Cum îşi petrec profesorii toamna umilitor-electorală

Sora mea este profesoară la un colegiu din Bucureşti. Poveşti reale.

1. Pe la începutul anului şcolar, îmi spune că au venit unii, de la nu ştiu ce firmă, la ei la şcoală să le dea nişte tablete. Nu, nu există cadouri, aşa cum corect aţi intuit.

Tabletele alea veneau instalate cu un soi de aplicaţie, program. Profesorul care accepta tableta trebuia ca la fiecare oră să treacă în acea aplicaţie note şi absenţe anumitor elevi. Cum ar veni, un fel de catalog virtual care e updatat în timp real şi prin care părintele poate să urmărească activitatea la şcoală a copilului. Pentru serviciul ăsta, părinţii plătesc un fel de abonament anual. Care vor. Banii, evident, merg la firma care făcuse aplicaţia şi distribuise tabletele. Catalogul virtual, bineînţeles, nu are nicio calitate oficială şi nu înlocuieşte catalogul real, ăla de hârtie. Doar îl secondează.

Soră-mea şi încă un profesor sunt singurii care refuză tabletele.

Nu trece o lună şi colegii încep să se plângă. Tabletele merg prost (iniţial, fusese vorba că vor fi Samsung, dar au sfârşit prin a fi Eboda sau aşa ceva), unora li se întâmplă să piardă şi două ore din timpul lor liber cu updatarea, se blochează des, aplicaţia dă tot felul de erori, dacă uiţi să treci o absenţă în timpul orei, nu poţi reveni după aceea etc etc. În fine, tot felul de inconveniente mâncătoare de timp şi nervi. Părinţii îi sună pe profesori să îi tragă la răspundere pentru erorile aplicaţiei sau pentru actualizările lipsă.

În concluzie, avem o categorie, asta a profesorilor, pe care unii îi numesc lăcrămos dascăli, profesori care pentru 300-400 de lei (cât am înţeles că ar costa tabletele alea) se lasă umiliţi de trei ori:

– O dată de firma respectivă care începe să îşi atribuie rol de angajator.
– A doua oară de stat prin şcoală, minister, inspectorat, instituţii care permit ca în cancelarie să se facă comerţ cu aplicaţii şi care permite ca profesorii să facă, în timpul în care ei trebuie să predea şi pentru care sunt remuneraţi, muncă pentru o entitate privată.
– A treia oară de părinţii care-i confundă pe profesori cu nişte prestatori de servicii, suport tehnic etc.

Întrebaţi-vă singuri ce fel de viaţă pot avea aceşti oameni dacă acceptă aşa ceva pentru nişte tablete de 300 de lei. Întrebaţi-vă singuri cum au fost aduşi în halul ăsta de umilinţă. În ţara în care Ponta spune că şi un copil de clasa I ştie să umble cu o tabletă sunt profesori care se ploconesc şi-şi frâng spinarea pentru un aşa gadget.

2. Azi de dimineaţă, văd la ştiri că profesorii au fost chemaţi ieri la şcoală să semneze nu ştiu ce ca să primească nişte bani. Pun mâna pe telefon şi-o sun pe soră-mea s-o întreb cum şi în ce fel e cu banii.

Răspunde cu vocea tremurându-i de nervi.

Anul ăsta fusese vorba să primească iar suma fabuloasă de 150 de euro cu care să-şi ia cărţi. Înainte de alegeri, apăruse zvonul că s-ar putea să nu le mai ceară, ca înainte, justificări cu bon şi factură. Şi cum e şi normal. Îmi spune că are colegi care plănuiau să achite o lună, două, de întreţinere cu banii ăia.

Pricepeţi, da? Lumea abia aşteaptă banii ăia ca să-şi satisfacă nişte nevoi mult mai de la baza piramidei. Îi scuzaţi dacă e mai important cartoful decât albumul de la Taschen. Numai că banii n-au mai venit.

O întreb dacă ai ei colegi îşi dau seama că asta e o pomană electorală şi că primesc banii ăştia, în condiţiile astea, numai ca să voteze într-un fel. Îmi zice, cu voce frântă, că majoritatea nu se-ntreabă cum le parvin banii, se bucură doar de ei. Sunt înecaţii care primesc o gură de oxigen.

Ei, ieri, pentru că suma trebuie justificată cumva, i-au pus să completeze nişte cereri ca şi cum ar aplica pentru nişte viitoare cursuri. Cursuri pentru care ea, deşi a mai urmat şi-n trecut, n-a văzut niciodată niciun ban, dar a fost oricum mulţumită pentru că nu i-au cerut să le plătească. Mai exista şi varianta asta, nu vă miraţi. Şi se-ntreabă cum va fi posibil, tehnic, să se susţină atâtea cursuri pentru atâta lume de obiecte diferite. V-am pus ataşat fotografii după formulare.

Ca să fiu sinceră până la capăt, soră-mea nu trăieşte din salariul de profesoară care ajunge, în cazul ei, undeva la 900 şi ceva, 1000 lei. Dacă ar fi trăit, poate că n-ar fi refuzat tableta, nu pot băga mâna în foc. Ce vreau să vă spun este că aceşti oameni umiliţi VĂ EDUCĂ VOUĂ COPIII. Nu uitaţi asta când le daţi picioare în gură pe motiv că-s bugetari şi votează Ponta (căci, da, din toată şcoala ei, dintre cei care s-au exprimat public, doar câţiva votează Iohannis). Sunt oameni umiliţi sistematic de toate guvernările, oameni care au ajuns să se bucure pentru orice firimitură. Da, pentru ei, ceva, oricât de mic, este mai bine decât zero. Nu vreau să ştiu cum e să ajung să fac diferenţa între 0,1 şi 0. E o aritmetică pe care nu mi-aş dori s-o învăţ. Da, mi-aş dori să-i văd în stradă, cerând amărâţii ăia de 6 la sută şi nu doar căraţi de sindicate manevrate politic, cerşind alte firimituri.

Pe de altă parte, umiliţii nu au cum creşte generaţii de oameni liberi. Toţi suntem după aceleaşi gratii şi tuturor ni se dau bastoane peste gură, numai că la unii cuşca arată mai frumos şi plimbarea din curtea interioară ţine mai mult. Dar peste cer se întinde aceeaşi sârmă ghimpată.

Solidaritate, mare cuvânt, imposibilă stare.

Sursa foto: sxc.hu.

Acest articol a fost publicat în Societate. Adaugă the pagina la favorite.

110 comentarii la “Cum îşi petrec profesorii toamna umilitor-electorală


 1. 1
  gelu odagiu:

  Ce să fie, ce să fie?
  Nu mai este pe felie
  Nora (plus dreptacii ei)
  Cade în groapa cu lei?

  Euroii nu mai vin?
  Se preconizează chin?
  E ceva ce nu-mi explic
  N-a acumulat nimic?

  Acul ei indicator
  Se cam duse binișor
  Spre centru-mpăciuitor
  Chiar spre stânga, cu-n picior

  Oare nici colocatarul
  Când își face inventarul,
  Când verifică sertarul,
  Nu mai are bani cu carul?

  N-aș dori asta, vă spun
  Întrebare doar îmi pun
  Să-mi explic, că-s curios
  Cum e aerul mai jos

  Poate este mai curat
  Declinat la singular
  De plural m-am saturat
  Aere suna hilar.

  Se așteptă la vreun „Marș!”?
  Toboganul e făraș?
  Parcurile sunt în pantă
  Iar sistemul din paiantă?

  Sper, că (dac-o fi așa)
  Nora se va descurca
  O ști să facă ceva
  N-o fi baza diploma

  Dacă stau și mă gândesc
  E posibil să găsesc
  Un email de la pistol
  Că nu sunt așa nasol

  Ca urmare-am câștigat
  Dreptul pentru comentat
  Într-un mediu rafinat
  Chiar și Nora m-a iertat

  (pentru tot ce-am suportat 😉 )

  Nora nu fi speriată
  Oameni ca tine se cată
  De-o fi Ponta, de-o fi neamțul
  Nici unul nu rupe lanțul

  Însă nu mai sta în stradă!
  Intră și tu în ogradă
  Să acumulezi ceva
  Până lanțul va ceda.


 2. 2
  Raj:

  Toate ca toate, dar cand au parte de loaze, ei vine acasa cu creerii varza. Si io am fost loaza, dar macar taica se simtea si cara 1 oae, 1/4 porc, 1 gasca mare, 1 cocos diliu. Odata a incurcat pachetele si ia dat lu Berkovici porcu. Auzi tu, sal spurce pe ovrei…………. Dara Nora, daca nas fi asa primitiv, daca nas avea cocoashea asta, matz iubi oleaca ? Dna Ana + dra Uc ma iubi asa cumus io…


 3. 3
  Vio:

  Imi pare rau.exact la asta ma gandeam zilele trecute,la Cum era Cand munceam la scoala si venea vestea ca ne mareste salariul.de la 850 de lei la 930.era o veste mare.Incerc sa-l inteleg si pe tata care zice ca-l voteaza pe ponta ca ii mareste pensia.


 4. 4
  Nora:

  Vio, asta e o altă manipulare. Ponta nici nu măreşte, nici nu micşorează pensia.

  Hai că trebuie să corectez. Mă sună soră-mea c-o ofensai. 😛 Are 10 mil. salariu, că are şi dirigenţie. 😆


 5. 5
  Nora:

  Raj, dar eu te iubesc şi aşa! Primitivul meu drag şi cocoşat. 🙂


 6. 6
  Nora:

  Pentru o gâscă, ce n-aş face…
  Băi, de ani de zile mi-e poftă de o chestie pe care-o făcea maică-mea când eram noi mici: piept de gâscă afumat.


 7. 7
  Nora:

  Gelu Odagiu, jegul împroşcat în rime m-a convins să dau drumul postării. Mă întristează când timpul nu face decât să-mi confirme părerea.


 8. 8
  Nora:

  E înduioşătoare grija, dar nu e cazul. Stăm la fel şi cu finanţele, şi cu convingerile. Deci, iar aţi înţeles cu curul, iar vă trimit la lecţii de citire. Nicio surpriză pe frontul paranoia.

  Nu, n-aţi câştigat nimic. Nu vi se cuvine nimic aici.


 9. 9
  Manuella:

  Nora?


 10. 10
  Nora:

  Vezi primul comentariu, Manuella. 🙁


 11. 11
  Nora:

  L-am văzut întâmplător în spam.


 12. 12
  Nora:

  Raj, iar nervii nu ţin doar la şcoală. Soră-mea are program zilnic seara de stat la telefon cu părinţii câte o oră jumate.


 13. 13
  Vio:

  Asta n-am mai auzit-o! La telefon cu parintii?aici Daca ai o problema iti programezi o intalnire cu profesorul.fiecare prof. Are o ora Pe saptamana cand è disponibil Pentru parinti.ora platita.

  Oricum Nici aici Nu o duc prea bine dascalii.


 14. 14
  uc:

  Ik @2 :* pup


 15. 15
  uc:

  mi-ar placea ca sa-ti faci cont fb 😀


 16. 16
  Nora:

  Vio, când a avut clasă de dirigenţie la liceu nu era chiar aşa. Dar la ăştia mici, de generală, e jale, o sună părinţii şi să-i spună ce teme primesc la alte obiecte şi ce dificultăţi întâmpină. 😀 Poate e şi vina ei că e prea drăguţă cu ei, dar nici ei nu se gândesc că omul ăla mai are o viaţă pe lângă şcoală.


 17. 17
  Manuella:

  Nu se gândesc deloc, ba plecând de la o temă ajung să povestească şi despre bolile bunicilor şi despre cât de intens a fost traficul în dimineaţa respectivă.
  Am o prietenă învăţătoare.
  E greu să alegi o oră de consultaţii pentru că în şcoală nu sunt clase libere sau părinţii sunt la serviciu, dar totuşi aşa văd şi eu calea.
  Altfel, sora ta se va uza suficient încât să nu mai aibă deloc răbdare cu David.


 18. 18
  Nora:

  Ea face destul de des şedinţe, tocmai ca să-i informeze pe părinţi. Ale naibii telefoane mobile, acum te găsesc oriunde, şi-n gaură de şarpe. Ea are două, dar a avut suficientă isteţime încât să nu le dea decât un număr. 😀


 19. 19

 20. 20
  Seva Tudose:

  Nora,

  necazurile profesorilor nu au granițe !

  http://www.payscale.com/research/US/All_K-12_Teachers/Salary


 21. 21

 22. 22
  Nora:

  Raj, văzuşi dezbaterea? 😀
  Ia, spune-mi tu cum a fost.


 23. 23
  Raj:

  Vazui. Ponta a fost guraliv, smecheras, cu cifre, date, cu consilieri multi. A fost gretos. Neamtu, molcolm ca orice ardelean, na vut cu orice chip sa impresioneze, nu promite aiurea. Poporului ii place sa i se promita, agreeaza limbarita, vorbele mestesugite, smecheria. Putorile vor vota cu Pontu, oamenii muncitori, seriosi, inteligenti, cu neamtu. Faia na mers bine odata treaba, ca lam avut pe Carol I, pe MS Regele Mihai, pe Ferdinand. Chiar si Carol II a facut mult pt. cultura. De fapt, la inceput nam votat cu Klaus, ci cu Moni, da acuma na, ce sa fac ? Penalii, otii, mogulii, normal cal vor pe Pontu. In consecintya daca Pontu va castiga cu peste 50 la suta, e clar ca buna seara, ca acel procent e de votanti dobitoci. Am aduso pe soacra , pe 8 vecini ai ei , pe 4 de pe strada mea, pe calea cea buna. Vor voti cu Klausoiu. Ca-i namila…


 24. 24
  Raj:

  Si totusi Klaus va fi presedinte. Orice dobitoc nu cred ca fost impresionat de Pontu. Pesedistii au fost mancatori de cacat ink din 90


 25. 25
  Raj:

  1 mosneag din vecini a zis ca nu voti cu Klaus, ca nemtii is nazisti. Iam zis sa voteze cu Pontu, ca rusii au violato pe mumasa. Chiar el a zis ca 1 rus a fututo pe masa.Asta nu inseamna ca toti rusii is bulangii…


 26. 26
  Nora:

  Crezi tu?
  Da, Ponta a fost grețos, agresiv, certăreț, cum îl știu.
  În același timp, Iohannis a fost îngrozitor de nepregătit.


 27. 27
  Nora:

  Îl votez pe Iohannis, dar, cum le-am zis și unor prieteni, asta e și pentru că aș vota și un câine râios dacă ar candida împotriva lui Ponta.
  Altfel, nu m-a convins Iohannis. Dacă mă convingea, îl votam și-n turul I. Când am votat Macovei.


 28. 28
  Raj:

  Asai el mai molau, dra Nora, nu le are cu vorbele, da ce poetu dv. oltenesc, mareleMarin Sorescu, le avea ? Nu era in stare sa scoatza 2 vorbe la teve, la prezidiu, in public. Tare mie teama com azunge in situatia grecilor, adicatilea furati ba toti, furam si noi, ne facem ca nu vedem. Sa vezi soro gratieri deancurulea, ezact ocoalea unde nui cazu. Nadajduiesc din toata inima ca votantii se vor trezi la realitate in cabina de vot


 29. 29
  Raj:

  Auzi soro, cica nui ortodocs, cica nare copii. Pai bai boule, fomeea ce sa faca daca nu poate avea plozi ? A facut tratamente, a fost creca si la pochi, la vanese, la babe.


 30. 30
  Raj:

  Cu alte cuvinte, tupeul o sa invinga


 31. 31
  Nora:

  N-are legătură cu faptul că e molâu.
  Aia, da, a fost o mizerie, cu copiii şi cu ortodoxia. Nici măcar nu necesită vreun răspuns, trebuie să fii tâmpit şi nesimţit să te iei de aşa ceva.
  E strict teaba lor de ce n-au copii. Poate n-au avut chef, poate n-au putut, e doar treaba lor.


 32. 32
  Nora:

  Vă arăt o poză cu Ana, că e prea frumoasă:


 33. 33
  Nora:

  Şi încă una:

  Sunt de aseară, de la lansarea romanului Lorenei Lupu.


 34. 34
  Seva Tudose:

  Ana,toate cele mai fericite !


 35. 35
  uc:

  fff frumoasa 🙂


 36. 36
  Manuella:

  Într-un decor auster, patru culori de fete! 🙂

  Fetelor, să vedem, într-o bună zi, cum arată Les Bourgeois înăuntru! 🙂


 37. 37
  Nora:

  Manuella, abia aștept. 🙂


 38. 38
  Raj:

  Poza de la 33 ma dat pe spate, respectiv cu cracii in sus.


 39. 39

 40. 40
  Raj:

  Mam rusinat. Cel putin fac eforturi…


 41. 41
  Raj:

  Punem pareu pe 1 buthoi cu varza murata in proportie de 50 % ca neamtu castiga, dra Nora ? Ha ?


 42. 42
  Raj:

  Dna Manu 36: niciun decor nu poate fi auster, poate doar atuncea cand imi fac io aparitia pe usa, cu o morga serioasa, in costumu meu bleumarin, cu manseta…


 43. 43
  Manuella:

  Raj, zici? 🙂

  Ar fi extrem de interesant,(muţi de uimire!), să câştige Iohannis.
  Am primit două calendare de data asta. Or fi „văzut” ce am făcut cu primul…


 44. 44
  Nora:

  N-am varză, Raj. Altceva nu poftești? 😀


 45. 45
  uc:

  varza murata? tocma buna pt orezu de la sarmale :)))


 46. 46
  Raj:

  nU POT PENTRU CA SA ZIC CEAS POFTI, DRA nORA. Educatiunea, cei septe ani dacasa, lectura asidua, intelighentia, numi permit pentru ca sa zic ceas pofti. Nu de alta, dar ati putea considera ca vas aduce 1 afrontu. Numi dati 1 poza cu 1 rochita mai scurta s-au in cost . de bae ? Dra Uc mia dat, are picioare pana in gat, resp[ectiv pan la maru lu Adam…


 47. 47
  Raj:

  Va castiga Iohanis, dna Manu. Lumea se va trezi la realitate in cab. de vot.


 48. 48
  Raj:

  Erata: pan la maru lu d-l Adam, ca nam ciocnit valiza in gara cu dansu, nam fost colegi de liceu. Nici naveam cum, caci a trait cu jdemii de ani inainte…


 49. 49
  Raj:

  Sna Manu, a zis soacramea sai duc tot felu de calindare, de afise, caci pune ceaoanele, tigaile pe dansele ca sa nu se pateze macrameul…


 50. 50
  Raj:

  Calindarele astea nu se pot folosi ca irtie igienica, caci is lucioase si exista pericolu sa se intinda caca pe shale, s-au chiar mai sus, pana la discul intervertebral s-au chiar pana la canalu rahidian…


 51. 51
  Nora:

  Manuella, mii de scuze, abia acum, la 3 fără 10 am văzut mesajele de la tine.


 52. 52
  Nora:

  Cacumarveni, guten morgen! 😛


 53. 53
  Manuella:

  Guten morgen! 🙂


 54. 54
  Manuella:

  Nora, e ok! 🙂


 55. 55
  Nora:

  Nu mi-a venit ieri să cred. Când eram pe stradă și au început să curgă mesajele cu procentele. Când plecasem de acasă, erau pe burtiere procentele alea cu 50/50. Sau 49/51.


 56. 56
  Manuella:

  Verişoara mea locuieşte în Lons-le-Saunier, Franţa.
  Au plecat, cu cei doi copii, de 3 şi 9 ani, dimineaţa la 3 spre Paris. Au ajuns la 7.
  Şi au reuşit să voteze la ora 17!!
  10 ore.
  Şi Meleşcanu e mulţumit. Sau Firea, care afirma că oamenii NU VOR să voteze.


 57. 57
  Manuella:

  Nici mie, Nora. Sunt uluită, de-a dreptul.
  Şi cred că se cuvine să-i facem o cinste vizionarului Raj.


 58. 58
  Nora:

  Doamne, cât i-am înjurat e ieri de dimineață pe nesimțiții ăia.

  Pe de altă parte, chiar s-au întâmplat niște chestii, o mobilizare, o atmosferă, care m-au umplut de bucurie.
  De pildă, prietena mea, care a alergat ieri la maratonul din Istanbul, primul maraton din viața ei, nu i-a fost deloc ușor, l-a terminat, apoi s-a dus să voteze la ambasadă.


 59. 59
  Nora:

  Am mai spus-o și o repet: cineva trebuie să plătească pentru umilirea acelor mii de oameni, pentru agresiunea scutierilor din Paris și a celor din Torino. E incredibil ca niște oameni să fie bătuți, goniți cu lacrimogene și pentru ce? Pentru c-au vrut să-și exercite un drept fundamental.


 60. 60
  Manuella:

  Aţi observat cum arată clădirile ambasadelor ţării din marile capitale? grilaje, gratii… de aici, un pas până la chemarea scutierilor, poliţiilor!


 61. 61
  Nora:

  Au montat gratii și acum, înainte de turul 2.
  Era de așteptat ca scutierii să intervină. Întrebarea e cum de s-a ajuns aici. Mi se face rău fizic când mă uit la filmulețele alea.
  Ca azi-noapte, pe la 3 și ceva, s-o aud pe una de la A3 spunând că ăia care votau ieșeau și se puneau iar la coadă! Ca sî pară mulțimea mai mare. Cât cinism!
  Iar ăia de la R tv filmau la Paris cu camera spre direcția opusă ambasadei!


 62. 62
  Manuella:

  Cam ăsta e chipul hidoşeniei.
  A3 îşi continua tirul azi dimineaţă, vorbind de discursul lui Iohannis de la ora 11 şi sperând că „mutul” va avea notat ceva pe o hârtie, scrisă în pripă de Adriana Săftoiu, probabil.


 63. 63
  Nora:

  Treaba lor. Iar pe urmă se miră că le sunt scuipați reporterii în piață.
  Nu că ar fi normal. Dar când semeni ură, ce crezi că vei culege?


 64. 64
  Raj:

  Cand nimeni nui dadea sanse neamtului, io stiam ca o sa iasa


 65. 65
  Raj:

  Butoiul, varza, dra Nora…


 66. 66
  Raj:

  Butoiul, varza, dra Nora…


 67. 67
  marcel.zadda:

  guten abend, meine damen und herren!
  ja, wir koennen es!


 68. 68
  Nora:

  Iote, altul de ştie germană.
  Ce ziseşi pe-al doilea rând? Noi ce?


 69. 69
  Nora:

  N-am, bre, varză. De câte ori să-ţi spun? 😆


 70. 70
  uc:

  guten tag 🙂


 71. 71
  Nora:

  Nu mai e zi, Uc. 😆 😆
  Guten Abend. :)))Nacht, pardon! Că acum văd cât e ceasul.


 72. 72
  marcel zadda:

  die zweite proposition ist: yes, we can!


 73. 73
  Nora:

  Om trăi și om vedea. 😀
  Sper să vedem cât mai curând, că nu prea mai am răbdare. 😀
  Cert e că mulți oameni se lasă duși de un soi de delir al expectanțelor, când, de fapt, am ales un om, un președinte, într-o republică semi-parlamentară, susținut de o grupare care nu e deloc fără pată.
  Un președinte care nu m-a convins deloc în campanie și pe care l-am votat, în principal, pentru motivul că nu era Ponta. O fi de ajuns?
  Și vă rog, vă rog, nu mai confundați o țară cu o primărie, nici atribuțiile de președinte cu cele de primar.


 74. 74
  uc:

  Guten Abend 🙂 😆


 75. 75
  Nora:

  Guten Nacht, Uc, că e aproape 12. 😆 😆


 76. 76
  uc:

  sehr gut :D, un somn mic , ma culc


 77. 77

 78. 78
  marcel zadda:

  haideți să mai și rîdem un pic …

  curs de limba germana

  limba germană este simplă. o persoană cunoscatoare a limbii latine și obișnuită cu declinările o învață fără mari dificultăți. profesorii de germană spun acest lucru la începutul fiecărui ciclu de studii. se trece, apoi la inițierea în der, die, das, den, des, dem etc. și din nou se reamintește ca tot restul este de o logică elementară.
  ca să ilustrăm aceste afirmații, să luăm un exemplu practic _
  pentru început, să deschidem un manual de limba germană. este un volum minunat, cu coperți cartonate, publicat la dortmund și care povestește despre obiceiurile hotentoților _ în germană: Hottentotten _ observați cît e de simplu…
  în carte se relatează cum cangurii _ Beutelratten _ sînt prinși și închiși în custi _ Kotter _ acoperite cu o țesătură _ Lattengitter _ care să-i ferească de ploi. aceste cuști se numesc, în germană, cuști acoperite cu pînză _ Lattengitterkotter _ și, atunci cînd conțin un cangur, ele sînt numite, cum altfel?! _ Beutelrattenlattengitterkotter. într-o zi, hotentoții au arestat un asasin _ Attentäter _ acuzat că ar fi omorît o mamă _ Mutter _ hotentotă _ Hottentottenmutter _ avînd un fiu cam prostuț și bîlbîit _Stottertrottel. o astfel de femeie se numește, în germană _ Hottentottenstottertrottelmutter _ iar asasinul ei este unHottentottenstottertrottelmutterattentäter. poliția îl prinde pe asasin și îl închide provizoriu într-o cușcă pentru canguri _ Beutelrattenlattengitterkotter _ dar captivul evadează. imediat, toți pleacă în cautarea fugarului și, după un timp, un războinic hotentot se întoarce strigînd: am prins asasinul _ Attentäter! da? ce asasin?, întreabă șeful
  pe Beutelrattenlattengitterkotterattentäter, răspunde războinicul. cum adică, l-ai prins pe asasinul din cușca de canguri acoperită cu pînză? da, răspunde bastinașul, chiar pe Hottentottenstottertrottelmutterattentäter _ pe asasinul mamei hotentote a copilului prostuț și bîlbîit. aha, așa, da! răspunde șeful hotentoților. acum știu despre cine-i vorba! dar puteai să zici și tu de la început ca l-ai prins pe Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentäter.
  _________________________________________________________

  q.e.d!


 79. 79
  Raj:

  Gututentag, loganule de 1,4 ! Traiasca al de 1,6 !


 80. 80
  Nora:

  Marcel: 😆 😆 😆

  Raj, 1Q pare că și-a luat loganul și-a fugit cu el în lume. 🙁


 81. 81
  Manuella:

  Nora, bucuria este firească şi din tot sufletul pentru că rezultatul este uluitor!
  Acum toţi îşi vin în fire. Cu speranţă, dublată sigur de nerăbdare.

  Un lucru pare sigur. Omul ăsta e diferit.
  Parcă cu totul desprins de profilul politicianului român.


 82. 82
  Manuella:

  Eu cred că 1Q vrea să scrie o carte.
  Ce, numai Ana???

  1Q, vezi prima pagină! Da, aia cu dedicaţii!
  Nu ne uitaaa!


 83. 83
  Nora:

  Manuella, da, e firească bucuria. Dar văd o groază de oameni care au așteptări total fantasmagorice. De trebuie să precizez mereu că președintele nu creează locuri de muncă, nici nu închide corupți.


 84. 84
  uc:

  Marcel, ha? 😆 😆 m-am impotmolit la pronuntie la Hottentottenstottertrottelmutter, de cate ori trebe zis? :))))

  traiasca loganurile toatele!


 85. 85
  Manuella:

  Am trimis un comentariu de două ori şi-mi spune că „Această pagină web nu este disponibilă”.


 86. 86
  Nora:

  Da, Manuella, mie-mi pică de tot.


 87. 87
  Nora:

  Am dat mai departe că de vreo săptămână tot face fițe.


 88. 88
  Manuella:

  Sau mai spune „Nu s-au primit date”.


 89. 89
  Nora:

  Nu știu ce rahat are.


 90. 90
  Raj:

  Rahat ? Cine a zis rahat ?


 91. 91
  Raj:

  Cand auz pe careva ca zice rahat, ma simt strigat…


 92. 92
  Raj:

  Dra Nora, acuma imi recunoasteti calitatile de vizionar ? Cand Klausu era in corzile in care la bagat smecheru, tupeistu si obraznicu, io tot staruiam ca va castiga Iohanisu. 1 amic ma facut „ba nostradamu pulii !”…………. Dra Uc, Clujii au fost la inaltime………. Si C-ta dnei Manu


 93. 93
  Raj:

  Daia na mers bine Ro, din cauzu lu Carol 1q, Ferdinand si Miai. Cum am mai zis, chiar si Carol secundu a facut oarece pt. cult…..


 94. 94
  Nora:

  Recunosc, Raj, recunosc. 😀


 95. 95
  Raj:

  Recunoastere nu ma incanta deloc. 1 pupicel, 1 pupicut mic,mar incalzi. In fine 1 PUPOI…


 96. 96
  Nora:

  Două pupoaie, Raj, două. 😀


 97. 97
  uc:

  🙂 am obs ca din cei care-au votat la cluj, mai multi de jumate is albastri
  pana una alta


  ma duc la dans, ole!


 98. 98
  Raj:

  Albastri de voronetu s-au albastri de logan, dra Uc ?


 99. 99
  Nora:

  Albastri de Logan, Raj, clar! 😆 😆 😆


 100. 100
  uc:

  de voronet, sigur :))) ca mi-a placut albastrul ala


 101. 101
  Manuella:

  Eu am o problemă cu albastrul de Voroneţ.
  L-am văzut în toamna asta, întâia dată, şi mi s-a părut atât de şters.
  Unde aveam imaginea aceea din fotografii, de albastru viu, intens, am rămas dezamăgită.


 102. 102
  Nora:

  Manuella, s-o mai fi dus pigmentul. 😀
  Și cum parcă nu se știe rețeta… 😛


 103. 103
  Manuella:

  Da… dar, ştii, primul impact! Uiţi cumva că are 530 de ani aproape.


 104. 104
  Nora:

  Aveți copii adolescenți (sau pe aproape):

  http://www.gandul.info/stiri/un-tanar-din-navodari-infectat-cu-hiv-ar-fi-imbolnavit-mai-multi-elevi-din-localitate-13592923

  😥 😥
  Aveți grijă de ei că statul român e clar că n-o face.


 105. 105

 106. 106
  uc:

  felicitari 🙂


 107. 107
  Manuella:

  Bravo, Ana!
  Îmi place tare coperta, am avut şi eu rochiţă tricotată şi fundă, fără breton sau privire sfioasă, dar cu frăţior alături!

  Cuvintele tale sunt minunate, Nora!
  Aştept să citesc cartea, spre s-o găsesc la Cărtureşti, încă de sâmbătă? 🙂


 108. 108
  Manuella:

  #104
  Am văzut ştirea, Nora. E înspăimântător!


 109. 109
  Nora:

  Aia nu ştiu. 😀 Întreab-o pe Ana, Manu.


 110. 110
  Nora:

  Manuella, iartă-mă, abia acum am văzut că zici de rochiţă, privire şi frăţior. 🙂 Poate faci o poză după poză şi ne-o arăţi şi nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *