Sănătate. Învățământ. Cele două ierni ale vrajbei noastre

Cele două mari dureri ale noastre. Nu sunt nici părinte, nici profesor, nici bolnav, nici medic. Pe primele trei le-aș fi putut fi. Pe unele le pot în continuare. Așadar, mă pot imagina în oricare dintre posturi, căci de empatie nu duc lipsă. Poate ajută la asta faptul că am doi profesori în familie (părinți, la rândul lor). Și un medic în devenire, ce-și va încheia devenirea în Germania, unde va și rămâne.

Am urmărit atâtea dezbateri, certuri, (pseudo)încercări de reformă, că nici nu știu cu ce să-ncep. Nu mai știu unde e buba pentru că s-a extins și e greu să-ți mai dai seama de origini. E o haită de pisici moarte și fiecare dintre ele e aruncată de la unul la altul într-un volei în stil tir încrucișat, pe care mi-e greu să-l urmăresc și de al cărui sens încep să mă îndoiesc din ce în ce mai mult.

Ce observ însă e o retorică a urii. Pacienții îi detestă pe medici, părinții pe profesorii slab pregătiți (da, oameni cu 5 la titularizare vă pregătesc copiii, nu că un 10 ar spune ceva cu adevărat, decât, eventual, mai multă preocupare), profesorii pe părinți și copii deopotrivă. Nimeni nu e mulțumit de nimeni. Părinții reproșează lipsa de implicare, în unele cazuri, dar și „exigența” într-altele, apetența pentru „cadouri și atenții”; profesorii salariile mici, lipsa de respect a elevilor și a părinților lor; toți dau vina pe minister pentru programe, dar protestele, când sunt, sunt doar ale sindicatelor şi sunt pur formale, duhnesc a blat, sunt doar ca să justifice existența organizatorilor şi cotizaţiile, și sunt centrate aproape exclusiv pe salarizare; medicii sunt inumani și șpăgari, total neempatici și nu comunică; pacienții sunt ipohondri, nespălați și iresponsabili. La fel, revendicările au drept cap de afiș salariile. Există, dacă observați, și un lexic specific.

Apoi, mai toți știm „cum e pe-afară”. Și nu ratăm ocazia de-a spune cum ești tratat într-un spital franțuzesc sau o școală suedeză. Vrem și noi! Acum!

Numai că nimic aici nu e suedez. Sau franțuzesc.

Vacarmul reîncepe la 15 septembrie – 1 octombrie, la BAC (să hăhăim cu spor, presa abia așteaptă un trafic ușor, apetitul nostru pentru „perle” e insațiabil) și în cazuri punctuale. Medicul cutare a fost prins cu șpaga, pacient uitat cu pensetă în el, iată un profesor bătut de elevi, iată două eleve cum se păruiesc în curtea școlii, șoc și groază, 40 la sută dintre elevi cred că Nichita Stănescu a fost un fotbalist la Sportul Studențesc, dă-i dracu, că și-așa se-mbogățesc din meditații. Asta e retorica.

Apoi, amintirile personale. Fiecare știe, i s-a întâmplat, are un văr, o mătușă, și-și amintește. Ori de bine, ori de rău, și-n funcție de detaliul biografic, se împart culpe și se acordă absolviri.

Habar n-am care e soluția. Așa, da, aș putea abera mai cu grație, mai fără, să spun vorbe precum „reformă”, „cadru legislativ adecvat”, „procent mai mare din PIB”, „accederea pe criterii de competență”, „mai multă implicare a părinților”, dar zău de am habar cine poate să facă toate astea și cum. Știu doar că, fără bani, doar sfinții și naivii se mai duc în sectoarele astea. Sigur, când alegi profesiile de medic sau profesor, ești conștient că nu te vei îmbogăți. Dar nici nu te gândești că vei muri, la propriu, de foame. E clar că vocaţia e prima motivaţie. E facil, e la îndemână să ții lecții de conduită ăluia hămesit și agresat și el, la rândul lui, care s-a răstit azi la tine.

Oricât de mare ar fi haosul, tot nu cred în metodele polițienești. Pentru că răul vine dintr-un unghi mort, în care camerele nu bat.

Nu, nu poți cere decenţă de la niște sectoare tratate indecent.
Nu, nu poți cere respect de la niște contribuabili/ cetățeni abuzați.
Nu, nu poți cere respect celor pe care nu-i sprijini și a căror importanță o diminuezi constant.

Deocamdată, ne sabotăm cu succes unii pe alții și nu-ncercăm deloc, dar deloc, rolul celuilalt.

Solidaritatea nu costă, e doar o chestiune de optică și de curaj. Ce-ar fi ca părinții să sprijine revendicările profesorilor, iar pacienții pe ale medicilor? Ca primi afectați și beneficiari. Salariile lor, procentul acordat ne privesc pe toți, nu e doar „treaba lor”. Șpaga, vă reamintesc, are mereu două părți implicate. Există un părinte care vrea ca fiul lui să acceadă la o notă nemeritată și un profesor care consimte la nedreptatea asta. Ce-ar fi ca dizidenții, cei care se ridică și vorbesc împotriva unei stări de fapt, să fie sprijiniți, să nu mai fie voci ale pustiei?

Or, dacă asta nu se-ntâmplă, concluzia mea e dramatică: ne place așa. Nu vrem să tulburăm apele. Iar asta nu se schimbă nici dacă ne punem camere în dormitoare. Nu poți spera într-o „țară normală” – orice va fi însemnând asta – atâta timp cât tu faci lucruri anormale. Şi se mai uită factorul uman. Relaţia profesor-elev este una de durată, se construieşte şi nu e una de tip funcţionăresc. Iar dacă fiecare parte ar renunţa la suficienţă, profesorul la ideea că ştie tot şi la faptul că evoluţia lui s-a încheiat odată cu masterul sau licenţa sau gradele (!), părintele la ideea că devii părinte când ieşi de la maternitate şi devenirea ta se opreşte acolo şi că el oricum ştie mai bine decât ăla de la catedră.

Nu prin monitorizare, prin pândirea celuilalt, prin dezvoltarea instrumentelor de tip jandarm creăm comunități sănătoase, în care să creștem. Asta va amplifica antagonia între „tabere”, va săpa o falie, nu va apropia părțile, ci va dezvolta o complicitate imundă în rândul fiecărei bresle, sporind suspiciunea din partea celeilalte.

Iar acesta este încă un material, sută la sută inutil, care nu face decât să constate, firește.

251 comentarii la “Sănătate. Învățământ. Cele două ierni ale vrajbei noastre


 1. 1
  Manuella:

  Este o pânză bine ţesută. Înnodată marinăresc.
  Am încercat să sprijinim profesorii în demersul lor pentru aerisirea unei materii mult prea îmbâcsite. Rezultat-zero.
  Materia a rămas la fel, predare în fiecare oră, fără timp firesc de consolidare şi aprofundare.
  De aceea, încercările se adună într-un colţ, vorbim la şedinţe şi atât, evident, toată lumea se plânge.
  Rezultă copii obosiţi sau mai mult, cei care învaţă zilnic cum să fenteze efortul. De orice natură.


 2. 2
  Nora:

  Ştii că presiunea trebuie să fie electoral, ca să aibă sorţi. Trebuie ca ăştia să simtă că riscă electoral grav dacă nu schimbă foaia în educaţie şi sănătate. Cel mai dureros e să vezi că o categorie precum cele două e aşa de ieftină. Mi-e ruşine mie să văd profesori care votează pentru că li se promit 300 de lei la salariu. Nu-i acuz, mă sperie perspectiva unei societăţi în care educatorii au un aşa status. Sunt animale de circ, pur şi simplu.


 3. 3
  uc:

  Nora, io nu inteleg de ce se detesta

  buna diminetica 🙂


 4. 4
  Manuella:

  Da, din păcate.
  Rămâne să-ţi croieşti un nume bun spre atragerea elevilor la meditaţii.
  Astfel îmi explic, cumva, resemnarea.


 5. 5
  Manuella:

  20 de copii dintr-o clasă merg la medicină.
  Mai mult de jumătate pornesc pe drumul ăsta animaţi de „Anatomia lui Grey” şi „Dr.House”, nu ştiu câţi realizează munca incredibilă şi dedicaţia necesare.
  Părinţii lor îmi spun că vor pleca să lucreze afară.
  Asta, peste 9 ani, după ce termină rezidenţiatul. Cu salariul de 1000 de lei pe lună, probabil.

  Colegiul Medicilor este îngrijorat că peste 15000 de medici au plecat în străinătate, anul trecut.


 6. 6
  uc:

  un we minu va doresc :*

  plec in circuit in curand vio 8 zile :)))


 7. 7
  1Q:

  Rău e când încerci ceva, dar cică-i mai rău când stai pasiv, spectator, așteptând mereu și mereu ca alții să le facă pe toate. Ba că suntem ignoranți, ba lași, ba nujcumplm. Nu văd ură, că mi-ar plăcea să fie ură, că aia caută cele mai mici detalii să dea bine unde te doare mai tare, la operație, să te calce pe ureche cu călcâiul în timp ce se rotește. Să aibă toc, ba să țină și-o bordură în brațe. E doar blazare, lehamite și resemnare. Iar un murmur de nemulțumire declanșat de acele camere, e departe de a fi ură.

  Când ceva-i putred în Danemarca, încerci să pătrunzi în miezul putregaiului, iei o mostră și-o analizezi în laborator. Nu lași buba să puroieze. Cam asta aud frecvent. Camerele de supraveghere și monitorizare au fost propuse fix ca la BAC, pentru că acolo au funcționat, au tras un semnal, au concluzionat. Când s-o ajunge la un prag de suportabilitate, sunt convins că cei din interior își vor face curățenie în ogradă. Sau cum, examenele sunt anchete, interogatorii polițienești?

  A existat un caz cu o profesoară filmată în timp ce agresa un copil (un altul în care se cerea mită părinților cu nerușinare). Și cică nu s-au luat măsuri. Că părinții s-au aliat și i-au dat girul profesoarei să continue iar cel agresat a fost mutat în altă școală. Bun. Ce înseamnă asta? Că am aflat de caz și ne-am indignat. Și mai mult ca sigur viitorul profesoarei e “luminos”, mai ales cu o asemenea pată de imagine. Școala unde va profesa va fi ocolită. Ce părinte și-ar mai înscrie copilul în acea școală? Dacă tu ca părinte te-ai informat despre acea școală și știi că acolo profesează oameni cu un comportament îndoielnic și, totuși, ți-ai lăsat copilul pe mâna lor, apoi du-te dracu, ți-o meriți. Multă lume l-a văzut ca pe un caz izolat. Ia să existe un istoric al profesorilor, cu punctaj dat atât de inspectorat cât și de copiii pe care i-a dăscălit, să vedem cu ce ne alegem. Și da, pentru așa ceva trebuie să ai vocație, ca de altfel în toate domeniile. Vorbim de salarizare, că nu e ca-n occident. Dar ai și rezultatele occidentului?

  Și alt caz, tot izolat, dar bine mediatizat, a fost într-o grădiniță, unde educatoarele bruscau copiii. Nu s-a întâmplat nimic? Ba da, acele femei au fost date afară din sistem. Fără acele filmări n-am fi aflat că există atâta nemernicie. Sunt bune camerele, să nu exagerăm cu asocierile: clasa de curs nu e dormitor și nici trotuar. E mai mult pentru siguranța tuturor, atât a copiilor cât și a profesorilor. Dar asta ar trebui să decidă chiar cei din interiorul sistemului. Asta în cazul în care nu dorim un model occidental, rodat, cu formare profesională și comisii de examinare de la ei. Să lăsăm orgoliile, cum că și noi am avea specialiști, de ce să apelăm la străini. Om avea, dar nu-i cunoaștem și zac în tăcere, supuși majorității..
  __________
  Zilele trecute mă plimbam cu copilul prin centru și, la un moment dat, puștiul îmi spune:
  -- Am trecut pe lângă d-na de engleză, o mai știi?.
  -- Și de ce n-ai salutat-o? Nu rețin figurile și am un grav deficit de atenție, parcă nu știi.
  -- De ce s-o salut?! Ai uitat cum ne făcea boi și tâmpiți în clasa a 2-a? Eu n-am uitat.
  Ei bine, am tăcut. De rușine. Nu mi-am amintit deloc, ori am ignorat, habar n-am. Dar copiii nu uită când le faci rău. Și nici binele nu-l uită, m-am bucurat când mi-a spus că ar vrea să se ducă la școală să ofere un buchet de flori învățătoarei.

  E o brambureală totală peste tot, în toate sectoarele, nu doar în învățământ. Și fiecare sector ar trebui să-și gestioneze propriul flux de activitate, pentru că nu e sănătos să vină niște habarniști din exterior care să-ți demoleze orice fel construcție, chiar și pe cele bune, ca în bombardamentele cu victime colaterale.

  Oricum, până nu recunoaștem că avem probleme grave cu plecare de la mentalitate, nu ne vom vindeca.
  Iaca, ce mult scrisei. Decât puțin și prost, mai bine mult și degeaba, nu că n-ar fi și prost, ha!


 8. 8
  1Q:

  Sărna și LMA! Crăciun fericit, Moșul să vă deie sănătate, spor în munca de rutină și mulți, mulți pupici


 9. 9
  1Q:

  Aștept nota și mă retrag în w-endu` meu plăcut, ce știe dom Raj că dna Manu dă meditații cu dna uc iar dna Lucre împinge dovleceii la deal să se facă mari cănd se rostogolesc la vale, pe principiul bulgărelui de zăpadă. Dna Seva ține cu mine, nu ca Nora


 10. 10
  1Q:

  Nora mă urăște 🙁


 11. 11
  1Q:

  Și io mai tare, na, ca să știe


 12. 12
  1Q:

  Dom Raj iubește mâța și pe Pulică, iar pentru vecini n-are sentimente umane. Cică niciunu` nu-i om, ba îngeri, ba zâni, ba vulturi


 13. 13
  Nora:

  Tocmai. Profesoara nu e deloc ocolită, școala nu va fi izolată. Lumea a ales-o pe profesoară ca fiind ok, iar părinții care s-au plâns ca anomalie.
  În rest, combați lucruri pe care eu nu le-am spus și cărora n-am de ce să le răspund.


 14. 14
  Nora:

  Punctaj dat de copii? Sper că glumești.
  Există în SUA un soi de aplicație, Rate My Professor. Sau așa ceva. E pentru studenți, atenție. Profesorii cei mai sexi au cele mai mari punctaje. Sau se dau evaluări pe criteriul ”mă face să adorm”. Plm, asta poate însemna multe, nu neapărat că ăla e profesor prost. Sau ăla e rău că i-a dat lui notă mică. Iar una care-i lasă să se joace în oră e bună.


 15. 15
  1Q:

  Ba e simplu ca bună ziua dat de copil profesorului pe stradă. Punctajul se poate da la final de an. Cu ce l-ar deranja pe profesor acea bulină roșie că a dat notă mică sau nu l-a lăsat să se joace? Va avea 2 buline roșii din 100. Grav e când are doar 2 verzi, și ălea date din greșeală


 16. 16
  1Q:

  Este. Eu aș ocoli-o, sau nu contez?


 17. 17
  Nora:

  Se presupune că profesorul nu l-a lăsat să se joace nu doar pe unul, ci pe toți. Și va avea 98 de buline roșii.
  În fine, discuția asta nu merge niciunde. Mi-e clar că pornești de la premisa că profesorul e dușman, pasibil oricând de încălcări ale deontologiei și că trebuie ținut sub supraveghere. Cam ca un eliberat condiționat. În retorica ta, părintele care se-ndreaptă cu plăsuțe spre școală ar trebui să facă ani grei de pușcărie.


 18. 18
  Nora:

  Ce să ocolești? Nu pricep.


 19. 19
  1Q:

  Dpmdv, fără cursuri și examen serios de psihopedagogie, n-ai ce căuta în sistemul de învățământ, indiferent de cunoștințele tale impresionante de profil.
  Poți avea cunoștințe de indiferent ce, dacă nu vrei/nu știi să le oferi învățăceilor din știința ta, e degeaba.


 20. 20
  1Q:

  Școala aia cu profa dementă. Ce să ocolesc


 21. 21
  1Q:

  Eu vorbesc de un punctaj la sfârșit de an, nu la fiecare oră. Copiii nu au chef de joacă tot anul, și dacă au, profită, fă din joaca lor școală


 22. 22
  1Q:

  Fă-i să vină la ore cu zâmbetul pe buze. Tu cunoști vreun copil care se duce cu drag la școala de acum? Eu nu


 23. 23
  Nora:

  Dar câți profesori care să se ducă cu drag la ore știi? Eu știam câțiva. Din ăia vechi. Din ăștia noi, nu prea.
  De ce nu pricepi că e un cerc vicios?
  Și că nu se poate una fără alta.

  Dacă m-aș duce acum în învățământ, da, aș intra cu zâmbetul pe buze numai dacă m-aș droga înainte.


 24. 24
  Nora:

  Bre, unul care e neglijent la o oră și n-are chef de muncă, chestie exploatată de copii, va fi așa tot anul. Recte, tot anul ”va fi bun”.


 25. 25
  1Q:

  Te știu contra dresajului, și mi-e tare greu să mai adaug ceva. Parcă ai vrea să nu se schimbe nimic, că e ok așa.
  Tu n-ai ocoli școala aia unde oamenii vin la serviciul ales greșit?


 26. 26
  Nora:

  Dacă aia ai priceput tu, hai, pa.


 27. 27
  1Q:

  Nu cred că va fi așa tot anul. Copiii spun totul acasă, iar părinții vor reacționa


 28. 28

 29. 29
  Manuella:

  Nici tu nu te duceai cu tot dragul la şcoală.
  Că stăteam naibii smirnă şi învăţam cu frică la unele materii. Profesori tirani. (Am traume cu ora de fizică şi acum.)


 30. 30
  Manuella:

  1Q, am impresia că nu ai înţeles foarte bine ce vrea Nora.


 31. 31
  Nora:

  Nu se pricepe că 90 la sută dintre ei au ales serviciul greșit doar pentru că altul n-au/nu pot găsi. Și chiar nu mai ai unde să-l duci pe copil. Nu ai alternativă. Profesorii la care visăm s-au dus în alte domenii.

  Soră-mea nu trăiește din salariul de 900 de lei. Trebuie să fii naiv să crezi că ar fi posibil. Ea are alte surse de venit. Dacă salariul ar fi singura sursă, cu toată bunăvoința și dragostea pentru copii, ar fugi mâncând pământul. Nu de alta, dar ar muri propriul ei copil de foame. Că 300 costă numai masa lui de prânz. Și încă vreo 300 rata la mașină. Ce povești horror aude la colegii ei de cancelarie! Profesori care încă stau cu părinții la 40 de ani, pentru că nu-și permit chirie. Ușor de imaginat zâmbetul și starea lor generală cu care vin la școală. De o materie ca istoria sau geografia, la care nu face nici dracu meditații.

  Știe cineva cât costă un curs de perfecționare la care nu înveți nimic, dar care ți-este impus de inspectorat?
  Sunt cei mai acriți oameni pe care vi-i puteți imagina. Și da, și ei văd dușmani în copii sau se simt ca niște milogi în fața părinților. Oricum ar fi, numai respect nu e acolo.

  Taică-meu, după 37 de ani de predat, cred că are maximum 3000 de lei. Iar asta cu vechime, grade, salarii de merit și toate sporurile posibile. În Craiova, cu apartament cumpărat pe sume modice acum 30 de ani, banii ăștia, să zicem, îți permit să mănânci, să plătești întreținerea și să te duci la mare la Eforie.

  Cine să vină implicat, performant, la curent cu ultimele metodologii și plătit cu 900 de lei? Am mai zis: ăia care reușesc asta sunt sfinți. Iar eu n-am pretenții de la oameni să fie sfinți.

  Am tot încercat să-mi imaginez cum trăiește în București un cuplu format din doi profesori tineri. Mi-e imposibil. Realmente, imposibil.
  Sau doi medici tineri. Aceeași poveste.


 32. 32
  Manuella:

  Nora, cu nimic diferită Constanţa.


 33. 33
  uc:

  io ajungeam cam tarzior dimi la sc, din 5 zile/sapt in 2-3 zile dupa 8. mai ma intalneam cu unii colegi la stop, la 50 de m de scoala, si acum, in ftie de ce ora era, intram sau nu. cand nu intram ca altfelu ieseam incolonati :)), mergeam in cafenele/pe coclauri. se intampla sa si intru -- era la orele de franceza -- si daca tot intram ma punea sa explic in fr :)), o iubeam pe profesoara aia, de la o vreme o apuca rasul cand intarziam, am stat in ult banca, apoi in prima, am dormit in prima banca uneori ca aveam parul lung, am sarit pe geam in orele de logica cu mai multe fete, am copiat la latina, la chimie eram paralela, io nu invatam cu frica -- n-aveam de-astea, invatam sau nu invatam…depinde

  io propun ca sc sa inceapa la ora 9 😀 :)))


 34. 34
  Nora:

  Uc, la mine începea la prânz în IX-X. Și-n V-VIII la fel. 🙂


 35. 35
  uc:

  😀
  creca din lipsa de spatiu?


 36. 36
  Nora:

  Da, învățam două clase în aceeași sală, unii dimineața și alții după-amiaza. În liceu, aveam clase până la I.


 37. 37
  Nora:

  Nu puteam sări pe geam, că eram la etajul 3. 😀


 38. 38
  uc:

  e frumoasa scoala aia, aia e scoala, sigur?

  io saream numa de la parter :)))


 39. 39
  uc:

  1Q, Lmaaaa 🙂 azi si maine si-n fiecare zi


 40. 40
  Nora:

  Ăsta e liceul meu, da. 🙂 Și mai are o aripă, care nu se vede aici. Într-o zonă, la ușile din stânga, în amfiteatru, funcționa Teatrul Liric.


 41. 41

 42. 42
  Lucretia:

  Q1, dovleceii ii vând :)) la iarna vei vrea dovleac copt 🙂 strâng bănuți sa-mi pun dovleci mai mari :)) Eu , propun sa închidem școlile !


 43. 43
  Lucretia:

  Buna seara , unde ați fugit ?


 44. 44
  Raj:

  Am luat hotararea in unanimitatea mea sa nu mai raspunz la nici 1 fel de pro vocare. Am intrat aicesa ca sa vaza dra Nora pe care o salut cu ne tarmuit respect ca am luat act de nuvela dansei si profit si de aceasta stranie ocazie sa le salut pe drele Lucre, Uc, Seva, 1Q, Lucre, Ana, Pe tronela, pe dna Ana, pe dra Lucre. Pe dnu 1Q, nu si nici pe dra Nora caci la 1 mom ent dat acu viun an a zis asa si pe din colo despre persoana mea, care-s o persoana care nu merg cu personalu, ci cu rapidu ca sa se ofti unii care merge perpedes caci au futut masina la pacanele. Scuze, am uitat so salut pe dra Uc. Saumana si la mai mare si va urez 1 we cu sa, cu bucu,cu mese si scaune imbelsugate, cu CF de porci, cu mini mari, zacusti, gogonele. Traiasca Ziua Recoltei, traiasca lupta pentru pace !!!


 45. 45
  Raj:

  Pe dna Manu, no salut. Sa se stie. Caci atuncea cand iam zis sarumana si ochii albastri, nu mia raspuns cu formula „Sa traesti Raj frumos !””


 46. 46
  Raj:

  Mam razgandit, caci numa boul nu se raz gandeste. In concluzie, SARUMANA DNA MANU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.punt


 47. 47
  Raj:

  Cum se cheama liceul ala, dra Nora, sarumana si shortzu !


 48. 48
  Raj:

  Am deosebita placere, cinste si onoare, dnule 1Q ! Onoare muncii, onoare puliii !


 49. 49
  Seva Tudose:

  Hello,

  am de spus și eu câte ceva despre acest subiect/articol 😀
  Aici în USA sistemul de învățământ este cam așa,diferă de la township la alt township(comunele adiacente orașului) fiecare are inspectoratul școlar propriu,cu reguli de sine stătătoare.

  Profesorii și substitutul profesor/oară sunt salarizați la fel ptr.postul ce-l deține.O sumă este alocată în funcție de vechime.Și când costul traiului se ridică,salarizarea se schimbă,dându-le anual o sumă.

  Clasele primare,salariul lor,clasele medii salariul lor,clasele la liceu salariile lor.Profesorii au sindicat !

  Aici taxa de învățământ este ABSOLUT OBLIGATORIE PTR: ORICE CETĂȚEAN AMERICAN ! Indiferent că ai copii sau nu,ori tânăr ori pensionar. Dacă nu plătești intri pe mâna federalilor cu obligarea plaților din urmă cu interes și penalitate,dacă refuzi….pușcăria te mănâncă !

  Deci orice profesor își primește salariul de la Primăria/Inspectoratul de Învățământ local.

  In oraș cum ar fi să zicem București,copii se duc la școlile desemnate de Inspectoratul de Învățământ al orașului. Indiferent că locuiești într-un cartier mai rău famat ori cartier select ori f.select,copilul din sudul orașului se duce la nordul orașului,est la vest,vest la sud,spre școli.Să nu fie rasism ori selectivitate.

  85% sunt transportați de autobuze-școală.Cei cu regim special,handicapat și diferite cazuri de handicap psihologic sunt transportați în van-uri(dubițe de până la 12 pasageri.

  Micul dejun și prânzul se plătește în funcție de veniturile părinților,dacă sunt săraci este gratuit.

  Părinții pot alege o școală privată dacă își permit financiar.
  Ori refuză transportul cu autobuz,copilul fiind dud/adus de părinți.

  Religia nu intră în școală decât dacă acea școală este parohială(ortodoxă,catolică,arabă,chineză,turcă…sub tutela unei comunități,etnie…)

  Părinții au și alegerea școlilor pe Net,copii primesc computere,cărți și copii învață la domiciliu. Dau teste,examene,extemporale prin video-audio pe site-ul școlii. Profesorii pun întrebări instantaneu și copilul răspunde. Copilul nu are cum să știe ce îi/o întreabă profesoara/ul !


 50. 50
  Seva Tudose:

  Și bineînțeles în funcție de rezultatul la examenul de stat/ bachelor și Master,profesorul/oara poate aplica la o școală privată și DACĂ este acceptat/ă de respectivul Inspectorat/Școală,poate avea un salariu cu mult mai ridicat,față de ceilalți profesori din alte inspectorate !

  Exact cum facultățile sunt gradate la reputație,una este să studiezi la CCAC(facultate/colegiul Comunitar)și alta este să studiezi la Yale,Stanford,Carnegie Mellon…

  voi reveni…by the way cu școlile,este 1:21 și trebuie să plec la școală/serviciu 😀


 51. 51
  Raj:

  1,21 ziua sau noaptea, dna Seva, sarumana si caltaboshu ?


 52. 52
  Raj:

  Scolile alea au si veceuri in curte la USA, dna Seva ? Io in clasa 1 am cazut in cacat caci scoala gen. 19 avea si veceu in curte.


 53. 53
  Raj:

  Oapelu dv. e rosu tip burgundu sau rosu tip 1Q cand avea logan si se rosea la chip de rusine ca era posesor de logan, dna Manu, sarumana si putina cu branza ?


 54. 54
  Raj:

  Dra Nora e co amica la o pitza si infuleca de zor, dupa care bea 1 tap de bere si ink 3 beri acasa pe ascuns. Dra Lucre se uita printe uluci la bostani….


 55. 55
  Raj:

  Sra Uc se plimba cu iubi al dumneaei, dnu 1Q se plimba cu pula, iar io cu masina…


 56. 56
  Lucretia:

  Buna seara , Raj ! Am ” spart ” tarlaua de lubenița , acum vând dovleci :))tu esti sănătos , voinic ? Te Invit sa vii cu amanta la un dovleac copt :))


 57. 57
  Nora:

  Carol I, fost Nicolae Bălcescu.


 58. 58
  Nora:

  Seva, e o idee foarte bună aia cu trimisul copiilor aleatoriu, nu la școala din proximitate. Aici e sistemul „săracii cu săracii, bogații cu bogații” de mici.


 59. 59
  Manuella:

  Roşu magma, scrie în certificat.
  Roşu intens, bună seara, Raj! 🙂


 60. 60
  Raj:

  Carol 1 nu avea cum sa fi fost Nicolae Balcescu, dra Nora, nici chiar intro viata anterioara, dar in fine, nu vreau sa ma cert cu dv. pe asfel de teme, dv. stiti mai bine, caci dv. sustineti ca ati trecut pacolosa, nu eu. Io vreau doar sa las o cale de dialog cu dv. si daia nu pot pt. ca sa va contra zic…………….. Daca numi mai raspundeti in viitoru mediu, apropiat sau indepartat la sarumana, chiar ca voi deveni rosu intens, sarumana, canciocu si gurita, dna Manu


 61. 61
  Nora:

  😆 lol: Liceul, bre, şi-a schimbat denumirea. Eu am dat admitere şi am intrat la Bălcescu, dar am terminat Carol.


 62. 62
  uc:

  Si io am fost la fostul, prez si viit lic teoretic Nicolae Balcescu, nu inteleg de ce N.Balcescu sa fie Carol l…….. :))) si cu numele de strazi le tot schimba, ba le mai si muta chiar, la cluj. La buc nu m am prins inca ca nu cun inca strazile


 63. 63
  uc:

  Si am mai fost si la idm bucuresri club, c o prietena cu taxi, am zis ca vrem la biliard si popice…taxistul: aah, mai e un idm la capatul buc. Noi, Aa? Da? Vrem la club :)))) ps: numa ma uit la biliard


 64. 64

 65. 65
  Nora:

  N-am mai fost în IDM de ani de zile. 😀 mai mergeam şi noi la bowling.


 66. 66
  Nora:

  Uc, ţi-ai luat bilet la Hindi Zahra?


 67. 67
  uc:

  Lalala bowling, da :)) am jucat o sg data si mi am rupt o unghie, mai m as juca incepuse sa mi placa :d

  Nu mi am luat bilet ca am uitat si mai exact nu stiu cand e, ti ai luat? Plec pe 9 oct teoretic si ma intorc sigur pe 18 oct seara 🙂 iupiii


 68. 68
  Nora:

  Am, da. Dacă pleci pe 9 şi vii pe 18 n-aveai cum veni, oricum. Că e pe 15.


 69. 69
  Raj:

  Teoretic e ora 22 la USA, dar nu si practic, penca teoretic dna Seva ar trebui sa se culce, dar la ora 22 se scoala, deoarece sa culcat pe la 13 dupamiaza si se va trezi la 22. Deci ora 22 device ora de dimineata, iar ora 13 cand sa culcat, a devenit ora 22 care va veni. Acuma ii ora 15 23, deci doarme de 2 ore si 1/2. Alta in curu popii: Dra Nora a fost admisa la lic. Balcescu si a terminat la lic. Carol, penca a fost exmatriculata dela Balcescu si sa dus la Carol, din cauza ca a fost prinsa fumand la tabla.


 70. 70
  Raj:

  Alta si mai si: Dra Lucre nu incarca lubenitele in camion, tir, tren, ci ii da dea dura pe autostrada pan la piata din Buc., 1 mod ingenios deaface iconomie. Az am agatat o codana in vederea babardirii. De fapt nam agatato io, ca era deja agatata intrun gard., 1 mod ingenios zic io de afacefelu….


 71. 71
  Nora:

  😆 😆 Nu fumam la tablă, fumam la toaletă, conducerea nu prea ne oferea condiţii nouă, fumătorilor, ce să zic. Ba un director mai făcea şi vizite inopinate şi neanunţate, de ne buluceam câte 5,6 într-o cabină. Dar directorul nu era prost, se uita pe sub uşă şi zicea câte picioare vede. Se vedea că e de matematică, le avea cu cifrele. Odată am stat un sfert de oră, până l-a-nduplecat femeia de serviciu să plece, să ne lase.


 72. 72
  Nora:

  Ce bine de tine, să tot găseşti cucoane agăţate în garduri, abia aşteptându-te ca şi când.


 73. 73
  Raj:

  Ce tip per spicace era profu de mate ! Io nu mas fi gandit in vecii veceurilor sa numeri cracii fumatoarelor si sa imparti la 2, asfel obtinand numaru de fumatoare. Numa 1 prof de mate sar fi gandit…


 74. 74
  Raj:

  Erata corectoare: in vecii vecilor, nu in vecii veceurilor. Veceurile nu pot fi pe veci, caci is trecatoare, is folosite numa pan ce se umple de cacat. Cand se umplu de cacat, se pune 1 acoperamant din beton deasupra, 1 capac deci, ca sa nu alunece lumea ilauntru, caci alminterea toti ar castiga la 6/49 si ar secatui de bani Loteria Romana…


 75. 75
  Raj:

  Complectare la erata corectoare: Io pin 1978 am avut o gagica care lucra la loterie si acolosa se vindea si lozuri in plic. Gagica nu se putea abtine si desfacea intruna lozuri si borcane de iaurt, caci in anii comunismului era o vorba:”” Mananci numa iaurt ca sati cumperi Dacie 1300″”. Acuma lumea mananca sticsuri ca sasi cumpere logane… Gagica cu lozurile era varianta cu pacanelele de azi, tot asa cum loganu e varianta Daciei 1300. Io am mercedes cas smeker spre ciumec…


 76. 76
  Manuella:

  Nora, 😆 😆

  Şi eu mă înghesuiam în cabină cu nebunele,ne chinuiam maxim să nu râdem, nu exista!
  Scăpam ca prin farmec de gura dirigintei. Eram considerată tocilară.


 77. 77
  Manuella:

  Raj, musai prof de mate trebuia să fii!
  Cum potriveşti tu fusul orar, mai rar!


 78. 78
  Raj:

  Io daia miam luat mercedes si nu opel, ca sa nu stau inghesuit, sarumana si cricu, dna Manu !


 79. 79
  Manuella:

  Am încercat şi eu să fumez, într-a XI-a. Ca să pot intra complet în gaşca de nebune, era condiţia absolut necesară.
  Evident mă prosteam, întotdeauna îmi ardeam genele când încercam să aprind ţigara, groaznic!
  „Fumam” KIM mentolate, erau lungi şi subţiri.


 80. 80
  Raj:

  Cu fusu e simplu ca sarumana, dna Manu. Mi-a explicat dna Seva cum sta treaba. Acuma la noi ii 16,17 iar la USA e 22 seara. Acuma dna Seva doarme la perete iar dom Sandu la margine si pisica intre dansii ca sa nu se des veleask. Io dorm singurel caci sforai cu capu in galeata penca am 1 vecin pe care vreau sal stresez si fac sforait cu rezonanta. ……. Dra Nora, de ce nu vrea dna Ana sa vorbeascu cu mine pe blog ? Puteti so sunati si sai ziceti sarumana din partea mea si a dnului 1Q ? Ca noi 2 suntem rusinosi ambii. Io rusonos nevoe mare, dnu 1Q rusinos nevoie mica…


 81. 81
  Raj:

  Io fumez mentolate numa cand ma pup cu limbangura can filme…


 82. 82
  Manuella:

  Bună, Raj!
  Maşina mea este extrem de spaţioasă, te rog frumos.

  A! v-am mai povestit de vecinii cu Fordul.
  Azi îl spălau iar. Amândoi tăcuţi, absorbiţi complet de operaţiune, cu găletuşă, detergent şi lavete, cu mişcări potolite, nu cumva să-l rănească, pe porţiuni bine delimitate, niciunul nu calcă parcela celuilalt, pff!

  Sigur oamenii ăştia nu mai fac sex.


 83. 83
  Manuella:

  Ieri a fost Ziua Mondială a zâmbetului.
  Aţi zâmbit? Dacă aţi uitat, azi, cu toată inima! 🙂


 84. 84
  Nora:

  😆 😆 Manuella, o fi hobby-ul lor secret, perversiunea maximă. Ia să te uiţi noaptea, poate fac sex în Ford. 😆


 85. 85
  Nora:

  Ziua Mondială a Pârţului când e? Nu mai pot cu atâtea zile.


 86. 86
  Manuella:

  😆 😆 s-ar putea! Ar trebui să le vezi feţele, sunt imobile, nu-şi vorbesc deloc, par în transă!
  Data viitoare îi salut şi le apreciez munca.


 87. 87
  Manuella:

  Nu voi anunţa Ziua Pârţului.
  Cred că altcineva este îndreptăţit să spună câteva cuvinte solemne atunci.


 88. 88
  Raj:

  In niciun caz eu, totusi cand e Ziua Mondiala a Partului ? Va urez de pe acum parturi in extaz. Fie ca parturile sa va urmareasca in mijloacele de transport in comun, in timpul sedintelor, in aglomeratie, in timpul sexului !


 89. 89
  Raj:

  Eram in anul de gratie 1989, septembrie 14, an de referinta pt. poporu roman, care a constat in faptu ca mam facut de ras in penultimu hal, penca in ultimu hal mam facut de ras cu alta ocazie, pe care o voi nara cu alta ocazie. Urcam cu finu in dealu Sofiei, in Cernavoda prin dreptu unui chiosc de paine unde vio 40 de femei asteptau masina cu paine. Inca dela inceputu dealului, finu imi spunea ca matzele lui contin o sumedenie de basini si ca daca nu le va da drumu in eter, acestea cu siguranta ca se vor fisura, chiar vor crapa, dar navea cum sa le traga caci era lume multa. Diodata, 1 tractor urca anevoie panta si producand 1 zgomot asurzitor, finu mia zis ca acu e timpu sa se baseasca, caci lumea care sta la coada la paine nu va auzi. Lea tras si toata lumea a intors capu spre mine, caci io eram ponosit, in salopeta cu figura de rigoare care intotdeauna ma dezavantajat, in timp ce finu era la IV ace, cu cravata, costum. Finu se uita si el la mine cu repros si sila. Stimati blogari, cum a fost posibil ca besinile finului sa acopere zgomotul tractorului, cel fel de fin am ? Dupa ce-mi veti plange de mila pana la 31 Dec. a.c., cand va voi ura 1 Revelion satisfacator si 1 an nou cu multe satisfactii pe plan sentimental si pecuniar, va rog sa-mi raspundeti. Am fost nevoit ca datuncea sa-mi schimb ruta de rusine, o luam acasa prin port, prin josul orasului, printe maracini, scaeti, pe langa cei 2 cai si 3 porci in putrefactie, caci lumea peacolosa arunca hoiturile…


 90. 90
  Raj:

  Fie ca Ziua Modiala a Partzului sa va gaseasca singuri in casa, in mijlocu pajistilor tot singuri, in piscina si sa va partzaiti pan ceotz veti trasforma in geacuzi !


 91. 91
  uc:

  Neataa 🙂
  Nora, nu ajung la concert atumcea :d
  Io n am fumat in veceu niciodata numaa afara, dupa castani si de la o vreme rezemati de gard, puteam fi vazuti cu ochiu
  liber. Dupa aia au taiat si castanii aia, un pom nu mai era (
  Manu, am uitat de ziua zambetului, daar…… :)))


 92. 92
  uc:

  Io ma gandeam ca dc ai mei nu comentau ca fumez k fumam cu ei, de ce sa mai ma ascund dupa castani sau oriunde?! Nu mai m am ascuns :d ca nu fumam pe banii profilor :))))


 93. 93

 94. 94
  Raj:

  Mai aveti dan astea de genu ziua mondiala a partzului, dra Nora? Ca vaz ca dv. imi ridikati mingiutza la fileu si io desvolt subectu. Is inepuizabil, dv. doar sami dati cate o tema. Ar trebui sa se infiinteze Ziua Mondiala a Rahatilor de Caine de pe Susele, Parcuri, Alei, Autostrazi, Drumuri Nationale, etc


 95. 95
  Raj:

  Drele Uc si Nora erau doo elmente negative in liceu, caci fumau. Dnu 1Q voia sa babardeasca diriga…


 96. 96
  Raj:

  Drele Uc si Nora erau doo elmente negative in liceu, caci fumau. Dnu 1Q voia sa babardeasca diriga…


 97. 97
  Nora:

  Raj, am fost la filmul „Marţianul”. Şi acolo, unul rămas pe Marte, cultiva cartofi pentru că rămânea fără provizii. Ei bine, să vezi chestie, astronauţii când făceau caca, fiecare caca era ambalat într-o punguţă. Punguleţele i-au fost foarte utile când a avut nevoie de îngrăşământ. Fiecare cartof cu căcatul lui.


 98. 98
  Raj:

  Fiecare cartof cu catul lui ? Inthocmai ca loganu…


 99. 99
  Raj:

  Sarmanii cacati, sa stea stingheri , separati in punga… Pot pt. ca sa va sun mane sa va zic sarumaa ? La ce ora ?


 100. 100
  Lucretia:

  Buna dimineața . Azi ce zi mai sărbătorim ? Sărbătorim ziua Loganului ? Q1 , pe unde umbli domnule ? Raj , tu ce vrei sa-ti aducă Moș Crăciun ? :))


 101. 101
  uc:

  buna diminetzica 🙂

  io sarb o frumoasa zi deluni :d


 102. 102

 103. 103
  Raj:

  Bunadudamianezetzica, dra Uc + dra Lucre. Lunea nici iarba , nici fatul inpizda lu manesa nu creste,cea taicutu cand bea dumineca pan la ora 00,00. Ziua loganului a fost sarbatorita in aceeasi zi cu Ziua Mondiala a Partzului, dra Lucre. Categoric ca fara nici 1 fel de apropont la log. dnului 1Q. Dra Nora, mi-a ramas intiparita in creeri faza aia cu fiece cacat cu cartofu lui.


 104. 104
  uc:

  io n-am vazut Martianul, m-am uitat la Everest, fff frumos dupa-un caz real https://en.wikipedia.org/wiki/1996_Mount_Everest_disaster

  is curioasa daca au mai mers si-n alte expeditii dupa 1996 🙂


 105. 105
  uc:

  simpatic tatal tau, Ik 🙂 :)))


 106. 106
  Manuella:

  Astăzi serbăm Ziua Mondială a Educaţiei.
  Drept care, vom fi cuminţi nevoie-mare, vorbim în şoaptă şi avem batistuţele la noi.


 107. 107
  Lucretia:

  Am unghiile mari , batistuță nu am :))


 108. 108
  uc:

  Pss am servetele si unghiutele minu la mine cu oja semiperm ce buna inventie :))) m ati auzit?!


 109. 109
  Lucretia:

  Uc , te-am auzit .:)))


 110. 110
  Raj:

  Si io am batista mereu la mine, drele Manu + Uc minus Lucretia. Invatatoarea mia reprosat faptu ca nui frumos sa indind batista ca paraie de atata muci uscat si in + scoate si praf. Mam invatat minte si nu miam mai sters mucii nevar cu batista, ci ii trageam sa intre inapoi in nas si parca ii trageam din calcaie nu alta. Cu multa ravna. Azi e Ziua Mond. a Educatiei si io is educat, numi bag pla din temirice, numi bat nevasta in cap , ci doar asa pela coaste. Chiar azi iam zis unuia in trafic cal fut in bot ca mia taiat fatza, dar sa stiti ca nu lam pocnit. Nu se face asaceva chiar de Z.M.E. Traiasca ZME in frunte cu dnu 1Q care-i edu.


 111. 111
  Raj:

  Si io am batista mereu la mine, drele Manu + Uc minus Lucretia. Invatatoarea mia reprosat faptu ca nui frumos sa indind batista ca paraie de atata muci uscat si in + scoate si praf. Mam invatat minte si nu miam mai sters mucii nevar cu batista, ci ii trageam sa intre inapoi in nas si parca ii trageam din calcaie nu alta. Cu multa ravna. Azi e Ziua Mond. a Educatiei si io is educat, numi bag pla din temirice, numi bat nevasta in cap , ci doar asa pela coaste. Chiar azi iam zis unuia in trafic cal fut in bot ca mia taiat fatza, dar sa stiti ca nu lam pocnit. Nu se face asaceva chiar de Z.M.E. Traiasca ZME in frunte cu dnu 1Q care-i edu.


 112. 112
  uc:

  Buna dimineata?


 113. 113
  Manuella:

  Bună dimineaţa! Cu ploaie, tunete şi fulgere la Constanţa!

  Azi nu serbăm nimic, dar aflăm că în 1889, în zona Montmartre, în arondismentul 18, s-a deschis Moulin Rouge.


 114. 114
  Nora:

  🙂
  Aici e soare și frumos.


 115. 115
  uc:

  trimitem neste soare la cta 🙂


 116. 116
  Lucretia:

  Soare , cald , frumos :))azi s-a dus dracu Zen-ul meu … am frigiderul plin 3 luni :))) ca am scumpit benzina :))


 117. 117
  Nora:

  Ha? cine a scumpit benzina?


 118. 118
  Raj:

  Cum cine ? Dra Lucretia a scumpit benzina. Unii fac ce vor ei in tara asta…


 119. 119
  Raj:

  Ce ma bucur ca ploua la Cta ! Asa le trebue…


 120. 120
  Raj:

  Dnu 1Q creca-i plecat. Dar cine mai e normal ?


 121. 121
  Manuella:

  De ce te bucuri, Raj?
  Mai îţi povestesc eu de Moulin Rouge, nu!


 122. 122
  uc:

  Ce le trebe? :))
  Bunadiminutica
  Amr mi joi si vineri seara ajung la cluj 🙂


 123. 123
  uc:

  Pam pam urmeaza bagajelele 🙂 🙂 ce mi mai place sa ma plimb 🙂


 124. 124
  Lucretia:

  Distracție plăcuta , Uc ! Nora , lucrez la Rompetrol , cand vin sa alimenteze combustibil si nu le convine prețul noi suntem înjurați :))) Raj , azi ce mai sărbătorim ? Q1, unde a fugit ?


 125. 125
  Nora:

  Uc, unde pleci, bre? 😀

  Lucrețiaaa, normal, tu ești de vină! 😛


 126. 126
  Nora:

  1Q s-a supi pe mine.


 127. 127
  uc:

  multu Lucretia 🙂
  plec la cluj, oradea si cheile bicazului sa vaz ce e pe acolo ca n-am mai fost, da vin inapoi :)) poate iesim pe undeva dupa aceea ?

  az ce sarb? 🙂 1QQQQ, unde esti? hai napoi


 128. 128
  Lucretia:

  Pffff … Lasa ca revine el in forța :))) auzi la el , sa se supere .


 129. 129
  Manuella:

  Bună dimineaţa!

  1Q s-a supi pe Nora deodată. Să ne spună motivele cu a), b), c). Concret.

  Azi e Ziua mondială a muncii decente.
  Raj, spune tu câteva cuvinte. Observă că îţi ofer cuvântul şi în alt cadru!


 130. 130
  Lucretia:

  Baiatul meu , este răcit si chiar daca are 20 ani , eu tot puștiulică mic il vad . Si cand tu iti ei o pauza binemeritatata auzi pe cineva strigând „Mami , șervețele ! Mami , te rog un ceai ! Mami , mamiiiii „” deci ii pun calus la gura :)))


 131. 131
  Nora:

  Mi se pare normal. 😀


 132. 132

 133. 133
  Seva Tudose:

  Nora#31

  Ar trebui să se schimbe, schimbarea ar trebui pornită viabilă de la guvernul României ! Fiecare cetățean să plătească o taxă ptr. școală/învățământ ca in USA ! Eu dau anual obligatoriu 1.400 de dolari ptr scolile din Moon township unde se duc toți copii din acest (să zicem sectorul 6 al București-ului !

  Ar trebui ca absolut toți profesorii să boicoteze,să facă grevă la nivel de țară !

  Aici plătești așa:

  1- taxă federală

  2- taxă de stat(sunt 50 de state in USA,eu plătesc ptr. Pennsylvania

  3-taxă de regiune

  4- taxă de cartier/township

  5 taxă ptr. Inspectoratul de învățământ local(Moon)

  6- obligatoriu taxă auto

  Uite aici cât câștigă un profesor ori învățător/oare ! La voi 900 de roni 🙄

  http://money.usnews.com/careers/best-jobs/elementary-school-teacher/salary


 134. 134
  Seva Tudose:

  Acestă taxă de școală vine acasă când trebuie să declari veniturile și este venită pe numele propietății/casei…aici dacă nu plătești taxele ți se poate lua cu forța banii din bancă,să zicem nu plătești taxa federală ori faci pușcărie.

  Nu plătești taxa de școală poate șeriful să te deposedeze de propietate/anumite bunuri !


 135. 135
  Seva Tudose:

  Raj,

  bagă la bilă ptr. totdeauna,la mine-i 13:12 adică (1:12 după amiază…la tine-i 20:12 seara ! Deci cu 7 0re în urmă ! 😀


 136. 136
  Seva Tudose:

  Altceva aici ? Dacă numai plătești rata la o casă cumpărată,banca cea care te-a finanțat o reposedează ! Banca nu o revinde la prețul care merită casa.

  O vinde doar cu cât banca mai avea fostul propietar să mai plătească ! Exemplu:

  Fostul propietar al casei mele,a cumpărat-o cu 75.000 dolari,Bana mi-a vândut-o mie cu 31.000 ! Atâta banca a avut pretenție,sâși recupereze banii ! Deci fostul propietar a pierdut casa și cei 44.000 de dolari !

  Când a părăsit casa,fostul propietar a distrus tot,de ciudă,nu wc,nu chiuvetă nici la baie ori bucătărie,a mânjit pereții cu sânge ori caca,a bătur sute de cuișoare-n pereți 🙄

  4-5 luni ne-a luat să o facem locuibilă ! Când a trecut odată cu mașina,măi frate a trântit o frână la mașină când m-a văzut grădinărind în fața casei. A ieșit din mașină,mi-a aruncat o privire cu ură,se prefăcea că se uită pe stradă-n jos….eu am bănuit imediat cine era 😀


 137. 137
  Seva Tudose:

  Raj

  Deci este 13:28 după amiază,trebuie să plec la școală !


 138. 138
  Raj:

  Simplu ca sarumana. Acu-i 22,20, deci la USA ii O5,20. Doar 1 greu de kp nar pricepe. Maine la Cta va fi frig. Ha !


 139. 139
  Raj:

  Dnu 1Q e la un A iar Dra Nora la 1 care are 3 pisici care vor sai rontzae bretonu…


 140. 140
  Raj:

  Dnu 1Q e la un A iar Dra Nora la 1 care are 3 pisici care vor sai rontzae bretonu…


 141. 141
  Raj:

  Dra Lucre a scumpi benzina, ma doare in alup caci a mea ii cu motorina. Ha !


 142. 142
  Lucretia:

  Raj , scumpesc si motorina :)))) Q1, este răcit :(( Raj , amanta ce mai face ?:)))


 143. 143
  Seva Tudose:

  Raj#138

  gaaata,tu faci mișto de mine,cu fusul orar al SUA !

  Este exact cum vrei tu,ce mă interesează pe mine 🙄

  tu ai văzut că eu iau în serios și tu le iei peste pulă !

  ești deștept dar faci pe ironicul,amîrâtul,milostivul…

  te rog ,dacă nu te upgratezi cu fusul orar,te rog nu mai comenta pe subiectul ăsta ! cred că aici eu sunt cea luată peste picior… ! Ptr. că mă știi rea de muscă…

  Dar dacă tu vrei să fie cum vrei tu…facă-se voia ta… !


 144. 144
  marcel zadda:

  o muiere dată dracului: leslie jamison.

  bună dimineața!


 145. 145
  Nora:

  A luat Nobel sau ce e cu ea? 😀
  Neața.


 146. 146
  marcel zadda:

  eiiii! nobelu’ e rezervat pentru cărtărescu, ce naiba! jamison ‘decît’ scrie; și o face bine _ „probe de empatie” se numește cartea ei.


 147. 147
  Nora:

  Te rog, te rog, nu-ncepe și tu.
  Cărtărescu nu e de vină că are o oareșce cotă la casele de pariuri. Și mi se pare meschină bucuria anuală că ”iar n-a luat Cărtărescu Nobelul”. Pe bune.

  Glumeam cu Leslie, n-am citit-o.


 148. 148
  Raj:

  Io nu cred ca nu ati dori sa fiti barbat la 57 de ani si sa vi sa scoale k la 40 de ani, dna Seva, asa k cum reacu sa nu fiu amarat ? Asta cu luatul peste picior, ati cam dato in bara. Pe mine ma iau mai mult peste picior, nu pe dv. Mai era 1 peicesa caruia nui conveneau glumele tuturor. Ce naiba ! Va pup dulce, dulce, dulce si sa stiti ca-mi sunteti draga si acuma n-am facut misto.


 149. 149
  Lucretia:

  Raj , pe mine nu ma pupi ? :))


 150. 150
  uc:

  buna ziulica 🙂

  posibil sa va fi inebunit un pic cu piesa asta k s-o mai fi pus de enshpe mii de ori, dar imi place la nebunie 😀 si va nebunesc un pic asta e ca-mi revine pe retina uneori :*


 151. 151
  marcel zadda:

  nora, n-am nimic cu cărtărescu. din partea mea, poa’ să ia nobelu’. dar, cînd roth, barnes, strout, eco, oz și alții ca ei sînt în viață, laureatu’ cărtărescu m-ar încurca un pic în socoteli. atîta tot.

  cît despre jamison, chiar are coaie, pe cuvînt!


 152. 152
  Nora:

  Parcă după Alice Monroe erai leșinat. 😀

  O s-o caut. Acum citesc Zadie Smith, și ea are coaie.


 153. 153
  marcel zadda:

  pe munro n-am pomenit-o pentru că ea a luat și nobelul, și man booker-ul.

  mda, și smith are.

  pfui! nobelul pe 2015: svetlana alexievici din belarus. s-o vedem!


 154. 154
  Nora:

  Munro așa. Că-i pocii numele.
  Svetlana are o carte de interviuri la Corint, cu victimele de la Cernobâl. Nonficțiune, cum ar veni.


 155. 155
  marcel zadda:

  a, și mai e o muiere care are: donna tartt. acum (cu „sticletele”) e pe undeva pe nivelul franzen, ford, de lillo, eugenides, mcewan, … dar are potențial, nu glumă!


 156. 156
  marcel zadda:

  aha, nonficțiune! și jamison tot cu nonficțiune a apărut la noi.


 157. 157
  uc:

  cum are o femeie coaie? ca sa stiu 😀


 158. 158
  Raj:

  O femee nare coae, dra Uc, sarumana si va pup dra Lucre. Femeele are ovare, poa sa confirme sau sa infirme dna Manu pe care o salut si pe aceasta kle. Acu la USA ii ora l4 dar as fi vrut sa fie alta ora, de pilda 3 noaptea, 17 sau 19, dar se supara dna Seva, asa ca e ora 14 sarumana si capu dra Nora. Dnu 1Q ii cu pula…


 159. 159
  Raj:

  Am onoarea dle zadda !


 160. 160
  Manuella:

  Da, Raj, avem ovare. Două.


 161. 161
  Seva Tudose:

  Raj #158

  ai ocolit ce ai ocolit dar pân la urmă ai nimerit 😆 La ora când ai scris #158 USA ora 14:00…ora României 21:00 !

  Raj#148

  și eu te îmbrățisez,n-ai vrut să ne întâlnim cînd am fost în România dar vorbirăm la telefon,tu cam timid și eu nu am fost prea glumeață. Dacă vorbeam la un pahar cu Nora și Ana eram acum deja frați de cruce 😆


 162. 162
  Seva Tudose:

  Foarte, foarte interesant cei 3 chimiști care au luat 2015 Nobel !


 163. 163
  Seva Tudose:

  Nora #152

  Lately lots of men & women au câte 4 coaie negre desigur !

  Se zice o glumă:Once you go black you never gonna go back(la coaie albe)

  http://www.buzzfeed.com/kevintang/15-zadie-smith-quotes-and-essays-that-will-rock-your-life#.aagqwL6gw


 164. 164
  uc:

  Ik nu e timid la tel dupa cum stiu io asa mi pare mie ci degajat relacsat si glumet 🙂 acuma stau sa ma gandesc desi e dimi dc am vb vreodata cu viun barbat timid la tel, nu mi aduc aminte
  Buna dimiiii 🙂


 165. 165
  Lucretia:

  Buna dimineața ! Raj, te pup ! Doamnele si domnișoarele , va pup si pe voi !pe Q1 , nu il pup este răcit :))


 166. 166
  uc:

  pup si eu 🙂


 167. 167
  Manuella:

  Bună dimineaţa! Plouă ca din stropitoare! 🙂

  Astăzi este Ziua Mondială a Poştei.


 168. 168
  Raj:

  Ploo cu cacat, ce asta-i ploae ? Se vede ca natz prins plaea din 1966 cand eram eu cu taica la furat pe camp din avutu obstesc, ca ploua cu galeata de nu puteai pt. ca sa tragi aer in piept, te inecai. Sarmanu taica, ca sa pot respira sa pus peste mine si mia creat 1 fel de pod, de prelata ca sa pot respira. Atuncea sa daramat casa tantii Vlada peste ea ca era din chirpic, casa nu tanti si a murit sub daramaturi, sarumana la dnele de pe acest frumos blog !


 169. 169

 170. 170
  Lucretia:

  Am reușit , sunt răcita , gâtul s-a umflat :()


 171. 171
  Raj:

  Sarumana special, dna Manu + buclele ! Va urez 1 zi cu soare si va asigur ca nu va voi mai supara. Az am vb. cu dnu 1Q la tel. si a zis ca-i racit cobza sau alt instrument cu corzi, nu mai tiu minte. Acuma cand scriu ii ora 20 iar la dna Seva ii ora 13, desi as fi vut sa fie alta ora. La dra Lucre ii ora 19 pt. ca Oltenia e mai la vest decat ograda mea, iar la Cj. la dra Uc ii ora 22 pt. k are orologiul dafect. Dra Nora mananca o saorma pt. a fi filiforma…


 172. 172
  Raj:

  DraLucre e racita si sa umflat. Io 1 ii urez insanatosire grabnica pt. binele familiei, al blogului, al benzinariei unde lucreaza spre a o scumpi. Acuma-i in pat si tarlaua cu lubenite plange dupa dansa.


 173. 173
  Raj:

  DraLucre e racita si sa umflat. Io 1 ii urez insanatosire grabnica pt. binele familiei, al blogului, al benzinariei unde lucreaza spre a o scumpi. Acuma-i in pat si tarlaua cu lubenite plange dupa dansa.


 174. 174
  Nora:

  Nu mănânc nicio şaorma. Nu numai 1Q e răcit, şi eu sunt, sunt precisă că mi-a trimis nişte muci printr-o pasăre călătoare, care-n drumul ei spre ţările calde, a venit şi s-a scuturat de viruşi fix deasupra mea.


 175. 175
  Lucretia:

  Multumesc mult Raj . Eu iau antibiotic si pastile de răceala si gripa :)) vai muma mea :))


 176. 176
  Seva Tudose:

  Raj #168

  dragă Raj,deși aș fi vrut să știu cum să-ți zic cu drag numele…mă rog,anonimatul…mie nu-mi pasă,dacă mă cauți și pe Interpol,FBI,eu sunt tot Seva Tudose !

  Cu povestea tăicuților mei,de fapt cu verișorii mei mai mici care erau șmanglitori și experți ,prin a fura strugurii cei mai de soi din fermele CAP-ului,ori fermelor…. jumate din vin era din furat !

  Până când și eu când mă duceam în vacanță,de la gara Mizil-Prahova până la Mazâl-Fântănelemă săturam de struguri,floarea soarelui semințe….

  Vărul meu făcea vinuri selecte după soiul viței de vie. Mie îmi plăcea Căpșunica,Tâța Vacii…Și dacă venea în vizită la București,fiecare damigeană avea gustul ei…desigur și eu aveam de dat plocoane la…

  șeful de garaj/autobază,șeful de șantier al soțului,doctora copiilor,doctora mea de intreprindere care îmi dădea certificat medical când nu vroiam să lucrez,ca să stau cu copii bolnavi…chiestii 😀


 177. 177
  Seva Tudose:

  Se aplica regula fundamentală ! Ei se fac că ne plătesc,noi ne facem că muncim !

  Fiecare era cu ochii pe furat:măcelarii la cântar,chelnării la factură,taximetriștii opreau aparatul de taxat,polițsștii închideau ochii la vederea unor sute de lei…vecinul aducea clor de la fabrica Policolor,altă vecină mela de la Tricotaje..

  La unii arătai diplomație,dacă suma dăpășea cu sutele/miile,foloseai plicuri…


 178. 178
  Seva Tudose:

  Nora#174

  😆 😆 de când și până când păsările călătoare transportă muci ? 😆

  așa ceva este un caz mondial,unicat ! 😀

  gata,mor !


 179. 179
  Raj:

  Dna Seva,sarumana si baldachinu, orice om de buna credinta stie ca pasarile transporta muci, numa dv. nu stiti si chiar ca la cultura dv. generala, liceala si postliceala, nu mam asteptat pt. ca sa nu stiti. Mucii se intransporta indeobste in sinusuri si cosinusuri si pt. vindecare se ia ParaSinus dela Catena, farmacia inimilor noastre, situata la partelu unui bloc, farmacia , nu inima. Mucii se mai transorta cu loganu, cu mercedesu model 1984 si se depoziteaza in borcane, chiuvete, bagaje de mana sau de picior. Exista mai multe feluri de muci: verzi(verde intens, verde campia mare a brailei), galbe (galben spic de grai, galben pai, galben chinez, galben cacacatul) Cel mai bine se transporta mucii, la purtator, la apartinatorul de drept al mucilor. Acestia se pot colecta in decursu vietii in petturi de 6 litri, spre a fi lasati mostenirile in urma unei dezbateri succesorale…


 180. 180
  Raj:

  Dezbaterea succcesorala se efectueaza pe holurile tribunalelor, in prezenta ministrului justitiei si al ministrului transporturilor in comun, caci mucii se transporta in mijl. de transport in comune si sate, cu otocaru deci. Io am in permanenta 1 recipient la mine pt. colectarea acestora pt. posteritate. La Luvru se afla mucii lu Napoleon cand a racit in Siberia pe care a vut so anexeze, dar nu ia reusit figura din cauza ca-i 1 ger de crapa pietrele si babele din Constanta dnei Manu, caci nu mai e Mazare primar sa le dea periodic 1 kil de zahar, 1 de ulei, 3 de faina alba cu 3 de 000 pt. confectionarea gogosilor.


 181. 181
  Raj:

  Babele din Constanta dnei Manu mai crapa de necaz si pt. faprtu ca sa desfiintat zona de nudism dela plaja Modern din cauza ca liceenii chiuleau de la ore ca sa se zgaiasca la nurii susamintitelor babe. Dra Nora, sarumana si zona zolster a frumosului dv. chip, dv. faceti nudism goala pusca si alte arme de foc cand va duceti in Croatia unde nu va stie lumea ?


 182. 182
  Raj:

  Dna Seva 176. Ma cheama Ian si la cate debitez peicea, imi convine de minune anonimatu, pt. ca alminterea s-ar sesiza toate spitalele de boli nervoase si m-ar lega. Va pup cu mult drag . Dnu 1Q are pla mare.


 183. 183
  Nora:

  Şi la făină eşti expert, văd!


 184. 184
  Nora:

  Raj, acum văzui. Cam care ar fi zona zolster a frumosului meu chip?


 185. 185
  Raj:

  Zona zolster a frumosului dv. chip este dupa ureche, dra cNora. Acu creca dnu D babardeste englezoaice pisate, dna Manu a plecat cu masa in cap , ca nu gaseste umbrela, dra Uc se falfae pin Cj, dra Lucre ii cu prosopu in cap si face infuzie de varza murata, dnu 1Q se plimba cu pula alene , iar dra Seva doar ce sa trezit si-si face buzele…


 186. 186
  Raj:

  Creca dnu Danut fte tot ce prinde in UK. Succes in afacefelu, dnule Danut !


 187. 187
  Nora:

  😆
  De unde! Eu mi-l imaginez mai degrabă rezervat!


 188. 188
  Manuella:

  Raj, chiar masa nu, dar am avut glugă! 😀
  Mi-ai trimis ploaie de aia sănătoasă, fără oprire!
  Toată ziua a fost o continuă înserare!


 189. 189
  Manuella:

  Eu cred că Danny împărtăşeşte mai degrabă ideile din platformă decât altceva!


 190. 190
  Nora:

  Dacă v-aţi gândit cumva că mucii reunificaţi sub denumirea Costel s-au făcut bine şi au căpătat oareşce coloană, v-aţi fi înşelat. Ipochimenul era pe fb sub numele de Paul Andreescu, infiltrat în listele a 6 dintre cei cu care comunic frecvent.
  Ştiu, o coincidenţă!
  Chiar nu pot scăpa de acest individ, se pare. 🙁


 191. 191
  Nora:

  Iar acum se tăvălește iar în spam, unde-i place lui cel mai mult. În spume și înjurături. Face pe independentul. În găleata mea de gunoi. 😆 😆 😆


 192. 192
  Manuella:

  Cum se numesc oamenii cărora le comunici, întâi calm, amabil, că ar fi mai bine să se încheie discuţia cu totul, apoi, din ce în ce mai vehement, şi ei nu pricep şi pace?
  Ba mai mult, continuă abrupt, nemernic, în văzul tuturor!


 193. 193
  Raj:

  Toti o facem pea in dependentii. Si io o fac desi is sup papuc. In + , spre osebire de altii, io o fac pe in dependentu si-n cacat. Din pakte cu dnu Costi ii o problema naspa si nu strica sai uram oarece zile bunute…


 194. 194
  Raj:

  Io zac sa nu ne mai ascundem dupe draperie. Creca nu dnu Costi ii problema, ci cei care sau adapostit sub a lui problema, icea=i intrebarea. Dnu Co=sa nu mai da peicesa, desi era 1 plus de seriozitate si nu strica chiar deloc sa scrie, era 1 factor de ekilibru, io cu cacatu, mnealui cu chestii seriose. Nu kre cumva cei aciuati pacolosa n-au inghitit stilu dv. mai direct, abrupt + fara lugu-lugu, dra Nora, sarumana si catafalcu din anu 2150, dra Nora, sarumana si pleoapele, dna Manu, ca dnu 1Q a zis ca numi mai permite sal pup pa pleoape ?


 195. 195
  Manuella:

  Raj, sunt confuză, mă pupi şi pe mine sau doar pe dra Nora?


 196. 196
  Nora:

  Raj, eu am spus demult că ghietul mârtan Costel a fost doar un pretext. Deci, nu umblu cu draperii. 😉
  De-aia am și salutat scindarea. Treaba lor dacă le-a trebuit un așa pretext mucilaginos.
  Totuși, omul are evident o problemă. Acum mă amuz strașnic pentru că Bianca, pe care tu n-o știi, dar care ți-ar plăcea rău, a mirosit că-i ceva bizar la el și i-a dat cu flit înainte să aflu eu că așa-zisul Paul Andreescu e cogeamite Costel. 😆

  Dar să nu mai vorbim despre el, că ăsta se bucură și dacă-l scuipăm.


 197. 197
  Nora:

  Pe tine, pe tine, Manu. 😆
  Nu pricep de ce 1Q nu se lasă pupat pe pleoape!


 198. 198
  Manuella:

  1Q nu doarme, prin urmare nu închide deloc ochii.
  Sau operaţiunea i se pare cam intimă, sau mai morbidă, aşa, sau ochelarii nu îi dau pace.
  Treaba e complicată, nu cum credeţi voi.


 199. 199
  Nora:

  Să se lase pupat măcar pe ochelari!


 200. 200
  Manuella:

  Nora, nu îi povesti lui Raj de Bianca. O va îndrăgi pe dată şi ne va alunga din gândurile şi sufletul lui, hăt departe.


 201. 201
  Nora:

  Ba stai, că dacă mă gândesc, s-ar putea s-o știe de la Ana, de pe blog.


 202. 202
  Seva Tudose:

  Raj#179

  un lucru bun fac eu,dacă n-am intrat pe blog 2 ori 3 zile,citesc comentariile din urmă,așa sunt la curent cu voi ! Dar…

  eu ca o oamă de rea credință,nu am știut că păsările transportă muci și desigur doar eu nu știam ! Ce poți să-i ceri unei oamă fără cultură generală,bașca liceu,nici post liceală….ei bine la ce te așteptai ?

  Câteva comentarii mai înainte „mă pupai” ca peste un timp să-mi dai cu tifla despre cultura mea generală 🙄

  Când și când trântești vorbele,exact ca și cum ți-ai da un șut ori pumn în coaie !


 203. 203
  Seva Tudose:

  dar ca să intrăm in detalii,unii-și suflă mucii birjărește,își cuprinde cu degetul arătător și degetul gros ca apoi suflă din toți borjocii,eliminând toți delicvenții/rău făcătorii,mucii !

  Așa că ei sunt împrăștiați la un metru de pulă,numai zic pe blugi,pantofi,șosete,mașini,vecini !

  Vai,să nu te vază dracului vreun polițai,că vei fi condamnat de expunere indecentă 😆

  iar eu am un lucru bun,precum râma care se regenerează,cum ai tăia-o renaște ca pasărea Pheonix,așa și eu !

  Exact când cineva mă atacă,atunci selfesteem-ul meu intră în funcțiune !

  de regulă sunt pașnică,de uns la rană,dar sunt gânditoare de arme ucigașe ! Și m-am dus la TIR,sală de împușcături, trăgeam cel puțin 500 de gloanțe pe săptămână !


 204. 204
  Nora:

  Măi, Seva, eu am glumit cu mucii transportați de păsări, evident. 😀


 205. 205
  Raj:

  Ba natz glumit deloc cu mucii aia, dra Nora, va pup dna Manu + Seva + Bianca ! Cinei Bianca, ii maritata, vaduva, domnisoara, are, nu are avere, casa, masina, pisica, ?


 206. 206
  Raj:

  Dra Nora, nush ce are dna Seva cu mine…


 207. 207
  Raj:

  Io niici nu mai fac referire + referat despre dna Seva, ca se opareste rau tare. Dnu 1Q, nu. Stiati ca dna Manu are 1 kiac in portu turistic ?


 208. 208
  Raj:

  Cand ati dat comentu 202 erati beqata, nefututa sau suparata, dna Seva ?


 209. 209
  Raj:

  erata: beata, nu beqata. Beqat is io.


 210. 210
  Nora:

  Raj, de ce pui gaz pe foc?


 211. 211
  Seva Tudose:

  Raj#208 🙄 🙄

  citește-ți comentariul de la 179….comentariul meu de la 202 a fost replica mea !


 212. 212
  Seva Tudose:

  Raj#208

  acum chiar mai supărat! Știi care-i treaba ? Nici eu nu am să mai fac referire de tine !

  Nora, o glămă a fost și am luat-o drept ca atare ! Figura este că Raj la 179 m-a luat peste picior ! Dar la 208 chiar a depășit așteptările mele !

  și la 206 joacă rol de victimă ? Ce i-am făcut/zis eu ?


 213. 213
  Nora:

  🙁
  Nu știu, mie-mi sunteți dragi amândoi.
  Raj, la 208 ai cam sărit calul.


 214. 214
  Seva Tudose:

  așa ptr. că sunt pozitivă,azi noi americanii sărbătorim Columbus Day și magazinele de băuturi sunt închise 😆

  eu biata de mine nici cafeaua nu mi-am terminat-o !


 215. 215
  Raj:

  Nu ca am cam sarit calu, ci chiar am fost magar, bou, idi, dra Nora, sarumana si protzapu. Creca is oleaca cam diliu la cap, dna Seva, nu va mai supar. Stiu tot ce-am facut si recunosc si-mi cer 10000000000000000000000000000000000000000000000000000 de scuze. Imi place cum va suparati, da acuma am fost mujic. Va pup dulce si cu RESPECT !


 216. 216
  Raj:

  Cat aveti de lung protzapu, dra Nora, sarumana la drele Uc, Lucre, Manu , 1Q ?


 217. 217
  Raj:

  Dra Nora, nu ati putea sterge comentul 179 in care am luat-o peste picior pe dna Seva ? L-am recitit si chiar ca mi-e rusine. Va multumesc !!!


 218. 218
  Raj:

  Sau mai bine lasati-l, ca il voi reciti cand si cand ca dovada a cretinismului de care dau dovada uneori, adica zilnic.


 219. 219
  Raj:

  Stiati dra Nora ca dnu 1Q si-a amanetat bicla ? Poa sa-si amaneteze si pla, io nu ma bag in vietile oamenilor. Sa nu-mi ziceti ca nu stiati ca dna Manu se pupa cu figura lu Mircea cel Mare care se afla la prova bricului Mircea. Sa se pupe cu cine doreste, nu-i treaba mea. Poa sa puie varza la murat si-n mare casa faca economie la sare…


 220. 220
  Raj:

  Dnu 1Q e racit si prezinta muci. Si dna Ana e racita, dar fara muci. Ar fi culmea…


 221. 221
  Raj:

  Io cand is racit, patineaza matza in mucii mei. Deunazi chiar a facut spagatu…


 222. 222
  Raj:

  Dra Lucre, ati fost racita cu mucusori sau fara ?


 223. 223
  Raj:

  Dnu Danut pupa englezoaice cu muci, rasturnate in rigole…


 224. 224
  Lucretia:

  Buna seara. Raj, te pup ! Nu am avut muci :)) nici batista nu am avut :))


 225. 225
  Nora:

  Zi fericită a lui Columb. 😀
  N-ai făcut provizii, Seva? 😀


 226. 226
  Nora:

  Nu ştiam, Raj, că şi-a amanetat bicicleta. Sper s-o răscumpere
  Ce proţap, că n-am. Eu sunt om cu proţap la cap? 😛
  Eu am fost-sunt răcită cu muci. Mulţi.


 227. 227
  Seva Tudose:

  Nora,

  ptr. că ai dat titlul„Sănătate. Învățământ.”

  Eu pun o întrebare despre sănătate și învățământ. La com.meu 214 am zis„ptr.că sunt pozitivă în gândire,suflet ! Dar de ce americanii și nu numai ei,spun așa ?

  dacă ești pozitiv la un test medical nu este bine și dacă ești negativ este de bine ?! 🙄

  întreb,asta că nu prea am o cultură generală 😀

  și o altă întrebare,de ce se spune unui sport„culturism” ăia care se îndoapă de steroizi să li se umfle mușchii….un timp credeam că fac antrenamente de cultură,mai precis proză,poezii,literatură clasică,antică… 😀


 228. 228
  Seva Tudose:

  Nora,

  eu chiar I mean bussines ! Deci în congelatorul cel mare am pus așa :roșii,fasole verde,dovlecei,ardei gras,conopidă,brocolli,pătrunjel,mărar puse toate în pungulițe ori pungi de diferite culori,să pot să le recunosc imediat.

  Apoi mă dusei la o fermă,și am luat castraveciori verzi,gogoșari,de fapt ardei gras roșu,aici nu se găsesc gogoșari,am pus conopidă cu morcovi,gogonele la murat…ardei iuți jalapenio,cam 5 soiuri diferite,ungurești,pitici…chiar azi le trăsei o vântureală !

  noi mâncăm foarte condimentat,și arome orientale am de India,China,Tailanda,Mexican,Italian ! Am uscat cimbru,mentă,mușețej din grădina mea,bio !

  eu chiar fac provizii în cămara mea,am toată iarna. Ceea ce nu mai fac ? Dulcețuri,compoturi că eu nu gust zahăr ! Dulciuri fac doar ptr.copii,cozonaci,trufe,pandișpan-uri !


 229. 229
  uc:

  neata! 🙂

  Fain bricul lui Mircea…..
  crec-a venit iarna

  nu mai va suparati 🙂


 230. 230
  Nora:

  Seva, și aici, la analize când îți iese ”pozitiv”, e de rău. 😀
  Referitor la culturism, nu știu, bună întrebare. 😀 Chiar așa, de unde i-o veni numele? 😀
  Bănuiala mea e că-i vine de la ”cultură fizică”, adică ”educație fizică”.


 231. 231
  Nora:

  Uc, ce bric, ce Mircea? 😀


 232. 232
  Raj:

  Ce ibric ?


 233. 233
  Raj:

  Dna Seva creca sa supi pe mine. Iertare doamna !!! Protapu e la carutqa, nu la cap. La cam io am resteu si in ansamblul meu am jug, caci is insurat… Si dra Lucre are 1 jug caci are 1 iubi.


 234. 234
  Raj:

  Am recitit comentu 179, dra Nora si am fost cam deplasat. Dv. nu credeti ?


 235. 235
  Raj:

  Dra Uc, unde-i briciul lui Mircea ? Aveti bigudiuri, dra Nora ?


 236. 236
  uc:

  Ik, briciul e in port :)))


 237. 237
  Lucretia:

  Raj , am si un junghi ,între coaste :))Uc, tu pe unde umbli ?


 238. 238
  Lucretia:

  Aaa , s-a oprit apa , ce bucurie ! Asta seara adio wc :))


 239. 239
  Seva Tudose:

  Raj#233

  ei bine supărat pe tine,ce să-ți spun ? Nu sunt dar, de multe ori parcă ești o alță persoană ! Iar eu nu sunt persoana care să-i tragi la ochi,să mă învinețești, ca apoi să-mi ceri să te pup și să te iert !

  Merge figura o dată de două ori…nu,nu-ți port ranghiun ! Nu îmi este felul…


 240. 240
  uc:

  Neataaa 🙂

  Lucretia, unblu hai-hui, maine seara ajung la cheile bicazului iuhu


 241. 241
  Raj:

  Uof, dna Seva, recititi com. 179.


 242. 242
  Nora:

  179 pe mine nu m-ar fi deranjat. 208, da.
  Însă, repet, avem grade diferite de sensibilitate. Ce pe mine mă lasă rece poate deranja pe altul și invers.


 243. 243
  Raj:

  Normal ca 208 ii k dracu, dra Nora, dar a fost o riposta dura, manelista, grobiana, tiganeasco- boraciune, care a venit dupa riposta ei in urma postarii mele dela 179. Nu inteleg de ce s-a suparat , din moment ce io milogul sau cum dracu m-a caracterizat ea, fac in aceeasi masura „”misto”de dv., de Uc, Lucretia, ca sa nu mai zic de Manuella sau 1Q. Pentru ca nu pot sa fiu serios, ma voi retrage un timp pana ce se limpezesc apele si supararile dnei Seva. Daca ar fi ca in viata reala sa ma supar, ar trebui sa fiu certat cu toata lumea. Unul imi zgraie masina, altul mi-o tamponeaza, multi gresesc amarnic in trafic, un vecin mi-a furat toate nucile, etc, etc, etc. Ne mai facem si noi ca nu vedem daca vrem sa atin gem varsta de macar 70 de ani, daca nu, ne ducem pe lumea cealalta, unde-i loc cu verdeata. Celor care va numititi Parascheva sau Paraschiv, 1 LMA ! Desi nu prea cred ca purtati aceste nume…


 244. 244
  Raj:

  Dra Lucre, junghiul intercostal trece cu babardeala pe care o veti savarsi cu iubi al dv. Normal ca nu va iubiti cu altul, Doamne fereste, sa nu se interpreteze… Sper ca vatz tavalit pin bostani de ras la gluma mea…


 245. 245
  Raj:

  Sa nu uit: nu am de ce sa-mi cer scuze pt. 179, pt. 208, da, ca nu trebuia sa ripostez in halul asta cand e vorba de o doamna. Daca se supara un barbat, il bagam automat drept in pizda masi si ca bonus, il futeam si in bot. Asta asa ca sa se stie ca nu sunt milog… Chiar m-am enervat.


 246. 246
  Nora:

  Unde te-a făcut, bre, milog? Hai, că parcă suntem la gradiniță.


 247. 247
  Seva Tudose:

  Raj#243

  să nu te pună naiba să te retragi un timp,să-mi treacă mie supărările ! Am zis eu nu-ți port ranghiun,asumă-ți responsabilitarea,fiecare om greșește ,ce eu sunt mai brează ?

  Astea au fost așa mici împunsături,dar mă știi la ce arsenal birjăresc eu pot atinge,atunci când mi-au sărit spaimocii,știi discuțiile dintre mine, Cosa ori Dan… ?

  deci sunt călită,nu-ți face complexe din pricina mea !


 248. 248
  uc:

  Ik nu te retrage 🙂 nu mai hiti suparati :* :*


 249. 249
  Lucretia:

  Raj , ti pup de nu te vezi bre :))) barbardeala , lipsa a plecat iubi la ședinta :))) si sa nu îndrăznești sa nu mai postezi :)) acum vând dovleci :)))


 250. 250
  uc:

  Pasarile transp muci? Unde? :)))
  Ce mai faci, Lucretia? 1Q? pe unde esteti?


 251. 251
  Lucretia:

  Uc , dai o cafea :)) așa lene am sa ma ridic din pat :)) Raj , amanta ce mai face ? Pisica ?azi am pofta de mămăliga cu peste :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *