dealul spirii 6

dealul spirii (6)

– Ștefane, apropo, am un căcat de problemă. Băi, futu-i mama ei de viață, cum scot capu’, cum o iau din nou în bot. Trebuie să angajez oameni noi. Femei.
– Programatoare gagici?
– Îhî. M-am săturat de vedetisme de băieți, alea muncește, nu gândește. Adică n-are gânduri în cap în afară de ăla de măritat.
– Nu știu, măi, în afară de ăia din Izvor care au venit doar pentru sistemele alea, nu cunosc alții.
– Iote nah, sunt sigur multe, nu mai angajez decât fete. Și programatoru’ nu trebuie tratat ca om, ci ca porc in cocină. Și cum face ceva, dai cu bățul. Plici. Gândește-te la idee, iete nah, nu fi misogin.
– Măi… așa o fi, dar nu cred că e o regulă că gagicile ar fi așa.
– Ah, și încă ceva, sunt și mai ieftine decât băieții. Lăsând la o parte faptul că nu se știe niciodată ce se ascunde sub o programariță.
– Sub fusta ei.
– Mai ales! Uite ce e, Ștefănoiule, am doar o soție și o amantă. Sunt îngrozitor de fidel. Nu merită să îți pierzi vremea cu femeile. La sfârșit, tot asta îți vor cere: casă și bani. Fără să îți dea nimic în schimb. De-asta nevasta nu se părăsește niciodată. Găsește una să aibă grijă de tine, lasă vrăjelile.
– Nu e numai atât, Bogdane, trăim alte vremuri. În plus, nu am nevoie să aibă cineva grijă de mine. Mă descurc și singur.
– Fii, băi, serios, femeile nu au coaie. Și nici nu o să le aibă vreodată, nici coaiele și nici vână cât să ia taurul de coarne. Femeile sunt mai egoiste decât ai crede, oricât ar cânta ele serenade despre feminism și pișatul din picioare.
– Stai, măi, puțin, nu e chiar așa, totuși este și altceva acolo.
– Ete, nu-i așa! Toate ajung acolo. Auzi, îți dau o sugestie. Femei admirable. Care vor să se fută în timp ce spun lucruri importante. Iar tu repeți după ele. Și să fie foarte iubite. Asta vor toate, de fapt. După aia, tu te duci la muncă și ele se fandosesc în fața oglinzii până vii tu înapoi cu alți bani de smacuri. Le fuți din nou, ele o să îți spună cât de barosan e smacul și dimineața o iei de la început. Tu după ce dracu’ te uiți?
– …lasă-mă cu femeile, numai la futut nu îmi stă mie mintea acum.
– Auzi, băi, Ștefănoiule, tu mai ai pisicile alea?
– Oh, nu erau ale mele, erau ale Andreei.
– Motani?
– Ambii.
– Am o curvă de teenager în casă. Urlă toată noaptea, nu știu ce să fac. Măcar că pe copil se pare că nu îl deranjează, mie îmi vine să mă urc pe pereți.
– Fată? Vezi ca există pastile speciale să le liniștească.
– Nu doarme vaca, cere motani.
– Ia-i pastile, există speciale la magazinul de pisici.
– Și mai vin doi derbedei care urlă și ăia la fereastră. Pastilele cică dau efecte secundare.
– Hm… serios? Nu știam.
– Am vorbit cu veterinarul. Cică nu-ș’ ce efecte secundare. Cred că nici el nu știe, e chirurg, vrea să taie pisica.
– Știu, se face și așa.
– Da, dar nu vrea Andra. În fine. Băi, nu mai stau mult, sunt babysitter, ți-am spus. Trebuie să ajung acasă să stau cu aia mică. Deh, mă-sa are nevoie să se ducă nu-ș’ unde în seara asta.
– Bravo, măi, pentru fetița ta.
– Păi, nu am merite prea mari ca sa spun așa, eu doar am ținut-o pe Andra de mână.
– Hai, fugi la babysitting.
– Lasă, fug eu, dar trebuie sa aibă răbdare, pe urmă își imaginează că în viață totul e facil.
– Hă!
– Și nu e.
– De acum începi cu asta mică?
– Las-o și pe Andra să aștepte. Ai citit cartea aia superbă? Așa s-a călit oțelul.
– Nu. Unde? Care?
– Era o carte cu comuniști. Cum s-au chinuit ei să înființeze partidul și s-au luptat cu elemente reacționare, dar până la urmă au învins, futu-i în aripă. Ruși. În Rusia. Plătești tu, ok?


Cum s-a călit oțelul (lb. engl) – wikipedia
Cum s-a călit oțelul (lb. rus) – wikipedia
Cum s-a călit oțelul (film, lb. rus) – youtube


 

79 comentarii la “dealul spirii (6)


 1. 1
  danah:

  Se ascute lupta de clasa :))


 2. 2
  Manuella:

  Bogdan demonstrează cum Ştefan, chiar risipit în atâtea inimi, pare un tip de treabă.


 3. 3
  rravic:

  daaaa 😛 foarte de treabă, mai ales pentru ”o planetă stearpă” 😀


 4. 4
  danah:

  Hm, afemeiat dar nu misogin, inseala dar nu minte. „Rusul” are pareri bine-ntepenite, Stefan are indoieli. Planeta aia are izvoare ascunse.


 5. 5
  Nora:

  O mai zic o dată: vă invidiez optimismul. 😀


 6. 6
  danah:

  Ai mirosit vreodata izvoare minerale, d-alea cu iz de ou clocit si alte adieri puturoase? Te tii de nas, te zbati sa nu simti gustul, dar in cateva zile ti-e mai bine. E genul asta de optimism.


 7. 7

 8. 8
  Raj:

  Dra Danah, sarumana si capu, ati intrat viodata intrun veceu adiacent unui iarmaroc sau piata ? Sau ati cazut viodata intrun closet ? Te tii de nas, te zbati sa nu te ineci si dupa cateva zile joci la 6/49 sau alba-neagra. Si tot nu castigi….


 9. 9
  Raj:

  Dra sau dru Rravic, io tot va citesc diun timp si-mi place, dar cine sunteti ? Sunteti de parte femeeask sau parte barbateask ? Cai musai pentru ca sa stiu. Poate stiti si pentru mine neste pastile speciale ca sa ma linisteasca. Dna Manu, va pup cu consideratiune !


 10. 10
  danah:

  N-am cazut in wc niciodata, cred ca de asta m-au fraierit unii la alba-neagra in piata, intr-o zi de salariu. Si nici la 6/49 n-am castigat, numa` la loz in plic. Da`am avut noroc in dragoste, zic eu. Ca-s mai arzoaie :).


 11. 11
  danah:

  Am sa va spun bancul. Soricelul fuge, fuge de pisica, nimereste in grajd si o roaga pe vaca sa il ascunda cumva. Vaca, o doamna sensibila, da drumul la o balega care il acopera pe soricel, dar codita ii ramane afara. Vine pisica, vede coada, il inhata si il mananca.
  Morala nr.1. Nu e bine sa te bagi in rahat.
  Morala nr.2. Daca tot te bagi in rahat, macar fa-o de tot.
  Morala nr.3. Nu toti cei care te baga in rahat iti vor raul.
  Morala nr.4 …dar nu toti cei care te scot din rahat iti vor binele.


 12. 12
  Nora:

  Ce banc adânc. 😀 Plin de morale. 😀


 13. 13
  rravic:

  Bună seara. Domnul duduie Kapur, zău dacă știu ce să vă răspund, eu țin de partea tuturora că este și ei oameni. La animale tot așa, să nu tăiem pisica, mai bine o dăm la golani să se bucure toate părțile. Ce dacă îi vacă și se duce la motan, dacă bou’i stă doar în jug? Iar numele, este drept, vine de la o parte bărbătească aflată într-o parte femeiască (oare de ce cartea să fie numai de sex feminim?)
  Donshoară danah, cu stimă și respectul de pe’aici, dar bancul șoarecului este la fel de vechi căt era apa aia clocită (în varianta originală apărută in dilema de acu vreo 10 ani era cu’o barză și o broască). Un amendament totuși, balega nu e rahat așa cum nici pisica aia nu e vacă doar fi’ncă se duce la motani.
  Donshoară manuella (ah! acel habibi niqab), zău domniță, nu e nici unul băiat de treabă, nu’i vedeți cum se uită ei pe sub fustele programerițelor să le caute acolo priceperea creierului?
  donshoară nora, știți bancul cu optimistul, pesimistul și mecanicul de tren. eu l-aș invidia pe ăsta din urmă, el măcar are salar că umblă la manetele trenului din tunel.
  dnul kapur molipsește ușor cu stilu’i punjabi, am să mă caut de o liturghie pt. curățare. Nu vă mai uitați după pastile, încercați cu ierburi că e fără mahmureală (pt dna seva: mușețel, sunătoare, ghimbir, chestii).


 14. 14
  Nora:

  Of. Mereu am ratat tâlcurile pildelor cu animale.


 15. 15
  Nora:

  Nu, nu ştiu bancul cu optimistul, pesimistul şi mecanicul de tren.


 16. 16
  danah:

  Un tren intra intr-un tunel. Ce vede optimistul: luminita de la capatul tunelului. Ce vede pesimistul: intunericul. In banc mai era si realistul, cel care vede trenul venind. Ce vede mecanicul: trei idioti pe sine, intr-un tunel.


 17. 17

 18. 18

 19. 19
  Manuella:

  Ştiu, ştiu 😀
  Interpretare, atât. Cu toată amanta şi ”doar o soţie” :P, gura aia bogată l-a desfăşurat pe ăstălalt cast.


 20. 20
  Lucretia:

  M-am saturat de ploaie , m-am saturat de ploaie :(( Raj , pe mine m-a mânjit copilul cand era mic cu cacat pe fata , dormeam dusa :)) si aveam un ceas cu luminițe si radio pe lada patului , vai ce frumos s-a pisat el pe fata mea :))) jucându-se la ceas :)))


 21. 21
  1Q:

  Bancul cela cu trenu` nu-mi place, și nici mecanicul. Adik cum, toată lumea e idioată numa` el e mecanic de tren? Autorul e subiectiv, ține cu mecanicu`. Poa` i-o fi rudă, poa` chiar el e, da` atuncea de unde știe el că în tunelu` cela sunt numa` idioți, ai? Io mi-am imaginat așa:
  1. Cei 3 sunt aduși cu forța de al 4-lea care nu apare în peisaj, + k e și întuneric iar mecanicu` nu știe de el. Ăla îi amenință cu pistolul încărcat cu buline de toate culorile și cu potențial letal, na, ia fă pe dășteptu` și devii eroin. De parcă nu știți că, de fapt, al 4-lea avea 5 ostatici. 2 au făcut mutre și ăla i-a îngropat înainte să-i bage pe cei 3 în tunel. Deci, da?
  2. Cei 3 fug de o avalanșă venită din partea cealaltă a tunelului. Mecanicul nu știe, el vede doar idioți în tunel. Păi cine-i idiotul aici? În fine, trecem la
  3. Niște miliardari excentrici fac ce vor mușchii lor. Din atîția miliardari, 3 au ceva în comun: tunelurile și trenurile cu mecanici dăjtepți.
  4. Un joc. Gen ”Caută cutia și vezi ce e în ea”. Cei 3 vin din zone diferite și sunt principalii favoriți în cursă.
  5. Cercetători, ingineri geologi, speologi, inspectori în construcții. Hai să fim serioși, nu oprești mersul trenurilor pentru 3 d`ăștia.
  6. 3 criminali odioși. Au ucis un autor de povești pe pistol și vor să-i îngroape în tunel. Le convine să pară idioți. N-au cu ei ”mersul trenurilor” și nici că le pasă. Idioți? Hai sărna și LMA


 22. 22
  1Q:

  Îu, dna Lucre! Io-l omoram cu mânurile goale, prin metode alese


 23. 23
  1Q:

  Am scris să-i îngroape în tunel, în loc să-l… Da` poate avea mai multe personalități. M-am scos


 24. 24
  Tipsy:

  Trebuia sa te astepti la ploaie, Lucre!Pot sa vin sa-ti port umbrela?
  In tunel e intuneric…trebuie sa ai imaginatie ca sa poti iesi la lumina.
  Raj, ti-am spus mai deunazi care-i raportul cocos-gaini! Hai sa ne axam pe postaruile curente, nu te simti putin in ceata?…sau in rahat, ce sa mai zic…Sunt un gradinar ca si tine, am pus ceapa, usturoi, sfecla rosie, ridichi, morcov(!) si am tuns la gazon de numa, numa! Doar fi’mea zice ca ce am de pun atatea vegetale, vine cataclismul si ea nu stie?


 25. 25
  Nora:

  1Q, şi eu aş fi suspectă. Eu aş pretinde -- şi ar fi adevărat -- că n-am ştiut în viaţa vieţişoarelor mele cum să caut ceva în Mersul trenurilor. Pentru mine cartea aia e mai ceva ca o enciclopedie de chimie organică în chineză.


 26. 26
  Manuella:

  Nora, vin cu Mersul după mine. Te învăţ.
  De la 1 an am călătorit cu trenul.
  Şi acum o cumpără tata, actualizată, ce contează că nu mai călătoresc?! Să fie în casă.


 27. 27
  Nora:

  Manuela, :))))) eram aproape sigură că nici nu mai există.


 28. 28
  rravic:

  :))) Domnul IQ, într-adevăr la punctul șase ați nimerit-o. Autorul avea personalitate multiplă, cum îi îngropau una, zvâc ieșea alta din groapa săpată între șine. De asta au rușii ecartamentul mai larg, să încapă acolo toate personalitățile autorilor ieșiți din oțelul călit.


 29. 29
  rravic:

  cărți adevărate folosite pentru a repara mobila din casă: Mersul Trenurilor (pentru lucrări finuțe, nu are consistență), Pagini Aurii, Galbene sau Albe (piese de rezistență), Enciclopedia de chimie organică (mă rog, în chineză pentru cine avea șifonier de lux), Manualul de Fizică Modernă al lui Feynman, Balzac, ce se mai folosea?


 30. 30
  Danny:

  O caut pe Joiana. Pe unde o fi? Stie cineva de ea?


 31. 31
  Nora:

  Spune-mi mie, că-i transmit eu. E la băi.


 32. 32
  Manuella:

  Danny, apari aşa, nu zici hai, salut! ce faceţi? sunteţi bine? Îţi vâri capul şi ne întrebi direct? Cât de grăbit eşti?!


 33. 33
  Danny:

  Buna, la toata lumea. Stii prea bine ca eu de fiecare data salut, urez, multumesc. Poate ca sunt grabit, interiorul sufletului meu imi spune acest lucru si ma grabeste catre obiective pe care trebuia demult sa le ating. Lumea moare in fel si chip, eroi si oameni simpli, ticalosi si genii ai acestei lumi, cu totii se duc mai devreme sau mai tarziu. Si, poate ca din acest motiv eu n-am mai avut politetea si linistea interioara de a mai saluta, asa cum o faceam de fiecare data.
  Azi noapte, tarziu, am petrecut de unul singur pe blogul Norei si am recitit multe dintre articolele si comentariile afisate aici. Mi se facuse un dor de multe persoane care acum nu mai comenteaza pe acest blog. Ma refer in special la Andreea, Ana, Valonas, Nastasia, Joiana, persoane care, parca au murit. Cat de mult poate tine o inversunare, sau poate ura, la unele persoane? De aceea m-am si dus pe celalalt blog pentru a le saluta acolo.
  Mi-ar placea sa fie din nou ca in anii 2011-2014, chiar daca au existat dese frictiuni, neintelegeri, certuri in toata regula dincolo si aici, atmosfera acelor ani este inegalabila.
  Cautam niste chestii scrise de mine prin 2012- 2013, si uite asa am recitit multe articole si comentarii pana pe la ora 3.30 din noapte sau dimineata. Poate ma ajuta Nora sa-mi gasesc textul scris de mine despre puiul de bufnita.

  Joiana este la bai? Sa-i spui sa vina si sa comenteze mereu aici. Sa fim mai multi, ca acum cativa ani.


 34. 34
  Danny:

  Si sa-i mai spui Joianei, Nora, atunci cand se va intoarce, sa nu mai faca „treaba mare” si sa fuga imediat. Sa fie mai statornica in ale scrisului.


 35. 35
  Nora:

  Măi, Danny, şi tu acuma…


 36. 36
  Nora:

  Danny, ai un singur articol, Verde natural, verde înflorit. Ăla cu bufniţa nu cumva ţi-a apărut pe Pandora’s?


 37. 37
  Nora:

  Danny, căutându-ţi ţie puiul de bufniţă, am dat peste acest comentariu al AntiNaţionalistului. Îl mai ştii? :v :v :v

  De cand esti aci pe Pandora. N-ai scos nimic intelecutal, nimic inteligent, nimic care arata ca esti o fiinta cu taine superioara, ceva care ne arata ca esti un om citit intelecutal, cultivat. Esti o persoana lipsita de rafinament. Tu, *****, prin prezenta ta virtuala obosesti omul psihic. Omul cand citeste comentariile mele, savureaza, simte ca pluteste, de parca l-a citi pe Tagore.Pe cand ale tale? Simte ca vrea sa baga capul intr-un bufnita.

  Râd ca atunci. 😆 😆 😆


 38. 38
  Manuella:

  Toate sunt pe fugă, Danny. Asta nu înseamnă că nu ne îngăduim un salut.
  Danny, eşti nostalgic pentru repede-înainte pe care-l invoci.


 39. 39
  Nora:

  Măi, Danny, noroc cu Google ăsta, că iote ce găsii la umbra unui zid.

  „Acum 2 luni am gasit la baza unui zid un pui de bufnita. M-am apropiat de el, usor, fara sa-l sperii, el a intors gales privirea la mine, m-a privit profund cu ai sai ochi perfect rotunzi si verzi si a ramas nemiscat in fata curiozitatii mele. Am intins usor mana spre el, l-am luat si l-am mangaiat. Nu spunea nimic, se uita doar la mine, nevinovat. Intr-unul din copacii din jurul meu, o alta bufnita tipa la mine de zor, facand zarva mare in jur. Am pupat puiul de bufnita si l-am asezat pe un zid inalt, pentru a-l feri de caini si pisici. Imi era teama sa nu fie mancat de pisici, ele se catara peste tot. Dupa 30 minute m-am intors la locul unde lasasem puiul de bufnita. Era tot acolo, iar privirea lui usor incruntata si calda in acelasi timp, imi crease un sentiment puternic de mila. Doream sa am grija de el. L-am luat de acolo, de teama sa nu fie mancat de pisici si l-am dus intr-o incapere. I-am dat apa si…………….de mancare? Pai, ce mananca o bufnita? E pasare de noapte si vaneaza animalute mici, nu-i asa? Problema era alta: puiul era tot mai vizibil obosit, inchidea ochii des si se balansa fata-spate din ce in ce mai mult. Puiul de care incepusem sa ma atasez din ce in ce mai mult, era condamnat la moarte. Eu ma simteam neputincios, la fel ca atunci cand n-am reusit sa salvez broscuta din gura sarpelui. Puiul urma sa aiba aceeasi soarta. Sa dau telefon la zoo? M-am consultat cu cineva si mi-a spus ca nu sunt sanse de supravietuire pentru el. Am incercat sa-l fac sa zboare din mainele mele, dar el cadea ca un mic bolovan jos. Nu era deloc ranit, era intreg dupa ce l-am cercetat bine, dar viata i se scurgea lent din el. Era moale, aproape lesinat, din cand in cand mai deschidea ochii aceia mari, verzi si atat de frumosi, cu care ma cucerisera de la inceput. Ultima data cand l-am aruncat usor, pentru a invata sa zboare, a cazut rau de tot. A fost ultima incercare. L-am asezat pe o masa si ma uitam atent in ochii lui. Rar ii mai deschidea si aceeasi privire nevinovata imi strafulgera sufletul si-mi sporea convingerea de neputinta in a-l mai putea salva. Eu, cel care cu greu ma resemnez, am luat hotararea sa-l las pe zidul inalt pentru a fi vazut de parintii lui, in mijlocul naturii. L-am pupat pentru ultima oara si am plecat. Peste cateva ore m-am intors si de la distanta l-am vazut tot acolo. Ce bucuros eram, nu-l mancase nici o pisica. M-am dus sa vad ce mai face si m-am aproipiat de el. Era mort………………. Bufnita din copacul cel inalt tipa la mine mereu. M-am uitat la ea, apoi am plecat cu sufletul pe jumatate impacat, ca am reusit sa am grija de el atunci cand se afla in agonie. Nu-l mancase nici un animal, murise de moarte naturala, in mijlocul naturii.”


 40. 40
  Manuella:

  Danny, realizezi? Tu ai grăbit moartea puiului, tot aruncându-l şi învăţându-l să zboare!


 41. 41
  Danny:

  Da, cu siguranta, textul cu puiul de bufnita l-am postat pe Pandora’s, cred ca de doua ori, dar nu mai stiu la ce articol si nici anul. Povestea este adevarata si mi s-a intamplat in iunie 2012, iar textul l-am scris mai tarziu, cred ca prin 2013. Nu mai sunt sigur daca l-am postat si aici, cam in aceeasi perioada cu postarea pe Pandora’s. De obicei postam la un articol scris de cineva, de aceea e greu de gasit. Asta presupune sa ma duc acolo, si o sa ma duc, pentru a vedea ce si cand. Parca zici ca ma duc intr-o arhiva cu documente istorice sa descopar ce vreau eu. O sa-mi ia ceva timp.


 42. 42
  Nora:

  Măi, Danny, măi. Greu te mişti. În 2012 l-ai pus. Aici: http://pandoras.realitatea.net/life/frica-de-foame-27559.html comentariul 182.


 43. 43
  Nora:

  Aici nu l-ai postat.


 44. 44
  Danny:

  Surpriza!!! Unde l-ai gasit, Nora? Bravo!, si iti multumesc!


 45. 45
  Danny:

  Pe 5 sept. 2012 l-am postat.


 46. 46
  Manuella:

  De ce, Danny? Eşti la două click uri distanţă.
  Sau vrei timp să fii pregătit pentru întâlnirea cu scrierile şi comentariile tale?


 47. 47
  Danny:

  Da, imi aduc aminte de AntiNationalistul, am avut cateva dispute si cu el pe Pandora’s. Comentariul pe care l-ai afisat este o replica a lui la alte replici pe care i le-am adresat eu. Umorul lui din finalul comentariului nu a fost unul prestabilit, intentionat, ci pur si simplu, asa i-a venit sa zica: „sa bage capul intr-o bufnita”. Aprecierea lui este subiectiva, rau-intentionata, aidoma unei replici care trebuia sa se implineasca la momentul de atunci.


 48. 48
  1Q:

  Sărna ți LMA! Să tră, dom Dan, povestea ceea spune că ați condmnat la foame o pisică și ați ologit un pui de pasăre. Ați crezut că faceți bine, na. Câți nu fac asta, să arunce cu cataroiu. E ca și cum ați fi vrut să învățaț un copil să meargă; nu-i dați brânci pe scări, din prima, na. La o babă mai merge, că așa fac și pe trecerile de pietoni, trag zebra de coadă și înjură șoferii care o salută strident și ceremonios cu claxoane de lemn, ca de toacă


 49. 49
  Danny:

  Manuella, da, sunt nostalgic. O fi rau?
  N-am vrut sa grabesc moartea puiului, dimpotriva, am vrut sa fac ceva pentru el. Asa sunt eu, interventionist. Vreau sa ajut, cum pot, si cat pot.


 50. 50
  Danny:

  Manu, nu inteleg comentul 46. Vrei sa reformulezi putin?


 51. 51
  Danny:

  Te salut, Verzelius! Mare general roman ai fost……………..Vasazica, numai rau am facut in opinia ta? Ce inseamna diferenta dintre intentie si practica!


 52. 52
  Danny:

  Nora, cu google l-ai gasit? Pai, ce-ai scris la google? Puiul de bufnita???


 53. 53
  Nora:

  Am scris „dragă Google, te rog frumos să găseşti Puiul de Bufniţă al lui Danny. Promit să fiu cuminte. Cu drag, Nora”.


 54. 54
  Manuella:

  Danny, mă gândesc că eşti emoţionat înaintea regăsirii textului şi comentariilor tale.
  De ce nu le aduni într un portofoliu?
  Uite, Nora stă să scrie scrisori în weekend.


 55. 55
  Danny:

  Ha, ha, esti haioasa, Nora. Google te-a ascultat. Iti multumesc inca odata pentru gasirea textului meu. Si totusi, cum l-ai gasit, caci era postat la un articol de-al Anei. N-aveai de unde sa stii ca acolo l-am postat. Ana are sute de articole scrise pe Pandora’s. Putea sa fie ascuns la un articol scris de un alt autor.
  Tu iti mai aduci aminte cand cineva de aici te-a intrebat, ce i-ai adus din concediul tau petrecut la mare in vara anului 2012? Mai tii minte raspunsul tau? Eu il stiu. Care e?


 56. 56
  Danny:

  Manuella, de mult m-am gandit sa strang toate chestiile mele scrise intr-un folder. Dar n-am facut mereu asa. Acum, ca mi l-a descoperit Nora, asa voi proceda.
  Nora scrie scrisori in weekend? Poate o nimeri una si pe la mine.
  Momentan, mai bine zis de cca 2 luni citesc, studiez, analizez informatii ce-mi trebuiesc proiectului meu. Sunt cam ocupat, de aceea n-am mai scris aici din 16 martie.


 57. 57
  Nora:

  Nu mai ţin, Danny, minte. 😀
  M-ai tâmpit. Am scris ceva de genul #danny pandora’s pui de bufniţă”.


 58. 58
  Nora:

  Danny, nu mai pleci în Engleterre? 😀


 59. 59
  Manuella:

  Aşa să faci. Sunt mărturii peste timp.
  După cum vezi, comentariile tale sunt consistente. Cum să se rătăcească?

  Proiectul tău pare a fi cel mai elaborat, câtă muncă!


 60. 60
  Nora:

  Măi, Danny, dar când ne arăţi şi nouă ceva din proiect? Acolo, măcar nişte prolegomene.


 61. 61
  Danny:

  Nora, raspunsul tau a fost: „ce sa-ti aduc, ti-am adus nisip in sandale”. Acum ti-ai adus aminte? Era in vara anului 2012. Timpul trece, Nora.
  Ma simt bine acasa. Simt o neliniste, o teama, un pericol daca voi pleca. Ceva ce nu pot cuprinde cu mintea. Voi trage de mine sa plec, intr-un final.


 62. 62
  Danny:

  Despre proiect o sa va zic cate ceva in zilele ce vor urma.


 63. 63
  Danny:

  Imi voi smulge parul de pe cap, imi voi sfasia hainele de pe mine, imi voi trage suturi in fund ca sa pot pleca. Cate contre in subconstient am! Imi voi lua corpul cu mainele mele si mi-l voi muta direct in Anglia, daca picioarele nu vor sa mearga inainte. Si da, capul, acolo unde se afla creierul, acolo unde se afla psihicul, mintea si toate acareturile necesare unui om contemporan, mi-l voi despica pentru a afla ce este in el, ce se intampla cu el, ce are de se impotmoleste in fobii de nepriceput. Imi voi arunca scafarlia inainte, iar cu mintea voi veni dupa el, dupa el capul, centrul universului si actiunilor unui om. Si uite asa voi avansa………………..impingandu-ma de la spate.


 64. 64
  Manuella:

  Danny, rămâi acasă. Citeşte azi ce ai scris.
  Ai spune că acolo eşti tăiat zilnic în mii de bucăţele.
  Nu te mai împinge aşa, gândeşte mai bine o soluţie! Acasă nu ai nicio posibilitate?


 65. 65
  Nora:

  Aoleu, Danny, ce măcel intenţionezi cu tine. E aşa un calvar în Uk?


 66. 66
  Danny:

  Manu, nu prea e bine nici sa raman acasa. Nu sunt taiat in mii de bucatele, acolo am doua mari avantaje:
  1 -- Am de munca;
  2 -- Englezii sunt corecti, cinstiti, desi sunt capitalisti prin excelenta. In Romania nu gasesc asa ceva.
  Sunt doua probleme care nu-mi convin in Anglia:
  1 -- Singuratatea;
  2 -- Clima din Anglia;
  Aceste doua probleme ma ucid zilnic. Eu sunt un tip sociabil, imi place sa comunic cu oamenii in general, dar in ultimul timp am devenit mult mai selectiv. Am nevoie de oameni „mari”, dar nu egoisti, nici vanitosi, nici profitori. Stiu ce vorbesc, nu intru in detalii. Pe profitor il simt imediat. Pe de alta parte, m-am plictisit de oamenii mediocri, nu invat nimic de la ei, simt ca trebuie sa ies din rand, desi starea de echilibru trebuie sa mi-o mentin mereu. Pe oamenii „mari” ii vreau ca model si concurenta, de la oamenii mediocri trebuia sa iau ce nu gasesc la primii.
  In Romania nu mai sunt oameni de calitate. Regimul politico-mafiot de 26 de ani i-a ucis spiritual si sufleteste pe toti. Romania a regresat enorm din toate punctele de vedere, Romania nu mai are putere sa se regaseasca, si nici viitor nu are. Se simte acest lucru zilnic. De aceea, calitatea oamenilor sufera, nu mai razbate in nici un domeniu, romanii fug din tara pe capete, tinerii de abia asteapta sa termine „bacul” cu un singur gand: sa evadeze din Romania, iar calitatile acestora sunt daruite strainatatii pentru un ban in plus, pentru o speranta de mai bine. Romania este uitata si de batrani si de tineri. Nu mai are nici trecut, nici viitor. Trecutul este uitat de batrani si necunoscut de tineri, viitorul este amanetat strainilor. De fapt, asta e proiectul U.E., din anii’50, iar aceasta migratie a musulmanilor in Europa imi aduce aminte de epoca de invazie a indoeuropenilor in Europa de la sfarsitul epocii eneoliticului, sau de invazia populatiilor migratoare de la sfarsitul antichitatii. Tuturor aceste lumi disparute le-au urmat secole de intuneric, dezordine, prefaceri de toate genurile. De aceea, trebuie facut ceva.

  Deci, am nevoie de comunicare, si cu totii avem nevoie de schimbare. Ma gandesc sa ma mut in Bucuresti, asa cum sunt multi veniti din provincie intr-un oras cu mai multe posibilitati. In orasul meu ma pierd, este bantuit de coruptie, mizerie, inactivitate si moarte lenta. Consider ca in Bucuresti as avea mai multe sanse decat in orasul meu, desi este un oras foarte frumos si util, dar numai pe perioade de vacanta. Voi vorbi cu Nora sa-mi gaseasca o gazda in Bucuresti.


 67. 67
  Nora:

  Danny, păi, dacă oamenii sunt aşa şi pe dincolo în România, suferi de singurătate şi aici, nu doar acolo.


 68. 68
  Nora:

  Nu mai fi şi tu aşa selectiv, pun pariu că intimidezi lumea.


 69. 69
  Manuella:

  Hai să-ţi spun ceva, Danny.
  Am veri plecaţi în Franţa, Danemarca, Anglia. Toţi şi-au aflat locul, s-au înconjurat, treptat, de prieteni români şi străini. Sunt mulţumiţi, nimeni nu vrea să se întoarcă.
  În Danemarca este o verişoară, nu s-a plâns niciodată de climă, deşi e o trestie de fată, subţire de o ia vântul.
  Hai, mai mult curaj! Nu mai fi prinţes, iese şi soarele! Iar oamenii sunt buni!


 70. 70
  Danny:

  Nora, sunt selectiv in interiorul sufletului meu, desi nu arat acest lucru mereu. Niciodata n-am vrut sa jignesc sau sa intimidez pe nimeni, dar sufletul si mintea imi spun de ce sau de cine am nevoie. Mai trebuie doar sa gasesc.
  Si aici poate ca sufar de singuratate, dar sufar in limba romana, simtind romaneste. Si sa stii ca nu sunt nationalist, dar s-a exagerat destul de mult cu globalizarea.
  Nora, simt ca nu ma mai pot bucura de lucrurile marunte, de acele lucruri care te fac fericit zi de zi, de o ploaie de vara, de o zapada geruita, de un mers in mijlocul naturii. Nu ma mai pot bucura de ele, ceea ce ma face sa cred ca acesta e semnul batranetii.
  Intrebati-i pe oamenii batrani, de cand au inceput ei sa simta batranetea, si mai ales cum? O simti din interiorul sufletului, nu-i asa? Iar mai tarziu o simti si fiziceste. Si ce poti simti mai mult decat ca nu te mai poti bucura de lucrurile marunte?
  Dar eu voi ramane vesnic tanar. Asa imi este dat.


 71. 71
  Danny:

  Manuella, verii tai sunt cu totii acolo, cu familii cu tot. Acest lucru conteaza cel mai mult. Eu sunt acum doar intr-o roata, si fug cu ea de o ia dracu’ pe janta, caci cauciucul s-a dus de mult. Din acest punct de vedere sunt dezechilibrat, iar mie imi place al naibii de mult echilibrul. Inainte de a gasi roata pereche, trebuie s-o incalt pe asta in functiune.


 72. 72
  danah:

  Nu e grea emigrarea decat daca o faci sa fie asa ( pentru cei care nu stiu, sunt in Stockholm cam de trei ani jumate). Am fost intrebata de prea multe ori „…si, cum te-ai acomodat?” pai nu prea vad care e problema, e ca si cum m-as fi mutat de la Oradea la Bucuresti, am avut nevoie de o locuinta si de un job. Sigur, a mai trebuit sa invat limba, de fapt nici acum nu o vorbesc bine, dar obiectivul este sa inteleg si sa ma fac inteleasa. Din punct de vedere al informatiilor, generale sau particulare sunt la curent cu tot ce se intampla in tara, cine moare sau cine se marita, vorbesc cu ai mei aproape in fiecare zi internetul si avioanele au facut sa dispara senzatia de distanta, in cateva ore pot sa fiu in orasul meu sau pot sa ii aduc pe ai mei la mine. Vorbesc romaneste, am prieteni romani. Asa ca am rezolvat usor cu dorul mioritic. Dar poate ca atunci cand emigrarea e legata de curiozitate, lipsa blazarii si de posibilitatea de a te uimi e mai usor :).
  Asa ca, daca pornesti la drum cu gandul ca iti va fi extrem de greu sau daca esti mult prea legat de vatra, mai bine renunta.
  Romania e o tara faina si vie, chiar este :).


 73. 73
  Raj:

  Azi e luni, dnule Danny, nici iarba nu creste, nici pula nu se scoala. Creca trebuie sa vorbesc in numele meu, ca dnu 1Q e mai tener si-i f. posibil sa fie intr-o vesnica erectie.


 74. 74
  Raj:

  Io am avut o gagik din Oradea Mare, dra Danah. Sarolta o chema si facea ioi, ioi, ioi ! Nu cand o babardeam, ci cand tragea parturi…


 75. 75
  Lucretia:

  Buna , eu am trecut prin chinurile iadului aseară . Răceala banala a lui Alex , s-a transformat bănuiesc intr-o răceala la plămâni . Aseară a început sa tușească sec , respirației mai grea . Din ce in ce se accentua . La un moment dat nu mai putea respira se auzea un șuierat in pieptul lui si transpira abundent . Ii era foarte cald . I-am oprit caldura , am deschis un pic geamul , l-am băgat pe antibiotic . Dar eram neputincioasa , privindu-l cum se chinuia sa respire . Toată noaptea nu am dormit stand lângă el sa nu pățească ceva . Ma tot întreb daca era singur cum se descurca el ? Pe la 5 dimineața a deschis ochii si mi-a spus ” mami mie frig ” am dat drumul la caldura si l-am ținut in brațe pana sa trezit el din somn . Acum este mai bine , respira mai bine .


 76. 76
  Raj:

  E bine totusi sa-l vaza 1 doftor. Multa sanatate lu Alex si dv. !


 77. 77
  Lucretia:

  Saru mâna , Raj , maine merg sa il înscriu la medic si pentru consult . Acum este mai bine .


 78. 78
  Uc:

  Buna seara 🙂

  Aicea la buc daca chemi Salvarea acasa vine dupa 2 ore sau daca tre sa te duca acasa de la spital te pun sa chemi Salvarea particulara, io taxi ii zic, costa 100 lei. Asa ca mai bine sa fii sanatos 🙂


 79. 79
  Nora:

  Lucreţia, sănătate. Aveţi grijă, e o nouă climă, alt mediu, trebuie alte precauţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *