  chiar? cu butelie şi tot calabalîcul? pfiiii… iete cine e curajoasă… 🙂


 792. 792
  Dnu Raj:

  tampite, grabite si ignorante…


 793. 793
  val_one:

  păi, fără alea nici nu se poate, Andreea. am încercat eu, dar la mai mult de trei metri adîncime n-am ajuns fără calabalîc. 🙂


 794. 794
  val_one:

  eu m-aș mulțumi să nu mai fiți atît de nedrept cu mine, Dnu Raj. ar trebui să citiți comentariile de pe la primele texte de pe blogul ăsta și o să vedeți cît greșiți cu mine.


 795. 795
  andreea:

  da… ştiu… toţi spun că e grozav… dar eu nici în amărîta asta de piscină nu-mi bag capul în apă, înot aşa, ca un căţel bleg. cum să mă duc sub apă, să facă bîl, bîl, bîl pe lîngă urechile mele??!

  băieţii spun că aşa s-ar simţi, probabil, dacă ar zbura…


 796. 796
  val_one:

  au dreptate băieții, ai o stare de imponderabilitate sub apă, parcă zbori, mai ales cînd e apa foarte limpede.


 797. 797
  Dnu Raj:

  Faceti ceva si scoteti-l pe Danii din debara. Nu fiti nedreapta………….. As fi vrut sa-i cunoasteti pe unchiul se matusa, dna Andreea. Oameni blanzi, de moda veche. M-ar fi laudat si as fi crescut in ochii dv.


 798. 798
  Costeluş:

  Ba da, Val, ai posibilitatea asta: te ignor, ma ignori. Dar oare nu-i pacat? Nu ar fi mai bine daca am vorbi? Intreb si eu, poate retoric.


 799. 799
  Edle:

  🙂 Si mie-mi place. Foarte mult. Iar unu’ dintre visele mele e sa vad Marele Recif…


 800. 800
  Edle:

  Unul dintre multele mele vise. 🙄


 801. 801
  Dnu Raj:

  Vise, dna Edle, vise… Eu unul visez cat mai mult „material” de lucru. Vorbind serios acum, va doresc din toata inima sa vi se implineasca visul. Eu unul fac niste greseli amarnice, mi-e frica de ziua de maine, de saracie, de evolutia nefasta a economiei romanesti si, ma zgarcesc ca ultimul cretin, imi oropsesc familia de excursii, de desfatari. Ii tot duc cu vorba, ii aman. Sunt nedrept cu ei pentru ca eu am vazut lumea,nu in excursii, ci la munca de jos sau de mijloc. La munca de mijloc am fost in Ceylon, in cateva tari din fosta URSS, unde am lucrat totusi ca inginer, dar altfel, nu ca inginerii spilcuiti de la noi, ci am pus efectiv osul la munca. Sotia mea a vazut Ungaria si Croatia, atat. Am pus deshtu pe turnul Eiffel. In ziua aia erau in revizie ascensoarele. La multi ani mariilor, marinilor !


 802. 802
  Dnu Raj:

  De ce scrie jos ca, comentariul asteapta sa fie moderat ? E ceva ce nu-mi place. Cine se tine de chestii din astea ? Specific ca nu am mania persecutiei, poate doar aceea a grandorii. Nu toata lumea lucreaza cu materiale alese ca mine… Sunt iritat din ce in ce mai mult, poate nu inteleg eu mersul forumului, poate nu sunt eu inteles. Oricum ceva nu-mi convine, nu e democratic ce se intampla, doresc sa posteze cei care nu ma suporta, ca de pilda dl g..co. Ma ajuta mult in viata reala. NU GLUMESC !


 803. 803
  val_one:

  Dnu Raj, sistemul de protecție al blogului vă mai confundă cu Goco pentru că el se folosește de id-ul cu care postați și nu în orice moment al zilei este cineva dintre noi de față să vă scoată comentariul la lumină. ați mai pățit așa și pe pandoras din cîte am văzut, dar asta nu înseamnă nicio persecuție. soluția este să postați cu altă adresă de mail, una pe care să n-o știe Goco.

  în altă ordine de idei, ce nu e deomcratic pe aici? adică, dacă vă vine cineva în casă ca musafir și începe să vă insulte familia, copiii, nu-l dați afară, eventual în șuturi? sau îl protejați în numele nu știu cărui sens al democrației?

  iar dl Goco pe noi nu ne suportă în primul rînd, pe Ana și pe Nora în special. pe dvs vă atacă așa, colateral, pentru a le jigni pe ele.

  și poate ne explicați cum vă ajută în viața reala mizeriile d.lui goco, asta mi se pare deosebit de interesant.


 804. 804
  Dnu Raj:

  Ma lupt cu morile de vant. Chiar altceva voiam sa scot in eviventa, go-…..//// co e ceva mai mult decat colateral. Go… co isi desfasoara cu multa nonsalanta mizeriile la care faceati referire, aici pe forum. Cine imi garanteaza ca, la randul nostru nu avem in minte la un moment dat, mizeriile astea ? Eu unul le-am avut si, aicea-i problema. Dorim ca pe forum sa fim altfel decat suntem in real. A despica firul in 4 a la Gelu O, pare ceva meschin, deranjant… Toti ne-am simtit curati toti timpul la popou atunci cand la o adica ne-ar fi luat ambulanta de la marginea drumului ? That is a question. M-am pseudusaturat sa mai fiu agreabil pe forum, mai ales ca, in ultimul timp nu mai am cu cine sa discut in perceptele adevaratei democratii pe care o am in cap. Go-co e dement, Danii deranjeaza, prosteala lui Costi va irita, Cosa de pseudosila nu ne mai cauta. Sunt multi care gandesc,,, ca mine, dar nu au curajul s-o zica. In aceeasi ordine de idei, de ce credeti ca s-au rarit postarile pe Pandora`s ? E ilogic ce se intampla cu insultele la adresa Anei, Norei, etc. Nu contest…


 805. 805
  val_one:

  să înțeleg că vă lipsesc mizeriile celor din debara? pentru alea veniți aici? vă deranjează că nu ne dăm poalele peste cap în stilul goco sau odagiu?
  asta așteptați, de fapt, de la noi?

  și de cîte ori să vă spun, Dnu Raj, că aici nu e un forum public ci un BLOG?


 806. 806
  val_one:

  eu cunosc în realitate cîteva persoane de pe aici, pe majoritatea, și sînt exact ca pe blog. nimeni nu dorește să fie aici altfel decît în viața reală. nici nu ar avea de ce.


 807. 807
  Nora&1Q:

  Sărumâna, dom Raj! Să tră, doamnelor și domnișoarelor..


 808. 808
  Costeluş:

  Nu stiu Raj ce crezi tu. Eu vin aici sa incerc sa glumesc cu citeva persoane care imi plac si nu sa construiesc vreo masca. Chiar am 120 de kile, de exemplu. Ma surprinde insistenta cu care tot intrebi de aia din spam. La dracu’, daca vrei sa vorbesti cu ei, ii gasesti pe alt blog! Eu stiu ca nu vreau sa am de-a face cu ei, stiu ca le ignoram mai toate comentariile cind erau pe aici.


 809. 809
  Dnu Raj:

  Forum, blog, tot un drac. De mizerii se tinea numai go-co, dar l-am iertat demult. Era vorba de un blog democratic, atat. Eu daca as zice ca Danii e un bou, nu trebuie sa aiba si el dreptul sa se apere, asa cum isi apara Costelus cele 120 de kile ? Cum sa zic Costele? Multe inainte sau inapoi ? Sluga dle 1Q ! Unde vatz preunblat ? Sa nu uit: voiam sa zic de fapt ca nu-i bine sa fim lineari, dra Val. In rest, fiti fara grija, nu-mi displaceti deloc Dimpotriva. Nu ma deranjaza prea mult go-co, daramite dv.


 810. 810
  Dnu Raj:

  Ptiu drace ! acu cetii mai bine Adica eu sa te inteleg Costele si-mi place cum vrei sa le „seduci” pe Nora si Val, dar tu nu-mi intelege punctul de vedere in legatura cu cei din debara. Era vorba de un blog democratic, de aici si insistenta mea. Eu te inteleg, tu nu. E frumuos mon cher din partea lu matale ?


 811. 811
  val_one:

  Dnu Raj, democrația nu poate funcționa fără reguli și legi. aici nu avem decît una, nu sînt permise insultele la adresa celorlalți. în rest, libertatea părerilor, opiniilor de orice fel este totală, exceptînd rasismul și antisemitismul duse la extrem. cei din debara au încălcat-o grav și repetat. acum suportă consecințele.

  iar go-co se ține încă de mizerii, recolta din debara crește zilnic. mai nou, folosește numele și poza dvs pentru a forța ușa debaralei.


 812. 812

  Exceptând rasismul?!

  Ha, ha, ha, ce glumă bună, Val_one!

  Păi hai să recapitulăm în urma citirii dialogului pe tema ţâganilor dintre Verzel şi Nora:

  1. Poporul român e cel mai tolerant popor din lume.
  2. Nora e cel mai intolerant şi mai rasist om din câţi cunosc eu (şi cam cunosc, să ştii!).
  Mai e nevoie de demonstraţii?! Nu cred! Revezi dialogul şi ajungi singură la această concluzie.


 813. 813
  Nora&1Q:

  Io sunt rasist. Am și recunoscut..


 814. 814

  Nu, nu eşti!

  Îi urăşti pe ţâgani şi atât, dar asta nu înseamnă rasism.

  Rasistă-i Nora.


 815. 815
  Nora&1Q:

  Nu mă supun legilor majorității. Integrarea e vax.
  M-am declarat țigan..


 816. 816
  Nora&1Q:

  De ce ne pocești numele? cuvântul țâgani are un sens peiorativ..


 817. 817

  Te-ai declarat tu aşa cum se declară şi ei regi, împăraţi, et c.


 818. 818

  La noi nu se simandicosesc cuvintele. Nu se înmoaie! La ţiglă îi zicem ţâglă, la ţigară, ţâgare. La ţâgani – ţâgani, evident!


 819. 819
  Nora&1Q:

  Și nu-i adevărat. Nu urăsc pe nimeni. Faptul că nu sunt de acord cu modul lor de viață și comportament nu înseamnă că-i urăsc. E prea mult spus. Și niciodată nu fac greșeala de a-mi declara apartenența la un grup. Judec la nivel de individ.


 820. 820
  val_one:

  Cosa, eu știu că ești bun la matematică și poți construi din sofisme ce vrei tu, dar nu ne cere să te și credem. 😛


 821. 821
  Nora&1Q:

  Ca un țigan veritabil. Sunt 1Q-Augmentativu`, ăl mai adevărat, singur și i-ne-ga-labil..


 822. 822
  Nora&1Q:

  Val, zi tu dacă nu-s cel mai cel!
  Nora adună toate titlurile? Nu mă mai joc..


 823. 823
  val_one:

  ba ești, 1Qle, ești. 😆


 824. 824

 825. 825
  Nora&1Q:

  Val, pui tălică o poză în Sânge? Pls, te roagă 1Q.
  E prea mult alb, așa, fără băltău..

  D-na Nastaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Ieșiți puțin la poartă! La Înalta Poartă..


 826. 826
  Nora&1Q:

  Nora, mai stai mult prin pribegie?
  D-na andreea, lăsați marea în pace, c-a murit. Se răcește..
  Gei, cambeactumi!
  D-na Seva, altă treabă n-aveți? Vă uitați după boambe..
  D-na Edle, sărumâna! A.R.U.
  Joiana, d-na Eu-genia, d-na Morri,
  Maria, Marinela, Marilena, LMA!


 827. 827

  Val_one, eu nu cer să mă credeţi – ca şi cum v-aş fi spus o poveste. Eu am făcut o afirmaţie. Pot şi să demonstrez, dar voiam s-o demonstraţi voi în gândurile voastre, pornind de la definiţia rasismului şi de la zecile de comentarii ale Norei pe această temă.

  Iar în matematică nu se întâmplă ce ai zis tu acolo.


 828. 828
  Edle:

  Bravo, Cluj!


 829. 829
  Edle:

  Bravo, Bucuresti, bravo, Iasi, Timisoara etc. 🙂


 830. 830
  Edle:

  1Q, si eu is. Da’ numai un pic. 😀


 831. 831
  Daria:

  ni mai vin, Raj, și ți-aș fi recunoscătoare dacă nu ai mai aminti de mine


 832. 832
  Daria:

  am vrut să spun ”nu”. se înțelege 🙄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *