J’aimerais bien être Charlie

Hashtagul „Je suis Charlie”, pe care toată lumea și l-a agățat de coadă, ca o încercare de a se plasa în tabăra celor „buni și frumoși”, îmi sună ca o zdrăngănea, o tinichea simulând cor(l)oana. Dacă mai văd/aud încă un om/organizație că se declară Charlie, risc o implozie. Același efect îl au și formulele „a condamna extremismul”, „a afirma dreptul libertății de exprimare”, „a manifesta solidaritate”. E o pălăvrăgeală care mă face să am vise tulburătoare, precum unul în care omenirii i-ar fi interzis pentru trei zile să vorbească. În schimb, ar fi liber la fapte. De fapt, varianta personală de doliu ar fi una a tăcerii absolute.

Nici măcar Charlie nu știu dacă chiar era Charlie, dar mă voi referi acum mai mult la ideea de Charlie. Că asta ne interesează, nu? Idealul, nu întrupările-i mai mult sau mai puțin șchioape. Ideea de Charlie, admitem, este una din tărâmul ăla pur și frumos, la care visăm, un tărâm în care dreptul la blasfemie este vital. Poți alege să faci sau nu uz de el, dar posibilitatea alegerii trebuie să existe.

N-am fost nici la ambasada Franței, nici la alt tip de reuniune la care oamenii s-au adunat ca să-și exprime apartenența la ”charlism” deși sunt victima sigură a unor astfel de puseuri. De obicei. Acum m-am uitat în mine și mi-am dat seama că „je ne suis pas Charlie”. Că de dragul libertății de expresie am riscat cel mult o amendă și o ceartă. Hai, o bătaie. Viața nu, nu am simțit niciodată că mi-ar fi pusă în pericol. Nimeni n-a aruncat cu cocktailuri Molotov în fereastra mea, nimeni nu mi-a cerut cu adevărat să dovedesc tăria credinței mele.

Se spune despre atei/agnostici că ar fi slabi pentru că nicio flamă nu le-a cerut să-și dovedească tăria. Spre deosebire de credincioși care trebuie să-și dovedească necontenit afilierea, în orice clipă a vieții lor. Să faci parte din „mireasa lui Christos” presupune o muncă epuizantă, un efort neîncetat. Nicio nicovală și niciun ciocan nu le-au verificat ateilor coloana. Ei, ăsta ar fi un moment în care toți ne-am zgârma prin buzunare după acel bob de muștar (ce să fac, mă topesc după metaforele cristice) indiferent de arbustul din care l-am cules.

Ce să vezi? Prin buzunarele noastre suflă vântul lipsei de substanță.

Nu, Ionică, nu ești Charlie oricât de mare ar fi pancarta pe care o ții în mână. Ah, că îi admiri pe băieții ăia pentru încăpățânarea lor, pentru că au ales să ducă o luptă de care tu te-ai spălat pe mâini, e altceva.

Nu, François Hollande, Angela Merkel, Cameron, Iohannis, Benjamin Netanyahu, Obama, Mahmoud Abbas, Erdogan, nici unul dintre voi nu e Charlie.
Voi sunteți toți anti-Charlie. Cu fiecare lege Big Brother, cu fiecare restricție, cu fiecare tratat de cooperare transatlantică pe care nu vreți să-l dezbateți, cu fiecare botniță legală, cu fiecare Guantanamo, cu fiecare torturat în numele „binelui”, cu fiecare justificare adusă scopului, cu fiecare scuză a mijloacelor, sunteți anti-Charlie.

Nu, Vasilică, nici tu nu ești Charlie. Tu ești ăla care spune „n-am nimic de ascuns”, deci, nu te deranjează să-ți scotocească toți prin intimitate. Ești complicele celor de mai sus. Tu ești ăla care s-a transformat în spectator la ridicarea coliviei căreia tot tu îi vei fi locatar. Eu, la rândul meu, sunt aia moartă de teamă că-mi voi pierde micul confort din lumea în care am avut norocul să mă nasc. Mă rog instanțelor necunoscute pentru gratii aurite căci cele coclite mă aruncă în depresie.

Așa se face că ieri am văzut cei mai mari ipocriți ai lumii ținându-se de mână și aruncându-și la gât o podoabă la care nu au dreptul. Sunt la fel de anti-charlie ca cei care i-au ucis pe jurnaliștii ăia. Numai că acționează sub umbrela legii pe care tot ei o scriu. Și nici măcar asta mereu.

Cât despre noi, pulifricii anonimi, am crezut că libertatea e un dat de care vom beneficia mereu. Când colo, ce să vezi, trebuie apărată. Iar islamiștii nu sunt deloc singurul dușman căci prima reduta care trebuie doborâtă e în noi. Cred că suntem înconjurați, compañeros. Cred că suntem deja nițel morți, compañeros. Mă rog să nu ne doară prea tare autopsia. Mentalitate de slujnică, nu de Charlie, ăștia suntem, ăștia defilăm. Milioane, milioane.

Între timp, până când mi se va cere să dovedesc cât de Charlie sunt, spun doar că mi-ar plăcea să fiu. Cu glas pierit, cu ochii plecați.

Sursă foto: freeimages.com.

339 comentarii la “J’aimerais bien être Charlie


 1. 1
  marcel zadda:

  hmmm…
  dur, dur d’être charlie!

  altfel, vă doresc la mulți ani cu sănătate!

  m.z.


 2. 2
  Nora:

  Très dur.
  La mulți ani și ție, Marcel.


 3. 3
  Lia:

  Ai ratat un urias spectacol grotesc pe fb zilele astea. Sau poate ai fost vizionara ca ti-ai inchis contul exact inainte. Bine te-am gasit, Bulino 🙂


 4. 4
  Nora:

  😀 Păi, nu se-ntâmplă mereu la fel când apar „ocazii” de-astea? Nu-s prilej de minunare? 😀

  Bine ai venit, dear. 🙂


 5. 5
  Lia:

  De data asta a fost peste medie 😀 Aaaa :-))) Cel mai tare a fost mindruta care a urlat pentru Charlie si libertatea de expresie, ca dupa ce i-au comentat diversi (bun, rau, prost, nu conteaza, altfel decat el) sa faca spume ca el a invatat sa ii iubeasca pe romani la alegeri, ca la nici o luna sa realizeze ca sunt multi tampiti si daca scriu tampenii sa ii dea unfriend, unfollow si eventual o sa si blocheze el, ca a fost optimist brucan cand a zis ca au romanii nevoie de 20 de ani ca sa faca loc oricaror pareri! dar la el nu au loc idiotii :-)))


 6. 6
  Nora:

  Mno, cât să-i mai iubească şi el? 😆
  Nu mai scoate o carte cu „Unshare”?

  Dar expulzarea musulmanilor în masă, chiar şi a ălora de-a treia generaţie, n-a cerut-o nimeni în numele valorilor dragi europene precum toleranţa? 😀


 7. 7
  Lia:

  Ca sa citez din mine insami iar (vezi ca ti-am scris mail), exact asta am scris despre labutza „presupun ca se pregateste de continuarea cartii profunde si de succes „Share! cum am invatat din social media sa ii iubesc iar pe romani” cu urmatoarea etapa „Unfriend, unfollow&block: cum am invatat din social media ca eu sunt un prost bagat in seama si, uimitor! romanii sunt si tampiti si isi permit si alte idei decat ale mele. Asa ca nu-mi mai iubesc poporul, ci doar pe aia care zic ca mine si au IQ peste 120”. Pentru ca istetul a zis si ca nu mai vrea decat comentatori cu IQ peste 120 si cand unul i-a zis ca e prost a raspuns „sunt prost, dar sunt bagat in seama”.

  Normal ca au cerut expluzarea tuturor musulmanilor, ba chiar si exterminarea raului de la radacina. Si au hahait multi ca si-o merita javrele de francezi, ca ne-au facut tigani, uite ca tiganii nostri acu sunt parfum. Aaaa, gata, ca iar rascolesc rahatul 😀


 8. 8
  Nora:

  Ţi-am şi răspuns, Lia. 🙂

  Ce răzbunaţi s-or simţi idioţii.


 9. 9

 10. 10
  Manuella:

  Bună dimineaţa! 🙂

  (am vrut să verific ceva)


 11. 11
  Nora:

  Neața. Ce? 😀


 12. 12
  Raj:

  Pai noi astia cu aichiul sub 120, ce sa facem, sa murim,sa crapam reacu ? La cemi trebue mie aichiul peste 120 cand scotz cacat ?


 13. 13
  Raj:

  Ati vrut sa verificati uleiul dela opelutz, dna Manu…


 14. 14
  Raj:

  Dra Nora sarumana ! Ce masina va doriti ? loganel, opelut, mercedesurel, vollgsfoganel, auditel toitolutz ?


 15. 15
  Raj:

  Dra Lia, sunteti fru…


 16. 16
  Nora:

  Fiat 500, mulțumesc. 😀


 17. 17
  Nora:

  Și să fie colorat cu pătrățele alb-negru pe deasupra și pe oglinzi.


 18. 18
  Raj:

  Am ceput sa pun mazare in ciorba. Pt. ceput o boaba…


 19. 19

 20. 20
  Nora:

  Raj, bravo, Raj. Mazărea e bună. 😀


 21. 21
  Lia:

  Draga Raj, imi permit sa te dragalesc pentru ca am senzatia ca te cunosc de o viata, te tot citesc pe la Ana, pe la Nora, sunt o admiratoare de-a ta 🙂 Domnul acela Mindruta nu a zis nimic de iq-ul celor care scot cacat, el vrea doar comentatori cu iq de peste 120 care sa manance cacat alaturi de el. E chestie de nuanta 😀 Apropo, ca stiu ca esti specialist, sa-ti povestesc ce buda am eu aici unde locuiesc, in padure. E o buda eco. Varianta moderna a budei din spatele curtii de la tara. Doar ca e in casa. Punem un sac de plastic mai special, din ala de se descompune in natura, in toaleta noastra care e asa, ca un butoi cu colac si capac. Cand te asezi pe buda, faci pipi intr-o parte si pipi se duce in fosa septica, iar in spate se deschide ca o „portita” si faci caca in sacul ala. Tot acolo arunci si hartia (eu iau din aia foarte biodegradabila). Cand te ridici de pe buda, se inchide portita aia de nu se-mprastie mirosul urat prin baie. Iar cand sacul se umple, il arunca vikingu meu intr-un loc, pune rumegus si frunze deasupra si dupa vreun an doi am eu ingrasamant pentru plantele din solar. Si buda asta nu consuma apa. E, ce parere ai? Multumesc de compliment, ma inclin 🙂
  Ce mai pui in ciorba? Eu fac o salata de fasole diversa 🙂


 22. 22
  Nora:

  Lia, era musai să-i spui lui Raj de toaleta ta. 😀 Mă declar fascinată. 😀


 23. 23
  Lia:

  Pai, na, ce subiect mai bun de spart gheata primei intalniri? 🙂


 24. 24
  Nora:

  Bineînțeles. 😆
  Cred că, în calitatea lui de specialist, va aprecia schimbul de experiență. 😀

  Pe de altă parte, dacă toată lumea ar avea budă ca a ta, bietul Raj ce-ar mai face cu vidanja lui?


 25. 25
  Lia:

  Nora, apropo de aberatii, pe asta ai vazut-o? Cu fata aia de la Realitatea care zice ca nu e dovedit ca Al Qaeda ar avea in spate musulmani, dar ca ar putea fi evrei? http://www.reportervirtual.ro/2015/01/afirmatie-halucinanta-a-unei-realizatoare-realitatea-tv-nu-s-a-dovedit-ca-erau-musulmani-in-spatele-al-qaeda-video.html


 26. 26
  Nora:

  Am văzut-o, am văzut-o.


 27. 27
  Raj:

  Io vam trebat de masina, nu de sah, dra Nora…


 28. 28
  Raj:

  Uof, nam ce zice, dra Lia ! Cand am vazt io prima buda eco la Pariz in 90, creca dv. nici nu erati nascuta. Sa vedeti ce trandafiri or rasari din ingrasmantu ala. Puteti pentru ca sa semanati si dovlecei pt. ciorba mea…


 29. 29
  Raj:

  Io am veceu eco in spatele halei, da tampitii astia se caca tot pin brusturi. Intro zi chiar mam pedicat diun rahatoi, noroc ca era ger , calminterea il aplatizam. Sa va traeasca buda si sotu care cara sacii cu caca !


 30. 30
  Lia:

  Ba aveam chiar vreo 12 ani in ´90, dar iti multumesc ca ma vezi asa copilita 🙂 La mine rasar rosii, capsuni, salata si ierburi aromate, dar uite la primavara pun si niste dovlecei. Desi mie nu-mi prea plac, nu in ciorba. Sunt buni pane sau pe gratar.


 31. 31
  Nora:

  Raj, ba e mașinăăăăă!

  Chiar că tâmpiți. Să irosească așa materia. Probabil sunt niște inconștiente spirite libere.


 32. 32
  Nora:

  Lia, poți face supă-cremă cu mărar și mozarella. 😀 Delicioasă.


 33. 33
  Raj:

  Da permis aveti, dra Nora ? Ca femeele is niste inconstiente la volan……………. Deci sunteti nasc. in 1978, cand Ioan Paul II a fost uns papa, dna Lia. In ce tara locuiti ?


 34. 34
  Lia:

  In martie 78 🙂 Am locuit pana acum 4 ani si ceva in Romania, la Bucuresti, in Militari. Acum locuiesc in padure, in Stockholm. La Suedia cum ar veni 😀 Si eu am carnet de sofer si da, sunt inconstienta la volan, ma ia cu ameteala si lesin.


 35. 35
  Raj:

  Aaa, Suedia ! Pe mine ma ia radaru, nu ameteala. Cand veniti in Ro, ca sa stiu sa nu es din casa ?


 36. 36
  Raj:

  Sunteti peste la zodie, dna Lia ?


 37. 37
  Lia:

  Te anunt, Raj, sa nu iesi din casa decat pana la carciuma unde dau o cafea si un cico 😀 Sunt Berbeaca la zodie.


 38. 38
  Raj:

  Da ce, fetele sau baetii dau cicouri si cafele ? Baetii.


 39. 39
  Lia:

  Asa se zice, eu nu dau nimic, sa isi ia fiecare ce-i trebe si sa plateasca! 😀


 40. 40
  Raj:

  Am zis io ca sunteti berbeaca. Doar o berbeaca stie sa admire 1 Raj si veceaourile aferente acestuia…


 41. 41
  Nora:

  Le dau eu, numai să-l convingem pe frumosul ăsta să apară. 😀


 42. 42
  Nora:

  Hai, Raj, că și eu le admir. Sunt Balanță, noi le avem cu simțul frumosului. 😆 😆


 43. 43
  Raj:

  Da`, acuma toti va dati ca stiti sa apreciati mirobolanta adancime a unui veceu…


 44. 44
  Raj:

  Si in afara de asta, niciun veceu nare prestanta daca nus io langa ele…


 45. 45
  Nora:

  Ei, adâncimea nu chiar, că nu sunt strălucită la geometrie.
  Îți recunoaștem însă cu toții pionieratul și avangarda în domeniu. Noi admirăm ca profanii, oarecum intuitiv (frumusețea wc-urilor se impune de la sine în maiestuozitatea-i clasică, în deplina armonie a formelor și proporțiilor, în mod categoric și exhaustiv), fără să avem pretenția unei păreri avizate și solid justificate etic și estetic.


 46. 46
  Nora:

  Sigur! De-asta te și vânăm atâta. Visul nostru e să te ducem la un chico într-unul din acele locuri ale pierzaniei unde există un șir ideal de wc-uri, pe la vreo 10-12.
  Raj, nu ți-ai exprimat însă punctul de vedere referitor la pisoare.
  Care este locul lor în societatea contemporană?


 47. 47
  Raj:

  Terminati odata, dra Nora. Toti va dati Charlie, toti le aveti cu veceurile. Pisoarele nu ma intereseaza si nau loc in inima mea. Ce bine de noi baetii ca ne pisam deanpicioarelea ? Fetele tre sa stea pe ciuci, sa se uite banuitoare de jurimprejur. Noi, pag gardu, pac stalpu ori copaciul !


 48. 48
  Raj:

  Dnu 1Q, daca aveti sange in instalatie, dati peicesa, ziceti ceaveti de zis ori taceti pt. totdeauna ! Valabil si pt. drele Uc + Seva…


 49. 49
  Raj:

  Exhaustiv. Nu stiu ce inseamna, da suna benga


 50. 50
  Nora:

  Ce te burzuluiești așa?
  Nu ți-am recunoscut eu deplina-ți supremație și completa-mi ignoranță?!
  Așadar, ai un unic obiect al dorinței: WC-ul. Nu te-ncurci cu surogatul său nubil, pisoarul.


 51. 51
  Manuella:

  😆 😆 Nora, acuş mă înfiinţez cu o tuşă literară, nu ştiu dacă va fi la fel de bună ca #45!


 52. 52
  Manuella:

  Raj, nu ai sperat niciodată!


 53. 53
  Nora:

  Înființează-te, înființează-te, nicicând elogiile nu vor fi pe măsura elogiatului! Biete aspirante ce suntem. 😆 😆


 54. 54
  Raj:

  Ce nam sperat niciodata, ma rog frumos, dna Manu ?……… Da nu mam burzuluit, dra Nora, doar ma gandeam asa ca nimenea nu poate sa aprecieze cum o fac io, 1 rahatoi in imensitatea sa.


 55. 55
  Nora:

  Evident că nimeni nu poate scruta profunzimile unui răhățoi cum o faci tu, Raj!
  Nouă, celorlalți, privirea ne șovăie, ezită, deviază, nu avem forța morală necesară, căci de exercițiul contemplației nici nu mai vorbesc!


 56. 56
  Lia:

  Mi-as dori si eu sa pot aprecia ca Raj rahatoiul in imensitatea sa. Eu stiu doar cu rahatei din pampers, ca trebuie sa povestesc parintilor cand vin sa-si ia copiii de la gradinita ce si daca a mancat copilul, ce si cum s-a jucat, ce-a desenat, cum a dormit si, normal, cat si cum era rahatelul din pampers. Cum s-ar spune, Raj e la profesionisti, eu la nivel de juniori 😀


 57. 57
  Raj:

  Se incepe a mi se recunoaste meritele. Ha !


 58. 58
  uc:

  mnaseara 🙂

  si io am inceput sa mananc mazare, am mancat la sf lui dec cateva boabe :D, bunisoare
  am pus cateva kile pe mine, am o burtica frumi, da am dat 2 kile jos deja , mi-e ca burtica aia se duce jos numa cu sport 🙂


 59. 59
  Seva Tudose:

  Lia

  bienvenuto,bine ai venit,welcome !

  Apoi nu ne fute la cap destul 1Q cu Logan-ul lui,Manuella îl tachinează că deh,ea are Opel și Raj are Mercedes…

  Că Raj e o mândrețe de vidanjor,veniși tu Lia, acum să pui moț la rahat,tot despre wc-uri și căcat vorbiți ?

  Mulți evrei se cacă pe ei de frică în Franța,pleacă-n Israel,ISIS amenință armata americană,terorist fugit din Franța prins în Bulgaria…

  Azi au fost înmormântați cei 4 evrei împușcați de la magazinul alimentar evreiesc din Paris… 😥


 60. 60
  Nora:

  Seva, păi, na, despre ce să vorbim? Nu e Raj cunoscut în tot netul ăsta ca primul fiu vidanjor al ţării? 😀


 61. 61
  Nora:

  Mercedesul lui Raj e aproape de-o seamă cu mine… Dar Raj mai posedă şi un Logan gri. 1.4. Iar soţia, un Matiz.
  Loganul lui 1Q este 1.6, de-un albastru infinit şi are capace ORIGINALE Stock, închidere centralizată şi AC. Dacă am uitat ceva, iertată să fiu. ABS n-are.
  Iar Opelul Manuellei este roşu. Corsa. Mai multe specificaţii tehnice n-avem deocamdată.

  Acesta este parcul auto al onor comentatorilor.


 62. 62
  uc:

  asa stiam si io , ca Ik are si un logan :))) si ca io si Nora n-avem carnet de soferi


 63. 63
  Nora:

  Exact.
  Şi fiecare dintre aceşti cetăţeni ţine tare mult la maşina lui, dar totuşi nu putem spune care dintre ei o curăţă cu cârpiţa în faţa-spatele blocului-casei.


 64. 64
  uc:

  masinile are nume?


 65. 65
  Manuella:

  Seva, băieţii nu-mi dau pace. Eu sunt cuminte. 🙂

  Am vrut, dar nu m-am îndurat să rup magia de Crăciun.
  Bradul stă fain-mersi, beculit tot.


 66. 66
  Nora:

  Uc, dacă au, nu sunt folosite decât în intimitate. Putem spera noi la aşa dezvăluiri?

  Manuella, noi când eram mici îl ţineam până pe 13, 14, 15. 😀


 67. 67

 68. 68
  Manuella:

  Nora, Opel roşu, corect. Nu Corsa!


 69. 69
  Nora:

  Hiiii, greşiiiiii! Nu pot să cred! Eram precisă!
  Astra? 😀


 70. 70
  Manuella:

  Nici. 😆


 71. 71
  Manuella:

  Am văzut aseară „Only Lovers Left Alive”. Îmi place Tilda Swinton şi cred că Tom Hiddleston a fost mai bine în rol ca Michael Fassbender, gândit iniţial.


 72. 72
  Manuella:

  Iar astă-seară -- „Beginners”. L-ai văzut?


 73. 73
  Nora:

  Only Lovers, da. Beginners, nu.
  Hiddleston a fost mişto, da. Foarte cinematografici amândoi, de fapt.


 74. 74
  Nora:

  Unde e Beginners?


 75. 75
  uc:

  am vazut si io sf lui only lovers left alive si mi-a placut o piesa:


 76. 76
  Nora:

  Am ascultat-o de mi-a ieşit prin toţi porii. Şi mie mi-a plăcut rău.
  Bine, o ştiam dinainte pe Yasmine Hamdan, de la Soap Kills.


 77. 77
  Manuella:

  Pe Digi. Ştiu. Altfel, precizam de la început.
  Cronica e bună, dincolo de premii.


 78. 78
  uc:

  io numa acuma am descoperit-o, in filmul asta, mi place 🙂


 79. 79
  Nora:

  Cred c-au băgat ăştia vreo 5 canale religioase.
  Trinitas, Speranţa, Alfa şi Omega, Credo şi parcă mai e unul.
  Şi celebrul deja canal Fireplace care nu difuzează decât un, aţi ghicit, şemineu cu foc trosnind în el. 😆 😆


 80. 80

 81. 81
  Manuella:

  Eu nu am Fireplace şi sunt invidioasă. Mergea de minune cu bradul meu. 😀


 82. 82
  uc:

  si io am un semineu la teveu :))))) zilele trecute am dat de el, as putea dormi cu el


 83. 83
  Nora:

  😆 😆 Îmi pare rău că n-am cum să-ţi „înregistrez” programul, ţi-l trimiteam şi ţie.


 84. 84
  Nora:

  Manuella, ia caută-te bine, poate îl ai şi tu. 😆


 85. 85
  Nora:

  Iote. Asta e tot.


 86. 86
  Manuella:

  Ce frumos! cum s-ar ţese poveştile în jurul lui!
  Stă aşa zi şi noapte? 😀


 87. 87
  Nora:

  Exact. Zi şi noapte. Şi e şi cu fundal sonor, se aude lemnul arzând.


 88. 88
  Nora:

  Numai că nu se face scrum nicicând. E focul etern.


 89. 89
  Manuella:

  Nu-l am. Am să fac reclamaţie operatorului de cablu.

  Mă întreb dacă vara canalul se adaptează. Un acvariu, un clipocit de val spart la mal, o plajă cu nudiste!


 90. 90
  Nora:

  😆 😆 Păi, să ştii că aşa ar trebui. 😀
  Dar ce te faci cu denumirea? Ăştia vor să ne pârpolească mereu.


 91. 91
  Manuella:

  Pârpăliţi, cum nu? Nudiste arse de soarele fierbinte!


 92. 92
  Nora:

  Mă întreb dacă, prin forţa autosugestiei, mă pot convinge că sunt temperaturi de saună în sufrageria mea.
  Hm, ia să mă schimb eu într-un prosop. Poate funcţionează.


 93. 93
  uc:

  Manu :)))))

  io fac altfel, las pe canalu ala cand ma culc si aprind si lumanarile din geam ca sa fie cald 😀


 94. 94
  Nora:

  Uc, vezi să nu-ţi dai foc. 😆 😆
  Prea mult romantism e incendiar. 😀


 95. 95
  Nora:

  Eu am nişte lumânări de-alea roşii, urâte, de la Paşte. 😆 😆 Unele au şi căpăcel de-ăla metalic cu cruce decupată. 😆
  Au fost bune atunci când s-a luat lumina câteva ore.


 96. 96
  uc:

  nu am perdele


 97. 97
  uc:

  noapte calda si buna 🙂 v-am pupat


 98. 98
  Nora:

  Noapte bună, noapte bună. 😀


 99. 99
  Seva Tudose:

  Manuella#89

  Dorința ta este un ordin ptr. mine…uite ai ci clipocit de ape…(uită-te ăn dreapta și alegeți apoi ce dorești,celestial,ocean…sunt video de 1 1/2 de ore ori chiar de 8 ore să dormi cu ele toată noaptea ! New Age Music !

  https://www.youtube.com/watch?v=TeKZBp8kAeI


 100. 100
  Seva Tudose:

  Nora,

  încotoșmăneștete cu țoale, trei rânduri pe tine,băgă-te sub plapumă,pune un relax new age music,celestial și imagineazăți că ești prin cosmos aproape de soare și curînd ai să renunți la vis de saună ,că vei lua foc,te dezintegrezi…

  apoi o să vrei o avalanșă de zăpadă la munte cu muzica aferentă !


 101. 101
  Nora:

  Gata, Seva, aşa fac. 😀 Mai puţin partea cu muzica. Pe mine muzica de relaxare nu mă relaxează, mă enervează. 😀


 102. 102
  Raj:

  Io cand imi spal mercedezu, o fac numa in izmana mea albastra, in mod ceremonios. Nno dau pa mana alora dela spalatorie. Cum izmana are crapatura aia in fata, in vederea efectuarii mictiunii (in spetza pisare), imi ese cuculetu afara cand si cand si in consecinta o spal si cu bijuteriile de familie, caci acestea se harshana de luneta intrun mod cel putin academic, din cauza ca se vede niste carti scrise de Gheote, Shopenhauer si altii ca astia. Io cartile astea le pun ravasite ca lumea sa vaza cam ce citesc io. Pe bord pun clicu si cancanu penca am geamuri fumurii si deci nu e cazu sa se autosesizeze trecatorii. Tot in spate langa sopenhauri mai pun ci pe cei 2 catei din plush care-si balqangan3ele capetele dela stanga spre dreapta, penca la mine si cateii din plus is liberali, mai putin numitu Pulica carei tont , de zici ca mumasa sa futut cu mine. Am luat hotararea unanima de acord cu consoarta ca pe bordu dela luneta sa asez strategic 2 cacatoi din ipsos vopsiti in maron, ca sa vaza lumea ca nus de ici de colo. Pt. aceasta am consultat 2 sculptori renumiti, din care 1 sia dat doctoratu in brancusolie la Pariz unde renumitu scruptor a avut ateleru. Ce dracu voiam sa zic de fapt … ?


 103. 103
  Raj:

  Aaaa, da ! Io la casetu dan bord pun tot timpu 12 melodii cu Edit Piafa, ca pa vremea mea era la mare moda, dar unii (oameni barfitori) fac legatura intre bord si luneta si afirma ca intre maestru Brancusi si Editha ar fi fost 1 legatura amoroasa, ceea ce nui corect dpdv-ul meu de vedere, penca io nu ma uit in gradina altuia si chiar nu ma intereseaza cine cu cine, in spetza nu ma intereseaza cine cu cine la et. VIII la Cluji. Am dat doar 1 exemplu, putea sa fie la Zalau, Cta (sarumana dna Manu !) , Slobosia, ori Braililii…


 104. 104
  Nora:

  Raj, mileuri n-ai pus în mașină?
  Sau un tablou mic, mititel?


 105. 105
  Raj:

  Terminati cu aproponturile astea , dra Nora ! Nam pus mileuri, am pus pestele dan sticla (bebeloul anilor 70, dar cum dv. nu erati pe lume in acei ani, naveti de unde sti si in consecinta vati trezit generatia asta sa faceti misto de mine + mercedezu meu !) Am pus doar perechea cu ganditoru dela Hamagia ( care in treacat fie spus, navem de unde sti ca se gandea pe vine, posibil ca se caca, penca statu pe ciuci ne duce la gandu de cacare, nicidecum de gandire). Nu pun tablouri in masina, decat var pui rapirea din cel seraiu ca sa umbreasca bordu) Atata si mai terminati cu chestii dan astea…


 106. 106
  Nora:

  Cred că în amintirea acelui Gânditor atâția și atâția oameni citesc în baie. De unde putem trage concluzia că cei cu probleme de digestie sunt cei mai citiți dintre muritori.

  Mă iartă și tu, îmi cam lipsesc reperele artistice, dar nu vezi cu câtă atenție ascult tot ce spui? Ca un burete absorb…


 107. 107
  Valeria:

  Pe sufletul meu ai scris, Bulină! Mă lăsași singură, să mă pârjolească ipocriziile și mimetismul. Am reușit cu greu să țin în mine și să nu mă revărs.
  Mișto articolu’, ce mai! (y)


 108. 108
  Nora:

  🙂
  Nu ești singură. Uită-te bine, trebuie să mai fie ca noi.


 109. 109
  Valeria:

  Eiii…. exageram și io oleacă. Poate, poate ți-oi frânge ce ai tu sub coasta stângă :))))))))))


 110. 110
  Nora:

  Probabil ați văzut poza deja. Perspectiva asta e în mai concordanță cu realitatea. Gol în fața lor, gol în spate.


 111. 111
  Manuella:

  Bună dimineaţa! 🙂

  Acum văd poza. Şi în spate. Hm…


 112. 112
  Manuella:

  Raj, salut special! În maşina ta, anticariat, decoraţiuni,
  intri şi ai treabă. Uiţi că ai un drum de făcut, de fapt. 😀


 113. 113
  Nora:

  Neața, Manu.
  De fapt, liderii au ”mărșăluit” singuri, pe o stradă golită și, bineînțeles, ultra-păzită.
  Ceea ce era de așteptat, desigur. Dar e într-un fel să sesizezi artificialitatea lumii lor.

  Valeria, 😛


 114. 114
  Nora:

  Manuella, da. 😆 Acolo unde se bagă telefonul la încărcat, la Raj e un termoplonjor. Mintenaș îți freacă un ness. Ca pe timpuri. 😆


 115. 115
  Manuella:

  Sigur că strada era ultrapăzită, dar imaginea asta, doar ei…


 116. 116
  Manuella:

  (sărim de la una la alta)
  Nora, daa! 😆 Un ness, cu un strop de frişcă, în niciun caz din tub, bătută acolo, pe loc!
  Raj, cu tine noi nu trebuie să ne întâlnim în oraş, să găsim un loc cineştie. În maşina ta e perfect!
  Dacă ne vom întâlni vreodată. 🙂


 117. 117
  uc:

  mnaziulika 🙂

  cat am cautat sa cumpar un peste din sticla din ala colorat acum vio 3 ani, k sa-l fac cadou…n-am mai gasit, decat un almanah din 1979 anul nasterii amicului

  Ik 😆

  mai imi plac si lampile/veiozele alea in forma de racheta care cand dai din buton lumineaza fff frumos si au hartiute colorate


 118. 118
  Nora:

  Acum, că a descris-o așa frumos, nici nu mă gândesc la alt loc. 😆
  Dacă întârziem, mai un Goethe, mai un Shakespeare, nici nu știi când trece timpul.


 119. 119
  Nora:

  Nu știu exact veiozele în formă de rachetă, mi-amintesc vag ceva, dar nu știu sigur…
  Mi-amintii însă că-mi doresc glob de ăla cu zăpadă.
  Pe aici au apărut evenimente tip ”yard sale”. Poate pe acolo să mai fie pești din ăia.


 120. 120
  Manuella:

  Mie îmi plac globurile cu zăpadă. 🙂

  Bun filmul. De văzut.


 121. 121

 122. 122
  Manuella:

  A fost mai ostentativ.


 123. 123
  Nora:

  Mie mi se pare hidoasă arestarea lui și împotriva spiritului elogiat zilele astea. Da, e de prost gust declarația lui, dar e doar o declarație.
  Bine, pricep că individul are o întreagă istorie de conflicte cu autoritățile și a fost adesea acuzat de antisemitism.


 124. 124
  Seva Tudose:

  Nora#121
  Dieudonne scriind„je me sens Charlie Coulibaly” a torsionat sensul atrocităților făcute de cei 3 teroriști,implicit aducând laude unai dintre ei,ptr.faptul că însuși Dieudonne este antisemit ?

  a face un cartoon despre profetul Mohammad,ori despre Iisus,Budha…șamd, ori a republica seriile cărțuliilor este una…dar a suci sensul celor ce-au intrat în pământ și nici nu s-au răcit, este cu totul altceva prin a asocia numele teroristului care a ucis 4 evrei este:

  un act cu repercursiuni mondiale dacă este făcut public pe internet ! Simplu ,are o audiență enormă cu urmări catastrofale ! Una este când este în interiorul unui oraș fie el Paris,ori o țară…uite cu vecinii,Germania,

  nu vezi că în Germania la Dresden organizația PEGIDA Patriotic Europeans Against The islamizatio of the West,atât le-ar mai trebui să pornească și împotriva evreiilor !

  Liderii Franței chiar și a Germaniei nu le-ar convenii dacă evreii vor fi iar stigmatizați. Franța și Germania vor pierde enorm dacă evreii vor pleca,emigra…chiestie politică !


 125. 125
  Seva Tudose:

  eu găsesc acum gestul lui Dieudonne instigare mondială la anti-semitism,chiar dacă pare o liberă sub acoperirea dreptului la libera exprimare !


 126. 126
  Nora:

  Seva, a făcut o glumă. Sinistră, proastă, dar o glumă.

  Eu mă simt azi Anna Frank Goebbels.

  Cum ar fi să mă aresteze cineva pentru asta?

  Am văzut și rahatul ăla de organizație. Toți nebunii, iar statele nu fac altceva decât să-i asmută și mai rău.
  Adică apărăm dreptul unora la blasfemie, că asta-i Europa laică etc etc, dar nu și pe al unuia de a lua în râs o tragedie în care au murit 17 oameni.

  S-a ajuns la niște chestii total aberante.


 127. 127
  Nora:

  Eu zic să măsurăm cu aceeași măsură.


 128. 128
  Nora:

  Apoi, chestiile astea cu instigatul la ură, cu apologia terorismului sunt niște lucruri atât de vagi și de subiective… cum să faci pușcărie 7 ani pentru asta?

  Mai rămâne să apară în codul penal și delictul de gândire și gata, sunt incriminată și pentru ce visez noaptea.


 129. 129
  Seva Tudose:

  Nora,

  fie voia ta,în împărăția ta…a Pistolului cu buline 😀

  dar mie teamă că furi la cântar la măsurătoare 😀


 130. 130
  Nora:

  He, he, cântarul nu-i la mine. 😀


 131. 131
  Seva Tudose:

  Nora#128

  a publica pe internet este ceva pe scară mondială ! Mai rămăsese Dieudonne să o publice și în alte limbi inclusiv arabă !

  Le-ar fi dat apă la moară Iran-ului,Irak-ului,Siriei,Afganistan,Pakistan,Indonezia și alte țări africane musulmane… și ar fi spus toți la unison:

  „uite chiar și ei recunosc că evreii trebuiesc exterminați…cu alte cuvinte”


 132. 132
  Seva Tudose:

  Nora,

  Dieudonne a făcut cu această glumă,ca Iuda care l-a trădat pe Iisus,asta numai este o glumă !

  Părerea mea.


 133. 133
  Nora:

  Seva, după mine nu contează. Putea s-o spună oriunde. Și pe net, cu o audiență de miliarde, și la el în baie.
  E o chestiune de principiu. Nu arestezi omul pentru vorbe. Punct.


 134. 134
  Nora:

  Care Iuda? Originea lui e mai degrabă tip ghiveci. Că Dieudonne (numele complet e Dieudonné M’bala M’bala) e nițel mulatru, iar ta-su era din Camerun. Maică-sa, budistă fiind, l-a trimis la școala catolică.

  Dar caricatura cu Dumnezeu futut în cur de Isus futut la rândul lui de Duhul Sfânt, într-un threesome magnific, era glumă? 😀

  Și știi ce e amuzant? Tipul e apropiat de țăcănita aia de Marine Le Pen care ar rade de pe fața pământului toți musulmanii. Nu că evreii i-ar fi simpatici.
  Vezi, realitatea e complexă și cu multe nuanțe.


 135. 135
  Seva Tudose:

  Nora,

  punctul ca punctul,dar dacă el a pus punctul pe i,ceea ce poate declanșa o catastrofă,e altceva.

  Una este să caricaturizezi pe oricine,alta este să ieși în stradă ori pe internet să strigi:

  Jos Ceaușescu,Hitler,Stalin,Mao,criminalii,contra unora care s-au dedat la genocid…asta-i liberă exprimare

  și alta este cînd instighezi la genocid,implicit prin vorbe,glume proaste !


 136. 136
  Nora:

  Cum așa? Că și Dieudonne e tot umorist.
  Iar caricaturile le vedea tot o lume întreagă, nu doar desenatorii și familia.

  Eu nu văd nicio instigare la genocid. Nu zice ”să omorâm, să le dăm în cap”.
  Zice ”mă simt Charlie Coulibaly”, ironizându-i pe cei care au spus ”sunt Charlie”.

  Dar că tot veni vorba, știi cine a instigat la genocid? Judecătoarea aia prostovană, aia de crede că pakistanezii sunt arabi, de la Fox News.
  Pe aia n-a mai arestat-o nimeni.
  We need to kill them! We NEEEEED to kill them!
  Bomb them, bomb them and bomb them again!

  Am citat.


 137. 137

 138. 138
  Seva Tudose:

  Nora,

  Dieudonne cu Marine Le Pen sunt înrudiți prin alianță,nași ori fini de botez,trag la acelaș stup de miere !

  Iar caricatura cu Dumnezeu…ai văzut tu Vaticanul, decât să condamne verbal,deși are armata lor la Statul Papal,ai văzut tu aliindu-se toate ramurile creștinilor catolici,ortodocși cu toate subdominațiunile lor,în acte de terorist contra caricaturiștilor ? Nuuuu !


 139. 139
  Nora:

  Seva, n-ai înțeles. Ideea era că dacă nu-i arestăm pe caricaturiști (și bine facem!), nu trebuie să-l arestăm nici pe Dieudonne. Oricât ar ofensa, oricât ar răni sensibilități. Drepturile sunt aceleași pentru toți.


 140. 140
  Seva Tudose:

  Nora#136

  cu regret spun că nu ai înțeles subtilitățiile lui Wingnut Piroo de la FoxNews 😥

  de când a fost Al-Ouaida în Afganistan( 10 ani în urmă)apoi Osama s-a refugiat în Pakistan ,ca apoi a fost prins și omorât de american seals…

  USA a pompat sute de miliarde de dolari Pakistan-ului care a promis USA-ei colaborarea ,ptr. distrugerea Al-Qaida. Au făcut-o verbal dar acțiunile lor au fost de fraternitate cu organizațiile teroriste…omorându-o și pe Benazir…apoi ceilalți veniți la putere în Pakistan
  au făcut ca proverbul:zi ca ei și fă ca mine !

  De aceea s-a inițiat alt grup de fundamentalisti-radical STAT TERORIST ISIS, cu locație în Yemen și brațe lungi peste Irak și Siria !
  Și s-a produs fractură între cele 2 Al-Quida…

  Pirro a spus așa: Grupurile teroriste vor dispare:

  NUMAI DACĂ SUNT TERMINAȚI DE PROPRIILE/PROPRII POPULAȚII/CONDUCĂTORI ARABI,NICIDECUM DE „INFIDELI” !

  SĂ SE ÎNCETEZE TRIMITEREA MILIARDELOR DE DOLARI UNOR ȚĂRI CE SUNT CU DOUĂ FEȚE !

  „nu sunt cu noi,sunt dușmanii noștrii” Simplu,are dreptate ! Până cînd și egipteanul Al Sisi a alungat din Egipt pe Al-Quida,ISIS,ori Muslim Brotherhood,dorind însăți schimbarea unor puncte din Coranul secular ceea ce nu mai corespunde cu secolul 21 !

  Eu Spun punct aici,că nu ieșim la nici un rezultat,decât amândouă fierbem în suc propriu ! 😀


 141. 141
  Nora:

  Subtilități? Femeia aia e oricum, numai subtilă, nu. 😀
  Spun și eu punct aici. 😀 Dar să știi că nu fierb. E răcoare. 😛


 142. 142
  Seva Tudose:

  Nora,

  cu Pirro în USA peste 150 de milioane de americani(afro-americani,caucazieni,orientali,cu pieile lor negre,albe,galbene ori roșii,le vibrează inimile la fel !

  Și aici sunt săraci și aici sunt orașe distruse de lipsa infrastructurii,economia la pămănt,șomaj,catastrofe naturale ori manmade și fiecare ființă,inclusiv eu și familia mea, plătim taxe și banii noștrii se duc în țările arabe care se omor între ei la nesfârșit.

  la care ne urăște ptr.faptul că suntem western-civilization ! Sunt oameni aici care plătesc numai la taxe federale între 15%-30%-40% din venit ! Acestea se scurg în majoritate in International Aid…Asia,Africa..

  celelalte taxe de Stat(al meu Pennsylvania) și alte 49 de state se dă un maxim 10% din venit și cu astea se descurcă statul respectiv,drumuri proaste,poduri ce stau să cadă..prea puțin le dau guvernul federal,statelor ei.

  apoi taxe locale cam 3%-5% ptr.orașul local…apoi aici bisericile sunt auto-finanțate de enoriași cam 3%-10% din venitul lunar…ca un bun creștin,musulman(că da,am văzut cât cere și musulmanii la moschee,și ei vor renovarea școlilor lor,centru de recreere,ridicarea unui liceu ori colegiu…musulmani moderați !

  sunt atât de multe de spus,Nora,dacă ai fi trăit aici,zic dacă…după 24 de ani,te asigur ca te-ar fi durut inima la fel ca oricare american 😥

  nimeni nu poate să îți ceară așa ceva,este imposibil. Indiferent cât te-ai documenta din internet,ziare,cărți,scrise de fiecare cu coloratura lui politică,religioasă diferită !


 143. 143
  Nora:

  Seva, eu sper totuși că nu le vibrează chiar la fel tuturor! 😆
  Mă bucur că doar 150 de milioane cred că America face acte de caritate în țările musulmane. Mai rămân restul până la 300 de milioane (parcă atâta e populația SUA, nu?) care, sper, știu că de fapt alea se cheamă investiții. 😀 Nu, nu pentru americani, ci pentru profitorii industriei războiului.
  Dar zic să ne respectăm opiniile oricât de diferite ar fi.


 144. 144
  Seva Tudose:

  Desigur Nora,sunt și magnați,investitori,în industria petrolului Haliburton de ex.Chevron dar cum îi poți obliga pe miliardari să investească în pierdere 🙄

  Nu s-a născut un miliardar-filantrop ! De ce crezi că Nokia a venit în România dar a plecat…de ce chinezii promit investiții în România apoi se duc la australieni ?

  de ce nu sar în investiții la drumuri,căi ferate,industria chimică ori petrolieră din România,investitori străini ?

  EI ȘTIU CĂ VOR FI ÎN PIERDERE,PTR.CĂ MAJORITATEA POLITICILENILOR,POPULAȚIA ESTE CORUPTĂ !

  Apoi dacă în USA sunt aproape 300 de milioane,o treime 1/3% sunt copii,ori emigranți ilegali care trimit lunar dolari la familii,în Cuba,Mexic,Haiti…

  tu așa pui la socoteală ? Din 19 milioane de români în România,câți sunt în câmpul muncii ,buni plătitori de taxe…ha,aud ? Poate nici jumătate !


 145. 145
  Seva Tudose:

  Nora,

  te las Nora acum că trebuie să pregătesc culinar ceva tailandez ! Sagu Sai Moo,un fel de chifteluțe de porc cu coriandru,usturoi,ceapă,soia,alune prăjite apoi tăvălite/acoperite într-un soi de plămadă din făină de orez apoi puse la fiert în bain-marine !

  se servesc peste paste din făină de orez…yumi,yumi…vine fiul meu cu prietena lui tailandeză,trebuie să o impresionez… !


 146. 146
  Nora:

  Sună bine. Poftă bună! 😀


 147. 147
  Raj:

  Nora e bona, dna Seva sarumana ?


 148. 148
  Raj:

  Natz putea sami gasiti si mie 1 post de bon in USA, dna Seva ? Daca are bebe de 1 an care face cacutza pe el, cu atat mai bine, cami aminteste de munca mea, de patria mea…


 149. 149

 150. 150
  Nora:

  😆
  Gâdea îşi citeşte „ameninţările” de pe Fb. Se simte în pericol. E supărat că ăia sunt încă liberi.
  Mie mi se pare evident că ăia fac mişto, inclusiv cu folositul formulei „Allah Akbar”, dar boul ăsta e supărat că n-au fost ăia săltaţi.
  Să avem dracu’ grijă ce poante facem că ne trezim închişi.


 151. 151
  Moș Pleksiglasu:

  Eu, cand ii dau muie lu´Ana Barton, sunt Charlie! Ca asta faceau aia: dadeau muie la nesamtati! La fel cand it fac tie acelasi lucru, si lui marcel zadda. Ce fain ii pentru idioti sa aiba blog, si sa creada sau nu cine vor ei, fara sa deie la nimeni socoteala daca-i chiar ase cum isi inchipuiesc ei! Fuck off! Tu es Mohamud Bulancour!


 152. 152
  Nora:

  Ăsta ţi l-am lăsat. Aşa de savuros e ridicolul tău.
  Unde zăcea Charlie şi nu ştiam. 😆 😆


 153. 153
  Nora:

  Ca să dai muie, trebuie să ai pulă. Tu n-ai.
  Deci, cine n-are pulă (şi coaie, aş adăuga eu) nu are cum să fie Charlie. E condiţie necesară (nu şi suficientă însă).
  Oricum, tu nu te-ncadrezi.
  Tu eşti doar un biet incontinent. Nu mai confunda pipiul cu sperma.


 154. 154
  Seva Tudose:

  Nora#136

  „judecătoarea aia prostovană,aia care crede că pakistanezii sunt arabi,de la FoxNews”…

  automat ea a aliat islamul cu arabii,practic 98% din
  țările arabe practică islamul,pakistanezii sunt musulmani,deci legați prin islam,cu ce a greșit ? Că sunt paștuni ? La islam sunt și africani,desigur nu-i numești arabi,la islam sunt Indonezia din orientul îndepărtat,nu-s arabi.Ori Bangladesh sunt f.mulți musulmani,nu-i numești arabi,dar…

  ISLAMUL ÎI LEAGĂ PE TOȚI,ȚĂRILE AFRICANE MUSULMANE,ORI ȚĂRILE DIN ORIENTUL MIC,TURCIA,ORIENTUL MIJLOCIU,ORIENTUL
  ÎNDEPĂRTAT !

  uite cum liderii religioși pakistanezi au sărbătorit sacrifiul suprem al celor 3 eroi împușcați în Paris ! Ce îi leagă ? Islamul !

  http://news.yahoo.com/video/varied-reaction-muslim-world-paris-080613768.html


 155. 155
  Nora:

  Seva, ce legătură are?
  E ca şi cum ai zice de români că sunt slavi pentru că, deh, noi suntem ortodocşi şi majoritatea popoarelor slave sunt ortodoxe.
  E incultură, nu-i mai găsi scuze. Şi nu e ca şi cum e prima oară când cei de la Fox News fac confuzii de genul ăsta. Postul nu e tocmai renumit pentru calitatea informaţiei pe care o furnizează.

  Cred că n-ai urmărit clipul cu atenţie. Acolo se spune doar „a group of thirty people”. Nu e vorba de niciun lider. De ce 30 de oameni anulează restul milioanelor de pakistanezi? (nu mă mai refer la modul de toată jena în care generalizează şi redactorii ştirii)
  E ca şi cum ai zice de români că sunt toţi ca ăia de la Tanacu.
  E interesant cum, dintr-o ştire, care spune că totuşi majoritatea musulmanilor au condamnat atacul, tu te-ai fixat pe 30 care n-au făcut-o. Oare de ce?
  Şi parcă închisesem subiectul.


 156. 156
  Seva Tudose:

  Moșule#151

  cred că prin comentariul tău,nu arăți decât decăderea psihică,psihologică dusă la obsesia demenței ! Ești chiar culmea ! Ce specie …?

  Practic tu nu intri aici ori la Ana decât să-ți verși veninul…tu nu comentezi pe lângă subiect nici pro nici contra,nici religios,politic,social…ori liberă exprimare !

  Arată-ți măcar inteligența care o ai,mică ori mare,lasă-te citit,lasă de gândit,lasă alții să îți aprecieze inteligența,căci sunt sigură că o deții !

  Fă-mă să te înțeleg,de ce ești atât de înfierat,de unde at=ta ură 🙄

  I-ai dat tu bani Anei ori Norei, să le fuți și ți-au dat plasă ?


 157. 157
  Seva Tudose:

  Nora#155

  „parcă închisesm subiectul” 🙂

  stai liniștită și ai să vezi reacțiile lor cu zeci și sute de mii ! Cei 30 pachistanezi sunt lideri religioși care au luat atitidine,ai să vezi puhoaiele dezlănțuite curând,f.curînd…acum se organizează…așteaptă,să vezi steaguri arse,ciomege,pietre,kalashnicoave,aruncătoare de rachete… !

  și chiar ai dreptate,am închis subiectul !


 158. 158
  Nora:

  Ce se tot uită e că cele mai multe victime ale islamiştilor sunt musulmani. 🙁 Nu creştini, nu evrei.


 159. 159
  Seva Tudose:

  Nora,

  desigur ai dreptul la ultimul cuvânt,dar nu lumea occidentală i-au căsăpit,ci s-au/se omorât/omoară între ei de o generație…

  uite Hollande a trimis deja forțe militare aeriene franceze în golf…chiar acum cînd noi vorbim,să nu spui că sunt americanii de vină !

  apropo, mi-a ieșit minunat Sagu Sai Moo !


 160. 160
  Nora:

  Seva, tocmai, îţi lăsasem ţie ultimul cuvânt.
  Hai să conchidem că realitatea e complexă şi are multe aspecte. 😀


 161. 161
  Nora:

  Aşa se cheamă chiftelele alea?


 162. 162
  Nora:

  Să vă întreb și pe voi.
  Ați fost vreodată la vreun concert al unei tribute band?
  Că tocmai primii un mail de la ăia de la Hard Rock Cafe. Împlinesc 7 ani și sărbătoresc cu un concert ținut de o tribute band Beatles. Beatbox le zice, sunt italieni. Îi căutai pe youtube, par ok pe Nowhere Man.

  Să mă duc sau să nu mă duc? 😀
  Mi-e că dacă nu e tot show-ul ca aici, mă enervez. 😀 Și Beatles sunt la mine dragoste de-aia imaculată, din copilărie. 😀


 163. 163

 164. 164
  uc:

  buna ziulica cu soare 🙂

  nu am fost la un concert cu tribute band inca, dar m-as duce, de ce nu :), ce faaain, daca eram in buc veneam si io 🙂


 165. 165
  Nora:

  Îmi zise un prieten c-a fost la un tribute band AC DC. Cică a fost ok.
  Eu mă întreb mereu dacă nu s-or plictisi să fie și să cânte aceeași trupă. 😀


 166. 166
  uc:

  cred c-a fost ok, muzica e faina 🙂
  io nu ma intreb, acum ca-i vaz…..oof


 167. 167
  Manuella:

  Să te duci!
  Concert la aniversare. Nu alegi întâmplător când e un astfel de eveniment.
  Şi nu te enerva! Enjoy! 🙂


 168. 168

 169. 169

 170. 170
  felix:

  offf! cum plec putin, cum raman in urma! eu la ce comentez acum? ca tare ma mananca tastele astea…
  sa zic de Charlie? orice as zice, sigur a mai zis cineva inaintea mea, deci originalitate cucu!
  sa zic de sex oral? Mosu’ ala vrea cu finalizare, Nora zice ca, de fapt, nu-i Mos, ci mai degraba moasa, si pe cale de consecinta nu poate
  sa zic de tribut? sunt cateva trupe tribut foarte bune. Am fost la un Queen cu un Freddie destul de decent, vine si Bon Jovi curand, o sa vina si ACDC. Pai daca suntem tara second hand si trupele care vin la noi tot asa,
  Voi ati observat ce primavara e afara? Dar cica maine vine toamna.
  So, unde sa detaliez?


 171. 171
  Nora:

  Zi de toate cum îți pică la mână.

  Iarna când vine?


 172. 172
  uc:


  ca mi-era dor de ei 🙂


 173. 173
  Manuella:

  Vă zic eu. Adunate.

  La casă, în supermarket. Casiera încearcă, fără succes, să scaneze ultimul meu produs.
  -- Nu merge.
  Se uită la mine sperând ca eu să renunţ.
  -- Trebuie să existe o soluţie. Zic şi nu-mi vine să cred că sunt aşa calmă.
  -- Dar nu merge codul de bare, insistă casiera.
  O privesc şi nu comentez. Client nesuferit, aşa-i?
  Într-un final, apucă telefonul şi cheamă de pe raion un copil de mingi. Nu-i văd decât brăţările cu mărgele, înfipte bine într-o încheietură deloc subţire.
  Produsul încâpâţânat este scanat.
  S-a pierdut un timp inutil. Nu e prima oară când mi se întâmplă. Sunt sigură că mulţi oameni renunţă sau aleargă ei înşişi să aducă un alt produs de pe raft.

  Nu avem trotuare. V-am mai spus, de fapt.
  Ce botine fine sau cizme cu toc! UGG-uri sau bocanci.
  Nu există un metru de trotuar curat.

  Se fumează peste tot. Cu cerbicie.
  În restaurante, cafenele, ceainării(!), pe stradă.
  În Cărtureşti, ieri, era un fum sănătos. Librăria este în mall, lângă o cafenea.


 174. 174
  Nora:

  De fumători nu zic nimic. 😀


 175. 175
  Nora:

  Recent, am început să conștientizez cum duhneam înainte. Când am ieșit în locuri cu fum și când mi-am scos hainele acasă și m-a izbit mirosul.
  Eu nu-l simțeam când fumam. Și na, nu e ca și cum aș fi fumat mentolate sau de-alea cu arome. Sau lights măcar. Am fumat filters toată viața.

  Deci, nu uit că aveam alte simțuri.
  Mi-a luat 11 luni ca să-mi recapăt mirosul.


 176. 176
  Manuella:

  Brava! 🙂
  Chiar mă bucur sincer.


 177. 177

 178. 178
  uc:

  felicitari! 🙂


 179. 179
  felix:

  ma bucur pentru simturile tale. seamana cu ale mele, deci le inteleg. simtim la fel. eu, de pilda, tocmai ce simt ca am vrut sa-ti dau ceva, intr-o zi, si n-am mai apucat. pentru ca tu ai zis no tzucarberg. putem rectifica asta?


 180. 180
  Nora:

  Verifică-ți mailul, amigo. 🙂


 181. 181
  felix:

  amigo esti tu. eu sunt brasero. adica exact motivul pe care l-ar avea cineva pentru a se da jos din pat. deh, sunt patruns de publicitate. verific acum


 182. 182
  felix:

  am verificat. am ceva cu izabela, ceva cu niste lenjerii de pat, ceva de la adevarul, ceva de la catavencii. nu esti izabela, nu te vad cu lenjeria de pat in mana, pe catavenci ii stiu pe toti. spune-mi Adevarul.


 183. 183
  Nora:

  Pfff, vorbim de adresa cu care comentezi aici, da? Ți-am mai trimis unul chiar acum. Poate am ajuns în spam…


 184. 184
  Nora:

  Și nu-mi mai scrie cu majuscule, că-s ipohondră.


 185. 185
  felix:

  erai pe cand nu te-ai zarit…


 186. 186
  Nora:

  Pe Cinemax începe „Domiciliul conjugal” al lui Truffaut. Care nu l-aţi văzut sau vreţi să-l revedeţi…


 187. 187
  uc:

  Hii, la ce ora incepe pe cinemax?


 188. 188
  Nora:

  A început la 7 şi 20.


 189. 189
  Seva Tudose:

  Altă promisiune a Pakistan-ului către USA(Kerry)
  că Pakistan va acționa împotriva oricărui,împotriva tuturor grupurilor teroriste…„will act against „all” terror groups” Titlul spune tot !

  Fuck off…sheet…și iar USA dă 10 milioane de dolari„rewards” 😥

  http://cnsnews.com/node/876227


 190. 190
  Seva Tudose:

  Aaaauuuu,să mă ia dracu dacă nu mor de râs 😆

  Hezbollah(un grup terorist)este contra lui ISIS și contra Al-Quaida(alte grupuri teroriste) diferă teritoriile ptr. supremația terorismului ! 😆

  http://www.huffingtonpost.com/2015/01/09/nasrallah-cartoons_n_6443530.html?cps=gravity_2684_-1088521741802972761


 191. 191
  uc:

  iubesc piesa asta


 192. 192
  Nora:

  Seva, ho, că încă nu i-au dat. 😀 Să fie ăla mai întâi prins. Nu mai plânge.


 193. 193
  Nora:

  Deh, unii-s shia, ăilalţi sunni.


 194. 194
  Nora:

  Am şi eu o rugăminte pentru cei care aveţi conturi de FB. Goco are în continuare profilul ăsta: https://www.facebook.com/alinuta.stavropoleus?fref=ufi&pnref=story
  cu poza mea stilizată. Daţi-i şi voi un report pentru furt de identitate.

  Originalul este acesta şi cei care mă ştiţi deja mă recunoaşteţi:


 195. 195
  Manuella:

  Nu ştiam filmul, dar m-am distraat, francezii ăştia erau ca italienii acolo, în mica lor comunitate. 😀


 196. 196
  Nora:

  Mi-a sărit în ochi cum fumau lângă copil fără nicio jenă. 😀
  Dar, în acelaşi timp, aveau preocupări eco. 😀 (vecinul ăla care zicea că nu vor mai avea voie să folosească săpun de ras)


 197. 197
  Manuella:

  Daa, am vrut să zic, dar deja păream că insist după postarea de dinainte. 🙂


 198. 198
  Manuella:

  Vreau şi eu lalele cu mesaje în floare!


 199. 199
  Nora:

  Hm, faza cu lalele o pierdui, mă fâţâiam şi cu altele pe aici. 😀


 200. 200
  Nora:

  Eu vreau lalele oricum, şi cu, şi fără mesaj. 😀


 201. 201
  Manuella:

  Japoneza a rulat hârtii mici cu mesaje de dragoste şi le-a ascuns în bobocii florilor. Când s-au deschis, s-au desfăşurat şi răvaşele.
  În faţa nevestei. 😀


 202. 202

 203. 203
  Seva Tudose:

  Nora#194

  La Goco este ceva putred în capul lui dacă a făcut așa ceva cu fotografia ta,identitatea ta 😥

  dar nu pot să report ptr.furt de identitate,de ce ? Păi să pot comenta la el trebuie să am accesul lui de acceptare ptr,prietenie și trebuie să intru cu e-mail-ul meu și un eventual psw !

  Nu vreau să mă trezesc cu bullsheet de la el !


 204. 204
  Raj:

  Dnule gocule, nu te lasa, dhomnu meu ! Nu vez ca toti is prosti in afara de talica ? Singuru care te pricep is io si-i sufi. Ceilanti nau cult. dv. gen, nau scoala vetii. Nici macar nau vezut in viata lor o naveta cosmica, 1 sarpe anacondu lung de 14 m. Jaba au trait pe lumea asta. Singuru care va intelege is io si siameza mea care va da laicuri intruna. In consecinta pot pt. ca sa am accesu dv. de acceptare a organului meu copulator imens si masculin in cavitatea dv. bucala ? Dra Nora, in poza dela 194 aratati traznet


 205. 205
  Raj:

  Slu, dnu 1Q, !


 206. 206
  Nora:

  Seva, nu trebuie să fii prietenă cu Goco, nici să-i comentezi ca să-i faci un „report”. 😆
  Nu trebuie să interacţionezi deloc cu el.
  Intri pe fb, cu contul tău, te duci apoi la el pe pagină (https://www.facebook.com/alinuta.stavropoleus?fref=ts) şi apeşi butonul cu trei puncte, de lângă cel pe care scrie „message”. Alegi „report”, nu „block”, cu „block” n-am rezolvat nimic, atâta doar că devine invizibil el pentru tine şi tu pentru el. Apoi, eşti întrebată care e motivul pentru care îi dai report, bifezi varianta corectă etc.

  Dar lasă, nu-ţi bate capul, mă descurc eu.


 207. 207
  1Q:

  Să tră și sărumâna! Rămăsei în urmă, da` nu mă las, mă, nu mă las! Recuperez eu cumva.
  Să vă zic: azi dimineață am pierdut țumburucu` de la pix. Știți ce-am tresărit? Nu știți. Am avut așa, un sentiment nașpa, de parcă pierderea aia prevestea o catastrofă, catastrofă de care am și avut parte (dacă vă grăbiți, citiți doar partea finală a textului. Acolo spui ce-am pățit). Țumburucul era o piesă importantă a pixului meu favorit. Și sfânt, na. Îl cătai pe supt toate birourile de m-au boscorodit toți încrâncenații pulii, cică colegi. Le-am spus că nu suport să-mi fie luat în derizoriu ceva sfânt și că în mine se dezlănțuie jihadul dacă mai comentează vreunul. Au tăcut mâlc, cre` că și-au făcut unul altuia cu ochiu`, ai dracu. Unu` mai breaz cică se pișă pe țumburucu` meu, să-l las în pace că e biroul lui și face ce vrea. L-am provocat, cu gând că doar așa-l localizez și-l salvez `nainte să se pișe descreieratul ăla pe el. Da` pân` la urmă s-a adeverit că doar vorba era de el.

  Deci ce s-a întâmplat rău în urma acestui event: sunt multitasking, adică lucrez cu mai multe documente odată, cică-s dăștept, descurcăreț, frumos de pici, parțial bogat, posesor de autoturism proprietate personală, și câte altele…; și cum dracu am făcut, că le-am amestecat. Am șters modelul prelucrat ceea ce m-a umplut de sânje-n ochiul drept de furie. A trebuit să refac toată documentația și nu-s convins că e ok

  A, ce-ar mai fi să închei așa, brusc, fără să declam dreptul de a considera LOGANUL 1,6 ca drept zeul suprem automobilistic. Lui mă închin cu smerenie absolută, cu respect tradițional. Prin urmare, orice satiră, adică orice glumă de prost-gust din afara sferei bunului-simț, orice defăimare la adresa lui, va fi aspru sancționată, nu vă spui ce-am de gând


 208. 208
  1Q:

  Ce slu, dom Raj, ce slu! Nu vedeți că s-a sculat bădica Traian să se inflameze pt sacralitate, Zalmoxe fie lăudat! nu vedeți?


 209. 209
  Nora:

  Bună, bine ai revenit, recureperezi că eşti deştept şi multi-tasking, după cum se vede. 😀
  Te-nţeleg cu ţumburucul, aşa am păţit eu ieri de dimineaţă când nu-mi găseam şi pace o anume pereche de dresuri. Am scos toate hainele din şifonier, le-am lăsat maldăr şi am plecat.

  Mă podidi un fel de tristeţe. Tu ai loganul, Raj are căcatul, eu ce-am sfânt pe lumea asta, ha?


 210. 210
  1Q:

  Trăi-v-ar cataragele, ca să nu ziceți că nu vi le respect


 211. 211
  1Q:

  Cum, ce, sărna! Dresurile ălea


 212. 212
  Nora:

  Ce-s alea „catarage”?


 213. 213
  1Q:

  D-na Manu ce mai zice? Iar caută lumea bună ca să se laude, iar se preumblă să vază filme cu ștaif


 214. 214
  1Q:

  Table scorojite. Scovergi pe roți, secte auto


 215. 215
  1Q:

  D-lui Raj i se prelinge sângele din pudoarea sfântă, îi lăcrămează pula.. Uh! ce m-am înroșit!!!! Se vede?


 216. 216
  Nora:

  Că doar nu l-o fi muşcat Goco, dă-ţi peste gură!


 217. 217
  Manuella:

  Bună dimineaţa! 🙂

  Nora, prietenii!


 218. 218
  1Q:

  Piua că pingelesc un text cu și despre Doinu și Codina. Stați adiba!


 219. 219
  Manuella:

  1Q, am fost sigură că ţi-am lipsit.
  Evident că mă laud.


 220. 220
  Nora:

  Ce prieteni, Manuella?


 221. 221
  Manuella:

  Eu, într-adevăr, am maşină. Şi garaj.
  Şi văd filme bune.


 222. 222
  Manuella:

  Nora, era răspunsul la #209.


 223. 223
  1Q:

  Sărna, d-na Manu! Lăudăroasă mai sunteți


 224. 224

 225. 225
  Nora:

  Doinu şi Codina? Te pomeneşti că le-ai încâlcit sexele.


 226. 226
  1Q:

  Cică să-mi dau peste gură! Da` ce-am făceat, jefa
  Dl Raj mereu mă provoacă, unde-i dreptatea? Ei, bine, las` că vede dânsu`


 227. 227
  Manuella:

  Tuuu, 1Q, lipseşti nemotivat, invoci respecte tradiţionale, poate-poate te motivăm, aduci şi un proiect în faşă cu Codin madafaka, că ştii că râdem, ne povesteşti de pixul tău, de parcă e Parker, ediţie 1951, etc.


 228. 228
  1Q:

  Adică? Stați așa, d-na Manu, să argumentăm cele zise, nu vă mai aruncați așa în discuție, fără pic de respect față de sacralitate. Definiți poate-poate și de parcă…
  Haideți, să vă văz


 229. 229
  1Q:

  Cică Doineluș și Codina s-au înțepenit. Au devenit textuscaptivus


 230. 230
  1Q:

  Mă duc să mai dau o raită după țumburuk, poa`-poa` destinul meu se va schimba


 231. 231
  Manuella:

  Crezul furnizorului de instrumente de scris al Casei Regale Britanice, Parker, era „Fă ceva mai bun şi oamenii îl vor cumpăra!”


 232. 232
  uc:

  buna ziulica

  si io am pierdut o pietricica albastra de la un alt cercel, nu i-am aruncat, unde am pierdut? habar nu am 😀


 233. 233
  Nora:

  Nici măcar despre pix în sine! Ci despre ţumburucul lui, un biet apendice anatomic, am putea spune…


 234. 234
  Manuella:

  Am eu două ţumburuce. Nu meritau să stea pe pixurile lor.
  Le-am păstrat.


 235. 235
  Nora:

  Oricum, la mine, la Craiova, se zice „ţâmburuş”. 😀 nu „ţumburuc”, cum am auzit pe aici şi prin alte zone geografice, nu spun care…


 236. 236
  Nora:

  Ce faci cu ele, Manuella? 😆


 237. 237
  1Q:

  Era sufletul pixului. Fără țumburucel, pixul e jalnic, decăzut, imoral, zici că n-are bunul-simț, ca-să-zic-așe

  D-na Manu are 2 bune-simțuri, ce să zic…


 238. 238
  Nora:

  Ieri am pierdut dresurile, dar seara, vai, seara, am găsit în frigider o varză roşie veche de două luni. Era intactă, draga de ea.
  M-a înduioşat, aşa că am lăsat-o cum era.


 239. 239
  1Q:

  E cu schepsis. Cân` vine vreun musafir, Nora deschide larg ușa la frigi: ghiooooooooo! să vază lumea că nu e gol și mănâncă sănătos, nu cărnățuri sau alte legume


 240. 240
  1Q:

  Io am frigiderul Beko, d`ăla mare. Când îi deschid ușa, se întunecă bucătăria


 241. 241
  1Q:

  Ce am în el nu vă spui, na, e secret


 242. 242
  1Q:

  Sărna, d-na uc! Dvs ce părere aveți


 243. 243
  1Q:

  Ha! Nu-s moldovian, da` și dacă eram, ce


 244. 244
  Manuella:

  Nora, „aţe mici care nu folosesc la nimic” 😆 😆


 245. 245
  1Q:

  Și d-na uc și-a pierdut cele sfinte, parcă mă simpt mai bine. Ui ar not ălăun


 246. 246
  Manuella:

  Varza ta, Nora, are deja valoare istorică. A trecut prin ani.


 247. 247
  1Q:

  Gata, s-a sunat. Mă duc în recreație, oleac`


 248. 248
  Manuella:

  Uc, eu zic să porţi mai mult brăţări. 😀


 249. 249
  Manuella:

  Şi la Constanţa se spune ţâmburuş.


 250. 250
  felix:

  Nora, fato, daca vrei iti dau dresurile mele. Izmene nu port, nu incap pe sub colanti. Si nu, nu-i adevarat. Dupa ce ai deschis usa frigiderului ai gandit: „esti varza!”. Si dupa aia nimic nu a mai fost ca inainte…


 251. 251
  1Q:

  Stima, dom felix! Nora e frumoasă, da. Nu mi-o imaginez strângând din buze sau cu nările umflate de furie (ca mie acum aflat în pick de anger)
  Și d-na Manu e frumoasă, și d-na uc e, și d-l Raj e belea. Ce culoare au colanții dvs?


 252. 252
  Nora:

  Felix, dresurile nu sunt substituibile. 😀 Mai aveam alte multe perechi, dar nu le găseam pe acelea negre cu picăţele mici, mici, albe şi gri.
  Pls, nu-mi spune „fato”.


 253. 253
  1Q:

  Am scris d-na, respectiv d-l, cu cratimă. E corect? Dna Manu niciodată nu ține cu mine, niciodată nu-mi ia partea, tot mă zgândără la nervi ca să spui vrute și nevrute, de parcă asta ar destinde pe careva, mai ales în aceste vremuri tulburi unde hazul e mitraliat iar antihazul e bine-mersi, îl doare-n pixul fără țumburuc


 254. 254
  Nora:

  Dar eu ce-am, 1Q, de n-am voie să strâng şi să umflu? 😀


 255. 255
  felix:

  1Q-le, stiu ca Nora e frumoasa. Si nu doar ca e frumoasa. Este Rapunzel a blog-urilor. Imi aduc aminte de ea, cum statea asa, frumoasa de ea, si zambea strangand la piept (si in geanta, in pardesiu samd) cartile alea dupa care umblau toti ceilalti. deeeh, alte vremuri!
  Si ai dreptate. Nu-si umfla narile de furie niciodata. Doar iti zambeste gales, cu toti ochii, si te anunta cu vocea ei frematand de emotie: „dragul meu, tocmai ti-am dat erased”.
  Sigur ca si Manu, si UC sunt frumoase. La Raj nu ma pronunt. Ti-l las tie cu totul. E un mascul hotarat si poate pune capat incertitudinilor tale. Mai ales cand e vorba de tumburuc-ul ala al tau 🙂


 256. 256
  1Q:

  Ian de cetește de la dl felix. N-ai! Dacă n-ai, n-ai
  Așadar, dom Raj mă scapă de angoase, mă scapă de țumburuc, îmi alină necazul și durerea. Țumburucul e istorie. Istorie, nu fals odios.
  D`abia aștept. Dom Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjj


 257. 257
  Nora:

  Feeeeeeelix, nu erau ale mele! lol: 😆
  Rapunzel eşti tu la cap. Cine-o vrea atâta păr blonziu, că eu sigur nu…


 258. 258
  1Q:

  Trebuia să mai tai din a-urile ălea, că par disperat


 259. 259
  Nora:

  Doar vreo două, trei şi e ok, 1Q! 😆 😆


 260. 260
  1Q:

  Cine e Rapunzel?


 261. 261
  1Q:

  A, pardon! Nu mă bag


 262. 262
  Nora:

  Nu ştii povestea? 😀


 263. 263
  1Q:

  Văzui pe goagăl o păpușă blondă. Ce știe să facă?


 264. 264
  Manuella:

  Am citit falus odios. 😆 😆


 265. 265
  Manuella:

  Numai Rapunzel nu m-am gândit că ai putea fi, Nora. 😆


 266. 266
  Manuella:

  1Q, aşa-ţi fac?


 267. 267
  felix:

  Da, 1Q-le. Raj este nurofenul de serviciu. Toata lumea apeleaza la el cand e alergata cu drujba de angoase.


 268. 268
  Nora:

  1Q, în principiu, era frumoasă şi dăduse o utilitate practică imensei cantităţi de cheratină pe care i-o genera scalpul.


 269. 269
  1Q:

  Ca să vedeți în ce hal v-a adus blogul acesta, d-na Manu.
  Ce v-a deformat imaginația! Atenția distributivă v-a luat-o razna. Unde-o să ajungeți? Unde


 270. 270
  Nora:

  Manuella, e drept, e prima dată când sunt asociată cu un aşa personaj. 😆


 271. 271
  1Q:

  N-o știu, am avut o copilărie tristă, fără păpuși păroase. Mă trimiteau ai mei la țară, să culeg prune. Mai mult le călcam în picioare că-mi plăcea să borșesc orice face poc. De acolo am aceste reminiscențe pe care tot încerc să le înăbuș, da` n-am cu cine, mă, n-am…


 272. 272
  Nora:

  Stai aşa, că n-avea păroşenia aceea care ţine de hirsutism.
  Ci aceea la care visează mulţi bărbaţi, ştii, cosiţele pe care le include feminitatea tulburătoare şi suspinătoare.


 273. 273
  1Q:

  Visează o râlă. Bărbații nu visează tânguitor, ci visează că le scapă de balauri, de teroriști, ca să suspine ele dupe ei


 274. 274
  Manuella:

  Felix, dacă-mi permiţi, Nora nu e deloc Rapunzel şi nici Raj, nurofen.


 275. 275
  1Q:

  O adevărăciune de bărbat nici nu cunoaște sentimentele ălea roz, de păpușerie


 276. 276
  1Q:

  Nu-i permiteți, dom felix, că nu mai scăpați de dânsa. Vă provoacă


 277. 277
  felix:

  Hai mah, Nora! Spune-i omului adevarul: avea un par ca un lasso. Mie mie rusine, 1Q-le, sa-ti spun ce putea sa faca cu el. Cam ce face Nora cu mintea noastra… 🙂
  Manu & Nora: vedeti?! e suficient sa vina cineva cu mai multa imaginatie …


 278. 278
  Manuella:

  Ce înseamnă râlă? 1Q, azi ai adus cu tine gentuţa cu cuvinte ciudate. Las-o la uşă!


 279. 279
  Nora:

  Am zis eu că visează tânguitor?
  Da, iar ele trebuie să fie neputincioase, nu? Să nu se scape singure de balauri, ci să-şi pieptene părul toată ziua.
  Fără nări umflate şi ce ziserăţi voi mai sus.
  Ci aşa leşinător-leşinăcioase.


 280. 280
  Nora:

  Râla e ca pula, Manu. 😆 😆


 281. 281
  Nora:

  Felix, păi, nu asta am spus?


 282. 282
  felix:

  Manu: i-am incurcat? Poate Nora ar avea aptitudini de nurofen, mai ales asa, la ceas de noapte adanca, dar nu stiu daca Raj poate fi chiar Rapunzel. Adica ar putea fi, ar ar fi pacat.


 283. 283
  Manuella:

  😆 😆 Şi mai zice cineva ceva de imaginaţia şi atenţia mea distributivă!
  Care, apropo, este foarte bogată/bună!


 284. 284
  1Q:

  Nora e Rapunzel tunsă scurt, cu breton, văcsită castaniu închis. Iar dom Raj e la serviciu, muncește pt familie, nu ca alții, nu dau nume, care pierd timpul pe net în loc să facă bani să ducă la copii un suc


 285. 285
  felix:

  Nu viseaza deloc! Rapunzel moderna da mesaje pe whatsup: ” Bueeey! Mai vine odata carliontatu’ ala? Stau de 1h ca vak si ma uit pe window dupa el. Plm!”


 286. 286
  Nora:

  Ba nu-s văcsită deloc.


 287. 287
  Nora:

  Raj, mai mănâncă fiica ta Chipicao?
  N-ai mai zis nimic…


 288. 288
  felix:

  Asa, 1Q-ule. Infiereaza-i!
  Manu, hai arata-ne tu cum sta treaba. Pune-ne la punct cu niste etichete. Sa le tinem minte!!


 289. 289
  Manuella:

  Eu nu pun etichete.


 290. 290
  1Q:

  Nu-s neputincioase, ci jme`, Nora. Nu-și rup ele unghiile pt orice fleac


 291. 291
  Nora:

  Pfiu, de-aia n-am eu unghii. Ca să n-am ce rupe, că la cât de fraieră sunt…


 292. 292
  Manuella:

  Conform unor modificări în Legea învăţământului, părinţii sau chiar elevii pot contesta rezultatul unei evaluări scrise.


 293. 293
  1Q:

  Păr lung n-ai, văcsit canci, unghii la ce-ți mai trebă?


 294. 294
  1Q:

  Știe cineva de unde-mi pot lua o mitralușcă? Pt contestații


 295. 295
  Nora:

  Exact, 1Q-ule, n-am ce căuta în nicio poveste. 😆

  Manuella, super. 😀
  Soră-mea e la capătul puterilor. Zice că nu-i mai suferă nici pe colegi (care regretă că nu-i pot rupe în bătaie pe ăia care „nu înţeleg, dom’le, altfel!”, de parcă, odată bătuţi, ar înţelege mai bine), nici pe părinţi.


 296. 296
  1Q:

  Nu contează cât de lung ai păru`…
  Poftim, ca să te îmbunez, ca să n-o îmbulinez


 297. 297
  felix:

  Ba conteaza! Dupa ultimele cercetari ale unor savanti britanici, Yeti ar fi o domnisoara din Dorohoi, care nu s-a mai tuns/epilat de pe vremea lui Cuza.


 298. 298
  1Q:

  Ar fi, da, da` s-au cam zăpăcit de atâtea urme și sunt confuzi. Ce dacă toate duc spre Dorohoi. Doar vin de la Paris


 299. 299
  1Q:

  Aoleu, ce face un biet țumburuc pierdut! Mă retrag în teaca mea de țestos nefericit, ghinionist și cu 1 singur L1,6-zeu
  Uichend fain! Sper să vă fi transferat și vouă ceva din năcazul meu, că prea multă voie bună strică


 300. 300
  Nora:

  Stai aşa. Cu Codina şi Doinel ce-ai făcut?


 301. 301
  felix:

  Nu asa, 1Q-le. Nu fi sarcastic! Daca nu ai gasit tamburucul intr-un loc, cauta-l in altul. El undeva s-a oprit si te asteapta. Si invoca-l mai departe pe Raj. Doar am stabilit ca energia lui pozitiva iti poate ostoi durerea ce te macina…


 302. 302
  1Q:

  Mâine îi pun să defileze pe micile ecrane. Azi stătui să vă stric ziua, cât de cât


 303. 303
  Nora:

  Bine, mâine să fie. 🙂


 304. 304
  Manuella:

  Nu te-ai străduit suficient.
  Dacă-ţi pierdeai geanta aceea înodată, era altă poveste.


 305. 305
  Nora:

  😆 Manuellaaaaa, uitasem de geantă! 😆 😆


 306. 306
  Manuella:

  1Q, vezi să fie un preview la Fifty Shades.
  Acuş vine premiera.


 307. 307
  1Q:

  Nu-l mai invoc deloc. Mi-am pârpolit ziua și m-am umplut de fum degeaba. Cre` că duhurile sunt supărate pe mine, dracu să le ia, nuj de ce n-au fo cooperante


 308. 308
  Nora:

  De Valentine’s. La câteva zile distanţă de o altă zi importantă. :mrgreen:


 309. 309
  Nora:

  Are de lucru mult. S-a topit zăpada şi au apărut căcaţii ca ciupercile după ploaie.


 310. 310
  1Q:

  Ă-hă, să fiți sănătoase, taică! Mi-am schimbat ghizdănelul. Am unul mai țapăn, cu curea zdravănă. Tiii, acu` văzui și sandviciu


 311. 311
  Manuella:

  Ah, Nora! unde-i Danny să se ofenseze tot acum? cum poţi să scrii atât de… atât de pff! direct?


 312. 312
  Manuella:

  Cum scria el cu kk…


 313. 313
  1Q:

  Sărna! Dacă nu era blogu` ista, veneam acasă flămând


 314. 314
  Seva Tudose:

  Uite cum comentează două nevoi 😀

  Nora#155 pe 14 ianuarie

  „de ce 30 de oameni anulează restul milioanelor de pakistanezi(nu mă mai refer la modul de toată jena în care generalizează și redactorii știrii)…”

  Seva##157 pe 14 ianuarie

  „ stai liniștită și ai să reacțiile lor cu zeci și sute de mii….așteaptă,să vezi steaguri arse,ciomege,pietre….”

  😆 😆 azi 16 ianuarie 😆
  http://news.yahoo.com/pakistan-religious-parties-set-protest-france-cartoons-074341314.html


 315. 315
  Manuella:

  Şi zici că suntem rele.


 316. 316
  felix:

  Nu, Manu. Nu esti rea. Esti chiar buna.


 317. 317
  Nora:

  Seva, te bucură aşa tare ce se-ntâmplă?

  Bravo, ai avut dreptate.
  Ce facem acum, ne înrolăm? Ne ducem să tăiem beregăţi?


 318. 318
  Seva Tudose:

  „thounsands of religious party activits are expected…”

  deci ăia 30 erau doar înaintașii,dacă mii de activiști se așteaptă să participe… 😆

  apoi vine puhoiul cu pietre și ciomege,deja au făcut focul de tabără cu steagul Franței 😆


 319. 319
  Seva Tudose:

  Nora#317

  nu,nu mă bucură deloc,dar ei nu se dezic ! Uite că a pornit preambulul și în Belgia,deja 2 potențial teroriști au fosat împușcați !Și ptr. că tu ai sufletul mai bun decât mine,de multe ori gândești cu inima,eu una sunt în gardă și deja mi-au pierdut încrederea lor…sunt dură cînd e vorba de realitate,sorry .


 320. 320
  Nora:

  Care ei? Nu există o singură categorie de „ei”.
  Eu nu gândesc deloc cu inima. Eu văd rahatul peste tot, tu-l vezi doar la #ei”. Noi, buni, ei, răi.
  Realitatea e că azi Raif Badawi aşteaptă a doua serie de 50 de lovituri de bici (dacă nu le-o fi primit deja) din cele o mie şi realitatea e că lumea civilizată nu cârâie. Realitatea e că omul ăla e condamnat la 10 ani de închisoare pentru ce-a scris pe blog.
  De ce, Seva?
  Pentru că el a supărat autorităţile saudite, iar cu saudiţii suntem prieteni? Păi, cum, dragă Seva? Unii nebuni islamişti ne plac, iar alţii ba?
  Atâta timp cât există diferenţe majore de atitudine pentru fix acelaşi căcat, atâta timp cât se judecă cu măsuri diferite, te rog frumos să-mi permiţi să mă doară în cur că au ars ăia steagul Franţei.


 321. 321
  Seva Tudose:

  Nora,

  nu știu povestea blogger-ul Raif Badawi și biciuirea lui…dar făcănd-o în Arabia Saudită,sunt implementate legille teritoriului,și trebuie să te conformezi,deci el nu se afla într-o țară democratică,Franța,Germania… !

  Și nu,nu mă bucur,dacă am pus emoticons râzând ,nu a fost la adresa cauzei,ci la împunsăturile noastre.

  Eu i-am satirizat pe„ei” la fel ca Charlie,cu ce am greșit,tu bănuindu-mă de exaltare,bucurie 🙄

  I’m sorry …


 322. 322
  Nora:

  Da, emoticoanele m-au făcut să cred că te bucuri că ştirea aia îţi confirma părerea.
  Păi, din câte ştiu şi la Karachi, legile teritoriului condamnă blasfemia şi o pedepsesc cu moartea. Deci, ăia pot să ardă câte steaguri vor şi pot să aibă ce părere vor despre caricaturile Charlie Hebdo.
  Îmi place cum asta cu legile locale e siluită după cum avem noi chef. Ba le respectăm, ba ne ducem cu drone peste ei să le mai schimbe dracu’.
  Apropo, pentru victimele „colaterale” ale dronelor cam cât plăteşte Occidentul? Cât de om aşa?
  Dar ăia în Gaza au voie la legi locale? Sau vor avea voie după ce-i exterminăm?


 323. 323
  Seva Tudose:

  Nora,

  „ptr.victimile„colaterale” ale dronelor cam cât plătește Occidentul ?”

  1- eu nu fac parte din Pentagon să știu și nici CIA nu sunt,desigur nu le-aș fi făcut publice pe blog,dacă aș fi știut.

  2-Aici nu se publică cheltuielile ptr.victime colaterale.
  Trebuie să fi„inside”

  3- atîta timp cît palestinienii sunt fermi convinși că Ierusalim-ul este al lor,nu va fi pace nici de acum într-o sută de ani,la fel ca războiul de două sute de ani dus în Europa.

  observi că nu am mai pus emoticons.


 324. 324
  Seva Tudose:

  Franța,Belgia,Germania…

  extremiști-radicaliști ridicați pe sus…veniți de câteva zile din Siria,Yemen…

  http://news.yahoo.com/belgium-hold-news-conference-anti-terror-raid-181223281.html


 325. 325
  Seva Tudose:

  atenție mare !

  islamicii hackers deja au atacat 19.000 de website-uri franceze,au intrat zdravăn și pe youtube !


 326. 326
  Seva Tudose:

  Piratul din taifun…2015 !

  noroc cu Dumnezeu ,noi nu avem taifun ca-n oceanele Indian,Pacific ori Atlantic ce scaldă alte țări…nu le mai dau numele țărilor…să nu ofensez !

  https://www.youtube.com/watch?v=bczm0-AsEeM


 327. 327
  uc:

  Manu, daaa, m-am gandit la bratari 🙂
  1Q, dac-am perdut piatra, am perdut-o si gata :))) imi pun alti cercei

  iupiiii, az mi-am luat adidasi noi doar pt sala de sport, ailalti erau vechi de 15 ani, au talpa buna, sunt ticlam


 328. 328
  Manuella:

  Vei fi atracţia sălii! 🙂

  Culoarea anului este marsala.
  Marsala =60% bordeaux+30% maro+10%bej


 329. 329
  uc:

  ce faina-i si nuanta aia marsala, am cautat dupa pantone :), imi place
  la sala e fff colorat dintotdeauna : tricouri, maiouri, sosete si adidasi, doar iegarii is negri , io am cautat adidasii dupa talpa si pret, au iesit ciclam 😀


 330. 330
  Seva Tudose:

  Nora#320

  Arabia Saudită a anunțat prin postul Aljazeera amânarea biciurii blogger-ului Raif Badawi.


 331. 331
  Lia:

  Moama, ce vorbareti!!! Lipseste omul cateva zile sa invete si sa dea examene si la intoarce gaseste 300 de comentarii! @Seva, multumesc de primire 🙂
  Nora, mi-e dor de tine, asa ca dupa ce am ascultat niste Nick Cave, m-am gandit sa iti dedic asta. Nu stiu daca iti place, dar cred ca da 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=k3W-5nwr1aY


 332. 332
  Manuella:

  Lia, important e ca examenele să fi trecut cu bine!
  Dacă vrei, îţi fac un briefing îndată. 🙂


 333. 333
  Lia:

  Manuella, cred ca e de bine examenul 😀 Si multumesc si tie de asa primire frumoasa 🙂 Am citit asa, in diagonala, teroristi, Pakistan, Fox News, cacat, mui, rapunze, chipicao. Raj are o fiica?


 334. 334
  Nora:

  Liaaa, cum să nu-mi placă Tom Waits?
  Mie-mi plac toţi cântăreţii cu voci groase, de tabagii alcoolici. 😀


 335. 335
  Nora:

  Da, are o fiică de 17 ani, cred că atâţia are acum. Nu, Raj?


 336. 336
  Nora:

  Lia, s-o anunţi pe Bianca Stupu că testez acum metoda ei cu şamponul de copii pentru mărit hainele micite. 😀 Ştie ea.
  Mi-am micşorat un pulover de angora înainte de Crăciun. Faza e că n-ar funcţiona la lână.
  După Revelion, mi-am micşorat o rochie (nu fiţi naşpa, m-am îngrăşat eu, dar nici chiar aşa :lol:). Rochia era din ceva sintetic, cum oi fi reuşit, nu ştiu. Ea e încă purtabilă, dar dosul i-a rămas lung, cum era, şi iese din rochie.
  Enfin, acum ajunsei acasă şi o băgai în şampon de copii. 😀 Să vedem.
  Nu mai ştiu exact cât trebuia s-o ţin acolo însă.


 337. 337
  Nora:

  Lasă, că găsii clipul pe care-l pusese ea.

  Poate vă interesează şi pe voi.


 338. 338
  Nora:

  Hm, trăsei de ea de mă dor mâinile. Deocamdată tot mică pare. 😀 Oi vedea când s-o usca. 😀


 339. 339
  1Q:

  Am dat o bidinea ca să iasă de-un text, sărna, care mai sunteți, care mai tăceți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *