Text aprioric

Pentru că știm că așteptați cu nerăbdare foiletonul ”50 de umbre ale lui Codin”, ca să vă mai ostoim setea, am pregătit un text care să vă introducă în atmosferă. Luați-l ca un fel de teaser.

Acum e momentul să activez scena înghețată din episodul trecut, când Codin îmbrățișează voinicește pe Doinița după ce aceasta răstoarnă mămăliga pe blatul mesei din bucătărie. Trebuie să vă reîmprospătez memoria și să menționez că femeia încă păstrează tuciul fierbinte în mâinile încleștate pe toarta bandajată cu un prosopel umed, de bucătărie.

Să-i spună secretul? Codin se perpelise toată noaptea pe linia de frontieră dintre Da și Nu. Spre dimineață, era hotărât să-l divulge, dar spre înserat iar devenise nehotărât. De ce să se expună?! Miliardari excentrici sunt peste tot. Dacă i-ar spune, nu i-ar influența atitudinea? Nu i-ar deregla câmpul biologic natural? Și ce aparat de măsură să mai folosească pentru a se bucura de siguranța sentimentelor curate, firești? Nu, parcă e mai bine să nu-i spună.

Codin. Ce nume de cod galbejit adoptase! N-a fost greu să se angajeze contabil la o firmă anonimă de construcții. Pentru că era chiar firma lui, înființată pentru a se pierde în lume. Pentru Doinița, deschisese un butic și înregistrase firma off-shore. De mic, avea o teamă de reflectoare și repulsie față de oameni ipocriți, lingușitori, superficiali și răi. Putea avea orice lucru de pe lumea asta. Și asta-l încânta peste măsură. Un singur aspect îl deruta. Sentimentalismul erotic. Se îndrăgostise de Doinița, o femeie simplă, dar cu înclinații spre parvenire și nu deținea controlul propriilor emoții. Femeia îl domina crunt, fapt care îl agita nopțile și-l obosea peste puterea organismului de a se reface. Avea vise scurte cu orgasme și mai scurte în care se bălăcea juvenil.

– Dă-mi drumul, idiotule! Mă frige toarta de la tuci. Tembel bărbat mi-a mai dat Ăl de Sus! Doamne, cu ce ți-am greșit, murmură femeia slăbită din strânsoare. Turnă apă rece în tuci și-l trânti nervoasă în chiuvetă peste câteva farfurii murdare. O farfurie trosni sec, acționând ca un semnal de prompter pentru Codin care turui aidoma unui prezentator de știri.
– Te rog frumos să vorbești mai frumos. Sunt miliardar. Te-am mințit tot timpul. Nu sunt așa cum crezi…

Nu-i venea să creadă că gura lui îl trădase în așa hal. Își acoperi brusc sloboda gură cu mâna și se cocoșă umil făcând o piruetă scurtă spre ieșire. Doinița însă butona telecomanda micului televizor și nu-l auzise. Începuse de ceva timp serialul ei preferat, un film indian lacrimogen, a cărui muzică de fundal îl scotea din sărite. Crea un peisaj ideal pentru un pictor de gioconde: ochii i se măriseră, părea ruptă din bucătărie și teleportată între șaluri și sari-uri, ireal de mută.

După un timp, la o reclamă, reveni din lumea Bollywood-ului în bucătărie și întrebă nedumerită:
– Ai spus ceva?
– Nu, spuse Codin zâmbitor. Ce-aș putea să spun? Că sunt miliardar și am tot ce-mi doresc?! Șopti tandru, încercând s-o îmbrățișeze iar. De data asta, femeia se feri și-l plesni peste bot. Codin schelălăi comic ținându-se de falcă, dar nu cedă și o prinse în brațe, presând-o cu toată puterea. Într-un fel, se răzbunase.

Doinița icni roșie la față, izbucni în plâns și se retrase din bucătărie zbierând. Nu asta era viața ei! Refuza să creadă că trăiește aievea! Nu se poate, își zicea în batistă despăturind-o, nu merit o viață ca asta, de căcat! Suflă puternic pe ambele nări, își cercetă mucii, apoi luă o hotărâre fermă.

Se va înscrie la facultate. Își va urma visul. Și, poate, în timpul acela își va găsi și dragostea adevărată. Pentru asta se păstrase virgină. Nu că și-ar fi dorit, dar nu-l descoperise încă pe El, magnificul, impunătorul, dominantul mascul alfa care să-i înnebunească hormonii. Niciodată nu se știe când și cum ar ajuta-o acest detaliu membranos. Codin nici istorie nu va mai rămâne. Oricum nu petrecuseră mult timp împreună. Îl detest! Cum a putut să se păcălească cu un bărbat ca el? Nici înalt nu e, mușchii îi sunt flasci, nici prea tânăr nu-i, prost e cât cuprinde. Măcar bogat să fi fost! Bine că n-au făcut sex. Oricum, ăla ce mi-ar fi fost de el… Bleah, ce oarbă fusei!

103 comentarii la “Text aprioric


 1. 1
  Nora&1Q:

  Sărumâna și bine v-am găsit! Tre` să plec, v-am pu


 2. 2

  Bonjour.
  Cosa, poți să faci o poză care să aibă un fundal cu degradeuri în gri, iar deasupra să scrie cu caractere asemănătoare scrisului de mână ”Cincizeci de nuanțe ale lui Codin”? Scrisul să fie cu un roșu vermillon sau ceva pe acolo.
  Nu acum, când ai timp.


 3. 3
  uc:

  Imi place numele de Codin, dar si textul :), m-am melancolizat.


 4. 4

  Dacă asta te-a melancolizat, Uc, să vezi ce mai urmează… 😆
  Mă rog, sper să fim la înălțimea ilustrissimei noastre predecesoare.


 5. 5

  Unde ești în poză? La schi?


 6. 6

 7. 7

  Hai să facem mai mişto!

  Scrie tu de mână textul care vrei să apară în poză. Cu orice culoare.

  Apoi caută pe internet ceva de culoarea aia, verimlon sau cum îi zici, apoi o fac.

  Dar cum vrei gradientul, simplu -- liniar, circular, cu fondul închis jos şi cu cel deschis sus sau invers?


 8. 8

  Amestecat. Gradientul. Adică să nu fie ceva progresiv. Ci ca atunci când ți se-mpăienjenește privirea. Ca niște ape, mai mult.


 9. 9

  Să-mi bag pula dacă te-nţeleg!

  Fă-mi o descriere în cuvintele tale, lăsând termenii tehnici ca gradient, progresiv -- cu înţelesuri ad-hoc inventate.

  Dar fă măcar scrisul până atunci!


 10. 10

  Of, n-am stiloul aici! O să scriu cu pixul.
  Să încerc să explic mai bine.
  Deci, nu vreau să fie o scară a griurilor, nici de la închis la deschis, nici de la deschis la închis. Ci să fie alandala, amestecate, ca atunci când te uiți într-o apă și nuanțele se întrepătrund. Acum e mai clar?


 11. 11

  Vezi scrisul în apa limpede, dar agitată? Cam cum ai vedea obiecte reflectate în apa cu valuri?


 12. 12

  Deah. Îți trimisei poză cu scrisul, nu e minunat.
  Vermillon e prima:

  Sau așa:

  Scrisul roșu trebuie să fie clar. Doar griurile să fie tulburi.


 13. 13
  Seva Tudose:

  1Q

  ce inseamna”aprioric” lumineaza-ma te rog 🙄


 14. 14

  Şi griurile ca apa cum să fie privite, cum te uiţi la mare de pe malul mării sau de sus, perpendicular pe suprafaţa mării?


 15. 15

  Da. Așa. De sus.


 16. 16
  Seva Tudose:

  Nora,

  nici nu-mi vine sa cred ca am putut accesa 🙄 dupa 50 de incercari ! „webpage” si acelas mesaj intra non-stop. Deci scriu acum,ca nu se stie daca mai am vreo sansa.Este ca si cum sunt banata,hai sa fim serioase.

  De cand te ajuta Cosa la blog,a reusit sa ne dezbine,sa ne alunge pe rand…si a reusit ! A revenit in forta cu un singur tel,sa distruga grupul/blogul,in dezbinare.

  Spune-mi de cine NU s-a legat Cosa ? Pe cine NU a facut-o proasta,jigodie…nu vezi Nora,cum pleaca toti/toate pe rand? Imi pare rau ca trebuie sa spun asta,dar ma doare sa vad cum toate fetele pleaca rand pe rand…

  si pe buna dreptate,Cosa nu are limite ! Ai facut alianta cu diavolul ! Ce nesimtit 🙄 Ca si Nastasia spun ca am fost fericita pe blogul tau,si cu toate fetele.

  Life goes on….
  😥


 17. 17

  Bine, Seva. Așa e cum spui tu. Am obosit. Eu te-am bannat. Nu Cosa.
  Și pe fete. Tot eu.
  Am făcut alianță cu dracu. Ptiu, ptiu, să chem un popă la exorcizare.


 18. 18

  Ai face mai bine să-mi trimiţi un printscreen ca să văd de ce nu-ţi merge decât să tot borâşcăi din gura aia spurcată!


 19. 19

 20. 20
  val_one:

  Seva, uite, eu n-am plecat şi nici n-aş pleca vreodată din cauza lui Cosa. cum e, cum nu e, cu el m-aş descurca în orice situaţie.

  problemele tale de accesare a blogului nu sînt cauzate intenţionat de cineva, crede-mă. uite, Cosa chiar vrea să te ajute, nu trebuie decît să-i dai nişte detalii.

  însă cel mai mult mă doare să n-ai încredere în Nora, crede-mă. dacă n-aş şti cît de mult te iubeşte…


 21. 21

  Dă-o-n pula mea că şi eu o iubesc!


 22. 22

  Cosa, las-o în pace. Și așa e suspiciunea la cote de cod roșu.


 23. 23

 24. 24

  Da’ ce faci, ţii stiloul în camera de la drum?!


 25. 25

  😆 e acasă, într-o altă geantă.


 26. 26

  Oricum, nu mă prea omor să-l iau după mine. La cât scriu eu de mână…
  Dar ca idee, dacă am de scris mai mult de trei rânduri, prefer să folosesc un stilou. Nu m-am obișnuit niciodată cu pixul.


 27. 27
  Seva Tudose:

  Val

  imi apare pe ecran”message from webpage” indiferent ca il inchid ori dau click pe OK,imediat imi apare mesajul..

  „acest sait a blocat accesul anumitor vizitatori. Daca sunteti o victima colaterala,trimiteti un mesaj la pistolulcubuline.ro[error4]”

  nu-mi vine sa cred ca am intrat,dupa 50 de incercari…si de unde reiese Val,ca nu am incredere in Nora 🙄 ca deja mi-a scris ca o cam fac mincinoasa,unde am scris eu,in ce comentariu,sa ajunga la concluzia asta ?

  la #16 am scris: CA SI CUM SUNT BANATA(neavand acces)NICIDECUM NORA, NU AM SPUS CA SUNT BANATA ! Alta nuanta.

  de acolo la #17 Nora a spus…”am obosit,eu te-am banat”
  vadit dezamagita,fiind sigura ca asta gandesc !

  Si Cosa,du-te-n pula calului !


 28. 28

  Seva, ai spus clar că e ca și cum ai fi bannată. Apoi, nu-nțeleg de ce îl bagi pe Cosa în discuția asta cu bannarea, ca și cum el ar decide cine să fie bannat. Cosa mă ajută doar tehnic. Nu e bannat nimeni din cei pe care nu doresc eu să fie bannați.
  Iar pentru mine a fost jignitor ca ție să-ți treacă prin cap una ca asta. Că eu te-aș vrea pe tine bannată.


 29. 29
  Manuella:

  Nu am putut intra ieri, după prânz, şi azi. Până acum.
  Nu m-am grăbit să trimit mail, am înţeles că se lucrează la asta.
  Acum pare că e în regulă.


 30. 30
  Vio:

  La fel si eu,de dimineata ( cand aveam si eu timp :)) ) nu am reusit sa intru,acum merge.


 31. 31

  Manuella, ți-am dat un mail azi la adresa cu care comentezi aici. Asta voiam să te întreb, dacă poți accesa.

  De acum, să anunți, te rog. E important să știm care dintre erori apare.


 32. 32
  Manuella:

  Error 4.


 33. 33
  Seva Tudose:

  Nora,

  a fost doar o comparatie,Doamne 🙄 o sinonima(avand acelas efect,rezultat !

  stii de cand stau pe blog azi ? De 3 ore…intru dupa 40/50 de incercari ! Dau click pe adauga…nu se stie daca mai pot incerca de alte 50 ori sa intru !

  Cum as putea gandi ca ma vrei banata,de ce si ptr.ce ? Am zis eu ceva jicnitor la adresa ta,vreodata ?


 34. 34

  Manuela, ai două browsere pe calculator?
  Poţi să stai acum un pic la calculator să testăm ceva?


 35. 35

  Seva, la cum te-ai exprimat așa s-a înțeles. Și nu doar eu am priceput așa.


 36. 36
  Seva Tudose:

  Da,nu-mi mai apare nimic ! Merge acum !


 37. 37
  Manuella:

  Unul.


 38. 38

  Manuela, n-ai cum să ai numai unul. Ai Internet Explorer sigur, dar nu ai şi Chrome?! La cât insistă google în toate paginile pe care intri la ei?!


 39. 39
  Seva Tudose:

  Nora,

  am primit de pe Facebook mesaj de la Coste….Catalin *********** ! Asta da,ambitie ! Aoleo…ti l-am trimis pe mail 😆


 40. 40
  uc:

  da, la schi
  Toata ziua m-am intrebat cum e aia vermillon si ar mai fi cateva nuante pe care nu le stiu, dar nu mai stiu nici cum le cheama, Cosa, iti iese dintr-un pantone 😀


 41. 41
  uc:

  sau la panettone?


 42. 42

  De unde să-mi iasă?!


 43. 43
  Manuella:

  Cosa, important este că s-a remediat.
  Mulţumesc.


 44. 44

  Nu s-a remediat, Manuela.


 45. 45
  Manuella:

  1Q, textul tău nu seduce deloc.
  Chiar dacă ai precizat că e aprioric încă din titlu, aşteptam un zvâc, ceva!


 46. 46

  Seva, primii mailul, ţi-am şi răspuns. 😀


 47. 47
  Seva Tudose:

  Nora,acum 5 minute l-am citit,rasuflu usurata 😀


 48. 48

  Seva, ţi-am mai dat acum unul.


 49. 49
  Danny:

  Seva, noi doi ne-am certat din cauze amestecate, nu vreau sa intru in detalii, dar vreau sa-ti spun un lucru esential observat de mine de mult timp: Nora te iubeste!

  Daca pe mine nu ma crezi, crede-o pe Nora, sau, daca pe ea n-o crezi, atunci crede-ma pe mine!


 50. 50

  Foarte logic ce spui, Danny. 😆


 51. 51
  Nora&1Q:

  Aoleu, nașă! Să înțeleg că stați prost la capitolul anduranță? Ha! Tortura nu e doar pt mine. Ca să știți! Dom ik, când mai reveniți?
  E că am talent să vă provoc suferință, deznădejde și disperare? E, nașă?
  Vrea zvâc, auzi! Adică satisfacere înainte de termen, de la prolog, preludiu, cuvânt înainte, prefață, intro.. pardon! avantmisiune erotică de spionaj mental..

  Ete la nașa! :rollcitataproxdinE.Ionesco”Nuexistătextfărăzvâccitextneînțelesdecititor”:


 52. 52
  Nora&1Q:

  Sărna și să tră! Sunt cam ferfenițit la căpățână după 261 pag petrecute în imperiul sexului. Dacă obs erori numerologice în logica mea de fier, ignorați-mă!


 53. 53

  1Q, sunt pe baricade. Cred că mâine dimineaţă îţi trimit ultimele adnotări la povestea Doiniţei în lumea viril-codinească.


 54. 54
  Nora&1Q:

  Trec prin perioade cu zvâc imperceptibil în zona inghinală citind aventurile din epoca de sex. Sunt marcat pe vecie..
  Ați aozit, nașă? Mâine vă servim zvâc..


 55. 55

 56. 56
  Nora&1Q:

  D`abia aștept, Nora. E ca o cură de dezintoxicare..


 57. 57

  1Q, cred că facem două capitole din ce mi-ai trimis. Cu ce mai scriu eu, se lungeşte prea mult. De la atâtea zvâcuri, na, să nu epuizăm cetitorii.


 58. 58

  Naşa e pretenţioasă. Va trebui să o ţinem din zvâc în zvâc.


 59. 59
  Nora&1Q:

  Nu știu. Faci cum vrei. Sunt dezolat. Răpus. Nașa-i cu cravașa..


 60. 60
  Nora&1Q:

  Trebuia făcut contract cu cititorii. Tratament nediscriminatoriu cu Amendament: Sunt torturat, poftim tortură! Plăcerea să fie reciprocă..
  Altfel, o dăm în turbare. Masturbare.


 61. 61

  Eh, vezi! Codin făcea imediat contractul. Cu anexe şi toate alea.


 62. 62
  Nora&1Q:

  Fără să aștepte reacția Doiniței, fără negocieri. Săraca, va suferi..


 63. 63
  Seva Tudose:

  Costel,

  Catalin ***************,te rog sa nu intri pe facebook in discutie cu sotul meu,te rog,nu se face asa ceva,cum de te-ai gandit …si de ce ?

  Auzi sa-i scrii sotului meu „ca tu crezi ca sotia dvs.este Seva” 🙄 tu nu judeci ??


 64. 64
  Nora&1Q:

  Lăsăm impresia că facem reclamă cărții.


 65. 65

  Hai să nu mai spunem nimic! Iar zice lumea că n-are zvâc…


 66. 66
  Nora&1Q:

  Sărna, d-na Seva! Nu mai bine vă puneți în temă soțul? Zic și eo..


 67. 67
  Nora&1Q:

  Gata, am fermoar la buze. Nu mai zic..


 68. 68
  Manuella:

  Câte adnotări pe marginea unui cuvânt atât de mititel! 🙂


 69. 69
  Seva Tudose:

  1Q

  pai la pranz cand a dat telefon acasa i-am explicat sotului,tarasenia cu Costel-bannatul,sa nu fie surprins neplacut !

  Noroc ca azi am fost libera(nu scoala) si a intrat mesajul pe mana mea,mai intai.


 70. 70

  Manuella, nu că suntem scrupuloşi? 😀
  Seva, bine că ai avut timp să-l previi. 😀


 71. 71
  Nora&1Q:

  Adnotările sunt expresii ale furiei explicitate. Extravertire. Refulare urmată îndeaproape de defulare. Dorința exteriorizată de răzbunare imediată.
  Topoare-n cap. Crimă și pedeapsă. Raskolnikov..


 72. 72
  Manuella:

  Cu siguranţă! 🙂
  Foiletonul va fi unul de mare angajament!


 73. 73
  Nora&1Q:

  Dpmdv, așa ați procedat corect, d-na Seva! Mesajele indirecte către sursă sunt inutile, dacă nu chiar provocatoare..


 74. 74
  Manuella:

  1Q, câtă patimă!


 75. 75
  Nora&1Q:

  V-ați sucit, nașă! Nu prea rezistați la torturi.. n-o mai dați după cireș!


 76. 76

 77. 77

  Vedeţi ce copertă avem?
  Ia, minunaţi-vă! 😆


 78. 78
  Nora&1Q:

  Scrupuloși. Mai mult scru decât pu.. M-a tâmpit de tot cartea asta!


 79. 79
  Manuella:

  1Q, pentru un teaser aveam aşteptări mai mari!
  Nu m-am sucit defel.
  M-am gândit să împac un pic autorul, poate nu i-am ghicit suficient intenţia de început. 🙂


 80. 80
  Manuella:

  Voi aştepta cuminte. Văd că nu vreţi critici.


 81. 81
  Danny:

  In lipsa executiilor, a amenintarilor cu moartea, a batailor si torturii din evul mediu, si din oricare regim tiranic si dictatorial, in lipsa unei justitii adevarate, MINCIUNA POLITICA a ajuns la rang de arta in „democratia reprezentativa”! (Danny)


 82. 82

  Ba vrem! I was just teasing you. 😛
  Iote, şi Danny vrea. E-n ziua de maxime.


 83. 83
  Nora&1Q:

  Ca să mă împăcați tre` să știți locurile unde-mi place să fiu gâdilat. Puteți încerca prin eliminare ca să ghiciți.
  Ce fel de așteptări aveți? ia ziceți..


 84. 84

  1Q, cam terminai primul capitol. Mai eşti pe aici să ţi-l dau pentru observaţii finale sau rămâne pe mâine?


 85. 85
  Nora&1Q:

  Îmi place coperta, Nora. Are zvâc.
  Era greu, nașă? repede, să criticați. Atâta știți! M-ați făcut să sufăr..


 86. 86
  Nora&1Q:

  Întreabă publicul, Nora.


 87. 87

  E opera lui Cosa, nu a mea.


 88. 88

  Ce să-ntreb publicul? Publicul zice după ce-l postăm. Înainte e bucătăria noastră. Zi dacă mai stai la pus măsline sau te culci.


 89. 89
  Nora&1Q:

  Mi-a fugit de tot somnul. Nașă, acum nu mai pot dormi decât legănat pe picioare.
  Codin doarme dus, învelit cu 50 de umbre..


 90. 90
  Nora&1Q:

  Dă-l.


 91. 91
  Nora&1Q:

  Fără observații. Pt critici..


 92. 92
  Manuella:

  Coperta nu e rea câtă vreme nu are noduri de cravată, măşti şi cătuşe.

  1Q … eşti sensibil …


 93. 93
  Nora&1Q:

  Ce m-a ofticat nașa! Propria mea torționara spirituală să-mi aducă asemenea critici! așa ceva.. Pff!


 94. 94
  Nora&1Q:

  Normal că sunt. Altfel cum trebuia să fiu? Insensibil?! Nuuu, nu am cum să fiu insensibil. Normal că-s sensibil..


 95. 95

 96. 96
  Nora&1Q:

  Nu suport citicile pe bază de lipsă zvâc! Că iote ce zvâc fac după ce mi se reproșează că nu ofer zvâc..
  Zvâc! pardon.. :amsughițatdenervi:


 97. 97

  Manuella, n-are. N-o vezi?
  Are doar umbre şi roşu.


 98. 98

  Mă duc la citit. Dă un semn când termini.
  Musai să ajung la 18…


 99. 99
  Manuella:

  O văd. Am apreciat-o.


 100. 100
  Danny:

  Exact, Nora, am scris numai maxime azi.
  Nora, vrei proza de la mine? Cand ti-am cerut sa-mi publici un text, n-ai vrut.


 101. 101

  Şi proză de ce crezi c-aş vrea?


 102. 102
  Danny:

  Manuella, tu nu mai zici nimic? Ce mai faci?


 103. 103
  Danny:

  De ce nu vrei nimic de la mine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *