Twinpix – ep. 1. Oamenii de cultură

Erau selecționați cu mare atenție, bob cu bob. Laboratorul Global tria cu migală cele mai reușite soiuri de oameni și-i planta în ghivece de lux, sub acoperișul serei ultramoderne, dotate cu tehnică de vârf, cu senzori de fotosinteză și dispozitive automate de control și supraveghere. Soarele emana căldură și lumină, fără radiații periculoase, cât să îi crească armonios. În timpul dezvoltării lor erau piguliți de celulele moarte, mlădițele se copilau periodic, iar fructul culturii căpăta contur și se cocea văzând cu ochii. Recolta era bogată, cu oameni zemoși în conținut, bogați în vitamine, deci, gustoși și sănătoși. Erau culeși, spălați de pământ, lustruiți și echipați regulamentar pentru a fi expuși pe tarabele piețelor. Unii se stricau pe drum, alții putrezeau în grămadă, însă cei mai mulți erau mâncați așa cruzi, nepregătiți. De alți oameni. Canibalismul devenise un mod de viață banal, permis tuturor categoriilor de oameni. Deși apăruse ca un produs la îndemâna oricui, omul de cultură părea că nu depășește valoarea cartofului, de exemplu. În general, copiii mereu aveau ca preferințe culinare cartofii prăjiți, spre disperarea părinților care îi înțărcau cu oameni de cultură pasați până la dezgustul total. Mulți copii chiar vomitau și, în perioada pubertății, deveneau violenți numai la vederea acestor oameni de cultură. Industria oamenilor de cultură dădea semne de instalare a celei mai crâncene crize mondiale cunoscute vreodată.

Trebuia făcut ceva. Un mod de viață sănătos putea fi pe cale să dispară. Oamenii de cultură riscau să devină elemente interzise pentru consum. Apăruseră o grămadă de idei de cultură, poleite frumos, aurite cât să păcălească cerința noii generații. Care cerințe erau artificiale. O nouă civilizație se impunea vertiginos pe piața de profil. În fond, lumea avea aceeași mentalitate de canibal, dar elita piariștilor slăbise și făcuse loc alteia, mai modestă, de slabă calitate.

Ușa biroului lui Boby Twinpix, administratorul serei umane din arondismentul civil al urbei Zetaun City, se deschise furtunos și formă o minitornadă care urni din loc câteva hârtii. Odată cu mișcarea aerului, în încăpere, vârtejul îl basculă pe Culaie Apostol, portarul letargic al serei de oameni de cultură, trimis cu misiune diplomatică prin clădire să trezească entitățile vii din reverie (cum îi plăcea lui să se exprime).

– Bobândăule, te cheamă șefu’ Pendulă. Cred că situația e gravy, pe undeva. Cică v-ar fi scăzut dramatic vânzarea. Ai belit-o!
– Hai, nu mai spune! E nervos?
– Mda, ia-ți și cutia cu gălbenele dacă simți ceva crispare în zona șalelor. Să nu te deșale. Culaie Apostol zâmbi sardonic cum că ce i-a zis-o și se retrase trântind ușa cu ajutorul curentului. Geamurile tremurară scurt și unda de șoc îl ridică pe Bob de pe scaunul office cu husă din bile de lemn. Tremura ca un câine ud după o ploaie rece și încerca să se stăpânească prin tehnica respirației Yoga. Citise pe net o grămadă de prostii despre cum să te relaxezi în situații de criză, dar de care nu ținea niciodată cont. De data asta poate îi ieșea să se concentreze cât de cât, că nu-i pica bine chemarea asta, de ordin milităresc. Șeful lui nu era om rău, ba chiar era cumsecade în relația cu subordonații. Numele lui era Vivian Grecu. Pendulă era doar porecla, dată de angajați, după caracterul lui oscilant gravitațional.

Boby ciocăni sfios și așteptă îndemnul de entrataininferno. Cioc, cioc, își îngână ecoul minții ca-ntr-un joc tâmpit, de copil ostracizat.
– Intră!
– Să tră’, dom Grecu. M-ați che…
– Stai jos și ascultă-mă cu atenție, îi tăie vorba cu aplomb carismatic șeful Pendulă. Am observat că lumea decade din cauza lipsei vitaminelor conținute de oamenii noștri, de cultură. Va fi prăpăd în școli. Generația nouă nici nu vrea să audă de așa ceva și vom avea reale probleme de adaptare la mediul nou, mult prea ostil. Zi-mi ce părere ai despre vânzările de oameni de cultură. De ce au scăzut și cum ne putem relansa. Zi!
– Păi, n-aș pu..
– Dacă în trimestrul următor nu înregistrăm o creștere, va trebui să mă sinucid, mormăi șeful Pendulă cu un aer obosit. Plecă privirea, repetă cuvântul ”sinucid” cu o voce stinsă, apoi se ridică brusc, se înclină spre Boby aproape atingându-i fața și îi șuieră șoptit, sacadat: Și-te-voi-lua-cu-miii-ne!

Timpul se opri câteva secunde bune, cât să vă amorțească mușchii faciali de tristețe, de lehamite și de plictiseală. În acest moment de vid temporal, Boby studie biroul, etichetă mostrele de oameni de cultură expuse în vitrina biroului plină de medalii și diplome de merit și își evaluă situația. Nu prea avea de ales. Deși purta un tricou lălâu, anchior, de un verde putred și scămoșat, mâna lui căuta un ipotetic nod de cravată, pentru a-l aranja. Nu înțelegea acest simbol, dar îi plăcea nota de seriozitate pe care o impunea acest gest.

Hârâi, se foi pe scaun, apoi dădu drumul la timp.
– Gata, șefu’, am o propunere. Nu sunt sigur, dar înce…
– Nici nu mă așteptam să n-ai, zâmbi prietenos Vivian. Ce mă făceam eu fără tine!? Auzi? Când îmi aduci un prim-raport de creștere a vânzărilor?

În ochii măriți, ca ai preafericitului Daniel la punga cu bani, Boby citea lăcomia și un puternic deficit de vitamine. Aportul bogat al oamenilor de cultură l-ar fi putut ajuta, dar nu putea să le sufere gustul. Acesta era cel mai mare secret al lui. Altul mai mare ca cel în care se ferea să arate că Geta, bioenergeta instituției de sere, era sora lui. Voi pomeni, așa, în treacăt, și de d-na Eu-genia, șefa compilației saga de la departamentul de furnizare-distribuție a oamenilor de cultură, cu peripeții intersociale, dar în alte episoade, mult mai bogate în plancton verbal. Balenelor!

Sursă foto: freeimages.com.

Acest articol a fost publicat în Proza. Adaugă the pagina la favorite.

169 comentarii la “Twinpix – ep. 1. Oamenii de cultură


 1. 1
  1Q:

  Balenele sunt cam rare, cel puțin aia albastră, mult mai puțin albastră ca a LO…off! Cel puțin nu e Opel, roșu comunist, patriotic


 2. 2
  Nora:

  Deci, omenirea n-a rezolvat problema nutriției. 😀


 3. 3
  Nora:

  Iar copiii tot mofturoși. Nu vor acest broccoli al viitorului.


 4. 4
  1Q:

  Moam`, ce dea virgule mi-ai pus! Se vede că halești oameni de cultură


 5. 5
  Nora:

  Înainte de ”iar”, ”dar”, ”însă” adversativ, mereu, copchile.

  😆


 6. 6
  1Q:

  Le bagă pe gât E-uri cu patrafire


 7. 7
  Nora:

  Dar stai liniștit, la vânzări nu mă pricep deloc, mintenaș m-ar concedia domnul Vivian Grecu.


 8. 8
  1Q:

  Hai că ai început să-ți vinzi marfa. Bine că nu e crudă, ci perpelită la foc mic


 9. 9
  1Q:

  Ei, nu. Ba te pricepi. Cum mi-ai băgat în oki virgulele, cum le-am luat


 10. 10
  1Q:

  Cam scumpicele, da` na. În altă parte, de unde


 11. 11
  Nora:

  Ei, le-ai luat. Ți le-am îndesat în traistă ca legătura de pătrunjel bonus la kilul de spanac.


 12. 12
  1Q:

  😆 Bine că lucri tu la aprozar.


 13. 13
  1Q:

  Hai că n-am postat chiar 1 kil, da` dacă trece Popeye pe aici, să o caute pe Oli?


 14. 14
  Manuella:

  1Q, ai scris mult, parcă ne-ai dat orarul pentru toţi anii de liceu, toate secţiile.
  Mai lasă-ne un pic în vacanţă! 🙂
  Te iei de maşina mea, văd. Biiine.

  Mă apuc de citit.
  Vezi că ai scris greşit. Este „tuinpix”.


 15. 15
  Ik:

  La tuin pics mie imi placea de nebuna aia cu butucu, de piticu ala cu pula mare, de politistu ala care era innnebunit dupa placinte. Io is preafericit cand ma fut, in timp ce Daniel e preafericit ca asa ii titlu de noblete… Felicitari pt. epocalu articol , dnu 1Q. Multumesc lu mama, lu tata ca mau facut spre a va citi !!!


 16. 16
  Ik:

  Scuze, de la tuica…


 17. 17
  Nora:

  Colt pe Polona cu Stefan cel Mare, e un sensi blu. Acolo lucreaza mos craciun sub forma de body guard. De fiecare data cand imi deschide usa si
  Imi ureaza o seara excelenta si sanatate, imi vine sa il strang in brate. Emana atata caldura si lumina omul ala… Simt in prezenta acelui bodyguard ceea ce simt unii in preajma preotilor, presupun.


 18. 18
  Nora:

  Ce discursuri de doi bani au japiţele astea. „Ce ai în suflet şi-n minte nu-ţi ia nimeni”, „cine vrea să-nveţe învaţă”, „profesorii sunt cele mai bune manuale”. Şi, oricum, nu-i aşa, toţi copiii de clasa I au net pe mobil! 😯


 19. 19
  1Q:

  Sărna și pururea să tră! D-na Manu, lungi-vi-s-ar vacanțele de vară, tuin e tuin, iar twin e doo. Pixuri, care-va-să-zică. Aț termenat de citit? Kum-fu textu, vă plăcu? Că, iote, d-lui ik i-am adus aminte de părinți. Casa părintească nu se viin-deee! Dom ik, pt că v-a plăcut acest minunat articol, n-am să mă mai iau de LOGANu dvs care nu-i 1.6 și nici albastru imperial ci gri-cenușiu ca cel care m-a fleșuit aseară pe B2 în timp ce făceam stânga. Invidia se citea în ochii lui turbați de maimuțoi crizat care mai avea nițel și-mi găurea luneta cu orga lui de lumini că de ce nu-i las banda liberă în același timp cu B1, liberă și ea cât vedeai cu ochii.
  Nora mamii, nu mai pune la suflet! Îl întrebai pe-al meu ce-au zis culturiștii în careu. A ridicat din umeri apoi parcă și-a amintit că venise un popă care a fornăit ceva acolo, că nimeni nu era atent, apoi a primit un cadou, și încă un nene, Țuțuianu, președintele CJ, care la fel, a slobozit un bla-bla finalizat cu un cadou, să-i închidă gura.


 20. 20
  1Q:

  Nu te mai mira, Nora, de telefonul copiilor. E întotdeauna cel mai performant din familie. Logic: care telefon din generația 9 n-are net


 21. 21
  Nora:

  Mie mi-era cam frică la Twin Peaks şi oricum ne uitam cam pe furiş, că maică-mii nu i se părea potrivit pentru vârsta noastră.


 22. 22
  1Q:

  Sunt de acord cu cele spuse de japițe, pt că:
  1.“Ce ai în suflet şi-n minte nu-ţi ia nimeni”,
  Normal că nu-ți ia nimeni comoara din suflet și minte. Lumea și-așa e ermetică iar profesorii nu-s hoțomani de soi.
  2.“cine vrea să-nveţe învaţă”
  Bineînțeles. Slavă! La-nceput a fo cuvântul…
  3. “profesorii sunt cele mai bune manuale”
  Uite, asta-i o mostră de justificare pt lipsa cărților.


 23. 23
  1Q:

  Nu-mi mai amintesc filmul.


 24. 24
  1Q:

  Să ai o seară excelentă, Nora! Sănătate și somn ușor (pt o îmbrățișare, ce nu fac!)


 25. 25
  Manuella:

  L-am citit. Nu-mi plăcu.


 26. 26
  Nora:

  1Q, 😆
  Manuella, e pe HBO „Only lovers left alive”.


 27. 27
  Manuella:

  Nora, îmi pare rău că nu l-am văzut. Sper să-l reprogrameze.
  Cred că mai avem nevoie de un tv. Altfel, voi servi AXN din plin. 🙂


 28. 28
  Nora:

  Îl reprogramează sigur. 😀

  Eu n-am văzut om mai mândru de sine ca Danny.


 29. 29
  1Q:

  Ha! Sărumâna și LMA de ziua dvs! Să tră, dom. ik și domnu` Dan! Ce nu sufăr la LOGAN: să fie roșu, diesel sau 1.4 cu maimuțoi pe locul șoferului.
  D-na Manu, bine că vă place mașinuța aia fascistă, 1 autonazy de culoarea pasiunii. Vaai, ce să zic?! O să vă ignor, gata. Ba nu, mai întâi o să caut o găină neagră gata tăiată, o să-i iau căpățâna, ghearele și câțiva fulgi și-o să le fierb. Zeama aia, condimentată după gustul meu, o voi pune în vasul pt spălarea parbrizului. Cum trece un Opel să mă depășească, cum îl stropesc cu țâșnitoarele direcționate strategic. O să fac incantații și anateme doar după ce Opelul dispare din raza mea vizuală și-s în afara oricărui pericol.
  Na, să mai ziceți vreodată că nu vă place ce scriu. Ia să zică Nora 33!


 30. 30
  1Q:

  La dom ik țuica a grăit! In țuico veritas. Deci, îl crez


 31. 31
  1Q:

  După ce că nici nu vă țineți de cuvânt mai și vorbiți! D-na Manu. Vreți să vă scriu ceva de LOGANul meu 1.6 albastru ca marea Mediterană în locurile cele mai adânci, cu AC și închidere centralizată, fără ABS dar cu plăcuțe de frână schimbate recent de moa, cu capace de roți stock și volanul pe stânga? Vreți?


 32. 32
  1Q:

  Am să consider tăcerea drept un răspuns pozitiv. Deci: LOGANul meu preferat e cel 1.6, vopsit albastru pe toată caroseria, revopsit p`ici-pe colea în urma unor ușoare bulituri, fabricat în 2005 mai spre toamnă, ca acum. Cred că azi e ziua lui și nu știu ce cadou să-i iau. Ce mă sfătuiți?


 33. 33
  Nora:

  Nu știu când e ziua lui Danny, știu doar că împărțim zodia. 😀 Cum dracu, nu știu. 😀


 34. 34
  Manuella:

  1Q, sunt profund afectată de teroarea cuvintelor tale.
  Nici măcar nu m-ai întrebat de ce nu-mi place şi te-ai poziţionat repede la întretăiere de drumuri.
  Tu vrei să fii periat şi pupat şi lăudat?


 35. 35
  Manuella:

  Parcă ziua lui Danny era la sfârşit de septembrie.
  Vedeţi, dacă nu ne-am notat, nu primim premiu.


 36. 36
  Manuella:

  Şi mai cred, 1Q, că Loganul tău (oare de ce am folosit o literă mare pe acolo?!) este muuult mai simplu „la vorbă şi la port”, descrierea ta fiind proiecţia unei dorinţe.


 37. 37
  Nora:

  Este Loganul ideal. Idealul mereu visat, nicicând atins.


 38. 38
  Nora:

  Făcui iar cont de FB, Ana e de vină :D, o să pricepeți mai încolo.


 39. 39
  Manuella:

  Hm, iar am rămas singură în tabără.
  Sau cu 1Q. Dar el e în cea de refugiaţi.


 40. 40
  Nora:

  Ești singură, Manu, că 1Q și l-a refăcut, pare-se. 😀
  Nu mă va ține mult, crede-mă.


 41. 41
  1Q:

  Nora pârâcioasa!
  Mi l-am pingelit, d-na Manu, ca să culeg pozele de la Ana. Alfel cum le mai aduceam aici? Dar nu mă ține mult


 42. 42
  1Q:

  Aștept esplicațiile, d-na Manu. Până atunci îmi rezerv dreptul de a sta supărat, ce


 43. 43
  1Q:

  Și nu mint deloc despre LOGANul 1.6, vopsit albastru pe toată caroseria, revopsit p`ici-pe colea în urma unor ușoare bulituri, fabricat în 2005 mai spre toamnă, ca acum. Și câte ălea mai are, ă-hă!


 44. 44
  uc:

  wb pe fb 🙂 iupiii


 45. 45
  uc:

  acum vazui :)))


 46. 46

 47. 47
  1Q:

  Sâc-sâc, d-na Manu! Noi vorbim pe fb


 48. 48
  edle:

  Ha, te-a convins. Ce mă bucur! 🙂


 49. 49
  Daria:

  Iar mi-am uitat încărcătorul telefonului acasă. Ar trebui să mi-l leg de gât. Şi stau aici până sâmbătă.


 50. 50
  Nora:

  Nu fi nesuferit! 😀


 51. 51

 52. 52
  edle:

  Manu, ai rămas singura. 🙂


 53. 53
  Nora:

  Iar trec trei săptămâni ca și când n-ar fi.
  Domnule, ce zboară timpul!
  Crăciun fericit, Daria!


 54. 54
  edle:

  Am pe telefon în loc de „lol” un emoticon care râde cu lacrimi. 😆 Și 1Q crede că plâng. Hi, hi, te-am spus!


 55. 55
  Nora:

  Așa e el, atent la umorile noastre. 😆


 56. 56
  Daria:

  Eu nu am de gând să mai citesc nimic scris de tine. Nu vreau să-mi stric starea de linişte sufletească pe care numai o inferioară ignorantă ca mine o poate avea. Ăia mai răsăriţi, cu ceva bagaj intelectual, au o viaţă mai tumultoasă.


 57. 57
  1Q:

  : ochiieșițibinedinorbite :


 58. 58
  1Q:

  Nijte pârâcioase, nu mai vb cu voi, pa! Daria, mai stai nițel să mă încalț și io


 59. 59
  Nora:

  Insist. Crăciun fericit! Foarte frumoasă poezioara pe care ai spus-o moșului!


 60. 60
  1Q:

  Unchiului!! Unde vezi tu că-s moș la 73 ani


 61. 61
  1Q:

  Hai, Daria, să mergem de aici! Ce ra e lumea asta ra


 62. 62
  Nora:

  Nu ție! Lui Moș Crăciun!
  Ție-ți spune alt fel de poezioare.


 63. 63
  Daria:

  Nu mai vin până în octombrie la final. Sunt prea ocupată să fiu proastă şi mică. Şi să trezesc numai urâţenii în unii. Pa!


 64. 64
  edle:

  Daria, ești la mare, have fun! 😀


 65. 65

 66. 66
  Ik:

  Si ioam la 1,4 folanu pe stanga, dnu 1Q. Si bijuteriile de familie tot pe stanga le tzau…


 67. 67
  Ik:

  Io am parca se scria dezlegat…


 68. 68
  Ik:

  Dnu 1q, io cand am achizitionat 1,4 dela reprezentanta reno, era fara maimutoi. Cum mam urcat intransu, automat 1,4 al meu sa transformaqt in masina cu maimutoi…………. Dra Uc crecai co amica pin centru civic al Clujiului. Creca mananca 1 felie de pizzza, dar nui treaba mea ce consuma blogaritele de pe pist. cu bul. Io is cilivizat si nu ma intere ce consuma oamenii


 69. 69
  Ik:

  Dra Daria, nu mai puneti la zuflet. Totu se poate repara. Fiti m-ai nepasatoare sau pur si simplu bagativa pula, cum ar zice Vlad, 1 din amicii mei care e cicalit frecvent si vervent de nevastasa


 70. 70
  Ik:

  ARUMANA DNA eDLE


 71. 71
  Nora:

  Nu mă-ntrebi, dar eu îți spun: eu consum un iaurt Zuzu, 0,1. Faaad!


 72. 72
  Ik:

  Sarumana ! Io nu consum Zuzu. Nu-s pregatit inca…


 73. 73
  Ik:

  Asa face si grasa de nevastamea. Consuma iaurte cu grasimi putine, dupa care clampane o saorma cu de toate…


 74. 74
  Ik:

  Credeti ca zuzu e eaut naturel ? Undei dnu Cosa sa ne destupe ?


 75. 75
  Ik:

  Erata corectoare: eaurt, nu eaurt. Sarumana dna Manu ! Va urez 1 septembrie minunat !


 76. 76
  Ik:

  Dna Edle: verdeturile la congelator se pastreaza in coshtei de hartie, nu in pungi de plastec. Plasstecu se rupe repedea si asfel verdeturile invadeaza compart. frigiderului.


 77. 77
  Nora:

  Nu e, sigur. Cosa nu mai vine.

  Sunt precisă că Edle toată vaaaaara a pus verdețuri la congelator!
  Ai dreptate tu! Am pus și eu niște lobodă, mi-a rozalit toate alea pe acolo.


 78. 78
  Ik:

  Dna Seva face 1 ciorba la ora asta.


 79. 79
  Ik:

  Frigider roz, sare roza…


 80. 80
  Nora:

  Nu face. Ma suna, se ducea la munca. 🙂


 81. 81
  uc:

  nu mai mananc pizza, gata, ult o fost sambata prosciutto crudo e funghi, cand ne-am bagat degetele unii in farfurii altora. adi-o


 82. 82
  Ik:

  Dna Seva e la munk, dra Uc baga destele in farfuriile unora, dnu 1Q are log. din 2005, ca mine, io de Sf. Parascheva 2005, parca oct. s-au nov. 2005. Dra Edle si dna Vio sau dus pin vecini…


 83. 83
  Manuella:

  1Q, nu-mi place subiectul în sine. E creepy.
  Nici în joacă, nici în glumă.


 84. 84
  Manuella:

  Bună seara, Ik!
  Şi eu îţi urez cele bune să se adune!


 85. 85
  Nora:

  Mie mi-a plăcut găselniţa cu oamenii de cultură. 😀 Nu m-am gândit niciodată la cum sună.


 86. 86
  Manuella:

  Astă seară mi-am cumpărat iaurt de ăsta, 0,1.
  Erau doar cu cereale şi fructe.
  Prietena mea mi-a zis că ar fi bine să le evit complet pe cele cu 0,1. Aşa că, Nora, să alegem iaurtul obişnuit.


 87. 87
  Nora:

  Ştiu, ştiu, dar voiam ceva mai uşor. Are dreptate prietena ta.


 88. 88
  Manuella:

  Găselniţa poate fi ok, dar nu ştiu de ce nu pot să o aşez nicicum.


 89. 89
  Nora:

  Mno, canibalismul te-o speria indiferent de distopia în care intră.


 90. 90

 91. 91
  Nora:

  Ce faci, Danny? Ai o discuţie nocturnă cu daimonul tău?


 92. 92
  Manuella:

  Cred că s-a semnat.
  Mă întreb, unde e citatul?


 93. 93
  Nora:

  Exclus. El foloseşte ghilimele, darling. Nici urmă de îndoială asupra paternităţii. 😆


 94. 94
  Seva Tudose:

  Nora&ik

  taman la telepatie,mă întorsei de la școală și făcui o ciorbă de legume cu borș(fără carne,așa vrui io) 😀


 95. 95
  Seva Tudose:

  Manuella#86

  uite aici o rețetă de iaurt de casă,destul de ușor de făcut ! 😀

  http://www.instructables.com/id/Easy-Yogurt-Making/


 96. 96
  Nora:

  Primii invitație la lansarea lui Poponeț.
  Da, Poponeț a scos o carte!
  Nu știți cine-i Poponeț? Vedeți dacă nu citiți Clickul…, vorba lui Raj.

  Acum, întrebarea mea e ce-au băut Alex Ștefănescu (care-i semnează prefața, nu că m-ar fi uimit de multe ori prin discernământ), Lia Bugnar, Chilian și Bendeac. -- ăștia din urmă vor vorbi la deschiderelansare.

  Nu-mi revin din șoc. Mai că m-aș duce, să pipăi (nu poponețul, că nu-mi place oricum, ci cartea) și să urlu ”este!”.


 97. 97
  1Q:

  Sărna și LMA de ziua dvs! Să tră, dom ik!
  Nora, uite cum mă faci să cumpăr cartea. Codin se întoarce!


 98. 98
  Nora:

  Seva, 😆 Știa Ik ce știa. Bună ciorba fără carne!


 99. 99
  Nora:

  1Q: gând la gând! De cum citii fragmentele alea, mă pocni revelația! 😆


 100. 100
  1Q:

  D-na Manu, sărna! Cred că sunteți o dulce. Să nu-mi răspundeți cu mânca-mi-ai… (nici măcar în gând, în glumă sau în joacă)


 101. 101
  1Q:

  Tu ce zici? Vrei s-o rescriem?


 102. 102
  Nora:

  Aham. 😀 Cum să ne scape o așa ocazie?


 103. 103
  1Q:

  Done. Cred că trebuie s-o comand, nu? Librăriile n-au adăpostit-o, încă


 104. 104
  Nora:

  Habar n-am. Dacă lansarea e marți, e posibil să nu fie în librării. Deși având în vedere notorietatea autorului… Nu te grăbi însă, eu nu prea am timp săptămâna asta.


 105. 105
  Manuella:

  Nora, eu ştiu cine e Codin. 🙂
  Mă gândesc că nu trebuie ratată o asemenea ocazie.
  Cu adevărat unică. 😀


 106. 106
  1Q:

  Încă de la preludiu spre intromisiune în hăul scriptic Scriu mai mult pe Blackberry , ne dăm seama că autorul este rudă apropiată cu Doinița Stilescu


 107. 107
  Manuella:

  Bună, 1Q!
  Am simţit aşaa, o oarecare nuanţă albastră-mediteraneeană?


 108. 108
  1Q:

  Nu mă grăbesc. Oricum, voi scrie doar când am timp și chef


 109. 109
  1Q:

  Sărna, d-na Manu! Nu vb cu dvs până nu vă revizuiți poziția față de arta mea contemporană, inegalabilă, indescifrabilă, imposibilă


 110. 110
  Nora:

  Manuella: 😆 dacă mă organizez puțin, poate ajung și la lansare. Îți dai seama ce-o să fie acolo?


 111. 111
  Manuella:

  Imposibilă, da.
  Sau, stai! dacă până şi Codin „consumă suflete”, iar Alex Ştefănescu şi Lia Bugnar mai vin cu un şerveţel, două la masă, de ce nu aş găsi ideea ta într-o altă lumină decăt sumbră, întunecată, cumplită, odioasă?


 112. 112
  Manuella:

  Nora, daa. Mai că aş veni şi eu, stai să-mi programez şedinţa la coafor şi machiaj, să-mi scot tocurile de 12 din cutie şi rochia de mătase roşie-mac!


 113. 113

 114. 114
  1Q:

  Așa, vedeți că se poate și altfel? Puțină lume știe că oamenii de cultură sunt delicioși și încep să se vândă pe supt mână


 115. 115
  Nora:

  Supt de energie. Ca la Codin.

  ”Da, ne hrănim cu sânge. Dar și cu lacrimi, dramă, tragedie sau pur și simplu cu suferința pe care o provocăm celuilalt sex. Cât despre supt… doar energie.”

  😆 😆 😆
  Iote, Manuella, ca să guști și tu din această mare operă: http://www.all.ro/…/09/11/consumatorul_de_suflete-20pp.pdf


 116. 116
  1Q:

  Dacă și mai departe găsesc aceeași textură, același stil flegmatic ca în Introducere, e clar…


 117. 117
  Nora:

  Îl găsești, firește. Este stilul damnaților de pretutindeni.


 118. 118
  1Q:

  Mă duc să caut un țăruș


 119. 119
  Nora:

  Aș zice că sufletele astea cam îngrașă. N-aș fi zis.


 120. 120
  Nora:

  Ai zice uitându-te la el că e așa demonic? N-ai zice. Pudelul s-a dovedit o fiară! -- parcă văd titlurile ziarelor.


 121. 121
  1Q:

  Îaaa! Ia-l d`aci, ptiu-ptiu! +++


 122. 122
  Nora:

  Hai că sunt vacă acum și fac confuzii impardonabile între narator și autor. Dar e prea savuros subiectul, nu mă pot abține! 😆 😆 😆


 123. 123
  Nora:

  Inelul ăla de pe arătător ne arată că e periculos, trage fusta mai jos…
  Că altfel ne-am fi lăsat induși în eroare de vesta inocent-cadrilată.
  Bine, și trabucul cela abia ținut de degețele indică ăăăăă… viciul uriaș abia susținut de o făptură în esență plăpândă. L-a cocoșat, ce să mai.


 124. 124
  1Q:

  Auzi? Știi la ce m-am gândit? Dacă rozaliu` ăsta a pus prafuri printre file? Parcă te văd întrecându-te în laude, ode, o-la-la-uri și io te aprob


 125. 125
  1Q:

  Freza-n vânt, căpitane! Pământ la pupa


 126. 126
  1Q:

  La banii lui să nu-și ia un Bic! Sau pare mai fioros așa


 127. 127

 128. 128
  1Q:

  Alex Șt. a fost plimbat cu Ferrari! îți dai seama ce l-a emoționat


 129. 129
  Nora:

  Nu mai are. I-a dat pe toți pe ramele de la manuscrisele de pe pereți. N-auziși ce povestea Ștefănescu? 😆
  (cum să admiri o așa cocălăreală culturală)


 130. 130
  1Q:

  Suntem noi răutăcioși și invidioși pe haverea și succesele lui, da` poate fi un geniu, mai știi


 131. 131
  Nora:

  Nu încăpea. Moale nu i-a fost, dar n-a mai contat! I-a luat piuitul oricum când a dat cu ochii de manuscrisele de pe pereți!


 132. 132
  1Q:

  Originale, nu luate de pe net


 133. 133
  Seva Tudose:

  Nora#96 #120

  ptr.că eu nu știu cine-i Poponeț ori„pudelul” …este că ar fi gay ? luminează-mă…citesc când mă întorc,la mine-i 5:30,intrai doar o leacă pe net.. !


 134. 134
  1Q:

  Licitații serioase, ce, te joci cu cultura? Nu e de glumit


 135. 135
  1Q:

  Hai, poate nu marcă banu` p`icișa, că dracii îi morfolesc scrisa


 136. 136
  Nora:

  Nu e, Seva. E un don juan, un monden de pe acilea, de pe la noi. A fost iubitul multor așa-zis vedete. Printre ele, dacă nu mă-nșel, Ana Lesko și Gina Pistol.


 137. 137
  1Q:

  Astea doo s-or fi lăsat cucerite greu, greu


 138. 138

 139. 139
  Manuella:

  Nu aţi observat cu atenţie complotul inel-ceas-curea-trabuc (şi/sau capsele de la jeanşi.
  Topită sunt.
  Să vezi când oi deschide link-ul.


 140. 140
  Manuella:

  Am uitat să închid paranteza.
  Îmi adun emoţiile.


 141. 141
  Nora:

  Manuella, nu te consuma de tot, mai păstrează și pentru carte. Că doar nu degeaba a așteptat literatura noastră un așa tirbușon vârtos.


 142. 142
  uc:

  mnaziulika 🙂


 143. 143
  Nora:

  Bună, bună, Uc.


 144. 144
  1Q:

  Sărna, d-na uc, noi suntem pe feisbuc


 145. 145
  uc:

  si io mai trag cu ochiu la fb, mai ies, mai intru si tot asea
  oh, m-apuc sa dau neste telefoane 😀 🙂


 146. 146
  Manuella:

  1Q, până şi tu fugi de textul tău! (că ciudă-ciudă nu cred că ne mai facem la vârsta asta!)


 147. 147
  Nora:

  Mie-mi place textul și aștept urmarea. 😀 Să vedem dacă s-a reușit salvarea de la faliment a afacerii cu oameni de cultură.


 148. 148
  Manuella:

  Aoleo, Nora! Ce-o fi fost în capul autorului?
  Sper ca episodul doi să fie şi ultimul!
  Şi totul să fi fost visul lui Chucky!


 149. 149
  Nora:

  Na! Cum bagă părinții pe gât copiilor legume și cum încearcă să le bage în cap cultură… n-a fost decât un pas. 😀


 150. 150
  Seva Tudose:

  Nora#149

  „cum bagă părinții pe gât copiilor legume și cum încearcă să le bage ân cap cultură…”

  Doamne,Nora,mi-ai adus aminte,până-n 1990 când la măcelării erau doar cârlige goale,neatârnănd nici porci,berbecuți ori miei ! Și făceam ciorbă de ștevie cu lobodă,piure de cartofi ori cartofi prăjiți/felul doi !
  Le-am băgat„cultura în cap,când va fi carne vă voi anunța” 😥

  Doamne,Nora, mi-aduci aminte de 2014 ! Când o nepoată de-a mea,ia fost băgat în cap ideia cu legumele,pe motiv de post religios. Așa cum mama ei „s-a călugărit la domiciliu,făcând mătănii până-n podea și crucea largi și ample mișcări cu 3 degete împreunate,cel arătător,
  mijlociu și degetul gros !

  Așa și „copilei” i s-a băgat cultura/frica de Dumnezeu păcătuind dacă bea lapte,iaurt,ou prăjit și să nu spele lunea !„Copila” a terminat facultatea de medicină București și ține absolut toate posturile religioase din tot anul ! 😥


 151. 151
  Nora:

  Seva, acum e invers. 😀 Legumele, bune, carnea, câh, că e plină de hormoni.
  Vorba vine, că și legumele sunt pline de chimicale. Na, nu știi cum s-o mai dai. Numai porcării mâncăm.
  Dar mă amuz cum acum lumea fuge după soia, iar pe vremea lui Ceaușescu era sătulă de ea. 😀

  Mor după ștevie, lobodă, spanac, urzici, tot ce e verde.

  Ciudat, să faci medicina și să fii așa habotnică.


 152. 152
  Seva Tudose:

  Nora,

  „Copila”așa este,nu iese dintr-ale ei 🙄

  căt despre legume și carne,situația este oriunde la fel pe glob…poate cei din lumea arabă„respectă” din necunoștiință de cauză/primitivism !

  eu una,am în grădină și acum niște ardei mici iuți,ce arată a gogoșar în miniatură. Pe plantă d-abia vezi unul roșu copt și alții verzi,alțăă mai mici…

  m-am dus la o fermă și am cumpărat la kg. Absolut toți erau roșii-grena de o culoare perfectă,unul și unul ! Dovada:erau stropiți cu insecticide,chimicale de maturizare,așa fac și la roșii !

  Norocul nostru că noi cultivăm în grădină : ardei gras,dulci ori iuți diferiți,dovlecei,castraveți,fasole verde,menta,mușețelul,urzica,un fel de ștevie…am zmeură,dar vița de vie se mănează ca dracu ,nu am cum ce să o tratez !

  Aici îți dă„acea piatră vânătă” să cumperi numai dacă ai act de fermier !


 153. 153
  Seva Tudose:

  Și bineînțeles roșii,turtite,gigant,plums,cherry ! Dar anul acesta fiind în vară în România și Sandu meu/o lună…cine era să aibă grigă de grădina mea ? Am găsit-o într-o jale de plâns !

  Și acum mănânc roșii cu chimicale 😥


 154. 154
  Seva Tudose:

  Nora,

  eu nu cumpăr în veci nimic produs din soia ! Ului de soia,lapte de soia,tofu…boabe prăjite de soia și tot ce are inclus soia !

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx


 155. 155
  uc:

  io am mancat soia si n-am crapat 😀
  mi-a zis cineva sa nu mai mananc cereale dimi ca nu-s bune nici alea 🙂
  nici pufuleti…


 156. 156
  Seva Tudose:

  uc

  vezi tradu #154 pe termen lung,are repercursiuni extrem de grave !

  Singurul produs acceptat de organismul uman,cu beneficii este sosul de soia FERMENTAT ! Acel sos subțire negru de pe orice masă nelipsit la un restaurant chinezesc !

  nu lapte de soia,ulei de soia,tofu,boabe verzi ori prăjite de fasole soia,nu înghețată,brânzeturi ori deserturi cu adaugat de soia…


 157. 157
  Seva Tudose:

  dimineața eu iau așa:2-4 roșioare mici,5-6 măsline,un ou fiert,2-3 feliuțe castravete…o banană,o portocală și o sticlă de apă plată de izvor !

  Uită de pufarini,pufuleți și alte junk-food ! Cît despre cereale…? Mai bine niște orez cu lapte și scorțișoară,câteva nuci/alune pisate ! Îl poți pune în pahar cu sigiliu,pus în frigider,de cu seara.A doua zi înfigi mîna în el îl iei cu o linguriță de plastic,și nd ajungi la serviciu îl mănânci,apoi un măr fie ce preferi tu…


 158. 158
  Ik:

  cINE NA AUZIT DE pOPONET, JABA A TRAIT PE LUMEA ASTA. Lipsa crasa de cultura generala in cap. Sper ca dnu 1Q sa fie in tema. Cititi clicu carei ziaru mweu de capatai. Terminatio cu Secspir, Sopenhauer si altii din astia. Stima !


 159. 159
  Ik:

  Mnasarulica , dra Uc !


 160. 160
  uc:

  mi place si sosul de soia 🙂
  la cereale si pufuleti nu renunt :), mar mananc aproape zilnic

  imi pun la servici fulgi de secara sau fulgi de ovaz cu seminte de in, uneori cornuri, cu iaurt/sana/chefir, plus o lgita de dulceata, apoi fruct peste vio 2 ore, in we dimi -- omleta/ochiuri prajite si pio parte si pe cealalta sau fierte tari


 161. 161
  uc:

  pup, Ik 🙂


 162. 162
  1Q:

  Sărna și să tră cât oți vedea cu ochii! Până n-oți mai putea, aja să ne-ajute ăl de Sus! LMA și-un kil de ler, să mă exprim mai lejer


 163. 163

 164. 164
  1Q:

  Sărna, Nora. Neață ejti tu


 165. 165
  1Q:

  Ia vezi, am mai făcut economie la virgule?


 166. 166
  1Q:

  Am mai scris un ep. s-o oripilez pe d-na Manu


 167. 167
  uc:

  un’e e? neataaa


 168. 168
  1Q:

  Să mai tragă o slavă d-l ik în semn de mulțumire că e viu și are LO..oleacă mai era și mă extindeam în detalii meschine


 169. 169
  1Q:

  Sărna, d-na uc. Încă o frază și mă duc în partea ailantă, la ep cel nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *