219 comentarii la “Reloaded


 1. 1

  În altă ordine de idei, protestatarii au ghinion, nu glumă.
  În interval de câteva zile, două maşini care-i transportau la Pungeşti s-au răsturnat.
  Altfel, sper să se infirme zvonurile care vorbesc despre arestarea lui Alexe, a soţiei lui Schuster, a lui Erwin Albu etc.

  http://rt.com/news/chevron-fracking-protest-clashes-884/


 2. 2

 3. 3
  costelus:

  Misto, nu stiam de asta.

  Multumesc.


 4. 4
  costelus:

  Masinile se rastoarna ca sa nu fie intrebari de ce sint protestatarii loviti la cap.


 5. 5

 6. 6

  De pe FB de la o activistă:
  Ridica oamenii din case, intra si bat oamenii in propriile camine. Acum stam cu lumina inchisa in casa si asteptam. Ce? Nici noi nu stim. Sunam la politie si ne zic ca nu au ce face. Inadmisibil

  Eu tot sper ca toate astea să nu fie adevărate.


 7. 7

  Vice transmite live de la Pungeşti. Conform unui tweet de acum 7 minute, Vlad Ioachimescu şi Claudiu Crăciun au fost arestaţi.
  http://www.vice.com/ro/read/transmitem-live-de-la-pungesti


 8. 8
  costelus:

  Probabil ca sint adevarate. In clipuri, mai sus, ce cauta jandarmii lant pe pamintul unui om? Ce-i doare pe ei ca acel om le-a dat voie altor oameni sa stea pe pamintul lui. Si de ce oamenii sint amendati pentru adunari publice, e teren viran! Cind se duc tot asa, in grupuri la prasit, tot adunare publica e? Ba mai au si arme (sapele).

  Chevronu’ va reveni, dupa ce jandarmii vor termina de batut si amendat.

  O pus cindva val_one o poveste tare frumoasa. Citez aproximativ: „cind o venit Gestapo-ul sa-l ia pe vecinul de sus, n-am zis nimic, stiam ca era comunist. Cind l-au luat pe vecinul de alaturi nici atunci n-am zis nimic ca era evreu. Cind au venit sa ma ia pe mine, n-a mai fost nimeni sa intrebe de ce.” Imi pare rau ca n-am pastrat-o pe undeva.


 9. 9

  De o săptămână, am reintrat în „rândul lumii” şi am cablu iar. Să dau drumul la tv să văd dacă e ceva? Să nu dau?


 10. 10

  Ia, Costele:

  „La început, i-au luat pe comunişti şi n-am spus nimic, fiindcă nu eram comunist. Apoi i-au luat pe sindicalişti, dar am tăcut, căci nu făceam parte din niciun sindicat. Pe urmă i-au luat pe evrei, dar eu nu eram evreu. I-au luat pe catolici, dar am tăcut din nou, căci eu eram protestant. Iar când au venit să mă ia şi pe mine, nu mai era nimeni în jur, ca să se ridice în apărarea mea”. -- pastorului Martin Niemöller.


 11. 11

  http://bambuser.com/v/4163545

  Nu se vede mai nimic, dar se poate asculta.


 12. 12
  costelus:

  cum ai gasit-o asa de repede? O stiai cumva?


 13. 13

 14. 14

  Google, Costele, Google.


 15. 15
  Nastasia:

  Nu da drumul la tv. Ori nu spun nimic, ori spun tâmpenii. E destul de clar și de îngrozitor totul.


 16. 16
  costelus:

  google, dar ce? Stiai numele autorului?


 17. 17

  Nu dădui. Stau numai pe net, iar ăştia pe vice nu mai zic nimic de juma de oră.

  Printre altele, care obişnuiţi să aveţi abonamente la ziare (nu ştiu dacă se mai poartă), mai bine abonaţi-vă la Casa Jurnalistului (au pachete de la 5 euro pe lună). Că acum s-a văzut cine face presă în România. Ăştia mici. Nu „somităţile”. Şi merită şi băieţii ăia măcar o bere.
  Când a fost Ponta la Cluj, pe Oana Moisil (o mai ştiţi poate de când cu interviul cu doamna Sanda, care face călcâiul, nu face laba şi care „fute buha”), jandarmii au săltat-o din rândul celorlalţi jurnalişti. Deh, să nu îl deranjeze pe domnul PM cu ceva întrebări incomode.


 18. 18

  Of, Costele. Nu ştiam. Dădui simplu după „când i-au luat pe evrei”.


 19. 19

  Să ştii că poţi da „search” şi după frânturi de fraze. Eu folosesc asta, pe lângă pentru citate uitate, pentru melodii. Când nu mai ştiu cine le cântă sau cum se cheamă, dar mi-amintesc versuri, bucăţi de refren.


 20. 20

  Stam in casa cu lumina stinsa de frica jandarmilor care patruleaza prin sat. Ca-n anii 50 sub Gheorghiu-Dej
  via Vice.


 21. 21
  costelus:

  Stiu, acolo se pot detecta si plagiatele, de aia nu-si pun marii universitari romani operele pe net. Eu am incercat sa recuperez citatul, n-am reusit.


 22. 22
  Nastasia:

  Nu știu să trebuiască abonament la Casa Jurnalistului. Se pot face donații. Chiar azi citii la ei un reportaj de la Pungești.
  http://fracking.casajurnalistului.ro/romania-sat-politienesc/


 23. 23

  Da, se pot face şi donaţii. Nu e musai. Dar unele materiale nu se pot citi decât cu abonament.
  Uită-te aici în josul paginii:
  http://casajurnalistului.ro/deschideti-portile-noi-suntem-poporul-roman/


 24. 24

 25. 25

  De la Asociaţia Vira:
  Dupa ultima intervenţie in forţă a jandarmilor din silistea ne-am refugiat in casa călduroasă unui localnic. Suntem cu prietenii de la Friends of The Earth care strang marturii pe care le vor prezenta in Parlamentul European.
  Citisem că se duc cei de la Friends of the Earth, nu ştiam că au şi ajuns. O veste bună. E nevoie de organizaţii din afară, e nevoie de presă străină.


 26. 26
  costelus:

  Jasmiiine, unde esti, ce rar vii pe aici!

  Ia da-mi si mie un sfat, cum sa fac sa transmit vibratii pozitive cind ma cert cu Nora? Sa vopsesc cumva motanu’ in violet? 😀


 27. 27
  Jasmine:

  las-o sa conduca 😀


 28. 28

 29. 29
  Jasmine:

  Bonsoir, aproape ca inchideam calculatorul sa merg la o repriza de somn. Atz facut-o pe Domnisoara Clementina eroina de basm, dar tare mi-ar placea sa se iveasca de dupa o duna si Codin. 😆


 30. 30

  Dacă a omorât-o 1Q… S-a plictisit de ea! Of, numai femeie să nu fii! 😆


 31. 31
  costelus:

  Conduce oricum, cu o mina de fier. 😀

  Tu ce mai faci? Scumpa tare la vedere … si somonoroasa 🙂


 32. 32
  costelus:

  Of, ce n-ati spus mai devreme de casa jurnalistului? Nu credeam ca cineva mai face reportaje in Romania!


 33. 33

  http://www.vice.com/ro/read/transmitem-live-de-la-pungesti
  Oare ce vor face ăştia după ce vor fi terminat de legitimat toţi locuitorii şi toţi protestatarii din Pungeşti?


 34. 34
  Seva Tudose:

  Doamneeeeeeeeee !

  am vizionat protestul,si tot negociatorii parca au avut castig de cauza,eu nu dadeam mana cu ei,eu ii scuipam !

  la video#5(l-am vizionat de 2 ori) da,adevarat mars,adevarata lupta !

  PS. sa nu ma condamnati,dar in clip-ul de la #5…am ramas masca,am plans,am vaitat…ma intreb,asa de defrisata,goala,barbierita arata relieful tarii mele de bastina 🙄

  Isuse Cristoase,nu vezi tu un pom,copac in fundal…ca si cum ar fi pe planeta Marte,ori Mercur,ori pe Luna 🙄 arata dezolant inainte de dezastru…. 😥


 35. 35

  Seva, nu mai ştiu ce era în clipul de la 5, dar sigur pe acolo e şi o pădure, o pădurice. Pentru că am citit cum i-au alergat prin pădure. Iar cu o zi înainte, jurnaliştii care au vrut să intre în sat tot prin pădurea aia s-au târât.


 36. 36
  Seva Tudose:

  Nora,

  am revazut video-clip-ul de com#5 daca te uiti fara sa vrei plangi 😥

  cum saracii vor trebui sa reziste,si totusi ma intreb,cum vor deschide sondarile,atata timp cat vad cu ochii lor,cum ar fi…acte de sabotaj…


 37. 37

  Seva, după ce le vor da amenzi de-i vor cocoşa, după ce bagă jandarmii frica în ei, e greu de crezut că va mai fi vreo rezistenţă. Nu atâta timp cât restul ţării doarme.
  De dimineaţă, Chevron a anunţat că reia operaţiunile sistate ieri.


 38. 38

  Dar tu n-ai somn? 🙂 Ce faci trează la ora asta?


 39. 39

  Uite, la Kiev sunt 200 000 de oameni în stradă. Cât se vede că există opoziţie în Ucraina.
  Cred că la alegerile din 2014 voi vota nul. Nimănui nu pare să-i pese de ce se-ntâmplă, n-am văzut nicio reacţie de la niciunul dintre partidele şi partiduleţele româneşti.


 40. 40
  Seva Tudose:

  Nora,

  e duminica 6 dimineata,m-am sculat de la 4 😀

  tocmai citisem ca Chevron sisteaza,dar cred ca au asigurarile guvernului,convinsi ca vor innabusi orice rezistenta…si ma tem ca vor avea castig de cauza,cam de obicei 😥


 41. 41

  Ieri au zis că sistează, acum două-trei ore au anunţat că reiau operaţiunile.
  Gee, ce matinală eşti! 😀


 42. 42
  Nastasia:

  Poate, totuși, n-au să rămână singuri.
  http://www.apador.org/


 43. 43

 44. 44

  Ieri, un europarlamentar francez de la verzi a trimis şi el un mesaj de solidaritate. Dar e nevoie de mult mai mult.


 45. 45

  Dear Inhabitants of Pungesti, Dear Protesters,

  I would like to express my support and solidarity for your civic action and struggle to stop Chevron searching for shale gas in the area of your village.I also strongly oppose fracking as a technique and share your deep concerns as it endangers the natural water reserves, the local landscape and thus the health of the people living in the area. Not to talk about the extreme sensibility of the exploitation to minor earthquakes and the danger of accidents.

  I was sad to learn that despite your courageous protest action the first drill was set up earlier this week. Also I am outraged by the news of the behaviour of the police and the local authorities in the last few days. I will do my best for this not to stay unnoticed by the responsible EU institutions.

  As you might know, I have a history in fighting against shale-gas.

  I participated in the struggle that leads to the interdiction of franking in France by the summer of 2011. In june 2011 I conveyed the message of the Polish protesters and NGO’s to, Donald Tusk, the Prime Minister of Poland, to oppose franking. I visited the Polish protesters on November 14th at Zurawlow and gave my support to their cause. Last month we demonstrate with them and many NGO’s activists in Warsaw for the COP15 to remind the leaders of the climate talks about their responsibilities and the need to take concrete and urgent actions.
  As I see, the Romanian government prefers to ignore the long-lasting environmental effects of industrial activity allowing for open cast mining and high-pressure water based shale-gas drilling. This highlight the need for a comprehensive regulation at the European level of mining.

  I give all my support to the You, present in Pungesti, trying to fight for your right to a safe and healthy environment despite the police brutality and the hostility of the public administration towards your cause.
  I wish you all the strength and determination to keep fighting until you manage to alter the government decision and secure protection for your land.

  Yours faithfully,

  José Bové


 46. 46

  E cam cu greşeli mesajul, sper să fie veridic.


 47. 47

  Ce-a mai rămas din tabără e înconjurat cu benzi ale poliţiei, fiind declarată „zonă infracţională”.


 48. 48
  Seva Tudose:

  #45

  numai de la polonezi,a inceput…Chevron de fapt acolo ar fi vrut…polonezii au aruncat mingea in flacari peste gard,si acum se arata consternati 😥


 49. 49

  Seva, la polonezi se exploatează deja.


 50. 50

  Care prindeţi digi 24, de la 14 00, Nicuşor Dan şi Claudiu Crăciun pe tema evenimentelor de la Pungeşti.


 51. 51

 52. 52

 53. 53
  Nastasia:

  Josnică și scârboasă creatură, Mălin Bot. Nici nu pun link spre voma aia de articol, că mi se face rău. Zică Jaco ce-o zice, i-aș crăpa capul pentru ce și cum a scris acolo.


 54. 54
  costelus:

  Puteam sa jur ca Chevronu’ va relua lucrarile.


 55. 55

  Eu lui Mândruţă, Nastasia. Nu vrei să ştii cum comentează el evenimentele.


 56. 56
  costelus:

  Nu va mai uitati la televizor, va faceti singe rau degeaba. „Ziaristii” spun ce le cere patronul.


 57. 57
  costelus:

  Iaca, Ponta asta daca nu stie ce taxe sa mareasca, de ce nu mareste redeventa?


 58. 58

  http://www.neuerweg.ro/donati-pentru-miscarea-anti-fracturare-din-romania-lista-conturi-bancare/
  Daţi mai departe, împrăştiaţi, dacă nu puteţi voi, poate pot cunoscuţi, rude, prieteni.


 59. 59
  costelus:

  ce-i in Ucraina! 🙂 Politia spune ca-s 60.000 pe strazi in Kiev. O mare de oameni.

  La noi burtile inca sint pline.


 60. 60
  costelus:

  Of, cum sa fac sa ma cert cu cineva? Sa zic ca sint de acord cu ce se intimpla la Pungesti? 🙁


 61. 61

  Suntem vreo 50 de oameni. Si vreo 200 de jandarmi. Unul care a fost la Pungesti zice ca a fost ca la colectivizare. Lumea trece si face poze la beculetrle curului.


 62. 62
  costelus:

  Aoleu, tu esti in strada, revolutionaro? Ai grija de tine, sinteti tare putini. 🙁


 63. 63

  Termina cu prostiile, nu sunt nicio revolutionara. Acum om fi o suta. Jandarmii au facut mai multe lanturi, si printre noi.


 64. 64
  costelus:

  Ba da, esti, fara nici o exagerare. Numai bine!


 65. 65
  Raj:

  Traim intr-un stat mafiot. In alta ordine de idei, azi m-a mancat in cur. La propriu.


 66. 66
  Nastasia:

  Dacă te mănâncă în cur, te laudă neamurile. Așa se zice.


 67. 67
  Raj:

  N-aveti o tigare, dnu 1Q ?


 68. 68
  Raj:

  Sarumana inestimabila dna nasta !


 69. 69
  Raj:

  Sa nu hie vun ceput de hemoroism, dna Nasta. Hemeoroizii trec tot cu hemoroizi. Iati dat lu ala euroii, dnu 1Q ? Sau vi ia napoiat ?


 70. 70
  Raj:

  Daca manifestantii erau beti, nu se pune, dra Nora.


 71. 71

  Iti arde de glume?


 72. 72

  Ne-am mai inmultit, 200-300, dar tot in tarc de jandarmi stam.


 73. 73

  Cica pe Willy Schuster nu il lasa sa intre in tarcul nostru. Oamenii striga articole din constitutie.


 74. 74
  Raj:

  Asa e ,dra Nora, imi arde de glume. Ma gandeam ca vasluienii si botosanenii cam beau mai mult ca altii…


 75. 75
  Raj:

  Am murit Stan Tracey, dle Jaco.


 76. 76
  Raj:

  Si nici io nu ma simpt prea bine, vorba dlui Marc Tuein…


 77. 77
  Raj:

  Pe vox toti is niste aiuriti, in afara de dnu Danii…


 78. 78
  Raj:

  Jandarmii nu-s vinovati, dra Nora. Aasta li se cere, asta fac. Unii creca in sinea lor is promanifestanti. SDarumana, ca uitai, 1Q e pe ki…


 79. 79
  Raj:

  -- D. Sarumana !


 80. 80
  Raj:

  Invata engleza satenii din Deveselu, Dna Nasta pupa catelu…


 81. 81

 82. 82
  Raj:

  Putin zis aiuriti. Tampiti.


 83. 83
  Raj:

  Permiteti ca Raj sa pupe la dra Nora de zor ?


 84. 84
  Raj:

  Ma enerveaza tigarea asta electronica. E ca cum ai fute cu prezervativ…


 85. 85
  Raj:

  Vorbesc singurel ca bou, dra Nora ? Aveti draci pe mine ? V-am facut ceva ? Is io de vina ca iubitul dv. uita sa duk gunoiu ? Ca lasa vasele nespalate in ghiveta ?


 86. 86
  Raj:

  O laba in debara, poate face cat un futai ?


 87. 87
  Raj:

  Ink militez pentru eliberarea daniului…


 88. 88
  Nastasia:

  Dnu Raj, când e de glumă, e. Acuma nu-i.


 89. 89

  Bun, am ajuns acasă. Pare-se că la timp. Imediat după ce am plecat, unui om i s-a fracturat piciorul.


 90. 90

  Nimic nu e mai deznădăjduitor decât indiferenţa celorlalţi.
  Când am plecat, am ocolit spre metrou (nu ne lăsau pe la geografie), pe la litere, pe Edgar Quinet. Aşa am ajuns pe partea cealaltă a Universităţii, aşa am ajuns să văd oamenii buluciţi la Christmas Market. La doi paşi de noi, lumii îi ardea de cârnaţi, muzici şi vin fiert.
  Probabil chiar suntem nişte ridicoli.


 91. 91

  Nu seacă inima în mine când văd cordoanele de jandarmi, când văd corupţia şi rânjetele ălora.
  Ci când văd „oamenii de bine” care nu fac nimic.
  Au strigat protestatarii în seara asta „nu suntem o naţie de sclavi”. Problema e că suntem. Problema e că vasluienii ăia, aşa alcoolici şi asistaţi social cum sunt, au mai multă demnitate decât noi, locuitorii nealcoolici şi neasistaţi, ai marilor oraşe.


 92. 92

  De pe FB:
  Acum aproximativ jumatate de ora am fost lovita in zona pelvisului, foarte tare, probabil jandarmul in cauza isi inchipuia ca am o pereche de fudulii din otel. M-am scos oamenii pe brate, altfel probabil ma calcau in picioare. Am sunat la salvare, insa a fost oprita si a durat pana a ajuns. Mi-am mai revenit intre timp si nu am mers pana la spital. Dragu are un dinte lipsa, a fost lovita si o femeie foarte grav, iar altui om se pare ca i-a fost rupt un tendon. Erwin si Joe, baiatul lui Willy au fost ridicati si dusi la sectie, plus inca doi tineri din Bucuresti. Rusine! Avem filmari, poze, de maine incepem plangerile penale impotriva acestor golani in uniforma!


 93. 93

  femeie lovita de jandarmi

  Am uitat să precizez, păţania de mai sus, cu lovitura în pelvis, tot de o femeie era relatată.
  Iar Stroe spunea mai devreme -- îmi zise cineva -- că minte Crăciun, că n-a fost lovit.


 94. 94

  Pe fata asta, o loviseră cât eram acolo. S-a încercat la un moment dat forţarea cordonului. Deh, noi nu avem dreptul la liberă circulaţie pe drumurile publice.


 95. 95

  Ce-am filmat astă seara (un căcat, dar oricum…):


 96. 96

  Inedit! Dacă daţi click, puteţi vedea luminiţele de Crăciun! Ba chiar şi cutia de fluturi, care promovează serialul „Rămâi cu mine” de pe HBO! Senzaţional, trei milioane de beculeţe!!!! Capitala noastră ţine pasul cu Parisul şi chiar cu New Yorkul!
  Hai că o iau razna.


 97. 97
  Nastasia:

  N-o lua. Te-am așteptat cu inima strânsă.


 98. 98

  Mulţumesc, Nastasia. 🙂
  Maică-mii îi era că răcesc. E pe la mine şi, înainte să plec, mă tâmpi cu îmbrăcatul „să nu răceşti, mamă, că e ger şi tu stai mereu cu spatele gol”. Bine că n-are fb. 😆


 99. 99
  Nastasia:

  M-am gândit eu și la asta, ce credeai? Am tot încercat să aflu ce se întâmplă, până m-am îngrozit de tot. Tot mai multă brutalitate, tot mai multe abuzuri. Cred că niciodată n-am urât mai mult beculețele. Mi-e o groază din aia rece, până-n oase.


 100. 100
  bob:

  Romania a murit…


 101. 101

  Şi eu la fel. Să nu aud de beculeţe, de Crăciun, de ce „pun românii pe masa de Crăciun”. 👿


 102. 102

  Eşti sigur-sigur, Bob?


 103. 103
  bob:

  domnita draga,atata timp cat inegalabilul Salam o sa ne incante cu al sau glas de privighetoare si ochii nostrii se vor putea delecta cu nurii Biancai Draguseanu,constiinta noastra nu are absolut nici un motiv serios sa se trezeasca…traiasca micul,berea,reducerile la tigai si bineinteles beculetele de craciun…


 104. 104

  Bob, eu ştiu oameni care nu îl ascultă nici pe Salam, nu salivează nici la Bianca, nu se bat nici pe tigăi. Dar tot nu par „treziţi”. De ei ce zici?


 105. 105
  bob:

  ei sunt Eu,domnita draga,mult prea las pt a indrazni sa puna in pericol chiar si acel minim de confort pe care i-l asigura celula in care traieste…Eu sunt practic Constiinta acestui popor,sau cel putin a majoritatii care practic face mult mai mult rau decat toti politicienii la un loc…nefacand nimic,acceptand absolut orice abuz,orice umilinta…in schimbul acelui ”confort”…


 106. 106

  Bob, cred că toţi suntem „ei”. Probabil ne vom trezi când pereţii celulei se vor apropia îndeajuns încât să crăpăm sufocaţi. Deja o fac, dar ne spunem că „eh, înainte aveam 5 m pătraţi, acum avem 4 jumate, acum 4, om trăi şi aşa”.


 107. 107
  costelus:

  Ma bucur ca n-ai patit nimic. As fi vrut sa spun mai multe, dar ma doare capu’ de crap.


 108. 108
  Jaco Pastorul:

  Domnita Nora si domnisorule Bob, nu va mai dati atata cu capul de peretii celulii, lasati-va mai bine pe mana Mamei Naturi care va stii ea, de buna seama, cum sa-si refaca echilibrele.

  Ce daca pretul va fi cativa viermi, asa ca noi, care vor muri de cancer sau in vreun cutremur provocat de mana corporatiilor, o moarte tot suntem datori, Universului nici c-o sa-i pese, omenirea va merge mai departe, asa cu bune si cu rele.

  Hm, seamana a mentalitate miorotica, dar asa suntem noi, romanii, trecem imperial peste aceste marunte viermuieli ale vremurilor.

  Si la nunta mea, a cazut o stea…


 109. 109
  Jaco Pastorul:

  Costelus, bine ca nu te doare de somon.


 110. 110
  Jaco Pastorul:

  Neuer Weg este o organizatie comunista, urmasa organului PCR cu acelasi nume, cum dracu mi-ar sta mie sa-i sponsorizez acum, cand in 89 trageau cu mitralierele dupa mine?

  Mai avem un pic si ii sponsorizam si pe aia de la HitlerJungend, cu conditia sa fie si ei impotriva exploatarii gazelor de sist.


 111. 111

 112. 112
  Jaco Pastorul:

  Nu-l baga in seama pe Stoenescu, e securist, acuma vor sa ne denigreze pana si folclorul, niste antiromani, ce sa mai…


 113. 113

 114. 114
  andreea:

  eu îi bag în seamă pe toţi. din toate părţile.
  după care, decantez.


 115. 115
  Jaco Pastorul:

  Si dupa ce decantezi, ce faci?


 116. 116
  andreea:

  mă joc cu pietricelele rămase.

  da’ credeam că tu ai scris aia, că ţi-am văzut poza acolo.

  sponsorizarea nu e pentru Neuer Weg, ci pentru mişcarea anti fracturare. mai departe… decantăm.


 117. 117
  Jaco Pastorul:

  Nu am scris io, imi tot iau astia poza cu imprumut cand vine vorba de vreun cioban filozof, desi io nu-mi dau seama ce naiba vad ei ciobanesc in poza aia? Ma rog…

  Mai, comunistii poa’ sa militeze acum si pentru Maica Fecioara ca la mine li s-a terminat creditul. Mai rai decat ei nu sunt decat nazistii.


 118. 118
  andreea:

  ia uite, aici stă chichiţa cu resemnarea.


  Oiţă bârsană,
  De eşti năzdrăvană,
  şi de-a fi să mor
  în câmp de mohor,
  Să spui lui vrâncean
  Şi lui ungurean
  Ca să mă îngroape
  Aice, pe-aproape,
  În strunga de oi,
  Să fiu tot cu voi;

  păi, mie mi se pare mai degrabă, că baciul are simţul umorului, nu simţul… omorului.
  adică, pasămite, să le spună oaia, criminalilor, unde şi cum să-l îngroape.
  mie mi se pare că face mişto.

  mă rog, nu trebuie decît să te plasezi în alt punct de observaţie.


 119. 119

  Jaco, de ce ții tu să mă faci să vărs la prima oră?
  Ai dreptate, ești un vierme. Dar nu suntem toți așa.
  Văd că nu-ți mai pasă de statul de drept. Nu ți-a păsat decât în vara 2012. Pentru ceilalți, deh, nu mai e nevoie de lege.
  Cât despre Neuer Weg, nu știu ce fac și ce sunt. Iar banii nu îi dau pentru ei, îi dau pentru ce fac ei. În rest, tu luptă-te cu comuniștii în continuare!


 120. 120

 121. 121

 122. 122

 123. 123
  Jaco Pastorul:

  Si tu esti un vierme, doar un pic mai tanar si mai zgomotos.

  Tu auzi ce zice ala, „sunt momente cand unele legi trebuie incalcate…”?

  Cum pot sa iau in serios un asemenea individ exaltat?


 124. 124

  Vezi că-ți și explică mai încolo.
  Și ăia care au ieșit la revoluție au încălcat legi, deșteptule!
  Pe bune, scutește-mă. Chiar îmi provoci greață.
  Individul ăsta, așa exaltat, e viu. Tu ești mort. Ești în putrefacție, dar nu-ți dai seama.


 125. 125

  „If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so.”
  (Thomas Jefferson, un vierme)


 126. 126

 127. 127

 128. 128
  Jaco Pastorul:

  Acum e clar, deci, daca tu, preafrumosmirositoareo, compari momentul 89 cu ce se intampla acum, inseamna ca ai luat-o pe halucinogene.

  Atunci, am dat jos, ma rog, cine l-o fi dat, un sistem si ca urmare, pana la instaurarea celuilalt nu au mai prea fost legi.

  Acum ce sistem vreti sa dati jos, capitalismul? Si ce sa puneti in loc?

  Atunci a fost bun capitalismul si acum o faceti pe virginele, n-ati stiut ca, vezi Doamne, capitalismul se bazeaza pe exploatarea omului de catre om.


 129. 129

  Jaco, ce nu înțelegi? Chiar îmi provoci silă. Ești o cauză pierdută, iar eu și-așa stau prost cu energia. Mi-o economisesc pentru scopuri mai bune.
  Deci, pe românește și total nemioritic: du-te dracu!


 130. 130
  Jaco Pastorul:

  Asa Nastasie, alimenteaza-i psihoza si dupa aceea fa-ti griji pentru ea. Cata ipocrizie!


 131. 131
  Nastasia:

  Lasă-mă naibii în pace. Obișnuiește-te cu gândul că mai sunt și psihotici pe lumea asta. Măcar ai și tu un rost, să încerci să-i vindeci. Știu, ai fost un erou în 1989 și trebuie să accepe lumea orice se întâmplă de atunci încoace. Am înțeles, sunt ipocrită, proastă și tot ce vrei. Lasă-mă dracului în pace, să mor așa. N-ai să mă schimbi tocmai tu.


 132. 132
  Jaco Pastorul:

  O singura chestie te mai intreb si dupa aia te las ih plata ta.

  Pe copilul tau tot asa il indemni sa se rafuiasca cu jandarmii?

  Vezi de ce esti o falsa si ipocrita?


 133. 133
  Nastasia:

  De unde știi tu că-s falsă și ipocrită? Iarna trecută încercam să-l conving să-și ia haine groase când merge să strige în piață. Face exact ce crede, e de-o seamă cu Nora și împărtășesc ideile. A fost de nu știu câte ori la Roșia Montană, a stat în case de oameni, a vorbit cu unii și cu alții. Că-s cloșcă și tremur pentru ei,că nu-s nici chiar muma lui Ștefan cel Mare ori Vrâncioaia, e drept. Mai spune-mi că-s o căcăcioasă lașă, care se dă vitează din confortul căminului. Așa sunt, ai dreptate, ca aproape tot neamul meu, și mi-e rușine de asta. Mă ascund în spatele copiilor ăstora. O fi ce-o fi, dar măcar cineva încearcă să facă ceva, pentru ca nepoții mei să nu trăiască într-o lume de vite mute, așteptându-l pe avocatul cel isteț. Și acum, lasă-mă naibii în pace.


 134. 134
  costelus:

  Eram sigur ca vine Jaco cu cacaturile lui.

  Da, legile sint aberante, si toate fortele politice s-au intrecut in a da legi timpite. Tu stii ca daca eu imi dau intilnire cu o fata in Piata Universitatii, poate veni un dobitoc de jandarm sa ne ia la legitimat pentru adunare publica ilegala?? STii ma, sau te faci ca nu intelegi? Stii cum e in alte tari cu adunarile publice? Daca organizezi asa ceva si ai mai mult de 250 de persoane, esti obligat sa ANUNTI politia. Sa-i anunti, nu sa ceri autorizatie! Iar ce se intimpla la Pungesti e aberant, cumva Romania e in stare de razboi? (Nu ca nu mi-ar placea, imi doresc din tot sufletul un razboi civil in Romania).


 135. 135
  costelus:

  O, Nastasie, n-am stiut ca si tu ai pui revolutionari 🙂


 136. 136

  Ce 250? Niște colegi erau 5! Se duceau la bere. Anul trecut, în iarnă, nu era nici măcar perioadă de proteste. Și le-au zis că sunt prea mulți și să se separe!
  În Pungești oamenii n-au voie să meargă câte doi pe drum.
  Aseară i-au legitimat pe oameni în stația de autobuz! Că cică aveau ”fețe de protestatari”.
  Tot aseară ei, jandarmii, blocaseră trotuarul. Trecător dacă erai trebuia să-i rogi să te lase să treci. Iar rahații ăia de pe hotnews spun că jandarmii au intervenit pentru împiedicarea blocării carosabilului.


 137. 137
  costelus:

  Aaa, mai deschide cineva gura de Miorita? Da, un cacat de balada, iar Mesterul Manole -- ceva oribil. Imi venea greata in scoala cind trebuia sa zic ceva de miturile fundamentale ale unui popor prea lenes sa faca ceva, dar care isi zideste femeile in pereti.

  Nora: bravo! Dar mi-a fost frica sa nu o iei, erati putini si jandarmii de-abia asteapta putina scarmaneala. Ca tare le place sa arda citeva picioare unuia sau altuia, mai ales cind stiu ca nu pot primi inapoi.


 138. 138
  costelus:

  250 e legea intr-o tara cit de cit civilizata, nu intr-o gaura de cur ca Romania!

  Da, nimeni nu se intreaba de ce la Pungesti stau atitia jandarmi? Unde erau jandarmii aia cind intrau cei cu prospectiunile pe paminturile lui Schuster? Proprietatea lui Schuster nu trebuie protejata, oricine poate intra pe ea. La Pungesti insa nici macar n-ai voie sa te opresti in dreptul terenului concesionat de Chevron!


 139. 139

  Nu sunt căcaturi. Dar trebuie luate ca ceea ce sunt: mituri, filosofeli. Nu transformate în modele de trăit viața.


 140. 140
  costelus:

  Apropo, cine-i Bobita? 😀


 141. 141
  costelus:

  Exact cacaturi sint pentru mine! Si mai sint sigur ca poporul asta, asa cum o fost, o mai scos totusi si alte lucruri care nu sint cunoscute, ca sint promovate gunoaiele astea doua!


 142. 142

  Am căutat ieri să văd ce e cu Jose Bove, francezul cu mesajul pentru mișcarea anti-fracking din România.
  httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iRA3LThzwps
  În engleză aici: http://www.thirdworldtraveler.com/Reforming_System/World_Struggle_Underway.html

  Bine, ca să pricepi astfel de lucruri, trebuie ca timpul să nu se fi oprit în 1989. Altfel, vei urla că francezii care au dărâmat mcdonaldsul vor comunism.


 143. 143
  Nastasia:

  Mai lăsați în pace amărâtul ăla de cioban. După mine, e un mare nedreptățit și am mai zis asta, dar cine să mă bage în seamă? Se năpustește lumea pe frumusețe de indicații pe care le dă, dar nimeni nu bagă de seamă ce zice înainte:
  Și de-o fi să mor..etc
  De-o fi să mor, nu după ce mor! Erau totuși doi contra unul, omul nu excludea posibilitatea. De unde știți că a stat ca tâmpitul, așteptând să-i vină ăia de hac? Poate le-a tras câte o bâtă ciobănească în cap, dar povestea nu ne spune cum s-au terminat lucrurile, pentru că e despre altceva. Trăiască în veci ciobanul mioritic!


 144. 144

  Nu știu cine e Bob.
  Nu e fratele Anei, dacă la asta te referi.
  Nu mai fi așa isteric și învață să nuanțezi. Ca bucăți de LITERATURĂ, sunt excelente.


 145. 145
  costelus:

  A, nu, intrebam asa de Bob …

  De acord Nastasie, dar asta sa fie chiar mitul definitoriu al unui popor? De cealalta, de Manole, nu mai avem ce vorbi.


 146. 146

  Dar de ce dracu să tot cauți în balade sensul existenței tale? Ia, nu mai tot stați cu ochii holcobați în trecut.
  Dacă ești vierme, 10 000 de balade coioase nu te vor face să fii mai puțin vierme. Și viceversa.


 147. 147
  Jaco Pastorul:

  „(Nu ca nu mi-ar placea, imi doresc din tot sufletul un razboi civil in Romania).”

  Costelus, esti un toreador de opereta, imberb si fanfaron. Nici in gluma sa nu-ti doresti asa ceva.


 148. 148
  andreea:

  😆

  Costeluş şi baladele populare.
  baba cîrcotaşă şi mitraliera subliminală.


 149. 149
  costelus:

  O balada e o balada si atit, dar mi se pare nedrept ca astea sa fie reprezentative. Si da, stiam din liceu ca unii critici spun ca Alecsandri le-a prelucrat prea tare.


 150. 150
  Jaco Pastorul:

  Cine se naste vierme mioritic, asa moare.

  Apropos, de unde ati scos cuvantul „holcobat” ca vad ca-l folositi des. Eu stiu doar de holbat!


 151. 151
  Nastasia:

  Manole nu e numai al nostru. Îl au și alte neamuri, după câte știu. Mi-e lehamite de Miorița, de Manole și de Jaco. În 89 eram adult. Știu ce-am trăit până atunci și ce am sperat. De aia mi-e groază de ce se întâmplă acum, de unde am ajuns și de direcția în care mergem.


 152. 152
  costelus:

  Dar ce, Jaco, crezi tu ca actualii politicieni vor pleca asa, convinsi de argumente? Ca vor accepta ei sa moara de foame (cine l-ar angaja pe Crin Antonescu de exemplu?) din principiu? Romania se indreapta spre un razboi civil, ne place sau nu, asta e.


 153. 153

  Îl au, îl au.
  Mie nu mi-e lehamite de ele, mi-e lehamite de viziunea asta care aruncă în spinarea lor toate metehnele noastre. Ce simplu, ce comod!
  Nu, domne, nu-s eu de vină! E de vină oaia din Miorița!


 154. 154
  costelus:

  Nu, eu nu arunc nicaieri nici o vina, e absurd sa arunci vina pe nu stiu ce balada! Am spus doar ca nu-mi plac, iar de Manole, mi se pare oribila.


 155. 155

  Costele, hai că n-am timp. Mitul sacrificiului unei ființe dragi e prezent în toată literatura lumii. Nu suntem nici primii, nici ultimii. Grow the fuck up!
  Și eu când aveam nouă ani, plângeam de mila lui Isaac, cel căruia chiar ta-su îi pune cuțitul la gât. Dar între timp am crescut.


 156. 156
  costelus:

  Ii usor sa-i sacrifici pe altii, e mai greu sa te sacrifici tu. Nu-mi plac miturile astea si gata, indiferent de rezerva cu care ar trebui luate (ca-s mituri).

  Parca Dana dera cu holcobatu’, imi place cum suna. 🙂


 157. 157

  Bre, vezi că ești prost?
  E mai greu și mai dureros să-ți sacrifici o ființă dragă decât pe tine. Iote, soră-mea cred că ar prefera să se arunce ea în foc decât să-l arunce pe fiu-său.
  Holcobatul e creația Sevei. Noi am îmbrățișat-o cu entuziasm.


 158. 158

  Ești liber să nu-ți placă, dar asigură-te că le pricepi mai întâi.


 159. 159
  Jaco Pastorul:

  Capitalism => consum => concurenta => goana dupa resurse => distrugerea ecosistemelor

  Socialism => cumpatare => constiinta => ecologie, prezervare

  ceva ne scapa in ecuatiile astea…


 160. 160
  costelus:

  Da ma, ca tu ai fi singura care le-a priceput! Nu si nu! Vrei sa te sacrifici? O faci! Nu-i sacrifici pe altii. Mesterul Manole mi-a parut intotdeauna oribila, o crima cintata in balade!


 161. 161

  Nu sunt singura, Costele. Mai sunt mulți. Tu nu ești printre ei, atâta tot.
  Pentru povești de Hollywood, bate la altă ușă, te rog.


 162. 162
  Nora&1Q:

  Sărumâna, doamnelor! Domnilor, valea!


 163. 163

 164. 164
  Nastasia:

  Da, și balada lui Toma Alimoș e cu crimă. Până și Balada unui greier mic. Că din cauza ticăloasei de furnici, greierașul precis a murit de foame.


 165. 165
  costelus:

  Fara sa-i iei in ris pe cei care nu sint de acord cu tine se poate?


 166. 166
  andreea:

  e foarte curios. mă uit la voi patru: Nora, Jaco, Nastasia şi Costeluş şi cred că dacă v-aş da să completaţi un chestionar social-politic cu întrebări concrete şi răspunsuri de tipul da/nu/nu ştiu, rezultatele ar fi uimitor de asemănătoare. cu toate astea, vă păruiţi. eu cred că forma vă desparte, nu fondul.


 167. 167
  Nora&1Q:

  Din iubire, din respect, din încredere oarbă, femeia se lasă „zidită”, măi, Costel, metaforel..


 168. 168

  Un chestionar cu întrebări concrete? Presupun că ăla verifică nivelul de cunoștințe. Nu atitudinea, nu reacția la starea lucrurilor.
  Că altfel, zău de îmi dau seama cum poți vedea ceva asemănător.


 169. 169
  Jaco Pastorul:

  Aiurea, din sacrificiu si constiinta, e un kamikaze mioritic de sex feminin, e mama tuturor kamikaze-ilor din toata lumea.

  E kamikaza care cladeste, nu darama!


 170. 170
  Nora&1Q:

  Sacrificiul extrem îmbracă mai multe forme. Pt o idee, cauză, sau doar de dragul cuiva, poți alege să mori..


 171. 171
  andreea:

  kamikaza ştie ce face. Anuţa, biata, e una victima inocente


 172. 172
  Jaco Pastorul:

  Nu-i adevarat, ca nu s-a zbatut, a plans un pic si gata.

  Si doar pare inocenta, dar nu e, ai vazut tu femeie inocenta?
  Chestia cu marul, remember?


 173. 173
  costelus:

  Cu Jaco n-am nimic in comun. Cu Nora, da, destul de multe, dar e mult mai tare decit mine. Eu n-as fi avut puterea sa ies saptamina de saptamina in strada, desi as fi stiut bine ca nu obtin nimic. Banuiesc ca mi s-ar fi facut si frica (si ei ii e frica, sint sigur, dar trece peste). Iar cu Nastasia parca nu m-am paruit deocamdata. 😀


 174. 174
  Jaco Pastorul:

  Hai, ma Costelus, ca ceva, ceva tot avem in comun. Sau tu nu ai?


 175. 175
  Nora&1Q:

  E că le zic bine? Dom Ja, dacă ați simți sau ați fi convins că o pers. dragă dvs se chinuie să realizeze un lucru și de acel lucru depinde viața ei (a persoanei), dvs ați mai sta pe gânduri să vă sacrificați pt a o salva? Eu sunt convins că faceți sacrificii și fără să realizați..


 176. 176

 177. 177
  Nora&1Q:

  D-na andreea e zidită bine. Așa-i, d-na andreea? hai, recunoașteți..


 178. 178
  Nora&1Q:

  Io vă văz conturul în elevație..


 179. 179
  Jaco Pastorul:

  Tot ce spui tu necesita o constiinta superioara. Numai la aia functioneaza. Sacrificiul Anei pare mai mult decat o banala dragoste matrimoniala.

  Si nu vorbim nici de instincte, domnu’ Q.


 180. 180
  Nora&1Q:

  Să tră! Da` de ce să nu vorbim și de instincte..


 181. 181

  Instinctele e câh. Spiritele superioare n-au așa ceva.


 182. 182

 183. 183
  Jaco Pastorul:

  Ca de instincte nu prea ai ce vorbi.

  Nu genereaza legende, n-au acea aura eroica.


 184. 184
  andreea:

  poate mai faceţi o dată testul ăsta.
  eu văd că m-am mai mişcat un pic în jos, faţă de data trecută.

  http://www.politicalcompass.org/test


 185. 185
  Jaco Pastorul:

  Cum ar fi sa spui, de ex, ca Mihai Viteazu a unit tarile romane din instinctul de parvenire si imbogatire, sau din setea de putere care il macina?

  Ar fi nasol, mai bine suna, Mihai Viteazu a fost un vizionar care a iubit acest pamant, si a realizat unirea din constiinta nationala.


 186. 186
  Nora&1Q:

  A! rațiunea domină reflexele instinctive.
  Cât de superior poți fi? Alien. R2-D2..


 187. 187
  costelus:

  1q: viata unuia nu depinde de nimic, asta e limita pentru mine. Mi-a fost scirba comentind la scoala Mesterul Manole, scirba, aveam in fata imaginea piramidelor aztece.


 188. 188
  Jaco Pastorul:

  Pana la sublim, 1Q!

  Cateodata si eu ma minunez de mine!


 189. 189

  Portretul omului nou

  Omul nou n-are instincte. Sau, mă rog, le pune mâna la gură. Să nu țipe, să nu facă gălăgie. Nici sex nu face că e prea de animal, prea de porc.
  Apoi, e de căcat să-ți dorești să faci sex. Dorințele, în general, sunt primitive.
  E înjositor să dorești ceva, pe cineva, să îți ardă carnea pe tine de dor. E psihotic. E irațional.
  E necivilizat să o iei la fugă.
  E necivilizat să dărâmi garduri.
  E necivilizat să-ți aperi viața.
  E necivilizat să trăiești.
  Omul nou așteaptă să moară. Înconjurat de avocați. Are un card care-i asigură ”membershipul” la umanitate. Membershipul aduce ca bonus melodii frumoase și poezioare. Vai, ce mai vibrăm atunci! Regulamentar și civilizat.


 190. 190
  Jaco Pastorul:

  De ce sa-ti fie scarba, Costelus, draga? Atata a putut poporul tau sa faca, atata a facut!

  De-aia ai plecat din tara, la piramidele halea? Vezi ca nu esti prea patriot…


 191. 191
  Nora&1Q:

  Nu știu, Costele. Zic și eu. În general, ca să nu particularizez, astea-s probleme de asociere, de înțelegere. Nu mai spun de imaginație.

  V-ați pus aura pe-o ureche, dom Ja. Sunteți mai jme.. 😉


 192. 192
  Jaco Pastorul:

  Nimeni nu-i perfect, Nora…


 193. 193
  costelus:

  Poporul ala, asa timpit cum o fi, sint sigur ca a facut si alte chestii, nu doar ciobanu’ cu oaia sau zidarul ucigas.


 194. 194

  Costele, mai insiști mult de-a-n pulea?
  Sau ții morțiș să te faci de râs?


 195. 195
  andreea:

  păi Costeluş de vreo săptămînă încearcă să se certe cu cineva şi nu găseşte motiv…


 196. 196
  andreea:

  adică ce vrei să insinuezi, unchiule?! ha?
  că-s încremenită în proiect?!


 197. 197
  costelus:

  Asa ar spune si Jaco ca te faci de tot rahatul urlind prin Bucuresti duminica …

  Dar, ia vezi tu, ca doar ai facut si facultatea, chiar nici un critic n-a indraznit sa formuleze pareri mai putin magulitoare despre oaie si mai ales despre zidar?


 198. 198
  Nora&1Q:

  V-am pupat icoana de pe perete. Omul care intră printr-un zid e d-l Raj, e Baiazid..


 199. 199

  Lasă-mă dracu în pace. Și nu mai încerca să dai din coate ca să-ți faci loc în barca mea.


 200. 200

  1Q, ha? Ce icoană? Ce zid?


 201. 201
  Nora&1Q:

  Încremenită, da. Tot îi mai bine că n-ați rămas împotmolită, ca mine..


 202. 202
  Nora&1Q:

  Păi, gravataru-i ca icoana..
  `ceam s-o tulesc.
  W-end plăcut!


 203. 203
  andreea:

  da.
  sînt o adevărată ctitorie.


 204. 204
  costelus:

  Calmeaza-te, eu nu dau din coate, intotdeauna am spus ce cred.


 205. 205

  „Când, peste o lună, peste un an sau cinci, şi voi veţi sta în întuneric ascultând cum vă sparg uşa, în acele secunde când vă veţi întreba pe cine vor smulge dintre voi, unde îl/o vor duce, dacă sunt ultimele clipe când vă mai vedeţi… în acele secunde, amintiţi-vă şi că aţi fost preveniţi. Şi că a existat o vreme când aţi fi putut opri totul.” (Vlad Ioachimescu)

  Pa, 1Q. Weekend mirobolant și ție. 🙂


 206. 206
  costelus:

  La 197 chiar am fost serios, si chiar mi-ar placea sacitesc opinii contrare.

  In barca cu dusmanu’ mi-ar fi frica sa ma urc, ca nu stiu sa inot. 🙂


 207. 207

  Ți-o plăcea ție, dar eu, așa cum am spus și mai devreme, nu-mi mai irosesc energia pe toate tâmpeniile.
  Trebuie să învăț de la 1Q. Mult.


 208. 208
  costelus:

  Daca il iei model pe 1q n-ar trebui niciodata sa iesi in strada, ca nu rezolvi nimic oricum. Mai bine stai la caldurica.

  Intotdeauna m-am intrebat daca nu exista si opinii contrare. Am avut un dirig tare bun in liceu, poate de la el am invatat asta. Era interesat de o chestie numita debate academic, stii ce presupune?


 209. 209

  Nu știu, Costele. Du-te și debate cu cine are chef. Eu n-am.


 210. 210
  costelus:

  Morcovica 🙁


 211. 211
  costelus:

  189 iti apartine? Ca n-o iesit nimic pe google.


 212. 212

 213. 213
  costelus:

  … rise Nora invirtind un ciomag deasupra capului. Sau o fi fost vreun polonic? Nuu, era o tigaie de ceramica. 🙂


 214. 214

  Ce dracu ai cu polonicele și tigăile alea? Ai fantezii cu mine făcându-ți chiftele?


 215. 215

 216. 216
  costelus:

  Glumeam. Imi trebuie autorizatie pentru asta?


 217. 217
  costelus:

  Da’ asa, o chiftea acolo, as pofti … 😆


 218. 218
  costelus:

  Da, am vazut 215, stiam. Doar de aia au venit noaptea.

  Iti trebuie intr-adevar curaj si o pregatire deosebita sa-i arzi un picior unei femei de 70 de ani. Felicitari jadarmilor! Felicitari, dragi politicieni!


 219. 219
  costelus:

  Nastasie, cit te-a tinut speranta in 89? O luna-doua sau ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *