Învăţămîntul, mon amour…

Textul de mai jos este doar un un soi de fantezie şi s-ar vrea o invitaţie la meditat asupra rolului şcolii. Bineînţeles, am exagerat rău pe alocuri. Sînt sigură că e nevoie de cultură generală, sînt sigură că uneori trebuie să afli multe, din multe branşe, ca să poţi descoperi ce-ţi place, cu adevărat. Of, şi da, toată viaţa îi voi privi chiorîş pe românii care scriu şi vorbesc anapoda limba română. In schimb, sînt ruşinată cînd cineva află că habar n-am cînd a fost Dinastia Carolingiană, sau care e capitala Uzbekistanului.

Cosa mi-a servit mingea, întrebîndu-mă ce părere am despre viitorul copiilor mei. Răspunsul meu se regăseşte parţial în textul de mai jos, scris acum ceva timp. În plus, da, o să-mi încurajez copiii să plece din ţară – cel mare e destul de pornit în direcţia asta, are toate datele să poată să o facă, dar cea mică e încă prea bramburită ca să văd dacă i se potriveşte aşa ceva. Pentru mine e prea tîrziu.

Acum, Cosa, cred că o să te dezamăgesc, probabil că-s cam aiurea şi venită cu pluta pe lumea asta, dar de cînd mă ştiu nu am avut criteriul banilor în cap, atunci cînd m-am apucat de principalele activitati ale vietii mele. Poate copiii mei n-o să fie aşa, pentru că e un stil de viaţă destul de păgubos. Aşa că, dacă mi-ar plăcea să-i văd în orice ţara civilizată, nu e pentru că ar putea cîştiga mai mulţi bani, ci pentru că, probabil, vor fi mai liniştiţi, vor avea mai mult timp liber şi poftă de a-l folosi bine şi nu vor avea tendinţa acută de a sparge capetele celor din jur. Dar, poate, pentru asta nu e nevoie de altă ţară, ci doar de alt oraş, poate din Ardeal…

În România nu e prea frumos, în timpurile noastre, recunosc, dar – aşa-s io făcută! (cum zice Sabina) – sînt muult mai atentă la ce se petrece în capul şi sufletul meu, în bucătăria mea, în dormitorul meu, în casa mea, decît în afara lor. Nu-s aşa nebună încît să cred că nu mă influenţează nimic din haosul de afară, dar am un soi de gard nu foarte transparent în jurul meu, prin crengile căruia mai arunc din cînd în cînd cîte o privire la lume, şi atît. Nu e o fericire, dar nici vreun dezastru, lucrul ăsta. Am 20 de probleme măricele şi, dacă stau să le iau pe rînd la puricat, nici una nu e cauzată de Roşia Montană şi nici măcar de Guvern şi Parlament. sau, cel puţin, aşa mi se pare.  🙂

Iaca textul:

…………………

Personaje şi decor: Eu şi mama, într-o după-amiază caldă de vară. Chef de vorbă, vin roşu, control – atît cît e necesar între un Scorpion şi un Berbec… Pentru că e necesar.

M: Of, ce facem cu ăsta micu?! Adică, mare, de acum… ce să mai…
A: Cum adică ce facem, mamă?
M: Păi, ce-ar fi potrivit pentru el? Ar putea face orice… de la matematici super-ultra-superioare, pînă la literatură şi muzică. Trecînd prin fizici, calculatoare, teatru, sport şi desen. Arhitectură…
A:  Nu, desen, nu! Desenează ca o cizmă!
M: Şi tu desenai ca o cizmă într-a douăşpea…
A: Îhî…
M: Dar ai învăţat să desenezi, mai apoi…
A (morfolind o piersică): Ăăăăă… Îhîîî…
M (aspră, brusc): Nu ştiu ce e cu tine! Nu prea te interesează subiectul. Şi nici viitorul copilului…
A: Aaaa, ba da, ba da…
M: Nu crezi că trebuie să o iei din timp?! Are 16 ani!! La urma urmei, cum vezi tu viitorul lui?! Ce crezi că ar trebui să se facă?! Ce-i doreşti?!
A (cu gura plină de piersică): Să fie fericit…
M: ??!!
A: Da. Fericit. Atît. Şi asta nu are nici o legătură cu ce trăncănim noi acum. Şi nu avem nici o influenţă asupra fericirii lui viitoare, din păcate. Nu ştiai?
M: ???!!!
A (bravînd, ca tot omul strîns cu uşa): Poate să se facă şi cioban, la oi. Nu mă interesează, dacă e fericit. Şi sănătos. Dar, dacă e fericit, e şi sănătos… Şi viceversa.
M: Cioban…
A: Da, da…
M: Dar poate mult mai mult decît atît!!
A: Şi ce dacă?
M: E păcat…  Păcat de mintea lui…
A: (uitîndu-se urît) : O să facă ce-i place. Mie mi se pare că ştie de el şi de capul lui. Ştie ce-i place şi ce nu şi nu e tolomac ca mine, la vîrsta lui.
M: Ba nu, ba nu… trebuie îndrumat… şi tu ai avut nevoie…
A: Eu eram de 5 ori mai bleagă. Şi erau şi alte vremuri.
M: Şi??! N-a fost bine că ai fost… îndrumată?
A: Nu poţi spune că am fost foarte îndrumată.  Am luat lista cu facultăţi şi am început să tai. Inginerie? Nici în cele mai negre vise. Medicină? Nici moartă. ASE? Nici bătută. Actorie, Conservator, Poliţie, Sport?  Hahaha, mor de rîs. Filologie, Limbi străine, Chimie? – să fim serioşi… Matematică, pe urmele voastre? – Hmm, hmm, nu prea… Nici cercetare, nici învăţămînt – deloc, deloc!… A rămas Arhitectura.
M: Şi, n-a fost bine?
A: Ba a fost bine, chiar şi aşa, prin metoda eliminării. Adevărul e că… îmi place grozav să bibilesc căsuţe. Toată ziua aş trage de ziduri şi de acoperişuri şi aş colora şi aş umbri… Ştiu că nu-s vreo inovatoare fantastico-genială, n-o să ştie nimeni de mine, n-o să rămîn în istorie, dar nici nu dă nimeni cu capul de grinzi sau nu se împiedică, prin casele mele. Cel puţin, aşa cred. Sper… (Aici, Andreea îşi aminteşte, strîmbîndu-se, de învelitoarea aia – terasă în pantă – concepută aiurea de tot, prin care a tot plouat în capul proprietarilor isterizaţi… )
M (zîmbind): Carevasăzică, eşti meşteşugăreasă, nu artistă…
A: Cam aşa ceva. Dar pentru asta nu-mi trebuiau tonele de materii învăţate în doisprezece plus şase ani de şcoală… Ştii tu, mult iubita şi lăudata cultură generală…
M: (foindu-se, neliniştită): Cum adică nu-ţi trebuiau?
A: Adică ajungem la subiectul care mă tot macină pe mine. Pentru ce am tocit ani de zile?! La ce mi-a folosit?! Mii de pagini de geografie, chimie, biologie, ISTORIE!!! Cîh! Fizica aia îmbîrligată, matematicile de te luau durerile de cap, analize gramaticale imposibile, sociologii şi alte rahaturi… Toceală, toceală, toceală. Timp pierdut. Să-ţi spun un secret, mamă – secretul lui Peşte: nu mai ştiu nici 5% din tot ce am tocit atunci. Cred că 5% e mult! Şi ce ştiu binişor, nu ştiu de la şcoală, ci din cititul cărţilor cu plăcere, mult mai tîrziu. Şi din fime sau din discuţii. Şi oricum e un învăţămînt strîmb, părtinitor. Muzică sau desen, teatru, cinematografie – de ce nu? – de ce nu se învaţă în şcoală? În schimb, îţi toarnă în cap literatură cu găleata, de parcă ar fi  mama, bunica şi mătuşa artelor, în acelaşi timp.
M (dezolată): Păăăiiii… aşa e şcoala, te învaţă din toate cîte un pic… ca să poţi alege ce faci mai tîrziu…
A: O aiureală… mai bine ar preda cu totul şi cu totul alte materii. Uite, îţi fac acum o listă de cursuri obligatorii, după mine. Ce spui, de pildă, despre:

– Cum să faci faţă morţii. Morţii tale inevitabile, în primul rînd
– Cum să nu cazi în depresie cînd totul în jurul tău se duce de rîpă
– Convieţuirea cu soacra. Reguli. Pericole. Beneficii. Cazuistică
– Alege-ţi jumătatea cu capul pe umeri fiind. Oricum, treaba cu jumătatea e frecţie

Cum să înveţi să te doară şi suferinţa străinilor, iar compasiunea resimţită să nu fie, de fapt, groaza la gîndul că ţi s-ar putea  întîmpla şi ţie nenorocirea lor
– Ce faci atunci cînd, în mijlocul unei căsnicii stabile şi stabilizate zdravăn prin nenumărate şi fragede progenituri, te îndrăgosteşti lulea, bineînţeles, nu de soţ/soţie. Soluţii. Paleative. Antidepresive uşoare. Antidepresive grele. Plînsul spasmodic şi curativ
– Cele mai simple metode de sinucidere. Cele mai impresionante metode de sinucidere. Exemple istorice

– Ce faci atunci cînd copilul personal te reneagă. Cînd e plin de ură şi furie, în preajma ta
– La muncă. Şefi obraznici, şefi despotici, şefi-curve, şefi isterici
. Angajaţi hoţi şi leneşi. Cînd pedepsim şi cum?
– Nu mai ai un ban şi banca îţi ia casa. Ghid absolut orientativ
 – De ce mama ţipă tot timpul la tata? De ce tata o pocneşte des pe mama? Pot să intervin?
–   Eşti prins cu minciuna de către soţ, soţie, copii, prieteni

 – Vreau să fiu singur. Nu vreau să fiu singur. De fapt, nu ştiu ce vreau
– Tocmai mi s-a spus că am cancer. Cum mă împac cu situaţia? Trebuie să mă împac?
– Cineva drag e pe patul de moarte! Are dureri insuportabile şi mă imploră să îi curm suferinţa. Cum procedez?
– Îmbătrînesc şi e insuportabil asta. Nimeni nu mă mai iubeşte. Sînt o babă ridată
–  Îmbătrînesc şi tot mai vreau să înghesui fetişcane prin colţuri. Mi-e din ce în ce mai greu. Sînt debusolat total

– De ce o femeie de 40 de ani (dar, ce zic eu aici?chiar 30) poate oricînd să se îndrăgostească de un bărbat de 55-65, dar viceversa – neam?! E dreptate pe lume?!
– Există Dumnezeu? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ceeeeeee?
– Fuga de noi înşine. Tratat exhaustiv

 – Faci totul în gospodăria ta? Cazi din picioare de muncă? Mîndreşte-te cu asta, nu te considera o victimă, chiar dacă o să mori prima/primul, de epuizare


A: Să mai zic, mamă?
M: (întristată cumplit) Asta nu e treaba şcolii… Asta e treaba… nu ştiu a cui… a… vieţii însăşi… Şi apoi, nu poţi să înveţi un copil mic aşa ceva… Acolo sînt lucruri pe care trebuie să le afli cînd eşti copt deja.
A: Mda. Şi dacă te lovesc 2-3 deodată, eşti terminat. Să văd cît mai contează tot ce ai învăţat în 12 sau 18 ani, sau cum te salvează profesia onorabilă pe care o ai.
M: (tace)…
A: (îmbufnată) Da. ştiu. N-ai decît să studiezi sutele de sfaturi, din reviste stupide pentru femei şi pînă la tratate grele de psihologie, atunci cînd te faci mare. Cînd te ajunge nevoia. Dar, nu ştiu de ce, am senzaţia că nu eşti bine pregătit niciodată. OK, să lăsăm copilaşilor tabla înmulţirii, rîurile patriei şi numărul de picioruşe pe care le are albina, dar, mai încolo, de pe la 14 ani, cred că n-ar fi rău să înveţi şi ceva despre ce am înşirat mai sus.
M: (tace)…
A: Ştiu că e cam stupid ce zic eu. Ştiu. Dar cine să te înveţe? Familia? Prietenii? Biserica? Da, ştiu… Biblia are răspuns pentru toate întrebările… Sau, altfel, există vreun soi de guru, de maestru aflat la dispoziţia ta în permanenţă? Cineva în care să ai încredere totală? Unde e? Arată-mi-l că-l mănînc acum. (Mai ia o piersică)
M: Ai şi tu un pic de dreptate…
A: Şi atunci, iaca de ce simt că mă agit ca o curcă beată, încercînd să desluşesc, să pregătesc sau să hotărăsc ce se va întîmpla cu copiii. Să zburde pe plaiurile ştiinţei şi cercetării de vîrf, să pască oi sau să fie artişti şi să fericească şi pe alţii.  (Gînditoare…) Asta da, e ceva. Să creeze. Să fericească şi pe alţii… o existenţă altruistă.
M: Păi da. Uite, isteţ cum e – poate descoperă leacul pentru cancer. Pentru SIDA. La asta nu te gîndeşti?
A: Ba mă gîndesc. Şi totuşi, doar una din problemele de pe lista de mai sus ajunge să te facă praf. Să te lege de mîini şi de picioare. Nu-i aşa, mamă? ştii despre ce vorbesc, nu? Şi te trezeşti singur-singurel în faţa bolovanului. Aşa că asta aş vrea cel mai mult, să ştie ce să facă atunci cînd îl va lovi aşa ceva. Şi cel mai trist e că nici măcar eu n-aş şti să-i dau soluţia. Nimeni nu i-o va da.  Şi atunci, mamă, la ce bun toată toceala şi la ce bun o carieră strălucită şi preocupări intelectuale… şi agitaţie şi dat din coate…

M : (tristă) Ca să uiţi de lista de mai sus. Cam ăsta ar fi răspunsul. Ca să o ignori.

sursa foto:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Teaching_Bucharest_1842.jpg

 

441 comentarii la “Învăţămîntul, mon amour…


 1. 1

  Cam aşa văd eu o discuţie între două fete tocilare de şaişpe ani care n-au fost niciodată singure la discotecă, dar au auzit despre discoteci.


 2. 2
  andreea:

  😀 de parcă tu ai fost la discotecă, vreodată…


 3. 3

  Evreii au intrat deja în Gaza. În România au intrat încă din ´90.

  A, stai că acum m-am prins, tu voiai să-i vezi pe stradă?!


 4. 4
  Nastasia:

  Societatea n-are răbdare cu copiii ei. Şcoala desface bobocii cu mâna, nu aşteaptă să înflorească în legea lor. Şi obţine adulţi ofiliţi înainte de vreme, care vor face la fel.


 5. 5

  Am ajuns să vorbesc singur ca televizoru!


 6. 6

  Şterge-l şi pe-al meu că zic ăştia că beau gaz una întruna.


 7. 7

  Goco, jepatule, n-ai ce căuta aici. Cu atât mai puţin cu cât clonezi ca ultimul jeg. Din câte ştiu, ai adresa lui Cosa, te poţi conversa cu el pe mail. Mai ai parcă şi adresa blogului abandonat pe care l-ai citit, ca un psihopat ce te afli, cu creionul în mână.
  Ah, că-mi amintii de celălalt.
  Musiu Odagiu, nu vă mai obosiţi să-mi trimiteţi mass-uri. V-am marcat adresa ca spam. Nu mă interesează nimic din ce aveţi de transmis.


 8. 8
  andreea:

  ce-s alea mass-uri?


 9. 9

  Mailuri de-alea cu 50 de destinatari.


 10. 10
  andreea:

  aoleeeu, ce mă enervează ăia de trimit din astea…


 11. 11
  marcel zadda:

  salutare tuturor!

  andreea _

  hmmm!

  nora _

  ce-i ăla (un) „jepat”?

  nană _

  fi-ți-ar „jidanii” să-ți fie!
  citeam în diagonală revista zilnică a presei și mi se agață ochii de un titlu (scris ca mai jos):

  „incepe o campanie de VACCINARE a evreilor” _

  ptiu! ce pizda mă-sii?! îmi zic io în gînd…
  duc pînă la capăt „diagonala” și mă întorc la titlul cu pricina:

  „incepe o campanie de VACCINARE e elevilor” _

  aha!


 12. 12

  Aşa, on topic.
  Chiar dacă nu mai ştiu nici eu decât 5% din ce-am învăţat, rău nu cred că mi-a făcut. Iar toate tonele alea de lucruri pe care nu le folosesc niciodată cred că au fost un soi de gimnastică a minţii.
  Apoi, Andreea, ce vrei tu acolo nu poate să te-nveţe nimeni. Şi da, nu te ajută „cartea” la ele, evident.
  Ba poate te şi-mpiedică uneori :mrgreen: . O prietenă îmi spunea aseară că i-a zis psihologul că hiperanalizează şi că nu e ok. O fi meteahna noastră?


 13. 13

  Salutare, Marcel.
  Un jepat e un căcat lipit pe talpă. O jivină gelatinoasă de care nu mai scapi. Toxic şi insistent, josnic şi împroşcător. Nu are agresivitatea leului, ci pe a hienei. Bleah!


 14. 14

  Ei, definiţia din dicţionar e probabil „bolnav de jep”. O boală de piele a câinilor. Probabil ceva dizgraţios.


 15. 15

  jep (jip), s.m. sg. (reg.) 1. Bube pe pielea câinilor și a porcilor; murdărie, jeg, slin. 2. Murdărie pe pielea omului; jeg, slin, râp.
  2) jep și jip m., pl. urĭ (ung. ?). Vest. Rîĭe la porcĭ orĭ la cînĭ.


 16. 16
  Vio:

  Nu stiu ce sa zic…parintii mei m-au trimis la scoala pentru ca invatam bine si voiau sa fiu „doamna” sa nu muncesc asa ca ei,la fan,la cartofi,la tara la cules porumb…
  Stiam deja in clasa a opta ca vreau sa fiu invatatoare…si asa a fost…apoi viata m-a purtat pe alte drumuri si de multe ori m-am intrebat la ce mi-a folosit atata toceala ,atata cultura,atata literatura…..sotu- meu zice ca m-a ajutat mult trecutul meu de studioasa cand am inceput sa lucrez cu D.al meu.Posibil.


 17. 17

  Da, asta e definiţia, dar aveţi grijă la vorba aia „mânca-mi-ai râpu de pe coaie” în care râp e doar metaforic. De fapt, se referă la pielea aia de pe coaie, ştiţi voi, aia încreţită şi cu multe chestii pe ea.


 18. 18

  Vio, cred că are dreptate soţul tău. 😉


 19. 19

  N-am auzit vorba aia în viaţa mea.


 20. 20

  Atunci, ai trăit degeaba!


 21. 21

 22. 22
  marcel zadda:

  nora _

  mulțumesc pentru lămuriri.

  andreea _

  prin „hmmm!” voiam să zic cam ce zice și nora (on topic)_


 23. 23
  Vio:

  Baiatul meu cel mare e foarte bun la scoala.Eu il indemn mereu Sa invete,el deja ma intreaba la ce foloseste toata invatatura.Ma intreaba daca e obbligatoriu liceul si facultatea.Zice ca scoala e o plictiseala,ce enervant e sa faci o pagina de exercitii,pentru ce sa faca,daca stie deja sa calculeze.


 24. 24

  Apropos de carte, dar fără legătură, mi-am amintit de mătuşă-mea Pistoala -- soră cu Pistoala Cu Draglină -- când a venit perceptorul prin sat şi a ajuns la ea la poartă:

  -- Dodă, câtre găini ai?
  -- 18, da’ cu cocoşu 17!

  N-am realizat câtă dreptate avea decât după muuuulţi ani.


 25. 25
  val_one:

  of, Andreea, cîte aveam şi eu de zis… dar mi-a stricat Cosa pofta de mîncare şi mai e muuult pînă diseară. 🙄


 26. 26

  Tu nu scrii comentarii decât când ai poftă de mâncare?!


 27. 27
  val_one:

  în general scriu (comentarii) cînd simt că am şi eu loc la masă.


 28. 28

  Adevărul e că eşti persecutată rău de tot pe blogu ăsta!


 29. 29

 30. 30
  val_one:

  persecuţie pe naiba! da`ce, dispreţul şi bătaia de joc nu-s de-ajuns?


 31. 31
  andreea:

  io am ştiut că e cu hmmm, 😀 mi-am imaginat ce hilar ar fi să se predea lucruri din alea hardcore unor fetiţe cu codiţe şi unor băieţi-castraveţi, dar am vrut să ţip şi eu un pic, să bat cu pumnu-n masă, pentru că atunci cînd e rău-rău de tot, nu-ţi ajută şcoala aia neam!


 32. 32

  Val_one, cine te dispreţuieşte? Cine-şi bate joc de tine? 🙄


 33. 33
  andreea:

  val, eu te rog să spui multele pe care le ai de spus! poate mi se mai şterge un pic din impresia că-s la grădiniţă, grupa mijlocie. 🙄


 34. 34
  val_one:

  Nora, iar începem? eu vorbeam de dispreţ şi bătaie de joc la modul general, nu la adresa cuiva anume.


 35. 35

  Rectificare: Băieţi-castraveciori! Nu ştii bancu cu tilinga-bilinga?


 36. 36
  Dnu Raj:

  Aveam un prieten in copilarie, Victoras. Intre timp a devenit Victor. A invatat mult din cauza ca era lenes.Ii era frica de munca fizica. tac-su muncea la chefereu. Spala, freca vagoane. . Stiti cum aratau closetele din trenuri sau cele din oboare… Va mai amintiti de compartimentele alea cu bancute din lemn ? Ca sa dai de lemn, trebuia sa cureti un strat de un cm. de jeg. Nu inteleg cum reuseau unii sa-si lustruiasca bocancii cu perdelutele. Trebuiau ca sa ridice cracii…


 37. 37
  val_one:

  mai concret, are Cosa un respect pentru noi…


 38. 38

  Eu n-am observat dispreţ deloc, iar bătaie de joc n-am observat decât doar din partea ta şi a lui Costeluş.


 39. 39
  Dnu Raj:

  Val, eu te apreciez. Daca conteaza cumva ce cred eu despre tine…


 40. 40
  Dnu Raj:

  Ce mai face dna Ana, dra Nora ?


 41. 41

  Val_one, şi dacă ar fi aşa, că ne dispreţuieşte Cosa, ce te afectează atât? Scuze, dar chiar nu pricep.
  Apoi, dacă asta o fi părerea omului, că nu merităm respect, nu avem ce face. Nu îl poţi obliga să ne respecte, nu? Nici pe el, nici pe nimeni.


 42. 42
  val_one:

  nu mai zic nimic, Andreea. uite, Cosa m-a aşezat în bancă cu Costeluş. 🙄


 43. 43

  Raj, nu am mai vorbit cu ea de ceva timp. Deci, nu ştiu.
  Şi scuze, mă cam enervezi şi tu. Dacă ţi-ar păsa atât ce fac unul şi altul, ai lăsa dracu’ o adresă de mail validă şi i-ai putea întreba singurel ce fac.
  Îţi respect alegerea, nu mă înţelege greşit, dar pricepe că nu poţi fi cu curul în două luntri.


 44. 44
  Dnu Raj:

  Din ce ati scris, dv. sunteti ca Vali a mea, dna Andreea. Nu-si cunoaste nici vecinii. Doar doi-trei. Cand stateam la bloc, nu cunostea decat pe vecinii de deasupra si de sub noi. Ca ne inundau sau ii inundam.


 45. 45
  andreea:

  Vio, îţi dai seama: cu ideile alea din text plutind răzleţ prin capul meu, îmi e foarte greu să fiu zbir, să-mi îndemn fata să înveţe, că numai aşa, bla-bla… mă subminez pe mine însămi, parcă. şi totuşi, cînd scrie, drăguţa de ea: „ia a plecat de parte şi nu sa m-ai ântors” mă apucă repede pandaliile.


 46. 46

  Val_one, mă disperi! Dacă te-a aşezat Cosa, ce? Cin’ te pune să şi stai în banca aia?!


 47. 47
  Dnu Raj:

  Ar fi culmea ca un shezut ca al dv. sa stea in doua luntrii, dra Nora. In doua maini, da. Ale iubitului dv., desigur. Daca nici la faza cu sezutul nu merit un pupu…


 48. 48
  Danny:

  Mai, Cosa, iti place al dracului de mult sa dai detalii despre partile intime ale corpului uman, gen, piele incretita in locuri ascunse, apoi te plangeai acum vreo luna ca nu-ti mai iese socoteala cand mergi pe strada, la propriu si la figurat, ca ieri sa spui ca al tau castravete uscat este mai bun decat cel marinat, si descrii aceste lucruri cu un detaliu iesit din comun, de parca ai vrea sa iei vreun premiu la anatomie. Nu stiu daca te apreciaza femeile pentru acest lucru, dar simt ca o spui cu o parere de rau, constientizand ca viata n-are decat un singur sens: tot inainte. In plus, i-ai stricat Valonasului pofta de mancare. Observi cate pagube produci?


 49. 49
  val_one:

  nu mă afectează, Nora, decît în sensul că mă inhibă, mă face să ţin pentru mine orice părere concretă despre orice. şi măcar de-ar fi singurul.


 50. 50

  Nu ştiu, Val_one, ce e de făcut dacă te inhibi aşa uşor. Ştiu, ştiu, pentru mine e uşor, pentru altul poate fi greu… Cosa în ultimul timp a fost chiar soft (no pun intended :P) faţă de alte dăţi.


 51. 51
  andreea:

  Val, aici nu va fi niciodată love and understanding între toţi. eu zic că nici n-ar fi prea interesant. uite-te numai la mine şi Nora, că permanent avem cîte o tigaie ţinută frumos şi strîns, la spate, preventiv. 😀 şi dacă nu ne respectă, ce? aşa e modelul. unele torturi nu se termină niciodată. 🙂


 52. 52
  Daria:

  nu am răbdare să port astfel de discuții pe net. mă plictisește cumplit.
  Alexa zice că viața ei s-a terminat și că n-o mai interesează nimic 🙄 deci ea nici atât nu vine.
  mi se pare complet inutil să te cerți cu niște străini virtuali.


 53. 53
  Dnu Raj:

  Si Anica tot asa zicea, „ia a plecat”. Era si cam fudula de urechi. Am sunat-o odata si i-am zis sa-i spuna lui Necu sa ia tomberonul din parcul Rozelor, ca avem reclamatii de la locatarii din apropiere. De unde ? -- intreba ea. De langa Rozelor- ziceam eu. R de la Radu, O de la Ovidiu… O de la pula bleaga, ma corecta ea. Ovidiu era un maturator pe care nu-l agrea ea.


 54. 54

  🙂 Mi-era dor de Anica, Raj.


 55. 55
  val_one:

  Nora, în privinţa asta nu e nimic de făcut. dacă era, aflam eu în atîţia ani. 🙂


 56. 56
  Dnu Raj:

  Ma obisnuisem cu Alexa. Chiar imi placea…


 57. 57
  andreea:

  nu, pe bune, a înjurat el, dar parcă aşa, plictisit, în dorul lelii…


 58. 58
  Dnu Raj:

  Si mie mi-e dor. Trecem odata pe luna, duminica, pe la ea. Eu si Vali. E cel mai ingrijit mormant de pe alee.


 59. 59

  Mda, nu ne mai dă cu capul de chiuvetă cu aceeaşi pasiune ca odinioară… Rutina asta! Cred că s-a plictisit de noi. 😆 😆


 60. 60

  Raj, stai liniştit că nu pleacă nicăieri Alexa. 😀


 61. 61
  Dnu Raj:

  Dle Danny nu m-ai salutat. Cel mai tanar trebuie sa salute mai intai. Chiar daca eu scormonesc in rahat si matale in letopisete, in anale…


 62. 62
  Daria:

  ei, nu pleacă! mai vedem noi!


 63. 63

  Şi dacă pleacă, rămâi tu! Ceea ce, desigur, nu-i de ici, de colo. 😆


 64. 64
  Dnu Raj:

  Stefan soferul e reformat. Mi-a cerut de dimineata o tigara. I-am zis ca-i dau daca-si face semnul crucii. Si-a facut, i-am dat. Dupa doua ore a trecut pe langa mine, si-a facut cruce, i-am mai dat o tigara. Nu voiam tigara- zice el, ca mi-am cumparat acum juma de ceas, dar te-ai uitat in oglinda cum iti sta cu palaria asta ? Imi pusesem pe oblu, palaria cu boruri largi achizitionata din Budapesta. M-am dus sa ma vaz in oglinda. Creca avea dreptate…


 65. 65

  Da’ de ce l-ai pus să facă asta?


 66. 66
  Dnu Raj:

  Ramai tu, Dario…


 67. 67
  val_one:

  Andreea, uite că Nora n-are, şi n-a avut nicio tigaie pregătită pentru mine vreodată, dar reactiile ei oarecum negative la condiţionările mele (strict personale) de comunicare nu mă încurajează deloc.


 68. 68
  Dnu Raj:

  Reformatii nu recunosc crucea. Oricum, lui Stefan nu-i pasa daca isi face cruce. De aia mi-am permis…


 69. 69
  Dnu Raj:

  Cea mai grea tigaie o are pregatita pentru Costel. Aia din tuci…


 70. 70

  Păi, tocmai de-aia, Raj. Că n-o recunosc. Iar prin asta, mi se pare că şi tu ai luat-o în derâdere. În fine…

  Val_one: şi ce-ar trebui să fac, Val? Să zic „da, Val, ai dreptate. Este crunt ce se-ntâmplă aici!”. Să tac şi eu? Să mă pretind afectată de „climatul negativ” care, sincer, nu-mi pare chiar aşa de negativ acum?
  Dacă nu reacţionez, nu e bine. Dacă reacţionez, e câh pentru că nu reacţionez „oarecum negativ”.


 71. 71
  Dnu Raj:

  Stefan are o sora maritata in Istrael. A fost pe acolo si s-a dat cu capul de pereti. De Zidul Plangerii, ca s-a uitat cum fac perciunatii aia. Se simte bine si-n sinagogi, si-n geamii… Daca ii ceri, se duce sa-l pupe si pe Budha, pe papuci…


 72. 72
  val_one:

  şi dacă mă cerţi ce rezolvi, Nora?

  ok, atunci, tac.


 73. 73
  Dnu Raj:

  Eu nu iau in deradere religiile, dna Nora. Le respect pe toate. Mai ales pe cea iudaica si musulmana. Baba Neacsa e extrem de bisericoasa. Face multe cruci pe zi si la fel de mult barfeste. Chiar i-am reprosat chestia asta. A zis sa-i mananc pizda. Chiar asa a zis…


 74. 74
  Dnu Raj:

  Nu tacea, dra Val. Vorbeste !


 75. 75

  Pe cine cert, Val?
  Dacă nu-s de acord cu tine, înseamnă că te cert?! Jesus!
  Lasă, mai bine tac eu. Că orice aş zice când revine subiectul ăsta, nu e bine.
  Dar să nu fiu acuzată de indiferenţă mai încolo.


 76. 76
  Danny:

  Te salut, Rajulete! Sa stii ca eu am fost primul care ti-am zis „La Multi Ani” pe 1 septembrie, desi ma aflam in debara.

  Mai da si tu rahatul pe letopisete. Eu stiu ca in rahat poti citi vremea si viitorul omenirii, dar in letopisete poti gasi sensul ei si al iubirii.

  Sa fi fost oare iubirea de rahat un zid, pe care niciodata sa nu-l fi putut trece Baiazid?


 77. 77
  uc:

  Salutare!

  Mi-a placut textul tau, Andreea:)
  Io n-am discutii de astea cu ai mei, cred ca intr-o perioada, cum ma vedeau -- imi „citeau” pe chip o intrebare nepusa-n gura mare -- cum? cum mama ma-sii? Ce mutra oi fi avut:))
  Tata (balanta) s-a gandit sa-mi dea o sugestie, fara sa-l fi rugat/intrebat, cica sa citesc colectia Politica, o citise, c-am sa vad lucrurile altfel! (Lasa-ma, tata, nu-i momentul!)


 78. 78
  andreea:

  colecţia Politica?! ce-o mai fi şi aia?! 😯 brrr…

  adică, ai fost o adolescentă revoltată? io n-am fost nici măcar atunci revoltată… mai am doar şansa de a deveni, vreodată, o babă revoltată. 😀


 79. 79
  andreea:

  Val, ce tot ai?! 😀
  îmi vine să te iau şi să te duc la o îngheţată! da’ am şedinţă cu părinţii. Sabina are învăţătoare nouă, spre marea mea fericire. cea dinainte era frumoasă şi blondă… aşa de frumoasă şi blondă că, juma’ din timp le povestea bibiloilor din clasă despre încercările ei de vopsire a părului, a unghiilor, despre bolile ei, despre hainele noi pe care şi le-a cumpărat… despre vreme, despre copiii ei. din cînd în cînd, mai făceau şi lecţii…


 80. 80
  Vio:

  Aoleu,Andreea.Sper sa aveti mai mult noroc cu asta noua 🙂


 81. 81
  andreea:

  da. dar cînd am întrebat-o pe Sabina cum i se pare învăţătoarea cea nouă, a făcut botic şi a zis : urîtă!


 82. 82

  Măi, Val, eu am crezut că tu faci mişto, de aia am şi zis, dar văd că tu nu faci niciun mişto ci chiar ne iei de proşti.

  Când te-am pus în aceeaşi barcă cu Costeluş n-am făcut-o aşa, doar ca să te jignesc. Eu când îi pun un calificativ cuiva respect sensul propriu al calificativului. Te-am pus pentru că te comporţi ca şi el.

  Ce respect mai vrei din partea mea când iată:
  După comentariul meu #236 de la „Sânge”
  ” … oi fi tu maestrul manipulărilor, dar credeam că ţi-ai dat seama pînă acum că nu-ţi merge cu mine.”

  După comentariul meu #398 de la „CinqueTerre”
  „ … dar cu dacul de şapte metri cum rămîne? era de şapte, sau de zece, pînă la urmă?”

  Ia şi revezi comentariile mele specificate aici şi vezi dacă se justifică astfel de intervenţii din partea ta.
  Ce respect mai vrei după o astfel de atitudine!?


 83. 83

 84. 84
  val_one:

  aveţi dreptate, domnu`Cosa Nostra. ce mi-o fi venit, aşa, din senin?


 85. 85
  val_one:

  hai să considerăm că deja m-ai dus la o îngheţată, Andreea. mulţam! 🙂


 86. 86
  Daria:

  eu o să viu mai rar 🙄


 87. 87
  Costeluş:

  Nu stiu, Andreea, cine te-ar putea invata ceva din lista aia, a doua. Dar cu siguranta ce se invata in scoala acum e absolut inutil. Nici macar gimnastica a mintii n-as numi-o, ca in mare parte se bazeaza pe memorare mecanica.


 88. 88
  Costeluş:

  Mai Dariuta mai, azi pleci de tot, miine vii si tot asa. N-ai fi tu ruda cu ponta?


 89. 89
  Costeluş:

  Eu scriu comentarii doar cind mi-e foame tare.


 90. 90
  Seva Tudose:

  Eu una nu am sfatuit nici un copil ce si cum sa invete,decat dupa 18 ani,i-am lasat sa termine liceul,iar ptr. bani de buzunar,i-am lasat sa munceasca la McDonald’s,sa vada ce inseamna cand nu inveti si muncesti pe minimum salariu.

  Baiatul meu vroia sa munceasca de la 18 ani,sa faca bani.Mai cu forta,amenintarea cu zgornitul de acasa,a acceptat sa se duca la colegiu.In 3 ani a facut un’assiciated degree” de 2 ani 😥

  pe urma i-am spus : esti putin mai rasarit printre prosti,ai o jumatate’de diploma 😀 desigur iar I-am expus varianta expulzarii,daca nu se straduieste sa termine o facultate de 4 ani,macar un „bachelor'” !

  a graduat,si l-am lasat vreo 6 luni,perioada de relaxare,dupa care i-am spus:ce frumos ar fi pe langa „Bachelor” sa fie si o facultate de’Master’alti 2 ani ! Daaaar,s-a insurat… are doi copii,s-a divortat,el are copii,el este mama si tata 😥

  acum facultatile sunt’hartie igenica’ nu poate sa se duca la un serviciu,inca…lucreaza la domiciliu,prin computer,ptr.bani de supravietuire.El targuieste,el face mancare,el spala rufele,el ii duce pe copii la scoala,doctor,parc,excursii,ocean,munte,strand…

  fetita are 8 ani si baietelul 6 ani…cale lunga 😥


 91. 91
  Daria:

  băi, da’ prost ești!


 92. 92
  uc:

  Da, Andreea, am fost extrem de revoltata, da’ mi-a trecut:D

  seara buna!


 93. 93
  Nora&1Q:

  Ha! Măi să fie, ce legătură subtilă tre să se eziste între “Învățământ” cu “Roșia Montană”!
  Sărumâna și bine v-am regăsit voioși și extrem de duioși!
  La fel ca mineritul în zona auriferă, unde balastul este procesat pentru extragerea aurului, tot așa și cu învățământul. Mult balast trebuie prelucrat de creierașul ce mai târziu va fi uzitat pentru procesarea altor tipuri de steril, mult mai pretențioase. E un antrenament, așa cum zice Nora, sărumâna, Nora! Un pup de complezență, se poate? D-na andreea, dacă se poate și la dvs un pup ceremonios că-s sub acoperământul textului dvs. Cereți voie mamei dvs. Soțul poate fi ignorat, că nu-s pornit pe rele, alexele, Da-r-iar boala-n iele. De ce e nevoie de antrenament? Tocmai pt a putea discerne, pentru a avea posibilitatea de a scoate de sub scoarța cerebrală (și din scoarța pământului) zăcământul “valoros”. Pt unii aur, pt alții cărbune, uraniu, pentru alții pirită sau zgură..
  Adică, dacă suntem formați/dresați de mici cu exerciții diverse care mai toate au și o rezolvare logică (prin diferite soluții), la maturitate, exercițiile mentale au dezvoltat deja reflexe de identificare și rezolvare a problemelor de orice natură. Putem face analogii..
  Latura științelor exacte se îmbină armonios cu celelalte științe, mai așa-zis umane. Asta dacă respectăm standardele structurale ale unei societăți civilizate. Că mai există și alte standarde de conviețuire, în care standardele sunt cele cultural moștenite, menținute când agresiv când cu miloaga (nu mai spun care, că-s țigan), e altceva..
  Trist este faptul că, învățământul a fost preluat deja poluat iar acum colectează noi deșeuri. Poate că la fel ca Roșia M, dacă nu mai rău. Ambele obiective adoptă tehnica ultimei generații, chiar dacă una este mai distructivă ca cealaltă, iar tendința generală urmărește ca scopul să scuze mijloacele. Coroborată cu poluarea din învățământ accentuată și de slaba pregătire a dascălilor, poluarea socială a generațiilor trecute își aduce aportul și se resimte acolo unde gradul de civilizație și educație primară este foarte scăzut. Aceasta este transgresată neplăcut într-o stare de lehamite atunci când observi în jur mormanele de pirită din mediul politic și VIP, lacurile de cianură din media, șpanul ruginit dar f. agresiv al unora și zgura altora, prostite, încremenite-n relief. Toate acestea induc spre senzația că școala e pierdere de timp, o investiție proastă, nonprofit, cu risc de poluare pe termen lung..
  E, ia ziceți, dom Raj, e că le trântesc academic? Cacum s-ar zice, mă dau dăștept, ..nu ca d-na Nasta, sărumâna, d-na Nasta! Nu vă mai enervați pe politicieni, fincă e păcat! +++ fără sânge nu există, popor adevărat..


 94. 94
  Costeluş:

  Ia zi-mi si mie ce stie sa faca un elev de liceu dupa 12 ani de scoala. Stie care-i derivata nu stiu cui? Du-te si te angajeaza cu asta! 😀 Stie ce a visat Grigore Ureche? Stie ce simboluri a pus in nu stiu ce scriere nu stiu cine (simboluri memorate pe de rost)?


 95. 95
  Nora&1Q:

  Ia zi tu, ce știe să facă unu` fără școală..


 96. 96
  Costeluş:

  Daca e destept si a deschis ochii la timp sa invete o meserie, stie de 10 ori mai mult!


 97. 97
  Nora&1Q:

  ..că te văz șomer. Nu de alta, dar nu-ți cere nimeni derivate la angajare sau să povestești visele lui Grig. Angajează-te! Nu-ți fie frică de întrebările angajatorului.


 98. 98
  Nora&1Q:

  Meseria se fură, Costele, nu se învață! Ce se vede că nu..


 99. 99
  Nora&1Q:

  ..că nu ești meseriaș!


 100. 100
  Costeluş:

  Si-atunci ce te invata scoala? Pierzi ani de zile cu niste derivate inutile, de exemplu, al caror singur scop e sa treci un examen, la fel de inutil.


 101. 101
  Nora&1Q:

  De cele mai multe ori, întrebările angajatorului nu au legătură cu școala ta. Va fi curios să știe cum stai cu tavanul..


 102. 102
  Nora&1Q:

  Sunt exerciții ale minții, Costele. Ca Sudoku sau Rubik..


 103. 103
  Nora&1Q:

  După cum ai văzut, mulți sunt în trecere prin școală. Nu-s prea interesați de ea pt că au alte preocupări care uneori bat școala. Dar se orientează după alte standarde.
  Acum, na, fiecare se orientează după facultăți și oportunități. După facultăți mintale, adică, și de ocupare a nișelor cu oportunități..


 104. 104
  Costeluş:

  Nu stiu de ce ar intreba cineva doar puzzle-uri, dar asta e, norocul tau ca ai gasit asa angajator.


 105. 105
  Nora&1Q:

  Nenicule, Costele, am dat un exemplu. De ex. pt un post de hingher nu te întreabă nimeni dacă știi să numeri. Se uită în ochii tăi doar..


 106. 106
  Costeluş:

  Pentru un post de hingher nu cred ca-ti cere vreo scoala, in primul rind.


 107. 107
  Nora&1Q:

  Pt un post de aviator, cred că te întreabă mai multe..


 108. 108
  Nora&1Q:

  Vezi, d`aia se întâmplă să-i angajeze imediat..
  Că n-au școală!


 109. 109
  Daria:

  Costele, mie să mi te adresezi cu domnișoară, că nu ne tragem de mânecă!


 110. 110
  Daria:

  ai o fixație cu politicienii! atât vezi în fața ochilor, și mă acuzi pe mine de obsesii! ești ipocrit!


 111. 111
  Daria:

  altceva nu-ți mai intră în câmpul vizual?


 112. 112
  Nora&1Q:

  Pfff! Să intervină careva,.. că mă blochez!

  Deși am trecut prin școală și am învățat cum să evit problemele, sau să las pe alții să mi le rezolve, ete că acum viața se răzbună! Costeluș mă ține încordat..


 113. 113
  Nora&1Q:

  Îmi intră, daaaa! Îmi intră o imagine albicioasă, învăluită-n gri, cu un cozoroc de litere: Daria..


 114. 114
  Nora&1Q:

  Mă frec pe lentile și nu-mi vine-a crede ramelor! Ea e..


 115. 115
  Nora&1Q:

  Ea. Daria. Anexa alexei cea dusă, mulsă, tunsă..


 116. 116
  Nora&1Q:

  Ce mă fac? A venit Ea.. Daria, spaima din Roraima..


 117. 117
  Nora&1Q:

  ..și-a plecat! de parcă n-ar fi plecată..


 118. 118
  Costeluş:

  Cum se zice la domnisoara pe moldovinesti? Lelita?


 119. 119
  Daria:

  te rog să nu mi te adresezi!


 120. 120
  Nora&1Q:

  Gata, vă las! Costele, ai pus-o.. 🙂
  Daria, rupe-l!


 121. 121
  Daria:

  119 era pt tine, Dobi! nu mai ai ce vb cu/despre mine


 122. 122
  Nora&1Q:


  Dacă află alexa cum îmi vorbești, te otrăvește..


 123. 123
  Nora&1Q:

  Doar ea are dreptul la dulcețuri d`astea fine, hoanghină fără chip!


 124. 124
  Nora&1Q:

  ..trup și suflet de silfidă, că uitai.


 125. 125
  Daria:

  pe ea nu o mai interesezi!


 126. 126
  Nora&1Q:

  Și-ai rămas tu, mireasă pururea..


 127. 127
  Costeluş:

  Daria, acuma serios, nu mai pui niste poze de la tine de acasa, din gradina?


 128. 128
  Daria:

  Costele, nu mai vb cu tine că ești prost de bubui și mă indispui!


 129. 129
  Daria:

  nu pururea. pretenu’ așa zice.


 130. 130
  Nora&1Q:

  Și ce mai zice, pretenu`? Știe că te dai la mine? nici alexa cred că nu știe, că jar ai mânca..


 131. 131
  andreea:

  aoleu, da` ce-aţi mai scris…
  însă nu pot citi. capul îmi vîjîie, urechile îmi flutură, ochii mi-s bile de loterie. jeo sui epiuizeeee…

  am venit de la şedinţă. părinţii vociferau, vreo trei erau cît p-aci să se-ncaiere, învăţătoarea încerca să-i controleze prin prezenţa-i impunătoare… m-am pitit sub o bancă din spate, sperînd că trece repede furtuna. aş! trei ore a ţinut!


 132. 132

 133. 133
  Daria:

  băi, când m-am dat eu la tine?


 134. 134
  Nora&1Q:

  București, capitală europeană! Pfff..

  Nu că băi, că nu ești alexa cea torturată de mine! Când te-oi buși de vreun șifonier sau te-oi îndoi sub o târnă cu porumb, atunci și nici atunci să-ți permiți să-mi vorbești așa, bine?


 135. 135
  Daria:

  cu tine vb cum am eu chef! clar? te-oi respecta când o să dau doi bani pe tine!


 136. 136
  Nora&1Q:

  Nu te-oi prinde eu vreodat`? Să vezi ce chelfăneala draq ți-o iei! Sper să se autosesiseze alexa și să mă răzbune..

  Presimt că vei suporta cu greu palmele peste oky primite de la fosta ta pretenă. Nu mai vb de pretenaru` tău cân` i-oi spune ce faci tu pe net..


 137. 137
  Daria:

  care fostă prietenă? espre ce vb tu acolo? și ce fac eu pe net? 🙄


 138. 138
  Seva Tudose:

  1Q

  esti o nebuloasa ! Tu nu existi fara Daria/Alexa ! Las-o draga in pizda masii…ca daca nu le strang de gat pe amandoua,asa sa vad cum isi dau sfarsitul obstesc 😆

  ce sa zic si’io,am draci pe mine 😆 si cred ca idiferent cate comentarii/articole se vor ivi,voi tot pe a voastra o tineti,n-ati obosit ???


 139. 139
  andreea:

  ce spui tu acolo, unchiule, în comentariul ăla lunguleţ, e un ideal trandafiriu. se prea poate ca pentru tine să fi fost aşa şi să simţi că ţi-a folosit antrenamentul respectiv. dar el este excesiv, prost aplicat şi exasperant de ineficient, de cele mai multe ori.


 140. 140
  andreea:

  Seva, de data asta ne potrivim la fix la simţăminte. şi eu le-aş strînge de gît. problema e că nici măcar nu putem împărţi sarcina, fiind vorba despre un singur grumaz, mai mult sau mai puţin subţirel. 😀

  motivul diferă un pic, cred. tu te-ai săturat să auzi povestea amorului care bate la fund orice alt subiect, în timp ce pe mine mă enervează că cineva îşi imaginează că aşa se manifestă obsesiile amoroase şi că aşa suferă femeile, cînd suferă cu adevărat. :mrgreen:


 141. 141
  andreea:

  (psst, pssst, Val, spune acu ce ai de spus, că uite, e linişte. balaurul doarme! 🙂 )


 142. 142

  Balaurul doarme foarte puţin şi munceşte fizic foarte mult, altfel ar ajunge să semene, fizic, cu voi, cei compuşi din oase, piele (sau, mă rog, membrana aia pergamentoasă şi atârnătoare) şi un material nedefinit, un fel de gelatină cu puţine inserţii de carne.

  Când o să ajungeţi la vârsta mea adică la cincizeci şi doi de ani cu bătaie spre cincizeci şi trei, nu ştiu ce-o să vă faceţi dacă întâlniţi una sau unu cu douăzeci de ani sub voi şi vreţi să-i futeţi!


 143. 143

  Şi eu mă gândesc cu groază. Numai la asta mi-e mintea!


 144. 144

 145. 145
  val_one:

  simt eu că nu mai e locul unde să spun ce cred, Andreea. uite, pe Nora am reuşit s-o siderez şi nici pînă acum nu i-a trecut. Raj nu se lasă şi tot în categoria personajelor nesuferite mă încadrează, deşi citeşte din doi în doi. culmea e că a şi reuşit într-o oarecare măsură.

  adică simt că nu mă mai pot baza pe nimeni aici.


 146. 146

  Cosa, vara viitoare mă primeşti în tabăra de fitness de la tine? Vin la prăşit, la udat, la ce-o fi. Să vezi cum creşte fibra pe mine.


 147. 147

  Nu, mersi, nu vreau să te-ncurc.


 148. 148

  Să te boţi baza în ce demers, Val_one?


 149. 149

  😆 😆
  Păcat. Sunt supusă ca o sclavă.


 150. 150
  andreea:

  Val, eu ţi-am spus, de mai multe ori: te rooog, muult, nu privi locul ăsta ca fiind un loc în care vii cu ideea că trebuie să te bazezi pe cineva. de ce trebuie să-ţi pese de ce spun Raj sau Cosa, de ce trebuie să-ţi pese că te simpatizează sau nu? chiar şi Nora -- de ce trebuie să te sprijine? am trecut şi eu prin sentimentele astea, le poţi depăşi, pe bune! viaţa e mai simplă, după aceea…


 151. 151

  Data trecută când am invitat o domnişoară din Bucureşti într-o vacanţă de o lună m-a costat vreo trei mii de euro şi am rămas cu grădina nemuncită din lipsă de timp.


 152. 152

  Dar starea de supusă ca o sclavă (expresie care deja m-a … nu ştiu cum să spun!) e de ţinut minte că nu se ştie niciodată!


 153. 153

  Ce ţăran eşti! Nu mănânc, bre, 3000 de euro pe lună!


 154. 154

  Andreea, dacă nu-ţi pasă ce spun eu, sau altu, atunci care-i farmecu blogului?! Să te verifici pe tine la scris?!


 155. 155
  Danny:

  Sigur ai ramas cu gradina nemuncita, dar si nefutut pe deasupra, ha,ha,ha…………………stii cum se mai spune? Ai ramas cu degetul in gura si cu banii luati, ha,ha, halal smechet mai esti. Macar de-ai fi bunic.


 156. 156
  andreea:

  dacă spui ceva interesant, bag la cutiuţă. dacă spui parascovenii sau mă insulţi, să-ţi fie de bine!


 157. 157

  N-am zis că pe mâncare! Mâncare am cât n-o poţi duce nici în douăzeci de ani!

  Nora, am glumit. Ca şi tine, de altfel!

  Chiar, bine că mi-am amintit! Am reuşit, după un an de încercări, să-mi compun propriile bacterii pentru iaurt. Băi, fac un iaurt (şi atenţie, nu am vaci) de nu vă puteţi imagina. Fără mişto!


 158. 158
  Danny:

  Asa se intampla, Cosa, cand imi ridici mingea la fileu, ti-o iei mereu pe cocoasa. Mai ai multe de invatat, chiar si la 52 spre 53 ani. Oricum, multi inainte! Te simpatizez.


 159. 159

  Nu ştiu, dar pentru mine contează foarte mult ce spun ceilalţi. Adică ce spun în legătură cu ce spun eu. Iar uneori – în funcţie de subiect – şi ce spun ei pur şi simplu.


 160. 160
  Danny:

  Cosa, interesant este ca te numesti balaur. Eu ti-am dat acest epitet cu 3 ani in urma. Faptul ca dormi putin si muncesti mult, spune multe lucruri despre tine, nu ca( verde )ai fi prea harnic, ci ca prezinti simptomele unei varste cam inaintate, desi la 52 ani esti inca tinerel si sprintenel, iar ceva pe facalet ai mai fi in stare sa tragi.


 161. 161
  andreea:

  pe Danny îl mănîncă undeva…


 162. 162

  😆 😆 Doamne, ce expresie!


 163. 163
  Nora&1Q:

  Sărna, și bine v-am găsit!
  Mă gândesc deja că e uichend și în loc să mă bucur, mă întristez. Val nu-și pune baza în mine, Nora în loc de-un pup îmi dă 3,14, deci cu virgulă, d-na andreea crede că am pus botu` la tot balastul din școală, d-na Edle stă pe burtă și citește, d-na Nasta mă nesocotește, D-nu Raj în cur se trântește, alexa mă urăște..

  Cine mai dorește, să-i dedic ceva, gospodărește..


 164. 164
  Danny:

  Nora, te-ai si gasit a fi tu supusa ca o sclava. Nici moarta nu te-ai supune.

  Am impresia ca-ti lipseste munca fizica. Te sfatuiesc sa fii mereu prezenta la proteste si sa dai cu petul de toate gardurile pe care le intalnesti in cale.


 165. 165
  Nora&1Q:

  Sunt alături de tine, Val! Nu te lăsa..


 166. 166
  Nora&1Q:

  Să tră, dom Dan! Tot în maieu, tot..
  E același?


 167. 167

  Eu sunt cam cu capu când am oaspeţi. Sunt scrupulos şi perfecţionist şi mă consum rău de tot. Uneori exagerez atât de mult încât nici oaspeţii nu se mai simt relaxaţi.

  Odată am cumpărat trei tipuri de detergent şi trei de balsam de rufe (ceea ce eu nu folosesc nici belit) ca să aibă să-şi aleagă pentru lenjeriile de pat.


 168. 168
  Danny:

  Nora, expresiile mele sunt destul de rafinate, evit cuvintele urate sau porcoase( desi n-ar trebui sa fie asa, cuvantul tot cuvant este ), cat despre facalet, iti dai seama ca poate fi folosit si la invartit placinte, ha,ha, important este sa apreciezi originalul expresiilor mele.


 169. 169

  Îl mănâncă şi tare mi-e că cineva îl va şi scărpina c-un par.

  1Q, ce tont eşti! Păi, darling, e bine cu 3, 14 că e neverending kiss arithmetics… Uof!


 170. 170
  Danny:

  Salve, 1Q, acelasi maieu, dragutule, inca n-a plecat vara, cel putin din mintea mea. Mai prin octombrie ma voi imbraca corespunzator si in poza.


 171. 171

  Bine că ziseşi! Că nici n-aş mai veni! Gazdele care se dau peste cap mă stânjenesc.


 172. 172
  Nora&1Q:

  Adică ie fără număr, fără număr? Apăi zi așe, hani..
  😉 aim ricyrich..


 173. 173
  Danny:

  Andreea, in loc de salut imi spui ca ma mananca undeva? Crezi ca eu n-as vrea o tipa sa ma scarpine chiar si cu parul? Mai, da nu gasesc pari, ca tipe gasesc mereu. Saracele de ele!


 174. 174

 175. 175
  Danny:

  Valonash din nou plange si se plange, si se tot plange pana si-o gasi locul undeva candva. Simte ca nu se mai poate baza pe nimeni. Eu ii recomand sa protesteze in P-ta Universitatii.


 176. 176
  Danny:

  Ia uite si la Raj, ce vrea el de la mine: sa merg cu facaletul dezgolit pe strada. Zau daca e intreg la minte, omuletul asta.


 177. 177
  Nora&1Q:

  NU se plânge deloc! O spune direct, fără ocolișuri. Și eu simt câteodată că e nedreptățită, și sufăr.
  Ai merita tu, Nora, dragostea noastră? Zi, ai merita? Costele, marș la protest! Sau protestează la marș, dacă vrei..


 178. 178
  Danny:

  Nora, am si eu 1 ha de pamant agricol la margine de oras, la margine de drum, adica la 100 m de DN 10. Este pozitionat excelent, am gaze, curent si irigatii pe el. Nu vrei sa vii la mine si sa muncesti?


 179. 179
  Nora&1Q:

  Nu e dom Dan! Io m-am convins de mult! Ați văzut ce vorbe grele aruncă peste gard în ograda noastră?
  De mine zicea că n-o urăsc pe alexa! Ce oribil poate să gândească, n-are habar ce sentimente nobile mi-am cultivat..


 180. 180
  Nora&1Q:

  1 ha? Faceți un parc fotovoltaic, dom Dan! 500 kW..


 181. 181
  Danny:

  Imi pare rau de Valonash, o simpatizez, dar e prea din cale afara. Si cand tace, ea plange. I-a facut capul calendar Norei cu atatea reprosuri. Este prea sensibila, nu se poate adapta acestei societati mizerabile. Ii recomand sa traiasca in tarile scandinave. Acolo toata lumea este serioasa si rece………………..din cale afara.


 182. 182

  1Q, păi, n-o merit! De unde şi cântecul cu „mai dă-te în dragostea mea!”.
  Danny: lasă, că aşa pământ are şi mama. Mult. Da’ Cosa mi-ar fi servit drept model. Cu tine, în maiou cu palmieri, ce să fac?! N-ai prestanţă, domnule!


 183. 183
  Danny:

  Parc fotovoltaic? Pai, ce fac cu vecinii din jurul meu? Ii electrocutez sau ii fotografiez? Eu o vreau pe Nora pe pamantul meu, dar ii dau doar 200 euro pe luna. Sper sa nu ma injure.


 184. 184
  Nora&1Q:

  Ba bine că nu! Val, dă un semn că-ți sunt aproape, că te înțeleg..
  …dacă-nțelegi!


 185. 185
  Danny:

  Nora, ai inteles gresit. Eu nu muncesc, asa ca pot sta in maieu si in sort. In cazul acesta am prestanta. Ah, si cu ochelarii Ray-Ban pe nas.


 186. 186

  Păi, tocmai! Tu nu munceşti, ce model poţi să-mi fii? De-ăştia în maiou, şort şi ochelari găsesc pe toate drumurile. Fără supărare!


 187. 187
  Nora&1Q:

  Ai fi fost stăpânul lui Ra.. Te zeificai și tu nițel iar vecinii te-ar invidia.
  Dacă nu vrei, na, rămâi în maiou să te pârlești ca tractoriștii doar pe brațe..


 188. 188
  Danny:

  Vasazica, Nora, tu vrei cu orice pret sa muncesti fizic, dar nu ai unde. Bine, atunci vom munci cot la cot, numai pentru a-ti fi model de urmat. In cazul acesta imi voi pune salopeta.

  1Q, nu-mi place sa fiu stapan de sclavi, ci numai de oameni, in sens democratic. Mergem pe ideea democratiei.


 189. 189

  N-ai competenţe, Danny, n-ai experienţă, degeaba. O să leşini după ce dai de trei ori cu sapa. Ceea ce va fi de natură să-mi zdruncine zdravăn încrederea în sexul masculin. Va trebui să te stropesc cu 7 up pe frunte. (aşa ne povestea o colegă ieri că i-a făcut învăţătoarea într-o excursie cu şcoala, când i s-a făcut rău :lol:)


 190. 190
  Nora&1Q:

  Nici vorbă de sclavie. De unde ați dedus? Din contra, ați fi fost propriul stăpân. Dar, cf noilor reglementări, nu mai poți face nimic pe terenuri agricole. Salcia energetică ar mai fi o idee, însă 1 ha e tare puțin..


 191. 191
  Daria:

  Seva, îmi pare extrem extrem de rău că te plictisim. nici n-am putut să mănânc azi de supărare, nu alta.


 192. 192
  Nora&1Q:

  7 up? Buun. Nu pătează ca Pepsi cu lămâie sau Prigat de piersici..
  Și-apoi cleiul de pe frunte adună muștele care te gâdilă și te vindecă instant de leșin..


 193. 193
  Nora&1Q:

  Cine a vorbit de plictis? :trasperoll:


 194. 194

  Daria, ai făcut colţi?
  Deh, când te expui public, trebuie să te aştepţi şi la reacţii.
  Dacă nu vrei, spune-ţi monologul în faţa oglinzii.


 195. 195
  Danny:

  Nora, de unde stii tu ca n-am experienta sau nu rezist fizic? Pai, in Italia am facut si agricultura, draga, am muncit la negru, au scos aia untul din mine. Am cules de toate, si d-alea care stai mereu cu curu’ in sus si te bate soarele in moalele capului, dar am rezistat, si am luat si bani. De ai stii tu cate crengi uscate mi-am luat peste fatza, peste ochi in momentul in care trageam cu furie uscaciunile din kiwi. Si, nu ma stropeamm cu 7UP pe frunte, ci cu apa clocita de soarele puternic.


 196. 196

  1Q: 😆 Da, era pe timpul când lumea îi zicea Zup. Nu sevăn ap.


 197. 197
  andreea:

  uaaaaaaa, cum poate să fie Almettele ăsta nou, cu căpşuuuuuuuuni!!


 198. 198
  Nora&1Q:

  Hai c-acu` citii de nemulțumirea d-nei Seva. Chiar așa, d-na Seva, sărumâna! Plictisim? Nasol, mie-mi place Daria la fel de mult ca alexa. De fapt, dacă exist prin ele, musai să-mi placă. Îs narcisist..


 199. 199
  Daria:

  și pe mine mă enervează mulți de aici, dar nu jignesc pe nimeni. nu judec lumea atât de aspru și nu sunt nici o sensibiloasă care sare ca mușcată de cur la fiecare indiscreție.


 200. 200
  andreea:

  😆 😆 😆


 201. 201
  Daria:

  adică nu ne placi deloc pe nici una. îți stăm în gât ca un os de pește.


 202. 202
  Daria:

  uite că o să scapi de osul ăla începând de azi. o să lipsesc și eu o bună perioadă de timp.


 203. 203
  Daria:

  v-am pupat!


 204. 204
  Nora&1Q:

  Tu să taci! Cum îți permiți să vorbești despre jigniri? Pe mine m-ai jignit cel mai mult nefericito, nu ți-ar hi rușâne obrazului!
  Așa-i că te-ai certat cu alexa? Zi, scorpie..


 205. 205
  Nora&1Q:

  Cred c-am fo prea dur..
  : evilroll:


 206. 206
  Danny:

  Acum am citit si eu, Andreea si Seva vor sa stranga niste fete de gat, iar pe 1Q sa-l izoleze de ele. Se pare ca 1Q nu are identitate pe acest blog, in afara celor doua fete, cam asta se sugereaza.

  1Q, ia fa-te mascul cu identitate puternica si independent de orice tentativa de fata, ziceam si eu.


 207. 207

  Daria, ai grijă. Pe aici nu sare nimeni muşcat de cur. Şi nici nu cred că te-a jignit cineva. Nu-i frumos când actorul scuipă spectatorii.


 208. 208
  Danny:

  1Q, un hectar de pamant agricol e putin, dar pentru o mini -- livada cu nuci e suficient.


 209. 209
  Nora&1Q:

  Nora, ce insinuezi? ha? Că nu sari de cur dacă te mușcă cineva? Io sar 2 m! Am un reflex..
  Val, cum zic?


 210. 210

  Să vorbească frumos, în pula mea!


 211. 211
  Nora&1Q:

  Nuci? Nu știu, mie nu-mi fac bine la hemoroizy.. :monoroll:


 212. 212

  😆 😆
  Că acum mă enervez eu!


 213. 213
  Nora&1Q:

  😆 :lolitadoamna:


 214. 214
  Danny:

  In democratia originala de azi, actorii scuipa spectatorii, iar spectatorii ii ciomagesc. Halal spectacol avem de 24 ani! Asta e Romania in care traiti.


 215. 215
  Nora&1Q:

  Urât comentariu, dom Dan, mă scuzați! Ar trebui să vă reconfigurați părerea despre România, ca un viitor lider ce vă prefigurați..


 216. 216
  Danny:

  1Q, mananci doar coaja de la nuci si vei scapa de hemoroizi. Miezul este un lux.


 217. 217
  Danny:

  Sa-mi reconfigurez parerea despre Romania??? Imi pare rau, dar nu ma pot minti. Politicienii ce-ar mai face in cazul acesta?


 218. 218

  Daria, de-acu’ încolo să-mi zici „săru’mâna”. Şi să priveşti sfios în stânga.
  Dăm milităria jos din pod!


 219. 219

  Almette cu căpşuni?! Nu pot să cred!

  De fapt …


 220. 220

  Mie-mi place brânza cu nuci.


 221. 221

  Cosa, faci şi iaurt cu nuci verzi?


 222. 222
  Danny:

  Vezi, Nora, de ce plange, de ce te sacaie mereu Valonash la cap? Pentru ce ai scris la 210.


 223. 223

  Danny, scoate beţele de la gard, că ţi le rup şi te bat cu ele peste ochi!


 224. 224
  Nora&1Q:

  Coaja? Care, aia verde sau coaja nucii, aia lemnoasă? Am cetit undeva că fructele se aseamănă organelor și, consumate, le îmbunătățesc funcția..
  De ex. miezul de nucă e bun pt creier că are forma creierului, fasolea pt rinichi, castravetele pentru ..prostii, nu cred!


 225. 225
  Danny:

  Nucile verzi sunt minunate. Ele ating apogeul micimii lor verzi la sfarsitul lunii mai, cand se culeg pentru dulceata. De cate ori ma duc la pescuit, iau nuci verzi din pomul fermecat ce ma asteapta mereu in acelasi loc si-n acelasi anotimp. In povestioara mea de anul trecut, acolo am adormit, bucurandu-ma de un verde fericit.

  Nora, sa mananci dulceata de nuci verzi, o minunatie!


 226. 226

 227. 227
  andreea:

  du-te, du-te repede la magazinul universal de la colţ şi cumpără o cutie! e cu roz. închide ochii, ia o linguriţă pliiiinăăă şiiii… pe urmă mai vorbim.


 228. 228
  Danny:

  Nora, eu nu bag betigase prin gard, eu intru direct cu copacul in curte, ce naiba, nu stii asta? Dar nu e cazul la ce ti-am zis mai sus. Este un adevar pe care trebuie sa-l recunosti. Doar stii ca eu sunt direct si frontal.


 229. 229
  andreea:

  Danny, nu poţi fi poetic în maieu! e o contradicţie de nesuportat!


 230. 230
  Danny:

  Coaja verde, 1Q. Este afrodisiac. Intreab-o pe Nastasia ca are hectare de nuci in curte.


 231. 231
  Nora&1Q:

  Magazin universal!! Tii, mi-am adus aminte că la țară aveam așa ceva, unde găseai dă tăti: cuie, pantofi, săpun, ș.m.a.
  Dar alimente, neam! exista Alimentara.
  O lingură plină cu cuie!? Și apoi să mai vorbească? hm…


 232. 232
  andreea:

  ba la mine, la bunici, era universal şi cu mîncare şi cu cuie! îi zicea la Boltă!


 233. 233
  Danny:

  Sa-mi dau maieul jos? Voi ajunge cum ma vrea Raj.

  Andreea, eu pot fi poetic si in pielea goala.

  Vrei dulceata de nuci verzi?


 234. 234
  Nora&1Q:

  Doarme d-na Nasta. Dar când se va scula, pre tine-o să te popească.. :rolldejurîmprejurprincurte:


 235. 235

  Nuu! Ţine maioul pe tine!
  Bagă-l în şort, trage nădragii pân’ la jumatea burţii.


 236. 236
  Nora&1Q:

  Exista și un MAT. Nu știu ce însemna abrevierea. Tataia trecea des pe acolo, la nea Gile. Îmi plăcea cum mirosea acolo, a alcool combinat cu aroma prăjiturilor. Și acum îmi place pandișpanul ..


 237. 237
  Nora&1Q:

  Magazin de alcool și tutun? Nu sunt sigur.


 238. 238
  Nora&1Q:

  Dacă are ciorapi verzi 3/4 . Și pantofi din lac negri.

  Deși, mie-mi plac mai mult papucii mov cu bretea despărțitoare la degetul mare ..


 239. 239
  andreea:

  Monopolul Alcoolului si Tutunului


 240. 240
  Danny:

  Nora, nu ma provocati ca-mi dau maieul jos in poza. Pana si pozele mele sunt miscatoare.

  Nu mi-ai vazut picioarele, Nora. Sunt cele mai misto picioare masculine din lume. Sunt proportionate si bine definite pana in ultimul milimetru de muschi masculin. Ia sa caut eu poze numai cu picioarele.


 241. 241
  Nora&1Q:

  Păi era și o minicofetărie la MAT. Ce zumzet de gospodari era acolo! Când mi-a făcut cinste (tataia) c-o limonadă și am stat prima dată la o masă cu oamenii mari, eram așa de mândruuuu..Ca acum, când vb cu dom Dan.


 242. 242

  Doamne, careva să-l ţină pe Danny!


 243. 243
  Nora&1Q:

  Dom Dan, nu se cade să apăreți desculț în poze, că cin` știe, veți ajunge președinte MP (mâine-poimâine) și Can-Can-ul d`abia așteaptă! Sau Click, Antenele.. Care or supraviețui.


 244. 244

  De fapt, ar trebui să-şi pună şi-o cravată la maioul ăla.


 245. 245
  Nora&1Q:

  Val, ce crezi, am putea deveni consilierii d-lui Dan?


 246. 246

  Va ieşi la iveală şi treaba cu broasca şi şarpele. Mă tem că e deja compromis ca om politic.


 247. 247
  Nora&1Q:

  Să-l ținem pe d-nu` Dan? Nu mă bag la perversiuni d`astea.
  Să se țină singur! adecă, să se abțină..


 248. 248

  Ei, nu te bagi, nu te bagi…
  Mimoză te-ai făcut şi tu! Foarte bine! Atunci să defileze Danny pe aici, în chiloţi tanga bleu ciel, maioul înnodat deasupra buricului, dând din curul cocoţat pe splendidele-i picioare masculine!


 249. 249

 250. 250
  Nora&1Q:

  N-o știu. Cine-mi face-un compte-rendu?
  Yabba dabba doo! (fără „..și te duuuu”)


 251. 251

 252. 252
  Danny:

  Care-i problema cu broasca si sarpele? Toata povestea mea este o metafora. Din ea poti intelege multe lucruri, am simboluri inserate acolo. Nu trebuie s-o iei doar ca pe ceva strict si banal, sarpele manca o broasca. Nu asta am vrut sa sugerez in povestioara mea. Nora, am pretentii de la tine. Acolo se petrece o lupta pentru viata si moarte.

  Si inca o chestie pe care voi se pare ca n-o intelegeti. Eu sunt impotriva tuturor politicienilor, iar proiectul meu se indreapta impotriva lor, nu pentru a deveni eu om politic. Eu apartin societatii civile pe care o doresc PUTERE!


 253. 253
  Nora&1Q:

  🙂 cipăndeil..


 254. 254
  Nora&1Q:

  Nu știu povestea cu broasca.. 🙁


 255. 255
  Nora&1Q:

  Indiferent de structura organizatorică, cineva tot vrea PUTEREA!


 256. 256
  Danny:

  Voi ati capiat? Descult in poze, chiloti, buric, ce naiba aveti? Nu poti compara un maieu de plaja cu un chilot. Baaaa…………….treziti-va!


 257. 257
  Nora&1Q:

  Atââââât! Bună dimineața, dom Dan!


 258. 258
  Danny:

  Normal, 1Q, PUTEREA trebuie sa fie la cineva, altfel n-ar exista stat. Ce nu intelegeti voi este faptul ca PUTERII trebuie sa-i dai o CONTRAPUTERE, pentru restabilirea unui echilibru. Nora stie cate ceva din filosofia politica, imi dau seama de acest lucru, dar………………


 259. 259

  Danny, ne-ai spus de mii de ori. Am priceput, relax, take it easy!

  1Q, se făcea că Danny era la pescuit. Şi cum nu prindea nimic, se zgâia aiurea la baltă. Când a văzut un şarpe ce vâna o broscuţă.
  Danny, intervenţionist din fire, s-a băgat el, moţ, în lanţul trofic. Şi a încercat să salveze broasca. Nu i-a reuşit, dar oricum s-a luptat, nu glumă.


 260. 260

  După aia, de supărare s-a culcat sub un pom.
  Sau se culcase înainte?
  Nu mai ştiu exact. Oricum, cum vede verde, cum pe Danny îl apucă somnu’ şi cade secerat.


 261. 261
  Danny:

  Andreea a adormit, iar Valonash plange si suspina. Raj se scarpina la basca, iar Cosa da cu sapa de zor.


 262. 262
  andreea:

  n-am adormit. fac un PUZ. 👿


 263. 263

  Oricum, a fost o zi minunată, petrecută în sânul naturii. Păcat de broscuţă…
  Şarpele tot şarpe, deh!
  Altădată a vrut să salveze un pui de bufniţă.
  -- Zboară, puiule, zboară! l-a îndemnat Danny, cu optimism în glas! Şi l-a aruncat în sus.
  (în gând fredona „puterea societăţii civile!”)
  Puiul nu prea a zburat.


 264. 264
  andreea:

  io încep să mă enervez. Danny, tu crezi că toată lumea stă degeaba, ca tine??!


 265. 265
  Danny:

  Nora, si tuturor de aici, o sa va povestesc cum umblu eu pe la birourile parlamentarilor locali pentru a rezolva niste probleme, pentru a testa niste chestii, iar despre atitudinea lor va voi povesti intr-o zi. Sunt niste paraziti sociali, incompetenti si corupti, comparabili cu situatia nobililor francezi de la curtea regilor Louis 15 si Louis 16 din sec. 18.


 266. 266
  Danny:

  …..comparabili cu nobilii francezi………….


 267. 267
  andreea:

  ia, că poate mă salvează unchiul iar. de ce oare cînd dau copy-paste, dintr-un fişier dwg în altul, chiar dacă n-am decît o liniuţă de copiat, durează 5 minute??! pot să fac şi un duş în timpul ăsta…


 268. 268
  Nora&1Q:

  🙂 ăf-ăf! și broscuța țipa ca din gură de șarpe „Salvați Roșia Montană”!! dar dom Dan n-a înțeles..


 269. 269
  Danny:

  1Q, ai povestirea mea pe blogul Norei, adica aici, sub nasul tau, dar mai la stangsa sau mai la dreapta, depinde de pozitia in care te afli acum. Oricum, Nora a sintetizat bine.


 270. 270
  Nora&1Q:

  Depinde de mărimea fișierului. Are multe elemente..


 271. 271
  andreea:

  amîndouă au vreo 3.5 Mega… nu-s uriaşe.


 272. 272
  Nora&1Q:

  Sau fișierul e corupt! până și fișierele sunt coruptibile.. calculatorul nu cred că e de vină!


 273. 273
  Danny:

  Da, domnilor, sunt Salvatorul care nu intotdeauna reusesc sa salvez. De aici porneste o drama interioara………………poate fi subiectul unui roman, al unui film……………


 274. 274
  Nora&1Q:

  3,5 M. e uriaș!!


 275. 275
  Nora&1Q:

  ..e multe probleme de verificat: puncte de legătură, leiere, leiauturi, straturi..


 276. 276
  Nora&1Q:

  NU mă pricep nici eu prea bine..


 277. 277
  andreea:

  uof, o fi din cauză că e hard-diskul bolnav… cum mi-a spus, de mult, doctorul


 278. 278
  Danny:

  Andreea a adormit cu capul pe tastatura. Hard-diskul era bolnav, iar operatorul-salvator a fost calcat de masina. In aceste conditii, Andreea a apelat la Danny, dar acesta tocmai isi inmormanta puiul de bufnita. Imaginea neputintei si a deznadejdei luase forma unei broscute aflate in gura unui monstru marin. Toti au pierit salvatori, doar unul a reusit sa salveze aceasta trista povestire, ce a fost transmisa posteritatii. Doar o trista povestioara si o neputinta eterna.


 279. 279

  Danny, te-ai gândit vreodată să scrii un soi de romane a la Sandra Brown, dar cu tematica şi fundal istorico-politic?


 280. 280
  andreea:

  hm. cam multă neputinţă.


 281. 281
  andreea:

  unde naiba mai pun şi parcări…


 282. 282

  Cât am fost în vacanţă, pe strada mea au dărâmat o casă veche, boierească, în stare bună. 🙁 când ne-am întors, adunau molozul. Acum, au şi făcut groapa pentru fundaţie. Cine ştie ce urâtanie de bloc mai fac.


 283. 283
  Costeluş:

  Daca asa era puzu’, trebuiau sa darime casa boiereasca, n-aveau incotro. Acuma vedem si noi cine face puzurile astea. 😀


 284. 284
  andreea:

  nu i-au pus foc, mai înainte? că aşa fac…


 285. 285
  Danny:

  Pana si eu am murit, dar letopisetele lasate in urma stau marturie ca, odata, demult, salvand ce-i bun in lume, asa am trait.

  Da, ma gandesc la tot felul de scenarii. Dar, se pare ca voi scrie dupa 47 ani. Nu stiu de ce atunci. Nu mai e mult.

  Da, Andreea, aceasta neputinta se numeste Romania! Atat timp cat am idei si forta de a combate raul, nu trebuie sa stau locului. Ma manca in cur sa fac aceste lucruri, deoarece asa simt, asa simt, asa simt…………….


 286. 286

  Nu cred. 🙁 Şi nu e cine ştie ce loc mare acolo. Era şi lipită de cea vecină.


 287. 287
  Danny:

  Peste cateva zile va fi ziua mea. Sentimente contradictorii ma incearca mereu la inceput de toamna.


 288. 288

  Da, Danny. Vântul ne suflă-n suflet. Biete frunze căzătoare, ne ţinem cum putem pe-o cracă plină de ciori negre.
  La fel simt şi eu, ici, mă trage curentul la şale, pe picior mă arde soarele. Pantaloni scurţi n-am.


 289. 289

 290. 290
  Danny:

  Da, Nora, amandoi simtim la fel, deoarece suntem balante. Suntem cuprinsi de o stare de melancolie ancestrala, simtim ceva ce nu are nici inceput, nici sfarsit, dar dorim sa punem odata granite incertitudinii noastre. De abia atunci vom fi fericiti.

  Simt mai mult ca oricand trecerea anilor, iar acest lucru ma deprima, si-n acelasi timp ma motiveaza, ma indarjeste in a-mi arata coltii de fier. Asa vei simti si tu peste cativa ani.

  Multumesc!


 291. 291
  andreea:

  treaba e cam aşa. de cele mai multe ori, casele astea sînt de nefolosit. îmi amintesc că m-am plimbat prin una, arăta binişor pe afară, iar înăuntru era terminată -- planşee de lemn distruse, de ţi-era şi frică, scări, acoperiş făcut praf. fundaţii ioc. orice expert ţi-ar spune că fără consolidări şi subzidiri, la viitorul cutremuraş e jos.

  acum, ştiu pe unii care le-au cumpărat în halul ăsta, le-au consolidat de le-au triplat zidurile şi stau bine mersi în ele. sînt cei care le-au dorit pentru propria folosinţă.
  ceilalţi, le-au cumpărat pe nimic, sau le-au luat cu japca şi ce draci să facă cu ele?! afaceri. şi cum faci asta? construind de 3 ori mai înalt decît era, mituind primăriile şi… proiectul trece.

  altfel, monumentele sînt destul de bine adunate aici:

  http://www.pmb.ro/cultura_agrement/monumente/docs/bucuresti.pdf

  şi ca să intervii asupra lor îţi trebuie avizul Ministerului Culturii. şi dacă nu-l dau, proprietarul pune foc sau inventează altă drăcie.

  eu nu sînt strictă în ceea ce priveşte casele dărîmate. cu unele, chiar nu ai ce face, şi reabilitarea costă mai mult decît o construcţie nouă. fiecare e un caz special, se ia şi se studiază fiecare în parte. problema cea mai mare e a urîţeniilor care apar în loc, muult mai mari decît ar trebuie să fie, şi muuuuuult mai lipsite de orice chichirez.

  pe aici pe la firmă, au avut şefii nişte tentative, presaţi de nişte clienţi dărîmători, care voiau P+10 pe teren de 500mp, dar nu s-a aprobat nimic. ori n-au dat destul, ori era gogoaşa mult prea mare.

  dar sînt şi cazuri absurde, cînd pe unul nu l-au lăsat să facă un P+3, pentru că nu permite zona decît P+1, deşi s-ar fi lipit de ditamai calcanul oribil, şi l-ar fi astupat, în felul ăsta. vecinul cu calcanul ori dăduse mai mult, ori, pur şi simplu, se strecurase cumva…


 292. 292

  Melancolia mea e cam hărtănită, Danny, să ţi-o spun pe-a dreaptă.
  Tu cum o întreţii pe a ta curată, strălucitoare?


 293. 293

  Andreea, aia nu era vreun monument. Era o casa frumoasă, veche, solidă. Atât. Nu ştiu dacă era de trecut pe lista monumentelor.
  Dar mie de-aia mi-e. Că vor înghesui o monstruozitate.


 294. 294
  andreea:

  dacă nu e pe listă, ai voie s-o dărîmi. 🙁 degeba e frumoasă şi solidă.


 295. 295

  Ştiu, ştiu. Normal că e voie dacă e a ta. Ideea e ce vor face în locul ei.


 296. 296
  andreea:

  o cîrciumă? un bordel? o bancă? 😀


 297. 297
  Nora&1Q:

  D-na andreea, închideți fereastra de proprietăți pt elemente când mai selectați pt copy/paste. Nu e de la calc..
  Aflai și io acum.


 298. 298
  Costeluş:

  Norei i-ar conveni sa aiba crisma aproape de casa. 😀


 299. 299
  Danny:

  Cu fericirea-n speranta. Numai asa poti mentine un suflet curat si o melancolie pura.

  Peste 7 zile tu vei face 32 ani, dar toate la timpul lor.

  Lupta!, sa ti-o recastigi, asa cum a fost odinioara. Vei simti ca traiesti.


 300. 300
  Nora&1Q:

  La Mulți Ani, dom Dan!


 301. 301
  Danny:

  Multumesc, 1Q, dar mai e pana atunci. As vrea sa dureze o vesnicie, sa ma bucur cat mai mult de vechea varsta.

  Noul se duce ireversibil in vechi, iar mie ce-mi mai ramane?


 302. 302
  Nora&1Q:

  Nora, La mulți ani! Pup și cu ocazia asta..


 303. 303
  andreea:

  am închis-o. am închis toate ferestrele, şi pe aia din spatele meu, că şi-aşa mă cam trăgea curentul.
  tot aşa e. sau poate cu un minut mai puţin. 🙂


 304. 304

  Cum ce? Maioul reconfortant!


 305. 305

 306. 306
  Nora&1Q:

  Adică până vinerea viitoare, de 32 x 3,14..
  :rolldepupăcios:


 307. 307

  Pfiu, vai de melancolia mea! Până atunci, se face şui şi pui!


 308. 308
  Nora&1Q:

  Fișierul are multe elemente, aia e! multe liniuțe mai faceți..


 309. 309
  Nora&1Q:

  Dați c-da Purge pt a elimina blocuri, elemente ascunse..


 310. 310

 311. 311
  andreea:

  🙂 liniuuţe, liniuuuţe, haşureeeele, copăcei, maşinuuuţe…
  mersi, unchiule. la mulţi ani! 🙂

  purge dau tot timpul, tot timpul sînt cu măturica în mînă.


 312. 312
  Nora&1Q:

  La mulți ani! cu liniuțe.. 🙂


 313. 313
  Nora&1Q:

  La mulți ani de anul nou! La mulți ani de sfânta Vineri! +++


 314. 314
  Nora&1Q:

  Am închis ceatul cu voi, gata! Plec spre soare răsare cu uichendu-n spinare..
  Paaa-aa! care nu e pa, să fie!


 315. 315

 316. 316
  Costeluş:

  E ziua ta, Nora! La multi ani!

  PS: ma lasi sa te pup? 🙂


 317. 317

  Băi, voi o ştiţi pe aia care a fost director la Loteria Română, la PSD, iar acum e parlamentar PPDD?!

  Ei, dacă găsiţi o femeie mai enervantă decât aia în lumea asta, să-mi spuneţi şi mie. Nici ţâgăncile din lae n-o ajung.

  Printre altele a fost cea care a iniţiat modificarea codului rutier cu amenzile alea uriaşe şi cu clauzele absurde.


 318. 318

 319. 319

  Hm. Mai enervanta decat Dana Grecu si Vranceanu Firea?


 320. 320

  Andreea, chiar şi cu ochii închişi, nemâncat de trei zile, orice produs similar cu ce ai zis tu acolo, nu poate să-mi placă sau să mă prostească cu gustul.

  Sunt unele produse alimentare care chiar dacă sunt obţinute din substanţe chimice organice (produse petroliere, grăsimi vegetale, et c.) au gusturi plăcute. Gusturi obţinute şmecher din tot felul de chestii. Nu credeam că şi astăzi – când din ce în ce mai multă lume ştie despre hoţiile din producţia alimentară – mai entuziasmează gusturile pe cineva. Adică bun, lumea e comodă şi nu caută alternative eco (care încă se găsesc la preţuri mici), dar măcar ştie ce mănâncă şi tace din gură.

  Uite, am făcut o cruntă constatare: în România – unde încă mai sunt câteva sute de mii dacă nu milioane de stupi, nu găseşti nici măcar un borcan de miere 100% naturală. Nici măcar dacă te duci şi o iei din curtea stuparului.


 321. 321

  Aa, alea-s nişte doamne în comparaţie cu asta!


 322. 322

  Adică ălea măcar nu fac spume la gură şi nu le ies ochii din cap.


 323. 323

  Nora, iaurturile cu … ceva nu se fac din start cu acel ceva. Se face iaurtul şi apoi îl combini cu ce vrei.

  Când eram mici ne făcea baba iaurt cu sirop de vişine. Nu-ţi spun cam ce însemna!

  Dacă vrei iaurt cu nuci verzi, îmi spui componentele şi procentele şi încerc. Acum am nuci verzi dar cred că sunt trecute deja. La anu încerc dacă zici că e o mare chestie.


 324. 324
  alexa:

  de ce crezi tu că aș fi certată cu Daria? din cauza ta? niciodată! a înțeles că nu mai avem ce vb și că mi se pare penibil circul ăsta, nu insistă, nu mă întreabă nimic. este totul minunat între noi două.


 325. 325
  alexa:

  la Cluj nu mă întorc nici luni, nici marți. Daria a vrut să-i plictisească pe ștrumfi de drumuri aiurea. 😉


 326. 326
  andreea:

  io ştiu asta, şi mă entuziasmez greu la gusturi noi. dacă ar dispărea toată mîncarea de pe lume şi m-ai întreba pe mine ce să rămînă aş spune aşa: roşii adevărate, lapte şi brînză telemea, ceapă verde, fasole, struguri (pentru vin 🙂 ), miere şi mere. şi un pic de cacao, să facem ciocolată.

  dar gustul ăla m-a surprins, na, ce să fac… şi nu atît gustul, cît textura… probabil că e ceva artificial. asta e…


 327. 327
  alexa:

  ce nu înțelege toanta mea este că te-ai plictisit și tu și nu te interesează. doar ai o prietenă pe care o iubești și căreia eu nu-i ajung nici la degetul mic, după cum mi-ai spus de sute de ori.


 328. 328
  andreea:

  alexaplusdaria -- noua formă de tortură psihologică. de încercat în închisorile lumii.


 329. 329
  alexa:

  îți spun toate astea pt că nu le pricepe Daria chiar pe toate. stă acum pe pat și se hlizește la mine. nici nu mă mai obosesc cu ea.


 330. 330
  alexa:

  gata Andreea, plec.


 331. 331
  andreea:

  a, nu, dar mai stai, nu pleca aşa de curînd, mai ia o măslinuţă, un şerbet, o vişinată.


 332. 332

  Dar de ce să pleci Alexandra?! Mai rămâi, ia loc, stai în genunchi!

  (şriţi bancu?)


 333. 333

 334. 334
  andreea:

  iar am uitat să cobor la Victoriei şi a trebuit să ocolesc oraşul…

  la Unirii cînta unul La Donna e mobile. se strînsese puhoi de lume… e un program cu muzica clasică în metrou, nu ştiu cum îi zice…

  http://www.romaniapozitiva.ro/bucuresti/muzica-clasica-la-metrou/


 335. 335
  alexa:

  Cosa, nu gust astfel de glume.


 336. 336
  Costeluş:

  Pai facem si noi iaurt, iar Nastasia vine cu siropul de visine. 🙂

  Pina la urma, daca n-ai nimic de mincare cu tine la serviciu, tot iaurtul cumparat e cea mai sanatoasa alegere.

  Nora, nu zici nimic, te pup peste o saptamina sau nu? Eu as risca … 😀


 337. 337

  Alexandra, mă jigneşti! Mă ştii pe mine cu „astfel de glume”?!

  Era un banc demult când eram eu mic. Din ăla m-am inspirat. Dar tu gândeşte-te la ce vrei. La ce ne gândim când auzim o expresie, ne caracterizează deplin şi corect!


 338. 338
  Costeluş:

  Ieri o plecat Daria de tot, azi o venit Alexa, miine pleaca Alexa si vine Dariuta. 😛


 339. 339
  Costeluş:

  Auzi Cosa, daca nu ti-i prea greu, zi si tu cum se facea iaurtul cu sirop de visine! Da’ fara sa te apuci sa ma injuri. Multumesc!


 340. 340
  alexa:

  Costele, mă enervează foarte tare oamenii care te mușcă de cur fără motiv! ți se pare că dacă ești tu mușcat și o faci la rândul tău compensezi sau ce?


 341. 341
  Costeluş:

  Alexa/Daria sau cum te-o chema pe tine: daca vrei sa stai esti binevenita, sint sigur ca te poti juca aici, numai ca eu sint satul de jocul timpit pe care-l faci cu 1Q care te-a parasit desi probabil ca nu l-ai intilnit niciodata. Si, daca ma gindesc bine, ce am zis mai sus nu mi se pare deloc muscat de ce spui tu. Ce-ai vrea, fiecare sa vorbeasca singur pe aici fara a baga de seama ce spun altii?


 342. 342
  alexa:

  scuză-mă și tu, Coastele.
  și eu sunt sătulă să tot văd cu câtă insistență ceri atenția Norei, dar nu am spus niciodată nimic pt că nu-i treaba mea ce afinități au alții.
  mă rog, așa gândesc eu.


 343. 343
  andreea:

  … în săbii să ne tăiem sau cu amoruri nefericite să ne dăm peste nas?

  ia, că vin şi eu acuş cu un amor… dacă vă povesteesc… vă bat măr!


 344. 344
  Danny:

  Ia sa te vad, Andreea, cu ce amor vii tu? Cred c-ar fi bine sa nu afle sotul tau, altfel te bate el mar, ha,ha……


 345. 345
  andreea:

  AS-TĂZI-DAN-NY-PEN-TRU-NOI!
  ES-TE-CO-SA-NOS-TRA 2!!


 346. 346
  Danny:

  Alexandra, nu stii sa-i dai replici lui Cosa. El se leaga in general de oamenii care nu le au cu replicile. Lui ii plac oamenii care tac in fatza lui. Asa este mentalitatea lui, profund patriarhala.


 347. 347
  Danny:

  Andreea, ha,ha,ha, esti o dulce, draga. De ce mai sa fiu Cosa 2? Intre mine si el este o diferenta mare. Ia analizeaza tu mai profund.

  Am dat eu pe cineva de aici cu capul de chiuveta?

  Sau, gandeste-te, de cate ori am intervenit eu in apararea multor persoane de aici? Cosa nu face asa ceva. Pe el il doare in castravetele ala murat, pe care-l tine la borcan.


 348. 348
  Dnu Raj:

  Poate Alexa & Daria nu fac nici un joc, Costele. Vezi cum esti ? Cand am spus ca tu faci un joc cu cele 129 de kile, te-ai ofuscat…


 349. 349
  Dnu Raj:

  Coane Danny, team barfit oleaca la Lantzul uman. Pe toti v-am barfit…


 350. 350

  Andreea, cred că te-a cam păncit amoru ăla. Uită-l!


 351. 351

  Iaurtul cu orice se face aşa: se ia orceul în cantitatea dorită, se pune în iaurt şi se amestecă!

  Uraaaa!


 352. 352
  Danny:

  Salve, Rajulete! Si ce daca m-ai barfit? M-ai barfit de bine, se pune.


 353. 353
  Danny:

  Am impresia ca ti-e foame, Cosa.


 354. 354
  Danny:

  Fetele mananca la ora asta. Nu trebuie deranjate.


 355. 355

  Ce e aia „a pănci”?


 356. 356
  Danny:

  Hai, Nora, mai zi si tu ceva. Ai cam lipsit azi de la discutii.


 357. 357

  Nu prea mai am timp acum, tre’ să mă-mbrac să mă duc la protest.
  Azi văzui ceva pe Fb, cu un anunţ de luat corturi şi saci de dormit şi ocupat piaţa duminică seara. 🙄 Nu ştiu cât de pe bune o fi faza, dar sună a Gezi.


 358. 358
  Danny:

  Ha,ha, imi placi tare mult. Asa trebuie, sa mergi la proteste.

  Nora, mi-ai vazut comentariile mele pe facebook?


 359. 359

  Nu, Danny, nu le-am văzut.


 360. 360

  Panc e unu lovit în cap rău de tot, după care vede nemţi atacând pe la podu de peste Uncioaia. Adică pe la podu Uncioii.


 361. 361
  Dnu Raj:

  Eu stiam ca corturile sunt pentru futut, nu pentru demonstratii. In masina nu-i bine caci se hatzana…


 362. 362
  Nora&1Q:

  Uraaaa! A venit alexa! o așteptam cu ura, nu cum zice dom Raj.
  Să tră, dom Raj! Ce-ați mai zis de mine? ce..


 363. 363
  Costeluş:

  Pentru un ecou mai mare te-ai putea duce la proteste dezbracata. Zic eu. 🙂


 364. 364

 365. 365
  Costeluş:

  De ce of? Nora oricum nu-mi raspunde.


 366. 366
  Nora&1Q:

  alexa, să știi că Daria se bagă mereu între noi cu fitile, să ne despartă. Cred că nu ți-ai ales cea mai bună prietenă.
  Alege: ori cu mine, ori cu ea.. :rollseriosnuașa:


 367. 367
  alexa:

  tu ce vrei? ha?


 368. 368
  andreea:

  eu nu mă pot despănci decît dacă mă păncesc cu altceva în loc!

  dar nu cumva cuvîntul vine mai degrabă de la Pancu ăla de pe Pandoras?


 369. 369
  Nora&1Q:

  Intuiesc io bine sau doar mie mi te adresezi? Că aș vrea..


 370. 370
  Nora&1Q:

  Am auzit de Pancu. Nu e jucător de fotbal?


 371. 371
  alexa:

  noi doi nu mai avem ce vorbi!


 372. 372
  Nora&1Q:

  Păi cine zice că vorbim? Ne certăm cum se cuvine..


 373. 373
  Danny:

  Andreea a dormit pana acum cu capul pe tastatura, asteptand…………….


 374. 374
  alexa:

  nu am chef să mă cert cu tine


 375. 375
  Nora&1Q:

  Atunci ce vreai? Zi, că nici io n-am chef..


 376. 376
  andreea:

  Danny, pe cine mai vezi tu pe aici că se laudă cu pectoralii sau cu pelicanii?! doar voi doi. restul bărbaţilor ori sînt diafan-discreţi, ori se autoflagelează cu modestie. de aia am zis aşa. că semănaţi.
  ia, cum ţi-ar părea să ne apuce şi pe noi, damele, autolăudarea?! să zică Nora: ah, buzele mele sînt dulci şi rumene ca cireşele coapte, sau pe Edle: ooo, de-aţi vedea coapsele mele marmoreene, netede, alungite şi zglobii ca doi delfinaşi, sau pe mine: uaileu, ce-mi pocneşte bluza asta peste mingile-mi rotunde!

  vezi? nu e frumos deloc!


 377. 377
  alexa:

  eu nu vreau nimic! tu ai început!


 378. 378

 379. 379
  Nora&1Q:

  Da, știu, io încep mereu. Vrei să te ignor definitiv? Să te zbați în suferință? Asta vrei? Zi, buburuza mia..


 380. 380
  alexa:

  DA, vreau să mă ignoare un Dobi pe care nu pot să-l sufăr și pe care nu dau doi bani! DA, DA, DA!


 381. 381
  Nora&1Q:

  Ce dor mi-a fo de vorbele tale dulci! Cum numai tu știi a le rosti..
  Daria nu se pricepe. E cam tută, ne..bătută! și ne.. dar aici nu e treaba mea.


 382. 382
  andreea:

  iaca, i-a trecut oftica…


 383. 383
  Nora&1Q:

  Păi dacă începeați vreuna? ce mă făceam.. : rollipocrit:


 384. 384
  Danny:

  Andreea, eu ma laud cu pectoralii? Dar pe pelicani de unde i-ai mai scos?

  Este obligatoriu sa ma auto……….??? Nu prea e stilul meu. O fac in rare conditii si numai in fatza celor apropiati mie, sau a celor in care am incredere. Din pacate, aici am cam fost tradat de multe ori, iar Cosa imi scotea ochii, ca prea ma incred in oameni.

  Vrei sa fiu discret? Nu ma va pricepe nimeni, ori voi fi interpretat gresit, asa ca prefer sa fiu direct pentru a fi inteles din prima. Eu sunt discret numai in anumite conditii.

  Nu m-as supara daca v-ati lauda. Cred c-ar fi interesant. Ar fi bine sa incercati.


 385. 385
  andreea:

  cum de unde?! din Deltă!


 386. 386

  N-avem voie să ne lăudăm cu ce n-avem!


 387. 387
  Costeluş:

  A, credeam ca amesteca cumva sucul de visine inainte de a se prinde laptele, ca sa-ti iasa iaurtul felii…


 388. 388
  alexa:

  m-am săturat să mă joci pe degete ca să dai altora satisfacție. o să-mi ia ani să-mi revin după bătaia ta de joc.


 389. 389
  andreea:

  gata, că nu mai pot. noapte bună fetelor, băieţilor şi personalităţilor multiple!


 390. 390
  Nora&1Q:

  Pelicanii nu se scot din Deltă! Că nu-s pești.. :rollimaginar:
  alexa, lua-te-ar unul în cioc!


 391. 391
  Nora&1Q:

  Noapte bună, d-na andreea!


 392. 392

  Bacteriile din iaurt lucrează continuu. Iaurtul e un produs care trebuie consumat într-o zi sau două, altfel devine acru din cauza fermentării continue.
  Dacă amesteci iaurtul cu ceva şi prin asta devine un lichid vâscos nu-i nicio problemă deoarece în trei ore se va închega la loc.
  Acest fenomen nu este valabil şi pentru iaurturile comerciale deoarece acelea … nu sunt iaurturi. Sunt nişte chestii obţinute din fermenţi artificiali puternici, grăsimi vegetale şi produse petroliere. După obţinerea consistenţei dorite, se adaugă inhibatori care omoară bacteriile astfel încât „iaurtul” nu mai lucrează putând fi regăsit în aceeaşi stare şi după doi ani.


 393. 393
  Nora&1Q:

  Ba n-o să-ți ia atâta! Ia relaxează-te!
  Pune între bandaje și-oleac` de C10H8 să nu te strice moliile..


 394. 394
  Danny:

  Noapte buna, Andreea!


 395. 395
  alexa:

  noapte bună!


 396. 396
  Nora&1Q:


  Noapte bună! mă retrag la garaj, vă pupă unchiu..


 397. 397
  Seva Tudose:

  1Q#204

  tu o intrebi pe Daria daca s-a certat cu Daria 🙄
  eu cred ca idolul tau este un balaur cu doua capete(Daria+Alexa)dar cu acelas trup…

  era bine daca aveau vagine diferite 😆
  success 1Q,cred ca tu stii ce inseamna „trisome sex” 😀


 398. 398
  Costeluş:

  Mau!

  Nimeni pe aici?


 399. 399
  Costeluş:

  Eu, Seva, astept cu interes momentul cind Daria se va bate cu Daria ca una i-a furat iubitul celeilalte.


 400. 400
  Nastasia:

  Bau! Numai eu. Nu cred că ţi-oi fi de mare folos.


 401. 401

  Gata, mi-am găsit mâţu care mă caracterizează. Faceţi click pe poze ca să le vedeţi un pic mai mari.


 402. 402
  Seva Tudose:

  Ca multe trebuiesc spuse,daca prin hazard traim cu 200 de ani in urma,fara petrol in masina,decat gazul din lampa,fara penicilina,fara avioane cu reactie,fara DNA,fara televizor,fara telefon mobil/portabil,fara fututul de internet…

  cum Dumnezeu ne vom descurca ?


 403. 403
  Nastasia:

  Unii se vor descurca, alţii nu.


 404. 404
  Seva Tudose:

  cosa,

  siameza ta ma baga in boale ! e frumoasa,ce sa zic !

  DAAAARR ,NU CREDE CA VOI ALIA FOTOGRAFIILE CU REALITATEA !


 405. 405
  Seva Tudose:

  daca ma convingeti,ma voi duce”green’ 🙄


 406. 406

  Sevă, eu nu înţălesăi ce scrisăşi tu acolo cu litere mari!


 407. 407
  andreea:

  e fioroasă…


 408. 408
  Danny:

  De ce, Cosa, te caracterizeaza acel pisoi? Are ochi albastri, miroase flori si este tare sfios. Dai dovada te o anumita sensibilitate.

  Intr-adevar, este frumos. Mie imi plac pisoii foarte mult.

  Credeam ca-ti place pisoiul Costelush.


 409. 409

  Cine? Ce siameza? Aveti vedenii pisicesti?


 410. 410

 411. 411

 412. 412

  Ce siameză, bă?! L-a fătat o mâţă bagaboantă. Cam mişto aia, dar în niciun caz siameză.


 413. 413
  Danny:

  Andruska a zis ca e fioros referindu-se la poza nr.2. Nu-i deloc fioros, papusa. Ti se pare. E tare dragalas. E posibil sa-l fi strans prea tare Cosa in mana, nu vezi ce grebla de agricultor are?


 414. 414

  Băi, nu pot să cred!

  Jigodiile astea din guvern au început să popularizeze proiectele care se vor finanţa din cele patru miliarde de la Roşia Montană.

  Numai spitale, numai şcoli, numai case de bătrâni şi tot felul de abureli care să prostească amărâta de lume.

  Incredibil!

  Nora, de n-ai ajunge la vorbele mele numai să vezi!


 415. 415

  Cosa, taci ca turbez!


 416. 416
  Danny:

  Auzi, Gollum?, ha,ha. Ai destula imaginatie, Nora. Dar nici chiar asa, Gollum??? Ah, uitasem ca tie nu-ti plac pisoii, iti place sa-i faci prastie.

  Apropos, ai luat vreo atitudine impotriva eutanasierii cainilor maidanezi, ca tot iti plac acestia?


 417. 417
  Danny:

  Sa popularizeze proiectele din banii obtinuti din imaginarul proiect Rosia Montana? Dumnezeii ma-mii lor de politruci ticalosi! Astia ne vand de inainte de a ne naste. Trebuie sa-i oprim cu orice pret.


 418. 418
  andreea:

  dacă mai îmi spui Andruska, te cenzurez. 👿

  şi nici păpuşa.


 419. 419
  Danny:

  Bine, cutarica. Ce fioroasa esti! Asta da, fiorosenie la tine, nu la mita din poza.


 420. 420

 421. 421

  Da, dau reportaje de pe stradă în care diverşi oameni răspund la întrebarea „de ce susţineţi exploatarea aurului la Roşia Montană?”.


 422. 422

 423. 423
  Danny:

  Nora, esti pe teren?


 424. 424
  Nastasia:

  Nemernicu’ dracului, deja împarte banii şi copleşeşte Transilvania cu binefaceri. Spitale, şcoli, autostradă, toate aici, la noi. Ce aia a mă-sii poţi face? Furci, coase şi topoare, altfel nu văd cum li se poate veni de hac.


 425. 425
  Danny:

  Asa te vreau, Nastasia! De acord cu tine. Mai putin sunt de acord cu arsenalul pe care l-ai mentionat, deoarece este cam rudimentar si ineficient. As folosi arme de foc automate.


 426. 426
  Nastasia:

  În ce căcatul dracului îs băgaţi cu toţii, de-s în stare să pustiască o ţară numa’ să-şi scape pieile lor împuţite?


 427. 427
  Seva Tudose:

  draga mea Nastasia,

  fara furci si coase,se va rezolva toate,daca ai credinta…tu chiar crezi ca se va rezolva cu binefaceri ?

  cate spitale,scoli,autostrazi,se vor face,crezi ca astea vor instala democratia…?

  desi este un inceput,si cat de incet incepi un debut…eu cred ca cinstea,corectitudinea,maiestria vorbei pline de duh,despalarea de gunoaie…va face din vorbe/fapte un adevar pur !


 428. 428
  andreea:

  Danny, tu ai, aşa, un aer de erou cu maioul ăla. n-ar strica să pui nişte bombe la Guvern. sigur, sigur, rămîi în istorie.


 429. 429

 430. 430
  Danny:

  Andreea, ma bagi la inaintare? Vrei sa scapi de mine si nu stii cum? Glumesc, draga. Nu stii ca eu sunt si glumet, pe langa multe altele?

  Dar, n-ar fi rau sa fac ceea ce mi-ai sugerat. Proiectul meu va vrea sa faca acest lucru, si-l va face constitutional, asta-i partea buna a lui. CONSTITUTIONAL! Adica, LEGAL, dar pentru acest lucru, voi, cetatenii acestei tari, va trebui sa-l sustineti peste tot in lume. Sustinerea voastra va da LEGITIMITATE, LEGALITATE!, in baza principiului SUVERANITATII NATIONALE!


 431. 431
  Danny:

  Iar Cosa va fi unul dintre sustinatorii mei fideli in anii ce vor veni. Punem pariu?


 432. 432
  Danny:

  In conditiile Romaniei de astazi, Rosia Montana, uciderea cainilor, exacerbarea cruzimii la romani va deveni ceva normal cruzimea fatza de semenii nostri. Trist este urmatorul lucru: aceasta cruzime la romani nu tine de comunism sau capitalism, nu tine de stanga, nici de dreapta, ci tine de mentalitatea acestui popor, numit poporul roman! In una dintre viitoarele mele scrieri, voi incerca sa prezint in detaliu, pornind de la titlul: „Comunism, capitalism, romanism” tot ce tine de spiritul romanesc incadrand fiecare idee, actiune, atitudine a romanului la caracteristicile comunismului, capitalismului si romanismului. Vei vedea ca multe lucruri pe care oamenii le cred apartinatoare de comunism sau capitalism, se vor incadra perfect la romanism. Interesant, nu?


 433. 433
  Danny:

  Toate aceste lucruri se intampla pentru ca poporul roman este indolent, nesimtit, iar Dumnezeu s-a tampit din cauza romanilor. Cate rele trebuie sa i se mai intample acestui popor primitiv si barbar, pentru a iesi dracului in strada, si sa lupte impotriva politicienilor si a acolitilor lor? La pedeapsa capitala te opui, popor idiot ce esti, invocand o democratie imaginara, doar in mintea ta ignoranta existenta, iar atunci cand iti mor pruncii muscati de caini, calcati de bolizi parveniti si nepedpsiti nici de adormitul Dumnezeu, in loc sa reactionezi, te arunci in gol de durere, iar ceilalti frati de suferinta ai tai, scapati deocamdata de necaz, isi asteapta cu seninatate si umilinta calaul din viitor. Daca odraslele celor bogati si corupti, indiferent ca sunt politicieni sau mafioti din umbra, ar pieri in accidente de masina, s-ar schimba ceva in tara asta? N-ar fi rau ca Dumnezeu sa experimenteze acest lucru, sa vedem ce se intampla?


 434. 434

  Danny, mai usor cu delirul pe scari.


 435. 435
  Costeluş:

  Nastasie, de ce spui asa? N-am mai putut sta insa, aveam intilnire cu iubita mea paroasa de 600 de kile.


 436. 436

  Vezi că mutai linkul dincolo, aici era cam off topic. Îţi răspund acolo.


 437. 437
  Seva Tudose:

  Alexa#388

  „o sa-mi ia ani,sa-mi revin…” :mrgreen:

  aoleooo ! ouch,ouch,cred ca am sa mor eu, daca iti va lua ani sa iti revii,numai traiesc ,ce si peste doi ani te vei zgandari cu 1Q :mrgreen: asta-i bataie de joc !

  Heeeeeelp !


 438. 438

  😆
  Seva, e ca-n Tânăr şi neliniştit. Îmbătrânim şi noi odată cu personajele. 😆


 439. 439
  andreea:

  da, da, am văzut şi eu un episod, de curînd, că aşteptam la dentist, şi mi-am amintit că îi plăcea bunicii mele, biata, serialul, şi mă mai uitam şi eu, cu ea, acum vreo 7 ani, că făcea comentarii nostime.

  şi am prins, acum, o fază cînd navasta marelui Victor Newman se văicărea de mama focului pe lîngă el, că-l iubeşte, că s-o ierte, şi el era ca stînca şi i-a aruncat în nas teribila propoziţie: nici măcar nu te urăsc, Nikki!! uaaaa, ce dispreţ suveran! mi-a stat inima în loc… m-au podidit lacrimile…


 440. 440

  Eu am citit de curând că a şi murit una din actriţe, nu ştiu personajele…
  Ştii că mai circulau şi bancurile alea cu oameni care voiau să se dea mai multe episoade odată, că nu se ştie dacă prind sfârşitul…
  Aşa şi eu! Daria-Alexa, daţi şi voi pe fast forward!


 441. 441
  Seva Tudose:

  Young and restless…macar aia mai schimba placa 😀

  eu una nu ma uit la’soap opera’sunt imbarligati,genul asta de fiecare cuplu in secvente de 1 minut,apoi alt cuplu,alt minut,alt cuplu alt minut,de mi se invarteste capul !

  eu ma uit la filme de actiune,politica,mafia,razboiaie, spionaj,istorie,gen „Bourne” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *