Toţi o apă şi un pământ!

– Şi? A înţeles până la urmă?
– Nu, mă! N-a înţeles!
A1 e grăsuţ, poartă pulover crem cu modele gri şi pantofi din piele întoarsă. A2 e slab, înalt, cu părul negru, ochelari, sacou de catifea şi jeanşi. Se aşază amândoi lângă mine, în metrou, discutând cu patos.
– Ai, mă! Chiar n-a înţeles?
– N-a-nţeles, mă! Dacă-ţi zic! Şi-şi însoţeşte exclamaţia cu palma trântită hodoronc-tronc deasupra genunchiului grăsuţului.
– I-am spus de o mie de ori: Golf IV e recunoscut de toată lumea ca fiind mai bun decât cinciu’. Cinciu’ e plin de defecte. Uite, du-te tu pe o stradă, pe orice stradă, şi ia la rând cinciurile. O să vezi că toate au colţu’ de jos îndoit la uşă! E ceva cu apa. Nu se scurge cum trebuie. Fă cum îţi zic io! Păi, ce? Io nu ştiu despre ce vorbesc?! Îl ştii pe ăla cu tiru’? Îl ştii, dă-l dracu’! Ăla, când a fost să ia patru, nici măcar un leu n-a negociat! Mă, un leu! Un leu! Ştia omu’ ce maşină ia!

……………………………………………

– Eu nu sufăr ceapa în mâncare. Nici usturoiul. Când simt gust, îmi vine să vomit instant. Mama face murături de două feluri: pentru noi, dulcege, pentru tata, acre. Că aşa îi plac lui. Mie nu-mi plac acre. Nici spanac, urzici, bălării să nu văd. Iac! Acum trebuie să iau nişte cadouri pentru ăia mici. Ştii tu, pentru Denisa şi… Ce să le iau? Auzi, îţi place rochia asta? Hihi! Doamne, ce nebun mai e şi Mădălin ăsta. Ştii faza, nu?
– Care Mădălin?
– Ei, care?! Instructorul. Zi tu că parcă tu ai mai luat cadouri.
– Nu ştiu ce să zic… Sunt copiii surorii tale, nu?
– Ei, ai soră-mii! Soră-mea n-are copii. Denisa! Ţi-aminteşti? Ia uite, ce prostie şi cu ăştia. Să nu mănânci aia, să nu mănânci ailaltă. Dacă e, mori şi când ieşi pe stradă şi-ţi cade o cărămidă în cap. Sau dă maşina peste tine, parcă poţi şti… N-am eu timp de prostiile astea. Ştii cum îmi place peştele? În mălai!
– Îhî.

……………………………………………….

– Păi, ce? Eu sunt proastă?! Să stau să selectez sticlele şi hârtiile să le duc la tomberoane ca să se-mbogăţească Prigoană ăla?! Pe munca mea şi banii mei?! Las’ că nu de la asta se distruge planeta. Alţii nu ştiu cum să fure şi să se îmbogăţească şi eu să mă duc cu sacoşa la tomberoane! Scrie cumva proastă pe fruntea mea?
– Nu cred că e firma lui Prigoană… şi oricum…
– Dă-i dracu’! Toţi o apă ş-un pământ!

Sursă foto: sxc.hu.

248 comentarii la “Toţi o apă şi un pământ!


 1. 1

  „A1 e grăsuţ, poartă cu pulover crem cu modele gri şi pantofi din piele întoarsă. „

  ?!


 2. 2
  Seva Tudose:

  Nora,

  că îți plac murături dulcege,ori nu manânci urzici(mâncarea porcilor)ori spanac(mâncarea rațelor)…e chestie de gustibus 😆

  dar ultimul paragraf mă sperie !Tocmai,tu Nora, tu cea care pledezi ptr.Roșia Montană…Pungești…tocmai tu să nu fi o înfocată a reciclărilor,mai ales hârtia !

  ba din contră să fi călare pe cei ce nu salvează hârtiile,futu-le muma lor de risipitori,uite așa poți salva mii de copaci de la tăiere,ai salva pădurile,ecologia…ecosistemul…mă rog,înțelegi tu ce vreau să spun 😆


 3. 3
  Nora:

  Merci, Cosa. Mi-a scăpat.
  Seva, nu eu ziceam aia! 😆


 4. 4
  Nora:

  Mie-mi plac şi verziturile… 😆


 5. 5
  Nora:

  Şi personal n-am nicio părere despre golf 4 sau 5. 😆


 6. 6
  Seva Tudose:

  Apropo,pe timpul lui răposatul comunist,se vindeau sticlele goale ! Adunam sticlele și borcanele,le spălam,mă duceam cu ele la centru de colectare și uite așa aveam bani de cinematograf,bomboane,înghețată…

  și mai cumpăram și câteva fotografii cu actorii mei preferați…se vindeau la caseriile cinematografelor din București !


 7. 7
  Nora:

  Ştiu, Seva. Eu nu prea am mai prins faza aia, dar copiii mai mari ştiu că se îndeletniceau cu strânsul de sticle şi borcane goale.


 8. 8

  Vai, vai, vai, vai, vaaaai! Sevooooo?!


 9. 9

 10. 10
  Seva Tudose:

  Nora,

  aici în f.multe cartiere se depune la marginea trotoarului obligatoriu,tomberoanele cu gunoi menajer,iar în containere separate,sticle din sticlă,sticle din plastic și separat tot ce-i din hârtie.

  Cartierul(cum poate fi în București,sectoarele)din banii reciclărilor,fac amenajări în parcuri locale,flori,bănci.
  Chiar și sectiile de pompieri au tomberoane mari ptr. colectarea conservelor,can-uri de pepsi.cola/etc. din aluminiu…

  iar fier vechi ti se sugerează să le pui la bordură cu o seară înainte,că vin colectori particulari și îi ajuți.

  Chiar și crengile unui copac tăiat ori căzut,vin cei de la primăria de cartier,le adună,le toacă mărunt și le usucă”mulch” aceste surcele se pun pe pământ în jurul pomilor,arbuștilor,florilor ptr. păstrarea umidității solului,prin parcurile cartierului respectiv.

  tu dacă vrei să pui”mulch” cumperi cu 3:50 fie 4 dolari chiar 5 dolari un sac de ”mulch” Aici se reciclează absolut tot ! Si statul meu PA. are în jur de 70% numai păduri !


 11. 11
  Nora:

  Seva, şi aici au apărut în ultimii ani tomberoane speciale pentru plastic, metal, sticlă şi hârtie. Însă majoritatea le aruncă tot alandala, la tomberoanele obişnuite. De lene, de comoditate. E adevărat că trebuie să merg cam 5 minute până la alea speciale, dar nu e mare lucru. Nu o fac zilnic, o fac o dată la o săptămână.


 12. 12
  Nora:

  Mai există şi categoria nesimţitului care aruncă gunoi menajer în astea pentru materiale reciclabile. Că aşa îi vine lui, când sunt mai aproape de casa lui.


 13. 13
  Seva Tudose:

  Și apropo,de acrituri…anul ăsta printre gogonele,morcov,conopidă am pus și pepenași…i-am plantat din semințe,pepene roșu…când s-au făcut cât un pumn, i-am pus la murat !

  De sărbătoarea curcanului”Thanksgiving Day” umblu la murături…


 14. 14
  Nora:

  🙂 Mi se pare uimitor cum se păstreză obiceiurile astea peste atâta timp şi distanţă. 😀
  Dar curcanul cum îl faci? 😀


 15. 15

  Ponta a fost în America şi s-a întâlnit cu vicele portarului şef de la Chevron.


 16. 16
  Seva Tudose:

  Nora,

  întâi îl speli bine,și pui legume marinat,un morcov,usturoi,ceapă,ardei gras în sos marinat,sare,piper,rozmarin și le bagi în pântecul curcanului…

  pui apa în tava mare și acoperi curcanul cu foaie de aluminiu,îl ungi cu ulei să nu se lipească. Bagi curcanul la cuptor ptr.2 ore,îl stropești din când în când.

  îi scoți toate legumele din pântece.îl ungi cu ulei de măsline și îl mai ții la cuptor dar descoperit încă 30 de minute să capete culoare aurie !

  garnituri:un fel de crutoane de pâine condimente stinse în supă,dar să nu le sclofocești,să fie doar pufoase.
  Cartofi dulci la cuptor,ori yams,fasole verde cu usturoi/cârnați,ceapă și migdale…murături asortate

  salată de fructe cranberry le fierbi ptr.1 minut de la clocotire,le scurgi,pui o portocală,un măr,un pumn de nuci,zahăr…

  salată verde asortată,placintă de dovleac,un soi de tartă mare românească,un teramtzu,fie cozonac ori cornulețe,cafea,liqeururi tari ori dulci,vin,bere…

  intotdeauna este într-o joi,și lumea stă acasă,joi,vineri,sâmbătă,duminică…singura sărbătoare de 4 zile legate…nu este așa nici de Crăciun ori Paște,asta-i sărbătoarea Americii !


 17. 17
  Seva Tudose:

  am intrat de 20 de ori pe bing,yahoo și nu îmi iese nimic despre vizita lui Victor Viorel Ponta în USA și nimic despre Chevron 🙄


 18. 18
  Seva Tudose:

  singurele noutăți legate de România/români !

  1- Românii au admis că au furat tablouri de Piccaso…șamd

  2- La Dublin s-a găsit o familie de rromi care aveau o fetiță blondă cu ochi albaștrii,răpită ptr. scopuri de prostituție viitoare. Caz similar cu fetița găsită în Grecia ce a fost”luata-cumpărată” de la o rromă-bulgăroaică.

  3-Și prințul George al Angliei oferă flori la botezul copiilor din Transilvania-România !


 19. 19

 20. 20

  Cam asta e manipularea securiştilor în legătură cu gazele de şist. Securişti care-i ţin acolo pe Băsescu, Ponta şi toţi cei ca ei de douăzeci şi trei de ani încoace.

  Da’ tu n-ai organul cu care să vezi astea.

  În articolul extras de tine sunt numai manipulări. Nu cred că cine a scris articolul nu ştie ce se întâmplă. Eu cred că e pus de securiştii lu Băsescu şi Ponta să te prostească pe tine. Iar tu, prostibil fiind, să devii trompetă răspânditoare.


 21. 21

  Auzi: „Cu cât apar mai mulți jucători în piață în regiunea noastră și cu cât găsim resurse mai diversificate, cu atât va fi competiție mai mare și vom avea prețuri mai mici, comparativ cu alternativa monopolului Gazprom. Cât va fi prețul în viitor? Nu știm, deoarece nu știm ce rezerve avem, ce cerere va fi în condiții de piață, cât de diversificată va fi oferta. Ştim sigur că prețul va fi peste nivelul artificial de scăzut și nesustenabil de azi, nivel ce oricum nu va putea fi păstrat; însă mai mic decât ar fi în condiţii de lipsă de concurenţă a furnizorilor.”

  Incredibil!


 22. 22
  Jaco Pastorul:

  Mai citeste odata pasajul, calm, de data asta, si poate vei pricepe ce vrea sa zica Ionita.


 23. 23
  Nora:

  Seva, mulțam pentru rețetă. Meniul ăla presupun că-ți ia o săptămână să-l faci. 😛


 24. 24

 25. 25

  Băi, nu intru într-o dispută cu tine deoarece eşti şi prost şi rău intenţionat.

  Scriu totuşi pentru cazul în care citeşte vre-unu la fel de prost ca tine, dar care n-are tabuuri şi care dacă îi explici acceptă argumentele.

  ”Cu cât apar mai mulți jucători în piață în regiunea noastră și cu cât găsim resurse mai diversificate, cu atât va fi competiție mai mare și vom avea prețuri mai mici, comparativ cu alternativa monopolului Gazprom.”

  1) Considerentele astea ar fi valabile într-o piaţă liberă. Dar acum, pe plan mondial, piaţa energetică (în toate componentele ei) nu e liberă. Mai mult, nicio piaţă nu mai e liberă. Chiar dacă sunt mai mulţi cei care o controlează, concurenţa lor se manifestă în orice altceva decât preţul. Preţul este stabilit de comun acord de către cei ce deţin monopolurile.
  2) Ca demonstraţie a afirmaţiei de la punctul precedent şi în plus ca dovadă a manipulării care se încearcă prin acest articol: În perioadele de vârf ale consumului de gaze şi anume de geruri năprasnice, România a atins un procent de cel mult 30% de gaz importat de la Gazprom. Adică nu Gazpromul deţine monopolul la noi şi nu Gazpromul face preţul. Noi avem gazele noastre şi totuşi ne costă la fel ca şi pe germanii care nu au gaze deloc şi le importă.

  Deci: nu există monopol pe piaţa românească şi cu toate astea preţurile sunt de monopol. Gazpromul este introdus aici pe post de sperietoare ceea ce demonstrează reaua intenţie a autorului.
  Dacă se vor exploata gazele de şist, pot să fie cantităţi uriaşe (şi sunt) ni le vom cumpăra exact la acelaşi preţ cu francezii care nici nu vor să audă de astfel de exploatări şi ca germanii care n-au deloc. În plus, redevenţele nici măcar nu s-au făcut publice, caz în care e evident că sunt nişte glume.

  Şi gata că nu mai am chef de dispute cu pereţii!


 26. 26
  Nora:

  Se cheamă cartel.
  Eu știu că nemții au gaze de șist.


 27. 27
  andreea:

  iar francezii normal că nici nu vor să audă de ele, din moment ce se scaldă în centrale nucleare.


 28. 28
  Nora:

  Nu se știe cât le vor mai avea, Andreea. Se tot discută despre un calendar al închiderii lor. Hollande s-a angajat să închidă 25 de reactoare până în 2015 2025. Cam jumate din ele dacă nu mă-nșel.

  Repet, nemții au, importă mai mult gaz decât noi și nu dau drumul exploatării lor.


 29. 29
  Nora:

  Ah, iar nemții ziceau și ei că le închid pe toate până în 2022.
  Sigur, nu mă aștept să se țină de cuvânt. Dar cam ăsta e trendul.
  Energie regenerabilă. Dacă am avea ceva în cap, în asta am investi. Și în cercetări privind domeniile astea.
  Nu-n exploatări rapid epuizabile cu riscuri enorme.


 30. 30
  Jaco Pastorul:

  Bai, voi nici nu stiti pe ce lume traiti, dar sunteti foarte vehementi si vocali, cu alte cuvinte va si semnalizati nestiinta. Pana in 31 dec. 2017 piata energetica europeana se va liberaliza, incepand cu 1 iulie 2013, 10% din energia consumată de populaţie provine de pe piaţa liberă, deci are un tarif mai mare decât cea de pe piaţa reglementată.

  Si nu, nu energiile regenerabile sunt viitorul, astea sunt basme pentru activisti ecologisti, pentru ca s-a constatat ca nu sunt chiar asa regenerabile, intr-o exploatare industriala au loc transformari ale planetei ireversibile (schimbarea curentilor de aer, racirea accelerata a scoartei pamantului etc).

  Probabil (nu se cunoaste precis, sau nu exista doar o singura solutie a viitorului) ca ponderea o va avea totusi energia atomica in conditiile in care tehnologiile devin mai sigure si se gaseste o solutie convenabila de a scapa de rezidurile radioactive, (si)de aceea se face experimentul CERN. Binenteles ca francezii si nemtii isi reduc centralele atomice, pentru ca ele sunt de generatie veche, implica o tehnologie neeficienta si periculoasa.

  Dar degeaba va spun eu toate astea, voi nu cititi nimic si nu va puneti intrebari. Voi doar stiti!


 31. 31
  Nora:

  Se pregătește în Franța deja legislația necesară perioadei de ”energy transition”. Tranziție de la o producție dominată de nucleare la una ”verde”. Paralel cu asta se caută implementarea de măsuri pentru scăderea consumului. Eficientizare. Căci, de pildă, în medie un consumator casnic german consumă cu 50 la sută mai puțin decât un consumator francez. La industrie, nu știu cum e. Probabil cei din presă care ripostează cu ”da, pe francezi îi doare în cur pentru că au nucleare” uită să precizeze și asta.
  Așa că, și Franța e departe de a fi relaxată în privința energiei.


 32. 32

 33. 33
  Jaco Pastorul:

  Ah, si mai e o chestie.
  Hidrocarburile trebuiesc consumate acum, cand toate tehnologiile din lume se pliaza pe astfel de combustibili, nu dupa 100 de ani cand nimeni nu va mai folosi gaze naturale sau petrol. Trebuiesc acum folosite si obtinute avantaje cat mai consistente din exploatarea lor. Asta trebuie negociat.


 34. 34
  Jaco Pastorul:

  Da, exact, va fi o perioada de tranzitie, dar nu catre o energie verde. Energia verde este parte a tranzitiei.


 35. 35
  Jaco Pastorul:

  Ce e, de ce râzi, am o pată pe cojoc?


 36. 36

 37. 37
  Jaco Pastorul:

  Cel puțin mai schimbă repertoriul, asta ai furat-o de la Cosa.


 38. 38
  Nora:

  El a furat-o de la mine. Deci, bâști!


 39. 39
  Jaco Pastorul:

  Ei, nu contează, n-o sa bâşti. Ce-o sa faci?


 40. 40
  andreea:

  mi-e teamă să nu urmeze mult mai cumplitul marş!


 41. 41
  Nora:

  Nu, Andreea. Pe ăla îl păstrez pentru când o să scrie că mă plătește Gazpromul.


 42. 42
  Nora:

  Ah, sau pentru când o să mă acuze că scriu eu texte în admin cu contul lui. Și cu titlul ”la revedere”.
  Omul are vaste posibilități.


 43. 43
  andreea:

  Nora, tu ştii cel mai bine cum îţi gestionezi reacţiile şi ce măsuri de protecţie adopţi. m-am convins că fiecare are oglinda lui subiectivă prin care vede tot ce se întîmplă. încerc să nu mă mai bag peste oglinda ta.

  Singurul lucru obiectiv e că s-au rărit destul de tare comentatorii.


 44. 44
  Nora:

  Nu știu dacă s-au rărit din vina mea. Dar nici nu exclud posibilitatea.
  Ce e cert e că nu voi fi niciodată zahăr și sirop. Că nu pot. Mă rog, nici nu știu dacă vreau.
  Cu gazele de șist, sorry, dar nu veniți cu nimic pertinent. Cum n-ați venit nici cu Roșia Montană.


 45. 45
  Nora:

  Cum am mai primit acuze de-astea, nu e prima oară, că sparii comentatorul blând, poate că ar fi onest să veniți voi, ăia speriați, să spuneți clar ”Noi nu mai comentăm aici din cauza ta”. Aș aprecia asta mai mult decât poezii cu oglinzi și reacții și aruncat așa, cu umbre lipsite de obiect.
  Atâta timp cât nu faceți o astfel de ieșire, nu prea am cum lua act de existența motivațiilor voastre.
  Deh, ce să vă fac! Se vede că nu sunteți protestatari! 😆 😆

  PS: Andreea, să fiu acuzată că am ”motivații ascunse” pentru care particip la un protest și că scriu texte în numele altora -- s-avem pardon, dar nu e deloc nici oglindă, nici subiectivitate. E jigodism în stare pură. Invenție sută la sută. Minciună deliberată, nu reacție emoțională. Și așa va rămâne. Nu-l mai spală nici apele cianurate din Valea Cornei deși rețin faptul că ție nu ți s-a părut mare lucru și ai fost de părere că e un răspuns previzibil într-o dezbatere încinsă. Dreptul tău. Și al meu să reacționez ca atare. (Abia aici avem de-a face cu oglinzi.)


 46. 46
  andreea:

  eu n-am zis că sînt speriaţi de tine. interpretezi aiurea. pot fi doar plictisiţi sau dezinteresaţi.

  pot fi subiectele astea de vină. iar eu am recunoscut că nu mai îmi vine să spun mare lucru, din cauza lui Cosa, nu a ta. iar aici, habar n-am ce ai putea face. restul, fiecare şi le ştie pe ale lui… or mai fi oamenii şi ocupaţi.


 47. 47

  Eu n-am zis „bâşti” niciodată!


 48. 48

  Iar dacă am zis-o, am zis-o primul!


 49. 49

  Preambul:
  Băi, Svetlană, du-te-n pula mea! Nota 2. Dacă mai rămâi la una nu ne mai vedem nici în toamnă în re.

  Eu aici exprim puncte de vedere în urma documentării. Tu citeşti pe sărite şi evident că nu înţelegi nimic.

  Pe de altă parte, aşa ca un sfat, încearcă să nu mai foloseşti epitete şi aroganţe în legătură cu substantivul „energie”. Ştiu că scrie peste tot ”energie regenerabilă”, „energie sub formă de … ” et c. Dar toate astea sunt nonsensuri. Energia este un parametru de stare. Deci nu are nici formă nici alte hălea.

  Ca şi ”realitatea virtuală” de altfel.


 50. 50
  andreea:

  deşi, dacă stau să mă gîndesc bine, cred că mi-e frică şi de tine, dar mai puţin. mi-e frică de răceala aia pe care o simt atunci cînd nu sînt de acord cu tine.


 51. 51

  Ete pula Mărioară!

  Nu-i mai vine să spună mare lucru din cauza mea!


 52. 52
  andreea:

  na, că s-a interpus.

  şi ce te miri?! e vreo surpriză?


 53. 53

  Adică ce le fac?! Ţi le şterg, le pun mustăţi, le scupii?!


 54. 54
  Nora:

  Andreea, ok, bine că ai venit cu clarificările alea.

  Cosa, ba ai zis. Și nu primul. Prima am zis eu, pe 11 iulie 2012:

  Da, metodă de precauţie. După ce mă conving că m-au părăsit de tot psihopaţii care stau cu dinţii în fustele mele (deocamdată tot dau târcoale), bâşti, bâşti, scot setarea asta. Deocamdată primul comentariu pus de un user nou intră în moderare. În plus, să fiu cinstită, nu pot să spun că apar una-două useri noi. Deci, nu prea văd motive de isterie. (da, da, ție mă adresam)

  Iar tu l-ai folosit nu mai demult de 25 septembrie a.c.:
  ”Cosa, ar fi bine ca noi doi sa ne intalnim.”
  ”Locul il vei stabili tu, ca sa nu-ti creez temeri. Sunt mai mult decat inofensiv , sa nu-ti fie teama.”

  Băi, pe lângă faptul că eşti perfid, mai eşti şi pueril.
  Penibil.
  Hai, bâşti!

  :mrgreen:

  Mie-mi place cum sună ”bâști”.


 55. 55
  Nora:

  Andreea, reacțiile mele în ce te privește sunt punctuale, temporare.
  Oricum, caut să înțeleg rațional ce-mi spuneți. Rațional, pricep. Dar e o înțelegere de la distanță, recunosc. Mi-e greu să mă pun în pielea voastră. Nu mă văd deloc, mă strânge. Poate e mai bine ca voi. Vă conservați mai bine. Și mai zdraveni la cap.


 56. 56
  Jaco Pastorul:

  Pleiboiu ala rasuflat folosea expresia pe pandoras.


 57. 57
  andreea:

  zdraveni la cap, pe naiba…


 58. 58

  Da, are dreptate fraieru, eu n-am zis că am fost primul aici.


 59. 59
  Nora:

  Care playboy? 🙄


 60. 60
  andreea:

  şi mie, pe Cosa ce ape mi-l spală, pentru că a zis că am copii handicapaţi? ăia pe care nu i-a văzut în viaţa lui. că eu pot fi proastă şi rea şi urîtă înţeleg, pentru că uneori chiar eu cred asta despre mine, deci nu e grav. dar ei, bieţii?
  ştiu, a fost la nervi şi aia…
  adevărul e că pe aici s-a jignit şi lovit la greu, de asta, mi-e lehamite uneori şi am aşa o senzaţie de deja-vu…

  asta e, blogul e ca viaţa. :mrgreen: relaţiile se consumă. interesul se macină. totul moare.

  (îh, ce filozoafă-s azi!)


 61. 61
  Nastasia:

  Nu moare, numa’ un pic se hodineşte.


 62. 62
  Jaco Pastorul:

  Preambul:
  A duce la indeplinire indemnul ala al tau e ca si cum ai incerca sa joci biliard cu o funie. Deci, a ne revedea in toamna, slabe sperante.
  Cu energia ai dreptate, ca de obicei. Atentie, comentatori, cand va referiti la energia termica va rog sa folositi urmatoarele notiuni:
  În functie de etapele de conversie si utilizare, energia poate fi:

  Energie primarã -- este energia brută, netransformată, conţinută de purtătorii naturali de energie (forţa apei, combustibili fosili, forţa vântului). Energia primară poate fi captată, transformată şi folosită de om prin intermediul unor instalaţii şi dispozitive.

  Energie secundarã definitã ca formã de energie obtinutã prin conversia energiei primare si care poate fi folositã într-o gama largã de aplicatii (energie electricã, mangalul, cãrbunele sortat de calitate superioarã, lemnul de foc tãiat si spart etc)

  Energie finalã reprezintã energia obtinutã prin conversia energiei secundare într-un motor, cazan, calculator, bec…

  Energia utilã se obtine prin conversia energiei finale si este energia efectiv înglobatã într-un produs sau exclusiv utilizatã pentru un serviciu.

  Energia se prezintă sub diferite forme denumite diferit în funcţie de:

  -sursa de unde provin (energia apei-hidraulică, energia vîntului-eoliană, energia pământului-geotermică, energia soarelui-solară);

  -modul de manifestare (energie mecanică, energie termică, energie luminoasă etc).

  1. Energia mecanică. Un corp are energie mecanică dacă este capabil să efectueze lucru mecanic datorită unor factori mecanici precum viteza (în cazul energiei cinetice) sau schimbarea poziţiei într-un câmp de forţe (în cazul energiei potenţiale)

  Energia mecanică este de două feluri: cinetică şi potenţială.

  Energia cinetică a unui corp aflat aflat în mişcare este acea energie datorată mişcării cu viteza v. Ea este egală cu lucrul necesar pentru a modifica (accelera) viteza corpului din repaus la viteza curentă v.

  Ec=mv2/2

  Energia potenţială a unui sistem este energia pe care sistemul o posedă datorită interacţiunilor ce depind numai de poziţia relativă a părţilor componente ale sistemului. Acest potenţial poate fi convertit în orice altă formă de energie, de exemplu în energie cinetică şi poate efectua lucru mecanic într-un proces. Unitatea de măsură a energiei potenţiale în SI este Joule (simbol J). Energia potenţială are formula Ep = m * g * h, unde m este masa corpului, g este constanta gravitaţională iar h este înălţimea faţă de nivelul de energie potenţială zero a acestuia.

  Energia mecanică a unui sistem fizic care trece dintr-o stare în alta prin procese pur mecanice se poate transforma din energie cinetică în energie potenţială şi invers cu respectarea legii conservării energiei.

  Em = Ec + Ep

  2.Energia termică (sau căldura) corespunde mişcării atomilor şi moleculelor din care sunt alcătuite corpurile şi poate fi transmisă altui sistem fizic pe baza diferenţei dintre temperatura sistemului care cedează energie şi temperatura sistemului care primeşte energie termică sub formă de căldură. Exemple: energia aburului, energia apei calde sau fierbinţi, energia gazelor calde, etc.

  Ca unitate de măsură pentru căldură se foloseşte şi caloria (1 cal =4,18 J)

  3.Energia chimică este energia datorită asocierii atomilor în molecule şi a diferitelor alte feluri de agregare ale materiei. Ea se poate defini pe baza lucrului forţelor electrice ca urmare a rearanjării sarcinilor electrice a electronilor şi protonilor în procesul formării legăturilor chimice. Dacă în timpul unei reacţii chimice energia sistemului scade, se transferă energie sistemelor înconjurătoare sub diferite forme, de obicei sub formă de căldură. Dacă în timpul unei reacţii chimice energia sistemului creşte, asta se obţine prin conversia altor forme de energie din sistemele înconjurătoare.

  4. Energia radiantă este energia care se propagă în spaţiu sub formă de radiaţii, transportată pe Pământ prin lumină sau prin alte unde electromagnetice (raze gama, reze X, radiaţii UV, microunde, unde radio) care se pot transforma în alte forme de energie.

  5. Energia nucleară se degajă prin reacţii de:

  -fuziune nucleară –unirea a două nuclee uşoare pentru a forma un nucleu mai greu şi eliberarea unei mari cantităţi de energie;

  -fisiune- scindarea nucleului atomic al elementelor grele în două nuclee mai mici sub acţiunea unor particule incidente.
  Energia solară provine din reacţii de fuziune nucleară, ea este deci de origine nucleară.

  6. Energia electrică este energia corespunzătoare mişcării ordonate a electronilor.


 63. 63

  Băi, ce glume ai în tine!
  Ăsta e dintr-un referat de clasa a opta sau din vreun manual şcolar?


 64. 64
  Jaco Pastorul:

  Nu e, bă, io l-am însăilat pe genunchi, aşa la repezeală.


 65. 65
  andreea:

  ai uitat prana -- cu chakrele ei, energiile malefice (vrăji, farmece, blesteme, deochiuri), energia sexuală şi energia orgonică.


 66. 66
  Jaco Pastorul:

  Alea nu intra in sfera mea de preocupari pentru ca eu sunt toujour zen.


 67. 67
  Nora:

  Joiana, pe Pandora’s, in 7 dec. 2011: Parcă nu mă ştii, iubite. 🙄 Da’ îmi şi luase cariera minţile, recunosc. Ghermănuţă mi-a părut un fel de corcitură între o câţă moţată şi Tolea Ciumac, între o capră pleşuvă şi Fernando de la Caransebeş. Are un potenţial enorm. Trebuie să recunoşti!

  Da’ acuma gata! Dacă tu ai revenit şi eşti întreg cum te ştiu, renunţ la toate!

  Auzişi, Ghermănuţă? Bâşti!

  Să dăm Joianei ce-i al ei!


 68. 68
  Nora:

  Andreea, doar tu poți decide ce și cum și dacă îl spală.
  Înțeleg perfect dacă nu poți trece peste.


 69. 69

  Ah, extraordinar! Nu poate trece! Ce ne facem noi acuma?!

  Pe de altă parte, când se ducea Joiana spre Pandora’s, eu mă-ntorceam deja!

  2011, eeehe, taică, îmi crescuseră şi floacele la pulă pe Pandora’s până în 2011!


 70. 70

  Băi, ce chestia dracu!
  Iote ce comentariu găsâi. Nu cumva-i pus de unu dintră voi?!

  „Sintem norocosi pentru ca Romania a fost reformata de catre domnul presedinte si un abuz de tioul Ceausescu nu mai e posibil. Avem si acordul de coabitare care il tine in friu pe Ponta. Opinia mea este ca aatia timp cit presedintele vegheaza lucrurile vor fi in regula. La Rosia Montana e un plan gresit de exploatare. Traian Basescu a avut o strategie mult mai buna si in interesul oamenilor. O sa de rezolve, avem garantul la cotroceni.”


 71. 71
  Nora:

  Cosa, hai, lasă-mă. Acum treci de la justificarea reacțiilor tale (am fost provocat, domnule!) la minimizarea lor.
  Totuși, dacă nu mă-nșală memoria, la ceva timp după înjurătura aia cu copii pe care i-ai adresat-o Andreei, ai zis ceva de genul că ai fost cam nedrept cu ea. Mă rog, n-a fost o cerere de scuze reală, dar un început. Ai cam recunoscut că ai dat cu bâta în baltă.


 72. 72
  Nastasia:

  E minunat că am scăpat de tipul ăla de abuz. Da’ de celelalte tipuri cine ne scapă?


 73. 73
  Nora:

  Nastasia, ăla e un comentariu pe care l-a luat de pe Vox, scris de o clonă a lui Victor L, un comentator în general pro-Băsescu. Cineva îl tot clonează și scoate comentarii de un pupincurism grețos.


 74. 74
  Nastasia:

  Aha. Îmi amintesc de Victor L.


 75. 75
  Jaco Pastorul:

  Andreea, io nu o să pot înţelege dacă nu poţi trece peste.
  Cum dracu să iei în serios un miţirflingăr dintr-ăsta ?!


 76. 76
  andreea:

  ce e aia miţirflingăr? 😀

  un fel de fîrlaifîs?


 77. 77

  Şi iată cum gura papagalului adevăr grăieşte, sau cel puţin ne dă un indiciu!

  Deci, ăştia doi – Svetlană şi Andreea – cum deja am spus-o, nu ne iau în serios. Pentru ei, noi suntem ca nişte oameni în toată firea care fac diguri şi castele din nisip şi cred că-s reale.
  Şi când mai intră în dispute cu noi, o fac din amuzament, să ne sâcâie şi să ne enerveze ca să aibă de cine râde în sinea lor.

  Ca dovadă este clasicul, de acum, caz Cristina Mihăilă. Eu m-am căznit două luni s-o fac pe proasta aia să pună botu şi să-mi deschidă cont, iar Andreea (punându-l pe Svetlană la înaintare) m-a deconspirat.
  Nici prin gând nu mi-a trecut să vă prostesc pe voi. Nici n-aveam cum. Temele abordate, atitudinea, expresiile, tot, tot m-ar fi deconspirat. De aia nici nu mi-am pus o poză nedetectabilă. Ştiam că Dora nu va căuta pentru că vorbeam cu ea pe mail de două luni în numele Cristinei Mihăilă şi era prostită deja.

  Dacă ei ar fi luat în serios toată treaba asta cu blogurile, ar fi tăcut. Dar pentru ei a fost încă un prilej de făcut mişto.

  Am aceeaşi senzaţie pe care o aveam în legătură cu ai bătrâni când eu mă ascundeam de tata sub pat la bunică-mea să nu mă bată şi-i spuneam să nu mă dea-n primire. Imediat cum intra tata în casă ea se prefăcea că nu ştie unde sunt, dar în acelaşi timp îi arăta cu mâna sub pat. Adică nu-şi prindea ea minţile cu mine. Cam aşa ceva!


 78. 78
  Nora:

  Neah. Să te lămuresc eu. Eu i-am scris Dorei.
  M-a scârbit jocul tău cu Mihăilă pentru că n-ai avut o minimă decență. Știi de la ce ți s-a tras cu mine? De când i-ai zis unuia că nu-i e rușine, că lucrează la tvr și zice nu știu ce. Adică ai făcut cam ce face moșul ăla de Teodorescu pe Vox când trâmbițează ip-urile comentatorilor.


 79. 79
  Jaco Pastorul:

  Aici greşeşti teribil. Andreea te ia în serios, tocmai de aia ţine minte toate prostiile pe care le debitezi.
  Pe mine, însă, recunosc că m-ai ginit. Io ţin minte numai chestiile hazlii, aia cu Cristina Mihăilă fiind una demnă de Caragiale. Şi nu fi nedrept, io ţi-am scris doar un mesaj subtil pe ruseşte, asta nu fiindcă m-a pus Andreea ci fiindcă ţi-am găsit poza pe net. De fapt, mă gândeam să te-agăţ.


 80. 80
  andreea:

  cică nu ne iau în serios.

  ia nu mai face pe victima, că-ţi şade ca un tutu roz pal pe fundul lui Celentano. 😆


 81. 81

  Cu mult înainte să-i scrii tu, pusese Svetlană comentariul în Bulgară. Mă rog, Svetlană la pus după ce i-a spus Andreea. Deci chiar dacă nu-i spuneai tu, aia tot s-ar fi prins.

  Iar ăla care lucra la TVR nu lucra la niciun TVR, nu i-am deconspirat nimic. Ai pus şi tu botu ca mulţi alţii.

  Ar fi trebuit să mă cunoşti. Şi oricum, cine erai tu să intervii, Raj badigardu blogului?!

  Ai greşit. Ai greşit şi prin faptul că mi-ai spus asta acum.

  Numai bine la toţi!


 82. 82
  Nora:

  Nu s-ar fi prins, crede-mă.
  Iar comentariile în bulgară tocmai de-aia au fost puse. Ca să te potolești. Dar te-a durut în cur și ai început să iei oamenii la rost că-s evrei, că put a evrei, că rahat.
  Nu cred că e prima oară când o spun. Nu m-am ferit deloc. Nici nu consider că ”te-am lucrat”.


 83. 83
  Jaco Pastorul:

  Băi, ăsta, io aveam intenţii serioase cu Cristina Mihăilă, dar nu s-au materializat din cauza ta, să ştii!
  Chiar mă apucasem să-nvăţ bulgăreşte.


 84. 84
  andreea:

  şi Danny avea…


 85. 85
  Nora:

  Emisiune pe tvr despre Roșia Montană.


 86. 86
  Nora:

  Ce jalnici. Andreea Paul se laudă cu redevența de 6 la sută și participația de 25 la sută, iar ăilalți cu garanția de mediu de 25 de milioane. 😆 😆


 87. 87
  Jasmine:

  mai uitam de-aiurea pe fb si am dat peste o bucaataa, gee, de-as avea putere asa as vrea sa arat fizic, doar ca m-as imbraca si machia in stilul meu

  ia uitati aici

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=200700056718303&set=pb.100003349308789.-2207520000.1382545700.&type=3&theater


 88. 88
  Nora:

  Aoleu, Jasmine, mă sparii la ceas de seară. 😆


 89. 89
  Jasmine:

  hai, mai, nora, scoate-i machiajul si pune-i alte haine, zi ca nu iti taie respiratia


 90. 90

 91. 91
  Nora:

  Hm, ba da, dar nu în sensul bun. 😆


 92. 92
  Jasmine:

  🙂 ti se pare ca e multa? adevarul ca e o diferenta majora fata de cum arat eu. tu preferi aspectul slabanog si fragil?


 93. 93
  Jasmine:

  nici macar ochii? 🙄


 94. 94
  Jasmine:

  pajiste pentru micul print in covasna 🙂


 95. 95
  andreea:

  măi, măi, ce cap al răutăţilor sînt eu, în mintea lui Cosa…


 96. 96
  Nora:

  Da. E multă. 😀
  Iar ochii ăia par total artificiali. Plus că nu mă interesează numai culoarea, ci și forma, cum se așază în ”peisaj” etc.


 97. 97
  Jasmine:

  am ajuns pe pagina de la club vault, ce reclame isi fac, ma simt complet depasita de vremuri..
  am suferit un fel de soc, ma simt complet si ireversibil o biata batranica
  https://www.facebook.com/ClubVAULT?directed_target_id=0


 98. 98
  andreea:

  eu nu văd nimic, Jasmine, acolo, n-am cont de facebook. rezist eroic. 🙂


 99. 99
  Nora:

  Jasmine, de fapt, nu pot zice că am un tipar. Se-ntâmplă să-mi placă și femei voluptuoase, ca Monica Belucci sau Scarlett Johansson.
  Dar dacă aș avea o baghetă magică și m-aș putea face pe mine cum vreau, m-aș face slăbănoagă, slăbănoagă. 😀 Cam cum e Keira Knightley care nu-i place Andreei. 😛


 100. 100
  Seva Tudose:

  Nora#23

  nici pe departe,seara prepar garniturile și a doua zi fac curcanul,ca la orele 12 încălzesc garniturile și scot curcanul fierbinte,după ce-au intrat musafirii ! La 1:00 fix toți musafirii să fie deja în casă…sunt rea de foame,și au scandal monstruos cu mine,dacă întârzie ! 😀

  Scuze d-abia intrai pe net și trebe să plec…


 101. 101
  andreea:

  nu, nu, mersi, pe astea le vedeam. celălalt link nu merge. ăla cu clubvault.


 102. 102
  Nora:

  Jasmine, mă complexași și pe mine cu Vaultul tău. Mai mult, nici măcar n-auzisem de el. 😆


 103. 103
  Nora:

  Ah, de acolo, n-am ce-ți pune. Decât că joia parcă e Girls Night și dau câte un shot de tequila. 😆


 104. 104
  Jasmine:

  e in centrul vechi, imediat pe colt dupa van gogh

  care link nu merge, andreea?

  auzi, nora, sterge pozele: 1- nu e ok, moral etc.. si 2- i-ai vazut colocatarul??!!


 105. 105
  Nora:

  Glumeam, Seva. 🙂 Dar oricum, mie sigur mi-ar lua o săptămână. 😆


 106. 106
  Nora:

  Le-am șters.
  L-am văzut, l-am văzut.
  Într-un comentariu zicea cineva că ea e cu frumusețea și el cu prestanța. Sau așa ceva. 😆


 107. 107

 108. 108
  Nora:

  Ha, ha! Playground-ul ăla îmi sări și mie-n ochi. 😆


 109. 109
  andreea:

  e prea rece tipa. mie imi plac mai dulci, mai şăgalnice. dar, mă rog, nu contează să-mi placă mie. 🙄


 110. 110
  Nora:

  Uf, mă simt minoritară. Iarăși! 😆
  De ce or pune ăștia numai musculoși cu vene umflate prin pozele astea așa-zis incitante nu știu.
  Că pentru mine, sunt un teribil turn off.


 111. 111
  Nora:

  Uf. Rece era și Marlene Dietrich. Dar răceala aia îmi plăcea.


 112. 112
  Nora:

  Sau Tilda Swinton! Mon Dieu! Bine, de ea recunosc, e cam ”freakish” și chiar puțini pot gusta genul ăla de frumusețe alien.


 113. 113
  Jasmine:

  acusika povesteste domnu maus cum i-a luat la intrebari pe micutii prezidenti in vizita ce toma’ o efectua

  scuze , trec de la una la alta, mie mi se pare ca problema de fond e aceeasi 😆

  am uitat cum e tilda, sa caut pe net


 114. 114

 115. 115
  Jasmine:

  😆 😆 😆 „ma deranjeaza foarte mult demagogia si populismul” 😆 😆


 116. 116
  val_one:

  îşi face mea culpa? 🙄

  aoleu, numai seppuku să nu-şi facă! 😛


 117. 117
  Jasmine:

  hm, gata, se pare ca nu isi face; unicul jordan al romaniei accepta si fluieraturile cand nu marcheaza cosurile tocmai pt ca e singurul ; mai avea putin si se autointitula salvatorul sau eroul romanilor de post-comunismul periculos care ne inconjoara pff


 118. 118
  Edle:

  J, de mult nu te-am mai vazut pe-aici! 🙂


 119. 119
  Nora:

  Ăştia chiar nu sunt sănătoşi.

  Creşterea cotei unice la 22% şi scăderea TVA cu două procente, aceasta a fost varianta propusă de premierul Victor Ponta în ultima şedinţă a USL pentru a aduce bani la buget anul viitor.

  Explicaţia: Un alt lider PSD a precizat că Ponta le-a vorbit liberalilor despre necesitatea găsirii unei „idei deştepte”, care să crească veniturile la buget, în acest sens prezentându-le varianta la care s-a gândit.

  Să creşti taxele e la ăştia „idee deşteaptă”. Câtă inteligenţă, ce viziune are Ponta. Splendid. Cum de nu s-a mai gândit nimeni la asta?


 120. 120
  Seva Tudose:

  Nora

  să plătești taxele unice(22%) indiferent de nivelul tău de trai,căștig/venit…este o crimă comunistă !

  cei săraci vor intra in comă financiară,plină de dezgust,delăsare de orice încredere în politica practicată de cei din guvern.
  Săracii vor ajunge de rușinea planetei…cadavre mișcătoare…

  cei ce au cât de cât un venit bunișor,așa zișii clasa de mijloc,cei ce sunt deasupra grumazului de sufocare,vor devenii săracii(fostei nomenclaturi)se vor deda fiecare la șmecherii care mai de care,ingenioase,vor închide uși,vor deschide uși,fiecare cum îl duce capul. Haosul este metoda de a ține în control,pe cei ce îi duc mintea cât de cât,pe placul peștilor mari/rechini !

  iar rechinii cei 22% le cad bine merci ca o răsfutută de binefacere,cred că nici Mitropolitul ori Papa de la Roma,nu le-ar fi îmbârligat mai mișto ! Cei ce au bogății,și sunt f.mulți care fac competiție cu…Șheic MustaPulah…ori regina Angliei 😆


 121. 121
  Nora:

  Seva, în România există cota unică de câţiva ani buni. Numai că până acum era 16%, iar acum i s-a năzărit lui Ponta să fie de 22% pentru că, ce să vezi, încasările de la buget nu sunt cele prognozate. Asta după ce au jurat pe toate cele înainte de alegeri că nu vor creşte taxele.


 122. 122
  Edle:

  Dupa mine, nimeni nu o poate egala: 🙂


 123. 123
  Dnu Raj:

  ra Nora 54 sarumana , ce semnifica comentu 54 ? Daia am mers io 1/4din noapte dela Ungaria, acas, ca sa ma nedumeriti ? Vorbele alea imi apartin, dar nu inteleg mare lucru. Am stat 3 zile la unguri, fara telefon ca lam uitat acasa. Grasa de nevastamea a facut ca trinu…


 124. 124

 125. 125
  Dnu Raj:

  Am mai zis si cu alta ocazie: ungurii is mai domni ca noi. Cunosc multi din sudul tarii care-si dau cu parerea despre unguri, fara a avea dea face cu ei. Cica au fost ei pin Ardeal si ungurii zic constant „nem tudom romano”. Ma intreb de ce mie nu mi-a zis niciun ungur asa, in afara de o babuta care chiar nu stia romaneste si sa rusinat amarnic din aceasta pricina. Nu iesise sarmana niciodata din satucu ei.


 126. 126
  Dnu Raj:

  Io tot sper sa-l ertati pe dnu Danii, dra Nora. Nu va urat niciun citostatic. Cat despre go-co, nu-l mai vreu din moment ce va urat Doamne fereste. Io chiar vreau din adancu inimii mele ca lumea sa fie sanatoasa. Cand iam dorit cuiva raul, mi-am rupt eu piciorul. Nu te poti juca cu divinitatea. Inca sper ca lui Cosa ii pare rau de ceea ce-a scris despre mama si fiica mea. Daca isi cere iertare si spune ca-i pare rau, il iert. Despre mine poate sa zica ce vrea, ca-s perfid, pueril si ce-o mai zice el. Asa-s io , cam prostut


 127. 127
  Dnu Raj:

  Deci : Cosa , da in vileag comentul acela in care am zis io ceva urat de mama ta. Fie el si aluziv… Daca nu, te nenorocesc, te voi cauta, te voi gasi. A nenoroci, inseamna a te scuipa. Pe mine daca ma boxeaza cineva, nu-i bai, dar daca ma scuipa, m-a nenorocit pe vecie…


 128. 128
  Dnu Raj:

  Ca sa postez si la scrierea lu 1Q, am mai zis parca dun machidon care si-a luat dacie noua pe timpu lu Ceausescu. Strangea sticle si borcane din fabrica, de la colegii care lasau sticlele de bere goale si borcanele de ghiveci in ulei sau tocana de legume. Mancare comunista la borcan, dra Val nu creca are idee. Ei bine, dupa ceva ani si-a cumparat masina noua. Intr-o zi dandu-se plecarea mai devreme dela uzina, nu apucase sa ia acasa un pai, un fier vechi, ceva acoalea. Sa precipitat si a luat o mana de pamant din stratul de flori de la marginea parcarii autobuzului, , a pus-o direct in buzunar si sa asezat linistit pun scaun in autobuz


 129. 129
  Dnu Raj:

  Dna Edle 122 sarumana si poseta. Ba da, o poate egala fimea


 130. 130
  Dnu Raj:

  na Andreea sarumana. E adevarat ca pt. bordura dela gard trebe aut. de construire ?


 131. 131
  Dnu Raj:

  Bai sa nu uit: daca unui ungur ii spui din suflet ca-ti recunosti partea ta de vina, daca in sptza ii zici ca unguru adevarat nu-i cel care a devalizat centru vechi inaintea meciului, daca recunosti ca si noi romanii avem cretinii nostri care ii tot dau cu ungurii in sus si-n jos, acestia se caca instantaneu pe ei si te au la inima. Pai ce, noi nu vrem Bassarabia ? Chiar ne apartine intrutotu ? Ce-a facut Armata Romana, nu a asasinat evrei ? An tonescu chiar a fost un copil bun ? Nu exista dictatori bun i sau dictatori rai…


 132. 132
  Edle:

  Ma trimisese maica-mea intr-o tabara la Covasna odata, nu mai stiu exact cati ani sa fi avut, cred ca vreo 14, 15. Si m-am gandit eu sa dau telefon acasa, ca mi se terminasera banii.

  M-am invartit eu ce m-am invartit prin oras, pana ce-am dat de o cabina telefonica. Intru, si, ce sa vezi? In loc de hardughia aia imensa cu fise statea atarnat acolo un telefon normal, de ala cu disc, de care avea toata lumea pe-acasa. N-am stat eu prea mult pe ganduri, am zis ca, iote, a dat norocul peste mine, am format repede numarul, am vorbit vreun sfert de ora si, tocmai cand ma pregateam sa ies fericita din cabina, apare unu, urland de la vreo zece metri dupa mine. In ungureste.

  Vreo cinci minute a bolborosit in fata mea, eu, cu ochii din ce in ce mai mari, ii tot spuneam -- pe romaneste -- ca nu inteleg o iota, el tot imi explica ceva, aratand nervos spre telefon. M-am prins pana la urma ca nu aveam voie sa-l folosesc (era si greu 😀 ) si il tot intrebam pe nene (cand mai facea pauze de respiratie) cat ma costa convorbirea. El tot se stramba si gesticula, eu tot ii intindeam banii si nu intelegeam nimic.

  Pana la urma, cand a vazut ca nu ajunge nicaieri cu mine, s-a lasat pagubas. Iar eu n-am inteles niciodata ce dracu’ cauta telefonul ala in cabina sau cate injuraturi mi-a tras domnul cu pricina. 🙂


 133. 133
  Edle:

  Raj, te cred. 🙂


 134. 134
  val_one:

  Edle, nenea ăla o fi fost de la întreţinerea liniilor telefonice şi lăsase în cabină telefonul de serviciu. 😆


 135. 135
  andreea:

  neeee, dacă vreţi ochi din ăştia transparenţi, iaca:


  nu ştiu, Raj, cum e pentru bordura gardului. pentru gard, trebuie.


 136. 136
  Edle:

  Da, se prea poate, Val. Da’ sper ca nu lui i-a venit, dupa aia, nota de plata pentru convorbirea cu Iasul. 🙂


 137. 137
  Edle:

  Va pun o poza cu o tipa pe care o consider eu foarte misto. Adica, m-as cam indragosti de ea, daca as fi barbat. 🙂 O caut acum.


 138. 138
  val_one:

  Edle, nu mă ispiti, că poze de-alea şi eu ştiu unde să caut. 😉


 139. 139
  geilo si cu lita:

  Fetelor, eu m-am referit strict fizic, foarte aproape de felul ala, dar alt stil, adica al meu, nu as putea sa il definesc, poate sa imprumut si eu un termen de la cei cu care interactionez mai des si care ma incadreaza la categoria „ciudat” : ))


 140. 140
  Edle:

  Nu-s chiar „reprezentative”, da’ mi-a fost lene sa mai caut. Oricum, arata superb in realitate.


 141. 141
  geilo si cu lita:

  mda, corpul e frumos, parca imi place mai mult ornella


 142. 142
  Edle:

  Val, e o prietena. 🙂


 143. 143
  Nora:

  Raj, nu-i motiv de panică. N-are nicio legătură cu tine, e un comentariu al lui Cosa care preia un comentariu de-al tău. Dar nu pentru bucata ce-ți aparține ție l-am pus, ci pentru a arăta că a folosit el, Cosa, cuvântul ”bâști”. Deci, relax!


 144. 144
  geilo si cu lita:

  eu prima oara am citit pe fb cuvantul asta „bâști”. dar jaco nu a raspuns cine mai folosea pe pandoras


 145. 145
  Nora:

  J, eu îl știu de când eram mică. La noi, se folosea des.


 146. 146
  geilo si cu lita:

  si eu il stiam dar nu l-am prea auzit, in zonele pe unde mergeam nu prea, mai mult „zât”


 147. 147
  Edle:

  Si acum le sterg, ca le-ati vazut.


 148. 148
  andreea:

  Jasmine, cu cine eşti? că nu pricep… 🙂


 149. 149
  Nora:

  Nici eu. 😀 Geilo pricep, dar Lita?


 150. 150
  geilo si cu lita:

  cu lolita :p


 151. 151
  Nora:

  J, eu cred că te-ai modernizat de aseară până acum și acum vrei să ne complexezi pe noi. 😛 Că nu pricepem referirile la cultura pop. 😀


 152. 152
  Nora:

  Aaaaa! De mi-ar fi trecut prin cap!


 153. 153
  geilo si cu lita:

  french pop 😀


 154. 154
  Edle:

  Eu am citit Culita. 🙂


 155. 155
  geilo si cu lita:

  cu radacini cosmopolite


 156. 156

 157. 157
  andreea:

  Culiță Tărîță…


 158. 158

 159. 159
  andreea:

  uiuiu!!!


 160. 160

 161. 161
  Nora:

  Mda, fete frumoase, fete frumoase, dar cred că-ntr-o viață viitoare mi-ar plăcea să fiu Bjork. 😀


 162. 162
  andreea:

  atunci, te vei îmbrăca aşa: 😀


 163. 163
  Nora:

  Nu m-ar deranja.
  Sau așa:


 164. 164
  Nora:

  Sau chiar:


  Superbă chestia aia de pe cap!


 165. 165
  geilo si cu lita:

  ursuletul pare mai bland decat dumneeaei 🙂


 166. 166
  geilo si cu lita:

  seamana cu roata de la viena


 167. 167
  Nora:

  Seamănă cu ce vrea ea să semene. 😀


 168. 168
  andreea:

  în poza cu ursul, cred că ţipă la ăia cu gazele de şist. 🙄


 169. 169
  geilo si cu lita:

  cu roata vietii 🙂


 170. 170
  Nora:

  Bre, ia, nu mai râdeți de ea.
  A fost și e enorm, enorm de creativă. Genul de femeie care strică ordinea din jur. Căreia nici nu ți-ar trece prin cap să-i duci trandafiri. Genul care nu înțelege elementul de dezordine doar prin exhibarea sexualității, ca alde Gaga sau Madonna.
  Altele sunt da, frumoase, cu ochii lor clipocitori și buze pline. Dar așa de plicticoase…


 171. 171
  geilo si cu lita:

  ei, eu radeam asa.. afectuos si iubitor. roata din viena este unul din locurile mele preferate, emotional si afectiv 🙂

  adica pentru mine roata reprezinta tunelul misterelor sau castelul cu povesti


 172. 172
  Nastasia:

  Că veni vorba de buze pline, am şi eu neşte nedumeriri. Umflarea asta peste măsură a buzelor. Cărei nevoi răspunde? Văd tot felul de poze cu gagici înainte şi după hipertrofierea aia şi mi se pare că după arată toate la fel, boturile alea imense şi greţoase le iau orice brumă de personalitate. Care-i treaba cu ele? Ce mesaj trebuie să transmită? Ia lămuriţi baba. Mă gândesc eu la ceva, da’ oi fi depăşită la capitolul senzualitate.


 173. 173
  andreea:

  mesajul e aşa: cu cît buzele sînt mai îndepărtate de corp (şi de creier, implicit), cu atît mai mult vor fi dispuse la incursiuni prin locuri în care nici cu gîndul nu gîndeşti. ei, dispoziţia asta către călătorii inedite probabil că e incitantă pentru unii sau alţii.


 174. 174
  Edle:

  😆 Ce-i drept, arata oribil. Na, daca vor sa fie toate angeline…

  Eu mi-am luat odata un gloss cu acid hialuronic. Aveam mereu senzatia ca ma inteapa buzele. 😀


 175. 175
  Nora:

  Nastasia, am aceleași nedumeriri. Inițial, am crezut că așa plac mai mult bărbaților. Că așa le vor ei, mutilate. Dar ăștia din jurul meu zic toți că nu. Că-s oribile. Că blabla.
  Altfel, da, o gură plină e privită ca o caracteristică de bifat în arsenalul feminității. Ca sânii mari, șoldurile etc.

  Jaco, tu chiar nu te poți abține? Eu închid ochii la inepțiile tale, închide-i și tu pe ai tăi la ale mele. Lasă-mă așa proastă și needucată muzical.


 176. 176
  Nora:

  Și mai ales, nu pricep când o fac femei ca Nicole Kidman. O femeie matură, cu un farmec și o finețe proprii.
  Acum parcă i s-au mai micșorat (am văzut-o recent în Stoker), dar a avut o perioadă groaznică.


 177. 177
  Nora:

  După umflare:

  Înainte de umflare:

  În Stoker:


 178. 178
  Edle:

  Nora, eu nu vad nimic din ce postezi tu. Oare de ce? 🙄


 179. 179
  Edle:

  Am vazut doar poza Andreei.


 180. 180
  Nora:

  Nu vezi pozele? Sau nimic-nimic? 🙄


 181. 181
  geilo si cu lita:

  iu, da, e naspa, nu i se potriveste deloc perechea aia de buze umflate, trebuia sa schimbe totul;era mutilata


 182. 182
  Nastasia:

  Da, înainte de umflare, gurile au personalitatea, expresivitatea lor. După, toate-s la fel, ca nişte accesorii de carnaval fabricate în serie şi lipite de feţe. Ca orice chestie hipertrofiată, mie-mi seamănă a boală. Tumefiere.


 183. 183
  Edle:

  Vad doar „dupa umflare:”, „inainte de umflare:” 😀


 184. 184
  Nora:

  Da. Și parcă sunt și răsfrânte ciudat.
  Dacă m-aude cineva, crede că-s vreo zână. Nu sunt, nu sunt, și nici gura mea nu-mi place. 😀


 185. 185
  andreea:

  cred că astea cu buze subţiri sînt percepute ca fiind mai ale naibii. cam ca mine, aşa… 🙄


 186. 186
  geilo si cu lita:

  eu am revazut intr-o fractiune de secunda Trenul groazei, sau poate si mai potrivit carnavalul groazei


 187. 187

 188. 188
  Edle:

  Aaaaaaaa!


 189. 189
  Nora:

  Andreea, da, așa zice folclorul. Ce chestie, acum îmi dau seama că-n grupul meu de prietene, cam toate le au subțiri.
  Asta e ca aia cu oamenii cu fruntea lată priviți ca inteligenți.


 190. 190
  Nora:

  Da, Nastasia. Ca și fețele alea blindate de botox. Nu mai au nicio expresivitate, sunt imobile.
  Și nu e c-aș fi o nazistă a ”naturalului”, îmi plac fardurile și tot felul de drăcii cosmetice, le consider chiar necesare de la o vârstă încolo, dar nu mi-aș injecta, tăia, umfla nimic. Sper să mă țină. Am o groază de defecte, dar le-am acceptat. Cine știe dacă m-aș ”împrieteni” cu o nouă față a mea?


 191. 191
  andreea:

  iete:

  cum mi-ar sta cu ele umflate? 😀


 192. 192
  Nora:

  Nu te văd. 😀 Mai bine rămâi așa scorpie. 😛


 193. 193
  geilo si cu lita:

  mai trebuie sa umfli putin mai mult buza superioara, sa depaseasca linia buzei de jos 🙂

  fetelor, ia uitati aici retete, mi s-a facut o poofta, of, doamne

  http://www.guideparismode.fr/recettes.php


 194. 194

 195. 195
  Edle:

  Gata, plec in vacanta. Singura. M-am saturat de astia. 🙂


 196. 196
  val_one:

  da` ce ţi-au mai făcut? 🙄

  te-au depăşit numeric, nu-i aşa? 🙂


 197. 197
  val_one:

  şi dacă ei nu s-au săturat de tine şi nu te lasă să pleci? 🙄


 198. 198
  Nora:

  Edle, eu te susțin. 😀


 199. 199
  Seva Tudose:

  Edle,

  unde te duci,la Herculane unde-s domnii fără doamne 😀


 200. 200
  Vio:

  Aoleu,Edle,ia-ma si pe mine!!!! 🙂


 201. 201
  Edle:

  Ma lasa, Val, ma lasa. Ca n-au incotro. 😀


 202. 202
  val_one:

  în cazul ăsta, te susţin şi eu, Edle. 🙂


 203. 203
  Edle:

  Seva, ma duc sa ma mai bucur un pic de soare.

  Vio, hai! 🙂


 204. 204
  Seva Tudose:

  Edle

  azi noapte a fost prima, când s-a ajuns la temperatura înghețului 32% F deja mă îngrozesc de iarna ce va veni.
  La Dana mea în Florida sunt 80% F

  poate mă reped la ea în vacanța de iarnă a studenților,dar este d-abia o săptămână…și atunci și acolo va fi răcoare ca un început de primăvară 😥

  deja duc dorul verii 😥


 205. 205
  val_one:

  Seva, noi avem nevoie de ajutor cînd vine vorba de grade F. 🙂

  http://walking.about.com/library/cal/uctemp.htm


 206. 206
  Seva Tudose:

  Val#194

  ce păcat,mai toate cântecele lui Hindi au defecte de înregistrare,acustică nu știu,cu întreruperi și ce mult îmi place de ea !


 207. 207
  Seva Tudose:

  😀

  Val,

  32 °F aprox. 0 °C
  40 °F aprox. 5 °C
  50 °F aprox. 10 °C
  60 °F aprox. 15 °C
  70 °F aprox. 22 °C
  80 °F aprox. 28 °C
  90 °F aprox. 33 °C
  100 °F aprox. 38 °C
  110 °F aprox. 44 °C
  120 °F aprox. 49 °C Arizona,New Mexico,Florida în toiul verii 😆


 208. 208
  Dnu Raj:

  Poate sa-mi zica si mie cineva unde locuieste Cosa? sa nu va fie teama, nu vreau sa va implic prea mult. Doar un scuipat intre ochi, altceva nu va pati.


 209. 209
  Dnu Raj:

  Aproximativ un cacat dna Seva sarumana scuzati expresia…


 210. 210
  val_one:

  nu ştim, Domnu Raj, dar şi dacă am şti n-am spune nimănui. n-avem asemenea obiceiuri. 🙂


 211. 211
  Edle:

  Pentru Florida e cam mult 49, Seva, chiar si in mijlocul verii. Da’ vreo 80 °F vreau si eu. 🙂


 212. 212
  Nastasia:

  De unde şi până unde scuipat, Dnu Raj? Parcă domnia ta era specializată în altfel de materiale.


 213. 213
  Nora:

  Raj, nici măcar să nu-ţi treacă prin cap să mai vii cu astfel de cereri. Vreodată. În viaţa ta.


 214. 214
  Nora:

  Fază deprimantă pe care mi-o povesti soră-mea azi. M-a dat peste cap. Parcă v-am mai spus că anul trecut a descoperit că doi elevi de-a XII-a le ţineau prelegeri naziste unora mici.
  Acum, şi-a găsit un elev la clasa a şasea desenând o zvastică la ora ei. L-a întrebat dacă ştie ce simbolizează. Era oricum cam evident că ştie din moment ce scrisese lângă ea ceva de genul „rasă superioară, restul să moară”. A zis că da, că ştie, că evreii sunt nişte nenorociţi, care trebuie ori să moară, ori să fie sclavi celorlalţi.

  Copilul vine dintr-o familie destrămată. Mama, care nu a venit la nicio şedinţă şi a dat pe la şcoală ca să întrebe doar de actele necesare pentru bursa socială, îi creşte singură. Sunt doi, mai e şi o soră. Soră care e foarte cuminte, studioasă, chiar talentată pare-se, dar care-n clasele primare venea cu arsuri de ţigară pe ea şi tunsă. Tunsă ca formă de pedeapsă. Era clar că e ciopârţită intenţionat. Atunci, învăţătoarea a alertat Protecţia Copilului, ăia au făcut o anchetă, cel mai probabil s-a finalizat cu un avertisment sau ceva de genul ăsta. Fetiţa o are acum pe soră-mea dirigintă. Când discuta cu ea şi tocmai o lăuda pentru un desen, a dat s-o mângâie pe cap. Fetiţa a tresărit şi s-a retras speriată.

  Ironia e că tatăl lor e, zice-se, arab.

  Cu ăia mari, anul trecut soră-mea şi încă o profesoară au ridicat problema în consiliul profesoral. Le-au zis colegilor că trebuie să ia măsuri, că nu e normal să se facă în şcoală prozelitism, de orice natură ar fi el. Dureros e că restul profesorilor n-au crezut că e mare lucru. Elevii erau buni la învăţătură şi nu au părut prea mişcaţi de nazism. Deşi unul dintre ei nu s-a sfiit să-şi apere opiniile în faţa profesoarei de română şi să-i spună că s-a demonstrat ştiinţific faptul că femeile sunt proaste.

  Tristeţea soră-mii fusese reactivată de un eveniment minor. Că de-asta mă şi sună şi-mi povesti toată tărăşenia. Colega de bancă a fetiţei nu mai voia să stea cu ea, ci să se mute cu alta. Iar soră-mea nu ştia ce să facă pentru a-i asigura, măcar la şcoală, un climat prietenos.


 215. 215
  val_one:

  da, trist. şi deprimant, cînd vezi că pentru astfel de copii nu poţi face mai nimic.


 216. 216
  Nora:

  E cumplit. Iar perspectiva arată şi mai sinistru cu profesori cărora discursul nazist şi misogin nu le provoacă mari răscoliri.


 217. 217
  Seva Tudose:

  Nora#214

  că o mamă se interesează doar de bursa socială,că ii crește singură,nu-i de condamnat. Tatăl,zice-se fiind arab,eu nu cred că ar dormi liniștit despre BĂIEȚI,știind că ei apreciază doar partea masculină demnă de luat în considerație…fetele sunt ptr.tranzit.

  tații plecați în țările lor,eventual căsătoriți cu arăboaice,dacă are o fată cu o româncă…plătește bani și scapă ! Dar pe băiat îl apară în numele lui Allah,atunci când îl știe !

  Deci un arab nu ar lăsa băiatul lui să devină un NAZIST,să aibe clar-viziuni hitleriste(să deseneze zvastica) ei știind că Hitler….a dorit moartea a milioanelor de țigani,orice căsătorie/alianță/raport sexual din rasa albă cu cea neagră,așa cum este lumea arabă !

  Pe arabi îi unește religia,nu culoarea pielii,și Naziștii sunt contra culorii pielii,a rasei 😥

  Vezi anualul/ritualul de la Mecca !

  Uzbechistan,Georgia,Tajikistan,Turcia,Kurdistan,Iran,Irak…șamd


 218. 218
  val_one:

  în sistemul de învăţămînt persistă o anume stare de indolenţă şi indiferenţă catastrofală pentru viitorul copiilor. poate nu catastrofală, n-am idee, totuşi, cît de extinsă este această indolenţă în sistem (profesori, inspectori, minister) dar îngrijorătoare este, în orice caz.

  sora ta merită felicitări. 🙂


 219. 219
  Seva Tudose:

  Nora#216

  „ptr. că discursul naxist” nu a fost inclus în curriculum,în articolele ministerului învățământului,a regulilor,abaterilor care vor duce la suspendări fie exmatriculări pe perioadă limitată ori definitivă din școlile publice, ptr.naxism…șamd !


 220. 220
  Nora:

  Seva, povestea e mai complicată. Din câte a aflat soră-mea, arabul stă tot în România, dar nu se implică mai deloc în viaţa copiilor. Copiii par s-o urască pe mamă, cel puţin băiatul care i-a spus dirigintei lui că „tata are firmă şi bani, dar din cauză că nu vrea mama, nu ne dă nimic”. Sau aşa ceva.
  Diriginta băiatului i-a spus că e un non-sens să fie nazist, că nu-şi dă seama că el e jumătate arab şi că e ca şi cum şi-ar urî o parte din el? L-a cam pus pe gânduri.
  Nu se ştie de unde i-au intrat în cap ideile „naziste”.

  Val_one: culmea e că soră-mea, după atâtea episoade urâte, tot susţine că îi place meseria asta şi că satisfacţia pe care o ai când, cu mijloace minime şi cu atâtea forţe contrare, reuşeşti să trezeşti ceva în copil e sublimă. 🙂 Şi că e de neegalat senzaţia. 🙂


 221. 221
  Nora:

  Ah, şi n-o condamnă nimeni pe mamă că-i creşte singură. Ci că fetiţa venea cu semne de mutilare, iar băiatul a dat de înţeles că rămân adesea singuri noaptea acasă. 🙁


 222. 222
  Nora:

  E prima dată când soră-mea ia la dirigenţie clasă aşa mică. Până acum a avut numai de liceu. Problemele sunt mai multe sau, cel puţin, mai vizibile la clasele mici.

  Mai sunt şi părţi amuzante. Părinţi care o sună că sunt temele la mate prea grele, că ei ştiu să le rezolve, dar nu ştiu s-o facă după metodologia actuală etc. :mrgreen: Un mic scandal cu o fetiţă care i-a spus colegului de bancă „puţi”, iar ăla i-a strigat „eşti o curvă!”. Discuţii cu copilul, întrebare „de ce i-ai spus aşa colegei? Ştii ce înseamnă asta?”, răspunsul „da, înseamnă că are curul mare”, discuţii cu părinţii părţilor implicate, mă rog, chestii de care nu s-a lovit până acum. La clasele mari, erau alt gen de conflicte. 😛


 223. 223
  val_one:

  iubeşte cu adevărat copiii, Nora. 🙂 şi cred că asta este prima condiţie pentru a fi un bun dascăl, înainte de aptitudinile pedagogice. din păcate, prea mulţi învăţători şi profesori nu numai că n-au asemenea aptitudini, dar nici nu iubesc sincer copiii.


 224. 224
  andreea:

  ce părinţi nebuni la cap…


 225. 225
  Nora:

  Claudiu Crăciun citat ca făptuitor. Ultraj.
  Alexandru Alexe citat ca făptuitor. Distrugere.
  Vlad Ioachimescu citat ca martor.

  Toți trei în cazul Barbu. (asta după ce au zis că au identificat vinovatul de spargerea lunetei, dar nu i-au făcut public numele)

  În Brașov dosare penale pentru ocuparea drumurilor publice.
  Începe represiunea.

  PS: pentru cine se întreabă ce e cu cei trei și de ce sunt ei importanți. Sunt cele trei portavoci principale din Piața Universității. Nu lideri, portavoci.
  Să mai spun că niciunul nu are profil de violent?


 226. 226
  Nora:

  http://www.theguardian.com/environment/2013/oct/02/dangerous-radioactivity-fracking-waste-pennsylvania

  Rețineți: Shale gas production is exempt from the Clean Water Act and the industry has pledged to self-monitor its waste production to avoid regulatory oversight.
  Mda, în cea mai mare democrație a lumii.


 227. 227
  Nora:

  Poate remarcați și asta: In July, a treatment company in New York state pleaded guilty to falsifying more than 3,000 water tests.


 228. 228
  val_one:

  And besides isn’t natural gas a whole heck of a lot better than coal? I mean what are we really complaining about here? If we want to reduce carbon emissions, we need lower carbon forms of energy. Here it is!
  Solar? Wind? You can’t get baseline power with that. And nuclear is expensive and decades away! Natural gas is the best hope we have of reducing carbon emissions now.

  http://dailycurrant.com/2013/02/25/al-gore-invests-fracking-company/


 229. 229
  Seva Tudose:

  Nora#226/227

  Val#228

  eu înțeleg că sunteți enviromentaliste 😀 dar nu vă faceți probleme cu Pennsylvania. Că doar fracking s-a produs și-n România de pe timpul lui Ceaușescu,dar nu știam noi,din lipsă la informații ce nu țineau de nasul proștilor,fie ei 22 de milioane de români 😥

  iar stronțiu am luat/au luat din belșug românii ptr. două generații atunci cu Cernobâl…toată planeta ne plângea de milă…viața a mers mai departe…

  iar The Guardian Environment Network,din ce să își cîștige existenta 🙄 Că doar Shale nu a venit în România să bulverseze deșeuri,SUA este o țară vaaaastă !

  Cea cu debarasarea deșeurilor din Constanța,au fost de acord Băsescu,Ponta…

  Iar măsluirea testelor se procedează și s-au văzut și la alții,Japonia,Germania,Anglia,Australia…deh,politicaa !


 230. 230

 231. 231
  Seva Tudose:

  Nora,

  gură aurită ai avut cu titlul ăsta: Toți o apă și un pământ 😀

  iacă-tă și alții,făcuți de aceiași mamă 😆

  „Cum a fost„furat” avizul geologic…” de amplasament a iazului de depozitare a deșeurilor…a proiectului de exploatare al RMGC…” !

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cum-a-fost-furat-avizul-geologic-pentru-rosia-montana-fotogalerie-99568.html


 232. 232
  Jasmine:

  daria, cu cine vorbesti?


 233. 233
  Nora:

  Val_one, da, foarte trist modul în care Al Gore a schimbat taberele.
  Ce să zic?!


 234. 234
  morringain:

  Ba se poate foarte bine sa fie arab si nazist, Haj Amin, mare muftiu al Ierusalimului si unchi al lui Yasser Arafat, ce-o fi fost? 😀 Hitler era un om politic si folosea propaganda din plin, dar asta nu insemna ca nu se alia cand ii era convenabil cu japonezi, arabi, tatari, samd.

  Cat despre svastica, si eu aveam una desenata pe banca, spre exasperarea profului meu de geografie. Care era evreu. Si in afara de faptul ca n-am ajuns „cineva” din cauza ca nu reusesc sa ma fac placuta nici daca ma chinui foarte tare n-am omorat, inca, pe nimeni 😀 Sunt varste la care exagerarile astea sunt normale si nu cred ca trebuie bagate prea tare in seama.


 235. 235
  morringain:

  In ce priveste reciclarea, cred ca am avut un comentariu pe undeva identic cu ce scrie Nora in postare. La noi foarte convenabil recicleaza inclusiv mancarea veche. Fac biogaz. Mi se reduce cumva taxa de consiliu? nu, normal, dimpotriva. In plus, trebuie sa stau pana la doua saptamani cu gunoiul in saci sau cutii in curte, n-am pubele pentru nu pot cara asa ceva prin casa pe mocheta, asta in conditiile in care Anglia e cam stapanita de soboi (sunt cam ca zombileii din Walking Dead, ca sa va faceti o idee). Si atunci sa nu ma revolt si sa-i bag undeva cu reciclarea lor? Ii bag. Ma rog, pana nu ma voi trezi cu vreo amenda cum au obiceiul 🙄


 236. 236
  Seva Tudose:

  dacă de mult era un Zorba Grecul…cu timpul s-a schimbat
  dracului… 😀

  Zorbărița a lu’Grecu’ 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=U5UHp5cH7EY


 237. 237
  Seva Tudose:

  și să nu spună cineva că irakienii dracului decât se roagă lui Allah,mai se și distrează…deși nu-mi imaginez ”mixed party”

  aici gineri-mie dansează cu bărbați…și fiica-mea cu femei !

  http://www.youtube.com/watch?v=6s8XPr5lAVw


 238. 238
  Seva Tudose:

  dar trebuie să remarcați cum codanele/concubinele precum surorile dansează ptr.cei doi nababi (din stânga)

  pe muzicanți să nu îi puneți la socoteală,că dacă sunt văzuți că își scaldă ochii la fete,li se scot ochii 😀

  dansul este în particular…

  http://www.youtube.com/watch?v=XoupRN2EH74


 239. 239
  Jasmine:

  mie mi se pare ca singurii care se distreaza sunt nababii


 240. 240
  Nora:

  Morringain, ei, tu nu cred că îţi însoţiseai zvastica şi cu îndemnuri la exterminări. Cred că, din contră, adulţii trebuie să fie atenţi la astfel de manifestări. Nu e ok ca un elev -- unul din ăia de-a XII-a -- să-i spună profesoarei că e mai proastă pentru că e femeie. Misogini din fragedă pruncie într-o ţară care se situează pe locul 70 (conform datelor Forumului economic mondial) în ceea ce priveşte egalitatea între sexe. Amândoi ăia de-a XII-a (deşi nu aveau situaţia familială a puştiului de-a şasea) erau izolaţi, fără viaţă socială, neintegraţi în colectiv.

  Nu prea am priceput faza cu reciclarea. Stai două săptămâni cu mâncarea veche în curte? Ce-s ăia „soboi”?
  Ce m-aş bucura să se recicleze şi la noi mâncarea veche. Chiar nu-mi pasă că cineva face o avere din asta. Reciclarea -- dincolo de cei care fac o investiţie în asta şi bine că o fac şi e şi normal să câştige că doar sunt firme, nu misiuni caritabile -- e un bine făcut nouă tuturor.
  Dar da, probabil oamenii ar fi mai motivaţi de o mică stimulare financiară. Asta măcar în primă fază până sunt „dresaţi”. Bine, e cam greu de implementat la noi, cu atâtea blocuri şi pubele comune, e dificil să ştii cine şi cât duce la containerele speciale.


 241. 241
  Morringain:

  Soboi=sobolani 😀


 242. 242
  Morringain:

  Si stau doua saptamani cu tot gunoiul in curte. Intr-o curte mica unde am 5 cutii diferite (hartie, sticla, plastic, mancare veche si restul ce nu poate fi reciclat). Arata ca dracu.

  Dupa mine ar trebui facuta colectarea mai des. Si terminat cu reciclare de tipul: plasticul asta e bun, astalalt nu e bun, de trebuie la fiecare maruntis sa controlezi daca se poate recicla sau nu.


 243. 243
  val_one:

  Morringain, ia-ţi o curte mai mare. 🙂

  glumesc, tu mai ai grădina aia, nu? poţi construi, din lemn, într-un colţ, un mic ţărculeţ de cel mult un metru pătrat şi înalt de vreo jumătate de metru, cu spaţii mici între şipci. poţi căra şi depozita acolo tot gunoiul bio, îl laşi să putrezească natural şi îl împrăştii apoi prin grădină. este un bun îngrăşămît natural.

  aşa ceva am văzut eu pe la nemţi, la cei care au curte şi grădină, evident. 🙂


 244. 244
  Nora:

  Morringain, la noi containerele pentru plastic, hârtie, sticlă sunt pe stradă. Aşa că le poţi duce şi zilnic dacă vrei. În Franţa, Italia am văzut la fel. În rest, e treaba lor când vin să le golească. La noi oricum se reciclează infim. Şi când mă duc şi mai văd şi gunoi menajer aruncat în alea speciale mă apucă toţi dracii. Ce mi-ar plăcea să se dea amenzi.
  Iar cu plasticul na, deocamdată probabil n-au tehnologie pentru toate tipurile.
  Nu puteţi face o cerere, ceva, la primărie sau la firma care se ocupă?


 245. 245

 246. 246

 247. 247
  edle:

  la noi, gunoiul bio se ia zilnic. plasticul si hartia, saptamanal.pentru sticla exista containere mari, le duci cand vrei. ah, sunt trei: sticla „alba”, colorata si ceramica. sticlele de bere si peturile de apa minerala se colecteaza la magazin. un pet e 25 de centi, parca.


 248. 248
  Morringain:

  Val, o curte mai mare costa mai mult 😛 si ma costa si asta destul. Si fac un soi de ingrasamant asa la gradina (care nu e langa casa, dar nu-i bai). Problema mea cea mai mare e cu restul, ca ocup o mare parte din spatiu cu acele cutii care atrag, oricat as spala eu plasticul ala in care a fost candva mancare, sobolanii.

  Nora, si eu spun ca ar trebui sa fie pubele afara, amenajate frumos si de unde gunoiul sa fie colectat in fiecare zi. A fost ceva candva, dar au binevoit sa le desfiinteze. Sigur, asa arata mai frumos orasul, dar in detrimentul curtilor (daca ai norocul sa ai curte, altfel stai cu gunoiul in casa doua saptamani). Si orice cerere as face eu, daca ar primi raspuns, ar fi probabil ca e prea costisitor, desi noi platim 115 lire pe luna taxa de consiliu (bine, aici intra si politia locala, pompierii si primaria). Bine insa ca al nostru consiliu are grija sa dea bani pentru amaratii sortii (am citit ieri ceva ce m-a suparat rau: doua gagici dintr-un orasel din apropiere au decis ca nu pot munci din cauza discriminarii -- sunt lesbiene -- si incaseaza de la stat, pe langa casa cu trei dormitoare de care se plang ca e prea mica pentru ele si pentru cei patru copii ai lor, circa 80 de mii de lire pe an in ajutoare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *