Scrisoare oficială

Stimată doamnă,

Prin prezenta, vă aduc la cunoștință că, din data de 13 mai a.c., orele 16,00, soțul dvs. este internat la secția cardiologie cu grave probleme sistolice. Vă spun sincer, nu ne așteptam la această criză de sănătate. Eram convinși atât eu, cât și colegii mei că persoanele găzduite în stabilimentul nostru de renume internațional “Brândușa ofilită” sunt consultați de medici de specialitate și emit diagnostice clare de afecțiune degenerativă progresivă a creierului. Vă rugăm să întreprindeți demersurile necesare pentru a-l primi acasă, în vederea asigurării unui climat familiar, conform tradiției de transgresiune în lumea cealaltă (cu avocați, rude, vecini, popi, lumânări, împărtășanie, spovedanie, colivă etc-etc). Poate are baftă să ajungă într-o lume mai bună, așa sperăm cu toții, că n-avem motive să-l blestemăm.

Necrologic vorbind, oamenii primiți aici sunt inofensivi și au înclinații tragicomice în a-și construi lumi paralele care, din păcate, nu-i ajută deloc, deoarece nu realizează că fizicul lor este intrat de mult în faza de accelerație degenerativă. În combinație cu decelerația mentală, rezultă un cocteil neurobiologic fad, neutru din punct de vedere bioenergetic. Îi menajăm pe cât posibil, prin participare intensă la scenariile lor naive, aducând personal mega/ultra/hipercalificat selectat atât din înalta societate, cât și tinere bine plătite de la cluburi de striptis sau studente arzoaice de la facultățile de medicină din apropiere. De exemplu, soțul dvs. trăia cu impresia că este un mercenar sângeros, pornit pe fapte mari, bănuim și că dorea să salveze omenirea de dușmanii planetari, inclusiv extratereștri rapace.

Avea un mers țanțoș, studiat pentru defilare, nu vă spun mai multe, doar îl cunoașteți destul de bine. Însă aici nu-i prea ieșea, săracul, că-și târșâia papucii îmblăniți (dotare specială prin grija deosebită a personalului de la biroul de achiziții) și mai mereu îi pierdea. Plus că l-ați adus cu un defect la genunchiul drept și șchiopăta ușor. După spusele dânsului, fusese rănit într-o conflagrație atomonucleară când îi explodase o bombă vrând s-o rupă pe genunchi. Nu avem acces la informații de această natură și, de altfel, nu avem timp fizic să-i verificăm declarațiile care și-așa par prea pompoase și incredibile. Ei, deformația asta ar fi fost estompată dacă ne-am fi uitat în zona pieptului ce-i scotea la bătaie smocuri de baionete ascuțite ale părului sur. Se descheia larg la halat, deși în această perioadă a plouat mult și era cam friguleț. Cu pieptul răvășit înainte, burta suptă și fruntea sus, cam teșită, ce-i ieșea de sub cozorocul șepcii de pompier voluntar, chiar atrăgea atenția (cred că șapca aia a cules-o de la vreun tomberon. A pierdut cipilica primită pe inventar, fapt pentru care vă rugăm să-i achitați contravaloarea. 5(cinci)lei, exclusiv TVA).

În pauzele cu ceai de mușețel (pt că ne raportăm înaltelor principii morale și spirituale, promovând consumul de substanțe inofensive și prietenoase cu organismul uman. Cafeaua și alcoolul le respingem cu hotărâre, fiind dăunătoare prin adictivitate)… spuneam că în pauzele cu ceai de mușețel, mă scuzați că mă repet, urmăream toate activitățile acestor bravi eroi ai rutinei sociale și mă felicitam pentru prezența de spirit, descoperită recent, de a recompune strategiile de luptă ale acestora. Cum să vă spun, îmi pare extrem de rău că pierdeți un companion atât de viteaz, atât de copleșit de misiuni războinice. Eu, personal, chiar am lăcrimat nițeluș și vă rog să mă credeți pe cuvânt. Uitați, chiar acum îmi curge încă o lacrimă și-mi strică partea unde vă invit la o bere. Dacă totuși reușiți să descifrați această parte, vă revine sarcina de a face cinste deoarece salariul meu modest nu-mi permite asemenea cheltuieli extravagante, neconforme cu ținuta mea.

Cu stimă,
Al dvs, dacă doriți, dacă poftiți, dacă n-aveți pe altu’,
Isidor Unchescu Anorei, manager gerontoscience “Brândușa ofilită” Establishment, Secția buline corazonice,

P.S. (ultimele lui cuvinte bolborosite)

Draga mea babă
Miroase ca florile
În ploi de vară

Sursă foto: freeimages.com.

23 comentarii la “Scrisoare oficială


 1. 1

  Una infinita tristeza…


 2. 2

  Ca să plâng io acuma… ooooof!
  Parcă și-așa nu plâng destul!
  Ce-ați avea cu noi, bietele femei, numai în lacrimi ne țineți!


 3. 3
  Nora&1Q:

  Îi trece doamnei, ce știi tu…


 4. 4
  Nora&1Q:

  În loc să se bucure că-i vine leguma acasă, ea se întristează…


 5. 5
  Nora&1Q:

  Draq să vă mai înțeleagă! Bea o bere, să-ți mai treacă…


 6. 6
  Nora&1Q:

  Te-am pupat oficial, W-end fericit alături de cei dragi!


 7. 7

  Iete la el, mă mai face și bețivă!
  Beau de supărare, mă!


 8. 8
  uc:

  i-a venit inima la loc 🙂 iupiiii

  mergem la club? 🙂


 9. 9
  uc:

  ca mi-a picat o lacrima 🙂


 10. 10
  Manuella:

  „De-aş fi ştiut, biblic te-aş fi implorat:
  Treacă de la mine paharul acestei iubiri…
  Inima mea, ostenită de răstigniri,
  las-o în vârsta acestui crepuscul curat,
  las-o în paşnica vârstă a serii…

  N-am presimţit. Aud cioplind dulgherii.”


 11. 11

  Manuella, așa, dă și tu. 😀


 12. 12
  Nora&1Q:

  Draga mea babă:
  Zâmbește-n buline
  Și toamnei suspină

  Draga mea băboi:
  Plimbă albine prin crâng
  Primăvara-n toi

  Draga mea babis:
  Aprinde-un cărbune
  Și iarna e vis

  E că le a am cu haikurimele? D-na Manu, sărudoaga cea slăbită…


 13. 13
  Nora&1Q:

  D-na uc, dl ik vrea să se facă haiduc


 14. 14
  Nora&1Q:

  Gata, fug spre vizuină. Cine zice că LOGANU nu-i mașină? Ha…


 15. 15
  Nora&1Q:

  Nora, îndură-te și pune-i o poză la cap. Ca să-i pui coroană…


 16. 16
  Nora&1Q:

  Dispai 2 săpt


 17. 17

  Tre să caut alta. Oficială. 😀


 18. 18

  Ha? Un’e pleci?


 19. 19

  Alooo, domnuuu’!


 20. 20

 21. 21
  uc:

  zi faina 🙂


 22. 22

  Și ție, Uc. 🙂


 23. 23

  Nu mai trecură cele două săptămâni?
  Nici inima cea nouă n-o fi gata la imprimantă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *