Vagabondul

Bietul de el, e un suflet care rătăcește prin locuri bântuite de oameni, d-na Manu, veniți pe feisbuc să vedeți.

Totul a început într-o zi frumoasă de toamnă, când o vietate călătoare, jigărită, flămândă și obosită de umbletul aiurea s-a pripășit în dreptul unui adăpost sfânt, cu miros plăcut de oameni și jivine aparent domestice, nepericuloase. Măicuța Ana n-avea frică de creațiile Domnului, fie ele mamifer sau orătanie de pe lângă casa omului, fie fiară turbată ieșită din pădure sau coborâtă din sălbăticia munților. Văzu entitatea speriată venită de nicăieri și-o luă în bucătărie, băgând-o în grila de griji controlate de stareța Nora. Când ai sufletul pe tavă și degaji empatie, orice suflet te simte și te respectă, se simte ocrotit și te iubește necondiționat. Doar turbăciunile atacă mișelește și târâtoarele otrăvitoare, dar nu-i vina lor, na; ori sunt bolnave, ori sunt disperate de foame, dacă nu cumva acea disperare e o manifestare violentă a fricii de moarte.

Imaginați-vă bătătura plină, d-na Manu, odată teritoriu plin de forfotă, îngrijit de o mână de călugărițe preacucernice și harnice. Nimeni nu știe cum, când, dintr-odată, un vânt parșiv a răpit-o pe măicuța Ana după ce i-a șoptit veninos că locul e plin de draci, să plece degrabă în lume, să scrie o carte, să-și facă un rost. O zarvă adusă de vânt, un bob încolțit între rosturi făcuseră o bortă în zid să intre zavera. Stareța Nora cârpea și dregea, curtea să nu sece de viață, câinii să stea, să urle la lună, dracii să dea de belea. În plus, c-o rasă de câne deștept, puternic, răsfățat cu nume de Raj, stareța Nora râdea și plângea, plângea și râdea. Vântul urla liber, ecoul strângea. Dulăul Raj era sufletul adăpostului, un jandarm plăcut de toate orătăniile. Nu mușca, nu lătra, doar făcea ture dintr-un loc tainic în altul. Unde se ducea, îl călăreau toate rațele, toate vrăbiuțele îi ciuguleau din mămăliga ce-o ținea drăgălaș între labe. Normal că și câinele vagabond avea partea lui de distracție. Îl mușca de urechi ca să-i audă mârâitul, să-l întărâte cumva, că era invidios și gelos pe atenția ce i se dădea. În timp ce toată lumea își vedea de treaba dumneaei, ăștia făceau schimb de purici valoroși ca niște colecționari respectabili, apoi alergau împreună printre orătănii, după șobolani și mâţe, ori întărâtau alți câini, mai prostălăi.

Azi așa, mâine așa, maidanezul pleca hai-hui prin grădinile altora și urmărea activitățile de rutină ale altor gospodari. Asta până când găsi casa de feisbuc, casa caselor care adoptă și primenește oameni mari, calfe și zidari. Acolo se întâlni cu câteva persoane plecate tiptil, dragi lui, din gospodăria amintirilor. Se integra extrem de greu, nu că nu și-ar fi găsit locul, dar n-avea pic de educație, de dresaj. E ciudat că, în Rai, cică nu e loc și pentru sălbăticiuni, că n-au spiritul adecvat. Cât de plictisitor ar fi, dacă așa ar fi!

Și să vedeți, d-na Manu, acolo sălășluiesc, ca-n vestita grădină a nemuririi, măicuța Ana, surorile Vio, Edle și preafericita Uc. Mai sunt și alții, dar mai tăcuți, mai discreți, care nu vor să necăjească aerul din jur ca maidanezul cu puricii lui, singurele vietăți care viețuiau fericite pe spinarea lui, afară de muștele traseiste și căpușe. Maidanezul ăsta, vagabondul de net, cum să vă spui: e cam năuc, așa, aleargă țopăit pe ulița virtuală și observă creaturile virtuale. Uneori se amuză cu acestea și sare la joacă, alteori mârâie la gesturile amenințătoare, necugetate, ale unor speriați de bombe.

Să vă descriu o plimbare de vagabond:
Cum intră pe ulița feisbucului, se așază pe coadă să privească o mulțime de imagini, fotografii, poze de familie lipite pe garduri, în dreptul gospodăriilor. Sunt ca niște locuințe care pot fi partajate intim, dar cei mai mulți aleg să lase poarta larg deschisă, ca la magazinul universal din satele de odinioară. O să mai vedeți câte un copil care își mână pe uliță cârdul de gâște, cioplește un băț de status și se distrează cu cojile ce le aruncă gălăgioaselor păsări de curte. Astea sunt și-ale dracului, mereu sâsâie la maidanez și-l pun pe fugă, deși tare i-ar plăcea să le împrăștie penele în joacă. Îi e milă de copchiii ăștia extrem de educați, civilizați și frumos parfumați. Apoi, ce să spun, cred că patrupedul ăsta are și nițică experiență de viață. Nu riscă să fie rănit de bățul vreunui băiet care crede că rămâne singur, fără gâște. Și nici c-ar vrea să fie hărțuit de complicii acestuia ce stau după gard, atenți să fută orice mișcare de trecător sau vietate aventuroasă, jigărită.

O să o vedeți și pe stareța Nora, d-na Manu, cum stă la portița stabilimentului social, cum îmi imaginez că era pe vremurile cu opaiț la șezători. Stă la taine cu persoane de calitate și se complimentează reciproc. E o atmosferă sibilinică, molcomă, cu muzică de salon ce te îmbie la somn și regăsire interioară. Acolo, eroul vagabond face primul popas la piciorul stareței Nora, care-l mângâie pe cap cu încredere și-l mai scapă de ciulini și căpușe. Acolo, dacă are chef, el ațipește și se simte în siguranță, la fel ca-n altarul măicuței Ana, cu toate că pe acolo umblă lumea desculță și nu se poate odihni cum îi place, cu burta-n sus. Fetele, însă, îl privesc cu frică și admirație în același timp, își imaginează colții lui sfâșiindu-le ciorapii lycra și asta nu le face deloc să se simtă confortabil. Mai hămăie în somn și încremenește murmurul candid al asistenței internautice. Dacă n-ar fi fost maica Ana și stareța Nora, ce dea bolovani ar fi primit în capul lui puricos, ha! I s-a zis odată de la o persoană pe care o plăcea. Dar mai toate se fandosesc înghițindu-și teama ancestrală și încearcă să-l mângâie pe spinarea năpârlită pe alocuri, sub imboldul stareței: hai, fată, că nu mușcă. Nu e prost. E lumea rea. După ce pleacă de acolo, aude în spate râsete ca un clinchet de clopoțel, parcă și câteva suspine de ușurare.

A, nu vă mai spun, d-na Manu, cum își închidea lumea fricoasă porțile când trecea vagabondul pe uliță, la început. Block, block! Așa se auzea zăvorul din spatele ulucilor gri. Normal că pe mamifer îl durea sub coadă de manevrele astea iscusite, își flutura coada-n vânt și trecea mai departe, că lumea e mare și are ce vedea și nu este disperat după mângâieri pe burtă.

Vagabondul ăsta a trecut într-o zi și pe islazul comunal, locul unde pasc oile și cirezile de vite, păstorite de mondenități. Astea le mânau cu dibăcie în locuri cu verdeață, la umbră sau la adăpători și le fereau de prădători sau alți păstori criminali. Nu-i plăcea deloc să zăbovească în preajmă, că imediat se forma un lanț de apărare din cornutele cele mai aprige și apăreau cotarle dresate, cu ciotul de lemn la gât, ca să-l fugărească. N-avea chef să-și lase blana în colții vreunui isteric bălos.

Dar, cu toate acestea, eroinul blănos considera bivolițele cele mai periculoase jivine. Astea au coarne ascuțite și nu prea adoră să se joace cu câinii, pentru că ăștia au de la natură dinți ascuțiți ce le pot provoca răni chiar și în joacă. Doar tăunii ce le mai scoteau din tabloul cu natură moartă, ca să fie plesniți cu câte un pămătuf scurt, din coadă. Maidanezul nostru se ferea de ele chiar dacă stăteau culcate și rumegau idei naziste, cu legi antiprocreere sau alte tâmpenii furajere.

Nu suferea să audă că e vinovat de rahații de pe trotuare. Vedea zilnic pudeli amărâți, ținuți strâns în lesă de stăpâni cretini, cum defechează în locuri vizibile. Se rușina el de rușinea lor și se mira cum e posibil ca oamenii să nu observe asta. Și de ce nu-și marchează teritoriul în tufișuri, discret, așa cum face și el. Ce ciudat! O doamnă a reproșat unei stăpâne de pudel că și-a pierdut răhățelul, iar aceasta a răspuns furioasă că mai sunt și alți răhăței în jur și să-și vadă de drum până nu cheamă poliția. Mi-e frică de entitățile astea, stimată doamnă! Foarte frică! Sunt convins că mulți idioți dau vina pe maidanezi când calcă în vreun rahat pe stradă.

Aoleu, d-na Manu, în încheiere, să vă zic de stareța Nora, stăpâna de suflet a vagabondului. Nu suferă cotoii. A cunoscut unul, tot așa, pripășit prin gospodărie, tare murdar și miorlăit. Nu vă spun ce prefăcut era, cum se urca pe masă să strice mâncarea. Deși era cotonogit bine, ăsta fugea, se pitea până trecea primejdia, apoi revenea ogârjit și plin de bube, cu coada ridicată a mângâiere ca și cum n-ar avea nimic pe mustăți. Cum să mângâi un libidinos care-ți spurcă mâncarea? Afurisitul de cotoi n-avea treabă, nici rușine, nici simț de conservare. Îl alicea stareța cu câte un retevei de-i plângeai de milă, nu alta. Nu-l văd bine! Maidanezul abia așteaptă să-i rupă spinarea, iar stareța să-i atârne pielea-n băț. Va fi plâns, desigur, de oameni sensibili și empatici, dar va fi îngropat și uitat. Asta dacă nu-l dezgroapă din greșeală dulăul Raj, ca să fure din oscioarele căpătate de vagabond pe feisbuc.

Cam așa cu feisbucul, d-na Manu. Faceți-vă cont, ce mai stați!

Sursă foto: freeimages.com.

263 comentarii la “Vagabondul


 1. 1
  1Q:

  Awww, fi-mi-ar capul de râs!
  Sărumâna și să tră, dom Raj! V-am făcut câine, na, că prea îmi zguduiți LOGANUL 1.6 în aia dvs, fără pic de empatie


 2. 2
  1Q:

  Băui tot aseară, nu m-am lăsat.
  De acum voi avea grijă să nu mai exagerez, știu, n-am nicio scuză, sunt 1porc, 2boi, 3tâmpiți, 4zicețidvspe linia punctată………….


 3. 3
  Manuella:

  În afara titlului şi a sfatului devenit îndemn din ultima frază, textul a mai suferit modificări?

  Eu te scuz. Toţi avem zile de astea…


 4. 4
  1Q:

  Textul poate fi modificat, desigur. Dacă vreți ceva sau nu vă convine ceva, intervin în forță


 5. 5
  1Q:

  A mai suferit, da. E un text suferind


 6. 6
  1Q:

  Vreți să spuneți că v-ați îmbătat și dvs?


 7. 7
  Manuella:

  Niciodată.
  Dar îmbufnată oi mai fi fost.


 8. 8
  1Q:

  N-am fost îmbufnat. Ba din contra


 9. 9

 10. 10
  1Q:

  Hai, poate mai comentezi!


 11. 11
  Nora:

  Nu mai comentez, dracu, pe urmă, iar te superi şi ştergi textul. Tac chitic.


 12. 12
  1Q:

  Nu, eram conștient că nu-s într-o formă prea bună și poate supăr pe cineva că scriu tâmpenii.
  Ai înțeles greșit, vezi?


 13. 13
  1Q:

  Oricum, poate fi prelucrat, zic, ca să fie bine pt toată lumea


 14. 14
  1Q:

  Bine, acum m-am dat deștept, de parcă n-aș spune tâmpenii non-stop


 15. 15
  1Q:

  Auzi exprimare: eram conștient că nu eram conștient


 16. 16
  Manuella:

  1Q, eu apreciez grija faţă de ceilalţi.
  Vrei să închizi anul împăcat.


 17. 17
  1Q:

  Dom Raj îmi deszăpezește LOGANU, ca să mi-l fută. Hi-hi


 18. 18
  Manuella:

  Iar s-a închis autostrada, trenurile spre Bucureşti nu au mai plecat… nimic nou.


 19. 19
  1Q:

  D-na Manu cu empatia, ha! Bine că v-a acoperit zăpada opelu`


 20. 20
  Manuella:

  A nins puţin, nu s-a aşternut.
  Opelul e în garaj. Sîc!


 21. 21
  1Q:

  E ceva normal, mai ales când zăpada e viscolită și tot ninge. Eu mor când aud că rămân mașini înzăpezite și oamenii sunt furioși pe autorități. Sunt curios cam ce urgențe ar avea acei oameni: să ducă un castron cu piftie la rude, să ceară bani împrumut de la un fraier, să bea o bere câștigată la pariu cu vreun pretenar, să dea o pedală în satul vecin


 22. 22
  Manuella:

  Trebuie să fac cumpărături şi nu-mi vine să ies. Bate un vânnnttt!
  Aveam eu o căciulă. ROŞIE!


 23. 23
  1Q:

  Parcă vă văz Scufița Roșie cu moțu-n vânt, călărind troiene! Cu opel care huzurește la căldură


 24. 24
  Manuella:

  90% nu au urgenţe. Dar trebuie să se plângă. Că e în structura lor osoasă.
  Cu lopata n-ar da. Să vină pompierul!


 25. 25
  1Q:

  Dom Raj citește și-și roade unghiile


 26. 26
  Manuella:

  Să ştii că are moţ! 😆


 27. 27
  1Q:

  V-am spus: tare vreau să aflu ce îl mână pe aventurier prin troiene, afar` de urgențe, că na, nimeni n-are viteza de deplasare a unui Opel


 28. 28
  1Q:

  LOGANUL 1.6 se exclude. El merge la întâlneală cu dom Raj. Ha! Ce-l toc


 29. 29
  Manuella:

  loganul se exclude, evident. El nu are viteză.


 30. 30
  Raj:

  Cum vine asta ?Stareta sa-i atarne pula-n bat ?


 31. 31
  Raj:

  Aaaa, pelea in batz… !


 32. 32
  Raj:

  Cica dnu 1Q ma toaca. Era sa zic io acusa ce toaca…


 33. 33
  Raj:

  Auzi la mnealui, cica citesc si-mi rod unghiile. Era sa zic io ce rod…


 34. 34
  Nora:

  Nu. Ştii foarte bine că nu sufăr chestia asta cu ştersul de texte. Ce e asta? Îţi iei jucăriile şi pleci? Faci botic? Baţi din picior?
  No, bate.


 35. 35
  Raj:

  Cica parc-o vede pe Scufita Rosie cu motu-n vand calarind troene… Bine ca no vede cu pizda in vand , calarind mosi gerili…


 36. 36
  Raj:

  Cica ii deszapezesc loganu ca sa il fut. Io fut de la pele in sus. Ha !


 37. 37
  Raj:

  Erata opele, nu pele


 38. 38
  Raj:

  Ei, bate din picior… Bate din pula…


 39. 39
  1Q:

  Unde să plec, tatică, unde? N-auzi că-l ștersei ca să nu cauzez leziuni interne fiind într-o profundă stare de ebrietate, adică slab capacitiv, adică fix cum nu sunt acum, adică măcar acum sunt treaz deși vorbesc la fel, ca și cum n-aș fi.
  Ia să-l bannezi pe dom Raj, că la Ana m-a ocărât cum i-a venit la mădular. S-a luat de LOGAN și pt asta nu-l ert, câte zile oi număra până la sf erei noastre


 40. 40
  Raj:

  Sarumana dra Nora, daca dv. nu scriti, nici io nu scriu. Imi iau jucariile si mi le bag in cur…


 41. 41
  1Q:

  Na, poftim! Uite cum spurcă frumosul și inegalabilul meu text!


 42. 42
  Raj:

  Cica nu ma iarta pt. ca are oi pana la sf. erei noastre. Bine ca nare capre…


 43. 43
  Raj:

  Inegalabil ? Vaaai, uooof, iuuu, nam ce sa zic, ma doare capu…


 44. 44
  Nora:

  Bună, Raj. Nu, nu ţi le băga în cur, lasă-le că poate vor să se joace şi alţi copii cu ele. 😀


 45. 45
  Nora:

  1Q, da, nişte chestii de prin textul tău, nişte alegeri de cuvinte m-au cam contrariat, dar dacă asta e ce crezi tu… ce pot face? Nu e vreun capăt de lume.


 46. 46
  Raj:

  Sa vie dra uc sa repare linistea !


 47. 47
  1Q:

  Păi și ce te reține să modifici, să adaugi, să completezi? Că nu știu cum să te mai întărât, să mai scrii și tu, `ți-ar feisbucu să-ți fie


 48. 48
  Raj:

  Pa mine nu ma contrariaza tecstu, ci loganu…


 49. 49
  Nora:

  Tu eşti culmea. Cum să-ţi modific ţie percepţiile şi ideile? Eşti zdravăn la cap?!


 50. 50
  1Q:

  Ete, bă, ce percepții grozave am! Normal că nu-s


 51. 51
  Raj:

  Dra Nora si Dna Manu are fespuc ? Oooo, vaaai ! Fespucu asta iti da de mancare, iti plateste darile la stat, la cei bun ?


 52. 52
  1Q:

  Bannează-l, Nora, să vorbim și noi liștiniți, să mai schimbăm idei


 53. 53
  Raj:

  Da io is zdravan la bila, dra Nora ? Ma tem ca nu…


 54. 54
  1Q:

  Dom Raj e pornit numa` pe mișto, începe să mă hârâie la cap cu LOGANUL meu cuminte, pitit sub nămeți


 55. 55
  Raj:

  Schimbati o pula, dnu 1Q, cu dv. nu poate omu pt. ca sa vorbeasca linistit…


 56. 56
  1Q:

  Sunteți fără o doagă, respectiv tablă pe casă, fără LOGAN 1.6, na. Io mai `cerc să dreg busuiocu` mai zic câte-o vorbă de duh


 57. 57
  Raj:

  aaa, e sup nameti ? Cu atat mai bine, nu va mai jenati cu el…


 58. 58
  1Q:

  Fac texte cu idei personale, percepute la mine-n cap, ce dacă ăla nu e cap


 59. 59
  Raj:

  Pot pentru ca sa am 1 mil. de logane, tot imi lipseste o doaga….


 60. 60
  Nora:

  Grozave, negrozave, sunt ale tale. Nu mişc un mm din ele.
  Crezi, se pare, că eu generez la postările mele o atmosferă de greţos conformism şi felicitări reciproce. Mno, asta crezi, asta-ţi asumi.


 61. 61
  1Q:

  Scapă nepenetrat, Domnu` fie lăudat


 62. 62
  Raj:

  Si io dupa ce beu, am idei personale


 63. 63
  1Q:

  Aaaa, păi unde spun că e grețos?! E liniștitor, feng-shui, chiar zen


 64. 64
  Nora:

  Deah, deah, că trebuie să spui. Că eu sunt idioată şi nu citesc ce scrie cu litere de-o şchioapă printre rânduri.

  Raj, dar nu te jena, împărtăşeşte-ni-le.


 65. 65
  1Q:

  E chestie de percepție. Ție ți se pare grețos ce mi se pare mie zen, îți asumi


 66. 66
  Raj:

  Conformismu e atuncea cand io o vaz pe vecina mea care are 96 de kile la 1,50 m. si poarta pantaloni mulati roz si io ii fac mereu complemente precum ca ii shede bine, dra Nora ?


 67. 67
  1Q:

  Vezi? Vezi? Știam io că provoc hemoragii interne, și asta după ce l-am mai modificat, morfolit, morfologizat


 68. 68
  Raj:

  Io is zen cand am erectii, dnu 1Q…


 69. 69
  1Q:

  E confucianism ăla. Trebuie să ai o mină f serioasă pt complimente de acest gen


 70. 70
  Nora:

  Stă la taine cu persoane de calitate și se complimentează reciproc.
  Dacă asta nu sună ca o plicticoasă muie…
  În fine. Vreau doar să ştii că ştiu. Dar, apropo, eu nu vorbesc cu „hai, fată”. Asta aşa, de dragul verosimilităţii.


 71. 71
  Raj:

  aaa, asta cu felicitarile reciproce ma face sa borasc, dra Nora. Ca doar dnele si drele vomitzica elegant…


 72. 72
  1Q:

  Zen, nezen, când aveți erecție nimic nu mai contează. Bine că nu trec cu Loganu pe strada dvs


 73. 73
  Nora:

  Aia e dincolo de conformism, Raj. 😀 E bătaie de joc. Ai putea să te faci că nu vezi, nu e cazul să minţi în halul ăla biata femeie.


 74. 74
  Nora:

  Şi pe mine m-ar face să borăsc, Raj. Deci, zău că nu ştiu cum de suportă 1Q aşa ceva.


 75. 75
  Raj:

  Inseamna ca daca io zic mue, sange si cacat, asta-i roc adev ara, la tot pasul, dra Nora, nus o persoana de calitate ?


 76. 76
  1Q:

  :)))) piua!


 77. 77
  Nora:

  Întreabă-l pe 1Q. El e cu reglementările, autorizaţiile şi măsurătorile.


 78. 78
  Raj:

  Da cum sa no mintz, dra Nora, daca se bucura tare ? Dv. stiti ca dupa asfel de complemente o lasa pe fimea sai fure cirese din livada ? Io lu fimea pot pt. ca sai cumper 1 tona de cirese, daca nus de furat, nus bune…………….. Dnu 1Q vrea sa treaca peste mine cand is in erectie, cu loganu. Astai crima


 79. 79
  Nora:

  Corect. Ar putea să aştepte şi el civilizat, să se termine erecţia.


 80. 80
  Raj:

  Cine are logan, nu poate autoriza, masura, reglementa…


 81. 81
  Manuella:

  1Q, îţi recomand cartea Anei, „Mamifer”.


 82. 82
  Raj:

  Poa sa astepte el mult si bine. Io is intro erectie permanenta…


 83. 83
  Raj:

  Cine are opel, poate reglementa, recomanda….


 84. 84
  Manuella:

  Raj, oh!


 85. 85
  Nora:

  😆 😆 Raj, dragule, suferi de priapism?


 86. 86
  Raj:

  Dnu 1Q parca intrat in pamant, nare replica


 87. 87
  Nora:

  Încă ceva: n-am îndemnat pe nimeni să mângâie maidanezul.


 88. 88
  Raj:

  Nu 1 priapism, dra Nora, am scos si io puta pt. efectuarea unui pipi, eram in erectia semestriala si mi-a inghetat, ca e 1 ger aicea de crapa petrele si ingheata madularele…


 89. 89
  Nora:

  Mno, trebuia să-i faci şi onorabilei un capişon ceva…


 90. 90
  Manuella:

  Nora a prezentat aici chiloţii speciali pentru asta!
  Raj, nu ai grijă deloc de ea!


 91. 91
  Raj:

  1 capison ? Pai ma duc la dezmembrate si gasesc io o teava de esapament de logan sio vatuesc pe dilauntru…


 92. 92
  Raj:

  musai log. de 1,6


 93. 93
  Raj:

  musai log. de 1,6


 94. 94
  Nora:

  Du-te, du-te, poate prinzi şi vreo ofertă.


 95. 95
  Raj:

  Amm fo rautacios cu dnu 1Q si acuma imi vine sa plang…


 96. 96
  Manuella:

  Ce aveţi astăzi? 🙄


 97. 97
  Nora:

  Eu n-am nimic. 😀 Sunt chiar bine-dispusă. În pofida urării lui 1Q de a mi se strica târlia, am avut o zi superbă la schi. 😀 Ştiţi cum ningea şi ce viscol era? De se abureau şi ochelarii de schi şi ăia de soare de schiam ca orbeţii? 😀


 98. 98
  Manuella:

  Băieţii.

  Wow!


 99. 99
  Nora:

  Ce-o fi cu Seva?
  Ia să-i dau un mail.


 100. 100
  1Q:

  Ce lume ra! Mi s-a scofâlcit inima de tot, iar mai are ceva Nora de comentat asupra percepțiilor mele intime, puse pe tavă, nu pe vreun perete sau carpetă


 101. 101
  1Q:

  Înțepeni-vi-s-ar erecția-n toba de eșapament, dom Raj. Dacă e de Opel și-o spargeți, va urla ca un LOGAN 1.6 MPI


 102. 102

 103. 103
  Raj:

  Sa mi se intepeneasca pula in tzava de esapament ? Asta suna a blestem, sa vie dna Seva sa faca ceva sa nu se prinza blestemu !


 104. 104
  Raj:

  Dra Nora, dv. stiti sa deslegati de fermece, de blesteme ?


 105. 105
  Nora:

  Eu? Sigur că ştiu! Cum crezi c-am răzbit până acum?


 106. 106
  Raj:

  Asta ce va sa fie cu tzava dela opal, dnu 1Q ? Ce vreti sa insinuati, ca daca nu pot sa ma ating de apropitara, macar masina sa-i fut ? Ce le bese mintea la unii…


 107. 107
  Nora:

  Trebuie s-o legi cu un fir roşu, Raj. Roşu ca Opelul, ştii tu.


 108. 108
  Nora:

  De fir ar fi bine să atârne nişte zurgălăi. Aşa, în spiritul sărbătorilor…


 109. 109
  Raj:

  Nam shanse nici mecar la masina, dra Nora. Pot pentru ca so impodobesc io si cu cristale svarovschi, so imbrac in aur, in nestemate…


 110. 110
  Raj:

  In spiritu curului… Nam sanse si gata.


 111. 111
  Nora:

  şanse la ce, Raj? Că dezlegatul era pentru desţepenirea onorabilei din ţeava de eşapament.


 112. 112
  Raj:

  Sansa la teava, ca numi permit mai mult sa ma duc cu gandu…


 113. 113
  Raj:

  Da ceo face dra Uc ? Creca e cu nasucu in conserva cu mazare…


 114. 114
  Raj:

  Da ceo face dra Uc ? Creca e cu nasucu in conserva cu mazare…


 115. 115
  Raj:

  Az am dat numa commenturi de valoare, creca daia am ferbinteala la frunte…


 116. 116
  Raj:

  Mie sa nu patz ceva din cauza de prea multa inteligenta. Stiu pe 1 care a ajuns la spitalu de nebuni ca avea iq-ul mare, cal meu…


 117. 117
  Nora:

  Uc? Musai în mazăre. 😆 😆


 118. 118
  Raj:

  E viscol la dna Seva in USA. A pizdito…


 119. 119
  Manuella:

  😆 😆


 120. 120
  Nora:

  Raj, ca să fii sigur, măcar două zile pe săptămână, fii prost.


 121. 121
  Raj:

  Sho tzava dela 1,6 ar merge, ca pula nu stie carte…


 122. 122
  Nora:

  Şi, probabil, nici mecanică. 😆 😆


 123. 123
  Raj:

  Nam cum, dra Nora, mintile sclipitoare nu pot pentru ca sa fie proaste. Credeti ca Ainshtain putea sa fie natarau veodata ? Pana si rahatu lui era destept…


 124. 124
  Raj:

  Asa, si mecanica. Da ce, log. de 1,6 contine mecanica ? Ca io stiam ca doar culoare albastra contine…


 125. 125
  Manuella:

  Ceva mecanică ştie, Nora. 🙂


 126. 126
  Raj:

  Daca otz afla ca am murit, sa stiti ca dela modestie mi sa tras…


 127. 127
  Nora:

  Eu cred că minţile deştepte pot orice. Inclusiv să fie proaste, dacă aşa vrea pula lor.


 128. 128
  Nora:

  Manuella, 😆 😆


 129. 129
  Raj:

  Da, multam de complement , dna Manu sarumana


 130. 130
  Manuella:

  Bună seara!:)


 131. 131
  Raj:

  Stati asa, ca matz zapacit de tot. Mintea contine pula ?


 132. 132
  Nora:

  Bineînţeles. Orice conţine pulă.


 133. 133
  Raj:

  Orice ? Deci si mintea mea…


 134. 134
  Raj:

  Si a lu dnu Ponta ?


 135. 135
  Nora:

  Chiar şi a domnului Ponta. Mică, pricăjită, dar conţine.


 136. 136
  Raj:

  Mica, pricajita, ce ? Mintea sau cariciul ?


 137. 137
  Manuella:

  Mă îndoiesc.


 138. 138
  Nora:

  Amândouă. Că nu ştiu cum se face, dar cine s-aseamană s-adună.


 139. 139
  Manuella:

  pricăjită 😆 😆


 140. 140
  Raj:

  Deci in cazu dnului Ponta, sa adunat mintea cu pula si a dat patriei 1 guvern


 141. 141
  Nora:

  Nu ştiu de ce, dar mi-o imaginez ca o igliţă. Cocârjată aşa.


 142. 142
  Manuella:

  Cu buget înaintat şi aprobat!


 143. 143
  Nora:

  Cam aşa, da. 😀


 144. 144
  Manuella:

  😆 😆 dacă ne înşelăm?! şi omul o fi vajnic purtător!


 145. 145
  Raj:

  Carevasazica ne conduce o pula…


 146. 146
  Nora:

  mică, pricăjită… Insist. 😆 😆


 147. 147
  Manuella:

  Nora, mi-a plăcut samba ta. Uitasem să-ţi spun. 🙂


 148. 148
  1Q:

  Aoleu, sărumâna și-aoleu! Tre` să faceți operație la căpățână, să vi se scoață mătărânga din minte, asta dacă aveți mintea la cap, în cazul meu într-un colț de etajeră, în cazul d-lui Raj -să tră, dom Raj! -- în izmenele albastre de Voroneț, adică o culoare strămoșească, nu ca a L1.șaselui meu. În cazul lui Ponta nu e nevoie. O compresă cu apă rece pe fruncea curului și gata, îi dispare umflătura. Nora are mintea pe pârtie, vai de capu` ei


 149. 149
  1Q:

  Mi-ați pângărit impetuosul text, luceafărul pulii. Va trebui să vă intezic să mai intrați pe pagina mea dacă mai faceți vreo referire, chiar și-n glumă, la autoturismul meu proprietate personală Dacia LOGAN 1.6 MPI albastru marin cu AC și fără ABS da` cu frâna de mân, ups! trasă. piuaaaa!!!!


 150. 150
  1Q:

  Vai de capu` dvs bombardat de țipetele pescărușilor, d-na Manu, sărumâna!


 151. 151
  1Q:

  Auzi la dânsa! Dacă ne înșelăm


 152. 152
  1Q:

  Ne conduce un stindard, un țel, un gând măreț, multstimate și neprețuite domn Raj, ce să ziceți și dvs! Vă salut cu respect desăvârșit


 153. 153
  1Q:

  Numa` discuții filosofice pe blogul ăsta! M-ați impresionat cu adâncimile dvs, ce să zic


 154. 154
  1Q:

  O știre mai acătării n-am mai discutat, disecat, diseminat, diletantizat, ditirambizat, at, at… cui nu i-a plăcut Rahan. Mie dl Raj și Tarzan


 155. 155
  1Q:

  Pt cei care se amuză crezând că vb singur: n-aveți acces la dialog, aveți block de la celelalte persoane, sâc!


 156. 156
  1Q:

  Loganu` meu e jipan, așa-i de mare cu zăpada pe el! Nici nu-mi vine să-l scot din parcare


 157. 157
  Manuella:

  Admiră-l până la primăvară!
  Nu e o imagine de şters!


 158. 158
  Manuella:

  Sunt foarte calmă.
  Copilul de deasupra mea tocmai mi-a decorat pervazul de la bucătărie cu ketchup. Din belşug.
  Tot e bine. În vară, a vrut un foc de artificii.
  A luat foc un pic, într-o parte.
  Pervaz cu amintiri din copilărie. A unui băiat de fotbalist.
  De ce nu l-o alerga tasu pe teren??? ca să nu-l iau eu de aripă!


 159. 159
  Manuella:

  Auzi, 1Q, la niciun text nu pare să fii ţinut aşa mult!
  Vrei să-l legănăm, să-i cântăm, să-l oblojim.
  Dacă înseamnă atât de mult, m-aş putea strădui cu un compliment, două.


 160. 160
  1Q:

  De parcă v-ați și pricepe să legănați texte, d-na Manu! Nu zic de cântat, ha! Doar refrenul de la samba cred că știți. De oblojit, ce să zic


 161. 161
  1Q:

  Cică e f calmă!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


 162. 162
  1Q:

  Până aici am simțit tensiunea d-nei Manu, tremurul de nervi


 163. 163
  Manuella:

  Mă pricep.

  1Q, nicicând nu ai scris mai bine. Parcă tot ce ai scris în timpul anului, a pregătit acest minunat text.
  Mişcarea paradoxal fantezistă, atât de proprie ţie, corespunde unei viziuni al unui om bântuit de un demon al neliniştii, de o realitate esenţialmente ludică.
  Textul se înscrie ca un exerciţiu pregătitor pentru teatrul absurdului de mai târziu, în care animalele substituie treptat personajele umane.


 164. 164
  Manuella:

  (cum mă descurc?)


 165. 165
  1Q:

  E binișor. Partea cu bântuitu` n-am prea înțeles-o. Ce înseamnă?! Sunt momente complexe desprinse din realitatea înconjurătoare, un fel comprehensensibilitate a absolutului, adică nătângeală supremă.
  Vreți să spuneți, la final, că m-am îndobitocit? Îu, sunt vârcolac


 166. 166
  Manuella:

  Păi, mi s-a părut că eşti neliniştit, ne-ai rugat să aducem modificări.
  Acestei creaţii, ca o viziune reunificatoare a conştientului şi a inconştientului în raportarea fiinţei umane la mediul înconjurător, nu îi pot reproşa.
  Cu atât mai mult cu cât mi-o adresezi.
  Şi-mi scrii numele de 7 ori! (am numărat! 🙂 )


 167. 167
  Raj:

  Vopsiti pervazu in culoarea cheiceapului, dna Manu sarumana, nu va mai vaicariti atata ca loganu de 1,6 , in panta…


 168. 168
  1Q:

  Numerologie, na! E număr magic. Să iertăm de 7 ori câte 70, fie ele cratime, virgule sau inepții scoase la beție; beție de toate felurile, nu doar alcoolul te amețește și te face muci, ca să știți de la mine, nu de la vreun mare maestru sau de la dom Raj, arză-l-ar buricele deștelor


 169. 169
  Manuella:

  L-am şters, Raj… cu ce bucurie!
  Unde vezi că mă vaicăresc? sunt senină ca primăvara ce va să vie!


 170. 170
  Raj:

  In fine, ca orice autoturism fabricat in Ro care urca o panta, nam gasit alta rima, daia zisei de logan………. Opelele urca dealu si nepornite, deh, masina nemteasca, cocoana frumusica la folan…


 171. 171
  Manuella:

  Da. Numărul 7 este deosebit de echilibrat.


 172. 172
  1Q:

  Ca pe dealul Clujului, da, că doar opelele au parte de paranormale. Efecte, nu proprietărese nervoase de la un banal keceap


 173. 173
  Raj:

  Am deosebita placere, cinste si onoare, dnu 1Q, sa va fie ziua senina, sa fiti sanatos ca 1 logan abea scos pe portile uzinei, sa va stee pula batz ca schimbatoru de viteze !


 174. 174
  Raj:

  Imi place de logane ca prinde viteza cand cobora dealu Feleacului…


 175. 175
  Manuella:

  😆 😆 de la capăt!


 176. 176
  1Q:

  Deie Domnu` să v-asculte, să nu crează că-i cereți chestii la caterincă
  Să tră! LMA și toate țepene, adicăcatarg, nu și moartele, că nu suntem bonlavi la cap


 177. 177
  Manuella:

  Nora, mă laşi singură cu băieţii?
  Nu e corect, tu la schi, eu mă lupt aici cu un autor neînţeles şi cu dragul de Raj.


 178. 178
  Raj:

  Am sis sarumana si nu miatz raspuns, dna Manu.


 179. 179
  Manuella:

  Mai şterg şi pervaze!!


 180. 180
  Manuella:

  Bună, Raj!
  Raza mea de soare vine de la tine, nu? 🙂


 181. 181
  1Q:

  Nu e drept! Adică io-s ciudatu` și dom Raj e dragu`? Păi să nu ți se urce la cap șă faci numa` texte de genu


 182. 182
  Raj:

  Dra Nora e la schi, unde, cum, de ce, perche, vorba latinului ?……………. Dra Nora, aveti grije mare cand coborati partia , sa nu va intre batzu dela schi in scuzati expresia….


 183. 183
  1Q:

  Intra-i-ar și ieși-i-ar, câte cratime am pus înmulțite de 7 ori câte 70


 184. 184
  Manuella:

  Am zis neînţeles, 1Q.
  Caut să te pătrund acum. Încerc.


 185. 185
  1Q:

  Aoleu! Să nu vă folosiți mintea


 186. 186
  Raj:

  Io caut so patrund pe una dela primarie care mia dat de inteles ca tre sa dau spaga pentru oarece aprobare…


 187. 187
  Manuella:

  Eram sigură.


 188. 188
  1Q:

  Sigură că ce, d-na Manu, sărumâna, că n-am zis de emoție. Că sunteți pe drumul ce bun, de ăstea s-aveți parte, deszăpezite și făr` de polei


 189. 189
  1Q:

  Alea-s pt schi, târlii și celofane


 190. 190
  Raj:

  Fivar gramatica, dnu 1Q, corectui dezapezire, nu deszapezire. Cand dezapezirea se face des, da, putem zice deszapezire. Deci unde vedeti dv. ca dezapezirea se face des ?. Deci corect ar fi rarzapezire, pt. ca aceasta se face rar, doar iarna. Daca sar face si in mai, iulie august, sept., da, am puteao denumi deszapezire…


 191. 191
  Seva Tudose:

  Nora,

  aooleo,iar sunt în spamul de la e-meil-ul tău,cred că am scris cuvinte/nume interzise 😥

  tot cea fost cum vă colind eu… 😥


 192. 192
  Seva Tudose:

  1Q

  rușine,rușine,de trei ori ! Nu pot să asist ce-i faci Anei Barton,dincolo!

  ești o mască cu două fețe,un arlechin care acum plînge ca apoi răde isteric !


 193. 193
  Raj:

  Da ceo facut 1Q? Io am citit totu si na jicnito . altu nush ce vrea…


 194. 194
  1Q:

  D-na Seva, sărumâna! Mă adresez dvs cu tristețe, așa cum n-aș fi vrut s-o fac vreodată, mai ales acum:
  Nu am înțeles la ce anume asistați dincolo! M-aș bucura să reveniți la gândurile bune de altădată.
  Mna, deși m-a durut, să știți că trec peste vorbele spuse la supărare. Timpul ne-a trecut prin multe stări, ne-a verificat limitele, cei rămași ne cunoaștem și ne acceptăm așa cum suntem. Dacă am supărat pe cineva de aici, îmi cer iertare. Cred că e nevoie să iau o pauză, totuși.
  Indiferent ce ați înțeles, eu vă urez un An Nou cu toate cele bune!


 195. 195
  Raj:

  Pai atuncea ma retrag si io 1 timp


 196. 196
  Raj:

  Pai io cu cine ma mai iau la tranta peicea ? Dnu 1Q, sa nu ma lasati cu fetele deicea, ca ma mananca de viu ! Heeeeelp !


 197. 197
  1Q:

  Nu mai am niciun chef. Mi s-a tăiat maioneza, să tră!
  Să vă mănânce, să nu mai auz de dvs, că m-ați îbonlăvit de imvidie, numa` cu ochii pe dvs stau fetele. Pe mine doar d-na Seva


 198. 198
  Manuella:

  Seva, La mulţi ani! 🙂
  Cum a fost Crăciunul în America? Cu zăpadă?


 199. 199
  Manuella:

  Seva, nu cred că 1Q sau oricine altcineva dintre noi ar necăji-o pe Ana.
  Poate ai înţeles greşit.


 200. 200
  Manuella:

  Cine te mănâncă de viu, Raj?


 201. 201
  Raj:

  Cu certitudine ca a teles gresit sarumana dna Seva Dna Manu Dnu 1Q………. Dnu 1Q daca aveti oae, daca aveti sangenpula,veniti icea sa ne contram in idei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 202. 202
  Raj:

  Aaa, dv.femeele ma mancati de viu,dna Manu sarumana


 203. 203
  Raj:

  Is neste geruri in Usa de poti pentru ca sa stai in pula, se te invarti ca titirezu……………… Sarna dra Uc !


 204. 204
  Manuella:

  Daa, geruri sunt şi pe aici!
  Nu avem zăpezi, dar avem vânt care transformă cele -6 grade în -15!


 205. 205
  1Q:

  Feisbucu s-a prins că-s un saltimbanc cu mască și mi-a tăiat gluga, vrea să-mi cunoască numele real. Oof! Adio FB


 206. 206
  Raj:

  Sa le iau feispucunpula, dnu 1Q, ceau cu dv. ? Facui si dregui !


 207. 207
  Seva Tudose:

  1Q#194

  Precum ai cerut și ai dreptate,ce-am făcut este impardonabil,regret sincer și te rog în genunchi să mă ierți,dacă poți ! Te-acuzat pe nedrept la com.meu 192.

  Citind la Ana este nenorocit gravatar IO* ce împroșcă cu căcat,sărind pe Ana. Și uite cum m-am făcut de căcat în fața voastră.Greșeala mea futu-mi-aș ochi și ochelarii !
  Încă odată regret profund fapta prin confuzie.

  Raj #193 # 201

  prin premisa creată cu asemănarea izbitoare 1Q cu fututul de IO* am sărit pe bietul 1Q ! Și gata îți titlul de vidanjor,eu îl merit mai mult ca tine,că tot m-am făcut de căcat !

  Manuella!#198

  nici eu nu credeam ce văd ! Și nu a nins decît sporatic aproape un praf,pufi pe iarbă,este frig dar nu zăpadă.Am văut ce pacoste a căzut în România cu viscol,zăpadă de 2-3 metri,vijelii,oameni morți,toată partea sudică complet paralizată cu cod roșu ! Am TVRI,PROTV,PRIMA…

  Ra


 208. 208
  Raj:

  Vedeti ca in curand va semna Raj, dna Seva. A mai facut-o. Cam stim cine e. Cel cu cancerele


 209. 209
  Seva Tudose:

  Raj

  este go-co… să nu intru în spam iar


 210. 210
  1Q:

  D-na Seva, sărumâna, mă bucur c-ați descoperit confuzia. Of! Ce să vă zic: v-am iertat, ridicați-vă!? Nu e cazul, îmi sunteți dragă, la naiba!
  Diferența dintre mine și acel IO* era mică la caractere, într-adevăr, dar la caracter cred că e ceva mai măricică.
  Ce mă neliniștește e zona în care mă situați, adică la limita de confuzie. Nu mai vorbesc de gradul scăzut de toleranță pe care mi-l acordați!


 211. 211
  1Q:

  Luați-l, dom Raj, luați-l, lua-l-ar toată lumea!


 212. 212
  Manuella:

  Gata, lumea s-a liniştit.
  Mi-am făcut bucle. Să fiu frumoasă mâine.


 213. 213
  Raj:

  Ei, e primit unde isi gaseste loc, nu e el de vina. De aia am si zis ca e jalnic. Dumnezeu cu mila.


 214. 214
  Raj:

  Din partea mea veti avea toleranta din pula, dnu 1Q. Posedati logan si asta spune totu despre caractelu dv. Sluga !


 215. 215
  Raj:

  Da bine ca vatz facut bucle, dna Manu. In Libia e razbel si „baba” se cheaptana…


 216. 216
  Raj:

  Fara ghilimele, ca aveti broboada. Am chef da scandal, de bocete, de icnete, de lacrimile dnei Seva, careia ii zic sarumana…


 217. 217
  1Q:

  Prin comparație, opelul va arăta jalnic, d-na Manu. Parcă văz că vă loați LOGAN 1.6, ca să mă ofti
  Dl Raj s-a lovit la cap, cred, ori e altul care i-a furat ID-ul. I-aș zice fro doo, să-l pui la punt. Aici ar trebui să intervină d-na Seva, da` parcă văz că tolerează acum orice derapaj la + infinit


 218. 218
  Raj:

  Io chear am caractel mizerabil caci posez si io 1 log. de 1,4, gri ca broboada dnei Manu, ca galosii dnei Seva, dar am si 1 mertedes nou nout dupin 80.


 219. 219
  Raj:

  Da si dacas lovit la cap, va doare pa dv. ? Ma doare pi mine. Capu meu, pula mea, cucuiul meu…


 220. 220
  Raj:

  Sluga! Ca uitai dracu…


 221. 221
  Manuella:

  Niciun chef de scandal!
  Mai bine ne pupăm sub vâsc!


 222. 222
  1Q:

  Dublu standard. Ce să zic, dacă ar ști d-na Seva că umblați cu doă mașini care au 2 măști diferite la motoare


 223. 223
  Manuella:

  Opelul meu sclipeşte tot. În garaaaj, nu sub zăpadă!


 224. 224
  1Q:

  N-are cum să vă detroneze la capitolul sclipitor, d-na Manu, ia gândiți-vă! Păi…


 225. 225
  Nora:

  Raj, de obicei, schiez cu două bețe. 😀


 226. 226
  Nora:

  Manuella, superbă exegeză i-ai făcut complexului și neînțelesului text al și mai complexului și neînțelesului coleg.


 227. 227
  Nora:

  Seva, nu am cuvinte interzise pe mail. 😀 Atâta doar că am ajuns la calculator pe seară. 😀


 228. 228
  1Q:

  Iar a venit Nora să vâre râcă între oameni cu aspecte comportamentale aparent anormale. Caută să fie complimentată reciproc ce n-am pomenit!
  Cre` că pârtia n-a prea ținut la curu` ei


 229. 229
  Nora:

  Ha, pricep că iar a fost în crize psihopatul de Goco. Așa se-ntâmplă în general de sărbători. E o perioadă dificilă pentru mulți oameni.


 230. 230
  1Q:

  Sunt în mantre cu el la Ana. Ne complimentăm cu dulcegării fine, ce știi tu


 231. 231
  Nora:

  1Q, te puseră ăia să dai cu subsemnatul?


 232. 232

 233. 233
  Manuella:

  Mulţumesc, Nora. 🙂
  Colegul năcăjit pe toţi!


 234. 234
  1Q:

  Mulţumesc, Nora!
  Ha, ha! Sunt năcăjit, ce să spun


 235. 235
  1Q:

  Dacă vreți, sunt și desculț, de Zaharia Blaga


 236. 236
  1Q:

  Sadoveanu, pardon!


 237. 237
  Manuella:

  1Q, vrei să ne batem?


 238. 238
  1Q:

  De când aștept să mă chemați afară! Hajime


 239. 239
  Manuella:

  Am vrut să scriu „să ne certăm”. 😀


 240. 240
  Manuella:

  Afară e frig, hai mai bine în casă!


 241. 241
  1Q:

  Haa, acum o scăldați, mi-ați văzut centura de la chimono pe dedesupt


 242. 242
  Manuella:

  Daa, deşi e albă, ochiul meu a zărit-o!


 243. 243

 244. 244
  1Q:

  Nu v-ați uitat unde trebuia! Ce vedeți alb e sufletul morman căzut din ceruri, e omătul troianit de empatie ce-mi înconjoară trupul schingiuit de timp, e monitorul de la feisbuc care-mi cere d`alb, pe mă-sa ghem


 245. 245
  1Q:

  Cine e Stancu? Ninel


 246. 246

 247. 247
  1Q:

  Aaaa, Zaharia Stancu, ăla care a scris un om necăjit care se ducea la pădure să culeagă bureți și să adune vreascuri


 248. 248
  Nora:

  Ăla, ăla! 😀


 249. 249
  1Q:

  Și parcă avea o oaie beteagă primită de la mama lui. Din cauza ei l-a prins pramatia aia de pădurar


 250. 250
  1Q:

  Ce-am mai plâns când am citit! D-na Manu dacă ar citi-o, ar năclăi năframa de lăcrămi


 251. 251
  1Q:

  Parcă era Sodoveanu, bre, nu Stancu


 252. 252
  Manuella:

  Eu ar trebui să-mi schimb gravatarul în 2015, nu?


 253. 253

 254. 254
  Nora:

  Zaharia Stancu a scris ”Desculț”. Ce Sadoveanu? Te-ai țăcănit?!


 255. 255
  1Q:

  Sadoveanu a scris un om necajit. Ai căzut pe pârtie, n`aja?


 256. 256
  Manuella:

  Mie nu mi-a plăcut niciodată Sadoveanu.
  1Q, Sadoveanu e cel cu moara.


 257. 257
  1Q:

  Ăla e un criminal, Venea, sau cum îi zice


 258. 258
  Manuella:

  Da, Venea. Prenume Siret.


 259. 259
  1Q:

  N-are cum să nu vă placă povestirea aia cu omulețul necăjit, mai necăjit ca mine care n-am oaie. Dom Raj are și sânje-ndrâmbă


 260. 260
  1Q:


  Craiul tânar sus pe creste
  Simte-a ierbilor povata,
  Si de jale, biet voinicul
  Se întuneca la fata.
  Catre casa lui din pesteri
  Necajit, unchiașul pleaca…

  Noapte bună! Sărna și LMA


 261. 261
  Manuella:

  De ce ai tăiat versurile?
  Noapte bună.


 262. 262
  Raj:

  243: Brancu…


 263. 263
  Raj:

  251: Stancu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *