Douăzeci de ani

M-am gîndit să vă povestesc, pentru că mi-am amintit şi ceva parcă m-a izbit în moalele capului. Şi pentru că nici nu ştiu cum au trecut 20 de ani, nu înţeleg cum au putut să treacă aşa de repede… Vîîîîjjjjjjj… ca gîndul – bum, poc – 20 de ani.

Aşa că mi-am amintit şi mai mult, de data asta scobind în amintire cu briceagul. La ora asta – pe 29 noiembrie, luni – încă era viu. Pe la 18.00 i-au făcut de petrecanie. Marţi m-a sunat o fată şi mi-a spus, dar n-am crezut-o, mi-am zis: iote ce glumeaţă e, n-aş fi zis! Chiar n-am crezut-o, dar am dat drumul la televizor şi am aflat că era adevărat.
Și doar cu două zile înainte fusesem la repetiţie! Ultima, adică, duminică seara, pe 28. L-am simţit ca de obicei, poate un pic mai nervos şi mai puţin atent. Voia să pregătească un ultim concert şi adunase mai mulţi corişti ca de obicei, pe unii din cei ce părăsiseră grupul de mult timp. Sau poate şi eu eram un pic îndepărtată, nu ca  în ultimii doi, trei ani cînd Song-ul fusese pentru mine la fel de important ca facultatea, ca iubirile cele turbate de la 20 de ani…

Cum am ajuns studentă, cum m-am dus la Casa de Cultură a Studenţilor. „Pot să cînt şi eu?” „Ia, zi ceva.” „La la la… la la…” „Bun, la altiste.”  Şi gata, mi-am stabilit locul din extrema dreaptă, cum priveşti corul, un pic în spate, unde aveam să-mi petrec cel puţin 6 ore săptămînal, timp de patru ani. Pînă l-au omorît. De ce oare l-au omorît?! Pentru bani?!
Habar n-am avut că era ce s-a spus că era. Şi nici băieţii din cor cu care eram eu prietenă nu ştiau nimic. Eu am ştiut numai aşa: că era creativ, ambiţios, deloc comod, impresionant adesea, că ştia să te facă să intri în pămînt de ruşine, dacă era cazul, cu un simţ al umorului nebun, care mă aducea uneori în apropierea situaţiei de a mă scăpa pe mine de rîs, necruţător cu unele defecte, prieten cînd era nevoie de asta, perfecţionist pînă la manie, muncitor pînă la epuizare, vizitat în permanenţă de muze.

Da, nu era comod. Aveam senzaţia, des, că vede prin carne, pînă adîîînc, în interior. Vedea lenea, vedea acel „lasă-mă să te las„, lipsa de entuziasm, neatenţia… O, daaa, şi era gelos… În cele cîteva ocazii în care Song-ul a colaborat cu alte trupe, cu alţi artişti, se învîrtea ca leul în cuşcă şi era nervos dacă ne manifestam prea entuziast. „Băăă, voi sînteţi ai mei, să nu vă pună dracul să uitaţi asta!” Cel mai gelos cred că a fost pe Nicu Covaci; bineînţeles că domnişoarele din cor erau topite pentru că aveau ocazia să cînte cu legenda vie… Dar, mie îmi era drag, aşa, gelos… Iar fetelor le spunea: „Măăăăăăăăăă, aţi venit aici ţărănci şi v-am făcut doamne! V-am învăţat să vă încălţaţi, să ţineţi pieptul sus, să zîmbiţi!” Cred că avea dreptate, pe undeva…

Am fost la el acolo, unde l-au omorît, o singură dată, cu vreo lună înainte. Eram vreo patru, cinci şi ne-a arătat nişte desene. Voia să construiască un castel pentru copii, în parcul Moghioroş. M-a întrebat ce părere am, dacă-l pot ajuta… Am zis că pot, dar n-am mai apucat să fac nimic.

Turnee, excusii, tabere studenţeşti gratis. La mare şi la munte. Repetiţii epuizante, din care ieşeam cu capul făcut baniţă, la douăşpe noaptea. Era genul care repeta o măsură de 100 de ori, căutînd nuanţe, nuanţe, nuanţe… Se enerva şi arunca după noi cu obiectele cu care dirija, cu pantofii. Momente umoristice, la facultate, pentru că nu puteam vorbi deloc,  răguşită-moartă. Alte momente umoristice, pe scena Ateneului – spatele solemn al dirijorului, pentru public, iar pentru noi, strîmbături şi gesturi obscene către vocile care o luau razna. Interdicţia la îngheţată şi fumat. Acordul sau dezacordul lui pentru cuplurile care se tot formau şi se desfăceau. Ştia tot, mirosea tot, judeca tot. Iar atmosfera era unică. Uneori, plăcere de a cînta – aproape fizică.

Alteori, Oanţă era întors. Fulgere şi tunete. Hai, cîntaţi, aţi venit aici să vă uitaţi la mine şi să vă distraţi, nu vă gîndiţi că am şi eu o vârstă, încă o dată cît a voastră, şi nu mai pot să fac atîta pe nebunu’ ca să vă simţiţi voi bine? Nu vă gîndiţi că banii pe care îi câştig eu aici nu îmi ajung nici pentru benzină ca să vin la repetiţii? Dacă aţi şti ce probleme am, aţi lua-o razna, dar voi nu mă întrebaţi niciodată. Veniţi aici să ne hăhăim… Cîntaţi!…” Dar pînă la urmă îi trecea…

Cînd s-a terminat totul, atît de brusc şi de cumplit, am rămas, toţi, suspendaţi, luni în şir. Ca navetele rătăcite în spaţiu, ca furnicile cărora li s-a stricat muşuroiul. Şi atît de absurd a fost omorul, atît de absurd…
Aşa că mi-am amintit, după 20 de ani, am răsfoit Internetul şi mi-am amintit şi mai mult… cercetările Poliţiei, bîrfele, nebunia care a fost după, scormonirile în mizerie…
Pot spune doar că am avut noroc să-l cunosc şi să fiu în preajma lui,  patru ani. A fost una din întîlnirile acelea importante, doar cîteva în viaţa unui om. Păcat că întîlnirea s-a terminat atît de repede. Şi a fost aşa de frumos…

„V-am făcut eu doamne, dar aici trebuie să cîntaţi curvistic! CUR-VIS-TIC, măăăăă! gata cu domnia! aici să-mi fiţi ţigănci!” sau ţărăncuţe…

 

716 comentarii la “Douăzeci de ani


 1. 1

  Andreeeeeeaaaaaa!
  Ce mișto! Tu chiar știi să cânți! Hm!
  Frumoasă evocare.


 2. 2
  andreea:

  nu mai ştiu.
  am ştiut. acolo aveai nevoie doar de ureche muzicală, atenţie, bunăvoinţă şi spirit de echipă. restul se forma în timp. la fel cum, tot în timp, cam uiţi ce ai învăţat.


 3. 3

  Nu știam mai nimic despre Ioan Luchian Mihalea. Mă rog, mi-aminteam vag de moartea lui și scandalul de după. Aveam 12 ani și nu prea mă încadram în publicul țintă nici la Song, nici la Mini Song.
  Dar trebuie să fi fost frumos.
  Mulțumesc pentru că ne-ai povestit.


 4. 4
  andreea:

  🙂 tu eşti tinerică…
  da, a fost foarte mişto. palpitant. cu farmec.


 5. 5
  Junghiul:

  Multumesc, Andreea!


 6. 6
  costelus:

  Lasa ca stii sa cinti, Andreea, urechea si nici vocea nu se pierd.

  Foarte frumos text!


 7. 7
  andreea:

  ce-mi tot mulţumiţi, măi? 😀 sînteţi culmea…


 8. 8
  andreea:

  şi la voi apare asta dacă încercaţi să intraţi pe yahoo mail?

  This Connection is Untrusted


 9. 9

 10. 10
  andreea:

  There is a problem with this website’s security certificate.

  The security certificate presented by this website has expired or is not yet valid.

  Security certificate problems may indicate an attempt to fool you or intercept any data you send to the server.
  We recommend that you close this webpage and do not continue to this website.

  ce draci e asta?


 11. 11
  costelus:

  Incearca si cu alt browser in afara de firefox si poate in citeva zile isi revine (daca vrei sa nu te complici).


 12. 12

  Habar n-am, Andreea. Ciudat.
  Eu am încercat și pe chrome, și pe firefox și n-am avut probleme pe niciunul.


 13. 13
  andreea:

  la fel face şi pe Explorer, dar am reuşit să intru, dînd click pe nişte butoane din alea pe care scrie „o faci pe răspunderea ta, e nerecomandat, bla-bla…”


 14. 14
  val_one:

  frumoşi ani, Andreea. 🙂 mor de ciudă şi invidie. 😈

  dar la pian mai ştii să cînţi?


 15. 15
  costelus:

  Ia vezi, Nora, daca data la calculatorul tau e corecta.


 16. 16
  Nastasia:

  Chiar că mulţumirile-s prea puţin. Doamne, ce comori ai scos la iveală! De felul meu, am pulsu’ 120. Acuma s-a făcut 140 cel puţin. Şi m-a apucat un fel de râsu-plânsu, şi bucurie, şi nostalgie, şi durere, şi ciudă că s-a sfârşit aşa.


 17. 17
  costelus:

  Ptiu, la 15 am vrut sa spun Andreea. Am ramas cu sechele 😀


 18. 18
  andreea:

  avînd în vedere că parcă eram în 1900, nu, nu e corectă data. 🙂
  ….

  valone in-vi-di-oaaa-sa! valone in-vi-di-oaaa-sa!
  nu, nu mai ştiu să cînt la nimic. 🙁
  ….

  păi, Nastasia, am mai vrut de-a lungul timpului să scriu despre asta, dar mi s-a părut prea personal, prea dureros.
  dar azi, nu ştiu cum, a trebuit s-o fac. dacă trebă, trebă!


 19. 19
  costelus:

  Incredibil! Incredibil asa ceva! Am mincat si tot mi-e foame.


 20. 20
  Nastasia:

  Îi fi având tenie.


 21. 21
  costelus:

  Mereu m-am intrebat ce a avut omul acela de v-a facut sa cintati asa, draceste. Mai ales ca nici nu putea fi vorba de bani. Artistu’ cu magia lui.


 22. 22
  Nastasia:

  Sunt şi astfel de oameni, Costeluş. Puţini, dar sunt. Fericit cine întâlneşte într-o viaţă măcar unul. Nu mai uiţi, şi nici nu-ţi poate lua nimeni ce-ai primit de la el.


 23. 23
  Edle:

  Tii, ce frumos mai cantati! 🙂


 24. 24
  costelus:

  Da, stiu.

  Pe ce limba se cinta in prima melodie?


 25. 25
  Edle:

  Costelus, mai opreste-te dracu’.


 26. 26
  costelus:

  Din ce?


 27. 27
  Edle:

  Cu foamea ta.


 28. 28
  val_one:

  Edle! poimîine e primul Advent. 🙂 gata calendarul? 🙄


 29. 29
  andreea:

  tiganeste, Costelus.


 30. 30
  costelus:

  Aaa, problema e ca nu maninc la ore fixe si ca atare nu prea maninc. Chiar acum trebuie sa arunc niste mincare pe care o am de mai bine de doua saptamini in frigider.


 31. 31
  andreea:

  am vazut, Danny.
  cine crezi tu ca e? ai vreun dubiu?


 32. 32
  Dnu Raj:

  Io incerc s-o localizez pe dna Andreea. De ce in spate , extrema dreapta ? Daca era dupa mine, o puneam in primul rand, la mijloc…………. Dna Andreea, ce zice dnu Danii ? E bine , are nevoie de ceva ?


 33. 33
  Dnu Raj:

  Unde mi-e gravatarul ?


 34. 34
  andreea:

  domnu Danny eu zic ca e binisor. vrea sa comenteze, ce sa vrea…

  incerci degeaba, Raj, inregistrarile alea sint facute inainte de a veni eu.


 35. 35
  Dnu Raj:

  Si eu care credeam ca sunteti domnisoara aia cu breton… N-ati putea sa interveniti pe langa dra Nora sa-l slobozeasca, dna Andreea ? As vrea sa-l fac arsice in probleme de istorie…


 36. 36
  Dnu Raj:

  Dnu Danii, daca aveti nevoie de ceva , sa-mi ziceti. Un biscuite, o eugenia, un cico, o plosca…


 37. 37
  Dnu Raj:

  Dnu Costel, stiati ca usturoiul alunga gripa si femeile ?


 38. 38
  Dnu Raj:

  Usturoiul are multe vitamine. Face organismul sanatos, cardanu tare. ..


 39. 39
  Dnu Raj:

  Dna Nasta, iar imi vine sa ma iau de Dumneavostra… Permiteti ?


 40. 40
  Dnu Raj:

  In debara aveti postere cu femei goale, dnu Danii ? zi am vazut o femeie plina. Era la a 2-a shaorma…


 41. 41
  Dnu Raj:

  Dna Edle, nu v-am intrebat de mult ce mai faceti. Ce mai faceti ?


 42. 42
  Nastasia:

  Ia-te liniştit, Dnu Raj. Aş zice că abia aştept, da’ n-aş vrea să par…ştii dumneata.


 43. 43
  Edle:

  Nici eu nu stiu, domnu’ Raj.


 44. 44
  Edle:

  Val, calendarul e de la Lindt, pana la urma, ca s-a gandit el bine si a zis ca tot ciocolata e mai importanta. 😀 Dar am mesterit amandoi la Adventskranz. 🙂


 45. 45

 46. 46
  costelus:

  O fi ciocolata cu usturoi? Cu sare exista sigur, si cu ardei iute.


 47. 47
  Nastasia:

  Onorabili pistolari bulinaţi, trebuie să vă critic tovărăşeşte. Vă sculaţi prea târziu, vă culcaţi prea devreme sau cine ştie ce faceţi, de n-are omu’ cu cine să schimbe o vorbă. Nu c-ar avea ceva important de zis omul cu pricina, da’ să vă ştie pe aproape.


 48. 48
  costelus:

  Eu il lau olicum, si tilziu, si devleme.


 49. 49

  Nastasia, aici sunt!


 50. 50

  Şi să ştii, tovarăşă Nastasia, că înainte de unu rar mi se întâmplă să mă culc.
  Iar de trezit la 8 în timpul săptămânii şi când am chef în weekend. 😀
  Cam ăsta e programul.


 51. 51

  Văzui poza mătrăşită de tulburat. Băi, urâtă fustă mi-a pus! Ţăran!


 52. 52
  costelus:

  Si eu mi-as dori de multe ori sa mai schimb o vorba pe aici, dar unu’ nu ma suporta, altul ia foc.


 53. 53
  Nastasia:

  Bine. Dar măcar din oră în oră intră pe pistol, fie şi numai să zici „cucu”. Acum pot eu să mă culc în pace, deşi n-am chef să dorm şi lălăi pe aici fără rost. Copilu’ nu-i aici azi, că ar zbiera la mine „apucă-te şi citeşte, că o să te tâmpeşti”. Ei, dac-aş avea şi eu kindle -- copilu’ şi-o luat şi râvnesc şi eu, deşi am susţinut că numa’ aia pe hârtie-i carte. Da’ ce comod e kindeluţu…


 54. 54

  Mă bate şi pe mine lumea la cap cu kindle, dar încă rezist eroic.
  Aşa fac, Nastasia. Intru de pe telefon, pun remindere, de n-oi fi acasă.
  În ultimul timp am şi bântuit, iar acum abia scăpai de nişte prieteni care voiau să ne ia pe la Hanul cu tei. Dar chiar aveam chef să stau în casă, la căldură.


 55. 55
  costelus:

  Hmm, nu-ti lua kindle, mai pui ceva banuti si-ti iei o tableta google.

  Si eu zic ca doar aia pe hirtie e carte, nu stiu, te simti altfel cind auzi foile fosnind si le tii in mina. Oi fi prea batrin si eu. :((

  Apropo, cica in unele scoli primare din SUA nu-i mai invata pe copii sa scrie de mina. Doar pe calculator. Nu e timp, domle, si pentru una si pentru alta.


 56. 56
  Nastasia:

  Vor muri de foame grafologii. Mai piere din duioşie. Oare poa’ să-ţi pice lacrima pe o scrisoare electronică? Cum îi zici iubitei că ai pupat scrisoarea înainte s-o trimiţi?


 57. 57
  costelus:

  … unde mai pui ca emailul il trimiti repede si pe negindite de multe ori.


 58. 58

  Nu prea mai ai cum, Nastasia. Şi nu mai dai nici fuga la cutia poştală. Doar întinzi mâna şi apuci telefonul. Iar un refresh ţine câteva secunde. In extremis, pot părea şi alea o eternitate. 🙂


 59. 59
  costelus:

  Chiar, jucati un poker vreodata online?


 60. 60
  Nastasia:

  Poker online? Brr. Pentru asta trebuie masă, nu neapărat verde, da’ să auzi cărţile fâşâind pe ea, să le filezi, să pufăi din ţigară -- mă rog, asta poţi şi dacă joci online, să pândeşti mutrele celorlalţi..


 61. 61

  Nastasia, da, dar la fel am fi strâmbat din nas şi la vorbitul cu oamenii online. Şi iată-ne pe aici de ceva vreme. 🙂
  Ce, moaca mea o vezi? 🙂
  Dar bine, cu pokerul e altă treabă. Online nu prea ai timp nici să-ţi imaginezi măcar mocile ălora. Şi nici nu prea te interesează, de fapt.


 62. 62
  Nastasia:

  E drept. La câte chestii m-am împotrivit ca un catâr! Şi acum le folosesc şi dacă n-ar mai fi, aş cam suferi. Interesant e ce mai moare sau, mă rog, se modifică odată cu dispariţia scrisului de mână. În creier, zic. Că-i un proces complex, totuşi, şi se leagă de altele. Habar n-am, ziceam şi eu aşa. Poate e în regulă să nu mai scrii de mână.


 63. 63
  Nastasia:

  Acuma mă duc să încerc să adorm, că-i catastrofă. Nu mai am decât două ţigări. Şi nici de unde să iau la ora asta. Şi mai umblă şi lupii, şi vârcolacii, funie de usturoi n-am…Noapte bună!


 64. 64
  andreea:

  ei, nu v-aţi culcat? noapte bună!
  mă duc şi eu, că mă ustură ochii rău…

  http://www.bestmusic.ro/ioan-luchian-mihalea/cine-iubeste-si-lasa-706863.html


 65. 65

  Good night, ladies!


 66. 66
  costelus:

  … ba exista unele lucruri care se pot juca doar online. De exemplu, se joaca online sah unde timpul de gindire e 1 minut pentru fiecare jucator. 1 minut. N-ai avea timp intr-un joc clasic, cu tabla, piese, dar online da, se poate. Uneori insa mai faci mutarile inainte de a vedea raspunsul adversarului.


 67. 67
  costelus:

  Noapte buna!

  Nora, am ramas doar noi doi? 😀


 68. 68
  Junghiul:

  La mulți ani!


 69. 69
  Manuella:

  La mulţi ani, Andreea! 🙂


 70. 70
  val_one:

  La mulţi ani, Andrei,
  Att000253334


 71. 71

  La mulţi aaaaaaaaaaaaaaaaaaani!


 72. 72
  andreea:

  ăuliuuuuu, iar e ziua mea…
  hm. uitasem.
  nu-i cinstit. să fie şi sfîntul Valone, şi sfîntul Junghi…
  mulţumesc. 😀


 73. 73

  😆
  Eu abia mă descurc cu o zi pe an. Tu cu trei… nici nu vreau să ştiu. 😛


 74. 74
  andreea:

  încerc să nu le prea bag în seamă… 🙂


 75. 75
  Manuella:

  Trei? Norocoaso! Câte gânduri bune spre tine!


 76. 76
  andreea:

  sau, dimpotrivă! :mrgreen:


 77. 77
  Manuella:

  Andreea, te rog, acesta e un răspuns de tip Costel.


 78. 78
  andreea:

  🙄
  iiiii! dacă sufăr un proces de costeluşizare!


 79. 79
  uc:

  La multi ani!:)


 80. 80
  Dnu Raj:

  Dna Andreea, chiar va cheama Andreea ? Ca sa stiu daca sa va zic la multi ani, au ba. Daca sunteti Andreea, la multi ani, daca nu, tot la multi ani, ca fac economie si nu va voi ura la multi ani pe 31.12. orele oo,oo………… Dna Manu, raspunsurile de tip costelus, treaca mearga. Ce te faci cu cele de tip raju ? Aiceai buba. Draghe Uc, va pup deavalma !


 81. 81
  costelus:

  La multi ani, Andreea!


 82. 82
  costelus:

  Exista oare sfinta Manuela? Ca tare as vrea sa rup niste urechi! 😀


 83. 83
  costelus:

  Intreb, ca nu stiu, numele Nora nu-i derivat din Eleonora si Elena?


 84. 84
  costelus:

  Mi-o intrat ceva in spam sau am intrat eu in ban? 🙂


 85. 85
  costelus:

  Nimeni pe drum …

  Ba da, doi cîni, s-au luat dupa mine.


 86. 86
  Dnu Raj:

  Daca nu-i ziua dv., dna Andreea, sa ramana urarea de la multi ani pentru Revelion. Dupa cum ati observat, nu-mi place sa scriu mult, repetitiv si fara motiv. Profit de aceasta ocazie s-o rog pe dra Nora sa-i dea liber din cotetz dnului Danii, pentru bunul mers al forumului……. Ana Odagiu, fata dnului Ge-lu , e cu unu si se iubesc. Am citit asta in ziarul meu de suflet, Click. Are avere tzangaul ala dle Odagiu ? Are casa , masina 4x4 ? Are ceva pamant pentru un strat de usturoi, am onoarea dle Costelus sau pentru susan, sarumana dna Nasta ?


 87. 87
  andreea:

  da, Raj, ma cheama si Andreea, dar nu-mi zice nimeni asa, in afara de voi.


 88. 88
  Dnu Raj:

  Unde mi-e postarea ? Aiudooooo !


 89. 89
  Dnu Raj:

  In acest caz va pup, dna Andreea. Sa traiti, sa fiti sanatoasa pentru Sabina, pentru baiat, pentru toti cei care va iubesc si-i iubiti ! Mult noroc si multe comenzi (rugaminti) de case, vile, etc. !


 90. 90
  Dnu Raj:

  Nu-i nimenea peicea, dna Andreea. Haideti sa vorbim…


 91. 91
  Dnu Raj:

  Am ramas doar noi doi, cei mai importanti dealminterea…


 92. 92
  andreea:

  asa e…
  foarte importanti…
  cel mai bine e sa fii important pentru cine ti-e important.

  multumesc pentru urari, tuturor.


 93. 93
  Nora&1Q:

  `ai la mulți ani, d-na andreea! La mulți ani tururor, inclusiv celor care-și sărbătoresc onomastica!
  Să tră, domnilor, inclusiv d-l Raj! Costele, ție nu-ți spui nik, k de obicei..


 94. 94
  Dnu Raj:

  Sluga, dnu 1Q ! Iati dat inapoi euroii lu ala ?


 95. 95
  Nora&1Q:

  După 2jdă ani, am citit ceva de Dumas..


 96. 96
  Nora&1Q:

  Ce euroi? Confuzie gravă, dom Raj..


 97. 97
  Dnu Raj:

  Scuze, dnu 1Q, e confuzie, e de pe alt blog si nu avea de dat, ci de primit. Si nu erau euroi, ci lei dai nostri…


 98. 98
  Nora&1Q:

  Dar cu primitul ați nemerit! Chiar am de primit..


 99. 99
  Nora&1Q:

  Câteva salarii. Nu multe, vreo 5..


 100. 100
  Nora&1Q:

  N-aveți nevoie de un ucenic? Vă car lada cu scule..


 101. 101
  Dnu Raj:

  Era un tip, Andrei Cartas, un om decent ,cu un Aro si un caine mare pe car-l pupa Rada, fiica Ana. I-am transmis urari dincolo , la Pandora’s,poate i-o transmite dna Ana. Daca as fi femeie, m-as indragosti de asa om. Un necuoscut care-i zice la multi ani,


 102. 102
  Nora&1Q:

  D-na andreea, nu vreți un parteneriat? Faceți dvs piesele desenate și io p`ălea scrise..


 103. 103
  Dnu Raj:

  In tnerete imi caram scula cu o Lada. Erau bune autoturismele alea sovietice, dar si io o aveam mare. Scula. Nu consuma mult Lada. 20 litri la suta de km


 104. 104
  Nora&1Q:

  Aveați motorul cu probleme. Probabil segmenții uzați. Lada nu consumă mai mult de 7%. Am avut și io una cu transmisie pe curea. 2105.


 105. 105
  Nora&1Q:

  Am șters-o! V-am pupăchat..


 106. 106
  andreea:

  bine unchiule, numa’ sa le scrii frumos, delicat, caligrafic, cu suflet…


 107. 107
  Nora&1Q:

  Copertă unic design (gen Publisher), foaie de semnături, opis, arial narrow/tnr 12/13 la un rând cu justified distribute, capitole distincte în arial bold, alineat, margini stânga/dreapta de 2,5/1,5cm, antet firmă și denumire lucrare la subsol cu nr pagină. Documențații selective, cf. cerințelor din CU pe structurile legale (avize, autorizații, PUZ, SPF, SF, PT, DTAC, ș.a.).

  Sufletul stă la capitolul anexe. Delicatețea se observă la semnătura înflorată iar frumusețea vine la pachet în 4 exemplare. Caligrafia constă în caracterele italice, dar numai ca note de subsol, link-uri, bibliografie și surse de informare.


 108. 108
  andreea:

  nu ajunge.
  memoriile tehnice pe care le vei concepe ar trebui sa ne miste. sa simtim un nodulet in git, un tremurat al barbiei, un minifrison erotic pe sira spinarii…
  ceva, cit de cit.


 109. 109
  costelus:

  Andreea Ioana?


 110. 110
  Nora&1Q:

  Sunt oficiale, reci, serioase, fără iepurași drăgălași sau floricele pe la colțuri. Ar trebui să ajungă.
  Mi-a reproșat un beneficiar că nu înțelege limbajul tehnic și că ar trebui ceva mai multă literatură. Am făcut un roman la un SF (la descrierea lucrării).


 111. 111
  costelus:

  Ma-ntreb ce s-ar intimpla daca, dintr-un ghinion teribil, as ramine blocat intr-un lift cu stiti voi cine. 😆


 112. 112
  Nora&1Q:

  Primul capitol, la Date generale, începe cu: Se făcea că..

  iar la Concluzii: Nu dați banii pe prostii, faceți și economii!


 113. 113
  Nora&1Q:

  Am zis că plec. Mă duc să-l scot pe Costel, c-a rămas blocat în lift.
  S-au ars motoarele (suprasarcină)..


 114. 114
  Nora&1Q:

  Auzi! Cică mai avea loc cineva lângă el..


 115. 115
  Nora&1Q:

  Poate mâncat..


 116. 116
  Nora&1Q:

  Acu` chiar c-am plecat. Nu aplecați urechea la tot ce spui. (nika, Costele, n-am zis nika..)


 117. 117
  andreea:

  la magazinul Victoria e un lift din ăla vechi, cu grilaj, maaaaaare…
  poţi să sari şotronul în el.


 118. 118
  Nora&1Q:

  Ăla are motoare de macara. Costel n-are noroc de lifturi d`astea, monstruoase..


 119. 119
  andreea:

  am fost eu, vineri, să mă plimb cu el.
  îmi place să mă plimb cu liftul ăla. iar doamna liftieră e foarte respectuoasă şi zîmbitoare. are un scăunel, croşetează şi a tapetat liftul cu icoane.


 120. 120
  Nora&1Q:

  Costele, uite, dacă vrei pe cineva în lift cu tine..


 121. 121
  Dnu Raj:

  Costi viseaza sa se blocheze in lift cu Dra Nora. 14o + 55 kile… Se prabuseste in hau


 122. 122
  Dnu Raj:

  Important e sa nu manance usturoy cu 24 h inainte…


 123. 123
  Nora&1Q:

  Costi s-a blocat. Costele, puș ză batăn! puș eanifinc end aftăr vean, puș Enter. Dont panic! Stei calm, Nora coms kuikly.
  Noo-raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..


 124. 124
  Nastasia:

  Mie nu-mi place cu liftu’. Îs claustrofobă. N-or reuşit ei să mă bage în tubu’ de RMN, măcar că s-o milogit o clinică întreagă. Adică m-or băgat, da’ am evadat. Şi nimeni şi nimic nu m-o putut convinge să mă bag înapoi.


 125. 125
  costelus:

  Liftiera? Ha, ce meserie, toata ziua impingi un buton. Greu tare.


 126. 126
  Nastasia:

  Greu n-o fi, da’i înnebunitor.


 127. 127
  costelus:

  Da, cind ma mai sui in lift imi iau niste usturoi cu mine. Dupa ce se inchid usile incep sa molfai un catel. Incet, cu rabdare.


 128. 128
  costelus:

  Pe zapada iti dai seama cit de mult te trage curu’. Am trecut peste un riu, pe o pojghita de gheata. Toti au trecut fara probleme, cind mi-o venit rindul, poc si bildibic!


 129. 129
  costelus:

  O fost cool 😀 La -10 vreo 5-6 ore.


 130. 130
  costelus:

  Cica un arab avea doi fii; dupa ce moare, lasa toata averea copilului care are cea mai inceata camila. Se aduna astia doi, fiecare cu cite o camila, si nu stiu cum s-o aleaga pe cea mai melc. Se duc la Nastratin Hogea si imediat dupa aia amindoi ies pe poarta gonind pe cite o camila. Ce le-o fi spus Nastratin?

  Ca vine Ponta cu taxele oare?


 131. 131
  costelus:

  Se poate fuma in lift? Daca tot e blocat …


 132. 132
  costelus:

  Imi imaginez privirea partenerei de lift in momentul blocarii. Clipind incet, cu ochii mari si blinzi ca ai lui Mike Tyson in ring.


 133. 133
  Nastasia:

  Costeluş, debaraua-i mai periculoasă ca liftul. Ai grijă.


 134. 134

 135. 135
  Nastasia:

  Bau. Eşti acasă, la adăpost de frig şi de primejdiile întunericului? Pot să mă culc liniştită?


 136. 136

  Sunt, sunt la adapost. Noapte buna, Nastasia. 🙂


 137. 137
  costelus:

  Cucuriguuuuu!!!


 138. 138
  costelus:

  Multumesc Nastasie, multumesc. Nu ma pot abtine, asta-i tot, imi place sa fac glume pe seama altora. Da’ o fost rau tare in debara, la citi prieteni aveam eu sa glumesc cu ei …

  Iar faza cu politicianul tras de masina pentru care sint acuma sub embargou e iarasi discutabila. Nu stiu, daca situatia ar fi reala, cum as reactiona. Dar ce, voi sinteti asa de siguri ca veti sti, ca veti putea distinge intotdeauna binele si raul? La rece da, oricine raspunde „bineinteles”, dar acolo, in strada, intr-o multime isterica, poate nu. De vreti sa vi se zbirleasca parul cautati Stanford prison experiment sau Efectul Lucifer.

  Si chiar incerc sa nu o mai supar. Nu de frica debaralei, ci asa, ca nu are rost sa ma cert atit de tare cu cineva, mai ales ca nu avem opinii diametral opuse. Stiu, uneori nu-mi iese 🙁


 139. 139
  Jaco Pastorul:

  Eh, lasa ca n-ati fost atat de tari.

  Prin 82-83, pare-mi-se, la un concurs la Brasov, Mihalea a fost nevoit sa intervina la juriu sa va schimbe incadrarea din cor de camera, la grup coral, deoarece corul de camera cel mai bun, atunci, am fost noi. http://www.audioz.ro/muzica-folk/corul-universitaria-cedonica-dona-sol.html
  asta daca vrem sa fim scrupulosi.

  Muzical, Mihalea nu era foarte bine pregatit, a atacat doar piese usurele, in special prelucrari folclorice foarte facile. In schimb, s-a priceput extraordinar de bine la marketing, cred ca fost printre primii manageri de show bizz din tara.

  Sa-l ierte Dumnezeu si sper ca l-a imburdat in Rai, ca n-a fost om rau.


 140. 140
  Nastasia:

  Cine vrea să fie scrupulos?


 141. 141
  uc:

  Costelus, lasa liftu’, ia-o pe jos:d


 142. 142
  Jaco Pastorul:

  Eu???, nuuuu!
  dar tu mai ai simtul umorului? era o ironie…


 143. 143
  Dnu Raj:

  Dna Nasta No. 124 sarumana. Nici mie numi place sa mio bag in tubu de RMN. E prea larg. Am incercat cun borcan de iaurt, dar mi sa intepenit……… Dnu 1Q, mai doare burtica ?………. Dna ndreea sarumana. Chiar nu inteleg de ce ati activat la Song daca n-a iesit un ce profit……… Dna Nasta 140 iar sarumana. Vorbiti mai frumos ! Ati zis scrupulos…


 144. 144
  Dnu Raj:

  ra Nora sarumana si cucu !


 145. 145
  Dnu Raj:

  Nu mia iesit D-ul adineaoarea. Deci Dra Nora, nu ra. O fi frumoasa dra Nora, dar nici un soare no fi, numi plac exagerarile si linguselile…


 146. 146
  Dnu Raj:

  Cand o vaz asa subtirica, cu bretonu ala cash si cu ochelarii de ra, imi vine so tzau la piept, so strang pan ce io trozni oscioarele , ca tare mie draga, dar cum numi plac exagerarile si linguselile, ma opresc…


 147. 147
  Dnu Raj:

  nu 1Q, sluga si cucu ! Pan la urma aveti de dat sau de primit bani, ca nu inteleg. Raspundeti prin da sau nu, ca nam timp la dispozitie…


 148. 148
  Dnu Raj:

  DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, deci Dnu 1Q. Ca sa nu se inteleaga ca incep cu negatiile. Io is un tip pozitiv si vaz jumatatea plina a paarului de palinca. ASm zis palinca si nu vin sau bere, penca stiu cs ii place dnei Nasta…


 149. 149
  Dnu Raj:

  Azi e ziua patriei mele. um nu sunt un bun roman si nu-mi vaz decat interesul care poarta fesul, nu fac nici un fel de urari. Dna Uc, sunteti o buna clujeanca ? Ca dna Nasta nu mai e clujanca. Cumu-i corect , cluja sau clujea ?


 150. 150
  Dnu Raj:

  Auzi la ea, scrupulos. La armata, la aia adracu, li se zicea ca-s pizdosi…


 151. 151
  Dnu Raj:

  Apopos de mimute, dna Andreea, natz putea sami repuneti gravataru ?


 152. 152
  Dnu Raj:

  maimute, nu mimute


 153. 153
  uc:

  Raj, nu sunt o buna clujeanca, nu ma duc nici la artificii, nu m-am uitat nici la parada, azi ocolesc perimetrul cu artificii, merg in zona km zero


 154. 154
  Dnu Raj:

  Nici artificii, nici fasole cu carnati. M-am lamurit si cu dumneavoastra, frumoasa Uc…………….. Dna Nasta, imi tot vine sa maiau de dumneavoastra. Credeti ca e pe sistem nervos sau e de la ficatz ? Scrupulos, ai ? Si pareati o ledi…


 155. 155
  Dnu Raj:

  Da sau nu, dnu 1Q ?


 156. 156
  uc:

  ah, fasole cu cirnati, asta se da? asta e obiceiul?:))


 157. 157
  costelus:

  Ei, ati fost la iarba verde de ziua nationala? 😀


 158. 158
  costelus:

  Triburile din Amazonia au si ele ziua nationala?


 159. 159
  Nastasia:

  Dnu Raj, mă tem că numa’ pe sistem nervos poate fi, că mai prezentaţi şi alte simptome pe bază de neuroni afectaţi. Confuzie de Seva cu Nasta, litere lipsă, de astea. Dac-ar fi de la ficat, nu v-aţi putea câţtiga pita din rahat, că nu v-ar da doftorii apt pentru atare meserie.


 160. 160
  Seva Tudose:

  Hop si eu ! Happy birthday de Sfântul Andrei ! Știu a trecut,dar iertați-mă ca am uitat !

  La mulți ani români ! La mulți Romania 1 Decembrie Ziua Națională ! Mă uit la festivitatea de pe ProTv.


 161. 161
  costelus:

  Raj, gravatarul tau nu apare ca ai pus alta adresa de email decit aia cu imaginea.


 162. 162
  Dnu Raj:

  Asa se obisnuieste, dna Uc: o fasole, un paar cu vin, niste mici sho bere inainte de alegeri. I-am interzis soacra-mi sa mai primeasca de la partide, inainte de alegeri, galeti din plastic, faina zahar, ulei. I-am zis ca ma supar tare. Inteleg ca are pensie mizera, dar nici sa se lase umilita. Am vorbit si cu fisa, adica nevasta mea, s-o sponsorizam noi cu toate cele inainte de alegeri, ca nu care cumva sa mai cuteze sa mai primeasca ceva de la porcii de stanga, de centru sau de dreapta.


 163. 163

 164. 164
  costelus:

  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?

  Aoleu, ce-ti doresc, numai de bine! :mrgreen:


 165. 165
  Dnu Raj:

  testu pulii


 166. 166
  Dnu Raj:

  Uraaa !


 167. 167
  Dnu Raj:

  Mersi Costelus ! Sanatate si mujdei !


 168. 168
  Dnu Raj:

  Dv. vorbiti care folositi expresii necuviincioase ca de pilda scrupulos, dna Nasta ? O doamna nu scrie cuvinte de genul Apullum, manipulare…


 169. 169
  Dnu Raj:

  Pe mine ma cam doare la basca de ziua asta nationala, Costele. Eu nu-s un bun roman. In afara de asta, cum si-au permis cacatii astia sa se dea mari cu parada lor ? Cui vor sa dovedeasca ca avem armata dotata ? Rusilor, ungurilor ? Nu vezi ca se fac de CACAT ? Cu banii astia risipiti puteau sa trimita in strainatate cateva cazuri neoperabile la noi. Cate nu se puteau face ? Asa-i romanul, fudul si adracu…


 170. 170
  Dnu Raj:

  Pe dv. va inteleg, dna Seva. Sunteti departe de tara, asadar va inteleg efuziunea…


 171. 171
  Seva Tudose:

  Despre Song,da mergeau zvonurile cum ca era ”gay” parca asa il chema Ioan Luchian Mihale .


 172. 172
  Dnu Raj:

  Mai e un CACAT la noi in cartier care si-a achizitionat o skoda nou noutza. Sta cu chirie la o baba. I-amn zis ca ar fi fost normal sa-si cumpere o casa, o garsoniera, un apartament. A zis ca ma fute invidia. Nu stiu cum as putea sa-l fac sa inteleaga ca nu ma fute invidia. Tipul mi-a cerut iar bani cu imprumut, desi nu mi-a inapoiat nici banii imprumutati anterior. Are masina noua, dar nu are bani de benzina. O tot sterge de praf, o pupa, o bibileste, o pupa in teava de esapament…


 173. 173
  costelus:

  Vor sa arate si ei ca nu s-a furat chiar tot din armata. O mai ramas un tanc, un avion ceva acolo.


 174. 174
  costelus:

  Asa-i, e plin de masini, daca mergi pe jos esti prost. Eu sint.


 175. 175
  Dnu Raj:

  Mihalea, nu Mihale. Ca e ghei, nu conteaza, din moment ce nu s-a dat la mine…


 176. 176
  Dnu Raj:

  Nu esti prost ca mergi pe jos Costele, dimpotriva. Nu suport CACATII astia care se dau mari. Fie guvernanti, fie manelisti in gazda, cu masina. Desi mi-as fi permis sa-mi cumpar masini noi, n-am facut-o. De ce sa cumpar o masina noua, cand pot sa cumpar o masina cu 3-5-7- 1o mii de km. Oricum, din moment ce masina a parcurs 1 km., isi pierde automat din valoare. Pe mine nu ma poate pacali nimeni, cu kilometrajul dat inapoi. Cand am cumparat Volvo acum 3 luni, tipul m-a asigurat ca masina are 85 de mii de km. L-am asigurat ca are pe putin 250 de km. si i-am si aratat de ce cred asta. A recunoscut in cele din urma si a zis ca gaseste el cui sa i-o vanda.


 177. 177
  Dnu Raj:

  I-am gasit si ultimului fin un apartament ieftin, intr-o zona buna. S-a sinucis un tip , taindu-si venele in cada de baie. Voia sa schimbe cada, dar i-am zis ca nu e cazul, ca e noua. Poate s-o frece mai mult daca el considera ca e cazul. Eu cand am treaba la Bucuresti, trag la un hotel, intr-o camera in care s-a spanzurat unul. Mi-a zis o comerista. Am intrebat-o daca le zice la toti. A zis ca nu, doar mie ca i-am dat ciocolata si rulada din carne de porc cu ciuperci si alte alea. Cand am treaba prin tara, eu nu stau cu domnii de vorba, ci cu femeile de serviciu, cu precupetele, zic sarumana producatoarelor si ma fac ca nu pricep ce meserie au. Chiar le pup mana ceremonios. Asa-s eu, un cacat in blugi, nu 1 cacat in costum…


 178. 178
  Seva Tudose:

  Raj

  ”imi înțelegi efuziunea ?” ce înseamnă asta ? Și stai că mă intristezi când spui ca soacra ta se milogește ptr. alimente inainte de alegeri ?! Aici la alegeri decat intri,esti legitimat,ți se zâmbește,votezi și pleci zambind,nici pomeneala de cadouri,mancare,băuturi !

  Dar in România d-aia se omoara și la biserică,atunci când se da de pomană…
  Când eram în România,mama mea primea de la Casa de comenzi,tot alimentele,carne,fructe,branzeturi,masline, bomboane cubaneze,făină,orez,ulei,portocale,ouă…. Aveam pe unul care se ducea la mama cu târnițele !

  Venea o data pe săptămâna la mine,chiar daca eram la serviciu,copii îi deschidea ușa !

  Tot in saptamana aceea se ducea si la mama,si eu plăteam,daca aducea de 1000 de lei,spaga lui era de 250 de lei,deci lua de la mine 500/saptamana total 2000 pe luna !

  Și îi dădeam și 800 de lei pe lună să aibe bani pe langă pensia ei de 1200…


 179. 179
  Dnu Raj:

  Uite de aia imi place mie de Mircea Dinescu. Ca sta de vorba cu boii ca mine. Putin ma intereseaza ca a furat, ca si-a facut conac. Este revolutionar adevarat. Cand eu stateam chitit sub pat, el a riscat enorm. Pe putin 200 de mii de timisoreni afirma ca au iesit in strada. Aiurea. Eu le spun ca am stat sub pat, macar asa sa le dau cu tifla…


 180. 180
  Seva Tudose:

  Raj

  de ce ești contra unei parade militare de Ziua Națională
  ?

  Daca era rege la putere,se facea paradă regala,daca erau la putere comuniști la fel făceau,dacă erau naționaliști tot o paradă făceau,fie și Papa de la Roma,face paradă papală ! 😀


 181. 181
  Dnu Raj:

  Daca imi dati dreptate, de ce va intristez , dna Seva ? Va intristez eu sau situatia in care suntem ? Am zis si altadata la Pandora`s ca americanii sunt buni, dar politica lor externa e un mare jeg. Poate nu m-ati citit… Da, consider ca soacra mea se milogeste si nu-mi place chestia asta. E o femeie mandra si nu vrea sa primeasca de la fiica ei, de la mine. Ar fi putut sa fie mandra, refuzand cadourile electorale. Asta i-am reprosat.


 182. 182
  costelus:

  Seva, noi sintem prea saraci pentru o parada militara. Si apoi, ce rost are? O ducem mai bine dupa ce vedem tancuri pe sub arcul de triumf?


 183. 183
  Dnu Raj:

  Iar nu m-ati citit cu atentie, dna Seva. Banii astia risipiti trebuiau sa aiba alta destinatie. Va deranjeaza cu ceva daca e trimis un copil pentru o operatie extrem de grea in Austria, Germania sau Elvetia ?


 184. 184

 185. 185
  Seva Tudose:

  Raj

  Mircea Dinescu,face parte din suita”comunist cu față umana” Dinescu are revista”Plai cu boi” !


 186. 186
  Dnu Raj:

  Va rog respectuos sa aveti in vedere ca noi traim in Ro, dna Seva, nu in USA. Ce-i asa greu ? Si mai ales de ce va intristati cand va combat cu argumente ? Combateti-ma cu argumente solide si nu voi cracni, va voi da dreptate daca e cazul. Nu sunt tipul de om care sa aiba neaparat el dreptate. De altfel, nici nu prea suport oamenii care se cred cei mai destepti, care nu suporta sa fie contrazisi. In viata reala ignor ingamfatii.


 187. 187
  Dnu Raj:

  Ajunge…


 188. 188
  Seva Tudose:

  Costel#184

  De ce crezi ca s-a facut ARCUL DE TRIUMF….triumful dupa un război,unde au murit străbunicii nostrii,ei au scaldat locul cu sângele lor…de ce crezi că se depun flori…în cinstea eroilor căzuți !

  Fi mai patriotic,de ce esti așa de pesimist ???


 189. 189
  costelus:

  Seva, nu exista patriotism. Ia spune, ce cumpara americanu’, un produs mai scump facut in SUA sau un cacat chinezesc la un sfert de pret? Pac, ti-am dezumflat balonu’! 🙂


 190. 190
  costelus:

  Raj, eu nu vad care-i problema sa iei o galeata cu 2 kile de zahar si o sticla de ulei. Ca tot sint de furat!


 191. 191
  Seva Tudose:

  Raj

  eu nu sunt îngâmfată,ți-am spus toate câte făceam ptr. mama mea,daca tu erai sotul meu,eu o aduceam pe mama la mine ! Eu nu plecam nicăieri,nuntă,mare,munte fără mama mea !

  Nu te supăra,și nici nu te oblig să faci ptr.soacra-ta…tu ești ginerele ei,soția ta trebuia sa ia inițiativă. Dar asta este doar o sugestie,nicidecum că vreau să fie ca mine și nu,nu mă cred deșteaptă.

  Uite fac și eu ca tine: da,eu Seva sunt o proastă,gură spartă,țărancă,olteacă cu păr pe limbă,o javră…Ești mulțumit Raj ???? Cum să mă mai autojicnesc,să dau dovadă de mărinimie și să plec ochii jos,cu obidiență în fața ta ?

  Iartă-mă dacă te-ai simțit jicnit !


 192. 192
  costelus:

  Par pe limba 😀 Pe asta n-am mai auzit-o.


 193. 193
  Seva Tudose:

  Costel,

  că pe piața americană predomină China,da,cam totul vin de la chinezi. Te intreb la Carrefur,la Dragon Mall sunt numai chinezi și sub corturile imense sunt numai chinezi vânzători,la chioșcuri și tonete,în București !

  N-am văzut în viața mea atîțea chinezi în România de când mama m-a făcut :mrgreen:


 194. 194
  costelus:

  Seva, vine de la chinezi pentru ca asa a decis americanul de rind: oricit de prost, dar ieftin. In Romania e la fel, mai rau chiar, se importa in draci pina si patrunjel verde in lunile de vara.


 195. 195
  uc:

  Costel, iei galeata si uleiu’, dar te costa…votul, nemic nu e gratis, mai bine ti le cumperi


 196. 196
  costelus:

  Cine controleaza pe care dobitoc pui tu stampila? Si, la o adica, tot un bandit va iesi, asa ca de ce nu?


 197. 197
  Seva Tudose:

  Raj#183

  vai de mine,cum poți să mă întrebi”dacă mă deranjează cu ceva dacă e trimis un copil ptr. o operație… extrem de grea în Austia,Germania sau Elveția” :mrgreen:

  de imi pui vorbe în gură,imi pui pe buze vorbe pe care eu nu le-am exprimat ? Vai,Raj,eu am venit în USA ptr. că băiatul meu de la 4 ani până la 13 ani a avut nenumărate operații la un ochi…la Spitalul Militar,La CFR2 la cei mai buni chirurgi romani…șpagă,șpagă bani în plicuri !

  si am emigrat în USA ptr. a-l duce la cei mai buni doctori”Dumnezei” eu știu cum e să fi mamă disperată,îndurerată de soarta unui copil ! Ultima operație a fost când i-a scos ochiul,acum are proteză oculară(ochi de sticlă)avea 18 ani 😥


 198. 198
  costelus:

  Seva, stai linistita, Raj a spus ca, in loc de banii cheltuiti pe parada, mai bine trimiteau 2-3 copii sa fie operati in Germania. Ce ne trebuie noua parade cind umblam rupti in cur??


 199. 199
  uc:

  io mai bine ma duc in oras

  Seva, cred ca exagerezi un pic, prea interpretezi:) si vezi ce nu e de fapt
  multa sanatate

  pa, pa


 200. 200
  costelus:

  Vai, Uc, cintece patriotice 🙂

  N-am gasit cu imnu’ national, am cautat …


 201. 201
  costelus:

  Halba Iulia.


 202. 202

  Doamne, cat de prost gust esti!


 203. 203
  costelus:

  🙁

  Bun, il poti sterge atunci? Te rog.


 204. 204
  Seva Tudose:

  uc#199

  cu ce exagerez,ce interpretez 🙄 poți fi mai explicită te rog !

  să intri in vorbă cu cineva,ca apoi zici pa,pa și nu-mi lași șansa să aflu cu ce exagerez,interpretez… hmmm 🙄


 205. 205
  costelus:

  Stiam ca acel videoclip poate fi ofensiv, de prost gust, o bataie de joc. Eu am ris totusi la el si am zis ca merge, imi cer scuze daca am suparat pe cineva. Si da, as aprecia tare mult daca ar disparea comentariul ala.


 206. 206

 207. 207
  Dnu Raj:

  u trebuia parada costisitoare, dna Seva, atat. In rest w bine, nu sunteti nici proasta , nici alea -- alea. Si chiar daca ati fi, nu as putea sa va aduc invective de genul celor enumerate de dv. Noapte buna, buna ziua/dimineata ! Imi bag pla in el de fus…


 208. 208
  Dnu Raj:

  Ce nu, dna Nora ? Nu-l mai luati pe nu in brate…


 209. 209
  Dnu Raj:

  Sarumana, cam uitat, mam zapacit. Ma enervat dna Seva la creeri, vorba soacrami. Iam zis sa nu mai zica la creeri, ca doar nu am cum so enervez la cur, la tzurca sau la unghii…


 210. 210
  Dnu Raj:

  Dnu Danii, ati pizdito rau de tot. Inca mai militez pt. eliberarea dv. Permiteti manifestu, dra Nora ?


 211. 211
  Dnu Raj:

  Ce buci are aia dela 200 ! Mi-as infinge oleaca caninii…


 212. 212
  Dnu Raj:

  Dra Uc 199, da ce faceti in oras, daca nu-s prea indiscret ?


 213. 213
  Dnu Raj:

  La 191 erati beata, dna Seva ?


 214. 214
  Dnu Raj:

  O laba in debara, fACE CAT UN FUTAI PE BUNE ?


 215. 215
  Dnu Raj:

  cU DV. VORBESC, DNU cOSTEL…


 216. 216
  Dnu Raj:

  Evident ca la dnu Danii ma refer. Chiar n-aveti mila, dra Nora ? Dna Nasta, in ce stare launtrica sunteti ? Ca sa stiu daca pot pentru ca sa ma iau de dv., ca iar imi vine…


 217. 217
  Dnu Raj:

  Exista ciocolata cu piper. Cu usturoi o fi ? C-au nebunit cofetaarii ajtia…


 218. 218
  Dnu Raj:

  Vatz intors din oras, dra Uc ? Ca multi nebuni is si la Cluji. Daia a plecatara dacolo dna Nasta…


 219. 219
  Dnu Raj:

  Cu Fl. Piersic va intalniti des, dra Uc ? Daca da, evitati-l ca asta va tine mult de vorba..


 220. 220
  uc:

  M-am intalnit acu 10 ani cu Florin Piersic, numai el a vorbit in seara aia…..eram vreo cinspe.

  Seva, nu te facuse nimeni ingamfata, plus autojignirile alea:), mi se pare ca o iei prea personal si serios uneori, atata tot.


 221. 221
  Seva Tudose:

  uc

  La comentariul lui Raj #186 te rog sa-l recitesti fie citeste printre randuri.Si cu intrebarea de la #213 a lui Raj,pot sau nu,”sa iau prea personal si in serios” ?

  Tu ce zici,corecta sa fi,hei lasa ca a glumit,bietul Raj

  😀


 222. 222
  costelus:

  Mu!

  Asta cu prostul gust e oarecum discutabila, dar recunosc, nu m-am gindit. Prea mult. 🙂


 223. 223
  costelus:

  Vad ca lumea serbeaza ziua nationala. 😀


 224. 224
  costelus:

  Chiar daca nu exista ciocolata cu mujdei, nu-i problema, cit mi-e sa curat doi catei de usturoi?


 225. 225

  Costele, clipul nici măcar nu îl văzusem. Nici până acum n-am făcut-o. La aia cu „halba iulia” mă refeream.
  În fine, nu contează, costeluşisme!


 226. 226
  costelus:

  ??? Ce-i asa de rau cu halba iulia? Fara nici o exagerare, m-ai lasat ca la dentist.


 227. 227
  costelus:

  As putea sa te mituiesc cumva sa nu te uiti la clip? Cu orice …


 228. 228
  Nora&1Q:

  Aaaaaaaaaaaaa!
  Nora, te rog frumos să-l banezi pe dom Raj și să-l înghesui în debara alături de dom Dan, ca să nu mai plângă după dânsu`; că mă face și pe mine să suspin de dor și jale. Știi cât de sensibilos îs și ce putere de transfer emotional capăt când vreau, dar și fără să vreau.
  O altă justificare ar mai Ø și asta : Mi-a atras atenția într-un mod manierat, plin de noblețe și respect, că mă doare burtica, adică-s lovit de boala căcăciosului îngâmfat. Nu că n-ar avea dreptate dar chiar n-are de ce să mă întrebe tam-nisam, așa, pe nemâncate/nebăute, de dureri închipuite; ba a mai adus vorba și de problemele mele financiare de care, iarăși, d-na Seva n-are dreptate să se plângă.
  Dacă nu mi-ar fi atât de rușine, mi-aș cere scuze și aș promite că nu mai fac. În viața mea zbuciumată am mai făcut tâmpenii similare. M-a luat de multe ori valul aroganței și odată era cât p`aci să mă înec. Să-ți povestesc:
  După o noapte de vară petrecută pe malul unui lac cu un anturaj rău famat, ghiftuit de alcool, țigări, droguri și alte excese de care nu mai pomenesc -- că mi-e să nu mă doară iar burtica -- zic: ia să încep ziua cu o baie de purificare. Zis și făcut săritura leului cu impact asupra oglinzii de apă rece. Adrenalina își făcea conștiincioasă treaba cât înaintam în forță cca 100-150 m, ca apoi să mă abandoneze brusc, lăsându-mă fără energie tip Duracell. Respirația nu mi-o puteam controla oricât mă străduiam. Era zgomotoasă, rapidă și ineficientă. Simțeam că mă sufoc; nu mai puteam să calc apa, nici să mă ridic la suprafață pentru a face pluta, darmite să înaintez. Cu un efort suprem, m-am ridicat și m-am lăsat pe spate, cu fața spre cerul senin, de un albastru infinit, diluat de lumina soarelui de dimineață. Respiram sacadat iar vălurelele provocate de mișcările haotice îmi inundau fața. Am înghițit apă, am tușit și-am scuipat cuprins de panică amestecată cu rușine de propria neputință. Apoi respirația mi s-a mai liniștit dar parcă tot mai slăbit eram. Nu avea rost să strig după ajutor. Nimeni n-ar fi reușit să ajungă la mine iar orgoliul îmi bloca orice tentativă de a cere ajutor. Nu-mi venea să cred că nu sunt invincibil, indestructibil și nemuritor. Că viața îmi era pe sfârșite. Că-s atât de vulnerabil. Am plutit așa o vreme cu ochii spre cer, cârmind 90 grd spre mal. Mi se părea că e mai aproape decât celelalte maluri. În tot acest timp îmi reproșam slăbiciunile, viciile și celelalte scăpări prostești. Îmi era ciudă că am ajuns atât de rău. Simțeam că-mi arde capul de prostovan și îngâmfat ce ajunsesem. Până n-am simțit pământul că-mi atinge curul, nu m-am ridicat din apă. Am ajuns la mal parcă alt om, marcat de alte repere ale conștiinței..
  Câteodată mă cuprinde sentimentul acela de rușine, ca după un teribilism. Da` până la urmă, ce-am făcut așa de rău ca să mă persecute dom Raj?! Banează-l! Banează-l! Banează-l..


 229. 229
  Nora&1Q:

  W-end plăcut! Lumea zice că mai e.. Ha!


 230. 230

  Nu te persecută. Vrea doar atenția ta totală, completă, neciobită, neciuntită.


 231. 231
  Nora&1Q:

  Sărumâna! Credeam că e grav. Am ratat ieri fasolea cu cârnați, să nu mă doară burtica..


 232. 232

  În București cred c-au dat sarmale. Am auzit că e și un mic scandal pe la Sectorul 2, că au cam obligat firmele să cotizeze cu sarmale. 100 000 de porții!


 233. 233

  Cică poliția a fost responsabilă cu colectarea sarmalelor. Aș zice că e o știre inventată, dar nu.


 234. 234

 235. 235

 236. 236

 237. 237

 238. 238

 239. 239
  andreea:

  de ce să mai iubeşti, dacă în doi timpi şi trei mişcări ţi se poate demonstra, looooogic, că ceea ce iubeşti nu merită să fie iubit?… şi, în general, de ce să te mai bucuri? dacă e evident că în cinci minute, hai, cincisprezece -- pentru temperamentele înclinate în mod nesănătos spre euforie -- îţi trece…


 240. 240

  Asta e ca „de ce să mai trăiești dacă mori oricum”.


 241. 241
  costelus:

  Presa e si asa cum am dorit noi, ca nu ne-a obligat nimeni sa cumparam in draci „Click” si altele.

  Iar statul roman intotdeauna a fost represiv. Aproape 50% din salariile bugetarilor sint pentru politie si armata. Sa bata aia cind trebuie fara sa puna intrebari.


 242. 242
  costelus:

  Ia uite, Andreea mi-o furat atitudinea…


 243. 243
  costelus:

  Da-mi-o inapoi, hoato!


 244. 244
  costelus:

  Aa, ca uitai, ce-are halba iulia de-ai sarit in sus? Pe bune, nu fac misto, si nici nu ne certam.


 245. 245

  Ce am și cu ăia care zic Românica și scârbici.
  Nu mai intru în alte detalii.


 246. 246
  andreea:

  nu e a ta, Costeluş, nu te mai fandosi atît, că au şi alţii atitudine din asta. am împrumutat-o, doar… să văd cum îmi şade cu ea. dacă mă face mai slabă, mai elegantă…


 247. 247
  costelus:

  Te ingrasa, sa stii!

  De scârbici nici n-am auzit. Bine, hai s-o lasam, chiar n-am stiut.


 248. 248

  Ce n-ai știut?
  Costele, ca și cu clipul ăla. Pe tine te amuză astfel de lucruri. Pe mine, nu. Ăsta ești, râzi la un cur care dârdâie pe Bach. Și mai crezi și vor râde și alții, că altfel nu le-ai pune aici.
  Poate au mai râs și alții, nu știu.
  Eu una, nu. Nici la poanta cu halba iulia, nici la Bach-ul dârdâit.


 249. 249
  costelus:

  Nu am stiut ca ar putea fi perceput ca jignitor. Pur si simplu ma jucam. 1 decembrie, fasole si cirnati, ma gindeam daca nu merge si ceva udatura -> bere, halba si asa am ajuns la halba iulia.

  Si mai ziceam si Romanica, fara a percepe vreo conotatie negativa, pina m-am ciocnit de tine 🙂


 250. 250
  andreea:

  Beethoven!!

  dacă era Bach ar fi fost mişcări mai unduioase…


 251. 251

  Așa, Beethoven.
  Depinde. Poate să fie și Bach zbuciumat.


 252. 252
  costelus:

  Ia uite cui ii place muzica simfonica!

  Ia sa vedem Nora, tu la ce rizi din toata inima?


 253. 253

  Costele, nu e ca și cum ar fi o lege scrisă. Unora le zgârie timpanul, altora, e evident că nu din moment ce aud din ce în ce mai des Românica. Și li se mai pare și că e cool.
  În fine, hai că nu mai am chef.


 254. 254

 255. 255
  costelus:

  Gata, nu te arici, pe mine m-ai lecuit de „romanica” 🙂


 256. 256
  costelus:

  Ia sa vedem, asta tot zgirietura e?


 257. 257

  Costele, tu asculți vreodată ceva din piesele pe care le pun eu?


 258. 258
  val_one:

  brrr! 😈


 259. 259
  costelus:

  Uneori da, alteori sint pe un calculator fara placa de sunet. In general ascult cam 3 sferturi din ce se pune pe aici, multumesc mult, tare frumoase! Iar unele le ascult si de 4-5 ori. De ce intrebi?


 260. 260

  Că nu mă nimerești deloc.
  Mă rog, dacă aia o fi fost intenția.
  Prea dulcegăroasă, prea zaharoasă, iar desenele sunt de-un kitsch strepezitor de ochi.


 261. 261
  costelus:

  A, nu a fost cu intentie. Imi place curgerea melodiei, si senzatia de liniste. Uneori ma simt de parca as fi pe malul unui riu si nu se aud decit apa si pasarile. Desenele nu le-am bagat in seama.


 262. 262

 263. 263
  Dnu Raj:

  Dra Nora, va fac cunoscut si pe aceasta kle (daca mai erea nevoe ca cu dnu 1Q e ceva pruted in Danemarca, respectiv in toate tarile de jos. Are de dat sau de primit marafeti, il doare burtica si alte alea- alea……………. Dna Seva, sarutmana ! O replica as fi avut eu, dar e bine sa lasam sa mai treaca oleaca de timp, sa nu ne suparam. Sunteti o doamna de buna credinta, dar prea o luati nustiucum. Va asigur ca, la randul meu ,sunt si eu de buna credinta. Va sarut respectuos si va urez din toata inima sa va bucurati de un trai linistit in SUA………….. Si cu dna Nasta e ceva prutet in Danemarca, ba chiar si in tarile scandinave. Raj simte multe…


 264. 264
  Dnu Raj:

  Dra Nora: la 262 ce ? Ce vreti sa insinuati ? Ca sunteti imaculata ? Ash


 265. 265

 266. 266
  Dnu Raj:

  Se cere intempensiv , banarea mea. Intempestiv…….. aaaa, in-tem-pest-tiv. Cos-or…


 267. 267

  La 262, Raj?
  Eu, imaculată? Nu mă mai speria așa!


 268. 268
  Nastasia:

  Da’ io ce-am mai săvârşit, de-o putrezit una-alta prin Danemarca din pricina mea? Că numa’ ce mă-ntorsei din Cluj, încă nici nu m-am schimbat de hainele bune, alea de mers la oraş


 269. 269
  Seva Tudose:

  Nasta&Nora

  hai sa plangem si sa ne imbatam sufletele cu frumusetea naturii in sunete de fado(Doamne cum pluteste aburii marii sarutati de racoarea muntilor 😀 )


 270. 270

  Raj e suspicios azi. Suspicios și vigilent. Pe toți ne suspectează ba de una, ba de alta.


 271. 271
  costelus:

  Mai, nu mai birrrii, hai la mine, la viscol si -12. 🙂


 272. 272
  Raj:

  Dna Seva, mai sunteti superata pe mine ? La 262 am zis dragalasenii………….. na Nasta are bundita noua de mers la oras. Si noi avem bundite, dar nu ne mai laudam atata………… Normal ca sunt suspicios, dra Nora, ca doara nu era sa fiu jospicios. a Raj totul e sus, mai putin, aaaaaaaa, iiiiiiiiiii, in fine, nu tre sa stie toata lumea ce nu se ridica la Raj, doar nevastamea. ra Nora, io cu dnu 1Q nu mai vorbesc pe putin 24 h. Ma calca pe nerv, pe coada, pe shtaif, respectiv pe bombeu…


 273. 273
  Raj:

  DDDDDDDDDDDDDDDDDDD, deci Dna Nasta. Tutzi muortzii matiii de D !


 274. 274
  Raj:

  E viscol la dv. , dnu Costelus ? Cum o scoateti cand vreti sa va… ?


 275. 275
  Raj:

  Dnu 1Q, am omis ce erea mai veri important. Ma calcati si pe pla, na


 276. 276
  Raj:

  Ce postari de andikpat am dat azi !


 277. 277

 278. 278
  andreea:

  Laaaa laaaaa laaaaaaa…

  Vesela verde campie acu-i trista, vestezita,

  Lunca, batuta de bruma, acum pare ruginita;

  Frunzele-i cad, zbor in aer, si de crengi se dezlipesc

  Ca frumoasele iluzii dintr-un suflet omenesc.

  Laaaa laaaaa laaaaaaa…


 279. 279
  Manuella:

  Frumoasă romanţa ta, Andreea!

  Bună seara!


 280. 280
  andreea:

  Luuu luuu luuuuu… bunaaa seara…

  Ziua scade; iarna vine, vine pe crivat calare!

  Vantul suiera prin hornuri raspandind infiorare.

  Boii rag, caii rancheaza, cainii latra la un loc,

  Omul, trist, cade pe ganduri si s-apropie de foc.

  Luuu luuu luuuuu….


 281. 281
  costelus:

  Manu cea scumpa la vedere. Buna seara!


 282. 282
  Manuella:

  Parcă ar fi vorba despre D.anny.
  Încă de la primul vers.


 283. 283
  val_one:

  şi vine primăvara, şi cresc alte frunze…


 284. 284
  costelus:

  Ia sa vedem, cu asta tot nasol o nimeresc? Imi place enorm, chiar daca versurile au fost scrise de un po…


 285. 285
  andreea:

  iiiii…

  S-au dus privighetorile măiestre;
  Pustiu e cuibul blândei turturele…
  Ah, unde-i şuierul mierliţei sure!

  Pierdut din stolul mândrei lor orchestre,
  Ce trist răsună cânturile mele
  În liniştea adâncă din pădure…


 286. 286
  costelus:

  Cresc alte frunze la primavara, dar unii nu vor mai apuca sa le vada.


 287. 287
  val_one:

  se-ntorc, se-ntorc.

  răbdare să avem…


 288. 288
  andreea:

  ih ih, ih…

  De viforniţa păgână
  Se-ndoiesc nucii, bătrânii,
  Plânge-un pui de ciocârlie
  Sus pe cumpăna fântânii.

  Îl ascult şi simt subt gene
  Cum o lacrimă-mi învie:
  -- Ni se-aseamănă povestea,
  Pui golaş de ciocârlie.


 289. 289
  Manuella:

  Hait! E şi cu puiul! Clar D.anny se regăseşte în poveste.


 290. 290
  andreea:

  iam, iaaam!

  Ah! ce frumoase-s serile de toamnă!
  Prin frunze reci doar un fior adie;
  S-arată-n deal, cu faţa purpurie,
  A nopţilor fermecătoare Doamnă.
  Pe câmpul veşted tainic ea-mprăştie
  Strălucitoarea-i negură albastră,
  O, Doamne sfânt! Ce pană mult măiastră
  Atâta farmec ar putea descrie!


 291. 291
  costelus:

  Hauu hauuuuu.

  Bunicu’, acu multi ani, o mers intre doua sate prin zapada si crivat vreo 5-6 km cu un lup dupa el. Asa, la vreo 20-30 de metri. Ba’ o vrut dihania sa-l urmareasca si in sat, numai ca l-o vazut oamenii si-o dat drumu’ la cini.


 292. 292
  andreea:

  Bu hu huuuu!

  Amurg de toamnă pustiu, de humă,
  Pe câmp sinistre şoapte trec pe vânt --
  Departe plopii s-apleacă la pământ
  În larg balans lenevos, de gumă.
  Pustiu adânc… şi-ncepe a-nnopta,
  Şi-aud gemând amorul meu defunct;
  Ascult atent privind un singur punct
  Şi gem, şi plâng, şi râd în hî, în ha…


 293. 293
  Nastasia:

  Andreea, oare ţi se trage de la chestiunea cu de ce să mai iubeşti şi că ceea ce iubeşti nu merită să fie iubit? Au mai păţit-o şi alţii, iaca:

  La fereastra mandrei mele
  E un plop uscat,
  Pasarica cuibul ei si-a asezat,
  Zi si noapte canta ea necontenit,
  Fericit e cel ce-n viata n-a iubit.

  Ref: Pasarica muta-ti cuibul si te du,
  La fereastra mandrei mele spune tu,
  Spune-i ca eu plang mereu, neincetat,
  C-am iubit pe cine nu m-a meritat.

  Greu e-n viata doi de-odata sa iubesti,
  Floricele intre spini ca sa culegi,
  Am cules, dar mana rau mi s-a-nspinat
  C-am iubit ce-n viata nu mi-a fost iertat.
  Cantati voi, cobzari, de jale si de dor,
  Inima sa mi se rupa si sa mor.
  Sa se rupa, rupa, rupa, de-aruncat,
  C-am iubit pe cine nu m-a meritat.
  Sa se rupa, rupa, rupa, de-aruncat,
  C-am iubit pe cine nu m-a merïtat.


 294. 294

 295. 295

 296. 296
  Nastasia:

  Nu mai plânge, baby,/plânsul n-are rost/Nu mai plânge baby,/uită tot ce-a fost/Nu uita că-n viaţă/lacrima cu-n zâmbet pie-he-he-re…mai dearte nu mai ştiu, c-am uitat.


 297. 297
  andreea:

  daaa…

  Prin ale toamnei văi prelungi,
  Cu tine am umblat odată.
  Ciorchinul lunii sta să cadă
  şi nu mai pot uita de-atunci.

  Oare-o fi fost pe-aproape via
  De m-ameţeam atât de rău?
  Sau era numai gustul tău
  Care-mi statornicea beţia?

  Atâta ştiu: că aş fi mers
  Cu tine, viaţa mea întreagă,
  Şi frunzele fără de vlagă
  Mi-ar fi părut atât de verzi!


 298. 298
  Seva Tudose:

  Cine a scris,a fost o gluma,scrisa sub un clar de luna ?

  Cu stele in cer,o feerie,ori cuprins de insomnie ?

  „Somnoroase pasarele” Of,nici nu s-a crapat de ziua

  Prin crengute forfotesc,as,sa mai dorm,asta-i buna

  Cu noaptea-n cap ciorovaiesc… !

  Cine a scris,cine a grait ? Bine faci,bine ai primit ?

  Orice om in lume are o pasarica,eu cu florile,cu parfum adica

  Orice om in lume are o dambla,noaptea prin gradina cine o umbla ?

  …Exact ca in povestea cu merele de aur,crinii parfumati,ii fura un balaur ?

  Innarmata pana-n dinti,asa ca sa-i prinda,ca un SRI agent care sta la panda

  Cu-n aparat-filmat dotat cu senzori,camuflata-n noapte aproape de zori,

  Ochii imi sticleau mai rau ca pisica,si din iarba,sar in sus,tup tup-tica tica

  O armata intreaga,numai iepurasi,v-ati schimbat dieta ?Voi de naravasi !

  ….


 299. 299
  Manuella:

  Neîntrecute sunteţi, doamnelor!


 300. 300
  val_one:

  🙄 🙄


 301. 301
  Nastasia:

  Cine iubeşte şi laaaaasăăăă, cine iuuuubeşte şi laaasăăăă…


 302. 302

 303. 303
  Nastasia:

  Melancolii de toamnă, hai? Na:


 304. 304
  Seva Tudose:

  Eu plang…trebuie sa plec !


 305. 305

 306. 306

  Ladies, ladies…


 307. 307
  andreea:

  ce-i?
  ne-am pus în cap poalele (poetice) prea di tăt? 🙄

  nu mai facem…


 308. 308

  Nu, nu. Ridicați-le, ridicați-le. 😛


 309. 309
  andreea:

  criza m-a apucat pentru că se fîţîia Sabina pe lîngă mine tot recitînd o poezie pe care o avea de învăţat pentru şcoală şi punîndu-mi întrebări despre toamnă. de ce bate vîntul? de ce cad frunzele? de ce se înroşesc? de ce? de ce?

  deci, nu, Nastasia, nu de la povestea cu nemeritatul iubirii mi-a venit. din nefericire, fac parte din catgoria aia năucă incapabilă să împace raţiunea cu simţirea sau măcar să le aducă, pe amîndouă, la vreo masă a tratativelor. :mrgreen:


 310. 310

  M-am prins, m-am prins că trebuie să fi avut Sabina vreo temă. 🙂


 311. 311
  Nastasia:

  Andreea, uf, ce uşurare! Mai bine aşa. Da’ eu, cu naturelu’ meu, îs gata oricând să compătimesc la dramele din amor. Cât am compătimit şi când cu 1Q şi respectiva!


 312. 312

 313. 313

 314. 314

 315. 315
  Nora&1Q:

  După cum văz, dom Raj nu se potolește. Nora, banează-l! A zis că-l calc pe (pfiuu! Pe ceee-a ziiiiis..) de parcă ar merge cu lumea târâș și eu îi calc pe urme fără să păstrez distanța regulamentară.
  Rușine, dom Raj! Îs om seriocs! Ia să nu mi me mo mu vă mai adresați.. 24 ore, cât e normal, logic și suficient.
  Să fie banat! Militez cu înverșunare malițioasă pentru înăbușirea spiritului rajmerițos al d-lui Raj. Că iar abuzează excesiv de atenția mea totală. Cu respect și considerație, dvs mă adresez special, dom Raj! Să tră..

  Sărumâna, doamnelor! V-am citit fragmentele din trăirile dvs. încărcate de sensibilitate cu bărbia dârdâind de emoție. Atât de tare m-ați sensibilizat, încât am simțit un nod în amigdale de mi-au țâșnit lacrimile iar la d-na Seva deja hohoteam de-a binelea, de-mi săreau puricii de pe birou. Am stropit tăți pereții cu săruri minerale și imunoglobuline. Mai vreau! Plânsul detoxifiază. Elimină hormonii de stres şi alte substanţe care altfel s-ar acumula în sânge până când ar atinge un nivel toxic. Costel poate crede că glumesc..


 316. 316
  Nora&1Q:

  D-na Nasta, sărumâna! Acu` ziceți așa, că poate vă e dor..
  Acu`, io pe cin` mai bumbăcesc?!


 317. 317
  Nora&1Q:

  Gei-mea a intrat în CO? Așa, fără cerere, ca și când.. ca și cum.. Bi-neee..


 318. 318
  Nora&1Q:

  E cu Bob..


 319. 319
  Nastasia:

  Dorurile mele
  N-au întruchipare,
  Dorurile mele-s
  Frunze pe cărare…
  Spulberate şi strivite frunze pe cărare.

  Asta ca să închei seria melancolică. Azi nu-s. Îs aprigă, turbată şi plină de simţ practic.


 320. 320
  Nora&1Q:

  Aha! Sunteți pragmatică, adicătelea nu pierdeți timpul ca mine.
  Apriguitatea de la ce vă vine? Că și io-s turbat, da` nu-s aprig..


 321. 321

  Eu sunt nițel cam bătută. Pe dinăuntru. Parcă mi-ar fi luat cineva avântul și l-ar fi făcut șnițel. Cu ciocanul ăla special.


 322. 322
  Nora&1Q:

  Sărna, Nora! Pentru că simți că nu poți face mare lucru? E că de-ai avea puterea de control a minții umane ai cotrobăi prin carcasa deformată a multora? Dacă nu e asta, atuncișa e de la.. vreme?!


 323. 323

 324. 324
  Nastasia:

  O, ba da, timpul îl pierd. Îs aprigă şi practică, da’ n-am condiţii să mă desfăşor (adică am găsit pretextu’ să nu fac nimic). Turbată, din nou, din cauza administraţiei publice. De buletin am scăpat, că l-am făcut ieri la Cluj, unde nu le-o mai trebuit nicio irevocabilă. Da’ s-o trezit monoparentalu’ cu poprire pe cont şi nimeni nu-l poate lămuri de la ce i se trage. O plătit la fisc 16 ron (pentru atâta l-au poprit), da’ n-au ştiut să-i spună exact pentru ce. Cică pentru CASS. Da’ ăla i se reţine la sursă, din salar, şi altceva nu are. Va trebui să meargă la Casa de sanatate să afle şi o să turbeze, că acolo-s nişte cozi..Şi nu ţine chestia cu „nu te duci tu?”, ca în alte părţi unde urăşte să meargă şi se duce mama, că un copil are.


 325. 325
  Nora&1Q:

  Pt atâtica lucru, d-na Nasta, vă pierdeți cu firea? Pe mine, mărunțișurile astea mă înviorează. Mă urăsc casierițele că le iau picior peste picior. Dacă am chef, dacă nu, nu. Nici nu le privesc în ochi, adânc, provocator..


 326. 326
  Nora&1Q:

  Parcă `ceați că vă place covrigul cu susan. Doar nu vă duceți la Cluj special pt el..


 327. 327
  andreea:

  unchiule, unchiule, cît mă bucur pentru catharsis-ul tău!
  bravo!
  ura!
  trăiască!

  :mrgreen:


 328. 328

  Nu e de la vreme.
  De la ailaltă. Nu neapărat că nu pot face eu mare lucru. Că asta știam. Nu știu, doar că forma în care ardea revolta s-a schimbat. Și nu-mi place deloc. Aseară nu m-am dus la protest. Iar azi mă simt ca dracu. Mai și citii, mai și văzui tot felul de drăcovenii legate de amărâții ăia. Mă simt ca ultimul om. Un cocktail de vinovăție și neputință.


 329. 329
  Nastasia:

  Nu mă pierd cu firea, numa’mi vine să le dau în cap. S-au informatizat cu toţii, cică, dar ca să afli ceva, tot la coadă tră’ să stai. Pe altceva n-am apucat încă să mă enervez, că la tv nu m-am uitat, gazete încă n-am citit..


 330. 330
  Nora&1Q:

  Ia nu mai luați bucuriile de la gura copiilor..
  Etee!


 331. 331
  Nora&1Q:

  Ce înseamnă emoticonul ăla verde? E bucurie până la învinețeală, până la asfixiere, sau.. ce? Are gura încleștată, deci nu e de râs.


 332. 332
  Nora&1Q:

  Ha! Cum deschid și io un subiect serios, cum vă eschivați.
  Nu mai vb cu dvs!

  No-raaaaaaaaaa! îuliuuu! ești dependentă. Independentă..


 333. 333

 334. 334

  Dependentă sunt de multe.
  Nastasia, la mine s-a răstit una la fisc că ce pun atâtea întrebări, că treaba mea e să plătesc. Fix așa mi-a zis. Și de-aia mă și dusesem, dar voiam să știu și pentru ce anume. Nu ca vaca. Asta i-am zis eu ăleia.


 335. 335

 336. 336
  costelus:

  Tu te simti ca ultimul om, Nora? Dar restul, oamenii de bine, cei care stau cumintei in case si nici n-au auzit de bataia de la Pungesti, aia cum se simt? Nu ai ce face, pina cind nemultumirile nu vor scoate in strada mai multi, mult mai multi. Pina atunci avem democratia pumnului: cine are pumnu mai tare, are dreptate.

  Ia, ce-ai vazut de amariti?


 337. 337
  costelus:

  Nastasie, o sa primeasca acasa in plic instiintarea de poprire („va multumim ca va tineti banii intr-un cont din Romania, ne-am autoservit, asa e legea”). Intre timp poate da telefon la banca sa intrebe cine a pus poprirea. Asta in loc sa stea la coada la CASS (posibil sa nu afle).


 338. 338
  Nastasia:

  N-o să primească nimic, popririle nu se notifică. La bancă a vorbit, ei ştiu doar că e de la CASS, dar nu ştiu pentru ce. Ar fi vorba de venituri provenite din altceva decât leafa, că din aia i se reţine automat. Asta nu ştim, pentru ce dracu au făcut reţinerea. E o sumă mică, dacă 5,5% e 16 lei. Nu ştim ce dracu au găsit de muls.


 339. 339
  costelus:

  Veniturile obtinute din dobinzile de pe urma contului?


 340. 340

  e ora 1:30 noaptea si pe afara patrule de jandarmi si ale firmei private inca bat dealurile Pungestiului. Stam cu 9 oameni (cativa dositi pe sub plapumi) intr-o baraca improvizata, ultimii ramasi din rezistenta. Vant puternic, cer senin.

  Totul e blocat, zona e „restrictionata pentru siguranta dumneavoastra”. Ne-a luat aproape 2 ore jumate sa be taram 1km, de la barajul jandarmilor pana la restul taberei de rezistenta. Ne-am simtit ca si cum am trece granita in alta tara.

  Vis a vis de tabara, se lucreaza la sonda Chevron. Noi coacem cartofi pe o soba improvizata, lanternele s-au stins, un calugar de la Petru Voda a inceput sa sforaie. Ultimii 2 razesi ne povestesc psihotic toate grozaviile intamplate in ultimele 24 de ore. „Nu mai e nimeni cu noi.” (sursa: https://www.facebook.com/casa.jurnalistului?directed_target_id=0)

  Soarele i-a înmuiat pe jandarmi. Au permis accesul presei pentru jumate de oră, Sub escortă.

  Ne-au invitat să părăsim zona dacă vrem să ieşim dup-amiaza asta.

  În sat, oamenii se plâng că sunt legitimaţi şi filmaţi cán umbla pe stradă sau merg să ia apă de la cişmea.

  După 2 ore jumate de mers prin câmp, am ajuns la tăbara din Pungești.

  Sunt 7 oameni care se incălzesc la o plită pe care frig cartofi.

  Dimineața erau vreo 150. Mulți au fost luati pe sus și duși la Vaslui în dube.

  Oamenii zic c-au fost bruscați, o doamna strangulată, altcineva dat cu capul de geam.

  La 20 de metri, peste drum, Chevron a amenajat azi perimetrul pentru prima sondă de explorare. De maine încep sa lucreze.

  (toate sunt de la Casa jurnalistului)


 341. 341

  Alte zvonuri: cei de la France Presse ar fi ajuns acolo tot așa, târându-se prin miriști.
  O mașină cu activiști plecată din București de dimineață s-ar fi răsturnat, dar pasagerii nu au pățit nimic grav. 3 dintre ei intenționau să continue drumul spre Pungești.
  Repet, sunt zvonuri. Sper ca aia cu France Presse să fie adevărată, iar cealaltă falsă.
  ………………..
  Par așa de medievale toate astea.


 342. 342
  Nastasia:

  Premierul Ponta a luat apărarea Jandarmeriei, insistând asupra importanţei apărării proprietăţii private. „Cred că România poate fi o ţară democratică şi puternică dacă toţi respectăm legile şi dacă nu acceptăm -- şi nu vom accepta -- ca 20, 30, 50, 70 de oameni să încalce legea. Acolo e vorba despre o proprietate privată. Cei de la Chevron îşi pun gard, îşi păzesc o proprietate privată”.
  (România Liberă)

  Ce-ar mai fi de zis? Ciocu’ mic, capete plecate. Nici de moarte nu mai poţi să te aperi, că încalci legea.


 343. 343

  Proprietate privată era și terenul pe care se afla tabăra. Și jandarmii i-au gonit pe oameni de pe acel teren deși aveau acordul proprietarului.


 344. 344

  La noi se respectă numai proprietatea privată a corporației (nici nu mai discut acum despre cum a ajuns să fie concesionat terenul ăla).
  Oamenilor nu le stă la dispoziție jandarmeria. Să vină să le curețe pământul de invadatori.


 345. 345
  costelus:

  Da, asta stiam, jandarmii au intrat pe un teren privat asa, ca pe ei ii doare-n pula de lege. Nu suna medieval, ci tipic romanesc. Jandarmii sint angajati ai Chevron. Nu e de mirare ca politia si jandarmeria sint percepute drept forte de ocupatie, in toata tara.


 346. 346
  Nastasia:

  Sumbre perspective.


 347. 347

 348. 348
  costelus:

  Asta e. Asa sint legile, iar cind nu se mai aplica legile, se aplica pumnul. Sau, mai bine, piciorul.


 349. 349
  costelus:

  Nimeni pe aici la o bataie mica, de iarna de-acuma?


 350. 350
  costelus:

  Interesant.


 351. 351
  Jaco Pastorul:

  isi editeaza groov-urile, ritmice sau melodice, care sunt repetate cu ajutorul unui delay si apoi le suprapune unele peste altele, nemairamanandu-i decat sa puna cireasa pe tort, improvizatia. Care e intr-o maniera geniala.

  Rezulta world music in care e imposibil sa nu te regasesti.

  Muzica preclasica, flamenco, new tango, doine romanesti, game indiene, klezmer, fugile lui Bach, dansuri arabesti, toate trec prin Renaud, si el, constiincios, ni le transmite mai departe, facand contrabasul sa sune a oud, a ghitara, a scripca, a kanun…

  Parte din muzica planetara spusa de un singur om.


 352. 352

  Ce amuzant. Toată lumea a preluat cu mare tamtam studiul ăsta: http://www.theguardian.com/science/2013/dec/02/men-women-brains-wired-differently. Că deh, venea să confirme, cum chiar unul dintre autori a afirmat, vechile stereotipii.
  Prea puțini au ridicat contraargumente: http://www.theguardian.com/science/brain-flapping/2013/dec/04/male-female-brains-real-differences
  https://theconversation.com/are-men-better-wired-to-read-maps-or-is-it-a-tired-clich-21096


 353. 353
  Nastasia:

  „..making them better equipped for multitasking.”
  Da, da, să nu se mai plângă că toate-s pe capul lor şi că trebuie să rezolve mii de chestii deodată. Dacă aşa-s din construcţie, înseamnă că asta-i soarta lor.


 354. 354

  Păi, tocmai. Că nu prea-s așa din construcție. Majoritatea neglijează faptul că până la pubertate nu s-au observat mari diferențe.
  Dar e ca la sport. Dacă ridici greutăți, dezvolți mâini, spate, piept. Dacă alergi, faci fibră la gambe. Deci, și creierul ăla dacă e antrenat într-un fel, normal că ajunge să exceleze în acel domeniu și să dea chix în altele.


 355. 355
  andreea:

  aaaaa… eu sînt foarte multitasching.

  cu o mînă vă scriu voua, cu una desenez, cu alta scanezdracu’ nişte acte (mîna asta e pedepsită), cu una vorbesc la telefon, cu alta ascult muzică şi cu ultima mănînc ciocolată. cu mentă. şi mai am una de rezervă, pregătită oricînd pentru gîlcevi, plus una care se frămîntă de îngrijorare, aproape tot timpul. ce mai, e palpitant!


 356. 356

  Nu te mai împăuna atât. 😀 Că cică și ei ar putea dacă ar fi antrenați. 😀

  In an larger earlier study (from which the participants of the PNAS study were a subset), the same research team compellingly demonstrated that the sex differences in the psychological skills they measured – executive control, memory, reasoning, spatial processing, sensorimotor skills, and social cognition – are almost all trivially small.

  To give a sense of the huge overlap in behaviour between males and females, of the twenty-six possible comparisons, eleven sex differences were either non-existent, or so small that if you were to select a boy and girl at random and compare their scores on a task, the “right” sex would be superior less than 53% of the time.

  Even the much-vaunted female advantage in social cognition, and male advantage in spatial processing, was so modest that a randomly chosen boy would outscore a randomly chosen girl on social cognition – and the girl would outscore the boy on spatial processing – over 40% of the time.


 357. 357
  val_one:

  bine, Andreea. dar mîna aia de rezervă e dreaptă? că la numărătoare iese impară. 🙄


 358. 358
  andreea:

  da, măi, dar caraghioslîcurile alea gen „ce e ăla sarafan?!, „ce culoare e aia, grena??!!” şi „eşti sigură că te-ai tuns??!” sînt prea de oaie ca să fie vorba doar despre lipsă de antrenament. 😀


 359. 359
  andreea:

  uof, am exagerat şi eu, val, aş vrea să am atîtea, în ultima vreme îs cam copleşită…

  vi s-a întîmplat să căutaţi batiste în frigider?


 360. 360

  Ei, parcă eu nu întreb ce e aia bujie. Iar ăștia se uită la mine cu ochi la fel de căscați precum ai mei când nu știu ei diferența între roz-roz și fuchsia. 😀 La fel se uită și când nu aud nu știu ce bătaie, ticăit, zdrăngănit ”ciudat” la mașină.
  Normal că nu știu cum e grena dacă nu sunt învățați să fie atenți la culori, la cum arată. Și nu văd nici că te-ai tuns pentru că îi doare în cur de cum arată ei înșiși în primul rând. Nu stau ca noi ani de zile să ne măsurăm toate alea din oglindă.


 361. 361
  val_one:

  🙂 mai glumim şi noi, Andreea.


 362. 362

  Mă rog, trendurile se mai schimbă. 😀 O cosmeticiană i-a spus unei prietene la epilat că primește din ce în ce mai multe cereri de la bărbați. Și că a fost ok când voiau doar picioare, brațe, dar că mai nou au căpătat curaj și vor și zona inghinală. Yup, total. :mrgreen:
  Ăsteia îi era frică să nu-i rănească. Dincolo de jena de a-i ruga să-și țină cu o mână… în fine, înțelegeți voi. 😛


 363. 363
  andreea:

  auch!!


 364. 364

 365. 365
  costelus:

  Nu se poate face depilare cu luminarea?


 366. 366
  andreea:

  Jaco, mi-a plăcut domnul contrabasist, l-am ascultat cu atenţie. într-adevăr, eram obişnuită ca instrumentul ăsta uriaş să scoată doar sunete de elefant, buum-buuuruuuum, cel mai adesea leneşe şi greoaie.
  totuşi, nu e prea eclectic genul ăsta de muzică? pe mine mă cam zăpăceşte. nu pot să mă instalez într-o anumită stare, că -- hop! -- se schimbă totul. cînd subiectul era Bach, mă liniştisem, apoi a început să se unduiască arăbistic. eu zic că e un risc aici. sau sînt eu prea clasică, prea conformistă.


 367. 367

  Râzi tu, Val_one, dar deja ne dăm coate la manichiură. 😀


 368. 368
  val_one:

  păi, cum? n-au un separeu, un paravan, ceva? 🙄


 369. 369

  La manichiură? 🙄
  Eu știu? Dacă sunt mai pudici și stau toată ziua cu mâinile în buzunare, presupun că pot cere și asta. 😆


 370. 370
  val_one:

  aaa, nu! la epilare, Nora. 😆


 371. 371
  costelus:

  Nu merge sa mai spun ceva, imi da eroare. 403 The requested resource could not be loaded because the server returned an error:


 372. 372
  costelus:

  Vad c-o intrat acuma 🙂


 373. 373

  Aaa, acolo, da. 😆
  Dar na, îți dai seama, crește cererea, cosmeticienele cresc tarifele, stai mai mult după o programare, tot felul de inconveniente. 😀


 374. 374
  costelus:

  Cum se face epilarea? Is curios, asa.


 375. 375
  Edle:

  Eu am o prietena care habar n-are de culori. I-am luat pentru ziua ei un gloss, si ii explicam eu ca pe buze nu e fuchsia, ci un roz pal foarte fain. La care ea: „ce e aia fuchsia?!” Si ultima data zicea ceva de o sticla albastra, iar eu si cealalta de la masa ne uitam nedumerite, ca nu vedeam decat una turcoaz. 😆


 376. 376
  Edle:

  Costelus, du-te si vezi.


 377. 377

  Am mai văzut, Edle, dar mai rar.
  😀
  De pildă, la făcut socoteli în cap, aritmetică banală, sunt mult mai rapidă decât majoritatea cunoscuților bărbați.
  În schimb, la montat/demontat/ la potrivit piese sunt varză, varză. În schimb, soră-mea, căreia i s-a tot spus că era ”programată” să fie băiat, e super îndemânatică. Poate nu știe cum se numesc piesele, dar are un simț care-i spune cum se potrivesc.


 378. 378

  Pricep de la Costeluș că azi, de vreo 5-6 ori, la comentat, i-a apărut o eroare. Comentariul nu apare niciunde, nici măcar în spam. Dacă mai pățește cineva așa, dați de știre. Eventual, trimiteți un mail la contact, vă rog.


 379. 379
  Nora:

  Test nelogat.


 380. 380
  costelus:

  Incerc si eu odata.


 381. 381
  Nora:

  Nu știu ce să zic, mie pare să-mi meargă.


 382. 382
  costelus:

  Uf, a intrat tocmai cind fac greseli de ortografie. 🙂


 383. 383
  costelus:

  Turcoaz, fuchsia, cine sa le mai inteleaga? Vorbiti si voi clar, cu frecventele culorilor, nu cu prostii.

  Dana, nu, multumesc, eu tin la blana mea.


 384. 384
  Edle:

  Mie imi apare eroare cand vreau sa ma hlizesc. Adica asa: 😆


 385. 385
  costelus:

  Am sa te bat!!


 386. 386
  Costeluş:

  De fapt eu nici nu comentam din cont, ci cu user name si parola. 🙂


 387. 387
  Seva Tudose:

  403 FORBIDDEN

  Acces to this resource on the server is denied. Powered by LiteSpeed web.Server.
  LiteSpeed Technologies is not responsible for administration and contents of this web site.


 388. 388
  Costeluş:

  Da, Seva, exact asta aveam si eu in Firefox. In Chrome e alt mesaj. Se pare ca isi revine singur dupa ceva timp…


 389. 389
  Seva Tudose:

  Deci inainte de #387 am scis un com.si nu mi-a aparut. In schimb a aparut ce-am redat la 387


 390. 390
  Nora:

  Costele, ce zici acolo? Că nu pricep. Cum adică nu comentai din cont, dar comentai cu username și parolă? 🙄


 391. 391
  Costeluş:

  Din pacate Seva, ce ai scris inainte de 387 s-a pierdut, trebuie sa-l scrii din nou. Si eu am zis mai multe, ca-mi plac studiile alea.


 392. 392
  Seva Tudose:

  Ok.mi-am istalat Chrome si Avast antivirus !


 393. 393
  Nora:

  Mai apare cuiva eroarea asta? 403?


 394. 394
  Seva Tudose:

  O,da Nora,eu am repetat de 5 ori si tot asta imi apare


 395. 395
  Seva Tudose:

  da,asa este,ceva nu este in regula,daca nici asta nu apare I give up


 396. 396
  Nastasia:

  Nu azi, dar mi-a mai apărut şi mie de vreo două ori. Dar cum eu întotdeauna mai încerc o dată, nu mi s-a întâmplat ca la a doua încercare (imediat după prima) să nu meargă.


 397. 397
  Seva Tudose:

  trebuie sa ti degetul apasat 15/20 secunde pe stanga/mouse pana se invarteste…apoi ii dai drumul,asa imi apare


 398. 398
  costelus:

  Cucu.


 399. 399
  Nora:

  Teste peste teste.


 400. 400
  cipcirip:

  Poate isi revine miine, desi, daca Nastasia spune ca a mai intilnit eroarea aia dar nu azi, inseamna ca e ceva. Asta ar trebui sa intre in moderare.


 401. 401

  Dădui un search pe google legat de eroarea aia şi cauzele ei. Mă lămurii mai mult de-o groază.


 402. 402

  Seva, dă-mi un mail, te rog, dacă mai apare tâmpenia aia.


 403. 403
  costelus:

  La aia cu hostingu’ ai dat telefon, sa-i intrebi daca au facut ceva modificari recent?


 404. 404

  Nu. Dar ce legătură să aibă?


 405. 405

 406. 406

  Ca să mă asigur: vouă vă apare aia numai când e vorba de comentat, nu?
  Nu şi când daţi refreshuri sau doar vizualizaţi pagina?
  Posibil să fie musai acum de upgrade-uri, dar nu am cum le face până când nu fac back-up-uri. Ceea ce nu ştiu să fac.


 407. 407
  costelus:

  Tu trebuie sa cauti „403 error when posting wordpress comments”, ca asta te doare.

  Telefonul la hosting ar elimina una din cauzele posibile; daca aia spun ca n-au facut nimic, atunci incepi sa te intrebi, daca nu -- stai cuminte.


 408. 408
  Nastasia:

  Mie mi-a apărut când am vrut să vizualizez pagina, din câte îmi amintesc. Că m-am şi speriat că a păţit ceva pistolul meu scump şi drag.
  Oricum, asta m-a pus pe gânduri:
  „The 403 Forbidden error is an HTTP status code that means that accessing the page or resource you were trying to reach is absolutely forbidden for some reason. In other words: „Go away and don’t come back here.”

  Seva, Costeluş, nouă ne sună!


 409. 409
  costelus:

  Doar la comentat.

  Backupul ar trebui sa fie facut automat, nu manual.


 410. 410

  Nu se face niciun backup automat. Sau s-o face, dar la alea găzduite de wordpress.
  Deşi cred că nici la alea.

  http://codex.wordpress.org/WordPress_Backups
  În admin, unde apar notificările pentru update-urile la diferite pluginuri, sunt avertizată peste tot să fac backup la baza de date, altfel risc să pierd chestii.


 411. 411

  Nastasia, s-a întâmplat demult?


 412. 412
  Nastasia:

  Da. Să fie o lună, poate. Nu mai ştiu,pentru că, dat fiind că s-a remediat imediat, nu prea i-am dat importanţă. Ştiu că m-am uitat atunci ce înseamnă, dar nu m-am lămurit deloc.


 413. 413

  Hai că, între timp, păţii alta. Dau să intru pe mess, îmi zice că am contul blocat. 😯
  Resetez parola de două ori, nimic. Mailul îmi merge. Doar messul, nu.
  Voi aţi păţit aşa ceva?
  Ah, şi cred că mi-e şi placa video pe ducă. Când şi când mi se face ecranul numai buline, dunguliţe… OOOOOF!


 414. 414

  Să dăm restartul nostru cel de toate zilele.


 415. 415
  val_one:

  au ajuns la tine viruşii ăia care ronţăie siliciul, Nora? 🙄


 416. 416

  Ha?
  Au ajuns ăia care-mi rod nervii. 😀


 417. 417
  costelus:

  Mai, virus nu m-o facut nimeni pina acu! 😀


 418. 418
  val_one:

  nu foloseşti laptopul, Nora?

  (ai uitat de ronţăitorii de siliciu din cipurile plăcii video ale cuiva? 🙄 )


 419. 419

  Ba da, laptop am. De ce?
  (aaaa, de-acolo mi-erau mie cunoscuţi mâncătorii de siliciu 😆 )


 420. 420
  val_one:

  deci placa video a laptopului îţi face probleme?

  s-ar putea să fie doar o problemă de răcire şi o poţi rezolva schimbînd pasta termică dintre radiator şi cipul grafic. 🙂


 421. 421

  Yup. Nu e doar astă seară, Val. Deci, nu cred că e de răcire. De vreo săptămână îmi tot „pictează” dungi şi buline.


 422. 422
  val_one:

  în cazul ăsta, e grav, pentru că ar trebui să schimbi toată placa de bază, care numai ieftină nu este şi nu ştiu dacă o găseşti.


 423. 423

  Yup, so I have been told. 😀 Că cică dacă ţi se strică la laptop, mai bine îţi iei altul.
  A mai păţit-o colocatarul la un laptop, i s-a stricat display-ul. Ca să-l schimbe: 600 de euro. Evident, şi-a luat altul.


 424. 424
  costelus:

  Da, si mie imi face la fel uneori si nu e racirea (ca am schimbat si eu pasta). E chipul grafic care se desprinde. Sau (daca ai noroc) e o problema cu driverele, ce placa video ai? ATI cumva?


 425. 425

 426. 426

 427. 427
  costelus:

  Nvidia au drivere bune, deci … 🙁

  Daca-ti iei altul, nu-ti mai lua cu placa video sa cintareasca o tona.


 428. 428
  val_one:

  Nora, cred că ar fi bine să începi să copiezi toate datele importante din laptop pe altceva pentru eventualitatea că laptopul cedează definitiv. atunci îţi va fi mult mai greu să le recuperezi.


 429. 429

  Aia plănuiesc, Val. Să-l las să-şi ducă ultimele clipe în linişte. 😀


 430. 430
  costelus:

  Ia sa intreb si eu ceva aici, la rubrica IT 🙂

  Cum fac Chrome-ul din Android sa ruleze multitasking. Adica, vreau sa deschid youtube sa ascult niste muzica, si dupa aia vreau sa deschid alta aplicatie sa-mi citesc mailul. Cum minimizez chrome-ul, cum se opreste muzica.


 431. 431
  val_one:

  🙂

  ideal ar fi, dacă ăsta ţi-a plăcut şi este un model destul de performant, să cauţi unul identic şi să-i pui hdd-ul de la cel vechi. astfel păstrezi toate datele, plus că nici nu trebuie să reinstalezi windows-ul.


 432. 432
  Edle:

  Nu merge, costelus. Cum deschizi o pagina, cum se inchide cealalta.


 433. 433
  Edle:

  Oameni buni, maica-mea vrea sa-mi trimita zacusca si magiun!!! Ce ma faaaaac? Ca tot vorbeam de cadouri acu’ ceva vreme, oare sa-i zic ca nu-mi trebuie sau s-o las sa-mi puna pachetul? 🙄 …ca mi se rupe inima cand ma gandesc cat plateste ca sa-l trimita.


 434. 434
  costelus:

  Nu plateste mult daca ti-l poate trimite printr-o cursa de autocar (ii da un ciubuc la sofer). O cunostinta a trimis chiar si butoi cu muraturi in Italia (conditia era sa incapa in autocar, la bagaje, jos). Asta ar fi cea mai buna varianta, o faci si pe ea fericita. 🙂


 435. 435
  costelus:

  Daa, ii bun backupu’; cum ar fi ca, peste 40 de ani, daca mai traim asa de mult, Nora sa-mi scoata ochii: „vezi, Costelus, ce timpenii imi ziceai acu’ 40 de ani? Vezi??” :))


 436. 436
  val_one:

  Edle, nu-i refuza plăcerea asta, i s-ar rupe ei inima. 🙂


 437. 437

  Edle, da, n-o refuza. Sunt teribil de sensibile la fazele astea. 😀
  Iar mama româncă are o obsesie cu mâncarea. Și maică-mea, cum vine la mine, cum se apucă de gătit. De zici că până să vină ea am murit de foame sau m-a ținut careva într-un lagăr.
  Uite tarifele de la atlassib, la colete: http://www.postaatlassib.ro/servicii/international/
  Bine, acum sper că nu vrea să-ți trimită 100 de kg. :mrgreen:


 438. 438
  Nora:

  Să mai testăm.


 439. 439
  Nastasia:

  Da, da, să trimită mama zacusca şi magiunul. Şi mai mult de atât, trebuie mâncate cu respect şi entuziasm. Că eu, mamă româncă fiind, am fix această obsesie cu mâncarea copilului. Dacă-l sun, invariabil îl întreb dacă a mâncat. Şi dacă e seară şi zice „încă nu, că n-am apucat”, intru în fibrilaţie. Iar dacă ajung pe la el şi găsesc în frigider haleala pe care i-am trimis-o, neatinsă de o săptămână, mă ofusc. Aşa-s mamele, nu aveţi ce face. Şi mai ales, nu ţipaţi la ele şi nu vă manifestaţi iritarea că v-au sunat în momente nepotrivite. Ba chiar încercaţi s-o mascaţi, că ele o simt oricum şi pică răăău. Nu de alta, da’ vine vremea când se-ntorc lucrurile şi primiţi înapoi exact acelaşi lucru. Nici asta n-ar fi o problemă, aşa merg lucrurile, da’ e tulburător să-ţi dai seama că aceleaşi noduri în gât le-a avut şi mama ta cândva, când…No, gata cu asta, dar am trecut prin aşa ceva aseară şi mi-am amintit cum mă suna mama şi n-aveam chef şi pufăiam. Vorbesc degeaba, se pare că trecem toţi prin asta, când vine vremea. Trăiască mamele pisăloage şi obsedate de hrănirea copiilor!


 440. 440
  Ana:

  Prânzu’ bun la oamini dragi! 🙂

  Mult îmi plăcu, Andreea. Mult.


 441. 441
  Manuella:

  Şi eu vroiam să spun „Bună dimineaţa!” 🙂
  Mai vreau să-mi pun cizmele la geam diseară!
  Oamenii mari mai fac asta oare?


 442. 442

  Bonjour, bonjour. 🙂


 443. 443
  val_one:

  Ana! 🙂 🙂


 444. 444
  Ana:

  Şi eu pe voi, cu voi, de voi. 🙂


 445. 445
  andreea:

  hop, Ana! 🙂
  ce mai faci, Ana?


 446. 446
  Ana:

  Cred că-ncep să fac bine. 🙂 Oricum, stau cuminte şi-ncep să caut cine mai sunt. Să vedem ce-oi găsi. 🙂


 447. 447
  val_one:

  aşa, Ană-mea, bine să faci. tot mai bine. 🙂


 448. 448
  andreea:

  mamelooor din luuumeaaa-ntreaaagăăă…

  mda, cred că pînă şi eu, o antigospodină de carieră, mă reped uneori în copilul ăsta mare al meu, cînd găsesc oalele mai puţin goale: n-ai mîncat! de ce n-ai mîncat?? mănîncă!, dar eu cred că este strict din cauza spaimei care mă cuprinde cînd îl văd cum creeeşte şi se lungeeeeşte sub ochii mei. e expandabil, ce mai. tinde să ocupe spaţiul în care este pus. 😀

  altfel, nu, nu cred (sper!) că n-o să am obsesiile astea hrăniristice. nici mama nu le are. taţii nu le au, din oficiu. 😀
  pe undeva, pe undevaaa, eu miros o compensare a necunoaşterii adevăratelor probleme ale copilului şi o dorinţă de a acoperi lipsa de pricepere a sufletului lui (atenţie! nu e numai vina mamei aici, ci şi a odraslei care strînge din dinţi şi nu povesteşte mai nimic!) cu îndestularea stomăcelului.

  mi-o amintesc, în schimb, pe bunica… ea, probabil, credea că orice necaz din lumea asta trece cu o ciorbă… cel puţin aşa părea. 👿 dacă ciorbă nu e, nimic nu e!


 449. 449
  costelus:

  Oa, ce surpriza, a venit Mos Nicolae pe pistol. 🙂


 450. 450

  Andreea, da, îți dau dreptate. Sunt mame care, neștiind cum să ne ”repare” sufletul, neștiind cum să controleze ce se-ntâmplă cu el, își revarsă întregul efort asupra stomacului. Acolo pot interveni, de el se pot îngriji.


 451. 451
  val_one:

  limba română a fost recunoscută astăzi drept limba oficială de stat în R. Moldova. 🙂


 452. 452
  Nastasia:

  Poate că e cam aşa, un fel de compensare, dar nu neapărat a necunoaşterii sufletului respectivului copil. Cred că vine o vreme când nu-ţi mai rămâne, ca mamă, cine ştie ce acces la viaţa odraslei. Şi atunci încerci să vii cu ce mai poţi, să intervii pe un sector care încă ţi-e accesibil, că doar ştii ce-i place să mănânce şi ce nu, să-ţi păstrezi măcar ceva dintr-un rol care se cam încheie. Strict practic, dacă odrasla e deja adult, vezi că trăieşte haotic, că fumează prea mult, că nu apucă să mănânce ca omu’ şi că pe termen lung, asta o să-i facă probleme şi atunci te bagi. Cam degeaba, da’ nu te poţi abţine.


 453. 453
  costelus:

  Daca usturoi nu e, nimic nu e!


 454. 454
  Seva Tudose:

  Stati asa ca maine este Mos Nicolae pe 6 decembrie ! 😀


 455. 455

  Da, da, și aia, Nastasia.
  Val_one: ei! Deci, au recunoscut că nu există ”limba moldovenească”?


 456. 456
  costelus:

  Ce-i Seva, nu te bucuri ca a venit Mosu’ mai devreme? Speram sa nu plece insa, cum a facut de atitea dati. 🙁


 457. 457
  val_one:

  da, Nora. de fapt, curtea constituţională de la Chişinău a decis că limba română prevalează asupra limbii moldoveneşti.


 458. 458
  Seva Tudose:

  Edle#433

  nu este un pacat sa ii spui correct mamei tale ca magiunul si zacusca numai sunt pe lista preferintelor copiilor tai,sotului…si poti spune ca ai cam ceva…problem cu stomacul,cand e vorba de prajeala si legume cu seminte !

  in schimb poti sa-i spui sa iti trimeata cozonaci,chek,cornulete…astea le dai la copii cu lapte dimineata !


 459. 459
  costelus:

  Eu zic ca toate mamele din lumea asta sint la fel, iar cele care acum cred ca ele vor fi diferite, se inseala. Si ele, la rindul lor, se vor interesa si de stomacelul odraslelor dar si de sufletel.


 460. 460
  Seva Tudose:

  Ma scuzati de deranj,exact dupa ce am intrat pe net,am primit telefon…si trebuie sa ma car 😥


 461. 461
  Nastasia:

  Se pare că decizia asta nu i-a fericit chiar pe toţi. Cel puţin din comentarii. Postacii-s postaci pe ambele maluri ale Prutului.

  http://www.publika.md/curtea-constitutionala-a-decis--limba-de-stat-a-moldovei-este-cea-indicata-in-declaratia-de-independenta—romana_1713421_comentarii.html#comentarii


 462. 462

 463. 463
  costelus:

  Din partea mea n-au decit sa vorbeasca ce limba doresc.


 464. 464
  val_one:

  of, Seva! ce deranj? pe cine poţi tu să deranjezi? 🙄


 465. 465
  costelus:

  Eu nu stiu de ce-i doare atit de mult pe romani de Republica Moldova, de le dam curent gratis si alte chestii. E alta tara, cu o alta limba, ce treaba avem noi cu ei? De ce n-ar fi proiect national al Romaniei si integrarea Albaniei in UE sau a Turciei? Stai si rizi, proiectul national al Romaniei nu e sa scape de saracie, nuuu, asta e bine si nu trebuie schimbat nimic; pe noi de doare de alta tara. Cinele moare de drum lung si prostu de grija altuia!


 466. 466
  val_one:

  mamă, ce-i acolo, Nastasia! 😆

  adevărul e că propaganda rusofonă este foarte activă. Tiraspolul şi-a pus armata stare de alertă maximă.


 467. 467

  Nastasia, na, mă așteptam. Probabil nici măcar nu sunt toți postaci. Sunt unii care, fără să fie puși sau plătiți, preferă înfrățirea cu celălalt vecin.


 468. 468

  La aia cu ”român” folosit ca insultă nu mă așteptam, recunosc.


 469. 469
  Edle:

  Bine, m-ati convins. Totusi, n-ar trebui sa stie ca nu pot sa suport magiunul? 🙄 Mi-a mai trimis anul trecut o sticla de palinca, pe care o am si acum. Am avut de furca cu ea asta vara, ca nu stiam pe unde s-o ascund, ca sa nu cumva s-o gaseasca, ca ii place sa-mi inspecteze toate dulapurile.
  (Nora, nu ajunge niciun Atlassib pe-aici, tre’ sa mi-l trimita prin DHL.)


 470. 470
  costelus:

  Dana, tu ai citit ce ti-am zis eu, sau vrei sa le umpli buzunarele astora de la DHL?


 471. 471
  Edle:

  Seva, bine-ar fi sa nu-mi trimita nimic, dar nu o pot convinge si pace. 🙂


 472. 472
  Edle:

  Da. Dar tu ai citit ce am scris eu?


 473. 473

  Costele, mai termină dracu odată. Că mă enervezi pe mine.
  Uite, eu nu sunt genul care să se ducă să stea de taină cu șoferi de autocare și să le vâre bacșișuri prin buzunare. Poate nici mama lui Edle nu e.
  Mai ales că acum majoritatea companiilor de transport au și servicii pentru colete. Asta în cazul în care o avea rută pe la Edle vreo firmă de-asta.

  Edle: aaa, nici nu-ți place măcar! Poate le place celor mici. 😀


 474. 474
  Nastasia:

  Dăruieşte cuiva magiunul, cu ifosele şi solemnitatea de rigoare. Magiun eco-bio, din ţara lui Dracula. Promovezi şi tu patria-mumă.


 475. 475
  Edle:

  Nu, Nora, cel mai apropiat ar fi Frankfurtul, la vreo 140 km. Cine dracu’ se duce pana acolo pentru un colet?


 476. 476
  Edle:

  Deja m-am gandit la cine sa-l plasez, Nastasia. 😆


 477. 477
  costelus:

  Una e firma de transport, alta e DHL. Eu nu vad ce mare filozofie sa te duci sa-i dai bacsis unui sofer. Ma rog.

  Dana: daca esti intr-un loc asa izolat si costa de trimis pachetul de 10 ori mai mult decit continutul, poate o convingi sa nu ti-l trimita. Ii spui ca-ti pare tare rau de magiun, dar ca nu merita, iti cumperi si tu magiun, mai prost, de acolo.


 478. 478

 479. 479
  val_one:

  tocmai voiam să te anunţ eu, Nora. 😆


 480. 480

  Val, începe să mi se facă și frică. Că prea i-a distrus pe ăia… Eu sunt o nimica toată. 😆
  Deci, de-aia nu mai are țara asta opoziție! 😆


 481. 481
  val_one:

  ai grijă, deci.

  adică să avem grijă. 😛


 482. 482
  costelus:

  Hmm, ce-i asa de ris? Omu’ a aflat la 30 de ani ca nu exista Mos Craciun.


 483. 483
  costelus:

  Apropo, Mos Nicolae de aici o venit si o plecat 🙁 …


 484. 484
  Raj:

  Buna Seara ! Eu nu doresc unirea Romaniei cu R. Moldova. Nu-mi surade sa ma unesc cu 1 milion de rusi. Dak dnu 1Q vrea, n-are decat.


 485. 485

 486. 486
  val_one:

  🙂 🙂 🙂

  să fie-ntr-un ceas bun, Ana!


 487. 487

 488. 488

  Ana, m-am bucurat s-o mai citesc o dată.


 489. 489
  costelus:

  Felicitari!

  Parca ai mai retusat varianta originala, de-am citit-o prima data? Sau poate nu mai tin bine minte, la cite suturi in cap am luat. 😀


 490. 490
  costelus:

  Si …

  mi-a fost tare dor.

  Mai pleci?


 491. 491
  costelus:

  Nimeni pe-aici? Vreau sa ma bat si n-am cu cine.


 492. 492

 493. 493
  Nora&1Q:

  Sărumâna, dragele mele nepoate și strănepoate! Salutare, strămoși internauți! Să tră și dvs, străbunule Raj! Nemulțumit mai sunteți. Nimic nu vă surâde..


 494. 494
  Nastasia:

  În beciul cu morţii, Ion e frumos.
  Întins gol pe piatră, c-un fraged surâs,
  Trei nopţi şobolanii l-au ros..


 495. 495
  Nastasia:

  Satanic regretul la trecerea orei
  Surâde din lacul
  mort al
  Gomorei.


 496. 496
  andreea:

  … Stam singur în cavou… şi era vînt…
  Şi scîrţîiau coroanele de plumb.

  Dormea întors amorul meu de plumb
  Pe flori de plumb, şi-am început să-l strig —
  Stam singur lîngă mort… şi era frig…
  Şi-i atîrnau aripile de plumb.


 497. 497
  Nora&1Q:

  Pt ambianță, în deplină armonie cu versurile d-nei Nasta..


 498. 498
  Nora&1Q:

  Desigur, și pt cele ale d-nei andreea..


 499. 499
  andreea:

  Doamne, da’ cîtă veselie…


 500. 500
  Nora&1Q:

  Încet, încet, că de-am deborda de veselie nu ne-ar crede nimeni..


 501. 501

  Chiar așa. Sunt copleșită.


 502. 502

  Voi știți un nume de fruct mai mișto decât ”clementine”?


 503. 503
  Nora&1Q:

  Io zic să nu exagerați cu veselia. Că n-aveți motive. Io am, da` nu vă spui..


 504. 504
  Nora&1Q:

  Niciodată n-am putut deosebi mandarinele de clementine. Doar prin etichetă, la magazin..


 505. 505

  Spune-neee! Spune-neeee!
  Îți dau o clementină. Are și 4 frunze!


 506. 506
  Manuella:

  Deschid uşa şi … ce văd?!
  Prefer melancoliile toamnei de acum câteva seri.
  Să mai iau o bomboană!


 507. 507
  andreea:

  daaa, ce veselie… şi tocmai de Moş Nicolae…

  am stat azi să aştept pe cineva în clădirea Metroul SA, aia de pe Splai şi am urmărit o întreagă scenetă. pe portarul mustăcios şi agitat îl chema Nicolae. stătea într-o gheretă cu monitoare, de unde privea intrarea concentrat şi de cîte ori intra un angajat (era în jurul orei 9), sărea pe el cu o cutie cu bomboane. e ziua mea!! la început a dat tuturor, chiar şi mie (deşi nu mă cunoştea); toţi îl pupau şi-i urau la mulţi ani. apoi, pe măsură ce cutia (mare) s-a golit, a început să dea numai femeilor, şi într-un final, doar femeilor, aşaaa… sub 30 de ani. 😀

  era de filmat scena. mă pitisem în dosul unui dosar şi-i urmăream tresăririle bombonistice, de cîte ori se deschidea uşa.


 508. 508
  Manuella:

  Nora, fructul pasiunii.


 509. 509

  Manuella, să știi că nu îmi place numele ăla. E prea… evident. 😀
  Ca la cocktailul ăla, sex on the beach. Nici pe ăla nu-mi vine să-l beau.


 510. 510

  Andreea, ce frumooos…


 511. 511
  Nora&1Q:

  Spun după ce primesc clementina..


 512. 512

 513. 513

  Și-o poezie. Ca să continuu ce-ncepură Nastasia și Andreea, dar cu ceva ludic presărat:

  Terribo la terribline.

  Vinmur se cache et se reprend.

  L’autre cède et se débranche, puis revient en crochet.

  Et gnou, et glou et grouwouwou.

  Poitrines, bras, jambes, et crânes, nez et dents.

  Les voici qui débouchent dans la lutte.

  Et houh!
  Wouh!
  Houwouwouh!

  Cependant se détache le sang;

  Se détachent petit à petit les sentiments,

  La vie aussi,

  Et se détachent enfin deux cadavres sur le chemin trempé,

  Par un jour de grande pluie, en septembre.


 514. 514
  andreea:


  apoi m-am suit într-un taxi şi şoferul, după ce a mers vreo 10 minute în tăcere s-a întors spre mine, la un stop, şi aproape a ţipat (eu am tresărit, şi m-am dat spre spate): doamnă!! explicaţi-mi şi mie cum au trecut 20 de ani!! eu nu înţeleg! parcă acum aveam 18 ani şi veneam în Bucureşti să-mi caut de lucru! explicaţi-mi, vă rog, şi mie!!!

  i-am spus că şi eu am aceeaşi nedumerire şi, restul drumului, totul a decurs normal.


 515. 515

  Andreea, avuseși o dimineață cam suprarealistă. 😀


 516. 516
  Nora&1Q:

  Mă duc să cumpăr covrigi că nu poci hali clementina pe burta goală.
  Sărumâna! Mi-a fo plătit un proiect. Sunt bogat!


 517. 517

  Bravooo! Ai învins!


 518. 518

 519. 519
  Manuella:

  Am avut o colegă de liceu, Clementina.


 520. 520

 521. 521

  Și cum era, Manuella? Spune-neeee!


 522. 522
  Nora&1Q:

  Da. Am înfrânt!


 523. 523
  Nastasia:

  Clementina de te numeşti, în dulapul tău va fi ordine desăvârşită şi vei avea săculeţi cu levănţică printre haine. Te vei duce de două ori pe an la control stomatologic şi niciodată nu vei uita să-ţi feliciţi unchii şi mătuşile de ziua lor. Şi la spital îi vei vizita, în caz de boală, şi le vei duce, desigur, clementine. Şi compot.


 524. 524

  Nastasiaaaaa, ce rea ești! 😆 😆


 525. 525
  Nora&1Q:

  Poate nu mă credeți dar am în stânga biroului un mandarin cu un mic fruct verde iar în dreapta un lămâi..


 526. 526
  Nora&1Q:

  Fără mișto. Aș pune și poze acum dar n-am cablu pt desc. Rămâne pt altă dată..


 527. 527
  Nora&1Q:

  Ambele au h de cca. 1,6 m ..


 528. 528
  Nora&1Q:

  Bine că le-am obs abia acum. Mă duc să le ud..


 529. 529

  🙂 Te cred. În ziua de azi… orice se poate întâmpla. 😆


 530. 530
  Manuella:

  Clementina era frumoasă, delicată.
  Remarcabilă mai mult astfel.
  Mi s-a părut întotdeauna misterioasă.


 531. 531
  Nora&1Q:

  E lămâi cel din dreapta că i-am rupt o frunză și mi-a parfumat mâna. Ăsta n-a făcut fructe..


 532. 532
  Nora&1Q:

  Frunzele mandarinului nu au miros. Dacă n-avea fruct nu știam ce-i..


 533. 533
  Nora&1Q:

  Ei, d-na Manu, nu cumva dvs sunteți Clementina?


 534. 534

  Vezi, Nastasia?! Era frumoasă și misterioasă! Nu o psihotică de se spăla de 20 de ori pe mâini!

  1Q, nu mai rupe frunzele copăceilor.


 535. 535
  Nora&1Q:

  Io aș recunoaște.
  Ia ieșiți de sub văl!


 536. 536
  andreea:

  Clementina e clementă. miloasă, indulgentă, iertătoare. un înger, ce mai!


 537. 537
  Nora&1Q:

  Bine că știu de unde să iau arome. Nu se cunoaște. Mai are destule, încă..


 538. 538
  Nora&1Q:

  Nu ca dvs, d-na andreea..


 539. 539
  Nastasia:

  Şi nu se mărită. Devine, cu timpul, tanti Clementina, bucuria nepoţeilor de soră, pe care-i răsfaţă cu bomboane şi le tricotează căciuliţe şi mănuşi.


 540. 540
  Nora&1Q:

  D-na andreea, recunoașteți că sunteți invidioasă?


 541. 541
  andreea:

  io? pe cine?


 542. 542
  Nora&1Q:

  Ba se mărită cu un mandarin. Va fi ruda bogată din străinătate..


 543. 543
  Nora&1Q:

  Pe Tina. Clementina..


 544. 544
  andreea:

  aiurea…


 545. 545
  Nora&1Q:

  Tina trăiește în Indochina, într-un palat luxos. În rarele momente de anxietate se plimbă prin grădină și oftează..Nici ea nu știe de ce. Să fie dor, ce să fie..


 546. 546

  Numai minciuni! Clementina este cercetător entomolog.


 547. 547

  Are doar două culori la haine. Kakiuri, nuanțele pământului când e pe teren.
  La cine și conferințe poartă numai LBD.
  E înaltă și are urechi aproape străvezii.
  Pe un deget mai mult inele. Subțiri. Pe unul e gravat un fluture mic, mic, mic.


 548. 548
  Nora&1Q:

  Aruncă un pumn de semințe de floarea soarelui „nutline” în păunii ce o urmează agale. Scuipă o coajă dar i se lipește de colțul gurii. O culege delicat cu mâna stângă și o examinează minuțios, fărâmițând-o..


 549. 549
  Manuella:

  Şi eu o văd tot printre fluturi! 🙂


 550. 550

  Of, îmi bruiezi imaginea! Face purici în formă de coji de semințe!


 551. 551
  Nora&1Q:

  Hai să cădem la pace. Deci, Clementina e sau nu soția unui mandarin?


 552. 552

  Nu tu, Manuella. 1Q ăsta!
  Parcă văd că moare mandarinul și o pune pe rug pe biata Clementina.


 553. 553
  Manuella:

  1Q, nu eşti deloc romantic!
  Cred că ţi-am mai spus-o.


 554. 554
  Manuella:

  Dacă ne luăm şi după geanta ta înnodată …


 555. 555
  andreea:

  habar n-aveţi voi!
  tot poetul ştie mai bine…

  CLEMENTINA, ŢI-AM DAT TOATĂ DRAGOSTEA MEA

  clementina, ţi-am dat toată dragostea mea.
  ţii minte, mâncam la capşa un cordon bleu şi te-ai lovit la măsea
  şi din pahare te căinară bohotinul, ampicilina,
  clementina,
  ţi-am dat toata dragostea mea.

  clementina, ţi-am dat toată dragostea mea
  şi ţi-am dat tot ce am avut, în afară de bani, căci banii nu pot să iubească,
  şi ai venit la mine în cameră şi după te-ai ghemuit sub pianină
  şi spuneai ,,sunt o mâzgă şi-o năbrâzgă,
  sunt un mabăr şi-un colabăr” -- pe ce limbă felină?
  ah clementină, uf clementină
  ţi-am dat toată dragostea mea.

  la patru dimineaţa oraşul părea zgâriat în halva
  iar şinele ferate păreau imprimate într-un fel de şerbet
  şi foarte încet, ah foarte, ah foarte încet
  mâna mea peste burnusul tău se plimba
  la patru dimineaţa înaintai împopoţonată şi dulce
  prin aerul plin de stele şi plutonieri
  fără azi, fără ieri,
  şi după ce hoinăream pe strada toamnei şi apoi pe taras sevcenko
  pe lângă liceul cantemir gura ta întreba :
  -- pe cine ai mai iubit? ah, ce vreme nasoală …
  ce timp scârbos …
  şi soarele ieşea ca hoarda mongolă a lui gingis han
  suflând în vitrină şi terenul viran
  răsturnând cu roţile-n sus firavul autobus, jupuind lumizina
  parcată sub ţâţa ta stangă, hèlas clementina
  ţi-am dat toată dragostea mea.

  clementina, ţii minte când trăgeam draperiile?
  poate că nu, dar pe mine m-au urmărit saptămâni
  zonele tale erogene
  o dulce strângere de mâini
  un tremurat din gene, în fine, toată recuzita …
  ştiam foarte precis când nu te gândeai la mine: atunci cântai
  dracu ştie de ce acelaşi cântec din vestul sălbatic:
  ,,do not berry me far in the lone prairie
  where the coyotes hawl most scornfully and so on” mă apucau dracii
  când te auzeam, şi îţi făceam scenele cele mai penibile
  atunci se trezea în tine o poftă sadică de a-mi vorbi despre foştii
  tăi amanţi, privindu-mă cu ochişori galbeni şi aşa inocenţi încât nu
  mai ştiam ce să cred şi mimam o nepăsare glazurată artistic: mă
  răsuceam şi scoteam din biblioteca ta cine ştie ce carte dintre cele
  pe care tu, snoaba, le adunai ca o veveriţă fără să ai intenţia să le
  citeşti, decât aşa, mai târziu, şi o tot fâşâiam până când mi-o luai din
  mâna sărutându-mă consolator: ,, ce ai, eşti supă?” şi apoi iarăşi
  zonele alea drace
  şi apoi gouloisele tale şi amandina
  şi apoi o seară la cină sau la cinema
  da, clementina,
  ţi-am dat toată dragostea mea.

  vorba lui gingberg: ţi-am dat totul şi acum sunt nimic
  ţi-am dat tot ce am avut în afară de bani, căci banii nu pot să iubească
  iar acum trăim în acelaşi oraş
  dar nu mai muşcăm în parcul circului din aceeaşi vată de zahăr
  ci tu eşti acuma îndepărtată
  dumneavoastră sunteţi acuma străină

  ah clementină,
  ah clementină,
  ah clementină ţi-am dat
  toată dragostea mea.

  Mircea Cărtărescu


 556. 556
  Nora&1Q:

  Dacă nu ne povestiți dvs, d-na Manu, suntem obligați să ne-o închipuim..


 557. 557
  Nora&1Q:

  Cărtă ăsta se dă mandarin..


 558. 558
  Nora&1Q:

  Nu vă luați de geanta me! Altu` moare și geantă ca a mea n-are..


 559. 559
  Manuella:

  Mă scuzi. Aşteptam să-mi zici că ţi-a adus Moşul una nouă.
  Cu o clementină în ea!


 560. 560
  Nora&1Q:

  Așaaa.. să continui. După cum spunea d-na Manu, Tina e o fire romantică, sensibilă și înconjurată de mister. Pe ăla trebuie să ne concentrăm. Pe mister. Ce anume îi crea aura aceea magnifică, ce secrete ascunse, ce o îndepărta de lucrurile mundane?


 561. 561
  Nora&1Q:

  Nu mi-a adus nika. Nici n-am cerut. Poate d`aia..


 562. 562

  Nu îi place să i se spună Tina. Toți asistenții din laborator îi spun ”domnișoara Clementina”.


 563. 563
  Nora&1Q:

  Părul lung, privirea pierdută, umedă, gura veșnic închisă sau mersul moale, fantomatic?


 564. 564
  Nora&1Q:

  A, pardon! Deci înlocuim cu ctr F pe Tina cu d-ra Clementina.


 565. 565

  Da, păr lung, gălbenul paielor, dar spre toamnă. Nu aurul arogant al verii.
  Clementina fusese în multe călătorii, mai ales în Africa.
  Era de stânga și jurase să nu se mai culce vreodată cu bărbați de rasă albă.


 566. 566
  Nora&1Q:

  Nora? aftăr iu..


 567. 567
  Nora&1Q:

  Ai uitat să o intitulezi d-ră..


 568. 568
  Nora&1Q:

  Da` de ce mi-ai înnegrit mandarinu`? E alb-gălbui..


 569. 569

  Uitai, scuze!
  Nu l-am înnegrit. Îl cunoscuse pe internet. Se lăuda cu o colecție impresionantă de fluturi. Inițial nu-l crezuse. Încercaseră mulți s-o agațe așa…


 570. 570
  Nora&1Q:

  Fluturii îi găuriseră stomacul. Din cauza lor suferea de ulcer perforat. Misterul se spărsese..


 571. 571

  Vai, 1Q! Chiar așa animal să fie mandarinul? 😳
  Îi atribuisem mai degrabă o constituție fragilă. Pasionat de postavuri englezești. Deh, studiase în Anglia.


 572. 572
  Nora&1Q:

  În Africa înghițise câțiva viermișori cruzi ce ulterior deveniseră fluturi..


 573. 573

  Dar ce nu făcea ea pentru entomologie! Universitatea mai avea puțin și boteza un laborator după numele ei…


 574. 574

  Pe ea însă n-o interesau astfel de vanități. Refuzase să participe la ceremonia de dezvelire a plăcuței. În lipsa ei, conducerea lăsase laboratorul cum era: 0034.


 575. 575
  Nora&1Q:

  piua funf minuten..


 576. 576
  Nora&1Q:

  Continuă tu. Îmi iau revanșa mai târziu..


 577. 577

  Când Mandarinul i-a trimis însă prin poștă un deget pe care era tatuat un fluture și numele ei chiar așa -- domnișoara Clementina -- ca s-o convingă de veridicitatea bunelor lui intenții, Domnișoara Clementina a știut că acela este bărbatul vieții ei. Și-a făcut bagajele, analizele, vaccinurile obligatorii și s-a îmbarcat pentru o nouă aventură. Spre Zanzibar, acolo îi dăduse întâlnire Mandarinul. Un bărbat la 50 de ani, chel, micuț, timid, cu un început de burtă.
  În momentul întâlnirii, domnișoara Clementina purta veșnicele ei haine din bumbac organic kaki, luate de la magazinul de haine din bumbac organic de pe Magheru, și o umbrelă de soare. Având tenul alb, necesita extra protecție.


 578. 578

  -- să știi că n-am mai făcut asta niciodată, zise scurt și la obiect Domnișoara Clementine, deși o oarecare roșeală îi colorase urechile străvezii.
  -- nici eu, zise Mandarinul, mințind. Și pe loc începu să sughițe. O chestie inedită în țara lui și privită ca semn rău.


 579. 579

  Din pudoare, Mandarinul își ascunsese mâna cu degetul lipsă într-o mănușă cu un singur deget din catifea grena. Iar în Zanzibar e extrem, extrem de cald.
  Nu îi stătea în caracter să se laude. Iar degetul lipsă ar fi fost un semn de evidentă opulență. Ca și cum toată lumea s-ar putea lipsi de un deget, așa, nitam-nisam.
  Domnișoara Clementina decise că vorbă lungă, sărăcia omului, și se apucă să prepare o supă de alge. Era vegetariană, am uitat să vă spun.
  Mandarinul, o fire prăpăstioasă, de obicei, așteptându-se mereu ba să se îmbolnăvească de pojar, ba să scadă acțiunile la bumbacul indian, începu brusc să fie animat de speranță. Trecuse de vârsta învolburărilor erotice, așa că se aștepta la o căsnicie bazată pe prietenie, afecțiune și respect reciproc.


 580. 580
  Nora&1Q:

  😆 nu pot să scriu. Citesc..


 581. 581
  andreea:

  vaaai, săraca Clementiiina…


 582. 582

  Of, că mult îți ia.
  Treaba ta.
  Îmi fac singură de cap cu domnișoara Clementina.


 583. 583

  În timp ce fierbea ceaunul de supă de alge import nipon, Mandarinul se apucă să ridice cortul. Prima lor noapte împreună va fi confortabilă, își spuse, și întinse pe jos păturile chinezești cu tigri bengalezi. Abia apoi, puse sacii de dormit pe care-i luase de la Decathlon.
  -- Ce loc vrei, domnișoară Clementina? Sper că nu te deranjează că-ți spun așa.
  -- Deloc, deloc, domnule mandarin. Aș prefera să stau la margine, dacă nu te superi.
  Mandarinul zâmbea ca un mânz sub mustața subțire. Iată, atunci când credea că viața lui nu va suferi nicio schimbare, karma i-o adusese pe această româncă, domnișoara Clementina, cu părul gălbui și urechile străvezii.
  Noaptea coborâse, luna se ghicea printre copaci.
  Mâncară în tăcere de parcă n-ar fi fost prima lor expediție împreună. Apoi, stinseră jarul și intrară în cortul încăpător.
  Spate în spate, se dezbrăcară de hainele prăfuite până când rămase fiecare dintre ei în chiloți și maiou. Lui i-a fost puțin mai greu, având în vedere degetul lipsă. Se băgară în sacii de dormit, mulțumiți de modul în care trecuse seara.


 584. 584
  Manuella:

  Chiloţii şi maieul ei erau cu siguranţă Victoria’s Secret.
  Le cumpărase în grabă din aeroport.


 585. 585

  Chiloțeii erau de-ăia cu zilele săptămânii. Era singura ființă din lume care și respecta ce scria pe ei. Lunea îi purta pe cei cu monday și tot așa.
  Mandarinul n-a văzut însă toate astea. Își pusese pe ochi masca de dormit și dopurile în urechi.
  Domnișoara Clementina s-a pomenit inundată de un val de tandrețe.
  În cort mirosea romantic a repelent împotriva țânțarilor.


 586. 586
  andreea:

  şi Sabina respectă ce scrie pe chiloţeii ăia!


 587. 587

  😆 😆
  Mai există chiloți de-ăia?


 588. 588
  andreea:

  cum să nu existe!!


 589. 589
  Manuella:

  Mandarinul era ori foarte timid ori foarte ardelean.
  El a spălat vasele de la cină. Operaţiunea l-a epuizat şi s-a gândit că două ore de somn înainte l-ar putea pregăti pentru raza din viaţa lui.

  Omul avea 50 de ani.


 590. 590

  Mandarinul era înțelept. Sexul era acum doar o risipă de energie. Or, el se conserva pentru vânătoarea de fluturi de a doua zi. Raza de soare trebuie să pâlpâie cu discreție, nu să-i strice vederea și șalele.
  Domnișoara Clementina avea însă alte planuri…


 591. 591
  Manuella:

  Totuşi, i-a trecut o secundă prin căpşor că dacă ar fi ales un very sexy temptation babydoll & slip, era mult mai bine.
  Numai că pe acelea nu le găsise la reduceri.
  Iar ea vroia să impresioneze prin simplitate.


 592. 592

  La ora patru dimineața, dacă cineva ar fi fost treaz în tabără, ar fi văzut o siluetă filiformă strecurându-se afară din cort. Apoi, umbra ei ar fi fost cuprinsă de umbra unui braț vânjos, plin de brățări din scoici și un tatuaj cu o sirenă și o ancoră. Cele două umbre, păstrându-și poziția verticală, s-ar fi contopit în preajma unui copac. Liniștea nopții ar fi fost spartă de niște icnete și apoi, un muget prelung, de bivol.
  Ce bine însă că dormeau toți!
  Domnișoara Clementina era o ființă misterioasă, doar am stabilit asta de la bun început.


 593. 593
  Nastasia:

  Of, nu-i bine că aţi trimis-o aşa departe! Dacă există entomologul rival, care vrea să pună laba pe colecţia Mandarinului? O s-o răpească pe Clementina, o s-o ţină ostatecă şi n-o s-o elibereze decât în schimbul colecţiei. Şi cum nu există entomolog care să renunţe la colecţie, vai de Clementina noastră!


 594. 594
  Manuella:

  Erau într-o tabără de masai.


 595. 595
  Manuella:

  Nastasia, Mandarinul era precaut, dincolo de toate.
  Zona era cercetată cum se cuvine.
  Şi apoi, nu vezi? Omul era înconjurat de manechinii lui Botezatu.


 596. 596

  Mandarinul era extrem de precaut!
  Toată lumea să se relaxeze!
  Lua o aspirină în fiecare zi, mânca cinci porții de fructe și legume, chiar și în expediții…
  Domnișoara Clementina ce era mai iresponsabilă… gata oricând să-și riște sănătatea de dragul unui exemplar prețios.


 597. 597
  andreea:

  dar nu era un necunoscut!! domnişoara Clementina se cunoştea de pe feisbuc cu… braţul cel vînjos. îşi dăduseră foarte multe laicuri, reciproc.


 598. 598
  Manuella:

  Ar fi putut să mai adauge şi nişte pastile colorate ca cerul senin lângă aspirina lui cu fructe cu tot.
  Ce întâmpinare frumosaă ar fi fost!

  Dar, na! sunt sigură ca era plin de surprize.
  Am aflat că ştia să croşeteze frumos.


 599. 599
  costelus:

  Ce rele sinteti! Cind vleau si eu sa ma bat, nimeni pe aici, ma bat cu capu’ de peleti.


 600. 600

  Brațul vânjos chiar era necunoscut. În sensul că relația era pur fizică. Cocktailul sex-sentimente era unul burghez și care-i repugna puternic. Un mijloc de oprimare a femeii. Dacă brațul vânjos ar fi încercat, de pildă, prin absurd, un pupic în vârful năsucului, purtătorul lui ar fi fost strivit pe loc, ca un gândac, de disprețul din privirea domnișoarei Clementina.
  De mandarin o unea numai pasiunea pur științifică pentru gângănii.


 601. 601

  Ca să împiedice orice contaminare sentimentaloidă, domnișoara Clementina își alegea numai parteneri vorbitori de limbi necunoscute.
  Astfel, tărășenia era păstrată în limitele unui gâf-gâf mai mult decât decent și satisfăcător.


 602. 602
  Nora&1Q:

  A, păi trebuie să relatez din experiența trăită în preajma tribului masai. D-ra Clementina a fost lăsată la ușă, pentru că nașul mandarinului tocmai proba noua colecție Botezatu. Coiful pentru ziua următoare tocmai se lansase cu chiote prin pădurile africane. În prezentare veți observa că traducerea e făcută numai pentru noi. D-ra Clementina, vă reamintesc, nu avea voie să participe la ședința de prezentare și nici nu era privită cu ochi buni de către misoginii africani; de aceea nu a avut habar de ce s-a întâmplat. De altfel, este singurul moment fără d-ra Clementina, adică fără mister.
  Iacătă filmul:


 603. 603
  Nora&1Q:

  În cort, mandarinul zicea că nu doarme până ce Clementina (pardon! Domnișoara Clementina) nu spunea o poveste. Se credea sultan iar pe Clementina, (pardon! Domnișoara Clementina) o cam șeherezadoiza. Prinsă în rol, începuse timid să relateze din isprăvile tinereții ei misterioase încă din liceu. Povestea de colegele ei, de d-na Manu care îi oferise mantia misterului, de orele plicticoase de anatomie și celelalte ore, că nu mai știa ce cursuri mai urmase. Ei i se cam luase și repeta aceeași poveste 3 nopți la rând. O poveste fără sfârșit. Dar povestea degeaba că mandarinul suferea de Alzheimer în faza incipientă, plus că nu înțelegea limba noastră înfundată. Oricum sforăia de când începea cu „a fost odată”..


 604. 604
  Nora&1Q:

  Nici nu-și mai amintea de tatuajul cu ancoră. Pesemne fusese marinar în tinerețe, își zicea în fiecare dimineață când D-ra Clementina îi turna din guriță apă de rouă să se spele. Gurile rele spuneau că a fost președintele României. Despre ea.. mister. Mister pe toată linia..


 605. 605
  Nora&1Q:

  Gângăniile formau mediana dragostei lor. Ea era fermecată și învăluită de cheratina cunoașterii iar el era dotat. Cu plasa pentru fluturi..
  Ea se lăsase moale, prinsă în mrejele minciocului iar el fremăta de curiozitate și nerăbdare să-i desfacă aripioarele ca s-o-nțepenească-n bold.


 606. 606
  Nora&1Q:

  Cei de acasă erau f mândri de ruda lor scăpată din sărăcie. Poza lor trona la loc de cinste, în nișa unui dulap de sufragerie căruia-i spuneau bibliotecă, deși nu vedeai nicio carte. Chiar și la coadă la oferte de black friday intrau în față și strigau că sunt înrudite cu Domnișoara Clementine și toată lumea le făcea loc. În parbrize păstrau un carton pt prioritate în trafic și parcare moca, așa cum au cei din personalul medical și rudele acestora, presa și neamurile din presă cu rudele acestora.


 607. 607
  Nora&1Q:

  Spuneam mai devreme că locuiau într-un palat luxos în preajma Chinei. Nu pot localiza exact domiciliul pentru că aveau un sistem sofisticat de alarmare, avertizare și securizare. Orice intrus era pe loc eutanasiat și transformat în cărbuni pentru sobele palatului. Dar putem, totuși, să ne imaginăm luxuriantul locaș al descendenților familiei Capulet și Montaque..


 608. 608

  Ea tot insista să renunțe la sobe și cărbuni și să instaleze panouri solare…


 609. 609

  Încetul cu încetul, pricepea că molcomul mandarin avusese pentru ea atașamentul colecționarului. Sufletul i se deshidrata, pielea i se descuama. Începuse să semene cu un pomeranian.


 610. 610
  Nora&1Q:

  Dacă vă descriu camerele, îmi ia o săptămână și cred că plictisesc. Baia e importantă. E spațiul cu cel mai înalt grad de uzitare, deși e cel mai mic. Acolo te purifici, te schimbi, te speli, te ca..să nu mai spun..
  Bucătăria era toată a d-rei Clementina. De pe sub ușă mirosul îmbietor de sarmale întărâta fauna din jur iar urșii koala și leneșii deveneau campioni la fugă. Țestoasele băteau pas de defilare în ritm coreean iar vrăbiile migratoare din România ciripeau vesel, gonind păsăretul exotic..


 611. 611
  Nora&1Q:

  Ea era d-ra Clementina din România unei ere tehnologice de vârf. Dar el, nu și nu..
  Medieval anost și avar nu renunța la sistemul clasic de încălzire cu cărbuni umani.


 612. 612
  Nora&1Q:

  Spune tu, Nora, ce a făcut el când a poposit Chevron pe feuda lui.


 613. 613
  Nora&1Q:

  Că de ea știm. Intrase în politică și angajase o trupă formidabilă de avocați și manageri de top ten pentru a contracara agresiva echipă de promovare a asediatorului..


 614. 614

  Ce să facă! A scos din pivniță dragonul. Că era anul lui. Când ăia scoteau puține gaze, nici nu apucau să le capteze, că pac! le aprindea balaurului. Bricheta zburătoare, ce să mai!


 615. 615
  Nora&1Q:

  Zi tot. Cum i-a mătrășit pe americani..


 616. 616

  Până la urmă, Chevronul a plecat. Nu mai aveau gaz nici să fiarbă orezul muncitorilor ca lumea. Toți se plângeau de dureri de stomac.
  Tom Holst a ajuns să facă țuică de contrabandă din pufoaice chinezești într-o colibă de bambus.


 617. 617
  Nora&1Q:

  Așa, în coliba 1Q-lui Tom Holst se petreceau lucruri necurate, de contrabandă. Acolo d-ra Clementina degustase cu gurița ei mică-mică prima lingură de licoare și se-mbolnăvise de lingoare..


 618. 618
  Nora&1Q:

  Mandarinul câștigase o trântă dreaptă cu forțele răului. Alungase hidra capitalistă și revenea la bază, coborând dealul în salturi către mândra Clementina. Pardon! Domnișoara Clementina..


 619. 619
  Nora&1Q:

  Își aruncă săbiuța cât colo, izbi cu piciorul în ușa metalică dublu ranforsată a bucătăriei și zise:
  -- Ma chérie Clementine, excusez-moi! Mademoiselle Clementine, embrasse moi!


 620. 620

  Je t’embrasse pas! T’es plus l’homme que j’ai connu!


 621. 621

  Zise domnișoara Clementina, înfoindu-și părul gălbui cu o furculiță cu dinți lungi.


 622. 622
  Nora&1Q:

  Ea îl privi lung, misterios, și-i răspunse:
  -- Așteaptă un moment.. apoi dispăru în bucătărie și fugi pe ușa din spate care dădea într-un golf. Golf 4, cred..


 623. 623

  Apoi, se puse la un sitar și începu să cânte. Sarmalele oricum nu ieșiseră bune. Din motive misterioase, foile de varză crăpau și nu mai țineau umplutura.
  Tot ce o înconjura pe domnișoara Clementina era din cale afară de misterios.


 624. 624
  Nora&1Q:

  Era o variantă. Rămâne a ta..


 625. 625
  Nora&1Q:

  Mandarinul nu știa cum arată o sarma bine închegată așa că, tot ce vazu îl încântă peste măsură. Alese cu grijă carnea de varză și mâncă primul câine ce intrase în bucătărie prin ușa lăsată crăpată, să iasă fumul..


 626. 626

  Domnișoara Clementina zăcea pe perne. O dezgusta mereu lăcomia Mandarinului. Putea să mănânce și el pisica… dar așa făcea mereu, nu se mulțumea cu puțin.


 627. 627

  Se săturase de opulență. De părul lui aranjat ca o bordură în jurul cheliei. Un gard viu îi împodobea țeasta.
  De grădinile mari, năpădite de gogoșari gigantici și vinete gata coapte, din care curgea mereu zeama aia amăruie.
  De câinii cu covrigi de Buzău în coadă.


 628. 628
  Nora&1Q:

  Cât timp mandarinul trase pe gât chinezăria unui șnaps de pufoaică, D-ra Clementina coborâse geamul Golfului și-și lăsase fericită părul să fluture. Șoferul îi dăduse o altă notă de mister.. Răpirea din serai. Partea a 2-a.


 629. 629
  Nora&1Q:

  Așadar, atenție la șofer. Misterul d-rei Clementina devine sufocant..
  Cine e șoferul?!


 630. 630
  Nora&1Q:

  Am lăsat intenționat și-n slow motion scena cu răpirea d-rei Clementina. Pt că, nu-i așa? sunteți atât de încordați de suspansul acestei aventuri că nici nu mai respirați..


 631. 631

 632. 632
  Nora&1Q:

  Deci, cine e șoferul?! Nora ne va spune, cu siguranță..


 633. 633
  Nora&1Q:

  Până răspunde Nora, eroinii noștri rămân fără carburant. Vor alimenta în tăcere pe partea dreaptă a caroseriei ca să câștige timp până vine Nora cu salvarea..
  Ni-no..ni-noo..


 634. 634

  Șoferul era administratorul unui bloc de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din capitală!
  V-ați fi așteptat la una ca asta?!
  Venise tocmai de la celălalt capăt al lumii pentru a recupera datoriile la întreținere ale familiei domnișoarei Clementina.
  Acum, domnișoara Clementina stătea pe bancheta din spate, cu capul pe geam, părul de pomeranian fluturând, iar mâinile îi erau legate cu tabelul cu repartizarea cheltuielilor.


 635. 635
  Nora&1Q:

  D-rei Clementina îi era rău de mașină. Virajele luate în viteză o zguduiseră, dar nu realizase că-i e rău tocmai din cauza dopaminei. Se dopase cu o supradoză de fericire..


 636. 636

  -- Așa e una lume! Pleacă să zgâiască ochii la fluturi și nici măcar citirile la apometre nu vine să le dea!
  Cum, mă, cum să ne dezvoltăm vreodată? Cum s-ajungem China din urmă?! bodogănea șoferul nostru. Domnul Ispas.


 637. 637
  Nora&1Q:

  Văzând câte coloane și rânduri are tabelul dar mai ales cifrele amețitoare cu dobânzile aferente, D-ra Clementina căscă gura suficient cât să-i iasă ultimele resturi de la masa de dimineață. Apoi îi fu rușine de reacția șoferului care opri mașina și fugi în direcția Saharei. Legenda spune că și acum fuge..


 638. 638

  Hai, măăăăi, 1Q!
  Voiam ca domnul Ispas să cunoască dragostea!


 639. 639
  costelus:

  Soferul era un fost muncitor la IMGB, somer in acte de 15 ani, taximetrist ilegal tot de 15 ani. Avea o burta lucrata, opulenta, ca uneori schimba vitezele fara miini. Bine, era si dacie. Il votase in draci pe Iliescu sperind intr-o viata mai buna. Purta un tricou mulat, supraelastic, spalat saptamina trecuta, si asculta in de zir o biziiala neinteligibila la casetofonul chinezesc second-hand. Sa fi fost o manea? Sa fi fost o dezbatere din parlament sau o transmisiune de la Ignatu’ de anul trecut, nimeni nu putea spune in afara de el.


 640. 640
  Nora&1Q:

  Masa de dimineață nu fusese prea copioasă. Câteva fructe de mare (că era vegetariană)..


 641. 641

  Domnul Ispas se întoarse de la jumătatea drumului. Se certa întruna și-și zicea ”Păi, ce sunt eu? Bărbat sau altă aia!”.


 642. 642
  Nora&1Q:

  Era Golf. Golf 4.. 👿
  Nu ești atent, Costele!


 643. 643
  Manuella:

  Mie nu-mi place ce întorsătură au luat lucrurile.
  Unde e sensibilitatea eroilor, bătaia din genele fluturânde, dichisit rimelate cu mascara YSL, evident, mătasea din privirea femeii, catifeaua îmbrăţişării lui??
  Ce caută Dl Ispas? Chevron?
  Vă rog, reveniţi.
  Să prindem fluturi, dar.


 644. 644
  Nora&1Q:

  D-ra Clementina chiar voia să cunoască dragostea. Nu înțelegea de ce șoferul fugise. Cuplă în viteză și demară cu scârțâit de roți ajutătoare spre Platoul Gizeh. Mai avea puțin până acasă..


 645. 645
  Nora&1Q:

  Păi tocma` de balastul ăsta încercăm să scăpăm, d-na Manu. Să le rămâie dragostea pură..


 646. 646
  Nora&1Q:

  Stați așa că la piramida lui Keops va da bot în bot cu ..Codin. Io p`ăsta îl vreau eroinul de poveste, nuuu.. pe Ispas.


 647. 647
  Manuella:

  (Îmi pare rău că l-am suspectat pe Mandarin că ar fi ardelean. Iată, computerul meu merge melc.)


 648. 648
  Nora&1Q:

  Îmi pare rău, d-na Manu, dar pe mandarin l-am abandonat. Poate îl aduceți dvs prin țară. Așa, ca investitor strategic..


 649. 649
  Manuella:

  Codin e amputat sentimental.


 650. 650

  Uf, nu i-ați dat nicio șansă domnului Ispas. Promitea.


 651. 651
  Nora&1Q:

  Adică e operat de Ciomu? Mă rog..
  Schimbăm scenariul. Să reintre Ispas.
  Ispas alerga încă spre farul de la miazăzi. I se părea că e steaua din fundu` grădinii bunică-sii și căpăta forțe noi la fiecare sută de km..


 652. 652

  Nu mai alerga niciunde. Are și el mândria lui. Plângea pe un bolovan, lângă Keops.


 653. 653
  Manuella:

  Nu mi-e foarte clar. Domnişoara Clemence a ajuns sau nu?
  Pare că toţi aleargă, aiurea.
  După fluturi. Verzi.

  Parcă era mai bine în tabără.


 654. 654
  costelus:

  Nu se-ncarca mai, eu citeam comentariile de pe feed. Si acolo da numai o portiune.


 655. 655
  Nora&1Q:

  Nu el plângea ci bolovanul. Bine, de aproape așa părea.
  Că Ispas doar se prefăcea. Clocea în el răzbunarea..


 656. 656
  Nora&1Q:

  N-am auzit de Clemence. Poate vreți să spuneți d-ra Clementina.
  Și da, aleargă aparent aiurea. De parcă viața e trasată exact..


 657. 657
  Nora&1Q:

  De când d-ra Clementina rămăsese fără serviciu și plecase în Africa după mandarin, viața ei luase altă turnură. Se liniștise un pic în palatul de pe lângă China dar după răpirea lui Ispas viața ei reîncepuse să palpite exotic.
  Ispas n-arăta chiar rău..


 658. 658
  Nora&1Q:

  E, de ici încoloșa spre vale, povestea prinde viteză, suflu și ..atenție! p`ici pă colea câteva boabe de romantism, că dă bine la public..


 659. 659
  Manuella:

  Ia!
  Deşi, romance cu Ispas …


 660. 660
  Nora&1Q:

  Ispas conducea încruntat, cu bancheta trasă spre spate mai mult decât era necesar. Ținea mâinile întinse pe volan în poziția regulamentară -- adică orele 10 și 22 -- iar picioarele le ținea împletite în poziția lotus. Schimba vitezele rar și doar atunci când îi mai intersecta calea câte o cămilă însoțită de beduinul anexă..


 661. 661
  Nora&1Q:

  Trecuseră de multișor de ultima piramidă în formă de piramidă iar D-ra Clementina explodă:
  -- Oprește!
  Ispas frână brusc, cât să o tamponeze pe d-ra Clementina de bord. Nu simțise izbitura și nici sângele ce-i șiroia din nas. Frecându-se la ochi se apropie de Ispas și îl cuprinse cu brațele ca într-un clește după care îi șopti: nu e semnat tabelul și nici n-are ștampila administratorului de bloc! Spune cine ești și ce anume dorești. Dacă mă vrei, ia-mă! Sunt a ta.
  Ispas simulă o împotrivire dar se calmă când realiză că n-are nicio șansă să iasă din strânsoare. Miji ochii și o sărută o dată pe frunte, apoi pe nas, pe partea curată fără sânge, apoi când să coboare spre buze, șovăi..


 662. 662
  costelus:

  Lotus ii spunea el, de fapt le tinea putin impleticite, si asta ii dadea o oarecare largime in partea de sus. Masina era strimta, iar chilotii, luati de blec fridei, erau cu 3 numere mai mici decit i-ar fi trebuit.


 663. 663
  Nora&1Q:

  Se gândea cum de nu fusese atent. D-ra Clementina se prinsese de înșelăciune. Frauda prin evaziune fiscală era cât pe ce să-i fie descoperită..


 664. 664
  Nora&1Q:

  Costele, tu n-ai nicio cămilă de care să te agăți? Ce te bagi în Golful îndrăgostiților?!


 665. 665
  costelus:

  I placea gustul sarat al transpiratiei. Asa se invatase de acasa, ca sa fie sigur ca mincarea are vreun gust, el turna doua linguri de sare.


 666. 666
  Nora&1Q:

  Stoop! Stop. Mașina se opri șuierând scurt din cureaua de distribuție iar îndrăgostiții (deși încă sunt în faza de tatonare o voi lua pe shortcut că într-un final acolo vor ajunge) un mujahedin rătăcit, fugit din Afga, făcea semne disperate să-l ia și pe el. Dar soarta crudă nu ținea cu ei mereu. Mujahedinul le fură mașina și continuă drumul de unul singur spre Mediterana..


 667. 667
  costelus:

  scuze, n-am stiut ca deranjez.


 668. 668
  Nora&1Q:

  Acu` zi tu, Costele! Continuă..


 669. 669
  Nora&1Q:

  Scuze, scuze! Uite ce-ai făcut!


 670. 670
  Nora&1Q:

  Du-te și recuperează-le mașina, nu sta! Scuze, scuze..


 671. 671
  Manuella:

  Spune-mi că el o ţinea strâns la pieptul lui. În braţe.


 672. 672
  Nora&1Q:

  Acum dacă tot mergeau pe jos, normal că se țineau în brațe, unul pe altul, mai mult ea pe el că el era obosit de cât condusese. Ea stătuse cu picioarele pe bord și trăncănea de-ale ei..


 673. 673
  Nora&1Q:

  După nici 159 m el se opri că îi fu de ajuns cât l-am alergat toată ziua. Ea mai putea dar simțea că rămâne fără chef. Parcă nici nu era așa arătos, cu limba scoasă, cu ochii scoși din orbite, cu membrele moi. De cel de rezervă e odios să mai pomenesc.


 674. 674
  Nora&1Q:

  Acum trecem la etapa de surviver. Etapa de conviețuire în condiții extreme. Tinerii de azi habar n-au să facă un foc..


 675. 675
  Nora&1Q:

  D-na Manu, acum pot să-i omor? Măcar pe el..


 676. 676
  Nora&1Q:

  Codin abia așteaptă..


 677. 677
  Manuella:

  Ea era frumoasă, chiar aşa prăfuită.
  Căutau în zare vreun Hilton.
  Între timp, Mandarinul îi trimitea constant mesaje de dor ascuns.Ea avea Iphone 5s.


 678. 678
  Nora&1Q:

  L-a prins pe mujahedin și-a recuperat mașina. În Costel nu te poți baza..


 679. 679
  Manuella:

  Nu poţi! Acum intră în scenă Bear Grylls!!


 680. 680
  Nora&1Q:

  Da, era frumoasă în comparație cu băștinașele împrăștiate de-a lungul Nilului..
  Hotelul se vedea dar până la el mai erau cca. 3500 km și mandarinul n-avea raza de influență asupra ei. Încă mai spera că prințul deșertului o va rerăpi și-o va strivi de pieptul lui pietros, puțin păros, că e atât de neglijent cu aspectul lui fizic…


 681. 681
  Nora&1Q:

  E, na! Mr. Bear prin Sahara? N-am văzut emisiunea..


 682. 682
  Manuella:

  Sosit special cu un Air Force One pentru domnişoara Clementina.


 683. 683
  Nora&1Q:

  Piua să-mi pui un pa`ar cu vin.. că acușica începe seria 5-a din aventuri pe Mediterana.


 684. 684
  Nora&1Q:

  A scăpat și de Bear G. Am luat-o sub acoperire. Nu s-a prins nimeni..


 685. 685
  Nora&1Q:

  De fapt am exilat toți comentatorii pt D-ra Clementina. E timpul pt publicitate. Costele, zi!
  Apoi revin în forță cu cele mai spectaculoase și adevărate scene de dragoste..


 686. 686
  Nora&1Q:

  Am revenit în forță să vă spun că nu mai continui. Nu mai am chef. Na..
  Imediat cum se îmbarcară, Codin îi împușcă în frunte cu un pistol cu apă plată. Cei 2 sfârâiră la impact apoi se topiră de atâta dragoste..


 687. 687
  Nora&1Q:


  Și-am încălicat pe un motor și v-am spus o poveste de amor . Prrrrrrrrrrrrr..rr..


 688. 688
  Nastasia:

  Sigur-sigur au răposat? Pe verificate, nu s-a aburit oglinda? Cu acu’ fost-au înţepaţi? EKG-ul e plat?


 689. 689
  andreea:

  pfiii…
  ce roman… ce epopee…


 690. 690
  andreea:

  am intrat si eu pe Vox. terrrrribil de vioi e Danny…


 691. 691
  andreea:

  val si-a sters un comentariu. un comentariu nevinovat ca un prunc. de ce?! 🙁


 692. 692

  Doar ea ştie, Andreea.


 693. 693

  Of, ştiam că nu trebuie s-o las singură cu voi. Aţi omorât-o! Aţi făcut dintr-o cercetătoare o biată muiere aruncată dintr-un administrator de bloc în pieptul păros al unui mujahedin! 👿


 694. 694
  costelus:

  Pentru ca poate, Andreea 🙂


 695. 695
  Seva Tudose:

  Andreea#690

  „teribil de vioi e Danny pe Voxpublica…”

  mda,desigur eu intrai acolo doar sa ma aflu in treaba,altii sa marcheze puncte.Ma bucur,Andreea ca mereu esti consternate despre Danny…si nu te ascunde dupa doua cirese,fiind vorba despre mine…

  dar intreb si eu ca proasta,indiferent unde ar scrie/comenta el DaNI,nu l-ai recunoaste 🙄

  bleah,bleah…


 696. 696
  costelus:

  Se pare ca eroarea aia 403 la postarea de comentarii e un bug al wordpressului, exact asa am patit acum cind am vrut sa scriu ceva peste gard, la Simona. Am incercat de vreo 3-4 ori cam pe parcursul unei ore. Parca o ghicit wordpressu’ ca vreau sa zic prostii. 🙂


 697. 697
  andreea:

  Seva, nu inteleg nimic.


 698. 698
  costelus:

  Da, nici eu n-am inteles.

  Am inteles ca la Pungesti o iesit oamenii in in cimp si iar s-o suspendat constructia sondei. Asta pina le da Ponta mii de jandarmi, sa-i zvinte in bataie pe tarani, sa nu mai miste dracu.


 699. 699
  costelus:

  Hau hauuuuuuu!

  Nici un suflet pe aici.


 700. 700
  Jaco Pastorul:

  Eu inteleg asa, ca tu Andreea te-ai dus pe Vox sa-i marchezi niscaiva puncte lui Fumi la wiev-uri, pe cand ea, Seva, a intrat doar ca sa fie in mijlocul actiunii, adica de kikiri mikiri.

  Si-acum, degeaba te-arati consternate, ca nu-ntelegi, ca de fapt, cu ocazia asta i-ai pus Sevei, nu una, ci doua cirese pe tort, dupa care ai incercat fara folos sa te ascunzi, ea fiind foarte agila la vaz, deoarece era vorba chiar despre ea.

  Intrebarea retorica pusa de Seva (nu spun ca cine) are raspunsul implicit. Da(no, ui)Ni la el!


 701. 701
  andreea:

  aaaaa….


 702. 702

  Costele, dar aici ţi-a mai apărut eroarea aia?


 703. 703
  Jaco Pastorul:

  Uitandu-ma cu atentie la statuia lui Sergiu Nicolaescu de la Tg Jiu, am realizat ca desi nu seamana deloc cu vestitul regizor, are totusi un aer foarte familiar.

  Cred ca seamana cu Cosa Nostra, pus la patru ace, pregatit sa mearga la o pomana.


 704. 704
  costelus:

  Nu, aici n-a mai aparut. Si la Simona vad ca a mers acum.

  Nu se poate face o postare noua, cu orice? Asta se incarca tare greu.


 705. 705

  Nu ştiu, Costele, n-am nicio stare.


 706. 706
  costelus:

  Foamea vine mincind.

  In alta ordine de idei, nu trebuie sa faci nimic, nu pot sa-ti cer sa scrii ceva la comanda (chiar ar fi nesimtire asta). Te-as ruga doar sa pui o pagina noua sa vorbim acolo.

  Ce-ai patit totusi de esti trista? 🙁


 707. 707
  andreea:

  😀
  cosa nu are mot pe frunte.


 708. 708
  costelus:

  Uite, ce-ar fi sa rezolvam impreuna un rebus? Sint probleme cu copyrightu’ daca punem poza unei pagini din revista? Intrebam asa.


 709. 709

  Ei, nu! Eu aş prefera să jucăm elastic.
  Să facem chiftele nu vrei tu?


 710. 710
  Nastasia:

  Rebusul nu se face în colectiv. Dacă și numai dacă te împotmolești fără speranță, e permis să apelezi la cineva mai bun ca tine, cu umilință și plecăciuni.


 711. 711
  costelus:

  Cu prastia? Cum sa nu!

  Si chiftele daca mi-ati face, v-as iubi si mai tare.

  Cred ca totusi confunzi rebusul adevarat cu integramele de doi bani. Un careu bun cred ca ti-ar lua si tie pe putin jumatate de ora, oricit de tare crezi ca esti.


 712. 712
  Nastasia:

  La fel și la chiftele.


 713. 713

  Gata, Costele. E postare nouă.
  Nu confund nimic, nici nu cred că sunt tare, nu mă pasionează.


 714. 714
  costelus:

  Incercam Nastasie, incercam. Daca nu ne place, nu mai repetam cu alta ocazie (mai ales daca dam gata careu’ prea repede).


 715. 715
  Nastasia:

  Nu confund nimic, știu ce vorbesc. Integrame nu fac, sau ar trebui să fiu foarte disperată, undeva, pe o insulă pustie sau în tren, ca să mă dedau la căcaturile alea. La careurile adevărate mă refer, alea de definiții. Eram expertă. O, Colea Herescu, odihnească-se în pace! Ce vremuri!


 716. 716
  Jasmine:

  😆 😆 😆
  am ras cu lacrimi siroaie 😆
  zapaciti frumosi ce sunteti !

  a avut costelus o preasimtire, uite ce au facut cei de la dacia duster, tema a fost : generosite et satisfaction

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *