Despre niște mizilicuri, drepturile omului și alte fasoane. Bomboane fără colivă

Analfabetismul absolut și analfabetismul funcțional nu sunt singurele noastre ”an-alfa”-isme. Mai urât și mai grav este în ultimul timp analfabetismul democratic și, în cele din urmă, cel uman. De fapt, nu prea știm ce e aia o democrație deși urlăm după ea de 26 de ani.

Postările de ieri, despre drepturile deținuților, și valurile de comentarii care au urmat nu sunt singurele ocazii în care am văzut oameni aparent școliți, care reclamă aprig și constant o ”țară ca afară” și care continuă să creadă, fără să clipească, fără urmă de îndoială, că privarea de libertate trebuie să vină la pachet cu umilința, tortura, lipsirea de condiții minimale și cărora nu li se pare că asta ar fi un element disonant în tabloul unei societăți evoluate. Visceralul, organicul se răspândesc și tulbură ape pe care le-ai prezuma drept limpezi. Mă uit siderată la greșeli de logică elementare pentru că, atunci când ura, teama, nesiguranța și vânătoarea de orice aduce a țap ispășitor contaminează tot, până și aritmetica e siluită.

Astfel, mă văd nevoită să reconsider ceea ce știam și credeam. Ocaziile astea se tot înmulțesc, nu am cum să le mai ignor.

Oameni cu mai multe guri, adesea contradictorii.
O zi ne arătăm scandalizați de gândul educației cu bătaia. Dacă e vorba de copii.
A doua zi susținem că, de fapt, e singura metodă cu adulții închiși. Că sunt niște mere putrede și oricum altă șansă n-au, iar cu câinii, trebuie să fii câine.
O zi ne arătăm scandalizați de crimele fascismului.
A doua zi găsim categorii indezirabile pe care le-am deporta, închide, lega, băga pământ în gură și, mucles!, că de-aia e pușcărie ”să fie iadul pe pământ, că aici nu sunteți la spa, bă!”. Culmea, fasciștii aveau și ei teancul lor de explicații pentru ”problema evreiască”. Și ei ”identificau” răul, și ei susțineau vindecarea prin îndepărtarea tumorii.
O zi suntem plini de umanitate.
A doua zi spunem cu maximă lejeritate ”merită toți să crape”.
Toți. Fără să ne mai obosim să diferențiem. Fără să ne gândim că deținuții nu sunt condamnați pentru fapte la fel de grave, că, de fapt, mulți sunt pentru găinării, că nu toți reprezintă pericol social, dar au toate șansele să devină acolo, că printre nenorociții ăia se poate afla unul care-a condus fără carnet la 19 ani, când s-a dus la discotecă în sat, una care-a furat de foame, unul care n-a putut face școală că era prea sărac, iar școala din sat s-a desființat și de unde bani de autobuz și pantofi, și pe care nu-l angaja nimeni. Cum de au ajuns ei acolo? Nu. Toți criminali, toți să crape. Oameni cărora le subliniezi o dramă și încearcă s-o minimalizeze aducându-ți sub ochi diverse alte infirmități, de parcă problema arătată de tine le-ar submina importanța celorlalte.

Ah, aroganța omului aparent liber. Omul care crede că el nu poate ajunge în situația aia pentru că el respectă legile. Deci, pe el nu-l pot mușca șobolanii de cur la baie, nici nu e-n pericol să-i intre ploșnițele în urechi. E bun și nu merită nimic rău. De când e viața o meritocrație, omule bun care respecți legile, dar care ți-ai uitat umanitatea?

Când citesc toate enormitățile astea, când văd toate securile și setea de răzbunare, am senzația că, de fapt, nu merităm nici societatea pe care-o avem și de care ne tot plângem. Că între noi și sauditul care iese pe stadion să asiste la o lapidare nu-i nicio deosebire de substanță, ci doar de formă. Și noi, și el suntem convinși că așa se face dreptate. Dreptatea care mutilează. Iar când apar susținători fervenți ai pedepsei cu moartea, mă simt și mai alienată de lumea asta care vrea o țară ca afară. Afara rațiunii.

La care afară vă referiți voi? Ce civilizație vreți, de fapt? Care vă este modelul? O societate ca un balaur, cu un cap suedez, altul saudit și al treilea american?

Un om care nu dă doi bani pe viața altui om nu dă doi bani pe viața umană, în general. Cel mult dovedește afecțiune punctuală față de indivizii din jur, familie, prieteni etc. Dar nu are niciun fel de simț al comunității. Și celui căruia nu-i pasă dacă între ziduri, după gratii, acelui altui om i se respectă drepturile nu-i va păsa nici de cel cu care-și lucrează ogorul vecinul lui. Dacă e-n lanțuri sau de bunăvoie.

Ai fi zis că e o chestiune de bani. Dar nu. Cei care vor pedeapsa infractorilor, dincolo de ce au dictat instanțele, ca un soi de mică răzbunare a noastră, un mic dat cu smoală și pene și plimbat prin piața publică, nu la bani se gândesc. Dacă ar gândi pragmatic, ar face un calcul rapid în termeni de amenzi, sancțiuni și și-ar da seama că, și din punct economic, tot e mai bine pe termen lung să ai condiții decente în penitenciare, cu deținuți care să muncească (60 la sută din bani se întorc în sistem), să învețe și nu deținuți agresați de lipsuri, abrutizați. Sânge vrem. Doar asta ne astâmpără.

Deținutul e produsul nostru, al tuturor așa cum primarul corupt e al nostru, al tuturor. Să-l bagi sub preș, cu călușul în gură, înseamnă să îți pui singur ochelari de cal, să negi cauzele care au dus acolo. Faptul că oamenii au votat primari dovediți ca fiind corupți spune ceva mult grav despre noi decât cantitatea de carne din ciorba pe care-o mănâncă deținutul și pe care sunteți foarte dispuși s-o măsurați până la ultimul gram. Un sistem care nu respectă drepturile unui deținut nu le va respecta nici pe cele ale unui bolnav, femeie, copil, bătrân, ce-o fi. Pentru că el, spre deosebire de tine, cetățean onest, nu respectă regulile și punct. Și o face cu largul tău concurs, al celui care crezi, schizoid, că unele se pot respecta, iar la altele e ok să mai închidem ochii că doar și-au cerut-o, nu? La semafor stai și dacă nu vine nimeni, omule bun care respecți legile.

Până acum, aveam senzația unui vis comun. Diferențele apăreau când venea vorba de drumul până acolo. Acum văd că, de fapt, idealurile noastre s-ar putea să fie sensibil diferite.

Al meu cuprinde un principiu vechi, de mii de ani, nenegociabil, de la dreptul roman încoace: un sistem e cu atât mai avansat cu cât îi protejează nu doar pe cei merituoși, ci și pe cei mai nedemni membri ai societății. Voi faceți peisajul mai lipsit de speranță, mai dezolant decât 1000 de ponți, de dragne și de firi.

PS: există o expresie neaoșă care mi-a dat fiori mereu precum atingerea unei creaturi mucilaginoase și care încearcă să scuze derapajele, justificându-le după situații punctuale, de moment: ”a se dezbrăca de caracter”. De ieri încoace, diverși comentatori tot încearcă să-mi explice că e ok, ba chiar dezirabil, ca statul să se ”dezbrace” de ”caracter” în anumite zone, unde ”caracter” este egal cu legalitate și convenții la care singuri am aderat.

Neicilor, ce nu pricepeți voi e că cine se dezbracă de caracter ici, se mai dezbracă și dincolo va umbla peste tot în curul gol și va micționa în capul nostru, al tuturor. Da, da, inclusiv pe al tău, cetățean onest, plătitor de taxe și impozite. Și știi ce? Ți-o meriți. Pentru că vrei niște forme, anumite forme, fără să ai tu însuți fondul necesar.

Sursa foto: freeimages.com.

67 comentarii la “Despre niște mizilicuri, drepturile omului și alte fasoane. Bomboane fără colivă


 1. 1

  Subscriu total şi neavând prea mult timp acum, vă propun o imagine primita de la Liviu Antonesei! Am să revin curând! Sărut mâna Nora!
  Revolta din închisori pare să fi luat prin surprindere autoritățile, deși situația explozivă de acolo nu le era necunoscută. dacă nu din analizele proprii, măcar din rapoartele CEDO, ONU, Helsinki Watch etc. Sigur, Cristi, ca orice umorist încearcă să ne facă să zîmbim. dar situația e cea care este! Și nu doar în închisori!

  https://antoneseiliviu.files.wordpress.com/2016/07/parnaiasi-spitale.jpg?w=720&quality=80&strip=info


 2. 2
  Nora:

  Nu e nicio surprindere, sunt presiuni şi imposibilitatea de a mai băga gunoiul sub preş.


 3. 3
  Manuella:

  Mi-am amintit acum de Gică Popescu, în închisoare. Printre cei demni, nu s-a plâns.
  A spus doar că în celulă pute a căcat, inclusiv lenjeria de pe pat. Și s-a străduit să depășească asta. După ce a vomat tot din el.
  Apă caldă, de două ori pe săptămână.

  Cum să mai gândești condițiile din închisoare când iată ce se întâmplă într-un spital de arși, din București.
  Sau în secțiile de pediatrie ale unui spital județean.
  (știu că m-am îndepărtat de temă)


 4. 4
  Nora:

  Nu ştiu de ce nu te-ai plânge. Şi nici nu mi se pare că e demn să stai în miros de rahat şi să vomiţi.


 5. 5
  Nora:

  Nu te-ai îndepărtat. Sursa problemei e aceeaşi: şi la spital, şi la penitenciar.


 6. 6
  Seva Tudose:

  Gica Popescu…in celula pute a cacat” dar oriunde chiar si in SUA,wc-urile sunt in celula fiecarui detinut Ce noi acasa avem oameni de serviciu care sa ne spele closetele ? este de datoria fiecarui detinut sa spele chiuveta,closetul… cu ani in urma,atunci cand 2 copii ai mei s-au imbolnavit, unul cu dezinterie si altul cu pneumonie,ca sa ma internez cu ei la spitalul Pantelimon,aveam obligatia sa schimb bebelusi de scutece si sa le pun biberoanele cu supa de morcov,lapte sprijinite de o paturica…cam vreo 8 bebelusi in acelas salon ! Apoi fugeam la fiica mea de 2 ani , adormeam jos pe ciment cu mana printre gratiile patului, ca sa adoarma !


 7. 7
  Seva Tudose:

  iar la spitalul de arsi,omul moare datorita transfuzia de sange alta grupa ori viermii colcaiau pe ranile lui ? Spitalul acela ‘bine a zis unul,trebuie ras de pe fata pamantului…


 8. 8

 9. 9
  Seva Tudose:

  Desigur sunt oameni și își ispășesc pedepele date privați de libertate…dar oriunde ei se bat între gang-uri rivale, chiar omoară,se practică zilnic abuzuri sexuale,violuri în grup,de unii comit suicid,ori sunt violați de gardieni…și nu cred că cel ce a furat de mâncare să fie în aceiași celulă cu cel ce a comis o crimă odioasă ! Sunt facilități ptr. cei minori în școli corecționale cu minim control…și facilități ptr. criminali ordinari cu maximă supraveghere !

  Ce trebuie făcut ? Eu ( din afară) văd în alt fel ! Legile din România sunt firave. Un viol cu 7 derbedei,se înțeleg la preț/bani ori primesc trei ori patru ani pușcărie ? Când ? un bărbat a violat o fetiță de 2 ani în ce chinuri o fi fost fetița???? Și dusă de bunică și mama fetiței știa ce face moș-pulă ??? Eu dacă era după mine îi dădeam cel puțin 15 ori 20 de ani pușcărie !


 10. 10
  Seva Tudose:

  Sunt revoltată la maxim ! Când fetița mea avea vreo 6 ori 7 anișori,un văr de al meu a vrut să o violeze,punându-i mâna la gură,încercând să- i bage o batistă în gură… fetița mi-a spus cu vorbele ei….știi ce-am făcut ? Aș fi vrut să zbor….din București până la Mizil,am băgat pe mânecă o toporișcă…

  norocul lui că o mătușă l-a avertizat : fugi că a venit Seva cu Sandu,ăștia te omoară…și poate și eu ajungeam la pușcărie…


 11. 11
  Nora:

  Seva, n-ai înţeles. La noi stau 40 într-o celulă şi au o singură baie. De-aia pute. Apoi, înţelege-te tu cu ăla care la el în sat se spăla de 3 ori pe an să spele toaleta. Hai să nu vreau să intru în detalii. N-are sens.


 12. 12

  Da, aşa o fi.

  Dar revolta asta e o diversiune. În puşcăriile din România sunt imposibile revoltele.

  Puşcăriaşi urcaţi pe acoperişul închisorii.
  Ăştia chiar ne iau de poeţi!


 13. 13
  Nora:

  Aici sunt de acord cu tine. Nu e posibilă fără sprijin din afară.
  Dar, pe de altă parte, deşi revolta poate fi „susţinută”, asta nu-i face obiectul mai puţin legitim.


 14. 14

  Bună tuturor!
  Dacă aş fi căpetenie, aş face puşcăriile pe căprării-funcţie de gravitatea faptei şi pedeapsa dată. Adică nu aş amesteca „găinarii“ cu criminalii, hoţii mărunţi cu marii delapidatori şi nici tinerii cu ăi mai bătrâni. Da’ cum nu sunt căpetenie, pot decât să-i să-i înjur tare pe capii noştri care se fac că nu văd ce se-ntâmplă în puşcării. Se mulţumesc să asigure condiţii omeneşti doar unora din tagma lor care au avut nenorocul să fie prinşi ori au fost „sacrificaţi“ pentru a închide gura lumii. Nu se zice la puşcărie şi facultate? Cei supuşi unui regim privativ de libertate învaţă o multitudine de lucruri rele care vor fi aplicate la „liberare“ cînd nu vor mai fi primiţi în societate fiind declaraţi paria şi marginalizaţi. Bine că nu sunt factor decizional în stabilirea pedepselor deoarece, cu toată compasiunea faţă de aceşti bătuţi de soartă, aş reconstitui ocna pentru violatori, criminali cu premeditare şi traficanţi de carne vie!


 15. 15
  Nora:

  Teoretic, nu ar sta împreună. Practic, stau.:D


 16. 16

  Te salut, Tipsy! In special pe tine te salut, pe ceilalti i-am salutat prin alte parti.
  Sunt 32 grade in Barnsley, e foarte cald, iau foc in casa. Noaptea dorm in bucatarie, deoarece este racoare.


 17. 17

  Nu prea am chef de comentarii din cauza caldurii. Maine plec in Sheffield sa ma plimb. Ieri m-am tuns, nr. 1. Sper sa va arat o poza.


 18. 18

  Salutare Danny! Crede-mă că nici eu nu prea mai am chef să navighez prin alte locuri, nici pe aici nu trec prea des (săptămâna asta fiind de noapte, îmi mai permit) dar nu neapărat din cauza căldurii. Mă bucur că eşti bine şi nu te-ai speriat de Brexit. Atâta doar că trebuie să ai paşaport în viitor! Să-ţi fie de bine că te-ai tuns! La noi se anunţă un sfârşit de săptămână fierbinte dar deja m-am obişnuit. O tai la munte una-două la părinţi, cu această ocazie împac şi capra şi varza. 😆


 19. 19

  Întâmplător fostul meu şef este la mititica pentru evaziune şi sunt niţel la curent cu regimul lui de detenţie, Nora! Stă cu alţi 11 condamnaţi în celulă, are un „coleg“ care-i face ceaiul în fiecare dimineaţă şi un altul care-i spală lenjeria zilnic, săptămânal primeşte pachet cu mâncare pentru toată celula, este coordonatorul (şi sponsorul) unui atelier de creaţie de obiecte din mărgeluţe şi alte materiale. Şi citeşte foarte mult! Numai că nu e român şi mai are pe rol, zice-se, încă vreo 12 procese! Ce mă amuză e faptul că soţia lui stă doar prin cluburi, nu i-a dus un măr acolo, doar două subalterne are grijă să primească tot ce-i trebuie! Se zvoneşte că vor fi şi ele judecate dar speră să scape cu suspendare! Mişto, nu-i aşa? Să furi cca 75 milioane de euro şi să stai câţiva ani la puşcărie…


 20. 20

  Întâmplător fostul meu şef este la mititica pentru evaziune şi sunt niţel la curent cu regimul lui de detenţie, Nora! Stă cu alţi 11 condamnaţi în celulă, are un „coleg“ care-i face ceaiul în fiecare dimineaţă şi un altul care-i spală lenjeria zilnic, săptămânal primeşte pachet cu mâncare pentru toată celula, este coordonatorul (şi sponsorul) unui atelier de creaţie de obiecte din mărgeluţe şi alte materiale. Şi citeşte foarte mult! Numai că nu e român şi mai are pe rol, zice-se, încă vreo 12 procese! Ce mă amuză e faptul că soţia lui stă doar prin cluburi, nu i-a dus un măr acolo, doar două subalterne are grijă să primească tot ce-i trebuie! Se zvoneşte că vor fi şi ele judecate dar speră să scape cu suspendare! Mişto, nu-i aşa? Să furi cca 75 milioane de euro şi să stai câţiva ani la puşcărie… 😛


 21. 21

  Ha! Numai la Raj mai vedeam comentarii dublate, iată că am reuşit şi eu această performanţă! Pe unde o umbla vidanja lui?


 22. 22
  Nora:

  Întâmplător, soțul unei prietene e în închisoare, pentru returnare ilegală de tva. La el, au fost și 80 în celulă, iar trei paturi mai încolo trage unul să moară. Când afară sunt 40 de grade, în baraca lor de tablă, sunt 50.
  Da, poți cumpăra favoruri, tip spălat haine și altele.
  Dar tot întâmplător, ea nu-i poate duce un antinevralgic în pachet. Și el trebuie operat, are nevoie de o tijă în picior, că nu mai poate călca deloc în el.
  Nu mi se pare mișto. Eu n-aș sta pentru toată averea din lume.


 23. 23

  Soţul prietenei cred că e român. Gardienii lui nu vor să se compromită închizând ochii dacă ar încerca soţia să-i dea medicamente. La al meu, fiind străin, am zis că săptămânal intră în celulă cam o sută de kg alimente nealterabile (vidate, gata pregătite) şi-ţi dai seama că nu le mănâncă doar ei 12! Plus cât o fi cotizat la conducerea penitenciarului. Cred că bani grei, nu glumă!
  Nora, aseară m-ai făcut fericit cu aprecierea ta. Săru’ mâna!


 24. 24
  Raj:

  Sra Nora, sarumana si lopata, am citit cu multa atentie materialul expus de dv. si, ca si dv. sunt si io siderat. Sa stiti ca dnu 1Q ma sunat si ma injurat in faptu dupaamiezii, ca lam rugat sa nu ma mai suduie in faptu serii, acest fapt de seara apartinand de drept si de fapt nevestemii care nu ma poate dezbara de prostu obicei dea ma pisa deanpicioarelea la veceu, ca cica stropesc pe langa. Sa va cacati in gura mea daca va mint (snu Tipsi, nu !). Tin sa va anunt ca alantaieri am facut plaja la Modern, nra Manu si desi mia venit sa fac pipi in valuri, mam abtinut, caci nui frumos sa te pisi in apele teritoriale, ci doar in cele internationale. Ma enerveaza la culme pilotii rusi care se pise din suhoiurile lor pe pervazu dnei Manu. Tot alantaieri, un suhoi a aterizat pe esplanada cazinoului ca sa se dreaga pilotu cu o cinzeaca la cazinou, dar dnu Mazare care tocmai se dadea peacolosa cu parapanta, ia zis sa plece in pula dansului, ca cazinoul ii in reparatii capitale pentru ca sa lasat intro parte pt. ca presedintele cons. jud. Cta, dnu Nicusor Constantinescu servea zilnic masa de pranz la o masa depe margine. Va pup cu drag !


 25. 25
  Raj:

  Scriu comenturile dublate ca asa vrea muschiu meu, dnu Tipsy, ca doar nu miotz interzice dv.


 26. 26
  Raj:

  De 2 luni nu mai mananc carne si fimea care nu are nicio retinere, a zis ca numi mai pute gura a cacat dimineata. Ei ii place sa ma pupe pe gura dimi. Stiati ca Bianca Dragusanu ii gravida in luna a VI-a ?


 27. 27

  Bine ai venit Raj, nebunule! Mi-a fost un dor nebun de tine. Eşti vegan, vegetarian sau ce? Cine a semănat la Bianca?
  Ţi-am zis că am fost la Bacău acu’ vreo lună şi am luat icre la negru de la pescăria aflată vis a vis de Costişa? În Buhuşi e făbricuţa alora de la Negro!


 28. 28
  Raj:

  Cand io mancam icre la negru, dv. va jucati cu cocoselu, dnule Tipsdy. Ma refer desigur la cocoseii (galinaceul) de la Fabrica de Gaini si Cucosi unde dv. prestati munca in folosu consumatorilor. Asta ca sa nu se interpeteze… Am deosebitu placere, cinste si onoare !…………… Bianca cica sa babardit cu Victor Slav ala dela Meteo, rezultand 1 copil……………… Pup in stanga sin dreapta, cu pregatere la dra Lucre, dra Manu, dra Nora, dra Uc, dra Seva, dra Dannah, Dru Dannny, dru 1Q,dra Nora, dra Lucre, dra Manu, dra Seva, Dra Ucu. Aveti melesteu, dra Nora ? Daca nu, cu ce-l pocniti in cap pe iubi a lu dv.?


 29. 29
  Raj:

  Oleaca de politica: io ma situez impotriva lu Erdoganu. Asta asa ca sa se stie. A murit Radu Beligan, dar nu asta ii important. Important e ca va naste Bianca Dragusanu. Azi un F-16 mia survolat gradina. Ma tot intreb cum se pise pilotii sau se caca in timpu zborului. Astia depe supersonice. ..


 30. 30
  Raj:

  Dnule Tipsdy, stiati ca Buhusu ii situat inthocmai ca Cernavoda ? In stanga cum mergi spre Piatra Neamt ii canalu, in dreapta, cimitiru pe deal, gara tot pe stanga, iar sefu de statie tot betiv si curvar ca asta din Cernavoda. Ambii au loganuri de tot rasu, ca dnu 1Q, trantimias pla in log. dansului… Scuze pt. limbaj, dra Nora !


 31. 31

  De ce n-ai aranjat cu pilotul să-ţi stropească roşiile cu oleacă de antiputregai?
  Dă-o-ncolo pe Bianca, în plm şi pe Slav că slab mai e, mai bine zi unde ai fost plecat pentru că nu ne-ai spus şi sunt curios! 😛


 32. 32
  Nora:

  Român e, da.
  Aprecierea a fost sinceră. E frumos să clădeşti un capital special pentru nepoţi. 🙂


 33. 33
  Nora:

  Şi eu am pata pusă pe piloţii ruşi!


 34. 34
  Nora:

  N-am, Raj. Tre să se mulţumească cu făcăleţu’!


 35. 35

  Raj, da’ n-am văzut reactoru’ la Buhuşi! Pe ce parte-o fi?
  Nora dacă n-are melesteu, altoieşte cu cherpedinu’! 😆 Piloţii rusi, desigur!


 36. 36
  Raj:

  Io imi tiu reactoru pe partea stanga, dnule Tipsy. Can ma pis, ma pis cam cotit. Dv. pe ce parte va tineti bijuteria de familie, daca nu va supi si daca-mi este permis ? Aceeasi intrebare ii valabila si pt. dnu Dannny si dnu 1Q. Dv. aveti cherpedin, dra Nora ? Daca nu, cu ce ii scoateti dintii si maselele lu iubi a lu dv. ?


 37. 37

  Raj, eu n-am reactor, am palos aurit, ai uitat? Il tin pe partea dreapta, si-l scot cu mana stanga, pentru ca sunt stangaci.


 38. 38
  Raj:

  Palos pe reacu, aveti pula aurita si platforma aiurita. Stima ! Si io tot stangaci is, de fapt, aproape ambidextru.


 39. 39
  Nora:

  Am cleşte şi patent. Nu ştiu dacă cherpedin e tot aia. 😀


 40. 40

  Raj, sunt „bijuterii“ sau mai bine zis au fost…
  Reactoru’-i pe partea care-i place, când îi mai place! 😛
  Dacă Nora nu ştie ce-i cherpedin, dar a nimerit. 😆
  Tu cu ce tai lemne iarna, pe capră? Cu firezu’ ori cu beschia?
  În afară de primar cine mai este-n puşcărie din Cernavodă?
  Danny să trăieşti! Da’ cu care mână scrii? Io când văd pe câte unu care bate cuie cu stânga, instantaneu îmi feresc degetele. Sau când taie cu cuţitul! Bârrr!
  Până şi furculiţa o duc la urechi cu stânga! D’aia nu sunt invitat la sindrofii simandicoase, că nu ştiu a mânca elegant, ca domnii! 😉


 41. 41

  Iar am uitat să vă salut! Îmbătrânesc galopant sau ce dracu’ am? Aşadar:
  sărut mâinile doamnelor şi domnişoarelor, multă sănătate domnilor!


 42. 42

  Dragii mei, scriu cu dreapta, mananc cu dreapta, iar restul fac cu stanga. Deci, sunt stangaci.
  Raj, platforma mea nu este aiurita.
  Nora, ai cleste si patent, ai si dinti de scos?


 43. 43
  Seva Tudose:

  Raj

  eu te iubesc ! Atât am de spus ! Pupici …ori pupiciuri !


 44. 44
  Seva Tudose:

  Raj,

  când voi veni în România,să nu te pună dracul….să nu ne vedem….vorbirăm noi la telefon odată….și să nu se supere nevasta ta pe mine,dar eu te iubesc ptr. faptul că ești un om original iar soția ta să nu creadă că mă dau la tine…în sensul prost !


 45. 45
  Seva Tudose:

  Tipsy,

  „nu îmbătrânești galopant” ce vorbe sunt astea ??? Viața începe după 50 de ani ! Exact când îți dai seama, cât de dulce este viața…te sărut omule,ridică-ți moralul,altfel îți trag o palmă !


 46. 46
  Seva Tudose:

  ”paloș aurit ???” Doamne dă-mi putere să nu văd ce am citit….gata crăp !


 47. 47
  Nora:

  Danny, boy, linișteste-te. Le cam ceri cu ”paloșul aurit”, n-am ce-ți face.


 48. 48
  Raj:

  Io nustiu ce va mirati asa, dna Seva, ce, natz mai auzit de pula aurita ? Mie rusine sa ne intalnim, ca o sa va cada fatza, asa cum ia cazut dnei Ana cand ma vazut. Am uitat sa mentionez ca am 1,50 m si-s craca. Dra Uc face nanutza, dnu 1Q, cacutza. Io tau lemne cu pula, dnule Tipsy, nu cu beschia. Beschia = joagar. Dex lb. mold. Asta pt. inculta dpdv al lb. molod, care este Dra Nora, pe care o strang la piept pan ce io parai oscioarele nobile


 49. 49

  Sărut urmele celor ce intră p-aicişa! Gata, mi-am revenit că Seva mi-a tras un pupoi şi mi-a plăcut. Ce, aţi fi vrut să-mi dea o palmă? 😆
  Raj cel cu pieptul lat, de falnic bărbat, fii gingaş cu sexu’ frumos!
  D’aia-mi place mie de voi că începem cu puşcărie şi terminăm cu sindrofie!
  Era rău dacă făceam invers! 😛
  Aţi văzut că lu’ Giovani n-au vrut să-i dea drumul la sindrofie? Ăsta stă rău la Jilava, îi demoralizat rău, crede că moare acolo şi ar fi vrut să moară-n braţele familiei. Vă pupă Tipsy pe toţi, prezenţi şi absenţi!


 50. 50

  Recitind am senzaţia că la Danny s-a folosit radiera.


 51. 51
  uc:

  buna diminetica 🙂


 52. 52
  uc:

  am lipsit 10 zile de la servici , mi se pare c-a trecut o luna de vacanta, io am re desi ma gandesc la urmatoarea plecare :)))


 53. 53
  Manuella:

  Hello, Hello!
  Sunteți bine? 🙂
  Și eu vă îmbrățișez cu muuultă căldură, e infernal de cald la Constanța, pe plajă poți merge fix între 6 și 8 dimineața, altfel riști să rămâi ars pe viață.
  Spre surprinderea mea, sânii au rămas acoperiți pe plajă, am văzut o singură îndrăzneață, bărbații au burți, la fiecare al treilea cearceaf/umbrelă e o ladă termorezistentă, umplută ochi cu bere, bere, bere și vreo doză rătăcită de Cola pentru vreun copil, lumea se unge cu tot felul de creme și uleiuri, de apreciat!, copii mici, bebeluși, plângăcioși nevoie mare, ținuți cică la umbră!! și muzica dată la maximum, de vreun dj adormit. Ce să auzi valul și marea și liniștea, nooo! să facem atmosfeeeeră!
  Altfel, e bine. Vreau în vacanță la munte.


 54. 54
  Seva Tudose:

  Manuela

  helou,helou,da știu cum este la Mamaia ! Sora lui Sandu stă/are apartment chiar lângă faleză în cartierul Tăbăcari ? ori cam așa ceva ! Și deci (nu cred că știi) am venit din oraș și hai să mă duc pe plajă ! Îmi pun sutienul de baie,nu uit să iau niște apă rece,un cearceaf și plec ! În 4 minute am ajuns,întind cearceaful,îmi dau bluza jos,apoi fusta,fudulă nevoie mare ! Când mă uit în jos la picioare,am uitat să-mi pun chilotul de costum de baie și aveam niște bikini măsura XXX,de femeie plină ! Și nu eram nici chiar bărbierită bine,acolo….vai ce rușine și erau și puțin transparenți ! M-am trântit pe nisip ca retezată de o ghiulea ! M-am învelit cu cearceaful și am plecat acasă ! Nu mai m-am dus în ziua aia pe plajă, de rușine !


 55. 55

  Servus dragilor!
  Parcă s-a mai însufleţit atm? Ziceţi că-i cald peste tot? Chiar şi la mare? Să vedeţi ce caniculă o să vină în august! Eu pe 5 plec la Lacu Roşu să mă întâlnesc cu colegii de facultate. Este întâlnirea anuală a absolvenţilor din ’81! Abia aştept să-mi revăd gagicile din facultate! 😛


 56. 56

  Uc, bine ai revenit! Mă bucur că te-ai distrat cât pentru o lună şi eşti nerăbdătoare să pleci iar. Eu din 30 septembrie cred că o să am un concediu prelungit! 👿


 57. 57

  Manuella, sărut mâna! Când ai vacanţă? Cel mai bine-i la munte cu cortul! Aer curat, răcoare, urşi… 😆


 58. 58

  Seva întâmplarea ta mi-a adus aminte d’un banc:
  Trei vânători la un şpriţ îşi lăudau de mama focului câinii de vânătoare.
  -Am un câine grozav! zise primul. O dată am plecat cu el la vânătoare şi în pădure am constatat că nu am cartuşe. I-am dat puşca s-o miroase, s-a dus acasă şi a venit înapoi cu cartuşiera!
  -Al meu e şi mai şi! spuse al doi-lea. În pădure fiind, apare un urs în faţa noastră da’ eu uitasem puşca acasă! I-am arătat ursul, a mirosit cartuşiera şi el a fugit într-un suflet acasă şi mi-a adus puşca atât de repede că am reuşit să împuşc acel urs.
  -Asta nu-i nimic zise al trei-lea. Al meu cîine-i cel mai grozav! O dată am plecat cu soţia la plajă dar când am ajuns ea a constatat că uitase costumul de baie. I-am dat chiloţii nevestii să-i miroase şi l-am trimis acasă. În zece minute s-a şi întors pe plajă. Aşa-l trăgea pe vecinul de sulă…!
  Săru’ mâna şi căţelu’!


 59. 59
  Seva Tudose:

  😆


 60. 60
  Nora:

  Seva, 😆 😆 😆


 61. 61

  În birou e bine, în sala de livrări e grozav dar când ies să fumez mă lichefiez! Azi am fumat doar două ţigări. Aş mai fuma una dar renunţ cât pot de teamă să mai ies afară!
  Fericiţi cei ce sunt în concedii sau lucrează-n nordul răcoros! 😛


 62. 62
  Raj:

  Lasati-0 p`asta cu fumatu`, dnule Tipsy, stiti ceva, Bianca Dragusanu a nascut ? Ca era gestanta in nustiuce luna, cu Viktor Slav dela meteo, unde prezenta starea vremii si bocancii aia de ski. Nàveti de ce sa va jenati, dna Seva, penca aveti nuri. Si dra Nora are nuri, dar nu ne arata decat bretonul. Dnu 1Q ne arata pula, ca nu mai are Logan… Dra Manu spala covoarele printe stabilopozi…


 63. 63
  Raj:

  Un dement sa cacat in poarta mea. Am numarat 12 muste din alea albastre de cacat tip logan, geaca sau cer pe inserate. Mia sunat telefonu, mam incurcat la numaratoare si am luato del;a capat. Tot 12 miau iesit. Io la numarat banii si mustele nu ma incurc never. Iarna nu se asaza muste albastre pe caca deoarece iarna nu exista never muste albastre de cacat, de unde si zicala „”Iarna nu-i ca vara „”. Am onoarea !


 64. 64
  danah:

  Cand zici de nordul racoros, te referi la mine, Tipsy?
  Avem noroc, noi astia de aici, e drept. Cand caldura nu te sufoca te poti bucura cu adevarat de ea.


 65. 65

  Nu am timp sa comentez deloc, desi cateva raspunsuri sunt nevoit sa dau si aici. Vin prea obosit de la munca si nu mai am chef de nimic. Totusi, nu-mi place sa raman dator nimanui.


 66. 66
  Nora:

  Lasă, Danny, odihneşte-te.


 67. 67
  Nora:

  Raj, mi-a fost dor de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *