De ce boicotarea este bună. Sine ira et studio

Circulă pe internet o petiție care îndeamnă la boicotarea firmelor care cumpără spațiu publicitar în emisiunile Antena 3. Și multă patimă, și furie, și pixeli au curs.

Încercării de boicot i se răspunde în următoarele chei:
– Cei care boicotează sunt niște băsiști infecți. Să moară, să crape, la pușcărie, unde-i flota.
– Cei care boicotează nu se gândesc la cei care lucrează acolo, cameramani, redactori, oameni ok, care merită să aibă un loc de muncă, sunt egoiști, ipocriți și nedrepți. Toate televiziunile sunt partizane unui partid/ unei politici, nu există presă imparțială.
– Cei care boicotează sunt intoleranți, nu înțeleg libertatea presei și pot să schimbe postul dacă ceva nu le convine.

Cei din prima categorie nu merită un răspuns. Sunt din tagma pentru care și operația matematică de adunare are coloratură băsistă dacă, întâmplător, o invocă cineva care l-a susținut pe Băsescu sau băsismul (curent de gândire care depășește limitele politicianului ce i-a dat numele, ajungând un fel de halou în care încap multe, extrem de multe, uneori chiar în contradicție cu opiniile exprimate de titular) , în vreun punct sau altul.

Cu privire la cei din a doua categorie, lucrurile sunt ceva mai nuanțate. Da, toate instituțiile media de la noi sau de aiurea ”țin” cu cineva, sunt înregimentate politic, sunt implicate activ în susținerea unei părți sau a alteia. Toate. Numai că unii operează mai subtil, alții mai puțin. Antenele sunt din categoria discret ca barosul, delicat ca picamărul. Însă nu militantismul lor e partea cea mai nocivă. Nici cât de tare urlă. Ci ceea ce sunt dispuse să facă în numele lui.

În timp ce la alții, realitatea este prezentată parțial sau este interpretată în anumite nuanțe, la Antene e falsificată de-a dreptul. Șantajul, linșajul (mi-amintesc trei cazuri: Dănileț fotografiat cu o tânără minoră despre care s-a insinuat că ar fi fost iubita, aceasta fiind fiica, Iulia Motoc, Funeriu despre care jumătate din țară crede și acum că nu și-a luat bacul), amenințările – toate astea ies din zona gri, a partizanatului, sau din zona libertății de opinie și intră în zona neagră.

Cât contribuie la zona asta neagră angajații nevăzuți, mâinile discrete și harnice, profesioniștii? Cam cât ar contribui și doamna aia care împletea ciorapi (Vă mai amintiți de Sanda Lungu, femeia care făcea călcâiul, nu ”laba ca voi”) la dezastrul ecologic în care s-ar fi transformat Roșia Montană dacă ar fi demarat proiectul Gold Corporation. Dacă eu cred – și cred – că trustul Intact este dăunător societății, că o intoxică și sapă falii, că ne înrăiește și nu ne informează, la fel cum credeam că e dăunător și proiectul de la Roșia Montană, cu toată părerea de rău pentru oamenii onești din Antene, pentru care acea televiziune e doar o sursă de venit și achitat rate la bănci, voi milita pentru boicot.

Ceea ce nu e totuna cu a milita pentru închiderea televiziunii, așa cum se victimizează. Iar aici ajung la a treia categorie de critici. Sigur că schimb postul. Dar totodată există ceva numit CSR. Corporate Social Responsability. Asta înseamnă că responsabilitatea lui Zuzu sau L’Oreal sau Henkel sau Ferrero pentru societate nu se încheie odată cu plata impozitelor (apropo, voi cum stați cu peturile?). Și din acest motiv, când companiile angajează o vedetă să le fie vector de imagine, sunt atente la ce valori transmite acea vedetă în spațiul public. De-asta nu apelează Zuzu la Jena Jameson sau la Laura Andreșan. Căci pornografia și lăpticul cu cacao sunt, aparent cel puțin, conform unor voci, incompatibile.

Eu sper să văd din ce în ce mai des cazuri în care societatea reacționează la poziționarea companiilor care își vând produsele aici. Nu doar în cazul trusturilor de presă. Ci și la alt gen de practici. Respect pentru mediu, respect pentru angajați, implicare socială. Da, e dreptul meu să strâmb din nas nu doar la ingredientele sau la prețul bomboanelor Raffaello, ci și la cei cu care Raffaello se asociază pentru a-și vinde bomboanele, la unde-și varsă Raffaello gunoiul sau la cum se poartă cu cei care-i produc pralinele.

E amuzant cum fugim de manelism, dar nu ne miroase la fel de rău, nu ne mută nasul din loc menținerea unui climat de violență verbală și psihologică (uneori chiar și fizică) în spațiul media. Boicotul este un mijloc civilizat și democratic de a pune presiune, de a trage un semnal de alarmă, de a atenționa. Este un semn de maturizare, de conștientizare, de reacție la ce e în jur.

Am mai zis-o și o repet: presiunea este bună. Presiunea pe politic, presiunea pe media, presiunea pe corporații. Starea normală, sănătoasă a cetățeanului e aia de veghe, nu aia de apăsat butonul și trecut mai departe, nu apatia. Căci canalul următor e viața noastră, a tuturor și pentru ea nu mai avem telecomandă.

Sursă foto: freeimages.com.

99 comentarii la “De ce boicotarea este bună. Sine ira et studio


 1. 1
  Lucretia:

  Am o colega la servici si ce spune Gâdea , este lege pentru ea :(( Gâdea ii marea salariu , Gâdea , oferea locuri de munca ! Cum a ajuns ea la concluzia asta nu ma întreba ca nu știu :))A oprit Gâdea , la PECO sa facă pișu :)) intrase toată in extaz cand l-a văzut :)) ii pune Gâdea o întrebare ” cu cine va mandriti din Slatina? ” si tot el o întreba cu ” Mădălina Ghenea , etc, ” colega mea dusa cu pluta decât dădea din cap aproba tot ce spunea el . Il mânca in cur sa ma întrebe si pe mine aceeași întrebare :)) răspunsul meu a fost ” cu cine vreau eu ” :)) colega mea ii spune lui Gâdea ” ea nu se uita la antena „:)) răspunsul lui ” se vede ” . Acum il aștept pe Raj , Tipsy , Danny si fetele sa povestească cum sunt ei ecologiști :)).


 2. 2
  Nora:

  E dreptul ei, Lucreția. 😀 Mno, oare ce te-a dat de gol că nu te uiți? 😀


 3. 3
  Raj:

  Nu arunc peturi si pungi din plastec pe unde merg la gratare, dra Lucre. In schimb, dpsrg seminte, ma pis in natura, fac si cacuta ca-i biodegradabil. Dnule 1Q, dv. va cacati in natura ? Aaaa, si vanturi e voe cai tot biodegr.


 4. 4
  Raj:

  De multe ori imi pun intrebarea, dna Nora, daca nu cumva gandesc si actionez cum vor altii, nu cum vreau eu. Ma gandesc la pe cine sa votez, la iesitul in strada, etc. Ma manipuleaza, pisica, cateaua, nevasta. Pana acuma stiti cine nu m-a pacalit ? Numa cine nu si-a pus mintea cu mine. Chiar azi pisica s-a gudurat pe langa mine, m-a iubit, pana ce si-a vazut interesul: pliculetul cu chitichet, dupa care m-a parasit…


 5. 5
  Raj:

  Cu Rosia Montana cine ne-a manipulat sa nu punem botu ? Sau asa am gandit noi ? Ca sa ma dau oleaca inteligent, n-am pus botu la cele trei mandate a lu Iliescu


 6. 6
  Raj:

  La cate tepe am luat, va rog sa-mi spuneti ca nu am fost prost, ci naiv, dna Nora. Ca sa ma simpt si io bine …


 7. 7
  Nora:

  Prin simplul fapt că îţi pui întrebările astea, nu eşti prost. 🙂


 8. 8
  1Q:

  LMA și vivat clasa muncitoare, onoare și savoare muncii! Sărna și să tră, dom Raj! Nu că n-aș vrea să trăiască toată lumea, zic și io. Și ce să comentez, ce, că n-am ce, nu mă pricep, nu mă bag, n-aud -- nu văz -- nu răspund- nu corespund -- ce să zic: acum, în prag de primăvară, când zăpada s-a topit și ghioceii-și scot timid capul dintre frunze, atrași de zgomotul razelor de soare, vă doresc un an nou fericit alături de cei dragi, Crăciun fericit și voie bună în afaceri. Domnul să vă binecuvinteze!


 9. 9
  1Q:

  ..și-am fugeat la somn, că mâine-i azi și azi e noapte. Noapte bună! Fie-vă somnul lin și w-endul aproape


 10. 10
  Tipsynel:

  Savoare muncii! Imi pare rau, nu pot comenta. Fiica mea cea mare a lucrat la antene, chiar era bine „pusa” dar in perioada cand s-a infiintat postul de kkt kanal d cam plecau angajati spre un salar’ mai bun! Si vine doamna Camelia Voiculescu cu o idee de contract de fidelitate pe 5 ani in caz de parasire a Antenelor fiind nevoiti sa plateasca o suma mare de bani, de parca ar fi fost scolita de ei, ar fi invatat de la ei MGS-ul si altele…De atunci am realizat ca Voiculescu&comp. sunt de rahat si nu merita sa le mai fac audienta! Fiica mea s-a dus la o alta companie, multinationala, pe bani mai multi si este chiar sefa ei! Adica se simte excelent! Bineinteles ca au trecut ceva ani de atunci, cate o data mai scap telecomanda pe o antena dar nu prea mult! Referitor la boicot: e bun daca am fi solidari, dar asa…Noi nu stim sa ne facem auziti! Sunt interese mult mai mari! Ce ziceti daca insasi boicotul e o mare reclama?
  Raj, eu cand merg in Delta Dunarii la pescuit adun tot ce-i nedegradabil si-l duc in saci la tomberon (chiar daca-l car cu barca cativa km). Ce-i biodegradabil las acolo, doar, doar or mai calca si altii-n el!
  Sarutari pe frunte tuturor pistolarilor bulinari!


 11. 11
  Raj:

  Asa-i dnu Tipsy. Cacatu e biodegradabil si trebuie lasat in delta. Loganu nu poate fi lasat in delta, caci contine fer si plastec. Auzi la dnu 1Q, cica onoare muncii. Onoare pulii, na !


 12. 12
  Nora:

  Deocamdată, e o bancă, Reiffeisen, care şi-a retras reclama.
  Şi mai există un precedent: Avon care a renunţat la reclamele din timpul emisiunii Acces Direct când au sărit ei calul.


 13. 13
  TIPSYNEL:

  Chiar daca uneori ma mai cert cu nevasta-mea de regula cumpar produse romanesti. Dar care produse nu sunt romanesti-ma refer la lucruri ce se gasesc in mod natural la noi-doar firmele fiind de import? Spre exemplu, puiul de Crevedia s-a dus de mult dar noi fiintam sub alte denumiri de la Agroli la Groenland Poultry, nu mai avem brandul de Crevedia. Eu care sunt in domeniu stiu de la care abator provine carnea uitandu-ma la numarul de stampila ovala ce se afla obligatoriu pe eticheta produsului, indiferent de modul de ambalare.
  Dar omul obisnuit mai stie el de unde-i carnea ce o cumpara de la Lidl ori Kaufland? Sau cea de la Penny, Metro ori Selgros? Nu, nu stie si nici nu are cum sa stie. Trasabilitatea o inteleg doar cei in domeniu-producatorii si inspectorii DSV-restul omenirii se uita doar la pret: 6,99 lei/kg, 9,99 ori 111,99. De ce oare capitalistii astia ma considera prost cand afiseaza aceste preturi? Cat despre reclamele la tv, pot sa va jur ca atunci folosesc butonul telecomenzii. Si deoarece timpii de reclame se cam suprapun, ma duc direct la postul de pescuit ori la documentare cu calatorii si/sau aventuri!
  Daca sunt firme care au avut bunul simt si s-au retras de la Intact inseamna ca nu-i chiar totul pierdut draga Nora! Sarut mana!


 14. 14
  Seva Tudose:

  Cu drag aș comenta,dar sunt total pe lângă,eu nu prind Antene la TV. doar ProTv și RSC !


 15. 15
  Seva Tudose:

  Oficial este primăvară,vă ofer un ghiocel de 1 Martie !


 16. 16
  Marin Buraca:

  Superb , felicitări !


 17. 17
  Lucretia:

  O primavara , frumoasa ! Oficial primăvara începe din data de 21 Martie :)) așa am citit pe net :)) Tipsy , vrem informații despre pui , găini , de unde sa cumpăram :)) care au maivputini hormoni . Raj, ai oferit mărțișoare ?


 18. 18
  Manuella:

  Iubesc martie din prima până-n ultima zi. Sunt şi născută la jumătatea ei 🙂
  Şi-mi plac mărţişoarele, lalelele şi lăcrămioarele. Şi toate florile primăverii.

  Să ne bucurăm! 🙂


 19. 19
  TIPSYNEL:

  Saru’ mana Lucretia, ma bucur ca esti interesata sa mananci sanatos. Toata carnea proaspata romaneasca e buna si foarte buna! Nu se folosesc hormoni de crestere-cine zice altfel are interese ascunse-de cel putin zece ani. Nici medicamente nu se mai folosesc decat la nevoie si cu obligativitatea de a fi scoase cu minim sapte zile inaintea sacrificarii. Va spun eu ca e buna tare orice carne romaneasca, toata diferenta o face modul de prezentare-ambalajul-si pretul! Acu’ nu putem spune ca cea mai ieftina e la fel cu cea mai scumpa pentru ca aici intervin conditiile de sacrificare, manipulare si desfacere. Asadar, luati produse din carne de pasare cu incredere de la orice hypermarket sau si mai bine de la magazinele proprii ale producatorilor! O sa-mi fac reclama: uitati-va pe eticheta produsului ce-l cumparati si o sa vedeti o stampila mica ovala. Cea cu RO 143 EC provine din carne procesata in abatorul Crevedia in conditii perfecte de igiena! Pofta buna!
  Incepe primavara! Multa caldura-n suflete, multa dragoste si sa fiti fericite stimate domnisoare si doamne de pe aici! O floare la alegere din partea mea tuturor! Vreau sa ofer un buchet de lalele special Norei!
  LMA si domnilor, ce, la noi nu incepe primavara? Un martisor special pentru Raj-nu-i asa ca-i primit martisoare de la fete in Moldova? Un snur mare si gros alb-rosu il ofer lui 1Q -e bun de pus in bot Loganului cand n-are benzina!
  Salutari tuturor!


 20. 20
  Nora:

  Mulţumesc, Typsinel. Sunt florile mele preferate. 🙂


 21. 21
  Nora:

  Marin Buraca, 🙂


 22. 22
  Seva Tudose:

  Manuella,Nora,Lucreția….alegeți câte o floare din multitudinea florilor de primăvară !

  http://www.namesofflowers.net/names-of-all-flowers.html


 23. 23
  TIPSYNEL:

  Zilele astea sunt si „babele”. Pe 6 este baba mea. Raj, baba ta cand este?


 24. 24
  uc:

  Neata 🙂 si baba mea e pe 6
  Mie mi plac toate florile in frunte cu trandafirii
  avea bunica gradina cu flori io le udam dimi cu o galetica :)))


 25. 25
  Raj:

  Cica dnu Tipsy ii ofera 1 martisor lu dnu 1Q sa sil puna la logan. Poate la pula. Ofer 1 martisor tuturor drelor si dnelor de pe acest blog , din Au de 24 K., in greutate de 1 gr., iar drei Nora de 2 gr. cai sefa. Dna Seva, pacat ca nu prindeti Antena 3, ca io numa la A. 3 ma uit, ca nam minte.. Pupu la toti, cu pre cadere la dra Lucre cai dama bine + dra Uc ca are picioare lungi


 26. 26
  Raj:

  Baba mea ii pe 5, dnu Tipsy cand oi pune arpagicu. Daca ma pacaleste, so iau in pula. Io vreau sa fie babe fara lapovita ca sa se bucu dna Manu


 27. 27
  Seva Tudose:

  Baba mea este a 9-a ! Întotdeauna a fost cea mai diversificată,dimineața a nins,apoi a plouat,la prânz soare și seara vijelie ! Păzea 😀


 28. 28
  Nora:

  Cum afli când ţi-e baba? 😀


 29. 29
  Seva Tudose:

  Nora,de copil mic eu am ales a 9-a babă,dar se și calculează cam așa : http://www.copilul.ro/forum/cafeneaua-mamicilor/gossip/cum-ne-alegem-babele-cum-ne-reprezinta-babele-36470.html


 30. 30
  Raj:

  MS Regele Mihai I este grav bolnav. Un timp nu ma mai hlizesc. Nu pot. Mereu am sustinut ca, daca in loc de Iliescu, de mineriade, MS ne era suveran, alta era soarta Romaniei, a noastra, alt destin aveam, altcum eram vazuti de vest. Toti presedintii au dat tonul la marlanii, mai putin Constantinescu. Dar tot raul a pornit de la PSD si Iliescu.


 31. 31
  uc:

  Io am aflat la tel de la mama ca Regele Mihai e grav bolnav , pupic Ik pt martisor 🙂


 32. 32
  Nora:

  Ştiu, Raj. Nu se duce un om, se duce un Rege şi se duce o speranţă. 🙁


 33. 33
  Nora:

  Seva, după metoda de acolo, a mea e tot pe 9. 😀


 34. 34
  Tipsynel:

  Asa am avut noi ghinionul: de a fi prea tanar cand a plecat MS Regele si mult prea tarziu a venit in tara, cand nu mai eram pregatiti (de fapt nu stiam ce-i aia regalitate). Si eu sunt convins ca alta era starea noastra azi, alta imagine aveam in lume daca eram un regat! Trenul a trecut si noi am ramas intr-o gara pe al carui peron bate un vant cu directii schimbatoare ce ridica multa mizerie in aer.
  Da Raj, toti presedintii au dat tonul la marlanii (Constantinescu este exceptia ce a fost inlaturata degraba) si credeam sincer ca Johanis va fi speranta noastra! Dar se pare ca de unul singur nu poti face mare lucru. Trebuie ca noi toti sa facem o miscare interioara pentru a mai spera ceva.
  Stiti ca va spuneam ca produsele romanesti sunt bune. Ati vazut ce grozavii se petrec in piata produselor lactate? Cum dracu’ sa mai dai innainte daca tu, roman, ataci cu buna stiinta un alt roman? Doar pentru a acoperi incompetenta si „boala” unui sistem prost si corupt?
  Am vazut acum doua ore ca primarul Crevediei este retinut cu propunere de arestare! Nu zic decat atat: mai bine mai tarziu decat niciodata.


 35. 35
  Raj:

  A furat pui , cucosi si gaini, primaru Crevedyei, dnule Tipsy ? Lupu Eminescu, Eminescu fiindu-i prenumele, un tigan din Bacaul anilor 60, a fost prins cand a furat 1 sac cu gaini , penca a fost prins cu o gaina in mana. In loc sa apuce sacu propriuzis, a apucat sacu de gaina si a ramas cu gaina in mana si asfel a fost prins in fapt. Mitu, alt tigan a fost prins in fapt cand o babardea pe una si desi era in curu gol cu chestia aia rusinoasa in pizda, tot na recunoscut. A zis ca thocmai se schimba…


 36. 36
  TIPSYNEL:

  Pe dracu’ sa-l ia a furat. A zis ca a asfaltat toate ulitele si drumurile (si alea de pe camp) dar de fapt a bagat banii in buzunare si oamenii merg tot cu cizme de cauciuc cand ploua! Si asta-i mizilicu’ sa vedem daca o sa vina felurile principale cum va fi. Se aude prin sat c-ar mai fi luat azi inca doi consilieri! Sper sa fie „paharnici” sa spuna tot. Chestia cu gainile a fost acu’ doi ani, a picat prefectu’ atunci si inca cineva de la judet dar el a scapat chipurile. Sa nu recunosti ca esti cu „dansantransa” cand se aprinde becul e cam nasol. Unii ii zic indolenta, nesimtire, altii ca au fost violati, abuzati, fel de fel de scuze gasesc ei sau avocatii acestora.
  Domn’ Raj, ce a patit popa din Cernavoda c-am auzit ca l-au mazilit aia de la Tomis! Din cate zicea avocatul lui, n-ar fi vinovat!


 37. 37
  Raj:

  Abar nam, dnu Tipsy. Mia zis fimea ca lau dat la teve. Din cate stiu, a facut 1 acccident care sa lasat cu morti. George il cheama, parca. Io cu pochii si beserica nu le am, cu credinta, da, si numi trebuie intermediari. Mai e 1 poc, adica era, ca iau desfacut contractu de munca, Mascas Gabriel il cheama si babele vorbesc ca facea magie neagra si-i placea sa babardeasca fumei la ciclu, nush ce sa mai crez. Dupa parerea mea, pochii trebuie sa fie ca mama mea, sa dea, nu sa ceara, sa faca mult bine si sa uite imediat ca a facut bine, sa puie la cutia milei, banii gasiti in drum. Dra Nora, ma pot invarti diun pupoi dela dv. de uichend ? Sarumana si fitilu !


 38. 38
  Seva Tudose:

  Raj,Tipsynel,

  dragii mei,deși sunt născută pe timpul (probabil) al Anei Pauker,copilăria fragedă cu Gheorghe Ghiorghiu Dej,copilăria,adolescența cu Ceaușescu și taman după mineriadă mi s-a sculat să emigrez(deși „trădarea fusese planificată cu 15 ani din înainte,oficial cu acte intentat cu 8 ani înainte,în 1982… deci.după mintea mea f.diversificată,cred că Regele Nostru Mihai(care a intrat timid ca un adolescent ce era,condus de(nas) vreau să zic de interese politice/strategice…al altor burtihanii nesătule…

  DAR CE-I EXTREM DE IMPORTANT,ESTE CĂ ROMÂNIA ÎNCONJURATĂ, DE RUȘI/FOȘTII ȚARIȘTI,DE FOSTUL SCAUN OTOMAN,DE IMPERIUL AUSTRO-UNGAR….NUMAI SPUN DE SOBIESKI,DAR MAI COCHETARĂ ȘI BULGARII,SÂRBII CU REGATELE LOR,DEȘI…BIETUL REGE MIHAI ARE „SÂNGE REGAL” DIN TOATE DINASTIILE REGALE ALE VREMII ! CÂND SPUN ARE,MĂ REFER LA RUDE PRIN ALIANȚĂ !

  Spuneți-mi cine se mai căsătoresc între ei ptr.pace,păstrarea entității,suveranității,a statul de drept,…etc ???? Ce fac azi arabii ?

  Spuneți-mi cu cine….nu este rudă de sânge/alianță Regele Mihai ! ? Anglia,Austria,Germania,Ungaria,Rusia, Monaco, Grecia…

  Vă rog să mă iertați,dar cum Raj spusă:să pleci tânăr și să te întorci cu mult mai bătrân decât acceptabil….hai să nu ne alimentăm cu iluzii frumos împachetate !

  Eu am sufletul curat și mă bucur enorm de mult ,că dacă se va prăpădi,va fi cu sufletul împăcat ! A murit în ȚARA LUI !


 39. 39
  Seva Tudose:

  Am în suflet ca oricare român, atunci când îți recunoști sfârșitul,vei dori să-ți dai sfârșitul obștesc,să fi în locurile tale natale,la asta m-am referit,cu„a murit în țara lui” ! Ne-a bucurat viețile cu iubirea lui,revenirea,îndurarea umilității,a refuzului…

  UN ADEVĂRAT ROMÂN ȘI PATRIOT !


 40. 40
  TIPSYNEL:

  Buna dimineata!
  Ai dreptate Seva dar de ce nu ne lasi sa credem ca poate ar fi fost mai bine? Ca daca era sa fie, se intampla oricum. Da’ n-a fost sa fie…
  Raj, tucu-te-as, sa stii ca sunt si popi asa ca mama,chiar cunosc cativa. Chiar la Buhusi este unul, a renovat o biserica la Blagesti, a facut cimitirul ca o floare, are in grija cateva babe foarte sarace, a incropit un punct muzeal in mansarda casei de praznuire facuta tot de el, etc. De bun ce este a fost „avansat” la biserica din Buhusi-alaturea de Gradina Zoologica, cea mai ramas din ea- si deja a inceput si acolo sa repare acoperisul casei Domnului. Mare jale a fost cand l-au mutat, plangea soacra-mea de sarea camasa pe ea. Dar el, blajin, a convins enoriasii ca asta-i voia Domnului si se supune Lui. Multi oameni din Blagesti se duc si acum dupa el la Buhusi pentru binecuvantare. Soacra-mea nu mai poate ca-i nitel soldita si merge cam greu.Da’ eu cu nevasta-mea de cate ori mergem acasa trecem si pe la el. Ce mult se bucura…niciodata n-am plecat cu mana goala de la el: o iconita, un breloc pentru cheile masinii, un semn de carte, un calendar, tamaie de la Ierusalim.
  Fetelor, cam rarut pe aici, o fi de la timpul asta de stat si numarat banii?
  Am pentru voi un brat de frezii, da’ Norei ii ofer tot lalele! Din toate culorile cate una, chiar si neagra (dau o fuga in Turcia c-am auzit ca acolo se gasesc cele mai negre!)
  Onoare muncii 1Q-letule, tii Loganul in garaj? Si stai in el mereu de apari asa rar?
  Am de facut un export in UK si intarzie masina…acum trebuia sa fiu la biserica cu coliva! S-a dus nevasta-mea. Daca ajung acasa pana vine ea, ma cinstesc nitel in amintirea bunicilor dusi dincolo.


 41. 41
  Raj:

  Draga doamna Seva, imi vine sa-i iau la pumni pe cei care afirma ca monarhiile sunt perimate, invechite. Monarhia e printre cele mai noi forme de guvernamant.. Republicile sunt invechite, vezi republicile medievale sau republicile grecesti si romana din antichitate. D`aia nu le merge bine, japonezilor, britanicilor, tarilor de jos, scandinavilor, spaniolilor, belgienilor, etc. Pentru ca sunt monarhii. Astora care au invatat in clasele primare ca regele a plecat din tara cu 40 de vagoane pline cu bogatii, cu nestemate, aur si tablouri, poti sa-i futi si in cur, ca ei o tin pe-a lor. Chiar si Dej si guvernul lui, de jena pentru ceeace au facut, i-au lasat MS , cateva automobile, ca tanarului rege ii placea sa le mestereasca, sa le repare. Asta doresc: ca Iliescu sa fie alungat din tara, sa i se lase Cielo pe care-l detine , sa faca cinci copii pe care sa-i creasca din vanzarea florilor, ca asa a facut regina Ana, din vanzarea pasarilor de curte. Sau ca pilot de incercare, ca MS a fost si pilot. Din cate stiu, doar barbatii adevarati pot fi piloti de incercare, nu cei mototoli. In 1984 am fost admis la Cluj la Facultatea de Istorie, la ff ce-i drept si am avut un lector care se mai imbata cu noi si ne preda la carciuma istoria adevarata, nu cea falsificata de comunisti. Alti „”lectori”” pe care i-am avut au fost bunicii din partea mamei, invatatoarea din clasele primare, parintii, profesorul Tutunaru de la Liceul Bacovia, actualmente Ferdinand I, Undferdorben Alexander, un vecin din Cernavoda care a fost seful garii in anii 70. Asta e durerea mea cea mare, ca am abandonat studiile de istorie, ca m-as fi luat la tranta cu dnul Danny, pe teme de istorie. Dar si asa pot sa ma iau la tranta.


 42. 42
  TIPSYNEL:

  Mi-am amintit ca azi e baba lui Raj. Spre rasarit, la Cernavoda se zareste o geana de soare. Sper sa scape baba de ce i-ai promis de va fi urata. ( Sau mai stii, o sa o faca intentionat!)


 43. 43
  Raj:

  Unde mi-e postarea, dra Nora ? Cand scriu si eu serios, nu-mi apare. O dadusem pe dna Seva cu membrele inferioare in sus. Matz dat cu cracii in sus, dnule Tipsy.


 44. 44
  Raj:

  Intrebati-o pe sotia dv. daca a auzit de preotul Negru, dnule Tipsy. Pentru ca traia numai si numai din salariu pe care dalminterea il impartea saracilor, pentru ca traia intr-o casuta cu doua camere, a fost alungat de pochii invidiosi si de mai marii acestora, intr-un satuc uitat de lume, in Schineni. Asta s-a intamplat in anii 70. Preotul asta slujea la Catedrala Sf. Nicolae din Bacau, avea peste 2 m. inaltime si vio 65 de kile si avea alura de sfant. Slujbele de la Schineni le tinea in curtea bisericii, ca venea lume de peste tot si nu incapea in biserica. Copil fiind, am ramas inmarmurit ca iarna pe ger napraznic, prefera sa tina slujbele descult. Mereu am sustinut si sustin ca, pochii strica credinta si daia lumea nu prea se duce la besereca. Cu ceva ani in urma am avut la unitate un comandant nenorocit, un capitan de rangul I , care ura de moarte un tanar locotenent inginer, stiutor de cinci limbi straine scris-vorbit, inovator, inventator cu brevete, de un bun simt desavarsit. Ei bine, la o sedinta, locotenentul i-a propus comandantului ca, in urma unei chete adunate de colectiv, acesta sa stea acasa, sa nu mai vina la unitate, astfel unitatea nefiind condusa, va merge mai bine. Asa si cu pochii, cu parlamentarii si cu altii: sa fie bine platiti si sa stee dracu acasa, ca treaba va decurge mult mai bine dela sine…


 45. 45
  Lucretia:

  Buna dimineața , am făcut piftie :))) al meu soț nu mai vrea sa mănânce carne :)) lasă ca mănânc eu :)))


 46. 46
  Raj:

  Da di ce nu mai vrea carnita, sotu dv., dra Lucre ? Altoiti-l cu tuciul in cap, ca nevastamea asa procedeaza cand nu vreau ce gateste ea. Io nu mai mananc urzici penca cacutza are culoarea kaki si-mi aminteste de trupele de uscat ale , flancului sudic, ale NATO sau de matizu lu nevastamea. Sper catz observat ca nam mai zis nica rau de log. dnului 1Q…


 47. 47
  Raj:

  dnu 1Q, unde pula calului umblati ? Sa va cacati in gura mea dak mai dialoghez io cu Domnia Voastra…


 48. 48
  1Q:

  Sărna și LMA, cân` ne-a hi mai rău, k acuma să ni hie! Cu plecăciune, dom maharajah în rez. caldă! Să ne trăiți, că ne trebuiți! Ce știe dom Ti


 49. 49
  1Q:

  Aleluia LOGAN! Găsii una mai oapelă, da` argintie, nu roșie, îîîîî, auzi, roșie, cine-a mai pomenit mașină roșie


 50. 50
  1Q:

  Îs la început de zlujbă și nu poci să mă destrăbălez ca-n partea ailantă, să bat cânpii ca don Dan, să tră, dom Dan, ați plecat iar la dezmățatele ălea urinate pe dânsele, harză-le-ar focu, doamne iartă-mă! +++ că s-a tânpit lumea


 51. 51
  1Q:

  Păi ce să fac, ia, că nici eu nu știu prea bine. Fuck the system!


 52. 52
  1Q:

  Unblu pe unde vreau eo, dom Raj, că nu dau explicații la domnia voastră. Ce, credeți că vă mai las să vă căcați în noua mea mașină, aka Vectra? Și-așa se curăță mai ușor, că are piele, puteți să vă băgați tulumba-ntrânsa,că e piele pe piele, să vedem care cedează prima, ha!


 53. 53
  Manuella:

  Ha? Citesc eu oare bine?
  Începem să vorbim ca de la egal la egal automobilistic?


 54. 54
  Raj:

  Nu cred ca e dela egal la egal, dna Manu. Opelu dv. nu contine 1 cacat pe bancheta di spate. A lu dnu 1Q, da, pt. ca deja mam bunginit in Vectra lui.. Ha !


 55. 55
  Lucretia:

  Buna dimineața , sunt la munca :)) unchiule îți luași mașina :)) eu îmi luai canapea :))


 56. 56
  Raj:

  Cica e din piele. Si pula mea nui tot acoperita cu PL ?


 57. 57
  Raj:

  La munca ? Va urez facuturi de plinuri fericite, dra Lucre !


 58. 58
  Raj:

  De care knapea, dra Lucre ? Creca a costat mul. Cat Vectra lu dnu 1Q…


 59. 59
  uc:

  Uf, io citesc comentariile mai pe sarite ca s mai aiurita in ult timp :d Ik, ai facut facult la cluj? 🙂 in ce carciuma mergeai? :d


 60. 60
  uc:

  Spor la treaba, Lucretia 🙂

  Az ie baba mea, un amic mi a zis ca asta nu i baba ci pustoaica :)) am fost de acord cu el


 61. 61
  Raj:

  Sarumana si crapelnitza, dra Uc. Am fost student eminent doar 2 trimestre si juma, dra Uc. Am abandonat caci fosta nevasta cea ca cheltui multi bani si nam vut pt. ca so supar. Betiile porceste le faceam la restaurantu garii, asta in 84. Io eram singuru mai de departe. Ceinalti erau din SB, Tg.Mu, Hr. MM, 1 era chiar din Baicoi, scuzati expresia. La admitere au fost 5 piun loc.


 62. 62
  Manuella:

  Şi baba mea e azi. Parcă ne-am vorbit! 😀
  Sunt însorită bine, fără pic de nor, dar mai am câte-un nerv printr-o buclă, bate vântul!


 63. 63
  uc:

  Cum se zice la locuitorii din Baicoi? :)))


 64. 64
  uc:

  Avem o zi frumoasa, Manu 🙂 ca noi 😉


 65. 65
  Raj:

  Celor din Baicoi li se zice bai coi !!! , iar celor din Ramnicu sarat li se zice ramniceni nesarati penca acestia nu consuma sare, zahar si alcoool. Dra Manu a fost 1 zi pe placu dv.: cu soare si inghetata , ca va place inghetata


 66. 66
  TIPSYNEL:

  Sarut mana tuturor femeilor de pe aici si un salut voios de pionier barbatilor!
  Mister Raj, nevasta-mea il stie pe preotul Negru. Zice ca chiar mama ei(adica soacra-mea) a fost cu ea la el cand acesta se afla la o biserica din Garleni.
  El a stiut dinainte de ce a venit la el si i-a spus ca sa mearga la facultate ca va reusi. Asa a fost si daca a venit la Iasi m-a gasit pe mine. A reusit asa cum ii prezisese popa Negru. Ce mi-a zis nevasta-mea e ca retine faptul ca era un om f. ‘nalt si multa lume din acea vreme mergea la el de nu aveau loc in biserica.
  Am avut ieri o baba grozava! Au venit copii la mine cu nepoteii, am stat la soare, am fost la padure unde am cules floricele si urzici. De ce zici Raj ca nu sunt bune? Contin fier mult si schimba sangele! Adica-l subtiaza.
  La Manuella cica a mai batut putin vant dar aici a fost liniste.
  Uc, asa mi-a zis si mie un prieten pe fb. ca am o baba de 18 ani si eu i-am zis ca m-as multumi si cu una care sa aiba 18 ani p’un picior ca nu-mi trebuie o baba mai mica decat fiica mea de 35 ani. Doar nevasta-mea a zis ca pot sa ma ling pe bot ca nu mai pup eu „babe” sub 55 ani, respectin varsta ei. O sti ea ceva ce eu nu stiu?


 67. 67
  uc:

  am fost la Gods of Egypt, 3D, e supeeerrr!


 68. 68
  Raj:

  Iar ioam fost la soacramea, dra Uc. pam pam


 69. 69
  Raj:

  Pai vedeti, dnu Tipsy ? Daca toti pochiiar fi ca pr. Negru, ar frecventa si drele Uc si Nora, beserica. nu sar mai duce la 3 D suoer. Urez tuturor posesoarelor de pasarica, LMA !


 70. 70

 71. 71
  Lucretia:

  Si dacă avem pasaroi , ce ne urezi , Raj :)))La multi ani , dragele mele ! La multi ani si masculilor !:))Raj , canapeaua este superba dar si preț pe măsura :))


 72. 72
  Raj:

  Canapelelele is pt. babardeala, nu pt. dormit, dra Lucre. Se poate dormi bine si pe presu dela ushe, pe banca in parc, in santurile patriei, sub poduri, in gari, canale. Asta o stiu din experienta. Dv. nu puteti avea pasaroi, dra Lucre. Poate dna Seva…


 73. 73
  Raj:

  Am incurcat bloagele, dnule Tipsy> Va intrebai ceva la dna Ana


 74. 74
  1Q:

  LMA printre urale tuturor femeilor de pe blogu` ista! Sărna și să trăiască domnu Raj, măăăă! Strigați, măi, hăi-hăi, și sunați la 112


 75. 75
  Manuella:

  La mulţi ani şi vouă! 🙂
  Să fiţi sănătoşi şi voioşi!


 76. 76
  uc:

  LMA si voua :*


 77. 77
  Tipsynel:

  Multumesc frumos acum Manu si uc ca pana diseara nu stiu daca mai nimeresc tastele!
  Si multumesc anticipat si celor care-mi vor mai ura! Am mancat macinici dar si Mucenici facuti de moldoveanca mea. Bineinteles ca m-a pus sa-i framant aluatul, ca io as fi sexul tare si trebuie framantat bine sa iasa sfintisorii fragezi. Norocul ei ca nu bausem decat trei paharele ca cine stie cine-i framanta.
  Raj si io am incurcat blogurile si ti-am raspuns la celalalt!
  De care pahare aveti astazi in fata? Mi-e mi-a ascuns nevasta toate vasele mai mari de 50 ml. A zis ca pana diseara vrea sa fiu om, nu porc! Unde-o fi vazut ea porc beat Doamne, unde?
  LMA Raj si 1Q! Sarut mana fetelor! Nu fiti triste cele cu baba de azi, sa fiti frumoase-n suflet si inima e mult mai important. Si mi-e-mi place cand ploua ca stai in casa, mananci, bei, mai numeri din banii ramasi pana la salar’…


 78. 78
  uc:

  f frumos ai spus Tipsy, nu conteaza vremea cu babele si in general, ci cum ma simtesc 🙂
  imi place si cand ploua am o umbrela f frumoasa pe care scrie I love rain :)))


 79. 79
  Tipsynel:

  Uc, m-ai dat gata cu melodia aleasa! Si cu umbrela!


 80. 80
  Seva Tudose:

  Raj,

  tu trăiși degeaba până acum ! Cum adică eu am păsăroi „ Dv. nu puteți avea păsăroi,dna Lucre. Poate dna Seva” Ce ???

  Păi cu cât îmbătrânește o femeie, devine ca o virgină,deh, la unii bărbați nu li se mai scoală,datorită prostatei…auzii și eu tot de la babe ,așa cum sunt eu acum ! Îți place ce-ți zisei ? Dinte ptr.dinte !


 81. 81
  Seva Tudose:

  Și la unii perioada de andropauză se ivește cam pe la 51/52 de ani,cam ca la vârsta ta ! Ia vezi ,ai grijă,tragei cu țelină 😀 😀


 82. 82
  uc:

  In sfarsit am parul indreptat, intins
  De la vant :)))


 83. 83

 84. 84
  TIPSYNEL:

  Se vede ca-i saptamana branzii. Toate pisicile-s pe acoperisuri, pe garduri sau prin boscheti in cautarea dragostei. E o chiraiala noaptea de numa’, numa’!


 85. 85
  Raj:

  Pot pt. ca sa mananc si cacat nu numa telina, dna Seva, ca pe cariciul meu tot andropauza scrie, dar nu face nica , ca de 8 mart. anu cur. iam luat nevestemii 1 vibrator. Consuma mult curent electr. ? Dar placa aia de par consuma mult ? Dati poza mai mare pt. ca sa va pot admira, dra Uc ? Io vreau sa indrept cu placa coada pisicii cai imbarligata. E chiraiala pt. ca pisicile se fute pt. perpetuarea speciei si ca sa ne ofti noi 2, dnule Tipsy


 86. 86

 87. 87
  TIPSYNEL:

  Raj, pe mine nu ma oftica. Sunt leu si astept caldura. Sa stii ca vibratorul e bun si pe post de mixer. Vezi cand vine soacra pe la tine cu ce face maioneza.
  Uc, tocmai ce-ti vazusem pozele aseara cu un par ondulat fain. Cui trimite-ai bezele?


 88. 88
  Raj:

  Vam vazt dra Uc. Sunteti frumusica foc, zulufi, bezele, privire a la Greta Garbo, senzuala. Vorbesc f. serios, nu mananc cacat. Un prieten dial mieu slbod la gura, ar zice ca sunteti facuta in ciuda a… scuzati expresia. Scoateti omu din adropauza. Si dra Lucre


 89. 89
  Raj:

  Se stie ca leii is tari in pula…


 90. 90
  Raj:

  … iar fecioarele tari de cap


 91. 91
  uc:

  Lui iubiii :))))


 92. 92
  uc:

  Mesc Ik 🙂
  Si iubi m a intrrbat cui trimit bezele… lui, cui altcuiva?


 93. 93
  TIPSYNEL:

  Știați că „La mulți ani” e o formă de a spune „mulțumesc”? Da, cuvântul „mulțumesc” s-a format din urarea „Mulți ani” (iar prin unele locuri la noi încă mai auzi „mulțănesc” și „ a mulțăni”). -am copiat asta dintr-o postare a preotului Ioan Florescu in al sau Jurnal scotian, el fiind emigrat de mai mult timp.
  Asadar, LMA Norei! Pentru ca ma lasa sa spun prostii pe-aici!
  Salutare leule!


 94. 94
  uc:

  nu stiam, neata 🙂


 95. 95

 96. 96
  Danny:

  Ce-a facut, mai, Nora? Nu m-a blocat? Doamne, si eu care credeam ca sunt blocat de doua saptamani, n-am mai trecut pe aici. Pentru ca stiam ca sunt blocat. Imi spusese „Pa”! Si am luat-o de buna…………………………


 97. 97
  Danny:

  La Multi Ani de 8 Martie, tuturor fetelor cu pistol la brau! Chiar daca urarea vine tarziu, din cauze obiective si subiective, niciodata nu e prea tarziu.


 98. 98
  Seva Tudose:

  D

  `pentru că știam că sunt blocat. Îmi spusese „Pa” și ai luat-o de bună…!

  Doar ptr. că Nora este o inimă largă ,mai largă decât un Mall…nu trebuie să „take advange”


 99. 99
  Danny:

  Nu sunt genul de om care sa profite de anumite avantaje sau „slabiciuni” ale altor oameni. Faptul ca Nora are o inima mare nu face decat sa ma bucure nespus de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *