Laudatio domnului Ciupercă

Ai toata admiraţia mea, Domnule Ciupercă!!!

Pentru felul matale de a apărea în lume, pentru modul în care ajuţi oamenii în fel şi chip.

Îmi spuneai că de mic te-ai pregătit pentru asta.

Te-am cunoscut absolut întâmplător, la coada de la magazinul din colţ, când, rând pe rând, ai cedat locul tău, unul în faţă, destul de aproape de tejghea şi casa de marcat, pentru toţi întârziaţii, astfel încât nu ai reuşit să cumperi nimic până la închiderea magazinului. Atunci am crezut că urmăreşti altceva, că aştepţi vreo poşetă a vreunei cucoane sau buzunar doldora de bani al vreunui pricopsit. Sau, pur şi simplu, eşti vreun alienat scăpat de la ospiciu. Cât m-am putut înşela. Cu ce usurinţă lipim etichete şi stabilim verdicte.

Mai apoi, am citit în ziarul local cum te-ai oferit a face puşcărie, ani grei, chiar schimbându-ţi datele de identitate, in locul criminalului ce a nenorocit-o pe Doamna Dima de la etajul 1. Câţi nu au crezut atunci că eşti complice şi prieten bun cu asasinul.

Şi mai pe urmă, ce mi-a povestit băieţelul de 7 ani al Domnului Costescu, de la 3, vecinul matale, care e mai mereu băut şi pus pe scandal. Auzind prin peretele sufrageriei bătăile pe care i le aplica tăică-su neobrăzatului de copil, ai sunat insistent la uşă şi te-ai oferit ca victimă, arătându-ţi fundul gol-goluţ numai bun de a primi curelele descreieratului de tată.

Mă auzi, Domnule Ciupercă??? Opreşte-te o clipă din viaţa de erou necunoscut şi ascultă-mă!! Prin mine, strigă a îndurare şi mulţumire sutele şi miile de oameni pe care i-ai ajutat şi te-au umilit cu gândurile, dar mai ales vorbele  lor murdare.

 

În fiecare zi, să vă gândiţi măcar câteva secunde şi la Domnul Ciupercă!!!

 

Sursă foto: Evelyn Dunbar – Queue at the fish-shop.

Acest articol a fost publicat în Proza. Adaugă the pagina la favorite.

140 comentarii la “Laudatio domnului Ciupercă


 1. 1
  Danny:

  Da, domnul Ciuperca l-a intrecut pe Isus. Sau, Isus l-a ales pe domnul Ciuperca? De ce ? Pentru ca e mai pamantean, mai vizibil, mai palpabil decat Isus. Iar lumea are nevoie de un domn Ciuperca, poate mai mult decat un Isus.


 2. 2
  danah:

  Domnu’ Ciuperca i-a arătat fundul gol vecinului bataus. Ce poate fi mai sublim? Sa-i urmăm exemplul, zic 🙂


 3. 3
  Nora:

  Senzaţionalul domn Ciupercă.


 4. 4
  Danny:

  Pai, asta vezi tu sublim, Dana, ca i-a aratat fundul gol? Putea sa-l aiba plin.


 5. 5
  Danny:

  Nora, persoana careia m-am adresat anul trecut cu privire la regimul politic din Suedia n-a fost Dana Hering.
  A fost Lia Stoica. Prima care m-a blocat a fost Lia, apoi a urmat Dana, fara sa stie de ce, doar ca asa e la moda.


 6. 6
  Nora:

  Danny, boy, lasă-mă.


 7. 7
  Danny:

  Nu prea imi vine sa te las……………..Maine va ploua.


 8. 8
  danah:

  Daca m-ai cunoaste oleaca, Danny-boy, ai sti ca moda conteaza putin spre deloc pentru mine. Am purtat toata viata botine cu bot rotund chiar si cand erau greu de gasit din cauza celor cu bot ascutit. Am blocat doar vreo cinci persoane, in toata istoria mea fb-ista si asta fiindca toti au sarit calul rau de tot. N-am nimic impotriva parerilor opuse, ba dimpotriva, am in lista oameni cu care ma contrazic la greu si cu care nu am mai nimic in comun, doar prostia si mitocania ma pot face sa blochez pe cineva.


 9. 9
  danah:

  Daca m-ai cunoaste oleaca, Danny-boy, ai sti ca moda conteaza putin spre deloc pentru mine. Am purtat toata viata botine cu bot rotund chiar si cand erau greu de gasit din cauza celor cu bot ascutit. Am blocat doar vreo cinci persoane, in toata istoria mea fb-ista si asta fiindca au sarit calul rau de tot. N-am nimic impotriva parerilor opuse, ba dimpotriva, am in lista oameni cu care ma contrazic la greu si cu care nu am mai nimic in comun, doar prostia si mitocania ma pot face sa blochez pe cineva.


 10. 10
  Danny:

  Iar tu m-ai blocat pe mine pentru ca am sarit calul rau de tot? Poti sa argumentezi cum am sarit calul? Cu tine n-am avut nici un fel de disputa in contradictoriu. Tu ai incercat sa iei apararea Liei si m-ai atacat din senin. Iar mai inainte i-ai luat apararea handralaului spaniol. Doar in acest context ti-am dat unele replici. Nici macar la greu nu te-ai contrazis cu mine. De aceea am afirmat ca m-ai blocat fara sa stii de ce.


 11. 11
  danah:

  Ba tin minte ca te-am averizat la modul foarte serios si ai continuat in acelasi fel. In fine, eu ma prind mai greu, pana azi nu mi-am dat seama ca esti una si aceeasi persoana, iar aici arati un pic diferit. Am sa ridic block-ul :), e aiurea sa comentez cu tine pe blog si sa fii blocat dincolo.


 12. 12
  Nora:

  Danny, nu-ncepe iar! că te blochez eu. 😆


 13. 13
  Manuella:

  Se întâmplă des să las în faţă o persoană care are una-două cumpărături, în timp ce coşul meu e plin.
  Mega Image. În spatele meu, un tip cu două pâini în mână. Eu, cu mai multe adunate în coş. Îi spun că poate intra în faţă. Mulţumeşte şi-l văd că trage cu piciorul un ditamai coş, umplut ochi, lăsat la o distanţă relativ mare.Şi, rapid, îl şi descarcă pe bandă, fără putinţe de oprire a nesimţirii.
  I-am spus. Cât am putut de elegant. Nu ştiu cât a înţeles. Spre nimic, probabil.
  De atunci, reconsider.
  Domnul Ciupercă, eu am încercat! 🙂


 14. 14
  Danny:

  Ha, ha, ce plasa ai luat, Manuella. Individul a fost smecher, intentionat a ramas doar cu 2 paini in mana, poate poate o pacali pe cineva. S-a oferit Manuella.
  Uite, d-astia sunt in politica romaneasca, ca sa intelegi si tu. Iar tu te duci sa-i votezi. Apoi ai pretentii de la ei sa-si opreasca nesimitirea. Cum crezi c-o sa faca asa ceva, cand nesimtirea reprezinta motorul reusitelor sale?
  Degeaba te comporti elegant cu astfel de indivizi, ei inteleg tot si actioneaza in consecinta, pentru ca numai asa o pot lua inaintea celorlalti.
  Asa ca, invata de la don Ciuperca!


 15. 15
  Manuella:

  Ah, Danny! Cum transferi tu tot!
  Sigur aşa votez, cu capul înainte, ştii tu!
  Spune-mi, te rog, măcar ai avut vreo încercare? Vreodată? (chiar neizbutită)


 16. 16
  Danny:

  Da, am ajutat persoane de-a lungul vietii mele si, de fiecare data cand am ajutat, mi s-a intors negativ de la aceleasi persoane. Nu prea inteleg de ce se intampla acest lucru. Asa patesc multi oameni, nu sunt singurul.
  O explicatie ar fi ca dupa ce ai ajutat persoana respectiva, mai devreme sau mai tarziu, in subconstient, astepti sa ti se intoarca cu aceeasi moneda. Eu n-am asteptat sa mi se intoarca nimic de la persoanele pe care le-am ajutat, chiar m-am bucurat ca am facut un gest, in schimb, am observat micile rautati pe care le-am primit mai tarziu de la respectivele persoane.
  Din cauza acestui ciudat raport interuman s-a nascut ideea potrivit careia nu-i bine sa ajuti pe nimeni in viata. Asa se intampla la romani.
  Lumea are nevoie de cate un domn Ciuperca, dar, daca nu poate da mai mult decat poate duce, din cauza egoismului, e bine totusi ca ea sa fie macar recunoscatoare acestor pioni de sacrificiu trimisi de divinitate, sau de cine credeti voi, in dar pe pamant.


 17. 17
  Nora:

  Vai, Manuela, asta n-o mai văzusem!


 18. 18
  Seva Tudose:

  mushtyuc,

  și aici în USA dacă vezi pe cineva la coadă la caserie având doar vreo 2 produse și eu am un cărucior plin,eu cumpăr ptr. 2 săptămâni că nu am timp zi de zi…desigur îl/o invit persoana respectivă să intre în fața mea la caserie ! Deși aici sunt din 12 caserii,să zicem,3 ori 4 sunt„ high speed cashier”cu numai sub 12 produse !

  Dar mai vedem câte un/o proastă care intră cu căruciorul plin de cumpărături la„high speed cashier” și turbez de furie,chiar o apostrofez ! Timpul meu cât și al tău,al tuturor este prețios !

  Desigur fac excepție la femei cu copii cu cărucioarele amenajate ptr.târguieli cât și a copiilor mici ,cât și handicapații în „wheel chair”

  Dar chiar dacă auzi un vecin ,fiind ceva scandal,poate se uită la un film de groază,nu mă duc să bat la ușă și….nicidecum să mă expun cu curul gol ! Aici în USa erai tu arestat pe loc ptr. „indecent exposure” !

  Odată conduceam în „downtown” și un bărbat„jogger” alerga….nu-i nimic rău să alergi,faci sport ! Dar mitocanul avea pantalonași scurți și în jos atârna o pulă de plastic,ca de cal 😀

  desigur am sunat la poliție,dând semnalmente și strada pe unde el alerga !


 19. 19
  Seva Tudose:

  iar dacă suspectez un copil abuzat de părinți ori chiar neglijat,fără îmbrăcăminte adaptată la vreme grea de iarnă,aici sunt„hot line” telefoane care poți divulga tot ce știi,și nici nu trebuie să te legitimezi,asta doar dacă dorești și va fi ținut sub jurământ,un secret de câtre cei de la „Hot line-Child Abuse” !


 20. 20
  daria:

  Tu ești si prost si rău, 1Q.


 21. 21
  daria:

  Nu doar rău.


 22. 22
  Danny:

  Ce ai Daria cu 1Q? Iar il provoci?
  Mai bine, spune daca ti-ai dori un domn Ciuperca, sau te descurci singura?


 23. 23
  TIPSY:

  Bună dimineaţa!
  Am fost plecat puţin la „ţară” la părinţi, cu copii şi nepoţii. A fost o întrunire de familie grozavă, cu tot ce trebuie în astfel de zile: miel, pască, ouă roşii şi cozonac, vin bun de la Urlaţi şi multă voie bună! Timp frumos două zile, o zi înnorată şi una ploioasă. Adică am avut de toate, nici n-am simţit când a trecut timpul şi m-am întors acasă. Azi-noapte am şi muncit iar acum am văzut că-n tabloul de mai sus, la magazinul domnului Deal&Deluşor se vând şi păsări nu numai peşte. Aşadar domn Ciupercă sigur a apărut şi-n calea mea uneori! 😆


 24. 24
  uc:

  io recunosc ca m-a intrebat odata un barbat care era dupa mine…daca-l las in fata mea la casa 😀 , i-am zis sec nu , io stau la coada fara sa ma rog sa fiu lasata inainte 😀


 25. 25
  TIPSY:

  Câtă linişte…
  A-nceput iar să plouă. Ascult muzică romantică şi sunt căzut
  în butoiul cu melancolie! 😥


 26. 26
  Uc:

  Neata 🙂
  Nu mai plinge Tipsy, de az se face mai cald 🙂


 27. 27
  Danny:

  Haideti, mai, odata, mai scrieti ceva pe aici, ca ma enervati!
  Raj, ti-o trage doua peste oglinda de la masina de nu te vezi, auzi? Pe unde naiba umbli?


 28. 28
  TIPSY:

  Tocmai când ziceam că sa întâmplat ceva şi eu nu ştiu, văd că nu sunt singurul care se miră de liniştea de pe aici.
  Uc, nu sunt trist pentru că plouă, chiar îmi place ploaia, mi-aduce aminte de Bebe Chiribaşa, inginerul meu şef de-acum 30 şi ceva de ani, care in zilele când ploua umbla numai beat şi la femei. Se bucura că-i cresc recoltele, el fiind agronom. Băi Tipsy, zicea, asta-i cea mai bună vreme pentru noi, truditorii ogoarelor, auzi cum se bucură natura? Hai să mai bem un cofer cu vin şi să ne bucurăm împreună cu ea! Săracu’ Bebe! De la ploaie i s-a tras. Era una de la propagandă de la judeţ care răspundea, chipurile, de bunul mers al agriculturii din Filipenii anilor ’80, o zgripţuroaică sărită de 50 de ani şi care auzise că lui Bebe îi plac femeile (adevărat că acesta nu ierta nimic, româncă, ţigancă, tânără ori mai trecută) şi ar fi avut bucurii la el. Şi cum ziceam, pe o aşa vreme ploioasă tocmai ce-l duceam pe Bebe la căruţă cu vizitiul lui că apare în scrşnet de frâne ARO-ul ce plimba zgripţuroaica. Bebe când o vede zice în gura mare: oi vrea tu să te fut dar azi nu! Şi nici mâine, nici poimâine!
  Cu toate straturile de fard aplicate tot s-a văzut cât s-a înroşit baba! A intors maşina şi-n două luni Bebe a fost mutat la o fermă legumicolă în lunca Siretului. Doamne, ce beţie am tras la despărţire!


 29. 29
  TIPSY:

  Stau, mai lucrez ceva, iar stau, incerc pistolul, nimic.
  În săptămâna luminată nu se scrie?
  Seva, mă tot întreb: dacă prelungirea pantalonaşilor nu era din plastic?
  Io când am fost la nudişti in Eforie Nord în ’86 am văzut unul ce avea ouăle între genunchi atîrnate de două cordoane subţiri cât un creion. Când stătea-n patru labe, că se bronza şi-n locul unde soarele nu ajunge niciodată, ouăle lui stăteau comod pe nisipul dintre genunchi.
  Raj, ţi-am văzut poza, şmechere. Ai mascat figura cu ţigara dar tot am priceput că esti blond ca mine! Mi-a plăcut mesajul tău. Ai un scris frumos!


 30. 30
  Seva Tudose:

  Tipsy,

  eu sunt și nu vreau să impresionez ori să implementez niciunuia din rasa noastră ! Mna,nu este vorba de rasă,culoare… Dar ,relativ nu mă cunoști,dau de fututa lor de pământ cu tot ce este…. .eu gândesc, că este doar un „ bullsheet” adică un căcat,un găinaț ! Pot să o tolerez ptr. o perioadă scurtă de timp,dar dă-mi termeni de toleranță,altfel explodez !

  dar țin mai presus valorile vieții.ptr.ce dracului mai trăim,dacă nu trăim ?decent,sincer,să putem da un exemplu copiilor,nepoților….eu deja vorbesc
  în engleză

  mai bine mori,decât să nu ai decență în viața asta pe pământ !


 31. 31
  TIPSY:

  Bună dimineaţa la toţi! Şi prezenţi şi absenţi!
  Seva dragă, când tu aveai gânduri de plecare afară eu pastoream 1200 de vaci şi 5000 de oi undeva-n Moldova. Ce să-i faci, nu toţi ştim engleză!
  Cât despre familion, ei bine, cred că ştii şi tu, am două fete măritate -una este sales director la o multinaţională şi cealaltă medic veterinar- şi trei nepoţei de care sunt tare mândru! Despre valorile vieţii, fiecare dintre noi are propriile standarde. Decenţa, zic eu, este în a lăsa pe fiecare să trăiască după cum îi place fără a incalca nişte reguli ale societăţii. Şi da, ai dreptate, la ce dracu’ mai trăim dacă nu trăim?


 32. 32
  Tipsy:

  Uc, iar plouă! Cred că vremea asta ne arată cum e in UK, nu-i aşa Lucre?
  Ce zici Danny, aşa e in UK ? Da’ ce-ai cu Mercedesu’ lu’ Raj? Ce ţi-a făcut?


 33. 33
  Nora:

  Bonjour. 🙂


 34. 34
  Uc:

  Mnaziulica 🙂

  Tipsy, daa, ba ploua, da o grindina, ba sta :))) si chiar az nu am umbrela, asa ceva…. :)) dar dc ma prinde ploaia tot nu e rau, imi face parul mai cret si nici n am rimel az:))))


 35. 35
  uc:

  si un cantecel pe care-l iubesc io de we 😀


 36. 36
  Seva Tudose:

  uc,

  😆 😆 ironia vieții 😆 Wayne Wade se referă la partenerul lui de viață,ptr. că el este gay,acum nu știu dacă este activ ori pasiv….cine o fi Lady ?

  https://www.google.com/search?q=gays+sign&rlz=1C1AVNA_enUS565US577&espv=2&biw=1024&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj62vH83MXMAhULeD4KHWJhASgQsAQIHg


 37. 37
  uc:

  Hahha, n am stiut, orshicum si orshicat imi place si varianta lui Wayne Wade 🙂 da creca piesa a cantat o prima data Kenny Rogers pe versurile lui Lionel Richie 🙂


 38. 38
  TIPSY:

  Bună dimineaţa pistolarilor!
  Ce frumos este afară! Cântă privighetorile atât de fain în livada de peste drum, o minunăţie! Este senin, se văd stelele după multe nopţi în care nu le-am zărit!
  Uc, pupic pe cârlionţi pentru melodie!
  Seva, sper că nu te-am supărat să dai cu mine de pământ! Aş intra-n el de ruşine! Şi ştii ceva? Io iubesc americanii, nu-mi place America!
  Danny, te primenişi la fb, acum am văzut că esti un băiat fercheş, de ce faci tu politică? Adică încerci să schimbi tu ce-i deja stabilit?
  Sărut mâna Nora! Şi tu pleci? În Franţa? 🙂


 39. 39
  Seva Tudose:

  Tipsy

  „eu iubesc americanii,nu-mi place America” 🙄

  Te iert ptr.asta…..iartă-l Doamne că nu știe ce vorbește 😆

  Eu din contră, iubesc America ,iar americanii sunt oameni ca tine,ca mine…săraci și bogați,muncesc de rup pământul,serviciul este pe locul întâi,apoi familia ! Aici conviețuiesc împreună toate națiile de pe planetă,spune-mi ce nație ori popor/populație să NU fie în SUA ???De ce nu-ți place America ? Trăim o viață,sunt aici de 26 de ani și tot nu am văzut tot ce mi-am dorit ! Este tot ce poți găsi pe planetă,oceane,munți,dealuri, deșerturi,râuri navigabile,fiecare stat,și sunt 50,au diferite forme de relief…
  Anul ăsta vreau să văd Yellowstone Național Parc,de fapt este imens de sute de hectare,acolo unde sunt ghieizere…ceva unic pe planetă ! Am văzut cascada Niagara,Marele Grand Canion,te lasă fără respirație…


 40. 40

 41. 41
  Seva Tudose:

  Tipsy,

  și ptr.că ești agronom,în speță la Avicola,uite acilișea câteva ferme de …..găinațuri 😆 să știi că americanii nu importă găini ! Asta ca să vorbim de la găină la găină !

  https://www.google.com/search?q=chicken+farms+pictures&rlz=1C1AVNA_enUS565US577&espv=2&biw=1024&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjd1fOZ78fMAhUBaz4KHWp2ASsQsAQIGw


 42. 42
  Seva Tudose:

  iar aici ,chiar în statul meu Pennsylvania,curcanii sălbatici,zeci de mii, cutreieră toate pădurile(original din America,apoi au fost duși în Europa) ! În România nu ai vede așa ceva… mă și enervează câteodată,că (zic ei că zboară) dar zboară la joasă înălțime de îți sparge parbrizul la mașină….fute-le muma lor de bandiți 😆


 43. 43
  Seva Tudose:

  iar mărul /pomul meu a trebuit să-l ocrotesc la trunchi cu un fel de plastic,de ce ? Alte bandite/bandiți vin în curtea mea fără garduri între vecini….căprioarele,de rod coaja din scoața copacilor tineri ! Iar iepurașii,futu-le iar muma-n cur,îmi înfulecă toate frunzele de la shamrock,o plantă ce are frunzele(ceva mai mari) ca un trifoi ! Belea mare…


 44. 44
  Seva Tudose:

  Gata,mă duc în grădină ! Deja plantai 25 de plante roșii diferite,ardei iuți de vreo 4 feluri,eu pun la borcan,toamna numai ardei iuți crescuți în curtea mea ! Roșii,castraveți,ardei,dovlecei,pătrunjel,mărar,busuioc,tarhon,salvie,oregano,mentă,mușețel,chiar și urzică moartă ! Totul merge în congelator ptr.iarnă,și acum mai am din recolta anului trecut….Nu tratez grădina cu absolut nimic,să fie BIO ! Culeg păpădia ptr.ciaiuri,am prun,măr,butuci de viță de vie,și zmeură ! Și locuiesc la oraș….când am prea multe roșii,dau din prima recoltă,vecinilor din spate,dreapta ori stânga noastră ! Nu e zi de la Dumnezeu să nu fac salată de roșii,castraveți,mărar,pătrunjel,leuștean din curtea mea…dau la copii și prisosul îl congelez ptr.iarnă !


 45. 45
  Seva Tudose:

  Tipsy,

  uite așa ca sugestie,trage-i un țoi,poate două de palincă,aici se bea bluemoon,alcool făcut în păduri clandestin,un soi de țuică/palincă ! Din două păhărele ești făcut ! Apoi după astea începi să dansezi….acestea sunt dansurile țăranilor americani,nu ce vezi în filme ! Ei te pun sub masă…..

  https://www.youtube.com/watch?v=iItkTsKOS8Q


 46. 46
  Seva Tudose:

  și dansuri ce fac deliciul SUA ,acestea sunt dansurile americanilor,celor de la țară,agricultori,mineri,văcari,găinari,porcari….încearcă și tu,Tipsy ! Încearcă și tu…. Și ei respectă/iubesc generațiile din înaintea familiile lor, din urmă,vai ce se mândresc ? Fiecare își cunoaște obârșiile ! Da,eu după tată sunt neamț,.după mamă sunt cehă,iar bunicul a fost evreu în Rusia,iar celălalt bunic,polonez crescut/trăit în Paris….fiecare are povestea lui…

  eu ? sunt româncă,bunic evreu(Moise) mamă cam ateistă,soțul cam prea ortodox,,fiica cea mare s-a convertit la musulmanism,căci are soț arab….fiica a 2-a flirtează cu un mexican catolic,iar fiul meu este în perspectivă de căsătorie cu o budistă-Tailandeză !

  A fost căsătorit cu o americancă,rădăcini din Austria-Germania-Boemia…dar nu a fost să fie,s-au divorțat ! Și fiul meu are custodia copiilor.ea fiind cea infidelă,unfit like mother…

  https://www.youtube.com/watch?v=cs2j8f7H2WY


 47. 47
  Seva Tudose:

  cei mai buni,cloggers ! Dansul americanilor de la țară !

  https://www.youtube.com/watch?v=iWZRlir8ECc


 48. 48

 49. 49
  daria:

  S-a întâmplat ceva de nu mai e traficul de altă dată? V-ati certat?


 50. 50
  Tipsy:

  Sărut mâna Seva,
  Nu am zis că nu-mi place USA ci că nu iubesc America. Iertare-ţi cer dacă nu am fost explicit. Nu iubesc America pentru războiul permanene cel duce cu restul lumii! Ştii că în cei 200 de ani de existenţă doar 5 (cinci!) ani consecutivi de pace a avut? SUA e frumoasă, e unică, americanii sunt oameni ca peste tot in lume dar America, ei bine America e răul intruchipat in lume. Mă bucur că am provocat aşa de mult orgoliul tău, îmi pare rău că nu pot să-ţi răspund mai detaliat dar până luni sunt la Bucuresti la nepoţeii mai mari şi am tot timpul ocupat. Îi duc la film, în parc, la înnot…
  Oricum, mi-a plăcut mult ce ai postat, filmuleţele nu le-am „dansat” dar nu e timpul trecut.
  Abia aştept ca luni să detaliez mult mai mult.
  Aşadar, vă salut pe toţi incă o dată şi o duminică frumoasă vă doresc!
  Sărut mâna Nora. Sunt alături de tine şi de toţi românii care sunt săturaţi de diluţia sistemului sanitar de la noi. Am trimis e-maill, am scos copii in stradă, am semnat petiţii, cred că o grevă a foamei va mai atrage atenţia nesimţiţilor care nu înţeleg că sistemul trebuie schimbat.


 51. 51
  Tipsy:

  Scuze, războiul permanent!


 52. 52
  Seva Tudose:

  Tipsy

  ce război permanent ? Că ajută toate țările de pe planetă(din taxele ce le plătesc eu zi de zi)
  să aibe medicamente că au dat SIDA în ei(sunt țări africane care nu știu altceva decât să se fută),mâncare,drepturi,constituție….


 53. 53
  Seva Tudose:

  Tipsy

  Tipsy,

  că înainte de 1990 nu aveai acest privilegiu….să îți duci nepoții la film,parc,înnot….îi duceai acolo unde era disponibil ! Câți ani ai ? Eu am atâțea căt să te combat ! Tu ai gustat cât de cât din viața de după….revoluție/război ! Frigiderul meu era gol,și stăteam la coadă,o zi ptr. o jumulită de găină…

  Te rog,nu compara lucrurile !


 54. 54
  Seva Tudose:

  iar dacă vorbim de americani/America,dragul meu Tipsy trebuie să știi: SUA este cel mai deschis stat/țară care îți asigură drepturile fundamentale ce poate îți dă viața ! Și toate astea cu taxele ce le plătim OBLIGATORIU astea ca să fie bine in lume,oriunde…și nu iubiți americanii !


 55. 55
  Tipsy:

  Răspund în fugă: Seva, te rog să citeşti bine ce scriu, să traduci dacă e cazul. Nu am spus că nu-mi place de americani. Am spus că nu iubesc America! Cu oamenii de rând nu am nimic, cu tine nici atât, dar America este cea mai nasoală din pdv al conducătorilor care trebuie să vă asigure democraţia prin cotropirea altor naţii. Şi nu o cotropire neapărat fizică. Economică! Am 58 de ani, ştiu că esti mai mare cu ceva ani decât mine dar de aici până la a spune că tu şi America mi-aţi creat binele, te înşeli amarnic. Eu binele mi l-am creat singur, cu palmele şi capul meu, nimeni, dar absolut nimeni nu a plătit un leu, dolar, marcă sau euro pentru bunăstarea mea. Până-n ’89 mergeam cu soţia bilunar la teatru in Bacău, la restaurantul hotelului Decebal sau Moldova, înnotam la ştrand…Aveam zilnic ce pune pe masă, ajutam şi pe alţii, doar eram zootehnist. Lucrez la patron din ’95 şi taxele le-am plătit integral şi destul de mari.
  Auzi la ei! America mă ţine pe mine! Ai dreptate. Mă ţine să nu-i dau cumva peste bot! Dar o să şi-o ia cumva, cândva! O zi bună tuturor pistolarilor!


 56. 56
  Uc:

  Neata 🙂

  Tata lui iubi si a rupt bratul, doctorii au zis sa i puna tija initial care costa 10.000 lei, nu i au mai pus pt ca e posibil sa nu fi rezistat interventiei la anestezic, la 78 de ani. Mama uneia din fine a cazut in coate, i au pus 2 tije la cluj si nu i au cerut un ban, cum e posibil la cluj sa nu ti ceara bani pt tije, dar la buc da?


 57. 57
  Manuella:

  Bună dimineaţa!
  Nu înţeleg exact dacă suntem în noiembrie sau februarie, că numai mai nu pare afară.
  Plouă şi e rece.

  Uc, vezi dacă e vorba de acelaşi lucru întâi. Domnul e pensionar, ar trebui prin Casa de Asigurări să aibă nişte drepturi, nu?
  Bine, la noi, tot ce trece de 70 , pare să nu mai poată fi tratat. ”Ce vreţi, nu ne ajută nici vârsta!”


 58. 58
  uc:

  Da, e pensionar si a contribuit si el la stat cu toate, doctorii atat au zis ca e pretul, io aveam impresia ca rezolva spitalul cu Casa de Asigurari …


 59. 59
  uc:

  Probabil ca fiind mai in varsta tatal nu suporta o astfel de interventie avand si alte boli , doctorii stiu mai bine, m a deranjat cum au pus problema, daca vrei tija costa. I au dat de curand jos ghipsul si osul e sudat stramb 🙂


 60. 60
  Seva Tudose:

  Tipsy,

  „cotropire economică a altor nații” Dragă domnule zootehnist,că aveai ce pune pe masă până-n 89,era că aveai de unde lua ! În Bacău ca și la Cluj,Timișoara oriunde,nu ajungeau„directivele lui Ceaușescu” legea era clară,PILE ȘI IAR PILE ! Totul era pe sub mână ! Eu am fost taximetristă în București la ITB 1975-1990 și orice client mergea la Alimentara diplomatică de la Rossetti ori la Kisellef îmi cumpărau un portbagaj de alimente,desigur numai plăteau taxiul ! Ori aveam aranjamente cu Casa de comenzi și venea săptămânal,cumpăram de 1000 de lei ? Șpaga lui era de 500 de lei ! Nici nu trebuia să fiu acasă,erau copii ! Vecinii munceau pe 2000 de lei pe lună ! Se fura tot ce se putea fura,fiecare fura ce putea,vopsea,clor,bumbac,prosoape…

  Aveam clienții selectați,chiar diplomați la ambasade,mergeam cu aparatul de taxat al taxiului pornit/pe taxat….numai ca să pot traversa Bucureștiul să fiu la clientul diplomat,cel ce îmi aducea și din străinătate ce doream …iar colegul meu de taxi,unchiul lui era la Udriște-Miliție,iar la aeroport mă știau toți ca fiind schimba Mafiotului,veneau singuri clienții la mine !

  Și că făcuși facultatea la zootehnie,desigur nu ai plătit,nu-i așa ? A fost gratuit,din munca altor români ! În România oamenii au pensie 500 de roni din ce trăiesc ? Echivalentul a 150 de dolari ? Aici banii ăștia îi faci într-o zi ! În România ,soțul lucra în construcții categoria a 8- specială,lua mai mulți bani decât inginerul,eu făceam bani de 3 ori mai mult ca el…noaptea mă duceam la Obor la piață să iau pe alese,cartofi,gogoșari ptr. iarnă,plăteam dublu ca să pot alege… de ce am preferat să emigrez ?

  Ptr. că în România nu întrevedeam ca toți copii mei să aibe facultăți,precum au aici toți trei ! Aice se plătește la facultate ! Fiica cea mare are Bachelor, fiica cea mică lucrează și anul ăsta va avea Bachelor,chiar dacă are 40 de ani,se autoeducă ! Fiul meu deja are Bachelor și Master ! Fiica cea mare are 3 propietăți,eu am 2… aici se plătește ptr.facultăți ori dacă ești grozav iei „scholarship” Astea toate realizate doar în 26 de ani !

  În România sunt copii de 30-35 de ani care încă mai stau la părinți,că nu au bani să-și cumpere o casă ori un apartament ! Am trăit în România și din 1975 până 1990 tot mai aveam rată la bloc ptr. un apartament confort 2 sporit,tot nu era achitat….aici mi-am luat casă în 6 ani !

  Și apartamentul mamei mele eu i-am trimis dolari să îl cumpere în 1993 ! Cu ce am cotropit eu alte nații ???? Cât e benzina în România ? Cine cotropește pe cine ? E de vină America de prețul benzinei în România ? E de vină America ptr. faptul că azi de sârbători românii își petrec s=rbătorile la greci,turci,bulgari,unguri ? Alții se duc în Franța,Germania,Spania,Coasta de Azur ori în Dubai ? De unde banii ? Nu cred că din 1000 de roni îți poți permite toate astea ? Deci corupția….

  Iar dacă pornesc lista corupților….mă întreb cine NU a fost arestat ? Senatori,delegați,procurori,judecători,primari,doctori,profesori…este de vină America ptr. toate astea,ce se întâmplă în Romania ? uită-te la ProTv la „Iubire și onoare” cum face o reclamă….cum unul o fute pe una pe la spate și ea cântă…și reclama asta este dată pe zi de 100 de ori ! E de vină America ?

  în fine….


 61. 61
  Seva Tudose:

  „Mă ține să nu-i dau cumva peste bot” ???? Tipsy,că d-aia și Obama care eu de fel nu-l agreez că eu nu sunt democrată și republican(ă) a fost de acord cu întrajutorarea României cu flote de apărare pe Marea Neagră,prin NATO,împotriva Rusiei care și-a băgat cizmele-n Ucrainia și tot exploatează Republica Moldova,cerându-le preț triplu,la gaze,petrol,față de alte țări foste ale URSS-ului ? Că rușii au fost în Afganistan și s-au retras….recent a fost și în Siria…și s-au retras…la ruși nu le dai peste bot ?

  și de ce crezi tu că Marea Britanie vrea să se retragă din Uniunea Europeană ? Este de vină America ? Migrarea popoarelor arabe către țările din Europa,Germania,Danemarca,Suedia…de ce ? Ptr. că în aceste țări,totul se oferă…2000 de euro pe lună,gratuitate la școală,facultate,asigurări medicale,alocații financiare ptr. copii,prenatal și posnatal…

  că d-aia muncesc românii în Spania,Portugalia,Sicilia,Cipru la ferme ori au grijă de bătrâni ori muncesc în construcții ! Este de vină America ? Muncesc în Europa peste 3 milioane de români și cu bănuții se întorc în țară șă poate să își țină familia…e de vină America,cum sutele de mii copii nu au părinții acasă,că muncesc în Europa,și sunt lăsați la bunici,unchi,mătușe…

  la cine-i dai peste bot ? Americii ptr.toate astea ?


 62. 62
  daria:

  Seva, ai toată admirația mea! Ești o femeie puternică ce a reușit să facă multe în viață.


 63. 63
  Seva Tudose:

  Mulțumesc frumos,Daria !


 64. 64
  Seva Tudose:

  Tipsy,

  „cotropire economică” ?

  iar dacă te referi la embargoul impus de USA contra Federației Ruse,ptr.invazia rușilor în Ucrainia,uite că și rușii au pus embargou pe Republica Moldova !

  http://www.promis.md/evenimente/embargou-2014-fructe-legume/


 65. 65
  Seva Tudose:

  Tipsy,

  „cotropirea economică” Embargoul impus este și din partea Uniunii Europene și…..da,a SUA ! De ce nu menționezi și pe UE ?

  http://www.ziare.com/vladimir-putin/sua/putin-avertizeaza-liderii-ue-si-sua-sanctiunile-va-vor-face-multe-probleme-1333311


 66. 66
  Tipsy:

  Bună tuturor!
  Îmi pare tare rău că nu ai priceput nimic Seva din ce am zis eu.
  Am zis că mâine o să-ţi demontez toate teoriile dar mă gândesc dacă merită. Zău, dacă-ţi spun acum că ce-o fute grija pe America de bunăstarea mea sau a africanilor ori a altora, ai sări cu politici sociale, umanitariste sau mai ştiu io cu ce…Chiar crezi că America face tot ce ai zis fără nici un scop? Că nu mai poate ea de ce se-ntâmplă la Cucuieţii din Deal dacă nu ar fi rost de niscai profit? Naiv mă mai crezi dacă tu zici că mă apără scutul de la Deveselu ori baza de la Kogălniceanu! Din contră, mă face să stau cu frica-n sân de un conflict, Doamne fereşte, apără şi ocroteşte! Ce vă pasă vouă de peste ocean, staţi ca spectatorii la un film, vă trimiteţi copii să moară pe fronturile lumii şi vă doare-n 14! Crezi că America face bine peste tot in lume fără să profite imediat sau pe termen îndelungat? De ce nu stă in banca ei măcar o generaţie? Pentru că nu ar rezista, ar falimenta şi s-ar autodistruge! Scuze, mă retrag, plec acasă, la Crevedia de la copii şi să văd dacă mai continui la noapte sau mâine! Oricum, te felicit şi eu pentru realizări, pentru curajul ce l-ai avut de a lua lumea-piept (lumea nouă-ha! ha!) şi sincer mă bucur pentru tine că ai o familie frumoasă, realizată! Am plecat, vă salut pistolari!


 67. 67
  daria:

  Mi-am scăpat sucul in poale, asta iar s-a jucat cu melodiile mele. Probleme, probleme…


 68. 68
  Danny:

  Tine-ti bine sucul in mana, fata. Nici macar atata lucru nu poti? Tu nu vezi ce se discuta aici? Intervino si tu.
  Da, Tipsy, mereu ploua in Anglia. In cateva zile ma car dracului acolo. Bine ca vine vara, va fi mai putina ploaie. In lunile noiembrie -- aprilie e naspa rau acolo.


 69. 69
  daria:

  Cu ce te ocupi acolo, Danny?


 70. 70
  daria:

  Nu mă iei si pe mine cu tine?


 71. 71
  Danny:

  Tipsy, eu nu fac politica, eu vreau sa fiu impotriva politicului, sa-i fac opozitie, sa fiu reprezentant al societatii civile, conform proiectului meu.
  Da, vreau sa schimb multe lucruri care au fost stabilite de ieri sau de azi. Pentru ca ma simt in stare, si pentru ca stabilitele au fost facute de oameni, iar eu tot om sunt, si pentru ca stabilitele sunt proaste si parsive, iar eu am niste stabilite mai bune si mai umane.


 72. 72
  Danny:

  Daria, vrei sa mergi cu mine in Anglia? Spuneai ca nu vrei sa pleci afara.
  Te-as putea lua cu mine. Acolo lucrez in depozite.


 73. 73
  daria:

  Eu vorbesc serios, Danny. Dacă nu îmi iau examenele sesiunea asta vreau să plec.


 74. 74
  Danny:

  Tu esti anul 4? De ce sa nu-ti iei examenele? Inveti in sesiune. E greu, ai mult de invatat? E bine sa termini facultatea, apoi sa pleci. Dar poti pleca si in vacanta de 3 luni pe care o ai.


 75. 75
  daria:

  Da, sunt în anul 4. E cam greu, Danny.


 76. 76
  Danny:

  Ai intrat in sesiune? O vei termina pe 15 iulie, da? Vorbim despre plecare.
  Esti sigura ca vrei sa pleci? Stii engleza de nota 7? Acolo trebuie sa dai niste teste usoare de lb. engleza.


 77. 77
  daria:

  Stai, stai! Plec doar dacă nu trec in anul 5. Nu te grăbi! Stiu engleză de mai mult de 7. Sesiunea o termin pe 17 iunie.


 78. 78
  daria:

  Oricum, esti foarte drăguț că vrei să mă ajuti.


 79. 79
  Danny:

  Vei trece in anul 5 si vei veni la mine in vacanta de vara.


 80. 80
  Seva Tudose:

  Tipsy

  nu,nu mai am ce continua la noapte și nici mâine ! M-am lămurit ! M-ai făcut praf… !


 81. 81
  TIPSY:

  Bună dimineaţa pistolari!
  Sărut mâna Seva, mai bine facem amândoi să ne oprim. Aş fi vrut să-ţi arăt şi eu minunăţiile din România dar am văzut pe fb că le ştii bine, le apreciezi şi mă bucur. Sper că nu eşti supărată pe mine. În sinea mea te invidiez, să ştii! Am să urmăresc cu plăcere toate link-urile ce le-ai postat că până acum nu am avut timp să le văd pe îndelete.
  Danny, dacă pleci în UK ai să găseşti primare nou în London!
  Dacă vine şi Daria cu tine sau la tine o să fie grozav! Împreună cu Lucre o să faceţi un trio care o să ne transmiteţi informaţii calde, la zi din Marele Regat!
  Stimaţilor, ştie cineva ceva despre Raj? 1Q de asemenea nu mai dă nici un semn! O fi în excursie cu Opelul?
  Sărutări calde in timp de vreme rece tuturor!


 82. 82
  Danny:

  Neatza! Tipsy, eu merg in Barnsley, se afla la vreo 400km. nord de London. Aterizez pe aeroportul din Doncaster, aproape de Sheffield.
  Lucre se afla in apropiere de London, din cate am inteles, acolo unde cazarea costa scump. Ia intreab-o, cat da pe cazare? In fine, acolo a avut relatia.


 83. 83
  daria:

  Costă mult să pleci în Anglia, Danny?


 84. 84
  Nora:

  Tipsynel, mulţumesc pentru email şi pentru cum ai mobilizat copiii.
  Din păcate, greva foamei nu cred că are rezultatul de a sensibiliza pe nimeni în lipsa unei tevaturi tip Cristiana Anghel. Care-a fost o poveste „clocită” în culisele Antenelor cap-coadă.


 85. 85
  TIPSY:

  Salut Danny!
  Până la Barnsley din Londra ai în jur de 300 km! De la Doncaster până la Barnsley sunt cca 30 km. Ai avut ceva relaţii când ai plecat prima oară de ştii de cele ale Lucreţiei? Eu acum 25 de ani nu am avut curajul să plec afară, era să mă ţepuiesc cu un „contract” in Elveţia, noroc că nu m-am îndurat de copii că pierdeam nişte bani… Cred că nu mi-ar fi plăcut afară. Muncesc mult, sunt serios, mă pricep la multe dar nu pot sta prea mult fără copii sau părinţi, fără prieteni în general. Am fost în vizită acum câţiva ani în Italia la o cumnată ce trăieste acolo de mult timp, mi-a plăcut grozav de mult, în două săptămâni am vizitat Florenţa, Roma, Pissa, Lucca şi alte localităţi mai mici (!) dar te rog să mă crezi, la întoarcere când am văzut Dunărea din avion am avut un sentiment de „acasă” ce nu credeam să-l am! Cumnata mea şi cumnatul au stat cu mine vreo trei zile decât, ei lucrând, eu cu nevastă-mea umblând hai-hui pri Italia! Am mers cu trenul, cu maşina-ţin minte că de la Livorno la Roma am fost pe autostradă şi înapoi am venit pe coasta Mediteranei- am mers mult pe jos dar m-am simţit al dracu’ de singur, fapt cu care nu sunt obişnuit şi nu cred că aş putea să mă obişnuiesc! Acum oricum e cam târziu.
  Cred că mi-ar fi plăcut să lucrez la o fermă-de orice tip- doar eu cu nevastă-mea- dar nu ştiu dacă aş fi suportat depărtarea de România!
  Când pleci?


 86. 86
  TIPSY:

  Sărut măna Nora!
  Am verificat acum emaill-ul (deşi îl programasem să mă anunţe pe desktop)şi ghici ce am găsit:
  Your message to was automatically rejected: Quota exceded (mailbox for use is full!)
  Deci căsuţa astora era deja plină şi pe ei nu-i interesa!
  Şi aici am fost manipulaţi Nora? Mama lor de nenorociţi. Cred că pînă la urmă o să-mi cumpăr un pistol adevărat! :mrgreen:


 87. 87
  TIPSY:

  Şi da, Nora, am mobilizat copiii! Mulţumesc, uneori mă oftic de-mi vine să-mi dau palme când fac greşeli mari ca asta! Dacă era vorba de virgulă între subiect şi predicat, mai treacă meargă, prea aş avea pretenţii, dar aşa…mi.am dat un pumn în barbă! 😥 Sărut mâna! Când ai timp şi vezi greşeli corectează-mă. Poate o să-mi deschid o pagină cu amintiri pentru nepoţi şi nu aş dori să creadă că au avut un bunic cu mari lacune de gramatică. 🙁


 88. 88
  Danny:

  Mai, de 7 ore vorbesc pe facebook incontinuuuuuuuuuuuuuu. Acum vad ca s-a vorbit si pe aici. Mi s-au adresat si niste intrebari. Tare obosit mai sunt. E vina voastra ca raspundeti o data la 3 ore.
  Daria, am luat biletul de avion cu 500lei = 110 euro.
  La dus l-am luat cu 57 lire.
  Ai nevoie de bani de drum, cazare si mancare.
  Vrei sa stii de cati bani ai nevoie pentru o luna?
  240 = cazare
  100 = mancare
  50 = transport
  50 = diverse


 89. 89
  Danny:

  Tipsy, n-am avut nici un fel de relatie. Daca aveam relatii in viata mea, posibil sa fi fost presedintele Romaniei astazi.
  Cunosc ceva despre Anglia, mai ales cam ce se afla prin jurul Londrei.
  Lucretia ar trebui sa ne dea cateva detalii despre munca ei de camerista acolo. De ce nu da? Nu va pune pe ganduri putin? Pentru ca n-a luat primul salariu.
  Plec in cateva zile.


 90. 90
  Danny:

  Vreau si eu sa-i trimit un email Norei. Dar ce sa-i zic in email?


 91. 91
  daria:

  Si salariul? Se merită să lucrezi acolo?


 92. 92
  Danny:

  Ce salariu ai tu in tara, Daria? Nu-i asa ca-l ai pe alla minimum pe economie? Dar eu cred ca nici pe ala nu-l ai.
  Esti studenta, macar ai bursa de student? Eu am avut in toti cei 5 ani de facultate. Era mica bursa, dar de ea imi luam carti de peste tot, si mai ales de la ai care vindeau pe treptele de la Universitate. Nora ii stie. Traiam o atmosfera misto.
  Peste 1000 lire, Daria. Sper sa-ti ajunga.


 93. 93
  daria:

  Mulțumesc, Danny.


 94. 94
  Danny:

  Nora, spune ce sa-ti scriu in email? Il trimit gol?


 95. 95
  TIPSY:

  Danny, eu nu i-am trimis email Norei ci la Ministerul Sănătăţii în urma acţiunii de pe fb referitoare la sistemul nenorocit al acestuia şi nici nu l-au primit cretinii. Am primit răspuns că nu mai au loc in căsuţa lor de email aceast fiind full! Norei poţi şi aici să-i zici ceva, nu trebuie să o deranjezi altfel. Sau poţi?
  Cu cele aproximativ 500 lire te descurci in UK la tine acolo, in Barnsley, la Londra e mai scump, nu-i aşa? Dacă esti fumător şi mai bei o bere, două, creşte cheltuiala, io cred că ar trebui să câştigi minim 1500 lire ca să vii c-un ban acasă.


 96. 96
  Danny:

  Iti convine salariul sau il vrei mai mare? Daca-l vrei mai mare, trebuie sa muncesti mai mult.


 97. 97
  daria:

  E bine si așa.


 98. 98
  Danny:

  90 = tigari
  1200 -- 1300 = perfect. Ramai cu 800 lire net. Nu-ti convine?
  800 lire = 4500lei net.
  In cat timp obtii in Romania 4500 lei la un salariu de 2000lei?
  Niciodata!


 99. 99
  daria:

  De unde bursă? Sunt la taxă.


 100. 100
  daria:

  Salariul de 2000 de lei e mare. Vor să mărească ăștia salariul minim pe economie, ceea ce ar fi si mai minunat dacă nu l-ar impozita.


 101. 101
  Danny:

  E nasol cu taxa, Daria. Ai nevoie sa lucrezi vara in Anglia. Asta as face eu in locul tau.


 102. 102
  daria:

  Eu as vrea să plec, dar nu mă lasă ai mei.


 103. 103
  Danny:

  Mbo, ai 24 de ani. Esti majora, ai facut armata……………
  Cum sa nu te lase?


 104. 104
  Danny:

  Mai, unde e ciumecul ala de Raj? Vreau sa-l trag de oglinzile de la masina.
  Cred ca are ceva sa ne povesteasca.


 105. 105
  Lucretia:

  Buna ,dragi mei ! In ultimul timp am neglijat locul meu de suflet . Suntem bine ne vom muta in alta casa aici chiria este prea mare . Eu , am inceput munca intr-un hotel ( camerista ) este foarte greu :)) dar am bucuria ca Alex , este bine . Azi agenția l-a trimis sa dea un interviu pt job permanent :)) a fost si de maine daca ii place si ii convine poate rămâne la jobul permanent . Agenția care se ocupa cu găsirea de munca pentru Alex , l-au selectat sa meargă la Britanici au Talent , o săptămana cât durează pentru servirea mesei :)) A vrut sa meargă la un colegiu de aici gen o facultate de la noi de 3 ani sa studieze , dar ii trebui 3 luni in Anglia lucrate :)) in țara nici nu a vrut sa audă de facultate :)) iar aici vrea ! Eu la servici muncesc de ma ia dracu :)) trebui repede , bine 🙂 Azi am vrut sa plec am avut o disputa cu o poloneza ( urâta nație ) supervizoare i-am pus lista in brațe si i-am spus ” ma găsești la menegera ” sa îngălbenit la fata nu mai știa ce sa facă sa ma întorc din drum :)) . In fine nu am ajuns la menegera dar nici poloneza nu a mai comentat nimic , decât verifica si zicea ” Ok , Ok „


 106. 106
  Tipsy:

  Mă bucur mult că sunteţi bine, Lucre! Multă putere de muncă vă doresc şi mult succes!


 107. 107
  Nora:

  Nu, chiar cred că serverul lor a fost suprasolicitat. Eu am primit răspuns că nu pot dezvălui informaţii pentru că e anchetă deschisă de Parchet în derulare.


 108. 108
  Lucretia:

  Daria , acum citit ce ai întrebat :)) chiria pe o camera dubla in Londra pleacă de la 400 lire ( depinde de zona ). cu biluri incluse ( curent , gaze , etc. ) este Ok daca mai stai cu cineva in camera ( scoți chiria mai puțin ) un abonament la autobuz costa 85 lire o luna :)) mâncarea este eftina , la inceput vor da salariu minim pe economie adică 7,20 lire pe ora câte ore ai atâtea bani Primești :)) exemplu Alex , a avut 40 ore lucrate a luat 300 lire , lucreaza prin agenție si săptămânal i se virează bani . In jur de 120-130 se câștiga pe luna ( salariul minim pe economie Londra ) dar tu ai si avantaje daca vrei sa faci o facultate aici ai șansa asta plus ca te ajuta cu bani in funcție de vechimea ta in Anglia si demonstrezi cu contul bancar :)) înainte sa te înscrii trebui obligatoriu sa ai 3 luni de zile lucrate in Anglia :)) urmezi ce facultate vrei si poți sa lucrezi part- time , adică cand poți :)) eu , la hotel iau bani la 2 saptamâni asa plătesc ei .


 109. 109
  Manuella:

  Lucreția, îmi imaginez că e greu, dar, uite, te chinui să răzbați și e mare lucru.
  Danny, ești extrem de ocupat. He, he! să stai 7 ore cu ochii pironiți într-un ecran nu-i prea bine, știi, nu?


 110. 110
  Lucretia:

  Rectific 1200-1300 lire , Tipsy , te pup de nu te vezi :))


 111. 111
  Lucretia:

  Manu , este greu o munca sadica credeți-ma :)) in viața mea nu m-am gândit ca atât muncește o menajera :))dar daca nu știu engleza ma chinui :)) sunt oferte de munca extraordinar de multe :))) de exemplu copii la care am venit eu , lucreaza la un restaurant in aeroportul Heatrow , câștiga in jur de 1300 lire pe luna program de la 6-14 , au lucrat de la 6-17 au luat 2000 de lire :)) fiecare ora suplimentară este plătită :)) un salariu il au pe card nu umbla la el , un salariu de cheltuiala :)) si au 24 ani :))


 112. 112
  Nora:

  Lucreţia, limba ai început s-o prinzi? Mă gândesc că-ţi va fi mai uşor după.
  Mă bucur că e bine Alex.


 113. 113
  daria:

  Mi-e frică rău de proxeneti când e vorba de plecat în străinătate. Am văzut atâtea pe la televizor.


 114. 114
  Danny:

  Daria, daca te gandesti ca mereu vei pati ceva, daca stai mereu cu frica, nu vei face nimic in viata. Asa poate sa-ti cada si o caramida din avion, mergand pe strazile din Philadelphia si fredonand melodia lui Bruce.
  Esti tanara, nu ai voie sa-ti fie frica. Pe mine ma incearca cateva semne ale batranetii, si vreau sa spun ca lupt cu ea asa cum luptam cu balaurii pe campul de lupta cu multi ani in urma. Ma oblig sa stau dracului drept in saua calului si, constient fiind de pericolele ce-mi vor aparea in fata, trebuie sa inving.
  Dracu sa ma ia daca nu inving, ai auzit?


 115. 115
  Danny:

  Cand esti tanar n-ai frica de nimic din cauza inconstientei, de cele mai multe ori, iar atunci cand anii incep sa te incerce, experienta de viata iti spune ca dupa coltul strazii din fata ta trebuie sa stea un pericol, la 100 m pe partea dreapta vei intalni alt pericol, si tot asa. Castigi experienta, dar pierzi entuziasm.


 116. 116
  TIPSY:

  Bună Daria!
  Mergi cu un cunoscut sau la cineva cunoscut neapărat. Sau chiar cu Danny, că-i mai sigur. Ai dreptate cu proxeneţii, acolo nu trebuie să te laşi abordată de nici-un străin, chiar român fiind. Cel puţin prima dată când mergi, să mergi la sigur!
  Merită încercat! Esti tânără şi e păcat să stai aici, nu cred că ne revenim curând din starea în care ne aflăm! Părinţii sigur o să se obişnuiască-n timp, tu să fii hotărâtă! Gândeşte-te bine, analizează şi vezi ce faci. Nu-i obligatoriu doar in UK! Din câte ştiu de la prieteni, e bine cam peste tot în ţările nordice, mai ales. Mult succes!


 117. 117
  daria:

  Așa e, Danny, trebuie să fiu mai curajoasă. Dar tu ești bărbat si nu înțelegi ce drama ar fi să pățesc ceva acolo. Am trecut deja printr-un viol si nu vreau să se repete experiența.
  Tipsy, nu as pleca niciodată fără să am pe cineva acolo.


 118. 118
  daria:

  Mie îmi place când nu vine 1Q pe aici, e liniște si pace.


 119. 119
  daria:

  Cu ce agenție ai plecat, Lucreția?


 120. 120
  Uc:

  Mnaziulica 🙂

  Danny , cu ce balauri te ai batut? :))) batran esti la 80 de ani, pana atunci …. cati ani ai?


 121. 121
  TIPSY:

  Bună seara!
  Toată ziua m-am ţinut să vă întreb dacă aţi văzut ce faină administratoare avem.
  Aţi văzut poza Norei pe fb? Cred că-şi ţinea respiraţia să nu zboare păpădia…


 122. 122
  Uc:

  Am vazut poza Norei 🙂 f frumoasa si in poza si in realitate 🙂


 123. 123
  Nora:

  Tipsy, :)))))) Am plimbat păpădia aia juma’ de oră până să suflu în ea. 😀
  Am găsit şi ciuperci, dar cred că erau otrăvitoare. 😀


 124. 124
  Uc:

  Mie mi place cand vine 1Q pe aicea, e amuzant 🙂


 125. 125
  Uc:

  La ult team-building o colega care nu fusese la penult TB, in sedinta cu echipa, a zis ca ea nu vine daca vin x, y, z cu noi care erau din afara echipei si care mai participasera datile trecute ca vrea sa fim numa noi, echipa. Dar totusi sa vina unul. Am luat-o direct -- ce asta era in echipa?! Ceilalti o mananca? Ne simtiseram bine cu totii, era impresia mea. Io am vrut sa vina x, y, z si de data asta. Vreo 2 sapt, cand am mai facut sedinte pe tema asta, nu s a mai pomenit nimic de x, y, z, nici io n am mai comentat. Cu 2 zile inainte de plecare am aflat ca vine x, ceilalti n-au putut veni de data asta. Culmea, a venit si ea :)))) si s a simtit bine, nu i a zis nimeni „du te incolo sau vino incoa!” A si dansat f bine, si eu, desigur :))


 126. 126
  daria:

  Ai ochi foarte frumoși, Nora.


 127. 127
  Nora:

  Daria, dacă te referi la poza aia de la protest, când aveam masca, să ştii că îi holbasem intenţionat. 😀 Nu îi am aşa în mod natural. 😀


 128. 128
  Tipsy:

  Săru’mâna şi ochelarii! (ce dor mi-e de Raj!)
  Atenţie la ciuperci, se corcesc al dracu’ în ultimii ani. Eu care le cunosc nu mai am curaj să le manânc de când am fost la Cheia şi am mâncat ciuperci fripte la grătar iar in drum spre casă ni s-a făcut rău la toţi. Şi erau culese de mine, sigur erau din cele aşa zise comestibile de care mai mâncasem dar atunci erau corcite cu spori de la cele otrăvitoare. Am băut apă sărată de ne-am revenit cât de cât. De atunci nu mai adun ciuperci, cumpăr din magazin sau de la ciupercărie direct. Dar şi acum nevastă-mea îmi mai zice uneori că am rămas un pic nebun, că am mîncat ciuperci nebune! 😛


 129. 129
  Nora:

  Nu am mai mâncat ciuperci din pădure de când eram mică, cred. Numai din alea de „magazin”. Poate la italieni, unde au „funghi porcini”.


 130. 130
  Tipsy:

  Mi-ai adus aminte de Italia! Când m-a dus nevastă-mea de la Florenţa la Roma am mers pe autostradă. De la Roma la Livorno am zis să mergem pe coasta Mediteranei dar in loc de CivittaVecchia am nimerit la Viterbo din cauza GPS. Aveau ţăranii in faţa caselor tarabe cu ciuperci, o splendoare! Am oprit să luam şi noi dar au început să fie cam reticenţi cănd le făceam poze, deveniseră chiar un pic agresivi. Noroc cu cumnată-mea că ştie italiană foarte bine, locuind acolo, care le-a explicat că suntem turişti. Săracii, nu aveau toţi autorizaţii de vânzător stradal şi credeau că vrem să-i dăm la poliţie. Porcini ca acolo nici nu am văzut la noi, mânătărcile noastre sunt mai mici, mai delicate! Apoi de la Viterbo am cârmit la stânga pâna la Orbetello, o insuliţă grozavă legată de peninsulă cu un pod. Ne-a prins şi noaptea pe acolo dar a fost extraordinar. Şi uite-aşa am văzut coasta Mediteranei noaptea, ajungând acasă la cumnată pe la ora 1,00!


 131. 131
  Nora:

  🙂 sunt delicioase. 🙂


 132. 132
  Danny:

  Ce sa va mai zic?


 133. 133
  daria:

  Ai putea să ne spui cum e in Anglia, ce faci pe acolo.


 134. 134
  TIPSY:

  Salutări din biroul fără ferestre!
  De ce nu ne spui şi nouă mai multe despre englezi Danny?
  Seva cred că e supărată pe mine dar eu nu am avut nici un moment impresia că ne certăm. Doar că nu împărtăşim aceeaşi dragoste pentru America.
  Seva, să ştii că-mi plac mult pozele tale din România, cum de altfel îmi plac şi cele din USA . Mi-au plăcut şi linkurile cu muzică, obiceiuri şi dansuri tradiţionale. Dar cele cu fermele de păsări nu mi-au plăcut toate! Să ştii că-n privinţa tehnologiilor de creştere suntem la fel ca ei, dacă nu mai sus chiar!
  Eu chiar am o fermă la compania la care lucrez cu creştere in sistem semi-deschis unde puii zburdă-n voie! Bred free one star! Îi sacrificăm la 90-100 zile dar au carnea mai aţoasă. Şi sunt mai scumpi! Dar să ştii că sunt la mare căutare, mai ales de restaurante de lux!


 135. 135
  TIPSY:

  Have a nice evening! 😆


 136. 136
  Seva Tudose:

  Tipsy

  „nu ai avut nici un moment impresia că ne certăm ” este că și eu spun ca și tine de fapt,ai spus…..dacă se merită ? Din contră am priceput tot din ce ai scris,tu nu urăști americanii,tu urăști America ! Iar chestia cu„mâine am să îți demontez toate teoriile ” Nu, nu te cred naiv,dar a fost un gest naiv din partea ta,să dai cu tifla în mine ? Eu/noi care suntem 11 persoane cetățeni americani ,care noi iubim America ! Ți-ai ales persoana greșită,nu s-a născut acel om,care să îmi demonteze mie ideile ! Îți respect opiniile politice,dar nu te autoetala,cu chestii amenințătoare !

  Te întreb acum,făcuși armată? Dacă da,poate 18 luni ori n-ai făcut deloc fiind student la zootehnie ! Ei bine, fiica mea a doua din propria-i dorință,a servit cadru activ în USA. NAVY ptr. 5 ANI ! Fiind cadru medical la cel mai mare spital naval din USA, Bethesda,Maryland ! Acolo unde vin acei soldați răniți de pe fronturile„străine” Și da,putea fi trimisă peste ocean…

  Când a luat cetățenia americană,s-a creat o neînțelegere cu actele(ele fiind depuse în statul Pennsylvania iar ea era în statul Maryland) s-a supărat și a dat un telefon Senatorului Rick Santorum,fost candidat la președenția USA !
  Când a auzit senatorul,a dat telefon aici în Pennsylvania și s-a rezolvat în 2 zile,a fost declarată cetățean(ă) american, fiica mea ce într-adevăr putea veni în sicriu,dacă avea ordin de deplasare !

  Fiul meu a aplicat la FBI,dar s-a încurcat la întrebarea: dacă,să zicem, este un conflict militar România- USA,ce faci,că ai rude ,bunici,unchi,mătuși , verișori în România….? Iar dacă donez dolari cuiva(nu-i frumos ,nu doresc să mă laud) donez numai veteranilor de război…așa că am un profund act de patritism !

  Deci putem discuta pe tema vremii,a necuvântătoarelor din ferma ta…mâncare…dar niciodată despre America ! Nu doresc să împărtășesc Anti-America din punctul tău de vedere !


 137. 137
  TIPSY:

  Sărut mâna Seva, credeam că-mi porţi ranchiună de nu mai scriai pe-aici.
  Să nu mai vorbim de simpatii şi antipatii, hai mai bine să o lăsăm aşa cum e. Cum tu eşti patrioată-n felul tău, aşa sunt şi eu şi basta! Ca să-ţi răspund la întrebare, eu am făcut doar nouă luni armata dar ghinionul meu (unii zic că norocul meu) a fost că am făcut la securitate, rezerva batalionului cel păzea pe Ceaşcă! Fiind ager, am fost locţiitorul com. de pluton care dădea raportul aproape zilnic lui Pacepa. După ce m-am liberat, la nici două luni acesta a emigrat in America. Sunt locotenent în rezervă. Am scăpat în ceea ce priveste concentrarea pentru pregătire militară ori război datorită vîrstei. Dar sunt puţin îngrijorat în ceea ce priveşte viitorul copiilor şi al nepoţilor, de ce crezi? Din cauza Americii care a venit să ne asmută împotriva ruşilor-vezi ce se-ntâmplă in Moldova- nu cred că va fi un război adevărat dar vor fi probleme de tot felul din cauza aceasta. Opinii politice nu am, abia am scăpat să nu fiu membru pcr, sunt total impotriva politicienilor de la noi care fac orice numai politică nu. Sentimentul de patriotism in schimb îl manifest cu îndârjire mai ales când aflu că alţii ar fi mai cu moţ faţă de noi, românii şi ei habar nu au de ce înseamnă România. Şi mai cred că totdeauna la nevoie, vecinul te ajută, cel de departe în cel mai bun caz îţi trimite compasiunea lui!


 138. 138
  Seva Tudose:

  Tipsy

  România fiind în NATĂ,de bună voie,românii nu sunt asmuțiți de câtre americani contra rușilor ! Uiți că Rusia și-a adjudecat Crimeea ? Uiți de invazia în Ucrainia,alimentând ucrainienii pro-ruși cu arme și tot odată rușii vor o altă țară în țara Ucrainiei ? Desigur după toate actele astea de invazie teritorială,cum vrei tu,în ce poziție să se afle România ?

  Am să plec acum,la mine-i 1:09 după amiaza și trebuie să plec,citesc deseară !


 139. 139
  Seva Tudose:

  în NATO !


 140. 140
  TIPSY:

  Iată una din temerile mele:
  Scutul antiracheta din Europa de Est, inclusiv baza de la Deveselu, ar putea duce la un razboi nuclear, iar Romania ar putea fi una dintre victime, ce va ajunge in ruine.
  Avertismentul a fost lansat de analistul rus Konstantin Bogdanov, intr-un comentariu publicat joi, in ziua in care sistemul de la Deveselu a devenit operational.

  „Elementele antiracheta din Europa de Est ar putea duce la o accelerare pe panta alunecoasa a razboiului nuclear intr-o criza”, a scris Bogdanov, pe portalul de stiri Lenta.ru si preluat de New York Times.
  Elementele scutului vor deveni, inevitabil, tinte prioritate in cazul unui razboi nuclear, posibil char tinte pentru atacuri preventive, avertizeaza expertul rus.

  Tari precum Romania, care gazduiesc sisteme antiracheta americane, ar putea fi singurele victime, iar Statele Unite sa se impace apoi cu Rusia „deasupra ruinelor fumegande ale elementelor est-europene ale scutului antiracheta”, a adaugat analistul.
  Baza din Romania reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale a Rusiei, a declarat joi purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, in timp ce la Deveselu avea loc ceremonia oficiala prin care sistemul a fost declarat operational.
  Acum te întreb eu de ce aş crede-n America şi aş ignora ruşii? 👿

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *